Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

JouniPalantunne kurkussa. Ei jaksais.... 9.2.2019 13:32
Hei kaikille. Olisin vertais tukea vailla ,ahdistaa ja stressaa tämä kurkku. :( Tässä ollut toista viikkoa palan tunnetta/paineen tunnetta kurkussa, onko muilla refluksia sairastavilla samaa ja kuinka kauan kestänyt? 2017 joulukuun tähystyksessä todettiin refluksi esofagiitti ylävatsa kipujen takia. Joudunkin ottamaan nykyään esomeprazol 40mg kapseita 2kpl viikossa närästyksen poissa pitämiseksi.

Kävin torstaina näyttämässä kurkkuani kurkkutautien erikoislääkärillä, tunnusteli kaulan hyvin lävitse ja katsoi peilillä kurkkuun, ei kasvaimia ja muutenkin kaikki kunnossa siellä , paitsi suuni on ollut aina kuiva esim limakalvot. Lääkäri sanoi että tapauksessani refluksi ja kuiva suu aiheuttaa palan tunnetta.Itseä vaan vieläkin vaivaa kun tuntuu ruokakin vähän tökkivän alas menoa ja lievää palantunnetta silloinkin syödessä tuossa aatamin omenan yläpuolella ja ehkä vähän vasemmalla puolellakin tuntemusta :( Olen urheilullinen 39v mies en polta ja alkoholia ani harvoin. Olen erittäin stressi altis ja ahdistuneisuuteen taipuva, kiltti mies :( Syön tälläkin hetkellä masennuslääkitystä SSRI. Kiitos teille.

P.S erikois lääkäri olisi epäillyt jotain pahempaa niin olisi varmaan määrännyt jatkotutkimuksiin. Ehdotti tulehduskipu lääkitys kuuria tai esomepratzol parin viikon kuuria. Tulehdus kipulääkitystä en voi syödä kun se vaikuttaa haavaiseen paksusuoli tulehdukseen negatiivisesti. Ehdotti myös voice massage hierontaa.

JouniRe: Palantunne kurkussa. Ei jaksais.... 9.2.2019 13:34
Lisäksi lisäisin että mahaportti on hieman löysä ja palleatyrääkin löytyi joulukuisessa 2017 tähystyksessä.

Rakenteellinen_Re: Palantunne kurkussa. Ei jaksais.... 9.2.2019 18:49
Joo kyllä mulla on tosi vaikeaa kurkkutuntemusta refluksin ollessa surkealla tolalla. Tulehduskipulääkkeitä en suosittelisi ottamaan, etenkin jos r.tuorvitulehdus taipumusta tai muuta vatsaongelmaa. Tuo salpaajakuuri on varmasti paikallaan. Lisäksi ajattelin, että kannattaa varmaankin ruokavaliota katsoa, sieltä saattaa löytyä yllättäviä palan aiheuttajia. Itsellä niitä ovat kahvi, viljat, maito toisilla esim. soija.
Tietysti sulla on toi tyräkin niin varmaan närästystä ilmaantuu ruuasta huolimatta.
Tsemppiä kyllä se siitä vielä lievittyy :) ajan kanssa.

JouniRe: Palantunne kurkussa. Ei jaksais.... 9.2.2019 19:07
Kiitos viestistäsi ja tsempistä 😊. Olen kyllä taas aloittanut kahvin juomisen minkä lopetin närästyksen takia kun se pahensi närästystä. Taidampa lopettaa sen nyt uudestaan jos sekin tosiaan voi sitten tuoda tuota palantunnetta kurkkuun .

Rakenteellinen_Re: Palantunne kurkussa. Ei jaksais.... 9.2.2019 19:12
Joo kahvin jättäminen on yleisohje ja monilla se pahentaa. Itselläni on niin, et sillon kun on oikein surkea olo ei kahvia voi juoda tippaakaan mut kun olo rauhoittuu voin kahvia juoda reilun soijajuoman kera max.kupin silloin tällöin. Mut jos menee yli tulee heti oiretta.
Sama juttu rasvaisen ruuan, sipulien, vichyn yms. kanssa :)

SitrusRe: Palantunne kurkussa. Ei jaksais.... 9.2.2019 20:25
Mulla ainakin kahvinjuonti kostautuu _aina_. Jos ei heti, niin parin päivän viiveellä.

JouniRe: Palantunne kurkussa. Ei jaksais.... 9.2.2019 20:35
Sitrus, tuleeko sulla palan tunne siitä kurkkuun ?

SitrusRe: Palantunne kurkussa. Ei jaksais.... 9.2.2019 22:06
Ei taida.
Mutta vatsan ympärillä on kuin kireä paksu vyö.
Ja muita vaivoja täysi kirjo.

RentukkaRe: Palantunne kurkussa. Ei jaksais.... 10.2.2019 7:18
Minulla ollut palantunne 60 luvun lopulta saakka. Muistan kuinka nuorena pelkäsin, että siellä on vähintään joku kasvain. Ei sitä silloin pahemmin edes tutkittu, joku lääkäri joskus kurkisti kurkkuun. Kahvia en juonut kymmeniin vuosiin, kun siitä tuli niin huono olo. Ei refluksi silloin ollut edes tauti nimenä, oli närästys ja samarin ja rennie hoitona.
Nyt kun -13 aloin syödä ppi lääkettä, niin palantunne hävisi. Eli se taisi johtua jostain ylösnousuista. Nytkin palantunne palaa, jos olen syönyt jotain sopimatonta eli ruoka vaikuttaa aika paljon.
Toki on se löysä sulkijakin, mutta näillä mennään. Jokaisella refluksikolla lienee oma tähtikuvio, on tämä niin hankala vaiva.

RentukkaRe: Palantunne kurkussa. Ei jaksais.... 10.2.2019 7:22
Sopii tuo tähtikuvio, sekin meillä lienee, mutta tarkoitin tautikuvio. Tämä ennakoiva kirjoitus aina pitäisi lukea ennen lähetystä.

SitrusRe: Palantunne kurkussa. Ei jaksais.... 10.2.2019 20:36
Meillä koko perhe litki samarinia.
Voihkittiin korvennusta ja röyhtäilyä.
Luulin tosissaan että se on normaalia.
Ei kukaan lääkäriin lähtenyt närästyksen takia.
Telkkari suolsi aiheesta vitsikkäitä mainoksia.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: