Google translator

Sivusto löytyy myös täältä:Sivustolla käyttäjiä paikalla:


(sivuston tilastot >> klikkaa punaista laatikkoa)

Käyntejä marraskuusta 2009 alkaen:

Käyntejä kotisivuilla:5181342 kpl

Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Sitrussylkirauhastulehdus31.12.2012 16:43
Mulla alkoi joulunpyhinä outo kipu leuankärjestä kaulan suuntaan muutama sentti. Ihan tossa leauan alla siis. Ajattelin ensin että se olisi lihaskipua, mutta kun ei vieläkään helpottanut niin menin lääkäriin. Lääkäri tutki, paineli ja lähetti verikokeisiin. Diagnoosi oli sylkirauhastulehdus oireiden ja tunnustelun perusteella. Tulehdusarvo ei ollut koholla. Kipu ei ole mitenkään sietämätön, en esim. ota särkylääkettä, mutta kipu on jatkuva ja kaulassa tuntuu pehmeä kohouma.

Lääkäri kirjoitti myös viikon Kefalex-kuurin (ab). Tulehduskipulääkettäkin sais ottaa, mutta eihän se käy. Niinpä panen Voltaren-voidetta kaulaan, sovittiin että haen kuurin jos oireet pahenee. kurkkua saa myös painella ja hautoa, jotta mätä (?) tulee ulos. Sylkitiehyessä voi myös kuulemma olla kivi.

Onko kellään ollut tämmöstä, entä onko kokemusta Kefalexista?
Hyvät uudet vuodet kaikesta huolimatta kaikille!

HansuRe: sylkirauhastulehdus1.1.2013 19:57
Parempaa uutta vuotta! Ikävä tuo sun juttu....

SitrusRe: sylkirauhastulehdus3.1.2013 18:50
Voltaren-voide tuntuu auttavan. Lääkäri tuumasi että käytetään sitä viikko, sit katotaan uudelleen. Ab-kuuria ei otettu. Hyvä.

refluksikurkkuRe: sylkirauhastulehdus6.1.2013 14:04
Hieno juttu, että voide auttaa!

SitrusRe: sylkirauhastulehdus6.1.2013 17:06
Joo, kyllä se on auttanut. Tosin leuan alla tuntuu edelleen joku möntti. Mä en osaa sanoa pitäisikö siinä tuntua joku kohouma vai ei. Mutta kipu lähti.

SannaMaaritRe: sylkirauhastulehdus6.1.2013 17:40
Ystävälläni oli juuri vastaavanlainen kipu, se ultrattiin ja on kuulemma kaulakysta. Se olisi pitänyt leikata, mutta oli niin tulehtunut että toistaiseksi sai vaan lääkkeet. Ottivat kuitenkin koepalan, mutta kolme viikkoa menee tuloksien saamisessa.
Sillä se lähti kans liikkeelle kun tuntui pallo leuan alla ja sitten nousi jo pientä lämpöäkin. Voihan noita tietysti olla kaikenlaisia.
Ensimmäinen lääkäri hälle kuitenkin sanoi että flunssa vaan...

YlleRe: sylkirauhastulehdus18.4.2013 18:09
Kolmen vuoden oireilun kokemuksella:-) sanoisin, että tämä ei mihinkään häviää. Minulla tulee kova, pyöreä patti vasemman leuan alle. Aluksi (syksy, 2010) saatiin päivystyksessä pumpattua märkää ulos (todellakin noin kaksi dl) ja antibiootikuurin jälkeen olin kaksi kuukauttaa rauhassa. Sen jälkeen kolme kertaa antibioottikuurilla lievittyi, mutta tiehyeet olivat tukossa. Kevällä oli selvä, että kivit ovat tiehyen edessä ja ne pitää saada leikkamalla ulos. Olin niin kovassa kivussa, antibiootit eivät auttaneet, eikä kipulääkkeet, että purustin lopuksi itse nämä kaksi max -kokoista (eli noin puolen sentin kokoista) kalkkipalaa ulos. Se leikkaus jätetiin pois, kun kaikki rauhoitui. Nyt sitten olen taas tilanteessa, että antibiootti (Kefex,kymmenen päivää) ei ole auttanut yhteen. Nämä kaksi vuottaa on ollut tulehdusta yhteensä ehkä kaksi-kolmea kertaa ja antibioottikuuri jo varhaissa vaiheessa on auttanut. Arvelen, että siinä yhteydessä kivit, jotka olivat vielä pienenkokoisia, mahtuivat tulemaan tiehyeitä pitkin ylös ja ulos. Nyt nämä kivit ovat taas kai liian suuria (ymmärsin, että kivi kokoa pala-palata kalkkia lisää). Miksi ja mistä tätä sinne joutuu, en tietä. Tiedäkseni varmaa vastausta ei olekin.

SitrusRe: sylkirauhastulehdus18.4.2013 18:13
Mulla kyllä juttu parani. Kaikilla sylkirauhasessa ei ole kiveä - tai oikeastaan saostumaa. Ikävää että sulla homma on noin hankala.
Hammaslääkäri sekä yleislääkäri kyllä sanoivat, että joskus sylkikivi joudutaan leikkaamaan, jos sellainen on.

Pasilan JussiRe: sylkirauhastulehdus21.12.2013 17:25
Minulla on ollut jo n 20v krooninen sylkirauhastulehdus, eli tiehyet melkein tukossa(sain välillä painella että toimisivat). Leikkausta tarjottiin, mutta ei tuntunut hyvältä ajatukselta. Nyt olen n. kuukauden ajat hoitanut ientulehdusta Listerinellä (hammaslääkärin ehdotus) ja kas: Sylkirauhaset toimivat normaalisti taas! Kannattaa kokeilla, ei se ainakaan pahenna, paitsi että se vahvin ja paras litku on aika vahvan makuista...Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: