Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MiiaVauvan refluksi alko? 4.12.2018 21:22
Hei. Meillä 5kk ikäinen vauva, jolla olen epäillyt refluksia jo 2kk ikäisestä asti. Vauvan maidot menee nykyään kaikki nenämahaletkun kautta, nenämahaletku ollut käytössä syntymästä asti. Pelkällä maidolla vielä toistaiseksi mennään. Vauvalle tehty ph mittaus, sen mukaan happamia takaisinvirtauksia ollut vuorokauden aikana vain 4 kertaa. Vauva ollut todella itkuinen alusta saakka, ensimmäiset kuukaudet nukkui vaan sylissä pystyssä, nykyään yöt menee sängyssä, päivät sylissä. Ph mittauksessa piti antaa vauvalle appelsiinimehua, kun ei saatu mahan phta ilman sitä, vaikka ruokailusta neljä tuntia. Tätä ennen ei ole pulauttelua ollut, sen jälkeen on alkanut tulemaan. Maidon letkuttamisessa menee pari tuntia ja silti välillä puklu lentää kaaressa tai jos on nukkumassa niin herää 20min päästä ruaasta puklaa maan ja puklua tulee vähintään kaksi kertaa, nenästä ja suusta ja sen jälkeen nousee vielä ruokaa suuhun ja kestää hetki toipua ennenkuin voi jatkaa unia. Pulauttelua ei välttämättä tule joka päivä mutta joinain päivinä muutamia kertoja. Vaunuttelu ei onnistu, autoilu on huutoa. Nykyään tulee puklu autokyydin jälkeen, kerran tuli kunnon oksennukset pariin kertaan automatkan jälkeen vaikka ruuasta 3tuntia. Vaikka refluksi asia on tutkittu ph mittauksella ja todettu normaaliksi, silti tämä ei tunnu normaalilta. Tyttö ollut aina itkuinen ja tyytymätön ja ekat kuukaudet vain syli ja pysty ja k anniskelu auttoi, muuten ei nukuttu. Nieleskelyä on paljon ja nukahtamisvaikeuksia. Muutamia kertoja nähnyt kun maitoa nousee suuhun ja nielee takaisin vaikka ruaasta pari tuntia. Vaikka refluksia ei ph mittauksessa todettu, silti tämä ei normaalilta tunnu

MiiaRe: Vauvan refluksi alko? 4.12.2018 21:23
Otsikko vähän väärin, vauvan refluksiako piti olla. Kännykällä kirjoittelin :)

GingerRe: Vauvan refluksi alko? 4.12.2018 21:35
Vauvan refluksiin auttaa vauvan vyöhyketerapia. Jo 2-3 kertaa saattaa auttaa. Se auttaa vauvaa nukkumaan, jos koliikkivaivaa.

SussuRe: Vauvan refluksi alko? 5.12.2018 12:39
Meillä auttoi mahakipristelyihin ja oksenteluihin se, että ostin sitä H.A. maitokorviketta. Ihan perus marketista löytyy ainakin yhtä merkkiä sitä. Siinä on maitoproteiini paremmin pilkottua, niin on hellempää vatsalle. Ja silloin kuutisen vuotta sitten vyöhyketerapeutti suositteli DDS junior merkkistä maitohappobakteeria ja se auttoi todella paljon. Itkuisesta tytöstä tuli iloinen sormien napsauksessa. Nykyään tosin tuota tuotetta ei enää valmisteta. Joku riita-asia siitä tuli, ettei sitä saa enää valmistaa. Nyt kuusi vuotiaana kyllä selvisi, tytöllä on luultavasti maitoallergia. Ei siis laktoosi vaan on allerginen maidon proteiinille.

MiiaRe: Vauvan refluksi alko? 5.12.2018 14:25
H. A maito meillä käytössä ja vyöhyketerspia ja osteopaatilla käyty. Jotain apua niistä tuntui olevan. Silti kotikeinot ei tunnu auttavan tyttö tarpeeksi, jatkuvasti tyytymätön. Eniten mietin vain sitä kun ei mahan ph:ta alle 4 meinattu saada, vaan piti appelsiinimehua antaa että mistähän sekin johtuu. Onkohan mahan ph sitten yli tuon 4. Olisikohan impedanssi mittauksella saatu muita tuloksia aikaan? Onko kellään tällaisesta kokemusta?

AnnemariaRe: Vauvan refluksi alko? 6.12.2018 17:20
Yhden tutun vauva huusi ja sai mahavaivoja, sitten he huomasivat vaivojen johtuvan maidosta. Maito vaihdettiin johonkin, kalliiseen korvikkeeseen ja vaiva parani. En tiedä onko tästä apua, mutta varmaan kaikki kokemukset on tarpeen, kun on noin vaikea tilanne.
Toivottavasti apu löytyy.

AnnemariRe: Vauvan refluksi alko? 6.12.2018 17:28
Kääk! Tuli pikkasen väärä nimimerkki, anteeksi. Piti olla Annemari.

SussuRe: Vauvan refluksi alko? 12.12.2018 10:39
Kannattaa liittyä Facessa refluksilapset ryhmään https://www.facebook.com/groups/120255101379762/Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: