Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

VaniljaKummallinen refluksi13.2.2018 15:52
Olin viikonloppuna ulkona syömässä ystävien kanssa. En ole syönyt valkosipulia pitkään aikaan, olen käyttänyt ainoastaan öljyä, johon olen murskannut vähän valkosipulia. Sitäkin olen käyttänyt hyvin varovasti. Nyt ruoassani oli aiolikastiketta johon oli käytetty runsaasti valkosipulia, chilikin maistui. Olin varma että saan ruoasta kunnon närästyskohtauksen.
Ihmettelin kun minua ei närästänyt yhtään, vaikka join viiniä ruoan kanssa. Närästystä ei tullut vielä seuraavanakaan päivänä. Mistähän tämä nyt johtuu, miksi vatsahapot eivät nyt käyttäytyneet niinkuin aiemmin? Olen ollut nyt jo jonkin aikaa oireeton, mutta silti tuntuu erikoiselta. Mikähän tuon refluksin perimmäinen syy oikein on.

Aion kokeilla valkosipulia uudestaan jonkun ajan kuluttua, olisi ihanaa jos sitä voisi taas käyttää. Minulla on diagnosoitu refluksitauti, mutta välillä nämä jutut kyllä ihmetyttävät.

SitrusRe: Kummallinen refluksi14.2.2018 0:45
Oirekuvauksistasi muistan saaneeni vaikutelman, että refluksisi ei ole pahimmasta päästä. Eikö ollut niin, että gskopiassa ei näkynyt löydöksiä?

Mulla löytyi 2009 vaikea refluksi komplikaatioineen. Siihen asti olin syönyt ja juonut mitä halusin, ja käyttänyt vain Linkiä. Silti mulla oli varmasti refluksia jo silloin. Se vain ei ollut vielä sietämätöntä.

Joten veikkaanpa että sulla on vielä kurissa pysyvä refluksi, joka antaa sun elää suht. vapaasti. Jos hyvin käy, se ei koskaan pahenekaan.

VaniljaRe: Kummallinen refluksi14.2.2018 15:53
Tähystyksessä löytyi löysä sulkija, joka aiheuttaa ylösnousua. Oireet olivat alkuun tosi pahat, mutta aikamoisen elämäntaparemontin myötä oireet ovat ajan mittaan poistuneet. Viimeinen muutos puolisen vuotta sitten oli kun jätin lihan kokonaan pois ruokavaliostani, sen jälkeen hävisi viimeinenkin närästys.

Ihmetyttää vain että miksi tuo löysä sulkija ei nyt aiheuttanut ongelmia, kun aiemmin ei valkosipuli ole sopinut. Miksi se nyt sopii. Entiseen elämäntapaani en aio enää palata mutta valkosipulia olen kaivannut. Mukavaa jos sitä voi edes välillä käyttää.
Olen aiemminkin miettinyt että onko löysä sulkija kuitenkaan se todellinen refluksini syy ja jos on mistä sen löystyminen on johtunut. Kun oireet on poissa voisi olettaa ettei sulkija ole enää löysä.

Rakenteellinen_Re: Kummallinen refluksi14.2.2018 19:38
Minä luulen, että jotkin ruoka-aineet, joille herkistyy voi aiheuttaa tuota löysyyttä tai ainakin provosoi sitä, jota itselläkin on. Minä olen aika varma, että mulla on vilja-allergiaa ja aionkin jossain vaiheessa käydä ottamassa uudet allergiatestit. Isälläni oli mm. Ohra/vehnä-allergiaa. Itse olen pöly ja ruoka-allergikko ja välillä pelottaa mitä seuraavaksi. Refluksi lisäksi ja olo on ollut pidemmän aikaa tosi huono ja vatsa edelleen tulehtunut.
Minä tein samankaltaista huomiota ruokajutuista, kun sinäkin Vanilja. Uskon, että sillon kun on oikein huono kausi, kaikki närästää ja sitten kun keho voi paremmin se sietää niitä ärsykkeitäkin. Esimerkiksi kun jätin viljat, pystyinkin juomaan kahvia ilman ylösnousuja ja sydämen hakkaamista! Mutta kun ja jos otan viljat takaisin oireet pahenee. Minä en siis gastriittivatsani kanssa ole vieläkään oireeton ja joudun syömään lääkkeitä ja 40mg ainakin nyt kevääseen kun viisaudenhampaan poisto suoritetaan. Toivonmukaan kuitenkin pystyisin vielä vähentämään lääkitystä ja jos saisin vielä tuon vatsan kuntoon, voisin ehkä käyttää vain satunnaisesti.
Minulla ruoka-aine allergiat siis jotenkin vaikuttaa ja mietin tuon gastriitinkin yhteyttä siihen. Varma ei voi tietysti olla, että kokonaan paranee, mutta itse ainakin todella toivon niin ☺ aikaa varmasti vielä vie, kun mullakin on ties mitä tuntemuksia ja ab.kuuri vielä taas edessä.
Kiva kuitenkin välillä lukea tälläistäkin, että pientä edistystä on siellä tapahtunut!👍😊

VaniljaRe: Kummallinen refluksi15.2.2018 16:48
Minä sain lääkekokeiluista niin inhottavat sivuvaikutukset etten voinut niitä käyttää. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kunnon ruokaremontti ja elämäntapamuutokset. Nyt olen kyllä tyytyväinen että lääkkeet eivät sopineet ja että jouduin turvautumaan muihin keinoihin.

Toivottavasti sinäkin rakenteellinen pääset gastriitista eroon. Minullekin ensi käynnilläni sanottiin että olisi gastriittia. Pääsin vuoden kuluttua siitä käynnistä vasta tähystykseen, siinä ei gastriittia näkynyt, mutta olin jo aloittanut ruokavaliomuutokset.

juissiRe: Kummallinen refluksi15.2.2018 19:08
En minäkään tajua tätä refluksia. Tuntuu että vaikka on kaljottelematta ja yrittää parhaansa syömistenkin kanssa niin ei mikään auta. Ja toisinaan saa syödä mitä vaan. Lääkkeitäkään en ole syönyt kuukausiin, kun pari pv se antaa ok olon ja huomaa, että on parempivoimaisempikin, sitten lääke ei vain tehoa.

En voi ymmärtää tätä.

Mutta ilman viljoja olen parhaani mukaan ollut ellei kaljajuomia lasketa. Hiuksiakaan ei sada päästä kun on ilman viljoja, että joku siinä mättää.

Rakenteellinen_Re: Kummallinen refluksi15.2.2018 19:41
Joo kyllä nuo viljat usein laittaa ylläpitämään tulehdusta, kaikki ei siitä viljattomuudesta hyödy mutta ei se poiskaan ole jos kokeilee edes vähentää. Viljat on nykypäivänä niin pitkälle jalostettu ja risteytetty keskenään, että ilmeisesti tuo gluteiiniyliherkkyyskin tuntuu olevan yllättävän monella. Itselläni kai reagoi ristiin tuon vaikean heinäallergian kautta, kun viljat on kuitenkin heinäkasveja..

Minulla viljat aiheutti mm. hengenahdistusta, palan tunnetta, limaa ja vaahtomaisia/limaisia oksennusröyhyjä, ihon kutinaa ja rakkuloita, aknea, turvotusta ympäri kehoa, karseita vatsakramppeja, ummetusta, voimakasta ylösnousua, vannemaista kipua rintakehällä jne.

Eli aika yksilöllistä tuo on. Multa tippunut painoakin ja olo huomattavasti energisempi. Sydän ei hakkaa enää ruokailun jälkeen, välillä tulee vielä muljutuksia mutta niitäkin nyt huomattavasti vähemmän. Aikuisiän akne ei ole koskaan ole ollut näin hyvä, siis lähestulkoon lähtenyt kokonaan, vaikka olen aiemmin hoitanut ab.kuureilla ja nyt olen vasta reilut 2 viikkoa ilman viljaa! :)
Kipukohtaukset rinnalla hävinneet ja samoin kivut vatsasta, vatsa ei myöskään koskaan ole toiminut mulla näin hyvin kuin nyt. Hengenahdistus hävisi 2 viljattoman päivän jälkeen.

Minä en vielä pärjää ilman lääkkeitä, sen verran voimakkaasti tuo tulehdus oireilee närästyksenä ja kipuna vatsassa. Lääkkeissä on toki oma haittapuolensa. Käytän nyt kyllä lääkettä vielä niin pitkään, kunnes alkaa loputkin oireet heltymään, jospa sitten vähennyksen kautta saisin kokonaan pois :)

SitrusRe: Kummallinen refluksi15.2.2018 20:10
Tottahan tämä on, että refluksi on kumma ja oikukas tauti.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: