Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

GingerViljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen10.1.2019 14:31
Heips kaikille,

aloitan oman ketjun tästä aiheesta, joka jakaa mielipiteitä, niin kaikkien ei tarvitse lukea, jos ei kinnosta.

Olen kärsinyt suun kuivuudesta siitä saakka kun olin noin 20v. Siihen vielä lääkkeitä lisäksi, jotka kuivattaa entisestään suuta. Sahara suussa välillä.

Nyt hämmästyin, kun ei ole enää niin kuiva suu. Toki joulukuussa tuli syötyä paljon suklaata, joka mulla ärsyttää suun limakalvoja. Voi siis johtua sokerin ja suklaan poisjättämisestä. Olen myös parina päivänä juonut mietoa suolavettä. Puolen litran astiaan 1/2 tl suolaa. Tulee myös seurattua että juo riittävästi, kun juo esim. 3 pullollista.

Rakenteellinen_Re: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen10.1.2019 15:55
Joo uskon et auttaa. :) Mulla oli taas joulun tienoilla koko kroppa ihottumassa ja päänahka täynnä kutiavia näppylöitä. Lisäksi suussa taas useita aftoja samaan aikaan. Kaiken tämän reflun lisäksi siis.
Nyt puolittui jo ihottumat sekä aftat hävisi. En ymmärrä mikä tässä on, mutta viljaton auttaa minua. Huomaan muutenkin syöväni monipuolisemmin kuin viljojen kanssa.

GingerRe: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen10.1.2019 16:20
Mä syön kans monipuolisemmin kuin jos puputan vain leipää. Tänään tein pastatyyppisen aterian ilman pastaa. Kesäkurpitsa korvaa hyvin pastan. Kuullotin voissa kesäkurpitsaa, currya, keltaista paprikaa ja salamia. Eikä närästä. Jos söisin normispagetin kanssa, kyllä närästäis. Monia yleensä närästäviä ruokia voin syödä, kun jätän viljat pois.
Ai niin, lisäsin pannulle myös hieman homejuustoa ja kermaa.
Sekä sitruunapippuria ja välimeren yrttiseosta.

Rakenteellinen_Re: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen10.1.2019 17:04
Kuulostaa hyvälle!
Itsekin olen tehnyt usein samantapaisia broilerivuokia yms. mitä sinä Ginger teit, mutta ilman viljaa :)
Tosin nyt olen huomannut et jauhelihaa ei tohdi yhtään syödä. Taas oksentelen sitä pois useamman tunnin...
Alkaa väsyttää tämä jatkuva paha olo, mut uskon et ruokavalio rauhoittaa kun oon pidemmän aikaa sillä ollut. Kahvia tai teetä en juo ollenkaan.
Olen saanut itseni taas niin tulehduksiin väärällä ruualla, stressillä jne. et varmaan ottaa aikaa.

GingerRe: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen10.1.2019 21:35
Voi Rakenteellinen! Kurja kuulla että oksentelet ja vointi on noin huono. Hyvä ajatus palata omaaan turvalliseen ruokavalioon. Se auttaa parhaiten vaikka ottaisikin aikaa. Kasvissosekeitot on turvallinen aloitus. Itsehän sä tunnet parhaiten mikä sulle sopii.

Ripuliin auttaa perunajauho veteen sekoitettuna. Auttaisikohan se oksenteluun? 1tl-1rkl lasilliseen kylmää vettä. Silica geeli auttaa jopa vatsatautiin. Se sitoo taudinaiheuttajat itseensä ja kuljettaa ne ulos suolistosta.

Toivottavasti olo helpottaa jo vähän <3

SitrusRe: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen10.1.2019 21:44
Hienoa, Ginger, että olet keksinyt tavan millä voit paremmin👍.

Ruokavalioasiat on monesti mystiikkaa.
Hyvä tulee, jos kuuntelee itseään.
Yksi mitä olen inhonnut aina, pienestä pitäen, on ruoan tai juoman
tyrkyttäminen. Ei on ei, eikä sitä tarvitse perustella.

Mullakin pasta oli välillä paha. Nyt ei ole.
Riisi taas on, paitsi jos se on keitetty puuroksi.
Kovasti kehuttua kvinoaa söin kolmesti: aina maha kipeäksi.

GingerRe: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen10.1.2019 21:55
Olet oikeassa, Sitrus! Kokeilemalla ja itseään kuuntelemalla löytää ruokavalion joka itselle sopii. Me ollaan kaikki niin erilaisia. Mikä on toiselle turvaruoka, ei sovi toiselle lainkaan.

Ennen ainakin oli ruoka-allergioihin ohje, että syödään vain yhtä turvaruokaa esim. kaurapuuroa. Sit lisätään aineita yksi kerrallaan ja odotetaan 2-3 päivää aiheuttaako oireita. Jos ei aiheuta voi syödä sitä edelleen ja kokeilla seuraavaa.

Minulle vain ei tuo kaurapuuro sovi, niin oli tosi vaikea löytää sopivaa ruokavaliota. Vuosia sitten jos olin vähärasvaisella dieetillä, pystyin juomaan maitoa. Mulla paheni maitoallergia joskus 2007- 2009. Samaan aikaan myös peruna alkoi aiheuttaa oireita.

GingerRe: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen10.1.2019 22:04
Mä inhoan kans tyrkyttämistä. Jo pienenä lapsena mua on lohdutettu herkuilla. Pian opin pyytämään herkkuja korvaukseksi, jos äiti esim. lähti johonkin ja minä jäin kotiin.

Nyt aikuisena on vaikea päästä eroon lohtu- ja tunnesyömisestä. Heti jos on vaikka pää kipeä, mieleni huutaa makeita herkkuja. Mulla jopa usein suklaa auttaa päänsärkyyn. Nykyään yritän ottaa särkylääkkeen, mutta se väsyttää. Eikä lääkkeetkään ole pelkästään terveellisiä. Pitää yrittää luovia jossain siinä välissä. Etsiä se oma polku.

Rakenteellinen_Re: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen11.1.2019 19:07
Ginger, en tiedä auttaako mut nyt olen syönyt kiisseleitä suurustettuna perunajauhoihin ja se tuntuu auttavan 🤗 ja mun turvaruokien listalle kuuluu juuri nuo kasvissosekeitot sekä muutenkin kasvikset eri tavoin kypsennettynä.
Kiitos tsempistä 💜
Silicaa olen joskus kokeillut mut ei juuri mua auttanut 🤔 lisäksi mulla on nyt toi gaviscon, josta ei nyt kyllä tosin oo yhtään mitään apua. Oon sitä kuitenkin välillä ottanut siinä toivossa et helpottais. Tänään ei ole tarvinnut ainakaan vielä ottaa salpaajan tueksi. On ollut siis kohtuullisempi päivä tänään.
Ja mitä kerroit lohtusyömisestä, itse olen siitä lähestulkoon päässyt eroon terveellisemmällä ruualla 🙂 tosin tämä allergia-asia vaikuttaa täällä taustalla että en voi mitä vain syödäkään. Mut pienet poikkeukset silloin tällöin ei mielestäni ole pahasta, kokonaisuus ratkaisee 👍
En tiennyt Ginger, että sullakin on maitoallergia. Millaista oiretta se sulle aiheuttaa? Meidän perheessä miehellä on se pahana ja mulla sitten suoli-oireisena ja siihen kuuluu reflu.

GingerRe: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen12.1.2019 20:07
Maitotuotteista pystyn käyttämään voita, juustoja, jäätelöä ja Vispikermaa. Monet jugurtit aiheuttaa oireita. Vatsan turvotusta ja kipuakin. Sellainen turvonnut ja hankala olo. Niin ja ihan oksettava, paha olo. Sekä limaisuutta eli yskittää.

Kuohukermaa en pysty käyttämään edes laktoosittomana mutta laktoositonta Vispikermaa voin käyttää. Yleensä valitsen kaikista laktoosittoman. Mutta joskus 2008 tehtiin laktoosi-intoleranssi testi. Sitä mulla ei silloin ollut, mutta maito aiheutti silti oireita.

Ulkomailla esim. Saksassa ja Turkissa voin syödä esim. Muroja maidolla. Siellä maitoa ei ole käsitelty samoin kuin Suomessa. Olikohan se homogenointi, jota siellä ei tehdä. Jotkut Lidlin maitotuotteet sopii mulle.

Rakenteellinen_Re: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen12.1.2019 20:56
Noniin joo osalle tosiaan aiheuttaa ongelmia maitotuotteiden prosessointi, meillä se on vaan niin ettei käy edes hapatetut tuotteet eikä muutenkaan vähemmänkään prosessoidut eli kaikki ne on pois laskuista.
Mulla tänään ollut aika lailla kohtuullinen olo, parempaan päin on tämä päivä ainakin ollut menossa :) viljattomuus taita tehdä tehtävänsä.
Ainoa kuitenkin, että lämpöilen sellaista pientä lämpöä 37.1 on nytkin.. Onneksi lääkäri tulossa. Luulen kuitenkin, et poskiontelot taas reistaa. On niin hirveän makuista limaa pää täynnä. Siksi olenkin ottanut sarvikuono-kannun taas käyttöön.

GingerRe: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen12.1.2019 22:16
Kiva kuulla että olo on menossa parempaan suuntaan. Kyllä se viljaton ruokavalio auttaa. Harmi vain tuo lämpöily ja poskiontelot. Voi olla tulehdus.

Onneksi on lääkäri tulossa. Tuo sarvikuono on tosi hyvä. Se avaa ja saa liman liikkeelle.

Toivottavasti saat nukuttua 😴 Parempia vointeja kaikille 👍❤

Rakenteellinen_Re: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen12.1.2019 22:27
Minäkin veikkailen tulehdusta.. Mut en mieluusti ottais antibioottia siihen, kun uskon sen ärtyneen tästä huonosta syömisestä siis kun mm. Maito ja vehnä aiheuttaa tätä samaa vaivaa myös niin oon ajatellut et limaisuuskin lisääntyy kaurasta ja on pidemmän aikaa kerennyt jo turvottamaan poskia umpeen. Tää on mulle niiiin tuttua ja ikävää. Olin lähes päässyt vaivasta eroon.
Mut tosiaan onneksi reflu vähän jo rauhottui, selkeästi parempi olo sen suhteen =)

GingerRe: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen13.1.2019 12:55
Poskiontelontulehdus menee itsekseen ohi parissa viikossa. Sarvikuono-kannulla huuhtelu poistaa limaa ja auttaa pitämään onteloita auki. Jos voit ottaa Duactia, se voi jopa estää ettei tukkosuus etene tulehdukseen asti.

Toivotaan, ettei kuume nouse korkealle, vaan saat hoidettua hellemmillä konsteilla nuo poskiontelo-vaivat.

Inkivääri, hunaja ja sitruuna auttaa tulehdukseen. Sekä c-vitamiini, jota saa esim. Sitruunasta. Kurkkuakin voi kurlata suolavedellä. Auttaa poistamaan limaa ja bakteereita.

Tsemppiä ja voimia taisteluun👍 Lähetän täältä halauksen ja hyvää energiaa paranemiseen❤

Rakenteellinen_Re: Viljaton VHH auttaa myös suun kuivuuteen15.1.2019 23:54
Poskionteloireet selätetty, lääkärissä ei siis näkynyt muuta kun vahva limakalvoturvotus, mitä mulla on lähes aina.

kuumeilulle ei ole toistaiseksi löytynyt syytä, mut josko se sit johtuis tuosta vatsasta. Laitettiin konsultaatioon nyt moneen paikkaan, gastroon ja sit sydäntä tarkataan.

Mites Ginger miten sulla menee nyt?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: