Keskustelu

Sitrusrytmihäiriöt18.3.2010 17.05
Minulta on otettu pari kertaa lyhyt ekg ja kerran 1,5 tuntia. Niissä ei ollut mitään erikoista.
Refluksin myötä rytmihäiriöt ovat kuitenkin lisääntyneet. Ne vaivaavat erityisesti yöllä, joskus ihan vaikka istuessa.

Onko muilla? En tiedä ovatko ne vakavia, mutta ainakin inhottavan ja pelottavan tuntuisia. Riittääkö ekg tosiaan tutkimukseksi? Lisäksi otettiin keuhkortg. jossa näkyi, että sydän on normaalin kokoinen. Voiko refluksi pahentaa tai aiheuttaa vaarallisia rytmihäiriöitä? En ole muistanut ottaa tätä asiaa puheeksi lääkärissä.

SitrusRe: rytmihäiriöt18.3.2010 17.29
Vastailenpa itse. Refluksi ja rytmihäiriöt tosiaan liittyy yhteen (italialainen tutkimus 2006). Autonominen hermosto saa sydämen sykkeen reagoimaan närästykseen. Epäselväksi jäi onko se vaarallista.

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt18.3.2010 22.07
Vagushermo hermottaa ainakin molempia alueita. Närästyspalstoilla ainakin on monia, jotka kertovat sydänoireista. Vaarallisuudesta en ole kuullut. Onko sinulla niitä ihan joka yö?

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt19.3.2010 8.25
Muistatko muuten mikä tuon artikkelin nimi oli tarkemmin ... se olisi mielenkiintoista lukea :-)

Oliko sinulla tänään eka lääkkeetön päivä ph mittausta varten?

SitrusRe: rytmihäiriöt19.3.2010 12.43
Joo, otin vielä yöllä 20mg somacia noiden rytmihäiriöiden takia. Nukuin 2 tuntia, muuten pyörin ja yritin löytää sopivaa asentoa.

Olen ollut yhteydessä mittauspaikkaan ja jutellut tästä tilanteesta. Voi olla että mittausta siirretään ja tutkitaan ensin rytmihäiriöt vrk-seurannassa.

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt19.3.2010 14.48
Toivottavasti menisivät äkkiä ohitse!
Tsemppiä!

SitrusRe: rytmihäiriöt19.3.2010 16.47
No niin. Käskivät päivystykseen terv.keskukseen. Otettiin taas ekg joka oli normaali. Mutta lääkäri määräsi beetasalpaajaa. Mitäs se on, jotain rauhoittavaa vai? Täytyy mennä apteekkiin kyselemään.

Jos sen avulla selviäis tästä viikonlopusta ja sais noi mittaukset nyt hoidettua niin olishan se kiva.

Ihme päivä ollut tänään. Ei vielä yhtään närää...

rytmitkö sekaisinRe: rytmihäiriöt19.3.2010 18.42
Googleta, niin löydät vastauksen kysymääsi lääkkeeseen.
Miehelläni on mm. beetasalpaajaa ja yleensä se rajoittaa "pumpun" lyömänopeutta. Hänelle on tehty muutamia vuosia sitten ohitusleikkaus sekä myöhemmin, (viime syksynä) pallolaajennus ja stenttaus, eli laitettiin verkko ahtaumaan, jolloin paikka pysyy paremmin auki.

Hm... Mitä sanoisin tuosta beetasalpaajasta omana mielipiteenäni. Jos olet mies, se voi hiukan hankaloittaa parisuhdettasi, en tietenkään voi sanoa kävisikö näin juuri sinun kohdallasi, mutta beetasalpaajalla on vähän sellainen vaikutus, mikäli olen oikein ymmärtänyt.

Kysy joltain toiseltakin lääkäriltä, olisin sitä mieltä, ettei nyt vain lääke tulisi sinulle liian nopealla diagnoosilla.
Itse ainakin ottaisin enemmän selvää usealtakin lääkäriltä.
Itsellänikin on noita rytmihäiriöitä ollut, olisko tämä pahuksen refkluksi syynä?

SitrusRe: rytmihäiriöt19.3.2010 21.53
Moi, en ole mies.

Kävin apteekissa ja tenttasin farmaseuttia tosi tarkkaan. Otin lääkkeen varoiksi, mutta en ole vielä käyttänyt. Sain vaikutelman, että jotkut käyttävät sitä esim. vain jännitykseen vaikkei ole rytmihäiriöitäkään.

Ja mikäli rytmihäiriöt eivät lopu, sydäntä tutkitaan sitten tarkemmin.

SitrusRe: rytmihäiriöt19.3.2010 22.00
Refluksikurkulle: Tässä pyytämäsi linkki. Eihän se mikään varsinainen artikkeli ollut vaan pelkkä kommentti tutkimuksesta.

http://tinyurl.com/ygu79a2

Astma/refluksiRe: rytmihäiriöt19.3.2010 23.00
Mulla ollu syke välillä todella korkeella ja pariin kertaan on epäilty sydänlihastulehusta,
mutta sitten sain kanssa beetasalpaajia ja huomaa et helpottaa kyllä ja sen kun ottaa illalla ennen nukkumaan menoa niin ei jumputtele koko yötä :)

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt26.3.2010 15.46
Sitrus, miten rytmihäiriötilanne on edennyt? Oletko jo kokeillut b-salpaajia ?

Niitä käytetään USA:ssa (refluksitautiin liittyen) ruokatorven spasmien/refluksiperäisen rintakivunkin hoitoon.

SitrusRe: rytmihäiriöt26.3.2010 15.53
Kiitos kysymästä, en ole ottanut lääkettä, mutta eipä ole ollut rytmihäiriöitäkään. Muutenkin epäilyttää. Se lääkäri nimittäin sen verran ohimennen juostessaan sutaisi sen reseptin, että kyselen ehdottomasti asiasta tarkemmin mennessäni kuulemaan mittaustuloksiani ensi viikolla.

Asiasta viidenteen, olen taas ilman lääkettä ruoansul.analyysiäni varten. Ihme juttu, kun ei närästä. Olo ei silti ole hyvä, mahaa puristaa ja kiristää, se on niin arka että käveleminenkin sattuu. Mutta ei närästä. Ja odottamattoman hyvin meni ilman lääkettä mittauksia ennenkin.

SitrusRe: rytmihäiriöt26.3.2010 15.55
...niin ja tuossa välissä mittausten jälkeen otin tukalaan olooni Somacia, siis ei varsinaiseen närästykseen vaan puristukseen ja kiristykseen, niin ei se auttanut.
Kummastuttaa kyllä.

NäränäräRe: rytmihäiriöt28.3.2010 13.08
Sitrus hei. Missä kohtaa tarkemmin sinulla tuo puristus ja kiristys tuntuu?
Kun itse tässä hermoilen kans että mikä hitto kun tuntuu tuossa keskellä rintalastaa niin ahdistavalta..ei varsinaisesti henkeä ahdista (kun hengittää syvään niin hyvin henki kulkee) mutta jotenkin hengittää ehkä vain "puolella teholla" ylävatsalla..vatsa ihan jännittyneenä, pitää välillä vetää tarkoituksella henkeä oikein syvään. Ja välillä sellaista vihlontaa eri puolella rintaa, varsinkin jos jotain liikkuu enemmän. Oon kahden vaihella lähtäkkö lääkäriin vai ei. Luulisin et johtuu tästä refluksista, mutta toisaalta pelottaa jos on jokin sydänlihastulehdus (flunssa hiukka vieläkin lääkekuurista huolimatta).

Minulla on muuten myös noita rytmihäiriöitä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Muljahtelua. Monesti varsinkin nukkumaan mennessä. Tutkittu kans että ei pitäisi olla vaarallista. Ja nuo beetasalpaajat on tosiaan tuttuja jo kouluajoilta. Juurikin esiintymisjännitykseen niitä olen joskus ottanut. Ne tahtovat vain tehdä sen että jos on normaalisti hyvin matala verenpaine, kuten minulla, tekevät sellaisen huippaavan olon kun laskevat verenpainetta entisestään. Mutta auttaa kyllä jännittävissä tilanteissa, alentaa sykettä niin ei kädet niin tärise ym. Mutta hyvin harmittomia lääkkeitä muutoin. Itselläni vaikuttaa jo vaikka otan puolikkaan 40mg:sta.

Sitruspuristus28.3.2010 13.21
Pahin kiristys ja puristus tuntuu rintalastasta muutama sentti vasemmalle - eli siinä missä mulla on vaurioitunut ruokatorven alaosa. Läpipuristusta eli selässä samalla kohtaa. Kun esim. kävelen reippaasti ja silloin mielellään hengittääkin syvempiä vetoja, huomaan kuten sinä hengittäväni puolella teholla, kuin pienesti, koska pisto voimistuu.
Huomaan myös jännittäväni usein kävellessä hartioita, koska vatsa on niin liikearka.
Silloin kun nämä ongelmat ovat pahimmillaan, tulee noita rytmihäiriöitä. Siis kävellessä, tai yöllä, jolloin läpipisto on myös tavallinen. Vastasiko tämä? Kysele vaan lisää, juttelen mielelläni.

NäränäräRe: rytmihäiriöt28.3.2010 22.47
Samaa juttua, jännittämistä hartioilla. Tämä koko vatsa-keskiruumis ongelmien pääsyy lienee juuri jännittäminen..sisimpien, ei tahdonalaiste lihasten jännitystilat. Syystä jos toisesta. Ja kun on kipeä niin entisestään jännittää ja tilanne senkun pahenee.
Tuolla toisessa ketjussa jo hehkutin että itsellä ollut nyt 3h kipu pois äidiltä saamani Zantac tabletin avulla. Taidan vaihtaa siihen lääkkeeseen käyttämäni Nexiumin, ellei ala tulemaan sivuvaikutuksia. Vatsassa vähän kuplii, mutta vatsakipukin tuntuu nyt autuudelta tuon rinta-ahdistuskivun rinnalla :) Toivottavasti sinullakin helpottaa pian!!

NäränäräRe: rytmihäiriöt2.4.2010 13.42
Onko Sitrus sinulta koskaan tutkittu onko rintarangassa jotain "pielessä", nikamalukkoja tms.?

SitrusRe: rytmihäiriöt2.4.2010 14.05
Ei ole tutkittu. Mitä ne on ja kuka niitä tutkii?

NäränäräRe: rytmihäiriöt2.4.2010 17.40
Lääkäri/fysioterapeutit. Kävin itse lääkärillä tämän rinnan puristuksen kanssa viime viikolla kuitenkin, vaikka se Zantac alkoihin helpottaa. Ei kuitenkaan vienyt kokonaan pois puristusta niin vaivasi. Lääkäri tutki selkäpuolta ja oli sitä mieltä että kaikki ei selity refluksivaivalla, vaan epäili että fasettilukko/lukkoja selässä/rintarangassa ja passitti omt fysioterapeutille. Kävin siellä ja voi minkä helkutinmoinen pauke kävi selässä kun käsittelyn lopuksi rusautteli nikamat käsittelyn lopuksi. Sanoi että keskiselän lihakset ovat todella tukossa. Neuvoi venytyksiä jotka antavat rintarangan alueelle liikettä. Saas nähdä alkaako vaikuttamaan. Kyllä se minulla nämä kivut vaikuttavat vähän toiminnallisilta koska helpottavat kun käyn esim. lenkillä (kävellen), eli liikkuessa. Röyhtäyttää silti kovasti, joten osansa kyllä varmasti myös refluksilla.
Eli ne rintarangan fasettilukot aiheuttavat tosiaan moninaisia oireita rinnan alueella, mm. rytmihäiriöitä yms. Siinä, jos nyt oikein ymmärrän, jokin välilevy on hieman vinksallaan väärään suuntaan ja painaa siellä rintarangan vierustalla kulkevia hermoja joka aiheuttaa sitten kipua ja ahdistusta. Joku osannee selvittää "hienommin" :)

NäränäräRe: rytmihäiriöt2.4.2010 17.41
Lääkäri/fysioterapeutit. Kävin itse lääkärillä tämän rinnan puristuksen kanssa viime viikolla kuitenkin, vaikka se Zantac alkoihin helpottaa. Ei kuitenkaan vienyt kokonaan pois puristusta niin vaivasi. Lääkäri tutki selkäpuolta ja oli sitä mieltä että kaikki ei selity refluksivaivalla, vaan epäili että fasettilukko/lukkoja selässä/rintarangassa ja passitti omt fysioterapeutille. Kävin siellä ja voi minkä helkutinmoinen pauke kävi selässä kun käsittelyn lopuksi rusautteli nikamat käsittelyn lopuksi. Sanoi että keskiselän lihakset ovat todella tukossa. Neuvoi venytyksiä jotka antavat rintarangan alueelle liikettä. Saas nähdä alkaako vaikuttamaan. Kyllä se minulla nämä kivut vaikuttavat vähän toiminnallisilta koska helpottavat kun käyn esim. lenkillä (kävellen), eli liikkuessa. Röyhtäyttää silti kovasti, joten osansa kyllä varmasti myös refluksilla.
Eli ne rintarangan fasettilukot aiheuttavat tosiaan moninaisia oireita rinnan alueella, mm. rytmihäiriöitä yms. Siinä, jos nyt oikein ymmärrän, jokin välilevy on hieman vinksallaan väärään suuntaan ja painaa siellä rintarangan vierustalla kulkevia hermoja joka aiheuttaa sitten kipua ja ahdistusta. Joku osannee selvittää "hienommin".
Ps. Upea ilma ollut tänään!! Kylläpä nauttii ulkona olosta taas kaamoksen jälkeen :)

NäränäräRe: rytmihäiriöt2.4.2010 17.42
oho..tuli kahdesti vahingossa..luulin ettei ensin lähtenyt..

SitrusRe: rytmihäiriöt2.4.2010 18.27
Mulla taas puristus pahenee liikunnassa. Kävely on ainut sopiva liikuntamuoto. Just äsken käveltiin reippaasti eikä se ollut yhtään hauskaa: rintaa puristi, selkään koski ja mahan kohta on arka kuin olisin keskeltä katki. Kävely syventää hengitystä, mikä pahentaa kipua. Kroppa koettaa torjua kipua, joten mahan ja hartian lihakset jännittyy.

Mä olen kyllä aika masentunut nyt. Mitään parannusta tähän olotilaan ei ole näkyvissä. Oikeastaan mikään ei tuota iloa eikä nautintoa.

SitrusRe: rytmihäiriöt2.4.2010 18.33
Niin sanonpa vielä, että olen harrastanut paljon tanssia. Siinä oppii tarkkailemaan kehonsa toimintaa ja tavallaan eristämään jonkin lihaksen tai lihasryhmän toimintaa. Olen jo yrittänyt voimistelua ja venyttelyä, ja huomannut ihmeekseni ettei se tuota helpotusta näihin vaivoihin.
Mutta yritän silti ryhdistäytyä joskus. Eiliset odotettua huonommat uutiset kyllä painavat mieltä. Olen ihan hirveän väsynyt ja itkuinen.

SitrusRe: rytmihäiriöt2.4.2010 18.36
Voi herranjestas. Mähän olen löpissyt tasan samat jutut kun tossa ylempänä. Suokaa anteeksi tämä itsensä toistelu.

NäränäräRe: rytmihäiriöt2.4.2010 23.57
No voi surku :(. Luinkin nyt vasta juuri tuosta toisesta ketjusta kun kerrot ph mittauksesta että siinä ollutkin sinulla ilmeisen huonot lukemat. Älä nyt kuitenkaan heitä kirvestä kaivoon vaikka ymmärrän, varsinkin vielä kun kipu on seurana, kuinka se vie mielen matalaksi :( Ehkä sinunkin tulokseen oli vaikuttanut kuitenkin pahentavasti esim. se unilääke ja syömättömyys ym...
Kannattaisi kuitenkin miettiä sitä fysioterapiassa käyntiä (omt sellaisella), sillä kovin helposti, varsinkin kivun kanssa kippuroidessa, lihakset jumiutuvat ja kramppaavat ja pahentavat tilannetta entisestään.
Koita rentouttaa itseäsi ( itsekkin yritän..) rentoutusharjoituksilla useita kertoja päivässä, ja ulkona auringossa mieli kirkastuu..josko olokin siinä samalla edes hiukan. Voimia ja halaus sinulle!

SitrusRe: rytmihäiriöt3.4.2010 13.37
Hei kiitos, näränärä. Mikä mainio nimimerkki muuten! En ole tänään virittelemässä köyttä kattoon, sillä olo on nyt parempi. Kokemuksesta tiedän, että se voi viiden minuutin kuluttua olla huonompi, joten ei sitä kauheasti uskalla ilakoida.

Mikä omt?? En ymmärtänyt. Kerro vähän lisää.
Olen kyllä ajatellutkin hakeutua fys.terapeutille, ja aion pyytää lähetettä funktionaalista suuntausta edustavalta lääkäriltä jolla käyn. Menen kuitenkin vaikken lähetettä saisikaan, tai edes hierojalle.

Olen tosiaan varma, että mulla oli mittauspvänä, erit. yönä, normaalia paljon pahemmat oireet, kuten olen toisaalla kirjoittanut. Jollain muulla henkilöllä oli täsmälleen sama kokon.% kuin mulla (10,3) mutta paljon alempi dm. Mulla oli pystyasentorefluksia vain 11 min. ja se jää jopa normaaliarvojen rajoihin.

Mutta pahimpana pidän epänormaalia manometrialöydöstä. Sellaista en osannut edes pelätä. Tosin, papereissa lukee, että koe ei onnistunut aivan täydellisesti joten tulosta ei voi pitää täysin luotettavana. Hitto kun ei ymmärrä kaikkea, ja olin tuloksia kertovalla lääkärillä niin järkyttynyt etten älynnyt kysyä kaikkea mitä olisi pitänyt!!

Kiitos sulle kovasti rohkaisusta. Tosiasiassa olen luonteeltani varsinainen sisupussi - niin hyvässä kuin pahassa - ja olen tehnyt kaikkeni tämän tilanteeni parantamiseksi, mutta nyt on paukut aika vähissä. En ollenkaan aio salata tai häpeillä kenenkään edessä sitä että olo on masentunut. Musta se on tällaisessa tilanteessa täysin luonnollista.

Otan kauhean mielelläni kaikenlaisia vinkkejä vastaan muilta ja annan niitä myös toisille aina kun osaan.

Mun mielestä tämä keskustelupalsta on todella kullanarvoinen meille kaikille tästä pirunmoisesta taudista kärsiville ihmisille.

Ja vielä. Idoform-maitohappobakteereja saa nykyisin purutabuina. Niiden bakteerimäärä on peräti 10-kertainen aikaisempiin kapseleihin verrattuina. Olen ottanut niitä nyt kolme kertaa illalla tyhjään mahaan tai yöllä herätessä. Kaksi kertaa tunsin maha- ja alaselkäkivun helpottamisen joka kesti koko yön. Nyt joku tietysti väittää, että kunhan kuvittelen. Mutta en kuvittele, koska en odottanut mitään nopeaa vaikutusta. Olen luullut, että maitohappobakteerit vaikuttavat mahan hyvinvointiin viikkojen ja kuukausien aikajänteellä.

NäränäräRe: rytmihäiriöt3.4.2010 15.30
Kiva kuulla että olo tänään parempi :).
Omt-fysioterapeuteilla on pidempi koulutus kuin norm. fysioterapeuteilla..oliko peräti 3v normaalin fysioterapeutin koulutuksen lisäksi. Ja tekevät manipulaatiohoitoja joita ei norm. fysioterapeutit tee, eli juurikin rusauttelevat nikamia paikoilleen yms. Käsittely on, ainakin kenellä itse olen käynyt, hieman ronskimpaa ja enemmän tosiaan nikamien liikkuvuutta edistävää -vääntelevät ja kääntelevät ns. passiivisia alueita jotka eivät niin helposti saa normaalisti liikuntaa, ja itse lihasten hierontaa ei niinkään, mitä norm. fysioterapia enimmäkseen on. Toki hierovat ensin hieman paikkoja lämpimiksi ennen mitään rusautteluja. Tässä seloste "taviskielellä" :).

LauraLRe: rytmihäiriöt15.4.2010 8.21
täälläpä olikin mukavasti tietoa aiheesta.Olen 25-vuotias ja hyvinkin tietämätön vielä "taudista" Oli erittäin suuri yllätys kun luin että rytmihäiriöt voivat liittyä refluksitautiin=D Itsellä oli eilen mahan tähystys ja lääkäri sanoi heti että refluksitauti on kyseessä, pari kuukautta sitten alkoivat oireetmpahoina ja samaan aikaan alkoi myös erittäin pahat rytmihäiriöt(jotka tutkittu ja todettu vaarattomiksi lisälyönneiksi) Hankalia vaivoja ja nyt olenkin ikionnellinen jos saan tuolla lääkkellä edes yöllisen yökötyksen tunteen, ja huonot olot poies. Rytmihäiriöiden kanssa tottui jo elämään kun ei enää pelkää niiden vaarallisuutta.(verenpaineen alhaisuuden vuoksi en voi käyttää beetasalpaajia rytmihäiriöihin) Elikkä siis olen tosi iloinen että eksyin tänne ja saan lukea muidenkin kokemuksia ja tutustua tautiin paremmin=D Kiitooos ja hyvää kevättä=)

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt15.4.2010 15.05
Tervetuloa LauraL palstalle - ja mukavaa kevään jatkoa sinnekin!

HepokattiRe: rytmihäiriöt18.4.2010 13.47
Minullakin on "rytmihäiriöitä" tai muljahduksia. Lääketieteellisessä mielessä ne eivät kuulemma rytmihäiriöitä ole, vaikka pelottavilta itsestä tuntuvatkin. Minulla on otettu 2 kertaa ekg, joka oli normaali ja verikoe, jonka normaaliuden perusteella kuulemma pystyi sulkemaan parisataa sairautta pois (harmi kyllä en tarkemmin kysynyt, mitä kaikkea verikokeesta selvitettiin). Minulla näitä muljahduksia tulee sekä levossa että liikkuessa, mutta levossa kuitenkin enemmän ja ne myös tuntuvat voimakkaammilta. Olen oireistani valittanut monelle eri lääkärille ja kaikki ovat pitäneet vaarattomina. Kai se on sitten uskottava, että näin on. Muljahdukset ovat hyvin kausiluonteisia, eli välillä niitä tulee lähes joka päivä ja välillä taas ei moneen viikkoon. Ja stressi/henkinen kuormitus lisäävät näitä, kuten refluksioireitanikin..

NightlightRe: rytmihäiriöt4.5.2010 18.47
Mulla on ollut lisälyöntejä kohta jo 10 vuotta. EKG on otettu pari kertaa ja niissä näkyi molemmilla kerroilla lisäreitä. Tuntuvat sellaisina muljahduksina, ja joskus kun niitä tulee paljon [varsinkin sarjoissa], niin sitten voi henkeä vähän ahdistaa, mutta ihan vaarattomia silti ovat, fyysisessä rasituksessakaan kun eivät tunnu :-). Mielenkiintoista kuulla, että liittyisivät refluksiin.

SitrusRe: rytmihäiriöt4.5.2010 18.50
Mulla on taas rytmihäiriöt palanneet. EKG on otettu muutamaan kertaan, mutta ei niitä siihen tietenkään ole osunut - olisikin melkoinen lottovoitto.
Mistähän ne lääkärit mahtaa arvaamalla tietää että ne eivät ole vaarallisia? Olisi kiva tietää, että millaisia rytmihäiriöitä oikein pitäisi olla että asiaa vaivauduttaisiin tutkimaan, esim vuorokausiseurannalla.

SitrusRe: rytmihäiriöt5.5.2010 22.26
Kuinkas sattuikaan, kun tänään tuli rytmihäiriöitä lääkärin vastaanotolla! Eli nyt tiedetään, että kyseessä on tosiaan rytmihäiriö eikä mikään rytmihäiriötuntemus.

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt6.5.2010 0.18
Sattuipa hyvin! Esiintyykö niitä pitkin päivää?

SitrusRe: rytmihäiriöt7.5.2010 14.50
Sain lähetteen Holter-vrk-rekisteröintiin.
Nyt on ollut rytmihäröjä päivittäin n. viikon ajan. Aika pelottavaa. Tänään olin lyhyessä ekg:ssä. taas. Siinä luki "normal sinus rhythm with sinus arythmia"

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt7.5.2010 15.29
Kuulostaa ilkeiltä (niinkuin kaikki sydänjutut)!! Pystytkö tekeen töitä normaalisti vai joudutko meneen pitkäkseen?

SitrusRe: rytmihäiriöt7.5.2010 15.36
Kerron sitten tarkemmin kun saan kutsun ja ohjeet. Päiväkirjaa siinä ainakin pidetään, mutta oletan ettei sitä laiteta tällä kertaa työnnetä nenästä sisään...

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt7.5.2010 15.54
Hyvä!

Tarkoitin kylläkin noita rytmihäiriöitä mutta ei se mitään :-)

SitrusRe: rytmihäiriöt7.5.2010 16.18
Ai jaa, jos kyllä mä silloin lähtisin letti suorana sairaalaan ja tunkisin sisään vaikka avainmenreiästä jos rytmihäiriöt pakottaisi vuodepotilaaksi.
Ei, niitä esiintyy milloin missäkin tilanteessa.

SitrusRe: rytmihäiriöt14.5.2010 11.40
Nyt sain kutsun Holteriin parin viikon päähän.

Ei pidä luulla että se olisi käynyt helposti: vietin kahtena pvänä yht. 4 tuntia yrittäen päästä läpi keskuksesta sydänpolille ja saadakseni tietää mikä on lähetteeni tila jonossa. Lopulta monien vaiheiden jälkeen joku vastasi puhelimeen ja kertoi (ynseänä) että menee ensi syksyyn. Sanoin ettei saa mennä, koska mulla on päivittäin häröjä. Ja niin sain, lopulta, aiemman ajan.

Mietin noin sadannen kerran, miten selviävät ihmiset, jotka eivät osaa, kehtaa, jaksa, tohdi tai voi pitää puoliaan saadakseen tarvitsemiaan tutkimuksia ja hoitoa. Tai joilla ei ole omaisia, jotka tekevät niin heidän puolestaan.
Vastaus: he kärsivät ja kuolevat.

SitrusRe: rytmihäiriöt5.7.2010 12.40
Sydän on sitten tutkittu, myös ultraäänellä. Holterissa näkyi taipumusta eteislisälyönteihin, mutta ei kovin paljon. Pahoja häröjä ei tutkimuspäiväksi ikävä kyllä osunut. Muuten sydän on onneksi kaikin puoli terve.

Lääkärin mielestä refluksitaudin ja rytmihäröjen yhteys on mun tapauksessa ilmeinen. Hän uskoo, että refluksioireet saataisiin kunnolla kuriin - esim. leikkauksella - asia korjaantuisi. Kehotti käyttämään tarv. beetasalpaajaa. Hänestä tilanteeni ei ollut mitenkään huolettava eikä lisätutkimuksiin ole mitään syytä. Että näin.

Onhan toki huojentavaa, että joku paikka ja näin tärkeä vielä on kondiksessa.

VellamoRe: rytmihäiriöt5.7.2010 13.07
Minä sain aikoinani beetasalpaajia juurikin noihin sydänoireisiin.Eli sydän löi yleensä kun viimestä päivää ja jumputus kuulu ihan korvissa.Lisäksi olin ihan tosi väsynyt ja rinta tuntui halkeavan.Noita ei kylläkään yhdistetty mitenkään refluksiin,enemmänkin kilpirauhasen toimintaan ja sitten siihen fibromyalgiaan mikä kattoi kyllä kaikki oireet....
Mutta b-salpaaja auttoi,sydämen syke rauhoittui ja koko mun olemus rauhoittui,minusta tuli ikäänkuin vähemmällä käyvä.
Ja sitten myöhemmin samaa lääkitystä olen syönyt verenpaineeseen,joka joskus lähenteli tosi huimia lukuja.

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt7.7.2010 14.03
Sitrus, miten rytmihäiriöiden tilanne viime kuukautta ajatellen? Pahentaako kuumuus (ilma, sauna)?

SitrusRe: rytmihäiriöt7.7.2010 14.06
Nyt ei ole ollut pitkään aikaan ollenkaan. Sen sijaan refluksioireet on pahat.

NightlightRe: rytmihäiriöt28.7.2010 17.36
Nyt mulla lähtee taas järki tämän närästyksen ja lisälyöntien kanssa! Kauheaa polttelua kurkussa ja jatkuvaa muljahtelua rinnassa. Lisäksi henkeäkin ahdistaa vähän, kun lisäreitä tulee niin paljon.. Ja edellisyönä säpsähtelin pari tunnin ajan juuri ennen nukahtamista tukehtumisen tunteeseen, mikä johtuu kai näistä lisäreistä.

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt28.7.2010 19.32
Voimia sinnepäin Nightlight!
Söitkö jotain erikoista kun r-oireet paheni vai ...? Kuinka monta tuntia lisälyönnit on
ollut nyt vai menivätkö jo ohi?

arnoldRe: rytmihäiriöt28.7.2010 22.52
Nightlight..: Rinnassa tuntuva muljahtelu ei välttämättä aina ollenkaan johdu rytmihäiriöistä vaan monasti se johtuu ruokatorven lihasten autonomisesta kouristelusta.

Kun ruokatorvea kiertävän suuren vagushermon, eli siis kiertäjähermon, tehtävänä on muun muassa lisätä mahahapon eritystä, niin ei olisi mitenkään tavatonta, että ruokatorvi kramppaisi juuri silloin, kun refluksioireetkin ovat pahimmillaan.

Jos kuitenkin aivan vakavasti epäilet, että sinulla on rytmihäiriöitä niin kannattaa toki käydä mainitsemassa siitä lääkärille, jonka etiikkaan kuuluu suhtautua asiaan sille kuuluvalla vakavuudella ja lähettää potilas jatkotutkimuksiin.

http://www.sydän.fi/index.html

"Lievät rytmihäiriöt ovat tavallisia, eivätkä ne useinkaan johda sairauksiin tai edellytä hoitoa. Rytmihäiriöt voivat olla ensimmäinen viite sydänsairaudesta, minkä tutkiminen on tärkeätä. Viime vuosina on opittu tuntemaan harvinaisia, periytyviä rytmihäiriöitä."

arnoldRe: rytmihäiriöt28.7.2010 23.05
Aaa.. juu.. nyt vasta huomasin, että aiemmin tässä ketjussa jo mainitsitkin, että EKG on otettu.
Tehtiinkö asian suhteen mitään muita kokeita?

LemonillaRe: rytmihäiriöt29.7.2010 1.15
Sitrus: kiitos linkistä: Autonominen hermosto saa sydämen sykkeen reagoimaan närästykseen.

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt29.7.2010 9.55
Refluksin ja rytmihäiriöiden yhteyttä oli käsitelty muuten tuolla Poliklinikan lääkäripalstalla (jo tosin v. 2004):

"Hei, minulla on ollut närästystä nyt vuoden verra ja siinä ohessa rytmihäiriöita. ylävatsassa tuntuu pingotuksen tunne ja siina samassa tulee rytmihäiriöita...olen saanut jo neljä kertaa nexium kuurin ...ylävatsan ultraääni otettu. Onko rytmihäiriö normaalia närastyksen yhteydessä?


Vastaus 30.05.2004 16:58
Närästyksen yhteydessä saattaa esiintyä sydämen lisälyöntejä, ja joskus myös sykkeen hidastumista. Tämä liittyy siihen, että vagushermo on yhteydessä sekä ruoansulatusjärjestelmään että sydämeen.
Jos ruumiillisen rasituksen yhteydessä esiintyy säännöllisesti närästyksen tyyppistä oiretta, eikä vatsan tähystyksessä todeta poikkeavaa, kannattaa pitää mielessä myös sepelvaltimotaudin mahdollisuus. Sepelvaltimotautiin liittyvä rasitusrintakipu on yleisimmin puristavaa tai polttavaa, ja se helpottuu rasituksen lakattua."

NightlightRe: rytmihäiriöt30.7.2010 12.18
arnold: Ei tehty, ei katsottu tarpeelliseksi, vedoten taas siihen, että olen sen verran nuori vielä, ja kun tuo EKG:kin näytti hyvältä.

Beetasalpaaja-resepti kyllä kirjoitettiin, että voi ottaa tarvittaessa, mutta en ole uskaltanut vielä kertaakaan ottaa semmoista, jos syke hidastuukin liikaa ja hengittäminen hankaloituu entisestään... Nyt myöhemmin olen myös kuullut, että beetasalpaajat voivat pahentaa oireita, jos kärsii refluksiksta.

SitrusRe: rytmihäiriöt30.7.2010 12.36
Nightlight: suosittelen että puhut itsesi Holter-tutkimukseen. Mulle tehtiin se ja mitä ilmi tuli olen kuvannut yllä. Myös verikokeita otettiin sekä sydämen ultraäänitutkimus.
Helpottaa kummasti oloa, kun on saanut varmuuden siitä että omat rytmihäiriöt eivät ole vaarallista laatua.
Myös minä sain beetasalpaajareseptin. En ole käyttänyt.

NightlightRe: rytmihäiriöt3.8.2010 20.50
Sitrus: Unohdin mainita, että verikoe multa on kyllä otettu lisäreiden takia muutama vuosi sitten, eikä löytynyt kuulemma mitään epänormaalia. Holteria yritin kovasti puhua itselleni yhteen aikaan, mutta ei onnistunut, kun olisi ollut kuulemma ihan turha.

En oikeastaan epäilekään näiden olevan mitään vakavaa, mutta tuo muljuamis-ahdistustunne (+ refluksioireet vielä siihen päälle) on vain niin epämiellyttävä, että välillä risoo!

LinneaRe: rytmihäiriöt4.8.2010 11.16
Mä olen myös jo parikymppisestä asti kärsinyt ajoittaisista rytmihäiriöistä. On otettu EKG:tä ja kerran olin päivystyksessä tiheälyöntisyyden vuoksi (pulssi reilusti toistasataa). Sain myös beetasalpaajan, jota käytin aluksi säännöllisesti ja myöhemmin tarvittaessa. Nyt häiriöitä on silloin tällöin, mutta niihin on kai jo tottunut...

MartzaRe: rytmihäiriöt14.2.2011 20.55
heip, senverran tässä vaikka vanha ketju jne, lisäisin, että rytmihäiriöt voivat myös johtua jos maksassa on häikkää (esim ei hermota kunnolla), tai kilpirauhasesta tm.. kokeilla kannattaa myös hermoratahierontaa (jos on ALKUPERÄISTÄ ja kestää 1.5h ja on ainakin erikoishermoratahieroja tai mestari), meillä kun on vaiva-alueinakin sydänpaikkoja yms (googlettaa voi tarkemmin...)

MartzaRe: rytmihäiriöt14.2.2011 20.56
no mä googlettelin vaan rytmihäiriöstä ja tosta somac lääkkeestä kun ihmnettelin miks mulle sitä määrättiin rytmihäiriöihin....

CCRe: rytmihäiriöt15.2.2011 3.11
En koko ketjua lukenut, mutta sieltä täältä. Ite tunnen närästyksen kanssa joskus voimakkaasti kyllä sydämensykkeen, tosin rytmihäiriöitä aiheuttaa omalla kohdalla vain kahvi ja jotkut ruuat.
On olemassa myös lääkkeitä refluksiin, jotka aiheuttavat rytmihäiriöitä, mutta ne ei kai ole järkyttävän yleisiä?

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt15.2.2011 7.30
Tarkoitatkohan pahoinvointilääkkeitä eli Primperania ja Prepulsidia, jotka
nopeuttaa mahan tyhjenemistä ja vahvistaa ruokatorven alasulkijan
toimintaa?

Ne saattaa toisilla aiheuttaa rytmimuutoksia. Lapsilla se ainakin
testataan EKG:llä, jonka jälkeen käyttö ok tietyn ajan. Vaikka Prep.
onkin erityislupavalmiste, on se kyllä lasten puolella ainakin ihan käytössä
vaikka ei nyt ihan joka toiselta pulauttelijalta löydykään ...

JuiceRe: rytmihäiriöt15.2.2011 8.26
Minulla refluksi aiheitti todella ilkeitä rytmihäiriöitä, nyt leikkauksen jälkeen niitä ei ole ollut ollenkaan. Minä kyllä miellän että ainakin minulla oli yhteyttä refluksilla ja noilla häiriöillä.

SitrusRe: rytmihäiriöt15.2.2011 12.27
Mulla ei ole ollut rytmihäiriöitä eikä piinallisia kokovartalohikikohtauksia sen jälkeen kun aloin ottaa rautalääkitystä. Hapenpuute elimistössä aiheuttaa mitä moninaisimpia oireita.

CCRe: rytmihäiriöt15.2.2011 15.13
En tarkottanut primperania ainakaan, sitä olen itsekin syönyt. Taisi olla joku vielä 'harvinaisempi' lääke, josta oma lääkäri sanoi ainakin, että kokeillaan jos mikään muu ei tehoa. Hän ei sitä ensimmäiseksi kokeiltavaksi suositellut noiden sivuoireiden takia.

karvinenRe: rytmihäiriöt15.2.2011 22.00
mulla ollu rytmihäiriöitä pari vuotta.onneks sain niihin hyvän lääkkeen pysyy sillä kurissa.on tosi kurja tunne varsinkin jos herää niihin öisin.

KatjaRe: rytmihäiriöt16.2.2011 13.28
Alhainen hb aiheuttaa tosiaan rytmihäiriöitä. Mulla viime kesänä olleet yölliset tykytykset johtuivat ihan selvästi refluksista (vaikken sitä silloin vielä ymmärtänytkään). Ne ovat rauhoittuneet sen mukaan kun mahakin. Mulla menee Propral (beetasalpaaja) autonomisen hermoston rauhoittamiseen joten otan aina ylimääräisen öisin jos tykyttää ja se kyllä auttaa. mitään haittaa tuosta lääkkeestä ei ole ollut, olen käyttänyt sitä jo 5 vuotta.
Sen olen huomannut, että kyljellä maatessa tykytys pahenee ja selällään rauhoittuu.

SitrusRe: rytmihäiriöt16.2.2011 15.03
Katja, mullekin on kirjoitettu Propralia, mutten ole ottanut kun kerran. Tuntuu siltä että lääkearsenaali on muutenkin melkoinen. Ja kun kukaan ei kunnolla tiedä monen lääkkeen yhteisvaikutuksista.
Olen iloinen että tuo rautajuttu tuli ilmi. Nyt pitäisi pitää rautakuuria vielä 3 kk, mutta kun sekin ryökäle on ruvennut närästämään.

KatjaRe: rytmihäiriöt16.2.2011 15.33
Voi p...a! Ei oo kivaa, pakko sun on varmaan kuitenkin sitä rautaa syödä kun et sitä ruuastakaan saa tarpeeksi. En nyt tarkalleen muista mutta eikös sulla Sitrus kuitenkin B12 ollut normaali, ettei anemia sulla sen puutteesta johtunut vaan nimenomaan raudanpuutteesta?

SitrusRe: rytmihäiriöt16.2.2011 16.24
Joo, mulla on b12 oikein viitearvon yläpuolella. Se on pariinkin otteeseen mitattu. Kaksi kuukautta olen jo mietoa rautajuomaa ottanut, ja ferritiini on noussut 18:sta 28:een, mutta enemmän saisi nousta. Ehkä mun on uskaltauduttava kokeilemaan Obsidania. Eniten kumminkin kiinnostaisi tietää miksi rauta on vähissä. Syön kumminkin melko lailla normaalisti nykyään ja painokin on palautunut normaaliksi.

SitrusRe: rytmihäiriöt28.2.2011 12.42
Tässä Makelle-79.

Mulla jatkuu rautakuuri edelleen. Ei ole rytmihäröjä esiintynyt aikoihin. Rauta tuntuu auttavan, eikä ihme, katsokaapa netistä mitä kaikkea raudanpuute elimistössä aiheutaa.

VanillaRe: rytmihäiriöt4.5.2011 4.07
Heipsan!

Uus 25v refluksikkoneitonen liittyy joukkoon. Helpottavaa löytää kohtalotovereita ettei tartte jossitella kaikkee omassa päässään.

Kirjotan refluksista nyt kans yleisellä tasolla, mut rytmihäröt vaivaa muakin.

Mulle ei oo tehty mitään tähystyksiä (vielä, toivottavasti ei tarttekaan), vaan vatsan ultraääni joka oli ok. Diagnoosi oireiden perusteella. Hakeuduin viimein lääkäriin kun Rennietä piti syyä kaksin käsin eikä auttanu enää ja hälyttävä oire oli ruuan juuttuminen rintalastan taakse. Ja meinas tulla selällään maatessa kaikki ylös jos tyyny liian matala, eli pää alaspäin.

Sain ensimmäiseks lääkkeeks Omeprazolia. Autto närästykseen aikanaan hyvin, mut piti lopettaa, kun maha lakkas toimimasta. Sit kokeilin Pantoprazolia, mut sama kuvio kun Omeprazolin kanssa. Maha tosi kovalla ja tuntu ettei suoli tyhjene kunnolla. Nyt viimesimpänä lääkkeenä käytän Lanzoprazolia. Toinen "kuuri" alkamassa. (Pidin siis vähän aikaa taukoa.) Ihme että ummettaa tauosta huolimatta...

Googletin jo kun pelästyin josko mulla on suolistosyöpä tms. :O (Äiti kuoli parisen kuukautta sitte rintasyöpään ja siskolla ollu kilpirauhassyöpä, ni suvusta syöpää löytyy.)

Mua pelottaa nyt ummetuksen lisäks noi yllämainitut rytmihäiriöt ja rintarangan (-lastan?) / hartioiden naksuminen / särky. - Tuntuu usein myös vihlontana selkäpuolella. Naksunta ja rintakipu on uusia oireita. Tosin rytmihäröjä on ollu jo ennen refluksia ja liittyy varmasti myös elämäntilanteeseen. Syke nousee helposti, mut asettuu aloilleen kun otan rauhottavaa.

Onko näiden rutinoiden kipujen takia aihetta mennä lääkäriin? (= onko vaarallista?) Hätäännyn äkkiä ja pelkään aina pahinta.

Tässäpä tarinaa. Voimia muille refluksikoille!

untuvikkoRe: rytmihäiriöt5.5.2011 5.46
Onko kellaan todettu puuttuvia sydamenlyonteja? Itsellani huomattiin viime viikolla, etta sydan unohtaa lyoda valilla... Nyt sitten tutkitaan niita, etta kuinka usein ja mita jatkossa. Tosin mulla rupeaa usko loppumaan naiden paikallisten laakareiden kanssa! Nama ei edes tieda mitka on refluxitaudin oireet...

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt9.5.2011 21.44
Hei Vanilla ja tervetuloa kirjoittelemaan!
Samaa tautia sairastavat ymmärtää tätä tautia ja hankalia oireita ihan eri tasolla kuin "ei-refluksikot". Osanottoni äitisi vuoksi.


Oletko kokeillut noita tavallisia ummetuksen lievennyskonsteja?

Onhan ne vaivat hyvä oman mielenrauhan vuoksi ehkä lääkärille kertoa (vaikka aina sieltä ei apua löydykään) ... rintarangassa voi olla moniakin juttuja jotka aiheuttelee vaikka minkälaista särkyä ym. Onko sulla ollut mitään sen alueen ongelmaa tai jäykkyyksiä aikaisemmin? Itsellä oli joku minilukko selässä noin sentin pituudelta ja se aiheutti hirveät vedot alemmaksi niin että olin varma, että munuaiset krakaa ... Pari kertaa OMT- terapiaa ja vaivat häipyi (itselläni kyse oli siis ihan minimaalisesta lyhytaikaisesta vaivasta).

untuvikko, ei siis eroa lääkäreiden tietämyksessä verrattuna Suomeen :-)
No ei vais, kyllä täällä osa tietää - osa ei ... Yleislääkärit kierrän tämän taudin kanssa kaukaa. Olenpa kuullut jonkun kieltäneen kokonaan ylösnousun ja kurkkuoireiden/astmankin yhteyden ...

IrritatedRe: rytmihäiriöt13.3.2012 2.54
Tervehdys myös täältä päästä. Elikkä sain kaksi vuotta sitten diagnoosin pienestä palleatyrästä ja keskivaikeasta refluksiesofagiitista. Lääkityksenä Zolt 30 mg ja Primperan 5 mg. Zolt toimii hyvin närästykseen mutta mun kohdalla suurin ongelma tässä taudissa ovat juurikin nää muljahdukset ja sydämen takomiset. Jos esim. ruoan jälkeen menen pitkälleni olen noin 10 kertaa herännyt kuristavaan tunteeseen palleassa ja samaan aikaan sydän rupeaa takomaan vimmatusti. Ilmeisesti vagus-hermo joutuu puristukseen tällöin (oma diagnoosi). Joskus kyljellään maatessa alkaa sydän ottamaan lisälyöntejä. Tässä ei kuitenkaan ole mitään logiikkaa. Voi mennä pitkään ettei tule oireita mutta toisinaan on joka päivä. Joskus jopa puhuessa alkaa tulla muljahduksia. Todella kiusallinen vaiva kun ei oikein tiedä milloin ja missä se tulee. Juokseminen on itelle tärkeä harrastus mutta refluksi ottaa siinäkin veronsa ja saan joskus sellaisia ilkeitä kouristuksen omaisia lyhytkestoisia kipuja pallean taakse. Myös sydämen rytmi muuttu tiheämmäksi tuolloin. Olen pari kertaa luullut jo että sain sydänkohtauksen kun alkoi äkillinen kipu keskellä rintaa joka muutti rytmit pumpussa. Kaikilla kerroilla oireet tuli rasituksessa ja ne säikäytti tosi pahasti. Oireet meni kuitenkin nopeasti ohi. Pumppu on myös tutkittu perusteellisesti ultralla ja usealla rasituskokeella sekä lepo-ekg:llä kuin myös Holter-nauhoituksella. Silti on jäänyt askarruttamaan että josko kyse olisi ollut lyhytkestoisista sepelvaltimoiden spasmeista joita palleatyrä provosoi.
Hyvässä kunnossa kuitenkin olen. Puolimaraton ennätyksen juoksin viime syksynä ja alle 1:44 meni. Pelaan myös jääkiekkoa useasti viikossa. Tämä kulunut talvi on mennyt ihan siedettävästi noiden lisälyöntien kanssa. Eikä noita kouristelutuntemuksia ole palleassa liiemmin esiintynyt. Yritän elää normaalia elämää mutta kun oikein kunnolla alkaa muljahtelemaan niin äkkiä mieli myös masentuu ja alkaa pänniä kunnolla. Enää ei pelota niin paljon kuin ennen. Mulla myös psyykkinen stressi ja hermostuminen voi aiheuttaa lisälyöntejä/noita pallean kramppeja. Liikuntaakaan ei voi oikeastaan vähentää sillä se on itelle ainoa tapa pitää verenpaine kutakuinkin normaalin/normaalin kohonneen tasolla 130-150/80-90. Kunnon juoksulenkki palauttaa verenpaineen hyvälle tasolle 125/70. Seuraavana aamuna kuitenkin arvot "normalisoituvat". Sukuvika lienee tuo juttu. Niin ja ikäähän tässä on se 35 vuotta. Ja pikkupojasta asti on närästellyt. Diagnoosin sain turhan myöhään.

ZenaRe: rytmihäiriöt13.3.2012 10.40
Mulla myös alkoi kaikki vatsan turvotuksella ja sydämen tykytyksellä. Samoin mulla muljahduksia ja aamuyöstä hidasta pulssia joka sitten vaihtuu tykytykseksi. Ikää myös se 35. Mutta minä en ole hyvässä fyysisessä kunnossa. En uskalla harrastaa muuta liikuntaa kuin kevyttä kävelyä. Sydämen tykytykset kestivät viikkokausia ja hikoilin ja olin niin heikkona etten jaksanut hakea postia 50 metrin päästä tai imuroida. Sydämestä ei löytynyt tutkittaessa mitään vikaa. Lääkärit väittää ettei refluksilla ole mitään tekemistä sydämen kanssa, ja tasan on! Jos mulla on maha kunnossa ei sydänkään vaivaa. Ja sehän ei tule koskaan olemaan kunnossa kun mulla on palleatyrä ja löysä vatsanportti. Nyt sinnittelen päivittäin beetasalpaajan ja Zoltin ja Rennien ja Gavisconin kanssa. Nyt pitäis lähteä iltavuoroa istumaan maha tönkkönä ja turvoksissa.

SitrusRe: rytmihäiriöt13.3.2012 11.53
Zena, noi sun mainitsemat lääkärit on todella pelottavan tietämättömiä. Refluksin oireisiin kuuluu rytmihäiriöt. Se liittyy jollain lailla hermotukseen. Ja onhan ruokatorvi ja sydän kylki kyljessä.
Todella järkyttää miten vähän jotkut lääkärit tietävät edes omasta alastaan. Milloin päästään siihen, että potilaalta tulevaa tietoa ruvetaan kokoamaan.

Esim. kasvi- ja eläintiede pitää tärkeänä tietolähteenä maallikoiden havaintoja, kuvia ja näytteitä. Jotkut ilmiöt ovat sen verran harvinaisia, että jos jäädään odottamaan että sellainen sattuu tutkijan kohdalle jäädään paljosta tiedosta paitsi.

SitrusRe: rytmihäiriöt13.3.2012 11.53
Zena, noi sun mainitsemat lääkärit on todella pelottavan tietämättömiä. Refluksin oireisiin kuuluu rytmihäiriöt. Se liittyy jollain lailla hermotukseen. Ja onhan ruokatorvi ja sydän kylki kyljessä.
Todella järkyttää miten vähän jotkut lääkärit tietävät edes omasta alastaan. Milloin päästään siihen, että potilaalta tulevaa tietoa ruvetaan kokoamaan.

Esim. kasvi- ja eläintiede pitää tärkeänä tietolähteenä maallikoiden havaintoja, kuvia ja näytteitä. Jotkut ilmiöt ovat sen verran harvinaisia, että jos jäädään odottamaan että sellainen sattuu tutkijan kohdalle jäädään paljosta tiedosta paitsi.

jetsRe: rytmihäiriöt13.3.2012 13.41
Eiköhän ne rytmihäiriöt kumpua sieltä vagus-hermosta mikä vaikuttaa myös refluksiin ja refluksi vaikuttaa vagus-hermoon.

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt13.3.2012 15.12
Perusanatomian tunteminen helpottaa huomattavasti tuota oireiden hahmottamista - lääkärillä olisi syytä kerrata ne perus 10 aivohermoa, jos ei muuta muista neurologian kurssilta ... :-)

Meidän alueen hermotus löytyy tuolta http://www.refluksi.fi/132

Hermottaa ruokatorvea ja säätelee sydämen rytmiä. Vagushermon ärsytys voi todella aiheuttaa muilla alueilla reaktioita (rytmihäiriöt, hengenahdistus ilman fyysistä tihkumista keuhkojn puolelle). Taustalla kai se että viestinkulku menee vähän väärään paikkaan kuin pitäisi ...

matadorRe: rytmihäiriöt10.4.2012 0.50
Nosto ES nimimerkille

MinziRe: rytmihäiriöt9.5.2012 18.45
Ajattelin avautua taas kokemuksistani. Eli Eilen minulla todettiin tähystyksessä pieniä muutoksia ruokatorvessa, mutta ei haavaumia. Refluksia siis on.
Refluksia olen varmasti sairastanut jo pidempään, mutta pahemmat oireet alkoivat reilu kk sitten. Pientä korvennusta päivittäin kurkussa ja vähän rytmihäiriöitä, jotka todettiin lisälyönneiksi. Sain Nexium kuurin ja oireet laantuivat.
MUTTA vappuna tein suuren virheen ja menin juomaan aika paljon kuohuviiniä ja syömään salaattia, jossa oli sipulia. Siitä sitten alkoi taas korvennukset sekä lisälyönnit, joita tuli melkein koko ajan ! En enää parin pvn jälkeen kestänyt ja sain beetasalpaajia. Ensimmäiset olivat niin pienitehoiset, etteivät auttaneet ja nyt syön kuuria vahvemmista. Nämä auttavat jonkin verran, mutta lisäreitä tulee silti jonkin verran päivästä riippuen. Aika hurjaa jos se ruokatorven vamma aiheuttaa tällaista. Lääkäri sanoi, että joillakin voi ilmetä rytmihäiriökausia ja sitten ne taas katoavat vuosiksi. Onko teillä muilla ollut vastaavaa ? Jos vatsani on vähänkään täynnä tms ja menen istumaan tai kumartelen paljon lisälyöntejä ilmenee. Kiusallisen tuntuisia, mutta lääkärin mukaan vaarattomia. Toivottavasti jaksoitte lukea pitkän riipustuksen :)

PelokasRe: rytmihäiriöt9.5.2012 19.24
miten teillä rytmihäiriöt tuntuu ja missä..eli mistä tietää et on rytmihäiriö...itsellä sellanen vaiva ku tänään söin vattan täyteen ni rupes puristaa pallean seudulta ja inhottavasti niinku ois vähän kramppailut...ei tässä uskalla enää kohta syödäkään....

jetsRe: rytmihäiriöt9.5.2012 20.38
Oletteko muuten saaneet sairaslomaa rytmihäiriöitten takia? Itselläni oli silloin 2009 joulukuussa kammiolisälyöntejä suhteessa 5:1, eli viisi normaalia lyöntiä ja yksi kammiolisälyönti jatkuvasti.

Menin lekuriin ja sain beetasalpaajaa ja lääkäri sanoi että suoraan takaisin duuniin vaan. Kyllä ihmetytti.

Minzi, yksi lääkäri kertoi, että nimenomaan niitä muljahduksia, eli kammiolisälyöntejä, ilmenee eniten kun on maha täynnä ja vaikka kyyristelee tai lukee vaikka lehteä lattialla. Ja niinpä oli mullakin.

SitrusRe: rytmihäiriöt9.5.2012 21.12
Se onkin mielenkiintoinen juttu, että mistä tietää että nyt on rytmihäiriö. Se on sellainen ilmiö, jonka vaan tietää. Epänormaalia sydämentoimintaa, tuntuu epämiellyttävältä ja pelottavalta.

HillaRe: rytmihäiriöt9.5.2012 22.06
Olin viime keväänä kolme viikkoa sairiksella rytmihäiriöiden takia. Ja ihan aiheellinen aika, kolmannella viikolla alkoi helpata. Siihen asti varsinkin iltaisin nukkumaan mentyä alkoi sydämen epämääräinen pompotus. Filmissä näkyi vaarattomia (?) lisälyöntejä. Kesä, syksy ja talvi meni ok, nyt taas tullut epämääräistä "läpätystä" varsinkin taas iltaisin, mutta en ole toistaiseksi käynyt lääkärissä. Jos vielä menis muutama viikko,sitten alkais lomakin... Olen syönyt beetasalpaajaa migreenin estolääkitykseksi jotain kymmenen vuotta.

SitrusRe: rytmihäiriöt9.5.2012 22.13
Hilla, olisko sulla mahdollista että rytmärit liittyisi vaihdevuosiin? Vaihtarioireitahan voi alkaa ilmetä jo alle nelikymppisellä.
Musta on aikamoinen puute, että meitä naisia ei valmistella vaihdevuosien varalta. Koulussakin puhutaan vaan murrosiästä, eikä mua ainakaan gynekään ole millään lailla informoinut - eikä äiti tai mummikaan. Tuntuu vaan siltä, että olisi ollut kiva tietää mitä on edessä. Kuukautiset ei ole enää mikään hävettävä salaisuus - mutta tuntuu siltä että niiden loppuminen se vasta synkkä salaisuus onkin.
Mä en ainakaan tiennyt että siihenkin asiaan liittyy niin monenlaisia inhottavia oireita.

PelokasRe: rytmihäiriöt9.5.2012 22.32
tuntuuko rytmihäiriö pääsääntöisesti sitten vasemmalla puolella rintaa vai ihan tuossa keskellä pallean kohdilla

MinziRe: rytmihäiriöt10.5.2012 8.07
Mulla nää lisälyönnit tuntuu siltä kun sydän hyppäisi kurkkuun ja jos tunnustelee pulssia esim ranteesta niin vaikuttaa siltä kun sydän jättäisi lyönnin väliin ja sen tauon jälkeinen lyönti on sellainen voimakas muljahdus. Nytten tämän vappuepisodin jälkeen vatsa on ollut niin herkkänä, että sydämen syke tuntuu vatsassa heti rintalastan alapuolella keskellä melkein koko ajan ja nyt myös nää lisärimuljahduksetkin tuntuu enemmän vatsassa kuin kurkussa. Mäkään en oo saanut saikkee rytmihäiriöiden takia, mikä on munkin mielestä inhottavaa kun työskentelen asiakaspalveluammatissa, mutta ilmeisesti tää ei sit tosiaan oo vaarallista. Mulla on sekä eteis- että kammiolisälyöntejä. Ärsyttävintä on tosiaan se, että levossa näitä on eniten ja nukkuminenkin on jäänyt tosi vähälle. Nyt tuntuu ettei beetasalpaajat auta :( Lääkäri tosin sanoi että niitäkin on monia merkkejä ja vaihtamalla löytyy itselleen sopivin. Kunpa nää rytmihäiriöt nyt jättäis mut rauhaan !

MinziRe: rytmihäiriöt10.5.2012 8.26
Piti vielä kertoo sellanen asia,etta mulla esiintyy nää rytmihäiriöt välillä vähän kuin kohtauksittain eli esim vaikka aamupäivällä ei ole, mutta sitten vaikka noin tunnin ajan useasti ja sitten taas vain silloin tällöin ja sitten taas illalla melkein koko ajan. Osaatteko arvioida kuinka paljon teillä on esiintynyt rytmihäiriöitä tai lisäreitä päivässä ? Mun lääkäri sanoi että voi olla sata tai yli ja kuulemma vasta yli 1500 päivässä on pokkeavaa. Kuulostaa kyllä huikealta määrältä.

jetsRe: rytmihäiriöt10.5.2012 9.54
Kammiolisälyönneiltä nuo tosiaan kuulostaa. Ja mulla oli siis tosiaan joka kuudes lyönti oli kammiolisälyönti. Siitä voi laskea, että jos pulssi on vaikka 60, niin lisälyöntejä tuli 10 minuutissa, joten tunnissa tulee siis 600 kammiolisälyöntejä. Siitäpä äkkiseltään voi laskea että vuorokaudessa tulisi 14400 kpl. Mutta ei mulla sentään ihan koko ajan ollut noin, että joka kuudes löi hutia, vaan tuntikausia kerrallaan "vain".

Ja rytmihäiriöt tuntuvat eri ihmisillä hieman eri tavoin, mutta kuitenkin yleensä rintalastan keskellä, jos jotakin paikkaa voi määritellä.

Pallean tienoilla tuntuu minusta enemmän ruokatorven liikkeet.. Luulisin.

VaniljaRe: rytmihäiriöt10.5.2012 10.21
Minzi, juuri noin rytmihäiriöt minullakin tuntuvat, kurkussa asti ja ranteesta kun tunnustelee, ihan kuin jäisi väliin. Minullakin on noita lisälyöntejä. Joskus kun tuntuu kurkussa, niin sen jälkeen joutuu yskäisemään.
Jos ne on tutkittu ja normaaliksi todettu, niin eivät ole vaarallisia, vaikka ne tuntuvat vaarallisilta. Joskus minulla on tosi pahan tuntuinen rytmihäiriö, siitä jää suorastaan inhottava olo, mutta esiintyy yleensä samalla tavalla kuin sinullakin, pitkä aika ettei niitä ole, ja sitten niitä on puolisen tuntia koko ajan. Oliskohan sillä vagus-hermolla osuutta asiaan. Joskus rytmihäiriöt lisääntyvät ihan pelkästä hermoilustakin, rauhallisesti siis pitäisi ottaa, mutta helpommin sanottu kun tehty. Minulla rytmihäiriöitä on onneksi nyt aika vähän. Muutama vuosi sitten niitä oli yhden vuoden ajan todella paljon, luulin että ne tulivat jäädäkseen,silloin ne tutkittiinkin aika tarkkaan. Ihana hammaslääkärini kertoi muuten että hänen isällään on ollut rytmihäiriöitä melkein koko elämänsä ajan, on kuitenkin nyt reilusti yli yhdeksänkymmentä vuotias ja muuten hyvässä kunnossa:)

MinziRe: rytmihäiriöt10.5.2012 16.54
Kiitos teille Vanilja ja jets kun jaoitte tarinanne. Se auttaa kummasti henkisesti kun tietää, että on muitakin joilla on ollut samanlaisia oireita ja että niistä selviää jopa ysikymppiseksi parhaimmassa tapauksessa :D
Haluaisin vielä kysyä teiltä, että mitä tutkimuksia teidän rytmihäiriöissä tehtiin ?
Mä oon ollu ekg- mittauksissa useasti, mutta ne on ollu ihan normaalit kun tietenkään sinne ei oo osunu yhtään lisäriä. Sitten mulla oli holter-laite 48 h ja siellä näkyi vähän eteis- ja kammiolisäreitä. Ton holterjutun jälkeen olin kardiologin vastaanotolla, mutta hän sanoi, että ovat ihan normaaleja eikä ole aihetta lisätutkimuksiin. Siihen aikaan minulla tosin oli lisälyöntejä huomattavasti vähemmän mitä nyt kuluneen vkon aikana. Mietin että pitäisikö vielä jutella jonkun kardiologin tms kanssa kun ne ovat niin paljon lisääntyneet. Muut lääkärit eivät ole asiaan puuttuneet vaan käskevät vain syömään beetasalpaajia.

SitrusRe: rytmihäiriöt10.5.2012 17.37
Mulle jäi epäselväksi, auttaako Propral rytmihäiriöongelmaan, vai auttaako se pelkästään oloon. Turhan päiten en halua yhtäkään lääkettä syödä.

Sain myös vaikutelman, että eteislisälyönnit sinänsä ovat harmittomia ja yleisiä, mutta niiden runsaus voi aiheuttaa vaarallisempia rytmihäröjä myöhemmin. Toisaalta sydänlääkäri sanoi ettei mitään huolta. Ota tästä sit selko.

VaniljaRe: rytmihäiriöt10.5.2012 18.25
Propral on ymmärtääkseni nimenomaan betasalpaaja, joka on tarkoitettu hidastamaan syämen rytmiä. Rytmihäiriö voi olla vaarallinen, jos siihen liittyy esim. tajuttomuutta. Silloin kun ne on tutkittu ja todettu vaarattomaksi, ne eivät yleensä liity sydämeen, vaikka sydänoireiluina tuntuvatkin. Minulle esim. gardiologi sanoi että nämä rytmihäiriöt eivät johdu sydämestä.

Minulta on otettu Holter ja kuvattu keuhkot, jossa näkyy ilmeisesti jos on sydämen laajentuma tms. EKG-tä otetaan aina kun puhun rytmihäiriöistä lääkärille, ei koskaan ole huomattu mitään huolestuttavaa. Vaikka itseä ne aina välillä huolettavat. Ei tosin enää nykyään.

SitrusRe: rytmihäiriöt10.5.2012 18.33
Siis hetkinen, kyllä hyvälaatuisetkin sydämen rytmihäiriöt sydämeen liittyvät. Senhän sanoo jo nimikin.

VaniljaRe: rytmihäiriöt10.5.2012 19.00
Tarkoitti siis sitä että ne eivät liity mihinkään sydämestä johtuvaan sairauteen. Käsitin asian niin että sydän ei aiheuta rytmihäiriöitäni, puhui parasympaattisesta hermostosta, jota sitten olikin vähän vaikeampi ymmärtää. Lääkäri sanoi myös että sydän on viisas kun se tasaa itse omaa rytmiään juuri näillä lisälyönneillä, niin sen kuuluukin hänen mukaansa tehdä.

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt10.5.2012 19.21
Ja hermoston perusrakenne löytyy täältä http://files.kotisivukone.com/refluksi.kotisivukone.com/hermostosuomenrefluksi.pdf

MinziRe: rytmihäiriöt10.5.2012 22.35
Mullekkin lääkäri sanoi, että muuten terveen sydämen omaavilla ihmisillä lisälyönnit aiheutuvat aina jostain muusta ongelmasta elimistösta kuten just ruuansulatusvaivoista, stressistä tai miljoonasta muusta syystä.
Kävin tänään omt-terapeutilla ja hän puhui just tosta parasympaattisesta hermostosta joka mm vaikuttaa sydämeen ja hän sanoi että joillakin paineluärsykkeillä voidaan saada rytmihäiriöitä vähenemään.
Meinaan nyt käydä siellä muutamia kertoja ja toivon että auttais :)

VaniljaRe: rytmihäiriöt11.5.2012 17.18
Rytmihäiriöitä voi tosiaan esiintyä myös vaihdevuosien aikana tavallista enemmän, niinkuin Sitrus kirjoitti, tiedän naisia, joilla on ollut rytmihäiriöitä ja kun on tutkittu on tultu siihen tulokseen, että johtuu vaihdevuosien hormonimuutoksista.

Sitrus minulla on kuitenkin eri käsitys vaihdevuosista puhumisesta, minun ikäisteni naisten keskuudessa se on ihan normaali puheenaihe, eikä kukaan yhtään häpeile puhua niistä. Gynekologikin on joka kerta ottanut asian puheeksi, samaten muutkin lääkärit. Minä en ole koke nut että ne olisivat mitenkään salattu aihe, päinvastoin. Se tosin saattaa johtua siitä, että minun ikäisilläni se on niin monien arkipäivää. Sinun ikäiselläsi se kenties on vähän arka aihe, koska ei ole välttämättä ajankohtaista monellakaan.
Se on totta että vaihdevuosioireita voi esiintyä alle nelikymppisillä, yksi tuttavani sai hormonit 38 vuotiaana. Onnekseni olen säästynyt niiltä vaivoilta, sen verran oli lieviä oireita kyllä jonkin aikaa, että minulla on jonkinlainen käsitys siitä, mitä ne ovat. Kenties omat rytmihäiriöni ovat juuri vaihdevuosiin liittyvää, mistäs senkään tietää.

SitrusRe: rytmihäiriöt11.5.2012 17.23
Kuten sanoin edellä, esimerkiksi äitini ja mummoni eivät puhuneet vaihdevuosista, eli ikäkysymys tämä ei ole.
Sisareni on mua 5 vuotta vanhempi, ja hän sanoo ihan samaa, että vaihdevuosien monet oireet on tulleet ihan puskasta. Ja ne kestää vuosia, nimensä mukaisesti. Kai me kaikki tiedetään miten keski-ikäisille naisille vinoillaan mummokuumeesta. Onko kukaan ikinä kuullut äijäkuumeesta?

VaniljaRe: rytmihäiriöt11.5.2012 18.46
En usko että minunkaan äitini olisi niistä puhunut jos me hänen tyttärensä emme puhuisi niistä niin avoimesti, mummosta puhumattakaan, he ovat sitä ikäluokkaa joille vaihdevuodet ovat olleet tabu. Kokemuksemme asiasta ovat sitten vain niin erilaiset, oman kokemukseni mukaan ikääntyvien miestenkin hormonimuutoksista nykyään puhutaan.

SitrusRe: rytmihäiriöt11.5.2012 19.05
No mutta eikö ole outoa, jos kuukautisten alkamisesta ja sen merkityksestä kyetään puhumaan, mutta kuukautisten loppuminen ja niihin liittyvät seikat ovat, kuten sanot, tabu? Se että naisen hedelmällinen ikä loppuu, tuntuu jotenkin merkillisellä tavalla olevan hävettävää tai naurettavaa.
Itse asiassa muistan mummini kerran maininneen, miten hänellä olikin yllättäen tullut kuukautiset vaikka niiden piti jo olla ohi. Mutta hän sanoi asiasta niin ohimennen että silloin se ei tehnyt muhun suurempaa vaikutusta. Äidilläni taas jatkettiin kuukautisia lääkkeillä vielä kuudenkympin korvilla, mikä musta näin jällkeenpäin ajatellen on aika omituista.

VaniljaRe: rytmihäiriöt12.5.2012 8.20
Äitinin ja mummoni aikoina ei varmaan mistään tällaisista asioista kyetty keskustelemaan.

Luulenpa että naisen hedelmällisen iän loppuminen lakkasi olemasta naurettavaa juurikin siihen aikaan kun alettiin puhua miesten hormonimuutoksista vanhenemisen yhteydessä. Sen jälkeen se alkoi olla ihan normaalia.

Aikaisemmin kun joku nainen esim. työpaikalla hermostui jostain, hyvin helposti sanottiin selän takana, että "onkohan sillä vaihdevuodet vai mikä sitä vaivaa". Nykyään tätä ei enää ole kuulunut, mutta siis jokaisella meillä on omat kokemuksemme asiasta ja se on jokaiselle se oma totuus.

Olisikohan äitisi saanut hormonihoitoa, johonkin erityiseen vaivaan. sellaista hormonia on, joka tarkoituksellisesti aloittaa kuukautiset uudestaan, sillä kai pyritään jotenkin vaikuttamaan kohdun limakalvomuutoksiin. Tosin noita hormoneja yritetään tuputtaa kaikille naisille, minäkin sain tosiaan käydä taistoon, niitä vastaan. Aina vain lääkäri on kirjoittamassa hormonireseptiä. Nykyään sanon heti, että minulle on sitten ihan turha puhua hormoneista. Silti alkavat kysellä hiukan ivallisesti hymyillen, että no mikä vika niissä on. No ei kai mitään vikaa, jos niitä tarvitsee ja ne auttavat vaikeisiin vaihdevuosioireisiin, mutta jos ei ole vaikeita vaihdevuosioireita tai yleensä mitään oireita, niin silloin ne ovat turhia.

Vatsanportin sulkija löystyy kuulemma vanhemmiten herkemmin ja hapotonta mahaa esiintyy useimmiten yli viisikymppisillä, kuin sitä nuoremmilla. Nämä vaivat eivät siis helpotu iän myötä, päinvastoin.

kurnausRe: rytmihäiriöt4.6.2012 18.52
Heip!

Esiintyykö teillä sellaista vaivaa, että kurkusta kuuluu voimakasta kurnutusta/murinaa? Minulla tällaisia ääniä on kuulunut jo teini-iästä lähtien. Aluksi ääntelyn lisäksi ei ollut muita oireita, mutta nyt parin vuoden sisällä on alkanut tulla ikäviä tuntemuksia vasemman kylkikaaren tietämillä. Ja ihan lähiaikoina muljahduksetkin ovat käyneet tutuiksi. Vasemman puolen rinta- ja selkälihakset tuntuvat lisäksi kireiltä.

Tähystyksessä todettiin ruokatorven ja mahan liitos normaaliksi, ja närästykselle ja kurnutukselle ei löytynyt syytä. Viime syksynä kävin myös EKG:ssa, joka oli niin ikään normaali.

Välillä pelottaa, että sydämessäni on jokin pahasti vialla. Koitan kuitenkin lohduttaa aina itseäni, että ooireet eivät ainakaan pahene urheillessa, Zolt auttaa joten kuten ja oireet ovat tiiviisti yhteydessä syömiseen. Silti rintakehän ikävät tuntemukset säikäyttävät. Onneksi on tällaisia palstoja, joilta voi lukea kohtalotovereiden kokemuksia. Lääkäreiltä ei paljoa myötätuntoa tai mielenkiintoa tätä vaivaa kohtaa heru (toki yleistäen sanottuna). Voimia kaikille palstalaisille!

SitrusRe: rytmihäiriöt4.6.2012 21.26
Jos sydämessä tuntuu jotain outoa, niin kannattaa puhua lääkärille. Sydäntutkimuksiin pääsee aika helposti. Yksi 10 sek. ekg ei vielä kerro mitään.

MilekoRe: rytmihäiriöt4.6.2012 22.09
Mulla on kanssa vaarattomia rytmihäiriöitä. Väsyneenä, stressaantuneena ja rasituksessa enemmän. Refluksileikkauksen jälkeen vähenivät huomattavasti, mutta nyt, kun närästys on palannut takaisin, niin rytmihäiriötkin ovat lisääntyneet ja jopa pahentuneet aiemmasta. Tosin stressitasokin on aika korkealla.
Mulla rytmihäiriöt tuntuu silleen, kun 1 lyönti jäisi väliin, sitten iso, ilkeältä tuntuva muljahdus ja sen jälkeen nopeaa tikittämistä hetken aikaa. Joskus tulee vain 1, joskus voi olla tällaista jopa puoli tuntia putkeen. Pidemm'än aikaa kun kestää, niin korvissa ja päässä alkaa humista, tulee voipunut ja hengästynyt olo, kurkussa kuristaa. Yleensä pitää istua, kun usein silmissäkin pimenee hetkeksi. Pidemmän "kohtauksen" jälkeen on jotenkin väsyneempi olo ja seurauksena päänsärkyä.
Sydänfilmeissä ei ole mitään koskaan ollut ja lääkärikin ne vaarattomaksi todennut.

PPRe: rytmihäiriöt9.8.2012 15.46
Löytyi taas hyvä palsta, johon ajattelin kommentoida itsekin. Oikeastaan aloin etsimään tietoa beetasalpaajasta lenkkeillessä. Tiedän sen jonkun verran "jarruttavan", jolloin täytyy vauhtia hiljentää.
Minulla on myös sydämen rytmihäiriöitä sekä närästysoireita. Myös kaularankakulumia ja ahtaumia <- aiheuttaa vaikka minkälaisia oireita. Siis kaikki vaikuttaa kaikkeen. Sydänfilmejä otettu, vatsaa tutkittu ja kaularanka magneettikuvattu.
Olen itse todennut, että närästysoireiden ollessa pahimmillaan, myös sydän reagoi rytmihäiriöin. Käytössäni on beetasalpaaja, joka on vähentänyt rytmikset minimiin. Niitä tulee enää tosi väsyneenä, raskaan aterian jälkeen (joita en enää pahemmin syö) sekä stressaantuneena. Sairastan verenpainetautia, johon on muitakin lääkkeitä.
Toukokuussa aloin kiinnittämään huomioita ruokailuun (kevensin ja syön pieniä annoksia 3-4 tunnin välein), joogaan, lenkkeilen ja käyn jumpalla <- jotkut liikkeet aiheuttavat närästyksen. Silloin tällöin täytyy turvautua Zoltiin.
Tällä hetkellä olo on hyvä, verenpaine hyvissä lukemissa ja vatsakin on ok :)
Hyvää jatkoa teille kaikille ja toivon vaivoihinne parannusta; itsehoidolla sekä tarvittaessa lääkkeillä.

MiesmanRe: rytmihäiriöt25.10.2012 21.57
Uskomattomia juttuja löytyi tältä palstalta. Kaikki kokemani on siis ollut tätä. Olen kolmekymppinen, ja ryyppäämistä harrastan pari kertaa vuodessa, ja olen aina miettinyt omaa alkoholin sieto kykyä. Pienetkin (yli 4 oluen) tissuttelut tekevät rappiksen seuraavalle aamulle. Jos puhutaan ryyppäämisestä, niin pari päivää, joskus kolme menee toipuessa yhdenpäivän ryypystä. Nyt sattui firman juhlat, ja kaverin 30v juhlat peräkkäin, ja molemmissa vedettiin kaksin käsin. Sunnuntai, Maanantai ihan kauheita, ja Tiistaina sitte 12h työpäivän jälkeen, sydän veti kunnon pyrähdyksiä nukkumaan mennessä. Hengitys ahdisti, ja puristus rinnassa laittoi soittamaan päivystykseen. Sairaalassa syke hyppäsi lepotilassa, ja makuu asennossa yhtäkkiä 140 lyöntiä minuuttiin, ja kävi pari kertaa 90 lyöntiä minuutissa. EKG ok, ja lääkärin diagnoosi on refluksi. Kuukauden setti somacia. Pari päivää mennyt, ja ei toistaiseksi "läpilyöntiä" hyvinvoinnissa. Parempaan on menty. Toivottavasti menee paremmaksi.

SitrusRe: rytmihäiriöt25.10.2012 22.36
No tuota. Jos sä kärsit refluksista, niin viinaa ei kannata vetää kaksin käsin. Tämä tauti on nimittäin sellainen, että se pahenee. Aluksi lääkkeet saattaa auttaa, mutta sitten ne lakkaa auttamasta, jos elämäntavat on refluksiepäystävälliset.

MiesmanRe: rytmihäiriöt26.10.2012 0.21
Joo, kyllä tämä sai olla viimeinen kerta, kun vedän "kaksin käsin". Tosiaan en todellakaan halua tota sydän showta uudestaa. Ei kivaa. Onneks ei ole alkkari ongelmaa, ja urheilenkin todella paljon. Ei vaan ole koskaa käynyt edes mielessä tämmönen asia/tauti. Kuulin koko nimen vasta sairaalassa.

tuulisRe: rytmihäiriöt3.1.2013 9.21
Löytyipä vanha mutta hyödyllinen ketju :)
Huojentavaa lukea, että joillakuilla muilla on aivan vastaavia oireita kuin itselläni, vaikka kurjista vaivoista onkin kyse.
Mulla ei ole tähystyksissä todettu varsinaista refluksitautia, ainoastaan väljä kardia ja jkv. merkkejä sappirefluksista. ( ja se sappikin on leikattu ) Vuosi sitten kärsin todella pahoista vatsavaivoista, syöminen oli välillä mahdotonta. Lopulta tilanne rauhoittui happosalpaajilla, ruokavaliolla ja kai aikakin auttoi. Syöminen alkoi taas sujua ja olen saanut painoakin lisää viitisen kiloa eli olen nyt normaaliopainon alarajoilla. Mutta...

Nyt ongelmana ovat sitten rytmihäiriöt ja tykyttely, jotka liittyvät aivan selvästi sentoon ja siihen kuinka paljon olen syönyt. Kumartelu aiheuttaa muljahdukset lähes poikkeuksetta, samoin muut nopeat asennonmuutokset esim. vuoteessa. Jos erehdyn illalla syömään mahani täyteen, on unen saaminen tykyttelyn ja muljahdusten vuoksi mahdotonta. Luin, että teillä muillakin on ollut tuota puristavaa ja ahdistavaa tunnetta rintakehällä, niin on itsellänikin etenkin aamuisin. Sydän on tutkittu ja niin ekg kuin pitkäaikaisrekisteröintikin otettu ja niissä ei suuria ihmeitä ollut. Ja koska betasalpaaja ei sovi matalan verenpaineen vuoksi, jäin sitten ihan ilman lääkkeitä...

Olen myös huomannut, että alkoholia en pysty enää käyttämään oikeastaan ollenkaan. Siis yksi olut on maksimi, viini tai kuplivat tekevät niin hirveät rytmihäiriöt ja tykyttelyt sekä hikoilun seuraavana yönä, että mielummin jätän väliin. Eipä tämä ylipääsemätön ongelma tietysti ole, vaikka myönnänkin, että edes joskus olisi mukava ottaa hyvän ruuan kanssa se viini.

Tällainen vuodatus tällä kertaa. Kaikki vinkit olon helpottamiseksi tervetulleita :)

SitrusRe: rytmihäiriöt3.1.2013 13.37
Tuulis, mullakin syöminen, huono asento ja kumartelu, ja mikä vain liikunta lisää rytmihäiriöita silloin kun niitä on. Ylensyöminen on ehdottomasti paha. Somac auttaa ja kunnon kohottaminen pitkällä tähtäimellä.
Mutta jos sydäntä ei olisi tutkittu kunnolla ja terveeksi todettu, olisin tosi pelästynyt, niin kurjia nuo kohtaukset ovat milloin niitä tulee.

AavaRe: rytmihäiriöt26.1.2013 11.15
Onpas täällä paljon rytmihäiriöistä kärsiviä.

Itseäni rytmihäiriöt ovat alkaneet vaivata viimeisen kahden kuukauden aikana, nyt niitä on päivittäin. Varsinaista refluksitautia minulla ei ole todettu, mutta somacia on määrätty ruokatorven poltteluun. Polttelu on kuitenkin suhteellisen vähäistä, sen sijaan kärsin voimakkaasta aamuyökötyksestä. Voiko tämä olla refluksin merkki? Herään aamuisin kuvotukseen ja nieleskelyyn, joka aiheuttaa yökkäämistä. Olen vasta 24-vuotias ja nämä oireet - voimakas yökötys ja rytmihäiriöt- ovat alkaneet tuntua pelottavilta.

LiisaRe: rytmihäiriöt17.2.2013 18.41
Hei!

Olen uusi refluksitautinen ja minua kiinnostaisi rytmihäiriöiden ja refluksin yhteys, tietääkö kukaan miksi rytmihäiriöt aiheutuvat refluksissa? Ja eivätkö ne rasita sydäntä pitkällä aikavälillä?

Kiitos paljon!

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt17.2.2013 20.32
Teretulemast! Vagushermo ja sen eri haarat on tietääkseni taustalla ...
http://www.refluksi.fi/132

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt6.3.2013 8.28
Jonelle nostoa ...

huolestunut...Re: rytmihäiriöt12.3.2013 13.41
onko jollain ollut sellaista kipua, että rinnassa ruokatorvessa alapuolella sattuu? ja aina kun vetää kunnolla syvään henkeä ruokatorvessa/rinnassa tuntuu epämukava kipu. Joskus tulee ihan tahalteen vedettyä henkeä syvään ja aina jännitettyä mitä tapahtuu tämä oire tuli eilen illalla jajatkui vielä tänään! Syöminen on helppoa eikä satu mutta syvään huokaisu esim. sattuu ikävästi :( Pitäisikö tässä tehdä jotain? Kertokaa!! täähän on jo pelottavaa kaikki tälläset on liian pelottavia aina mulle.... Kiitti vastatkaa jos tiiätte!

kuikkisuunoRe: rytmihäiriöt12.3.2013 15.59
On ollut rytmihäiriöitä mutta sydänfilmissä ei havaintoa

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt13.3.2013 7.33
huolestunut, tsemppiä! Miten oire tänään?
Oletko puhunut tuosta vaivasta jo aikaisemmin lääkärillesi?

SitrusRe: rytmihäiriöt13.3.2013 12.26
Mulla on ollut kausi ilman rytmihäröjä nyt jo monta viikkoa. Samaan aikaan vaihdevuosioireet ovat kadonneet itsestään. En ollenkaan epäile etteivätkö molemmat tule takaisin kun kerkiävät, mut nyt on ihan hyvä.

Sain toissa viikolla tehtyä yhden asian, joka on ahdistanut mua enemmän kuin tajusinkaan. Tosin nämä molemmat vaivat olivat helpottaneet jo ennen sitä, mutta sen jälkeen myös r-oireet lievenivät.

Tää menee nyt aiheen sivuun, mut menköön. Söin eilen 6 - 8 isoa suklaakonvehtia. Joo holtitonta on, tiedän. Ne eivät närästäneet, mutta jonkin ajan kuluttua iski niin kova väsymys, että oli mentävä pitkäkseen. Aika rajua. En ole ennen huomannut että nopea sokeri vaikuttaisi ihan noin. Mutta selvältä tuntuu, että mitä enemmän tulee ikää, sen tarkemmin tätä kallista tomumajaa on vaalittava.

SitrusRe: rytmihäiriöt22.3.2013 22.43
nosto

SitrusRe: rytmihäiriöt25.3.2013 10.07
Nyt on taas rytmihäiriöt tai sydämen muljahdukset lisääntyneet. Asiaan liittyy epämiellyttävä läkähtymisen tunne. Voi itku!

SitrusRe: rytmihäiriöt26.3.2013 11.25
Nämä rytmihäiriöasiat otetaan terveydenhoidossa näköjään aina todesta. Sain ajan lääkäriin.

kuikkisuunoRe: rytmihäiriöt26.3.2013 11.33
Sitrus tsemppiä vaan ja hyvä että tutkivat!

Mullakin tässä ppi-lopetushässäkässä ollut rytmihäiriöitä?!

rRe: rytmihäiriöt26.3.2013 16.16
Sitrus, toivottavasti olotila parempi?

SitrusRe: rytmihäiriöt26.3.2013 19.04
On joo ihan hyvä. Mutta välillä noita häröjä ja läkähtymistä tulee.

Mä oon kysynyt tätä ennenkin, mutta tietääkö kukaan, voiko kovettumat lähteä valtimoista jos niitä on jo tullut?

PastaloverRe: rytmihäiriöt26.3.2013 21.14
Sitrus, tsemppiä. Tiedän tasan tuon inhottavan ja pelottavan tunteen, kun sydän alkaa touhuta omiaan :(.
En osaa sanoa voiko kovettumat lähteä liikenteeseen, jotenkin tuntus että ei..mutta en tiedä. Eikös tulpat tule yleensä oitkäaikaisista rytmihäiriöistä ja esim. Perimä voi altistaa?
Jos huolettaa, niin käy päivystyksessä ekg:ssä, siitä lekurin pitäs nähdä jos sydämessä erikoista.

SitrusRe: rytmihäiriöt18.4.2013 10.55
nosto

terhiRe: rytmihäiriöt18.4.2013 12.43
Olen huomannut rytmihäiriöitä itsellä kans, jos näitä nyt voi rytmihäiriöksi sanoa. Sydämen tykytystä, ylilyöntejä. Yöllä joskus herään kun tuntuu niin pahalta, että pakko nousta istumaan. Ihan kuin olisi unohtanut hetken ajan hegittää..saa haukkoa happea keuhkoihin. Sydämen kovaa tykytystä myös välillä päivisin. Lääkärissä tavatessani aina joudun sydänfilmiin mutta kukaan ei sit kerro miksi niin usein ja että löytykö sieltä jotakin. Kaipa ne olisi jotain maininnut. Itse pidin nuita yöllisiä "kohtauksia" stressin poikasena mutta näitä lueskellessa päädyin siihen tulokseen että voi hyvinkin viitata refluksiin.

maidotonRe: rytmihäiriöt18.4.2013 12.55
Mulla on ollut rytmihäiriöitä lähinnä päivisin ja eniten fyysisen ja henkisen rasituksen ja jännityksen aikana. Voiko silti johtua refluksista? Nyt kun olen siirtynyt maidottomaan ruokavalioon - rytmihäiriöt loppui levossa ja väheni huomattavasti fyysisessä rasituksessa. Aloitin aiheesta tänään uuden viestiketjun...

RuntulaRe: rytmihäiriöt19.4.2013 14.03
Itselläni on myös ylimääräisiä muljahduksia, ja siskollani vielä enemmä. Olen käynyt äärimmäisen pätevällä hermoratahierojalla, joka tuntuu tulkitsevan kroppaa kokonaisvaltaisesti ja erittäin ammattitaitoisesti.

Kerroin hänelle muljahduksista ja hän sanoi, että kokeillaanpas onko sinun "rytmihäiriölihas" jumissa. No olihan se ihan juntturassa, niin hän kehotti sitä itsekin hieromaan näin:

Istu tai parempi olisi jos makaa selällää, ja nostaa vasemman käden sivulle/yläviistoon. Laita oikean käden sormi vasemman rinnan alareunaan ja paina. piirrä sormella pieni ympyrä hieman painaen mutta niin, ettei sormi liikahda ihon pinnalla.

Etene järjestyksessä tehden pieniä näitä pyöräytyksiä, juuri siinä kohdassa, jossa rintaliivin tukikaari kulkisi. Kun tulet rintakehälle, jatka suoraan ylöspäin rintojen välistä.

Periaatteessa mennään siis koko ajan kehää vasemman rinnan ympäri. Itselleni pahin ja kivuliain paikka on tuo rintojen väli. Sattuu niin paljon, luulin ensin että sehän sattuu kaikilla. Mutta lyhyen käsittelyn jälkeen, ei sattunutkaan enää.

Huvikseen kokeilimme tehdä samaa oikean rinnan ympäri ja sehän ei tehnyt ollenkaan kipeää. Eli selkeästi toinen puoli on jumissa.

Tärkeää tässä hieronnassa on, että ei saa jäädä paikalleen pyörittämään vaan edetä koko ajan rintaa ympäri!

Oli vähän hankala selittää, mutta jos tajusitte niin kokeilkaa ihmeessä =)

SitrusRe: rytmihäiriöt19.4.2013 14.13
Ihan mieletön juttu!! Tiedätkö mä olen omia aikojani löytänyt noita helkkarin kipeitä pisteitä rintakehästä. Mulla kipein kohta on suoraan vasemman rinnan alla.
Vai rytmihäiriölihas!
Itse olen pitänyt sitä refluksin kipeyttämänä luurankolihaksena. Olen hieroskellut kyllä noita kipupisteitä, mutta on tuntunut siltä, että ne vain ärtyvät hieromisesta kun ovat niin kipeitä. Ehkä jopa tulehtuneita.
Täytyy siis yrittää vielä ja kevyemmin.

Päivänselvää mulle on tässä vaiheessa, että refluksi ja rytmihäiriöt liittyy läheisesti yhteen.

Mistä sä olet löytänyt tän hierojan ja onko hermoratahieroja virallinen nimike?
Suurkiitokset tästä, tämä vinkki oli paras juttu aikoihin.

PS. Hyvät miehet, siitä vain rintaliivit päälle ja "rytmihäiriölihasta" etsimään!

JustiinaRe: rytmihäiriöt19.4.2013 20.54
Heh - hyvä PS-kommentti :)
Jotankin lohduttavaa kuulla, että pidät päivän selvänä rytmihäiriöiden yhteyttä refluksiin. Minulla nimittäin tykyttelee tämän tästä ja nämä alkoi vasta n.3vk sen jälkeen kun todettiin refluksia ja olin aloittanut Esomepratsolin. Aluksi olin paniikissa, mutta jotenkin nyt jo on rennompi olo niidenkin suhteen, kun tiedän olevani erittäin hyvässä hoidossa ja seurannassa nyt + se, että täältä on saanut vertaistukea asiaan.
Kokeilin itsekin noita "lihaksia" ja totta tosiaan - vasemmalla ovat tosi kipeänä ja oikealle ei tunnu juurikaan.

SitrusRe: rytmihäiriöt19.4.2013 21.58
Pidän yhteyttä selvänä, kun olen huomannut että ne liittyy yhteen, esiintyy usein yhtäaikaa.

Rytmihäiriölihaksesta (mikä sen oikea nimi mahtaa olla?) Olen huomannut, että rytmihäiriöitä voi jopa provosoida painelemalla kipeitä kohtia. Se tuntuu jopa vähän vaaralliselta tai ainakin epämiellyttävältä. Kerran pyysin mun fysioterapeuttia hieromaan rintapuolelta, kun se yleensä käsittelee vaan selkää ja kylkiä. Se tekikin niin joskin hyvin varovasti. Sitten pyysin sitä hieromaan solisluiden alapuolella olevia lihaksia, kun ne tuntui kipeiltä. Sitä ei kuulemma saanut tehdä, kun siinä kuulemma kulkee hermopunos, jota painelemalla voi ihmisen saada jopa tajuttomaksi. En ollut ikinä kuullut moista. Kuulosti hurjalta ja lievästi uskomattomalta, mutta sen jälkeen olen suhtautunut hieman varoen mahapuolen käsittelyyn.

RuntulaRe: rytmihäiriöt22.4.2013 14.38
Hermoratahieroja löytyi omasta kotikaupungistani, Satakunnasta. Hänelle sattuu olemaan parhaimmillaan 3kk jono, ja toisinaan ei ota edes uusia asiakkaita vastaa, koska tulijoita olisi niin paljon.

Hän painotti tosiaan, että kipeään kohtaa ei saa jäädä junnaamaan, vaan edetä tasaisesi pyöräyttelemällä koko ajan eteenpäin.

Ja tosiaan itsellänikin on solisluiden yläpuolelta todella kipeät paikat. Se on totta. Siitä ei saa hieroa. Ei ainakaan itse. Tuo hermoratahieroja niitäkin avaa, mutta hänellä on taito miten se tehdään oikein. Niissäkin paikoissa hän vain käy äkkiä, ei jää paikkoilleen hieromaan.

SitrusRe: rytmihäiriöt22.4.2013 14.55
Kiitos taas, Runtula. Nämä on arvokkaita ja kiintoisia tietoja.
Tosin korostan vielä, että mulle hieroja sanoi että hermopunos kulkee solisluun alapuolella, siinä missä on sellainen lihaisa kohta joka suorastaan kutsuu hierojan näppejä.

Onko sulla miten hankalia rytmihäiriöitä ja ovatko ne helpottuneet hierojan avulla? Entä onko sulla lääkettä? Mulle Määrättiin Propralia, mutta olen ottanut sitä vain pari kertaa.

RuntulaRe: rytmihäiriöt22.4.2013 16.38
Itselläni ei ole kovin pahoja, ja vähentynyt mielestäni. Siskollani on enemmän, päivittäin. Häntä myös närästää melkein joka päivä.

Minulla on paljon muitakin ongelmia, minkä takia ylipäätään päädyin hermoratahierojalle: (kädet puutuu öisin, tuntuu kuin sydämeen pistäisi syvään hengittäessä toisinaan, käsiä ei pysty pitämään kohoasennossa kun ne puutuu, valkosormisuutta ja sormista tunnon lähteminen, joka ei liity mihinkään asentoon, aurallisia migreenejä ja normaaleja migreenejä) Nämä kaikki vaivat on oikeastaan poistunut melkein kokonaan yli vuoden mittaisella ahkeralla hieronnassa käynneillä ja omaehtoisella venyttelyllä.

Muljahteluista aikoinaan mainitsin ihan vain ohimennen =)

SitrusRe: rytmihäiriöt22.4.2013 16.44
Nii oliko se hermoratahieroja virallinen nimike?

SitrusRe: rytmihäiriöt22.4.2013 18.05
Vastaan itse: näyttää olevan.

SitrusRe: rytmihäiriöt23.4.2013 22.55
Onko kukaan muu huomannut, että mielipaha ja huonot yöunet tekee rhi:itä?

VaniljaRe: rytmihäiriöt24.4.2013 7.20
Kyllä on huomattu, minulla ne vaikuttavat todella paljon.

RefluksimiesRe: rytmihäiriöt23.5.2013 20.18
Hei!
26v refluksimies tässä.

Rytmihäiriöitä ollut levossa nyt 4 vuotta.

Tähystyksessä löytyi palleatyrä, ruokatorven tulehdus ja esofagiittijuoste.
Propralia söin pitkään rytmihäiriöihin, mutta niistä tuli vähän huippaava olo ja ne vaihdettiin uudempaan lääkkeeseen nimeltä orloc, joka tuntuu paljon paremmalta ja on pitkäkestoisempi beetasalpaaja.

Itsellä muljahdukset tulevat aina levossa/istuessa ja varsinkin jos on syönyt vasta jotain.
EKG on otettu monta kertaa, mutta yleensä kun päivystykseen olen lähtenyt, olen ottanut salpaajan alle ja se on ehtinyt rueta jo vaikuttamaan ennenkuin piuhat on viritetty ja pulssi on tasaantunut.
Pulssini sekoilee juurikin niin, kuten monella muulla täällä, eli jättää lyönnin väliin ja sitten voimakas lyönti. Olen käynyt myös sydämen ultrassa ja rasitustestissä, joissa tulokset normaalit.

Alussa tykytykset laukaisivat minussa aina hirvittävän kuolemanpelon tunteen ja sainkin diagnoosin paniikkihäiriöstä. Söin 3 vuotta mielialalääkkeitä (ainakin 4 erilaista) ja kuljin 1,5 vuotta kahden viikon välein terapiassa. Lääkkeistä ei ollut mitään apua enkä uskonut missään vaiheessa, että piilevä paniikkihäiriö olisi syynä tykytyksiin, vaan nimenomaan toisinpäin, että paniikkikohtaukset laukeavat siitä, että pulssi menee sekaisin ja rupean hätäilemään.
3kk sitten päätin rohkaistua ja purin omatoimisesti psykiatrin kehotusta vastaan mielialalääkityksen pois ja lopetin terapian.
Olo ei ole huonontunut siitä lainkaan, mutta se pelon tunne joka ennen oli, on nykyään suuri turhautuminen, ärsytys ja joskus melkeinpä raivo tätä muljahtelua kohtaan. Monesti lukittaudunkin toiseen huoneeseen muljahtelun ajaksi, koska vaimoni mukaan olen todella pahalla päällä enkä halua, että muut joutuvat tästä vaivastani kärsimään.

Kyllä tämä on haitannut elämääni jo niin monta vuotta ja alan olla 90% varma, että tämä muljahtelu liittyy huonon mahani toimintaan, että taidan pyrkiä kaikin keinoin päästä refluksileikkaukseen!

Sitrus, kysyin kerran lääkäriltä, että "onkohan se ihan oikein, että tämmönen nuori miehenalku syö sydänlääkkeitä jo tässä vaiheessa?"
Lääkäri vastasi jotakuinkin näin: "Kuulepa Antti. tämä 20mg propral on niin pieni annostus, että jos se sinua auttaa, niin syö vaikka joka päivä 2kpl. Elämääsi et saa sillä ainakaan lyhennettyä. Tuolla on 80+ mummuja jotka työntelee rollaattoria kaupungilla, eikä niistä monikaan olisi enää elossa jos eivät ottaisi propralia 225mg 3 kertaa päivässä..." :)

Jos pratsolit ja salpaajat olon tekee paremmaksi, niin silloin niitä kannattaa syödä!

Tsemppiä ja hyvää kesän alkua kaikille kohtalotovereille!

SitrusRe: rytmihäiriöt23.5.2013 20.22
Öö, miksi moinen kommentti mulle?

Kysyisin myös, miksi kävit terapiassa ja miksi lopetit sen?

RefluksimiesRe: rytmihäiriöt23.5.2013 21.15
Sain semmoisen käsityksen, että emmit niiden beetasalpaajien syöntiä ja turvallisuutta. Itselläni ne ainakin auttavat ryhtmihäiriöihin ja olen välillä syönyt niitä ihan kuurinakin...

Kävin terapiassa, koska työterveyslääkäri passitti minut psykiatrille, joka epäili että minun rytmihäiriöni johtuvat stressistä/masennuksesta/paniikkihäiriöstä, vaikka tosiasiassa masennukseni/stressini/paniikkihäiriöni johtuikin rytmihäiriöistäni... :)

Lopetin lääkityksen ja terapian, koska tykytykseni eivät loppuneet, eivätkä helpottaneet terapiassa, vaan vika on muualla kuin päässäni...

SitrusRe: rytmihäiriöt23.5.2013 21.45
Mä vaan sitä, että jos pääsit oikein kelan korvaamaan terapiaan, niin se on kyllä semmonen etu joka kannattaa käyttää. Ellei sitten ole erittäin hyvää syytä vaihtaa terapeuttia tai lopettaa kokonaan.

On mustakin outoa, että nuorella miehellä on lääkitystä vaativia rytmihäiriöitä, jos niihin ei ole selkeää elimellistä vikaa. Kyllähän lääkkeillä saa vaimennettua sellaisia oireita, jotka ovat fyysisiä mutta ovat puhjenneet esimerkiksi siksi että elimistö antaa SOS-merkkejä jonkun psyykkisen rasituksen takia. Se että on psyykkistä kuormitusta, ei todellakaan tarkoita sitä että ihmisen päässä olisi vikaa. Tietysti ihan päässäkin voi olla vikaa niin kuin muissakin osissa tyyppiä.

Itse kun itseään tutkii, niin saattaa lopulta päästä perille siitä mistä kiikastaa. Joskus se havainto ei ole mieleen. Pikku esimerkki. Joku elää sisukkaasti parisuhteessaan, jonka kuvittelee taivaassa päätetyksi, yrittää vaan rakastaa kaikin voimin eikä huomaa että on jo aikoja sitten hukannut oman minuutensa siinä rakkaudentyössä uurastaessaan. Välillä on saattanut käväistä mielessä, että olenkohan enää tässä lainkaan onnellinen, mutta kun tuli hankittua yhteinen asunto ja koira ja pari lastakin tuli tehtyä niin eiköhän tässä sentään ole ihan hyvä olla... mutta on se kumma kun tulee ihottumaa, tukka lähtee, yöllä näkee kummia painajaisia joissa ottaa siippaansa hengiltä tavoilla joita ei edes tiennyt osaavansa ajatella.

Joskus joku rohkea ulkopuolinen saattaa pistää kommentilla, josta ei totisesti riemastu sillä hetkellä, mutta josta vuosien päästä kiittää polvillaan... noh, menipäs taas vakavaksi.

Sinänsä on hieno homma, että työterveyslääkäri panee eteenpäin erikoislääkärille tarpeen tai jopa arvatun tarpeen mukaan.

SitrusRe: rytmihäiriöt23.5.2013 23.00
Rytmihäiriöiden syistä vielä, en muista olenko jo maininnut tätä. Mulla niskan ja yläselän lihasten kireys aiheuttaa selvästi rytmihäiriöitä. Eihän se kai kumma ole, mutta yhteys on kyllä tosi ilmeinen. Hieronnalla ja jumpalla sitten helpottaa.

RefluksimiesRe: rytmihäiriöt23.5.2013 23.12
Terapiasta oli kyllä apua pahojen tykytyskohtausten kanssa, enkä paniikkihäiriötäni kiistä, kun tuntui välillä niin ahdistavalta, että ei edes henkeä saanut. Näin vakavia kohtauksia ei ole enää tullut, joten näin parhaaksi lopettaa terapian, niin pääseepähän joku sinne tilalleni, joka enemmän apua tarvitsee...

Minusta tuntuu, että nykyään lääkäreillä on tapana olla huomioimatta tai tutkimatta oireiden aiheuttajaa, vaan yrittävät vain lieventää oireita lääkkeillä. Tämä on mielestäni täysin väärä lähestymistapa, koska oireiden pitkittyessä pitäisi aina tutkia niin kauan, että vika löytyy.

SitrusRe: rytmihäiriöt23.5.2013 23.35
Aha, no selvästi kyseessä Ei ollut kelan tukema pitkäkestoinen psykoterapia.

VaniljaRe: rytmihäiriöt30.5.2013 8.25
Tuli mieleen tuolta aiemmin Rentoreiskan kirjoituksesta, että voisiko olla niin että kun happosalpaajat estävät raudan imeytymisen, niin ne estäisivät myös magnesiumin imeytymisen (en muista on tästä ollut aiemmin puhetta täällä)? Muistan vain kun minun rytmihäiriöni alkoivat joskus kolmekymppisenä, niin silloin lääkäri määräsi minulle magnesiumia niihin, se auttoikin silloin. Jos nykyään pidän pitkiä taukoja magnesiumin ottamisessa, niin saan herkästi lihaskramppeja ja ihmeellisiä särkyjä käsiin ja jalkoihin. Meidän suvussamme se tuntuu olevan ihan yleistä, magnesium imeytyy ilmeisen huonosti ravinnosta.

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt30.5.2013 9.41
Magnesiumista oli juttua silloin vuosi sitten http://www.refluksi.fi/187

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt30.5.2013 9.43
Vanilja, oletko käynyt mittauttamassa minkälaisissa lukemissa magnesiumtaso liikkuu?

AjattelijaRe: rytmihäiriöt25.6.2013 13.13
Itsellä sydämen tykytyskohtauksia, jotka olen yhdistänyt refluksiin. Ongelma siis refluksi. Siihen tiedän itsellä toimivan ratkaisun: vältän viljojen käyttöä usein kokonaan, erityisesti ruis aiheuttaa refluksia. Välillä sorrun, koska ruisleipä on varsinaista herkkua kananmunan ja sillin kera. Vinkkinä siis tarkkailla ravintoa ja erityisesti viljojen käyttöä. Kannattaa!

VaniljaRe: rytmihäiriöt25.6.2013 14.31
Refluksikurkku, minulta ei ole mitattu magnesiumtasoja nyt vähään aikaan, mutta olisi mielenkiintoista tietää millä tasolla ne ovat. Sisareltani ne juuri mitattiin ja hänellä ne olivat nyt oikein hyvät, hän on kyllä käyttänyt magnesiumlisää jo pidempään.

Ajattelija, viljattomuutta voi kyllä kokeilla, lähipiirissänikin on muutama, jotka siitä ovat saaneet apua moniin vaivoihinsa. Vähentäminenkin saattaa olla hyödyksi. Minä olen jättänyt kaiken valkoisen viljan pois, pyrin käyttämään vain laadukasta täysjyväviljaa ja sitäkin rajoitetusti. Kun leivän tekee itse, niin tietää mitä syö.

SitrusRe: rytmihäiriöt25.6.2013 18.59
Mä syön juureen leivottua ruisleipää; sopii hyvin, kuten myös näkkäri. Suosittelen hiivan välttämistä!

UntuvikkoRe: rytmihäiriöt25.6.2013 20.59
Johan tassa on vuosi mennyt ilman tata "sydankohtaus" tunnetta. Nyt on taas paallansa. Onneksi nyt tietaa mista kyse niin ei tule lisaksi paniikkikohtausta, kun luuli ensimmaisella kerralla kuoleman koittavan. Sattuu vaan niin vietavasti.

TuskastunutRe: rytmihäiriöt3.7.2013 7.49
Mielenkiintoista huomata kuinka paljon samanlaisista oireista kärsiviä löytyykin. Mulla refluksia ja närästystä ollut pidemmän aikaa, mutta aina ajoittain. Nyt uutena oireena nuo muljahdukset juuri nukkumaan mennessä. On tosi ärsyttävää kun juuri rentoutuessa ja nukahtaessa tulee ikävä muljahdus sydänalassa. Nyt mennyt jo viisi yötä tosi huonolla nukkumisella. Sain kaverilta nukahtamislääkkeen, jolla sain sitten vähän paremman yön jotta jaksaa töissä. Oliskohan noista beetasalpaajista apua. Nyt nää muljahdukset alko kun on stressiä päällä voimakkaasti.
Hartiatkin on tosi jumissa ja joilekin näköjään hieronta on auttanut?

VaniljaRe: rytmihäiriöt3.7.2013 14.53
Betasalpaajia voi kokeilla, mutta ensin kannattaa tietysti tutkituttaa nuo rytmihäiriöt. Kun minulla ne olivat oikein pahat (isäni kuoleman aikoihin), sain pitkävaikutteista betasalpaajaa, se otettiin aamulla ja se kyllä piti minua silloin jatkuvasti vaivaavat rytmihäiriöt hyvin kurissa. Käytin niitä pari viikkoa ja sitten lopetin, rytmihäiriöt pysyivät poissa.

Toki aina kannattaa pyrkiä poistamaan oireen aiheuttaja, jos se vain on mahdollista, mutta joskus oireet ovat niin ikävät, että niiden kanssa on vaikea elää, silloin lääkkeistä saattaa olla apua.

Noille hyvänlaatuisille rytmihäiriölle on kai tyypillistä se, että ne tulevat juuri silloin kun asettuu sänkyyn ja yrittää nukkua. Minulla on välillä rintaranka niin jumissa, että se aiheuttaa minulle rytmihäiriöitä, silloin turvaudun kiropraktikon apuun, yleensä se on auttanut.

En tiedä mitään kamalampaa, kuin se, ettei saa nukuttua öisin. Oma elämäni menee ihan sekaisin jo parista huonosti nukutusta yöstä. Onnekseni pystyn nukkumaan nykyään todella hyvin.
Toivottavasti stressisi pian helpottaa, että saat nukuttua yösi.

JustiinaRe: rytmihäiriöt3.7.2013 22.26
Minä myös suosittelen rintarangan jumppaa ja hierontaa tai fysioterapiaa tai jotain joka laukaisee siellä jännityksiä. Minulla oli vastaavanlainen tilanne kuin sinulla - illalla alkoi muljut ja yläkroppa jumissa. Sain apua betasalpaajista ja pahimmassa vaiheessa annettiin myös nukahtamis/ahdistuslääke, joka myös rentouttaa kuulemma kroppaa. En kyllä käyttänyt niitä kuin muutamana iltana, mutta betasalpaajia käytin useammin. Pakko oli joskus ottaa se nukahtamislääke, jotta en panikoi seuraavana päivänä vielä lisää umpiväsyneenä. Selästä avattiin fasettilukot ja kävin useamman kerran hierojalla ja omatoimisesti jumpassa ja tein myös kiertoliikkeitä joka ilta. Pikkuhiljaa nämä yhdessä auttoivat ruokavalion lisäksi ja nyt on jo melkolailla hyvä olla.
Tsemppiä! TUo on tosi raskas vaihe, mutta kyllä se aurinko vielä paistaa...

MinttunenRe: rytmihäiriöt16.7.2013 0.30
Olipa hyvä, että löysin tämän keskusteluketjun. Olen kärsinyt epämääräisistä sydänoireista joinakin öinä nukkumaan mennessäni jo puolivuotta, mutta kukaan lääkäri ei ole löytänyt tälle mitään selitystä. Nukkumaan mennessäni juuri ennen unen saamista sydämessä tuntuu kuin olisin juuri lähtenyt vuoristorataa alas. Siitä alkaa sitten vaikeudet hengittää ja kädet ja jalat puutuvat. Tästä sitten kehkeytyi paniikkihäiriötä, joiden takia olenkin sitten juossut lääkärissä, koska näinä öinä ei sitten kannata toivoa unen saamista ennen aamu klo 4. Lääkärit ovat sitä mieltä, että tämä ei ole mitään vaarallista, koska EKGssä ja keuhkokuvassa ei näy mitään poikkeavaa, kilpirauhasarvot normaalit ja Holter 24h EKGssä vuorokauden rytmihäiriömäärä on vain 29. Holterista selvisi, että tuo vuoristorata-efekti tulee siitä, että rytmihäiriöitä tulee kahdessa peräkkäisessä lyönnissä. Olen saanut näihin öillisiin ongelmiin nukahtamislääkettä, mielialalääkettä, paniikkihäiriölääkettä, beettasalpaajaa ja melatoniinia. Noista olen suostunut ottamaan vain pari kertaa paniikkinhäiriölääkettä ja melatoniinia. Tosin melatoniinista ei ollut muuta kuin haitta, koska väsytti ihan vietävästi, mutta ei pystynyt nukkumaan. Eli beettasalpaajalla olen yrittänyt noita öitä sitten pärjätä. Lääkärit ovat olleet sitä mieltä, että mulla on stressi, joten kävin myös työpsykologilla, jonka kanssa totesimme, että jos mulla nyt sitten stressiä on, niin se ei ainakaan johdu työstä. Enkä näitä oireita ole edes pystynyt yhdistämään mihinkään stressaavaan hetkeen töissä. Olen käynyt myös kiropraktikolla, mutta hän ei löytänyt mitään erityistä, joka olisi vaatinut korjaamista.
Mutta nyt, kun vietin taas unetonta yötä, niin löysin tämän viestiketjun ja palaset alkavat loksataa kohdalleen. Sen on pakko olla jotakin, mikä liittyy refluksiin. Minulla alkoi viime syksynä yllättäin kova polte rintalastassa ja sain siihen happolääkettä lääkäristä. Aiemmin minulla ei ole ollut mitään närästykseen liittyvääkään. Lääkärin kanssa oli puhe, että jos oireet uusivat, niin sitten pitää tähystää. Oireet uusivat vasta joulun tienoilla, joten menin toiselle lääkärille, että nyt voisi tähystää. Johon lääkäri totesi, ettei alle 50-vuotiaita heti aleta tähystää, joten ei kun uudet happolääkkeet. Pahimmat oireet olivat pois jonkin aikaa, silloin tällöin otin lääkettä muutamina aamuina, jos oli tarvetta. Nyt lomalla olin taas kärsinyt melko kovasta kurkun poltteesta ja olin illalla ennen nukkumaanmenoa juonut sitrushedelmäjuomaa, joten eikös alkanut varsinainen vuoristorata-sydänoireet heti nukkumaan mennessä. Varasin sitten heti aamulla työterveyteen ajan, että nyt kyllä tähystetään, mikä ruokatorvessa on oikein vikana. Toivottavasti pääsen näistä rytmihäiriöistä eroon, kun unettomien öiden jälkeen on ihan zombie, eikä pysty mihinkään. Iso kiitos ketjuun kirjottaneille, tästä oli minulle suuri apu!

JustiinaRe: rytmihäiriöt16.7.2013 23.50
Minulle on ollut myös erittäin suuri apu tästä palstasta - en ikinä ennen olisi voinut kuvitellakaan mitä refluksitauti on! Hienoa, että palaset alkavat loksahtaa kohdilleen Minttunen. Minulla on hyvin samantyyppinen kuvio kuin sinulla psykologeineen tms... Tarvitsin myös pienen katkeiman työhön, jotta sain pahimmat oireet kuriin.
Tsemppiä!!!

MinttunenRe: rytmihäiriöt17.7.2013 0.23
Kiitos Justiina! En itse ole terveydenhoitoalalta, joten jäin kummastelemaan, että miksi oikeaa syytä oireisiin ei voida tutkia kunnolla, vaan tarjotaan heti mielialalääkkeitä yms. vaikka potilaalla on kaikki hyvin pääkopassa. Itse yritin hakea apua kunnalliselta puolelta, työterveydestä ja lopuksi yksityiseltä puolelta ja olisi ollut valmis maksaamaan itse kaikista tutkimuksista, mutta viesti tuntui olevan vain, että tämä ei ole mitään vaarallista ja että minulla on hyvä mahdollisuus oppia pois näistä paniikki- ja hengityshäiriöistä. Mutta kyllähän tuo vain pelkkää laastaria, mikä ei poista ongelmaa. Tsemppiä kaikille taisteluun oikean vian löytämiseksi!

JustiinaRe: rytmihäiriöt17.7.2013 0.53
Minttunen! Minulla on ollut mahtava asia se, että olen saanut asiaan alusta asti loistavaa hoitoa. Siltikin ihmettelin sitä mielialalääkkeiden tarjoamista. Onneksi yksi lääkäri ymmärsi täysin mistä on kyse. Olinhan minä alakuloinen ja ahdistunutkin silloin kun oli pahin olo, mutta kun olo helpotti, niin ahdistus ja alakulokin helpotti.
Päivä ja hetki kerrallan kohti valoisaa tulevaisuutta! Ihanaa, että saamme olla toistemme tukena :)

lomailijaRe rytmihäiriöt25.7.2013 17.43
Onko kenelläkään kokemuksia rytmihäiriöiden käyttäytymisestä matkustaessa? Itselläni on röyhtäilyä, johon Somac auttanut, mutta sydän saattaa lähteä pompottamaan milloin tahansa, yleensä yöllä herään nukuttuani pari tuntia voimakkaisiin ja nopeisiin lyönteihin. Olen lähdössä kaupunkilomalle Eurooppaan elokuussa ja perillä on oletettavasti on vielä aikamoisen lämmintä. Onko Propral auttanut vai onko kuumuudessa vielä hankalampaa sen ottamisen jälkeen? Entä lennot?

UljasOriHkiRe: rytmihäiriöt28.7.2013 8.20
Itselläni alkoi pahemmat oireet n 3-4 vkoa sitten (aiemmin n 10 vee sitten): pidemmän aikaa ollut jatkuvaa kuivaa yskimistä, limaa aamulla kurkussa (epäilin jatkuvaa flunssaa), ylävatsan oireita. Myös astmaattisia oireita. Mutta sitten tulivat rytmihäiriöt.

Minulla rytmihäiriöitä ollut kahdenlaisia: levossa muljahduksia n 10-30 sekunnin välein, jatkuu 1-2 tuntia. Ärsyttävämpi vika on ollut sydämen tiheälyöntisyyskohtaukset mm salilla ja lenkillä - 30 min jälkeen ei tee mieli treenata enää mitään. Muilla vastaanvanlaista? En varmasti ala syömään beetasalpaajia vatsaoireisiin, ainakaan kuin pakosta.

Kyllähän tämä menee näin; stressi, ylipaino tai alkoholi/ruokailutavat pahentaa vatsaoireita, vatsaoireet tekevät olon huonoksi, pahemmat oireet saavat aikaan sydänoireita, ja tietämättömälle sitten henkisiä oireita (huonotuulisuus -> paniikkikohtaukset). Ja aina on epäilys siitä onko tämä nyt sitä vanhaa samaa vai jotain pahempaa esim sydäntautia, syöpää tms.

Yhtä asiaa korostan vinkkinä aiemmasta: korotuslankku 3-4 cm sängyn alle (pääpuolelle toki) jokaiselle refluksipotilaalle pitää (tai ei pidä) hapot pois torvesta tai kurkusta. Auttoi minua aiemmin!

Matkalaisille: tulin just kuumasta Etelästä ja tottakai jos stressaa esim lentäminen niin oireet pahentuu, ainakin minulla. Ajatus paskamaisesta rytmihäiriöstä ahtaassa koneessa lisää "ahdistusta". Ota pillerit taskuun varalle, juo paljon vettä ja jätä alkoholi pois. Syö jotain 3 tunnin välein esim jos pitkät lennot tai vaihtoja. Puhun tässä enemmän noista närästyslääkkeistä siis.

Hyvä viestiketju muuten tämä!

MikiRe: rytmihäiriöt29.7.2013 13.15
Minulla kaikki alkoi närästyksestä ja noin 7vuotta myöhemmin lisälyönnit ja tykytykset toivat kauhun hetkiä elämääni. Pari kammiolisälyöntiä saatu holterissa kiinni ja todettu vaarattomiksi. nykyään tuntuu lisälyöntejä on jatkuvasti, mutta en ole varma onko kaikki tuntemukset lähtöisin sydämmestä, sillä pulssi tuntuu tasaiselta, kun olen sattunut koittamaan valtimoita sopivalla hetkellä.

Olen kuullut semmoisesta vaivasta kuin spasmi, onko kukaan muu miettinyt joittenkin tuntemusten olevan jotain tälläistä?

Minulla siis tuntuu jonkilaista paineen tunnetta ruokatorvessa ja sitten voi tulla äkkiä kuristava tunne (kuin jokin lihas menisi kramppiin pieneksi hetkeksi.) tuntuu hieman samalta kuin nämä sydämmen muljahdukset kaulalla joskus.

KiertoradalleRe: rytmihäiriöt28.8.2013 11.07
Ihanaa löytää tällainen ketju!!! Voisikohan esim fb:hen perustaa ryhmää jossa voisi vaihdella kuulumisia ja kokemuksia??

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt28.8.2013 11.30
Kiertoradalle, minkälainen refluksitauti sulla on? Oletko kärsinyt rytmihäiriöistä kauan?

Jos haluat lisää refluksi & rytmihäiriö - kirjoituksia, käytä tuota oikealla ylh olevaa laatikkoa, näitä muitakin keskusteluita löytyy.


Yleisiä rytmihäiriöitä käsittelevä henkkoht blogi "Sydäntä ei voi käskeä" löytyy täältä http://heartbeat49.blogspot.fi/

Netti mahdollistaa hienosti monia keinoja vaihtaa kuulumisia :-)

KiertoradalleRe: rytmihäiriöt28.8.2013 20.21
Tuon blogin kirjoitukset osuivat niin itseeni.
Lisälyöntejä on ollut jo vuosia n.3-5v en tarkalleen edes muista kuinka kauan.
Raukausaikana olen kärsinyt pahoista närästys vaivoista. Muutamia kertoja on tullut nieluun "ns pallo" ja eli olen silloin käräyttänyt kai koko ruokatorven. Tällä hetkellä en siis ole raskaana,vaivani ovat lähes joka päiväisiä. Ylävatsan turvotusta,välillä olo on niin tukala ,että menen oksentamaan :/ Ylävatsan ultra tehtiin nyt heinäkuussa. Mitään ei löydetty ainakaan sitä kautta.
Lisälyöntejäkin on tutkittu,ne ovat jokapäiväisiä myös. Ja todella ahdistavia. Epäilen silti tupakoinnin ja kavin vaikuttavan niihin suuresti. Kunpa löytäisin voimia päästä niistä eroon.... Oen todennut esim tummanleivän pahentavan vatsanturvotusta? Samoin valkosipuli ja omena ovat parhaita laukaisemaan turvotuksen/ närästyksen.

arskaRe: rytmihäiriöt14.12.2013 20.33
joo oireet tutut, onko kellään ollut suussa outoa kuivumisen tai kihelmöinnin tunnetta lisäksi?

santtu-Re: rytmihäiriöt15.12.2013 14.20
Minulla on refluksia ja nyt kuukauden verran ollut lisälyöntejä, tykytyksiä ja sydämen muljahteluita. Kävin sydämen ultraäänessä jossa kaikki muuten ok mutta kuulemma hiippaläppien toiminta laiskanlaista joka saattaa lisätä rytmihäiriöitä. Lääkäri totesi lisälyönnit tutkimusta tehdessään mutta sanoi että vaikuttavat melko "kilteiltä", eli ihan vaarattomia ovat ainakin minulla. Tehtiin kuitenkin myös 24h ekg mittaus, kannoin mittaria vrk:n mukanani, tulokset saan myöhemmin. Pienten lasten äitinä minulla on paljon univelkaa ja olen refluksin takia laihtunut alipainoiseksi, sekin kuulemma saattaa aiheuttaa lisälyöntejä. Tuntuvat kyllä tosi ikäviltä mutta nyt kun tietää että ovat vaarattomia niin eivät enää stressaa niin paljon!

arska- minulla myös suu kuivaa ja on kielessä outoa kihelmöintiä.. Kuiva suu vissiin johtuu happosalpaajista mitä syön.

KahjoRe: rytmihäiriöt23.12.2013 13.20
Sellasta kuselis yks onneton urpo kunnettä saattasko joshtua vatsasta että syke pomppaa yllättäen ehkä 130-150 paikkeille?
PArin vuoden aikana käynyt näin 3-4 kertaa, kävelylenkillä, aamulla suihkussa ja nyt vikan kerran yöllä kun heräsin siihen että vatsassa polttelee (tällaista ei oo ollut ennen) ja sylleet hyppäs siitä sitten 5 minsaa heräämisestä.
Menee sitten ohi, propralia mulla on mutta en sitä käytä päivittäin, kesto on ehkä 3-15 minsaa.
Vatsa oli turvoksissa, joka yleensä on muutenkin yhteydessä paskaan fiilikseen.
Samoin tuntu että oli suoli täys tavaraa kun on ollut ummetusta.

Ekalla kerralla lenkillä ollessa kun tuo sattui menin siitä paniikissa ensiapuun jossa nappasivat sydänfilmin, ei mitään, loistava,
Samoin aikanaan uniapneatutkimuksessa ei filmissä mitään.
Rasituskokeessa kävin tuon ekan kerran jälkeen ja siinä ainoa havainto oli paska kunto ;) ja verenpaineen liiallinen kohoaminen mutta ei mitään sydämeen liittyvää.
Ja ei mitään puristelua tms ole ollut noiden kohtausten yhteydessä.
Sen huomasin/havainnoin että ennen tuota kohtausta varsassa tuntuu omituiselle...en osaa selittää sen tarkemmin.
Harmillista vatsavaiselle kun tässä alkaa noita kohtauksia vahtaamaan ihan urakalla :)
No onneks on sen verran ikää ettei tarvi matkustella ja sosiaalisen elämän puuttuminen ei niin haittaa :p
Refluksia ei oo todettu, ilma varsassa on se paha josta tuntuu kumpuavan vaikka mitä.
Närästystäkään ei ole juurikaan, joskus jos on syönyt/jounut liikkaa saattaa eväs tunkea röyhtäillessä tunkea takas päin.

Nogasin entsyymi tai mitä onkaan tuntus pikkaisen auttavan ilmantuottoon, pienentävästi.

Mutta siis kysymys on; saattako tuollainen sydämen ryntäily johtua vatsavaivoista kun en sitä muuhunkaan osaa yhdistää, eikä mitään olla todettu tutkimuksissa (sydämeen liittyen)

Kiitos
t. Kahjo

KahjoRe: rytmihäiriöt23.12.2013 13.23
PS. Sori typot, töissä kiire...Piti vaan mainita että "paha sai palkkansa" eli ennen tuota vikaa sydämen ryntäilyä vetäsin 2 pientä levyä suklaata, nyt tuli kyllä elinikäinen suklaa-kammo :o

HelbaRe: rytmihäiriöt10.3.2014 16.04
Mie sain viikko sitten todella pitkä kestoisen ryymihäiriön, piti hälyttää isäntä viemään miut päivystykseen kun sydän takoi niin, että vessassa käyntikin tuntui urheilusuoritukselta.

Rytmihäiriö alkoi tästä. Säikähin kun koira karkasi pihalle ja ajotielle. Lähdin juoksemaan sen perään (ihan vaan muutaman metrin) ja juoksun aikana rytmihäiriö alkoi. Ensin se tuntui värinältä ja silmissä alkoi mustenemaan. Sain onneksi koiran kiinni ja sisälle. Siinä vaiheessa värinän tunne oli poissa, mutta sydän takoi ja muljahteli aivan mahdottomasti ja olo alkoi menemään veteläksi.

Minulla on ollut vastaavanlaisia värinätuntemuksia ja silmissä mustenemista ennenkin äkillisen rankan liikuntatapahtuman aikana esim pyörräillessä ylämäkeä, kävellessä portaat reippaasti ja joskus jyrkkää ylämäkeä kävellessä varsinkin jos olen nälkäinen. Värinän tunne on mennyt ohi muutamissa sekunneissa ja sen jälkeinen muljahtelukin muutamissa minuuteissa. Lisäksi on ollut rytmihäiriöitä, jotka ovat tulleet närästyksen yhteydessä. (Joulukuussa todettiin tähystyksessä refluksitauti. Oireet alkoivat viime kesänä.)

Mutta tämä viime viikkoinen rytmihäiriö vain jatkui ja jatkui vaikka yritin rauhoittua ja kävin pitkäkseni. Pelotti jo ihan tosissaan, että oliko tää tässä. Päivystyksessä katsoivat heti sydänsähkökäyrän ja syke oli yli 200. (Miun ikäisellä ja kokoisella normaali on kuulemma noin 70-80). Totesivat rytmihäiriön vaarattomaksi, mutta eivät osanneet sanoa mistä se johtuu. Siksi sainkin lähetteen kardiologille. Verikokeita otettiin, mutta ei niitten tuloksista kukaan mitään maininnut, joten eiköhän ne ollut ok.

Rytmihäiriö oli kestänyt noin seitsemän tuntia ja beetasalpaajat olivat laskeneet sykkeen 130-150 niin minut lähettiin kärräämään nukutukseen ja sähköiseen rytminsiirtoon. Mutta kas siinä matkalla rytmi palautui normaaliksi sinusrytmiksi (90). Olin helpottunut! :)

Mutta siitä alkoi refluksioireet 100 kertaa pahempana. Olin sen päivän aikana syönyt vain pari riisipiirakkaa ja vähän salaattia. Seuraavana päivänä oli ihan ok olo. Mut sit alkoi alamäki. Vatsa on painelu arka, suussa maistuu koko ajan pahalle, limaa kurkussa, refluksia sillointällöin, sydän hakkaa liian kovaa ja muljahtelee, vihlomisia eri kohdissa ja puolilla rintaa (enempi kuiteskin vasemmalla puolella) ja hengästynyt olo. Yöt nukun sikeesti, mut heti kun herään niin suussa maistuu pahalle, vatsassa on ontto-olo ja sydän hakkaa liian nopeesti. Liikkuessa ei ole rintakipua tai ahdistusta tms sydänsairauteen viittaavaa. Mutta silti pelottaa, että jos nämä oireet ei nyt johdukkaan vatsasta vaan sydämestä. Tarkkailen oloani koko ajan ja sehän tietysti pahentaa oireita. Äsken aloin lukemaan rytmihäiriöistä netissä ja sydän alkoi hakkaamaan entistä kovempaa ja aloin tärisemään hermostuksesta/pelosta.

Lääkäri sanoi, että rytmihäiriöt (hyvän laatuisetkin)voivat aiheuttaa veritulpan. Pappani kuoli nuorella iällä sydänveritulppaan. Joka myös lisää osaltani riskiä siihen. Äidilläni on taipumusta myös rytmihäiriöihin, kuten hänenkin äidillään oli. Toivottavasti saan pian kutsun kardiologille tai pääni sekoaa! Lääkäri ei tosin pitänyt kardiologille menoani kauhean kiireellisenä.

Osaksi saan näistä refluksioireiden pahenemisesta syyttää myös itseäni. Eilen olin menossa keittiöön hakemaan Gavisconia niin matkaan lähtikin konvehtirasia! Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis...

SitrusRe: rytmihäiriöt10.3.2014 20.04
Jopa oli!
Sulla on sukurasitusta ja noin voimakkaat oireet.
Kyllä pitäisi irrota sydämen uä ja Holter, kardiologin vo.

Kyllähän se on tiedossa että refluksi ja rytmihäiriöt liittyvät yhteen. Kerro sitten mitä selvisi.

SitrusRe: rytmihäiriöt11.3.2014 19.15
Rytmihäiriköille lohduksi, mulla ei ole ollut laisinkaan rytmihäiriöitä useaan kuukauteen. Mitään lääkettä niihin en käytä.

Rytmihäiriöt voivat siis loppua itsestään.

HelbaRe: rytmihäiriöt17.3.2014 13.20
Noniin, nyt sitten tuli tiedote sairaalasta, että kardiologi on katsonut lähetteen ja todennut, että jatkotutkimuksiin ei ole tarvetta. Melkein pääsi itku kun tuon luin. Kaksi viikkoa olen nyt kärsinyt joka päivä liian korkeasta sykkeestä ja rytmihäiriöistä ja olen elänyt pelossa. Ainoa toivon kipinä on ollut se, että pääsen sydäntutkimuksiin. Ja nyt ne ilmottaa, että en pääsekkään. Huomenna miulla on lääkäri muun asian takia, mutta aion kyllä ottaa nämäkin oireet puheeksi mikäli se ehtii kuunnella. Kun sais edes puhelinajan kardiologille, että pääsisin itse kertomaan kaikki nää sydänoireeni. Enhän mie tiiä mitä siinä lähetteessä on lukenut. Otetaan vastaan hyviä neuvoja, kiitos!

SitrusRe: rytmihäiriöt17.3.2014 14.14
Nää on niitä tapauksia joissa kysytään potilaan voimia ja sinnikkyyttä.

Olen kyllä ihmeissäni. Yleensä sydänjutut kyllä otetaan vakavasti. Itse pääsin Holteriin kun pyysin. Tosin olen monta kertaa päätynyt päivystykseen sydänoireiden takia. Sinne on jopa käsketty, kun olen kuvaillut oireitani.

Olisiko kyse siitä että sun kunnassa ei ole rahaa, tai siitä että olet heistä kovin nuori. en tiedä, mutta liioittele vaikka oireitasi. Voimia!!

Mato-67Re: rytmihäiriöt17.3.2014 14.52
@Helba

Kardiologi totesi mitä ilmeisimmin, että sulla on niitä harmittomia rytmihäiriöitä, jotka ei edellytä sen pidemmälle tutkimuksia. Eli seuraava vaihe sulla on joko itse tai ammattiavun kautta selvittää rytmihäiriöiden hoito (jollet ole vielä sitä tehnyt). Jos sulla olisi ollut hoitoa vaativia rytmihäiriöitä, kuten eteisvärinää, jossa on hyytymisvaara, niin sitten olisit jo päässyt jatkotutkimuksiin. Olet nyt ihan samassa tilanteessa kuin minä silloin joskus:)

Ja jos oikein tulkitsen sun tekstisi, niin refluksioireidesi paheneminen johtuu todnäk huolestumisestasi ja saamastasi "shokkihoidosta" ja ilmeisesti taidat olla taipuvainen huolestumiseen? Kuoleman pelkoa?

Rytmihäiriöillä ja vatsaoireilla on niin turkasen monta eri tapaa tuntua mielessä ja kropassa ja ne todellakin tuntuu välillä vaikka missä... vatsasta päälakeen asti, hartoissa, niskassa, kässissä... Ja ne monet tuntumistavat taas lisää huolta, kun ne saattaa tulkita helposti uusiksi oireiksi tai sitten sellaisiksi, joita lääkäri ei huomannutkaan jne jne jne. ja näin se huoli vain jatkuu ja haluaisi päästä pidempiin tutkimuksiin. Eli tässätapauksessa sulle on tainnut jäänyt ikävästi epävarmuus sydämesi tai terveytesi tilasta. Mutta kuten sanoin, sulla ei ole tarvetta jatkotutkimuksiin, eli nyt voit todellakin laskea ne hartiat korvistasi ja rentouttaa kivinkovan palleasi:)

Muutama asia, millä saat lievennettyä refluksi ja rytmihäiriöoireita. Nää on sellaisia mitä itse olen tehnyt.

- älä mieti rytmihäiriöitä, sairauksia omia oloja ja tuntemuksia. Ja unohda termi "paremmin sanottu kuin tehty". Sä pystyt.
- tunnista jännitys kropassasi ja mielessäsi ja hengitystiheys ja miten hengität. Auttaa rentoutumaan ja palauttaa luonnollisen tavan olla ja hengittää.
- sun elämäsi jatkuu rytmihäiriöistä huolimatta.
- kun rytmihäiriökohtaus alkaa, älä ala hengittämään tiheästi ja pysy rentona. Napauta pari kertaa vas. kaulavaltimoon (usein palauttaa rytmin) jos ei auta, niin valvalsaus, kylmä juoma, kasvojen huuhtelu kylmällä vedellä jne saattaa auttaa. Se aktivoi vagushermoa.
- pidä niska-hartiaseudut kunnossa (keppi- tai kuminauhajumppa!!)
- ergonomia (vältä löhöilyä sykkyrässä tai niska ja rinta taipuneena)
- rakenna täysin uusi ruokavalio ja se miten ja milloin syöt
- magnesiumi, D3 ja B-vitamiinien saanti tarkkailuun (auttaa moneen)
- joka viikko väh. 1 rentoutumishetki (hiljainen pimeä huone,
rentoutusmusiikki tai luonnon äänet + hengitysharjoitus)
- hidasta elämäntahtia, priorisoi ja organisoi
- klo 20:00 joka päivä alkaa vaihe kun velvollisuuksia yms ei mietitä, ei siivota jne vaan rentoudutaan ja valmistaudutaan nukkumaan (Huom! unen laatu)
- googlella paljon lisää hyviä ohjeita

Pointti on siis se, että me rytmihäiriöiset refluksikot ja muut oirehtijat tarvitaan huomattavasti enemmän itsestämme huolehtimista, eli meille renoutuminen, säännöllisyys, kiireettömyys jne on tärkeitä, koska oireherkempinä muuten olemme aina pingottuneita ja oireet invalidisoi kohta koko elämän. Ja harrastukset on myös tärkeitä. Aina löytyy harrastuksia, jotka saa ajatukset pois ikävistä asioista ja tuntemaan olomme paremmaksi. Itse harrastan tietokoneiden rakentelua, graafista suunnittelua, sisustussuunnittelua (olen rakentamassa itse juuri huonekaluja ja muutakin asuntoni sisustusta), ja minulla on 2 villakoiraa. Olin meinaan ennen todella huonossa kunnossa. Paniikkihäiriöinen, kivulias, pelkäsin lähes joka päivä kuolemaa tai sairastumista vakavasti. Makasin paljon huonossa asennossa korkean tyynypinon päällä. Siitä johtui rintakehän puutuminen ja kipeytyminen. Mulle se oli kuin jatkuvaa sydäriä. Niiden päälle jatkuvat rytmihäiriöt, vatsan ja ruokatorven polttelut, oksentelut, kuumeilut, huimauskohtaukset, flunssakierteet, tärinä ja hikoilukohtaukset jne. Sitten tuli mitta täyteen ja päätin ottaa itseäni niskasta kiinni. On hyvä huomata, millainen voima mielellä voi olla. Se joko syöksee sut pelkojen helvettiin tai tekee jokaisesta päivästä mukavan ja viihtyisän:) En tiedä tarkalleen omaa vointiasi, mutta jos se on yhtään samaa kuin mulla oli, niin nyt on se päivä kun käännät uuden lehden elämässäsi. Vaivaa joutuu näkemään, mutta se on todellakin sen arvoista:)

HelbaRe: rytmihäiriöt17.3.2014 19.56
Mato-67: No nyt vasta huolestuinkin koska miulla nimenomaan sanottiin olevan vaaraton ja yleinen rytmihäiriö (paitsi ei näin nuorella), eteisvärinä! Lääkäri tosin mainitsi tuosta veritulpan riskistä, mutta hänen puheistaan ymmärsin, että se koskee kaikenlaisia rytmihäiriöitä.

Tässä illan aikana alko ylävatsakipu ja otin sirdaludin, jos se auttais.

Mato-67Re: rytmihäiriöt18.3.2014 3.32
@Helba

En huomannut kirjoittaa tarkemmin asiasta. Sori:) Eli jos sulla on kohtauksittainen eteisvärinä, niin silloin ei todellakaan ole aihetta huolestua, eikä tarvetta jatkotutkimuksille. Veritulpan vaara on pitkäkestoisissa rytmihäiriöissä... puhutaan 48 tunnin rajan ylittävistä rytmihäiriöistä. Eli jatkuva eteisvärinä voi aiheuttaa hyytymän joka kulkeutuu keuhkoihin tai aivoihin, ja tämän ehkäisemiseksi aloitetaan Marevan-lääkitys, jollei rytminsiirto onnistu.

Luin just, että monet eteisvärinäpotilaat on kokenut sen helpotukseksi jos se värinä kroonistuu, kun ne kohtauksittaiset värinät tuntuu ikäviltä.

Mutta edelleen, hartiat pois korvista ja pallea rennoksi, sulla ei ole vaarallisia rytmihäiriöitä, vaikka ikäviltä tuntuvatkin:)

Mato-67Re: rytmihäiriöt18.3.2014 3.35
@Helba

PS: Käytätkö lihasrelaksanttia vatsakipuun? :D

SitrusRe: rytmihäiriöt18.3.2014 13.07
Ihan totta, mulla pisti myös silmään. Relaksantti vaikuttaa luurankolihaksia relaksoivasti. Relaksoi se mulla tosin mahanportinkin.

HelbaRe: rytmihäiriöt18.3.2014 20.50
Tänään sitten taas makoilin päivystyksessä. Hoitajan kehotuksesta menin sinne. Sydänfilmiin ei rytmihäiriöitä tullut ja kaikki kokeen tulokset ok. Lääkäri laitto uudestaan paperit menemään kardiologille.

Siis en ottanut vatsa kipuun sirdaludia vaan libraxin! :D Ne on määrätty miulle ärtyneen suolen oireyhtymän kiputiloihin.

SitrusRe: rytmihäiriöt18.3.2014 21.08
Mä pidän peukkuja sulle että pääset kardiologille.
Pyydä sitä Holteria - ei luulis olevan liian kallis koe.
Mulla ainakin siihen saatiin napattua rytmihäiriöitä, joita edes puolentoista tunnin ekg:hen ei ollut saatu.

Tämä siis nimimerkille Helba.

HelbaRe: rytmihäiriöt18.3.2014 23.39
Mikä se holter on?

SitrusRe: rytmihäiriöt18.3.2014 23.49
Holter-tutkimus on sydämen vrk-seuranta. Siinä kiinnitetään laite rintakehään, ja silleen elellään vuorokauden ajan. Sinä pidät kirjaa tekemisistäsi ja oireistasi, laite pitää tarkkaa kirjaa sydämesi toiminnasta. Kannattaa sitten tehdä jotain sydäntä kuormittavaa hommaa myös, jotta saadaan tietää miten sydämesi reagoi rasitukseen.

Onko sulle tehty joskus rasitusEKG?

HelbaRe: rytmihäiriöt19.3.2014 0.44
Ikinä ei oo sydäntä tutkittu. RasitusEKG miulle ainakin pitäis tehdä, mutta pelkään sen aikana saavani pahan rytmihäiriön, joka tosin olis hyvä saada tallennettua, mutta ku se on niin pelottavan tuntuista.

HelbaRe: rytmihäiriöt19.3.2014 13.21
Tein äsken päätöksen. Nyt loppui stressaaminen sydämen takia. Nämä muljahtelut todennäköisesti johtuvat vain refluksitaudista joka on nyt pahempana. Rinnan vihlonnat sun muut sen tyyliset johtuvat lihaksista ja jumista rintarangassa (lapaluutkin jumissa).

Se pari viikkoa sitten ollut 7 tuntinen flimmeri johtui kyllä jostain muusta ja sen takia haluan jatkotutkimuksiin, mutta en aio enää stressata sitäkään.

Nyt keskityn saamaan tän vatsan taas kuntoon tai ainakin niin kuntoon kun sen voi saada.

Tulipas hyvä ja kevyt olo tästä päätöksestä. :)

Burning VikingRe: rytmihäiriöt19.3.2014 13.55
Helba. Mainitsit tuossa nalan ja narastyksen yhteydessa tapahtuvat rytmihairiot. Mikali tarkoitat niilla vain pulssin nopeutumista vaikuttaa silta, etta karsit kunnon refluksioireista.

Sydamen takomiset omien kokemuksieni perusteella liittyvat refluksin aiheuttamiin hengitysongelmiin ja ilmavaivoihin, joita en itse edes heti tajunnut kunnollisen refluksitautini aluksi puhjettua ja nimenomaan taudin alussa ne olivat pahimmillaan. Sydan voi alkaa yhtakkia tykyttaa ilman mitaan jarkevaa selitysta. Tata laakarit mielellaan kutsuvat paniikkihairioksi, jota en itse usko edes olevan olemassa, vaikka tunne on juuri sellainen. Taman fiiliksen alettua ja pelkojen kanssa sydan voi alkaa takomaan viela lisaa ja siina voi tulla jos jonkinlaista oiretta ja huolta.

Olen ollut tassa tilanteessa monta kertaa ja luultavasti sydamen tykytykset ovat hyperventilaation esiaste. Tiedan taman siksi, koska olen paassyt siita pitemmalle ja hyperventiloinut noin parisataa kertaa ja kaikki kohtaukset ovat alkaneet samalla sydamen takomisella. Ilmavaivat voivat hairita hengittamista niin, etta joutuu vakisin kiskomaan ilmaa keuhkoihin. Ne aiheuttavat myos sydamen hyppayksia ja myljahteluja ja voivat tuntua rytmihairioilta.

Nama oireet voivat tulla ja menna tosi pahasta olemattomaksi todella nopeasti. Olen joskus illalla ollut sydankappyrassa ja sitten seuraavana salilla vetamassa taysia treeneja kuin mitaan ei olisi tapahtunutkaan, mutta sitten taas parin paivan/viikon paasta se alkaa voi alkaa uudelleen.

Konvehtirasiat olisi hyva jattaa muille ja samalla sokerit, hiilarit, kahvi ja varsinkin valkoinen leipa kokonaan pois. Kannattaa tietenkin kayda kaikki tutkimukset lapi, mutta kokemuksieni perusteella luultavasti on vaivaa suolistosta kurkkuun samaan aikaan tallaisilla oireilla.

VaniljaRe: rytmihäiriöt19.3.2014 17.26
Helba, tuo on oikea asenne, se stressaaminen kun vain pahentaa asioita, eikä siitä ole mitään hyötyä. Minulla rytmihäiriöt alkoivat ennen näitä refluksivaivoja, mutta ne kyllä liittyvät yhteen. Joskus on ollut itsellänikin sellaisia rytmihäiriöitä, että silmissä välillä musteni. Minä pääsin Holter-mittaukseen työnantajan toimesta. Siinä kaikki oli kuitenkin ihan ok.

Niskan ja selän jumit vaikuttavat myös rytmihäiriöihin, omani helpottivat kun selkä laitettiin kuntoon. Nytkin olen varannut ajan omt-fysioterapeutilleni, sain ajan vasta toukokuun puolessa välissä, hänelle on yleensä pitkät jonot, mutta pidän häntä niin hyvänä että mielelläni odottelen sinne asti.

MallaRe: rytmihäiriöt19.3.2014 19.52
Helba, varsin monilla on noita tiheälyöntisyyskohtauksia. Niin minullakin. Ne olivat järkyttäviä paniikinomaisia tunteita. Tulivat aivan tyhjästä ja odottamatta. Itselläni tiheälyöntisyys ilmaantui heti aamulla. Pelkäsin ja panikoin, en yhtään ymmärtänyt mistä ne johtuivat. Muutaman kerran olen niiden takia mennyt päivystykseen. Kerran olin pitkään sydänseurannassakin, kun silloin oli myös kovaa rintakipua. Diagnoosi: ei sydänperäistä. Nyt kun refluksi on hellittänyt, ei noita kohtauksiakaan ole. Monta kuukautta tarvitsin beetasalpaajaa päivittäin. Nyt en muista milloin viimeksi. Hyvä on tutkia ja sulkea pois mahdolliset muut syyt. Mutta jos on 'vain' refluksiperäistä, oire hellittää ajan kanssa. Ja toki rauhoittaa mieltä tietää, että sen vakavammasta ei ole kyse vaikka epämiellyttävää onkin.

SitrusRe: rytmihäiriöt19.3.2014 20.52
Helba, nostin sua varten ketjun joka käsittelee sydämen rasituskoetta. Sitä ei tartte pelätä kun siinä on lääkäri mukana kokoajan. Ja aina sen voi keskeyttää jos tulee kovin huono olo.

pallomassuRe: rytmihäiriöt19.3.2014 21.27
Minullakin alkoivat rytmihäiriöt sen jälkeen kun tuli refluksitauti, sitä ennen ei ollut koskaan närästystä eikä koskaan rytmihäiriöitä. Eli aivan selvästi johtuvat siitä. Olivat pitkään poissa ja samoin refluksi oli "lepotilassa", kun taas viime syksynä äityi sekä refluksi että siinä samassa rytmihäiriöt. Olen kanssa heräillyt nyt useana yönä myös tiheälyöntisyyskohtauksiin, sydän takoo kuin viimeistä päivää. EKG:ssä ei mitään vikaa. Olisi vain kiva tietää, että mikä tässä refluksitaudissa ärsyttää myös sydäntä, onko se vain vagus-hermon ärsyttyminen vai mikä kumma ?

HelbaRe: rytmihäiriöt19.3.2014 23.16
Kiitos kommenteistanne. :) Tänään on vatsa ollut parempi ja samoiten sydämen muljahteluja ja nopeaa sykettä ei ole pahemmin ollut. :)

Enempi olen huolissani niistä rytmihäiriöistä jotka tulevat liikunnassa jossa syke nousee äkisti esim ylämäkeä pyöräillessä. Niissä sydämeen tulee todella voimakas värinän tunne ja silmissä mustenee.

HelbaRe: rytmihäiriöt19.3.2014 23.29
Höh, mihin miun kirjoitus katosi?? No eiku uudestaan...

Tänään on ollut vatsa vähän parempi ja samoiten myös sydämen muljahteluja ei ole pahemmin ollut. :)

Eniten olen huolissani rytmihäiriöistä jotka tulevat liikunnassa jossa syke nousee äkisti esim ylämäkeä pyöräillessä. Sydämessä tuntuu voimakasta värinää ja silmissä mustenee.

HelbaRe: rytmihäiriöt19.3.2014 23.30
Noniin, nyt tuli sitten tuplana. :D

pallomassuRe: rytmihäiriöt20.3.2014 21.58
Kyllä mullakin tulee niitä myös liikunassa, alkuun tuli heti jos otin pienenkin juoksupyrähdyksen. Tuntui ettei voinut tehdä mitään. Silti ei sydämestä ole löytynyt vikaa. Ja kun koko juttu alkoi niin yhtäkkiä vatsaoireilun kylkiäisenä, niin en usko että tuo liilkunnassa tuleva oireilu on jotakin muuta kuin tätä samaa...

SitrusRe: rytmihäiriöt20.3.2014 22.08
Mä olen pannut merkille myös, että refluksi nostaa verenpainetta ja sykettä. Se on stressitekijä.

Tinah81Re: rytmihäiriöt23.3.2014 20.14
Onko muilla lisälyöntisyyttä kun on syönyt esim raskaasti ja menee maaten? Nyt taas maha ollut muutaman päivän turvoksissa ja ilmenee ikäviä "tyhjiä" röyhtäyksiä :/ Äsken tuli 3-4 lisälyöntiä lähes peräkkäin kun menin lepoon ..yök.. Sydän on ultrattu ja holteroitu mitään vikaa ei löydetty.. Mutta siis joo kuulostaako tutulta??

SitrusRe: rytmihäiriöt23.3.2014 20.29
en mä tiedä miltä lisälyöntisyys tuntuu, mutta syke kyllä nousee

HalluRe: rytmihäiriöt23.3.2014 20.34
Ilma ylävatsassa/täysi olo on aiheuttanut tosi tukalaa oloa ja 4-5 kertaa syke "karannut".
Meni aikansa ennenkuin tajusi asioiden yhteyden.

pallomassuRe: rytmihäiriöt23.3.2014 22.22
Kyllä, todella tuttua on, mulla ollut nyt taas viime syksystä lähtien. Nimenomaan lisälyöntejä aiheuttaa työ ylävatsan turvottelu ja tuntuu todella inhalta. Kerran jouduin menemään lattialle polvilleni, niin ällöltä tuntuivat. Kokeilin samalla sykettä kaulalta ja sydän niin kuin kouristeli samassa tahdissa kun ilma tuntui liilkkuvan ylävatsalta ruokatorveen.

mato67Re: rytmihäiriöt24.3.2014 19.38
Mulla löyty yllättävä syy/osasyy rytmih. kohtauksille. Oli usein pahoja louskuttavia rh-kohtauksia, joihin ei lepo eikä b-lol auttanu. No, kerran syödessäni laitoin pikkusen liikaa pansuolaa ruokaan. Pahaa oli mutta reippaana miehenä söin sen irvistelemättä. Sitten jonkun ajan kuluttua tuli rintaan kevyt ja hyvä olo, eikä ollu yhtään muljahteluja. Vasta sitten tajusin, että pansuolan kaliumilla saatto olla vaikutusta, kun seur. kerran tuli louskutuskohtaus. Pyörittelin n. kolmasosa teelusikallista hetken suussa ja sitten huuhtelin alas. Jonkun ajan päästä tuli taas hyvä ja kevyt olo. Mainitsin tästä lääkärille ja hän lisäsi norm. verikokeiden mukaan kaliumin. Sieltähän se. mahd isoin ongelma löytyi. Kalium alle viitearvojen. Siitä lähtien olen käyttänyt vain pansuolaa ja lähes joka päivä. Ja myös kohtauslääkkeenäkin. Nyt on seuraavana sitten. munuaisten kuvaus ja verikokeita kun pitää selvittää hypokalemian syy. Nyt taas saa jännittää.

pallomassuRe: rytmihäiriöt24.3.2014 22.19
Kiitos vinkistä mato67, täytyykin tsekata auttaisiko mullakin.

HelbaRe: rytmihäiriöt25.3.2014 13.25
Sitrus, lisälyönnit sydämessä tuntuu muljahduksina. Ne eivät kuulemma edes ole rytmihäiriöitä vaan lisälyöntejä joita on kuulemma kaikilla ihmisillä. Jotkut eivät huomaa niitä ollenkaan.

Soittelin eilen terveyskeskuksen hoitajalle kun refluksi ollut viimiset kolme viikkoa todella pahana ja toissayönä heräsin kovaan vatsakipuun niin halusin lääkitykseen jotain muutosta (käytössä zolt 30mg). Tänään soittelin sitten uudestaan ja lääkäri oli kommentoinut tilannettani. Kokeeksi nexium, vahvuutta en tiedä, mutta e-resepti odottelee apteekissa. Lisäksi lääkäri oli myös kommentoinu sitä kolmen viikon takaista 7 tuntia kestänyttä eteisvärinää, että laitto lähetteen kilpirauhaskokeeseen. Vaikka en siihen edes apua pyytänyt. Tuli ihan hyvä mieli kun tuntuu siltä, että joku lääkäri edes oikesti välittää. :)

SitrusRe: rytmihäiriöt25.3.2014 13.45
Hyvä että olet saanut apua, Helba.

Ja joo, mullakin tosiaan on tuota lisälyöntisyyttä, se on kirjattukin, ja kokemus on tuttu.
Nyt ei ole ollut pitkään aikaan.

Toi kilpparijuttu tarkistetaan yleensä aina. se on kai joku halpa rutiinitutkimus, mulla ei ole koskaan ollut siinä mitään.

NightlightRe: rytmihäiriöt12.4.2014 10.19
Mulla oli eilen illalla taas aika paljon lisälyöntejä ja muutenkin jotenkin todella tukala olo kun oli jännityspäänsärkyäkin. Kokeilin sitten korvan alaosan hieromista kun fysioterapeutti näytti hierontatavan. Melkein heti tuli jotenkin rauhoittunut olo ja hengityskin tasaantui. Liekö jokin lumevaikutus vai mikä, mutta tuolla kertaa tuntui auttavan.

SitrusRe: rytmihäiriöt12.4.2014 13.29
Sä et taida oikein uskoa, että lihasjännitykset vaikuttaa moneen asiaan, kuten sydäämeen - siis oikeasti?

NightlightRe: rytmihäiriöt12.4.2014 15.56
Kai ne sitten vaikuttaa. Tuntuu vaan niin uskomattomalta. :-)

Tinah81Re: rytmihäiriöt13.4.2014 12.35
Vaikka täällä nyt paino onkin närästyksessä ja niihin liittyvissä. Niin pakko nyt jakaa omia kuulumisia. 2-3vk menty taas niin ,että lisälyöntejä toisina päivinä haitaksi asti. Esimerkkinä nyt ,että aamu alkoi 3-4 lisälyönti sarjalla :/ 1/2tabl Selokenia ei vaikuttanut mitään ja äsken otin toisen puolikkaan.
Olen viimeiset kaksi päivää taas syönyt miten sattuu. Maha oli aamulla jo hivenen turvoksissa,enkä ole muistanut ottaa nexiumia. Aamulla tietysti pari kuppia kahvia ja tupakille. Kyllä ihminen on tyhmä ja niin kiinni tavoissaan. Uskon meinaan tuon kahvin kittaamisen ja tupakoinnin ärsyttävän vatsaa ja myös lisäävän lisälyöntejä.
Tammikuussa 2014 sydän ulltrattu ja sen mukaan kaikki pitäisi olla kunnossa. Mä yritän nyt tosissani lopettaa tupakoinnin ja jättää kahvinkin hetkiseksi pois pelistä niin karseeta tää alkaa olla. Samoin hiilarit vähemmälle.

Tsemppiä muille!!

pallomassuRe: rytmihäiriöt15.4.2014 22.07
Tänään taas rytmit pahasti rempallaan, koko ajan pulpahtelee ja aina en edes erota onko sydän vain maha vai molemmat. Ällöttävä olo ja röyhtäyttää lähes koko ajan. Vasta myös pullottaa ilmasta. Mitähän ihmettä tähän taas keksisi. Olikin jo monta hyvää päivää....huoh

MallaRe: rytmihäiriöt16.4.2014 7.04
Tiina81, kahvi ja tupakki pois ja hiilarit vähemmälle. Itse sen sanoit. Kun alkaa voimaan tarpeeksi huonosti, on valmis mihin tahansa. Tsemppiä!

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt1.6.2014 18.07
Nostoa ...

kirseliRe: rytmimihäiriöt17.6.2014 7.57
Minulla jättää tämä rymihäiriö aina yhden lyönnin väliin noin kerran minuutissa ja tuntuu varsinkin illall maate mennessä Tässä kysyisin,onko muilla kokemuksia smanlaisesta vaivasta
.












Ihanaa,miten paljon hyviä neuvoja

SitrusRe: rytmihäiriöt17.6.2014 10.43
Lopetin unilääkkeiden käytön muistaakseni joskus vuodenvaihteessa. Kesäkuun alussa uniongelmat olivat taas niin pahoja, että otin ne uudelleen käyttöön. Parin viikon käytön jälkeen alkoi tulla rytmihäiriöitä rasituksessa.
Muuten mulla ei ole ollut häiriöitä pitkään aikaan.

McMRe: rytmihäiriöt22.6.2014 1.21
"Mukava" lueskella muiden kokemuksia refluksista ja rytmihäiriöistä. Itse olen kärsinyt kys. vaivasta jo vuoden päivät. Refluksi on ollut jo monta vuotta, mutta nyt vuoden sisään tullut nämä rytmäri oireet. Minun kohdallani kyse on lisälyönneistä, jotka tuntuu muljahtekuna rinnassa\kurkussa. Kahdesti olen käynyt sydänfilmissä ja se on ollut aina normaali. Verikokeita on otettu (kilpirauhanen, anemia yms.) pois suljettuja. Tyypillinen tilanne kun rytmärit iskee on iltaisin makuulle mentäessä. Ensin alkaa muljahtelut ja sen jälkeen polttelu rinnassa\röyhtäily. Joskus myös liikunnan yhteydessä esiintyy, mutta yleensä menee nopeasti ohi. Tähän myös liittyy voimakas närästys. Lääkärin\Kardiologin kanssa kys.asiasta olen keskustellut ja vastaus on joka kerta sama. Happojen nousu aktivoi vagus-hermoa ja siitä syystä lisälyöntisyyttä ilmenee. Vaaratonta siis ja elämä jatkuu. Vaikkakin välillä huolestuttaakin, mutta luotan ammattilaisiin. Tsemppiä kaikille jotka tästä kärsii !!

Pentti 52Re: rytmihäiriöt7.10.2014 15.40
Minulle määrättiin Bisoprololia sydämen lyöntien tasaamiseksi. Oli 10 tunnin eteisvärinäkohtaus ja sen jälkeen oli muljahtelua päivittäin. Psoriasis on myös vaivannut ja se sai hieman vauhtia tuosta beettasalpaajasta. Kurkkua "karvasteli" usein ja äänikin tahtoi kadota. Työterveyslääkäri arveli että minulla on ajoittaista refluksivaivaa ja määräsi Somac -kuurin. Söin sitä kaksi viikkoa ja miten ihana olo siitä tuli. Toki se hieman alussa huippasi, mutta se meni ohi. Lopetin kuurin ja samaan aikaan vaihdettiin beeta salpaaja verenpaine lääkkeeseen. Verenpaine on ok, mutta Somac kuurin jälkeen alkoi muljahtelu ja närästys jälleen. Psorikin helpottui Somacista. Näyttäisi siltä, että refluksivaiva aiheuttaa nuo sydänvärinät. Vielä katsotaan tällä viikolla onko sepelvaltimoissa tukkeumia. Jossei mitään löydy, on selvää, että refluksivaiva aiheuttaa myös sydänvaivoja.

juissiRe: rytmihäiriöt7.10.2014 16.39
Joo ei päässy kielentunnille, kun sydän alkoi heti ylösnoustua hakkaamaan ja rintaan pisti kävellessä. Käännyin takaisin kotiin ja patjalle. Masentaa ja suututtaa. Mistä nämä johtuu??????

Oliko Sitrus Imovane sulla se lääke mikä teki rytmihäiriöt?

SitrusRe: rytmihäiriöt7.10.2014 16.44
Ei, ei mulla mikään lääke tietääkseni rytmihäiriöitä aiheuta, oonko mä sellasta sanonu. Mikä Imovane?

Uskon että mun häröt johtuu refluksista ja lihasjämähdyksistä. Silloin kun kunto on huono, niitä on.

juissiRe: rytmihäiriöt7.10.2014 16.49
Sitrus Re: rytmihäiriöt 17.6.2014 10:43
Lopetin unilääkkeiden käytön muistaakseni joskus vuodenvaihteessa. Kesäkuun alussa uniongelmat olivat taas niin pahoja, että otin ne uudelleen käyttöön. Parin viikon käytön jälkeen alkoi tulla rytmihäiriöitä rasituksessa.
Muuten mulla ei ole ollut häiriöitä pitkään aikaan.

Tuon perusteella luulin, että se johtui niistä.

SitrusRe: rytmihäiriöt7.10.2014 17.10
No ihan oikeassa olet, juissi. Unilääkkeeni on Zopinox. Tässä on ollut nyt jo niin pitkä tie tän taudin kanssa, että kaikkia käänteitä ei muista.
Sitä paitsi joskus voi yhdistää toisiinsa kaksi asiaa, jotka vain tapahtuvat ajallisesti yhtaikaa.

Pakkaa sotkee sekin, että mulla oli vaihdevuosioireita ja niiden kanssa rytmihäiriöitä. Vaihdevuosioireet loppuivat sitten ja kuukautiset jatkuvat taas ?!?
Parasta mitä mulle on aikoihin tapahtunut on se, kun hieroja kaiveli ihan selkärangan vieressä olevia liimaantuneita lihaksia. Se sattui ja sydän tykytti hurjana, mutta hoidon jälkeen koko keskivartalo on ollut kuin uusi.

juissiRe: rytmihäiriöt8.10.2014 21.31
Mulla tulee rytmihäiriö jos nousen nopeasti ylös. Äsken taas pomppasin puhelimeen ja oli vaikeuksia alkuun puhua, kun sydän ehti paikkaansa. Outoa.

jeltseRe: rytmihäiriöt15.12.2014 14.53
moi kaikki, minullaki nyt vissiin puhjennut tämä refluxi, odottelen aikaa tähystykseen.
Kesästä asti pistellyt rintaan ja monet ekg:t otettu ja muita kokeita, kaikki ok. Paino pudonnut 8 kiloa ku paljon joutunut jättään pois
Nyt sitten niitä rytmihäiriöitä alkanu tulemaan, jotenki kovempi rasitus tai huono yö laukaisee ne, mitenhän tässä nyt pitäis toimia, lopettaa liikkuminen?
uskaltaako sitä rasittaa itteä jos häiriö on päällä
holtteriki tehty mutta eihän niitä tietenkään sillon tullu, ei sitä sydäntä käskeä voi

SitrusRe: rytmihäiriöt15.12.2014 16.10
Toi on vaikea kysymys: sanotaan rytmäreiden olevan vaarallisia, jos ne ilmenevät tai pahenevat rasituksessa. Mulla on just näin, tosin on niitä joskus levossakin. Mut on tutkittu (Holter, sydämen uä ja rasituskoe) eikä kuulemma vaaraa.
Olen todennut kuten sinäkin, huonosti nukuttu yö vaikuttaa.

juissiRe: rytmihäiriöt24.1.2015 9.24
Tää on kyllä pahinta tässä viimeaikasessa sairastelussa. Tulee hemmetin tukalat olot ja hengenahdistusta/puristusta keskelle rintaa.

Heräsin kesken unien nyt, että limaa oli ja sydän hakkaa ja ahdistaa voimakkaasti keskelle rintaa. Kokeilin pulssia ja levoton oli. Otin kaksi beetasalpaajaa ja testasin peffin 530. Yritin olla rauhassa siinä, mutta pahalle tuntui, lopulta nousin ja otin hieman astmalääkettä. Sen keuhkoihin vetäminen tuntui tosi vaikealta.

Menin takaisin makuulle ja henkäilin pari kertaa ulospäin. Tuntui, että tulee vaan kihinää, ettei henki kulje ei ollenkaan ja tuli vähän hätä, nousin ylös ja sain sitten muutaman kerran röyhtäistyä.

Tuo yksi sopiva röyhtäys vapauttaa aina sen ahdistuksen. Puhalsin heti peffiin ja ilma tuli taas normaalisti ulos ja peffi oli 600. Hieman limaa nyt nousee ja yskittääkin, mutta kai tässä vielä unen saa.

Mutta mutta, nämä ovat kyllä inhottavia tuntemuksia. Palava ilmakuplako siellä tämän tekee? :O

perussopuliRe: rytmihäiriöt5.2.2015 16.31
Onko kenellekään tehty sydämen ultrausta? onko tarpeellinen? itsellä kans rytmihäiriöitä ja muljahtelua ja pyytänyt lääkäreiltä sydämen ultraa, mut aina ne osaa perustella miksi sitä ei tarvii ottaa. Itsellä tosiaan EKG:t otettu ja ainoastaan pientä kosmeettista haittaa löytynyt.

SitrusRe: rytmihäiriöt5.2.2015 21.46
Mulle sydänlääkäri määräsi uä:n rytmihäiriöiden tutkimiseksi. Siinä levitettiin geeliä rintakehän päälle ja ultrattiin.

En kyllä muista mitä ultrauksella etsittiin.

Mato-67Re: rytmihäiriöt7.2.2015 13.17
Mulle myös. Siinä kartoitetaan sydämen rytmiä, eri osien rytmiä, sydämen supistuvuutta, sydänlihaksen paksuutta, läppien toimintaa, veren virtaussuuntia ja -voimakkuuksia ja lisäksi sillä voi nähdä sepelvaltimoiden ahtautumia, läppien kalkkeutumia, infarktiarpeutumia, hetkittäisi hapenpuutteen aiheuttamia sykehäiriöitä... Eli kuten netti sanoo "Ultraäänestä on tullut lääkärille stetoskoopin jatke".

AnnemariRe: rytmihäiriöt13.3.2015 0.04
Minun EGK:ssä ja sydämen ultrassa ei näkynyt mitään outoa, mutta silti yksi tukos löytyi varjoainekuvissa. (tehtiin siis pallolaajennus)
Rytmihäiriöitäkin ennen oli. Ja outoa läpätystä esim.kun heräsi päikkäreiltä.

SitrusRe: rytmihäiriöt21.3.2015 20.21
Tänään tuli pitkästä aikaa rytmäreitä, kun olin muutaman tunnin kävelyllä. Inhottavaa! Mutta on päässyt syntymään paha kierre, jossa on ollut liian vähän unta, ruokaa, liikuntaa ja hyvää normaalielämää. Siihen vielä päälle viikon flunssa, niin elimistö alkoi valittaa.

perisoreus infaustusRe: rytmihäiriöt27.3.2015 18.31
Minulla todettiin Holterissa 200 kammiolisälyöntiä ja 100 eteislisälyöntiä. Kardiologin lausunnossa oli, että lievä st-segmentin lasku ei viittaa sepelvaltimotautiin, ellei ole riskitekijöitä. Kävin kliinisessä rasitustestissä ja todettiin st-segmentin lasku 4mm. Odotan pääsyä angiografiaan. Onko kenellekkään tällä palstalla kirjoittelevalle mainittu tuosta st-segmentin laskusta?

AnnemariRe: rytmihäiriöt27.3.2015 19.44
Minulla oli st-laskuja ja yksi suoni oli tukossa, vaikka mitään riskitekijöitä ei olevinaan ole. Tai on, tupakka.

perisoreus infaustusRe: rytmihäiriöt28.3.2015 18.06
Miten sinulla Annemari, oliko rasituskokeen aikana mitään kipuoireita? Minulla ei ollut. Lääkäri totesikin, että minulla on oireeton iskemia. Olen 61-vuotias mies. En ole koskaan tupakoinut. Olen normaalipainoinen. Harrastan jonkun verran liikuntaa. Kokonaiskolesteroli viimeksi vuosi sitten 5,1. Isäni puolelta vahva sukurasitus sepelvaltimotautiin. Saattaapi siellä olla jossain/joissain sepelvaltimossa olla tukos.

AnnemariRe: rytmihäiriöt28.3.2015 18.45
Ei ollut kipuja rasituskokeessa. Juu, sukurasitusta itselläkin on, kolesteroli oli syksyllä 5,7.
Verenpaine ja sokerit matalat ja ei ylipainoa.

perisoreus infaustusRe: rytmihäiriöt28.3.2015 19.09
Kiitos viestistäsi. Tehtiinkö se pallolaajennus sen angiografian yhteydessä ja jos tehtiin, niin pitikö olla miten pitkään sairaalassa. Annettiinko sairauslomaa minkä verran? Puhuiko lääkäri mitään siitä mikä tällaisen sairauden ennuste on, kun vielä ei infarktia ole ehtinyt tulla?

AnnemariRe: rytmihäiriöt28.3.2015 20.58
Juu, tehtiin. Yksi yö piti olla sairaalassa. Pyytämällä sain kolme päivää saikkua, en kyllä ole töissä, ihan sama.
Ennusteesta ei puhuttu ja muutenkin "jälkihoito" surkeaa. Menen uuteen rasituskokeeseen ensi viikolla hengenahdistuksen vuoksi.
Ahdistus kylläkin nyt melkein poissa, kun olen käyttänyt Gaviconia ja Somacia.
Lääkärit eivät taida ymmärtää, että myös närästys/refluksi ahdistaa yms. Toivottavasti rasituskokeessa ei näy mitään ihmeitä.

perisoreus infaustusRe: rytmihäiriöt29.3.2015 8.45
Hei! Annemari. Kyllä minulla elämä pysähtyi kun kuulin lääkäriltä, että testin mukaan minulla on merkittävä iskemia. ST-laskua 4mm.
Jonotusajaksi ilmoitettiin n. 2 kuukautta, joten kyllä tässä saa odottaa. Rasitustesti tehtiin 17.3.2015 Terveystalolla. Minulla on siellä työterveyshuolto. Tosin siinä tutkimuksessa oli alussa sydänäänten auskultointi ja lääkäri mainitsi mitraliläpän vuotoa gradus II. Sanoi myös, että st-segmentin lasku voisi johtua myös sydämen kammion väliseinän paksuuntumisesta. Se varmaan näkyy vain ultrassa/magneettikuvassa.
Niin elämä voi äkisti muuttua. Vielä joitain aikoja sitten sauvakävelylenkillä juoksin 400 metrin ylämäen pulssin ollessa 160 eikä mitään vaikeuksia. T: Seppo

AnnemariRe: rytmihäiriöt29.3.2015 9.38
Jos lenkillä ei vaikeuksia, niin ei varmaan ole hätää. Minulla tuli kävellessä oireita.
Älä stressaa, se on pahasta ja onnea tutkimukseen.
Meinaan itse pyytää lähetettä gastroskopiaan, että saadaan selvyys tähän ahdistukseen.

perisoreus infaustusRe: rytmihäiriöt30.3.2015 9.40
Hei taas!
Minulle on tehty kaksi kertaa gastroskopia ja ainakin kolme kertaa sieltä toisestakin päästä. Minulla kun oli joskus tosi pahaa närästysvaivaa. Viimesellä kerralla lääkäri mainitsi jotain gastriitista. Se on kai jotain sellaista, että vatsalaukun limakalvo on ärtynyt, mutta ei ole rikki kuten mahahaavassa. Omaa syytäkin varmaan on kun olen melkoinen kahvinkittaaja. Toisesta päästä kun tähystettiin, niin diagnoosina oli colon irritabile. Kyllä sinne vatalaukun tähystykseen kannattaa mennä. Tuskin mitään kummempaa löytyy, mutta saa ainakin mielenrauhan. Ihminen on niin monimutkainen kokonaisuus, että ylävatsaoireet ja sydänviatkin on hankala erottaa toisistaan. Toivon, että pääset gastroskopiaan ja rasitustesti olisi tulokseltaan normaali. Neuvoisin vielä luopumista tupakoinnista. Olet vielä kuitenkin nuori. Keuhkot alkavat puhdistua pikku hiljaa. Tsemmppiä.

AnnemariRe: rytmihäiriöt30.3.2015 14.25
Juupeli, kyllä meinaan tähystykseen pyrkiä, kunhan tuo "pyöräilykoe" on ohitse.
Ja tupakka olisi tarkoitus jättää pois, nyt olen vähentänyt puoleen.
Vaikeaa on :D
Kiitos kannustuksesta ja toivotaan, että saat itsekkin apua vaivoihisi.

perisoreus infaustusRe: rytmihäiriöt9.4.2015 19.40
Joko Annemari olet käynyt uudessa rasituskokeessa? Minä olen jonossa angiografiaan. Ainakin kuukausi pitää vielä odottaa.

AnnemariRe: rytmihäiriöt9.4.2015 20.25
Juu, käyty on. Lausunto pitäisi tulla perästä, mutta alustavasti näytti ihan hyvältä käppyrät.

perisoreus infaustusRe: rytmihäiriöt25.4.2015 16.14
Minulla oli 15. tätä kuuta sydämen ultra. Kardiologin mukaan sydän on normaali rakenteeltaan. Epikriisissä oli maininta, että vasen kammio supistuu hyperkineettisesti. Ejektiofraktio (EF) oli aika korkea eli 84%. Johtui varmaan siitä, että pulssi oli 90 tutkimuksen aikana ja epikriisissä oli myös maininta, että potilaalla on sympatikotonia. No, vielä on edessä se angiografia. Määrättiinkö sinulle Annemari pallolaajennuksen jälkeen statiinilääkitys? Nykyään määrätään aika helposti statiinilääkitys ja beetasalpat ja primaspan tällaisen operaation jälkeen. Olen ottanut selvää.

AnnemariRe: rytmihäiriöt26.4.2015 11.41
Statiinit ja Plavix tuli. Primaspan ja beettasalpaaja aloitettiin jo syksyllä rasituskokeen jälkeen.
Nyt on taas ahdistanut, luulen sen johtuvan refluksista. Tähystys 2,5kk päästä.

perisoreus infaustusRe: rytmihäiriöt26.4.2015 19.02
Hetkinen! Onko sinulla siis Primaspan ja Plavix? Eikö ne ole molemmat lääkkeitä jotka ohentavat verta. Miten kahta lääkettä?

AnnemariRe: rytmihäiriöt27.4.2015 8.59
Kyllä ohentaa, mutta lääkestentin takia joudun syömään Plavixia vuoden.
Eilinen ilta oli kamala: mahaan sattui ja poltteli, närästi ja oli ihme olo.
Otin siinä sitten pari nitrosuihkettakin, mutta ei oikein auttanut, joten oletan olon johtuneen närästyksestä. Kohta kohti apteekkia ja ostamaan Gaviconia.
Täytyy varmaan rajoittaa näitä sydänjuttuja, olemmehan refluksipalstalla:)

RistoRe: rytmihäiriöt15.5.2015 10.19
Kun rytmihäiriöistä ja refluxista täällä puhutaan kerron oman tarinani. Vuosi sitten aloin saada oireita, joita en ensi alkuun edes tunnistanut rytmihäiriöiksi, kunnes verenpainemittari ilmoitti ettei sykearvoa saada rytmihäiriön takia. Marian sairaalan päivystyksessä todettiin että kyse on vaarattomista kammion lisälyönneistä. Kotiin vaan ja jatkat normaalia elämää. Onneksi eräällä kaverillani oli ollut samoja oireita ja hän oli saanut ne pois Somac-lääkkeellä. Sain häneltä muutaman pillerin ja lääkäriltä 2 viikon kuurin yksi 40 mg/pv. Kaikki oireet hävisivät. Mutta ovat nyt vuoden kuluttua palanneet, tosin hyvin lievinä. Siispä apteekista Somacia, sieltä saa 20 mg pillereitä. Yhtenä syynä rytmihäiriöihin ainakin minulla on myös niska-hartijaseudun kivut, joita oli vuosi sitten ja on juuri nyt vaivaksi asti. Niskojen venyttely kuntoon on hyvin tärkeää.
Moni on täällä aiheesta poiketen valitellut myös vatsan oireilua. Itselläni pelkästään gluteiiniviljoista luopuminen paransi radikaalisti tilanteen. kaupasta saa, ja itsekin voi leipoa, esim. tattari ja riisileipää. Pahin keino saada viikon vatsanpurut on nautiskella suomalaisen kahvipöydän herkkuja, vehnäjauho-sokeri-rasva.

TerhoRe: rytmihäiriöt15.5.2015 20.00
Tulin juuri kirjoittaneeksi ja kysyin aiheesta ketjuun: Hengenahdistus, sydämen tykytys, rintakivut, nykiminen rintakehässä.

Tämä ketju olisi varmaan ollut osuvampa, pahoittelut kun en huomannut ajoissa.

Mato-67Re: rytmihäiriöt22.5.2015 14.22
Vagushermo on parasympaattinen hermo, ja ulottuu aivoista paksusuolen alkupäähän asti. Vagushermon ärsyyntyminen, reagointi, jne. johtuu paitsi ruokatorveen ulottuvista ongelmista, myös stressihormonien vaikutuksesta, tulehduspisteiden ärsyttämänä jne. Vagushermon ei tarvitse edes saada signaaleita aivoista, vaan se toimii "itsenäisestikin". Erilaiset kivut rinnassa, vatsassa, kaulalla, nielussa, päässä sekä rytmin muutokset on ärsyyntyneen vagushermon temppuja. Ja kaikki muukin oireilu... ahdistus, paniikkihäiriö, hengenahdistus, palan tunne kurkussa, kuristamisen tunne jne. Tämä on kaikki yksi iso kokonaisuus joka toimii ja reagoi useammalla tavalla. Siksi rytmihäiriöihin, närästykseen, vatsaoireisiin jne. ei ole olemassa yhtä keinoa, kuten esim. närästyksen ehkäisty, vaan ne on jokaisen haettava itse. Ja kun lista on pitkä, niin se vaatii Pitkäjänteisyyttä. Turha on tuputtaa yhtä keinoa, tai sitä mikä juuri itselle on osoittautunut toimivaksi. Meillä jokaisella on omat ongelmamme ja olemme itsemme koekaniineja. Siitä vain testaamaan ja hakemaan itselle toimivaa tapaa.

YlläpitoRe: rytmihäiriöt22.5.2015 14.24
Hei!

Henkilökohtaisuuksiin menevät ja provokatiiviset viestit poistetaan nykyään täysin, koska sivustolla ei ole resursseja lähteä niitä editoimaan siistimpään kuntoon.

Tästä keskustelusta on poistettu neljä viestiä.

Viljattomasta ruokavaliosta voi keskustella sen omassa ketjussa.

Ystävällisin terveisin
ylläpito

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt22.5.2015 14.44
Mato - 67 puhuu kyllä viisaita :-)

Vagushermosta löytyy myös muuten perusjuttua sivuston vasemmasta sivupalkista "Ruokatorvi/Ruokatorven hermotus", josta näkee kuinka laaja-alainen tuo aivohermo onkaan.

http://www.refluksi.fi/132


Terho, mikä olotila on tänään?
Risto, venytteletkö joka päivä tai harrastatko jotain tuota aluetta vetrestävää liikuntaa?

VaniljaRe: rytmihäiriöt22.5.2015 19.11
Minun rytmihäiriöni häviävät omt-fysioterapeutin käsittelyn jälkeen. Kyselin häneltä vagus-hermosta ja hän sanoi että aikoo tutustua siihen vielä perusteellisesti. Saa nähdä kun menen sinne taas viimeistään vuoden kuluttua, että onko hän ehtinyt jo perehtyä asiaan. Viimeisen käynnin jälkeen en ole refluksiinkaan tarvinnut edes yhtään ainoaa rennietä, johon aina välillä kuitenkin olen joutunut turvautumaan.

YlläpitoRe: rytmihäiriöt22.5.2015 19.24
Hei!

Tämä ketju on tarkoitettu pääsääntöisesti rytmihäiriöistä puhumiseen kuten yllä. Keskustelupalstalta löytyy erilliset ketjut eri ruokavalioiden ym suosittelemiselle. Ruokakeskustelut on poistettu tästä ketjusta.

Ylläpitoon saapuneen kommentin vuoksi:

Mato67 kommentti on jätetty tähän ketjuun, koska se viittaa suurempaan kokonaisuuteen sisältäen kaikki mahdolliset keinot/tavat, jolla refluksitautia voi hoitaa. Sitä ei ole siirretty ruokakeskusteluihin/ruokavalioiden puolelle, koska se ei erityisemmin korosta ruokavaliota vaan kokonaisvaltaisemmin erilaisia yksilöllisiä tapoja/keinoja, joista ruokavalio on vain yksi.
Vastaus oli reaktiona täältä poistetuille viesteille.

yst terv
Ylläpito

TerhoRe: rytmihäiriöt23.5.2015 13.08
refluksikurkku, jos täällä ei muita Terhoja ole niin se oli kysymys varmaan minulle. Kiitos kysymästä.

Voisihan se parempikin olla, mutta yritän olla positiivinen.
Tässä se menee ensi viikkoa odotellessa. Kuvaavaa on, vaikka olen nyt syönyt viikon beetasalpaajaa, ovat sykkeet olleet hienoisessa nousussa viime päivät. Mutta onneksi rauhoittanut rytmihäiriöitä toistaiseksi hyvin.

Kaippa se stressi alitajuisesti sitä vaan nostaa, vaikka koitan pitää tulospäivän pelot (ja mahdolliset lisätutkimukset) mahdollisimman taka-alalla, mutta kun SE päivä lähenee niin kai se stressi vaan nostaa päätään. Tuli vielä pikaisena kutsu samalla päivälle kun menen hematologialle, niin paria tuntia aikaisemmin on laaja hermoratatutkimus. Sinänsä hyvä, että samalle päivälle niin menee 2 polikäyntiä samana päivänä. Pari tuntia siinä sitten välissä kulutettava aikaa.

Ihmeen nopeasti tuli kutsu, viikossa. Mutta tulosten kuuleminen on sitten ikävän kaukana, vasta kuukauden päästä. (Ihan ensimmäisiä aikoja sekin, mutta kai se kesä ruuhkauttaa sitten?) Mutta aikaisemmasta kokemuksesta tiedän, että kyllä lääkäri voi jo tutkimuksen aikana aika paljon kertoa, jos vaan haluaa. Tässä on niin kovilla oltu, että kroppa meinaa hajota alta mitä erilaisin tavoin, joten olisihan se kiva kuulla jos on jotain helpottavaa (positiivista kuultavaa) eikä vain roikottaa 1 kk jännittämässä.

En ole uskaltanut edes mennä naprapaatille, vaikka voisi auttaa kokonaisuutena puutumisiinkin, mutta ajattelin odottaa nyt ensin nuo alta pois ja mennä sitten koittamaan jos rangan mobilisointi ja siinä samalla hermoston "käsittely" toisi apua. Ainakin aikaisemmin on sitä jonkin verran tuonut, lieko rentoutumisen vai muun seurauksena.

Tintti2Re: rytmihäiriöt24.5.2015 21.59
Se on sitten niin selvä tuo yhteys selkäranka-refluksi-rytmihäiriö homma.
Perjantai-lauantai puutarhatöissä...lauantai-iltana koko selkä ja niska kipeä, jumissa, kauhea närästys. Myös niin kauheat rytmihäiriöt ,sekä tykytystä että lisälyöntejä että oli pakko maata,heti kun nousi pystyyn niin jumputus alkoi :-(
En vaan tiedä kumpi aiheutti niitä? :sekö että palleaseutu oli krampissa töiden jälkeen tai jumittunut selkä.
Itse uskon että koko homma lähti selkärangasta , ( osa stressistä kun tuntui ettei saa vietyä työt loppuun ....niitä piisas' vaikka muille jakais' ).

Mato-67Re: rytmihäiriöt25.5.2015 9.36
Heräsin vähän ennen kahdeksaa ja olo oli mitä mahtavin. Nukuin rapiat päälle 8 tuntia. Nousin ylös ja venyttelin kropasta aamukankeuden pois ja sitten teet tulille ja kokkasin purtavaa... kevyen tomaatti/kurkku/salaatinlehti -salaatin, 4nviljanpuuron ja yhden tumman reissumiehen. Aamupalan yhteydessä otin antibiootin (Isän kissa puri peukaloon, kynnen läpi, ja nivelen kohdalta luuhun asti). Hetken päästä, kun olin syönyt, alkoi lievä kipinöinti ja lieviä huonon olon aaltoiluja vatsassa. Ilm. antibiootin aiheuttamana. Nopeasti pahoinvointi lisääntyi ja ruokatorvessa alkoi tuntua kevyttä polttelua ja palantunnetta. Siitä tuskin meni edes minuuttia kun alkoi rytmihäiriöt. Hädintuskin tuntuvia, mutta todella heikottavia sekä potkuja ja useiden muljahduksien sarjoja. Rauhoittelin vatsaa suht vahvalla kamomillateellä ja kun olo parani, niin rytmihäiriötkin loppui melkein samaan aikaan. Että kyllä vatsalla, ruokatorvella ja sydämellä näyttää olevan tiivis yhteydenpito:)

TerhoRe: rytmihäiriöt25.5.2015 12.45
Tintti2, voi ei. Rauhoittiko beetasalpaaja yhtään tilannetta? Onko tilanne jo parempi?

Itsekkin toivon, että pääsisin jo tällä viikolla naprapaatin käsittelyyn. Jos huomenna ei selviä mitään mikä sen estäisi, paikat on aika jumissa.

Sen ainakin olen huomannut, että stressi vaikuttaa, varmaan rankakin hermostoineen.

Tintti2Re: rytmihäiriöt25.5.2015 16.00
Nyt tuntuu taas että sitä on " elävien kirjoissa " :-)
Mutta sohvalla kun makasin lauantai-iltana tunne oli kyllä päinvastainen :-(
Sen verran kauan niitä ollut elämässä että luulisi että on tottuanut siihen että välillä ne voivat tuntua tosi pahoilta mutta kun ei....

No kuitenkin nyt pystyasennossa....vähän joutuu jarruttelemaan ettei tee edessä olevat työt niin " innolla" ...... ajetaan nyt vain ykkös ja -kakkosvaihteella :-D

TerhoRe: rytmihäiriöt25.5.2015 18.32
No hyvä!

Muista, että välillä voi laittaa myös "pakin" päälle, ja levätä. :)
Kyllä ne työt odottaa. Tässä on joutunut itsekkin viimeisen 3 kk aikana sen "pakin" silmään laittamaan monta kertaa, vaikka tuntuu että mistä sitä voi vielä pakittaa?

PikeRe: rytmihäiriöt25.5.2015 19.35
Ihan kuin itsestäni lukisin Tintti2....
Tein edellisviikonloppuna puutarhatöitä; haravointia, kumartelua multaa laittaessa pensaiden alle ja kukkapenkkeihin sekä tavaroiden kantelua pihalle ja pois. Tunsin, että yläselässä "muljuaa" ja meni niinkuin lukkoon.

Illalla söin ison lautasellinen mieheni keittämää riisipuuroa ja sänkyyn mennessä kääntyessäni kyljelleen muljahti sydämen kohdalla ja alkoi tykytyskohtaus. Yöpöydältä puolikas beetasalpaaja, mutta tykytys vaan jatkui. Hyppäsin autoon ja ajoin päivystykseen jo ihan paniikissa. Miellyttävät hoitajat sekä lääkäri ottivat tarvittavat kokeet ja sydänfilmin ja rytmi oli ok eli sinusrytmi. Kokeissa ei mitään poikkeavaa. Minulla on toisinaan näitä tykytyskohtauksia ja menen joskus päivystykseen, koska kuten lääkärikin totesi, että voi olla myös sydänperäistä. Refluksi vaan hämää samankaltaisilla oireilla.

Sain pari nitrosuihketta sekä suoraan suoneen Selokeniä ja beetasalpaajaa, niin verenpaine alkoi laskemaan ja pulssi rauhoittui. Pääsin lähtemään vielä aamulla lentokoneeseen työmatkalle muutaman tunnin nukkumisen jälkeen. Inhottavia ne kohtaukset on, ei niihin totu ikinä. Minulla on refluksin lisäksi verenpainetauti, joka pysyy kolmella lääkkeellä aisoissa, lukuunottamatta stressin aiheuttamaa nousua tosi korkealle.

Eli kohdallani "kohtauksen" aiheutti refluksi ja hartia/selkäjumi yhdessä, näin arvelen. Kyllä lääkärikin sanoi refluksin aiheuttavan mitä erinäisiä oireita.

Olen käynyt myös sydämen rasituskokeessa hiljattain eikä iskeemistä sydänperäistä ollut. Kolme eteislisälyöntiä polkemisen aikana......ja kunto alle keskitason :( Lenkkeilen ja käyn vesijuoksussa, mutta tehoja on liian vähän.

Tintti2Re: rytmihäiriöt25.5.2015 20.27
Pike...en pysy laskuissa montako kertaa tuli alkuaikoina kun rytmihäiriöt alkoivat juostua päivystyksessä siinä toivossa että saisivat ekg:ssä kiinni ne kunnon "jysäykset" ....matka sairaalaan kuitenkin sen verran pitkä että yleensä rauhoittuneet kun perille pääsi. Tulipa joskus jopa istuttua autossa päivystyksen parkkipaikalla rauhoittuneen rh.kohtauksen jälkeen .....jospa tulisivat uudestaan ja niitä saisi nauhalle , eivätpä tulleet mutta tietenkin heti kotiin tultua.... ehkä sairaalan parkkipaikalla oli rauhoittava vaikutus :-D
Vaikka rh.on todettu vaarattomiksi niin kyllähän mielessä käy joka kerta että onko nämä nyt niitä vaarattomia tai .....?
Ja tuosta stressistä.... tuttua on :-(

PixaRe: rytmihäiriöt1.6.2015 13.12
Hei. Olen 45v. nainen ja mulla todettiin viimesyksynä refluksitauti. On pysynyt aisoissa somac 40 mg kuurilla ja litalginia olen ottanut jos on ollut kipuja.
Luin näitä teidän kirjoituksia niin miten voikaan olla samoja oireita.. ☺️. Rintakipuja, yläselän kipuja, yököttävää oloa, poltetta ja sitten vielä nuo kiusalliset rytmihäiriöt 😔.
Helpottavaa lukea että en ole ainoa näillä fiiliksillä. Ainoa mikä minua haittaa tässä on se että tämä tauti lisäoireineen haittaa aika paljon normaalia elämää, ainakin minulla.

AuringonkukkaRe: rytmihäiriöt11.6.2015 9.38
Hei. Minun on kirjoitettava kokemuksia somac lääkkeestä ja sen sivuvaikutuksista. Minulla tuli sydämen lisälyöntejä, tihelälyöntisyyttä ja levottomuutta kun söin somac 40 mg kerran päivässä. Päätin ilman lääkärin kanssa keskustelua lopettaa somacin ja hupsista, kaikki oireet loppu 😃 ! Minulla on ollut sydämen rytmihäiriöitä ennenkin mutta somac kuurin aikana ne tuplaantuivat... Kannattaa olla tarkkana näiden sivuvaikutusten kanssa ja ottaa ne tosissaan. Ei niitä turhaan ole sinne irjoitettu 😃.

Tintti2Re: rytmihäiriöt11.6.2015 13.36
Samat sivuvaikutukset mullekin tulee happosalpaajista ,rytmihäiriöt ,pahoinvointia....ainoastaan antasidit käy.
Myös muista lääkkeistä tulee samanlaisia sivuvaikutuksia.(lääkeallergia)

AuringonkukkaRe: rytmihäiriöt11.6.2015 14.16
Hei Tintti2 . Mitä ovat antasidit 😃 ?

Tintti2Re: rytmihäiriöt11.6.2015 14.51
Ne vähentävät mahan happamuutta neutraloimalla suolahappoa,eivät vaikuta samalla tavalla kuin happosalpaajat.

jeltseRe: rytmihäiriöt23.6.2015 20.06
hei
tuleeko kellään rytmihäiriöitä liikunnan jälkeen?, minulla tulee melkeen aina siitä asti kun refluksi todettiin, tällä hetkellä somacista tauko noin 3 viikkoa mutta rytmihäiriöt jatkuvat(eteislisälyonteja holtterissa todettu 420 kpl vuorokaudessa) olen menossa sydän ultraan, tämän kaiken saa refluksi aikaan

Jouko RajalampiJokke.mujahtelut26.6.2015 12.26
Moi kaikille olen harrastanut kovaa liikuntaa koko ikäni rytmihäiriöitä on ollut vuodesta 57 lähtien refluks leikkaus tehty 2007 ei auttanut vaikka leikattiin avohaavasta että sai tutkittua.on todellinen asentooihin liittyvä kaikki kierre kumarrus mahaan pallean kohtaan painaminen kauppakassin kantaminen toisessa kädessä vartalo joutuu väänteeseen nämä kaikki liikkeet alkaa muljuttaa ,yleensä kakki rytmihäiriöt tulee levossa joka asennossa lakkaa kun nousee ylös seisaalleen oikaisee itsensä suoraan pikaluistelen talvella ja kesällä rullapikaluistimilla tuntuu että tarvis koko ajan liikkua eikä olla levossa jotenkin pärjää.holtteri tehty ainakin 10 kertaa pisin 7 vrk kun piuhat laitetaan rintaan kiusallaakaan niitä muljutuksia ei tule paljon.nämä muljahtelut jopa invalisoi ihmisen ps tympääntyneen uupunut rytmäreihin olis lottovoitto kun saisi olla vuden ilman muljahaduksia aamut ja illat pahempia tässä pini tarina joka on totta lisälyönnit minulla alkaa pallean ja nvan väliltä!!!!!!!!

JokkeRe: rytmihäiriöt 26.6.2015 20.32
Jokke vielä niistä mljahduksista on ultrakuvaus myös tehty muutaman kerran mutta ei niissä olevinaan poikkeavaa,holtterissa yöllä laski lepopulssi 30 rasituksessa155 miten saisi lääkäreille selvitettyä että pahan oloisen muljahtelun provosoi joku ylävatsassa oleva tekijä miksi sydäntä tutkitaan aina kun vika voi olla ihan muualla????

Tintti2Re: rytmihäiriöt26.6.2015 21.58
Jos hakeutuu lääkäriin sydäntuntemusten takia niin ensimmäisenä tehdään aina sydäntutkimuksia että voidaan sulkea pois etteivät ole sydänperäisiä vaikka on tutkittu aikaisemminkin.
Vasta sen jälkeen selvitellään mistä muusta voivat johtua.
Suurin osa lääkäräistä tietävät että rytmihäiriöillä ja vatsaongelmilla on selvä yhteys.

Mato-67Re: rytmihäiriöt26.6.2015 22.09
Kun kävin aikoinaan rh:n takia lääkärissä, niin sain samantien lähetteen ultraan. Ultrattiin melkein kaikki mahdollinen... sydämen supistelu, koko, läpät, kammioiden tyhjeneminen, sepelvaltimoita, aortat, ruokatorvi, vatsanportti ja vatsa sekä maksa ja munuaiset. Sitten vielä sain kutsun PET-kokeeseen, jossa magneettikuvattiin sydän. Suoneen ruiskutettiin isotooppejja, kättä laitettiin jääveteen jne.:) Kaikki oli toistaiseksi kunnossa. Diagnoosi oli, että stressin, tupakan, valvomisen, alkoholin, rasvaisen ja mausteisen ruuaan, liikahappoisuuden, närästyksen, tyrän jne. provosoima sydän. Nykyään ilmeisesti otetaan vain sydänfilmi ja annetaan pari beetasalpaajaa ja lähetetään kotiin.

severi koivusaariRe: rytmihäiriöt29.6.2015 14.45
Hei että näinkö. Minulta on refluxsista kysytty vatastähystyksen yhteydessä. Vakuuttelin ettei ruoka nouse ruokatorveen.Sain silti sängynkohotusojdeen ja happosalpaajia. Niitä olen käyttänyt kun esim punaviinin ja rasvaruuan jälkeen on närästyksent tunnetta. Ei vähä mitään. Keväällä kun ajelin etelästä koittin.Auton kytkin reistaili pahasti.Tressari kun ei huoltoon päässyt ennen lyypekkiä,kun jo viikko oli ajettu omatekoisella "käsikytkimellä.Pääsin kotiin ja elämä sujui omia uomiaan,paitsi.Juuri tarinoissa kerrotut oireen sänkyyn mennessä pumppu piti ikäänkuin tauvon ja iski taas,että kaulasuonet pullisteli ja korvissa kyllä kuuli myös.Aina olen liikkunut ja kipusin hiihtohissilinjaa ylös pari kolme kertaa viikossa.Huohotin kuten aina ja pumppu kipitti toistastaa hyvän matkaa.Nuorempna 32 v jäi kerran pulssi ylös lenkin jälkeen ja teholle.Piikillä alkoi rauhoittua. Sydänlääkäriltä terveet paperit"liikunta tekee jatkossakin vain hyvää"
Elle kovin poislähtöä pelkaa.Varmmakin pumppu on kunnossa jos se nikottelematta rasitusta kestää.kolmisen tuntia syömisestä tasainen nousujohteinen rasitus. Jos jotain kuuluus rasitus seis ja tk-vaiheille.
Jos ei kuulu; itselläni auttoi kun nousi sängystä ja joi kuplivaa,sain kunnolla röyhtäiltyä niin homma oli ohi.Tonik,vissy,olut kaikilla sama vaikutus. Alkoholin,ja punkun jätin pois. Tressi on himmentynyt ja pumppu pelaa kuin puikki T faari70

Leenukka60Re: rytmihäiriöt6.7.2015 16.07
Olen kärsinyt rytmihäiriöistä, lisälyönneistä ja muistakin, monta vuosikymmentä ja sydäntä on tutkittu aika ajoin. Välillä on ollut parempia aikoja, välillä huonompia. Beetasalpaaja tarpeen mukaan on lääkitys. Refluksiepäily on tullut kuvioihin nyt myöhemmin. Se ilmenee lähinnä palan tunteena kurkussa ja (kuivana) röyhtäilynä. Ruokailun, kevyenkin, jälkeen sydän saattaa rueta hypähtelemään miten sattuu ja röyhtäyttää. Jotenkin tuntuu, että röyhtäily kuitenkin helpottaa sydämen tilannetta, ja yritänkin kaivaa niitä röyhtäyksiä "syvältä". Ihmetyttää kyllä, että mistä sitä ilmaa niin paljon kertyy ja että heti aamullakin täytyy röyhtäillä. Vaatteet eivät saa tippaakaan kiristää, muuten tulee rytmäreitä.

Olen siis ihan kummallisessa rytmärien ja röyhtäyksien kierteessä. Onkohan tällaista kenelläkään muulla? En juo kahvia enkä käytä juuri alkoholia ja ruoassa yritän ottaa huomioon vatsani. Otan röyhtäilyihin Laxogas'ia ja syön maitohappobakteerivalmistetta.

IlmapalloRe: rytmihäiriöt6.7.2015 23.04
Mulla on nimenomaan tuo homma että ilmaa kertyy vatsaan ja siitä tulee jotain häikkää, ja ihan sama syökö paljon, ei mitään, tai mitä syö, ilmaa jos pukkaa niin sitä pukkaa.
Sitten kun ilmat saa pihalle niin helpottaa, saa kyllä joskus röyhtäillä aika paljon, joskus ei sitten se ilna taho poistua ja on aika tukalaa.
Jos on maha pallona ei oikein mitän voi tehdä, menee löhöömiseksi.
Helpotus tulee joskus hetkessä kun vetäsee 10 sek röyhtäyksen :) että ne on joskus luonnottaman pitkiä.

Että et oo ainoa jota tuo ilma vaivaa :\

Mato-67Re: rytmihäiriöt7.7.2015 8.18
Tuosta röyhtäilystä. Tai sen tarpeesta...

Tietyissä tapauksissa se on puhtaasti psyykkinen oire (ilman nieleminen eli tekoröyhtäily), ja joissain tapauksissa varsinainen ilma. Ja tietenkin myös jopa niiden yhdistelmä.

Ilman nieleminen (tekoröyhtäys) voi johtua
- psyykkisistä syistä
- sydänvaivoista
- ruokatorven ongelmista
- vatsanportin ongelmista
- tyrästä
- refluksista

Kun on syystä tai toisesta huolta ja murhetta, mitä tahansa, mikä kuormittaa mieltä, niin nämä saattaa tuntua lähes aina vatsassa erilaisina tunteina... paineen tunne, kihelmöinti, kipu, polttelu jne. Sitä tunnetta me yritetään lievittää erilaisin keinoin... jotkut ottaa lasin vettä, jotkut kamomillateetä, jotkut pellavansiemeniä, jotkut hedelmän, jotkut Nexiumin... jne. Sitten on tämä eriskummallinen "lievityskeino", ilman nieleminen, eli tekoröyhtäys, jolla lievitetään sitä ikävää tunnetta vatsassa.

Monilla on meinaan sellainen harhakäsitys, että se tunne on aina tai useimmiten ilmaa vatsassa. Syy voi olla ihan muuta kuin ilmaa. Se voi olla vatsanportti- tai ruokatorviperäinen oire (refluksi, tulehdus, mausteinen ja rasvainen ruoka jne), tai tyrä, tai jokin psyykkinen oire, mutta se tulkitaan herkästi, että siellä on kuin ilmaa. Sitten jos alkaa tekoröyhtäilyllä yrittää saada sitä kuviteltua ilmaa pois, niin sitten vasta sitä ilmaa alkaa todellisuudessa kertyä. Ja paitsi vatsaan myös ruokatorven loppuosaan. Sitten vihdoinkin tulee se "10 sekuntia" pitkä helpottava röyhtäys, ja samalla koetaan, että noniin tulihan se sieltä, vaikka todellisuudessa se pitkä röyhtäys johtui vain ilman nieleskelystä.

Eri asia on sitten kun sitä ilmaa ON siellä vatsassa (nieleskely, rasvainen ruoka, kaali, pavut, purkka, hiilihappojuomat, pulla, ranskanleipä, napostelu, herkuttelu jne). Ja jos vielä kärsii syystä tai toisesta johtuvasta vatsanportin toimintahäiriöstä, niin sitten puhutaan oikeista ilmavaivoista. Mutta kummin päin tahansa, niin siinä voi tehdä itselleen karhunpalveluksen, jos alkaa tekoröyhtäilemään. Se ilman määrä kun saattaa vain lisääntyä, ja olo sitä mukaa pahentua. Järkevämpi on alkaa miettimään, mistä se ilma sinne kertyy, vai onko kyseessä vain väärä tulkinta, ja mistä sitten johtuu ne tunteet, jotka tulkitset ilmavaivoiksi. Eli opiskelua ja itsensä sekä tekemisiensa tarkkailua se vaatii. Sitä kautta löytyy todelliset syyt ja aiheuttajat ja olon helpottuminen, tai jopa oireiden poistuminen.

IlmapalloRe: rytmihäiriöt7.7.2015 8.33
En mä ainakaan saa vatsaan mitenkään itse pumpattua ilmaa sellaisia määriä mitä sinne kertyy, eikä tarvitse tekoröyhtäillä.
Kyllä ne ilmat tieltä sitten tulee, ja jos ei tule niin sen kyllä huomaa kun alkaa ahistamaan.
En tiedä "tietyistä tapauksista", mutta mun korvaan tuo sun jutustelu kuulosti siltä ettet tiedä mistä puhut, jos tietäisit niin et tuollaista kirjoittelis :)
Sen kyllä tietää kun siellä on ilmaa, 100% varmuudella.
Kuinka monilla on tällaisia harhakäsityksiä? Onko jotain tutkimustietoa vai oliko ihan oma arvio? Kattavakin?
Tieto ja luulo, kaksi eri asiaa.
Mutta saahan sitä arpoa, ehkä se joskus osuu oikeaan...
Itse en tuosta kyllä tunnistanut itseä koskevia asioita yhtäkään, mutta muuten hyvä kirjoitus :)

Mato-67Re: rytmihäiriöt7.7.2015 9.12
Se mistä kirjoitan perustuu ihan todelliseen elämään. mm. HUS:n lääkärin ja vaimoni ystävän (psykogeriatri) kanssa keskusteluun. Vatsaoireita voi tulkita useilla tavoilla, jos ei ole täsmätietoa. Kun itse olin lääkärissä vatsaoireistani, niin tämä "harhakäsitys" -seikka tuli hyvin esille. Kerroin juuri tästä, että sitä ilmaa ei saa pois vaikka kuinka yrittää puskea. Tähän sain juuri tuota tietoa mitä kirjoitin, eli "monilla on se harhakäsitys, että ne tuntemukset on aina tai usein ilmaa, vaikka kyseessä on jokin muu aiheuttaja."

Ja kyllä sillä nieleskelyllä saa vaikka vatsansa pinkeäksi ja oksennuksenkin kun tarpeeksi kauan nieleksii. Sinäkin. Ja jos se tapahtuu ilman, että tiedostat sitä täysin ja kärsit vielä vatsanportin toimintahäiriöistä... Arvotaanko seuraava selitys, vai haluatko, että linkitän sulle näistä "harhoista" tietoa?

IlmapalloRe: rytmihäiriöt7.7.2015 9.21
Kuten sanoin en tunnista mitään tuosta sinun jutusta, en tietty väitä että ei itsensä täyteen nieleskely olisi mahdotonta mutta sen tiedän että omalla kohdalla sellaisesta ei ole tosiaankaan kyse, ilmaa on, se sieltä yleensä poistuu sen suuremmin ponnistelematta.
Se mistä ilma sinne menee onkin oma juttunsä, ruoka, porttiongelmia vai mitä, vaikea sanoa, mutta ei se sinne itse aiheutetusti :)
Vaan hyvä avata erilaisia näkökulmia, eip siinä mitään.

Mato-67Re: rytmihäiriöt7.7.2015 9.57
Kirjoitin siis kahdesta eri tavasta: tunne, jonka voi tulkita ilmaksi sekä varsinaiset ilmavaivat (ruuansulatusperäinen kaasunmuodostus). Se ei ollut sinuun kohdistettu. Vaikka et itseäsi tunnistanutkaan siitä "harhaosuudesta", ei se silti tarkoita, että arvoin tai luulin asiat, joista kirjoitin.

Ja ilma menee vatsaan aina, siis AINA, itseaiheutetusti. Aina kun nielet jotain... ruokaa, juomaa, lääkkeen, sylkeä, tyhjää... niin ilmaa menee aina mukana, josta osa jää ruokatorven alaosaan ja osa menee vatsaan. Ja toinen tapa oli se kaasun muodostuminen vatsaan (ruuansulatus).

Osaatko muuten erottaa vatsassa olevan ilman/tms asioiden aiheuttamat tuntemukset suolistokaasujen/suolisto-oireiden aiheuttamista tuntemuksista? Jos, niin olet aika fakiiri:)

Leenukka60Re: rytmihäiriöt7.7.2015 10.22
Kiitos paljon kommenteista :) Minä en ole ennen tekoröyhtäilystä kuullutkaan. Omat röyhtäykseni ovat varmaankin yhdistelmä niitä ja tavallisia. Ainakin se on selvää, että yritän parantaa sydämen lisälyöntisyyttä röyhtäilemällä, osin pakotetusti. Iso osa tulee kyllä ihan ponnistelematta. Ilmaa nielen osin huomaamattani selvittääkseni kurkun tilannetta (tuntuuko paine/pala vai ei).

Eilen tein tietoisen virheen syömällä vatsani täyteen illansuussa (kun oli niin hyvää..). Sydän reagoi turvonneeseen oloon välittömästi aloittamalla lisälyönti- ja hypähtelyrumban, jota kesti n. 3 h (sen ajan, kun ruoka oli vatsalaukussa?). Sitten rauhoittui niin, että pystyin nukahtamaan hyvin. Vagus-hermolla lienee osansa tässä. Joskus ruokailu ei aiheuta mitään isompaa, joskus pelkkä banaani hypähtelyttää. Välillä tuntuu, ettei huvita syödä ollenkaan ton sydämen takia. Olenkin laihtunut muutamia kiloja, mutta keskivartalossa se ei pahemmin näy.

wilson81Re: rytmihäiriöt10.7.2015 0.12
Holaa!!
Vihdoinkin löytyi kohtalotovereita. Pidin jo itseäni kahjona näiden oireideni kanssa. Tästä keskustelusta tunnistan itseni niin täysin. Rytmihäiriöitä(varsinkin ruuan jälkeen)refluksia, palan tunnetta kurkussa, röyhtäilyä. Lisälyöntejä yms. Olen täysin vakuuttunut lisälyöntien ja vatsan ongelmien yhteydestä!!
Helpottavaa lukea kun en olenkaan ainoa!

TellaRe: rytmihäiriöt10.7.2015 21.14
Täälläkin sama ongelma! Lisärit tuli alun perin hartiavaivojen ja lukkojen yhteydessä. Ne vaivat sain pois kun kävin osteopaatilla ja korjasin lantion virheasennon ja sitä kautta huonon ryhdin. Mutta lisäreitä on edelleen aina kun röyhtäyttääkin. Röyhtäily puolestaan alkoi, kun otin tiettyjä ruoka-aineita (joita olin dieetannut kuukausia imetyksen takia) takaisin omaan ruokavaliooni. Nyt vaikka vältän ko. ruokia taas, röyhtäily vaivaa edelleen ja aiheuttaa puolestaan lisäreitä. Tuntuu että ärtyy monestavä ruoasta. Miten että millä tuon vatsan rauhoittaisi. Ja olisiko syytä mennä tähystykseen varoiksi..

Mies50Re: rytmihäiriöt17.9.2015 17.43
Vanha ketju, mutta tädillä oli samantapaisia oireita kuin Sitruksella ja todettiin vaikea sepelvaltimotauti :(

SitrusRe: rytmihäiriöt17.9.2015 18.03
Ai minkälaisia oireita? Tämä on pitkä ketju, ja oireet ja oireettomuus ovat vaihdelleet laidasta laitaan.

mariminttuRe: rytmihäiriöt5.12.2015 0.44
Hei minullekin tuli rytmihäiriöitä ja tiheää pulssia. Kun perehdyin reseptiin (Somac) ja sen sivuvaikutuksiin, niin siellä mainittiin, että"jos käytät yli 3 kk Somacia, on mahdollista, että veren magnesiumpitoisuus laskee. Matala veren magnesiumpitoisuus aiheuttaa mm. väsymystä ja tiheää sykettä." Alhainen magnesiumpitoisuus voi aiheuttaa sitten kalsiumin ja kaliumin puutetta. Kaliumin puute aiheuttaa rytmihäiriöitä ja nopeaa sykettä (sydämen tykytystä).
Oletteko ajatelleet tätä?

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt5.12.2015 2.02
mariminttu, kuinka monta vuotta olet Somacia käyttänyt? Onko sulla jotain muuta lääkitystä sen lisäksi?

Oothan tietoinen miksi nimenomaan refluskitautia sairastavilla saattaa olla erityyppistä sydänjuttuja (ei liity lääkitykseen)?

Kannattaa käydä mittauttamassa magnesiumarvosi, jos epäilet, että ongelmiesi taustalla on tämä. On ainakin todella helppo todeta ja saada mielenrauha, jos siitä on huolissaan ...

Meidän sivustolla on tuosta magnesiumista uutisoitu kolme vuotta sitten näin:

"Magnesium ja happosalpaajien pitkäaikainen käyttö

Keskimäärin yli vuoden happosalpaajia käyttäneillä voi joissakin tapauksissa esiintyä magnesiumtason vähenemistä, Yhdysvaltain elintarvike ? ja lääkevirasto FDA varoitti viime vuoden maaliskuussa.

Vaikka magnesiumin puute ei ole niinkään usein esiintyvä happosalpaajien pitempiaikaiseen käyttöön liittyvä haittavaikutus, FDA:n mukaan erityisen tarkkaavaisia kannattaa olla henkilöiden, joilla on lääkityksenä Digoxin, nesteenpoistolääkkeitä ym. vastaavia lääkkeitä, jotka lisäävät itsessään magnesiumin eritystä.

FDA suosittelee Yhdysvalloissa lääkäreille nykyisten tietojen pohjalta magnesiumtason mittausta verikokeella ennen lääkityksen aloitusta sekä pitempiaikaisen käytön aikana jaksoittaista seurantaa. Magnesiumin puutteeseen oli tarkastelluissa tutkimuksissa kokeiltu lääkärin seurannassa magnesiumlisää, joka oli auttanut n. 50 % tapauksissa. Lähes neljännes vajauksesta kärsivistä joutui lääkärin suosituksesta lopettamaan happosalpaajalääkityksensä kokonaan. Varsinainen syy tai mekanismi happosalpaajien käytön ja esiintyneen magnesiumin puutteen välillä on vielä epäselvä.

Yleensä magnesiumin puutos johtuu joko lisääntyneestä menetyksestä tai sen riittämättömästä saannista. Alttiimpia ovat yleensä esim. diabeetikot, imeytymisongelmista kärsivät (esim. suolistosairaat, keliaakikot), raskaana olevat, runsaasti alkoholia käyttävät ja munuaissairaat.

Kehossa magnesiumia tarvitaan moniin tehtäviin mm. normaaliin lihas ? ja hermoston toimintaan. Se on keskeinen elementti sadoissa aineenvaihduntatapahtumissa. Sen puute (hypomagnesemia) voi aiheuttaa esim. heikotusta, oksentelua, kramppeja, vapinaa sekä rytmihäiriöitä. Samanaikaisesti esiintyy yleensä myös kalsiumin puutetta (hypokalsemia) sekä liian alhaista kaliumpitoisuutta.

Suomalaisten ravinnossa magnesiumia esiintyy hyvin, erityisesti viljavalmisteissa, kasviksissa (perunat, hedelmät, marjat), maitotuotteissa, kahvissa, mineraalivesissä, manteleissa ja pähkinöissä. Suositeltu vuorokausiannos Suomessa on miehillä 350 mg ja naisilla 280 mg. Jos määrä ylittyy, munuaiset erittävät magnesiumia enemmän virtsaan. Liiallinen määrä voi aiheuttaa myös ripulia; magnesiumia käytetäänkin hyväksi myös ulostuslääkkeissä. Erittäin harvoin esiintyy varsinaista magnesiumin liikasaantia (hypermagnesemia). Terveellä ihmisellä ei ole vaaraa saada magnesiumia liikaa ravintolisien normaalilla käytöllä (P. Mustajoki, Duodecim, 2012).

40 eniten magnesiumia sisältävää tuotetta Suomessa (Fineli, THL)"




(Lähteet: Mustajoki, P. Terveyskirjasto, Duodecim, 31.10.2011, TherapiaFennica, 10.11.2011, US Food and Drug Adminstration, 2.3.2011, Fineli (THL))

refluksikurkkuRe: rytmihäiriöt5.12.2015 2.15
Siinä Somacin selosteessa sanotaan muuten myös näin ...
juttele lääkärin, apteekin henkilökunnan tai sairaanhoitajan kanssa "JOS elimistösi magnesiumpitoisuus on pieni. Tämä voi olla vakava ongelma. Magnesiumpitoisuus voi pienentyä joillakin henkilöillä, jotka käyttävät protonipumpun estäjiä vähintään 3 kuukauden ajan. Jos magnesiumpitoisuus pienenee, niin käy yleensä vuoden kestäneen hoidon jälkeen. Sinulla voi mahdollisesti esiintyä pienen magnesiumpitoisuuden oireita."

mariminttuRe: rytmihäiriöt5.12.2015 12.03
Olen käyttänyt noin vuoden verran Somacia. Syön vähäsuolaista ruokaa enkä käytä juuri lainkaan suolaa itse valmistamassa ruuassa. Marjoja en pysty syömään refluksian takia . Hedelmistäkin vain muutamia.
Sydänfilmit on otettu, eikä näy poikkeavaa (useamman kerran). Mutta yöllä tulee tykytystä ja kun nousen ylös, niin verenpaineet nousee.
Ei kiva juttu. Mutta ehkä täytyy lähteä mittauttamaan magnesium- ja kaliumpitoisuudet ja tarttua suolapurkkiin. Ainakin magnesiumtabletti alkuun. Minulla ei ole muita sairauksia ja kolestroli on hyvä. Liikun päivittäin.
Refluksikurkulle; olen tietoinen, että voi olla sydänjuttuja, mutta vaikka olen useita vuosia sairastunut refluksiaa, lääkkeitä olen käyttänyt vasta vuoden. Yllätyksenä tuli nämä yölliset tykytykset.

Tintti2Re: rytmihäiriöt5.12.2015 12.23
Oma kokemus: selkärankaongelma/fasettilukko voi myös aiheuttaa rytmihäiriöitä/tykytystä.

PikeRe: rytmihäiriöt5.12.2015 16.03
Hei mariminttu, Sitrus ja refluksikurkku!

Minulla on ollut kauan tykytyskohtauksia ja muljahduksia, välillä päivystykseen ja kaikki sydämen osalta ollut ok. Myös rasituskoe tehty, kaikki ok, muutamaa vaaratonta lisälyöntiä lukuunottamatta.

Lääkärit ja itsekin olen sitä mieltä, että osaltaan ne aiheutti verenpainelääke, joka on ollut tämän vuoden pois käytöstä (edellisin tykykohtaus ollut toukokuussa, pulssi 140-150 ja olo kauhea). Tuolloin muoden kontrollikokeiden oton yhteydessä todettiin kalium arvo liian alhaiseksi( sain kalium kuurin ja arvo nyt ok). Lisäksi refluksilla ja vaihdevuosilla on oma osuutensa. Oireet ovat nykyisin lähinnä nopealyöntisyyttä, ei niinkään tykykohtauksia.

Mutta olen sitä mieltä, että mikäli sydämeen liittyvät asiat kovasti vaivaavat, lääkärin puheille ja tutkimuksiin, niin olo rauhoittuu ainakin niiltä osin.

Lauantai-iltaa ja hyvää huomista Itsenäisyyspäivää 🌟

mariminttuRe: rytmihäiriöt5.12.2015 19.48
Tervehdys sinulle Pike! Kun sinulla tuli tuo korkea pulssi, kun pulssi laski, niin nousiko sitten verenpaineet? Minulle käy yöllä tai aamuyöllä niin että herään hikoiluun ja tiheään sykkeeseen 100-110, sen jälkeen nousen ylös, pulssi alkaa laskea, mutta paineet nousta. Tässä menee noin puoli tuntia, kun sitten paineet on normina. Sitten alkaa palella.
Sydänfilmit, keuhkothoraxit ja verikokeet otettu. Ei mitään poikkeavaa.
Nähtävästi pitäisi tuo kalium ja magnesiumarvo mittauttaa.
Lauantai-iltoja ja hyviä itsenäisyyspäivä sinullekin.

PikeRe: rytmihäiriöt5.12.2015 20.56
Mulla nousi paineet tosi korkealle tuon "kohtauksen" aikana. Osaltaan kovasta jännittämisestä, pelosta ja hieman paniikkihäiriönkin takia, sanoi lääkärikin.

Muutaman kerran päivystyksessä kun olen joutunut käymään, niin tykytyksen laannuttua, paineetkin laskivat. Eli just toisin päin kun sulla.

Jännitys kyllä tekee kummia, myös verenpaineen nousua.

Lääkärille kannattaa mainita.

AnnaMyyRe: rytmihäiriöt6.12.2015 10.13
Perustietopaketti http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/sydameen_sattuu_vai_sattuuko

SitrusRe: rytmihäiriöt27.12.2016 9.58
Varasin ajan yks. kardiologille kyllästyteenä julikisen vähättelyyn. Olen kyllästynyt oireisiin ja kommentteihin -tuskin sulla mitään on-
Ensikäynti on 40 min. ja otan mukaan dokumentit oireista.

Käynti on epäilemättä kallis, mutta musta tuntuu että se on sen väärti. Olo rauhoittui jo.

AnnaMyyRe: rytmihäiriöt27.12.2016 11.59
Hyvä Sitrus, olet siitä onnekas jos sulla on varaa yksityisiin.Milloin sulla on aika?

Mulla oli erittäin selkeesti sydänperäiselle tuntuvia oireita syksyn aikana, mutta nyt ei ole ollut niinkään.

Mutta en tiedä, kynsien aluset on mielestäni oudosti sinertävät ja eilenkin hiihtolenkin jälkeen oikein huomasin sen enemmän.Itse hiihtolenkillä ei tuntunut mitään kurjaa missään eikä sen jälkeenkään.

Jotenkin koko kämmenten yleisväri näyttää sinertävälle:(

SitrusRe: rytmihäiriöt2.2.2017 21.24
Tyky tyky tyky. Rintakehä tykyttää ja sytkyttää.

Ihme tässä on se, että voin yleisesti paremmin sekä henkisesti että fyysisesti. Silti vaan tuntuu tykytystä, epätasaisuutta ja ylivirittyneisyyttä. Joka pv teen rentoutussession. Mittari näyttää, että syke on tasainen, vp.kin on melko hyvä.

Ainut vaan, että uni on katkonaista eikä pahemmin ole nälkä.

MiukuRe: rytmihäiriöt2.2.2017 22.14
Minulla rytmihäiriöt johtuu närästyksestä/ jatkuvasta röyhtäilystä. Närästys puolestaan johtuu syömisistä, huonosta ruoansulatuksesta. Tietyt ruoat närästää. Tekee myös ahdistavaa oloa. Olen löytänyt suurimman avun Candida forte nimisestä tuotteesta, lisäksi omenaviinietikka auttaa kohtauksiin (2dl vettä, 1rkl omenaviinietikkaa). Mahassa on ilmeisesti liian vähän suolahappoa, niin ruoka ei sula. Myös suolahappokapselit auttaa..

SitrusRe: rytmihäiriöt2.2.2017 22.31
Mä yhdistän myös tykytyksen syömiseen ja ruokatorveen. Joskus ei tartte kuin kumartua niin muljahtaa. Vagushermoraukka.
Mutta etikkaan en koske, se ei sovi enää ollenkaan. Hyvästi salaattikastikkeet.

SitrusRe: rytmihäiriöt3.2.2017 10.34
En ole juonut kahvia viikkoihin. Eilen join. Illalla oli sydämentykytystä inhottavasti.
Voiko se johtua yhdestä pienestä espressosta?

MiukuRe: rytmihäiriöt3.2.2017 11.50
Pahimpina aikoina en kestänyt kahvia yhtään. Nyt kun maha on taas kunnossa niin menee kolmekin kuppia. Kannattaa karsia ruokavaliosta kaikki mahaa ärsyttävät, yleensä maito ja viljatuotteet. Ja muut teolliset. Elimistö reagoi monesti näihin, koska ovat niin pilalle jalostettuja. Mitä vähemmän käsitelty ruoka-aine, sitä parempi :) Sitten kun tilanne on rauhoittunut, voi kokeilla yksi kerrallaan ottaa takaisin, esim kahvin, ja katsoa tuleeko oireita. Mutta monikaan ei palaa maito/viljatuotteisiin koska ilman niitä olo on huomattavasti parempi. Veikkaisin että aika suurella osalla ihmisistä. Mahan toimintaa kannattaa tukea alkuun esim candida fortella.

SitrusRe: rytmihäiriöt3.2.2017 14.11
Kysymykseni koski kahvin vaikutusta sykkeeseen.

MiukuRe: rytmihäiriöt3.2.2017 14.32
Mahalaukun ärsytystila, syystä tai toisesta, vaikuttaa kokemukseni mukaan sykkeeseen. Eli kahvikin sitä kautta voi vaikuttaa.

Tintti2Re: rytmihäiriöt3.2.2017 15.11
http://www.iltalehti.fi/terveys/2015092520416638_tr.shtml

Sitrus, laitoin linkin kahvista koska tänään mulla on niin pirulliset alaselkä-kivut ettei pysty istua samassa asennossa pitkään ja kirjoitella :-(

SitrusRe: rytmihäiriöt3.2.2017 16.30
Voi kiitos, Tintti! Oli hyvä artikkeli.
Kurjuus sun selkää, toivon että kipu helpottaa 💟.

Tintti2Re: rytmihäiriöt3.2.2017 16.40
Kiitti!
Eiköhän se pikkuhiljaa.....tälle vuosimallille näitä vaivoja tahtoo kertyä ;-)

SitrusRe: rytmihäiriöt3.2.2017 16.45
Saman olen huomannut. vm. -66.

Tintti2Re: rytmihäiriöt3.2.2017 17.29
Voi Sitrus, sulla on kyllä kirimistä kun olet yli kymmenen vuotta perässä :-D

SitrusRe: rytmihäiriöt3.2.2017 21.41
Jokainen omassa tahdissaan, niinhän?

Tintti2Re: rytmihäiriöt3.2.2017 22.24
Niinpä, itellä nämä rytmihäiriöt kulkenut mukana jo liki 40 vuotta eli nuoruudesta lähtien ja samaten mahaongelmat , vielä selkäproblematiikka niin siinä on soppa kerrakseen.
Pieni lohtu kurjuudessa....nyt illalla tuntuu että selkäkipu vähän hellittänyt, pitää varmaan koputtaa puuta :-)

SitrusRe: rytmihäiriöt4.2.2017 0.12
Mulla rytmihäiriöt alkoi refluksin myötä. Stressi, keski-ikä ja semmoset on pahentanut. Ennen liikuin paljon, nyt tuskin lainkaan.

KärsiväSydänRe: rytmihäiriöt5.2.2017 18.57
Hei
Etsin epätoivoisesti vertaistukea sydämen lisälyönneistä kärsivistä ihmisistä.
Mä en jaksa kohta elää enää. Jatkuva pelossa eläminen vie minulta kaikki voimat. Aamulla kun herään on ensimmäisen mielessä sydänasiat ja viimeisenä ennen nukahtamista tunnustelen pulssiani. Oon käynyt vuosien aikana useita kertoja ekg:ssä. Ambulanssikin on tilattu pari kertaa kun luulin taas vaihteeks että kuolen. Se on ihan yks ja sama makaanko sohvalla vai oonko salilla. Muljuu muljuu muljuu. Jokapäiväinen elämä yhtä helvetin kärsimystä. En voi keskittyä mihinkään kunnolla. En heittäytyä tilanteisiin niinkuin haluaisin. En ole huoleton, en spontaani. Jätän matkoja väliin. Keksin tekosyitä jottei tarvitse osallistua juhliin jnejnejne.
Menin yksityiselle lääkärille kun vihdoinkin oli tarpeeksi rahaa ja minulle tehtiin 24h holtteritutkimus. Lisälyöntejä jotain 1000+ mutta kaikki hyvänlaatuisia. Syytettiin stressiä.
Tehtiin varmuuden vuoksi sydämen ultraus. Kaikki ok.
Koska mulla tulee lisälyöntejä myös usein liikunnassa sain tehdä rasitustestin jossa niitä tulikin paljon (tulee aina kun pelottaa/stressaa ja tuo tilanne oli paniikkihäiriöiselle aika helvatan pelottava). Hyvä niin-> saatiin nauhalle-> vaarattomia.
Ongelma on se että mä en pääse tästä pelosta millään yli.
Mulla oireena kaikki. Hitaita, nopeita, yksittäisiä, peräkkäisiä, raskaita, puristavia, kivuliaita, elohiireltä tuntuvia töksähdyksiä, kaikki mitä voit ajatella -mulla on.

Löytyykö kohtalotovereita? Siis joku muu jolla myös saattaa tuntua nopeana kipuna tuo lisälyönti.
Mä en enää jaksa yksin. Kukaan lähipiirissäni ei ymmärrä millaista on elää tämän vaivan kanssa. En myöskään uskalla puhua tästä, sillä pelkään kuulevani "vääränlaisia" kommentteja, jolloin oon entistä varmempi että nyt ovatkin vaarallisia ja kuolen.

SitrusRe: rytmihäiriöt5.2.2017 19.58
Kuulostaa kyllä rankalta. Tunnistan sun tuntemukset, tilanteiden välttelyn ja väsymyksen. Mutta ei mun oireet ole läheskään noin pahoja.
Tutkimuksiin pääsee tommosilla vaivoilla julkisellekin nopeasti.

PallomassuRe: rytmihäiriöt5.2.2017 21.27
Hei Kärsivä sydän, tässä kohtalotoveri, olen pelännyt jo kohta 20-vuotta joka päivä. Koko elämästä meni tosiaan ilo ja spontanius kun oireet alkoivat v. 2001. Rajoittaa elämääni todella paljon. Pelkään jokaista lisälyöntiä ja tykytystä ja nopealyöntisyyttä ja sitä kun jää lyönti väliin niin paljon, että jähmetyn täysin ja paniikkihäiriöisenä ei todellakaan ole kivaa elää tämän kanssa. Olen menossa terapiaan taas, olen jo käynytkin aiemmin mutta kun oireet taas pahenivat niin en keksi enää muutakaan. Toivotan sinulle jaksamista, tiedän todellakin että jaksaminen ja koko elämä on todella vaakalaudalla tämän asian kanssa. Olen yrittänyt lohduttautua sillä, että mulla akoi aikoinaan ensin paha, paha närästys ja sen jälkeen nämä rytmihäiriöt, että toivon joka päivä että ne eivät ole sydänperäisiä, vaan johtuvat refluksista. Mulla on todella yliherkkä hermosto ja sehän vasta saakin kaikkiea oireilua aikaiseksi.

PallomassuRe: rytmihäiriöt5.2.2017 21.34
vielä jatkoa edelliseen: mulla alussa rytmihäiriö tuntui kovana, salaman kaltaisena kipuna keskellä rintaa ja säteili siitä sivusuunnassa. Alkuun kun niitä oli joka päivä ja koko ajan niin en voinut edes puhua, se laukaisi oireen heti. Jos yritin kävellä nopeasti saatikka sitten ottaa muutaman juoksuaskeleen, niin johan alkoi heti rytkäämään. Olin aivan paniikissa ja kävin koko ajan lääkärissä, ekg:ssä, sydämen ultrassa, ja kardiologilla. Oireet olivat aivan sietämöttömiä. Lääkäri vain sanoi, että juokset vaan, älä välitä oireista....ihan tajutonta, eihän siitä tullut mitään. Tavallista mäkeä kävelleesä meni häiriö päälle. Mutta en antanut periksi ja juoksin vuonna 2009 ensimmäisen puolimaratonin Helsingissä - pitkä matka oli siihen pisteeseen, mutta se on mahdollista. Pelko on silti säilynyt ja monta lenkkiä on jäänyt kesken oireen alkaessa ja olen maannut lattialla kotona aivan paniikissa. Mutta en ole antanut periksi - juoksen edelleen, mutta pelkään silti koko ajan :(

KärsiväSydänRe: rytmihäiriöt5.2.2017 22.12
Kiitos tosi paljon vastauksista. <3 tuntuu pahalta muidenkin puolesta, ei tätä toivo kenellekään. Silti tuli parempi olo kun tajusin etten ole yksin tämän kamalan vaivan kanssa. Kiitos
Ihanaa oli kuulla Pallomassu että olet saavuttanut isoja asioita. <3

MinttunenRe: rytmihäiriöt5.2.2017 22.15
Hei! Kirjoitin tänne jokunen vuosi sitten, kun luulin, että rytmihäiriöt johtuvat refluksista. No, eivät johtuneet niistä, vaan olivat molemmat oireita harvinaisesta sairaudesta. Monta kertaa tutkittiin sydäntä ja keuhkojakin, mutta mitään ei löytynyt. Tilanne hieman helpotti, kunnes pitkän yskän jälkeen mulla diagnosoitiin chiari malformaatio. Ja kaikki kummalliset oireet saivat selityksen. Sairauden oireet vaihtelevat kullakin, oireita voi olla muutama tai 20 erilaista. Yli 100 oiretta on tunnistettu johtuvan tästä. Tässä siis rytmihäiriöt ovat aivojen aiheuttamia, joten mitään vikaa ei yleensä löydetä sydämestä. Minulla tämä aiheutti hengityksensäätelykeskukseen vaurion, joten aloin kärsiä uniapnea statukseesi, mikä muuten yleisesti aiheuttaa rytmihäiriöitä sekin. Nyt saan hoitoa uniapneaan, joten ei ole enää rytmihäiriöitä, koska keho saa levätä oikeasti yöllä. Halusin vain jakaa tämän, jos se auttaisi jotakuta löytämään oikean syyn oireilleen. Lisätietoja sairaudesta löytyy Neuroliiton sivuilta.

nervus vagusRe: rytmihäiriöt6.2.2017 11.34
Moikka KärsiväSydän. Todella ikävästä vaivasta kärsit. Itsellänikin takana parikymmentä vuotta erinäistä sydänoireilua, tutkimuksia, ea-käyntejä, huolta ja murhetta. Oireista tärkeimpinä yllättäen alkavat takykardiakohtaukset (ea:ssa leposyke ollut luokkaa 170), lisälyönnit, epämääräiset kivut, puutumiset, hengenahdistus jne. ja viimeisimpänä yllättäen alkava hidaslyöntisyys ja sitä seuraava verenpaineen nopea lasku. Tämän viimeisen olen laittanut refluksin ja vagus-hermon piikkiin. Huolta lisääviä riskitekijöitä mm. stressi, verenpaine ja kolesteroli. Kokonaisuutena oireilu on vähäisempää aina silloin kun stressitaso on matala ja mieli muutenkin ok.

Mitään kaiken kattavaa neuvoa en osaa näin maallikkona ja vertaisena antaa, mutta varmasti sinullekin tutut perusasiat kannattaa pitää kunnossa.

Fyysisellä puolella lihaskunnon ja verenkiertoelimistön harjoittaminen, sekä stressihormonien vähentäminen:

-säännöllinen, reipas liikunta, erityisesti ulkoilmassa
-hyvä ryhti, rintaranka auki
-säännöllinen rentoutuminen (esim. mindfullness tyyppinen meditointi) ja hengitysharjoitukset
-säännöllinen lepo ja yöunet

Ravitsemuspuolella:
-monipuolisuus, kala ja kasvikset, sopivat annokset ja ruokailurytmi
-vähän suolaa, hyvät rasvat
-kahvin, suklaan ym. kofeiinia sisältävien ruoka-aineiden minimointi
-riittävästi magnesiumia ravintolisänä
-Omega-3

Mieli on hyvin keskeisessä roolissa koko asiassa:

"Aamulla kun herään on ensimmäisen mielessä sydänasiat ja viimeisenä ennen nukahtamista tunnustelen pulssiani."

Tämä ylläpitää korostunutta tietoisuuttasi (herkistyminen) sydämestäsi ja provosoi varmasti osaltaan oireilua. Kierteestä pitää päästä pois keinolla millä hyvänsä. Sydämesi on tutkittu ja terveeksi todettu. Ainakaan se ei murehtimalla paremmaksi muutu. Onko beetasalpaajat käytössä ja katetriablaation hyöty arvioitu?

Terapia on hyvä idea, meditointi myös. Ahdistusta ja stressiä ylläpitäviin tekijöihin puuttuminen erittäin tärkeää. Jatkuva pelko ja ahdistus lisää stressihormonien tuotantoa ja oireilua. Keskittymällä jatkuvasti oireisiisi, elimistösi myös oppii reagoimaan pienimmillekin sydänperäisiltä vaikuttaviin tuntemuksiin erittämällä lisää mm. adrenaliinia, joka taas provosoi uusia oireita.

Ps. Yritä rakentaa positiivinen suhde sydämeesi. Älä pelkää sitä, vaan arvosta sitä ja pidä siitä huolta. Se on ehkä vähän yli innokas sykkimään, mutta kukaanhan ei ole täydellinen. Kaikella todennäköisyydellä se palvelee sinua vielä kymmeniä vuosia eteenpäin. Mitä paremmin tulette keskenänne juttuun, sitä paremmin voitte molemmat.

KärsiväSydänRe: rytmihäiriöt6.2.2017 14.38
Arvostan sanojasi nervus vagus <3 kiitos
Olen yhteydessä terveyskeskukseen jos saisin apua tohon psyykkiseen puoleen.

PallomassuRe: rytmihäiriöt6.2.2017 17.40
Hienosti sanottu, että on hyvä saada postiviinen suhde sydämeen. Itse olen paljon ajatellut samaa, että pelosta pitää päästä eroon ja alkaa rakastamaan sydäntään. Olen sitä itse vaalinut terveellisellä ruualla ja runsaalla liikunnalla. Vielä pitäisi saada pääkoppa siihen asentoon, että ei menisi paniikkiin ja uskoisi, että kyllä se sydän toimii oikein hyvin. Luulen että terapialla voi edesauttaa sitä asiaa. Tänään taas oli vaikea hetki ja hengitin syvään ja rentoutin mieleni ja onnistuinkin saamaan rytmihäiriökohtauksen lakkaamaan.

SitrusRe: rytmihäiriöt6.2.2017 20.29
Mä olen uskaltautunut liikkumaan rytmihäiriöistä ja muljunnasta huolimatta. Aluksi kävelyt oli todella pieniä. Nyt kunto on vähitellen kohentunut. Vp on laskenut, ja kävelen reippaammin ja pidempään. Tämä on vähentänyt pelkoa. On ihanaa hengästyä ja saada lihaskipuja! Niin uskallan mennä kauemmas ja huomaan jaksavani paremmin. Luottamus omaan kroppaan lisääntyy. Jotka on mun kirjoituksia lukeneet tietää, että olen ollut tosi huonossa jamassa.

Mitä sydämeen tulee, niin noin vaikeita oireita kuin monella teistä mulla ei ole ollut. Toivon teille kovasti voimia!

PallomassuRe: rytmihäiriöt7.2.2017 18.08
Juu, liikunta auttaa todella paljon, se on pelastanut mut. Alkuun vain pientä kävelyä ja sitten reippaampaa, kun aloitin juoksemisen pystyin vain 50 m, mutta siitä se sitten lähti ja nyt tulee juoksua noin 1300 km vuodessa. Siitä saa todella paljon itseluottamusta. Jos juoksen yksin pysyn aina parin kilsan päässä kotoa, metsään en mene yksin juoksemaan ja muutoinkaan en kovin kauas. Sen verran kuitenkin pelottaa edelleen. Olen myös uskaltanut uida, tosin järvessä aivan rannan suuntaisesti pientä lenkkiä ja hallissa tietty normaalia rataa ja hiihtoakin kokeilut muutama sata kilsaa, tosin sekin ihan tässä parin kilsan päässä kotoa ja auto silti lähellä latua. Tyhmäähän se väillä on vetää pientä noin kilsan lenkkiä eestaas, muista ihmisistä voi näyttää vähän hassulta, mutta ei mua haittaa. Joskus kun on huonimpi kausi niin juoksen tuossa lähtiellä noin 200 m rinkiä. Pääsee äkkiä kotiin jos alkaa oireilla.

SitrusRe: rytmihäiriöt7.2.2017 19.52
Ai tyhmän näköistä vetää kilsan lenkkiä?! No, voin kertoa että olen kävellyt kotitalon edustalla edestakaisin, kun en ollut syönyt/nukkunut/liikkunut viikkoihin. Siis kunnolla. Mietin että mitähän joku ajattelee jos sattuu näkemään ikkunasta?
Mutta kummallisesti kaikki muut asiat menettää merkityksensä sen rinnalla että pelkää henkensä edestä.

Lääkärit aina kysyy onko suvussa sydänvikoja tai äkkikuolemia. No ei mun tietääkseni, mutta eipä ole paljon sukuakaan.

Sä olet Pallomassu rautaisessa kunnossa, kun pystyt tuollaiseen liikuntaan. Olet tehnyt lujasti töitä!

PallomassuRe: rytmihäiriöt7.2.2017 20.08
Töitä on tehty juu ja itse asiassa ekat lenkit juoksin talon takapihalla noin 12 m suuntaansa ja menin kotipihan ulkorappusia ees taas, joskus jopa tunnin putkeen, että on siitä menty tosiaan paljon eteenpäin ja kyllä lenkeistä nauttii todella paljon. Pelko ja oireet ovat onneksi kausittaisia, joskus niitä ei ole ollenkaan, paitsi jos kokeilee juosta todella kovaa. Jos vatsa oireilee ja refluksi on pahassa vaiheessa niin rytmäreitä tulee silti. Mulla hyvä kunto on henkinen voimavara myös. Kun tiedän että pystyn juoksemaan 10 km niin myös uskon että ei voi olla mitään sen vakavampaa vikaa.

SitrusRe: rytmihäiriöt7.2.2017 20.26
On taas lohdullista kuulla, että on muitakin, jotka kärsii samankaltaisesta.
Aluksi tuntui, ettei kunto lähde millään kohenemaan. Vähän väliä piti levätä ihan pienenkin rasituksen jälkeen. Marssin sisälläkin parin minuutin pätkiä askelmittari taskussa. Kauhistuin kun tajusin, että olen tosiaan vaarallisen heikossa tilassa.
Sitten kun vaan jatkaa vaikka tuntuu että mitään ei tapahdu, niin äkkiä huomaa että rasituksen sieto on kumminkin parantunut.

Inhottavinta on sellainen epämiellyttävä tunne keskellä rintaa. Kun liikunta ei rasita miellyttävästi vaan pelottavasti.

VaniljaRe: rytmihäiriöt8.2.2017 18.14
Rytmihäiriöt on ikävä vaiva. Minä sain kymmenisen vuotta sitten pitkäaikaisesti vaikuttavaa beetasalpaajaa lääkitykseksi kun rytmihäiriöitä oli jatkuvasti. Se auttoi ja pystyin muutamassa viikossa jättämään lääkkeen pois.

Refluksioireiden yhteydessä sain taas rytmihäiriöitä, mutta ne helpottivat kun osteopaatti ja jossain vaiheessa kiropraktikko aukaisivat rintarangan nikamalukot.

Lääkärini sanoi että sydän on viisas elin sillä se tasaa noilla lisälyönneillä itse omaa rytmiään.

Tintti2Re: rytmihäiriöt8.2.2017 20.44
Vanilja, tuossa oli hyvä pointti!

Rintarangan nikamalukot ja lihasjumit aiheuttavat minulle rytmihäiriötä.

TepsuRe: rytmihäiriöt8.2.2017 21.37
Hyvä kuulla Sitrus että kuntosi on kohenemaan päin.

SitrusRe: rytmihäiriöt8.2.2017 22.44
Kiitos, Tepsu, hyvältä se tuntuukin. Sydän jättää välillä lyönnin väliin. Se tuntuu ja näkyy verenpainemittarissa. Onko muilla tämmöstä? Siis ihan selvä tauko.

Tintti2Re: rytmihäiriöt8.2.2017 23.38
Sitrus, ne ovat niitä ns.lisälyöntejä.
Itellä kun rytmihäiriöt pahimmillaan niin joka toinen on sellainen, kauhean epämiellyttävät :-(

SitrusRe: rytmihäiriöt8.2.2017 23.45
Mutkun se ei ole tihentymä. Niitäkin on ollut. Vaan lyönti jää pois. Tklääkäri määräsi ekg.n. Taas. Mitä virkaa on 10 sekunnin ekg.llä? Oliso edes minuutti.

Sanoinksmä jo, että vp on alentunut? Se liittyy selvästi stressiin, jännittävä tapahtuma nostaa yläpaineen niin että on otettava toinenkin lääke. Mutta alapaine on edelleen koholla, yleensä yli 90. Mitenhän sitä saisi laskemaan?

Tintti2Re: rytmihäiriöt9.2.2017 9.52
Lisälyönnit (ekstrasystolet, "ekstrat") ovat tavallisin rytmihäiriöiden tyyppi. Lisälyönti tulee aina aikaisemmin kuin seuraava normaalin tai vallitsevan rytmin lyönti. Lisälyönti ei pumppaa verta tehokkaasti, vaan aiheuttaa korkeintaan heikon pulssiaallon, koska kammioiden täyttyminen on vajaata niiden supistuessa ennenaikaisesti.

Heräte leviää lisälyönnistä muualle sydämeen, useimmiten myös kammioista takaperoisesti eteisiin ja sinussolmukkeeseen. Menee hetki, ennen kuin sinussolmuke on valmis uuteen normaaliin aktivaatioon (refraktaariaika). Tätä kutsutaan kompensatoriseksi tauoksi, ja juuri se koetaan usein sydämen "pysähtymisenä" tai lyönnin "väliin jättämisenä". Tauon vuoksi seuraava normaali lyönti voi tuntua tavallista voimakkaampana.

Siis ei näitä?

LeppisRe: rytmihäiriöt9.2.2017 14.48
Hei. Minulla on ollut koko alkuviikon ylävatsa kipeä. Viime yönä en saanut nukuttua ja kun vaivuin uneen heräsin yhtäkkiä huonoon oloon ja tuntui kun sydän olisi lakannut lyömästä. Pomppasin ylös ja sydän muljahti lujaa muutaman kerran ja sitten alkoi tykytys. Sain sen loppumaan ja uni ei tullut sen jälkeen. Kauhea tunne kun tuntui että taju lähtee. Onko kellään tällaista?

SitrusRe: rytmihäiriöt9.2.2017 18.09
On, mutta ei yöllä, vaan kun olin käynyr kävelyllä ja sen jälkeen söin. Äkkiä sydän tuntui pysähtyvän. Säikähdin ihan sairaasti ja luulin että nyt kuolen!
Ruoan valuminen ruokatorvessa aiheuttaa usein lisälyöntejä. Että se syömisen nautinnosta.

PallomassuRe: rytmihäiriöt11.2.2017 16.27
Kaikki ylläkuvat oireet tuttuja, kanssa herännyt yöllä vastaavaan oloon. Pari päivää sitten istahdin tuolille ja sitä ennen oli ihan normaali olo, mutta yhtäkkiä alkoi keskellä rintaa vatsasta asti rinnan yläosaan taas oudot oireet, ihan kun joku hissi olisi mennyt eestaas ja jumpsautteli inhottavasti. Menin lattialle makaamaan, tuli huono oli ihan sormenpäissä asti tuntui. Maatessa hieman helpotti, mutta heti kun nousin pystyyn niin alkoi taas pompsauttelemaan. Olin aivan paniikissa enkä uskaltanut kokeilla edes pulssia. Kun ei ollut muutakaan otin Sirlaludin ja menin petiin, hieman rauhoittui että sain nukuttua ja kun heräsin oli tiessän. Mutta aivan kamala olo jäi taas pitkäksi aikaa :(

SitrusRe: rytmihäiriöt12.2.2017 2.03
Ethän käsitä väärin, Pallomassu, kun kerron että toi lohduttaa. Sä kuvailit niin hyvin.
Mullahan on aivan surkea kunto. Väsähdän ihan yhtäkkiä. Sit alkaa muljua, pysähtynyt olo keskella rintaa, tuntuu ettei saa happea tarpeeksi. Valitettavasti mitä olen lukenut, sepelvaltimotauti voi oireilla näin. Riskitekijöitä on.
Oliko sulla palleatyrä?

PrivetRe: rytmihäiriöt17.2.2017 12.28
Minulla on diagnosoitu yhden tietyn lajin rytmihäiriö. Sydän tutkittiin perusteellusesti ja katetriablaatio-kokeella löydettiin sydämestäni ylimääräinen taajuus, jolle rytmi ajautuu joskus virheellisesti. Yleensä rytmihäiriö minulla alkaa voimakkaan rasituksen jälkee eli siis lepotilasss. Myös äkillinen pelko, mielipaha tms.voi sen myös laukaista.
Sykkeet nousevat 220-240 tasolle eli kurkkua jo kuristaa.
Tätä ylimääräistä taajuutta on yritetty katkaista matalataajuusvirralla jolloin laskimoon pujotetaan kaapeli ja lääkärit yrittävät sen taajuuden polttaa pois. Kahdesti tätä on yritetty mutta taajuus on sitkeä eikä sitä ole saatu poistettua.
Käytän satunnaisesti Isoptin Retard estolääkitystä. Nämä estolääkkeet jotka ovat juuri betasalpaajia, alentavat verenpainetta, jotkut supistavat hieman keuhkoputkia ja näin toimivat estolääkkeenä.
On myös "luomukonsti" - altaaseen niin kylmää vettä kuin suinkin hanasta saatte ja kasvot veteen. Ei nenästä kiinni pitoa. Tämä kylmävesi laukaisee jonkinlaisen hermon keuhkoissa, jotka varustautuvat torjumaan kylmää nestettä. Sillä olen saanut liki tunnin kestäneen pompotuksen alas.
Rytmihäiriö voi altistaa veritulpille, mutta kyllä ihan rapaelämäntavoilla voi ne tulpat itsekin hankkia.
Älkää painikoiku rytmin noustessa - se pahentaa ja pitkittää kohtausta.

Minulla on nyt vatsaoireita ja olen menossa Gastroskopiaan. Sydämeni on ollut ihan kilttinä vaikka olen ollut aika huolissani. Minulle kuntoilu eli reipas kävely ja maastohiihto ovat tärkeät jutut niin vatsaoireiden kuin rytmihäiriöiden hoidon kannalta.

PrivetRe: rytmihäiriöt17.2.2017 13.10
http://heartbeat49.blogspot.fi/2013/05/kotikonstit-rytmihairioiden-hoitoon.html?m=1
Tältä palstalta olen rytmihäiriön taltuttamiseen saanut hyviä ohjeita.
Rytmihäiriö on oikukas kumppani arjessa.

Minua on hoitanut HUS sydäntutkimusosasto ja olen saanut todella hyvää palvelua. Ammattiväkeä. Sinne minut ohjattiin työterveshuollon lähetteellä. Kun tämä löydös tehtiin, olin vielä työelämässä eli liki 20 vuotta sitten. Nyt olen jo eläkkeellä. Työikäisten kannattaa ilman muuta tutkituttaa oireensa.

handuliiniRe: rytmihäiriöt8.4.2017 22.21
Hei! Olipa mielenkiintoista lukea tätä viestiketjua. Ajattelin kirjoittaa tänne oman tarinani, jos saisin vähän vertaistukea.

Muutama viikko sitten minulla alkoi jonkinlaiset rytmihäiriöt/lisälyönnit/tykytykset/mitkä lie. Pari yksittäistä kertaa niitä oli ollut aiemmin, mutta nyt niitä on päivittäin. Kävin viikon sisään varmaan neljällä eri lääkärillä, jotka kuuntelivat sydäntäni. EKG otettiin kahdesti ja oli molemmilla kerroilla täysin normaali. Troponiini T- verikoe otettiin myös kahdesti ja oli OK. Viimeisin lääkäri epäili, että ongelmani johtuisivat niska/rinta/hartiajumista ja närästyksestä, jotka jotenkin myös kai liittyvät toisiinsa. Sain lähetteen Holteriin, siihen odottelen nyt kutsua. Kilpirauhaskokeet OK, samoin kaikki muut verikokeet, paitsi senkka lievästi koholla (olen 29 v. ja senkka on 23, on ollut jo pidempään koholla mutta niin lievästi, etteivät lääkärit ole siitä huolissaan). Ennen Holteriin pääsyä käskettiin elämään normaalia elämää.

Olisipa se niin helppoa! Tässä tiivistettynä oireitani:
- sydäntuntemukset, ilmeisesti ovat lisälyöntejä, EKG:ssä ja sydäntä kuunnellessa ei ole tosiaan huomattu mitään. Tuntuu lähinnä siltä, että on "sydän kurkussa" - olen jotenkin todella tietoinen sydämen sykäyksistä, ja välillä muljuaa. En kuitenkaan koe, että lyöntejä jäisi väliin ja pulssikin tuntuu melko tasaiselta, vain jotenkin "voimakkaalta" hetkittäin ja todella epämiellyttävältä. Näitä tuntemuksia tulee erityisesti esim. kävellessä ulkona ja jos kumarrun, vaikkapa laittamaan kaulapantaa koiralle tai pyykkejä koneeseen. Joskus myös levossa ja usein, jos säikähdän/jännitän jotain.
- jatkuva palan tunne kurkussa; tunne, että kurkussa on jotain ylimääräistä ja kaula tuntuu "paksulta" (tämän takia itse epäilin kilpirauhasta, mutta ne arvot olivat tosiaan ok)
- kurkkukipu ja tarve köhiä, varsinkin aamuisin.
- joskus syödessä tuntuu, kuin olisi vaikea niellä (vaikka pystyn kyllä nielemään ihan hyvin; se on vain se "tunne")
- illalla juuri ennen nukahtamista "säpsähdän" hereille, kun tulee yhtäkkiä sellainen olo, kuin en saisi henkeä, kuin henkitorvessa olisi jotain. Mitään varsinaista hengenahdistusta ei kuitenkaan ole ja lääkärin mukaan hapenottokyky on erinomainen.
- ääni on ajoittain käheä.
- polttava kipu rintalastan alla (mahan ja rinnan "yhtymäkohdassa")
- välillä kivun vihlaisuja kaulassa, rinnassa, selässä
- lapojen välissä selkäkipu ja ajoittainen pistely/puutuminen sillä alueella
- röyhtäily, tunne että ylävatsassa ja/tai kurkussa on ilmaa
- vatsa sekaisin (tosin se voi kuulemma johtua magnesiumisa, jota olen nyt sydänoireiden takia ottanut)
- päänsärky

Olikohan siinä kaikki? :D Lisäksi kärsin paniikkihäiriöstä, jonka takia välillä on vaikea tunnistaa, mitkä oireet johtuvat paniikista ja mitkä ovat "todellisia". Toissaviikolla jouduin pahaan paniikin ja lisälyöntien kierteeseen, olin käytännössä täysin lamaantunut, pelkäsin kuolemaa ja itkin. Nyt tilanne on helpottanut jonkin verran, mutta aina kun sydän muljuaa, tulee pieni paniikki...

Lääkäri määräsi Vimovo särkylääkettä, johon kai sisältyy jokin vatsansuoja-aine. Söin sitä muutaman päivän, tuntui auttavan kipuihin. Sen jälkeen olen ottanut Somacia, joita minulla oli ennestään tallessa (sain joskus kipulääkkeiden kaveriksi mahaa suojaamaan). Betasalpaajia sain (propral), mutta ne eivät auta joten en ole enää ottanut niitä. Röyhtäilyyn ja ilmantunteeseen lääkäri käski ostaa Cuplatonia. Lisäksi syön Mirtazapin -lääkettä paniikkihäiriöön ja uniongelmiin (sitä olen syönyt jo kauemmin).

Tämän palstan lukemisen jälkeen tuntuisi siltä, että moni ongelmani voisi liittyä refluksiin. Mieheni on myös sitä mieltä (hänellä on refluksi ollut ja myös ollut leikkauksessa sen takia, tosin hänellä ei ikinä rytmihäiriöitä ollut). Olisi kuitenkin kiva kuulla vielä muiden mielipiteitä.

Odottelen nyt kutsua siihen Holteriin, vaikka tuskin siinä ihmeitä löytyy. Ja yritän elää normaalia elämää pelosta ja ahdistuksesta huolimatta. Olen huomannut, että niinä päivinä kun teen asioita ja näen ihmisiä, olo on parempi kuin silloin, kun vain mietin kotona oireitani. Eniten ahdistaa se, että lisälyöntejä tulee kävellessä, kun monessa paikkaa lukee, että rasituksessa tulevat olisivat vaarallisia. Lääkäri kuitenkin sanoi, ettei näe liikunnalle mitään estettä.

Terapiassa olen käynyt ennen ja nyt aloitin sen uudestaan. Omakustanteista, joten kovin tiheästi ei voi käydä. Palleahengitystä ja mindfulnessia myös yritän. Stressi varmaankin isona tekijänä minulla - teen väitöskirjaa ja se on välillä aika rankkaa. Myös rankka vuosi takana, paljon muutoksia mm. uusi asuinkunta, päättyneitä ystävyyssuhteita. Viikko ennen sydäntuntemusten alkamista mieheni joutui päivystykseen yllättäen ambulanssilla (ei ollut loppujen lopuksi vaarallista ja on nyt jo toipunut) mutta kyllähän sekin säikäytti aika paljon.

Kovasti toivon, että tästä nyt kesää kohti asiat helpottaisi ja mielialakin parantuisi. Kahvin jätin kokonaan pois (ennen join neljä isoa mukillista päivässä), tupakkaa en polta, alkoholia käytän maltillisesti. Suklaasta en ole vielä pystynyt luopumaan. Minulla ei ole ennen ollut närästysoireita, joten vinkkejä "hyvien" ja "huonojen" ruokien suhteen otetaan vastaa.

Kivaa kevättä niille, jotka tämän sattuvat lukemaan. Tosiaan tämän palstan lukeminen läpi on jo jonkin verran rauhoittanut mieltä. :)

PrivetRe: rytmihäiriöt9.4.2017 9.03
Handuliinille: Holter-koe tarkoittaa nauhoitusta eli sinun rintakehääsi asennetaan muutama eletrodi aivan kuten sydänfilmissä ja niihin yhdistetään piuhat, jotka johtavat kannettavaan nauhoituskoneeseen, jota kannat päivän tai pari mukanasi kotona. Oikeastaan kannattaisi stresstata itseään tuon nauhoituksen aikana, jolloin tallentuisi sydämesi epätavalliset tahdit nauhalle🤗
Säpsähtely nukahtamisvaiheessa ei ome kovinkaan tavaton ilmiö - se johtuu useimmiten aivojen sähkömekanismeista ja niitä tapahtuu monilla ihmisillä.

Stressi on suuri tekijä refluksivaivojen syntyyn. Lääkitykset auttavat ja olisi hyvä tutkituttaa vatsan&ruokator en kunto sisältä päin eli se gastroskopia. Se tutkimuksena antaa roppakaupalla tietoa sisämekanismeista ja niiden toimivuudesta. Olisi kuitennin tärkeää stabiloida elämänrytmiään niin triviaalilta kuin se tuntuu.

Liikunta, syvähengitys ja säännöllinen ruokavalio eli ei liian pitkiä taukoja, ei iltanaposteluja, ei tiukasti maustettuja tai ylirasvaisia ruokia. Särkylääkkeet ovat ongelmallisia ja kaikkien lääkevamisteiden yhteensovittaminen on tärkeää.
Propral on beetasalpaaja ja sitä käytetään myös paniikin hoitoon eli se alentaa verenpainetta ja auttaa monilla käsien vapinaan yms oireisiin.
Jos sinulla on varsinainen rytmihäiriö eli ylimääinen "kaista" sydämessä. niin sen pitäisi näkyä Holter-nauhoituksessa. Vasta sen jälkeen sinulle viidaan valita sopiva lääkitys rytmisekoiluun. Ne lääkkeet eivät paranna, mutta toimivat estolääkityksenä.

MinttunenRe: rytmihäiriöt9.4.2017 12.58
Handuliinille! Oireesi kuulostavat hyvin paljon siltä, mitä itse koin jokunen vuosi sitten. Paljon erilaisia oireita, eikä oikein mitään selittävää tekijää. Sydänperäistä myös epäiltiin, mutta mitään ei löydetty. Vyyhti alkoi sitten myöhemmin vasta avautua ja kaikki oireet saivat selityksen, kun minulla diagnosoitiin Chiari malformaatio. Siinä päänsärky on yleisin oire, mutta siihen liittyy yli 100 erilaista oiretta, joten niitä riittää. Tuo nukkumaan meneessä tuleva säpsähdys on tila, jossa tulee hengityskatkos, eli liittyy uniapneaan. Katkos on joko obstruktiivinen, eli kaulan ja nielun lihakset rentoutuvat ja ilmatie blokkautuu tai se voi olla myös sentraalinen, eli aivoilta ei tule hengityskäskyä. tätä jälkimmäistä esiintyy varsinkin, jos käyttää vahvoja kipu- ja mielialalääkkeitä. Mutta myös chiari aiheuttaa tuota uniapneaan liittyvää kohtausta nukkumaan mennessä. Mulla on sitä todella paljon.
Mutta käy katsomassa Neuroliiton sivuilta tietoja Chiarista, josko sieltä löytyisi selitys kaikille noille sun oireille.

PrivetRe: rytmihäiriöt9.4.2017 13.25
Handuliinille: anteeksi muutamat kirjoitusvirheeni - näpyttelen kännykän kautta näitä kirjoitelmia ja näin sitä lipsahtelee pienen näppäimistön&näytön takia. Hymiökin näyttää muuttuneen numerosarjaksi...
Toivottavasti saat kuitenkin saat infosta selvää.

PrivetRe: rytmihäiriöt9.4.2017 13.36
Handuliinille: Tässä tekstini uudelleen korjattuna:


Re: rytmihäiriöt
Handuliinille: Holter-koe tarkoittaa nauhoitusta eli sinun rintakehääsi asennetaan muutama elektrodi aivan kuten sydänfilmissä ja niihin yhdistetään piuhat, jotka johtavat kannettavaan nauhoituskoneeseen, jota kannat päivän tai pari mukanasi kotona. Oikeastaan kannattaisi stresstata itseään tuon nauhoituksen aikana, jolloin tallentuisi sydämesi epätavalliset tahdit nauhalle.
Säpsähtely nukahtamisvaiheessa ei ole kovinkaan tavaton ilmiö - se johtuu useimmiten aivojen sähkömekanismeista ja niitä tapahtuu monilla ihmisillä. Huomaan itselläni ajoittain säpsähdystä nukahtamisvaiheessa vaikka en uniapneaa sairastakaan.

Stressi on suuri tekijä refluksivaivojen syntyyn. Lääkitykset auttavat ja olisi hyvä tutkituttaa vatsan&ruokatorven kunto sisältäpäin eli se gastroskopia. Se tutkimuksena antaa roppakaupalla tietoa vatsan sisämekanismeista ja niiden toimivuudesta. Olisi kuitennin tärkeää stabiloida elämänrytmiään niin triviaalilta kuin se tuntuu.

Liikunta, syvähengitys ja säännöllinen ruokavalio eli ei liian pitkiä taukoja, ei iltanaposteluja, ei tiukasti maustettuja tai ylirasvaisia ruokia. Särkylääkkeet ovat ongelmallisia ja kaikkien lääkevalmisteiden yhteensovittaminen on tärkeää.
Propral on beetasalpaaja ja sitä käytetään myös paniikin hoitoon eli se alentaa verenpainetta ja auttaa monilla käsien vapinaan yms oireisiin.
Jos sinulla on varsinainen rytmihäiriö eli ylimääräinen "kaista" sydämessä, niin sen pitäisi näkyä Holter-nauhoituksessa. Vasta sen jälkeen sinulle voidaan valita sopiva lääkitys rytmisekoiluun. Ne lääkkeet eivät paranna, mutta toimivat estolääkityksenä.

handuliiniRe: rytmihäiriöt9.4.2017 14.14
Kiitos vastauksista, Privet ja Minttunen!

Privet: Juu niin lääkärikin sanoi, että Holterin kanssa sitten kannattaa tehdä sellaisia asioita, jotka yleensä lisälyöntejä aiheuttavat. Odottelen mielenkiinnolla tuloksia. Lääkäri siis sanoi, että hyvin todennäköisesti on kyse hyvänlaatuisista lisälyönneistä, mutta Holterissa ainakin varmistuu, minkä tyyppisiä ne ovat. Ehkä se tieto jo hieman helpottaa oloa.

Koska olen apurahatutkijana tällä hetkellä, kunnallinen terveydenhuolto on ainoa vaihtoehtoni ja vähän epäilen sen takia pääseväni helposti mihinkään tähystyksiin tai tutkimuksiin. Toivottavasti sitten, jos refluksioireet jatkuvat pidempään.

Minttunen: kävin lukemassa tuosta Chiarista ja otan asian puheeksi seuraavan kerran, kun käyn lääkärissä. Epäilen kuitenkin, että magneettikuvaankaan ei ihan helposti saa lähetettä kunnalliselta. On tuossa joitakin oireita, jotka täsmäävät. Tosin minun päänsärkyni on lähes aina otsa/ohimosärkyä, en muista että olisi koskaan ollut pään takaosassa pahaa särkyä. Minulla on myös migreenitaipumusta. Nuo hereille säpsähtämiset ovat uusi juttu ja tulleet vasta tämän paniikki/tykyttelykierteen myötä, joten sikäli epäilisin, että ne ovat minun kohdallani henkisestä stressistä johtuvia. Mieheni ei ole koskaan huomannut minulla yöllisiä hengityskatkoja (hän itse kärsii uniapneasta, eli olisi varmaankin kiinnittänyt asiaan huomiota jos vastaavia oireita olisi minullakin). Muutenkin saan kyllä hengitettyä hyvin, ja palan tunne kurkussa on tosiaan vain "tunne" - en ole varsinaisesti kokenut, että olisi vaikea saada ruokaa alas. Hyvä kuitenkin tietää tuollaisen sairauden olemassaolo, että voin ottaa sen seuraavalla kerralla lääkärin kanssa puheeksi, että voidaan tutkia jos hän pitää sitä mahdollisena minun kohdallani.

PrivetRe: rytmihäiriöt9.4.2017 16.54
Handuliini: minä sinuna sanoisin terveyskeskuksessa, että kipujesi syy pitää selvittää ja haluat gastroskopiaan. Piste. Jonot gastroon HUS:n alueella ovat ehkä 2-3 kk, muualla Suomessa ehkä jopa vähemmän.

PallomassuRe: rytmihäiriöt9.4.2017 23.30
Handuliini: Kirjoituksesi oli kuin mun elämästä v. 2001. Erilaisten raskaiden tapahtumien aiheuttaman stressim takia alkoi paha närästysvaiva - rintaa poltti ja suutakin niin paljon, että nukuin 2 kk istuallaan ja usein jouduin hakemaan silti yöllä maitoa suuhun kun niin poltteli - ja siitä sitten alkoivat inhottavat rytmihäiriöt - kun esim. ravistelin petivaatteita terassilta, kumartelin, riisuin puseroa pompotteli - sitten jo ihan kävellessä, lopulta jopa kun puhun. Tutkittiin ja tutkittiin - ei mitään löytynut. Mulla on taustalla kanssa jo 12-vuotiaana alkanut paniikkihäiriö ja oli todella vaikeaa erottaa sitten mikä oire johtui mistäkin. Lopulta pienikin mielenliike, jännitys saivat rytmärit alkamaan. Oli aivan kamalaa. Mutta nyt olen päässyt parempaan tilanteeseen. Onneksi niitä ei ole enää ihan joka päivä, mutta joka viikko kuitenkin.

SitrusRe: rytmihäiriöt10.4.2017 0.19
Pallomassu, aika tuttua.

Olen nyt kahtena peräkläisenä yönä nukahtanut vasta aamukuuden jälkeen sydän hakkaa kuin vasara. Mitkään lääkkeet ei auttaneet. Nyt yritän nukkua.

handuliiniRe: rytmihäiriöt10.4.2017 12.02
Pallomassu, kiitos vastauksestasi! Ikävä kuulla, että sinulla on ollut samanlaisia kokemuksia. Mutta toisaalta lohdullista tietää, että tilanne voi helpottaa ja näiden kanssa voi oppia elämään.

Minä olen onneksi pystynyt nukkumaan melko hyvin, varmaan tuon Mirtazapinin ansiosta. Nukkumaan mennessä on välillä sitä säpsähtelyä, mutta pystyn kyllä nukahtamaan. Välillä yöllä herään siihen, että on kurkku kipeä ja vähän paha maku suussa. Olen nukkunut kahdella tyynyllä, että saisin päätä vähän ylemmäksi. Ikävä kuulla, että Sitruksella on noin pahat nukahtamisvaikeudet rytmihäiriöiden takia. Voimia!

Olen tosi huono vaatimaan lisäselvittelyjä ja tutkimuksia lääkäreiltä, varsinkin kun asun pienellä paikkakunnalla jossa terveysasema on koko ajan ruuhkautunut ja hoitajat vastaavat puhelimeenkin jo äkäisesti tiuskaisten. Mutta olettaisin, että Holterin jälkeen on jokin lääkäriaika sen tuloksista. Yritän siellä puhua, josko pääsisin refluksin tiimoilta myös tutkimuksiin.

PrivetRe: rytmihäiriöt11.4.2017 8.49
Handuliinille: Holter-tulokset usein myös annetaan puhelinkonsultaationa mutta käytäntö vaihtelee tk:sta riippuen. Jos Holterissa löytyy jotain merkittävää poikkeamaa, niin siinä tapaukseessa sinut kutsutaan mahdollisesti tk-lääkärin luo, joka tekee lähetteen erikoislääkärille.

handuliiniRe: rytmihäiriöt12.4.2017 13.22
Varasin nyt ihan erillisen lääkäriajan refluksioireiden tiimoilta. 8.5. oli ensimmäinen vapaa aika kunnalliselle, parempi sekin kuin ei mitään. Holteriin tuli myös kutsu, 23.5. on sitten se. Saas nähdä, pääsenkö gastroon sitten myös jossain vaiheessa.

Heh, pitikin mennä sanomaan, että olen nukkunut hyvin. Nyt olen parina yönä herännyt säpsähtäen taas tunteeseen, että en saa henkeä kunnolla. Vähän niin kuin olisin vetänyt jotain nestettä väärään kurkkuun. Inhottava tunne. Sydänoireisiin tuskin liittyy, kun yöllä pulssi oli ihan tasainen ja tykyttelyä on muutenkin ollut viime päivinä huomattavasti vähemmän. Äidilläni oli ollut vastaavaa oiretta joka oli helpottanut Somacilla. Otan nyt sitten 40 mg Somacia (ennen otin vain 20 mg) päivässä. Hoitaja ajanvarauksessa käski korottaa sängyn päätyä ylemmäs. Täytyy sitäkin yrittää. Aika paljon on tänään ollut myös sellaista polttelevaa närästyskipua, Renniellä helpottaa aina hetkeksi. Täytyy nyt koittaa kärvistellä tuohon lääkäriaikaan asti.

handuliiniRe: rytmihäiriöt13.4.2017 16.25
Privet: Ei ole sykemittaria, olen seurannut sykettä mittaamalla aina välillä verenpainetta. Verenpainemittarin pitäisi näyttää myös, jos syke on epäsäännöllinen. Kerran se on ilmoittanut sykkeen olevan epäsäännöllinen. Viime aikoina syke on ollut levossa yleensä luokkaa 67-77, salilla treenatessa toissapäivänä se oli korkeimmillaan 152 (crosstrainer näyttää sykkeen kun puristaa kahvoista, sitä en tiedä miten luotettava se on). Ehkä tuollaisen mittarinkin voisi hankkia.

Epäilen, että minulla on kyse tosiaan lisälyönneistä, koska koen enemmän sellaista "muljahtelun" tunnetta, kuin sitä, että sydän hakkaisi tuhatta ja sataa. Propralia olen ottanut nyt vain satunnaisesti tarvittaessa, koska en kokenut sitä toimivaksi. Tällä viikolla olen ottanut sitä vain kerran. Jännä muuten, että nuo lisälyönnit tuntuvat tulevan minulle usein (mutta ei aina), kun olen ulkona. Onkohan kylmällä ilmalla osuutta asiaan? Tai ehkä olen ulkona vain jännittyneempi, kuin kotona. Salilla ei ollut lisälyöntejä eli sikäli se ei vaikuttaisi liittyvän fyysiseen rasitukseen. Täytyy yrittää Holterin kanssa paljon kumarrella ja ulkoilla, että saisi lisälyönnit "kiinni" nauhalle. Sepelvaltimotautia pelkään, koska isäni isällä oli ollut se. Kai se on kuitenkin melko epätodennäköistä, kun olen vasta 29 ja kolesteroliarvot ja verensokeri ovat normaalit.

Tänään on ollut närästyksen kannalta parempi päivä, ei ole tarvinnut Rennietäkään ottaa. Laitoin pari paksua kirjaa sängyn jalkojen alle ja nukuin hyvin.

Tintti2Re: rytmihäiriöt13.4.2017 17.50
handuliini, määrättiinkö sulle Propralit säännölliseen käyttöön tai vain tarvittaessa?
Itse olen joutunut syömään niitä monta kymmentä vuotta.
Olen huomannut että kylmä ilma/pakkanen saattaa provosoida rytmihäiriöt, varsinkin jos alkaa jännittämään lihaksia kun palelee.
Muljahdukset tulee minulle herkemmin jos syke on matala tai ainakin niitä tuntee paremmin.
Olen joutunut itse seuraamaan sykettä verenpainemittarilla ettei syke laske liian matalaksi....minulle liian matala syke aiheuttaa huonovointisuutta.
Olenkin joutunut säätämään annostusta sen mukaan.
Ja verenpainemittari on tosiaan hyvä rytmihäiriömittari.....paitsi etä joidenkin mittarin näytöille ilmestyy melkein joka kerta rytmihäiriö-kuvio,silloin saa vähän ruveta kyseenalaistamaan niiden toimivuutta.

PikeRe: rytmihäiriöt13.4.2017 20.58
Täällä myös muljahdukset tulee herkästi kylmällä ilmalla. Mielenkiintoista 😮

Tänään kävin sisätautipolilla ja kilpirauhasen liikatoiminta todettiin 😠 Tämäkin vielä. Lääkitys eli Tyrazol aloitettu 2 x 2/vrk. Noin puoltoistavuotta, kuulemma, sanoi lääkäri. Seuranta 4:n viikon välein. Pitää välttää ponnisteluja, ei jumppaa, ei vesijuoksua, ei stressiä.....En edes älynnyt kysyä, että vaikuttaakohan lääke refluksiin...kylläpä se kohta selviää. Vatsa ollut ylättävän hyvänä.

Oireita on ollut muutaman kk:den ajan, joita luulin vaihdevuosioireiksi. Masennuin kyllä, mutta jospa lääkitys auttaisi. Niiden ottaminen menee samalla verenpaine ja kolestrolilääkecocktailin kera 😦 Sairauslomaa todennäköisesti pääsiäisloman jälkeen, mikäli olo on huono/uupunut. Ei mulla kauhean paljo oireita ole ollutkaan; hikoilu, silmien kutina/valoarkuus, ihon kutina/kuivuminen, hengästyminen

Aion sanoa jatkossa kaikille, joilla on epämääräisiä väsymys, tykytys ym oireita, että vaativat kilpirauhaskokeet (t4-v ja tsh ja miksei t3-v).

Hyvää pääsiäistä kaikille 🐣mm Sitrus, Aikuinen nainen AnnaMyy, Juissi, privet, handuliini ym ym

PrivetRe: rytmihäiriöt13.4.2017 21.33
Handuliini: no ehkä ei kannata on investoida sykemittariin - Polar mittarin hinta on noin 100 eur. Voi tietty löytää esim Tori.fi:ltä käytettynä.

Propralia voi käyttää satunnaisesti tai säännöllisesti. Se alentaa verenpainetta ja supistaa keuhkoputkia. Itse en tunnista kylmän ilman vaikutusta, sen sijaan kuuma sää voi joskus provosoida rytmihäiriön. Minun rytmihäiriöni on diagnostisoitu/tyypitetty ja se ei ole vaarallinen vsikka tosin tuottaa korkeita sykearvoja. Olen sen kanssa oppinut elämään. Minulla on satunnaiskäytössä Isoptin Retard valmiste, jota voin käyttää oman harkintani mukaan. Ja rytmihäiriöini ei liity sappirefluksiin, jota poden.

Teille kaikille ahkerille kirjoittajille oikein rentouttavaa pääsiäistä. Toivottavasti voitte nauttia edes jotain pääsiäisherkkuja!
Yksi loistotuote on venäläiset syrnikit eli rahkaletut. Rahkaa, hieman vehnäjauhoa tai mantelijauhoa, munankeltuaista, sokeria ja ripaus suolaa. Ja lettupannuun paistumaan nokareina, voissa paistuu parhaiten. Ja lisukkeena smetanaa, hilloa, kermavaahtoa yms.

Eli relatkaa ja nauttikaa vapaapäivistä!

HelbaRe: rytmihäiriöt19.6.2017 14.37
Kirjoittelin tähän ketjuun vuonna 2014 (voi tsiisus miten aika lentää!) rytmihäiriöistäni. Pahimmat rytmihäiriöni ovat semmoisia että silmissä mustenee. Kerroin saaneeni monta tuntia kestävän eteisvärinän. Minulla oli holteri josta ei löytynyt mitään erikoista. Sain lähetteen Kuopion yliopistolliseen sairaalaan jossa kävin tämän vuoden tammikuussa. Siellä siis tutkittiin juuri nuita rytmihäiriöitä joissa mustenee silmissä. Siellä kävi niin, että eivät saaneet elektrofysiologisessa tutkimuksessa rytmihäiriötä käynnistymään joten sitä ei voitu korjata. :( Olin pettynyt.

Refluksitauti paheni viime joulukuussa kun sain tietää pääseväni tuohon tutkimuksiin, pelkäsin sitä niin kovasti. Refluksioireet eivät ole sen jälkeen helpottaneet, päinvastoin. Viime viikolla mukaan kuvioihin astui taas voimakkaat rytmihäiriöt. Yksikin päivä heti syönnin jälkeen lähdin kantamaan liiteristä puita pannuhuoneeseen. Syke nousi ja tuli heikko olo. Kytkin itteni verenpainemittariin. Samalla tuli monta muljahdusta peräkkäin, jolloin verenpainemittarikin hetkeksi pysähtyi laskemasta. Syke oli 109, paineet normaalit. Säikähdin muljahteluja ja seuraavassa mittauksessa syke oli rauhoittunut, mutta paineet korkeat. Viime lauantaina istuin pöntöllä pissillä ja sydämeen tuli nopea tykytys kohtaus. Tämäkin heti syönnin jälkeen. Olen nyt kiinnittänyt huomiota, että sydämeni oireilee (syke nousee, muljahteluja) eniten syönnin aikana ja syönnin jälkeen. Kirjoitin lisää refluksitaudistani ketjuun "uusi refluksikkoko" (tai jotain sinne päin... :D )

jamesRe: rytmihäiriöt2.10.2017 0.20
Minulle kun tuli pari viikkoa sitten liikunnan aikana muljahduksia niin piti laittaa eräs rakas harrastus tauolle. Muutenkin olen vältellyt siitä lähtien raskasta liikuntaa. Kuvioon on tullut mukaan rintalastan alapuolella pistelevä poltteleva kipu joka ilmenee aaltomaisesti, välillä myös vihlaisee selkärangan vieressä. Kaksi yötä peräkkäin herännyt klo 06:30 siihen kun on etova olo ja sydän jättää lyöntejä väliin, tästä sitten nousee paniikkikohtaus joka rauhottuu bentsolla.

Kai nuo oireet silti on tuota refluksia, omatoimisesti otin 20mg omeprazolia katsotaan auttaako.

female77Re: rytmihäiriöt2.10.2017 0.42
thyroxin+kofeiini, minulla. kärsin myös refluksista.

sama täälläRe: rytmihäiriöt3.10.2017 23.20
Tässä istuskelen, tykyttelee välistä. Odottelen sydämen rauhoittumista. Taas olisi syytä katsoa peiliin. "Sorruin" heikkona luonteena viinirypäleihin. En ole pariin vuoteen edes maistanut. Voi kuinka ihania ne olivat. Syömisestä taitaa olla kuusi tuntia. Ennen kuin aloin syödä, otin Nexiumin. Nyt, nyt sitten kärsitään; pala kurkussa, rinnan alusta polttaa, oksennuksen maku suussa, tykyttelyä.
Pitäisi lähteä nukkumaan, juon lasillisen vettä ja heitän sitten muutamat Gavisconit naamaan. Katsotaan miten tuo nukkuminen onnistuu. Tällaista tämä on. Ikuista tarkkailua. mitä suuhunsa pistää.

jeltseRe: rytmihäiriöt9.5.2018 20.31
moi, kirjoittelin pari vuotta sitten niistä kiusallisista rytmihäiriöistä mitä alkoi tulemaan kun sairastuin refluksiin. Siinä meni oma aika ennen ku sain lääkkeen vaihdettua somacista omeprazol actavikseen ja sen myötä katosivat rytmihäiriöt minun elämästä, ne tuli kun aloitin somacin syömisen ja lähti kun lopetin. minullekin kerettiin tehdä 48 h holterin ja sydän ultran, lisälyöntejä oli 500 vuorokaudessa minkä takia laitettiin ultraan, siis kaikki tämä sen somacin takia
Ei mulla muuta mutta oli itselläkin aika epätoivoinen olo silloin ku niitä oli paljon ja selailin nettiä ja tulin melkein hulluksi
kokeilkaa vaihtaa on kyllä kokeilun arvoista

jeltseRe: rytmihäiriöt9.5.2018 20.31
moi, kirjoittelin pari vuotta sitten niistä kiusallisista rytmihäiriöistä mitä alkoi tulemaan kun sairastuin refluksiin. Siinä meni oma aika ennen ku sain lääkkeen vaihdettua somacista omeprazol actavikseen ja sen myötä katosivat rytmihäiriöt minun elämästä, ne tuli kun aloitin somacin syömisen ja lähti kun lopetin. minullekin kerettiin tehdä 48 h holterin ja sydän ultran, lisälyöntejä oli 500 vuorokaudessa minkä takia laitettiin ultraan, siis kaikki tämä sen somacin takia
Ei mulla muuta mutta oli itselläkin aika epätoivoinen olo silloin ku niitä oli paljon ja selailin nettiä ja tulin melkein hulluksi
kokeilkaa vaihtaa on kyllä kokeilun arvoista

PikeRe: rytmihäiriöt9.5.2018 22.20
Juu, kyllä mullakin näyttäis happosalpaajat aiheuttavan rytmihäiriöitä huomattavasti enemmän kuin ilman niitä. Syön nimittäin beetasalpaajaa verenpainetautiin ja luin jostain, että eivät välttämättä sovi yhteen.

Lisäksi kilpirauhaslääkitys ym, joten iso lääkecoktail on mulla. Voi olla yhteisvaikutusta myös muiden lääkkeiden kanssa. En tiedä.

Nyt en ole syönyt Esomepratsolia viikkoon ja selkeästi rytmihäiriöt vähentyneet.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen, kuten on todettu usein aiemminkin 😉

GingerRe: rytmihäiriöt20.9.2018 15.48
Tässä ketju rytmihäiriöistä

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt15.1.2019 15.39
Onko täällä kenelläkään todettu tutkimuksissa sydämen johtimissa olevaa vikaa, joka ei ole siis itsessään varsinainen sydänvika? Sen tiedän et veljeltäni olis voitu poistaa yksi johdin kokonaan helsingissä sydänleikkauksessa "polttamalla" mut päädyttiin lääkitykseen.
Mulla epäillään nyt tuota johtorataongelmaa, ekg:ssä oli viitteitä siitä.

PrivetRe: rytmihäiriöt15.1.2019 17.11
Kyllä. Minulla on sydämessä ylimääräinen taajuus eli se johtorata. Se löydettiin HUS sydäntutkimusosastolla noin 20 v sitten. Minulla oli ollut nopealyöntisiä rytmihäiriökohtauksia, joista kerroin työhöntulotarkastuksessa. Rytmihäiriöitä on monia eri tyyppejä ja oireen toteamiseksi tarkasti tarvitaan katetriablaatio. Eli pujotetaan laskimoon asennetun katetrin kautta ?työkalut? sydäntä kohti. Sydäntä stimuloidaan eri tavoin jotta rytmihäiriö saadaan käyntiin ja voidaan paikantaa tyyppi eli mistä mihin rata eli taajuus kulkee. Kun korjauskelpoinen rata löydetään, se yritetään polttaa pois matalajännite? virralla.
No minulta löytyi riskitön mutta oikullinen eli vaikeasti tainnutettava supraventikulaarinen oikorata tyyppiä Mahaim.
Sitä on yritetty 3 kertaa poistaa, mutta sepä karkaa ja piiloutuu.
Toimenpide ei ole kivulias mutta raskas. Tekniikka on kehittynyt joten potilaan kannalta hiukan keveämpää. Kun laskimoon tehdään aukot, niin aikaisemmin niiden kiinni kuroutuminen vei noin 3-4 tuntia=maata paikoillaan selällään liikuttamatta reijitettyä toista jalkaa.
Nyttemmin ne reijät kevyesti ommellaan, mutta silti 2-3 tuntia toimenpiteen jälkeen lepoa.
Itse ablaatio vie 2-4 tuntia. Eli kokonaisuudessaan päivän setti.
Kenenkään sydän ei toimi ilman ?notkuilua?. Ablaation tuloksetkaan eivät ole välttämättä ikuisia. Mutta parantavat elämänlaatua ja oppii myös itse käsittämään oman sydämensä toimintaa.

PrivetRe: rytmihäiriöt15.1.2019 17.16
Ja ne minun rytmihäiriökohtaukseni nosti sykkeen 220 saakka. Ei ihan vähäistä vauhtia.

female77Re: rytmihäiriöt15.1.2019 17.17
Tri Tolonen kertoi kirjoituksissaan ravintolisistä, jotlka rauhoittivat rytmihäiriöitä suunnilleen yhtä tehokkaasti kuin varsinaiset lääkkeet.

female77Re: rytmihäiriöt15.1.2019 17.21
esim. eteisvärinää.

PrivetRe: rytmihäiriöt15.1.2019 17.31
Eteisvärinä ei ole ihan harmiton oire sekään. Iän mukana se altistaa aivoveritulpalle. En tunne Tolosen vinkkejä ja otaksun että hän toivottavasti suosittelee liikuntaa, verenpaineen pitämistä aisoissa, ylipainon ja tupakoinnin välttämistä. Ja veren rasva-arvojen matalana pitämistä. Pelkillä ravintolisillä eteisvärinän riskejä ei selätetä.

female77Re: rytmihäiriöt15.1.2019 17.50
Eteisvärinä johtuu monesta syystä, kai hoitokin sen mukaan...? Joo, äitini sai veritulppariskintakia evärinöiden jälkeen verenohennuslääkkeen...

linkkinä: http://www.tritolonen.fi/uutiset/3160-saksalaiset-kardiologit-ravintolisia-sydamen-rytmihairioon

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt15.1.2019 21.19
Kiitos vastauksesta! Mulla on nyt tutkinnassa tämä, ei ihan yhtä rajua ole kun sulla tuo vauhti etenkään, mut väärin selkeästi lyö ja niitä tulee päivän mittaan todella paljon. Ei tarvi kun vain kumartua ja se alkaa, mut yleensä menee äkisti myös ohi. Meillä suvussa, veljelläni todettu rytmihäiriöitä ja oltais tehty juuri tuo mainitsemasi toimenpide mut pääädyttiin lääkkeisiin ja lääkkeen vaihtoon kun veljeni pelkäsi toimenpidettä niin ettei halunnut sitä tehtävän. Nyt pärjännyt ok, kunhan ei juo liikaa kahvia tai ponnistele äkisti. Sydänvikaa ei ollut eli sydän hänellä oli terve vaan semivaikea johdinvika. 🤔
Kyllä tämä tietysti jännittää että mitä tämä on. Mut helpottunut et tutkitaan koska elämänhalut ollut nollassa viime aikoina näiden asioiden takia. Eipä tarvitse yksin nyt miettiä et mitä on.

PitRe: rytmihäiriöt15.1.2019 22.24
nyt on vaikea vaihe itselläkin menossa rytmihäiriöiden kanssa. kaikenlainen kumartuminen ja jopa makuulleen meno laukaisee pysähdyksiä ja muita outouksia rytmissä. Luulen että vatsahapot jotenkin ärsyttävät vagushermoa kun menin syömään kauhean ison määrän super tulisia hot wingsejä.

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt15.1.2019 22.42
Itsekin uskon tuolla vaguksella olevan asiaa tämän kanssa, kun niin usein on täälläkin monella näitä tuntemuksia. Tosin hyvä ne on kyllä selvittää, mistä johtuvat. :) vaikka harvemmin ovatkaan kovin vaarallisia.

female77Re: rytmihäiriöt15.1.2019 23.03
Minkäkin uskon hermostolla olevan osansa rytmäreissä, refluksissa, sekä IC oireissa , joita minulla on ollut ajoittaain.

Maitotuotteet myös heti pahentavat IC:tä sekä refluksia. Olen saanut itse paljon apua siitä että olen ilman maitotuotteita, sekä muita epäsopivia, kuten kahvia ja viljoja. Saan olla ilman IC:tä /oireita kun noudatan ruokavaliota, sekä lähes ilman reflua.

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt15.1.2019 23.50
Joo monella tuntuu auttavan erilaiset keinot ruokavaliosta nikamajumien poistamiseen :)
Mut tuo vagus homma on kyllä niin ihmeellinen juttu, että en ihmettele et vaikuttaa taustalla vahvasti.
Privet, piti kysyä vielä et auttoiko ablaatio? Lähtikö rytmit menemään oikein ja esiintyykö sulla vielä rytmäreitä?

beetasalpRe: rytmihäiriöt16.1.2019 8.21
Hei Pike ja muut !
Luin viimeisimpiä vastauksia ja kysyn onko todettu/tutkittu että happosalpaajien ja beetasalpaajien samanaikainen syöminen lisäisi rytmihäiriöitä ?

Vai kokemuksenneko perustella arvioisitte näin olevan ?

On itse vaikea tietää, mistä sydänoireet johtuvat, kun sydänoireita on ollut ihan ilman mitään pilleriäkin joskus,
sekä happosalpaajaa syödessä ja
nyt varsinkin kun joudun syömään säännöllisesti happosalpaajaa
ja melkein joka päivä myös ottamaan vähän beetasalpaajaa.

PrivetRe: rytmihäiriöt16.1.2019 9.32
Hei Rakenteellinen! Kun rytmihäiriöni tyyppi diagnostisoitiin, niin HUS ei heti ruvennut sitä korjaamaan, koska tyyppi oli erittäin harvinainen ja vaati heiltä asiaan perehtymistä. Kaksi vuorra myöhemmin he ilmoittivat että voivat ryhtyä korjaamaan. Eka kerta ei tuottanut tuloksia ja noin vuosi myöhemmin menin uudelleen. Silloin tulos vaikutti hyvältä ja testatessa rytmiä toimenpiteen jälkeen tuntui, että oire on poistunut. Mutta se taas palasi .... käytin vuosia Isoptin Retard nimistä beetasalpaajaa nk estolääkkeenä oman harkintani mukaan.

Kunnes vuosi sitten hakeuduin vielä kerran korjausyritykseen. Olin siellä viikko sitten ja yllätys - eivät saaneet rytmihäiriötä käyntiin ollenkaan! Olin äimistynyt sillä kardiolegeilla on kyllä konstit veivata rytmi vaikka miten päin...
Sen sijaan otaksuvat että minulla on merkkejä eteisvärinästä. Kutsuvat minut jossain vaiheessa uudelleen polille ja antavat minulle 2:ksi viikoksi rekisteröintilaitteen. Ei Holter vaan joku uudempi systeemi.
Ja vielä se standardiohje mennä akuuttiin sydänfilmiin jos megakohtaus iskee.

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt16.1.2019 14.26
Privet, okei no erittäin hyvä, että olet kuitenkin ollut seurannassa ja valpas itsekin oireiden suhteen. Ymmärsin, että yleensä ablaatiolla saadaan hyviä tuloksia aikaan, että niitä rytmäreitä ei enää juuri tulisi. Mut on varmasti poikkeuksiakin, etenkin kun sulla nyt epäillään tuota eteisvärinää ja siihen tulee kyllä suhtautua vakavasti.
Voi miten itseäkin jännittää jo valmiiksi oma tilanne, kun ei tiedä mitä tuleva pitää.

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt16.1.2019 14.29
Beetasalp, minulla on kyllä rytmihäiriöitä ihan joka päivä eikä happosalpaajien käyttö siihen juuri mitenkään ole vaikuttanut eli tulee niitä vaikka en söisikään salpaajaa. Itseasiassa silloin niitä tuntuu tulevan todella usein ja salpaaja välillä rauhoittaa tilannetta. Että en tiedä onko asiaa tutkittu, mut jotkut täällä on kokeneet rytmärien lisääntyvän salpaajan käytön aikana.

PrivetRe: rytmihäiriöt16.1.2019 15.07
Katetriablaation tulokset eivät aina ole pysyviä. Ylimääräiset johtoradat voivat aktivoitua uudelleen. Häiriötyyppejä on kymmenittäin ja jokaisessa on omat erityspiirteensä. Tulokset ablaatiosta ovat kuitenkin keskimäärin hyviä ja siksi kannattaa mennä jos kutsu kuuluu. Toimenpide ei ole kivulias ja nk rentouttavaa lääkitystä myös voidaan antaa jolloin aika kuluu paremmin pöydällä.
Mihin sairaanhoitopiiriin kuulut? Ablaatioita nykyisin tehdään muuallakin kuin yliopistollisissa keskussairaaloissa ja kyllä toimenpide osataan tehdä mallikkaasti.

beetasalpRe: rytmihäiriöt16.1.2019 15.36
Olen itse selkeästi todennut, että otettuani happosalpaajan, sydämeni alkaa oireilla. Se voi laantuu vähitellen, mutta voi laukaista tuntienkin oireilun nostaen sykettä. Kun oikein takoo, otan vähän beetasalpaajaa, joka 2-3 tunnin päästä alkaa hitaasti rauhoittaa sykettä.
Joskus joudun ottamaan myöhemmin lisää murun beetasalpaajaa.
Kardiologini neuvosta en voi ottaa kuin vähän, verenpaineeni on alhainen ja voi pudota liian alas beetasalpaajan takia.
Eli saan "nuorallatanssia" oireitteni kanssa, joita on päällä joka päivä
eri asteisena pilaten joka ikisen päivän.

Esim. tänään verenpaineeni on ollut koko päivän 95/75, sydän on jollain lailla puristuksissa, rinnassa tuntuu pahalta, syke lähemmäs on 90, mikä ei ole kamalan korkea, mutta se takominen tuntuu myös pahalta rinnassa, jota puristaa.

Yleensä iltapäivällä paine nousee jonnekin 120/77,
olo ei silti paljon parane, vaikka lukemat olisi lähes ihanteelliset.
Sydänalassa voi silti olla hyvin vaikea olo.
Refluksini on lievä, garstriitti pahempi.
Happoja ei nouse paljoakaan ruokatorveen,
varsinkaan kun Somacia syön, joka auttaa myös mahan limakalvon tulehdukseen.

Vohoviimeisiä nämä sydänoireet, eikö olekin ?!
Kun niistä ahdistuu, ja niistähän ahdistuu, ne pahenevat.

Otan joskus murusen Opamoxia hermoilleni, se on joskus paras apu.
Kun ahdistus laukeaa, oireetkin voivat helpottua. Joskus.

Rytmihäiriötöntä päivää toivon kaikille !

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt16.1.2019 17.42
Joo gastriitti ja refluksi on ihan karsea yhdistelmä sit vielä päälle nämä rytmihäiriöt niin kyllä on taas paketti kasassa. Vaikeaa on kyllä itse kullakin, päivän nämä tuntemukset kyllä taatusti pilaa.
Privet, olen etelä suomesta, läheltä kaakkois suomea ja täällä ei tehty ko. Toimenpidettä ainakaan pari vuotta sitten, sillä veljelleni sitä ehdotettiin. Mut en mene asioiden edelle, asiat selviää ja katsotaan, mitä seuraavaksi 🙂
Paniikki ehkä pahin mahdollinen, siihen ei saa mennä tai soppa on valmis.
Tsemppiä kaikille rytmäreistä kärsiville!

zoltRe: rytmihäiriöt16.1.2019 19.26
Mulla on ollut rytmihäiriöitä, istuessa, nukahtaessa, keskellä yötä sydän menne ku ravihevonen. Yhtäkkiä tykyttää ja stoppaa ku seinään. Anemiani ollessa tosi huonona oireita oli PALJON. Yöllä kun niitä tuli ne oli kurjia silloin ajatus lähti laukkaamaan että tuleeko täs sydänkohtaus. No tepastelin tohtorille ja tehtiin eeg. Siinä kaikki oli hyvin. No vaadin holtertutkimuksen. No siinä oli rytmihäiriöitä joita en edes tuntenut. Sain diagnoosiksi SVT. Kuulemma hyvänlaatuinen rytmihäiriö. Kardiologi ultrasi sydämen,siellä kaikki ok ja sanoi että sen saa hoidettua kyllä jos niitä alkaa tulemaan niin että koko ajan rytmihäiriö päällä. Muistasin että puhui jostakin leikkauksesta. En innostunut ajatuksesta. Rytmihäiriöt vähenivät rautaarvojeni noustessa pikkuhiljaa. Enää harvakseltaan niitä.

beetasalpRe: rytmihäiriöt16.1.2019 19.47
Zolt, hienoa, että olet päässyt rytmihäiriöistäsi.
Minulla alkoi 2015. Tehtiin sydänultra. Sydän ok.
2016 tehtiin sydämen laaja TT-kuvaus, ei sepelvaltimotautia
vain pientä plakkia, joka ei kuulemma haittaa toimintaa.
Aina välillä Holter. Bradykardiaa on todettu Holtereissa.
Se on rytmihäiriö, josta voi seurata äkkikuolema.
2018 uusi sydänultra. Nyt pieni aorttaläppävuoto.
Kolmen päivän Holter sen jälkeen. Ei sattunut merkittäviä
häiriöitä sinä aikana, mutta oireet on yhä useammin.
Ennen oli noin puoli päivää oireetonta. Nyt ei juuri koskaan.
Verenpaine nousee ja muuta mukavaa.
Huimausta on sydämen temppuilun takia. Maha ei ainakaan paremmaksi tule. Laihtuu väkisin. Viheliäistä.
Labrakokeissa olin hiljattain, kaikki oli kohtuullisen ok.

Tuntuu, että ihmisen elimistön koko puolustuskykysysteemi voi romahtaa henkisistäkin syistä ja sitä ei raiteilleen saa ikinä ilmeisesti,
kun ikää myöten alkaa muutenkin ruho rappeutua.

Henkisestä puolesta kannattaa erikoisesti pitää huolta, jos vain voi.
Joskus on elämässä vaiheita että on puolustuskyvytön.
Umpikujassa. Siitä lähtee mahahaava yms.
Kun koko ajan on tulehdus jossain, esim mahan limakalvolla,
ei siitä kunto nouse.

Toivotan kaikille mahdollisimman helppoja oloja !

PikeRe: rytmihäiriöt16.1.2019 20.50
Hei beetasalp! Ja tietty muutkin 🙂

Lääkäri sanoi viime kesänä kun Esomepratsolin vaihtoi Ranixaliin, että ei voi lisälyönnit johtua happosalpaajista. Toinen lääkäri akuutissa sanoi, että on mahdollista kun yhdistelmä muiden käyttämieni lääkkeiden kanssa huomioidaan.

Ota sitten siitä selvää, mutta näiden Ranixalien kanssa lisälyöntejä ei ole kuin silloin tällöin, jotka ei edes häiritse. Myös tykykohtauksia ei ole kun olen lopettanut Esomet. Mut kuten totesin, mikä johtuu mistäkin, en tiedä muuta kuin oman elimistön kokemuksen kautta.

Hyviä ja tosiaankin rytmihäiriötöntä illanjatkoa ☺

PrivetRe: rytmihäiriöt16.1.2019 20.56
Zolt: SVT on supraventrikulaarinen takykardia. Eli korkeita sykkeitä tuottava rytmihäiriö. Rytmihäiriötä ei varsinaisesti leikata, vaan poltetaan tai jäädytetään. Rytmihäiriön tuottaa sydämen sähköjärjestelmässä oleva ylimääräinen taajuus, jota ei paljaalla silmällä voi nähdä.

Sydämeen johdetaan laskimosuonen kautta kaapeli, jolla ?poltetaan? taajuus pois. Jotta se voidaan poistaa, pitää senrata tarkasti paikantaa.
Tätä varten sydäntä ärsytetään eri keinoin, jotta rytmihäiriö käynnistyy ja silloin voidaan se kulkurata paikantaa. Radat voivat sijaita ja johtaa hyvin monella eri reitillä.
Erityyppiset rytmihäiriöt ovat eri tavoin vaarallisia. Jotkut ovat vaarattomia mutta hankalia arjen sujumisen kannalta.
Tämä korjausoperaatio on nimeltään katetriablaatio. Googlaamalla voit lukea eri keskussairaaloiden potilasohjeet, joissa menettely selostetaan.

zoltRe: rytmihäiriöt16.1.2019 21.37
Privet:Juurikin noin se tehdään. :)

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt16.1.2019 21.42
Joku mielestäni myös kirjoitteli, et rytmihäiriöitä tulee enemmin esim. ruokatorven tulehduksen aikana? Onko teillä tälläisiä kokemuksia? Itselläni tuo krooninen gastriitti koko vatsalla sekä ohutsuolen alussa + tämä löysä alasulkija. Refluksi tuntuu ainakin provosoivan näitä tuntemuksia, yhdessä muiden olojen kanssa.

beetasalpRe: rytmihäiriöt16.1.2019 22.14
Ruokatorven tulehduksen aikana vagushermo alkaa temppuilla, sehän lähtee jostain aivoista ja kulkee ruokatorven ympärillä jotenkin "rihmamaisena". Se on siis hermosäikeistö (?) ja kun se ärsyyntyy se provosoi sydämen oireita tulemaan. Sydän on aika lähellä ruokatorvea. Myös ruokatorveen nousevat mahahapot ärsyttävät vagushermoa.

Tällä sivustolla on kerrottu vagushermosta ymmärrettävämmin kuin minä osaan, kohdassa 'ruokatorvi' siitä on kuvakin.

Ainakin itselläni mahan ja ruokatorven oireet herättelevät sydänoireita.
On tosin otettava sekin huomioon, että kun ihminen ahdistuu, sekin aiheuttaa sydänoireita. Sydän reagoi välittömästi.

Eli kun ruokatorven tai mahan ongelmia on, ne yksinäänkin voivat häiritä sydäntä, mutta myös niitten oireitten aiheuttama ahdistus vaikuttaa sydämeen, nostaa sykettä, lyöntejä voi jäädä väliin tai tulla ylimääräisiä lyöntejä, ne tuntuvat ilkeinä muljahteluina rinnassa tai palleassa.

On myös fakta, että kaikki eivät saa happosalpaajista sydänoireita.
On itse asiassa aika vaikea erottaa, mistä ja miksi ne tulevat.
Itselläni alkavat jo psyykkiset syytkin lisätä niitä,
kun gastriitti pilaa jokaisen päivän. Ottaa pannuun, ahdistaa ja masentaa vaihtelevasti.

On erittäin hyvä, jos Ranixalilla pärjää. Se ei estä happoja tulemasta, mutta neutraloi niitä. Se olisi parempi vaihtoehto pitkällä juoksulla, mutta ei riitä kaikille, ei toimi riittävän hyvin.

SamilaRe: rytmihäiriöt9.8.2019 9.23
Hei!

Tässä lukaisin viime yönä koko ketjun yrittäessäni selvittää tyttöystäväni refluksin ja rytmihäiriöiden yhteyttä.

Itsellänikin on todettu aikoinaan palleatyrä ja siitä johtuva refluksi. Tuo on nyt ehkä kokonaan poistunut laihduttaessani lähes 50 kiloa. Osaan siis jollain tapaa samaistua refluksin aiheuttamiin vaivoihin.

Tuolla aikaisemmin puhuttiin mm. "rytmihäiriölihaksen" aiheuttamista vaivoista, jonka tuntee rintaa hieromalla sydämen puolelta. Heille, joille tämä toimii, suosittelen lukemaan oheisen Wikipedia-artikkelin: https://en.wikipedia.org/wiki/Precordial_catch_syndrome

Tuo PCS on hyvin yleistä. Itsellänikin tuo on ja kävinkin useampaan kertaan lääkärissä selvittääkseni mistä tämä johtuu. Lopulta vahingossa törmäsin tuohon PCS:ään itse netissä ja ymmärsin sitä paremmin. Enää ei nuo kohtaukset pelota ja ymmärrän niitä paremmin. Tämä ei ole siis ratkaisu refluksin ja rytmihäiriöiden yhteydelle, mutta muutamien tänne kirjottaneiden oireet viittasivatkin paremmin tähän.

Jos vain joku on keksinyt miten noita rytmihäiriöitä voi parantaa, niin kertokaa ihmeessä hyvät vinkkinne. Haluan löytää rakkaalleni helpotuskeinon.

SitrusRe: rytmihäiriöt9.8.2019 15.41
Propral.
Rytmihäiriöiden laji selvitetävä ensin.

VäsynytRe: rytmihäiriöt25.9.2019 18.43
Olen aivan väsynyt ja kyllästynyt näihin syömisen jälkeen alkaviin rytmihäiriöihin. En uskalla kohta syödä ollenkaan. Ne alkavat melkein heti kun olen syönyt..noin 5-10 minuutin kuluttua.

Yksi hyvin heikosti tuntuva lyönti, sit pieni väli ja sen jälkeen iso hätäinen lyönti. Tämä jatkuu tauotta ja kohta jo alkaa mustenemaan silmissä, kun ei tule happea tarpeeksi ja hengitys vaikeutuu. Sitä hätääntyy tietysti ja se pahentaa oikeinhengitystä.

Kun saa tulemaan kunnolla röyhtäyksiä ja nousee seisomaan, niin hiukan helpottaa. Tosin ruoka on suussa röyhtäisyn jälkeen, kun on palleatyrä joka päästää ruoat ylös. Rytmihäiriöt jatkuu vielä, mutta hengitystä helpottaa se ilman ulostulo röyhtäyksen muodossa.

On otettava Nitro kielen alle, ja kun se on liuennut niin otan vielä 2,5 millin tai 5 millin Diapamin. Näillä saan rytmihäiriön lopulta loppumaan, kun alkavat vaikuttamaan.

Syömisestä on tullut pelottava riesa, mutta onhan sitä pakko syödä.

Lääkäreille on turha kertoa vaivasta/vaivoistaan, koska eivät ymmärrä terveyskeskuksessa tällaista ollenkaan. Jos siellä kertoo vaivoistaan, niin toteaa että nyt on liian monta vaivaa! Ehdotin että jospa kaikki johtuukin yhdestä ja ainoasta sairaudesta? No, eihän ne ala tutkimaan sellaista. Sinulla saa olla vain yksi vaiva, muuten putoaa lääkäri "kärryiltä" 😁

Tässä makaan nyt sängyssä ja kirjoitan tätä, kun sain rytmihäiriöt loppumaan.

TtRe: rytmihäiriöt25.9.2019 20.08
Ikävä kuulla. Itselläni ollut vastaavia vaivoja. Helpottaa, kun ruokavalio on kohdillaan. Suosittelen kokeilemaan maidotonta ja viljatonta ruokavaliota. Ja välttämään muutenkin prosessoituja / lisäainepitoisia ruokia, jotka sulavat huonosti

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt25.9.2019 20.24
Mulla on rytmäreitä myöskin reflun yhteydessä. Tutkittiin ja niin kun aiemmin kerroinkin, niin terve sydän mut kammioperäisiä lisäreitä vaan tulee. Stressi, kofeiini ja refluksi pahentaa. Propralia sain minäkin, mut ruokavaliolla lähinnä tätä ohjaan.
Eli viljaton ja maidoton mulla auttaa, eikä kofeiinia niin jo helpottaa tilanne. Tosin välillä niitä tulee tosi herkästikin, välillä ei juurikaan.
Mut Väsynyt, kyllä sanoisin, että tarvitset tutkimuksia. Nitro ei tietääkseni ole ensimmäinen suositeltu vaihtoehto rytmäreihin, mut oletan, että sulla on sitten jokin sydänsairaus, johon nitrot on. Jos näin on, niin ehdottomasti varaa aika lääkärille lisäselvittelyihin 🤔

SitrusRe: rytmihäiriöt25.9.2019 23.17
Rakenteellinen, ootko varma, että ne on kammiorytmihäiriöitä?
Saatko niihin hoitoa?
Ne yleiset mitä sanotaan vaarattomiksi ja yleisiksi on eteislisälyöntejä.

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt26.9.2019 5.47
Kammio ja eteisperäisiä on, vaarattomia näin lääkäri sanoi. Sydän rakenteeltaan terve. Ultrassa näkyi näitä ja musta lääkäri puhui kyllä kammioperäisestä lyönnistä, joka tallentui filmille.

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt26.9.2019 5.54
https://www.ebm-guidelines.com/dtk/syd/avaa?p_artikkeli=syd00349
Tässä hyvä artikkeli kammiolyönneistä, mulle tehtiin kaikki tutkimukset, kun käyrässä näkyi jotain aaltojen pituuksissa, poikkeavaa siis. Mut siltikään mitään sydänsairautta tai johdinperäistä ei löytynyt. Propralia sain, periaatteessa ihan jatkuvaan käyttöön, mut en juuri käytä sitä. Jos tilanne olis oikein paha ja tulis voimakkaita rytmäreitä niin ilmeisesti katetriablaatio olis vaihtoehto sitten.

PikeRe: rytmihäiriöt2.10.2019 17.16
Kävin tänään työterveyslääkärillä kun lisälyöntejä ollut reilun viikon. Kuunteli ja totesi, että sydän ok. Lisäreitä ei ole ollut eilen eikä tänään, kun jätin toissapäivänä happosalpaajat pois.

Minulla lisärit tulee näköjään happosalpaajien pitempi aikaisesta käytöstä, yhdessä muiden lääkkeiden kanssa, näin olen diagnosoinut itse 💜 sekä stressistä.

Sitten kerroin villiintyneestä refluksista , väsymyksestä ja muista klassisista stressin oireista, niin saikkua aluksi viikko. Ensi ma uudelleen lääkärille ja saikku jatkunee. Olen tämän kyllä tiedostanut, mutta suomalaisella sisulla vaan hoitanu asioita, vaikka töissä on vaikeaa ja "kiusaaja" sekoittaa lisäksi pakkaa. Nyt siis lepään.....ja kerään voimia 🐾

Voimia muillekin 🌹

SitrusRe: rytmihäiriöt2.10.2019 20.10
Miten lääkäri totesi sun lisälyönnit?
Yleensähän sitä vaan sanotaan että niitä on kaikilla eikä ne ole vaarallisia.
Multa on kysytty onko mennyt taju, ja kun ei ole, niin ei mitään hätää.

PikeRe: rytmihäiriöt3.10.2019 9.48
Diagnosoi kertomukseni perusteella sekä aiemmin tehtyjen Holter tulosten perusteella. Sydämen UÄ on tehty n kk:si sitten. Ja eihän niitä lisäreitä tietenkään ollu vastaanotolla. Kuunnellen totesi sydän ja keuhkoäänet ihan hyviksi 😊

Nyt kun jäin saikulle ja lopetin jokapäiväisen happosalpaajan käytön, lisäritkin loppui.

Kroppani reagoi stressiin sydämen ja refluksin kautta. Ja näköjään lääke cocktailkin niitä aiheuttaa.

Nyt ulos aurinkoon käveleskelemään 🐾

Wilsono81Re: rytmihäiriöt4.10.2019 10.56
Hei,

Pitää kirjoittaa muutaman vuoden tauon jälkeen tähän ketjuun, kun nuo kuulostaa niin tutuilta oireita. Nyt olen siis ollut "oireeton" 3vuotta. Minulla oli kammio ja eteis peräisiä lisälyöntejä 2 vuoden ajan. Keskimäärin joka 6-10 lyönti kellon ympäri. Ainoastaan alkoholia "reilusti" nauttiessa ne hävisivät. No en alkoholisoitunut, mutta kyllä helpotusta ajoittain hain epätoivoisimpina hetkinä! Olen pohtinut satoja tunteja aina pakkomielteisyyteen saakka oireitani tuolloin, kun ne olivat kiivaimpina. Erilaiset asennot kuten etukumara, ruoka-aineet, sauna yms yms. pahensi oireita.

Tulin lopputulemaan että ne olivat monen asian summa. Töissä vuosikausia hirveä stressi, johon liittyi työpaikka häirintää sen kaikissa muodoissa. Esimies oli aivan hirveä psykopaatti suorastaan.

Minulla on ollut refluksin oireita vuosikausia ennen rytmihäiriöitä. Lopulta en pystynyt enää nielemään edes, kun torvet oli niin huonossa kunnossa. Sitkeästi vain yritin jaksaa raskaassa elämäntilanteessa kaikkien vastuiden ja koettelemusten alla.

Kardiologeja tapasin useita ja toistakymmentä lääkäriä myös. Paikallisen terveydenhuollon toimimattomuudesta johtuen en päässyt kerroskuvaukseen, josta olisi voinut selvita edes jotain. Kardiologi ne määräsi, mutta koska olin eri kunnan asukas, niin oman kunnan erikoissairaanhoito eväsi tutkimukset lopulta pariin otteeseen.

Lopulta koin, että ei ole enää mitään tehtävissä ja luovutin. Kirjaimellisesti. Aloitin tupakanpolton uudestaan, koska siitä olin aina pitänyt ja se rauhoitti mieltä, vaikka aiheuttikin sydänoireita merkittävästi enemmän. Lopetin myös lääkkeet kuten propral, zolt, magnesium, Kalanmaksaöljyt. D ja C vitamiinit, sinkit etc. Päätin että jos tähän kerta ollaan kuolemassa, niin antaa tulla, minä lähden hymyissäsuin ja elän ennen sitä täysillä.

Kaksi viikkoa (huonojen elämäntapojen) aloituksesta loppuivat oireet aivan seinään!

Tässä yhteydessä olin jo tehnyt työpaikallani selväksi, että häirintä jota henkilöstö joutui kokemaan oli väärin ja sen verran tiukille laitettiin asiat, että esimies joutui väistymään muihin tehtäviin. Tästä alkoi henkinen toipuminen monien vuosien aiheuttamasta uupumuksesta. Ymmärsin lopulta, että kaikkea ei pidä, eikä tarvitse jaksaa. Työskentelin sosiaalialalla erittäin haastavissa asiakastilanteissa ja tein työtäni koko sydämellä.

Nykyään syön somac 40mg päivittäin ja närästysoireet ovat helpottaneet merkittävästi. Esimerkiksi zolt ei toiminut minulla ja pahensi oireitani. Nykyään uskallan juoda jo kahviakin kohtuudella, ilman pelkoa jäätävistä määristä rytmihäiriöitä.

Aiheesta voisin kirjoittaa vaikka kirjan, koska niin paljon se on ollut elämässäni taakkana, mutta sen sanon vain, että kannattaa uskoa oireettoman elämään ja pyrkiä olemaan antamatta oireiden hallita elämää. Eläkää täysillä ja eläkää nauttien itselle tärkeistä asioista. Nimittäin lisälyönnit ja rytmihäiriöt voivat loppua yhtä nopeasti kuin ovat tulleetkin.

Ps. Oma diagnoosini oli, että ne kalanmaksaöljyt pahensi refluksia ja tämä aiheutti osaltaan sydänoireiden pahenemisen. Lisäksi omassa tarinassani on monia muita tekijöitä, jotka vaikuttaneet, mutta kuten edellä lupasin, en viitsi pitkästyttää teitä novellilla. Rauhallista syksyä kaikille ja erityisesti sinne rintaan😊

Terveisin
OP

PikeRe: rytmihäiriöt4.10.2019 13.47
Kiitos kirjoituksestasi Wilsono81 💜

Tuttua juttua minullekin, yksi työyhteisössä tyrannisoi, muut alistuu. Minä olen jaksanut taistella (olen työsuojelutoimija) tähän asti. Nyt jo muutaman päivän saikun aikana olen päättänyt kääntää uuden lehden ja hakenut töitä toisaalta. Teen myös haastavaa työtä sosiaali-työllisyysalalla ja toinen työpaikka, jota haen, on järjestökentällä. Virkavapaata on mahdollista saada ainakin pari vuotta.

Lisälyöntejä nyt tosi paljon vähemmän, mutta kun työstän tätä asiaa, uskon niiden loppuvan. Varasin ajan myös työpsykologille. Paniikinomaisia tuntemuksia on myös, mutta yritän olla antamatta niille valtaa. Rohkeasti menin aamulla uimahalliin vaikka hikeä pukkasi ja tärisytti kassalla ja meinasin kääntyä takaisin. Olin tyytyväinen kun menin ja uin ja vesijuoksin itseni hengästymiseen asti,eikä lisäreitä, eikä närästänyt 😄

Olen ottanut maitohappobakteereita (Ratiopharm) ja yhden Rennien/pvä. Nyt ostin LactoSeven maitohappobakteereita, kun tälläkin palstalla on niistä mainittu.

Sanonta: "Kuka auttaa auttajaa" on aiheellinen ja ajankohtainen. Kyllä sitä melko yksin jää, lukuunottamatta läheisten verkostoa. Nyt kyllä nostan hattua työterveyshuoltoon, jonne lääkäriaika jo ens maanantaille.

Aurinkoa päiväänne 😍 Jaksetaan ja vertaistuetaan toisiamme edelleen. Kiitos kun olette täällä 🌹

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt16.10.2019 20.04
Moikkelis,

Mun pitikin Pikelle vastata jo ajat sitten tähän ketjuun, mut en vaan yksinkertaisesti ole ehtinyt!
Kyllä tää on sellasta taiteilua näiden rytmäreiden kanssa että huh. Mulla näyttää vaikuttavan mm. refluksi, rintarangan lukot, jännitys, kahvi, huono ruokailu ja jatkuva kiire tai stressi. Siis valtava määrä asioita! Lisäksi hormonaalisetkin asiat tuntuvat provosoivan joskus oireita.
Mitä ahdistukseen, stressiin tai jännitykseen tulee, niin olen huomannut, että kun on jokin tärkeä asia tai meno niin johan pomputtelee miten sattuu (jännitän kai jatkuvasti sos.tilanteita jne.) mut välillä kun olen kotona ja vedän mättösapuskat, löhöän vaan ja ei mitään! Siis et häviää oireet taivaantuuliin ihan yhtä pian kun tuleekin. Ehkä en vaan yksinkertasesti osaa olla riittävän rento ja sit se pyörä lähtee taas käyntiin ja lopulta reagoin kaikkeen rytmihäiriöillä.
On hienoa, että Pike oot alkanut tehdä muutoksia ja hoitamaan myös mieltäsi. Se on tosi tärkeää, itselleni myös. Tsemppiä meille kaikille!
Taas rytmittelee..ja migreeni kolmatta päivää päällä..ehkä tää tästä vielä joskus.

LissuRe: rytmihäiriöt24.10.2019 16.41
Ite kans melkoinen stressailija ja niin sanotusti hermo pinnassa herkästi. Siihen kun vielä päälle stressailut rytmihäiriöistä niin ketju on valmis. Pitää yllä toinen toistansa. Sain lääkäriltä beetasalpaajien lisäksi diapam 5mg. Olin aika yllättynyt miten hyvin yksi tablettikin rauhoittaa mieltä ja samalla rytmihäiriöt vähenee.

SitrusRe: rytmihäiriöt12.11.2019 16.41
Olipa karu kokemus.

Mulla on ollut päivittäin rytmihäröjä: joka 10. lyönti jää välistä.
inhottava tunne, rauhoittuu sillä, että makaa. Alkaa, kun lähtee kävelemään.
Vp luokkaa 155/95. Propral, mikä yleensä auttaa, ei vaikuta.

Tänään olo oli niin huono, että menin tk.päiv.
Tätä oli jo suositellut farmaseutti ja psyk.hoitaja.

Lääkäri oli töykein mitä olen tk.ssa nähnyt.
En jaksa selittää tarkkaan, mut ihan kuin olisin päivittäin käynyt häntä
häiritsemässä ja kuin hän olisi sata kertaa jo selittänyt että mun rytmäreiden
syytä tuskin saadaan selville.
Sanoi että ota Propralia 5-kertainen annos nykyiseen nähden tai uusi
lääke. Siitä hän ei kertonut mitään.
Huomasin kyllä, missä välissä hän oli käynyt lukemassa mun terapiajutut.
Tyyli muuttui täysin.

Nähtävästi tän vuoden tk.määrärahat on loppu.
Vai onko laitaa, että lääkäri vetoaa 10 vuotta takaperin tehtiin tutkimuksiin?

Mä en jaksa.
Väsyttää.
Tympii.
Yritän parhaani mukaan pitää itsestäni huolta, mut on ihan lyöty olo.

PrivetRe: rytmihäiriöt12.11.2019 18.24
Kuulostaa vaikealta Sitrus! Oletko pitkään käyttänyt Propralia? Se on lyhytvaikutteinen beetasalpaaja. Voisit hyötyä enemmän pitkävaikutteisesta beetasalpaajasta. Minulla on ollut jo vuosia rytmihäiriöitä, jotka olivat korkeaa sykettä aiheuttavia ja kestot olivat 10 sek....15 min.
Minulla on ollut käytössä Isoptin Retard 120 mg, jota voin ottaa 1-2 kpl per pv. Yksikin vaikuttaa pitkäkestoisest. Se alentaa sykettä ja sitä kautta estää rytmihäiriötä. Verenpainetta se ei alenna kovin paljon. Verenpainetta - kuten varmaan tiedätkin, kannattaa mitata 7 vrk:n ajan aamulla ja illalla kaksi mittausta kummallakin kerralla. Keskellä päivää mitattu arvo ei ole kovin luotettava ja yksi mittaus on aina vähän epäluotettava.
Minulla primääriä rytmihäiriötä ei nykyisin ole mutta olen ruvennut mittaamaan verenpainetta. Se on minulla ym mittauksen perusteella lievästi yläkantissa ja olen menossa siitä juttelemaan lääkätin kanssa. Minulla on korkea kolesteroli ja se yhdessä verenpaineen kanssa ei ole hyvä juttu.
Mutta - sinun lääkityksesi pitäisi ehkä päivittää rytmih:n kannalta.

SitrusRe: rytmihäiriöt12.11.2019 22.49
On se ollut mulla vuosia.
Aluksi en vaan tarvinnut sitä.
Sit aloin käyttää sitä kun rytmihäiriö_tuntemukset_ paheni.
Auttoi, max 2 krt./pvä otin.

Nyt mulla on häiriöitä, ei pelkkiä tuntemuksia.

Kysyin lopulta lääkäriltä, että miksi hän on niin harmisitunut.
Meni ihan vaikeeksi. Sanoi, että hän vaan yrittää selittää ettei syitä
löydy vaikka miten tutkitaan, lääketiede on vaillinnaista.
Sanoin, että eihän mua ole edes alettu vielä tutkia
Kymmenessä vuodessa ehtii tapahtua vaikka mitä.
Se määräsi labroja, ei sanonut mitä, iski mulle printin käteen, näytti
siltä että se on puhkeamassa itkuun ja sanoi vielä "jos teille nyt
tuli sellainen tunne että teitä ei kuulla olen hyvin hyvin pahoillani".
Sit se vaan kääntyi ja oli häipymässä.

Huusin sen perään että mitä mä nyt siis teen, meen näihin labroihin,
entä sen jälkeen?
Soitan teille, sanoi, ja veti oven kiinni.
Jäin siis yksin tk.n tarkkailuhuoneeseen.
Puin kengät ja takin, lähdin.
En ole ikinä tavannut noin outoa lääkäriä.
Se ei ollut musta kunnossa.

Ja sit.
Jalkojen turpoaminen, monta kk.
Kesällä nilkkoihin ja sääriin tuli outoja ihottumaläikkiä.
Ne näki moni lääkäri, kukaan ei sanonut niistä mitään.
Tänään kävin yks. ihotautilääk.
Purppuraihottumaa.
Voi kyllä johtua turvotuksesta.
Amlodipiinin yleinen sivari!
Sain kortisonia.
Että jos en nyt kauheesti luota tk.lääkäreihin, niin on siihen syynsä.
Yhtään lääkettä en ota enää arsenaaliini ellei sille ole
selvää perustelua.

Privet, Propralin &co.n käyttöä rajoittaa se, että syke on
matala jo nyt. Välillä vaan 50 tai 55.

Mä hoidan nyt ihottuman, ja refluksin, mikä oireilee aika pahasti.
Ens vk.n hammaslääkäri pelottaa pahasti.
Ja nukutus.
Ja systerin kanssa oleminen ahdistaa.
Nään joka yö taas painajaisia.
Kunpa elämä olisi helpompaa.

Sit kun näistä on selvitty on etsittävä uudet lasit.
En näe mitään.

Tämmöstä.
Olisi varmaan hyvä nukkuakin paremmin.

female77Re: rytmihäiriöt12.11.2019 23.16
En tod. halua pelotella, mutta rytmihäiriöt oilsi syytä hoitaa! Kardiologin mukaan äitini vuosia kestäneet r.häiriöt ovat syy ja aiheuttaja krooniseen sydämenvajikseen. Stressi on aiheuttanut hänen tapauksessa rytmärit. Jalat hänellä turpoaa kauheasti. Toisaalta monilla meidän suvussa, kuten minullakin, ilman sydänsairautta.

Jos syd.vajis ei ole ollut vielä pitkään SAATTAA SIITÄ PARANTUA, tilanne voidaan vielä joissakin tapauksissa kääntää takaisin normaaliksi, siis sydän voi palautua eikä vajis jää pysyväksi. Edellyttäen siis että syy kuten rytmihäiriö korjataan. Lääkkeet, ruokavalio tai tahdistin jne.

Menetkö nukutukseen hammashoidon takia, eräs tuttavani tekee näin. Minä en halua nukutusta, käyn mukavalla yksityishammaslääkärillä. tutkimus välillä saa yökkäilemään, mutta ei mulla ole enää ollut reikiä kun syön vain vähän hiilareita, enä sokeria juuri koskaan, ja mulla on ollut fluoritontahna jo viitisen vuotta.

female77Re: rytmihäiriöt12.11.2019 23.24
Mutta en aina pysty käyttämään laatu sähköhammasharjaa, jonka ostin syksyllä, sillä tärisevä iso vehje suussa alkaa yököttämään minua, samoin itse harjaus ja tahna. Olen joutunut osittain palaamaan perinteiseen harjaan.

Oli minullakin painajaiskausi, mut nyt taas nukun kuin tukki ja näen unissa kivoja asioita kuten v.punaisia ruusun nuppuja.

SitrusRe: rytmihäiriöt12.11.2019 23.39
No mähän olen yrittänyt parhaani mukaan päästä hoitoon.
Selitin just.
Kun sanoin lääkärille että olen tietenkin lukenut asiasta ja kuulemma
hyvätkin häröt voi muuttua vaarallisiksi jatkuessaan.
Se sanoi että kuulostaa oudolta ja ei ole kuullut.

Mulle tarjotaan lääkettä oireisiin, mutta ei tutkita oiretta.
Sano sinä mitä voin tehdä.

Yksi ihan törppö nuori lekuri selitti mulle
jorvissa 3 vuotta sitten että ei mun refluksia kannata
tutkia, koska tutkimukset voi tuottaa tuloksia jotka
voi pelottaa mua koska en ymmärrä niitä (?!?!)
Pahentuneet oireet olivat kuulemma mun kuvitelmia.
Siinä vaiheessa kun se sanoi että ei me täällä
aina uskota potilaan ilmoittamiin lääkeallergioihin, mä suutuin.

No, sit meni vuosi, ni alko sadella kutsuja refluksitutkimuksiin, siis
niitä vaan tuli ilman että mun kanssa oli neuvoteltu.
Ja viime vuonna oli verioksennukset ym.

Oon ymmärtänyt että sä Fem77 et itse käy tk.ssa.
Sä et silloin ehkä tiedä miten altavastaajana potilas on.
Mä en saanut pitkään aikaan varastorautaa mitattua.
Melkein polvillani rukoilin. Ei.Ei ole syytä.
Lopulta sanoin (kuukausien kuluttua) että olen valmis pyytämään
tk.n johtavalta lääkäriltä vastausta siihen miksi mun ferritiiniä
ei mitata, ni johan irtosi lähete.

näistä sudänjutuista en tiedä mitä pitäisi pyytää.
En tunne niitä asioita.
Ferritiiniä osasin vaatia.

female77Re: rytmihäiriöt13.11.2019 0.51
En käy tk:ssa juuri siksi kun se on mitä on. Sain tarpeekeni silloin kun lääkäri sanoi ettei ole vitamiininpuutoksia testaamatta asiaa, ja lähtiessäni vastaanotolta hän kuitenkin käski syömään vitamiineja jotta piristyisin enkä tulisi takaisin?!! Myös muitakaan epäilemiäni asioita ei tutkittu. Perusverenkuva otettiin ja siitä voitiin kuulemma päätellä että olen täysin 100%terve ja saan olla tyytyväinen tuloksiini!

Käyn viitsiessäni yksityisellä, Mehiläisessä enimmäkseen. Mulla on onneksi op terveys vakuutus, mutta kaikki ei sitä saa jos on liikaa olemassa olevia sairauksia tai ikää(?). Siellähän sitä alkoi löytyä kaikkea kuten liian korkea prolaktiini.

Jos pystyt taloudellisesti Sitrus niin mene yksityiselle kardiologille ja kysy esim. sydämen ultraääntä ja ekg vuorokausi mittausta. Toisaalta esim. meidän Mehiläisessä ei ole nyt ollut kardiologeja ainakaan puoleenvuoteen, että sellainen tilanne. Vai oletko ollut yksityisellä, en muista kaikkea mitä olen täällä palstalla lukenut. Huom. ehkä kannattaisi tehdä kantasivuilla ettei suostu tietojen vaihtoon, luovutukseen eri laitosten välillä, jottei saa mt-leimaa itsellleen uudessa paikassa. Eihän mt-taustaisia pitäisi kohdella eri tavalla. eikä niin yleensä yksityisellä kai tapahdukkaan, mutta jos varmuudenvuoksi ei sallisi tiedon luovutuksia. Minä en salli vaikkei mt-diagnoosia olekaan.

Siitä en tiedä voiko hyvät rytmärit muuttua vaarallisiksi, ilmeisesti ne voi kun sanoit niin. Kahvia et vissiin juo paljoa reflun takia. Silloin kun join paljon, alkoi sydän illalla hakkaamaan sängyssä hurjalla rytmillä ja se oli tosi pelottavaa, mut ei enää kun juon vain vähän kahvia. Myös vhh paleo on auttanut minua suuresti. Jotkin ppi-lääkkeet voivat olla vaarallisia elimille, mutta jos mikään muu ei auta ja kaikki on kokeiltu, niin ei kannata puhua niitten vaaroista. Vaikken itse syökään niitä. Lihaslukot ovat pahoja, ne voi aiheuttaa vaik mitä.

Meneeköhän äitini flunssarokotukseen, itsehän päättää. Riskejä niissä kyllä on. Elohopea, alumiini jne. voivat laukaista esim ms-taudin tai kuoleman. Ovat harvinaisia sivuvaikutuksia. En ota rokotuksia nykyään.

female77Re: rytmihäiriöt13.11.2019 1.03
Siis tarkoitin mt-jutuilla kun kirjoitit terapiajutuistasi. En tiedä oletko muuten mt-taustainen. Joten älä loukkaannu kirjoituksistani. Mulle on sama onko joku mt-taustainen, samanlaisia kuin muutkin ihmiset, yleensä paljon ymmärtäväisempiä. Kaikilla suurinpiirtein on ollut elämässä masennusta. Olin yhessä vaiheessa nuorempana viitisenvuotta melkovaikeasti masentunut, mutta pääsin siitä yli ilman terapioita tai mitään. En ole nykyään yhtään masentunut. Enkä itse menisi terapiaan koska utelut alkaisi ahdistamaan. Toivoisin että ne ketkä haluavat terapiaa saisivat paremmin aikoja sinne. Yksi läheisistäni lopetti terapian äskettäin, se ei enää tarvi sitä.

SitrusRe: rytmihäiriöt13.11.2019 11.57
En loukkaantunut tekstistäsi, Fem77.
Toin vain esiin julkisen hoidon realiteetteja.
Ja kysyin toimintaohjetta.
Mulle on tehty rasitusekg, sydämen ultra, holter x2. Muistelen, että
onkohan sydämen tt.kin tehty? En ole varma. Olen rasittunut, en muista enää
sujuvasti kaikkea kuten ennen.
Joku tutkimus kuitenkin näytti sileät sepelvalyimot ja normaalin kokoisen ja
muotoisen sydämen.
Mutta ei nämä tuoreita tutkimuksia ole.

En tiedä mitä tarkoittaa mt-tausta.
Se on yhtaikaa kaunisteleva, toisaalta vahvasti leimaava ilmaus.

Olin iloinen, energinen, luottavainen lapsi.
Olin herkkä, olisin tarvinnut tukea ja rohkaisua, joita en vanhemmiltani saanut.
Olin myös olosuhteiden vuoksi paljon yksin, jouduin selviämään itsekseni
asioista, joista lapsen ei pitäisi.
Kuten niin moni muukin.

Matkan varrella on ollut pitkiä traumatisoivia jaksoja.
Taas olen jäänyt vaille tukea ja turvaa.
Joku sanoi joskus osuvasti, että elämässäsi on tapahtunut paljon
ikäviä, erikoisia asioita. Niin on.
Kauan olen sinnitellyt. Mutta lopulta alkaa mieli ja keho oireilla, pettää.

Onko tällainen ihminen joku "tapaus"?
Niinhän sitä sanovat jopa sairaanhoidon ammattilaiset.
Mun mielestä hän on normaalisti reagoiva ihminen.

Jostain syystä mulle tarjoillaan hanakasti yksityislääkäreitä.
Onkohan vallalla luulo, että kylven rahassa?
Olen kärsinyt jaloistani kesäkuusta lähtien.
Niissä oli läikkiä, jotka näki yli kymmenen lääkäriä.
Kukaan ei noteerannut.
Eilen menin tutulle ihotautilääkärille: purppuraihottuma.
Voi johtua monesta syystä: mun kohdalla turvotus, liikunnanpuute,
Verenpainelääke, hankaavat kengät.
Hoito: kortisonivoide, tukisukat, toiset kengät.
Vo.aika 20 min + virtsanäyte ja toimistomaksu= 150e.
Jos tulee tiettyjä muutoksia, mietitään uudelleen.

Kannatti.
Mutta yksityislääkärikeikka voi olla myös rahan heittämistä kaivoon.
Ei voi tietää.
Siitäkin on kokemusta.
Useimmat käy yksityislääkärillä työterveyden piikkiin.
Ihmistä joka maksaa itse, katsotaan nenänvartta pitkin kassalla.
Jotkut tivaavat jo ilmoittautuessa oletko privaatti vai työterveys: työterveys
asiakkaille parempi palvelu. Niille voi määrätä tukun labroja, nehän
maksetaan kyselemättä hövelisti. Vain ikävä privaattipotilas haluaa tietää mitä
verikoe maksaa.

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt13.11.2019 15.13
Mä en tiedä nyt liittyykö tää teidän keskusteluihin, mutta tajusin mun rytmihäiriöiden johtuvan perimästä, psyykkisestä epätasapainosta tai stressistä ja liian kiireisestä elämäntyylistä. Mä lopetin myös monivitamiinin, kun tajusin siinä olevan jodin pahentavan tykytystä, ei mulla alun alkaenkaan sen puutetta ilmeisesti ollut, mut tyhmänä kuuntelin ravitsemusterapeuttia. Kahviikin pitäs juoda rajallisesti 😅🙄
Mulla on ollu viime ajat vaan niin uupunut olo, etten yhtään ihmettele olon pahentumista. Siis joudun taistelemaan itteni hereille aamuisin ja hyvä, etten jo itke lähtiessäni jaksamattomuuttani.. Tiedän ihan tasan tarkkaan mistä tää johtuu, mut en nyt vielä seuraavaan 4 viikkoon pysty tekemään asialle mitään, sillä olen yötä päivää menossa, eikä viikonloppunakaan oo aikaa levätä.
Hienoa Sitrus, et sä sait asiat hoidettua 🤗 toisinaan yksityiselläkin käynti kannattaa.

female77Re: rytmihäiriöt13.11.2019 21.26
Hyvä etten loukannut. Usein vain kirjoittelen jotain ajattelematta sen enempää ja sitten kirjoitukseni käsitetään väärin. Sanat pitäisi valikoida huolellisemmin. En edes osaa mielestäni kommunikoida kovin hyvin muiden kanssa.

Mt:llä tarkoitin mielenterveystaustaa. Läheisissäni on useita henkilöitä. En miellä sitä loukkaavaksi, sillä he itsekin käyttävät näitä sanoja. Ikävää on se tosiasia, että osa terveydenhuollon lääkäreistä laittaa ihmisen oireet mt-ongelmien piikkiin. Läheisieni sairauksia on kehittynyt vakaviksi kun oireet on vuosia laitettu psyykkistensairauksien piikkiin nimenomaan julkisella. Olisivatpa he menneet yksityiselle tai jotenkin vaatineet kokeita julkisella. Mutta en minäkään voisi ilman vakuutusta käydä yksityisellä. Vakuutuksen joudun maksamaan työttömyys ja tukirahoistani, sekin on paljon pienistä rahoistani.

Vai jodi tykytteli. Se vilkastaa kilpirauhasta. Syön sitä itsekin.

Nesteturvotus aiheuttaa myös ihottumaa.

Ei ole kaikilla helppoa ollut ei. Olen kertonut ennekin kai, minulla oli henkisesti väkivaltainen isä, joka mm. uhkasi räjäyttää talon kun muut nukkuvat. No, ei että olisi saanut edes nukuttua, oli niin kylmä kun sähköä ei saanut käyttää koska se maksaa. Mulla on myös vaikeaa tulla toimeen toisen siskoni kanssa, välillä mietin kannattaako minun edes yrittää.

female77Re: rytmihäiriöt13.11.2019 21.33
Ja terapia ei tarkoita että olisi mt-diagnoosi. Kyllä terapiassa kai voi käydä kuka tahansa, ilman mt-diagnoosia. Se on hyvä että voi käydä terapiassa halutessaan. Mutta nopeasti terveydenhuolto saattaa katsoa että se olikin terapiassa, tiedetään mistä sen oireet johtuvat.

SitrusRe: rytmihäiriöt13.11.2019 22.07
Rakenteellinen:
On hyvä jos tajuaa mistä stressi johtuu ja saa sitä alaspäin.

Mun ei pitäisi kai juoda yhtään kahvia.
Mutta elämässä on niin vähän nautintoja, ja olen oppinut valmistamaan
kahvin juuri sellaiseksi mistä pidän.
Siitä tulee tykytystä.
Ahaa, tästä muistan! Kun olin nuorena hamppariravintolassa, saatoin
joskus juoda tauolla pari kuppia kahvia. Siitä tuli niin niin hilpeä ja vauhdikas
olo, että soitin bestikselleni ja sanoin että lähetään ulos kun pääsen töistä.
Tunnin päästä kofeiinipiikkilaski, väsähdin ja soitin että ei sittenkään mennä.
Tämä nauratti sitä kovin. Se sanoi että Sitruksella on halvat pohjat, se juo vaan
kahvia.

SitrusRe: rytmihäiriöt13.11.2019 22.10
Joo ei terapia = mt.diagnoosi.
En mä niin kai sanonut?
Ei jaksa kirjoittaa kaikkea täsmällisesti.
Terapiaan harvalla on varaa omalla kustannuksella.

female77Re: rytmihäiriöt13.11.2019 22.47
Joo, et sannut että mt=terapia. Mutta tarkoitin ettei kukaan luule että minä pitäisin kaikkia terapiassa käyneitä mt-potilaina. Uskon tietäväni ihmisiä jotka käy terapiassa eikä heillä ole diagnooseja.

Meillä oli nuorena kossupullot aina, bussissa aloiteltiin. En pidä enää juomisesta, se puuduttaa koko kroppani, ei hauskaa.

En tiedä yhtään miten saisit tutkimukset. On vain kaksi vaihtoehtoa. Itse saattaisin vaikka hankkia pimeetä tuloa jos olisi tarvis päästäkseni yksityiselle, mutta en voi kehottaa toisia verottomantulon hankintaan. Toinen vaihtoehto on yrittää päästä järkevälle lääkärille julkisella ja yrittää vaatia lähetettä kardiologille sairaalaan. Entä jos vetäisit paljon kahvia tai jotain suht vaaratonta ennen tk-aikaa, ja sitten sulla olisi paljon rytmihäiriöitä tk:ssa lääkärin luona? Meidän tk:ssa kuulemma vaihtuu lääkärit usein ja on uusia.

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt14.11.2019 20.52
Puhuit osuvasti Sitrus kahvista. Mulle se on vähän niin kuin pakkomielle..pitää kai siitäkin luopua :(

Mulla tykyttelee taas niin vietävästi, ettei saa nukutuksi. Menin jo hyvissä ajoin odottelemaan unta, kun väsymys niin valtava, mutta en pysty rauhoittumaan kun syke on niin korkea. Join tänään kupin kahvia, mut en tiedä olenko vaan muuten nyt niin kiihtynyt ja stressaantunut, vai onko refluksi taas taustalla laittamassa koneiston käyntiin. Siispä valvoskelen varmaan taas tänään valtavan väsyneenä.

Päätin kuitenkin varata ajan terveydenhoitajalle ja pääsenkin sinne jo huomenna aamupäivästä. Siinä mielessä hyvä, että ajattelin kuitenkin pyytää testaamaan nuo kilpparit ja ehkä ferritiinin, kun ei ole koskaan otettu. Kilpirauhaskokeet otettu viimeeksi viisi vuotta sitten.
Voihan tää väsymys vaan olla psyykkistäkin, en enää erota mikä on mitäkin kun aina on jotain. Olen alkanut orientoitumaan siihen, ettei nämä rytmihäiriöt enää parane, olen näiden kanssa tod.näk. lopun ikää.

Palan tunnekin tuntui palanneen sekä kipeät imusolmukkeet. Se on vaan nyt jaksettava. Tsemppiä kaikille :)

female77Re: rytmihäiriöt14.11.2019 21.29
Rakenteellinen, mulla oli eilen ihan sama juttu, tykytteli vauhdikkaasti eikä pystynyt rauhoittumaan nukkumista varten tuntikausiin sängyssä. Kilppari mitattiin kesällä, hyvin lievä vajis, lopetit thtyroxin sillä se närästää heti Ei siis ainakaan minulla likatoimintaa. Mutta otin illalla eilenkin jodin, tauriinin, karnosiinin, ubikinonin jne. Ei pitäisi ottaa ainakaan illalla. Tai sitten syynä unettomuuteen olikin naapurin mies? Lisäksi oik. munasarja on kipeä kun siellä on ultralla todettu muodostelma. Tod.näk. hyvänlaatuinen kuten aivolisäkekasvainkin. Kieltäydyin kesällä magneetista, varjoaineet munuaistoksisia. Pahanlaatuisuuden riski on niin pieni etten tutki tarkemmin. Lihas- ja nikamalukot voivat tosiaan aiheuttaa tykytykset myös.

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt14.11.2019 21.53
Ompa sinullakin paljon kaikenlaista female77. :/
Noh on vain pärjäiltävä. Nyt vähän rauhoittui, kun nousin ylös ja söin. Kai olen vaan niin stressaantunut. Ihmettelen vain väsymyksen määrää.
Ehkä tämä tästä. Painokin tippunut taas jonkin verran, en tiedä johtuneeko huonosta ruokarytmistä ja syömisestä.
Vajaatoiminta lienee useammin taustalla kuin liikatoiminta. Mut tää väsymys nyt voi olla ihan mitä vaan. Jään katselemaan, josko olo palautuis :)

female77Re: rytmihäiriöt14.11.2019 22.02
Mulla väsyttää ehkä korkea prolaktiini, tilasin chasteberryä eli siveydenpuuta, valmistetta, joka voi laskea prolaktiinia ilman läkkeiden sivuvaikutuksia. Sitten tilasin serrapeptase+nattokinase valmistetta, jotta myoomat kutistuisivat, yksi kohdussa olevista myoomista painaa rakkoa ja joutuu ramppaamaan vessassa. En halua ainakaan kohdunpoistoon, enkä munasarjojen. Katkaisin heti hoitosuhteen julkiseen jossa tätä ehdotettiin. Yksityinen on yleensä paras jos pystyy taloudellisesti siihen.

female77Re: rytmihäiriöt14.11.2019 22.07
Yksityisellä on tuttu oppinut specialisti, gyne, hän myös uskoo että alhainen estrogeeni veressäni johtuu vain korkesta prolaktiinista. Toivon niin. Yritän siis saada prolaktiinin alas luontaistuotteilla.

TsaRe: rytmihäiriöt14.11.2019 23.32
Omalla kohdallani rytmihäiriöiden syy paljastui viimein: alhainen varastorauta. Vaikka esim. väsymystä ei vielä ollut eikä hb vielä kovinkaan matala. Ferritiini oli silti vain 39. Olisi hyvä olla lähellä 100 tietääkseni. Oireet lakkasivat pian raudan aloituksen jälkeen. Omalla kohdallani rytmihäiriöt alkavat, jos laskee alle 70. Rautaa voi laskea esim vilja intoleranssi..

SitrusRe: rytmihäiriöt15.11.2019 0.02
Jaaha, vai rauta. Mullahan on ferr ollut pitkään max 17.
Hb anemian puolella tai rajalla.
Mun korviin ferr. 39 kuulostaa hyvältä.
Aikanaan vuosia sit ferr oli 18, lääkärin mielestä "vähän huono". Sain nostettua
sen 28:een. Siihen se jäi. Rautavalmisteet ei silloin sopineet.

Tiedät kai, että viitearvo vaihtelee välillä 5-15?
Minkään tietolähteen mukaan 39 ei ole liian vähän, tai jos sulla
on eri tietoa (ja lähde) niin kerro toki.

female77Re: rytmihäiriöt15.11.2019 0.42
Oletko Sitrus keksinyt mitään uusia ideoita miten pääsisit tutkimuksiin? Sukulaisia jotka lainaisivat sulle rahaa?

MaisaliisaRe: rytmihäiriöt15.11.2019 0.44
vita.fi / laboratoriokäsikirja raja-arvot naiset 15 - 150 µg/l ja miehet 30 - 400 µg/l. Ferritiini siis. Raudanpuute on mahdollinen, kun S -ferrit on alle 15-30 µg/l.
Raja-arvot hieman vaihtelee eri lähteiden mukaan mitä oon lukenut.
Itsellä oli ferritiini 25 ja Hb on ollut pitkän aikaa ok, jotain luokkaa 136.

SitrusRe: rytmihäiriöt15.11.2019 0.56
Menee nyt aihe pois rytmäreistä.
Mut mulla on seur. ferr. tark tammikuussa.
Mä sanoin että nyt en suostu enää että se annetaan jäädä seuraamatta.
Syön rautaa ja haluan tietää nostaako se arvoa.
Hyvää yötä nyt kaikille jotka vielä täällä kukkuu.

female77Re: rytmihäiriöt15.11.2019 1.42
Hyvä Sitrus että onnistuit vaatimuksissasi :) Ehkä saat kardiologiajan tk:sta julkiselle samalla päättäväisyydellä! Vielä tuli mieleen että yksityiselle voi mennä labraan ilman lähetettäkin, mutta maksaa se silti vaikkei siinä olisi lääkäriä. Halvempaa on kai mennä lääkärille yksityiselle ja sitten pyytää testit julkisella puolella. Siis kun olen saanut lääkärin ilmaiseksi vakuutuksesta ja sitten hän on pyynnöstäni antanut labralähetteen julkiselle, on laskuni ilmainen, sillä tttuki maksaa julkisen labrat.

Hyvät yöt tosiaan!

female77Re: rytmihäiriöt15.11.2019 1.50
Varmaan joku nyt ajattelee että kyllä osaa hyödyntää tukirahoja, mutta se on vähän pakko kun ei ole muuta rahaa, jos hengissä tai suht terveenä haluaa pysyä.

Mulla on kuitenkin yrittäminen suunniteilla, kunhan terveyteni tulisi nyt kuntoon ensin, niin voin olla jonakin päivänä vielä ilman tukirahoja toimeentuleva ihminen. Ei ole tarkoitus olla tukirahoilla loppuelämääni, se olisi aika kurjaa olla pienillä rahoilla jatkuvasti. Suurin osa tukirahoilla olevista tuskin on tyytyväinen olemaan loppuelämäänsä taskurahojen varassa kituuttaen.

TsaRe: rytmihäiriöt15.11.2019 9.59
Jos ferritiini on alle 70, kannattaa kokeilla rautalisää. Esim ferrodan hyvä itselleni, ei närästä. Tämä tieto perustuu ravitsemusterapeutilta saamaani suositukseen ja omaan kokemukseeni. Viitearvojen alaraja on aivan liian matala, ei kannata siihen sokkona luottaa vaan kokeilla, miten ferritiinin nosto vaikuttaa. Hb voi olla hyvä vaikka ferritiini on matala. Huomasin muuten samalla, että varastoraudan nosto helpotti ruoansulatustakin.

SitrusRe: rytmihäiriöt15.11.2019 12.00
Laitettaisko loput fe-asiat sen omaan ketjuun joka on tossa vieressä?

wisaRe: rytmihäiriöt17.11.2019 18.10
Moi vaan kaikille. Olen uusi täällä ja epäilen itselläni refluksia. Minulla ei ole siis vielä todettu mitään mutta lääkärille on aika ensiviikolle. Ajattelin kirjoittaa omia kokemuksiani. Olen tässä 2 viikon ajan nyt saanut omituisia muljahduksia/hetkellisiä rytmihäiriöitä/jättää lyönnin välistä...jotakin näistä ja tämä tapahtuu lähes poikkeuksetta aina lounaan jälkeen olin sitten töissä tai kotona. Aamut alkaa hienosti ja olo on normaali. Aamupalakaan ei aiheuta mitään. Aamupalaksi otankin usein vain marjasmoothien tai mehukeittoa. Kuten mainitsin nyt 2 viikon ajan olen saanut näitä sydämen tykytyksiä aina heti lounaan jälkeen. Saattaa tulla myös päivällisen ja illallisen jälkeenkin. Joskus näitä ei tule kun vain illallisella. Satunnaisesti koen näitä myös iltaisin kun menen sänkyyn mutta lopetin syömiset ja juomiset 3-tuntia ennen kuin menen nukkumaan ja ei ole vaivannut yhtälailla. Jos olen syömättä koko päivän en saa mitään oireita. Aloitin ruokapäiväkirjan viikko sitten ja tänään sitä tutkiessani huomasin että lähes päivittäin kirjoitan kuinka iltasella närästää ja polttaa ruokatorvea. Röyhtäilen myös normaalia enemmän. Tämän lisäksi olen saanut astmaattisia oireita jotka tosin alkoi jo loppukesästä ja lääkäri pisti vain siitepölyn piikkiin mutta jostain luin että mahahapot voivat saada tätäkin aikaan?? Merkit näyttäisi siltä että refluksi voisi olla kyseessä ja on tehnyt tuloaan ilmeisesti jo hyvän aikaa. Jälkiviisaana kun miettii että polttelua/röyhtäilyä on aika usein ollut ja tosiaan silloin tällöin tuntuu pitkälleen mennessä että jotain vuotaa takaisin ylös. Myös ruuan jälkeinen liman lohkeaminen ja yskiminen tosiaan alkoi tuossa kesällä. Mitä olen keskusteluja tulkinnut niin olen lähes kaiken tehnyt kyllä väärin eli on harrastettu iltasyömistä juuri ennen nukkumaanmenoa, kahvin entinen suurkuluttaja pannullinen aamussa, paljon makeisia. Purkkaa jauhanut paketin päivässä töissä. Päivittäin olen töiden jälkeen tullut kotiin ja syönyt jonka päätteeksi päiväunille. Stressi on kova mutta syytä en tiedä miksi. Alkoholia en ole käyttänyt 5-vuoteen. Tuossapa taitaa olla kaikki oikeat reseptit miten aikaansaadaan mahdollinen refluksi. Katsotaan mitä lääkäri tuumaa. On ollut helpotus lukea täältä muidenkin kokemuksia ja tuntemuksia.

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt17.11.2019 18.58
Moikka wisa,

Kuulostaa ihan todella tutulle. :D
Mulla on refluksia ja krooninen gastriitti löytyi tähystä muutama vuosi sitten, olen kuitenkin pärjännyt tähän saakka kuuriluontoisella happosalpaajien käytöllä ja nyt olen ilman. Mulla sydänoireet hellittää heti, kun happosalpaajaa syö vähänkään pidempään ja nyt kun olen taas ollut ilman niin johan se alkaa ja useimmiten ruokailun jälkeen, ei aamusta, niin kuin ei sinullakaan, vaan päivän mittaan heti kun on enemmän syönyt. Mulla liittynyt laihtumistakin tähän sairauteen, kun tosiaan ainoa hyvä olo olisi, kun ei juuri mitään söisi.
Kahvia kannattaa vähentää, se aiheuttaa molempia reflua ja sitten rytmäreitä. Hyvä, että olet menossa tutkimuksiin. :)

WisaRe: rytmihäiriöt17.11.2019 21.18
Moi.

Kylläpä tieto siitä että muutkin kokee näitä helpottaa oloa vaikka mukavaahan tää ei ole kenellekkään. Saako happosalpaajia ihan apteekin hyllyltä ilman reseptiä? Kahvin lopetin kokonaan elokuussa :). Miten tälläisen kanssa tulee menetellä lähestyvän joulun suhteen. En viitsisi olla puolison perheen luona ainoa joka ei syö juuri mitään.

MaisaliisaRe: rytmihäiriöt18.11.2019 16.08
Sama juttu, kiva lukea täältä, että muillakin on näitä vaivoja. Tai siis todellakaan, kivaa tämä ei ole kenellekään.
Happosalpaajia saa apteekista ilman reseptiä kyllä.
Mietityttää joulu myös kun olen aika tuore refluksikko ( palleatyrän aiheuttama ). Olen tietty jo nyt jonkin aikaa syönyt mahdollisimman terveellisesti, että ehkä ei ole niin suuri muutos, mutta kuitenkin.
Kahvin olen myös jättänyt ja karkit. Mahdollisimman sokeriton auttaa pitämään myös migreeniä pois. Tupakoinnin lopetin kun refluksi-polttelu oli pahimmillaan, jotenkin järki sanoi siinä kohtaa ettei enää voi tupakoida.
Mulla ei tietääkseni ole ollut rytmihäiriöitä koskaan. Ehkä joskus edelleen, jos on paljon stressiä, niin sydän tykyttää kovemmin kun menee nukkumaan. Verenpaineeseen on Orloc- lääkitys.
Hyvä, että meet lääkäriin, siitä se sitten varmasti alkaa selvitä.

WisaRe: rytmihäiriöt18.11.2019 17.10
No tänään kävin sitten apteekissa ennen lounasta. Oikein mukava apteekin rouva tuntui olevan hyvin tietoinen oireista ja ehdotti että kokeilisin somacia joka alkaa vaikuttamaan vasta noin 3 päivän käytön jälkeen ja akuutti oireisiin tarjosi jotain nestemäistä valkoista mintun makuista mönjää ruokalusikallinen ruuan jälleen max. 4 x päivässä. Kello on nyt 17 ja toistaiseksi tämä päivä on ollut paras viimeiseen 2 viikkoon. Ei mitään tykytyksiä tai muljahtelua rinnassa..ainakaan mitään en ole tuntenut. Myös leposykkeeni oli normaalimpi mitä se on aikoihin ollut (normaali n.76 nyt 68). Huomenna sitten lääkäriin ja katsotaan miten etenee. Mahtaakohan nuo muljahdukset edes olla sydämessä vai kouristeleeko sisuskalut niin että sydän ottaa hieman osumaa :D tai ainakin tuntuu pumpussa...

WisaRe: rytmihäiriöt19.11.2019 15.43
Lääkäri tutki ja sanoi että tuo ns. flutteri mitä tunnen ei ole sydänperäistä vaan kyseessä olisikin pallea joka spasmaa/kouristelee mm. paineen ja ärsytysten takia. Pitipä oikein muualtakkn kun Suomenkielisiltä sivuilta asiaa tutkailla kotiin päästyäni ja kyllähän tuolla näytti löytyvän aika osuvaa tietoa palleahermon ärsytyksestä. Refluksi itsessään ärsyttää palleaa, rasvaiset ja happoiset ruuat voi ärsyttää ja toki aiheuttaa refluksia itsessään. Pallea kun sijaitsee sopivasti tuossa sydämen alla ja toki on tärkeä hengityselin. Tästä voisi mahdollisesti selittyä miksi vähän "sieppaa hengitystä" samalla. Tämä itsessään pelästyttää ja mielikuvitus lähtee kiitoradalle josta seuraa ahdistus tai paniikki ym. Toivottavasti joku saa tästä hieman lohtua tai oppii kuuntelemaan tulevatko oireet sittenkin palleasta :)...

PikeRe: rytmihäiriöt19.11.2019 17.39
Kyllä flutterikin eli eteislepatus on sydämestä johtuvaa, mikäli uskomme Duodecim lääkärikirjaa 😶

"Eteislepatus ("flutteri", "flatteri") on eteisvärinän jälkeen tavallisin ja tärkein eteisperäinen rytmihäiriö. Monilla potilailla esiintyy sekä eteislepatusta että eteisvärinää. Sen takia eteislepatusta pidetään usein eteisvärinän lähisukulaisena, vaikka niiden perusmekanismi ja hoito poikkeavat toisistaan."

Että tälleesti....

WisaRe: rytmihäiriöt19.11.2019 17.53
Kyllä mikäli puhutaan sydänperäisestä flutterista. Luulen että lääkäri tarkoitti tuolla lähinnä yleisesti flutterointia suomennettuna lepattaa/tykyttää/väpättää/räpyttää jne.

Tiedä häntä. Pidin sykevyötä tänään enkä ottanut lääkkeitä.. Mittari ei ainakaan tuosta muljuttelusta merkinnyt mitään erikoista muutosta rytmiin ja nyt kun tunnustellut illan aikana niin nuo tärinät ja tykytykset voisi hyvin tulla tuolta pallean suunnasta. Sinne voi myös takertua kuulemma ilmaa joka aiheuttaa erikoisia rytmihäiriötltä tuntuvia oireita. Eikös sitä sanota että 70% refluksista kärsivillä on palleatyrä. Kuulin että serkullani oli refluksi ja palleatyrä. Ruuan jälkeen luuli saavansa sydänkohtauksen ja kiidätettiin sairaalaan. Tätä kuulemma tapahtui 2x kunnes tähystettiin ja todettiin iso palleatyrä. Leikkauksen jälkeen ei oireita enään tullut.

MaisaliisaRe: rytmihäiriöt19.11.2019 19.14
Tuttuja tuntemuksia ennen kuin sain palleatyrä diagnoosin. Lähdin jopa illalla myöhään päivystykseen kovan närästyksen / polttelun vuoksi. Myös vasen käsi jostakin syystä puutui. Kättä myös särki. Pelästyin , että on jotain sydänjuttua.
Otettiin ekg ja verikokeita, todettiin ettei ole sydämessä vika, vaan todennäköisesti refluksin aiheuttamaa vaivaa. Niinkuin olikin, mikä sitten gastroskopian jälkeen varmistui.
Itseäni hävetti "turhaan" meno päivystykseen, mutta siellä otettiin heti vakavasti ja myös omalääkäri oli sitä mieltä ettei ollut mitenkään turha juttu. Piti tutkia.
Olin myös ylävatsan ultrassa ennen gastroskopiaa, koska varmistettiin ettei olut sappi joka aiheuttaa närästys- tuntemuksia.

SitrusRe: rytmihäiriöt19.11.2019 19.17
Kyl kannattaa olla tarkkana koko ajan.

Kun täytin esitietolomakkeen kolonoskopian anestesiaa varten, merkitsin
kohtaan rytmihäiriöitä? "eteislisälyöntejä". Nuk.lääkäri tuli jututtamaan, ja sanoi
että teillä on siis eteisvärinää todettu? -No ei ole. EteisLISÄLYÖNTEJÄ.
Mä kirjoitin sen kyllä. - Aha, no hoitaja sitten merkitsi vahingossa väärin. Lääkäri
ei ollut moksiskaan. " Eteisvärinä onkin vakavampi juttu, että hyvä näin." se vaan totesi.

Mitenköhän paljon näitä erehdyksiä sattuu? Entäs jos virhe olisi sattunut
toisinpäin? Entäs ne ihmiset, jotka ei jaksa tai osaa olla tarkkana, tai vaan
luottavat siihen että kyllä sairaalassa menee asiat niinkuin pitää?

Flutterista mä en ole kuullutkaan.

Rakenteellinen_Re: rytmihäiriöt20.11.2019 6.19
Mäkään en ollut kuullut flutterista ja flimmeri tuli minullakin mieleen, mut hyvä jos tutkittiin ja todettiin harmittomaksi. Mulla ei ole kyllä tuollaista pelkkää tuntemusta vaan on ihan aitoja nämä sydämen rytmin häiriintymiset, kun ultraankin jäi kiinni ne. Mut uusi asia tuokin, varmaan ihan järkeenkäyvä selitys, onhan meillä paljon hermoratoja juuri tällä alueella. 🤔🙂
Sitrus, mullekin käynyt joskus noin. Se on kyllä ihmeellistä. Tietysti sairaalamaailmassa on kiire, mutta tuollaisten asioiden suhteen pitää olla tarkkana.
Mukavaa päivää teille 🌺 joulua jo odottelen, en kyllä tiedä mitä uskallan syödä 😅

wisaRe: rytmihäiriöt20.11.2019 7.41
Itsekkin haluaisin onnistua tutkimaan ihan kunnon laitteilla miten tuo kouristelu palleassa vaikuttaa rytmiin. Kuitenkin on nii lähellä sydäntä. Oma mittaukseni näytti aivan tasaista sykettä mitä nyt jätti ehkä muutaman lyönnin välistä vaikka olin kokoajan luullut että saan pikemminkin lisälyöntejä aina kun tykyttää. Juttelin serkkuni kanssa asiasta kun sain tietää hänen palleatyrästä ja kokemuksistaan. Kaikki vain alkoi ilman varoituksia eräänä päivänä ruuan jälkeen. Outoja muljahduksia ja "rytmihäiriöitä". Pelästyi sitä niin paljon että sai akuutin paniikkikohtauksen ja syke nous siltä istumaltai 200 joka aiheutti flimmerin. Kärsi korkeasta verenpaineestakin. Ei varmasti ole luonnollista levossa olevalle ihmiselle syke nousta noin korkealle mutta paniikki ja ahdistus kun iskee niin tulee tuo esihistoriallinen jäänne pakene tai kuole ilmiö jota paniikkikohtaukseksikin kutsutaan. Tietenkään tätä ei sitten ensimmäisellä kerralla osattu mitenkään yhdistää todelliseen sairauteen. Sairaalaan kiidätyksen jälkeen rytmi kääntyi itsestään ja tehtiin kaikenlaiset tutkimukset ja todettiin että terve sydän ja verikokeissa ei löytynyt mitään hälyyttävää. Sitten tuo tapahtui samalla viikolla toisen kerran kun ruokailun jälkeen hänellä taas sieppasi ja tuntui että sydämen rytmi on nyt sekaisin. Pelästyi jälleen kerran ja ahdistui kolkuttaako kuolema ovella nyt. Syke nousi jälleen taivaisiin ja kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Pelosta ja ahdistuksesta sydän pamppasi kuulemma niin että meinasi ulos tulla. Silloin hoitava lääkäri päätti kuulemma pistää tähystykseen jossa hänen epäilynsä vahvistui eli palleassa on todella pahaksi mennyt tyrä joka aiheuttaa nämä kohtaukset ja se heijastuu rintaan joka tuntuu aivan rytmihäiriöltä. Aika leikkaukseen tuli kuulemma muutaman viikon päähän ja tuona aikana vaikka saikin näitä "kohtauksia" ei sitä enään pelästynyt eikä joutunut lanssilla sairaalaan. Leikkauksesta on nyt 5kk ja elämä on taas kuulemma normaalia. Melkoinen vaiva tämä kyllä on mutta ilmeisesti useimmiten tuo tyrä jätetään leikkaamatta. En väitä etteikö täällä olisi ihmisillä ihan oikeasti sydämen kanssa erilaisia ongelmia sillä olemmehan yksilöitä jokainen. Minulla on ekg otettu viimekesänä ja verikokeita nyt niin riittävästi eikä lääkäreiden mukaan mitään vikaa kuitenkaan löydy sydämestä niin pakko kai se on syyttävä sormi osoittaa tuonne refluksin suuntaan ja sen tuomiin vaivoihin. Joulua odotellen täälläkin tosin hieman kauhistellen miten siitä selviää. Toivottavasti jokainen täällä kuitenkin pystyy siitä nauttimaan

SitrusRe: rytmihäiriöt28.2.2020 12.56
Kyseltiin rytmihäröistä

hnnRe: rytmihäiriöt28.2.2020 16.57
Kysyn tälläistä:

Minä ajattelin että minulla on rytmihäiriö, kun kokeilen kaulasta tai ranteesta pulssia, se ikään kuin jättää lyönnin väliin kun tuollainen "kramppi" tulee.

Mutta, toisaalta kun makaan selälläni, tuntuu että niitä kramppeja tulee eri kohdista, ja ne eivät edes olisi sydämen muljahteluja vaan ruokatorven tms. kramppaamista.

Jos esim. pidän sormiani kaulalla ja lasken pulssiani, samalla kun liikautan tiettyä kohtaa kropassani tai nielaisen, pulssi ikään kuin katoaa siksi aikaa, en siis pysty silloin havainnoimaan sitä.

Voisiko se ranteesta ja kaulalta mitattuna tehdä tuon saman silloin kun esim. pallea tai ruokatorvi kramppaa, ja luulen niitä sydämen muljahteluiksi tuon tauon takia, vaikka ne eivät sitä olisi?

kukaan huomannut vastaavaa?

WISARe: rytmihäiriöt28.2.2020 18.10
Empä ole pitkään aikaan täällä ollut mutta itse sain tosiaan refluksi diagnoosin marras/joulukuussa. Lääkäreistä ei juuri apua muussa ole ollut. Jos on vaivoja refluksiin liittyen ja rytmihäiriöitä kääntykää gastrologin puoleen. Lääkäreistä he tietävät paremmin kuin mikään yleislääkäri. Varsinkin jos on todettu sydän terveeksi. Minulla tutkittiin nimenomaan sydäntä niin paljon mutta vasta itse oman tutkiskelun jälkeen sain lääkärin kirjoittamaan lähetteen ja lopulta todettiin että kaikli sydämeeni liittyvät oireet ovat peräisin ihan muualta.

Aloin joulukuussa syödä matalahappoista ruokaa, syön pienempiä annoksia ja lopetin kuukausi sitten somacin käytön kokonaan koska polttavia röyhtäisyjä, ylösnousevaa happoa ym ei enään tule. Syön välillä normaalimpaakin ja pystyi tupssa laskisispullankin herkuttelemaan. Satunnaisia rytmihäiriöitä eli muljahduksia tapahtui edelleen ja tulipa nuo kardiologin tutkimuksissakin ilmi. Lyönti jäi välistä tunne on oikeasti lisälyönti joka näkyy mittarissa viivana eli ikäänkuin lyönti jäisi välistä. Normaalia toimintaa jokaisella. Toiset tuntevat sen vain paremmin. Sitten kun niitä on monta tuhatta päivässä on syytä tutkimuksiin.

Toki pallean krampit ärsyttävät sydänpussia ja stimuloi näihin muljahduksiin varsinkin eri asennoissa. Jos ruokatorvi on tulehtunut tämä vaikuttaa myös siihen että rytmihäiriöitä tulee koska tulehdus säteilee juuri sydämen alueella ja ärsyttää vagus hermoa joka on meidän suurin hermo ja kulkee vatsasta aivoihin.

Itseäni vaivasi miksi kuitenkin tunnen näitä niin vahvasti aika ajoin ja miksi juuri ruokailun jälkeen. Roemheldin syndrooma on vastaus. Jokainen voi tutkia joka tälläistä kokee. Harmillisen vähän on tietoa suomeksi mutta englanniksi löytyy kyllä enemmän. Sillä on paljon tekemistä parasympaattisen hermoston kanssa mikä laskee sykettä ja hermosto on ikään kuin vähän sekaisin. Refluksi on yhteydessä myös tähänkin. Valitettavasti siihen ei ole varsinaista hoitokeinoa eikä sitä lääketieteessä ole julistettu sairaudeksi. Paremmat elämäntavat ja liikunta auttaa ja voi vähentää oireita. Vatsan kanssa on hyvä olla tarkka ja pitää huoli. Refluksista kärsivät myös nielevät ilmaa enemmän tilansa takia joka kerää ylimääräistä ilmaa suolistoon ja vatsaan. Tämäkin aiheuttaa lisälyöntejä ja muljahduksen tunteita jotka ovat siis nekin rytmihäiriöitä.

Lopetin kokeilumielessä luettuani ihmisten vastaavista kokemuksesta kaiken mikä sisältää aspartaamia sillä osalla se tuntui olevan laukaiseva tekijä...jopa magnesium pillereissä oli lisätty aspartaamia. Nyt ei ole enään muljahduksia juuri lainkaan eikä kyllä refluksi oireitakaan ole ollut kiitos ruokavaliomuutosten.

WISARe: rytmihäiriöt28.2.2020 18.25
Lisättäköön vielä. Jos teillä on refluksioireita ja rytmihäiriöön viittaavia tuntemuksia. Kääntykää lääkärin puoleen missä ensin tutkitaan sydän. Jos se todetaan rakenteellisesti täysin terveeksi eikä muitakaan perussairauksia ole niin käänny gastrologin puoleen. Huomioi mitä syöt. Jos syöt eineksiä, roskaruokaa, herkuttelet niin vähennä. Oireet ei ainakaan helpota suklaalevyjä syömällä ja hiilihappojuomilla. Syö terveellisemmin. Kokeile matalahapposta ruokavaliota... sen ei tarvi olla lopullista. Jos olet ylipainoinen niin laihduta. Se vähentää oireita huomattavasti niin refluksiin kuin sydämen tuntemuksiinkin. Jos liikut todella vähän lisää liikuntaa elämääsi se vähentää stressiä ja on luonnollinen tapa "kiristää" ruokatorven sulkijalihasta. Näillä keinoilla itse pystyin lopettamaan somacin ja rennien..joka muuten sekin sisältää aspartaamia. Painoni on pudonnut 10 kiloa, voin paremmin, en kärsi muljahteluista juuri lainkaan eikä refluksin oireita ole. Olo on kaikinpuolin parempi. Jos kärsit samoin niin mitäpä menetettävää on kokeilla. Toivon että tästä on jollekkin apua. Kaikkihan toki olemme yksilöitä

TerhoRe: rytmihäiriöt4.9.2023 15.07
Itsellä ollut noin kuukauden rytmihäiriötuntemuksia öisin ja samalla alkaa röyhtäyttää ja myös kusella saa juosta useasti. Ei ole joka yö mutta pari kertaa viikossa. Ekgs ei mitään erikoista, holter tutkimus tulossa ja 7v sitten todettu refluksi

Refluksi-tyyppiRe: rytmihäiriöt25.9.2023 5.50
Juu tuttua kauraa mullakin. Huomasin ekat muljahtelut 16-vuotiaana, jolloin alkoi oikeastaan jo ekat polttelutkin. Nykyään olen 42v
Multa on holteroitu vuonna 2002 ja vuonna 2018. Holtermittauksessa oli tulos, että ns. normaaleita muljahteluja. Vagushermon ärsytyksestä, jota refluksi aiheuttaa, sitä se lääkäri lähinnä esitti.
Mulla on siihen tarvittaessa Propral 40mg x 3 ,toisaalta sama määrätty paniikkihäiriön fyysisiin oireisiinkin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: