Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

röyhtäilijäReflu ja hengitysteiden ylireagointi18.2.2013 0:02
Olen 32v. nainen. Minua vaivaa tällä hetkellä jatkuvat allergiakohtaukset. Sen laukaisee kuiva sisäilma, huonepöly, tuoksut, parfyymit, eläimet. Varsinkin näin talvella oireet ovat voimakkaimmillaan ja jatkuvia. Epäilen että siitepölyallergiaa minulla ei ole, koska kesällä oireet ovat lievempiä kun ilmankosteus on korkeampi niin sisällä kuin ulkonakin. Myös talvella pidempi ulkona olo helpottaa.

N. 6 vuotta sitten alkoi refluksi oirehtimaan ja siitä pari vuotta astma. refluoireet olivat alussa vaikeita. Nyt närästys lievenee jatkuvalla lääkityksellä mutta tilalle on tullut aivastelut, poskiontelovaivat, lämpöilyn tunne, hengenahdistus (oli jo refluksin aikana). Mutta nyt ahdistus alkaa aivastelun jälkeen. Silmäoireet ja nenän limalalvoja kirvelee ym.

Meillä on alle 8 vuotta vanha talo ja homeen mahdollisuus on olematon, koska sisällä on niin kuivaa. ilmankostutin on jo käytössä. Itse epäilen, että olen altistunut homeelle joskus ja reagoin siksi nyt kaikkeen tai vatsahapot ovat herkistäneet limakalvot niin herkiksi, että allergiat ovat lisääntyneet.

Astma, allergialääkkeet ja närästyslääkkeet ovat jokapvä käytössä mutta ei vie kaikkia oireita pois. Onko muilla samanlaista? Mistä tähän helpotusta?

:(Re: Reflu ja hengitysteiden ylireagointi21.2.2013 11:47
Hengitys pihisee, joskus molempiin suuntiin. röyhtäyttää jatkuvasti ja on "täysi olo"...
astmalääkkeet käytössä päivittäin.

timoRe: Reflu ja hengitysteiden ylireagointi25.2.2013 8:33
onko ilmanvaihto talossa kunnossa? "vaik uusi talo" kokeile höyryhengitystä vaik viikon ajan joka päivä.helpottiko? ite saan helpotusta ja välistä pitkää poissa.talvet pahimpia.

röyhtäilijäRe: Reflu ja hengitysteiden ylireagointi25.2.2013 17:58
Ilmanvaihto pitäisi olla ok. pari kuukautta sitten kävi ilmastoinnin puhdistajat ja desinfiointikin tehtiin. Täällä voi olla jokin materiaali joka ärsyttää hengitysteitä. Muovimattoja ym. tyypillisiä ei ole. tiedä sitten että mikä on?

Voihan se olla, että koneellinen ilmanvaihto vetää ilman vaan niin kuivaksi mutta ei tämä kyllä ihan normaalia ole. Pitää kokeilla tuota höyryhengitystä!

maruRe: Reflu ja hengitysteiden ylireagointi8.3.2013 23:35
Hei!
Onko sulla käytössä kosteuttava nenäsumute?Se on mulla helpottanu tollasiin oireisiin.Kuulemma voi käyttää kortisonisuihkeiden rinnalla.

Koneellinen ilmanvaihto on suurimpia syitä julkisten rakennusten kosteusvaurioihin!

TuikkuRe: Reflu ja hengitysteiden ylireagointi6.1.2022 8:29
Hei Aloittaja,

Sama tilanne kuin sinulla, löytyikö syy?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: