Keskustelu

ShopperGastropanel/matala gastriini17/mahahapon liikaeritys?17.10.2012 23.06
Hei, osaisiko joku auttaa tulkitsemaan mitä tarkoittaa gastropaneelin tulos: matala gastriini-17 -taso voi merkitä lisääntynyttä mahahapon eritystä. (ei ole helikobakteeria eikä atrofista gastriittia) Olen aina luullut, että vatsani olisi liikahappoinen, mutta voiko tuo mahahapon eritys tarkoittaa sitä, että vatsa on ns. hapoton vatsa? Kokeilin joku päivä betaiinihydrokloridia ja tuntui, että se helpotti oloa. Sen pitäisi käsittääkseni tehota hapottomaan vatsaan eikä liikahappoiseen....Olisin tosi iloinen, jos voisit auttaa!!

refluksikurkkuRe: Gastropanel/matala gastriini17/mahahapon liikaeritys?18.10.2012 8.47
Ei voi merkitä hapotonta vatsaa.

"voi merkitä lisääntynyttä mahahapon eritystä" tarkoittaa juuri sitä, että hapon erityksen määrä voi olla lisääntynyt eli ei ainakaan siihen vähähappoiseen suuntaan - puhumattakaan hapottomasta vatsasta (atrofia).

Onko sulla diagnosoitu refluksitauti ja käytätkö lääkitystä tautiisi?

ShopperRe: Gastropanel/matala gastriini17/mahahapon liikaeritys?18.10.2012 10.00
Ei ole diagnosoitu eikä ole lääkitystä, gastroskopian tulos: lievä krooninen tulehdus antrumin, corpuksen alueella, ei keliakiaa (geeni on). Oireet sopivat kaiketi muuten refluksiin: nieleskely, paha maku suussa, äänen käheys, ummetus, hikoilu ruokailun yhteydessä (tämä ei vaivaa nyt), vaihdevuosityyppiset oireet, herään aamuyöllä jne. Syön thyroxinia (kilpparit poistettu lähes kokonaan). Merkittävin oireeni on kuitenkin korvan tinnitus, joka selvästi liittyy ruokailuun ja käytännössä muut tinnitus-syyt on poissuljettu. Yleislääkäri ei ohjannut eteenpäin tutkimuksiin vaikka tuo gastriini oli alle 1. Allergioita ei ole ollut, mutta viimeksi todettiin dermografismi=piirtopaukamointi (ihon syöttösolut sylkäisee histamiinia sisältävät jyväsensä ulos). Joku lisää siis nyt mahahappoa, pitäisiköhän jättää kaikki histaminiia sisältävät tuotteet sivuun? Jostain luin, että autoimmuunisairauksia potevilla on yleensä hapoton maha...

SitrusRe: Gastropanel/matala gastriini17/mahahapon liikaeritys?18.10.2012 16.33
Kai se Gastropanel myös tulkitsee omat tuloksensa, vai eikö? Ettei ihmisen tarvitse arpoa itse mitä tulos merkitsee.

ShopperRe: Gastropanel/matala gastriini17/mahahapon liikaeritys?18.10.2012 19.15
Siitä ilmeni minun tapauksessani juuri nämä asiat: matala gastriini-17 -taso voi merkitä lisääntynyttä mahahapon eritystä sekä että ei ole helikobakteeria eikä atrofista gastriittia ja toki siinä oli arvot viitelukuineen.

refluksikurkkuRe: Gastropanel/matala gastriini17/mahahapon liikaeritys?15.12.2013 16.08
Nostoa gastriinitestistä ...

PirpanaRe: Gastropanel/matala gastriini17/mahahapon liikaeritys?3.7.2017 21.30
Minulla oli gastriini-17 <1, eli happamuutta liikaa, ihan lisääntynyttä suolahapon eritystä. Ei hyvä, ei.

"Veren gastriini-17 pitoisuus (paastoarvo) laskee mahan sisällön happamuuden lisääntyessä (pH alle 2.5) (alle 1 pmol/l merkitsee lisääntynyttä suolahapon eritystä). Gastriini-17 paastoarvo laskee myös antrumin limakalvon atrofiassa, jolloin G-solut häviävät."
Lähde: https://www.gastropanel.com/fi/ammattilaiselle/tulosten-tulkinta

PirpanaRe: Gastropanel/matala gastriini17/mahahapon liikaeritys?12.7.2017 15.04
Jos on ollut joitain vuosia sitten liikaa happamuutta vatsassa, mutta en ole käyttänyt muuta kuin ruokavalion muuttamista refluksin hoidossa, niin kuinka todennäköistä on, että vatsa olisi voinut muuttua vähähappoiseksi/hapottomaksi?

Kärsin kurkkurefluksista. Jos otan vaikka parina päivänä 4 kertaa korkillisen koivuntuhkauutettaja 1 dl veteen sekoitettuna, niin tuntuu, että ruoan sulatus heikkenee ja sama juttu jo parilla Samarin-pussilla päivässä parin päivän jälkeen.

Noiden seurauksena tulee myös hiivaa kieleen ja nieluun.

Mistä mahtaa olla kyse? Kiitos tosi paljon vastauksista. :)



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: