Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

NightlightMahalaukun tähystys nenän kautta16.12.2012 18:34
Sain juuri tietää että lääkärissä jossa käyn tehdään mahalaukun tähystys myös nenän kautta. Onko jollain kokemusta nenän kautta tehdystä tähystyksestä? Entä paljonko mahtaa noin suunnilleen maksaa? Toi ainakin kuulostaa mukavammalta tavalta kuin suun kautta tehtävä tähystys.

NightlightRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta16.12.2012 18:42
Sivulta löytyikin video nenän kautta tehdystä tähystyksestä (http://www.refluksi.fi/122). Näytti aika helpolta, mutta mielelläni silti kuulisin kokemuksia. Ja tuntuuko puudutettu sierain kovinkin epämukavalta?

UllaRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta16.12.2012 19:40
Minulle on tehty muutama vuosi sitten tähystys nenän kautta, tosin mahalaukkua ei tähystetty, vaan kurkkua. Ainoa epämielyttävä asia oli se, kun nenään suihkutettiin puudutusainetta, joka tuntui kurkkuun levitessään polttavalta. Muuten oli helppo ja kivuton toimenpide.

NightlightRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta17.12.2012 17:09
Täytyykin kysäistä tuosta seuraavan kerran kun menen lääkäriin. Kunhan ei olisi kovin kallis toimenpide.

Kauankohan pitää olla syömättä ja juomatta ennen tähystystä? Ja pitääköhän Nexiumista pitää taukoa? Entä kauanko tulosten saamisessa mahtaa kestää?

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta17.12.2012 17:59
Asiakasystävällisyyden vuoksi koko laite kehitetty (?) - kakominen jää pois .-) muuten suht sama ohuemalla letkulla ..

Kurkkutähytyksessä itselleni puudutusaine nenään laitettiin topsupuikolla eikä tuntunut nielussa mitenkään, ainoastaan tuossa nenän puolessavälin. Puudutusaine oli valinnainen. Lähinnä teki mieli kutittaa nenää tai vähän niistää tai ilmeillä.

Kurkkutähystyksessä letku ei koske kurkunpäähän - kun taas jossain vaiheessa nenän kautta tehtävä vatsatähystys tietenkin koskee.

Pystyistkö kysymään paikkaa ja kysymään tietoa lisää?

NightlightRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta22.12.2012 20:46
Enköhän, alkoi sen verran kiinnostaa toi vaihtoehto. Ja häiritsee kun en tiedä mahalaukun kuntoa ja tarkkaa syytä mun refluksiin.

Tuntuuko tuo kurkunpäähän koskeminen kovinkin inhottavalta?

NightlightRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta15.1.2013 14:09
Parin viikon päästä lääkäriin uusimaan Nexiumin resepti. Silloin voisi kysyä tosta tähystyksestäkin. Vaikka en tiedä uskallanko edes mennä, jos löytyykin jotain vakavaa. Eikö niitä tuloksiakin joudu odottamaan viikon?

SaturnusRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta15.1.2013 14:39
Kyllä siellä heti näkyy, jos on jotain pahasti pielessä. Koepalat otetaan ikään kuin varmistamaan lääkärin epäilyt. Varmasti saat tietää saman tien, jos jotakin on vialla. Älä arkaile, sillä jos onkin jotain, niin parempihan se on saada kiinni mahdollisimman nopeasti eiks niin?

Niin kuin mun tähystyksessä avustanut hoitaja totesi: "jos siellä on syöpä, niin paremmat mahdollisuudet selvitä mitä aiemmin se todetaan. Ja oikeastaan itse asia ei muutu ainakaan huonompaan suuntaan tähystämällä: eilen et tiennyt mikä vaivaa, tänään tiedät"

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta15.1.2013 20:53
Nightlight, kannattaa kysyä lääkäriltä tuota vaihtoehtoa. Mitenkäs sun lääkäri oli mieltä tähystykseen menosta sun ikäisellä ja sun vaivoilla?

Niinkuin tiedätkin, välttämättä mikään ei muutu tähystyksen myötä eli ei muuta kuin salpaajaa edelleen lisää :-) Meneekö N vielä liotettuna vai oletko jo saanut nielaistua kokonaisena?

NightlightRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta22.1.2013 17:08
refluksikurkku: Lääkäri sanoi silloin 5 vuotta sitten, ettei mun kannata mennä tähystykseen kun olen vielä sen verran nuori. Kuitenkin kiinnostaisi tietää vatsan kunto ja refluksin syy.

Luovuin kokonaan nielaisusta kun liotettuna on sittenkin parempi, koska silloin voi vähän säädellä paljonko niitä rakeita nielee. Kun luulen että pärjään kyllä vähän pienemmällä annoksella kuin 20 mg.

Ensi viikolla lääkäriaika ja silloin kysyn tuosta.


Saturnus: Onhan toi totta. Pelottaa vaan mahdottomasti jos lääkäri sanookin ettei hyvältä näytä.

Pikku MyyRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta13.3.2013 17:22
Nightlight , kysyitkö lääkäriltä tuosta nenän kautta tehtävästä tähystyksestä ? Olen kuullut että on helpompi.

Pikku MyyRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta20.3.2013 14:02
Hei , onko kenelläkään kokemuksia nenän kautta tehtävästä tähystyksestä ?

kuikkisuunoRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta20.3.2013 14:08
Pikku Myy,
sori, ei ole kokemuksia ja ainakin sielllä missä itse kävin vasta oli (se 12 mm "paksu" lektku ja) asenne sellainen että tähystys nykytekniikalla niin simppeliä, helppoa ettei heidän mielestään edes rauhoittavia tarvitse antaa (ja se sanoivat vielä että rauhoittavat vaan pilaa vatsan sisällön näkyvyyden?!)

Eli korreloiko letkun paksuus näkyvvyden/näytteenottokyvyn kanssa?

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta20.3.2013 15:04
Pikku Myy, meillä on vielä hirveän vähän tuossa toimenpiteessä olleita, koska laitteita on suhteessa vähemmän kuin noita suun kautta tehtäviä. Mutta lääkäripuolella sitä pidettiin ihan normaalina.

Jos haluat tutustua muuten, videota löytyy tuolta Refluksi:Tutkimukset osiosta (transnasaalinen). Tays:n gastropuolen mielestä se oli ihan ok, kun viimeksi törmäsin yhteen heistä.

Oletko kysellyt oman paikkakuntasi paikoista tehdäänkö siellä missään tuota?

Pikku MyyRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta20.3.2013 16:03
Joo , itseasiassa mulla on mahdollisuus mennä tuohon nenän kautta tehtävään toimenpiteeseen. Pelkään sitäkin niin paljon että olisin halunnut kuulla kokemuksia ja tietysti positiivisia sellaisia. Tuossakin on kyllä se että joidenkin nenäontelot on niin ahtaita että sitten on pakko päätyä vain suun kautta tehtävään. Puudutussuihkeet kammottaa ja yleensäkin koko toimenpide. On tämä sairaus kyllä sellanen riesa tutkimuksineen päivineen. Nyt sitten on kyllä taasen ollut monta päivää helpompaa refluksivaivan osalta. Tällaista vuoristorataa...

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta20.3.2013 16:18
Sanos muuta, vuoristorata on kyllä hyvä termi kuvaan tätä prosessia.

Toivottavasti menee nenän kautta - olishan se helpompi niin kun jää se kakominen pois.

Itse on ollut nenän kautta tehtävässä kurkunpään peilauksessa, joka oli täysin ok. Onko sulle tehty aikaisemmin mitään nenän kautta?

Pikku MyyRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta20.3.2013 16:39
Ei niin minkäänlaista toimenpidettä. Sen takia tuo jännittääkin. Lueskelin tuolta yhtä vanhaa viestiketjua jonkun pelosta kun oli menossa tähystykseen. Kyllä niin tunsin myötätuntoa ! Itsellä suurinpiirtein samat fiilikset tällä hetkellä. Kyseiseen toimenpiteeseen pääsen varmaankin joskus kuukauden päästä. Mikäli nyt edes uskallan mennä. Tilannetta ei kyllä helpota se että jostain syystä ympärilläni on joitain ihmisiä joille tähystys on ollut helppo. Hyvä niin mutta omaa oloa se ei auta pätkääkään. Ainoastaan se voisi auttaa jos pääsisin nopeammin. Odottavan aika on pitkä. Mietin että on se kumma kun tuotakaan tutkimusta ei ole saatu kehiteltyä yhtään ihmisystävällisempään suuntaan.

Pikku MyyRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta20.3.2013 16:44
Refluksikurkku , piti kysymän sinulta miltä se tuntuu kun sierain puudutetaan ? Eihän se varmaan mitään kivaa ole mutta onko edes siedettävällä tasolla ?

isomyy 74Re: Mahalaukun tähystys nenän kautta23.3.2013 12:42
monenlaisia kokemuksia. Olisi hyvä tietää, mitä uusia mullistavia tietoja tuolla uudemmalla tekniikalla (nenän kautta) saavutetaan
Eikö kellekään lääkäri ole kertonut

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta23.3.2013 14:03
Pikku Myy, ymmärrän hyvin tuon ettei oma olo helpota vaikka joillakin se on mennyt helposti. Joskus ne,j oilla perinteisesti tehty tähystys on ollut helppo, ei sitten enää osaa asiaa nähdä toiselta kantilta. Paljon olisi laitekehityksen suunnalla vieläkin tehtävää tuossa asiassa ... eikä sitä kannata väheksyä muistelemalla 50 vuotta sitten tehtyjä tähystyksiä sillä ja tällä letkukoolla.

Isoin kysymys - onko sulle lääkäri suositellut juuri nyt tänä keväänä tähytykseen menoa?

Nenän kautta tehtävä tähytys on onneksi askel asiakasystävällisempään suuntaa, jolla vältetään samantyyppisiä yökkäys ym reaktiota mitä suun kautta tehtävässä usein tulee. Asiakasystävällisyys tämän tutkimusmuodon suurin etu nimenomaan onkin ja sillähän lääkärit tätä suosittelevatkin. Ja varsinkin sellaisille kenties, jotka joutuvat tähystykseen useampia kertoja elämänsä aikana ja tähystykset ovat olleet keskivertoa hanakalampia tai ne on jouduttu keskeyttämään (kehon reagoinnin vuoksi). Toisaalta sillä saadaan myös houkuteltua tähystykseen ihmisiä, jotka eivät ehkä menisi tavalliseen tähystykseen tai kunnalla/potilaalla ei ole varaa humautus/nukutustähystykseen. Tämä tähystysmuoto voi olla mahdollisuus myös niille, joilla kurkku on tavallista ahtaampi. Edellinen vastasi varmaan myös isomyy74 kommentiin.

Omasta kokemuksesta puudutus topsulla (liittt kurkkutähytyskeen nenän kautta) ei kyllä tunnu oikeastaan miltään kun se oli vaan kostutettu tops - puikko, jolla hiplattiinn tuonne yhden sieraimen yläosaan (eikä mitenkään hankalasti ylös) ... siinä kohtaa luultavammin käytävä kaareutuu ja letku ärsyttäisi/kutittaisi/ enemmän ilman puudutusta. PH mittauksehan se letku menee kanssa koko vuorokauden nenän kautta.

Tsemppiä Pikku Myy!!

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta23.3.2013 14:12
Pikku Myy, jos haluat tarkemmin nähdä mitä siinä tehdään, päävalikon Refluksi/Tutkimusosiosta http://www.refluksi.fi/19 löytyy linkki transnasaalisen tähystyksen esittelyvideoon (englkiel mutta luultavammin sama laitemerkki):

http://www.drchrisfraser.com/procedures-transnasal-gastroscopy.php

Pikku MyyRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta23.3.2013 15:26
Voi kiitos tuesta ! Mulla on huhtikuussa aika jo varattuna. Lähinnä pelottaakin se onko mun nenäontelot tarpeeksi tilavat . Lääkäri sanoi että se tähystin on jotain 5mm ja sillä saadaan otettua kaikki koepalat mitä tarvitaan. Mikäli nenän kautta ei onnistu ( olisi kyllä tosi huono tuuri )niin sitten se laitetaan suun kautta. Toisaalta helpottavaa tuossa on tähystimen koko , eli kurkunkin kautta vietynä joka tapauksessa helpompi kuin perinteisellä. Totta kai olen silti varautunut jonkinlaiseen yökkäilyyn. Siltä ei voi välttyä.
Olen katsonut tuon videon. Siitä oli tosi paljon apua. Olen lueskellut tämän sivuston antia tosi paljon ja täytyy myöntää että on paljon sellaista mistä en ole aiemmin tiennyt.

NightlightRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta23.3.2013 15:40
Pikku Myy, en ehtinyt kysyä kun lääkäri "tyrmäsi" heti koko ajatuksen että edes tarvitsisin tähystystä. Annoin asian toistaiseksi olla. Mutta jos joskus tuntuu että tarvitsee mennä, niin kysyn nenän kautta tehtävän mahdollisuutta. Kuulostaa niin paljon mukavammalta kuin suun kautta tehtävä.

isomyy74Re: Mahalaukun tähystys nenän kautta23.3.2013 18:30
Olin 2 vuotta sitten suunkautta tehdyssä tutkimuksessa. Tutut tiesivät kertoa, että voi olla kova paikka ja kehoittivat pyytämään puudutussuihketta. Niin tein, ja toimenpide oli siedettävä. Olin nyt ulkomailla sairaalassa vatsavaivojen takia ja yritettiin tehdä hommaa nenän kautta. Jo kapean letkun vieminen nenän kohdalla tuotti vaikeuksia, vaikka kaksi hätäistä hoitajaa molemmat yrittivät. Välillä pyysin "spaytä". Ei heillä kuulema sellaista ollut. Tökkivät ja tökkivät. Mutta jotain voidetta kuitenkin hieroivat letkuun. Verta nenästä tuli, ja panivat minut tunniksi lepäämään. Kun sitten kolmas yritys oli, tiesin jo kertoa puudutteen nimenkin (soitin Suomeen), mutta ei...Kolmas hoitaja keskeytti jälleen. Ehkä siksi, että itkin kipua. Puudutteita vain ei löytynyt ja ehkä nenässäkin jokin rakennevika.
Ensimmäinen kokemus Suomen julkisella puolella, toinen Espanjan vastaavalla. Paperissa lukee, että potilas kieltäytyi kokeesta. Parhaani yritin, mahdollisuuksieni mukaan "yhteistyöhaluinen".
Jo ajattelin, etten enää ikinä tähän nenäjuttuun mene. Mutta minulla suun kautta ok ja varmasti Suomessa.

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta23.3.2013 19:24
Pikkumyy, hyvä jos olet löytänyt uutta tietoa täältä! Tsemppiä - odottavan aika on pitkä! Kirjoittele fiiliksiä tänne vaan.

Kerrothan sitten muuten miten meni (jos nyt sattumalta poistuisit pitkäksi aikaa linjoilta) - olisi hienoa kuulla ensikäden tietoa Suomessa tehtävästä transnasaalista :-) Kielikontakti on huomattavasti pienempi, joka tekee siitä juuri sen asteita asiakasystävällisemmän. Pidetään peukkuja ettet kuulu harvinaisempaa ryhmään eli kapeakanavaisiin, miltä tuo isomyyn tapaus selvästi kuulostaa.

Laitteita on ollut pari vuotta Suomessa ja tähystyksen tekijöillä on näinollen jo aikamoinen kokemus ... Mä haluan kanssa tollaiseen :-)!
Selvitän ensi viikolla noita eri paikkoja, missä Suomessa tuon saa - siitä tulee aina välillä kuitenkin kysymyksiä.

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta23.3.2013 19:35
isomyy74, en tiedä espanjalaisesta terv.huollon tasosta yleensä mutta kuulostaa melko puutteeliselta, jos sinulle ei puudutetta löytynyt.
Suomessa ei kyllä tuosta tarvi onneksi huolehtia!

Hyvä tietää tulevaisuutta ajatellen,että sinulla on selvästikin ahtaat käytävät niin tiedät sanoa, jos yritetään tehdä jotain muuta nenätutkimusta. Ja hieno juttu sinulle, että suun kautta teht tähystys mielestäsi on nimenomaan ok - sittenhän tätä ei tarvi miettiä sen enempää käytännössä.

Jeps, jotain samaa näyttää olevan maiden välillä .... sama käytäntö kuin Suomessakin suun kautta tehtävässä tutkimuksessa ... jos tutkimus hankala tai mahdoton ammattilaisille, papereihin voi tulla merkintä "yhteistyökyvytön" tms ilmaisu ... eli aivan ihanan räikeä esimerkki potilaan syyllistämisestä :-)

Pikku MyyRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta23.3.2013 20:08
isomyy74 , kurja juttu tuo sun kokemuksesi :( . Mutta niinkuin refluksikurkku tuossa totesi niin nytpä ainakin tiedät mikä on sinulle sopiva tutkimusmenetelmä vastaisuudessa.

Itse luotan suomalaiseen osaamiseen ja tiedän todellakin olevani ammattitaitoisissa käsissä mikäli menen tähystykseen :)

Refluksikurkku , kiitos tsemppaamisesta ! :).

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta26.3.2013 16:27
Pikku Myy, onko helpompi kausi refluksioireilun kanssa jatkunut?

Pikku MyyRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta26.3.2013 17:23
Hei ! :) , aika hyvä olo viime päivinä ollut ruokatorvessa , lukuunottamatta eilistä. Syy oli se , että söin suurta herkkuani , uunilohta. Tai näin ainakin oletan että se lohen syöminen oli yksi mahdollinen syy. Iltasella sitten tuttu vihlova tunne ruokatorvessa ja kurkussa kireä olo.
Tänään kuitenkin jälleen ihan ok . Olen kyllä vähentänyt maitotuotteita sekä omenat. Kahvia juon vain aamulla. En myöskään syö enää rahkaa. Silicaa olen taas käyttänyt ehkä noin nelisen viikkoa. Mietin että nuo saattaa olla osatekijöitä parempaan oloon kurkussa. Ja muuten gluteenitonta leipää ja puuroa olen käyttänyt noin parisen viikkoa. Huomasin että jotenkin viljatuotteet , varsinkin vehnä , on mulle epäsopivaa. No , tässä tuli nyt ruokavalio selvitettyä :D.
Tuo kurkun kireys on sitten tosi inhottavaa kun se on ärtynyt. Silloin en meinaa uskaltaa nielaista mitään kun tuntuu että takertuu kaikki kiinni. Silloin syöminen tuntuu oikein erityiseltä taiteenlajilta. Ei sitä voi käsittääkään miten nielemisestä voi tulla koko elämää haittaava painajainen ennenkuin sen itse kokee. En soisi tätä vaivaa kyllä kenellekään.

Pikku MyyRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta10.4.2013 11:16
Hei ! Tähystys tehty nenän kautta ja voin kertoa omasta puolestani että oli todella potilasystävällinen toimenpide. Ei minkäänlaista paniikkia tai edes yökkäystä tullut toimenpiteen aikana. Toimenpiteen aikana pystyy mainiosti puhumaan ja mikään ei sattunut. Ainoastaan puudutussuihkeen laittaminen nenään kirveltää jonkin verran nenässä ja nielussa mutta ei todellakaan ole mikään mahdoton kestää. Lääkäri ja hoitohenkilökunta olivat todella ystävällisiä ja osaavia. Kaikki koepalat saatiin otettua ja niitä sitten odotellaan. Helpotti tosi paljon että menin.
Itse ajattelen että niille joille on tosi kauheaa tuo suun kautta tehtävä tähystys niin olisi hyvä jos saisivat tuon toimenpiteen nenän kautta mikäli vain nenän kautta mahtuu. Tämä on toki vain minun mielipiteeni :).

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta10.4.2013 14:31
Upea juttu, Pikku Myy!! Ja vielä pystyit puhumaankin??!
Tahtoo kanssa ton! Paljonko siitä tuli sinulle laskua kaiken kaikkiaan about?

Sulla on auttanut toi vehnätön linja .. arvaapa mitä - minä kokeilin toiseen suuntaan (huomattava vehnän lisäys) eikä kertakaikkisesti mitään. Toisella toinen, toisella sitten taas ei :-) tätä tämä on!

Pikku MyyRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta12.4.2013 22:52
Hei ! Mun ei tarvitse maksaa kuin se poliklinikkamaksu. Ei tehty yksityisellä. Mutta tosi nopeasti pääsin kyllä tähystykseen. Ihmettelen sitä kun monet tosiaan joutuu odottamaan pitkään. Aika kurjaa sellanen. No , mulle kävi hyvin että pääsin pian.

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta30.4.2013 14:20
Nostoa ...

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta28.6.2013 15:48
Nostoa nenän kautta tehtävästä vatsatähystyksestä ...

NightlightRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta26.4.2014 20:24
Jotenkin tekisi mieli mennä nenän kautta tehtävään tähystykseen, vaikka lääkäri kuinka sanoo että mun ikäisten tähystäminen on turhaa. Haluaisin tietää tarkemmin mistä mun refluksini johtuu.

kaasurefluksiRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta27.4.2014 9:26
Siitä on nyt yli vuosi, kun Pikku Myy siellä kävi. Onkohan tässä vuoden aikana kukaan muu käynyt nenän kautta tehtävässä operaatiossa?

Itseäkin kiinnostaisi tuo vaihtoehto. Tähystys mahdollisesti edessä, ja suun kautta tehtävänä jo koko ajatus tuntuu toivottomalta.. mulla on niin kova yökkäysrefleksi, että on mm. kerran tullut oksennus ku lääkäri kurkkuun katsoessa tunki sen jäätelötikkunsa vähä turhan syvälle.

refluksikurkkuRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta27.4.2014 11:35
Kovasti on samoilla linjoilla aatokset täälläkin ....

HippoRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta24.6.2014 11:58
Suun kautta koko operaatio osoittautui minulla toivottamaksi yritykseksi. Letku painoi kurkkua ja teki tukehduttavan olon. Sain uuden ajan nukutuksessa tehtävään tähystykseen. Koska minulla on aikaisemmissa nukutuksissa ollut heräämisvaikeuksia, aloin miettiä tätä nenän kautta tehtävää tähystystä. Oulusta ei löydy yhtään lääkäritaloa, joka tekisi tähystyksiä nenän kautta, joten varasin ajan Porin lääkäritalosta!!!

Tuntuihan se hullulta matkustaa sinne saakka, mutta kyllä kannatti!! Vaikka nenärakenteeni ovat ahtaat, letku sujahti matkaan aika mukavasti. Painoi kurkussa jonkin verran, ei juuri yökkäyttänyt. Kokoa ajan pystyin puhumaan ja hengittämään normaalisti, vaikka jännitin operaatiota mahdottomasti. Kymmenisen minuuttia meni ja kaikki näytteet saatiin otettua toivotusti. Miellyttäväähän tähystäminen ei ole, mutta asiakasystävällisyydessään nenän kautta tehtävä operaatio on aivan toiselta planeetalta.

kaasurefluksiRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta24.6.2014 12:14
Jep, tuli itsekin todettua, että Oulussa ei nenän kautta tehtävään tähystykseen pääse. Jouduin sitten käymään perinteisessä tähystyksessä viime viikolla, ja voin sanoa että oli ensimmäinen ja viimeinen kerta. Eihän sieltä mitään vikaa edes löytynyt, ainakaan silmämääräisesti. Koepaloista odottelen vielä tuloksia.

Vaan jos vielä joskus tähystykseen joutuu, niin taidan itsekin suosiolla ajella kauemmaksi, kuulostaa nenän kautta tehtynä niin paljon helpommalta.

jonesRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta9.2.2017 14:29
Nostanpa tämän ylös - onko nyt niin että Pori on edelleen ainoa paikka jossa tätä tutkimusta tehdään? Onpa kehnoa tarjonta jos näin on.

PelokasRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta7.7.2022 10:16
Sattuuko jollakin olemaan tietoa nykytilanteesta? Mistä voisi saada tähystyksen nenän kautta (yksityiseltä)?

JapiRe: Mahalaukun tähystys nenän kautta3.8.2022 21:18
Mulle on aikoinaan, n. vuonna 2005 tai nijtä aikoja tehty ohutsuolen tähystys nenän kautta. Ei samalla tavalla inhottava kuln letkun nieleminen, mutta ei se nyt mitään erityisen mukavaakaan ollut.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: