Keskustelu

kuikkisuunokalorimääriä / vrk?16.4.2013 10.26
Millaisia kalorimääriä syötte, tai joudutte syömään refluksin, kipujen tms syiden takia?

Pysyykö paino vai nouseeko/laskeeko em. "pakkoruokavalionne" mukana? :-)

Itse olen raavas äijämies joten jos ei k-kaloreita tule min 2000 niin alkaa paino laskea. Ja jos vielä innostun kuntoileen niin saan syödä kuin hevoinen pitääkseni painon. (tästä syystä itsekin popsin aika ajoin entsyymejä jos vaikka refluksin, heikon vatsan tms takia ravinnon imeytyminen heikkoa?)

pfrRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 11.02
Mulla on tippunut paino ja vaikeeta on syödä tarpeeks kaloreita (mies, normaali paino). Kun on jättäny karkit, rasvasen ruuan, maitotuotteet ja muut herkut niin on yllättävän työlästä tunkee naamaan päivän aikana tarpeeksi kaloreita.

kuikkisuunoRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 11.12
Pfr, sama huomio et pitää oikein syödä "urakalla"?! :-)

Saamme ainakin näin "rajua" oppia kantapään kautta millaisia sokeripommi (ryhkä kalori)-moskaruokaa sitä onkaan tullut syötyä...
ja ei siten kovin ihme jos vatsakin sekoilee?

SaturnusRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 12.37
Mä olen myös laihtunut pari kiloa. Olen jo ennestään hoikka, niin välillä keikun alipainon rajoilla. Oon kyl sitä mieltä, että nuo happosalpaajat estää osaa kaloreista imeytymästä. Syön nykyään enemmän kuin ennen diagnoosia, ja paino laskee silti. Herkkujakaan en ole kokonaan jättänyt, kun niistä ei tule sen enempää oireita kuin mistään muustakaan.

JustiinaRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 13.10
En osaa sanoa kalorimääriä, mutta nyt menee tosi vähän ruokaa, kun on huono olo koko ajan. Olen laihtunut 5kg kahdessa viikossa ja asialle täytyy tehdä jotain. Minulla tosin on mistä ottaa (heh), mutta tuntuu liian nopealta tippumiselta nyt. Sekin voi lisätä huonoa oloa.

kuikkisuunoRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 13.11
Joo Saturnus jotain outoa on tapahtunut ruuansulatus (vatsa)/imeytys (suolisto)- putkessamme?!

Oletko laskenut koko kalorimäärääsi? Jos syötkin terveellisemmin ja (turha) kalorimäärä vähenee niin siinä osaselitys huomaamattomalle painon laskulle?

kuikkisuunoRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 13.13
Justiina, niin säkin huomasit/toit "lisätodisteita" ettei metaboliamme ole kunnossa ja siksi emme pysty syömään tarpeeksi ja kauanko kroppamme kestää moista ilman syytä?

TuomasRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 13.17
Muutama kuukausi sitten näitä asioita itsekin tällä palstalla kyselin.
Kun monet mainiot tämän palstan ruokaohjeet ainakin näyttivät siltä että niillä ei ( 1500....2000 ) kcal tasoja saavuttaisi millään.
Oma painoni laski refluksin kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 12 kg;
84 kg:sta72 kiloon.
Todella helpottavaa oli todeta että lasku sentään pysähtyi suurinpiirtein painoindeksin mukaiseen ihannepainooni enkä siis kutistunut kokonaan "pölynä ilmaan".
Tällä hetkellä syön vähän kaikkea yrittäen välttää suurimmat päiväkohtaiset hölmöilyt.
Siinä kuitenkaan koskaan täysin onnistumatta......

SaturnusRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 14.19
Terveellisen ruuan osuus on kyllä lisääntynyt, mutta tosiaan aika huoletta saan syödä tuhdimpiakin ruokia, eikä paino nouse. En ole kalorimäärää laskenut tarkasti, mutta mielestäni se on isompi kuin ennen.

Itse järkeilen asian niin, että kun happosalpaaja vähentää happojen määrää mahalaukussa, niin ruoka sulaa huonommin/hitaammin. Sulamaton tai huonosti sulanut ruoka ei mun järjen mukaan oikein voi imeytyäkään, kun on isoina kimpaleina. Ja sitten se ei ehdi pilkkoutua/imeytyä matkallaan elimistön läpi. Tää on siis maallikon hyvin villi veikkaus, ja voin olla aivan väärässä. Jos joku tietää pitävän teorian, niin kernaasti kuulisin :)

kuikkisuunoRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 14.41
Saturnus: "..ruoka sulaa huonommin/hitaammin"

Kallistun samalle mutu-linjallesi kun saan todella syödä kun hevonen, lihomatta!? :-)

kuikkisuunoRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 15.00
Tuomas: "...Kun monet mainiot tämän palstan ruokaohjeet ainakin näyttivät siltä että niillä ei ( 1500....2000 ) kcal tasoja saavuttaisi millään."

Toi on kyllä hurjan erikoista kokea varsinkin kun yleensä painon pudotus on hankalaa ja pitää hirveesti tsempata" kaikenmaailman painon*piip*" -bisnesideoiden pohjalta ja nyt kun sitten onkin refluksia ja syöt lääkkeitä sekä syöt järkevästi niin onkin "pulassa" painon kanssa eli painonpudotus onkin helppoa kuin lastenleikkiä?!

Miten tässä näin kävi? :-)

refluksikurkkuRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 15.12
Tuomas, muistankin kun kyselit asiasta. Hyvä, että paino tippunut.

Kuikkisuuno, eikö sulla tuo iso ruokamäärä itsesssään lisää ollenkaan refluksioireilua?

Itsellä taitaa nykyään olla kulutus ja syömismäärä suht tasapainossa, joten paino pysyy suht samana. Jos lisään liikuntaa, kaloreita tietty kuluu enemmän ja painokin silloin menee alaspäin. Vatsan tyhjentymisen eikä imeytymisen kanssa ole ollut ongelmia.

Onko meillä ketään alipainoisia mukana? Lisääntyykö teillä refluksioireet, jos yritätte ruoalla painoa?

refluksikurkkuRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 15.14
Tuomas, tarkoitisn siis, että hyvä, että sulal on nyt ihannepaino päällä :-)

kuikkisuunoRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 15.19
refluksikurkku: yllättäen eipä juurikaan?

JustiinaRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 21.42
Tuntuu kieltämättä ihmeelliseltä sekin, kun oma vatsapömppö ei enää pömpötäkään ja entiset housut mahtuu jalkaan, kun aikaisemmin vastaava ei onnistunut kovalla työlläkään. Tulikin kerran mieleen, että jos jotain hyvää tästä pitää hakea, niin se, että refluksi pakottaa ruokailutottumukset oikeiksi ja pienentämään annosta. Kun vain löytäisi sen tasapainon ettei kuitenkaan olisi huono olo yksipuolisen ravinnon vuoksi.

kuikkisuunoRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 21.51
Justiina: "...jos jotain hyvää tästä pitää hakea, niin se, että refluksi pakottaa ruokailutottumukset oikeiksi ja pienentämään annosta"

Juuri niin, ihmeellistä eikö vain? :-D Olemmeko keksineet uuden laihdutus "menetelmän" josta ei juurikaan ole lekuritkaan valistaneet/varottaneet eikä lehdistötkään kirjotelleet!

Olemme siis pioneereja, edelläkävijöitä :-)

(sori ei ole tarkoitus ilakoida vakavalla asialla, mutta ei jatkuvä murehtiminenkään auta eikä paranna, joten pitää ottaa iloa irti kun sitä vähänkin saa...)

refluksikurkkuRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 22.39
Tuolta "Positiivista" - ketjusta löytyy kanssa juttuja tähän liittyen ...

kuikkisuunoRe: kalorimääriä / vrk?16.4.2013 23.04
Olen siis jo vanha isokokoinen äijä joten tarviin helposti 2500 kcaloria ylikin kun vielä metsätyötkin aloitan joten vaan pitää osata koota sellainen juuri mulle sopiva kombi ruokalajeista joista itse tykkään ja jotka sopii mulle, niin alkaa liike sujuun, jaksamaan, painokin pysyy lihaksissakin, joten jaksa ja päivän päätteeksi lopulta mukavasti unettaakin eli elämä taas balanssissa ilman liikoja lääkkeitä!

lohta kalaa
ruisleipää
leikkeleitä
jauhelihaa, kokolihaa
voimariiniä
oliiviöljyä moneen
kananmunia
kookooskermaakin
ja sitten kasviksia, juureksia
kahvia

SitrusRe: kalorimääriä / vrk?15.2.2020 2.01
Tarviin kaloripitoista ruokaa. En viitsi mättää suklaata ja keksejä,
vaan haluaisin hyvää ravintoa. Vaikeuksia saada 1500 kal. /vrk menemään.

Tässä, mitä olen itse keksinyt, mutta ehdotukset kelpaa.
- Avokado, pähkinät, siemenet, liha, juusto, öljyt, mäti, maksapasteija,
jäätelö, kermat.
Ei näitä voi paljon syödä. Usein syön kasvisvoittoista ruokaa.
Hyvää, mutta vähäenergistä. Edes pavuissa ei ole pahemmin kaloreita.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: