Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

reHikoilu20.9.2012 8:38
(en kasonut onko tästä kirjoitettu aikaisemmin, anteeksi)
Niin hikoilen yöllä kovasti. Otsani on aivan märkä ja hiukseni ovat märät. Kilpirauhasissa ei ole mitään häikkää. Otettu 3 kk välein.
Vatsani on sekaisin ja mustaa limaa tulee ulostaessa. Joku sanoi minulle että vaiva kuuluu refluksiin. Onko kenelläkään tietoa tästä vaivastani, onko mahd. sinulla samoja vivoja. Kiitos.

VaniljaRe: Hikoilu20.9.2012 9:44
Kyllähän monet valittelevat tuota hikoilua, minullakin oli sitä silloin kun ensimmäiset oireet alkoivat ja tilanne oli pahimmillaan. Sitä kesti muutaman viikon ajan ja siihen liittyi unettomuus, yöllinen närästys ja kuvottava olo. Samaan aikaan oli kuivaa yskää, liman nousua ja palan tunnetta kurkussa. Vatsa ei myöskään ollut kunnossa. Sinunkin oireesi saattavat liittyä refluksiin, mutta se selviää varmasti tutkimalla jos oireet kovasti vaikuttavat elämääsi.

vippe69Re: Hikoilu20.9.2012 9:47
Mulla on myös hikoilua, mutta epäilen mulla hikoilun liittyvän hormoneihin, alan olemaan jos siinä iässä että mummotauti voisi lähestyä, ja toinen munasarjakin on jo viety endometrioosin vuoksi.

VaniljaRe: Hikoilu20.9.2012 11:15
Tulipa mieleen sellainen asia, kun kävin flt-lääkärillä, niin hän sanoi että refluksi saattaa liittyä hormoneihinkin. Hän kyllä selitti miten se hormoneihin liittyy, mutta en ihan ymmärtänyt sitä kuitenkaan.

refluksikurkkuRe: Hikoilu20.9.2012 12:42
Yöhikoilu mainitaan ainakin yhdessä lähteessä jopa ainoaksi oireeksi, joka viittaa refluksiin (!) ...

Laitan tuon aikaisempien kirjoittajien linkin tähän kanssa - siinä linkki myös muihin syihin, mitkä voi aiheuttaa hikoilua:

http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/3546#message3559

refluksikurkkuRe: Hikoilu20.9.2012 12:43
Vanilja, ainakin perinteisen naisille tarkoitetun hormonihoidon yhteydessä voi esiintyä enemmän refluksia ...

refluksikurkkuRe: Hikoilu20.9.2012 13:36
Suora lainaus EndoNursen v 2003 tekstiartikkelista (luotettavat lähteet), jossa muutakin kuin nyt heti suoraan mieleeni tulleet naishormonit ;-) ... vaikuttavat siis ihan noissa peruskuviossa (sulkijan paine, hapon muodostus):

"Hormones may also affect the function of the lower esophageal sphincterpressure. Excitatory hormones include gastrin, motilin and bovine pancreatic polypeptide. The action of these excitatory hormones is to increase the lower esophageal sphincter pressure. Inhibitory agents include secretin, cholecystokinin, glucagon and gastric inhibitory peptide. In addition to these hormones, prostaglandins also reduce the lower esophageal sphincter pressure. Not only do hormones affect the function of esophageal motility, they also regulate gastric acid production. Specifically, histamine, gastrin and acetylcholine all promote gastric acid secretion. Prostaglandins, on the other hand, are derivatives of arachidonic acid and have an inhibitory effect on gastric acid secretion. If the level of prostaglandins is decreased, as occurs with the use of antiinflammatory medications such as aspirin or NSAIDs, then gastric acid production is increased."

vippe69Re: Hikoilu20.9.2012 14:47
Kiintoisaa.
Niin, endometrioosin vuoksi mulla on vielä hormonikierukka.

reRe: Hikoilu24.9.2012 11:21
Kiitokseni kaikille vastanneille. Minulla on kyllä refluksitauti, mutta en voi syödä mitään lääkkeitä, kun tällä hetkellä vallitsee krooninen utrikaria. Ainoa mitä voin syödä on rennie.
Olen jo lähellä 70 vuotta joten hormoonit eivät taida nyt liittyä tähän. Mutta olen erittain kiitollinen vastauksista. Tämä jo helpotti paljon mieltäni.

reRe: Hikoilu24.9.2012 11:21
Kiitokseni kaikille vastanneille. Minulla on kyllä refluksitauti, mutta en voi syödä mitään lääkkeitä, kun tällä hetkellä vallitsee krooninen utrikaria. Ainoa mitä voin syödä on rennie.
Olen jo lähellä 70 vuotta joten hormoonit eivät taida nyt liittyä tähän. Mutta olen erittain kiitollinen vastauksista. Tämä jo helpotti paljon mieltäni.

reRe: Hikoilu28.9.2012 12:59
Refluksikurkku tai joku kieltä taitava, tarvitsisin suomennosapua tuohon tekstiin. Kiitos jos vastaatte.

refluksikurkkuRe: Hikoilu28.9.2012 14:40
Vapaa hieman lyhennelty käännös (!):

"Hormonit saattavat vaikuttaa myös ruokatorven alemman sulkijan paineeseen. Painetta edistäviin hormoneihin kuuluvat gastriini, motiliini ja naudan haiman polypeptidi. Nämä hormonit lisävät ruokatorven alemman sulkijan painetta. Painetta vähentäviin aineisiin kuuluvat sekretiini, kolekystokiniini, glukagoni ja GIP - hormoni. Näiden hormonien lisäksi prostaglandiinit vähentävät myös ruokatorven alasulkijan painetta. Hormonit eivät vaikuta vain ruokatorven liikkeisiin/liikkuvuuteen, ne myös säätelevät mahahapon tuotantoa. Erityisesti histamiini, gastriini ja asetyylikoliini lisäävät kaikki mahahapon eritystä. Toisaalta prostaglandiinit ovat ​​arakidonihapon johdannaisia ja niillä on mahahapon eritystä ehkäisevä/estävä vaikutus. Jos prostaglandiinien taso on vähentynyt, kuten tulehdusta ehkäisevien lääkkeiden (aspiriini, ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet) yhteydessä, mahahapon tuotanto on silloin lisääntynyt. "

JattaRe: Hikoilu1.1.2017 9:24
Hei, Todettu refluksi noin kuukausi sitten ja se selvitti monta monituista asiaa kuten tuon yöllisen hikoilun, kiristävän vanteen tunteen rinnan alla, palan tunteen kurkussa, yskän, hengästymisen ym ym.
Kestetään

SeenaRe: Hikoilu1.1.2017 10:01
Olen yli kuusikymppinen nainen ja ihmetellyt miksi minua hikoiluttaa ja varsinkin öisin,mutta nytpä se selvisi.tähän se liittyykin.Aina kun refluksi pahenee ,niin silloin myös hikoilu alkaa.

JopujooRe: Hikoilu15.1.2017 11:11
Onko teillä muuta tuntemusta samaan aikaan?
Mulla tullut nyt pari kertaa illalla hetken pötkötettyä hikikohtaus jossa iho hikoilee ja on nihkeä joka paikasta ja samalla heikottaa ja tärisyttää....Outo tunne.

SitrusRe: Hikoilu17.1.2017 15:11
Aivan tolkutonta hikoilua taas öisin. Ei tunnu kuumilta aalloilta, mutta välillä on yöpaita litimärkä.

HapponenRe: Hikoilu17.1.2017 17:45
Komppaan Sitrusta. Hikoilu on lähes jokaöistä, eikä siihen liity mitään kuumia aaltoja vaan päinvastoin saattaa palella, kun kömpii peiton alta ylös.

Onko kellään hyviä neuvoja tähän vaivaan?

SitrusRe: Hikoilu17.1.2017 17:57
Nukun ikkuna auki. Käy pesemässä naaman ja kädet viileällä vedellä. Tai pyyhkii kylmään veteen kastetulla pesusienellä ranteet, otsan, taipeet, nilkat.
Mua muuten palelee myös hikoilun lomassa. Vaihdevuosiriesoja.

BiologiRe: Hikoilu1.5.2019 13:37
Sellainen tarkennus tähän hormonikeskusteluun:
Ihmisen elimistössä on paljon erilaisia hormoneja, joista sukupuolihormonit (tunnetuimmat estrogeni ja testosteroni) ovat vain osa. Iso osa kehon säätelymekanismeista toimii jonkinlaisten hormonien välityksellä. Tässä ketjussa puhutut vaihdevuosioireet johtuvat naisilla estrogeenitason laskusta iän myötä. Sen sijaan nuo tuolla aiemmassa lainauksessa todetut, alasulkijan toimintaan vaikuttavat hormonit ovat ihan muita hormoneja kuin nämä vaihdevuosioireisiin vaikuttavat sukupuolihormonit. Usein arkikielessä puhuttaessa "hormoneilla" tarkoitetaan sukupuolihormoneja, mutta lääketieteessä toki voidaan tarkoittaa paljon muitakin. Esim. allergiaoireita aiheuttava histamiini (vrt. allergialääkkeet ovat antihistamiineja) ja jännityksessä kehoon erittyvä adrenaliini ovat myöskin hormoneja, eikä näillä ole mitään tekemistä sukupuolen tai vaihdevuosien kanssa. :) Mitä nyt itse olen tähän asiaan perehtynyt, sukupuolihormoneilla ei pitäisi olla juurikaan suoraa vaikutusta alasulkijaan vaan kyse on enemmän sellaisista hormoneista, jotka liittyvät elimmistön stressitilaan nk. taistele- tai pakene-reaktioon. Tämä myös selittää sitä, miksi esim. ahdistuneisuushäiriö ja refluksi kulkevat usein käsi kädessä. Mutta, koska ihminen on aika monimutkainen eliö ja melkein kaikki kehossa tapahtuva vaikuttaa muuhun kehossa tapahtuvaan, en tiedä voiko vaihdevuosien ja refluksin yhteyttä täysin sulkea poiskaan.

Mitä sitten tulee tähän refluksi-yöhikoiluasiaan: itsellä on sellainen kummallinen oire, että hikoilen aamuisin heti heräämisen jälkeen (tai toki yölläkin jos herään kunnolla) ja tätä esiintyy varsinkin öinä jolloin kärsin pahemmin refluksista. Lisäksi hikoilen lähes aina samantien juotuani kuumaa tai alkoholipitoista juomaa. Olen tässä arponut onko asialla tekemistä varsinaisen refluksin kanssa vai johtuuko se siitä, että refluksi aiheuttaa ärsytystä samalla alueella vatsassa kuin nuo juomat ja sekoittavat hermostoani niin, että elimistö alkaa hikoiluttaa. Minulla on myös PCOS, joka aiheuttaa testosteronitason nousua ja muita sukupuolihormoneihin liittyviä muutoksia, joten olen myös arponut, että voisiko näin 30v lähestyessä kyse olla vaihdevuosioireista... Lohdullista kuulla teiltä muilta, että refluksi on aiheuttanut hikoilua, toivon kovasti, että itselläkin olisi kyse nimenomaan siitä eikä vaihdevuosista, koska lapsitoiveita olisi vielä. :)

Leppisleena Re: Hikoilu1.5.2019 22:19
Hei. Minäkin hikoilen aina kun herään .myös yöllä jos en heti nukahda uudelleen. En tiedä mistä johtuu. Joskun menee pitkiä aikoja kun oire on poissa.

EräsRe: Hikoilu3.5.2019 22:29
Kiva kuulla, että muitakin. Ruokailun jälkeen, erityisesti silloin, jos olen syönyt ei-niin-sopivaa ruokaa, hikoilen. Samoin kuumat juomat. Myös illalla ja aamulla tulee hikoilut. Selvästi liittyy refluksiaan. Tältä palstalta saa aina kohtalotovereita, hyvä etten ole aunut.

SaturnusRe: Hikoilu4.5.2019 19:33
Minä myös alkanut hikoilla viime aikoina, vaikka normaalisti olen vilukissa. Aina selkä märkänä kahvikupposen jälkeen, ja joskus muulloinkin.

EräsRe: Hikoilu6.5.2019 11:29
Kyllä se hikoilu kuuluu mm. Zoltin, Nexiumin ja Somacin sivuoireisiin kuten unihäiriöt, väsymys ja nivelkivutkin. Ota siitä selvää, mikä mistäkin johtuu. Sitten ne vaihdevuodet 40-60-vuotiailla. Voi tätä naisen elämää. Voimia kaikille.

ibsRe: Hikoilu7.5.2019 1:02
Mulla oli tosi pahana nuo vaihdevuosioireita. Kylmää hikiä, unettomuutta ja nivelkipuja. Kaikki oirieet katosivat kuukaudessa kun aloitin hormonikorvaushoidot. Öisiä "sydänlyöntikohtauksia" välillä edelleen jos otan jotakin alkoholipitoista. Hikoilu voi olla myös pahalaatuisen taudin oireenä, joten kannattaisi käydä lääkärissä jai verikokeissa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: