Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Rakenteellinen_Taisin löytää refluksini aiheuttajan7.3.2018 15:39
Tulin tänne jakamaan tiedon kanssanne, koska tämä saattaa koskettaa muitakin. Lisäksi olen saanut kaikilta palstalaisilta niin paljon tukea, että sanat ei riitä.

Allergia voi aiheuttaa refluksia. Minulla ei ollutkaan vilja-allergiaa, niin kuin aluksi vahvasti luulin. Sen sijaan minulla näyttää olevan erittäin paha maitoproteiiniallergia mukaanluettuna kaseiini ja herat. Mistä siis tiedän, no jätin KAIKKI maitotuotteet pois jogurtista, rahkaan, maitoon jne. Meni 2 päivää ja oireet loppuivat.
Nyt olen ollut 4pv. Ilman salpaajia, ilman oireita. Ei jatkuvia sydämen rytmihäiriöitä tai ylösnousua ja poltetta. Söin jopa karjalanpaistia x4 eikä mitään! Mahdoton palantunne ja nielemisvaikeudet ovat poissa, jatkuvat kouristelut ruokatorvelta ovat loppuneet, aivan kuin ruokatorvi vetäisi uudelleen. Lisäksi akne on lähestulkoon kadonnut, samoin voimakas atopia. Myös melkein leikkausjonossa ollut olkapääni jännetulehdus loppui.

Viljojen jättäminen auttoi, koska voin käyttö väheni ja osassa leipiä on maitojuuri. Samalla kuitenkin lisäsin maitotuotteita runsaasti ja ihmettelin, miksi en etene ruokavaliossani ja oireilen edelleen. Ajatuksena olisi ottaa takaisin viljat hiljattain sekä korvata maito vaihtoehtoisilla tuotteilla. Olen vielä viljattomalla, kunnes suolisto rauhoittuu kunnolla.

Uskokaa tai älkää, mutta minulla oli paha refluksi ja lääkärin mukaan synnynnäisesti löysä sulkija sekä gastriitti, mutta en usko enää että sulkijani olisi jatkuvasti löysä. Muutenhan minua närästäisi nytkin!
Teen toipumista edelleen, sillä ruokatorven alasulkijassa tuntuu pientä kramppausta toisinaan ja suoliston kuntouttamiseen menee vielä pitkä tovi. Röyhtäilen vielä paljon, mutta ne on sellaisia ilmaröyhyjä. Olen orientoitunut siihen, että närästys voi tulla milloin tahansa takaisin. Olen kuitenkin niin ihmeissäni ja suorastaan puulla päähän lyöty: en olisi ikimaailmassa uskonut tätä, että maito voisi olla syyllinen.

Minulla oli niin hullu refluksi, että luulin kuolevani vähintään sydänvikaan. Lisäreitä oli jatkuvasti ja aina syömisen yhteydessä ja sen jälkeen. Oksentelin vatsanestettä röyhyjen mukana ihan jatkuvasti, oli kipuja ja pahaa nielemisvaikeutta, ummetusta. Luulin tosissani välillä, että teen kuolemaa helvetillisen refluksini kanssa. Minulla ei tuntunut olevan edes elämää, koska olin niin yhtä sairauteni kanssa.

Haluan kertoa tämän rohkaisuna ja etenkin koska maitoallergiaa pidetään lastenjuttuna. Kuitenkin lastenkin kohdalla allergiaoireena on refluksia ja pulauttelua. Meitä on varmasti enemmän kun mitä on tutkittu. Aion mennä vielä uusiin allergiatesteihin, mutta aina kaikki ei sielläkään näy.

Maitoallergiasta tuskin siis on kyse, jos kärsii tyrästä tms. Mutta kuitenkin kehotan miettimään tämänkin mahdollisuutta. Täytyy olla siis 2 viikkoa täysin ilman maitotuotteita, ei edes korvikkeita ja katsoa toimiiko. Jos ei niin aina voi palata takaisin niiden pariin. ☺

SusaRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan7.3.2018 15:51
Aivan mahtava lukea tällaista! Meidän refluksi tarinat ovat olleet niin saman tapaisia että täytyy mainita että itselläni tuo olkapään jännetulehdus oli jatkuvana riesana myös. Toivon todella että oireesi pysyvät pois ja miksipä ei pysyisi. :)

Aurinkoista ja refluksivapaata kevättä sinulle! <3

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan7.3.2018 16:06
Kiitos Susa ❤

Vielä olen toipilaana täällä ja aionkin vielä viihtyä keskuudessanne 😌
Toivon, että pikkuhiljaa keho normalisoituu. Tämä on itselleni vaan niiin uutta, olenhan sairastanut seitsemän vuotta refluksia ja viimeiset kolme tosi pahana.
Ajatuksissani olette kyllä kaikki te, kenellä on yhtään refluksia. Mietinkin jopa, että tekisinkö blogin maidottomuudesta, siinä mielessä että sieltä saisi sitten ohjeita leivontaan ja ruuanlaittoon, mutta se nyt vaan on ajatus, koska en tiedä löytyisikö sille kuitenkaan lukijakaartia. 😅
Tsemppiä myös sinulle Susa!

SitrusRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan7.3.2018 16:47
Todella upeeta!!
Mistä keksit epäillä?
💞🌹💞
Kauanko olet ollut oireeton?

VaniljaRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan7.3.2018 17:06
Ihana uutinen todellakin. Tällaista se voi olla, monen vuoden jälkeen löytyykin yhtäkkiä apu. Toivoa ei todellakaan kannata missään vaiheessa menettää. Ikinä ei tiedä mistä se apu löytyy. Tämä antaa varmasti toivoa monelle muullekin. Onnea toipumiseen Rakenteellinen! Miten olkapää on muuten oireillut?

RentukkaRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan7.3.2018 17:56
Hieno kuulla ja lukea toipumisestasi. Omalla kohdalla taas mietin, mikä se olisi ja olisiko minulla joku vastaaa ruoka-aine.
Kerro kuulumisia jatkossakin. Onnea niin tosi paljon Sinulle Rakenteellinen.

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan7.3.2018 18:19
Kiitos kaikki tukijat!! ❤
Keksin epäillä asiaa, kun mieheni ehdotti minulle että mitäpä jos testiksi jättäisin maitotuotteet pois. Suhtauduin asiaan hyvin suurella varauksella, sillä tiesin kyllä miten paljon maitoa on tutkittu ja vähän huonommassakin valossa, tähän voisi linkata vaikka kuinka lähteitä...mutta siis varauksella siksi, kun ajattelin ettei se nyt maitotuotteista ainakaan johdu. Ja kappas kehveli, olin väärässä😅
Oireettomia päiviä on nyt takana neljä, välillä röyhtäyttelee vielä kovasti, samoin sulkija kipuilee mutta en tunne närästystä tai jatkuvia rytmihäiriöitä. Vatsassa ei ole kipua, mutta sellaista kuplimista tuntuu, luultavasti happotasapaino on vielä häiriintynyt lääkityksen jäljiltä.
Olkapäästä repesi rustorengas viime keväänä, jonka seurauksena tuli massiivinen tulehdus jänteiden ympärille. Se oireili turvotuksena, kipuna ja liikerajoituksina. Kävin fysioterapiassa pitkälle syksyyn, kunnes sain omahoitojumpan, se ei kuitenkaan tehonnut. Ortopedi laittoi kortisonia eikä sekään auttanut, en pystynyt edes nukkumaan kipeällä puolella. Olin jo tosi lähellä leikkausharkintaa, kunnes käsi alkoikin toipua viljattomalla kaudella. Ortopedikin oli sitä mieltä ettei tarvitse leikkuuseen menn ja nyt maidottomalla ollessani, loputkin kivut ja liikerajoitukset hävisivät ja turvotusta on vaan vähän eli kananmunan kokoinen patti sen 2 tennispallon sijaan. 👍
Ja viivyn toki täällä kertomassa toipumisestani 😊

SitrusRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan7.3.2018 19:19
Jos jaksat, niin kerrotko vielä, millainen rakenteellinen vika sinulla on.
Sun tarina on niin hieno!

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan7.3.2018 19:27
No siis gastrolääkärin mukaan synnynnäinen rakenteellinen väljyys sulkijalihaksessa ja se lihaksen toiminta on sellaista, että se avautui ja sulkeutui liian hitaasti. Sulkija ei kuitenkaan ole täysin toimimaton. Ja joku linja oli tarkka. Näin sanottiin.
En ihan täysin oireeton ole sinänsä, sillä on kipua ja röyhyjä ja muutama lisälyönti vielä tuntunut, mutta en tunne jokapäiväistä närästystä edelleenkään.. 😶

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan8.3.2018 16:27
Höpöttelen tässä yksikseni, mutta osaisiko joku neuvoa hyviä ja tehokkaita maitohappobakteereita? Siis sellaisia missä ei ole käytetty mitään maidonlähteitä. Pitänee varmaan käydä apteekissa kyselemässä.😊
Suolisto tuntuu lähinnä olevan eniten harmissaan, pitäisi sitä nyt hoidella. Pitää muuten muistuttaa, että meidän elimistömme on yllättävän viisas, vaikka aina ei siltä tunnukaan. Minäkin olin tunkenut kaksin käsin maitotuotteita napaani, vaikka elimistö huusi että lopeta jo. En vaan kuunnellut ja tässä korjailen nyt tuhoja.
Olen varailemassa aikaa lääkärille allergiatesteihin ensi viikoksi ja jos jotain kiinnostaa voin kertoa löytyikö mitään.

SitrusRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan8.3.2018 17:14
Muistelen jonkun kertoneen, että ruokatorven alasulkija puuttuu. Luulin että se olit sinä.

Sanoiko lääkäri sulle, mistä tietää alasulkijan löysyys olisi synnynnäistä? Ellei sitten siitä, että on kärsinyt refluksista koko ikänsä.
Mulle lääkäri sanoi ekassa skopiassa, että sulkijan toiminnan heikkeneminen onhankittu ominaisuus, ja että se ei siitä parane kun on kerran tullut.

Mutta mistä näitä tietää.

GingerRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan8.3.2018 18:26
Mä sain suolistoni kuntoon (vuosien Somacin syönnin jälkeen) L-glutamaatti aminohapon (auttaa suolinukkaa kasvamaan uudestaan), Puhdas+Saccharomyces Boulardii-hiivakapseleilla (valmistelee suolinukkaa jotta maitohappobakterit pystyy kiinnittymään) ja puhdas+ maitohappobakteereilla (sisältää 5miljardia elävää bakteeria. Apteekissa tuotteet ovat kalleimpia. Itse ostan joko luontaistuotekaupasta tai halpakaupasta esim. Kärkkäinen tai Halpa-halli.

Prebioottina voi käyttää Psylliumia, se on vastaava tuote kuin apteekin Vi-Siblin, mutta ilman makeutusaineita ja halvempi, kun ostaa esim. Prisman gluteenittomien tuotteiden osastolta. Se tuo siis suolinukalle kuitua, johon maitohappobakteerit voi kiinnittyä. Kannattaa aloittaa pienellä määrällä 1/2 tl lasilliseen vettä, annetaan turvota geeliksi.

Boulardii-kapselit on sama tuote kuin apteekin Precosa. Precosa maksaa 30 kpl 28 euroa. Ostin halpakaupasta puhdas+ tuplapakkausen jossa Boulardii-kapseleita 60 kpl ja mhbakteeri-kapseleita 75 kpl, yhteensä 28 euroa tarjouksessa.

Toinen hyvä mhbakteeri on Bioteekin Probiootti plus. Varmista että tuotteessa on vähintään 5 miljardia bakteeria, mitä merkkiä sit päädytkin ostamaan. Olen käyttänyt myös Lifen omaa probioottia. Se voidaan ottaa aterian yhteydessä. Se maksaa 60 kpl noin 20 euroa.

Toivottavasti saat suolistosi kuntoon. Siitä lähtee koko kehon hyvinvointi. 😊💕

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan8.3.2018 18:35
Kiitos vinkeistä. Käyn ostoksilla, jospa palautuminen alkais pikkuhiljaa tai onhan se alkanutkin mutta et maha rauhottuis.😊
Joo siis sanoi kyllä ja olen pienenäkin ollut kova pulauttelemaan et kai oli silloinkin jo jotain. Joo no ota näistä nyt selkoa kun yks lääkäri sanoo toista ja toinen toista 😁
Päädyn kuitenkin ehkä tohon sun lääkärin teoriaan siksikin, koska jos tämä olis pysyvää olisin vieläkin kipeä.

Syysmyrkkylilja Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan8.3.2018 21:35
Rakenteellinen: Ihanaa kuulla tällaisia hyviä uutisia vaihteeksi jostain! toivon todella että refluksi on nyt sinulle taaksejäänyttä elämää! 😊
Itsekin olen miettinyt tuota maitotuotteiden poisjättämistä, en kuitenkaan ole vielä saanut aikaiseksi. Toistaiseksi olen viljattomalla ja sokerittomia, tuntuu että refluksi on vähän parempi, mutta suolisto entistä ärtyneempi. Kieltämättä kun en nyt syö viljaa niin vedän esim jogurttia kaksin käsin. Pakko se on poissulkea vielä sekin vaihtoehto. Olen jo aika monelta ihmiseltä kuullut samansuuntaisia kokemuksia, kuinka moni vaiva on parantunut maidon poisjättämisellä.

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan8.3.2018 23:39
Syysmyrkkylilja: ajattelin sua tossa yksi päivä kun olin lukevinani toista ketjua jossa kerroit aikeistasi ruokavalion suhteen. Mietin just että sinunkaltaiset refluksi-ihmiset tosissaan voisivat hyötyä maidottomasta kokeilusta, eihän sitä koskaan tiedä!
Minä olen edelleen viljattomalla ja koen sen auttaneen suolistoanikin. Tosin ajattelin ajan kuluessa palata joidenkin viljojen pariin, kun onhan tämä maidottomuus+viljattomuus aika raskas yhdistelmä toisinaan 😅
Mulla ei ole palannut reflu tai närästys, vaikka vetelin pannulla öljyssä tiristettyä munakasta äskettäin 👏 mutta vielä tuntuu kramppia alasulkijassa, joskin vähemmin kuin eilen ja röyhyt alkaneet jo tasottumaan. Ihan itkettää tämä juttu! Suoliston kanssa saan vielä taistella, se tuntuu olevan eniten sekaisin kaiken jäljiltä.
Minä en ois ite varmaan ikinä tätä keksinyt ja söisin edelleen lääkkeitä, jos mieheni ei olisi niin maitovastainen 😏 Paljon löytyy jo nyt tutkittua tietoa maidon kiistanalaisuudesta ja itse koen vähän olevani huijattu, kun lapsesta asti on sitä toitotettu että maitoa pitää juoda ja silti meillä on eniten sydän-ja verisuonitauteja, diabetestä ja osteoporoosia. Näistä mielenkiintoisin tutkimus tehtiin ruotsissa v. 2014 kun todettiin että maito ylläpitää hiljaista matala-asteista tulehdusta KAIKILLA maitoa nauttivilla riippumatta aiemmista sairauksista. Voisin vaikka kaivaa tähän sen artikkelin jostain. Aikuinen ihminen ei tarvitse maitoa mihinkään paitsi kalsiumia, josta se ei sitä paremmin muualta imeytyvänä saisi. Fosforin suhde on liian iso verrattuna kalsiumiin maitotuotteissa, minkä takia se kalsium ei usein imeydykään sieltä elimistöön niin kuin pitäisi. Ja onhan näitä vaik kuinka paljon mut vain muutamia mainitakseni.

GingerRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan8.3.2018 23:56
Tuo psyllium tai Vi-Siblin auttaa niin löysään vatsaan kuin ummetukseen. Sitä mulle suositteli gastro-lääkäri jo vuonna 2009.

Kalsiumin imeytymiseen auttaa K2-vitamiini. Se lujittaa kalsiumin luihin kuin betoni.

rentukkaRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan9.3.2018 8:32
Muisti palaa pätkittäin ja nyt muistan kuinka nuorena olin saman ajan juomatta maitoa tai piimää kuin kahviakin, ja muita maitotuotteita ei juuri ollutkaan paitsi jogurttia ja viiliä joita en myöskään syönyt. Juustoa söin, koska muutoin vanhempien mielestä luuni tulisivat sortumaan ennen aikojaan. Eipä tuota sortumavaaraa tiedä, tänään voi luu katketa, mutta olen jo 60+, ja testeissä on todettu ihan hyvä luun rakenne.
Vatsani oli silloin tosi hyvässä kunnossa, ei sitä mitenkään tutkittu, mutta kahvin ja maitotuotteiden pois jättäminen tuntui vaan hyvälle. Sittemmin olen palannut kahvin juojaksi ja maitotuoteiden käyttäjäksi. Nyt juon kahvia vain pikkukupin, sokeri ja vehnä ne ovat pois.
Muistan kun yksi viisas lääkäri sanoi minulle, että maito on vasikan juomaa, se ei sovi aikuiselle ihmiselle välttämättä. Tästäkin toteamuksesta on aikaa jo vuosikymmeniä ja olen asiat aina unohtanut kun on tullut parempi aika.
Toisaalta kun olin töissä, en viime vuosina enää edes jaksanut miettiä suolistoni ja vatsani kuntoa, kun tuntui pahemmalle lisäsin lääkitystä ja paremmalle vähensin lääkitystä. Se oli ohjeena lääkäriltä.
Välillä söin precosaa lisäksi kun vatsa oli niin totaalisen sekaisin.
Nyt on aikaa ja myös voimia paneutua tähän suoliston kuntoon, joka lienee tosi huonossa hapessa kaiken sen jälkeen.
Vuosikymmenten aikana olen tavannut kymmeniä lääkäreitä jotka ei juuri ole korvaansa lotkauttaneet aiheuttajan selville saamiseksi. Ja viime kesäinen ab. kuuri aiheutti täydellisen kaaoksen vatsassa. Josta tämä kaikki lähti.
Mutta maidoton....täytyy kokeilla taas kerran eipä tuo ota jos ei annakkaan.

VaniljaRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan9.3.2018 9:34
Rakenteellinen, minulla kesti myös aika kauan ennenkuin suolisto rauhottui. Olin jo menettää toivoni kokonaan, mutta kun vain sitkeästi jatkoin ruokavaliollani niin oireet hävisivät kokonaan. Nuo ruokatorven krampit ja tuntemukset ovat myös tuttuja. Nyt on kuitenkin tilanne pysynyt hyvänä. En edes huomaa, enkä hirveästi ajattele ruokavaliotani. Syön mitä tekee mieli, mutta toki noudatan määrättyjä juttuja ja nautin terveellisestä, hyvää tekevästä ja parantavasta ruoasta.

SitrusRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan9.3.2018 10:08
Olikohan se psyllium, mitä on banaanissa, artisokassa ja joissain muissa? En löydä nyt lähteitä? Ihmettelin miksi nämä lempeän makuiset ruoat saa refluksin. Ne tuottavat ilmaa. Joten olisin varovainen psylliumin kanssa.

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan9.3.2018 12:18
Mun ei ole tarttenut psylliumia nyt kokeilla kun vatsa toimii paremmim kuin vuosiin mut siellä vatsassa tuntuu olevan vähän niin kuin käymistila. Banaani ei mua närästä enää yhtään, olen testannut sen monesti. Myös mandariinit menee ilman oireita 👍
Uskon vahvasti että ajan kanssa krampit ja muutkin tuntemukset katoaa 😊
Aina voi syödä kalkkitabletteja jos siltä näyttää ja jos haluaa jatkaa maidotonta linjaa pidemmän aikaa kuin 2 vkoa. Tämä maito ei tietenkään ole kaikkien ihmisten mahdollinen oireiden aiheuttaja, eikä kaikkea paranna mutta aina voi kokeilla.

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan9.3.2018 14:31
Ai niin ja kävin nyt metsästämässä niitä maitohappobakteereja. Apteekkarin kanssa juttelin ja löytyi yksi ainoa gefiliuksen sininen 50kpl maitohappo, jossa ei ole käytetty maitoproteiinia. Apteekkari sanoi myös ettei riitä, että lukee laktoositon kun siellä on silti sitä maitoproteiinia. Että tarkkana pitää olla 😅

Syysmyrkkylilja Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan9.3.2018 14:37
Rakenteellinen: Juu, sitä minäkin toivon että tän mun refluksin taustalta löytyisi joku ruoka-aine joka sen aiheuttaa. On kyllä aika haasteellista olla sekä viljaton että maidoton. Vähän toivoisin että saisin ujutettua esim. kauran takaisin niin voisin maidon sijaan käyttää vaikka kauramaitoa. Mulla kun on ärtyneen suolen oireyhtymä, niin myös tosta fodmap ruokavaliosta haluan pitää kiinni, siinä kielletään kaikki soijamaidot ja soijajogurtit yms..Toi fodmap on mulle ainut mistä on ollut suoliston rauhoittamiseen jotain hyötyä..
Olen kyllä samaa mieltä siitä, että vähän kyseenalaistan maidon tarpeellisuuden ja terveellisyyden, lukuunottamatta just tuota kalsiumia ja D-vitamiinia mitä siitä saa.

Tuosta psylliumista vielä: psyllium on jänönratamon kuivattuja siemeniä vai oliko se siemenkuorta. Sitäkin olen säännöllisesti käyttänyt, pitää suoliston toiminnan säännöllisenä. Tietysti kun sen aloittaa, niin kannattaa aloittaa pienillä annoksilla, koska alussa voi tulla ilmaa vatsaan tai kipuja, mutta kyllä psyllium on varmasti yksi siedetyimpiä ja hellävaraisimpia kuituvalmisteita.

Syysmyrkkylilja Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan9.3.2018 14:41
Ja maitohappobakteerit tilaan nykyään iHerbista, tulee paljon halvemmaksi.
Yksi merkki mitä käytän on Healthy Origins, Natural probiotic 30 billion cfu's, siinä on kahdeksaa eri maitohappobakteerikantaa. Ei sisällä maitoa eikä mitään muutakaan ylimääräistä 😃

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan9.3.2018 14:48
Joo siis mullahan ennen refluksitautia joku sisätautilääkäri väitti olevan just ärtynyt suoli, mutta vika on mulla aina ollut enemmän yläruuansulatuskanavassa. Uskon, että voit yhdistellä: lisää se kaura ruokavalioosi ja kokeile maidottomuutta. Itsekin haluaisin just kauran takaisin, kun pidän sen mausta. Ajatus olisi se vielä ottaa kunhan keho kokonaan rauhoittuu. Soijakin on sellainen et toisille sopii ja toisille se on ehdoton nou nou. Mulle puhkesi soija-allergia silloin jo tosi nuorena, että sitä en ainakaan käytä. Soijan sopimattomuus on itseasiassa aika yleistä maitoallergisilla.
Enpä vaan osannut ajatella sitä silloin, että maitotuotteistakin voi ongelmia saada.
Niin ja jos kärsii mieliala tai hormonihäiriöistä, ihan kaikenikäiset niin kannattaa miettiä miten paljon maitotuotteita syö.

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan9.3.2018 14:50
Aijaa! Kiva kun vinkkasit pitää tutkailla 😊 siskoni on kova tilailemaan just tuolta iherbista.😁

juissiRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan9.3.2018 15:07
Tätä maidotonta pitäs nyt kunnolla kokeilla itsekin. Olot olleet viime viikkoina kamalia. Yöt menee nieleskellessä ja on varmaan kyllä vikaa keuhkoissakin, kun niin torvi törisee, mutta nukkuminen sikahuonoa ollut.

Jäin miettimään tuota voisiko kookosmaitokin tehdä oireilua?

Muuten ruokaa menee valtavasti. Syön varmaan kolmen refluksitautisen edestä ja nälkä koko ajan. Matokuurikin hommattava näkyy.

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan9.3.2018 15:49
Mut sehän on ihan hyvä jos ruoka maistuu, kun yleensä se on toisinpäin!
Kookosmaito voi tehdä oireilua, jos on pähkinäallergiaa. Mutta ei kuitenkaan aina, on myös pähkinäallergisia jotka pystyvät käyttämään kookosmaitoa. Kauramaito voisi olla ehkä turvallisempi. Paransi minulla ainakin unenlaatua tuo maidottomuus.

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan9.3.2018 16:32
Niin ja vielä: kannattaa kiinnittää huomiota maidottomalla naudanlihan syöntiin. Naudanlihalla ja maitotuotteilla on samanlainen proteiinirakenne, minkä vuoksi osa maitoallergisista saa oireita myös naudanlihasta. Aina näin ei kuitenkaan ole, mutta voi olla 😅 itse en nyt oo ajatellut edes asian yhteyttä, joten testaamallahan se vaan selviää.

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan12.3.2018 23:36
Täällä taas yksinäni nostelen ketjuani 😁
Käväsin tänään verikokeissa, joissa selvitellään mm. Vehnää ja maitoallergiaa. Ajatus olisi vielä päästä prick-testiin, mikäli tuolta ei mitään löydy. Kokeilin tuossa lauantaina vehnää ja oireet oli niin räjähdysmäisen karseat, että sitä en kyllä enää suuhuni laita. Pientä närästelyä oli sen jälkeen ja vasta nyt alkaa tasoittumaan. Kai se pitää nyt uskoa ettei mulle käy kumpikaan maito eikä vehnä😞

juissiRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan13.3.2018 10:47
Ite tässä päätin taas parannella ruokavaliota. Pakkokin. Ei enää oluita ja roskaruokaa, enemmän kuituja ja lisätä liikuntaa. Pureskelusta hitaasti jo lähtee tää homma.

Syysmyrkkylilja Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan13.3.2018 14:05
Meinasinkin kysyä miten Rakenteellisella menee 😄 Kuinka luotettavia noi allergiatestit ovat ruoka-aineallergioissa?
Mäkin oon tässä ollut pari päivää ilman maitoa, en huomaa vielä ainakaan mitään eroa. Tuntuu että viljattomasta on enemmän hyötyä. Jännä sekin, et kauramaito tuntuu olevan ihan ok, mutta kun kokeilin syödä kaurapuuroa niin se närästää??

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan13.3.2018 16:04
Joo siis meni tosi loisteliaasti, kunnes repsahdin vehnään. Siitä tuli sellanen reaktio että huh huh ja näyttää kovin siltä että mun on jatkettava viljatonta. Nähtävästi ainoa tapa olla ilman lääkitystä on olla viljaton ja maidoton. Lääkepurnukkaan ei oo nyt tarvinnut kuitenkaan koskea, vaikka pienoista oireilua on ollut vehnän jälkeen.
Niin siis verikokeet ei oo aina paikkaansapitäviä ja joskus näkyy prick-testissä muttei verikokeissa ja toisinpäin. Lisäksi aikuisilla viljat ei näy kovinkaan hyvin, koska aina reaktio ei ole nopea vaan hidas. Maidosta tietääkseni ainakin yksityinen tekee joitain erityisviljelmiä verestä, niin että siinä mitataan nopeaa ja hidasta allergiaa sekä maitoproteiinin lisäksi myös heraa, kaseiinia jne. En tiedä, miten julkinen tutkii, kun multakin otettiin vaan joku perustesti julkisella puolella.
Ja siis joskus voi olla niin että kaura sopii eri muodossa eli ei keitettynä mutta sitten juomana käy. Samoin voi olla riisin kanssa. Ja juomassahan se kaura on ns.puhdasta mutta puurossa ei useinkaan, jolloin siinä voi olla jäämiä muista viljoista.
Uskaltauduin kokeilemaan kvinoa ja tässä nyt tunnustelen sopiiko. Mulle ei taida käydä tuo kaurakaan ja mietinkin kokeilevani manteli tai kookosmaitoa. Maidoton margariini käy ainakin itselleni eli korvaavatkin tuotteet täytyy kokeilla tarkasti. 😅

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan15.3.2018 21:51
Olen kahlannut läpi kohta kaikki nuo maidon vaihtoehtoiset juomat.. Tällä hetkellä näyttää ettei mikään niistä sovi. Soijaa voisin koettaa kokeilla, en ole sitä vuosiin juonut. Edes riisi ei sovi, ei myöskään manteli pähkinäallergiani takia ja kookos on todella tujun makuista. Maissia siedän pienissä määrissä ja myös kvinoa sopii. Vaan ei tuo riisi tai kaura 😳
Kyllä tämä vaatii kokonaan uuden tavan syödä ja tehdä ruokaa. Ei ole ihan easy tämä maidoton ja viljaton yhdistelmä. Täytynee yrittää vaan opetella ja syödä sitten kalkit purkista.

Syysmyrkkylilja Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan16.3.2018 15:00
Voi harmi ettei sulle tunnu sopivan mikään noista 😞 Mä taidan luopua tästä maidottomuudesta, kun en koe että se auttaisi mitään. Sen sijaan viljattomuutta yritän jatkaa, koska se tuntuu hyödylliseltä ja oireita vähentävältä. Tosin olen tässä yrittänyt löytää edes jotain viljaa joka sopisi, olen niin puuroaddikti, että harmittaa jossen voi aloittaa aamua puurolla. Kyllä se leivästä luopuminenkin harmittaa, olen syönyt itse tehtyä mantelileipää, mutta mun suolisto ei oikein tunnu sietävän mitään pähkinöitä eikä oikein siemeniäkään.. Kvinoaa munkin täytyy vielä kokeilla..
Joo, niin se vaan menee, että kyllä tämän taudin kanssa täytyy löytää ihan uusi tapa syödä, ja se on jokaisella yksilöllistä mistä löytyy se ratkaisu jolla saa olon paremmaksi.

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan16.3.2018 15:25
Niin se kyllä menee. Juu maidottomuudesta huomaa kyllä nopeasti auttaako vai eikö. Mulla on aika ilmeisesti molemmat herkkyydet ja siksi jatkan molemmilla linjoilla. Mä opettelin tekemään leipää luontaisesti gluteenittomista jauhoseoksista sekä perunajauhoista perunalepuskoita. Oletko kokeillut niitä, että käykö? Puuro muakin harmittelee hiukan, tattariin voi myös tehdä mutta musta sen maku on vaan karsea 😅 Maissia kannattaa myös kokeilla, mulle sopii pienissä erissä se, joskin isompina määrinä tulee iho-oireita ja ylävatsaongelmia.

Syysmyrkkylilja Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan16.3.2018 20:26
Musta tuntuu siltä, että moni gluteeniton viljakaan ei sovi. Ei ainakaan ole puuron muodossa sopinut. Jossain muussa olomuodossa voi ehkä sopia, koska tuntuu et se on välillä aika pienestä kiinni. Koska vaikka kaurapuuro närästäis niin kaurajogurtti tai kauramaito ei. Noita perunarieskoja oon joo tehnyt, ne on hyviä 😊 Täytyy vaan jatkaa kokeiluja 😃

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan17.3.2018 2:30
Joo kokeilun kauttahan sen vaan oppii tietämään 😊 mulla on ollut se huonopuoli tässä, että reagoin myös moneen lisäaineeseen joita on kaikkialla esim. Glukoosiin, maltodekstriiniin, maltoosiin jne. Kun ne tehdään vehnästä tai joskus maissista. Eli tosissaan on pienestä kiinni ja joutuu tekemään salapoliisityötä löytääkseen sopivat tuotteet. Tuntuu hullulta näin aikuisena kärsiä näin suurista yliherkkyyksistä kun yleensä nämä on vauvojen vaivoja 😅 ja jos on viljoihin herkkyyttä niin sillon ei käy just gluteenittomat vaan luontaisesti gluteenitommat jauhoseokset, koska noissa gluteenittomissa on usein mukana perusviljoja vehnää jne. Ilman gluteenia vaan ☺ mun pitäs jostain metsästää tummaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta kun siinä ei ole käytetty lainkaan riisiä.

Syysmyrkkylilja Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan17.3.2018 12:11
En ollut ihan varma mitä tarkoittaa luontaisesti gluteeniton. Ihmisillä menee usein sekaisin nää kaikki käsitteet. Oon siis yrittänyt olla täysin viljaton, jopa ilman näitä mitkä ei virallisesti ole viljoja, vaan ns. valeviljoja niinkuin tattari, kvinoa tai amarantti. Sit taas esim.hirssi on kai luontaisesti gluteeniton, mutta sekin on vilja. Eli paljon mitään en ole voinut suuhun pistää. 😄
Noi kaikki lisäaineet on kyllä inhottavia, kaikki tuoteselosteet saa lukea tarkasti. Toisaalta tää on ollut ihan hyväkin, koska on ollut vähän pakko tehdä itse ruokaa alusta asti, puhtaammista raaka-aineista.

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan17.3.2018 12:20
Luontaisesti gluteeniton on siis kyllä viljaa sisältävä, mutta käy usein allergisellekin kun siinä on riisiä, maissia ja tattaria. Mut jos on allergiaa joillekin noista niinkun mulla niin silloinhan ne ei käy. Ja monella menee sekaisin, ei usein tiedetä mikä ero on gluteenittomalla ja viljattomalla. Mutta tietty menee hankalammaksi jos aiot olla ilman yhtäkään viljaa, ilmankin pärjää 😊

KrisseRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan17.3.2018 16:02
Noudatan myös sokeritonta ja viljatonta, mutta käytän maitotuotteita. Tosin huomasin, että ku. Pitkän ajan jälkeen söin aamupalana jugurttia, pentele närästi! Jugurtista siis luovuttu sellaisenaan. Maitoa loraus kahviin. Mutta juustot onkin suurempi ongelma. Goudassa yms on k2 - vitaminia, joka auttaa d:n kanssa kalkin imeytymiseen oikeisiin paikkoihin. Toisaalta en ole onnistunut ratkaisemaan, että mistä riittävä kalsium tulisi, jos kokonaan maidon jättäisi. Vihreitä kasviksia yms joutuisi kenties syömään melkoisesti tarvittavan määrän saamiseksi. Tosin suositukset epäilemättä maitoteollisuuden tarpeet etusijalla - suosituksia. Jotkuthan ovat jopa sitä mieltä, että maitoa ei pitäisi sellaisena juoda ollenkaan. Ota tässä nyt selkoa sitten, mikä on totta. Ja tosiaan sämpylät teen itse viikoksi kerrallaan mantelijauhoista ja itse jauhetusta kurpitsansiemenjauhosta, joten leivättömyys ei ole ongelma. Miten te maidottomat varmistatte kalsiumin saannin?

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan17.3.2018 23:43
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/19/maidon-terveysvaikutukset-suurennuslasin-alla
Oli pakko laittaa tuo tutkimus tuohon maidosta. K2 vitamiinia saa myös marjoista ja huomattavasti paremmin imeytyvänä. Kalsiumia saa mm. Kaalista, sienistä ja joistain hedelmistä ja vitaminoiduista mehuista. Myös kirjolohesta saa kalsiumia. Lisäksi on soija, kaura, riisi, kookos ym. Kasvipohjaiset juomat joissa on lisättyä kalsiumia.
Itse käytän paljon vihanneksia ja syön tällä hetkellä kalkit purkista koska mikään korvaavista juomista ei ole sopinut. Itse olen suuri juustojen ystävä, mutta nyt on tottuva että olen ilman niitä. Kaikkea maidollistahan ei ole pakko lopettaa vaan voit vähentää. ☺

Syysmyrkkylilja Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan18.3.2018 13:19
Krisse, minäkin suosittelisin käyttämään joitain noita kasvipohjaisia maidon korvikkeita, koska niihin on useimmiten lisätty kalsiumia ja muitakin vitamiineja. Tai sitten ottaa kalkin purkista 😊
Mä en kyllä usko että mulla olisi mitään allergiaa, ei siis edes viljoihin. Ehkä jotain yliherkkyyttä? Päätös ryhtyä viljattomalle perustui monen ihmisen kokemuksiin (tälläkin palstalla) että se parantaa tai vähentää oireita. Ei se ole mulla kaikkia oireita poistanut, mutta huomattavasti paransi oloa. Oon jopa pystynyt juomaan kahvia pitkästä aikaa! 😄 ehkä joskus pääsis salpaajistakin eroon tai vois pienentää annosta.
Oon kuitenkin yrittäny löytää jotain viljaa joka ei närästäis. Tänään tein hirssipuuroa: hirveä polte kurkussa!! Ei toimi ei..

KrisseRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan18.3.2018 14:49
Mulla toi viljattonuus johtuu nivelrikosta ja siitä, että olen yleensä aika räkäinen kuulemma kaura lisää sitä siinä missä maitotuotteetkin. Tosin labrojen perusteella olen myös allerginen jollekin.Myös ruokatorvitapahtumia on vähemmän tällä dieetillä, tosin syöminen on niin vaikeaa tämän pahoinvoinnin takia, että en syö kohta varmaan enää mitään. Hankalaa on elämä kun ei ole edes nälkä, vaikka söisi vain kerran päivässä. En sitten tiedä, miten tuo purkkikalkki toimii, kun äitini sairastui pahaan osteoporoosiin, vaikka oli kalkkitabletteja käyttänyt kymmeniä vuosia lääkärin määräyksestä. Istuu nyt pyörätuolissa 65 -vuotiaana useamman nikamamurtuman vuoksi täysin käppyräksi luutuneena. Lääkkeen sai vasta, kun oli jo liian myöhäistä. Taysin ortopedi sanoi, että nykytietämyksen mukaan kalkkitabletit eivät toimi niin kuin on luultu eivätkä estä tai paranna osteoporoosia. Hankala homma siis. Sitä en sitten tiedä, että miksi näin, jos ravinnosta kalkki kuitenkin imeytyy niin kuin pitäisi. Kummaa on. Juurikin tuon takia en syö happosalpaajiakaan, koska joutuisin syömään niitä niin kauan, että tuo ehtii tapahtua itsellekin. Tosin ppi aiheuttaa jo niin paljon jokapäiväisiäkin haittoja, että pakko koittaa kaikkea muuta. Noista maidon korvikkeista ehkä kookos kävisi. Täytyy tutkailla vähän, löytyykö kalkit juomasta.

Syysmyrkkylilja Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan18.3.2018 16:28
Mullakin on ollut tuota limaisuutta jo pitkäään, kauan ennen refluksia. Olen miettinyt mistä ihmeestä sekin johtuu. Tosin ei se nyt ole kauheasti häirinnyt.
Tuota en tiennytkään, ettei kalkkitabletit toimi! Ihan outo homma.
Tuosta sinun äidistä tuli mieleen, että mullakin on nikamakaaren murtuma (vähän eri asia kai kuin nikamanmurtuma) ja nikamansiirtymä. Mutta nää johtuu kai hypermobiliteetti oireyhtymästä. Mä olen vielä suht nuori ihminen. Mut ihmettelen ettei mulle ole mitään luustontiheysmittausta tai muuta tehty.. Kalsium katsottiin verestä joku aika sitten, siitä mulla ei sit kuitenkaan ole puutetta.
Olen kyllä todella huolissani happosalpaajien käytöstä, mutta tällä hetkellä ei ole vaihtoehtoja. Kaikki lopetusyritykset on epäonnistuneet. Ei olis koskaan pitänyt edes aloittaa.

KrisseRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan18.3.2018 17:56
Kappas, hypermobiili täälläkin. Nivelet hajalla ja oli juuri kaularangan magneetissa nivelrikon lisäksi pari alkavaa pullistumaa. Lisäksi oli kiertynyt ja luiskahtanut nikama. Multa ei ole kalsiumia mitattu, taidan pyytää sitä ja samalla tuon luun tiheyden mittauksen. Itseä ketuttaa aikalailla tuo ppi, koska se ei auta oikeeseen refluksiin. Itse söin niita kymmenisen vuotta ennen Fundoplikaatiota ja nyt oli kehittynyt barrettin ruokatorvi. Kysyä vaan sopii, että jollei ne sitä estä, niin estääkö ne sitä muuttumasta syöväksi. Rohkenen epäillä. Joo, todellakin tuo kalkkitablettiasia tuli suurena yllätyksenä. Jonkinlainen rahat pois - huijaus kai sekin lopulta. Ikävää tietty se, että käyttäjät luottavat niiden tuomaan turvaan. Katselin sitä kookosjuomaa ja päätin koittaa juoda sitä lasillisen päivässä. Mulla on tossa pullo sitä galieve mintiä, jota jossain muussa ketjussa kehuttiin. Ei sekään sovellu jokapäiväiseen käyttöön ikuisesti, mut vois autta tossa ppi lopetuksessa? Ja mikä oudointa, niin oon nyt reilun viikon syönyt sitä sinkkikarnosiinia, niin kyllä se näyttäs toimivan. Tosin suussa on kumma maku, mut pieni hinta siitä, että kurkku ei pala. Luin, että esim japanissa tuo sinkkikarnosiini on yleensä se närästyslääke, ei ppi. Suomesta saa verkkoapteekista yhtä tuotetta, mut aion tilata iherbistä lisää. Koita myös siliceaa, se jotenkin rauhoittaa, kun käyttää pidempään. Oon kyllä nyt ton tyräni kans siinä pisteessä, että jollei asia etene tän vuoden aikana, korjautan sen sitten yksityisellä. Menee hermot. Näyttää niillä olevan hoitotilit käytössä, joten mennään velaksi sitten. Eihän ihminen voi elää, kun ei pysty syömään tarpeeksi, on haastavaa tehdä yhtään mitään muutakaan, kun ei voi kumartua. On tää vaan kumma tauti eikä edes harvinainen.

Syysmyrkkylilja Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan18.3.2018 20:48
No niin, samaa vikaa sitten. Saa nähdä mikä kaikki mullakin vielä hajoaa.
Joo, eihän noi mikään hyvä lääke refluksiin ole, mutta vaihtoehtoja ei paljoa ole. Olen käyttänyt Gavisconia, mutta mulla se ainakin saa suoliston sekaisin. Plus että siinä on alumiinia. Mulla on hirveän herkkä suolisto kaikelle, kun on ärtyneen suolen oireyhtymä. En tiedä olisko toi Galieve parempi. Sinkkikarnosiini ja silicea on myös kokeiltu, en kokenut että niistä olisi apua.
Aika jännä että sut on siis leikattu mutta silti kehittynyt barrettin ruokatorvi? Ikävältä kuulostaa toi sun tilanne, ja epäreilulta. Toivottavasti saat jostain apua ja helpotusta!

Rakenteellinen_Re: Taisin löytää refluksini aiheuttajan18.3.2018 20:48
Uskoakseni kalkkitabuissa ja juomissa on käytetty sen verran pitkää kemiallista prosessointia ettei ihmisen elimistö pysty niitä käsittelemään samoin kuin esim. Ruokaa. Mä olen edelleenkin ilman salpaajaa ja ottanut vaan samariinia kun tuntunut pahemmalta. Hiukan tuli takapakkia tosta viljakokeilusta, mutta mä uskon parantavan ruuan vaikutukseen, sillä näytti ainakin olevan vaikutusta gastriittiin vatsan limakalvolla.
Ppi:t pitäis ilmeisesti lopettaa vähän kerrallaan annostusta tiputtamalla. Ilman salpaajia mulla ainakin tuntuu toimivan ruuansulatus ym. Paremmin. Ainahan voi lopetuksen tueksi ottaa jotain vaihtoehtoista l-glutamiinia tai mitä näitä nyt on 😊
Tuo tyrä juttu on kyllä ikävä, mutta yksityinen tosiaan hoitaa niitä enemmän ☺

GingerRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan18.3.2018 23:59
Luin että mannapuuron korvikkeen voi keittää raastetusta kukkakaalista ja kookosmaidosta tai kermasta, jos se sopii omaan ruokavalioon.

Myös mantelijauhosta ja kermasta voi keittää puuron. Keitetään sen aikaa, että alkaa sakenemaan ja lisätään lopuksi vielä kananmuna ja annetaan pulpahtaa pari kertaa, jotta muna kypsyy.

KrisseRe: Taisin löytää refluksini aiheuttajan19.3.2018 12:38
Joo, siis luin hiljattain artikkelin, jossa todettiin, että refluksitauti vaurioittaa ruokatorven soluja ja ne eivät korjaannu, vaikka köyttäisi ppi lääkitystä tai tehtäisiin fundoplikaatio, vaan solumuisti toimii ja barrett voi kehittyä. Psosessi lienee sama kuin ihon palamisessa lapsuudessa ja ihosyöpä aikuisena. Juurikin tuon takia en usko, että ppi voisi myöskään estää barrettia muuttumasta syöväksi ja toisaalta ppi ei poista regurgitaatiosta tulevaa mekaanista jatkuvaa ärsytystä, joten mielestäni regurgitaation etäminen leikkauksella pitäisi olla barrettin pääasiallinen hoito. Tuostahan ei tietty mitään löydy, koska halutaan hoittaa lääkkeellä, jolla ei ole tehoa.en tajua, että miksei ole kehitetty yhtään paremmin toimivaa lääkettä, vaiva on kuitenkin yleinen ja itsellä vaarantaa työkyvyn, koska tarvitsen ääntäni työssäni ja pitäisi pystyä välillä istumaan yökkäämättä.

Mä uskon myös, että noi kalkkinappulat on liian teollisia, että elimistö ei niitä tunnista eivätkä ne imeydy. Mistä elimistö muutoin osaisi erotella, että tuo kalkki imeytyy ja tuo ei. Tuo teollinen kalkki on vieras aine, joten se jäänee pyöriin verenkiertoon ja onpa tuostakin ulkomailla runsaasti tutkimuksia, että tuo imeytymättömyys voi aiheuttaa aivohalvausta ja sydänkohtausta. Mutta suomessa suositeellaan niiden syömistä.

Kiitos puuro-ohjeista! Testataan tällä viikolla. Myös chian siemenistä voi puuron keittää ja ne ovat hyviä myös, kun liottaa yön yli kookosmaidossa! Josko noita puuroja saisi syötyä. Hah, omakohtainen ihmiskoe on nyt osoittanut, että refluksiin tehoaa parhaiten syömättömyys. Muu kroppa tuntuu olevan eri mieltä sen hyvistä vaikutuksista.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: