Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

JouniMitä mieltä olette?? 3.6.2018 12:25
Hei kaikille. Mulla todettiin ruokatorven refluksi esofagiitti, joulukuussa 2017, sekä 2cm palleatyrää vatsan tähystyksessä. Silloinen ylävatsa kipu hoitui 8vko nexium hoidolla.

Nyt on ollut aaltoilevaa päivittäistä lievää vatsakipuilua navan kohdalla ehkä aivan hitusen yläpuolella, ainakin parisen viikkoa. Välis häiritsee kyllä ja siitä johtuen hermo kiristyy ja musta tulee äkäinen :(

Tuntuu kuin olisi joku vyö tuossa navan kohdalla, pistelyä ,vihlontaa, kipua. Eniten kiinnostaa aiheuttaako tää sairaus tälläisiä vatsakipuilua ? Perus sairauksina löytyy haavainen paksusuoli tulehdus vuodesta 2006 joka on ollut jokseenkin rauhallinen koko ajan en usko siitä johtuvaa, ja ärtyvä suoli löytyy myös. Sappikivet ultrattu viime vuonna eikä niin mitään.
Olisko kellään vinkkejä mitä tehdä tai millä saisin vatsan rauhotettua?? Kiitos.

GingerRe: Mitä mieltä olette?? 3.6.2018 20:47
Oletko koskaan kokeillut viljatonta vhh-ruokavaliota tai paleota?

Mä olen ollut viljattomalla vhh-ruokavaliolla helmikuun alusta. Maalis- ja huhtikuun olin täysin ilman Happosalpaajaa (Somac). Vapusta lähtien olen syönyt vehnää pari kertaa viikossa. Vapun jälkeen jouduin ottamaan Somacin 2 kertaa viikossa.

Lauantaina 26.5. söin juhlissa erilaisia piirakoita ja kakkuja ja otin Somacin.

Mulla viljaton ruokavalio on lähes poistanut oireet. Rennietä ja Ranitidiinia olen ottanut joka viikko. Vehnä tuo mulle refluksi-oireet takaisin. Nyt olen taas poistanut viljat ruokavaliostani ja palaan vhh-ruokavaliolle.

SitrusRe: Mitä mieltä olette?? 3.6.2018 20:58
Vyömäinen kipu ja puristus on tuttua.

SitrusRe: Mitä mieltä olette?? 3.6.2018 21:07
Täähän on niin oikullinen sairaus.
Oireet voi olla kummallisia ja vaihtelevia.
Stressi ja paha mieli lisää niitä. Varmasti. Mulla oli useiden vuosien tosi rankka vaihe. Jälkeenpäin vasta tajusi, miten paljon oli murheita. Sit alkoikin refluksitauti rajuna.
Jos parisuhde on huono, se rassaa koko ihmistä.
Oletan, että ei sullakaan surut sillä rintamalla erosta alkaneet?

Tsemppiä, koeta jaksaa. Niin me toisillemme sanotaan.
Oireet voi häipyä yhtä pian tulivatkin.

JeppeRe: Mitä mieltä olette?? 5.6.2018 7:54
Hyvä kysymys: miten saisi vatsan rauhoitettua.
varmasti haavainen paksusuolitulehdus tuo omat mutkansa, mutta siitä en osaa sanoa mitään, kun ae vielä puuttuu.
Ärtyvä suoli, tiheät refluksit, väänteet, ripulit, oksennukset, ruokavaliot, unihäiriöt, painajaiset ja turha fundoleikkaus on koettu. Mikään ei riittänyt avuksi. Mutta sitten poistettiin hampaista amalgaamit, ja toipuminen lähti alkuun. Olen vasta alussa, mutta tiedän jo, että tästä on apua minulle. Vuosi on mennyt sairauslomalla eikä tiedossa ole töihin paluuta, mutta joka päivä olen pikkuriikkisen parempi, tosi hitaasti mutta silti.
Ikävintä nyt paranemisvaiheessa on ollut luopuminen kaikista maitotuotteista. Vehnää kun vältän, niin olen saanut pitää 100%-kauraleivän ja vatsaystävällisen rukiin (ruis kuuluu kaikille). Mutta oksennan maitohapot ja saan unihäiriöt jopa jukurtista. Niin kauan, kuin suussa oli elohopeaa, tätä ei päässyt huomaamaan, sillä koko systeemi oli kaiken aikaa ruoasta riippumatta sekaisin.

Vaihtoehtojutuissa neuvotaan miettimään elohoeavaikutusta, jos kärsit useista selittämättömistä pahenevista vaivoista. Vain biohammaslääkäri auttaa turvallisesti.

DiisaRe: Mitä mieltä olette?? 5.6.2018 13:26
Mitä salpaajaa syöt nyt?
Vai syötkö olleenkaan.
Mulla somac ja nexium aiheutti juuri kuvaamasi oireet,ruoka ei tuntunut laskeutuvan ja ulostaminen vaikeutui.
Vaihdoin omepratsoliin,lisänä visibliniä 3mitallista,vatsaoireet hävisivät.
Eilen juuri oli vatsan ultra,kaikki hyvin vatsassa.
Tähystyaikaa oottelen,ku jouduin kerran sen ajan perumaan.
Juuri nyt refluksi raivoaa,pitäis ottaa toinen salpaaja,mutta se on kyllä vatsalle liikaa,menee tosi ummelle.

JeppeRe: Mitä mieltä olette?? 7.9.2018 8:24
So sorry, Diisa, meni näin kauan ennen kuin huomasin kysymyksesi. Minä en syö happosalpaajaa, siitä ei ole apua. Kirurgi sanoi että se olisi hyvä leikkauksesn jälkeenkin, mutta ei. Sen sijaan otan suolahappojauhetta liharuokien avuksi. Mukava kuulla, että Sinulla on parempia aikoja.

female77Re: Mitä mieltä olette?? 14.9.2018 16:33
Ginger,

oletko ollut täysin viljattomalla, vai pystytkö syömään riisiä? Jotkut pystyy valkeaa riisiä, toiset ei mitään viljaksi luettavaa. olen aina kiinnostunut erilaisista kokemuksista! mun ruokavalio menee vaikeaksi rajoitusten takia, eikä ole rahaakaan, joten mietimpä kokeilisinko taas vaikka luomu basmati riisiä, jotain edullista kuten tesco prismasta.

GingerRe: Mitä mieltä olette?? 14.9.2018 17:22
female77,

En ole juurikaan syönyt riisiä. Viime perjantaina söin kiinalaista ja sen kanssa noin 1,25 dl riisiä. Turvotti mahaa, mut ei ollut kovin kipeä maha, eikä närästänyt.

Moni sietää valkoista riisiä, vaikkei viljoja siedäkään. Kannattaa kokeilla. Ruuansulatusentsyymit voi auttaa. Luin myös että pieni määrä sitruunamehua vois auttaa ruuansulatusta. En ole saanut kokeiltua. Sitrukset närästää helposti, mutta ottamalla samalla ruokasoodaa, vois neutraloida sitruksen happamuuden. Pitäis testata!

Aikuinen nainenRe: Mitä mieltä olette?? 14.9.2018 17:43
Minä olen sitruuna ja ruokasoodaa testannut. Sain niin kovat poltot vatsaani ja närästys paheni, että kokeilu asteelle jäi.

Riisi ei sovi että alkaa olla vitsit vähissä. Kohta ei tiedä mitä uskaltaa/pystyy syömään.

female77Re: Mitä mieltä olette?? 14.9.2018 19:21
turvotus sekä ilma vatsassa ovat juurikin ongelmani. muistelen ettei näitä ollut silloin kun maltoin olla vhh paleolla. taisi olla ruuansulatus entsyymi myös käytössä. ei muuta kuin takaisin viitseliäisyyttä vaativaan paleoon.

GingerRe: Mitä mieltä olette?? 15.9.2018 10:05
Paleossa ei käytetä maitotuotteita. Juustosta ja voista en ole vielä valmis luopumaan. Mutta paleossa käytetään hedelmiä ja juureksia laajemmin kuin vhh-ruokavaliolla.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: