Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

YlläpitoOT2 - keskustelua kaikesta muusta9.3.2013 11:16
Keskustelua off topic eli kaikesta muusta refluksitaudin ulkopuoleisesta elämästä ...

Ensimmäinen OT https://kotisivukone.fi/app/www/refluksi.kotisivukone.com/keskustelu.html/3357?p=5&c=

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.3.2013 17:03
Tänään naistenpäivämessuilla Heli Laaksosta kuuntelemassa, oli hauska kuunnella hänen jutusteluaan ja runojaan Laitilan murteella.

Mukaan messuilta tarttui yksi ihanan vaaleankeltainen trikoopaita, Luonnon Aarreaitan jalka- ja käsivoidetta, menninkäisen minttusaippuaa ja itäsuomesta kerättyä pakurijauhetta. Olin iltapäivän lasten lasten kanssa pulkkamäessä, ihana aurinkoinen päivä. Kohta leivon kaura-banaanitorttua yhden pikkuisen syntymäpäiville ja sitten asetun sohvan nurkkaan hörppimään pakuriteetä ja lueskelemaan äidiltä tuotuja naistenlehtiä. Tällä viikolla on vähän välillä närästellyt, mutta onneksi se on mennyt aina ohi nopeasti.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.3.2013 17:28
siis itäsuomesta kerättyä pakurikääpää ja siitä tehtyä jauhetta :)

HansuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.3.2013 18:32
Mie käytän pakuriteetä, mutta harvemmin uskallan iltaisin enää ottaa kun se pistää hyppään vessassa koko yön :)

Tänään olen opetellut digikamerani ja järjestelmäkamerani sielunelämää tuntemaan :)

Digillä vaan räpsiny kuvia ja kamera ollu tehdasasetuksilla, en ollu tiennykään, mitä kaikkia mahdollisuuksia siinä on. Järkkärin sain tyttäreltä kun hänellä hyvä kamera puhelimessaan ja järkkärin myötä uskaltauduin kamerakerhoon!

Kuun lopussa luvassa perusteellisempaa opetusta meille aloittelijoille, mie tykkään :)

Kissa menettää kohta hermonsa kun häntä koko ajan kuvaan suunnasta ja toisesta :)

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.3.2013 19:49
Tultiin juuri ystävän 60v synttäreiltä; siellä vierähti lähes 6 tuntia. Olipa hauskaa vilskettä ja vilinää! Minä tosin valitettavasti olin hiljaisena, kun kurkunpää (puhetyön kautta) vaatii nyt lähes täydellistä lepoa. Nyt kohta Midsommerin murhia & lämpöinen viltti sohvalla :-)

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta12.3.2013 18:05
Laitoin pari päivää sitten herneitä multaan, kasvatan niistä versoista. Herne tekee kaksi satoa peräkkäin. Laitoin myös parsakaalin siemeniä multaan, niistäkin pitäisi tulla pieniä, rapeita ja superterveellisiä kaalin makuisia versoja muutamassa viikossa (sanottiin hesarissa). Innolla odottelen satoa.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta13.3.2013 7:04
Aura- autot pitivät hereillä tehokkaasti, joten silmät ristissä ollaan. Kolmas sairaslomapäivä, joten voipi päivällä nukkua vähäsen :-)

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta13.3.2013 12:54
Vierailuista
Ei varsinaista refluksiasiaa.
Tätä ehkä pitäisi kysyä Torstilta tai Kirstiltä mutta kysyn teiltä.

Mulla on karjalaiset sukujuuret. Niinpä olen tottunut pitämään vieraanvaraisuutta selviönä.

Nyt on kohdannut ongelman joka toistuu ja jota en osaa ratkaista. Liekö heimoero vai mikä. Meillä on pieni kummipoika joka perheineen asuu monen sadan kilometrin päässä. Meitä on kutsuttu auliisti kylään, voimme kuulemma tulla koska vaan ja meitä odotetaan kovasti.
Viime viikonloppuna sitten ajettiin kummipoikaa katsomaan. Olimme kertoneet että syömme aamiaisen, siivoamme vuokramökkimme ja tulemme sitten. Olimme perillä kolmen maissa. Nälkäisinä. Meille ei tarjottu mitään, eikä ollut aikomustakaan. Itse he olivat lounaansa syöneet, vaikka olimme tuloajan sopineet, ja seuraava ateria olisi tarjolla joskus illalla. Onneksi oli omia tähteitä mukana ja niitä sitten alettiin laitella samalla kun isäntäväki istui häiriintymättä sohvalla jatkaen leikkejään lasten kanssa. Isäntä itse kulutti suuren osan koko vierailustamme katsomalla vuoroin telkkaria, vuoroin räpläten tietokonettaan. Tunsimme olevamme tarpeettomia, suorastaan vähän tiellä.
Nukkumapaikka oli parvi, jossa ei ollut verhoja ollenkaan. Yöllä heräilin monta kertaa ja nukahdin vasta neljältä kunnolla. Mutta kuudelta heräsin pirteään aamuaurinkoon joka paistoi suoraan silmiin. Myönnetaan suoraan, että huonosti nukkuneena olen ärtyisä. Niinpä kun emäntä kysyi miten tuli nukuttua, kerroin etten osaa nukkua valossa osaatko sinä? Ei, kyllä meillä on makuuhuoneessa paksut pimennysverhot. Olemme olleet näillä vieraina yhtenä keväänä, ja jo silloin tuli puhetta puuttuvista verhoista, kun aurinko herätti viiden maissa. Emäntä vain selitti rauhallisesti ettei parvelle ole tullut laitettua verhoja kun he eivät itse siellä nuku.
Myöskään aamiaista ei meille ollut katettu, ei lautasia eikä mitään muutakaan.
Tämä oli siis heidän mökillään. Siellä asuu kesäisin kummipojan isän vanhemmat, ja käytäntö on se, että käymme heidän luonaan kaikilla aterioilla. Nämä eivät yleensä tarjoa yhtään mitään, eivät edes juomista. Heillä on erittäin hieno espressokeitin (mökillä!), mutta kahvinkeittämiseen sitä ei käytetä.

No, nyt meitä on pyydetty heidän kaupunkikotiinsa. Eipä huvita mennä. Nämä ihmiset pitävät huolen vain omasta mukavuudestaan, mutta odottavat silti meitä kylään. Ainoa vaihtoehto minkä olemme keksineet, on mennä hotelliin asumaan. Tuntuu vähän tyhmältä.

Onko kellään muulla tämmöisiä kokemuksia?

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta17.3.2013 13:28
Minunkin sukujuureni ovat karjalasa, joten olen tottunut runsaaseen vieraanvaraisuuteen, siksi tuo Sitruksen kirjoittama tuntuu ihan oudolta touhulta.

Olin tänä aamuna ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen retkiluistelemassa järvellä, ihan mahtavalta tuntui, tekisi mieli lähteä heti uudestaan. Olin luistelun jälkeen lähellä olevassa majatalossa aamukahvilla ja vasta leivotulla sämpylällä, nautin kahvini takkatulen ääressä, siellä ei ollut yhtään ainoaa muuta ihmistä. Nautin suuresti aamustani.

Välillä nuo pakkaset vähän jo kyllästyttävät, mutta hiihto- ja luistelukeli on mitä parhain. Nyt uudestaan ulos nauttimaan valosta ja ehkä vähän lämmöstäkin.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta17.3.2013 18:10
Sitrus, minä olen hämäläistä sukujuurta ja olen kanssa tottunut saamaan ja antamaan vierainvaraisuutta - ilman muuta! Outoa porukkaa, jos vieraita ei hyvänä pidetä eikä tarjoilla mitään !! Oli teillä varmaan nälkä :-(

Eilen kävimme Näsijärvikävelyllä vaikkakaan emme Siilinkarille asti menneet kahvittelemaan. Mukavan aurinkoista!

Sairasloma loppuu --- ja kuinka ollakaan, nyt alkoi selvä nuha! Että on huono onni naisella nyt mukana :-(

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta18.3.2013 16:00
Päivän piristeeksi muillekin: Postiluukkuumme kopsahti tänään postikortin kokoinen lappunen, josta mainostettiin tietokoneen huoltoa.
Tyyliin Velipuolikuu, eli nyt, rouvalle, edullisesti!

Lapussa luvataan seuraavaa:
"Huollamme ja korjaamme kaikenmerkkisiä tietokoneita. Edullinen, nopea ja ammattitaitoinen palvelu. Laiteviat, käyttöjärjestelmät, virukset, nettiyhteydet, yms."

Sitten hinnasto:
"40e Ihan pikku jutut
70e Pienet korjaukset
105e Monenlaiset huoltotyöt
140e Enenmmän aikaa vievät työt.

Sitten osoite, puh.num ja nettiosoite.

Lappusen alareunassa vielä kehotetaan: "Tämä lappu kannattaa säilyttää, soita kun kone ei toimi."

Minustakin tämä lappu kannattaa säilyttää. Nauruhan kuulemma pidentää ikää!!

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta19.3.2013 21:16
Hauska juttu, Sitrus :-)!

Meillä on torstaina tulossa kiuas asennettavaksi ... asennus kalliimpi kuin kiuas... Ja myyjä oli saada sydärin kun kyselin keraamisista eli normikiviä tulossa ;-)

Kaikki henkilöt lapsista vaariin tuppaa taas oleen kadoksissa ... vähän vilkkaampaa tuolla harrastuksen puolella. Joulukuun rankemmasta tapauksesta ollaan henkisesti jo toivuttu. EA2 pitäis uusia ja hätäpaarien tekoa ja kantoa (huoh!).

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta20.3.2013 10:58
Miksi myyjä oli saada sydärin? En tajunnut.

Eikös niitä kiviä voi itse myöhemminkin voi vaihtaa mielensä mukaan.

Me ollaan trampattu asuntonäytöissä. Kysyntä on laimeaa, joten välittäjät käyvät kimppuun kuin paarmat. Tuskin on ovesta ehtinyt sisään kun pitäisi jo tarjousta olla tekemässä. Ärsyttäviä!

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta20.3.2013 15:23
Ai kun olisi mukavaa saada uusi asunto ... muuten kiva mutta liikennemeteli kova omaan korvaan.

Niitä ei kuulemma saa tosiaan käyttää noissa kiukaissa, koska sitä tätä ja tota. Ajateltiin kyllä laittaa päälle yksi kerros kuitenkin, josko tuo mitään auttaa.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta20.3.2013 15:24
Oletko muuten ollut aktiivinen osakepuolella? Kovin on hiljaista omissa kuvioissa.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta20.3.2013 15:45
En ole ollut aktiivinen. Tai viime vuoden loppupuolella aloin pikkuhiljaa myydä, koska musta kurssinousulle ei oikein ole perusteita. Mutta mitä vielä, nousuhan on jatkunut tasaisesti tämän vuoden puolella. Jos se jatkuu vielä osinkojen maksun jälkeen, myyn lisää.
Odotan kunnon laskua, jotta pääsisi ostoksille. Olen varma siitä, että sellainen tulee ennen kesää.

Meillä asunnon etsimisen syy on vähemmän hauska, kellaritilojen homevaurio. Lista uuden asunnon vaatimuksista ja pitkä, ja suosittelen sellaisen tekoa kaikille asunnon vaihtajille. Yleensä toiveikkaiden välittäjien naama venähtää, kun kerromme ettei meillä ole mitään kiirettä asunnon löytämisessä. Eikä olekaan. Ainahan voi vuokrata varaston tavaroille joita ei enää halua viedä kellariin. On se fiksumpaa kuin hankkia hätäpäissään uusi koti joka ei kumminkaan miellytä.

Joko sinä olet tervehtynyt, r-kurkku?

Mulla on huomenna uuden juurihoidon ensimmäinen erä. Jännittää, vaikka hampilääkäri on huippu.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta20.3.2013 15:52
Osakkeista vielä. Omistin kohtalaisen määrän Talvivaaraa. Musta on reilua, että kun kerran kaivostoimintaa tarvitaan, niin harjoitetaan sitä sitten Suomessa, kun täällä ollaan kerran niin huipputekniikan osaajia. Vähin erin Talvivaarasta kantautuvat uutiset rupesivat suututtamaan, siellähän on pilattu ympäristö ihan kertakaikkiaan. Niinpä en halunnut enää olla osallinen, vaan myin osakkeeni pikkutappiolla. No, eipä aikaakaan kun kurssi lähti kunnon laskuun, jolle ei loppua näy.
Nyt ei voi muuta kuin onnitella itseään kaksin käsin, että tajusi myydä ajoissa.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta21.3.2013 12:18
No ei ole ihmeiden aika ohi!!

Kerroin hammaslääkärille että fluorigeelin käyttäminen on vähentänyt hampaan vihlontaa merkittävästi ja juu EN ole ottanut yhtään buranaa... kyllähän mä olen sanonut ettei ne kuulu mun ruokavalioon missään tapauksessa.

Lääkäri tutki hampaan sähkömittarilla, ja totesi että elämää on ts. tulehdusta ei olekaan, vaan kipu johtuu muusta. Hammas on elävä ja virkeä.
Olin varautunut kärsimään tämän päivän Panacodia imeskellen, mutta nyt voikin tehdä muuta.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta21.3.2013 14:35
No jopas sattui kivasti tuo hammasjuttu! Yleensä tosiaan niin ei käy.

Nuo homejutut on kyllä ikäviä. Jaa, mitenkähän on tässä talossa ...

Oma kunto on vähän niin ja näin .. Kyllä tämä tästä mutta äänen kanssa on aika hattumaista välillä. Tulisi jo parempaan kuntoon!

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta21.3.2013 15:08
Kattelin vielä noita hammasasioita netistä. Pulpiitti eli hammasytimen tulehdus on usein oireeton. Joskus syy on ihan muualla kuin kipu tuntuu. Ei tämä ihan selvä juttu ole.
Mut noh, sovittiin uusi käynti toukokuulle. Yritän jättää asian mielestäni ja vaan hoitaa hampaat niin hyvyin kuin suinkin.

Täällä Etelä-Suomessa on muuten ihana aurinkoinen päivä.
Sen ja tämän hammasjutun kunniaksi aion ostaa kukkia ja mennä hakemaan metsästä pajunkissoja sekaan. Illalla laitetaan blinejä, maksoi mitä maksoi ....

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.3.2013 12:24
Loistava kevätpäivä, aamulla koiran kanssa metsässä lenkillä, mikä tuoksu ja käsittämätön valo, ei ketään muita liikkeellä. Lähdettiin jo seitsemän jälkeen vaikka illalla olin ystävättäreni luona, tuli otettua kuohuviiniä ja valkoviinä lasilliset. Ei närästystä eilen, eikä ainakaan vielä. Kävin myyjäisissä tänään ja jäin samalla reissulla retkiluistelemaan järvelle. Jonkun verran railoja, pari kertaa meinasin keikahtaa, mutta onneksi sain tasapainon pidettyä. Kevätjää paukahtelee tosi inhottavasti, vatsan pohjassa asti tuntui ja polvet menivät heikoksi, pelottavaa, mutta kyllä järven jää vielä kestää. Nyt olen syömässä ja kohta painelen takaisin ulos, koira pääsee taas lenkille. Aurinko lämmittää, ihan mahtavaa.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.3.2013 15:07
Sitrus, miten blinit? en ole koskaan kotona tehnyt.

Vanilja, olehan varovainen kevätjäillä ... naskalit on varmaan mukana?

Käväisin tänään Ortodoksikirkon pääsiäismyyjäisissä mutta karjalanpiirakat loppuunmyytiin about minuutissa :-( Muuten oli aika hälinää. Huomenna yksi pikkuvirpoja tulossa.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.3.2013 18:59
Nyt meni ekan kerran blinitaikina vähän pieleen - se ei käynyt, joten tuli vähän kovia blinejä. On se melko rasvaista ruokaa, ei voi usein ottaa.
Mutta oli haettu hallista made jossa oli 300 g. mätiä, niin olihan sille laitettava.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.3.2013 19:28
Saunominen rentoutti mukavasti. :-)

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta24.3.2013 9:52
Refluksikurkku ei ole naskaleita, mutta menen jäälle vasta sitten kun liikuntavirasto tekee jääradan koneilla, ajattelen että jos jää kestää koneen, kestää se minutkin. Jään pintaa aurataan ja pidetään kunnossa edelleen. Järvellä on 6-7 kilometriä pitkä luistelurata, jossa luistelee päivittäin satoja ihmisiä. Menen sinne usein aamulla, kun siellä ei ole ketään, joskus käyn siellä päivälläkin, mutta silloin siellä on hirveästi väkeä. Viikon ajan siellä varmaan vielä voi luistella, mutta sitten alkaa aurinko lämmittää ja sulattaa jään pintaa, jolloin luistelu on hankalaa.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta25.3.2013 16:13
Voi tytöt ja pojat!! Nyt löytyi asunto joka on unelma, siinä on kaikki mitä on toivottu, lisäksi kauniita yksityiskohtia joita ei ole edes rohjennut ajatella. Hinta on vähän korkea, mutta ei niin korkea kuin voisi kuvitella. Huomenna mennään katsomaan näyttääkö luonnossa yhtä kauniilta kuin kuvissa.

Pikku MyyRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta25.3.2013 17:06
Voi hienoa ! :) . Onnittelut ! :)

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta25.3.2013 17:24
Ei vielä kannata onnitella, voi olla että joku muu ehtii ensin. Mutta kiitos silti!

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.3.2013 16:25
Vanilja, luulin, että kyse on siitä toisesta retkiluistelumuodosta.. hyviä luisteluita!

Nightlight, onko olo yhtään parempi? Meillä uusi sähkökiuas ja pitää lämpöä niin hyvin että :-)

Sitrus, oliko asunto sellainen kuin kuvissa? Toivotaan niin.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.3.2013 16:26
Täällä tuotiin pääsiäiskukat kotiin ja nyt kovasti niiden kanssa tässä laitellaan. Ovatpa ihanan vihreitä ja keltaisia :-)

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.3.2013 16:43
refluksikurkku: Taitaa olla jo hiukan parempi olo.

Ihanan keväinen ilma :-). Aurinko paistaa ja räystäiltä tippuu vettä. Jos lähtisi pienelle kävelylenkille..

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.3.2013 17:02
Minä varailen toukokuun yhdelle viikonlopulle mökkiä, jotta päästään keväiseen luontoon .... silloin on jo kyllä jo kesä :-)

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.3.2013 17:19
Refluksikurkku, kyllä minä ihan oikeilla retkiluistimilla luistelen, mutta en merellä, vaan järvellä, suurimmalla osalla siellä luistelevilla on retkiluistimet, tavallisilla luistimilla ei ole niin helppo mennä eteenpäin luonnonjäillä.

Pääsiäiskukat täytyy käydä huomenna hakemassa, minulla on lomaa nyt nämä pari päivää ja sitten vielä pääsiäinen päälle, ruhtinaallista.

HansuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.3.2013 19:00
Pikkunen mehtälenkki ihanassa auringonpaisteessa ja sitte tein lumitöitä- raivasin terassille pienen tuolinmentävän lumettoman pläntin ja siinä me sitte kisun kaa otettiin aurinkoa ja nautittiin :)

Sain tilattua viimeinkin ajan Kalavalaiseen jäsenkorjaukseen, odottamaan joutuu kyllä kuus viikkoa....

Kaks päivää töitä ja sitten alkaa talviloma- mie tykkään :)

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.3.2013 19:02
Mä kävin jo puutarhalla hakemassa kukkia pääsiäiseksi.
Kukat on niin kauniita ja ihania. Niitä pitäisi olla koko ajan kotona. Kuukauden päästä alkaa kukkia jo saada pihalta.

Ei se asunnon katselu ollutkaan tänään vaan vasta huomenna.

R-kurkku, mekin varattiin jo kesäkuulle vuokramökki. Aikaisemmin siellä onkin oltu vain talvella.

kuikkisuunoRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.3.2013 19:08
Mökillä ei vaan järven avanto meinaa pysyä sulana kun pakkastakin täällä päin liki -25 viime yönä eli ei hyvä kevät, ei piristä vatsavaivojakaan ;-)

HansuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.3.2013 20:05
Onneksi meijän avannon pitää pumppu auki :)

kuikkisuunoRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.3.2013 20:37
Hansu!: Kas eipä ole tullut mieleenkään vaikka sähköt ois parin metrin päässä?! :-) Ideaa ensi talvelle..

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta4.4.2013 12:49
Pistetään kehiin vähän kansalaisaloitetta .... tällä kertaa ei Prepulsidin puolesta vaan lasten hyväksikäytön rangaistusten koventamisesta aina ehdottomaksi ym

http://www.adressit.com/allekirjoitukset/ehdoton_vankeusrangaistus_lapsen_seksuaalisesta_hyvaksikaytosta/start/10

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta5.4.2013 17:22
Työviikon jälkeen vartin tirsat teki poikaa ja sen jälkeen vielä tuossa 20 min rentoutushetki ... mies (joutuu seuraan verenpianeittaan vähäsen tässä) mittasi verenpaineensa ja sai huippualhaiset lukemat :-)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta5.4.2013 17:24
Ja tämä siis jo tänään aikaisemmin päivällä, kun työt loppuivta vähän aikaisemmin kuin piti ...

HansuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta5.4.2013 19:25
Hyvä tuo adressi!

Meikällä on ollu rento loma. Lenkillä joka toinen päivä, sillee nätisti ku tuo selkä vihoittelee. Eilen illalla kamerakerhon kans kuvaamassa ( Lue:opettelemassa ) , tänään siivonnu oikein viimesen päälle, ovet selällään pakkasen tulla sisälle, mutta kun oli niin ihana auringonpaiste. Sitte pari tuntia kisun kans istuttiin terassilla ja otettiin aurinkoa.
Niin ja yks päivä meni kun hoivasin kisua kun siltä nukutuksessa poistettiin hammaskiveä.
Lukemaankin olen ehtinyt, ihan uuden kirjailijankin löysin, murhaa ja jännitystä tietenkin :)
Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille, töihinpaluu koittaa tiistaina vasta .

( On tähän viikkoon mahtunu yks oksennusryöpsäyski mutta se oli vain yks kerta, onneksi. )

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta6.4.2013 13:49
Kävelin tänään kaupungilla, piti ostaa jonkunlainen kaulahuivi, menin yhteen pikku liikkeeseen ja siellä oli niin ihana italialainen liivihameen tapainen, ohutta pellavaa ja kaunis kuin mikä, ostin sen siltä istumalta. Myyjä toi minulle kokeiltavaksi myös ranskalaisen valkoisen lyhythihaisen pellavaisen rennon jakun tapaisen, ihan älyttömän kaunis sekin, ostin senkin. Huivia en löytänyt, mutta sen sijaan niin ihanat vaatteet. Ohimennen löytään näköjään parhaimmat vaatteet, kun lähtee etsimällä etsimään, niin takuulla ei löydy mitään.

HansuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta6.4.2013 16:31
Naama on sitte kärvähtäny ens kertaa tälle "kesälle" :) Jospa se siittä rusketukseksi muuttuu pikkuhiljaa....

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta6.4.2013 17:23
"Ohimennen löytää näköjään parhaimmat vaatteet, kun lähtee etsimällä etsimään, niin takuulla ei löydy mitään."
- Oon huomannut tuon ihan saman. Tosin en kyllä ole ostanut rievun riepua sitten joulualen, on niin kurjaa laatua kaupan. Mistä tuollaisia pikku liikkeitä muuten löytyy?
- Yritin viime vuoden puolella ostaa vaatteita postimyynnistä (Hahn), mutta se oli vielä vaikeampaa. Kovat hinnat, ja ihan sitä samaa riepulaatua kuin kaupoissa. Lisäksi värien ja mallien sopivuutta oli yllättävän vaikea nähdä kuvien perusteella. Kyllästyin kantelemaan niitä laatikoita edestakaisin, enkä edes säälistä ostanut loimen lointa. Vieläkin niitä kuvastoja tipahtelee postiluukusta silti.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta6.4.2013 18:00
Minä ostin nuo vaatteet omasta kotikaupungistani, josta yleensä en löydä mitään. Olen tuosta samaisesta liikkeestä ostanut viime vuonna sireenin värisen pellavamekon, jota olen pitänyt todella paljon. Liike on sellaisessa paikassa että sitä ei välttämättä edes huomaa helposti, joten olen unohtanut koko liikkeen, tänään ihan vahingossa eksyin sinne. Nämä eivät olleet mitenkään erityisen kalliita, mutta kyllähän niistä jonkun verran sai maksaa. Laatu oli ainakin hyvä ja pidän pellavasta kovasti.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta6.4.2013 21:03
No juu, pellava on tyylikäs materiaali. Etenkin laadukas pellava. Mut kerro nyt kumminkin mikä sun kotikaupunki sitten on. Tai ehkä et halua...

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.4.2013 10:00
Kyllähän pellava vähän rypistyy, mutta se sopii jotenkin siihen materiaaliin, minä pidän rennon oloisista vaatteista, kaikki liian sliipatut vaatteet tuntuvat vierailta minun ylläni.

Asun aika lähellä Tuusulan järveä, nämä ovat aika pieniä yhteisöjä, joten en viitsi sen tarkemmin asuinpaikkaani tähän laittaa.

Noista vaatteista vielä, välillä tulee sellainen tunne että jotkut vaatteet ovat ihan vain minua odottamassa, niinkuin nämäkin, mekkoa oli tasan yksi minun väriäni ja minun kokoani, jakkuja oli muutama, mutta niissäkin vain yksi minun kokoani. Silloin on parasta ettei enää mieti, ne on otettava silloin, muuten jää ilman. Kun kevät tulee alkaa tehdä mieli jotain uutta, isot tavaratalot ovat täynnä kamaa, ihan samanlaisia joka puolella, niistä on ihan turha mitään edes etsiä. Netistä jos tilaa, niin siinä tosiaan käy niin että sitten saa juosta postissa palauttelemassa, kun kuvista on aika vaikea päätellä esim. oikeaa värisävyä, saattaa tulla isojakin yllätyksiä värin suhteen.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.4.2013 12:14
Joo, ymmärrän ettet halua kertoa asuinpaikkaa.

Ja olen samaa mieltä noista nettikaupan värijutuista. Paras tai pahin oli paita, jonka sävy oli nimeltään meloni. Siltä se kuvassa näyttikin: hienostunut murrettu pehmeä väri. Kuinka ollakaan, paketista löytyi päälleviivaustussin aniliininpunainen pusero, joka oli yksinkertaisesti hirveä.

Ei, parasta on vain kaivaa ompelukone ja ohjeet ja kaavat, ja ruveta tekemään.

Aika rohkaisevaa on ollut neuletaitojen kehittäminen. Vihdoinkin on ruvennut syntymään sellaisia tekeleitä, joita on oikeasti ilo käyttää. Olisi oikeestaan mukavaa, jos olisi jossain käsityöseurassa tai muussa, jossa voisi vaihtaa ajatuksia muitten harrastajien kanssa, siis livenä.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta12.4.2013 17:57
No nyt menee tamperelaisen elämänmeno (allekirjoittanut) vallan sekaisin, kun just luin, että Linnan juhlat pidetäänkin täällä Tampere - talossa :-) Outo ajatus.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta12.4.2013 17:59
Nyt jos saat kutsun itsenäisyyspäivän juhliin, niin sinulla on sinne ainakin lyhyt matka:)

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta16.4.2013 17:52
Sanos muuta :-) Taitaa kyllä taas tänäkin vuonna tuo posti hukata sen kutsun ...


Terveisiä Kansainvälisestä Äänipäivästä Tampereen tapahtumasta. Kovasti hyristiin, huristiin ja yyyyyyy - tiin :-)

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta16.4.2013 21:56
r-kurkku, sanottiinko siellä myös jyggy jyggy?

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta17.4.2013 8:04
Sitä ei tainnut tulla eika jabba jubbu juttuja :-) ... itse asiassa alku oli hankala kuulla ja pari äännettä meni myös täysin ohitsekin, kun joku toi alussa koko ajan itkevän vauvansa vaunuissa paikalle.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta21.4.2013 21:34
Joo, lapset on niin ihania! Ja varsinkin piittaamattomat vanhemmat.
Meidän häissä yksi napero hakkasi läpi papin puheen jotain palikkaa kirkonpenkkiin, ja äiti luultavasti myhäili tyytyväisenä tenavansa toimeliaisuutta, ainakaan se ei tehnyt asialle mitään. (Juu, ei ollut mun sukulainen.) Parikin kaveriani tuli jälkeenpäin sanomaan, että pappi puhui ilmeisesti hyvin, mutta hitsi kun ei kuullut kun sen hakkaamisen! En meinannut kuulla minäkään, vaikka pappi seisoi siinä metrin päässä.

Asiaan. Puutarhakausi on alkanut. Lumipenkka on vihdoin sulanut, ja sen alta paljastuu jo vaikka mitä. Krookukset on jo kukassa, tulppaanit työntää tarmokasta vartta jne. Ja kuten joka vuosi, seison neuvottomana lumen pahoinpitelemän muhkuraisen mullan äärellä ja mietin mitä sille pitäisi tehdä. Ainakaan nyt ei ole yhtään otollinen aika millekään mylläykselle. Johan siinä taimet kuolisivat. Taaskaan en tiedä mikä verso on rikkaruoho ja mikä mitäkin. Joten poistamme voikukat ja muuten annetaan olla ja katsellaan.

Oliko se viime kesänä kun siirtelin hellin käsin - ja melkoisella vaivalla - pikku taimia kukkapenkkiin. Luulin nääs niitä karanneiksi orvokeiksi. Myöhemmin kesällä ilmeni että ne olivatkin kartioakankaalia, erittäin tehokkaasti leviävä rikkakasvi.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.4.2013 8:37
Lumet ovat kadonneet pihalta, laitoin kalkkia nurmikolle jo silloin kun siellä vielä oli ohut lumikerros, että se imeytyisi hyvin maahan. Tuhkaa laitoin marjapensaille ja omena- ja luumupuulle. Sireeniaita on leikattava ja puitakin kai pitäisi vähän karsia.

Nyt aion kokeilla kesäkurpitsan kasvatusta niin, että kasaan maahan ensin lehtiä ja oksia ja siihen päälle multakasan, niin että siitä tulee korkea keko. Mullan sekaan on sekoitettu hevosen peetä, joten siinä on sopivasti lannoitetta. Keon päälle laitan muutamia kesäkurpitsan taimia kasvamaan, toivottavasti ne viihtyvät siinä paremmin kuin viime kesänä viljelylaatikossa. Tekisi mieli hommata pihalle myös pieni kasvihuoneen tapainen, johon voisi laittaa tomaatin, basilikan ja joitakin muitakin yrttejä. Lehtikaalia aion myös laittaa, sain siitä ihanaa vihersmoothieta viime kesänä monta viikkoa.

Orvokki on jo pihalla ruukussa ja krookukset kukkivat täyttä päätä. Jotain uusia kukkia pihalle pitää suunnitella taas tänäkin kesänä, pitää vähän tutkia puutarhalehtiä, jospa niistä saisi jotain vinkkiä kukkien suhteen.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.4.2013 16:51
Oh hell, Tata alkaa YT:t :-( (koskee toista osapuolta)

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.4.2013 16:59
Mäkin olen ajatellut lähteä hakehen lähitallin tienoolta hevonlantaa. Tosin se vaatii vähän asennetta mennä maneesin kulmille lapion ja sangon kanssa, mutta mitäpä pienistä.

r-kurkku, mikä on tata?

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.4.2013 17:06
Vanilja, onko sulla kiusaa etanoista? Itse ajattelin kokeilla kamferia tänä vuonna. Munankuorimurskaa en rupea levittelemään ja kaikki myrkyt on no no.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.4.2013 17:13
Yritys, johon Nokia ulkoisti irtisanottavaksi henkilökuntaansa
(noin puolet siirtyneistä) ...

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.4.2013 17:32
Etanoita ei ole näkynyt vielä yhtenkään kesänä pihallani, luojan kiitos, mutta kaikenlaista muuta ötökkää kylläkin, kirvoja, karviasmatoja jne. Tähän aikaan vuodesta on kiusana sokerimuurahaiset, jotka tulevat sisälle. Niistä on todella vaikea päästä eroon.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.4.2013 22:43
Vanilja, ootko kokeillut punaseetriöljyä? Se saa murkut valitsemaan toisen kulkuväylän. Mä levitin sitä lattialistojen alle. Ei ole murkkuja näkynyt.

Sen sijaan alkoholin levittely tarjolle sai aikaan vielä innokkaamman vaelluksen. Kyllä se mustakin vaikutti oudolta, mutta kun suositeltiin, niin kokeilin. Ei tehoa, päinvastoin kutsuivat tututkin bileisiin.

Kirvoistahan pääsee suihkuttamalla mäntysuopaa, tiedätkin varmaan?

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta24.4.2013 7:18
Punaseetriöljystä en ole kuullutkaan, mutta mäntysuopaa kyllä olen käyttänyt kirvojen torjuntaan. Täytyy hommata tuota öljyä, mistä sitä ikinä saakaan.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta24.4.2013 11:46
Kyllä sitä saa pikkupulloissa. Itse ostin muistaakseni Stockkalta.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta24.4.2013 16:10
Ihanan aurinkoinen sää :-). Tuuli vaan tosi kylmä.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta24.4.2013 17:42
Täytyypä kysäistä Stockkalta kun seuraavan kerran menen sinne, taidankin mennä aika nopeasti. Muurahaiset eivät ole kivoja lemmikkejä. Hunajapurkit on jo piilotettu.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta24.4.2013 17:55
Nighlight, täällä kanssa ilkeä puhuri mutta muuten ihan "sunshine" :-) Kirjoitushommaa sitoo työhuoneeseen valitettavsti tänään :-(

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta28.4.2013 15:34
Pettymys sentään! Piti kultturikuntoilla tänään kuunteleen italiafanina venetsialaista kuoroa Tuomikirkkoon (suunnitelin sitä jo kuukausi sitten) mutta se olikin vain lukuvirhe :-( Musiikki on Venetsiasta mutta siihen se sit jääkin.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta28.4.2013 17:19
nomutta eikö venetsialainen musiikkikin olisi sentään ollut ihan hyvä...

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta1.5.2013 15:38
No olishan sekin ollut :-)

En ole aikaisemmin ollut koskaan kiinnostunut konepeleistä - no, joskus vähän tetriksestä ja mahjongista vuosia sitten. Jälkimmäisestä kyllä joskus vieläkin. Nyt olen pelannut about kuukauden Criminal Casea eli etsi kuvasta tiettyjä englanninkielisiä esineitä rikosaiheisina juttuina .... ilmaispeli vaikka rahaakin voi kuluttaa, jos haluaa.

Sitrus, onko sulla mitään suosikkipeliä vai kierrätkö kaukaa?

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.5.2013 16:41
Joo ei ole suosikkipeliä. Jossain vaiheessa haaskasin päivätolkulla aikaa vangitsevan tietokonepelin ääressä. Ei kiitos enää sitä lajia!

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.5.2013 18:11
Itsellä menee 15 minuuttia päivittäin mutta uutuudenviehätys karisee tietty ajan kanssa, joten tuskin tätä enää kesäkuussa pelataan. 6 ystävää samassa pelissä mukana.

Ihana keväinen auringonpaiste :-)

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.5.2013 18:38
Iskin pikkuvarpaan napakasti oveen, ja nyt se on musta. Tai puoli varvasta on mustana. Toivottavasti siinä ei ole murtumaa. Joskus ainakin kädessä voi kuulemma olla jotain pikkumurtumia, jotka voi jäädä huomaamatta ja alkaa luutua sitten väärään asentoon. Mut ei tämä voi olla murtunut kun sitä voi liikuttaa ja taivuttaa, eihän?

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.5.2013 19:30
No niin, nyt on varvas hoidossa, oli murtunut tai ei. Varvas on teipattuna viereiseen varpaaseen, jalassa on villasukassa kaksi pakastettua Wigrenin herkkunakkia kylmähoitona. Eikös olekin kekseliästä?! Hoituritäti kehotti tietysti ottamaan tulkipulääkettä mistä minä tietysti kieltäydyin. Puhelimitse ja netistä hain ohjeita.

Jostain syystä nämä hoitotoimet tuntuvat lisäävän särkyä. Jomottelu on levinnyt varpaasta jalkaterään ja nilkkaan.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta4.5.2013 21:01
Toivottavasti paranee vähitellen! Nakkihoito onkin uusi keino :-)

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.5.2013 8:02
No voi räkä! Aamulla herätessä joku patti kyljellään vasemmassa rinnassa :- (

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.5.2013 16:13
Oho! Meinaatko mennä näyttämään lääkäriin?

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.5.2013 16:13
Oho! Meinaatko mennä näyttämään lääkäriin?

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.5.2013 17:14
Niitä ei ole kiva löytää, mutta suurin osahan noista pateista on hyvänlaatuisia. Minulla oli 10 vuotta sitten sellainen, menin gynekologille, joka laittoi mammografiaan ja ultraääniin, mutta se oli joku hormonijuttu, joka katosi aika nopeasti. Kystatkin ovat kovin yleisiä.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta8.5.2013 8:02
Mammografia tällä viikolla... Palaillaan.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta8.5.2013 14:27
Pidän sulle peukkua, r-kurkku. Mun pitäisi varmaan kanssa mennä mammografiaan en ole nääs ikinä ollut.
Jään odottelemaan kuulumisiasi. Niin kuin Vaniljakin sanoi, tuskin se mikään paha patti on.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta8.5.2013 15:07
Kiitos tsempeistä!! Eka kerta täälläkin ....
Tulos OK eikä tarvi jatkotoimenpiteitä :-) :-) :-)


Sampanjabaari aukesi vasta kahdelta, joten tyydyin sitten terassiin ...
Nyt juhlitaan - samppanja aukaistu täällä kotona - ja mies liittyy kohta seuraan :-)

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta8.5.2013 15:20
Loistavaa, aivan loistavaa!!!!!!!!!
Mikä se patti oli? Rinnathan on muutenkin muhkuraista kamaa, että voi erehtyä ihan luulemaan että on vaikkei olekaan, jos ymmärrät.

Kerro vähän miten m-grafia tehtiin ja miltä se susta tuntui. Sattuiko kovasti?

Pikku MyyRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta8.5.2013 15:48
Mahtavaa refluksikurkku !! Hieno juttu :) ! Voin kuvitella helpotuksen tunteen :)

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta8.5.2013 16:26
Mukava kuulla ettei ollut mitään vakavaa, minäkin muistan sen helpotuksen tunteen kun sain tiedon siitä ettei syytä huoleen ole.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta8.5.2013 16:27
Kyllä elämä taas maittaa .... ja kylläpä tämä juoma maistuu :-)

Tarvii myöntää, että vastoin kaikkia ohjeita (!) en tsekkaa rintojani tunnustelemalla ... .ehkä juuri just tuon mainitsemasi takia kun siellä on muhkuraa (normituntuista kylläkin) ja se vaatisi sata tsekkausta ennenkuin voisin sanoa oikeasti tämä on ok, tätä ei ole ollut tai juuri tämä pieni kohta on nyt muuttunut. Tämänkään pelästyksen jälkeen tilanne ei taida muuttua (vaikka nythän olisi hyvä opetella joka muhkura ulkoa ...) Gynellä käyn kerran vuodessa ja hän tsekkaa rinnat (sen takia viime kerralla "muuten vaan" määrätty vanhentunut lähetepaperi löytyi kaapista). Mammografiaan menen nyt seuraavan kerran kahden vuoden päästä. Kannattaa mennä!

Samaa mieltä mitä sanoit tuosta erehtymsiestä. Itsellä tämä oli kuitenkin 2-3 senttien kova, täysin eri tuntuinen kuin mikään muu eikä sitä ole toisessa rinnassa (taisi kutittaa kainalon läheltä jotakin kohtaa ja käsi osui vahingossa tuohon). Mieskin kokeili ja sanoi kovin nätisti "minä menisin kyllä nyt näyttämään tuota lääkäriin".

"Kaikki ok" jälkeen meni ohitse nuo lääkärin viralliset selitykset (paperit tulee perässä) ... varmaankin vaan isompi kovettunut kudos jotain.


Hyvä tutkimuskokemus kaiken kaikkiaan (koskiklinikka, 4 krs). Mentiin ekana huoneeseen, jossa nurkassa vaatteille tilaa + verhot, kone viereisessä huoneessa, mukava naishoitaja, joka oli kovin ymmärtäväinen, kun tulin jännittyneenä + puheripulissa sisälle.

Hoitaja asettelee sut ja rinnat niinkuin pitääkin. 2 kuvasuuntaa - päältä ja alta sekä sitten vas + oik. sivuilta litistys. Sivulitistys tuntui ikävältä/vähän ehkä kivuliaalta ihan lopussa kainalon ja rinnan yhtymäkohdassa mutta muuten ok (omat rintavarustus ei kai taida olla kovin herkkä tai miten sen nyt sanoisi, toisilla voi varmaan tuntua enemmän ikävältä). Hyvät kuvat tuli heti ekalla kerralla. Siitä takaisin vaatehuoneeseen, jossa maataanpöydälle ultralaitteen vieressä ja odotellaan lääkärin tuloa.

Mukava naislääkäri tuli n 5 minuutin päästä (oli katsonut kuvat ennenkuin tuli), kertoi heti, että kuvat on ainakin puhtaat ja blaa blaa blaa (ei muistikuvaa), katsotaan vielä ultralla ... kovin ymmärsi kun tuli tippa linssiin jännityksen lauetessa :-)

Kustannukset oli (omavastuu yksityisellä) n 160e.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.5.2013 14:02
Nyt on vihdoin ja viimein myllätty ja kunnostettu vanha kukkapenkki. Ritarinkannus, kultapallo, myskimalva ja syysleimu on istutettu takaosaan ja peittokurjenpolvi ja verikurjenpolvi on istutettu etuosaan. Nyt innolla odotan milloin ne alkavat kukkia. Vielä on aikomus laittaa perhosorvokkia luumupuun alle ja sarviorvokkia omenapuun alle.

Aina ajattelen että tänä vuonna saa olla piha sellaisenaan, mutta aina vain innostun loppukeväästä näiden kanssa. Tuo kukkapenkki on tosin odottanut kuusi vuotta että se kunnostetaan. Kylläpä maistui kahvikupponen hyvältä pihalla puutarhatöiden jälkeen.

Refluksi ja vajisRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.5.2013 16:34
Muutaman viikon ajan olen katsellut harmaita parvekkeen laseja ja vihdoin viimein tänään sain pestyä, kyllä kelpaa katsella ulos:)

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.5.2013 19:01
Mä istutin kultapallon viime vuonna. Ainakaan vielä siinä ei näy mitään elonmerkkiä, ei niin mitään.
Onko sulla Vanilja jo noussut taimelle?

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.5.2013 19:58
Minä laitoin kaikki nuo valmiista taimista, ne ovat monivuotisia, joten niistä pitäisi olla iloa pitkäksi aikaa.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.5.2013 22:40
Ai että nyt tänä keväänä olet istuttanut kultapallosi, niinkö?

Kävin taas pihalla kuikuilemassa, mutta kultapallo näyttää ihan elottomalta. Täytyy nyt vaan odotella.

Monet kukat näyttää kärsineen viime talvesta. En tiedä miksi. Lumipeite oli paksu, mutta pysyvä.

Kävin vähän kauempana kävelyllä. Hiekkatiellä oli jotain kummia tummia möhkäleitä parinkymmenen sentin välein, ja kun katsoin tarkemmin huomasin että ne on niitä pahuksen lehtokotiloita! Niitä oli tosissaan hirveästi. Menen apteekkiin ostamaan kamferia. Ne ei kuulemma tykkää siitä.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.5.2013 8:03
Istutin kultapallot ja nuo muut korkeammat taimet toissapäivänä ja kurjenpolvet istutin penkin etuosaan eilen. Kunnostin vanhan penkin, jossa kasvoi kaikenlaista epämääräistä, tasoitin sen, laitoin turveharkkoa, koska penkki oli niin epätasainen ja lisäsin pari säkki multaa. Vanha penkki siis uusittiin kokonaan, saa nähdä jaksavatko vanhat keisarinkruunut nousta sieltä enää, en panisi sitäkään pahakseni. Oranssit keisarinkruunut ja keltaiset kultapallot, sopivat hyvin yhteen. Kultapallot vetäät puoleensa mehiläisiä ja kimalaisia, sanoi ystävättäreni, mutta hyvä vain etä niillä on kukkia minkä ympärillä saavat pörrätä. Jos mehiläiset häviävät, ihmisen on arvioitu elävän täällä sen jälkeen n. 4 vuotta, parasta pitää niistä hyvää huolta. Orvokit istutteleen tänään.

Lehtokotiloita minun pihallani ei yleensä ole näkynyt kuin hyvin vähän, toivottavasti ne pysyvät tänäkin kesänä poissa.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.5.2013 14:03
Ei niitä kotiloita meidän pihallakaan näy. Rupeaa vain näkymään rouskuttelun jälkiä, kun kasvit kasvaa, tai siis pitäisi kasvaa. Kun kurkistelee isojen lehtien alle, siellä niitä lymyilee, tai kiipeää seinässä. Yök. Linnut ei niitä näköjään syö. Harmin

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.5.2013 14:10
Olisikohan ne olleet noita kotiloita, jotka viime vuonna söivät minun lehtikaalejani?

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.5.2013 14:33
Se voi olla. Niitä ei tosissaan välttämättä huomaa ollenkaan kasvimaassa, ennen kuin alkaa etsiskellä. Ne ei näköjään vietä aikaansa siellä, vaan tulevat vaan syömään. Mulla ne on syönyt jotkut kukat niin, ettei ne ehdi kuin taimelle. Tänä vuonna ne näkyy syöneen jopa kurjenmiekkoja, jotka alkaa vasta nousta.

Kuten sanottua, aion kokeilla kamferia. Mihinkään myrkyttämisiin en rupea. Muurahaisia yritin myrkyttää joku vuosi takaperin, eikä ne siihen kuollu. Ne vain vaihtoivat hieman reittiä.

Mä sain ton kauan kaivatun kultapallon toisesta puutarhasta. Surku juttu, jos se kuoli. Mistään kauppapuutarhoilta en ole sitä saanut, pitkään etsin.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.5.2013 15:06
Minäkään en suostu myrkkyjä maahan laittamaan, tökkii tosi pahasti pelkkä ajatuskin. Miten käytät kamferia?

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.5.2013 15:15
Neuvottiin imeyttämään sitä vaikka kaarnanpalaan. Ilmeisesti lehtokotilot ja etanat eivät pidä siitä, vaan menevät mieluummin muualle. Tämä on sitä vanhan kansan viisautta.

Vielä tehokkaampi konsti olisi kuulemma tehdä mekaaninen este munankuorimurskasta tehdyllä vallilla. Sillä pitäisi ympyröidä kukkapenkit.
No, en rupea. Edes meikäläisen munankulutus ei tuohon riitä.

Ostan kamferia jos ei se ole hirveän kallista. Rakas mummini puhui aikanaan "kanhveeritipoista". Mihinkähän se sitä käytti?

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.5.2013 15:19
Siis kamferilla kostutettu kaarnanpala lehtikaalipenkkiin, hyvä juttu.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.5.2013 21:48
Nyt on kamferilla terästetyt kaarnanpalat kukkapenkissä. Panin yhden kaarnanpalan kahden sentin päähän lehtokotilosta. Ei se siihen kummemmin reagoinut, käänsi kyllä päänsä toiseen suuntaan, mutta ei sillä ollut mikään kiire hajua pakoon.
Se haju on kyllä hirveä. Jopa minäkin tunsin sen, vaikka juuri mitään muuta en nuhaltani haista.
Nyt jäädään odottelemaan vaikutusta.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta11.5.2013 16:53
Joopa joo. Kävin nuuhkaisemassa eilen kamferoituja kaarnanpalasia - ei mitään hajua tuntunut enää. Kotilot ovat nähtävästi samaa mieltä. Kasvit reikiintyy ihan samaan tahtiin. Mitähän seuraavaksi kokeilisi?

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta11.5.2013 18:31
Sain tuttavalta lisää perennoja, yksi oli verimalva ja toinen oli vuohenjuuri, kahden muun nimeä en muista, täytyy nyt istuttaa etupihalle jo niitä, ettei tule liikaa terassin puolelle.

Lehtokotiloista luin seuraavaa: "Kotiloiden liikkumista voi rajoittaa reunustamalla pihan tai istutukset kalkilla, tuhkalla tai koivutisleellä".

En tiedä mitä on koivutisle, mutta kalkkia ja tuhkaakin minulla on, joten reunustan lehtikaalini sillä. Sateella se tietysti lähtee pois, mutta sitten sitä pitää vain lisätä.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta12.5.2013 11:05
Niska ja hartiat taas aivan jumissa! Päätä särkee.... Tietääkö kukaan onko normaalia että päätä käännellessä niskasta kuuluu sellaista "hiekanrahinaa"? Mulla on ollut tuota jo 16-vuotiaasta asti, mutta mietin että onko tekemistä jumilihasten kanssa. Lisäksi niska/hartiat paukkuu aina välillä kun liikuttaa ja välillä yläselkäkipu säteilee rintalihaksiin asti.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta12.5.2013 11:18
Itsellä (erittäin) minimaalisesti tuota joskus jossakin kohtaa, kun päällä piirtää ympyrää mutta se menee ja tulee.

Mistä sä olet saanut paikat noin jumiin??

KärvistelijäRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta12.5.2013 14:21
Nightlight mulla tota samaa. Ja aivan jumissa myös hartiat ja niska. Kysyin kerran hierojalta tosta naksumisesta ja rahinasta kun tuntus tulevan niskanikamista. Se sanoi et voi olla jonkinlaista nivelrikkoa...mulla tosin alkanut vasta n 30 vuotiaana, ei kait nyt 16 vuotiaalla voi olla vielä!? Toinen syy yliliikkuvat nivelet ja jumi niissä, sekin täältä löytyy siis yliliikkuvuus nivelissä.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta12.5.2013 16:28
Mä yhdistän ton niskanivelten ratinan liikunnanpuutteeseen. Voi olla myös ikääntymiseen.
Mutta on varmaan syytä pitää niska vaivattomasti liikkuvana ja vetreänä. Sille alueelle ei varmaan kukaan halua mitään vammoja, ja mitä paremmassa kunnossa paikat on sitä paremmin ne kestää jos sattuu vaiva pieni täräys.

Kiitos kun otit asian puheeksi.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta12.5.2013 17:27
Mulla voi hyvin olla yliliikkuvuutta. Niskakin rusahtaa joskus eteenpäin nojatessa ihmeellisesti sijoiltaan ja silloin täytyy vetää päätä taaksepäin että saan sen taas kohdalleen, muuten tekee kipeää.

Liikunnanpuutettakin on varmasti, en ole koskaan ollut mikään himoliikkuja. Enemmän tässä koneen vieressä tulee oltua. Vaikka kyllä mä 16-vuotiaana silti enemmän liikuin kuin nyt ja silti rahisi niskassa..

Loppui sentään päänsärky ja pahin jumitus kun vähän venyttelin ja käytin jumppanauhaa.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta19.5.2013 16:05
Suomi löysi jälleen perinteisen sijansa Euroviisuissa.
Mutta oli se biisikin ding dong - ei auta vaikka kuinka kuinka täysiä repi.

Musta voittajakaksikko meni ihan oikein, mitäs sanotte muut?

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta21.5.2013 10:14
Vanilja, kyselit jossakin Tampereen kahvilapaikkoja ... itse tykkään Kahvisalongista ja viereisestä Vohvelikahvilasta (Tuomikirkonkadulla) sekä esim Kauppahallin paikoista, kun näkee paljon ihmisiä. Nämä on kuitenkin ihan normikahviloita tuossa ruokamielessä. Päiväreissut on hirveän mukavia varsinkin kesäisin kun Veturitarjouksilla saa halpoja lippuja :-)

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta21.5.2013 10:32
Kiitos tiedosta refluksikurkku! Tarkoitus oli lähteä nyt tulevana lauantaina, mutta taidan odotella parempaa säätä, säätiedotus näytti lauantain kohdalle sadepisaroita. Täältä hurauttaa junalla puolessatoista tunnissa sinne. Pitääpäs kurkata Veturiin, minulla on sinne tunnaritkin.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta22.5.2013 22:38
Jaaha, kai tämäkin oli tultava joskus eteen .... jätin käsilaukkuni bussiin 17.45 :-(
Hyviä puolia: ikivanha känny (suljettu, ei ekstrasoittoja), ei rahaa, ei kortteja ....
Huonoja puolia: ajokortti, josta saa tarkat osoitetiedot puh.tied. + AVAIMET kotiin .... tavallisesti pidän niitä housun taskussa mutta en tällä kertaa :-(

Jaa-a, tässähän sitä sitten mietitään mitä tehdään ...

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.5.2013 11:42
Ei ainakaan kukaan yöllä ängennyt kylään noiden hukkuneiden avainten ja tietojen vuoksi - pieniä varotoimia tehtiin ja minä nukuin kyllä eteisessä kättä pidemmän kanssa :-)

Päivystetään tämä päiväaika kotona nyt vielä varmuuden vuoksi. Huomenna klo 12 alk voi vasta kysellä onko kesk. busseista löytynyt jotain ....

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta25.5.2013 4:11
Taas yksi uneton yö takana kun sydän muljahtelee ihan älyttömästi. Kamala kiristyksen/paineen tunne kaulassa ja rintakehässä. Ei saa nukutuksi kun on niin vaikea hengittää.... Viime yönä oli sama juttu. Mulla on siis ennenkin ollut tällaista monet kerrat. Ärsyttävää.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta25.5.2013 4:17
Ainakin auringonnousu on kaunis.... Toivottavasti tulisi lämmin päivä kun viime päivät olleet täällä päin koleita ja sateisia.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta25.5.2013 13:57
Refluksikurkku, toivon että käsveskasi löytyy. Eikö tunnukin epäreilulta, kun tietää että itse hoitaisi kadonneen omaisuuden takaisin omistajalleen, mutta itselle niin ei välttämättä käy!

Nightlight: onko niskat jumissa?

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta25.5.2013 16:06
Toivottavasti sait laukkusi takaisin refluksikurkku, minultakin on kerran hävinnyt laukku, mutta se onneksi löytyi.

Istutin viikko sitten persiljan, mangoldin ja pillisipulin, ruohosipuli oli loppu, joten otin pillisipulin tilalle, se on muuten samanlainen, mutta vähän napakampaa. Istutin myös salaatin siemeniä.

Tänään istutin pari kesäkurpitsaa, olisin laittanut myös lehtikaalia, mutta se oli loppu, toivottavasti sitä vielä jostain saa.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.5.2013 19:50
"Joku kotona koko ajan" - päivystys on kyllä edelleen päällä 24h.
Tiistaiaamuna uusintakierros.

Vaikka löytyisikin laukku + koko sisältö, taitaa olla pakko vaihtaa huomenna avaimet/lukko tai mikä tässä nyt sitten vaihdetaankin ... melkoisen kallis projekti :-(

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.5.2013 20:32
refluksikurkku, mun myötätunto on sun puolella. Todella kova juttu menettää koko laukku, jossa on avaimet ja henkkarit ja oliko niin että osoite myös.
Itseltäni on varastettu kerran lompakko. Se löytyi seuraavana pvänä kadulta vesilammikosta ja sain paperini, eli vain rahat meni.
Äidiltäni ryöstettiin - vietiin väkivalloin - koko laukku. Äiti juoksi auton kiinni ja roikkui avonaisessa ikkunassa anellen neljältä tytöltä jotka autossa istui että antakaa kiltit mun laukku takaisin. Lopulta auto kiihdytti ja lähti ja äitiparka tipahti kadulle makaamaan ja tietysti sattuikin vielä. Siltä meni ihan kaikki, vihkiraamattukin joka oli erityisen rakas.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta27.5.2013 9:58
Ilkeän kuuloista kun laukku noin viedään :-(
Silmät soikeina, kun eteisen lattialla ei ole patjalla niin hyvä nukkkua -

Laukussa oli tärkeintä vain avain ja ajokortti + kelakortti, jolla saa tarkan osoitteen selville helposti...


Nettiä selailin ja ajattelin, että maks 200e (3 avainta) maksaa MUTTA MUTTA ... 302 e + pikatoimitus 25e!! (Pisteenä i:n päälle - jäin vähän aika sitten taas ansiosidonnaisen varaan)

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta27.5.2013 22:45
No kyllä se lukonvaihto varmaan on pakko - niin mä ainakin tekisin.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta28.5.2013 20:18
Tänään tehtiin ja lasku vähän alle 400e ...joten pääsee siis omaan sänkyyn nukkumaan rauhallisin mielin :-)

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta28.5.2013 20:25
Ja pakko hakea huomenna uusi sim-kortti tuohon vanhaan kännyyn :-)

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta1.6.2013 14:16
No huhhuh, kalliiksi tulee kun laukun hävittää.

Minä olen ollut ostoksilla, löysin kahdet aivan ihanat pellavahousut, yhden pellavajakun ja kauniin topin. Kävin Noa Noassa, jossa tarjoiltiin kuohuviiniä heti kun meni ovesta sisään, sitä tarjoillaan siellä kuulemma joka lauantai. Hyvältä maistui, eikä närästänyt edes. Siitä innoittuneena laitoin pienen kuohuviinipullon jääkaappiin viilentymään, jospa otan illalla toisenkin lasillisen, pitää juhlia uusia, ihania vaatteita. Housuja on niin vaikea ostaa ja sain peräti kahdet, sitä kannattaa juhlia:)

Laitoin salaattia kasvamaan siemenestä, siellä on jo hienot alut, kohtan saan laittaa niitä smoothien joukkoon. Mangoldin lehdetkin ovat jo isoja, laitoin tänä aamuna niitä vihersmoothieen, laitoin siihen myös basilikan lehtiä ja persiljaa. Lehtikaalin taimia en saanut enää, harmi. Pitää vielä kysellä jos jostain sattuisi löytymään.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2013 13:57
Sanopa muuta! Tarinan opetus: älä vaihda paikkaa bussissa taakse yhdenistuttavaan sivuttain olevaan penkkiin - vaan istu aina siinä tavallisessa kuskin takana olevassa ahtaassa paikassa (talvisin siinä on vähiten tuoksuja, kun ne ottaa vähän keuhkojen puolella) :-)

No hei, tuollaiseen kauppaan minäkin haluan :-)

Puutarhajutut kuulostaa hyvältä!

Olimme mökkeilemässä Ikaalisissa Kyrösjärven rannalla :-) Mukavaa mutta "helvetisti hyttysiä"!!

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.6.2013 20:50
Kylläpä sitten tulvi täällä keskustassa Tampereella! Oli kuin joki olisi virrannut sisään kellarikerrokseen. Kolmatta tuntia vedenpoistossa ... huomenna vaurioiden hahmottamista. Nyt saunaan ja ansaittu saunaolut.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta11.6.2013 21:30
Tarkoitus oli vain ostaa yksi pieni parvekekukka. Mutta menin jotenkin sekaisin, ja ostin vaikka mitä vihannessiemeniä joita aion nyt kokeilla partsilla ja pihalla. Eihän tuo kallista lystiä ollut. Loppujen lopuksi elämän halvimpia huveja on katsella miten siemen itää ja kasvi kasvaa. Mikäs laiskalle sen paremmin passaisi!

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta14.6.2013 16:04
Kun ostaa kukkia ja siemeniä, tarvitsee ruukkuja. Niitä on parveke pullollaan, mutta ei sopivanlaisia. Kaupassa kauhistuin ruukkujen hintaa.

Onneksi täällä on kierratyskeskus lähellä. Sinne! Löysin ruukkuja, ja paljon muutakin. Kassalla mulle tyrkytettiin 10 prossan alennus, kun tavaraa oli niin paljon. Sehän sopi. Työntelin kieli keskellä suuta kärryni auton luo.
Kotona ihastelin uutta omaisuuttani: arabian kannellinen kastikekulho (7e), pyöreä vihreä lasipullo (1e), kahden hengen kahviastiasto mökkimatkoille (3e), kirjoja (a 1e), juustohöylä hackmann (2e), salaattikastikekannu (0,50e), takorautainen kynttilänjalka (2e)...
Jestas mitä kaikkea sieltä sai!

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta14.6.2013 23:10
Kuulin tänään radiossa Tampereen Jäätelötehtaasta. Niiden jätstki on ilmeisesti aitoa tavaraa ilman lisäaineita. Onko kukaan maistanut?

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta15.6.2013 16:17
Kurjenpolvet kukkivat jo, nuppuja on muissakin istuttamissani taimissa, tänä kesänä kaikki tuntuu kasvavan kovin nopeasti, onneksi on tullut vettä. Kesäkurpitsan taimet ovat kolme kertaa isompia kuin viime kesänä ja niissä on paljon kukkia. Toivottavasti saan niistä tänä vuonna monta kurpitsaa. Salaatit, pinaatti, mangoldit, timjami ja persiljat kasvavat myös vauhdilla, ihana hakea vihreää smoothieen aamuisin omasta kasvimaasta. Olen käyttänyt mintun lehtiä myös smoothiessa, sen sanotaan olevan pahasta refluksikolle, mutta minulle se ei aiheuta mitään oireita.

Toivottavasti läheiseltä luomutilalta saa pian käydä poimimassa mansikoita, niitä tekee jo kovasti mieli. Uusia perunoita en ole vielä ostanut, mutta kun ostan, teen niistä perunasalaattia, laitan siihen lisäksi tekemääni pestokastiketta, avokadoa ja ruohosipulia tai ohuiksi leikattuja sipulin varsia ja kapriksia. Kyllä kesä on ihanaa aikaa.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta18.6.2013 9:35
Pikaterveiset kadonneen henkilön etsintähommista. Neljättä päivää Oriveden tienovilla. Näissä hommissa ekstranopeana energianantajana suklaata voi nauttia jonkin määrän ilman oireita tyhjään mahaan hyvin.
Tänään onneksi aurinkoinen päivä.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta24.6.2013 18:39
Ostin valurautapannun. Pannustahan irtoaa aina vähän rautaa ruokaa laittaessa.. Täytyy käyttää kaikki mahdolliset lähteet hyödyksi, ettei Hb pääse taas putoamaan.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta26.6.2013 22:15
Keskiajan maailmaan sukelletaan viikonloppuna (Turun keskiaikaiset markkinat ym). Enää 50 yksittäistä helmeä ja 20 "metalli"kappaletta kiinnitettävänä keskiaikapukuun. Tänkin olisi voinut tehdä ajan kanssa talvella ;-)

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta27.6.2013 4:26
Taitaa tämän yön unet jäädä aika lyhyiksi. Kauhea kolina kun ukkostaa ja on muutenkin hiostavaa. Päivällä oli 30 astetta.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta27.6.2013 10:47
Yö meni patjalla nukkuessa lattiatasossa ja osa ikkunoista auki, unissa kirjottiin kovasti ... Aamulla heti 25 astetta! Nyt torille ostoksille ja eiköhän sitä herkutella myös jollakin viilentävällä jäätelöllä ja istahdeta alas vähäksi aikaa :-)

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta11.7.2013 13:12
Toukokuussa bussiin jäänyt käsilaukku on pulpahtanut takaisin. Lunastusmaksu yht n 16e ... (ja pohjalla tietenkin se oven lukon sarjoitus n 400e). Ainoa varastettu laukusta oli arvoltaan muutaman euron avaava astmalääke (!) -- saako siitä sekoitettuna johonkin jotain vai myydänkö se jollekin urheilijanalulle sellaisenaan ;-)??

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta13.7.2013 20:35
Ei kellään sattuisi olemaan kokemusta päähän kiinnitettävästä akupiikkinauhasta? Mietin kannattaisiko tilata, jos auttaisi pää/niskasärkyyn.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta18.7.2013 10:18
Eilisestä asti ollut kummaa pistelyä/kihelmöintiä molemmissa käsissä ja jaloissa, eikä ravistelut, asennonvaihdot ym. auta. Mitään muita oireita ei ole, esim. heikkoutta, voimattomuutta, jäykkyyttä, tunnottomuutta jne. Silti vähän huolestuttaa mitä tää voi olla kun tuntuu molemmissa raajoissa molemmin puolin.... Onhan mulla niska, hartiat, yläselkä aivan jumissa, mutta säteilisikö näin laajasti? Vai onkohan mulla taas puutosta jostain vitamiinista? Luin että ainakin D-vitamiinin ja kalsiumin (vai kaliuminko se oli) puutos voi aiheuttaa tällaista. Kilpirauhanenkin kävi mielessä.

Päätäkin särkee taas kun niska jumittaa.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta18.7.2013 11:18
Tarkennan vielä sen verran, että kihelmöinti tuntuu lähinnä vain käsien ja jalkojen ääriosissa, siis sormissa, kämmenessä, ranteessa, jalkapohjissa, jalkojen päällä ja nilkoissa. Myös kasvojen oikealla puolella pistelee välillä, posken ja korvan kohdalla.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta14.8.2013 15:42
Kävin tänään jalkaterapeutilla. Sain muutaman hyvän jumppaohjeen ja hyvää tietoa siitä miten saan pidettyä vaivaisenluun oireettomana. Onneksi hänkään ei suositellut mitään tukipohjallisia eikä muitakaan vempaimia, vaan hyvää jalkojen rasvausta, hyvät kengät ja nuo muutamat jumppaliikkeet. Lantioni asennossa hänkin huomasi vikaa ja sanoi siitä aiheutuvan monia ongelmia. Hän neuvoi minulle uuden tavan seistä, sillä tavoin voin alkaa korjata lantioni väärää asentoa. Lopuksi hän poisti kovettumat ja hieroi jalat rasvan kanssa. Ei paljoa tarvitse, kun jalat tuntuvat paljon kevyemmältä. Koko homma maksoi 49?, aikaa siellä meni tunti.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta16.8.2013 19:41
Mulle jalkaterapeutti sanoi (parikin itse asiassa) että kovettumia ei parane raspata. Ne ovat merkki jalan virheasennosta, jonka hoitoon tarttee puuttua muin keinoin. Raspi saattaa myös rikkoa ihon, ja siitä koituu lisää harmia.
Olen kyllä jo aiemminkin huomannut, että raspaaminen on yhtä tyhjän kanssa. Kovettumat tulee takaisin.

Nyt kun olen ruvennut hoitamaan vaivaisenluitani jalkavoimistelulla, kovat pahkurat ovat lähteneet ohenemaan. Vv-luut eivät enää ole lainkaan kipeät. Mulle tehtiin aluksi toisella terapeutilla tukipohjallinen. Se vain pahensi tilannetta, joten palaautin sen ja sain rahat takaisin.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta16.8.2013 23:55
Itselläni on aamuisin joskus vähän tönköt jalat (nimenomaan jalkapohjista), kun nousen sängystä. Ei mitään lihakset jäykkänä vaan sellaista erilaista. Menee ohitse parissa minuutissa.. Onko kellään muulla?

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta17.8.2013 11:55
Jalkojen tönkköyteen auttaa tosi hyvin yksinkertainen ja nopea jalkateräjumppa. Nilkkojen pyörittelyä, jalkaterän kääntelyä, ojennuksia, varpaiden harotusta ja nyrkistystä. Rauhallisesti, ei pakottaen. Menee vain 5 minuuttia. Suosittelen!

Ja veikkaan että jalkojen aamuturvotusta edistää sängyn kohoasento, tottakai, veri pakkaa jalkoihin.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta20.8.2013 12:41
Minulta jalkaterapeutti poisti kovettumat, kun ne ovat pikkuvarpaan sivussa ja tuntuivat kipeiltä. Hänkään ei suositellut tuota raspaamista vaan korosti nimenomaan rasvaamista. Olen tehnyt jalkajumppaa nyt päivittäin sekä aamulla, että illalla. Mitään yötukiakaan ei suositellut, kun sanoi ettei niistä oikeastaan ole hyötyä. Hän sanoi että kaikkein parhaiten niihin tehoa juuri tuo jalkajumppa.

Minullakin oli jossain vaiheessa aamuisin vähän tönkön tuntuiset jalat, mutta nyt sitä ei ole ollut aikoihin. En tiedä mihin se hävisi, enkä ole muistanutkaan sitä, ennenkuin nyt kun refluksikurkku siitä mainitsi.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.10.2013 19:31
En tiedä johtuuko kuivasta huoneilmasta vai mistä, mutta mulla on ollut suu ja kieli eilisestä asti ihan järkyttävän kuivia. Join monta lasillista vettäkin muttei mitään apua..

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.10.2013 19:49
Refluksioireilun takia liikkumiset ovat jääneet vähemmälle ja mielestäni kunto on romahtanut. Oireitten hiukan helpotettua minä pontevana tyttönä päätin aloittaa punttijumpan. Tyhmyyksissäni tein runsaanlaisesti kyykkyjä käsipainot kädessä. Ei olisi pitänyt, sillä nyt varsinkin oikeaa polvea vihloo mojovasti. Pitää löytää joku muu reisijumppaliike.

Kellään vinkkiä?

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta4.10.2013 12:11
Pitäisi saada asunto 3 viikoksi pk-seudulta.
Kellään vinkkiä mistä kannattaisi etsiä?
Kun vertailee vuokrahintoja ja hotellihintoja, niin melkein sama.

ArwenRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta4.10.2013 16:01
Malla: pyöräily ainakin on hyvää jumppaa reisille, myös sisäpyöräily (nk. IC). Lisäksi se ei rasita polvia, joten suosittelen sinulle sitä!

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta4.10.2013 16:04
Kiitos vinkistä Arwen!

QuarterturnRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta4.10.2013 17:13
Malla - lämmittele nivelet myös hyvin. Suurimmalla osalla niistä, joilla tulee polvet kyykyistä kipeäksi, on tekniikka aika polvihasardi (sun kohdalla ei kai puhuta mistään 250kg:n kyykyistä kuitenkaan). Reidenojennukset teknisesti ehkä kaikille helpoimmat ja näin ollen polvillekin ystävälliset. Kunnon supistuksella, niin pitäsi mennä perille :)

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta5.10.2013 6:48
Aivan niin Quarterturn. Meillä on kotona kuntopyörä sekä vehje, jolla voi tehdä reisien ojentajia ja koukistajia. En ole tehnyt kyykkyjä paljonkaan viime vuosina kun olen varonut polvia. En tajua mikä ihmeen tyhmyyden puuska mimuun iski - ja nyt maksan siitä.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta5.10.2013 12:39
Lämmittely on tosiaan tärkeää ennen lihaskuntoa kohottavia liikkeitä. Minä käyn jumpassa, jossa ensin lämmitellään, sitten tehdään lihaskunto, usein paljon kyykkyjä, mutta jumpassa venytellään lyhyesti liikkeiden välillä. Sitten jäähdytellään kunnolla ja sen jälkeen vielä venytellään lisää.

Hyvä reisiliike on myös kun istuu lattialla selkä ja jalat suorana, sitten nostellaan jalkoja ylöspäin reisiä jännittämällä.

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta5.10.2013 13:22
Mikähän siinä onkin, että kehonhuollosta/venyttelyistä tulee lintsattua. Pitää tehdä pyhä päätös venytellä kunnolla ennen ja jälkeen. Kiitos Vanilja muistutuksesta ja minulle uudesta treenivinkistä.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta6.10.2013 10:23
Pitkät venyttelyt (koko kroppa lävitse tunnissa + perään rentoutus) tuntuu ihanalta :-)! Minä olisin ihan kipeä sueraavana päivänä , jos en tekisi vähän lämmitelyitä ja venyttelyitä, kun kuntoilen ...

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta16.10.2013 8:03
Saarioisten teettämän ja Hesarin julkaiseman tutkimuksen mukaan myös pakastevihannekset luetaan valmisruuiksi! Enpä olisi uskonut.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta16.10.2013 10:01
Jos kaikille ei tule Hesari "valmisruokakulttuuri muuttuu välipaljoa suosivaksi. Laatikkoruokien suosio vähenee"

Ruoanvalmistaja Saarioinen oli teettänyt kyselyä TNS Gallupilla ja oli tosiaan lisäänyt kyselylistaansa muitakin ruokia kuin perinteisesti valmisruuuiksi laskettuja lämmitettäviä aterioita ja laatikkoruokia ...
Tutkimuksen aihe oli "suomalaisten mielikuvat valmisruoasta".

Huippupäästä 3: riisipiirakat 12%, pakastetut vihannsekoitukset 14%, wok vihannespakasteet 12%

"Laskeva trendi pitäisi nyt olla tasaantunut" toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä arveli ruokatutkimuksen julkistamisen yhteydessä.

Jaa, saapa nähdä näkyykö tämä Saarioisen keskittymisessä tiettyihin tuotteisiin piakkoi ... toivottavasti eivät joudu irtisanomaan enää ihmisiä.

Sitruskalastus2.11.2013 13:42
Mä olen ihan koukussa onkimiseen!!

Olen vihdoin löytänyt hyviä kalapaikkoja, joista ei tule särkiä vaan ahventa. Alun perin innostuin asiasta, koska halusin saada tuoretta kalaa syötäväkseni. Mutta en malttaisi millään lähteä rannalta. Toisaalta akvaarioharrastajana suren kalan tappamista, se on niin kaunis ja elinvoimainen, sydänkin sykkii napakasti. Mutta kun kalan tainnuttaa ja verestää nopeasti, niin kyllä se menee.
Sitäpaitsi kun kerran kalaruokaa syö, niin joku ne on tappanut kumminkin. Yhtä hyvin sen voi tehdä itse.

Kaupasta ei saa tuoretta kalaa, eikä myytäviä kaloja ole verestetty, ei edes hallikaloja. Vasta kun itse pyytää, tietää miltä tuore kala maistuu. Ahven ei haise yhtään kalalle, kun se on tuore. Särkikalat kyllä haisevat.

Olisi kiva liittyä johonkin kalastuskerhoon ja tutustua muihin kalanaisiin. Kun tämä on sellainen harvinaisempi harrastus, niin olisi mukava jutella muiden hengenheimolaisten kanssa.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.11.2013 11:15
Voin kuvitella että onkiminen on mukava harrastus. Onhan se reilumpaa eläintä kohtaan, että sen tappaa itse, kun sen kerran syökin, eikä anna muiden tehdä "likaista työtä". Varmasti noita kalastuskerhoja on, johon voit liittyä.

Minä en ole onkinut, mutta olen lisännyt kalansyöntiä. Hesarissa oli hyvä juttu niistä kaloista, joita kannattaa syödä. Siinä oli huomioitu liikakalastus, sekä ympäristömyrkyt. Minun on nyt huomattavasti helpompi ostaa kalaa kun lehtiartikkeli selvitti minulle muutamia tärkeitä asioita kaloista ja kalastuksesta.

Oikein paljon kalaonnea sinulle!!!

Sitruskalastus3.11.2013 11:49
Minkä päivän hesarissa, muistatko?

Joo, mun paikkakunnalla toimii kalastuskerho. Jäsenhakemuksessa pyydetään kahden tunnetun kalaMIEHEN suositusta. Siinä oli jo parikin asiaa jotka töksäs.

On muuten suorastaan huvittavaa, miten miehet tulee neuvomaan kalastavaa naista - ja ihan pyytämättä ja perusasioissa, vaikka apua ei kaivata. Ei kyllä itselle tulisi mieleenkään mennä kertomaan pyytämättä ventovieraalle miten hänen pitäisi tehdä joku asia mitä hän parhaillaan tekee.
Kerran sytytellessäni kaikessa rauhassa nuotiota yksi ukkeli tuli kauempaa tiirailemaan ja katsomaan, tuumasi että tarvitsen pienempiä puita ja kehotti hakemaan. Sanoin että kiitos vaan, ajattelin pärjätä näillä, ja jatkoin hommiani. Hetken kuluttua ukko palasi puut sylissä ja rupesi asettelemaan niitä "avukseni". Silloin haukahdin, että pärjään kyllä ITSE!
Miehellä itsellään oli jo palava tuli pienen matkan päässä, joten hänellä ei ollut siihen tarvetta. Toisekseen tulen sytyttäminen luonnossa etenkin vähän hankalassa tilanteessa kuten kosteista puista on sellainen juttu, jossa otetaan retkeilijästä mittaa, ja siitä on kiva selviytyä omin voimin.

Olisi hauskaa liittyä nimenomaan naisten kalastusseuraan, koska jotenkin liian monilla miehillä on vaikeuksia suhtautua luontevasti ja tasa-arvoisesti naiseen kalastustoverina. Ja auta armias jos nainen on vielä miestä parempi. Netti on pullollaan kertomuksia tästä aiheesta.

Lähistöllä on onneksi kalastuskauppa, josta olen saanut hyviä neuvoja, tarvikkeita ja asiallista kohtelua.

Ai niin, jostain syystä koskaan ei saa toivottaa hyvää kalaonnea, kuulemma. Jotain uskomuksia sekin on. Siksi yleensä sanotaan kiertoteitse "Kireitä siimoja!" Eikö olekin hassua? Siima on yleensä kireimmillään silloin kun se on kiinni pohjassa tai puussa, eikä kummassakaan ole mitään hauskaa.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.11.2013 14:29
Kovin olisi ärsyttävää, jos joku tulisi söhlään leiritulille omiaan ;-)

Sanonnoista ja niiden käytöstä ... Teatteripuolella on samantyyppinen juttu eli ei saa toivottaa onnea vaan sanotaan esim englanniksi break a leg ...

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.11.2013 16:08
Niin muuten onkin!

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.11.2013 17:11
Se kalajuttu oli 15.10. Hesarissa. Siinä kerrottiin mitä kalaa syödä, kun yhdessä lajissa voi olla dioksiinia ja toinen laji on kuolemassa sukupuuttoon. Usein voi syödä Kuhaa (meri). Isot järvikuhat voivat kerätä itseensä elohopeaa. Muikkuakin voi syödä vaikka joka päivä. Meriahventa myös, mutta saastuneilla alueilla elänyt kala on voinut kerätä myrkkyjä. Samaa sanottiin Lahnasta, pienet ovat turvallisempia syödä. Isot järviahvenet keräävät elohopeaa, pienet ahvenet ovat turvallisempia syödä. Silakassa oli taas dioksiinia ja pcb-yhdisteitä ja hauessa elohopeaa, meressä kasvanut hauki on turvallisempi syödä. Kasvatetussa lohessa oli vain vähän vierasaineita. Siiasta ei sanottu mitään, sitä vähän ihmettelin.

Tuon teatterijutun kyllä muistan, kalaonnen toivotuksesta muistan nyt kun siitä mainitsit, siis kireitä siimoja vaan sitten:)

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.11.2013 12:45
Näin pitkästä aikaa naapurin rouvaa, sisävaatteissa pihallaan. Ihmettelin että mitä hänelle oli tapahtunut, kun näytti niin hyvältä, pirteältä ja nuortuneelta. Kysyin onko hän käynyt kampaajalla, ei ollut, en viitsinyt kysyä onko hän rakastunut, mutta sekin kävi mielessä. Sama vanha kumppani oli siis edelleen kuvioissa. Sitten tajusin että hänhän on laihtunut, ei enempää kuin viisi kiloa, mutta sen kyllä huomasi ulkonäössä välittömästi. Kysyin mitä hän on tehnyt, oli käynyt kuntosalilla, aloittanut päivittäisen lenkkeilyn ja säätänyt ruokavaliotaan kevyempään ja terveellisempään suuntaan.

Ei siis tarvita uutta kampausta, ei uusia vaatteita, riittää kun laihtuu muutaman kilon järkevästi, vanhatkin vaatteet alkavat heti näyttää paremmalta. Minä en välttämättä halua laihtua, mutta kiinteytymiseen olen alkanut kiinnittää huomiota. Kuntosalille en ole vielä päässyt, mutta harkinnassa on. Sairauden aiheuttama riutuminen ja laihtuminen ei ole hyvä juttu, joillekin niin käy refluksinkin yhteydessä, itsellänikin paino tippui muutaman kilon, mutta ei onneksi kovin nopeassa tahdissa.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.11.2013 13:48
Oletteko huomanneet, miten ei näe että on lihonut, kun katsoo peiliin?
Mutta kun näkee itsensä valokuvassa, sen huomaa heti. Tai kun siirtyy riittävän kauas peilistä, sen huomaa myös. Vaatesuunnittelijaystäväni opetti, että katso useamman metrin päästä peiliin, niin näet itsesi sellaisena kuin muut sinut näkevät. Ja se pitää paikkansa

On ihan totta mitä Vanilja sanoo: ihminen näyttää heti paremmalta ja ennen kaikkea olo tuntuu keveämmältä kun laihtuu vähänkin.
Poikkeuksena ovat tietysti hoikat ihmiset, joiden ei laihtua tartte!

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta17.12.2013 2:34
Vitsi kun ei taaskaan tahdo saada unta ja kello on jo noin paljon. :-(

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta16.3.2014 20:03
Tupa täynnä ihania tulppaaneja, sauna lämpiää. "Rälläysilta" edessä (puolikas kinkkupizzaa + lasillinen pepsimaksia) viimeisintä Les Miserables - leffaa (H. Jackman & kumppanit) katsellen.

Erittäin kovat tohinat edessä ja takana, kun harrastuspuolella järjestö täyttää 50v ja tämä alue järjestää juhlat. Muutamat tilintarkastukset (tai nykyään virallisesti toiminnan tarkastus ym) odottavat pöydällä mutta ne saavat jäädä ensi viikkoon!

Kevät 2014 fiiliksiä?

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta16.3.2014 20:07
Täytynee ruveta valmistautumaan siian pohjaongintakauteen. Se ei käsittääkseni kauan kestä. En ole koskaan ennen kokeillut, mutta nyt ajattelin.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.4.2014 23:26
Taas on luultavasti ongelmia niska-hartiaseudun kanssa, kun olo on niin kummallinen. Taisin joskus ennenkin puhua siitä kun mulla on jotenkin ihmeellisen kevyt ja "leijuva" olo. Vähän sellainen epätodellinen. Oli pitkään pois, mutta palasi takaisin. En tiedä onko sitten niskaperäistä vai onko taustalla jotain muuta. Paikat on kyllä ihan jumissa.

Syötyä ei saa kunnolla kielen/suun kuivuuden takia.

Noiden päälle vielä alahampaan polte. Pitikin alkaa nyt illalla.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta5.4.2014 21:30
Pitäisi kai mennä hierojalle tai fysioterapeutille niska-hartiajumituksen takia, mutta saako tällaista jumitusta muulla tavoin pois kuin niksauttamalla? Menin lukemaan juttuja tuollaisista niksauttamisista, jotka saattavat pahimmassa tapauksessa olla jopa vaarallisia. :/ Nyt sitten alkoi ahdistaa tuo.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta5.4.2014 22:03
Hei mulla on kanssa niskat nyt tosi pahat!

On myös tämä scopoderm-juttu, mitä olen vuodattanut hammaslääkäriketjussa. Mutta ruokatorvi ja maha tuntuu jotenkin kuin olevan jumissa. Aika ajoin tuntuu outoa kuin puutumista kielessä ja kitalaessa. Ei ole tämmöstä ennen ollut. Tänään päivällä tuo puutumisen tunne levisi huuliin, suun ympäristöön ja nenään. Säikähdin, vaikka yritin olla rauhallinen. Näppäränä tyttönä testasin ettei ole aivoverenvuotoa. Sitten koskettelin silmät kiinni kevyesti hammastikulla naamaa ja kaulaa ja niskaa. Puutunutta oli. Samalla huomasin kyllä että niska on tosi jäykkänä. Silloin lakkasin tekemästä kuolemaa, rupesin raaauuhallisesti venyttelemään päänseutua ja heeengiiiittelin syvään. Pikkuhiljaa olo parani. Nyt on puutuminen tiessään.

Pelästyin vain sitä, kun muistaakseni johonkin vakavaan liittyy juuri kasvojen puutuminen.

Mulla on ohjelmassa kunto-ohjelman laatiminen. Siihen on varmasti aihetta. Auttaisikohan sellainen suakin, Nightlight?

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta5.4.2014 22:25
Ehkä. Menen ensi viikolla lääkäriin tämän oudon olon (ja nielemivaikeuksien takia), jos lääkäri osaisi vähän sanoa mistä on kyse ja ohjaisi vaikka fysioterapiaan.. Mulla ei ole mitään kokemusta fysioterapiasta, niin jännittää että kuuluuko siihen juuri tuollaista niskojen niksauttamista...?

Varmaan pelottava kokemus tuo puutuminen, Sitrus.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta6.4.2014 15:00
Nightlight, älä sitten pety, jos lääkäri väittää että fysioterapiasta ei ole apua refluksiin. Se johtuu vain siitä, että se ei tiedä sitä.

Ei niksauttelu kuulu mitenkään oleellisena osana fysioterapiaan. Suhtautuisin siihen varautuneesti.

MyrttiRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta6.4.2014 15:58
"Normaalissa" fysioterapiassa ei niksautella,mutta OMT-fysioterapiassa käsitellään myös niveliä ja siihen kuuluu niksauttelu. Itse olen saanut paljon apua monenlaisiin jumeihin nimenomaan OMT:sta ja se tunne, kun joku naksahtaa paikoilleen on mahtava! :)

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta6.4.2014 16:17
Eipä auta kuin odottaa lääkäriin pääsyä ja katsoa mitä tähän kaikkeen sanoo. Jotenkin mua vaan hirvittää ajatus niksauttelusta, kun luin kaikkia kauhujuttuja siitä miten joillakin on lähtenyt niskasta veritulppa liikkeelle toimenpiteen jälkeen.

MyrttiRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta6.4.2014 17:45
Niksauttelijoitakin on monenlaisia, mutta luotan OMT-fyssareiden koulutuksen takaavan sen, että he tietävät mitä ovat tekemässä. Kaikenlaiset ns. puoskarit ovat sitten asia erikseen. Mutta kukaan ei ketään tietenkään niksautteluun pakota! :)

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta6.4.2014 21:43
Luulisi että tietävät mitä tekevät. Silti mua jotenkin inhottaa ajatus niksauttelusta... :-p, kuulostaa kivuliaalta.

Onko joku muu muuten saanut jotain oudon tuntuisia oireita niska-hartiajumituksesta?


(Huomasin muuten että munhan piti ajat sitten vaihtaa nimimerkkiä enkä ole vieläkään keksinyt mitään.)

MyrttiRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.4.2014 6:30
Niksauttelu ei ole kivuliasta. Ja jos on, niin se kipu kestää tasan sen naksautuksen ajan. Minulla hieronta ym. omasta mielestäni on monesti hieman lieventänyt oireita.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.4.2014 10:57
Täällä on muuten useampikin ketju jossa puhutaan fysterapiasta.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.4.2014 15:42
Lääkäri epäili niska-hartiajumitusta näiden oireiden syyksi. Fysioterapiaan tuli lähete, toivottavasti siitä olisi apua. Molemmissa korvissa taasen on kuulemma alipainetta. Johtuneeko sekin sitten jumituksista.

Kielessä havaitsi hiukan katetta.

Täytyykin kurkata nuo fysioterapiaketjut.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.4.2014 16:02
että oikein lähete!!!

No siinä on ihmettä kerrakseen!!

Mun tietääkseni fysioterapialähetteitä saa lähinnä selviin vammanhoitoihin, mutta eipä ole ihmeiden aika ohi.
Tosin ohjehinnat joiden mukaan saa rahallisen korvauksen lienevät jostain sadan vuoden takaa, joten suurta etua ei lähetteestä ole, mutta silti...

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.4.2014 16:12
Jep, lähete siksi että saisi Kela-korvauksen.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.4.2014 16:30
Minä olen käynyt tutulla, luotettavalla kiropraktikolla, joka niksauttaa pään joka kerta. Kerran kävin sellaisella, jolla aiemmin en ollut käynyt, joten sanoin hänelle, että pelkään pään niksautusta, jolloin hän sanoi että sen voi hoitaa toisellakin tavalla, hän sitten hoiti sen koputtelemalla nikamavälejä. Omt-fysioterapeuttini niksauttelee myös, häneen luotan kuin seinään, ei pelota. Mutta siis voi tosiaan sanoa ettei halua että niskaa tai päätä niksautellaan. Tavallisesta fysioterapeutista minulle ei koskaan ole ollut suurtakaan apua niska- ja selkävaivoissa. Kun löytää hyvän kiropraktikon, omt-fysioterapeutin tai muun hoitajan, niin hänestä kannattaa pitää kiinni.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.4.2014 16:49
Täytyy katsoa miten tuo fysioterapia auttaa ja harkita ehkä sitten niksauttamista. 10 kertaa olisi tarkoitus käydä tuolla.

Täytyy sanoa että todella ihmeellisiä ja moninaisia oireita niska-hartiajumitus voikin aiheuttaa, jos todella johtuvat tuosta.

SiiriRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta7.4.2014 20:26
Saapiko kysyä tällästä asiaa ? :

Oon saamassa työpaikasta tablettia ja mietin tässä kuumeisesti, että mikä vehje pitäis ottaa. Ipad kiehtoisi kovasti, mutta saako siihen office-ohjelmia ? tai saakohan mihinkään tablettiin?

Kertokaa mulle kokemuksistanne tablettien suhteen, mihin kannattaisi kiinnittää huomiota ja mikä olisi vähimmäisvaatimus?
Lähinnä mä sillä varmaan surffailisin netissä, lähettäisin sähköposteja, mutta jonkin verran tekisin myös jotain pikkujuttuja wordilla /excelillä.
Itse oon miettinyt, että muistia 32 riittäisi?, sim-kortin paikka kai olisi hyvä olla, tuumakoko kympin luokkaa.

Auttakaa mua, kun en noista vielä mitään tiedä :-)

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta11.4.2014 0:19
Löysin uuden rentoutumismenetelmän: ristikkojen täyttämisen. Ennen mulla ei ollut oikein kiinnostusta täytellä ristikoita, mutta huomasin että toi onkin ihan mukavaa ajankulua. :-)

Selkään ja hartioihin kiinnitettiin fysioterapiassa kinesioteipit. Mä en kyllä ymmärrä miten niiden pitäisi vaikuttaa..? Jotain puhetta oli että auttaisivat ainakin parantamaan ryhtiä ja elvyttäisivät lihasten verenkiertoa.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta8.5.2014 18:34
Sataa, sataa vaan ja kylmä tuuli käy.. ei oikein innosta ulkoilemaan. Eipä näytä sen paremmalta lähipäivienkään osalta. Toivottavasti ensi viikolla olisi parempaa säätä.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta8.5.2014 20:49
No, onhan tässä ollut lämpimiä ja aurinkoisia päiviä jo paljon vuodenaikaan nähden. Luonto kaipaa välillä vettäkin.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2014 9:39
Ajattelin aloittaa magnesiumin ottamisen. Jos magnesiumista olisi edes vähän apua näihin rytmihäiriöihin... Ja jos vahvistaisi vähän lihaksia.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2014 9:53
Ota ihmeessä, toivottavasti auttaa. Mustaherukkajauhe oli hyvä mg:n lähde muistaakseni.

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2014 10:52
Osta mg-sitraattia, älä mg-oksidia. Oksidi imeytyy huonosti ja aiheuttaa ripulia. Minä olen syönyt lokakuusta asti joka päivä ja hyväksi havainnut.

NightlightRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2014 12:06
Ostin Diasporal 250 Aktiv poretabletteja. Ensimmäinen tabletti otettu jo.. Ainakin väitetään että tuon pitäisi olla hyvin imeytyvää.

Kuinka nopeasti magnesium on teillä vaikuttanut?

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2014 12:14
Mä käytin mustaherukkajauhetta suonenvetoon jalkaterissä. Se tehosi heti. Otin sitä ennen kuin lähdin uimaan. Suonenvedot loppu. Ei tarvinnut edes ottaa paljon.

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2014 14:17
Ylipäätään magnesium kannattaa ottaa illalla, koska se rentouttaa ja auttaa hyvän unen saannissa. Ole huoleti, ei siitä päivälläkään tietysti haittaa ole :) En muista tarkkaan miten nopeasti sykkeeseen vaikutti, mutta minulla on vahva usko, että juuri mg on kohentanut vointiani eniten. Usein olen ottanut iltaisin tuplamäärän. Terveellä ei ole muuta haittaa kuin mahd. liiasta määrästä aiheutuva ripuli. Liika poistuu virtsan mukana.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2014 14:23
Kaikki mahdollinen kannattaa mieluummin ottaa ruoassa kuin pillereinä, vaikka luontaistuotekaupat muuta väittää - pitäähän niiden myydä.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2014 16:59
Kesällä on erityisen tärkeää ottaa magnesiumia, kun helteellä hikoilee enemmän, (ei tässä kyllä viime päivinä ole paljon päässyt helteen vuoksi hikoilemaan). Myös jos liikkuu paljon ja sen takia hikoilee enemmän, on hyvä huolehtia magnesiumin saannista. Minä en uskalla paljon pitää edes taukoa magnesiumin kanssa, kun huomaan aika nopeasti jos en ole ottanut sitä. Lihaksissa huomaan sen ensimmäisenä. Sisareni saa ihmeellistä otsapäänsärkyä jos hän ei ota magnesiumia.

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2014 18:51
Minäkin olen - vihdoin - alkanut tilaamaan vitamiinit ja hivenaineet iHerbistä. Toimii hyvin ja on todella halpaa.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2014 20:25
No niinpä, Solgarin magnesium on puolet halvempaa iHerbissä kuin täällä, mutta sitraateissa pitäisi pitää välillä pieniä taukoja.

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2014 20:53
Minkähän takia taukoja tarvitsee? Nyt mulla on joku iHerbin yhdistelmävalmiste, jossa on kolmea eri mg-yhdistettä, tosin yksi näistä on sitraatti.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta2.6.2014 21:08
Mua ärsyttää yksi juttu, mihin en ole keksinyt ratkaisua: Kun haen netistä jotain vähän erikoisempaa putiikkia, vaikka nyt koruseppää, löytyy pitkä lista nettikauppoja, pelkkiä nettikauppoja, joita en halua. Vaikka yritän täsmentää tarkennetulla haulla, esim. Helsinki, EI nettikauppa, ei auta. Hakutuloksia kun käy läpi, aikaa palaa. Kaipaan puhelinluetteloa.

Onko kellään vastaavaa kokemusta tai vielä parempaa ratkaisua?

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.6.2014 7:59
Kultaseppä helsinki - tulee myös korujen korjausta. Sitäkö tarvitset?

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.6.2014 13:16
Joo mä löysin korusepän, mutta toi nyt oli vain yksi esimerkki. Ongelma itsessään toistuu hyvin usein. Korjausompelijan etsiminen on vielä kesken.
Mua ärsyttää se, että siihen kuluu niin aikaa. Puhelinluettelosta näkisi yhdellä silmäyksellä mitä on tarjolla. Monet ai anna puhelinnumeroa lainkaan.
Puhelimessa asiat selviäisi myös nopeammin, kuin sähkiksien kirjoittamisella ja odottamisella. Puhelimessa saa myös vaikutelman ihmisestä, että haluaako ylipäänsä jatkaa asiointia.
Ärsyttää vaan, sori vaan.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.6.2014 17:07
Malla, taukoja pitäisi pitää siksi että maksa saattaa rasittua esim. sitraattien jatkuvasta käytöstä. Yleensäkin sanotaan että kannattaa kaikkien luontaistuotteiden käytöstä pitää taukoa aina välillä. Heinäkuu voisi olla ihan hyvä taukokuukausi. Magnesiumista yritän pitää myös taukoa, mutta joskus käy niin että se on pakko aika nopeasti aloittaa uudestaan, muuten alkavat lihakset krampata.

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta3.6.2014 19:26
Kiitos Vanilja. Ehkäpä heinäkuussa tosiaan voisi taukoilla.

MummiRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.6.2014 10:22
Pyyntö ketjulaisille: tarvitsisin vinkkejä kirjoista, joissa on seikkailua ja jännitystä! Pitkiin aikoihin en ole löytänyt kirjaa, jonka lukeminen olisi Elämys. Viimeisimmät olivat TolkieninTaru sormusten herrasta, Stig Larssonin Millenium-sarja, Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarja ja Jan Guilloun Arn-sarja. Amerikkalainen Lee Child ja norjalainen Jo Nesbö ovat suosikkityylisiäni dekkaristeja. Ns. hienompaa kaunokirjallisuutta en nyt kaipaa, se kun on usein surullista ja loppu onneton.
Hätätilassa joudun lukemaan Matkantekijä-sarjan uudelleen, sitä on hyllyssäni noin 7000 sivua. Siitä vain puuttuu yllätykset, kun lukee toista kertaa. Toivottavasti saan teiltä hyviä vinkkejä!

AllaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.6.2014 10:44
Ruotsalaisen dekkaristin Camilla Läckbergin dekkarit ovat minusta sopivan leppoisia. Niissä on se inhimillinenkin puoli, kun sarjassa seurataan päähenkilö Erika Falckin elämää. Jos näitä alkaa lukemaan, lukisin juuri em. syyn vuoksi aikajärjestyksessä. Mutta ei epäjärjestyskään haittaa.

Henning Mankellin dekkareista, päähenkilönä Kurt Wallander, olen myös tykännyt, joskin jotkut ovat aika raskaita.

Millenium-sarja olikyllä yliveto!

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.6.2014 10:45
Siis edellä kirjoitti Malla :)

MummiRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.6.2014 11:25
Malla, olen smaa mieltä Läckbergistä ja Mankellista. Jotkin Wallanderit olen lukenut jopa kahteen kertaan. Uusia samantasoisia kaipaisin.

HansuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.6.2014 11:38
Heips! Täällä vannoutunut dekkareitten ystävä :) Suosituksia: Harlan Coben, Jussi Adler-Olsen, Ann Rosman, Lotte& Sören Hammer, Marianne Cedervall ( huumoria mukana ), Kristina Ohlsson, Lars Kepler, Michael Hjorth ja Hans Rosenfeldt- siinäpä niitä, mitä mää luen ( ja paljon muita ) :) Jo Nesbö on tietysti ykkönen :)

PähkinäRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.6.2014 13:01
Jos fantasiakin maistuu niin George R.R. Michaelin Tulen ja jään lauluhan (Game of Thrones tv-sarjan pohjana toimiva kirjasarja) olisi mahtava - jos ei kestä julmia ja raakoja tapahtumia, niin lienee viisasta jättää väliin. Christopher Paolinin Perillinen -sarja on myös hyvä, joskaan ei lähellekään samaa tasoa Tulen ja jään laulun tai Taru sormusten herrasta kanssa. Ursula LeGuinin Maameren tarinat on myös jäänyt mieleen. Jos lapsekkaampikin käy, niin Narnian tarinat on ehdoton, samoin toki Harry Potter. Ja Tarina vailla loppua! Tolkienin Hobittia en ole lukenut, mutta kovasti sitäkin kehutaan. Ja elokuvien perusteella saman sorttista seikkailua sekin olisi.

Dekkareista mieleen on jäänyt Lee Childin lisäksi pikkuveljensä Lincoln Child, joka on kirjoittanut myös yhdessä Preston Douglasin kanssa Pendergast -sarjaa (mainio!). Samoin jo edellä mainitut Lars Kepler ja Camilla Läckberg sekä Mari Jungstedt ja Åsa Larsson.

Gabaldonin Matkantekijälle en ole löytänyt seuraajaa tai vastinetta, onneksi sieltä on vielä ainakin yksi kirja tullut/tulossa.

MummiRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.6.2014 15:23
Suurkiitos,Malla,Hansu Ja Pähkinä! Noilla vinkeillä pärjään varmasti pitkälle kesään.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.6.2014 15:53
Mäkin luin Mankelleja, kunnes raa'an väkivallan yksityiskohtainen kuvailu alkoi ällöttää. Enkä oikein arvostanut hänen henkilökuvaustaan.

Sen sijaan Donna Leonista pidän. Siinäkin on väkivaltaa, mutta myös ajankohtaisia aiheita ja venetsialaista elämää.

Jos pitää ongelmienratkomisesta eikä ollenkaan väkivallasta, suosittelen Mma Ramotswe -sarjaa. Tapahtumat sijoiittuvat Afrikkaan.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.6.2014 17:02
Minullakin on kirjastosta yksi Kepplerin kirja, ihan uusi tuttavuus. En pidä väkivaltaisista jutuista, mutta pidän kyllä dekkareista, jos ne ovat laadukkaita. Minulla on myös Ruth Rendellin kirja, Veden lumo. En tiedä minkälainen se on, mutta pidän kirjailijan muista kirjoista. Lukeminen on ihan parasta.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.6.2014 17:16
Kirjasto on ihan mieletön laitos! Erityisesti nykyään kun varaaminenkin on ilmaista.
Meillä on tosi aktiivinen lähikirjasto: siellä on lukukoira, työpajoja, lankoja ja puikkoja, jos huvittaa neuloa, torstaisin aamupuurotarjoilu... olen kiitellyt työntekijöitä. Viihtyvät kuulemma hyvin itsekin, sen huomaa kyllä.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta9.6.2014 17:27
Kirjastossa on parhaimmillaan jokaiselle jotakin. Meilläkin on aktiivinen ja hyvä kirjasto. Siellä on konsertteja, luentoja, teatteriesityksiä, runoiltoja ja satutunteja.

HansuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.6.2014 18:57
Missä kirjastossa varaaminen on ilmaista? Meillä on varausmaksu 50c mutta ei haittaa, mielelläni maksan kun aina saan kaikki uutuudet heti luettavaksi, vaatii tietysti omaa aktiivisuutta hakea ne uutuudet netistä. Harvemmin ees kirjastosta enää mitään löydän, varaamalla ihan varmasti :)

Mutta asiasta kukkapurkkiin....kertokaapa vanhalle 50+ iholle sopiva vartalovoide, etenkin sääret on mielettömän kuivat ( avanto, merivesi, aurinko ). Voiteet, mitä mulla on, ovat kaikki liian ohuita, eivät auta, eli voiteen pitää olla paksu ja "kermainen" :)

MummiRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.6.2014 20:17
Kuinka vaikea ihmisen onkaan sisäistää,ettei tosiaan enää pysty samaan kuin ennen. Kas näin : huomisesta tasan vuoden kuluttua täytän 70, enkä silti jaksa sitä aina muistaa. Toki olen huomannut voimistelussa, että tasapainoaistini on heikentynyt pahasti. Silti kävi näin: pienenä ihmisenä joudun käyttämään tikkaita yltääkseni yläkaappeihin yms. En viitsinyt hakea tikkaita ylettääkseni kirjahyllyn päälle, vaan nousin tuolilta korkean tukevanoloisen kukkapöydän päälle. Pöytä heilahti, tasapaino ei löytynyt ja niin tulin alas vauhdilla ensin selkänojalliselle tuolille, sitten lattialle. Nyt kolottaa sieltä sun täältä ja takaraivossa on kipeä kuhmu, sen löin lopuksi lattiaan.
Onneksi sentään hyllyn päällä ollut papyruskäärö(turistikamaa, mutta Silti oikeaa papyrusta) löytyi lapsenlapsen nähtäväksi.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta10.6.2014 23:27
Mummi, tapahtuiko tuo tänään - onko sulla siellä ketään seuralaista?

MummiRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta11.6.2014 7:08
Refluksikurkku, kyllä se tapahtui eilen. Yksin olin illalla, mutta perhe soitteli. Voin hyvin, sieltä täältä kylläkin kolottaa. Vähällä pääsin, siinä oli ainekset suuriinkin kolhuihin.
Jos ei elämä muuta opeta, niin hiljaa kävelemään, sanotaan. Enpähän enää kuvittele kyvyistäni liikoja.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta11.6.2014 7:14
Voi surku, on kurjaa kun loukkaa itsensä tolla tavalla. Siinä aina säikähtää, nuorempikin ihminen.
Mä en ole vielä 50:kään, mutta liikun aina tosi varovasti kun on noustava johonkin. Kyllä siinä horjahtaa helposti, ja sit käy kolina.

Kiva ettei sulle käynyt huonommin!

MummiRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta11.6.2014 7:57
Refluksikurkku ja Sitrus, kiitos myötätunnosta! Se tuntuu aina hyvältä.

refluksikurkkuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta11.6.2014 9:05
Ole hvä vaan ... (ja katsothan vielä sitä omaa oloa vähäsen, kun kolautit kuitenkin pään) Ilkeitä tuollaiset kaatumiset :-(

MallaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta11.6.2014 12:20
Hyvä Mummi ettei murtunut mikään. Muutama vuosi sitten minä tohelo mursin ranteeni kun putosin keittiön työtasolta, jolle olin kiivennyt pyyhkiäkseni yläkaappien päällysiä. Oli mulla keittiöjakkara, mutta astuin harhaan kun olin laskeutumassa alas. Tästä opin jotain: nykyään olen tosi varovainen kiipeillessäni.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.6.2014 20:34
Mä olen t ä y s i n kyllästynyt tohon futismölinään, joka täyttää jokaikinen ilta kodin ilmatilan!

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.6.2014 20:56
Minä olen siitä taas kovasti innoissani. Ja heinäkuun 13. vasta loppuottelu, niin että sitä riittää.

HansuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.6.2014 20:56
Ja mää taas tykkään! parasta viihdettä :)

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.6.2014 20:59
Voi teitä! Koska tämä piina loppuu, tiedättekö?

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.6.2014 21:01
No tossahan Vanilja sen sanoi, olenpas minä tarkkaavainen.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.6.2014 21:04
Jalkapallo ei ole osa elämää vaan elämä on osa jalkapalloa, sanovat oikeat jalkapallofriikit;)

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.6.2014 21:06
Ohoo!! Oletsä oikeasti noin intona?

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.6.2014 21:19
En minä nyt ihan niin intoilija ole, mutta kun on lapsesta asti seurannut näitä futiksen arvokisoja, niin siihen vain joutuu mukaan. Muuten en futista erityisemmin seuraa, mutta nämä arvokisat eivät jää kyllä väliin.

HansuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta23.6.2014 21:46
Arvokisat ei jää koskaan seuraamatta :)

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta24.6.2014 21:01
Kyllä jalkapallo on kuningaslaji, olihan jännittävä matsi, huhhuh! Italia putosi.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta24.6.2014 21:02
Mikä nyt kenestäkin. Jos on pakko valita kunignaslaji, niin minusta se on ratsastus.

VaniljaRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta24.6.2014 21:14
Jalkapallo se kuitenkin on:)

MyrttiRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta25.6.2014 14:36
Tulin vaan tänne väliin huutamaan, että kyllä on taas elämä mukavaa, kun on jalkapallon MM-kisat! Ei minulla sitten muuta. ;)

Olen elänyt hiljaiseloa tällä foorumilla, koska päätin viis veisata refluksista. Se on mitä on ja on itseasiassa viime aikoina ollut taas huomattavasti parempi. :)

AnaMyyRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta25.6.2014 16:23
En jaksa kiinnostua jalkapallosta, jääkiekosta kyllä.Ehkä sitten jalkapallokin jos ois Suomi pelaamassa.

SitrusRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta22.7.2014 13:55
Kaikille joita nettimainonta ärsyttää: asentakaa koneeseenne adblock.

Kirjailija HannuRe: OT2 - keskustelua kaikesta muusta14.9.2021 16:23
Tieteen kantaa pidän. Tieteestä voi hyvin tehdä kirjan. Jotakin aiheita löytyy jostakin. Mitä jos kirjoittaa esihistoriasta, dinosauruksista, avaruustiede on mielenkiintoista, aivojutut on hyvät. Ja paljon muita aiheita kyllä löytää.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: