Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Refu79Palan tunne/ outo tunne nieltäessä6.7.2018 22:28
Hei kaikille. Mulla todettiin refluksi esofagiitti viime vuoden lopulla joulukuussa vatsatähystyksessä. Lievää tulehdusta ruokatorven alaosassa hoidettiin monen viikon nexium kuurilla. Mua närästelee melkein joka viikko pariin kertaan ,mutta esomopratzol 40mg närästys pysyy poissa 2-3 pv . Palantunnetta /painetta kurkussa kesti 2-3 vko, nyttemmin se on lähes poistunut. Mutta edelleen tuntuu nieltäessä aatamin omenan yläpuolella hieman vasemmalla puolella varsinkin tyhjää nieltäessä niin oudolta ei nyt ehkä kipua ole , mutta oudolta niinku siel joku ois. Olen hirveä stressaantumaan ja ahdistukseen altis , ja stressiä ollutkin hieman viime aikoina🙁 Kuinka teillä muilla refluksi vaikuttaa palantunteeseen ja nielemiseen ??? En tupakoi , enkä käytä alkoholia. Kiitos

Aikuinen nainenRe: Palan tunne/ outo tunne nieltäessä7.7.2018 10:47
Kovin kuulostaa samanlaiselta mitä itsellänikin on näitä refluksi ongelmia. Mitä enemmän stressiä ja muita vaivoja kropassa on sitä kovemmin tulee näitä sinunkin mainitsemia vaivoja. Nielemis ongelma on tuttua ja kun vielä sressaantuu nielettääkin jotenkin paljon enemmän. Minä käytän Rennietä kun oikein kurjalta kurkussa tuntuu.
esomepratzol on minullakin lääkityksenä tähän refluksiin. Mutta lääkityksestäkin huolimatta näitä ongelmia vaan tulee.
Kuten olen monesti kertonut, että yli 20 vuotta on diagnoosista ja varmaan jos yhtä monta vuotta olisi edessäpäin ei tämä vaiva korjaannu, pahenee vaan.

Koeta jaksella, täältä sitä vertaistukea saa❤️

Sitä en tiedä oliko minun kirjoituksessani sinulle mitään valaisevaa, mutta kirjoitin mikä on minun juttuni.

Refu79Re: Palan tunne/ outo tunne nieltäessä7.7.2018 14:45
No siinähän se onkin tulee koko ajan nieleskeltyä ja seurattua kurkun tuntemuksia 🙁 valaisi hyvin kirjoituksesi aikuinen nainen kiitos siitä 😊

Aikuinen nainenRe: Palan tunne/ outo tunne nieltäessä7.7.2018 15:28
Kiva jos sait jotain tolkkua kirjoituksestani.

Itse kun vielä kärsin vaikeasta unettomuudesta en pääse yön ajaksikaan näistä vaivoista eroon.

Viimeksi vuosi sitten näitä aikoja kävin sairaalasa tutkimuksissa ja gastrologian erikoislääkäri kun kertoi omien kokemusten ja potilaiden, tästä taudista niin sanoi, että joidenkin kohdalla saadaan lääkityksellä tauti hyvään tasapainoon. Joillekin määrätään masennuslääkkeitä pitämään
ahdistus kurissa eli tämä jatkuva oireilu käy hermoon kovin niin ne helpottaa näiden refluksivaivojen kanssa elämistä. Siis olisin niitä lääkkeitä saanut mutta kieltäydyn ottamasta kun unettomuuteeni on kokeiltu ko.lääkkeitä vaikka mitä ja ne kaikki kokeilemani teki minut sekopääksi, vaikka vain käytin pieniä määriä ja ainoastaan yöksi eli unettomuuteeni.
Stressi todella pahentaa oireita ja sen myötä närästys, kurkku oireet ym.pahenevat.
Pitää olla stressaantumatta.. vaan miten. Kohta kaikki apu on kokeiltu vaan minun kohdalla ei toimi mikään.
Luonne kysymys kait on.

❤️ Tänne kirjoittelu aina poikii jotain lohtua, että kirjoittelemisiin🌝

Refu79Re: Palan tunne/ outo tunne nieltäessä8.7.2018 13:07
Luin netistä että palantunne on varsin yleinen ja muut epämääräiset kurkku tuntemukset refluksissa. Ite oon huomannu , masennus, stressi , ahdistus lisäävät mitä erilaisempia oireita mihkä kehon osaan tahansa ja tämä itsensä jatkuva seuraaminen ainakaan sitä paranna, ja pelko vakavasta sairaudesta on aina mielessä kun jotakin tulee tuntemuksia.

Vähän on tällästäkin ongelmaa, en tiä sitten kuulunko mielenterveys potilaiden joukkoon vai mihinkä,mutta minkäs teen kun tuntemukset on todellisia. Nytkin on ahdistus ja pelko ottanut vallan että kurkussa on jotakin vakavaa. Eli taas kroppa voitti mut 6-0 taas, aina niinku ennenkin tähän asti mutta ikään ei vakavaa ole löytynyt. On tutkittu jos monenmoista, pää magneetti kuvattu, on ultrattu vatsaa ja elimiä , on tähystetty vatsalaukku jne jne oon hypänny jos monenmoisella lääkärillä ja kyseenalaistanu heidän diagnoosejaan ... Kovin tutulta kuulostaa kirjoituksesi aikuinen nainen.

Aikuinen nainen Re: Palan tunne/ outo tunne nieltäessä8.7.2018 16:33
Sen takia näihin tuntemuksiin mistä kirjoitit, lääkärit ovat hyvin herkästi antamassa masennuslääkkeitä. Kuinkahan monta kertaa minullekin on niitä tarjottu vaan kieltäydyn ottamasta reseptiä. On niin huonoja kokemuksi ko.lääkkeistä kun olen unettomuuteeni niitä saanut vaikka mitä merkkiä, kun ne on kuulemma turvallisempia kun nukahtamislääkkeet eikä niihin jää koukkuun. Aha...ei vai😘🤔

Ehkä meitä kaikkia on tutkittu sieltä ja täältä. Ja lääkkeet ei aina pidä tautia kurissa. Vaivat vaihtelee.

tuska&ahistusRe: Palan tunne/ outo tunne nieltäessä11.7.2018 14:56
Noita tuntemuksia tulee ja menee. Mun ensimmäinen kokemus oli aika ahdistava, kun ihan varmasti oli syöpä kurkussa ja sitten varjoainekuvauksessa näkyi puhdas nielu. Sen jälkeen on ollut satunnaisesti "lihanpala takertunut", joka selvästi liikkuu ylös alas niellessä... ja välillä koko kurkkua tuntuu puristavan ja välillä on selkeetä toispuoleista kurkkukipua tai ruokatorvea pitkin nouseva "haava", joka voi säteillä kipua hengityksen tahdissa leukaan. Enää en niihin kiinnitä paljoa huomiota ja varmaan senkin vuoksi ne menee nopeesti ohi. Stressaamalla ainakin itse sain ne kestämään joskus tunneista päiviin.

Palantunteesta täältä tietoa: https://www.terve.fi/artikkelit/75807-pala-kurkussa-harvoin-aihe-huoleen

SimpukkaRe: Palan tunne/ outo tunne nieltäessä15.7.2018 20:58
Hei, minulla todettiin myös nyt keväällä refluksi/esofasgitti gastroskopiassa. Sitä edeltävästi olin kärsinyt vuosia ajottaisesta närästyksestä ja viimeiset pari vuotta kurkkutuntemuksista ja yskimisestä etenkin heti ruokailun jälkeen! Tähän liittyy myös limaisuutta.Olen nyt syönyt yli 4 kk erilaisia määrättyjä happosalpaajia joita lääkärini vaihtanut hoitokokeiluna kun mikään ei tuohon kurkkuun ja yskimiseen auta! Närästystä ei enää juurikaan ole! Oireita tulee siis ruokailun jälkeen jos ei ole pystyasennossa ja iltaisin/öisin ja jos käännyn oikealle kyljelle tuntuu kurkussa pala oikealla ja siitä se rykiminen alkaa ja voi kestää 15 min ja ylikin! Otan ruokailuja ennen myös Gavsicon tabletteja pureskellen. Nyt olisi hyvät neuvot ja vinkit olon ja yskän helpottamiseksi todella tarpeen. Käynyt voimille ja väsyttää. Koko lähipiiri kärsii kun tulee nuo kohtaukset öisinkin ja ihan väärissä paikoissa. Rajoittaa jo elämääkin kun noloa yskiä esim ravintolassa ruokailun jälkeen tai voi tulla teatterissakin. Mikä tähän avuksi?

kurkkukipuinenRe: Palan tunne/ outo tunne nieltäessä16.7.2018 12:54
Hei! Mulla kurkkuun auttoi parin kuukauden Pariet-kuuri, ruokavaliomuutokset (alussa noudatin Koufmanin ruokavaliota) ja tosi hyvä ensiapu on ollut Silicum Tonic (otan sitä ruokailun jälkeen). Mun kurkkukipu kesti useita kuukausia ennen kuin helpotti. Tosin on kurkkuoireita vieläki, mutta paljon vähemmän... Sen olen itse huomannut, että tosi tärkeää on pitää tarpeeksi pitkä väli iltapalan jälkeen ennen kuin menee nukkumaan.

GingerRe: Palan tunne/ outo tunne nieltäessä16.7.2018 15:37
Hei Simpukka, Gaviscon olisi hyvä ottaa puoli tuntia ruokailun jälkeen. Se muodostaa suojavaahdon. Jos juot esim. Vettä kalvoon tulee reikä. Puoli lasia vettä voi juoda. Yöksi voi myös ottaa Gavisconia.

Sängyn päätyä ois hyvä nostaa 10-15 senttiä. Itselläni on nyt pari vuotta ollut moottorivuode. Pystyn nukkumaan selällään. Olen ennen ollut piintynyt kylkinukkuja. Happosalpaajan voi ottaa pari tuntia ennen nukkumaan menoa.

Oletko kokeillut ruokavalion muutosta? Kahvia kannattaa vähentää. Suklaa ja maito aiheuttaa limaneritystä limaneritystä ja yskää.

SimpukkaRe: Palan tunne/ outo tunne nieltäessä16.7.2018 21:11
Kiitos Kurkkukipuinen ja Ginger vinkeistä. Osan noista olen jo koettanut/tehnytkin mutta uuttakin tuli ja tervetulleita vinkit! Silicum Tonicia täytyy kokeilla myös. On tämä yskä kamalaa! En tiennytkään että maito lisää oireta myös! Otan mielelläni vastaan edelleen neuvoja - kaikesta kiitollisena. Tätä vaivaa tuntuu olevan tosi monella. Kuulin myös että kilpirauhanen voisi aiheuttaa kurkkuärsytystä ja yskää eli muutokset siinä. Pitänee käydä ultrassa? Onko jollekin teistä tuttua?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: