Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

BezzyAppelsiinimehusta pahoja oireita ?8.8.2018 16:05
En tiedä enää mistä elimistöni saisi C-vitamiinia, kun kaikki mikä sisältää C-vitamiinia paljon, aiheuttaa vatsa- ja suolistovaivoja ja jopa sydänvaivoja.

Ilokseni keksin Valion Gefilus samettinen appelsiini-mangomehun (joka sisältää laktoositonta maito 20%).

Se maistuu hyvälle (ei happamalle, koska siinä on mangoa mukana)
ja lasillisesta saa puolet päivän C-vitamiinitarpeesta.

Juon sitä aamuisin, mutta olen alkanut epäillä, onko appelsiinin hapotkin liikaa tulehtuneelle mahalaukulle ?
Jo puolenpäivän aikaan alkaa nousta kaikenlaista oiretta, sydänoirettakin.

Vatsani ei kestä oikeastaan muuta hedelmää kokonaisena syötynä kuin kypsän banaanin. Parhaat C-vitamiinipitoisimmat vihannekset eivät sovi myöskään.

Tuntuu, että saan mahapolttoja askorbiinihapostakin eli
C-vitamiinipillereistä.

Mikä olisi kohtuullisen vatsaystävällinen C-vitamiinilähde ?

VaniljaRe: Appelsiinimehusta pahoja oireita ?8.8.2018 16:18
Minä käytän paljon lehtikaalia. Siinä on paljon c-vitamiinia. Laitan blenderiin kauramaitoa, banaania ja lehtikaalin lehtiä. Sekoitan kunnolla ja nautiskelen hitaasti. En tiedä kuinka herkkä vatsasi on mutta aina kannattaa aloittaa varovasti pienillä määrillä uudet ruoka-aineet.

floralysRe: Appelsiinimehusta pahoja oireita ?8.8.2018 19:59
Älä ole huolissasi vitamiineista.
Juuri tänään, keskiviikkona alkoi TV1:ssä 4-osainen sarja
"Kyllä lääkäri tietää".
Lääkärit tutkivat terveysväittämiä ja -vouhotuksia.
(Ohjelma mahdollisesti uusitaan viikolla)

Juuri todettiin, että tehojuomat, vitamiini- ja antioksidanttijuomat, jotkut smoothiet, päinvastoin laskevat elimistön vitamiini- ja antioksidanttitasoa.

Ensin taso nousee huimasti 4-5 tuntia ja sen jälkeen menee alemmaksi kuin ennen tehojuomia yli 20 tunniksi.

Eli ne sotkevat elimistön oman tasapainon ja antioksidantti-vitamiinituotannon ja ovat päinvastoin haitaksi.

Yritä syödä niin monipuolisesti kuin voit, se riittää.

female77Re: Appelsiinimehusta pahoja oireita ?8.8.2018 20:05
minä syön monia vitamiinivalmisteita, pillereitä, sillä vitamiinit imeytyvät huonosti usein ,ja eikä ole varaa eikä haluakaan syödä todella monipuolisesti. kokeilin lasten ruusunmarjasosetta, paljon c-vitamiinia, mutta sehän närästi heti.

SitrusRe: Appelsiinimehusta pahoja oireita ?8.8.2018 20:53
Monista kasviksista saa c-vit., kuten Vanilja huomautti.

Jos tilanne on nyt niin paha, että mikään marja tai hedelmä ei sovi, se tuskin jatkuu ainaisesti sellaisena. Mutta sitrushedelmät on kyllä närästäjäklassikko: niitä vältä.

Eräs Re: Appelsiinimehusta pahoja oireita ?8.8.2018 22:28
C-vitamiinia saa mm. pinaatista, perunasta, persiljasta. Itse syön Bonan vauvan soseista mango- ja luumusosetta, kumpaankin on lisätty c-vitamiinia. Mansikka olisi myös hyvä lähde, minulle ei vain sovi.

VaniljaRe: Appelsiinimehusta pahoja oireita ?9.8.2018 15:22
Tuo Kyllä lääkäri tietää-dokumentti on katsottavissa areenassa. Siinä testatut smoothiet olivat kaupan valmiita smoothieita. Niissä luultavasti on lisättyjä antioxidantteja. Kun smoothien tekee itse yksinkertaisista aineksista ja nauttii sen heti, saa helposti terveellisiä ravinteita, riippuen tietysti mistä se on tehty. Herkälle vatsalle itse tehdyt smoothiet usein sopivat hyvin. Minulle ne olivat ainut ravinto mitä pystyin jossain vaiheessa nauttimaan.

SitrusRe: Appelsiinimehusta pahoja oireita ?9.8.2018 17:03
Ostin kaupasta smoothieitä, ja petyin karvaasti. Vaikka kaikkien ainesosien olisi yksinään pitänyt sopia mulle, lopputulos oli kirvelevän närästävä.

Samoin on käynyt kaupan sekatuoremehujen kanssa.

En keksi muuta, kuin että raaka-aineet on raakoja, kirpeitä ja/tai tehotuotettuja.

Kreetalla pikkuhotelli tarjosi aamiaisella pihalla kasvavasta puusta kerättyjen appelsiinien mehua. Otin sitä, koska appelsiinimehu oli ennen herkkuani, eikä muutakaan mehua ollut tarjolla. Yllätys! Ei närää! Join onnellisena koko viikon appelsiinimehua ilman oireen häivääkään.

Olen usein ajatellut, että pitäisikö muuttaa Kreetalle, tai Italiaan.

female77Re: Appelsiinimehusta pahoja oireita ?9.8.2018 17:14
Mulla asuu entinen mies opettaja ja sen vaimo kerhontäti kreetalla ja sukulainen italiassa, lämmintä niillä ainakin on. eilen tuli sama elokuvakin jonka katsoimme ala-asteella tämän opettajan tunnilla, joku sai tuoda elokuvan katsottavaksi, ja elokuva oli 007-kuuraketti. pidän vieläkin elokuvasta ja roger mooresta. nykyään opettaja varmaan saisi syytteet jos katsoittaiseen aikuisten leffaa koulussa, rajoittunutta kaikki nykysäännöt...

varmaan mehu jota joit oli luomua, ilman kirpeitä torjunta-aineita? terra creta luomu on ainakin hyvä oliiviöljy, ostan vain sitä.

Syysmyrkkylilja Re: Appelsiinimehusta pahoja oireita ?10.8.2018 14:06
Kun nyt keskustelu meni tähän suuntaan:
Sitrus on monta kertaa maininnut siitä kuinka luomutomaatit ei närästä niin kuin ne perus tomaatit, ja tämän vinkin olen laittanut korvan taakse. 👍
Tänä kesänä mulla on ollut tilaisuus syödä itse kasvatettuja tomaatteja, ja voin sanoa ettei närästä ollenkaan, vaikka olen vetänyt hirveitä määriä!
Olen huomannut että sama pätee aika moneen muuhunkin helposti närästävään kasvikseen tai hedelmään. Mitä puhtaampaa sen parempaa.
Herää kysymys kuinka paljon kaikki lisäaineet/torjunta-aineet sun muu luonnoton aines oikeasti vaikuttaa refluksin syntyyn ylipäänsä..

female77Re: Appelsiinimehusta pahoja oireita ?10.8.2018 14:21
aiheuttavat ehkä tulehdustilaa elimistössä ja suolistossa. tri tolosella oli joku kirjoitus refluksista ja tulehduksesta. kahvissa on eniten torjunta-aineita, jos sitä juo niin luomua.

kauheaa että sitruunahappo, joka on yleinen lisäaine, tehdään homeesta jossain kiinassa. ennen se tehtiin sitruunasta, mutta se oli kalliimpaa. karrageeni, jota on esim. ruokakermassa, käytetään koe-eläinten sairastuttamiseen, ennen lääke tai antibiootti kokeita (hyi h*lvetti eläinkokeet). round-up on myrkyllistä, vaikka valmistaja tietenkin kieltää sen. on tutkittu että kodin siivousaineet saavat keuhkot samannäköisiksi kuin tupakka kymmenessä vuodessa. käytän itse vain etikkaa ja fairya ja vettä. onneksi vaihdoin alumiini gavisconin myös pois, galieveen. hammastahnani on flouriton. kauheita myrkkyjä kaikki.

VaniljaRe: Appelsiinimehusta pahoja oireita ?10.8.2018 15:32
Joku asiantuntija sanoi että kun ruoansulatuselimistö ei ole kunnossa, niin se on erityisen herkkä lisä- ja torjunta-aineille. Flt-ravintovalmentajanikin suositteli aikanaan mahdollisimman puhdasta ravintoa. Sitä noudatan edelleen, vaikka oireet ovat jo poissa.

Minä en voi syödä mansikkaa kuin luomuna. Hammastahnat ja pesuaineet ja kaikki kosmetiikka on ollut jo vuosia mahdollisimman luonnonmukaista. Kun sille tielle lähtee, sieltä ei ole paluuta. Onneksi luonnonkosmetiikka on nykyään jo laadukasta ja sitä saa marketeistakin hyvin ja tosi edullisesti.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: