Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Alati sairasSammas (hiivasieni-infektio)22.10.2012 0:18
Olen tässä illan tihrustellut itkua, kun tuntuu että elämä alkaa maistumaan puulta. Vuonna 2003 minulle tehtiin mahalaukun tähystys kaikkien epämääräisten oireiden takia ja silloin todettiin löysä mahaportti. Toiseen käteen iskettiin lappu, joka kertoi ruokatorventulehduksesta sekä refluksista ja toiseen käteen sain Zantac-reseptin. Noh, ohjelipareiden avustuksella on elämää menty eteenpäin, välillä hyvin ja välillä huonosti.

Nyt tuntuu, että aikaisempi oireilu on saanut rinnalleen kasan uusia kavereita. Tuttu, palantunne kurkussa on palannut, eripuolilla rintaa tuntuva pistely, muljahtelu (myös sydämen muljahtelu ja tykyttäminen, jonka olen yhdistänyt joskus rasvaiseen ruokaan), yöllinen yskiminen, vatsahapot kurkussa... kuvotus, jne.

Viheliäisin vaiva on kuitenkin otsikossa mainittu sammas. En tiedä johtuuko suuvaivani refluksista, mutta toivon sitä, että saisin mielenrauhan itselleni. Keväällä, toukokuussa kielessäni mitä ilmeisemmin oli sammas ja sain siihen Daktarinia, joka auttoikin vaivaan. NYT TAAS kieleni on epämääräinen kuiva aavikko ja hieman "kirvelevä" ja pistelevä. Ei tokikaan niin paljon kuin keväällä, silloin kieli oli sen tuntoinen kuin olisi palanut karrelle ja sitä peitti valkea kate.

Voiko tämä liittyä refluksiin? Pelkään ihan hulluna, että mulla on joku tappotuomion antava tauti, jota lääkärit eivät ole vielä löytäneet. Olen usein vähätellyt itselleni refluksitautiani ja kuulostellut tuntemuksiani, että voiko tämä liittyä löysään mahaporttiin, vatsahappoihin ym. Siksi hieman epäilevästi kyselen tuota sammaksen liittymistä refluksiin.

Olisiko arvon refluksikoilla mitään kommenttia, mistä sammas tupsahtaa "perusterveen" aikuisen suuhun?

refluksikurkkuRe: Sammas (hiivasieni-infektio)22.10.2012 9:26
Refluksitauti ei käsittääkseni tuo hiivaa suuhun mutta tautiin liittyy kyllä muita suun limakalvon arkuuksia ym. Onko se tämänhetkinen varmasti sammasta? Mitä aiot tehdä (happamia itsehoitokikkoja, D - geeliä, lääkäriin, hammaslääkäriin)?

Refluksilääkitykseen on liitetty pH:n muutoksen vuoksi jossakin määrin joillakin sammaksen/hiivasienen esiintyminen (onko näillä henkilöillä muita vaivoja tai taustatekijöitä, ei ole kerrottu). Lääkitys voi vähentää myös syljen muodostusta, jolloin suun bakteerit pääsee jyllään/lisääntyyn enemmän. Kuiva suu voi myös puolestaan vaikeuttaa nielemistä, koska syljen yksi tehtävä on auttaa siinä nielemisprosessissa.

Sammasta voi esiintyä ihan kun lutraa liikaa jollakin makealla (esim vettä + hunajaa) muutaman päivän ajan ja hammashygienia vähääkään on huonompi tuona aikana. Flunssan jälkeen tuli kaverille tässä viimeksi sammasta, joka meni puolukkalinjalla pois..

Jos sulla on tullut oireita lisää vähitellen, oletko harkinnut vaihtaa lääkettä tai onko sulle ehdotettu uutta tähystystä?

SatuRe: Sammas (hiivasieni-infektio)22.10.2012 16:03
Mä en puolestani osaa sanoa, mistä sulla sammas johtuu, mutta helikobakteeerin häätökuurin jälkeen (rankka antibioottikuuuri) mulle tuli kieleen sammasta. En hakenut siihen lääkkeitä, en edes mennyt lääkäriin, vaan lähti sitruunamehutiivisteellä ja puolukkahillolla. Laitoin jompaa kumpaa muutaman kerran päivässä kielen päälle - viikossa hävisi sammas. Mutta varmasti kannattaa ensin selvittää, onko kyseessä sammas vai jokin muu.

SitrusRe: Sammas (hiivasieni-infektio)22.10.2012 16:39
Haponestolääkkeiden käyttäminen aiheuttaa ja lisää sammasta. Tämä on koettu. Mutta useimpien lääkäreiden kanssa siitä ei kannata puhua, he eivät sitä tiedä ja jostain syystä eivät käsitä.
Aikaisemmin apteekista sai Fungizone-nimistä lääkettä sammakseen, mutta se lopetettiin.

Voi olla, että itse refluksikin aiheuttaa sammasta. Mulla ainakin sammasta on ollut aina, mutta se paheni räjähdysmäisesti PPI:n myötä.

KohtalotoveriRe: Sammas (hiivasieni-infektio)5.12.2012 11:19
Minä ainakin uskon, että refluksilla ja sammaksella on yhteys. Hiivahan viihtyy happamissa olosuhteissa, joita refluksi suuhun aiheuttaa, kun mahahapot nousevat ylöspäin. Voi myös olla, että hiiva lisääntyy refluksikoilla sen takia helposti, että hapot ja röyhtäily rasittavat suun limakalvoja, jolloin suun puolustusmekanismi heikentyy ja hiiva pääsee valloilleen.

Pitkään olen sammaksesta kärsinyt ja se on vaiva, jota eivät lääkärit ota tosissaan, vaikka kivut ovat sietämättömiä. Daktarin-geeli ei minulla tehonnut ollenkaan, vaan tarvittiin tablettilääkitys (esim. Diflucan) ja siitäkin pitkä, neljän viikon kuuri. Tuntuu, että hiiva ei lähde koskaan kokonaan pois, vaikka oireet välillä helpottaisivatkin. Kannattaa kokeilla luontaistuotekaupasta saatavaa greipinsiemenuutetta, joka tappaa hiivaa tehokkaasti. En tosin tiedä, saisiko sitä oikeasti limakalvoille laittaa.. mutta voihan vaikka laimentaa vedellä. Tuskin on haittaa, jos ei jatkuvasti käytä.

Vaiva on todella inhottava, mutta uskon sen hellittävän, kun löytää itselleen sopivan ruokavalion ja eliminoi hiivan kasvua lisäävät ja suuta ärsyttävät tekijät. Itsekin pelkäsin pitkään jotain tappavaa tautia, mutta täytyy koittaa pysyä järkevänä, vaikka koville ottaakin :) Tsemppiä!

SitrusRe: Sammas (hiivasieni-infektio)5.12.2012 15:11
ei kun päinvastoin, hiiva viihtyy mahassa jossa happamuutta on VÄHENNETTY PPI:n käytöllä. Mahasta hiiva leviää muualle ruoansulatuskanavaan.

luontaistuotteiden käyttäjäRe: Sammas (hiivasieni-infektio)26.12.2012 19:25
Karpalo tehoaa sammakseen ja hiivaan. imeskele jäisiä karpaloita tai tee siitä sokeritonta mehua. halpaja hyvä eikä ärsytä vatsaa.

Alati sairasRe: Sammas (hiivasieni-infektio)24.3.2013 10:32
Kiitos vastauksistanne, olen niitä käynyt kyllä lukemassa, mutta vastaaminen ei ole onnistunut. On ollut niin uskomattoman huono kausi, et koneella en ole käynyt muuta kuin sähkärit lukemassa ja silloin kun tuon viestin laitoin niin luin teidän vastauksenne.

En tiedä oliko tuo lokakuun vaiva sammasta, koska se meni sitten kuitenkin itsestään ohi. Nyt kuitenkin ollaan taas Daktarin-kuurilla oltu torstaista asti ja vielä ei ainakaan helpota. Kuinka nopeasti tämän pitäis auttaa? En muista yhtään miten se meni silloin toukokuussa 2012.

Joulukuussa tähystettiin molemmista päistä ja mitään "uutta" ei löytynyt. Sovittiin lääkärin kanssa että lääkitystä jatketaan samoin kuin tähän asti, eli kausittain. Mulla on siis sikäli hyvä tilanne, että en tarvitse jatkuvaa lääkitystä. Olenkin nyt yrittänyt aloittaa totaalisen suunnanmuutoksen ruokavaliossa ja liikunnassa, jospa nekin jonkin ajan kuluttua toisivat helpotusta elämään.

Maksa-arvoista alat on kohollaan ja vatsan ultrassa näkyi ilmeisesti jotain sellaista, että rasvamaksaksi "kehuvat" lääkärit tätä vaivaani. Alkoholia en käytä, eli lihavuudellani olen tämänkin vaivan itselleni aiheuttanut. :(

iinesRe: Sammas (hiivasieni-infektio)24.3.2013 18:45
Mulla on ollut myös usein sammasta , ja se on tullut lääkkeistä. Astmalääkkeissä on miltei kaikissa haittavaikutuksena mainittu sammas, samoin on refluksilääke Nexiumissa. Se on inhottava ja kiusallinen vaiva, myös sitkeä, mutta voitettavissa .

AnskuRe: Sammas (hiivasieni-infektio)24.3.2013 18:48
Siis aiheuttaako toi somac sitä kuivuutta suussa/nielussa ja nyt on aamuisin ollut kieli kipeenä, kirvelee ja muutama sellainen aftan tyylinen pieni valkea laikkukin on ollut :/ Ennen ei ole tällaisia tuntemuksia suussa ollut, lääkityskö tän nyt tekeekin???

Alati sairasRe: Sammas (hiivasieni-infektio)24.3.2013 19:30
Lääkkeet vaikuttaa juu, mut mulla ei ole vakkarilääkitystä muuta kuin Sepram, joka on siis paniikkihäiriöön ja lievään masennukseen. Nyt ei ole tarvinnut mahalääkkeitä syödä onneksi pitkään aikaan. Vaan ei kai se auta kuin olla ja ihmetellä, että mistä sammas suuhun taas pölähti!

TARe: Sammas (hiivasieni-infektio)14.7.2013 15:00
Sammas lähtee kielestä ruokasoodalla :) Laita ruokasoodaa hammasharjaan ja harjaa kielen pinta tai laita teelusikallinen ruokasoodaa n. 1 dl vettä ja purskuttele. Ruokasoodaa löytyy elintarvikekauppojen maustehyllystä.

MinttuinenRe: Sammas (hiivasieni-infektio)15.7.2013 11:23
Mulla on sammasta oikeestaan aina, nyt Nexiumin myötä se on selkeesti kyllä lisääntynyt. Sitruunamehu kielen päälle auttaa mulla.

Sanoit käyttäväsi Sepramia, siinä on haittavaikutuksena usein suun kuivuminen, joka varmasti voi edesauttaa sammaksen syntymistä.

Rasvamaksa on aika yleinen ylipainoisilla, minullakin se joskus todettiin, tosin parantunut nyt laihtumisen myötä. Eli ei hätää, maksa kyllä parantaa itse itsensä, jos vain pystyy saamaan hieman painoa laskusuuntaan. (helpommin sanottu kuin tehty, tiedän)

varpuRe: Sammas (hiivasieni-infektio)10.8.2013 20:31
mulla pitkittynyt kesäflunssa ja tänään huomasin melko suuren peitteen kielessä,ihan valkoinen paksu peitto kauttaaltaan .olen imeskellyt kurkkutabletteja ja muita pastilleja n.2viikkoa ja epäilen et niistä tämä sammas on tullut.oonko oikees vai vääräs,voisko johtua niistä? asian tänään tosin vasta huomasin, et en ole lääkärille viel asiasta maininnu.peite poistui aika hyvin kun hammasharjalla harjasin mut kieli oli tosi ärtynyt kun peitteen poistin .epäilen siis niitä kurkkupastilleja joita napsinut päivässä useita.

refluksikurkkuRe: Sammas (hiivasieni-infektio)12.8.2013 11:41
Kurkkupastillitkin on yleensä tosiaan huonoja suuhygienian kannalta.

Itse kun lotrasin hunajavedellä (äänen vuoksi), ph tasapaino muuttui suussa niin radikaalisti väliaikaisesti, että sammashan sinne kehttyi. tosin meni sitten ihan parissa päivässä ohitse (pois akuutti makea tekijä, kielelle sitruunan/puolukan ym happamen mehua lusikallinen pari kertaa päivässä ilman suurempia nielemisiä). Joskus levinnyt myös kitalakeen (pienehköjä punaisia pisteitä).

Maija JokinenRe: Sammas (hiivasieni-infektio)25.10.2013 11:45
Lääkkeistä ei tunnu olevan apua. Ensin Daktarin ja perään 2 kertaa Mycostatiini kuuria. En pidä kovin makeasta mutta ei puolukoista eikä sitruunasta apua. Mikään elintavoissani ei ole muuttunut, paitsi että on kuiva suu. Kipuja ei ole mutta on tämä harmillinen vaiva. Ihmettelen ettei yhtä sientä nykyään saa taltutetuksi vai pitäiskö hoitaa myös suolisto-sieltäkö se lähtee? Hampaat hoidettu. Mikäli tästä meneillään olevasta kuurista en saa apua joudun menemään erikoishammaslääkärille Ruskeasuolle- koska hammaslääkäri hoitää ainoastaan suuta. Tietää vain rahanmenoa...

refluksikurkkuRe: Sammas (hiivasieni-infektio)25.10.2013 14:31
Se kuiva suu on yksi tekijä, joka edesauttaa hiivaan lisääntymistä. Kuinka tai miten hoidat kuivaa suutasi?
Oletko tutustunut itse kuivan suun perushoitoon?

tuma58Re: Sammas (hiivasieni-infektio)25.10.2013 15:39
Minulla todettiin vuosi sitten lievä nivelrikko yhdessä sormen nivelessä sekä polvissa. Lääkäri kirjoitti reseptin triptyl lääkettä kolmeksi viikoksi ja tabletti purkin kyljessä teksin"kivun sietokyvyn lisäämiseen". Vaikka kuinka kerroin ettei ollut häiritseviä kipuja vain tuntemuksia niin hän todisteli että kyllä nyt vain kannattaa syödä koko 3 viikon kuuri. "Ei siitä muuten hyötyä ole". Söin noin pari viikkoa ja huomasin suuni , varsinkin yöllä olevan niin kuiva ettei kieli pystynyt liikkumaan. Lopetin heti nämä lääkkeet ja kuiva suu on edelleen. Olen ostanut kaikki mahdolliset suihkeet, geelit ja hammastahnat kuivalle suulle. Juon nestettä useasti, käytän purukumia, pidän puolukasta ja happamasta -harvoin sorrun minkäänlaiseen makeaan. En tohdi kovin hiilihydraattista ruokaa edes suuhuni pistää. Ei refluksia, ei mitään suolistovaivoja jne....
Tämä vaiva on vain niin uskomatonta. Niin eikä myöskään suuni ole kipeä. Jatkan nyt vielä pari viikkoa Mycostaniiniä . Mikäli sammal jatkuu - lähettävät jonnekin erikoishammaslääkärille. Tavallinen hammalääkäri hoitaa vain suuta-sanottiin. En tiedä miksei sitten käy terveyskeskuslääkäri-tulisi paljon edullisemmaksi. Tuli mieleeni tässä - auttaisiko jos söisin apteekista propiootti tabletteja? Oisko jollain kokemusta?

refluksikurkkuRe: Sammas (hiivasieni-infektio)25.10.2013 16:44
Onko sulla mitään yleisvastustuskykyä heikentäviä sairauksia? Nivelrikon suhteen et taida syödä enää mitään lääkettä?


Hapankin on tietty huono kuivassa suussa, kun ei ole sitä sylkeä mikä
suojelisi hampaita ja tietty myös limakalvoja. Hyvä kuitenkin ettei
sulla ole hampaissa tai limakalvoilla sen erityisempää (hapon aiheuttamaa) häikkää ollut.

Tsemppiä oireiden kanssa!

tuma58Re: Sammas (hiivasieni-infektio)26.10.2013 11:40
Hei ja kiitos kun olette niin aktiivisia-hieno palsta:) Aloitin runsas viikko sitten noihin lieviin nivelrikko oireisiin CARTEXAN lääkityksen. Siinä on vaikuttavana aineena KONDROITIINISULFAATTI. Annostelu 2 tablettia 3 kuukauden ajan ja 2 kuukauden tauko. Ja näin edetään...Tuntuu hieman jo auttavankin:). 3 kk annos maksaa noin 74?. Olen lukenut eri tutkimuksia kyseisestä lääkkeestä ja jokapuolella kerrotaan hyvistä tuloksista myös estää / hidastaa etenemisen.
Kyselin Tallinasta myös mutta pitää olla vanhanaikainen resepti elikä sähköisellä ei kannata yrittää. No, hintakin jäi kysymättä. Siellä kuitenkin luontaispuolella oli kondroitiittiä sisältäviä tablettia (Arthrox), mutta hinnaksi tuli lähemmäs 100? (3 kk).
Vielä sammaksesta ; lääkettä tulee ottaa 1 ml / 4x vrk . Lääkäri sanoi ettei yöllä tarvitse eli olen ottanut 4x päivässä. Nyt siirryn ottamaan prikulleen ohjeiden mukaisesti eli 6 h välein. Näen onko sillä merkitystä....Näillä mennään ...hyvää syksyä kaikille:)

Mr.M-MRe: Sammas (hiivasieni-infektio)10.11.2013 22:17
Lääketiede ei ole tätä asiaa selvittänyt mutta onhan se nyt selvä että hiiva on suuri ongelma refluksikoille. Happopumpun salpaajien takia vatsan normaalit hapot ei tapa hiivakasvustoja normaalisti kun ei siellä ole tarpeeksi happoja tappamaan. Sitten takaisinvirtauksen takia pääsee pöpöjä koko matkalle suuhun asti.

T. Maallikko joka on paljon asiaa tutkinut eikä lääketiedettä ymmärrä :)

SaturnusRe: Sammas (hiivasieni-infektio)10.11.2013 22:58
Mites se Precosa-maitohappobakteeri, jota suositellaan antibioottikuurien yhteydessä otettaviksi? En muista, mitä bakteereja tässä valmisteessa on mutta kuitenkin sentyyppisiä, joita antibiootti ei pysty tappamaan. "Tavalliset" maitohappobakteerit antibiootti tappaa -> ripuli, hiivatulehdus. Mietin vaan, että auttasko tuon Precosan refluksikon hiivaongelmaan.

MrM-MRe: Sammas (hiivasieni-infektio)11.11.2013 8:13
Precosa tekee suolistoon mukavat olosuhteet oikeille mikrobeille kasvaa siellä. Farmaseutti sanoi että ei pitäisi vaikuttaa negatiivisesti hiivasyndroomaan mutta ei vannonut.

Itse aloitin kuurin 4 päivää sitten Precosaa. Tarkoitus olisi vielä aloittaa maitohappobakteeri kuuri. Precosa ei ole maitohappobakteeria.

Lisäksi syön Acetiumia pitämään ei haluttuja myrkkyjä kurissa.

HopeRe: Sammas (hiivasieni-infektio)11.11.2013 22:36
Olen niin kiitollinen, että tämä asia on otettu keskusteluun. Olen itse kärsinyt samasta vaivasta jo pitkään. Kielen pinta aina täynnä valkoista tahmaa ja suussa inhottava tunne aina ruokailun jälkeen. Kielen peseminen helpottaa oloa. Itse olen kokenut ihan samaa, että lääkärit eivät ole moksiskaan asiasta. Haluaisin kokeilla hiivalääkitystä. En jaksaisi lähteä lääkäriin. Onko järkevää hakea itse lääkettä apteekista ja kokeilla kuuria ilman lääkäriä? Ruokasoodaa olen kokeillut. Se auttaa hetkellisesti, mutta ei ole vienyt vaivaa pois. Osaisiko joku sanoa kuinka pitkään ruokasoodaa pitää käyttää, jotta siitä olisi apua? Minulle on juuri tehty fundoplikaatio ja toivun siitä. Suuoireet eivät ole hävinneet mihinkään ja alan olla todella epätoivoinen asian kanssa.

refluksikurkkuRe: Sammas (hiivasieni-infektio)11.11.2013 22:44
Hope, vaikka hankalalat tuntuisi, menisin kyllä lääkäriin ja kysyisin eri vaihtoehtoja?


Kuinka kauan sulla hiivaa on ollut ja mitä keinoja olit jo käyttänyt?

Onkohan se sitä tavallista hiivan liikakasvua, jos ruokasooda auttaa ... Ruokasoodahan on natriumbikarbonaattia eli neutraloivaa tavaraa (nostaa suun pH:ta siihen ei haluttuun suuntaan) ...

HopeRe: Sammas (hiivasieni-infektio)11.11.2013 22:48
Hiivaa on ollut aina, kun olen syönyt happolääkkeitä. Viimeinen vuosi on ollut pahin. Nyt olen kuitenkin lopettanut lääkkeet, mutta mietin, että onko elimistö vielä palautunut kunnolla. Pitäisikö huolestua? En oikein tiedä mille lääkärille sitä menisi. Tuntuu, että asiaa vähätellään aina.

refluksikurkkuRe: Sammas (hiivasieni-infektio)11.11.2013 23:17
Minkälaisia tuloksia sun suusta otetut hiivanäytteet ovat antaneet?

Mr.M-MRe: Sammas (hiivasieni-infektio)11.11.2013 23:24
Hei Hope. Tässä maallikon vastaus.

Lääkitys: Precosa(ehkä), maitohappobakteerit, Candida Forte, Acetium (sitomaan asetaldehydiä mitä muodostuu paljon).

Ruokavalio: Pois kaikki sokerit, sorbitol xylitol etc., pois kaikki hiivat sekä vaaleat vehnät (riisi, pasta, peruna, leipä), pois tupakka, pois alkoholi, pois maito!

Kesto: 2-6 viikkoa

Tämä on hämärä juttu mutta kun candida hiiva tekee kuolemaa se vapauttaa hirmuisesti asetaldehydiä. Eli olosi tulee huononemaan ja mieliteot sokerille tai paahtoleivälle kasvaa tosi kovaksi, kroppasi tulee huutamaan kaikkea mikä ruokkii hiivaa. Voit tuntea epätodellista oloa sekä jopa paniikkikohtauksia. Näistä tietää että hiiva kuolee. Mutta muista että syöt hyvin ja terveellisesti. Korvaa vaalet hiilarit eri juureksilla ja nauti siitä kuinka syöt kaikkea uutta.

Itse olen tehnyt tämän kerran ja se teki minulle taikoja. Nyt repsahtanut ja suunnittelen uuden aloitusta.

refluksikurkkuRe: Sammas (hiivasieni-infektio)12.11.2013 7:06
Hope, oletettavasti sun hammashygienia ja ruokavalio on jo hiottu vuosien aikana "huippuunsa" :-)? Käytätkö mitään miedompia suuvesiä (esim Meridol)?

Mulla on otettu hiivanäyte suusta (eli CandVi), kun olen halunnut varmistuksen. Se tosin ei ole liittynyt lääkkeisiin eikä mihinkään tautiin. Tosin sellainen pienä räyhähdys on aina mennyt ohi "hapattamalla" eli käyttämällä suussa happamia. Hammaslääkäreiden puolella on annettu esiemrkkejä noista apteekin lääkkeistä:

http://www.hammaslaakariliitto.fi/suun-terveys/suun-hoito/suun-sieni-infektio/


Mr M-M, toivottavasti nuo paniikkikohtauksesi olivat vaan tuona aikana ja menivät ohitse? Minkälaisia oireita sinulla on nyt suussa?

MrM-MRe: Sammas (hiivasieni-infektio)12.11.2013 8:36
Hei vaan. Mielipiteeni perustui siihen että jos suussa on hiivaa niin sitä on varmasti vatsassa/suolistossaki,. Pelkkä suun sammas voi olla merkki vain pitkistä "kielikarvoistakin"

Lääkäreille kun sanoo että epäilen hiivaa he vastaavat "tuskinpa sentään" pelkällä oletuksella ilman tietoa historiasta tai hoidosta. Ärsyttävää.

HopeRe: Sammas (hiivasieni-infektio)12.11.2013 9:35
Refluksikurkku: kiitos, kun jaksat vastata ja jakaa tietoa ja kokemuksia. En käytä mitään suuvesiä tällä hetkellä. Varasin juuri hammaslääkäriajan vielä varmuuden vuoksi, sillä haluan tarkistuttaa asian näin fundoplikaation jälkeen. Onko sinulla kokemusta leikkauksen jälkeen lääkkeiden/tablettien otosta? Mietin, että voisin kokeilla B12-vitamiinia, mutta mietin, että kuinka nopeasti leikkauksen jälkeen voi tabletteja ottaa?

nainenRe: Sammas (hiivasieni-infektio)13.12.2013 10:36
Syötyäni sipramia viikon ajan sain hiivasieni-infektion suuhuni ja todella kovat vatsakivut. Lääkärin ohjeen mukaan käytin daktarin-geeliä kieleeni yli viikon ajan mutta siitä ei ollut apua. Jäisiä puolukoita syömällä sain hiivan suusta häädettyä. Lisäksi olen syönyt vatsavaivoihin Bioteekin probiottti plusaaa aamuin illoin. Siitä on ollut apua vatsakipuihin. Suosittelen:)

tuma58Re: Sammas (hiivasieni-infektio)23.3.2014 12:25
Pian vuosi kulunut hiivasieni-infektiosta. Mitkään omat keinot eikä lääkärin määräämät reseptit eivät auttaneet. Itse uskon sen olevan nielussa. No jokatapauksessa löysin kenties oivan avun täältä netistä ja tulen laittamaan polun kunhan sen löydän. Sillä poistui kielen kirvelyt,kurkkukipu sekä vähensi peitettä/limaisuutta. Elikä höyryhengitä tarpeen vaatiessa eli keitä kuumaa vettä , peitä liinalla osa kattilan suusta liinalla, jottei kasvoille tule kuumaa höyryä ja hengittele parin minuutin ajan. Toista tarvittaessa.
Toinen konsti josta hieman apua : osta apteekista RELADENT pureskelutabletteja. Ja vielä yksi, josta tilapäistä apua ainakin BETADINE liuos. Tosin ei nämäkään pidemmän päälle halvaksi tule.
Terveiset teille ja toivottavasti höyrystä saatte jotain apua. :)

sytostaattihoidossaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)23.3.2014 15:00
Kiitos tuosta höyryttelyvinkistä!
Muut kokeilemani konstit ovat auttaneet vain hetkeksi, mutta jatkan kokeiluja. Eli nyt on ollut käytössä viimeisen kolmen kuukauden aikana:

? karpaloiden napostelu
? keittosuolaliuoksella purskuttelu
? mycostatiinihoito
? maitohappobakteerit
? sitruunamehutipat
? eucalyptus-pastillit

Ruokavaliosta on säädetty kaikki hiiva ja sokeri minimiin. Vissyä juon ruokajuomaksi ja janoon. Lisäksi vihreää ja valkoista teetä.

Uusimpina kikkoina kokeilen nyt soodaliuosta ja bafucin-imeskelytablettia. Ja tuota em. höyryttelyä :).

Olen niin ärsyyntynyt tähän sammakseen, että varsinainen syöpä ei tunnu missään! Kaikki ruoka maistuu samalta palaneelta muovilta ja kieli on maksikokoiseksi turvonnut valkoisen karvan peittämä pipari, koko suu on arka ja ikenet turvoksissa... Ole tässä sitten positiivinen! Mutta sisukas olen ja sen vannon, että tästä hommasta selviää elossa vain yksi - joko minä tai sammas.

sytostaattihoidossaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)23.3.2014 15:32
Sori, niin en selittänyt, miten syöpähoidot liittyy tähän mitenkään... Minulla on siis 2004 diagnosoitu ylärefluksitauti, jonka hoidoksi on riittänyt happosalpaaja ja ruokavalio.

Siihen kaveriksi kehittyi sitten ärsyyntyvän suolen oireyhtymä, jota tutkittaessa havaittiin hiivan liikakasvu suolistossa (yllättäen ihan terveyskeskuksessa todettiin labrakokein ulostenäytteestä). Diflucania joudun syömään vähintään jokaisen antibioottihoidon jälkeen, ja se helpottaakin suolistokipuja.

Mutta meikäläisen tuurilla iski sitten lisäksi rintasyöpä 2013 ja nyt sen hoitamiseksi olen sytostaateilla ja oheistulehdusten takia ajoittain antibiooteilla. Ja siitäkös sammas villiintyi täysin! Välillä tuntuu, että hiiva hellittää, mutta ei... Kolme kuukautta olen paininut tätä peikkoa vastaan tuloksetta, välillä se iskee myös iholle. Jos onnistun sen nujertamaan, niin kerron kyllä kaikille. Toistaiseksi otan kiitollisena vastaan vinkkejä :)

tuma58Re: Sammas (hiivasieni-infektio)23.3.2014 18:21
Itse en sairasta refluksia. Mutta olen jo 66 v, ja jostain syystä (ikä) suuKuivan suun takia syön l. jauhan lähes kaiken aikaa purukumia-saattaa olla myös osana höyryä ok-pitää suun ja kielen kosteana ja miellyttävän tuntuisena. :) Pitää nyt vain yrittää huomioida kaikki konstit:) Tsemppiä kaikille:)

tuma58Re: Sammas (hiivasieni-infektio)24.5.2014 14:48
Nyt olen hyvin toiveikas ton sammaksen kanssa, joka jatkunut vuoden. Monet lääkekuurit syöty ja seuraavana olisi tullut lähete erikois hammaslääkärin vastaanotolle.
Ostin apteekista RelaDent-meskelytabletteja. Sisältävät Lactobasillus Reuter maitohappobakteeria 2000000 milj. yks. Tabletti/vrk. Aloitin 2 tabletilla (toinen aamulla ja toinen illalla. Nyt jatkan 1 tabletilla. Kolme päivää napostelleena voin kertoa että suun poltto, kumma maku ja kieli puhtaampi kuin vuoteen. Olisiko tästä vihdoinkin apu??? Toivon niin.

Käykää www://biogaia.com lukemassa

tuma58Re: Sammas (hiivasieni-infektio)24.5.2014 14:55
http://en.wikipedia.org/wiki/Lactobacillus_reuteri

Lukekaa tämä myös L. Reuter probiootista

JuissiRe: Sammas (hiivasieni-infektio)24.5.2014 20:18
Melkein 20 vuotta ollu hiiva elimistössä. Nyt kun olin muutaman päivän ilman sokeria ja vehnää, alkoi hillitön limannousu ja pahoinvointi. Iski hillittömät himot eilen ja ostin olutta ja röökiäkin. Sitten iski valtava makeanhimo j taas kauppaan ja ostin sokerisia karkkeja ja sipsiä. Muutaman sokerikarkin jälkeen olo helpottui.
Tää homma pitäs olla valtava taistelu joka varmaan kestää loppuelämän. Hirvee dieetti päällä. Ajattelin kuhan saan selvyyden mahaani tehdä myöhemmin täydellisen suolistonpuhdistuksen ja tilata kaverin kautta Saksasta eräänlaista hyvää sientä. Sitten vaan salaattia ja kaikkea hiivatonta, vehnätöntä ja sokeritonta ja päälle rutkasti lisäravinteita.
Saa nähhä kuinka jätkän käy, mutta se on vaikeaa, kun kaikessa on sokeria ja ne himot mitä hiiva vaatii ovat hillittömät.

MrM-MRe: Sammas (hiivasieni-infektio)26.5.2014 14:03
Juissi:

Olen kanssasi hyvinkin samoilla linjoilla.
Sokeri- sekä hiivakoukku on ihan oikea riippuvuus josta mielestäni pitää ymmärtää että kyseessä on elimistössä tapahtuva reaktio joka aiheuttaa himoa.

Jos puhutaan candida-hiivasta, niin uskomusteni mukaisesti hiivan kuolema vapauttaa myrkkyjä jotka aiheuttavat nämä himot. Mitä paremmin muutat ruokavaliotasi sekä kiellät hiivalta sen kasvuaineet, sitä enemmän hiiva saa sinua niitä himoitsemaan.

laulajatarRe: Sammas (hiivasieni-infektio)27.5.2014 18:08
tietääkö kukaan jos hiivasieni-infektio voi myös johtaa ääniongelmiin?

Koska minulle ei ole todettu hapokasta refluksia, niin lääkäri puhui hiivasienestä, että jos infektio löytyy suolistosta niin se voisi ainakin selittää miksi miltei kaikki ruoka polttaa minun kurkkua ja suuta.

Onko mitään muuta hiivakoetta kun se mikä otetaan suusta? Sehän ei näytä kun hiivan sussaa, eikö vain...?

Maija JokinenRe: Sammas (hiivasieni-infektio)31.5.2014 23:02
Hiiva voi olla suolistossa, vaginassa ja suussa. Arvelisin myös E-colin aiheuttavan hiivaa alapäähän.
Vuosi tuli täyteen kun ensi kerran sairastuin hiiva syndroomaan. Iloikseni voin kertoa että viiminen hiiva testi , pari viikkoa sitten oli NEGATIIVINEN. Sitä ennen olin syönyt Lacto Seven 30 pv:n kuurin sekä perään Reladent. Elikä minun tapauksessani uskoisin auttaneen maitohappobakteerit. Useimmissa iapauksissa useita kuukausia. Siis jatkan maitohappobakteerien syömistä :) Ysemppiä kaikille ja antakaa kuulua itsestänne:)

AsbestipelkoinenRe: Sammas (hiivasieni-infektio)1.6.2014 10:29
Minulla auttoi sammakseen 4x1ml/vrk Mycostatinia, kurkku selkeentyi ja nyt närästyskin poistunut .

Lidlin Eugalytyskarkkeja olen myös imeskellyt.

2,ss viikossa sammas tuntuisi olevan pois ja närästyskin katosi mut sen luulen johtuvan astmapiippujen käytön lopetuksesta.

laulajatarRe: Sammas (hiivasieni-infektio)1.6.2014 20:52
Asbestipelkoinen: mistä sitä Mycostatinia saa, onko reseptillä, vai?
ja siis vielä kysyn, miten voi testata onko suolistossa hiivaa? verikoe?

juissiRe: Sammas (hiivasieni-infektio)1.6.2014 20:56
Täällä Turussa oli aikoinaan hiiva-pulssi. Valitettavasti, kun otin yhteyttä ei heillä enää ollut toimintoja :(
Tuntuu aika harvassa olevan hiivahoidot ja selvitykset. Sehän se, että olisi aina hyvä skannata se hiivalaji...
Hiivanhäätöön löytyy apua myös homeopaateilta.
Jos joku tietää näistä labroista, niin infotkaa.

AsbestipelkoinenRe: Sammas (hiivasieni-infektio)1.6.2014 21:01
Minulla ei ole testattu hiivaa vaan ihan kielen takaosan valkoisuuden perusteella sain Mycostatin-reseptin ja jääkaapissa säilytettävää vaaleankeltaista nestettä.
Apteekista voi varmaan kysyä onko resepti vapaa.

tuma58Re: Sammas (hiivasieni-infektio)2.6.2014 11:32
Mycostatin on reseptilääke.

tuma58Re: Sammas (hiivasieni-infektio)3.6.2014 10:52
Hiiva viljelyyn pääsee lääkärin lähetteellä laboratorioon testiin. Kielen pinnasta ja mahd. muualtakin suusta otetaan limakalvo näyte. Vastaus kestää noin parisen viikkoa.

jalluRe: Sammas (hiivasieni-infektio)24.12.2014 17:44
Epäilen, että itselläni saattaisi olla aika paljon hiivaa nyt kehossa kun muutaman viikon ollut aivan erilaista kuin viimeisen 6vuoden närästyslääkkeiden syönnin kanssa ja katselin hiivasyndrooma.comin oirelistaa ja näistä isokin osa saattaisi osua tähän. Kieli myös aivan peitettynä valkoista töhnää.

Epäilen, että kaikki kurkkuoireetkin aiheutuvat nyt tästä ja mahan toiminta. Onkos kukaan yrittäny häätää sitä ruokavaliolla ja tuolla Candina Forte-pillereillä + maitohappobakteereilla?

Itsellä tarkoituksena testata lauantaista eteenpäin tätä, koska kaikki mahdolliset muut syyt on nyt käyty läpi. Ymmärtäisin, että olisi ärtynyt suoli, mutta vatsani ei oikein oireile samallalailla kuin niiden oireissa mutta tähän ne sopisi täydellisesti.

Lueskelin jostain, että vuosien somacin syöminen saattaa lisätä hiivaa suolistossa ja tätähän olen 6vuotta syönyt päivääkään väliin jättämättä, koska lääkärini ei kertonut, että pitäisi syödä kuureina, mutta väliinkään ei enään uskalla jättää.

juissiRe: Sammas (hiivasieni-infektio)24.12.2014 19:21
Mulle tuli kieleen tää karsta jo päälle parikymppisenä eikä sitä TK:ssa ainakaan hiivaksi tunnistettu, mutta oon syöny lääkkeitä ja asetellut voiteita. Maitohappobakteerit yms. kaikki oon kokeillu puolukat yms. häätöjutut.

Ruokavalio on ainoa mikä auttaa eikä sekään poista vaivaa kokonaan. Luulen, että kielisammas aiheuttaa paljon nielulimaisuutta ja tuottaa ilmaa mahaan kun joutuu niin paljon nieleksimään.

Pala kurkussaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)15.1.2015 7:05
Täällä ollut kuivan suun oireita raskauden keskiväliltä alkaen. Alkuraskaus menikin oksennellessa. Tuntui että suu in kuin aavikko. Sanoin siitä neuvolassakin. Kehoitettiin juomaan vettä. Vettä meni2-3 litraa päivässä, muttei se auttanut kuivaan suuhun. Ihan kuin suun pinta hylkisi vettä. Synnytyksen jälkeen alkoi nielemisvaikeudet ja tuntui että kurku turpoaa välillä umpeen. Somac kuurikin heitetty refluksiepäilyn vuoksi. Välillä oireet parempana välillä taas huonompana. Kerran piti soittaa ambulanssikin. Lääkärissä laukattu. Hiivasyndroomaa ehdotettu (muutama kuukausi taaksepäin lääkäri antoi mycostatin kuurin suun sammakseen, oireet ei lähteneet pois) ja lääkäri sanoi ettei sellaista olekaan. Pitäisi kuulemma olla hiv tai syöpä, jotta hiiva leviäisi kurkkuun ja suolistoonkin. Mahavaivojakin on välillä löysä välillä kova, ilman syytä. Joskus ruokailun jälkeen nipistää mahaa. Aloitin itsenäisesti hiivan häädön näillä; diflucan 1 tabletti, seuraavana päivänä precosan + maitohappobakteerit + sokeriton/valkoinen jauhoton/hiivatin -ruokavalion. Syön ab-piimää, luonnonjogurttia, sitruunaa, suolaa, raakaa valkosipulia, sipulia, purskuttelen kokosöljyllä. Katsotaan mikä on tulema. Viljely otettu äskettäin ennen itselääkitystä. Tulokset siis tulee vasta parin viikon päästä. Tämä tukehtumisen tunne ja pala kurkussa alkaa olla jo todella pelottavia, olenko kohta mielenterveyspotilas? Suomen parhaimmalle korva/kurkkulääkärille varattu ensiviikolle aika. Joten seuraan keskustelua.

Pala kurkussaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)15.1.2015 7:06
Täällä ollut kuivan suun oireita raskauden keskiväliltä alkaen. Alkuraskaus menikin oksennellessa. Tuntui että suu in kuin aavikko. Sanoin siitä neuvolassakin. Kehoitettiin juomaan vettä. Vettä meni2-3 litraa päivässä, muttei se auttanut kuivaan suuhun. Ihan kuin suun pinta hylkisi vettä. Synnytyksen jälkeen alkoi nielemisvaikeudet ja tuntui että kurku turpoaa välillä umpeen. Somac kuurikin heitetty refluksiepäilyn vuoksi. Välillä oireet parempana välillä taas huonompana. Kerran piti soittaa ambulanssikin. Lääkärissä laukattu. Hiivasyndroomaa ehdotettu (muutama kuukausi taaksepäin lääkäri antoi mycostatin kuurin suun sammakseen, oireet ei lähteneet pois) ja lääkäri sanoi ettei sellaista olekaan. Pitäisi kuulemma olla hiv tai syöpä, jotta hiiva leviäisi kurkkuun ja suolistoonkin. Mahavaivojakin on välillä löysä välillä kova, ilman syytä. Joskus ruokailun jälkeen nipistää mahaa. Aloitin itsenäisesti hiivan häädön näillä; diflucan 1 tabletti, seuraavana päivänä precosan + maitohappobakteerit + sokeriton/valkoinen jauhoton/hiivatin -ruokavalion. Syön ab-piimää, luonnonjogurttia, sitruunaa, suolaa, raakaa valkosipulia, sipulia, purskuttelen kokosöljyllä. Katsotaan mikä on tulema. Viljely otettu äskettäin ennen itselääkitystä. Tulokset siis tulee vasta parin viikon päästä. Tämä tukehtumisen tunne ja pala kurkussa alkaa olla jo todella pelottavia, olenko kohta mielenterveyspotilas? Suomen parhaimmalle korva/kurkkulääkärille varattu ensiviikolle aika. Joten seuraan keskustelua.

KatjaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)25.2.2015 18:44
Heippa pitkästä aikaa! Olen pärjännyt aika hyvin refluksin kanssa mutta reilu viikko sitten sairastin noroviruksen ja sen jälkeen on sammas vaivannut (eka kertaa elämässä) . Corsodyl suuvedellä olen satunnaisesti huuhdellut suuta. Sammas kasvaa kitalaessa, ei kielessä, tuntuu niinku olis karvapallo kitalaessa ja on valkoista katetta kitalaessa. Sitruunaa en uskalla refluksin takia mutta ehkäpä kokeilen puolukoita?? Ja kenties säännöllisemmin huuhtoa Dorsodylillä, huoh. Aina jotain....

refluksikurkkuRe: Sammas (hiivasieni-infektio)25.2.2015 23:48
Katja, moro! Sitä sitruunaa ei tarvi niellä ... Toivottavasti pääset eroon siitä.

katjaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)26.2.2015 10:04
Aivan, olinpa tollo, voihan sillä vaan ns penslata suuta. Mulla on tää lääkkeistä johtuva kuiva suu (astma suihkeet, kipulääkkeet ym). Täytyypä kokeilla. Ikävä vaiva kun ruokakaan ei oikein maistu miltään.

tuma58Re: Sammas (hiivasieni-infektio)22.4.2015 15:23
Harmillinen vaiva tuo sammas. Minulla oli vuoden eikä mitkään lääkkeet auttaneet. Probiooteista sain aluksi apua vihdoinkin mutta niistä huolimatta jossain määrin tuli takaisin aina kun söin makeaa. Niinpä tietysti! Kaiken näiden vuosien jälkeen olen juonut noin 2 dl iltaisin kupillisen vettä , jossa noin 1tl ruokasoodaa. Sen jälkeen ei sammasta ole ollut. Ei maksa paljon ja kannattaa kokeilla. Tsemppiä :)

pala15Re: Sammas (hiivasieni-infektio)8.6.2015 23:29
Nielurisaleikkaus viime torstaina ja nyt sammas valloittanut koko suun. On varsin huisia muutenkin tämä kipu niin nyt lisänä kielen kirvely ja kipeys. Ruokavalio on ollut vaan jäätelöä, koska muu ruoka sattuu niin. Kirjoituksista yhteenvetona voisin kuvitella että läääkkeet ovat aiheuttaneet tämän hiivan sekä tämän jälkeisen happo epätasapainon elimistössä. Kokeilen maitohappobaktreeita ja suuvettä. Jos ei auta niin yritän kun nielu on parantunut sitruunaa.

maija Jokinen Re: Sammas (hiivasieni-infektio)9.6.2015 1:41
Hiivasta en ole kokonaan päässyt eroon -ei muuta keinoa kuin satunnainen ruokavalio ja nyt 1tl soodaa kupilliseen vettä. Silloin tällöin sitruunaa joukkoon tai puolukkaa eri muodossa. Enää en halua kovempia lääkkeitä kun eivät nekään tunnu auttavan. Parempi on kuin vuosi sitten. En probioottejakaan syö säännöllisesti mutta hapanmaitotupttrita kyllä-pidän mm. Jugurtista ja syönkin sellaista itsetehtynä-tulee halvaksi
Näillä mennään.
Vielä heille joilla kipeä suu kenties limakalvo-oireita, kokeilkaa folaatti tabbletteja(B vitam.)-hyviä tuloksia!. Nyt en muista nimeä mutta palaan asiaan. Tsemppiä teille kaikille ❤ maija

KatjaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)24.6.2015 11:13
Söin Biophilusta kuurin ja suu oli jo parempi mutta kun kuuri loppui sammas iski takaisin! Nyt syön sitä taas ja ajattelin kokeilla tuota ruokasoodaa, toivottavasti joku auttaa. Musta tuntuu, että sammas on levinnyt jo ruokatorveen asti, nielu on täynnä valkoisia laikkuja.

PeloissaanRe: Sammas (hiivasieni-infektio)13.10.2015 21:08
Onko kenelläkään kokemusta kielen päällä olevasta valkeasta katteesta ja kieli-sekä kitalakipistelystä sekä paljaasta kipeytyvästä pitkulaisesta alueesta, jolloin kaikki ruoka ärsyttää, en tarkoita nyt hiivaa. Vaiva on karmea ja olo sairaalloinen. Haluaisin kuulla, onko muilla samanlaisia ja onko vaiva parantunut ja mikä se lopulta on ollut?

MariaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)14.10.2015 0:10
Mulla on ollut valkoista katetta kielessä vuosia ja kieltä sekä suuta po lttanut. Olen harjannut kieleni aamuin illoin kieliharjalla. Se auttoi vähän, mutta kieli oli aamuisin taas valkoinen.

Kyse on sammaksesta. Kannattaa googlata. Voi johtua monesta eri syystä, esim. suoliston mikrobikannan epätasapainosta, hiivasta.

Olen kertonut nyt muutamassa viestiketjussa, varmaan jo kyllästytte tätä lukemaankin, mutta minulla kielen sammas ja suun sekä kielen polttelu loppui emäspitoisen ruokavalion ja bentoniitti-savijuoman jälkeen.

Oloni oli myös todella sairas, koko kroppaa särki, ihan kuin olisi virusflussa tulossa.

Kannattaa käydä lääkärissä ja ottaa verikokeet sekä varmistaa, ettei esim. verensokeri ole koholla.

Suosittelen, että vähennät ruokavaliostasi ainakin sokerin. Tai ainakin tarkkaile, tuleeko sinulle oireita sen jälkeen, kun olet syönyt sokeripitoisia ruokia.

Elimistösi voi yksinkertaisesti olla myös liian hapan, jolloin kannattaa ottaa jokin keino emäksisyyden lisäämiseksi. Keinoja on monia: ruokavalio, mulcosan, valmarin sekä jo mainitsemani bentoniitti-savijuoma.

Jos labra-kokeet ovat normaalit, tavallinen lääkäri ei juurikaan osaa sinua auttaa mitenkään. Jos kaipaat lääketieteellistä apua, suosittelen menemään funktionaaliselle lääkärille. Heillä on parempia keinoja tarjota sinulle kuin normaali koululääketiede.

Tsemppiä - usko siihen, että tilanne on väliaikainen ja menee ohi.

PeloissaanRe: Sammas (hiivasieni-infektio)14.10.2015 7:14
Nämä oireet ovat olleet niin rajut, että sen takia olen peloissani. Tätä jatkunut elokuun alusta, alkoi nielukivulla ja sitten suussa oli valkea kate ja paljas pitkulainen renkula ja kielen pinta kuivui voimakkaasti aaltomaisesti ja kielessä oli tuikkivaa hermomaista pistelyä, joka vaihtoi paikkaa. Aluksi heräsin vähän väliä, kun kielen pinta kuivui eikä vesi auttanut. Tuli olo niin kuin kieli halvaantuisi. Söin hiivakuurin ja hiivanäytekin oli negatiivinen. Hammaslääkäri lähetti suupolille Sjögrenin syndrooman poissulkemiseksi, mutta siellä ei tehty tutkimuksia, koska olin menossa gastroskopiaan ja odottivat, mitä siellä sanotaan. Olin pyytänyt lähetteen, koska minulla oli ollut ylävatsavaivaa ja ruokatorven polttelua ja labroissa todettiin B12- vitamiinivajaus ja minulle lääkäri sanoi, että kielikipu johtuu siitä. Sitten odottelin ja söin Betolvexia arvot nousivatkin normaalin yläpuolellekin, mutta kielen ja nielun vaivat jatkuivat ja jatkuvat edelleen, eivät niin voimakkaina kuin ensin, mutta kumminkin. Kielen paljas alue on välillä äkäisen punertava reunoilta ja kaikki ruoka melkein ärsyttää ja on olo kuin olisi polttsnut kielen kuumalla ja nielu samoin tuikkiva ja polttava. Olen laihtunut useita kiloja ja olo on kuin olisi joku tulehdus jossain. Alussa oli paljaita pieniä alueita muuallakin, jotka polttelivat ja kielessä pisteleviä kohtia, joihin laitoin suupolilta saamaani nelosgeeliä vaihtelevalla avulla sekä apteekin aftageeliä ja suihketta, mutta sanottavaa apua ei niistä ollut. Yhden käden sormilla laskettuna kolmeen kuukauteen on osunut noin kolmisen päivää, jolloin kielen paljas alue on pienentynyt ja ollut poismenossa, mutta sitten taas seuraavana päivänä palautunut ja silloin syöminenkin vaikeutuu. Pistely ja polttelu on nielussa myös voimakkaana vaihdellen eri aikoina päivässä. Särkylääkettä olen popsinut tavallisen tajaan ja lisäksi minulla on selkä lapojen kohdalta ihan jumissa. Skopiassa ei todettu poikkeavss, joten B12 vitamiinipuutoksen aiheuttaja jäi avoimeksi (en ole kasvissyöjä eikä ollut atrofista gastriiittia). Suupolille sain vasta kontrolliajan nyt muutaman päivän päähän ja epikriisissä luki, että mahdollisesti koepala huulesta, mutta ANA tuma aineet olivat negatiiviset enkä ole kuullut, että reumasairauksissa olisi kielen pistelyä ja tällaisia kielimuutoksia, joten en usko siihen diagnoosiin. Tosin on minulla silmien kuivumistakin, koska olen vaihdevuosi-ikäinen. Lähinnä minua pelottaa, että jos kyseessä onkin alkava MS-tauti, kun jollain oli alkanut kielen puutumisesta. Siksi haluaisin kuulla, onko tällaisia vaivoja muilla. En tiedä minne lääkärillevkuuluisi mennä, kun nämä oireet ovat niin oudot. Sokeri oli vähän korkealla myös ja käskettiin jättää sokerit pois, mutta se kään ei selitä näitä oireita. Korva-nenä-kurkkulääkärilläkin kävin eikä syytä löytynyt. Nyt mulla on alkanut pistelemään ja puutumaan vasen käsi.

Tintti2Re: Sammas (hiivasieni-infektio)14.10.2015 9:12
Tuo lapojen välin jumittuma voi aiheuttaa pistelyä ja puutumisia....itellä kokemusta siitä.
Onko sulla todettu ruoka-allergia tai joku muu allergia?
Mulla on sukulainen jolla yliherkkyyttä monelle asialle....hänelle tulee samanlaisia ongelmia suuhun tietyistä ruoka-aineista ja myös hajusteista tai jos hän on käynyt jossain missä on home/kosteusvaurio.

PeloissaanRe: Sammas (hiivasieni-infektio)14.10.2015 10:24
Ei ole ollut allergioita koskaan. Yhdistän tämän tuohon kielen paljaaseen ja reinoiltaan välillä ärhäkkään punaiseen alueeseen, jolloin tulee ruuasta kuin ruuasta nielun kipua tai kielen ärsytystä. Pippureita ja tulisia ruokia olen vältellyt, mutta muistakin ruuista tulee oireita nieluun ja kieleen. Yksi lääköri sanoi, että ruoka-aine allergia on erilaista, se rikkoo suun. En ole löytänyt googlaamalla samanlaista tapausta, paitsi joku jossain keskusteluissa ja mm. Kiiminkiselle valittanut, että hänellä on kipeä karttakieli. Suupolilla lääkäri kiinnitti huomiota vain limakalvoihin eikä kielen pintamuutoksiin. Nyt minun vasemmassa käsivarressani on kipeä kohta, joka tuntuu ilkeästi koko ajan, toissapäivänä verenpainetta mitattaessa tuli ilkeä olo, kuin olisi hermopinne kädessä ja pelästyin sitäkin.

SaturnusRe: Sammas (hiivasieni-infektio)16.12.2015 21:57
Osaako kukaan sanoa, miten kauan tuota soodakuuria kannattaa kokeilla, ja missä vaiheessa pitäisi oireiden poistua? Entäs voiko soodajuoman nielaista, vai syövyttääkö se vain ruokatorvea?

Sain pari kuukautta sitten flukonatsolihoidon suun/suupielten oireiluun, nyt taas valkoinen kate kielen päällä. Oma vika tosin, kun en sokerista pysty luopumaan.

YORe: VARPU epäili....22.12.2015 11:11
Varpu! Sinä epäilit i m e s k e l y t a b l e t t i e n aiheuttaneen kieleen mm.valkoisen katteen. Minäkin epäilen niin! Minulla oli aamuisin nielussa stkeää kirkasta limaa ja joskus ääni käheänä, ei muita vaivoja enkä käytä mitään lääkkeitä muutenkaan. Lk. epäili reflusta ja antoi Somac 40mg reseptin. En tietenkään ota lääkettä noin löysin perustein, tutkimatta ja koska mitään ongelmia vatsan kanssa ei ole ollut. Käytin muutaman päivän ja n. 15 kpl Bafucin ja muutaman Bepanthen ja sitten alkoi kipeytyä ensin kielen kärki ja sitten koko kieli alkoi kirvellä ja valkoinen, limainen kate koko kielelle, joitakin kertoja kielikin oli turvoksissa. Hiivaa ei ollut (näyte ) ja PVK (pieni verenkuva) oli ok myös. Niinpä palaan siihen oletukseen että syy oli Bafucin, molemmissahan sivuvaikutuksina mainitaan ihooireet. Sainkin kutinaa vatsan alueelle ja ranteiden alueelle, teki mieli raapia aivan hillittömästi ja vasta sitten luin tuoteselostuksen ja totesin että siinähän sitä syytä olisikin. En suosittele ainakaan Bafucinia! Pepanthenia otin vain muutaman. Kieli on ollut kuukauden arka ja kirvelevä mutta alkaa helpottaa vähitellen. Olen kurlaillut suolavedellä ja pullon pohjasta löytyi greipinsiemenuutetta joita myös tiputtelin kielen päälle.

YORe: VARPU epäili....22.12.2015 11:25
Korjaan viestiäni : Käytin muutaman päivän n.15 kpl Bafucin.... "ja" sana pois - koska itse lukiessani nyt näyttäisi kuin olisin Somacia käyttänyt muutaman päivän, niinhän ei ole asia ollut.

SaturnusRe: Sammas (hiivasieni-infektio)27.12.2015 18:28
Vaihdoin hammasharjan. Hiivaongelma suusta poistui :-O

Maija JokinenRe: Sammas (hiivasieni-infektio)10.6.2016 13:01
Eipä ole hiivaa enää. Liittyy happo emäs tasapainoon. Googlaa Valmarin ja lue sieltä. En löytänyt Valmarinia vaan ostin vastaavan tuotteen Molkosan. Tekee vatsan emäksiseksi . Toinen olo menossa. Otan enää aamuisin lasillisen laimennettu Mikko sanoa tyhjään vatsaan mutta sitten on litran vesilain jossa pari tl ruokasoodaa. Sitä juon ainakin litran. Monet ruoat tukevat happo-emäs tasapainoa. Esim. sitruuna happamuudesta huolimatta muuttuu emäksiseksi . Kannattaa googlata myös happo-emästasapaino ja elimistön ph.
Kannattaa myös muistaa että suurin osa lääkkeistä on happamia myös luontaistuotteissa.

PirpanaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)17.7.2017 23:01
Hämmentää se, että moni sanoo hiivan viihtyvän happamassa, kun taas toiset sanovat, että nimenomaan happojen poistajien vuoksi keho tulee liian emäksiseksi, josta sitten seuraa hiivaa...

Olisiko tuosta saatavana jotain tutkimustietoa, faktaa, vai onko fakta se, että eri ihmisillä hiivaa tulee eri syistä, joillakin happamasta ja joillakin emäksisestä suolistosta ym.

Joillakin esim. emäksinen sooda pahentaa, joillain parantaa...

juissiRe: Sammas (hiivasieni-infektio)18.7.2017 15:40
Kyllä mulla sammasta oli ennen kuin ensimäistäkään närästyslääkettä söin. Ja se lähti kielestä nimenomaan Esoprematsolilla eli tiedä näistä.

Sokeri joka tapauksess hapattaa kehoa. Ja voi olla syynä monille sairauksille eli magiaa myrkkyä.

juissiRe: Sammas (hiivasieni-infektio)18.7.2017 15:41
Ja se paheneminen tilanteessa voi myös johtua nimenomaan parantumisesta. Se hiiva alkaa laittamaan vastaan.

juissiRe: Sammas (hiivasieni-infektio)20.7.2017 13:08
Katselin tuossa candidanhäätövideoita. Ihan asiaahan tuo ukko siinä puhui. Hänellä oli linkki jollekin sivulle. Kallista on, mutta toki jos apua saa niin olisihan se silloi ok. Toki näitä puhujia ja rahastajia alalla kuin alalla löytyy.

https://www.canxida.com/

MaijaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)20.7.2017 20:13
Minulla oli pitkään sammas suussa. Sen aiheutti astmalääke jossa on kortisonia.

PirpanaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)21.7.2017 15:06
Vaihdoitko Maija astmalääkettä, vai pystyitkö jättämään astmalääkkeen pois esim. siksi, että todettiinkin refluksi astmaoireiden syyksi?

Hyvä, että sammas parani.

Jäisten karpaloiden imeskely auttaa aina muutamaksi tunniksi. :)

MaijaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)22.7.2017 16:30
Toistaiseksi samaa lääkettä mutta harvemmin. Odotan kontrolliin aikaa ja todennäköisesti tulee miedoimmat lääkkeet. Lopetin pari vuotta sitten tupakoinnin 😊. Vatsani on myös paremmassa kunnossa kun olen syönyt emäksisiä ruokia paljon. Nyt kesällä edullista vesimelonia joka päivä- tekee hyvää parsa- ja kukkakaalia höyrytettynä. Sitruunavettä. Painokin alkaa pudota. Tsemppiä kaikille 👍👍👍

PirpanaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)23.7.2017 15:37
Hienoa Maija, että sinulla on menossa parempaan suuntaan terveysasiat. Mukavaa kesänjatkoa ja kiitos tsempeistä. :)

miiruskaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)16.6.2018 9:47
corsodyl-suuvesi auttoi mulla hiivaan. viikon kahesti päivässä. :)

MaijaRe: Sammas (hiivasieni-infektio)4.9.2019 21:36
Hei tiedoksi, minun sammas on kurissa. Johtui
Symbicort lääkkeestä joka sisältää kortisonia.
Toivon kaikille hyvää syksyn jatkoa😊Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: