Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

NunuaKun fyysistä syytä ei tunnu löytyvän29.1.2019 21:29
Kramppimainen yökkäily ja toisinaan sappi- tai mahanesteiden oksentelu sängystä noustessa aamulla, röyhtäily ja kramppimainen nikottelu pitkin päivää, yökkäily tai ruoan nouseminen takaisin suuhun monesti aterian päätteeksi - joskus ulos asti, yleensä hissinä ees taas muutaman kerran, närästys jos syön illalla liian myöhään... Tätä on elämä ollut jo pidemmän aikaa, ja nyt viimeinkin tutkimusketjussa mukana kun työterveyden kautta pääsin.

Tähän mennessä todettu vain refluksi ilman nielutulehdusta. Gastroskopiassa todettiin mahaportti lievästi löysäksi ja epäiltiin pientä tyrää, mutta CT-kuvat näyttivätkin pelkkää priimaa. Maaliskuussa vuorossa manometria (ainakaan toistaiseksi ei ole puhuttu vuorokauden pH mittauksesta) ja jotenkin valmiiksi sellainen fiilis että ei sekään mitään tulosta tuota...

Toistaiseksi olen saanut lääkkeeksi ainoastaan Somacia (20 mg ja 40 mg), mutta sillä on ainoastaan se vaikutus ettei aamun nestehissi ole ihan niin hapan.

Miten te muut joilta ei tunnu mitään löytyvän vaikka kuinka tutkitaan.. Löytyikö lopulta jokin selittävä tekijä, vai päädyittekö jonnekin psykoterapiaan juttelemaan että "nyt saadaan tämä kuvotus pois mielestä"? Olen iloinen että olen viimeinkin hoitoketjussa, mutta tämä ilmiselvien fyysisten tekijöiden puuttuminen pistää mielen matalaksi.

NunuaRe: Kun fyysistä syytä ei tunnu löytyvän29.1.2019 21:35
Oireistoon siis ei kuulu perinteistä närästystä muutoin kuin silloin, jos syön liian myöhään illalla.
Lisäksi unohdin mainita oireen joka tulee joskus - Tunne kuin tuossa heti rintalastan alapuolella olisi pallo.

HuonovointinenRe: Kun fyysistä syytä ei tunnu löytyvän12.2.2019 21:03
Muakin on tutkittu eikä mitään koskaan löydy ja nyt ens viikolla sitten juttelemaan että miten pärjätä jatkuvien oireiden kanssa. Edelleen olen sitä mieltä että pitäisi tutkia lisää. Mutta olen kyllä aika loppu oireiden takia että varmaan siitä apua on.Mulla on paljon oireita mm. tuommoista rintalastan kohdalla olevaa painetta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: