Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Rakenteellinen_Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 30.7.2018 21:14
Moikka,

Ajattelin tehdä tähän uuden ketjun yleisesti voinnista, kysyn kaikilta millainen vaihe reflun kanssa, onko joku päässyt vaivasta kokonaan eroon kesällä? 🙂
Täällä ollaan oltu ilman lääkkeitä yli 4 viikkoa (huh, pisin tauko vuoteen) 🤗 ja takaisin en ajatellut lääkityksen pariin palata, ellei ole pakko.
Nyt näyttää jotakuinkin valoisalta, toki kurkkurefluksia ollut mutta ei juurikaan ylösnousua tms. Tietysti vaihtelee vointi jos ei noudata tarkkaa linjaa ruokavalion suhteen. Täällä menossa puhdas kaura kokeilu ja se ehkä hiukan pakittaa paranemista mutta nyt näyttää jo todella lupaavalta, jopa kuohari lasilliset meni ilman närästystä 🤔😀
Kivaa kesää kaikille ja parempia vointeja!

Aikuinen nainenRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 31.7.2018 12:20
Moikka!

Onpa kiva lukea, että sinun tilanteesi on parempaan mennyt ja voit olla ilman lääkkeitä. Toivottavasti pärjäätkin ilman niitä ja mahdollisimman pitkään. Mieluusti vaikka elos loppuun asti.
Kyllä se mielialaan vaikuttaa kovasti kun olo on parempi ja voi jopa herkutella joskus.
Se, että on tarkka mitä suuhunsa pistää edesauttaa varmaan jatkoa ajatellenkin, että pärjäät lääkkeitä.

Tästä vaiheesta kannattaa nauttia kun tilanne on hyvä ja varmaan niin teetkin.

Itselläni on ollut tosikin kovia närästys päiviä. Tuntuu ihan sormenpäissä ja rintalastan alla sekä lapaluiden välissä. Ei välillä tiedä mitenpäin olisi.
En ymmärrä mistä oloni on nyt näin kurjaksi riehaantunut. Syön myös hyvin kurinalaisesti, en herkuttele ja niissä ruoissa pysyn mitkä olen hyväksi todennut. Silti välillä ottaa tosi koville.

Olen vähän lääkettäkin lisännyt kun ohjeessa on 1-2 pilleriä aamuin illoin. Mutta vielä ei ainakaan ole tehonnut. Gavisconia olen ottanut ja tietty Rennieitä ja niillä saanut olooni helpotusta. Mutta ei ole vaan hyvä olo, joten tässä minun kuulumisiani.

Kiitos toivotuksestasi. Sinulle myös mukavaa kesää kuten muillekin!

SitrusRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 31.7.2018 12:43
Nyt ei ole refluksi pahana.
En tiedä syytä. Tai no kahvia en ole juonut aikoihin.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 31.7.2018 14:21
Voi harmi, että sinulla Aikuinen nainen, on noin kurjat olot ollut viime aikoina. Refluksi on inhottava sairaus ja nuo alamäet voi toisinaan viedä kaiken halun elämästä. Toivon tosiaan, että sinunkin refluksisi helpottaisi ja vointi muutoinkin.
Ja Sitrus, hienoa, että refluksi on sinulla hiukan parempi. Sinua kun on koeteltu aika usein tämän sairauden parissa, kuten meitä muitakin.
Joo tämä ruokavalio on kyllä vähän liiankin ehdoton,mutta minkäs teet. Sen olen huomannut, että vaikka monet ruoka-aineet eivät sovi niin nyt kun nuo 2 isoa ruokaryhmää (maito ja viljat) on rajattu pois, niin oireet eivät ala niin nopeasti kun ennen, vaikka laittaisi suuhunsa jotain poikkeavaa ja epäsopivaa, oireet kuitenkin tulee ja pidemmässä juoksussa tekevät elämästä kauheaa jos joka päivä popsisi. Maito on poikkeus, siitä tulee todella voimakas ja äkillinen reaktio, jota en ole ennen saanut ja sitä täytyykin varoa huolella.
Muutoin närästelyä tuntuu nytkin hiukan, mutta pystyn olemaan lääkkeettä, sillä tiedän tuon kauran olevan se, mikä pitää oiretta yllä, kuitenkin lievemmin kuin muut viljat.
En tätä ruokavaliota tahtoisi kenellekään, mutta toisaalta en halua palata syömään entiselleen, sillä en jaksa sitä kipua ja huonoa oloa johon ei tehoa mitkään lääkkeet.
Ehkä joskus vielä kehosta poistuu nämä yliherkkyydet ja uskonkin, ettei kaikilla näin radikaaleja muutoksia ruokavalioon tarvitse tehdä. Ja tiedän, miten kurjaa ja turhauttavaa niiden on lukea tälläisiä kirjoituksia, joilla on oireita mitkä ei poistu vaikka kokeilisi mitä. Mutta ikinä ei voi tietää, ketä nämä ruokavaliojutut voi auttaa. Minä itsekin tuhahtelin monesti, että en usko ruokavaliossa olevan mitään vikaa, että olin kokeillut jo poistaa normaalisti reflua aiheuttavat kuten kahvi, paprika jne. Täällä se vika oli vaan jossain ihan muussa.
Aurinkoisempia päiviä teille! ☀️

AnnaMyyRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 1.8.2018 10:51
Hei, itse en tiedä mikä on refluksista ja onko mikään mutta en sillee ehkä tunnista sitä kun on monta kiputyyppiä päällekkäin.Ja siis koko mahalla, tai ruuansulatuselimistön alueella kurkusta ihan alas.

Kyllä selkeen närästyksen tunnistan jos sellasta joskus on mut sekin voi ilmetä monin tavoin.

On täällä ollu puhetta ja moni kirjoittaa, mut mulla nimnenomaan kivut, erilaiset ja tuntemukset, paine ja kiristys ja tietoisuus mahan olemassaolosta on aina päällä voimakkuuksia vaihdellen.Selkäpuolella myös.

Ompa kiva Rakenteellinen että sun olosi on parempana, jatkukoon niin!

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 1.8.2018 23:54
Toivotaan olosi kohenevan AnnaMyy. Huono olo on todella kurjaa ja tämänhetkinen kuumuus tekee hulluksi. Itse taisin saada auringonpistoksen tänään tai sitten ukkonen vaikuttaa migreenitaipumukseen.. Mutta olen koko illan makoillut sängyssä kylmä rätti päässä, pahoinvoinnissa ja kovassa päänsäryssä, lääkkeetkään ei oikein ole tehonneet. Täytyy toivoa, että olo vähän kohenisi. 🙄

SitrusRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 2.8.2018 0:05
Mulla tuli tänään pitkästä aikaa nielemisvaikeus.

Oli tosi kurja olo kuumuudesta. Heikotti, palelsi ja jalat oli tönköt. Parhaani mukaan viilensin oloa kylmällä vedellä ja tankkasin kaikkea tarpeellista. Sit söin aprikoosia. Äkkiä tuntui, että nieleminen ei suju kunnolla. Lopulta pala kuorta jäi niin alas etten voinut kakoa sitä ylös. Siellä oli. Sit alkoi tuntua tuttua paineentunnetta rintalastan takana. Nieleskely ei tässä tilanteessa auta. Yritin pysyä rauhallisena. Join, että se lähtisi, mutta juominenkin oli vaikeaa.

Tätä ei pysty kuvittelemaan, jos ei ole kokenut sitä. Koko nielu tuntui oudon kuivalta ja tahmealta. Sitten muistin jonkun täälllä kertoneen, että mg.tä tarvitaan nielemiseen. Tein liuoksen ja aloin särpiä. Niin se kuori lähti liikkeelle ja muutenkin vointi parani.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 2.8.2018 1:40
Joo nielemisvaikeudet on yksi ikävimmistä jutuista, ei ole kivaa laisinkaan. Hyvä, et kuitenkin selvisit tilanteesta ja muistit tuon magnesiumin, mulla se menee päivittäin. Hetken söin myös sinkkiä, josta koin hyötyvän kaikista eniten.
Täällä oon kanssa itseäni nesteyttänyt koko päivän ja laittelen välillä juomaveteen vähän suolaa, kun oikein huonoksi menee ja muutoinkin helteellä kun etenkin liikkuessa suoloja menettää. Migreeni ei hellitä vieläkään, mut jos aamulla ois edes sellainen olo että kauppaan pääsisi. Pahoinvointi oli huipussaan parisen tuntia sitten ja kauhulla mietin, että pitääkö tässä alkaa oksennustakin vääntämään mutta pahin olo meni onneksi ohi. Nyt vaan järkyttävä toispuoleinen päänsärky, niin että silmä vuotaa.

Aikuinen nainenRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 2.8.2018 11:25
Kyllä tämä oma olo tuntuu ihan paskalta nyt. Ääntä ei meinaa tulla saa koko ajan yskiä. On kivaa kun pitää puhelimessa asioitaan hoitaa ja joka toinen sana on anteeksi kun yskittää.
En käsitä mistä tämä närästys taa riehaantui. Onko sterssi tästä kuumuudesta ja entisestään pahentuneesta unettomuudestani syynä vai mikä on tilanteen tällaiseksi laukaissut.

Johan sitä pitkään olikin vähän parempi oli tämän närän kanssa vaan nyt tulee tuplaten takaisin.
Pahoinvointia minäkin poden ja päätä särkee.

Että valivalia...on elo taas tällä kertaa.

Luin teidän muidenkin vointinne ja eipä ne helpota teilläkään. Aina jotain mutta ei koskaan ihan hyvin.
Hermoja raastaa jokaisen kohdalla mikä ei ole sitä omaa "normaalia" hyvää oloa.

Jaksuja jaksuja....muutakaan ei osaa toivottaa!!

Aikuinen nainenRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 2.8.2018 13:38
Apteekin terveydeksi lehdessä oli refluksista juttua. Ihan tuttua mutta kertaus on opintojen äiti😘

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 2.8.2018 14:44
Joo normaalia olotilaa alkaa kyllä kaipailemaan. Mulla pahoinvoinnin lisäksi vatsa ollut sekaisin koko tän migreenin lisäksi. Ihme kyllä reflu ollut suht hiljainen mut epäilen että olen taas syönyt jotain mm. Kauraa ja toisaalta kuumuudessa ruuat pilaantuu todella herkästi ja kylmäketju katkeaa. No nyt vatsa kun alkaa rauhoittua niin pää ei vieläkään luovu särystä. Olen todella pitkän aikaa ollut ilman migreeniä eli se tulee vain pari tai kerran kuussa sen joka viikkoisen sijaan mutta on sitten sitäkin pahempi ja kestää useamman vuorokauden.. Sekavaa tekstiä kun on hankala kohdistaa katsetta ja kirjoitella 🙄😅
Mut yks vaiva kun lähtee niin toinen tulee tilalle.. Hoh hoijaa.
Mutta tsempit sinnekin!

VaniljaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 2.8.2018 15:44
Migreeni voi johtua tästä helteestäkin. Minulla oli muutamana päivänä tosi huono olo, ruoka ei sulanut kunnolla ja ylävatsalla oli inhottava tunne. Senkin laitoin helteen syyksi. En kyllä ihmettele näitä olotiloja kun tajusin että liikunta on jäänyt tosi vähiin viime viikkoina. Kävellä ei tuolla kuumuudessa jaksa ja auringossa ei tee mieli pyöräillä. Normaalisti liikun paljon päivittäin, mutta nyt yritän vain olla aloillani. Suolisto ei pidä liikkumattomuudesta. Tänään menin aamujumppaan ja se tuntui tosi hyvältä kun sisätiloissa oli kunnon ilmastointi. Muuten noiden ylävatsavaivojen aikana minua vähän jo taas närästikin. Vielä on vähän aikaa lomaa ja sitten pitäisi taas jaksaa työelämässä.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 2.8.2018 17:30
Noniin tämä helle tekee hulluksi, mitään ei voi tai jaksa oikein tehdä. Itse epäilen tuota migreeniä johtuneeksi ukkosrintaman lähestymisestä, sillä helpotti kun alkoi ukkostamaan. 🤔

Aikuinen nainenRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 3.8.2018 11:27
Onpa huono olo yhä vain. Närästää ja olen vaikka millä koittanut helpottaa oloani. Suolisto on todella kipeä eli polttaa vaikken ole mitään erilaista syönyt.
Joskus on ollut libraxia tähän suolisto vaivaan vaan nyt ei ole mitään.
Kait se vaan on näiden vaivojen kanssa kärvisteltävä, vaikka ei millään jaksaisi.

Kuinkas te toiset voitte tänään🤔

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 3.8.2018 16:20
Täällä vähän paremmalta näyttää pään suhteen 🤔 koko yön särki vaan vaikka otin lääkettä. Nyt alkoi vasta hellittämään.
Mulla kans suolisto sekoilee, en tiedä oliko meillä perheessä vatsapöpöä vai olinko syönyt jotain sopimatonta..no se kai pikkuhiljaa palautuu.. Närästelyä ei ole ollut, mut kun vatsa temppuilee tulee kurkkuoirettakin ja röyhtäyttelee.
Muutoin odottelen joskos se ukkonen sieltä tulis ja viilentäis ilmoja 😀

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 17.8.2018 21:53
Nostan omaa ketjuani, tuskimpa ketään kovin kiinnostaa, keskustelen yksinäni 😅
Mitä vointeja teillä on?
Mulla on ollut tosi tuskaista, en tiedä enää itsekään miten kerkesi äityä niin pahaksi..
Sydän tykytteli ja hakkaili miten sattuu, närästi kaiken aikaa ja viimeiseksi ylävatsaa väänsi niin että oksetti. 😣 Tietysti turhaudutti kun olen noudattanut suht tiukkaa linjaa syömisieni suhteen.. No olen nyt sitten parina päivänä ottanut esomepratzolia 20mg aamuisin ja nyt alkaa tuntua paljon paremmalta ja tykytykset pysyneet poissa. Niin se taitaa vaan olla, että vatsan limakalvo tuntuu olevan jälleen tulehtunut ja mietin ettei ole pahemmaksi nyt kehittynyt kun olin pidemmän aikaa lääkkeettä. Toisaalta varaan aikaa lääkärille muutenkin niin pitää ottaa asia puheeksi. Salpaaja nimittäin auttoi niin kummallisen nopeasti.
Ikävää tämä kuitenkin on ja olen varma, että joitain yliherkkyyksiä minulla selvästi on, tuota vatsan tulehdusta en siltikään meinaa saada taltutettua.

SitrusRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 17.8.2018 22:02
Jatkuvaa puristusta ja kiristystä.
Varmaan sakotetaan kahvin juomisesta.
On kyllä välillä niin -keleen kyllästyttävää, ettei voi elää niin kuin normaalit ihmiset!😦

AzzzRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 17.8.2018 22:16
Pahana. Tänään kävin töissä,oksetti jo aamusta. Pari yötä sai nukuttua mutta viime yönä taas ei. Turhauttaa. Aloitin parietin maanantaina ja rezcuen tiistaina ja lähinnä paahtoleivällä eletty tämä viikko.
Jospa se taas tästä...

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 17.8.2018 23:38
Sitrus, osuit naulan kantaan! ! Olen niin kyllästynyt ja sanomasi kuvaa hyvin tätä oloa.
Azzz toivottavasti olosi paranee. Mulla myös on tota oksettavaa oloa ja eilen ei urheilusta tullut mitään, koski, ahdisti, puristi, kiristi ja oksennus oli koko ajan kielen päällä 😑 Nytkin kun vatsa pääsee hiukankaan tyhjemmäksi niin vatsakipu alkaa.
On niin huojentavaa höpöttää täällä vaivoistaan, kun meitä on monia tämän saman vaivan kanssa eläjiä. Aina kun ei viitsisi omia läheisiään jatkuvalla voivottelulla kiusata, kun tuntuu ettei mitenkään ole hyvä olla tämän reflun kanssa.
Mä olen mennyt turvaruokalistalla ja keitoilla sekä kevyillä välipaloilla. Kahvin jätin jo hetki sitten pois, kun alkoi tulla lisää oireilua.
Tympeää, mutta jospa tää rauhoittuis ajan kanssa.

iidaiiRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 18.8.2018 7:51
Kirjoitampa minäkin tähän, kun tässä aamutuimaan istuskelen ja kadun eilen syömiäni pähkinöitä. Huono olo. Minulla gastriittinen maha, joka ei tykkää mistään poikkeamista päivän rutiinisyömisissä. Viime viikolla ostin tarjouspurkin magnesiumia. Yksi pilleri ja se oli siinä.
Otan aamuisin Somacin. Olen yrittänyt jättää pois, ottaa vaan joka toinen päivä tai selvitä Renniellä. Huonoin tuloksin. Eikös happosalpaajia käytetä vatsan suojalääkkeena, jos joutuu syömään särkylääkkeitä. En juurikaan ole uskaltanut edes kokeilla, vaikka kaularangan- ja peukalon nivelrikko mulla tässä lisävaivoina. Pitää vaan pitää pää kääntelemättä ja peukku nätisti etusormeen sidottuna. On pienempi vaiva kuin mahakipu ja huono olo, joka vie puhdin pois.
Täällä sateessa lauantaita käynnistelen. Onneksi ei tarvitse edes kauppaan tänään. Ei tarvitse kuin itseään hoitaa, eikä kukaan jäkätä, että aina sää sitä ja aina sää tätä. Jospa olisi siitä onnellinen ja katsoisi vaikka Jojo Moyesin kirjaan perustuvan romanttisen leffan: Me before you
Pärjäilkäähän muutkin.

RentukkaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 18.8.2018 8:06
Täällä myös huono vointi päällä, söin yhden kotimaisen maukkaan kesäomenan. Se oli siinä. Nyt on lääkitys esom. Illoin aamuin ja tarkka ruokavalio. Silti kipuja, sydän tuntemuksia ja polttelua rinnan alla.
Nyt tarkka ruokavalio ja lepoa, voimat tämä vie ja osin unetkin. Mieliala laskee, millä sen nostaisi. Ei jaksa yhtään mitään.
Parempaa vointia kaikille 👍👍

DiisaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 18.8.2018 10:08
Mulla on refluksi parempana.
Yritän nyt hiljalleen pyristellä happosalpaajasta irti.
Pyysin lääkäriltä tähystyksessä köydessäni 10mg omepratrzoli reseptin,saa nähhö kuinka täs käy.
Vatsakirurgi tuumasi,että refluksi niin elämää rajoittava tauti,että lääkettä otettava riittävästi.
Eilen sitten köydessöni apteekissa apteekkari tuumi,et asteittain kannattaa lopetella.
Elintavat uusiks jne.
Kerroin,että välillä kaurapuuroki ja iha ihmeelliset ruuat närästää,ni hän sanoi,että tai ihan syöminen.
Painoo oon saanu muutaman kilon pois,ni luulen et tääki auttanu tähän viheliäiseen vaivaan.

AzzzRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 18.8.2018 10:12
Mulla oli aikomuksena aloittaa taas salitreenit tänään kesän tauon jälkeen,mutta ei viitsi lähteä yökkimään sinne... puhumattakaan,että pahentaahan se oloa kun on jo valmiiksi huono olo,että ei mennä ärsyttämään vatsaa. Pukkasi näemmä ummetuksenkin,että jos tämän päivän treeniksi ottaisikin sitten suolen tyhjentämisen :D Muistan kun tämä alkoi,kun olin 3vkoa tukossa. Yritettiin visiblinit ja dupholacit ja kaikki... 3 viikkoa. Se se oli kipeää hommaa se.

Sama täälläRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 18.8.2018 11:49
Vähän huonompi vointi. Taitaa taas olla rautavarastot vähissä, sillä en ole 3 kk syönyt rautaa; paleltaa, väsyttää, unettomuutta, hiusten lähtöä jne.
Refluksilääkkeen vaihto edessä Nexiumista Somaciin. Vatsa ehkä parempi, koska aamuin illoin Nexiumia. Toki nivelkipuja (siksi lääkkeen vaihto) ja hengen ahdistusta, kun olen sortunut mm. Mansikoihin ja vadelmiin.
Närästämättömiä vitamiineja kun löytäisin, olisin tyytyväinen. Minulla aamuisin viilin päällä Elixi pellavansiemen rouhetta, joten vatsa toimii. Toki vaatii päivittäiset kävelylenkit. Jos en liiku, vatsa ei toimi.

DiisaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 18.8.2018 13:11
Mie tein keväällä huomion,et rakastamani vesijuoksu pahensi oireet.
Tähystävä läkäri kehoittu jatkamaan paininpudotusta tukevaa liikuntaa eli vesijuoksuakin.
Kun paino tippuu/tippuisi,reflu helpottaa.....
Kehoitti ottamaan tarpeeksi lääkettä,että voi elää😊

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 18.8.2018 17:13
Monenlaisia vointeja meillä siis. Tsemppiä kaikille, toivotaan että helpottaa olot.
Iidaii onko sinun gastriittisi oireillut kuinka pitkään ja oletko huomannut, että joku ruoka-aine pahentaisi sitä? Syötkö jatkuvasti salpaajaa?
Mulla on nyt ne viljat ja maito edelleen pannassa, samoin pähkinät ja siemenet sekä banaani. Hiljattain olen kokeillut gluteenittomia viljalajeja kuten hirssiä, maissia ja kauraa. Harmikseni totesin, ettei vatsa siedä kuin puhdasta kauraa silloin tällöin ja hirssiä. Maissia olen välillä ottanut, mutta ilman salpaajaa en sitä pysty syömään, riisistä tulee tolkuton vatsakipu. En usko, että kaikki mahdolliset ruoka-aineet olisi yliherkkyyksiä, osa ei vaan sovi valmiiksi tulehtuneelle mahalle kuten banaani ja hapolliset juomat sekä jauheliha.
Kyllä tämä välillä on aikamoista *askaa, ihan pelottaa kun aloitan jatko-opinnot, miten selviän ja sitten kun stressiäkin on varmasti ajoittain enemmän.
Joskus voi tapahtua niin että laihtuessa reflu helpottaa, minulla nyt näyttäisi olevan vaan toisinpäin.. Eli kun painoa putoaa, reflu yleensä raivoaa, kuten nytkin.
Päivä kerrallaan mennään ja toivotaan parempaa. Mitenköhän tietääkö joku onko krooninen gastriitti kuinka helppo nujertaa, onko joku siitä parantunut? Itse en tiedä juurikaan moniakaan ja vaikuttaisi olevan varsin pitkäaikainen tämäkin sairaus.

fagirRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 18.8.2018 17:17
Eikös gastriitti ole juuri sellainen, että tyhjällä vatsalla tuntuu pahemmalta.
Limakalvo tarvitsee jotain hellivää, kauravelliä tms ?

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 18.8.2018 17:55
Joo on sellaista, että tyhjänä koskee ja sitten koskee välillä täytenäkin. Sitten minua ainakin närästää niin pirusti, että se on jatkuvaa kakomista kun kokonaisia ruuanpalaisia nousee suuhun. Kaura muuten hyvä, mutta ilman salpaajaa en sitäkään pysty syömään kun närästää ja lopulta jos syö joka aamu niin vatsa menee sekaisin.
Painokin on minulta lähtenyt, mutta tällä kertaa ruokahalu on säilynyt, välissä ei ollut sitäkään. Varmaan kaikki mahdolliset imeytymishäiriöt meikäläisellä kun kroonista tulehdusta on siellä ohutsuolessakin.
Olo kuitenkin nyt salpaajalla vähän parantunut. En sitten tiedä kun on löysä alasulkija vaikuttaako sekin tähän, mutta itse epäilen enemmin vatsaperäiseksi.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 20.8.2018 12:25
Sain ajan lääkärille, toivottavasti siitä nyt olis jotain apua. 🤔 Kyllä mulla vaan nuo viljat närästää ja pahasti, enkä ilman vatsansuojalääkitystä pysty esim. Maissia tai riisiä syömään. Mutta hirssi menee ja samoin glut. Kaura silloin tällöin.
Pikkasen on parantunut vointi lääkityksen myötä, vaikka vielä on oiretta ja kärsin eilen kohtalaisesta nokkosihottumasta.
Mites muilla?

GingerRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 20.8.2018 13:01
Onpa kurja kuulla, että oireilet noin kovin viljoista. Mä myös huomaan heti jos syön viljoja, mutta oireena on vain vatsan turvotus. Toki myös nivelkipuja. Mutta ei mitään noin pahaa kuin sulla.

Aikuinen nainenRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 20.8.2018 13:29
Samoin, ei tarvitse kun poiketa piirunkin ruokavaliosta niin taatusti närästää ja kovin. Ihan sormissa tuntuu ja ties missä.
Eilen söin pienen vaniljapiparin niin annas olla mikä hitsin vaiva siitä tuli.
Meni gavisconia ja rennietä vuoronperään. Jossain vaiheessa helpotti.
Yleensä syön qluteenittomia tuotteita mutta nyt teki niin kovin mieli tätä piparia ja sorruin.
Ja minullahan on päivittäin käytössä Esomeprazoli aamuin illoin. Silti ei siedä lipsumista yhtään.


Toivottavasti Rakenteellinen lääkäri osaa jotain apua sinulle antaa. Vaihtaa lääkkeet tai jotain vastaavaa.

Itse olen kokenut vastaanotolle kun menen sieltä ehdottomasti löytyy parempi lääke kun entinen on ollut joka sekin oli hyvä silloin kun sitä on määrätty. Vaikea tauti hoitaa taatusti, näin ainakin luulen.

Tsemppiä sinulle lääkärireissulle!!

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 20.8.2018 14:52
Kiitos kannustuksesta! Tällä hetkellä esomepratzol sopii parhaiten eli siihen pyydän uuden reseptin. Allergialääkitystä pitäisi funtsia myös varmaan rinnalle. Toivon, että tämä joskus helpottaa mutta viljat tuntuu olevan aika pahasta ja maito vielä pahempi, vuohenmaitokaan ei käy. Olen pitkään ollut sitä mieltä, että minulla on allergiaperäinen refluksi, mutta lääkäri saa selvittää hoitoa tähän.
Ruokavalio pitäisi saada nyt kohdalleen ja järkeväksi.

GingerRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 20.8.2018 22:46
Hei Rakenteellinen_, puhuit toisessa ketjussa, että epäilet auringonkukansiemen-allergiaa. Nyt luin yhdessä Fb-ryhmässä, että jos on metalliallergia, niin yksikin siemen aiheuttaa eräälle henkilölle kauheat reaktiot. Siemeniin voi kertyä nikkeli/kadmium -metalleja. Tällä henkilöllä juuri auringonkukansiemenet aiheutti pahimmat oireet.

Siemeniähän Evira suosittelee käyttämään vaihdellen eri siemeniä 1-3 rkl päivässä.

Voisikohan sinun allergiassa olla kyse metalliallergiasta?

GingerRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 20.8.2018 22:54
Kyseinen henkilö uskaltaa syödä vain seesaminsiemeniä. Niistä hän ei saa mitään reaktiota/allergiaa.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 20.8.2018 23:40
Moikka Ginger.
Kiva kun kommentoit. En tiennytkään tuosta, voi olla ihan mahdollistakin! Nikkeli ainakin korvakoruissa ja napeissa aiheuttaa välillä ihottumaa. Tosin minulla on myös pähkinä-allergiaa, että en tiedä voiskohan kyse olla sitten ristireaktioista, tiedä sitten. Viljoissakin kuten riisissä on myös tuota raskasmetalliesiintymää, mutta se ei kuitenkaan täysin selitä kaikkia oireiluja viljoista. Laitoin lappuakin valmiiksi lääkäriä varten, että pitää muistaa kysellä asioista myös sieltä, jos jotain apua oloon saisi. Esomea syön nyt 40mg ja se tuntuu auttaneen. Ainakin epäilen banaanin ja avokadon sopimattomuutta johtuneeksi luonnonkumiallergiasta, kun minulla oli pitkään paha käsi-ihottuma, joka sitten hävisi kun ei enää töissä tarvinnut kertakäyttökäsineitä pitää. Edelleen tiskatessa saattaa tulla kutinaa käsiin tiskihanskoista.
Mutta toivon kovasti, että elämä helpottuisi näiden asioiden suhteen.

VaniljaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 21.8.2018 12:17
En minäkään tiennyt tuota auringonkukansiemenien ja metalliallergian yhteyttä. Minulla on nikkeliallergia ja kärsin monta vuotta nokkosrokosta, jolle löytyi syy auringonkukan siemenistä. Lopetin niiden käytön, samalla loppui nokkosrokkokin. Olin tosi helpottunut kun päivittäin vaivannut tosi ikävä vaiva hävisi. Flt-ravintovalmentajani otatti viiveellä tulevat allergiat ja sieltähän se syy löytyi.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 21.8.2018 15:11
Hyvä Vanilja, että syy löytyi. Mulla on myös tuota nokkosrokkotaipumusta ja sitä tulee mm. Viljoista ja maitotuotteista, myös jotkin saippuat aiheuttaa sitä. Moni muukin ruoka-aine tuntuu kehittävän ihottumaa. Ikävä vaiva.

akonariRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 25.11.2018 15:04
Täällä kuuluu jotakin hyvää. Operaatio suoritettu 16.10. ja toipuminen kesti pari viikkoa. Ei muuta pulmaa kuin pahentunut koliikki, mikä on odotettavissa. Olen myös huomannut että mikäli saan spastisen lukon kurkkuuni, esimerkiksi liian ahneesta omenansyönnistä, pystyn helpottamaan oloani oksentamalla ruokatorven tyhjäksi. Migreenin kanssa saa olla varuillaan, muita ongelmia ei ole.

ReiskaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 5.1.2019 12:27
Hei! Onkohan kysymys refluksista, kun kylkiluiden alus on kuin tulessa, muukin suolisto kuin olisi ajoittain lasinsiruja täynnä, tääytyttää, röyhtäyttää, suu kuivaa.? Onko muilla tällaisia oireita?.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 5.1.2019 14:57
Röyhtäily ja kivut kyllä kuuluu refluksiin, mutta tuollaiset oireet on ehkä ihan hyvä tutkituttaa lääkärillä, jos ei ole aiemmin esiintynyt.
Mites muut millainen olotila näin joulun ja uuden vuoden jälkeen? 🙂

gastriitti-hlöRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 6.1.2019 13:00
Reiska,
kuulostaa hankalalta, ovatko oireet alkaneet vähitellen vai yht'äkkisemmin (kauanko niitä on ollut) ?
Jos yht'äkkiä tulee tuommosia oireita voisi ehkä ajatella jotain ohimenevää vatsatautia.
Miten hoitelet itseäsi ?
Onko sinulla mitään vatsan tilaa helpottavaa, vatsaa rauhoittavaa tai kenties tyhjentävää ainetta, joka helpottaisi oloa ?
Kylkiluiden alus tulessa voi viitata moneen.
Mahahappoihin, sydämen häiriöihin, mutta sydämenhäiröt tuntuvat usein sydämessäkin, ei aina. Vai olisko molempia, mahahapot aiheuttavat joskus ruokatorven ärsytystä, joka provosoi sydänoireita.
Eli kauanko oireita on ollut ja miten hoitelet itseäsi ?

InssiRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 6.1.2019 19:08
Kroppa sekosi lopullisen oloisesti viime keväänä (kuten viime vuonna kirjoitin).

Sitä tuli kiskottua beetasalpaajaa, gavisconia, esomepratsolia, libraxia, särkylääkkeitä jne jne. Myös urheiluharrastus pääosin loppui kun ei vaan jaksa. Olin erittäin aktiivinen koko 2010-luvun.

Joululomalla alkoi lopulta helpottaa. Kunnossa ei olla ihan vieläkään, mutta otan nykyään vain esomepratsolia 20mg aamulla ja tarpeen mukaan parasetamolia. Sirdaludia vähän ottanut jumituksiin.

Olennaisimmat jutut itselle ovat olleet tehdyt tutkimukset ja omat muutokset. Tutkittiin kuvantamalla vähän lisää ja poissuljettiin vakavia sairauksia. Venytellyt selkää ja niskaa. Ilmeisesti mahan vaivat jumittavat herkästi yläselän sekä rangan, että lihakset. Lisäksi sängyn pääty on ollut korotetuna. Olen pienissä erissä lenkkeillyt ja välillä jopa lisännyt sitä jo varovasti. Pääasiana olen pitänyt sitä, että lapsien asiat hoidetaan aina viimeisen päälle. Ihan sama missä kunnossa ollaan.

Tänään tosin alkoi huimata tosi reippaasti ruokien välissä ja oli pahoinvoiva olo. Koetin vaan puskea sen läpi kun iso osa ikävistä taudeista on poissuljettu. Nyt alkaa helpottaa. Suurin ongelma mikä minulla ajoittaisen huimauksen lisäksi on on se, että rinnassa muljahtelee/nykii päivittäin.

Ehkäpä tämä tästä. Tein jopa tulevaisuuden suunnitelmia ja hankintoja.

PikeRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 7.1.2019 20:06
Vointi refluksin suhteen ollu viikon verran ihan onneton....

Työt alkoi ja ilmeisesti stressi sekä joulun mässäily viiveellä on saanut refluksin villiintymään 😠 Flunssaa yrittää, joten Parahottia ja "keltaista" Buranaa joutunut ottamaan, niin Ranixalia menee joka päivä, välillä 2x ja Samariniakin olen ottanut.

Ruokatorvessa kuplii, pallea on jumissa ja kipuaa. Lisäksi oikean lapaluun vieressä lihasjumi, joka ei meinaa löysätä. Töihin vaan raahauduin ja sain jotakin aikaiseksikin 😊

Illan kokouksen jätin kyllä suosiolla väliin ja tässä sohvan nurkassa viltin alla edelleen töistä tultuani. Toivottavasti flunssa ei iske pahemmin, meihin keneenkään refluksilaiseen 😮

Tämän viikon nro 2 jatkoa 😄

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 8.1.2019 1:23
Inssi, mukava kuulla, että olet saanut mielenrauhaa ja pikkuhiljaa elämääsi raiteilleen tämän sairauden kanssa. Varmasti toivut lopuistakin oireista ajan kanssa :) ja niinhän se on, että lapset menee edelle, mutta muista huolehtia myös itsestäsi. Se on niin paljon helpommin sanottu kuin tehty!
Pike, harmi juttu, että sulla on refluksi pahempana nyt. :( toivotaan et pian alkaa olo helpottamaan ja että, et sairastuisi flunssaan, sitä on taas liikenteessä. Tunnistan itsekin tuon, että joulu pahensi oireilua.. Tuli syötyä niin huolettomasti kaikkea epäsopivaa.
Nyt tulin taas siihen tulokseen, että kaura ei vaan sovi mulle. Jokin suolistoperäinen yliherkkyys siihen on. Olen käyttänyt maitotuotteiden sijaan runsaasti korvaavia kauravalmisteita ja nyt reflu riehui hirveänä, gaviskonitkaan ei auttaneet. Myöhemmin tuli päänsärkyä ja vatsaoireita. Iho myös kutisi kovasti ja aknea pukkasi. Jatkuvia sydämen lisälyöntejä esiintyi ja meinasin tulla hulluksi.
Tajusin jättää ne pois kokonaan. Tänään olen ollut ilman näitä tuotteita ja vointi jo parempi. Loputon röyhtäily katosi, samoin ilmaa on vähemmän. Ylösnousuja on vielä, mut maltillisemmin. Nyt minä sen uskon, etten jatkuvasti ainakaan kauraa voi syödä.
Stressiä koitan välttää vielä viikon kun olen lomalla ja toivon, että raivoava reflu rauhoittuu. Onneksi lääkäri on ensi viikon alussa. Täälläkin siis rauhallisesti koitan ottaa ja keskittyä mukaviin asioihin. Aloitin kitaran soiton ja se jos mikä piristää kummasti!

laihanluikkuRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 8.1.2019 15:11
WoW !!! Rakenteellinen-_ Onnea uudelle harrastukselle !

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 8.1.2019 23:03
Kiitos. Omaksi iloksi soittelen, mut paljon pitää vielä treenata :D
Tänään ollut rauhallisempi päivä röyhyjen osalta, mut illemmalla refluksia esiintynyt jonkin verran kun söin ruokaa, missä paprikaa. Myös vatsa vähän kipuillut. Toivottavasti lähtis nyt rauhottumaan. Oksennus ei onneksi ole ollut kurkussa yhtä usein kun aiemmin.
Miten teillä muilla voinnit on, Sitrus, Aikuinen nainen, AnnaMyy, Vanilja ym. ? ☺️

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 9.1.2019 1:01
Hei ajattelin laittaa meille tänne vielä tämän linkin:

http://www.scd-fi.info/1about/default.html

Tuossa on SCD-ruokavalio-ohjeita suolistosairauksista kärsiville ja voin sanoa kokemuksella, että tuon noudattaminen auttoi minua parempiin vaiheisiin ja ajattelin tuota nyt hyödyntää, kun on vointi mennyt taaksepäin. Eikä kannata olla ihmeissään, jos paraneminen vie aikaa. Itsellänikin meni sellainen reilu puoli vuotta ennen kuin oikeasti tunsin oloni jotenkin järkeväksi.

Käykää lukemassa ketä kiinnostaa :)

GingerRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 10.1.2019 14:17
Rakenteellinen, millainen vointi sulla nyt? Toivottavasti on edelleen parempaan päin menossa ja olet saanut hillittyä stressiä. Oliko sulla myös manteliallergia? Mulle ei sovi kauramaito, mutta mantelimaito sopii.

Mä palasin maanantaina puhtaaseen viljattomaan VHH-ruokavalioon ja vatsanvointi on paljon parempi. Olo myös energisempi ja iloisempi, kun pääsin sokerin vierotusoireista eroon parin päivän jälkeen. Sain myös tehtyä pari roikkumaan jäänyttä hommaa, niin sekin toki nostaa mielialaa.

Millaisia vointeja Sitrus, Aikuinen nainen, Rentukka, Annamyy ja muut kanssakärsijät?

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 10.1.2019 14:31
Kiitos kysymästä. Vaihteleva. Jätin viljat nyt kun vatsa oireillut niin kovin ja olo hiukan kevyempi. Toivon et menis eteenpäin ja rauhottuis tää olo. Lääkäri ensi viikolla ja luulen, että g.skopia on edessä. Ravitsemusterapeutille aika kuun lopussa. Kuitenkin mulle selvästi nuo viljat ylläpitää tulehdustilaa. Tuosta mantelijuomasta, en pysty sitä käyttämään lainkaan. Saan suun kutinaa ja yskää ja sit tulee ihottumaa pitkin kehoa. Soija on tällä hetkellä ainoa, joka menee sillon tällön mut nyt olen ilman mitään korvaavia tuotteita, et paraneminen jouduttuis. Kokeilen sitten uudestaan kun hetki ollut parempaa oloa.
Stressiä ei ole ollut tällä hetkellä. Hassu juttu, mut mulla oli kalkki ihan melkein tapissaan verikokeissa, vaikka en käytä maitotuotteita ja olen niitä korvaaviakin käyttänyt vaihtelevasti ja toisinaan olen ollut pitkiä jaksoja ilman niitä 🤔

GingerRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 10.1.2019 14:34
Saatko muuten K2-vitamiinia? Se auttaa kalkkia kiinnitymään luihin.

Hyvä, ettei ole kalkin puutetta.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 10.1.2019 15:51
Syön marjoja et en tiedä mistä muusta sitä vois sit saada :D Hyvä kuitenkin, ettei ole osteoporoosista pelkoa :)

VaniljaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 10.1.2019 17:21
K2- vitamiinia saa vihreistä lehtivihanneksista ainakin ja kananmunan keltuaisesta. Minä laitan aamusmoothieeni muutaman kerran viikossa luomulehtikaalia ja syön viikossa muutaman kananmunankin. Maitotuotteita en käytä oikeastaan kuin juustona, joskus syön luonnonjogurttia. Lisään muutaman kerran viikossa tahinia smoothien joukkoon, siitä saan myls kalsiumia.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 10.1.2019 17:25
Vanilja sinullakin kuulostaa monipuoliselta ruokavalio. Oletko ollut ilman närästyksiä, mikä on vointisi?

VaniljaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 10.1.2019 17:54
Minulla oli syksyn aikana aikamoinen työstressi, silloin alkoi tulla närästysoireita, joihin käytin jonkun aikaa Ranixalia ja välillä Rennietä. Ennen joulua oli vähän nipistelyä ja turvotusta ylävatsalla, joka nyt on helpottanut. Se vaati kyllä tiukempaa ruokavaliota jonkun aikaa ja kamomillateetä iltaisin. Jouluruokia en syönyt ollenkaan kun en niistä muutenkaan välitä. Sosekeittoja ja uunijuureksia ja kalaa, marjoja ja pirtelöitä, vähemmän hiilihydraatteja ja vehnä pois kokonaan. Sillä siitä selvisin.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 10.1.2019 19:17
Tuo stressi on niin ihme kaveri. Saa elimistön aivan sekaisin. Mä olen kans nyt tullut siihen tulokseen, että pakko ottaa tiukka linja ruokavalion suhteen. Olen niin poikki tähän sairauteen etten kohta jaksa jos oksentelu ei lopu 🙄
Mut nyt sen kekkasin et jauheliha on jätettävä hetkeksi, se tekee niin pahat oireet. Kokoliha ei tee, siis ihan karjalanpaistiliha tms. Outoa.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 10.1.2019 19:18
Mut piti vielä laittaa et hyvä, että Vanilja jakselet paremmin 👍☺️

GingerRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 10.1.2019 20:59
Jauhelihan laadussa on eroja. Joihinkin jauhetaan naudan huonoja osia. Mua ennen närästi jauhelihakastike. Olin pitkään syömättä naudanlihaa. Enimmäkseen käytän broilerin jauhelihaa. Nykyään myös nautaa jonkin verran.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 10.1.2019 21:15
Mä tein sen huomion et sikanauta närästää eniten ja sit tulee naudan jauheliha.. En tosin ole kokeillu niitä vähärasvasempia, joissa sitä rasvaa on 10%. Nyt meinasin olla kuitenkin hetken ilman.

VaniljaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 11.1.2019 16:54
Minä olen lopettanut ns normaaliruoan syömisen jo ajat sitten. Ne eivät minun vatsalleni sovi ollenkaan. En onnekseni kaipaa sitä yhtään, olen löytänyt kokonaan uuden ruokamaailman entisen tilalle. Toki jotain vanhaakin on jäänyt, esim. kaurapuuro ja lohikeitto.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 11.1.2019 18:54
Vanilja millaista ruokavaliota noudattelet, oliko sinulla se kasvispainotteinen? 🤔🙂
Minä olen tänään ja eilen illalla syönyt uunikasviksia ja ne ei närästä. Myös broileria söin tänään, mut huomasin et siinä olevat mausteet närästelee.. Itse epäilen paprikaa syypääksi. Siitä aiemminkin tullut ongelmia.
Tämä päivä ollut ehkä kohtuullisempi, refluksia on mut ei enää niin pahasti röyhtäyttele ja oksennuta, ylösnousua on mut vähemmin tai se on kestoltaan lyhyempää.
Yritän pysyä nyt vain turvaruokien parissa 🤗

VaniljaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 12.1.2019 12:22
Rakenteellinen, hyvä että kuitenkin voit syödä juureksia, on tärkeää että on ne turvaruoat joita sietää. Minulla oli joskus aikoja että ihan kaikki närästi, ihan sama mitä laitoin suuhuni. Nyt on ollut jo monta vuotta niin että närästys on ihan satunnaista ja välillä stressi lisää oireita. Minun ruokavalioni on kasvispainotteinen, lihaakaan en enää syö, kalaa kylläkin. Olen vuosien mittaan oppinut mikä pitää minut kunnossa ja oireettomana. Ruokavalioni on terveellinen ja ravitseva ja omasta mielestäni herkullinenkin. Kun perusruokavalioni pysyy samana niin välillä voi tehdä poikkeuksiakin ilman oireilua.

Aamuisin juon tyhjään vatsaan aina huoneenlämpöistä vettä. Sitten juon joko banaanipohjaisen vihersmoothien tai tavallisen keitetyn kaurapuuron tai kaurapohjaisen tuorepuuron ja mustikoita sekä mansikoita. Syön hitaasti ja pureskelen hyvin, myös smoothien. Jonkun ajan kuluttua syön palan juureen tehtyä leipää ja juon pienen kupin kahvia. Kaiken mahdollisen kahvia myöten nautin luomuna.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 12.1.2019 14:43
Kuulostaa kyllä hyvältä Vanilja!
Minä jätän ainakin nuo jauhelihat, kun selkeästi eivät sovi nyt mulle :( se on niin monesti todettu. Mut kokoliha käy ja sitä käytänkin. Harmittelen vain sitä, että suuri herkkuni kala ei vaan sovi. Ei käy niin mitenkään päin. Saattaa olla hetkiä, kun keho on parempi ja sietää hetkellisesti kalaa, mut hyvin vähän ja useimmiten ei lainkaan. Oksentelen runsaasti myös limaa, kun syön kalaa ja närästys on tosi kova. Silli ja seiti on hiukan paremmin siedettyjä, mut niistäkin tulee oiretta.
Lähestulkoon kaikki kasvikset kyllä menee, paitsi tomaatti, jolle olen vaikeasti allerginen. Samoin paprika aiheuttaa oireita.
Olen pian ollut viisi päivää viljatta ja nyt alkaa vasta helpottamaan. Tänä aamuna uskalsin juoda jopa kupin teetä hunajan kanssa.
Ja tuohon luomuun. Meillä siirryttiin luomukahviinkin, kun mies tykkää siitä enemmän ja mä nyt en ole uskaltanut kahvipannuun koskea sitten itsenäisyyspäivän, mutta jospa ajan kanssa voisin edes vähän juoda.
Mekin ostetaan jonkin verran luomuna, mutta osa on niin kalliita, ettei opiskelijabudjetilla kaikkea pysty luomuna ostamaan. Siksi olemme päätyneet ostamaan vain nimenomaan ne tuotteet, jotka ollaan luomuna koettu paremmaksi kuin tavalliset.
Olen usein miettinytkin, ettei minusta saa täysin kasvissyöjää tekemälläkään ihan vaan jo näiden yliherkkyyksien vuoksi :D tosin kannatan ruokavaliota, jossa on lihaa ja nimenomaan sellaista, joka on monipuolinen. Normaalista ruokaympyrän mukaisesta ruokavaliostakin voi saada hyvin yksipuolisen ja niin minulle kävi aiemmin. Nyt on pakko tehdä kaikki itse ja näin ollen käyttää monia erilaisia aineksia, jotta saa kaiken tarvittavan :)

Axuli83Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 12.1.2019 22:20
Eli ihan ok.olo koko joulukuun.Ja ilman lääkitystä.Nyt on taas muutamana päivänä voinu iltasin todella pahoin😩.Vihaan tätä.Ikään kun saa toivoa välillä sitte taas vedetään matto alta.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 12.1.2019 22:23
Axuli83 tiedän niin tunteen! On ihan kummallista et välillä on ihan hyvä vointi vaik vetäis kahviakin mut sitten se olo romahtaa. 🙄
Tsemppiä sinnekin!

VaniljaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 13.1.2019 13:19
Rakenteellinen, Meilläkin juodaan vain yhtä laatua luomukahvia kun mieheni ei suostu vaihtamaan enää muuhun. Luomu on tosiaan kalliimpaa ja on elettävä aina sen hetkisen elämäntilanteen mukaan. Itsekin käytän mieluummin kotimaisia juureksia mieluummin kuin ulkomaista luomua. Ruokapiiristä saa kyllä kotimaisia luomujuureksia hyvin vielä. Minä käytän jos mahdollista luomuna niitä tuotteita joita käytän säännöllisesti päivittäin. Esim. kahvia, kauraa ja banaania.

Ikävä kuulla Axuli83 että voit huonosti. Tiedän tuon tunteen, kärsin itsekin aikoinaan tuosta pahoinvoinnista useita kuukausia. Joskus iltaisin menin jo kahdeksalta nukkumaan kun halusin pois siitä pahan olon tunteesta. Se oli mielestäni yksi refluksin epämiellyttävimmistä oireesta.

PikeRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 13.1.2019 13:39
Sunnuntaita täältäkin 😎

Tuo on totta, että olo vaihtelee. Ja oireiden moninaisuus hämmästyttää edelleen. Nyt reilun viikon Ranixalia x2/pv ja olo parempi. Tuota kummallista hengenahdistusta, tai sillai raskasta hengittää, on nyt ollut. Tulee pääsääntöisesti ruokailun jälkeen. Aamulla ei mitään. On ollu tätä kyl aiemminkin. Läkärissä kuunneltiin keuhkot ja sydän,veikkasi refluksia tai flunssan jälkeiseksi 🤔

Eilen oli tilaisuus kolmen ruokalajin menun ja valkoviinin kera, niin refluksi "laulaa hoosiannaa". Ihan itse aiheutettu ja nyt tässä löysää kaurapuuroa keittelen 😣

Kaikille meille rauhaisaa sunnuntaipäivää. Asioilla on tapana järjestyä ja elämä voittaa 😃

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 14.1.2019 0:29
Joo toivotaan et asiat järjestyy. Ottaa vaan päähän tämä närästely. Menin illasta syömään valkosipulia uunijuuresten kanssa ja sen sai kyllä tuntea nahoissaan. Sitä ennen tein puolukkasmoothien, kun ei ollut enää muita marjoja ja sekään ei ollut järin viisas ajatus :D taas tuli oiretta.
Mut tiistaina lääkäri ja saa nähdä mitä tehdään.
Tämä päivä muutoin ollut ok, mut ilta hankalampi ja otinkin sit gavisconia rinnalle ja se tuntui auttaneen.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 15.1.2019 11:07
Hei kanssaeläjät.
Kävin äskettäin lääkärillä. Labrat ok mut kuumeilu jatkuu ja poskionteloissa vain turvotusta. Ekg:stä löytyi toistuva käyrän pidentymä ja viistouma, joka vois viitata sydämen johdinvikaan 😔
Nyt konsultaatio sisätauteihin ja gastroskopiaharkintaan vatsan kovan aristuksen ja närästelyn takia. Molempia ongelmia siis tutkitaan.
Ei ole ihmiselämä helppoa.
Mites teillä muilla?

Aikuinen nainenRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 15.1.2019 12:11
Onneksi Rakenteellinen pääsit lääkäriin ja sen myötä mitä sinusta löydettiin pääset jatkotutkimuksiin 👍

Tieto tuo tuskaa, mutta joskus ja useinkin siihen tuskaan on apua saatavilla❤️

Sitä toivon sinun kohdallesi mahdollisimman pian. ❤️👍

Kaikille toisillekin toivon jaksamista ja avun saantia vaivoihin jossain muodossa. Pääasia olisi, että olo ja elo helpottuu.


Tuntuu, että jokainen ihminen on tänäpäivänä jonkun taudin kourissa.
Minun lähipiirissä on syöpää ihan liian kanssa.

Itse kärvistelen, selkäni, niskani, närästyksen, unettomuuden ja nyt näyttää taas siltä, että astman paheneminen flunssan takia on ongelma mikä myös rassaa.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 15.1.2019 14:50
Aikuinen nainen ♥️
Elämä on tosiaan niin hitsin arvaamatonta. Kun ei ikinä voi tietää kuka sairastuu ja mihin sairastuu ja milloin. Ei minunkaan tuttavapiiristä montaa tervettä löydy.
Olen tyytyväinen, että kerrankin otettiin tosissaan ja lähetettiin asioita eteenpäin.
Onneksi lomaa vielä muutama päivä ja sitten on paluu arkeen.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 15.1.2019 22:34
Hei mites muuten, mikä teillä on auttanut yläselän jumeihin? Jotkin jumppaliikkeet? Mietin, että jos olisi keväällä hiukan rahaa voisin harkita fysioterapeutilla käyntejä. Viimeeksi olin omt-fyssarilla ja se käsittely toimi! Tosin on vaan kallista lystiä se :/ Kunnalliselta puolelta en juuria apua ole saanut, vaikka juuri rahanpuutteen takia siellä olen välillä käynytkin :D
Mites teillä, meneekö rintaranka jumiin helposti reflun yhteydessä? Itse ainakin huomaan jännittäväni välillä niin, että yläselän puolella kauheat jumit ja olen jännityksestä kankea. Luonnollisesti kun kaikki tämä oireilu tapahtuu refluksissakin ylävartalolla.
Mulla lievä skolioosi, joka ei kyllä ole elämää juuri haitannut. Lähinnä olen vain ryhdiltäni huono välillä ja toispuoleinen, kun toinen olkapää vähän alempana kuin toinen.

kurkkukipuinenRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 16.1.2019 11:19
Hei! Mulla on vähän väliä yläselkä jumissa ja silloin refluksikin on pahempi. Välillä mietin että kumpi on ensin, närästys vai yläselän jumi. Joka tapauksessa ne provosoi toisiaan. Mulla auttaa jumeihin vain OMT-fyssarin käsittely. Käyn säännöllisesti kerran kuukaudessa OMT-fyssarilla.

Aikuinen nainenRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 16.1.2019 11:47
Minulla on aina rintaranka ja yläselkä jumissa. Johtuu tosiaan siitä kun rankani on jäykistetty ja sen takia en voi itse tehdä selkäni eteen mitään.
Fysioterapeutti on minulle elintärkeä apu kun itse en voi selälleni mitään voimisteluliikkeitä tehdä, venytyksistä puhumattakaan.
Faskia käsittelyn osaava fyssari auttaa minua selviämään arjessa.

Itse joudun hoidot maksamaan. On tingittävä paljosta, että rahat riittää näihin hoitoihin.

VaniljaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 16.1.2019 13:52
Rakenteellinen, oletko kokeillut tennispallojen avulla avata itse rintarankaa? Minulle siitä on ollut paljon apua silloin kun rintaranka oli oikein jumissa.

Eräs Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 16.1.2019 14:46
Hei kaikille. Minulla yläselkä oirehtii; olen saanut jumppaohjeet fyssarilta ja käyn hierojalla pari krt/kk. Refluksi on parempi kun yläselkä on parempi. Olen käynyt fyssarilla, osteopaatilla, kalevalaisella jäsenkorjaajalla, hierojalla ja naprapaatilla. Minulle sopivin on naprapaatti, mutta valitettavasti kallis. Siksi käytän hierojaa, ja yritän jumpata saamieni ohjeiden mukaan.
Mielestäni refluksin mukana tuli nämä yläselkävaivat. Onko teillä muilla samanlainen ajatus? Miten hoidatte itseänne? Käytän särkylääkettä ja kylmägeeliä tarvittaessa. Huonoimpina hetkinä Sirdaludia.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 16.1.2019 17:47
Vanilja, olen käyttänyt palloa nimenomaan alaselkäoireisiin mut en yläselkään. Voisihan sitä testata. Tosin mieheni eilen hieroi ja se avasi lukkoja aika hyvin. Kävikin mielessä, että ehkä olis aika käydä hierojalla kun rahatilanne sen vaan sallii.
Särkylääkettä olen minäkin välillä ottanut, ihan panadol 500mg on auttanut ja lisäksi venyttelen ja täytyy varmaan ruveta vähän jumppaamaan.
Ja kyllä refluksi provoisoi yläselän ja hartioiden jumeja mulla ainakin. Koko aika kun jännittää niin ei se kovin hyvää tee.

VaniljaRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 16.1.2019 19:07
Kun minulla oli oireet pahimmillaan silloin oli yläselkäkin ihan jumissa. Omt-fyssari käski laittaa kaksi tennispalloa sukan sisään, mennä selälleen lattialle ja asettaa sukan yläselkään suunnilleen rintsikoiden kohdalle niin että pallot jäävät selkärangan molemmin puolin. Sitten kädet vartalon viereen ja niitä nostetaan vuorotellen pään taakse kolmisenkymnentä kertaa. Hyvin aukaisi rintarangan lukkoja.

HappoRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 17.1.2019 20:16
Kaksijakosia fiiliksiä. Hyvä fiilis siitä, että on saanut happosalpaajien tauotukseen tähtäävän pään alulle. Nyt tällä viikolla oon ottanu happosalpaajaa 1x40 joka toinen päivä ja ihan ok menny. Kurkkuoireita ollu, mutta Gavisconilla pysyny kohtuullisena. Negana on se, että ollu sunnuntaista alkaen yhtä päivää lukuunottamatta migreeniä, ärsyttävää.

SitrusRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 27.1.2019 1:49
Ei paljon minkäänlaista.

Kunhan vain muistan olla nukkumatta oikealla kyljellä.
Silloin tulee tavarat nenästä ulos.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 27.1.2019 13:29
No mut sehän on vain hyvä, jos refluksi on nyt hiljaiselossa. Toivottavasti saat Sitrus itseäsi kuntoon ja muistat syödä 🙂

Sama täällä Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 28.1.2019 14:43
Taas huonompi vointi. Luin artikkelin kauran terveellisyydestä ja päätin syödä pitkästä aikaa muutaman siivun (pakkasesta) kauraleipää(100%). No en syö toiste olo on kamala: kylkeen pistää, kainaloon pistää, vatsa turvoksissa, hengästyttää ja öklöttää. Nyt vettä runsaasti perunaa, porkkanaa ja banaania, vauva-annoksina muusattuna. Ehkä huomenna on paremmin. Takaisin gluteenittomaan. Kaikkea oma tyhmä pää saa kokeilemaan.

SitrusRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 28.1.2019 16:54
Ei kun siis vasemmalla kyljellä ei saa nukkua.
Mitähän mä sekoilen?

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 28.1.2019 23:47
Harmi, että Sama täällä sulla menee huonommin. Ei mullakaan nyt ihan tosi hyvin mene mut jotenkuten yritän pärjäillä 😅
Oletko kokeillut gluteenitonta kauraa? Toisille sopii vain puhdas kaura, jossa ei jämiä muista viljoista. Mulle ei sovi sekään 😣 eli mahdollista on, että saa kaurasta itsensä kipeämmäksi. Mun tyhmä pää ja ruumiskin kärsii täällä kahvin sivuvaikutuksista, mitä menin juomaan 😥 mut tämmöstä tää välillä on.
Mulle myös tuttuja nuo soseet yms. Mut nyt pystynyt jo tavallista syömään, kunhan on vaan tarkka mitä suuhunsa pistää.
Sitrus, tiedän tunteen. 🙄

SitrusRe: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 29.1.2019 0:02
Mua epäilyttää ruoassa torjunta-aineet, lannoitteet, hormonit ja antibiootit. Ja glyfosaatti.
Oli se ihme, kun Kreetalla join joka aamu ison lasin tuoretta appelsiinimehua.
Hedelmät kerättiin hotellin pihalla olevasta puusta. Join viiniä, söin sipulia ja tomaattia.
Sit jos suomessa yritän samaa ei tuu mitään. Olen kokeillut useaa eri
sitrushedelmää, ei mene alas. Ei ees luomu.

Kuulemma viljelty lohi on semmoista moskaa ettei siihen pitäisi koskea.
Mutkun ei muuta saa.

Rakenteellinen_Re: Millaisia vointeja teillä refluksin kanssa nyt on? 29.1.2019 0:57
Sitrus, olen niin miettinyt samaa. Uskon näiden välillä olevan yhteyttä ihmisten oireiluun. Sitrushedelmistä mäkin huomaan saman ja joskus myös esim. Mansikoista. Jotkin tuotteet menee luomuna mut sit jotkut ei mene vaik olis kuinka luomua. Tästä tarviis ehdottomasti enemmän tutkimusta. 🙏
Ja lohesta olen samaa mieltä, se on mulla yksi pahimmista oireiden aiheuttajista. Mut eipä ihme kun kalan lihaakin värjätään keinotekoisesti 🙄Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: