Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

JanetteErikoinen röyhtäily12.4.2018 19:17
Moi,

erikoinen kysymys, mutta onko teillä refluksitautiin liittyvä röyhtäily "normiröyhtäilyä" vai onko siinä havaittavissa jotain erikoisuuksia? Mun oireiluni aikana olen huomannut, että omat röyhtäilyt eivät ole ainakaan sellaisia mitä ennen oireilua röyhtäily on ollut. Tuntuu kuin vetäisin ensin ilmaa sisään ja kuuluu samalla sellainen epätavallinen ääni, samalla kurkussa tuntuu outoa supistelua (ehkä siellä yläsulkijan kohdalla) ja sitten tulee se varsinainen röyhtäisy. Välillä on ensin tuota supistelua hetken aikaa sitten vasta tulee röyhtäisy.

Todella inhottavaa ja elämää rajoittavaa! Onko kellään vastaavia kokemuksia refluksitautiin liittyvästä röyhtäilystä? Itsellä ei siis refluksidiagnoosia ole, mutta epäilen sitä vahvasti.

refluksitautiRe: Erikoinen röyhtäily12.4.2018 19:41
Kun refluksi on pahana on minulla röyhtäilyjä useita kymmeniä päivässä. Mitään erikoista en niissä kuitenkaan huomaa, muuta kuin että tietty ruokatorvessa enempi semmoista painetta runsaiden röyhtäilyjen seurauksena. Nämä röyhtäilythän ei itseasiassa ole kovin pahoja, mutta tietty häiritsevää. Pahimmat oireet ovat se kipu ja polte, jotka tulevat rintaan ja kurkkuun ja sitten tietysti se palan tunne kurkkuun ja kurkun kuristus, ne ovat todella häiritseviä. Happosalpaajia en ehkä lähtisi vielä kokeilemaan pelkkään röyhtäilyyn, mutta jos alkaa muitakin oireita tulla (edellä mainitsemania), niin apteekistakin saa lyhyitä kuuria. Jos ei happosalpaajat auta sanotaan nyt kuukauden kuurilla yhtään siihen röyhtäilyyn, niin sitten lääkäriin.

HanneleRe: Erikoinen röyhtäily15.4.2018 11:43
Oletko kuullut ruokatorviröyhtäilystä? En tiedä onko täällä ihmisiä, joilla sitä on, mutta syntymekanismi siinä on siis erilainen kuin normaalissa röyhtäilyssä. Kannattaa googlettaa tuo.

PirpanaRe: Erikoinen röyhtäily7.1.2022 18:02
Tuossa kerrotaan hyvin, ja kuvien kanssa, ruokatorviröyhtäilystä: https://www.duodecimlehti.fi/duo13412

PirpanaRe: Erikoinen röyhtäily7.1.2022 18:10
"Ruokatorviröyhtäilyn taustalla on tiedostamaton, itse opittu tapa, joten toistaiseksi sen parhaaksi hoidoksi on osoittautunut puheterapeutin antama terapia (2,19). Puheterapeutti toimii aktiivisessa yhteistyössä muiden ammattiryhmien kanssa, ja ainakin osa tutkimus- ja hoitokäynneistä toteutetaan yhteistyössä psykologin kanssa. Terapian kulmakivenä on supragastrisen röyhtäilyn mekanismin selvittäminen potilaalle."

"Potilaille opetetaan oikeanlainen palleahengitystekniikka. Oirekuvaa lähestytään tavankääntämismenetelmän keinoin siten, että potilas omaksuu uuden, kilpailevan tavan reagoida (palleahengitys) yllykkeeseen, joka on aikaisemmin aiheuttanut ongelmallisen reaktion (20). Potilaita opetetaan tunnistamaan röyhtäilyä ennakoivat oireet ja keskittymään rentoutus- ja palleahengitysharjotuksiin, ennen kuin röyhtäily alkaa." Sama linkki kuin edellisessä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: