Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

ERWOireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä11.6.2018 16:19
Minulla on jatkuvaa kipua (hammassärkymäistä) oikealla lavan ja rangan välissä. Lisäksi kipua on vaihtelevasti oikealla kaulalla ja hartiassa. Voivatko nämä oireet johtua refluksista? Tällä hetkellä röyhtäilen useasti, mutta en tunne happaman nesteen nousua suuhun asti. Gastroskopia tehty 2015, jossa ruokatorven alapää verestävä ja pieni palleatyrä. Fysioterapiassa olen käynyt kohta 10kk. Työkykyinen en ole ollut 1.5 vuoteen. Magneettikuvat otettu kaularangasta ja rintarangasta eikä mitään selittävää löydy.
Onko kenellekään kokemusta?

Aikuinen nainenRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä11.6.2018 16:52
Onko sinulle koskaan tehty hermorata tutkimuksia. Itse kärsin saman tyyppisistä kivuista ja minulle niitä tekee hermopinteet jotka johtuvat kaularangan välilevypullistumista ja leikatusta selästäni. Mutta hermopinteet voi johtua muustakin. Vaikka refluksista. Tuli vain tällainen mieleen. Eikö fyssari ole tähän kipuusi saanut helpotusta.
Jospa jollakin refluksikin kuvaamanlaisiasi oireita aiheuttaisi. Vaikea lohduttaa.

ReRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä11.6.2018 16:54
Onko otettu kilpirauhasarvoja. Minulla on olkavarret kipeät ja lavat.
Sairastan kilpirauhasenvajaatoimintaa ja fibromyalgia.a

ERWRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä11.6.2018 17:48
Hermoratatutkimuskin on tehty, mutta ei selitä tätä kipua. Kilpirauhasarvokin on normaali. Voiko fibromyalgia olla ainoastaan toispuoleinen vaiva?

Aikuinen nainenRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä11.6.2018 17:57
Kyseisestä sairaudesta ei ole kokemuksia joten en tiedä miten fibromyalgia vaivaa. Hyvä kuitenkin kun näitä jo ehdotettuja vaivoja on sinulta pois suljettu.

ERWRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä11.6.2018 18:06
Kun voimakkaampi kipukohtaus tulee, samalla puutuu koko oikea käsi.
Voisiko ruokavalioon tehdä muutoksia esim. Kahvin lopettaminen

Aikuinen nainenRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä11.6.2018 18:25
Onko sinulla niska tutkittu. Ihan on senkaltaisia oireita kun minulla on.
Juuri vasen käsi puutuu ja kipu on kova lapaluiden välissä ja vasen lapaluu on kipeä. Voihan se olla, että oire kuviot ovat samantapaisia vaikka vaiva onkin ihan eri.
Kahvista en osaa sanoa. Itse juon kupillisen päivässä ja se ei tuo minulle mitään refluksin tiimoilta siis pahenemista.

ERWRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä11.6.2018 21:32
Niska on otettu magneettikuva, ei sieltäkään löytynyt mitään mikä tämän selittäisi. Miten hoidat omia kipujasi? Auttaako mikään lääke? Pahentaanko jokin tekeminen? Minulla tulee nyt oireita enemmin kävellessä.

Aikuinen nainenRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä12.6.2018 7:44
Minulla on kipulaastari ja kun tilanne menee kestämättömäksi sitten kortisoonia tai panadolia joka ei kyllä auta kipuun. Fysikaalista hoitoa ja aikaa eli se korjaa kiputilannetta pikkuhiljaa. Ikinä en näistä kivuista eroon pääse joten paskamaista eloni on aika monena päivänä.

En juurikaan tee mitään kroppaa rasittavia hommia..

ERWRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä12.6.2018 9:13
Kiitos vastauksestasi! Juu, sama juttu, pitää välttää rasittavia juttuja. Voi tätä naisen elämää! Välillä pelkkä imuroiminenkin voi laukaista kipukohtauksen. Toisaalta koneella kirjoittaminenkin on tuskaa. Haluatko sanoa mikä aiheutti nämä kipusi? Minulla on ilmeisesti ylikuormitustila, jota nyt yritetään purkaa. Olen varautunut pitkään fysioterapiahoitoon (arvio 3 vuotta). Teetkö joitain fyssarin antamia harjoitteita? Jos olet työelämässä, miten selviydyt kipujen kanssa siellä? Minä en pysty vielä tekemään töitä eli kuopassa olen vielä tämän kanssa. Miten saat pidettyä mielen positiivisena?

Aikuinen nainenRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä12.6.2018 9:51
Minulla on ollut skolioosi ja vaikea sellainen. Selkäni on 4 kertaa leikattu jai iso osa on jäykistetty. Siitä johtuen ns.terveet m
nikamat ovat kovilla ja se on aiheuttanut välilevy pullistumia niin niskaan ja kaularankaan. Eli työt on tehty kohdallani.

Just olen 10 menossa fyssariin joka on elin ehtoni.

SussuRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä13.6.2018 11:03
Oliskohan mulla samaa kipua? En tiedä hammaskivusta, mutta onko tää semmosta pistävää kipua? Mä luulen/luulin, että on ruokatorvessa tuo kipu, mutta en ole varma. Mietin myös, että olisko hermosta tuo kipu. Säteilee selkäpuolelle ja myös hartiaa olen pidellyt samalla, kun tuossa aika keskellä, mutta vähän oikealla puolella rinnassa on se kipu. Muutamia viikkoja sitten heräsin yöllä siihen, että joku muljahti tai valui siinä kohtaa ja sen jälkeen kipu on pikkuhiljaa yltynyt tylsästä kivusta tähän kipuun, mikä tuntuu haavana tai pistona rinnassa.

GingerRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä13.6.2018 11:13
Mulla oli ainakin kolme vuotta kipu oikealla lavan ja rangan välissä.
Se on sivistyskireys, kun puhutaan tunteiden kertymisestä kehoon.
Työhön ja opiskeluun liittyvä stressi kertyy kipuna tuohon lavan viereen.
Kun olin vuorotteluvapaalla kipu loppui ja pystyin taas imuroimaan kipeytymättä.

Aikuinen nainenRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä13.6.2018 11:46
Tässä sen näkee, että saman tyyppiset kivut voivat johtua monesta vaivasta. Itse olen magneettikuvissa käynyt ja hermorata tutkimuksissa ja sitä kautta minun kivuille on syy löytynyt.

ERWRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä13.6.2018 13:10
Ginger, tuo kuulostaa järkeenkäyvältä kohdallani. Tunteiden käsittely on jäänyt taka-alalle.
Oliko sinulla puutumista kädessä? Söitkö kipuusi mitään lääkettä?
Miten ylipäänsä kestit kivun 3 v.? Minulla tulee aika ajoin hyvinkin lamaannuttavia kipukohtauksia? Kiitos myös kaikille muille vastauksista.

GingerRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä13.6.2018 13:50
ERW, minulla on käden puutumista edelleen, varsinkin vasemman käden ja vasemman nimettöman sormen. Lääkäri arveli,että mulla saattaa olla nivelrikko, joka on alkanut sormien nivelistä. Mutta hän ei hallunnut otattaa röntgeniä. Turhaa altistusta säteille, kun se ei vaikuta hoitoon.

Kipuun mulla on Noritren 25 mg. Se nostaa kipukynnystä ja auttaa mua nukkumaan paremmin. Mulla on Fibromyalgia, johon kuuluu pinnallinen uni, joka ei virkistä. Joskus jos on kova kipu, otan puolikkaan Panacodin poretablettina.

Tuohon lapakipuun mun mies hieroi mulle linimenttiä iltaisin. Se auttoi, ja kipu hellitti yön aikana, mutta tuli yleensä työpäivän aikana uudestaan. Olen myös käyttänyt monta pulloa Perskindol-suihketta. Sitä on helppo suihkuttaa itsekin tuonne lavan viereen. Suihkutan sitä myös polviin, lonkkiin, nillkoihin ja kyynärpäihin. Sormien nivelkipuihin ja kyynärpäihin laitan myös Arthro-nivelvoidetta, josta sain lääkäriltä näytteen.

Kipu on tosi lamaannuttavaa ja väsyttää. Mä olen usein tosi väsynyt.

ERWRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä13.6.2018 18:16
Ginger, ymmärsinkö oikein, että pääsit eroon lavan ja rangan välisestä kivusta, mutta kärsit vielä fibromyalgiasta. Pitääkö paikkansa, että se oireilee koko kehon alueella, molemmin puolin?
Syön Klotriptyliä x 1 yöksi ja saan nukuttua. Päivisin oireita on koko ajan oikealla. Teetkö mitään rentoutusharjoitusta? Onko ruokavalioon pitänyt tehdä muutoksia? Käytätkö ravintolisiä?

GingerRe: Oireet oikealla kaulalla, hartiassa sekä lavan ja rangan välissä15.6.2018 21:13
Fibromyalgian kivut on mulla melko hyvin hallinnassa. Kipu on enemmän sellaista kolotusta ja jäykkyttä. Mutta jos rehkin tai urheilen jotain, tai vaikka haravoin tai imuroin, kipeydyn tavallista enemmän. Seuraavana päivänä voin olla tosi kipeä ja väsynyt.

Kipuja on sekä vasemmalla että oikealla ja myös sekä vyötärön yläpuolella että alapuolella. Kehossa on noin 18 triggeripistettä. Jos 13 reagoi kosketukseen, voi olla fibromyalgia. Kävin reumalääkärillä. Hän tutki minut ja sanoi, että jos reumakokeet on negatiiviset, mulla on fibromyalgia. Siis joitakin sairauksia pitää sulkea ensin pois.

Teen Mindfulness harjoituksia ja meditaatiota. Vältän punaista lihaa, koska se pitää yllä tulehdusta. Lisäksi vältän viljoja. Viljat ja sokeri voi aiheuttaa nivelten turvotusta ja kipua.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: