Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

EsomeprazolEsomeprazol ja sivuvaikutukset/vieroitusoireet25.5.2018 13:06
Käytin noin kuukauden ajan Esomeprazolia 20mg ja yritin lopetella sitä jatkuvasti, mutten onnistunut pahojen närästysoireiden vuoksi. Aloin tiputtamaan annosta pikkuhiljaa ja nyt olen ollut puolitoista viikkoa ilman.

Aloin jossain vaiheessa saamaan erikoisia sivuvaikutuksia, kuten huimausta ja heikotusta, lihaskipuja ja -heikkoutta ym. En pystynyt edes kaupassa käymään heikon olon vuoksi. Kun vähensin lääkettä, oireet hieman lievittyivät, mutta kun lopetin lääkkeen kokonaan, oireet pahenivat hetkellisesti. Nyt lopettamisesta on kymmenisen päivää ja vieläkin heikottaa ja särkee lihaksia (niskat, hartiat, kainalot, reide, sääret - kaikki lihakset siis).

Kestääkö nämä oireet ikuisesti vai pitäisikö olon tässä vaiheessa jo olla täysin normaali? Hieman lohduttaa että olo on parempi kuin lari päivää lopettamisen jälkeen, mutta ihmetyttää, että vieläkin niitä oireita on.

Aikuinen nainenRe: Esomeprazol ja sivuvaikutukset/vieroitusoireet25.5.2018 15:33
Minä olen kohta 2 vuotta käyttänyt esomeprazolia ja minulle tämä lääke on sopinut hyvin. Pitää närästyksen kurissa. Nyt kun on ollut oman, puolison ja koiran tiimoilta stressiä aikas paljonkin, närästystä+huonovointisuutta ilmeni, mutta nyt kun vaivat alkaa helpottaa närästys vähenee myöskin.
Että minulle hyvä lääke.

Harmi kun sinulla on ollut näitä vaivoja joista kirjoitit. Minä en osaa sinulle tukea antaa, ehkä täältä joku vertaistukilainen löytyy👍👍

DiisaRe: Esomeprazol ja sivuvaikutukset/vieroitusoireet25.5.2018 17:26
Hmm.lähinnä mietityttää,josko kaikki lihasjutut nyt ei johtuiskaan tosta lääkkeestä....

EsomeprazolRe: Esomeprazol ja sivuvaikutukset/vieroitusoireet25.5.2018 17:35
Olen lukenut että jotkut ovat saaneet samanlaisia oireita ko. lääkkeestä, ja koska oireet ajoittuvat juuri samaan aikaan kun söin lääkkeitä, niin siksi sitä eniten epäilen. Lisäksi olossa on tapahtunut lievää kohennusta lopettamisen jälkeisiin päiviin, vaikka vieläkin on heikko olo.

Mutta voi tämä olla jotain muutakin. On käynyt mielessä esim ms-tautikin. Lihaksissa on siis polttelevaa tunnetta, ja erityisesti juuri niissä lihaksissö jotka ovat kullakin hetkellä käytössä. Välillä kipu sitten lakkaa.

Ja mahakin on vielä kipeä, mikä varmasti johtuu lääkkeestä.

sama täälläRe: Esomeprazol ja sivuvaikutukset/vieroitusoireet25.5.2018 22:13
Kuulostaapa tutulta. Olen käyttänyt esomepratsolia pari vuotta, aluksi satunnaisesti, nyt jatkuvammin.Kun olen käyttänyt säännöllisemmin lääkettä, olen tutustunut sivuvaikutuksiin. Sen sivuvaikutuksiin kuuluu mm. lihasten heikkous, nivelkivut, huimaus, unettomuus, väsymys ja päänsärky.
Kärsin näistä vaivoista ja olen menossa lääkäriin kesäkuussa ja toivon saavani jonkun toisen lääkkeen.
Aina kun olen ilman lääkettä, niin olo on muuten parempi ja virkumpi, mutta närästää ja polttelee rintaa, joten en pärjää ilmankaan.
Pitkäaikaisessa käytössähän esomepratsoli altistaa mm. nilkkojen, ranteiden ja lonkan murtumiselle.

Syysmyrkkylilja Re: Esomeprazol ja sivuvaikutukset/vieroitusoireet25.5.2018 23:03
Mulla on ollut jokseenkin samanlaisia oireita. Olen käyttänyt esomeprazolia noin vuoden. Tän käytön aikana on ilmaantunut paljon erilaisia lihaksiin liittyviä oireita, outoja kipuja ja puutumista..heikkoutta. Alussa mäkin pelkäsin ms-tautia. Oon ravannu lääkärissä näistä oireista. Tällä hetkellä tuntuvat pitävän näitä joko jännitysniskaan ja/tai hypermobiliteettiin liittyvinä oireina. Välillä kuitenkin käy mielessä liittyiskö jotenkin tähän lääkkeeseen. Onko kellään muulla ilmaantunut puutumista happosalpaajan käytön aikana?

Kannattaa kyllä seurailla noita oireita, jos eivät meinaa hävitä vaikka lopetit lääkkeen, niin mene sitten lääkäriin!

iidaiiRe: Esomeprazol ja sivuvaikutukset/vieroitusoireet26.5.2018 9:48
Voi hitsi. Voisko olla tottakin.
Vaihdoin keväällä Somacin ( 40 mg) esomeprazoliin ( 20 mg ) ajatuksena ottaa vähemmän salpaajaa. Useita viikkoja ollut heikottava, vipattava ja tutisuttava olo. Ihan kuin sisäinen vapina. Huulia rajatessa tuntuu kuin käsi olisi epävarma, vaikkei silminnähden tutisekaan.
Luulin, että kilpirauhanen on taas liikatoiminnalla. T-4V ja T-3V olivat nätisti viitteissä. TSH tosin mittaamattomissa. Luulin, että siitä johtuu.
Subkliininen hypertyreoosi ???
Taidan kokeilla omepratzolia seuraavaksi.
Pitäisi päästä parempaan vointiin kahdessa viikossa. San Sebastian odottaa. Ja Somac sitten jos toi ei auta.
Nautitaan nyt kesästä kuitenkin kukin voimiemme mukaan.

EsomeprazolRe: Esomeprazol ja sivuvaikutukset/vieroitusoireet26.5.2018 10:19
Aloittaja tässä taas..

Olen amerikkalaisilta foorumeilta lukenut tosiaan vaikka mitä tarinoita näihin lääkkeisiin liittyen. Kaikki mainitsemani oireet ovat esiintyneet ihmisillä, ja ne lukevat myöt pakkausselosteessa mahdollisina haittavaikutuksina. Ja kun joku kyseli puutumista, niin sitäkin minulla on ollut. Myös psyykkisiä vaikutuksia tuntuu olevan vieläkin. Muisti pätkii ja hieman sekava olo.

Itselläni olo heikkeni eilen yhtäkkiä ja lihaksia alkoi särkeä enemmän ja huimaus paheni, mutta huomasin että vatsahapon tuotanto alkoi myös kiihtyä. En siis näköjään ole vielä vieroittunut Esomeprazolista kunnolla, eli olen melko varma tämän johtuvan lääkkeestä. Nyt siis polttaa vatsaa oikein kunnolla. Rebound-ilmiö siis kyseessä. Itse närästyskin voi ilmeisesti aiheuttaa näitä mainitsemiani oireita.

DiisaRe: Esomeprazol ja sivuvaikutukset/vieroitusoireet28.5.2018 13:15
Kokeilkaa ihmeessä toista salpaajaa,jos hankalat sivuoireet.
Mie täällä kärvistelen refluksin kourissa.
Syöny nyt säännöllisesti omepratsolia 20mg päivään useamman vk.
En eilen viitsiny apteekkiin lähtee,eilen viimene tabu purkissa.
Aattelin ,josko nyt vois jo vallan ilman olla.
No eipystyeikykene,ja en pääse auton puutteen vuoksi apteekkiin ku vasta illal.
No,rennietä siihen asti.
Mie niin toivoin,et vois olla ilman tota lääkettä,ku ummetus vaivaa taasen pahempana.
Mietinkin,tottuukohan vatsa visibliniin,ettei tehookkaan pitemmän päälle?
Kolome mitallista päivään ja 5liotettuu luumuu aamuisin,silti ummettaa...
Mitähän kokeilis seuraavaks,koska tuota salpaajaa nyt sitte syötävä ties kuinka kauan

trolleeRe: Esomeprazol ja sivuvaikutukset/vieroitusoireet23.5.2023 11:38
Osta Nexium - https://onlinecheappills.com/nexiumfi.html Nexium 40mgX2 päivässä on ollut tehokkain!!! Somacit ym. myös testattu, mutta parhaimmistoon meni nexium!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: