Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

SaaraPolttelu naamassa/päässä (myös kipu)26.3.2019 10:35
Hei kaikille!
Tämän foorumin löytyminen on auttanut mnua paljon. Ollut helpottavaa lukea teidän kommentteja.
Itselläni on alkanut voimakkaat oireet tänä vuonna. Tilannetta vaikeutti etten heti ymmärtänyt että polttelut ovat refluksia ja useamman viikon kärvistelin tulessa olevan kurkun kanssa ym kun kuvittelin sen ärtyneen flunssasta ja yskimisestä. Sitten kokeilin rabepratsolia 10mg joka taittoi pahimmat poltteluoireet mahalla ja kurkussa. Polttelun alta paljastui perinteiset ruokatorven kipuoireet ja palan tunteet. Eilen kävin lääkärissä. Kurkku on ärtyneen punainen ja mahaan asti oireita. Määräsi nexiun 40mg.
Oikeastaan se mikä minua kiinnostaa että onko teillä muilla ollut polttelevaa oloa myös naamalla? Yksi vanha kommentti tällaisesta tällä foorumilla löytyi. Minusta tuntuu että kun kurkku on enemmän tulessa niin hengityksenikin on jotenkin hapokkaampi ja se ilmeisesti ärsyttää nenäonteloiden kautta naaman ihoa? Suurin osa polttelusta naamalla on poskipäissä, ja otsalla. Lisäksi hetkin tuntemus leviää muuallekin päähän. Minulla on ollut myös pääkipua ja ikään kuin hellyyttä päänahassa.
Lääkäri ei osannut ottaa näihin kantaa. Englanninkielisiltä sivustoilta olen löytänyt mainintoja pääkivusta ym
Muitakin perinteisempiä oireita on. Yskää ja äänen käheyttä.

Mietin myös sitä että kuinka pian lääkkeen olisi hyvä taittaa polttelu kurkulla? Se on oireista keskeisin ja näin maallikkona kertoo että ärsytys on yhä yllä eikä ruokatorvi yms pääse vielä paranemaan?

SitrusRe: Polttelu naamassa/päässä (myös kipu)26.3.2019 20:06
Sulla on ilmeisesti paha refluksi.
Pari juttua. Lääkärit vaihtavat mielellään lääkkeen ilman perusteita.
Mulla vaihdettiin g.skopian jälkeen hyvin toiminut Somac Nexiumiksi.
Parissa viikossa olin niin sairas, etten saanut nieltyä kuin nestettä, en edes
sitä kirottua Nexiumia, pilleri piti avata ja niellä rakeet.
Sain omituisia lisäoireita, jotka osoittautuivat Nexiumin sivareiksi.
Vaihdoin ominpäin takaisin Somaciin.

Polttelua on ollut pahimpina kausina nenäontelossa ja korvissa asti. Silmiä on kirvellyt. Lääkärit tuijottavat ilmeettöminä kun kerron näistä, elleivät jopa sano "mahdotonta".
Olen loputtoman kiitollinen tän foorumin parviälylle, kokemusasiantuntijuudelle, jonka
ansiosta saan vahvistusta epäilyksilleni.
Kyllä, nämäkin ovat refluksin oireita. Kallossa on väylät sekä silmiin että korviin.
Tottakai polttavat huurut ärsyttävät niitäkin.

EräsRe: Polttelu naamassa/päässä (myös kipu)26.3.2019 21:58
Minulle taas Somac aiheutti oireita: vatsakivut, röyhtäilyt ym. Saaralle: parissa viikossa pitäisi oireiden lievittyä, jos vielä olet tarkkana ruokien kanssa. Kaikki ppi-lääkkeet ei sovi kaikille. Nexium oli neljäs lääke, jota kokeilin ja joka sopi. Sen lisäksi käytän iltaisin nestemäistä Gavisconia.

SitrusRe: Polttelu naamassa/päässä (myös kipu)26.3.2019 22:04
Tosiaan. Olen autuaasti unohtanut Somacin aiheuttamat järjettömät mahakivut.
Ne kuitenkin kestivät vain 7 kuukautta ja jäivät sen jälkeen muuhun kurjuuteen nähden sivuosaan.
Sen sijaan Nexium invalidisoi täysin ja pahensi myös refluksioireita.

Tällä ajan takaa sitä, että jos lääke ei sovi, kannattaa vaihtaa.
Ja jos lääke sopii, sitä EI kannata vaihtaa.

Saara, onhan sulla apuna myös Gaviscon ja Rennie?

SaaraRe: Polttelu naamassa/päässä (myös kipu)27.3.2019 13:04
Moi! Kiitos vastauksistanne!
Mullakin on sitrus väliin silmissä oireita. Ja tosiaan nenäonteloissa tuntuu lievästi happamuus hengityksen kautta ja polttelee ihoa myöten väliin.
Nexiun vaikuttaa varovaisen hyvältä. Eilen oli muutama tunti ettei kurkussa ollut polttelevaa tunnetta. Yöllä oli kyllä sitten pääkipua.
Gavisconia käytän iltaisin ennen nukkumaan menoa. Karrella olevaa ruokatorvea olen yrittänyt hoitaa silica tonicilla useamman kerran päivässä. Renniellä ei ole oikein ollut vaikutusta, mutta ehkä nyt voisikin toimia kun on ppi-lääkityksellä katkaistu pahimmat oireet.
Vähän jännään näitä pääoireitani tai kipua. Mutta tosiaan löysin englanniksi niistä mainintoja. Ja tuossa miettiessäni ymmärsin, että mulla on ollut jo 2,5kk polttelun tunteita mm. suussa, kurkussa ja naamallakin. Eli kun ärsytys on ollut pään alueelle pitkään kova niin josko se on tuonut tullessaan myös pääkivut. Ja polttelun/hellyyden tunteita hetkin jopa päänahkaan. Tän kevään aikana on ollut valtava stressi omasta terveydestä, sitä myötä käytin suuta kuivaavaa unilääkettä väliin ja myös pitkittynyt flunssa jolloin käytin astmalääkkeitä. Joten pahentavia tekijöitä on ollut kyllä liikkeellä.
Helpotus kuitenkin nyt kun oireilla on pääasiassa nimi ja lääkkeetkin tuntuvat auttavan ainakin vähän. Ja täältä on löytynyt onneksi vertaistukea noille vähän omituisimmillekin oireille.
Ihana kun on tällainen foorumi!

VaniljaRe: Polttelu naamassa/päässä (myös kipu)27.3.2019 13:51
Saara, voiko olla mahdollista että puret hampaita yhteen öisin? Usein refluksia sairastavalla on myös tätä ongelmaa. Minä teen sitä stressaavina aikoina ja se aiheuttaa minulle kasvojen oikealle puolelle kivun tunnetta, sekä päänsärkyä ja ohimosärkyä. Hammaslääkäri selitti tilanteen minulle, kyse on omalla kohdallani purentalihasten jännityksestä, joka helpottaa välillä ja palaa taas kun stressaannun. Hän myös kehoitti iltaisin suojaamaan suun sisäpuolta hapoilta purskuttelemalla ennen nukkumaanmenoa esim. oliiviöljyllä. Sanoi että se suojaa limakalvoja kipeytymästä kun happoja nousee suuhun. Nenän limakalvoja voi suojata nyös esim. sesamöljyllä.

SitrusRe: Polttelu naamassa/päässä (myös kipu)27.3.2019 18:01
Saara nyt kun sanot, niin nenästä tulevat huurut ovat pahimmillaan ärsyssättäneet
myös nenänalusihoa.

Jos hampaita puree yhteen, asiansa osaava hammaslääkäri näkee sen hampaiden kulumista. Narskutus kipeyttää myös purentalihaksia.

NyymiRe: Polttelu naamassa/päässä (myös kipu)7.6.2021 21:07
Terve, minulla on alkanut helikobakteriin sairastettua joskus silloin hirveät naaman polttelut, just poskilla ja korvien edessä, ja myös ylävatsassa. Se tuli ihan kuin joku paniikkikohtaus ja oli niin raju, että oli pakko mennä lepoon. Se oli 9 vuotta sitten. h. bakteerin häädettyä mulla on aina välillä ollut samaa naaman kuumottelua mutta paljon lievämmin, esim kun hermostun/ahdistun jostain niin se tulee esille.

Nyt refluksitaudin ja palleatyrän todettua mulla on nuo oireet taas todella hankalat ja lisäksi tuntuu että ylämahassa ikään kuin joku sattuisi kovasti tai "kiertää" ja se tuntuu tosi inhoittavalta ja vähän siltä, että jotain olisi vialla siinä kohdassa. Nykysin myös ruokatorvessa polttelee samalla tavalla. Sitten kun kova polttelu yläkropassa lievenee, niin naamassa tuntuu kihelmöintiä poskien alueella ja päätä särkee hieman. Lääkärit eivät osaa ottaa siihen yhtään kantaa ja sanovat vaan että minua on jo kattavasti tutkittu eikä halua tehdä uusia tutkimuksia. En ole löytänyt mikään, mikä auttaa siihen, paitsi antidepressantit jotenkin osittain saattaa lievittää sitä.

Epätoivossaan olen enkä löydä keltään muualta samankaltaista oireilua. Itelle tulee lähinnä jokin hermosärky mieleen...

NyymiRe: Polttelu naamassa/päässä (myös kipu)7.6.2021 21:14
Niin ja myös ruokahaluttomuus kuuluu pahimpiin oireisiin. Saatan välil päivässä mennä helposti silleen, etten syö melkein mitään paitsi pikkusnäkkejä. Vettä juon tosi paljon, koska se on yksi juttu, mikä hetkellisesti lievittää oireita.

mala55Re: Polttelu naamassa/päässä (myös kipu)8.6.2021 18:53
Googlaa suupolte.

NyymiRe: Polttelu naamassa/päässä (myös kipu)8.6.2021 22:48
Ei kyl ainakaa mun kannalta kuulosta toi suupolte tutulta. Ei polta kieltä, suuta eikä huulia. Enemmän poskien alueilla ja välillä korvissa. Ja sen kanssa liittyy pahimmillaan kova ylävatsakipu ja närästyksen tyylistä kipua.

mala55Re: Polttelu naamassa/päässä (myös kipu)9.6.2021 13:09
Ok.kun epäilit hermokipua suupolte on neuropaattista kipua.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: