Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Siirto omaksi aloitukseksiRavintovalmentajalla käyminen27.3.2013 16:57
(Siirto omaksi keskusteluaiheeksi)


Vanilja 27.3.2013 13:38Hanspi, Proheltin kautta minäkin kävin ravintovalmentajalla. Kannattaa alkuun noudattaa todella tarkkaan ohjeita. Minä noudatin pilkulleen ravintovalmentajan ohjeita, mutta olin sitä ennen jo ollut oikealla tiellä, eli minun ruokavaliotani vain säädeltiin tarkemmaksi, jätettiin jotain pois ja jotain lisättiin. Toipumista oli tapahtunut jo ennenkuin menin sinne. Olisi mielenkiintoista kuulla mitä sinulle sanotaan ja minkälaisia ohjeita saat.
Kun omat oireeni helpottivat niin sen jälkeen olen säätänyt vähän sitä sun tätä ja poikennutkin ohjeista, mutta palaan tarkkaan ruokavalioon heti jos oireita ilmaantuu. Pääsääntöisesti kuitenkin noudatan edelleen ravintovalmentajan ohjeistusta ja ainakin minä olen pärjännyt todella hyvin, välillä en muista koko refluksia ollenkaan.

Kotikaupunkiini on tulossa Paula Heinonen luennoimaan toukokuussa, olen menossa kuuntelemaan häntä.
-----------------------------------------------------------kuikkisuuno 27.3.2013 14:40Hanspi, Vanilja!

Onko tää "Prohealth" yksityinen lääkäriasema vai mikä asiantuntija kun hienoa että osaatte jo noin luottaa siihen? Itse olen menossa skeptisesti julkiselle ...

Saisko kopioita tänne mitä siellä teille määrätään? :-)
-----------------------------------------------------------

Hanspi 27.3.2013 15:38
Se on Paula Heinosen "oppeihin" perustuva juttu. Näin yhtenä päivänä jo yli vuosi sitten Paulan televisiossa ja otin ihan nauhalle, kun puhui niin fiksuja suolistosta. Ohessa linkki: http://www.prohealth.fi/

Vanilija: Aion kyllä syödä pilkulleen, kuten käsketään, että pääsisin lääkkeistä eroon. Siksi ajattelin omaan terveyteeni satsata sen 140 eur siitä valmennuksesta. Sinun loistavista tuloksistasi sainkin lopullisen sysäyksen mennä terapeutille. Toivottavasti ruokavalio tepsisi minullakin. Ajattelisin niin koska minulla ei mitään suurempaa elimellistä tms. vikaa ole löydetty.

Laitan tietoa, mitä viisauksia mukaani saan terapeutilta.
---------------------------------------------------------------------Vanilja 27.3.2013 16:32


Hanspi, toivon kovasti että saat sieltä apua itsellesi.

Kuikkisuuno, siellä tehdään niin yksilöllinen ruokavalio ja hoito-ohjelma, että ohjeet eivät välttämättä käy kaikille sellaisenaan. Tuossa vaihtoehtoketjussa taisi olla jotain mitä itse olen laittanut sinne ravintovalmentajalla käynnin jälkeen.

Olen viime aikoina käyttänyt raakakaakota useita kertoja viikossa, enkä ole siitäkään saanut mitään oireita. Teen usein iltapalaksi seuraavan vanukkaan. Liotan puolitoista lusikallista chia-siemeniä 15 min, ajan, liotan myös pari tuntia pari taatelia. Laitan tehosekoittajaan kauramaidon chia-siemenet, reilun puolikkaan banaanin, raakakaakao-jauhetta ruokalusikallisen ja luomuvaniljaa. Sekoitan ne tehosekoittajassa ja kun vanukas on paksua kuin hyvin vatkattu kerma, laitan sen kauniiseen jälkiruoka-astiaan ja siihen hiukan tummaa suklaata muruina ja muutamia kaakaonibsejä, sekä cashew-pähkinöitä muruina ja syön sen hitaasti ja nautiskellen.

---------------------------------------------------------------

kuikkisuunoRe: Ravintovalmentajalla käyminen27.3.2013 17:19
Kiitos infosta!

Paljonkos maksaa siellä käynti? Kaiketi vaatii jonkun sarjakäynnin?

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen27.3.2013 17:30
Minä sain ravintovalmentajalta sähköpostiini närästykseen ja refluksitautiin työkalupakin, jossa oli erilaisia ohjeita. Pääosiltaan ohjeissa mainittiin ainakin kolme eri ryhmää joihin kannattaa kiinnittää huomiota.
Ensimmäinen ryhmä ovat ne ruoka-aineet jotka vaikuttavat sulkijalihaksen sulkeutumiseen. Niistä mainittiin rasvaiset, paistetut ja käristetyt ruoat, esim. rasvainen liha, majoneesit, kerma, rasvaiset salaatin kastikkeet, leivonnaiset ja rasvaiset jälkiruoat. Rasvaiset maitotaloustuotteet, ranskalaiset ja sipsit sekä suklaa

Toisessa ryhmässä ovat ne ruoat, jotka ärsyttävät ruokatorven limakalvoa. Hedelmämehut, chili, alkoholi, hiilihapotetut juomat jne.

Kolmas ryhmä sisältää mahahapon tuotantoa ja kaasun muodostusta.
esim. maito, kerma, alkoholi, kahvi. Kahvin sijaan kehoitetaan juomaan yrttiteetä, kuten esimerkiksi kamomillaa ja lakritsanjuuriteetä.

Myös ruoka-aineiden yhdistelysäännöstä saattaa olla apua. Yhdistelysäännön mukaan proteiini- ja tärkkelyspitoiset ruoka-aineet syödään eri aterialla. Jos esimerkiksi syöt kalaa, syöt sen kanssa kasviksia, vihanneksia ja raasteita. Tärkkelyspitoiset hiilihydraatit, kuten peruna, täysjyväriisi, syödään taas eri aterialla vihannesten kanssa.

Sitten siinä oli mainittu nuo normaalit sängynpäädyn nostamiset, stressin välttäminen jne. Siinä myös kehoitettiin juomaan vähintään puolitoista litraa vettä.

Kehoitetttiin myös käyttämään kasvis- ja kalapainotteista ruokavaliota.
erilaisia puuroja ja marjapirtelöitä aamuisin.
Kasvissosekeitot, ei aluksi tuoreravintoa, kuten raasteita, vaan kasvikset höyrytettynä ja keitettynä.
Kehoitettiin käyttämään pehmeitä kuituja vehnäleseen ja pellavarouheen sijaan, kuten psylliumkuitua. Itse käytin Elinvoimakuitua.
Kohtuudella piimää, viiliä, jogurttia
Jos pystyy syömään niin voi käyttää pähkinöitä, manteleita ja siemeniä.

Nämä olivat siis yleiset ohjeet, sitten minulle tehtiin omat minulle sopivat ohjeet näitä mukaellen. Maitotuotteet jätin kuukaudeksi kokonaan pois. Joitakin lisäravinteita kehoitettiin myös käyttämään, kuten L-Glutamiinia 2 kk:n kuurina, sinkkiä 4 kk:n kuurina. Magnesiumia syön jatkuvasti muutamia pieniä taukoja lukuunottamatta, samaten D-vitamiinia käytän koko ajan, sekä maitohappobakteereja ja kalaöljyäkin. Hyvät kylmäpuristetut öljyt lisättiin myös ruokavaliooni, ne kyllä siihen kuuluivatkin, mutta liian vähäisissä määrin ravintovalmentajan mukaan. Hiilihydraattien määrää vähennettiin myös, samaten sokeria ei mielellään ollenkaan.

kuikkisuunoRe: Ravintovalmentajalla käyminen27.3.2013 23:07
Kiitos Vanilja, tässähän jo kosolti alkuun ja harkitsen vakavasti itsekin käyntiä esim. Treella ko yrityksessä, vaikka muutaman käynnin sarja jos ei maltaita maksa.

HanspiRe: Ravintovalmentajalla käyminen2.4.2013 11:05
Vanilija sun pitää julkaista refluksitautisille keittokirja! Olen lukenut sun reseptejäsi eri ketjuista täältä ja janoan niitä, ne kuulostavat niin hyviltä ja mua alkaa jo ällöttää nuo sapuskat mitä itse olen koittanut syödä... Epäilen, että maidottomalle sekä puuro ja keittolinjalle joudun, mutta sepä selviää huomenna...

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen2.4.2013 11:44
Hanspi, pitikö sinun ensin täyttää tietoja etukäteen terveydentilastasi? Entäs tämän hetkistä ruokapäiväkirjaa?

Toivottavasti sinulla on yhtä innostava ravintoterapeutti kuin minullakin oli. Kun minä menin ravintovalmentajalle, minulla ei ollut vielä mitään diagnoosia, lääkärit vain tulostivat ohjeet mukaan ja määräsivät lääkettä. Lääkkeestä sain sivuvaikutuksia eikä nuo normaalit refluksi-ruokavalio-ohjeet muuttaneet tilannettani suuntaan eikä toiseen. Ravintovalmentajani oli ainoa, joka suhtautui tosissaan oireisiini ja ymmärsi tilanteeni. Olin valtavan helpottunut kun tulin ensimmäisen kerran hänen luotaaan. Kävin vielä toisenkin kerran, mutta kolmatta käyntiä en enää tarvinnut. Kun oireeni alkoivat olin niin huonossa kunnossa, että olin viikon ajan viiden aikaan aamulla lähdössä sairaalaan päivystykseen. Se muutos tähän olotilaan on ollut melkoinen.

Edelleen sanon, niinkuin olen koko ajan sanonut, että ei kannata lannistua jos muutoksia ei tule heti. Nämä oireetkaan eivät varmasti ole tulleet yht'äkkiä, vaan monien vuosien aikana ja seurauksena, eivät ne parissa viikossa myöskään korjaannu. Elimistölle pitää antaa aikaa toipua ja lempeää ja hyvää hoitoa, sillä tavoin tuloksia voi saada aikaan pikku hiljaa. Oma tilanteeni on muuttunut niin, että vaikka joskus joku syömäni ruoka saattaa aiheuttaa närästystä, niin se ei jää enää päälle, niinkuin joskus aikaisemmin, vaan menee aika nopeasti ohi. En tiedä mistä se johtuu, ehkä nykyisestä perusruokavaliostani.

Ravintovalmentajan jälkeen kävin myös flt-lääkärillä Mehiläisessä. Hän järjesti minut tähystykseen, jossa sitten selvisi tuo löysä vatsanportti. Sielläkään minun ei tarvinnut käydä kuin pari kertaa, koska tilanteeni on niin hyvä tällä hetkellä. Toivottavasti sinäkin saat apua ravintovalmentajalta.

HanspiRe: Ravintovalmentajalla käyminen2.4.2013 12:04
Kiitos Vanilija! Samaa toivon minäkin. Mut on tähystetty 2 kertaa jo ja mitään vikaa ei ole löydetty vain se vähän löysä vatsan sulkija, minkä ei pitäisi aiheuttaa kovin suuria oireita. Ylävatsaki on ultrattu eikä mitään vikaa ole. Siksi uskon / toivon, että ruokavalio vois olla mun juttuni.
Ainakin näitten vähäisten yhteydenottojen perusteella vaikutti positiiviselta ja asiantuntevalta tämä terapeutti ja sain ison kasan lappuja täytettäväkseni. Onneksi olin juuri käynyt tarvittavissa labroissa ja nyt olen 3 vkoa pitänyt tarkkaa ruokapäiväkirjaa. Aion antaa kyllä kaikkeni tähän, että saisin terveet sisuskalut. Se vaan tuppaa lamaannuttamaan, kun vaikka kuinka tarkkana koittaa olla niin aina joku yllättävä juttu närästää ja sitä saa sairastaa pari päivää. Tulen kans niin huonoon kuntoon, että olen ihan sairas. Mieskin näkee päältä, että nyt ei ole rouvalla kaikki hyvin... Päivä kerrallaan aion antaa itselleni aikaa ja aion helliä itseni ruoalla terveeksi. Mulla on 3kk päästä taas gastroskopia ja siinä on kiva nähdä mikä tilanne on ja tosin pelottaa, että onko jotain muutoksia tapahtunut, kun 8 v olen lääkettä syönyt putkeen edellisestä skopiasta... Veriarvot on kaikki hyvät, että ehkä sekin jotain kertoo...

kuikkisuunoRe: Ravintovalmentajalla käyminen2.4.2013 12:34
Vanilja, paljonko maksoi 2 x käynti ravintovalmentajallasi?

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen2.4.2013 13:11
Olisiko ollut eka käynti luokkaa 140 - 160?. Aikaa siihen meni puolisentoista - kaksi tuntia. Toinen käynti kuukausi pari ekan käynnin jälkeen taisi olla 70 - 80? ja se taisi olla tunnin aika. Minun kohdallani otettiin yliherkkyystestit vielä erikseen ja mitattiin A- ja D-vitamiintasot.

Jos ravintovalmentajalle menee, niin sinne on turha mennä sillä asenteella että kunhan käyn katsotaan mitä tapahtuu. Jos sinne menee niin siihen pitää sitoutua, noudattaa ohjeita ja hylätä kaikki vanhat käsityksensä ruoasta ja ruokavaliosta, muuten rahat menevät hukkaan ja jos ei noudata annettuja ohjeita on ihan turha sanoa jälkeenpäin ettei siitä mitään hyötyä ollut. Eikä sinne kannata mennä jos tietää jo etukäteen ettei pysty muuttamaan ruokavaliotaan. Jokainen tietää ettei se ole välttämättä mikään helppo homma. Mutta kun muutoksen jälkeen huomaa yhtenä päivänä, ettei enää närästäkään, vatsa ei ole turvoksissa, eikä palan tunnetta kurkussa esiinny, eikä mitään muitakaan oireita, niin se palkitsee kyllä moninkertaisesti. Silloin rahat eivät ole menneet hukkaan, varsinkin kun energisyys on huipussaan, hiukset voivat paremmin kuin koskaan aiemmin, samaten iho on parhaassa kunnossa ikinä. Niin kävi minulle, ruokavalioni on nimittäin refluksiystävällinen ja kaikin puolin muutenkin erittäin terveellinen. Minulla siis ei ollut muuta elimellistä vikaa kuin löysä vatsanportti, lääkäri tosin epäili myös gastriittia, mutta sitä ei koskaan millään todettu. Kun vihdoin pääsin tähystykseen vatsaoireeni olivat jo ruokavalion muutoksen takia helpottaneet.

kuikkisuunoRe: Ravintovalmentajalla käyminen2.4.2013 23:12
Kiitos taas Vanilja!

Kuulostaa asialliselta ja hyvältä"

"luokkaa 140 - 160?. Aikaa siihen meni puolisentoista - kaksi tuntia. Toinen käynti kuukausi pari ekan käynnin jälkeen taisi olla 70 - 80? ja se taisi olla tunnin aika. Minun kohdallani otettiin yliherkkyystestit vielä erikseen ja mitattiin A- ja D-vitamiintasot. "

kuikkisuunoRe: Ravintovalmentajalla käyminen3.4.2013 20:02
Onkos tällainen ravitsemusterapeutti kellekkään tuttu tai kokemusta hänen hoidostaan: Reijo Laatikainen ?

refluksikurkkuRe: Ravintovalmentajalla käyminen3.4.2013 20:10
Hän on tunnetuimmista päästä (ellei tunnetuin?) ravintoter. Suomessa, erityisesti FODMAP:n tuojana. Hänellä on myös oma Pronutrionist - sivusto.

Viime syyskuun uutisjutuissa hänen uudesta palvelustaan:

"Ravintoneuvontaa netin kautta

Laillistettu ravitsemusterapeutti THM Reijo Laatikainen (Lääkärikeskus Aava) on avannut elokuussa uuden verkkopalvelun nimeltä TerveVatsa. Palvelun tarkoituksena on antaa ravintoneuvontaa netin ja puhelimen kautta henkilökohtaisesti ja se on suunnattu pääasiallisesti toiminnallisista vatsavaivoista (esim. IBS, dyspepsia, ummetus) kärsiville henkilöille. Ohjaajat ovat laillistettuja ravitsemusterapeutteja. Palvelu on tarkoitettu yli 18 ?vuotiaille.Henkilökohtaisen ravintoneuvonnan hinta on 149e. Sivustolta löytyy myös ravintoon liittyvää tutkimustietoa sekä keskustelupalsta.

Reijo Laatikainen on myös suomentanut australialaisen IBS ? potilaiden hoidossa käytettävän FODMAP ? oppaan, jota on tilattavissa sähköisenä versiona n. 18e hintaan suoraan Monashin yliopiston sivuilta."

refluksikurkkuRe: Ravintovalmentajalla käyminen3.4.2013 20:23
Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen sivuilla on myös saatavilla pienehkö asiantuntijarekisteri eri aloilta ja paikkakunnilta:

http://rty.fi/jasenet-ja-liittyminen/asiantuntijarekisteri/

HanspiRe: Ravintovalmentajalla käyminen4.4.2013 9:41
Nonni, ravitsemusterapeutilla käyty ja kyllä minä koin sen hyväksi asiaksi. Kuten on tullut mainttua olen jo aloitellut itse muuttamaan ruokavaliota ja sitä kävimme läpi niiden lappujen perusteella mitkä täytin terveydentilasta ja labrakokeiden tuloksista lähtien. Minulle katsottiin parhaaksi maidoton, gluteeniton kasvispainotteinen ruokavalio ja lihaksi kana, kala tai kalkkuna. Porsasta ja nautaa nyt välttelen, satunnaisesti saa syödä sitäkin, kun sisuskalut paranevat.

Sain paljon ruokavinkkejä ja muutaman päivän mallin ruokavaliosta. Tietoja happamista ruoista jne. Itse ainakin koin sen vahvistavan sitä käsitystä mikä minulla jo oli ja ohjasi kunnolla oikeille raiteille ja monipuolisti ruokavaliotani.
Ravintolisistä sain C, D, B12 vitamiinit, magnesium, seleeni, kuitulisä, proteiini treenipäiville ja muuten lisäksi, monivitamiineja, ravinnon pilkkoja joku entsyymijuttu, Aloe Vera mehua, maitohappobakteereita, kalaöljykapseleita. Suolahappoa sen jälkeen kokeiltavaksi, kun ei enää käytä närästyslääkkeitä. Epäili, että mun suolahapon erittyminen on vähentynyt lääkkeiden pitkäaikaiskäytön myötä. Tietoa tuli myös oikeiden rasvojen käytöstä ja paljonko tarvitsen niitä lisää ruokaani.

Terapeutilla kävin Tampereella ja maksoi 140 eur. Ravintolisät maksoivat 190 eur. Osa on kuuriluontoista osaa joutuu käyttämään lopun elämää. Kontrollikäynti sovittiin 1-2kk kuluttua.

Nyt sitten alan elämään tuon mukaan ja se on loppuelämän ruokavalio. Sanoi, että voi joskus nauttia lasillisen luomuvalkkaria, kun tilanne on parempi. Punkku on kuulemma kaikkein pahin.
Kiva, ettei odotetakaan, että mikään herkuttelu tai elämästä nauttiminen ei ole sallittua vaan se tehdään sitten sisuskalujen mukaan.
Hammastahnastakin oli puhetta, kun monet hammastahnat ja suuvedet närästävät niin kehoitti käyttämään Aloe Vera hammastahnaa, mutta minulle suuhygienisti määrästi super fluor hammastahnaa sen alkaneen eroosion vuoksi niin pitäydy siinä. Se ei onneksi niin närästä.

Tää luomuilu, kun kaiken pitäisi olla luomua mua mietityttää, kun Suomi on niin takapajula ja talvi on järjettömän pitkä, että niitä luomutuotteita on vaikea saada ja en ala niitä metsästämällä metsästämään. Olen miettinyt voiko se pilata koko homman? Vastahan oli tutkimus, että luomutuotteet eivät olisi sen myrkyttömämpiä kuin tavallisestikaan viljellyt, kunhan ei mitään geenimanipuloituja ole. Espanjalaiset kasvikset ja hedelmät laittoi ihan pannaan. En tiedä mikä niissä sitten on niin huonoa? Kaurapuuro haudutettuna pitäisi nauttia, mietin mikä vaikutus sillä on vatsaan onko se haudutettu kannen alla kattilassa vai mikrosta tulon jälkeen? Yritän suosia luomua, mutta en ala siitä maltaita maksamaan tai metästämällä metsästämään. Jotenkin tuntuu, että voiko se olla se ehdoton avain tälle hommalle ja eivätkö perus kasvikset riitä? Salaatit kuulemma viljellään jossain typpilitkussa, että nekin luomuna... No, laitan kuulumisia, miten homma etenee. En ala hifistelemään asialla, yritän käyttää maalaisjärkeä tässä. Katsotaan, mihin se riittää... Ruokavalion suhteen olen ehdoton ja nyt olen jo sen kanssa kompastellut niin jospa se onnistuisi tulevaisuudessa paremmin.

refluksikurkkuRe: Ravintovalmentajalla käyminen4.4.2013 10:23
Hieno juttu, että sait käytyä.

Luomuviljelijöiden ja ihan tavallisesti viljelevien maatilallisten välillä on kyllä aika kissanhännänvetoa. Onneksi ei ole maanviljelijä näinä aikoina!

Hanspi, minkänimisellä ravitsemusterapeutilla (fuktionaalisen puolen ilmeisesti) kävit tai missä yrityksessä Tampereella?


Minkälainen sun refluksilääkitys (lääkärin määrämä) tällä hetkellä nyt on ja miten ravitsemusterapeutti suhtautui siihen?

HanspiRe: Ravintovalmentajalla käyminen4.4.2013 10:58
Järvisen Arjalla kävin. Jonkun kauneushoitolan tiloissa oli, en muista nimeä.

Sanoi, että lääkäri päättää siitä Nexiumista, hän ei ottanut kantaa siihen.
Nexiumia menee edelleen, yritän pärjätä 20mg ja vähentää, kun olo alkaa parantua. Lääkärin suositus oli, että vähentää / lopettaa tai että 1 tbl joka 3. päivä antaisi tarvittavan suojan. Mullahan on vielä se gastroskopia edessä lähikuukausina niin ihan kiva sitten nähdä miltä tuolla sisällä näyttää ja kuulla sitten lääkärin mielipide, miten edetään.

Sen unohdin mainita, että hedelmiä välttelen näin alkuun. Epäili, että fruktoosi ei välttämättä ois mulle sopivaa...

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen4.4.2013 11:13
Minä käytän välillä luomua ja välillä en. Porkkanat ostan mieluummin kotimaisina multaporkkanoina kuin esim. hollantilaisina luomuporkkanoina. Salaatin ostan aina luomuna. Espanjalaisia kasviksia, enkä hedelmiä ole ostanut sen jälkeen kun näin dokumentin, jossa espanajalaiset viljelijät niitä käsittelivät kaikki mahdolliset suojalaitteet päällä.

Luomua suositaan varmasti torjunta-aineiden takia, herkkä ruoansulatusjärjestelmä saattaa reagoida niihin, varsinkin silloin kun kaikki ei ole ihan kunnossa. Nykyään saa kyllä kaikkea mahdollista luomuna, kallistahan se on, mutta alkuun sitä ehkä kannattaa suosia enemmän. Tuskin homma luomuttomuuteen kaatuu.

Minä teen kaurapuuron niin, että laitan illalla kauraryynit kylmään veteen likoamaan ja aamulla ei tarvitse kuin kiehauttaa puuro ja antaa sitten hautua kannen alla viitisen minuuttia, sitten puuro on valmista syötäväksi. Mikroa ei kai suosita sen takia, koska se tuhoaa ravinnosta kaikki luonolliset entsyymit, joita ruoansulatuksessa tarvitaan.

kuikkisuunoRe: Ravintovalmentajalla käyminen4.4.2013 14:35
Hanspi: "..fruktoosi ei välttämättä ois mulle sopivaa... "

Viittais sullakin fodmap-hiilareihin eli varoen viljaa, fruktoosia, omenaa, parsakaalia jne

Toihan oli lekurilta fiksu kommentti että jopa 1 pilleri vain joka 3. pv riittäisi "suojaan" (mitä lie se suoja tarkottaneekaan? :-) )

HanspiRe: Ravintovalmentajalla käyminen4.4.2013 15:15
Vanilija, kiitos tuosta hyvä tietää ja enpä enää mikrota puuroa. Ja jaiks nuo Espanjalaiset viljelytavat! Teen oman kasvimaan kesäksi takapihalle ja istuttanen pari pensasmustikkaa...

kuikkisuuno, joo, mulla on gluteeniton dieetti ja vältellen hedelmiä niin varmaankin pitää paikkaansa...

Ollu hassu olo tänään, ei tarvi, kun juoda vettä niin maha tuntuu tosi täydeltä ja omituiselta. Ei huonolta. Ei ole närästänyt sitten aamun...

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen4.4.2013 15:41
Hanspi, Paula Heinonen puhui siellä Terveyden avaimet-sivulla niissä radio-ohjelmista taltioidussa viimeisissä klipeissä juuri tuosta täydestä olosta joka tulee heti syömisen jälkeen.

HanspiRe: Ravintovalmentajalla käyminen4.4.2013 17:09
Vanilija mistähän se johtuu? En löydä sitä linkkiä mistä löytyy juttua tosta niistä radiojutuista.

kuikkisuunoRe: Ravintovalmentajalla käyminen4.4.2013 18:32
Hanspi: Mene mediasaliin siellä ne on kaikki ja hyviä tarinoita kaikki :-)

refluksikurkkuRe: Ravintovalmentajalla käyminen4.4.2013 20:31
Hanspi, tämän sivuston päävalikon Refluksi/Vaihtoeht hoitomuodoista löytyy Funktionaalinen lääketiede - sivu, jossa vakilinkki ohjelmaan löytyy
http://www.refluksi.fi/140

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen5.4.2013 8:26
Hanspi, toivottavasti pääset kuuntelemaan niitä taltioituja klippejä. 17.3.2010 taltioidussa klipissä puhutaan juuri tuosta mainitsemastasi suolahapon tuotannosta.

Vielä noista ruokavalionmuutoksista sen verran, että minun kohdallani tuo pitää ihan paikkansa, että kun saatiin hoidettua vatsa kuntoon alun tiukan ruokavalion ja muun hoidon ansioista, niin sitten voin nauttia vaikka valkoviinistä välillä. Luomu on viineissä, sekä kahvissa tärkeä, muuten niissä on ilmeisesti aika lailla torjunta-aineita. Minä join eilen lasillisen valkoviiniä teatterissa, ei ollut luomua, mutta siitä ei tullut mitään ongelmaa nyt kun tilanteeni on muuten niin hyvä. Eli ruokavaliomuutokset eivät tarkoita sitä että aina pitää olla tiukkapipoinen ja ehdoton koko ajan kaikessa. Kun arjen perusruokavalio on kunnossa ja itselleen sopiva, silloin voi hyvin lipsua välillä, kun sitten taas palaa arkeen. Tämäkin on varmaan yksilöllistä riippuen siitä, mikä kenellekin refluksin on aiheuttanut. Eikä arkikaan välttämättä tarkoita sitä että ruokavalio olisi ikävä ja pakkopullaa, ainakaan minun kohdallani. Olen kokeillut ja tehnyt monenlaisia herkullisia ruokia ja nautin niistä suuresti. Nyt viikonloppuna aion tehdä raakakakkua, joka jäädytetään pakastimessa, jonkinlainen jäädyke siis. Näytti ihanalta ja kuulemma ihan jäätävän hyvääkin. Saa nähdä miten se minulla onnistuu.

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen5.4.2013 8:28
KORJAUS: Jostain syystä vuosiluvut aiheuttavat minulle ongelmia, siis 17.3.2013, ihan viimeisiä taltioituja klippejä kun kuuntelee, niin siinä puhutaan suolahapon tuotannosta.

refluksikurkkuRe: Ravintovalmentajalla käyminen5.4.2013 9:09
Vanilja, taitaa niitä samoja happoselityksiä löytyä sieltä aikaisemmiltakin vuosilta ... Mulla ei ole vaikeuksia vuosien kanssa mutta sanat kriko ja kiro menee sekaisin nätisti ja näen aina vakituisesti kirjoittavani sen oikein :-)

Ruoanlaitto ja syöminen yleensä on säilynyt herkullisena onneksi täälläkin edelleen vaikka tiettyjä aineksia ei syökään. Netti on reseptejä pullollaan suuntaan jos toiseen :-)

Minulle on kehittynyt vuoden sisällä uusi harrastus, kun tarkastelenm ravintoleoiden lounasnettimenuita ja valitsen kaikki ne, mitä voisin itse syödä. Kala ja keitot käy 90% (ellei sitten käy kuin Hansulle eli yhtäkkiä maustettu väärään suuntaan). Viime viikolla kävin syömässä ekaa kertaa pienen annoksen lohileipää, josta olin pyytänyt jättämään tomaatin ja kaikki sipulit pois.

Hanspi, hyvä, että terapeutti oli vastuuntuntoinen eikä puuttunut lääkkeisiin! Heillä on varmaan kunnon ohjeistus tästä. Prohealth -lisensin oli näemmä hän ostanut vuosi sitten.

Saatko omien ohjeittesi mukaan syödä mitään hedelmiä nyt? Kun tein aikoinani runsaat 6 vuotta sitten refluksiremontin (itselläni ei ole ollut noita vatsavaivoja eikä perinteistä närästystä), aloitin syömään itse kasviksia runsaan puolisen kiloa (parisataa grammaa hedelmää, yksi annos marjoja ja loput sitten vihanneksia). Höyrytettynä, raastettuna yms. Tehosekoitinta on viimeiset 6 vuotta käytetty päivittäin ( - matkat) -- kohta taitaa olla aika hankkia uusi!

HanspiRe: Ravintovalmentajalla käyminen5.4.2013 9:33
Kiitos noista linkeistä käyn viikonloppuna kuuntelemassa niitä...

Saan syödä hedelmiä, mutta sanoi, että se voi olla sellainen, ettei sovi. Avokadoja otan pirtelössä päivittäin ja niitä suosittelikin ja luumuja ja nektariineja sekä tölkistä persikoita olen ottanut (ne ovat varmaan ihan kamala vaihtoehto)...

Ihan innoissani olen noista ruoista, kun sain niin paljon opastusta. Mulle kun tuo "rehumaailma" on ihan uusi. Aion tehdä viikonloppuna kasvislasagnea ja mustikoista ja riisijauhosta vispipuuroa! Käyn ostamassa sitä Quinoa. Mistähän sitä saisi? Tarkoitus ei ole laihtua yhtään enempää niin se olisi hyvin ravinteikasta minulle.

Turvottava olo lähti pois sitä kesti n. 1 vrk. Nyt olen vähän huonovointinen ja maha tyhjenee tämän tästä... Näin nätemmin ilmaisten... En tiedä mistä johtuu. Sain tietyn tyyppistä magnesiumia kovaan mahaan, kun sanoin, että se piihappogeeli pysäyttää mun vatsan toiminnan. En tiedä voiko se vaikuttaa noin rajusti tai onko sillä edes mitään vaikutusta? Vatsamakkarat ovat tässä kolmessa viikossa lähteneet kokonaan, että sellainen hyöty on toistaiseksi ollut. ; )
Vanilija oliko sinulla mitään vatsaoireilua, kun aloitit ruokavalion ja ne monet hivenaineet?
Närästystä on edelleen... Tosin nyt on vasta "uuden elämän" päivä nro 2...

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen5.4.2013 10:58
Hanspi, minulla oli pahoinvointia, ylävatsan turvotusta ja arkuutta, ne olivat todella epämiellyttäviä, minulla ei koskaan aiemmin ole ollut sellaista. Muistaakseni meni puolisentoista kuukautta ennenkuin pahoinvointi hävisi, sitten se oli jonkun aikaa poissa ja tuli taas takaisin. Välillä ruoka ei sulanut ollenkaan ja sekin aiheutti tosi kurjan olon. Kun siitä olotilastani pääsin, huokaisin todella helpotuksesta, mutta se vaati vatsan ja suoliston täydellisen rauhoittamisen ja erittäin huolellisen ja hellän hoidon. Nyt kun tilanne on normaali ei haittaa pienet lipsumiset silloin tällöin.

Noita tölkkiruokia kannattaa käyttää harkiten, nythän niistä on ollut kovasti puhetta että niistä saa reilun määrän Bisfenoli-A:ta elimistöönsä, joka on kai aikamoinen myrkky. Mieluummin ehkä kannattaa käyttää vaikka tavallista persikkaa, päärynätkin ovat hyviä smoothiessa.

Magnesium nimenomaan aiheuttaa mahan tyhjenemistä, aina kannattaa kaikki uusi aloittaa vähän kerrassaan ja varoen. Sinulla on Hanspi tosiaan nyt koko loppuelämäsi aikaa muuttaa ruokavaliotasi parempaan suuntaan, eli ei varmaan haittaa jos aloitatkin pienin askelin ja hitaasti totutellen. Ruoansulatuselimistö on herkkä, se saattaa reagoida niin että vatsa menee sekaisin jos kauhean nopeasti kaikki muuttuu. Jos on vatsaongelmia niin kasvikset kannattaa höyryttää aluksi tai syödä muuten kypsennettynä, niin minä tein. Todella pahojen oireiden vuoksi yksi viikko taisi mennä ihan aluksi pelkällä banaani-kauramaitosmoothiella. Seuraavalla viikolla lisäsin avokadoa ja siitä pikkuhiljaa kaikkea muuta sopivaa ruokavaliooni.

Quinoaa saa isoista tavarataloistakin, sekä luontaistuotekaupoista, sitä voi käyttää riisin sijast, olen syönyt ihan älyttömän hyvää qinoa-lisäkettä monta kertaa, mutta minulla ei ole siihen oikein hyvää reseptiä. Myös hirssi ja tattari ovat olleet minun juttuni, tuorepuuroina ovat aivan ihania. Jos vatsassa on ongelmia, niin niitä kannattaa harkita raakana vasta myöhemmin kun tilanne on parantunut. Kaikille nekään eivät käy, kokeilua, kokeilua ja kuulostelua, sillä pääsee parhaaseen tulokseen.

Refluksikurkku, minullakin tehosekoittaja on jatkuvassa käytössä ja reilut puoli kiloa kasviksia menee täälläkin päivittäin sekä marjoja ja hedelmiäkin siihen päälle.

HanspiRe: Ravintovalmentajalla käyminen5.4.2013 13:02
Kiitos Vanilija, tuo on äärettömän arvokasta tietoa, mitä annat! Voihan kurjuus jos tätä jatkuu niinkin kauan. Huomasin nyt, kun otin ne vitamiini + hivenainelisät niin se turvotus tuli takaisin.

En jotenkin saa tarpeeksi noista salaattihommista ravintoa, kun on jatkuva nälkä yötä päivää. Pitää koittaa keksiä jotain ruokaisampaa. Ehkä voisin syödä puuroja välipalanakin... Mun ongelma on vielä se, kun treenaan tähän päälle niin ei ole potkua tehdä mitään jos ei saa riittävästi energiaa. Pitänee ottaa proteiinijuomaa tai pirtelöitä vielä lisävälipaloina... Yritän olla niiden hedelmien kanssa varovainen. Pitäydyn avocadossa ja luumuissa...

On tämä elämäntapamuutos aika stressaavaakin, kun oireilijana on niinkin valtaisat elimet, kun suolisto ja vatsa... Pitää vaan koittaa jaksaa ottaa päivä kerrallaan ja tehdä parhaansa ja odottaa... Tän taistelun olen päättänyt voittaa!

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen5.4.2013 13:30
Oikea asenne Hanspi! Minullakin oli ongelmana ensin tuo jatkuva nälän tunne. Yhteen aikaan muistan hauduttaneeni uunissa naurista, palsternakkaa, porkkanaa ja bataattia lohkoina tai paloina. En uskaltanut alkuun syödä kalaa enkä kanaakaan, joten laitoin juureksien päälle hiukan öljyä ja ripauksen suolaa ja annoin hautua kypsäksi. Kun ne olivat kypsyneet, lisäsin omatekoista basilikaöljyä vielä kasviksille ja siihen päälle hyvää ja laadukasta feta-juustoa, siitä tuli kyllä hyvin maha täyteen ja maistui hyvältä. Kala ja kana, myös kalkkuna on hyvää uunikasvisten kanssa. Kasviksia voi hauduttaa myös ihan pannulla kuutioina, öljyä vain pannulle ja antaa niiden kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla, mausteeksi suolaa ja jotain yrttejä. On parempi refluksin kannalta syödä kuitenkin useammin ja pienempiä määriä. Lidlin pakastealtaasta saa luomukasviksia, eivätkä ole kovin kalliitakaan, pussissa on pasa- ja kukkakaalia ja porkkanviipaleita. Nekin ovat hyviä basilikaöljyn tai miksei kaupan pestokastikkeenkin kanssa, sen kanssa taas kalaa tai kalkkunaa tai feta- tai vuohenjuustoa, mikä milloinkin maistuu.

Minä en sen kummemin treenaa, mutta liikun paljon, pari kertaa viikossa käyn aika kovassa jumpassa ja muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta kävelen joka päivä kunnon lenkin, viikonloppuna usein patikoin kahdenkymmenen km:n lenkkejä, joten kaloreita kyllä kuluu.
Voitko sinä syödä banaania?

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen11.4.2013 9:37
Etsin ketjuista kirjoitustani, jossa kerroin mitä sivuvaikutuksia lääkkeet minulle aiheuttivat. Löysin refluksi ja ruoka-ketjusta ao vanhan kirjoitukseni, jonka olen kirjoittanut marraskuussa 2011. Siis ennen ravintovalmentajalla käyntiä oli tilanteeni jo ihan hyvä. Ravintovalmentaja vain teki enää muutamia säätöjä ruokavaliooni yms. Tuossa refluksi ja ruoka-ketjussa on aika paljon muidenkin kirjoituksia, joissa pohditaan ruoan vaikutusta oireiisiin, sitä kannattaa lueskella:

"Ruokavalio on varmasti refluksioireissa tärkeä. Itse näen tämän ruokavalioasian, paljon kokonaisvaltaisempana, kuin pelkästään joidenkin ruoka-aineiden välttelynä. Siihen kuuluu myös riittävästi vettä, hyvin pureskeltu ruoka, hitaasti ja rauhallisesti syöminen ja ruoka-aineiden oikea yhdistely sekä valkoisten jauhojen ja valkoisen sokerin minimoiminen. Jos on kiireinen ja stressaantunut, silloin melkein kannattaa korvata ateria, jollain smoothiella tms helposti sulavalla.
Liikunta, riittävä uni ja yleensä terveelliset elämäntavat ovat myös tärkeitä. Jos on mahdollista niin vyöhyketerapia, akupunktio yms tukihoidot voivat olla avuksi joissain tapauksissa. Hemmotteluhoidot ja hieronta tekevät yleensäkin hyvää tilanteessa kuin tilanteessa. Lisäravinteistakin on mahdollisesti jotain apua, varsinkin maitohappobakteerista, magnesiumista, sinkistä ja ruoansulatusentsyymeistä jos on vatsaoireita. Itse pyrin välttämään syteettisiä lisäaineita niin usein kuin mahdollista, liian hiilihydraattipitoinen ruoka ei ole myöskään minun juttuni, tosin ei yletön lihan ja proteiininkaan syöminen. Kasvisvoittoinen ruokavalio on minulle hyväksi, teollisesti valmistettu ruoka ei kuulu ruokavaliooni.
Omalla kohdallani olen huomannut, että itselle hyväksi havaitsemaansa perusruokavaliota pitää noudattaa aika tarkasti. Eikoistilanteissa pitää voida nautiskella oireitakin aiheuttavilla herkuilla, jos tiedostaa seuraukset. Silloin voi varautua vaikka jollain lääkkeellä tms. etukäteen, päästäkseen mahdollisimman vähäisillä oireilla. En usko, että tiukkapipoisuus on tässäkään asiassa hyväksi. Minun ollut vaikea luopua kahvista kokonaan, samaten suklaata syön edelleen, kovin vähäisiä määriä kuitenkin. Käytän myös luomua niin paljon kuin mahdollista. Olen vaihtanut jo ajat sitten kaikki meikkini, hoitoaineeni, shampooni ja hoitovoiteeni biotuotteisiin. Tämäkin liittyy tähän kokonaisvaltaisuuteen.
Noudatan tätä elämäntapaa koska näillä toimenpiteillä en tarvitse lääkitystä. Alkuun oireeni olivat todella rajut, mutta tilanne on helpottanut pikkuhiljaa. Siksi jaksan uskoa että voin vaikuttaa asioihin itse aika paljon. En ajattele että tilanne voi huonontua jatkossa, opettelen olemaan tyytyväinen jokaisesta hyvästä päivästä, joita onneksi on riittänyt. Paljon hyviä muutoksia on tapahtunut alun vaikeuksien jälkeen.
Kannattaa huomioida se, että oireita saattaa tulla jonkun sopimattoman ruokakokeilun seurauksena vasta seuraavana päivänä. Olen huomannut, että kun närästysoire jonain päivänä alkaa, se kestää pidemmän aikaa ja että muutokset yleensäkin tapahtuvat kovin hitaasti. Kärsivällisyyttä siis vaaditaan. Ajattelen että ruokavalion yleensäkin pitää tukea kokonaisvaltaisesti terveyttä, eikä vain kohdistua jonkun yksittäisen oireen hoitamiseen, uskon että ihminen on kokonaisuus ja että kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Tämä on siis vain oma kokemuksen näiden oireiden suhteen. Kaikki eivät näe näitä asioita samalla tavalla, eikä kaikkien kohdalla välttämättä auta samat toimenpiteet, koska olemme niin erilaisia ja oireet aiheutuvat eri asioista. "

SitrusRe: Ravintovalmentajalla käyminen11.4.2013 22:29
Eikös muuten oikeampi nimike ole "ravintoterapeutti"?

Ravintovalmentaja kuullostaa tietysti hienommalta ja sopii urheilua ja suorittamista korostavaan aikaamme. Valmentaja-nimike myy varmasti paremmin erityisesti miehille: vähän tyyliin luuserit käy terapeutilla, menestyjät valmentajalla.

Ja voin kuvitella, että -valmentaja kirjoittaa isomman laskun kuin -terapeutti.

Ja vielä lopuksi: missä ravintoterapeutit koulutetaan vai onko ammattinimike villi?

refluksikurkkuRe: Ravintovalmentajalla käyminen12.4.2013 8:54
Noi termit on aika hämääviä eikä tatusti ole ihmisille selvillä.

En tiedä muita kuin sen että RAVITSEMUSterapeutti vaatii yliopistokpulutuksen eikä sitä ainakaan muut saa käyttää (Valviran myönt). Sen jälkeen onkin sekavaa ainakin mulle missä ne opit on saatu ....

ProHealthin (Paula Heinosen myymän vaiko onko siellä kansainvälinen ketju takana?) funktionaalisen lääketieteen koulutus kestää yhteensä 20 erillistä päivää.

HanspiRe: Ravintovalmentajalla käyminen12.4.2013 10:00
Viisaita juttelet Vanilija. En olisi alussa tajunnut, miten vaikeaa tällainenkin muutos on, mutta onhan se valtava prosessi, kun melkein koko elämä menee tietyllä lailla uusiksi. Ja ihminenhän on kokonaisuus eli kaikki vaikuttaa kaikkeen. Yritän jättää omat lääkkeeni nyt kokonaan pois ja pitää itsestäni huolta kokonaisvaltaisesti. Kaikki vaan tuntuu niin vieraalta ja välillä on ihan hukassa, että mitäs tässä nyt pitäisi tehdä... Terapeutti, oli nyt virallinen titteli mikä hyvänsä, niin sanoi myös, että joku rentouttava juttu: jooga, meditaatio tms olisi hyväksi tässä kaikessa, että saa kokonaisvaltaisen hyvän olon... Vatsassa ja suolistossahan tuntuu loistavalta, ainoa riesa on tuo korvennus kurkussa.

refluksikurkkuRe: Ravintovalmentajalla käyminen12.4.2013 13:55
Hienoa, että oli titteli tai tausta mikä hyvänsä, stressinhallintaa suositellaan erilaisin keinoin (taitaa päteä kaikkiin vaivoihin nykyään) :-) Vähääkään laajemissa rtautiin liittyvissä itsehoito-ohjeissa se aina mainitaan.

Siihen kyllä kannattaa satsata omasta mielestäni. Ei siis pelkästään rentoutumiseen jonkun kivan tekemisen yms parissa vaan sen lisäksi tietoisesti viettää säännöllisiä rentoutumishetkiä (oli sitten hengittelyn, eri tyyppisten meditaatiota suosivien lajien harrastamisena ym).

Meillä kotona täällä edelleen 7 vuotta käytössä ne kasettirentoutumiset ja hengitysharjoittelut käytössä ... ja muita "harjoitteita", jotka voi yhdistää eri lajeihin (NLP, itämiset taistelulajit ym ym) ................ suosikkipätkän alkaa osaamaan aikalailla ulkoa, kun sitä ollaan jo monta vuotta kuunneltu :-)

Minkälaisia tietoisia rentoutumiskeinoja/tekniikoita lukijat käyttää tällä hetkellä?

SitrusRe: Ravintovalmentajalla käyminen12.4.2013 14:13
R-kurkku, ihan oikein korjasit: ammattinimike on ravitsemusterapeutti, ja hlö on suorittanut ylemmän kk-tutkinnon.

refluksikurkkuRe: Ravintovalmentajalla käyminen12.4.2013 15:07
Reijo Laatikainen on ainakin toi ravitsemusterapeutti.

Googlailin - ja löytyihän sen lisäksi ravintoneuvojia ( + diplomiravintoneuvojia) ja ravintoterapeutteja .... sekä sitten kai yksityisistä yrityksistä tulevat lyhkäisimmän linjan ravintovalmentajat.

R-valmentajat olisi se lyhyin keino vaihtaa työtä. Tai ehkä se personal trainer - koulutus, jota tarjottiin jostain paikasta myös, olisi vielä lyhkäisempi.

SitrusRe: Ravintovalmentajalla käyminen12.4.2013 15:11
r-kurkku, ajattelin myös että alalla tuntuu valitsevan nimikeviidakko. Ennenkuin lähtee asiakkaaksi on viisainta kysyä minkä koulutuksen kyseinen "ravintoterapeutti" on käynyt.

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen12.4.2013 17:56
Hanspi, mukavaa että edes vatsasi on paremmassa kunnossa. Kun minä menin ravintovalmentajalle, niin silloin minullakin oli vielä pahoinvointia ja ylävatsan ongelmia, mutta niistä olen päässyt eroon ihan kokonaan. Lievää närästystä minullakin saattaa välillä esiintyä, mutta siihen on aina joku syy. Kun noudatan omaa perusruokavaliotani, niin närästystäkään ei esiinny. Tuon kokonaisvaltaisen hoidon vuoksi menin juuri ravintovalmentajalle. En usko että virallinen ravintoterapia minua olisi auttanut millään tavalla.

Omalla kohdallani parasta mitä olen tehnyt tämän taudin alettua oli mennä flt-ravintovalmentajalle, joka oli Annika Havaste. Tässä linkki ylen sivuille, siellä on muutamia Annika Havasteen artikkeleita.
http://olotila.yle.fi/mina/hyvinvointi/ravintovalmentaja-motivoi-ja-etsii-syita.

Kun otin itse sen asenteen, että keskityn hoitamaan terveyttäni, niin hyvin kuin vain ikinä pystyn, muuttui kaikki paljon helpommaksi. Kun tein alkuun näitä muutoksia, eikä mitään tapahtunut, ajattelin että jos syön niinkuin ennenkin, minua närästää, jos teen näitä hyviä muutoksia, niin silti minua närästää, joten ihan sama. Se etu oli noiden hyvien muutosten tekemisessä kuitenkin että kun syön terveellisesti mahdollisimman vähän prosessoitua luomuruokaa niin luonnollisesti kuin mahdollista, tähän liittyvien vakavien sairauksien riski saattaa pienentyä. Siksi valitsin tämän todella kärsivällisyyttä vaativan tien. Nyt nautin tuloksista, sen lisäksi että närästykseni on kadonnut, voin kaikin puolin todella hyvin, omasta mielestäni paremmin, kuin koskaan aiemmin elämässäni.

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen12.4.2013 18:02
Eipä tainnut toimiakaan tuo laittamani linkkin, toimisikohan tämä:

http://olotila.yle.fi/mina/hyvinvointi/syo-oikein-yksilollisesti

refluksikurkkuRe: Ravintovalmentajalla käyminen12.4.2013 19:58
Jeps, itselle hyvän ruokavalion ja koko hoidon räätälöinti vaatii todella aina mielettömästi kärsivällisyyttä. Oli valitut keinot mitkä tahansa tai meni sitten minkälaiseen ravitnovalmennukseen tahansa.

Tietenkin muutokset esim ruokavaliota ajatellen on ilman muuta hemlpompi niille, joille on jo pohjana ollut hyvä ruokavalio tätä tautia ajatellen ... Toisaalta ... esim ystävälleni, joka on koko elämänsä aina syönyt erittäin terveellisesti (luomua, kasviksia, kasvattaa omaa ruokaansa paljon, ravintolisiä ravintolisien perään ym), refluksitauti diagnoosi oli kova paikka, kun hänellä oli mielessä stereotypiat tähän tautiin liittyen.

Aikaisemmin ajatteli muutaman kuukauden oelvan pitkä aika oman hyvän linjan hakemisessa ... Nyt tietää, että se voi hyvin viedä vuosia ja muuttua koko ajan matkan varrella, kun tilanne muuttuu. Jos kaikki olisi valjennut muutamassa kuukaudessa, se olisi ollut helppo tilanne!

Kyllä me refluksikot todella paljon teemme terveytemme eteen, sitä ei kyllä voi kieltää. Hyvä meitä :-)!! Erityinen hatunnosto niille lääkkeiden käytäjille, joilla sivuvaikutuksia on mutta jaksavat kuitnekin suojella limakalvojaan. Ylipäätänsä on upea lukea kaikista keinoista, mitä ihmiset on täällä valmiina kokeilemaan (en nyt kuitenkaan edelleenkään kannata sitä kannabiksen kokeilua). Jaksamista erilaisten kokeiluiden kanssa kaikille!

Kaikki hyvät muutokset auttavat muunkin fyysisen ja henkisen terveyden ylläpitämisessä, sehän on ilman muuta selvä. Joskus on mukava huomata myös, että jo aikaisemmasta elämästä niin tutut kuviot (kaiken maailman tuotteet vaivaan kuin vaivaan luontaistuotekaupoista, mh- bakteerit, rentoutukset, hengitysharj jne) koetaankin oivina hoitokeinoina tällä alalla ym.

Toivottavasti kaikki vasta alkukuukausien parissa painiskelevat jaksavat tsempata siihen vaiheeseen, että eka pimeä pätkä loppuu ... siellä tunnelin päässä on valoa!

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen21.4.2013 17:52
Hanspi, miten sinulla menee? Ovatko oireet pysyneet hallinnassa?

Refluksi ja vajisRe: Ravintovalmentajalla käyminen10.7.2013 21:12
Onko kukaan käynyt Tampereella ravintovalmentajalla? Kenelle kannattaisi mennä? Jos nyt saisin varattua ajan kun olen pitkään jo suunnitellut.

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen11.7.2013 13:56
Jos olet menossa flt-ravintovalmentajalle, käy katsomassa prohealth.fi sivuilla, Tampereen ravintovalmentajat. Katso sieltä heidän omia sivujaan ja valitse se joka tuntuu omasta mielestä parhaimmalta ja sinulle sopivalta. On tärkeää että omat ja ravintovalmentajan kemiat sopivat yhteen.

Refluksi ja vajisRe: Ravintovalmentajalla käyminen12.7.2013 13:30
Kiitos Vanilja vinkistä, pitääpä käydä sivuilla lukemassa.

refluksikurkkuRe: Ravintovalmentajalla käyminen13.10.2013 10:13
Uusille nostoa ...

MallaRe: Ravintovalmentajalla käyminen14.10.2013 12:00
Kiitos tämän mielenkiintoisen ketjun ylösnostolle. Keskustelu linkkeineen antoi paljon ajattelemisen aihetta. Itselläni on onneksi jo valmiiksi melko hyvä ruokavalio (ei eineksiä, vain hitunen lihaa, paljon kasviksia, ei pullia, ei tavallista leipää, vain hapanmaitotuotteita ym.)

Mutta tietämättömyyttäni olen käyttänyt paljon tomaattia, sipulia ja kesäkuumalla vissyä. Nämä on ollut helppo jättää pois. Mutta omat superpahikseni ovat kahvi, juustot ja suklaa. Niistä irrottautuminen ottaa koville eikä vielä ole onnistunut. Kyllä ihminen osaa olla tapojensa orja! Ärsyttävää. Pitänee vain yrittää ja yrittää.

Kun olen lisännyt keskusteluissakin ilmitulleet vitamiinit ja hivenaineet (B12, D, C, multitabs, rauta, magnesium, kalaöljy, mhb) on oloni kuitenkin merkittävästi kohentunut. Melkoinen cocktail mutta tässä vaiheessa ilmeisesti tarpeen. Heikotus ja vapina ovat vähentyneet ja nukun paremmin kuin kuukausiin. Enää ei närästä, joskin kurkkua kuristaa ja jonkun verran röyhtäyttää.

Yritän pitää mielessäni sen, että tervehtyminen/olon kohentuminen vie aikaa. Kiitos kannustavista esimerkeistänne.

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen14.10.2013 16:14
Malla, sinkkikuurikin kannattaa ottaa jossain vaiheessa. Se on funktionaalisen lääketieteen mukaan yksi tärkeimmistä hivenaineista silloin kun on ongelmia suoliston ja yleensä limakalvojen takia.
Sinkki kannattaa yleensä ottaa kuureina. Kun menin aluksi flt-ravintovalmentajalle, hän suositteli käyttämään sitä 4 kk:n ajan. Sen jälkeen olen ottanut sitä purkin, kerran tai pari vuoden aikana. Minä käytin sinkkisitraattia, sen pitäisi imeytyä hyvin.

MallaRe: Ravintovalmentajalla käyminen14.10.2013 17:39
Näin varmaan on Vanilja. Lisävastustuskyky ei olisi pahitteeksi (pitkittynyt flunssa) ja hiuksetkin kiittäisi. Minulla on hyvät paksut hiukset, mutta keväällä alkoi esiintymään paljonkin hiustenlähtöä. Olenkin tullut siihen tulokseen, että minulla on pitempään ollut imeytymishäiriöitä ja refluksia. En vain kiinnittänyt huomiota ennenkuin nyt antibioottikuurin jälkeen äityi pahaksi.

Mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin! Nyt on pakosta joutunut kelaamaan syömisiään ja kiinnittämään huomiota ravintoaineiden saantiin. Kun olen aiemmin ollut suht koht terve, en ole ollut niin tarkka. Ehkäpä tästä koituu pitemmän päälle rennon terveellinen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtäävä elämäntapa.

VaniljaRe: Ravintovalmentajalla käyminen14.10.2013 18:11
Minä olen myös aina ollut terve, nämä oireet säikäyttivät kyllä aika lailla. Olen myös syönyt omasta mielestäni terveellisesti jo vuosia, mutta sekin taitaa olla suhteellinen käsite. En ihan kauhean terveellisesti sitten syönytkään. En ihan tarpeeksi kiinnittänyt huomiota siihen, että se mikä yleisesti on terveellistä, ei välttämättä ole niin kaikkien kohdalla. Nykyäänhän ei enää sanota että olet mitä syöt, koska tärkeintä on se, mitä imeytyy. Kun suolisto on epätasapainossa, tulee noita imeytymishäiriöitä ja jos joutuu käyttämään happosalpaajia, ne estävät ravintoaineiden imeytymistä.

SitrusRe: Ravintovalmentajalla käyminen3.1.2017 21:16
nostoVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: