Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

JonexNärästys10.4.2019 23:30
Kuinka moni muu joutuu ottamaan esim esomeprazolin 40mg 2-3 tablettia viikossa närästyksen pois pitämiseksi? Olen huomannut että yksi tabletti pitää närästyksen poissa 3-4 pv sitten taas alkaa närästys, onko muilla tällästä? Tähystyksessä 2-3cm korkeudella palleatyrä ja väljä mahaportinsuu stetoskoopin leveydeltä. Onko tuosta mitään vaaraa pitkällä tähtäimellä jos pitää syödä noita 2-3 kpl vkossa? En polta , eikä alkoholi maistu. Urheilen 3-4x vkossa. Normi painoinen 40v mies. Kiitos .

Rakenteellinen_Re: Närästys10.4.2019 23:40
Syöt suht harvoin lääkettä suhteessa löydöksiin, joten en usko et on kohdallasi mitään erityistä haittaa 🙂 monethan meistä vetää täällä vuosia putkeen salpaaja eli tuskin on huolta tän suhteen.

GingerRe: Närästys11.4.2019 13:31
Minulle myös gastrokirurgi sanoi, että olisi hyvä, jos riittäisi salpaaja joka toinen päivä. Tällöin oma mahahappojen tuotanto ei loppuisi kokonaan. Tosi hienoa jos pärjäät 2-3 tablettia viikossa annoksella. Ei huolta :)

GingerRe: Närästys11.4.2019 13:34
Työterveyslääkäri sanoi, että hyvä annos on pienin mahdollinen annos, jolla oireet pysyvät poissa. Mä menin vuosia 20 mg Somacia annoksella. Sain pudotettua annoksen 40 mg -> 20 mg. Lääkäri sanoi, että monesti saavutetaan sama tulos 20 mg annoksella. Mutta toki jos oireet pahanevat, silloin voi nostaa annosta.

EräsRe: Närästys13.4.2019 23:24
Huonona päivänä 2x40 mg Nexium ja hyvänä yksi 20 mg + Rennie. Jatkuva lääkitys on oltava, vaikka tiukka ruokavalio.

OrvokkiRe: Närästys14.4.2019 23:49
Tällä hetkellä syön esomeprazol 80mg päivässä (2×40mg). Tähystävä lääkäri ohjeisti kokeilemaan näin kahden kuukauden ajan josko alkaisi auttaa. Kohta 3vkoo menny eikä isompaa helpotusta oo tullu. Tämä annostus tuntuu kyllä melko isolta. 🤔 Jostain taisin lukea että jos pitkään isolla annoksella käytössä niin sitten ravintoaineet ja esim. kalsium imeytyisivät huonommin... pitääköhän paikkansa?

EräsRe: Närästys15.4.2019 19:09
Orvokille: Kyllä pitää. Tarkkaile myös rauta-arvoja, magnesiumia ja B12-arvoja. Isot annokset eivät ole hyväksi mutta joskus on pakko. Käytätkö Rennietä tai Gavisconis esomepratsolin lisäksi? Joudun, silloin kun on pahimmillaan, ottamaan lisäksi jompaakumpaa.

OrvokkiRe: Närästys15.4.2019 20:41
Kiitos vastauksesta eräs. Rennie ei auta juuri ollenkaan. Gavisconia en ole kokeillut. Sitäkin kai saa ilman reseptiä... pitäisi varmaan testata. Vuosia sinnittelin käsikauppalääkkeillä ja viime syksynä vasta sain mentyä lääkäriin. 🙈 syksystä asti on ollut säännöllisenä lääkityksenä esomeprazol 40 ja nyt tosiaan vielä tuplattuna annos. Verikokeita ei oo lääkkeen aloituksen jälkeen otettu. (Aikasemminkin söin 20mg lääkettä kuureina) Olo on ollu aika väsyny ja kurja viime aikoina ja töissä meinaa välillä pyörryttää ja heikottaa. Ois varmaan syytä mennä jo lääkäriin selvittelemään jatkoja ja pyytää verikokeet. Oon vaan aina ollu huono menemään lääkäriin. 🙄Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: