Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

haisuliHengityksen haju refluksissa17.9.2012 21:51
Haluaisin kysyä teiltä, joilla refluksin oireena on pahanhajuinen hengitys, että minkätyyppinen tuo haju on?

Yritän tässä selvitellä, mistä hengitykseni haju johtuu (suun hiiva, refluksi, helico vai joku muu), ja ajattelin, että saattaisin saada täältä hiukan "diagnosointiapua". Toki olen asiasta jo hammaslääkärin kanssa puhunut, mutta kun hampaissa tai suuhygieniassa ei kuulemma ole mitään vikaa, täytyy yrittää löytää joku toinen selitys.

Haju ei mielestäni ole hapan (ennemmin makean imelän ällöttävä), joten hiukan epäilen, ettei kyseessä olisi refluksin oire, mutta mitä mieltä te olette? En karppaa, joten ketoosista tuossa hajussa ei voi olla kyse.

röyhtäilijäRe: Hengityksen haju refluksissa18.9.2012 1:04
kyllä kuuluu tuo haju. minä hoidan myös hampaani hyvin, joten hampaista ei johdu minullakaan se, että henki haisee väkevälle. myös poskiontelon vaivaan voisi liittyä tuo makea haju. itselläni sitäkin vaivaa.

haisuliRe: Hengityksen haju refluksissa20.9.2012 16:57
Kiitos vastauksestasi! Kävin eilen hammaslääkärillä ja kysäisin, voisikohan suussani kasvaa candidaa, koska kieli on jokseenkin katteinen ja suuta myös vähän kutittaa toisinaan. Sain sienilääkityksen, jonka eilen jo aloitinkin. Toistaiseksi se ei ole auttanut, mutta kaipa se saattaa jonkin aikaa ottaakin. Katselemme siis. Jos tämä ei auta hajuihin, täytyy sitten varmaankin uskoa, että refluksista se johtuu...

MarppaRe: Hengityksen haju refluksissa27.11.2012 17:14
En osaa mennä sanomaan sun hajustasi haisuli, että onko refluksista johtuvaa. Mutta itselläni ainakin on ja olen kärsinyt siitä jo vuosikausia. Hammaslääkäriltä joskus kysyin ja hän sanoi, että ei voi johtua hampaistani, joten todennäköisesti vatsalaukusta nousee. Olen Dents-pastillien suurkuluttaja (!), välillä lujaa kyllästyttää niiden imeskely, mutta ei auta. Pakko ajatella kanssaihmisiä (miestäni eritoten) ja itseänikin alkaa jossain vaiheessa niin pahasti kuvottamaan paha maku suussa, että on taas pakko napata pastilli. Aamut varsin vaikeita, kun herää ja suu maistuu sanonko miltä.. Mut tsemppiä, auttoiko sulla toi sienilääkitys sitten lopulta?

kuikkisuunoRe: Hengityksen haju refluksissa5.1.2013 15:00
"Haluaisin kysyä teiltä, joilla refluksin oireena on pahanhajuinen hengitys, että minkätyyppinen tuo haju on?"

Mulla ei ole henki haissut aiemmin mutta nyt kyllä ensin pitkään haisee se edellinen ruoka (venttiilin vuoto päästää vatsasta ruuan läpi?) mitä tuli syötyä ja sitten tuntien päästä alkaa haju olemaan jotenkin ummehtunutta, hiiiva/sienimäistä tms ehkä just käymisen tuloksena?

happosalpaajaRe: Hengityksen haju refluksissa5.1.2013 19:04
Minulla on samantyyppistä kuin sinulla kuikkisuuno, ensin haisee syöty ruoka ja sitten jokin muu, sellainen eltaantunut haju. Ajoittain tuntuu haisevan suorastaan ulosteelle.

Kyselin aikaisemmassa viestissäni, olisiko joku leikatuista saanut apua tähän vaivaan leikkauksesta, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole tullut vastauksia. Taitaa olla vaiva, josta puhutaan refluksin yhteydessä muita vaivoja vähemmän, vaikka vaikuttaa sosiaaliseen kanssakäymiseen ja itsetuntoon tosi paljon.

uikkuRe: Hengityksen haju refluksissa15.1.2013 9:42
Minulla diagnosoitiin refluksitauti ja palleatyrä viime syksynä ja olen siitä lähtien käyttänyt PPI-lääkitystä (Zolt) päivittäin. Pahanhajuinen hengitys tuli ongelmaksi nimenomaan lääkkeiden myötä, aiemmin en ollut huomannut mitään. Nyt hengitys haisee omaan nenään jotenkin mädälle ja makeahkolle. Poikaystävän mielestä haju on hiivainen. Myös hänen mielestään hajuongelma alkoi lääkityksen myötä. Hampaidenpesu, suuvedet, yms. ai auta, kun haju tulee mahalaukusta.

Onko kukaan löytänyt tähän apua? Kiva kun tästä puhutaan täällä keskustelupalstalla. Vaiva on kyllä tosi kiusallinen.

haisuliRe: Hengityksen haju refluksissa11.2.2013 12:08
Olen siis tuo ketjun aloittaja. Candidasta tuo haju ei mitä ilmeisimmin johtunut, koska lääkitys ei poistanut hajua. Tänään kävin kurkku-nenä-korva-lääkärillä ja hän epäili hajun syyksi refluksia, koska kurkussa näkyi punoitusta juuri siellä, missä sitä refluksin vuoksi yleensä on.

Otettiin myös kuvat poskionteloista eikä niissäkään ollut mitään vialla. Ja myös muut limakalvot yms. kunnossa eli haju ei tule kurkusta, poskionteloista, suusta tai muualtakaan pään alueelta.

Kai tämän kanssa on vain opittava elämään :( Toisaalta tietysti mukavaa, että osa mahdollisista syistä on nyt poissuljettu, mutta kyllä tämä vaiva on oikeasti todella inhottava.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa10.10.2014 16:13
Tuntuu, että onko tässä enää mitään järkeä? Ihan niin kuin ei olisi riittänyt, että hengitys haisee paskalle, nenästä tulee pahaa oksennuksen hajua, nyt hikikin haisee kammottavalle. Ei tarvitse kuin pikkuisen kävellä niin kainaloista alkaa tulvia kissankusen hajuinen hiki joka tunkee paitojen ja takinkin läpi.
Elämä on yhtä helvettiä suoraan sanottuna. Tekis mieli lyödä kuula jo kalloon. Yksin olen haissut jo vuosikaudet, minä, sosiaalinen ihminen joka saa voimaa kanssakäymisistä, muutamista sananvaihdoista.
Jotenkin tietyistä hetkistä selviää kun tunkee nokkaan sellaista eukalyptysmönjää ja jauhaa kilokaupalla purkkaa ja pastilleja. Mutta purkka ja sokeripastillit ei taas tee hyvää mahalla ja taas turvottaa enemmän ja ilmavaivat pahenee. Mutta hienhaju, tämä alkaa olla jo vittu liikaa. Olen kokeillut kaikkea: etikkaa, bats-viodetta johon sekaan maitohappobakteeria, Absolut torria ja deodoranttia ja mikään ei auta.
HAISEN HAISEN HAISEN!!!
Hississä ja monissa tilanteissa olen joko hengittämättä tai puhun sisäänpäin. Toisinaan näkee kun tulee spontaani reaktio, nauru, toisen kasvoilta että ei hyvältä haise. Sukulaisten lapsilta tulee kommenttia hajusta ja tulevat niin kuin eilen hönkimään tarkoituksellisesti naamalle. Olen aivan yksin, eihän haisijoista pidetä, en itsekään pidä, aika ironista. Tuntuu kuin olisi kirottu.
Ne elämän vähäiset ilot yksinäisenä haisijana olisi lohtuoluet, savukkeet ja hyvä ruoka. Nekin on kaikki viety mahavaikeuksien takia. Mistä saa enää mitään iloa? Seksihalutkin kaikkosivat jonnekin pari kk sitten, selkään koskee joka päivä ja sitä on vaikea kuntouttaa kun turvotus ja mahaoireet vastustavat. Samalla taistele pään kanssa oloja vastaan. Mielialat muuttuilee, masentaa, väsyttää ja välillä paremmin.
Haista yksin, kodissaan, rahattomana kuukaudesta toiseen. Aikamoinen umpikuja. Onko tässä enää mitään järkeä?

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa10.10.2014 22:40
Aaaah, haisijan päivän huippuhetki, kun sai painaa unilääkkeen kitaan ja pääsee hetkeksi muihin maailmoihin. Toisinaan tekis mieli vetää ne kaikki.

MarppaRe: Hengityksen haju refluksissa10.10.2014 23:16
Voi ei, tosi ikävää ikävää juissi, että sulla on noin pahana hajuongelma :/ Ootko käyny lääkärissä? onko sitä tutkittu tarkemmin, että mistä johtuu? Vai aattelitko että johtuu refluksista? Hengitysongelmaa tosiaan itselläkin refluksista johtuen, se on tympeää.. Vuosien saatossa siihen on jokseenkin tottunut, mutta kyllä se silti nyppii melkein joka päivä. Ja mulla ainakin pahenee, jos refluksi on pahemmassa vaiheessa. Voimia sulle! Onko sulla ketään livenä, kelle voisit jutella näistä?

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa11.10.2014 18:06
Ongelmat jännästi kasautuvat. Olin tuossa muuttoapuna, selkään on koskenut yötä päivää jo kaksi kuukautta ja sökönähän se on. Se sentäs kuvataan 14 päivä. Sekään että siihen koskee liki taukoamatta ei lannista minua.
Oikeastaan tuo haiseminenkaan ei lannista minua. Yksinhän tässä on jo erakoitu vuosikaupalla ja jossain välissä haisin pahemmallekin, kun nielurisat oli kroonisesti tulehtuneet. Meni vuosia ennen kuin sain avun ja ne leikattiin. Ei lääkäreitä haisemiset kiinnosta. Sokerittomalla ja jauhottomalla ruokavaliolla hengitys raikastuu jonkin verran. Tämä hienhaju on kumma ongelma ja sitä on kestänyt jo puolitoista vuotta. Välillä se on parempi välillä niin kuin nyt painajaista. Jos makaan liikkumattomana sängyssä, niin ei hikoile, mutta aavistuskin hypähdys niin jo alkaa dunkkaamaan.

Kiva oli haista muutossa. Työnsin lopulta kainaloihin sitä eukalyptyssalvaa etten haisisi niin pahasti vaikka se polttaa kainaloita. Tottakai talon tyttö sanoi mikä täällä talossa haisee, kun sekin raikkaus oli sekoittunut sellaiseksi ihme homeenhajuksi. Kyllä vituttaa.
Mutta eniten vituttaa tämä mahan tilanne. Olen satavarma ettei helikobakteeri ole lähtenyt mihinkään, vaikka puhallustesti oli puhdas. Ylämaha on taas niin kuin siinä olisi kova nyrkki. Rytmihäiriöt ovat jatkuvia. Raskaita huonekaluja nostaessa tuntui että happi loppuu. Pumppu hakkasi, tuntui että tuupertuu. Samanlaisia, metallinmakuisia röyhtäyksiä nousee taas mahasta taukoamatta. Mutta hoitoahan en saa, sillä minulla ei ole mitään helikobakteeria. Ja tämä tarkoittaa että sama ruljanssi on taas edessä. Maha tulee menemään taas yhtä kamalaan, kivuliaiseen painajaiseen kuin kesälläkin.
Tieto siitä saa melkein mielen luhistumaan. Se on aivan sama, vaikka söisin kaurapuuroa joka päivä tai muuta vatsaa hellivää. Se bakteeri on siellä mahan limakalvoilla ja se tulehduttaa joka päivä taas enemmän.

Kiitos Marppa vastauksesta. Halusin vain kerankin purkaa tämän asian johonkin, kun häpeän vuoksi asiasta ei voi edes puhua. En ymmärrä tätä, jatkuvia tulehdustiloja eripuolilla kehoja ja kipuja. Milloin kusen verta tms. eikä mistään löydy mitään vikaa. Täysin terve mies, jolla on vain vikaa korvien välissä. Vielä olisi elämänhalua, mutta mitään iloa ei kyllä enää mistään ole. Terveys on mennyt selän myötäkin siihen malliin, että kaikki tekeminen koskee. Nyt olen vain ruikuttava taakka, yksinäinen haiseva paska.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa11.10.2014 18:35
Seuraava askel terveyden menettämisessä on sitten hampaat. Kivut ja kärsimykset olivat kesällä niin kovat että purin yöt hampaita yhteen, pidin varmaan oksennustakin sisällä. Hampaat olivat tarkastuksessa kuluneet ja niiden yhteenpureminen on alkanut taas mahaongelmien uusiutumisen myötä.
Sitten kun hampaat kuluvat tarpeeksi, alkaa niiden hermotuska.

MikaRe: Hengityksen haju refluksissa12.10.2014 9:11
Minulla se haju on ihan oikeasti mätänevä ruoka. Tai siis kakka, no niiden kahden sekoitus.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa12.10.2014 17:07
Tuo heikobakteerinmädättäjähaju tulee röyhtäyksien mukana mahasta. Sen maistaa itsekin, palaneen, metallisen löyhyn. Tuo paskanhaju taas tulee kieleltä ehkä suolistostakin. Kielelle tuli valkoinen kate jo 23-vuotiaana eikä sen perään ole siitä lähtenyt. Lekuri vaan sanoo, jos poistamme sen, se kasvaa uudelleen.
Sokerilla ja vehnällä se elää, mutta se sitkeä paskiainen elää kyllä muullakin. On sitä tullut kokeiltua ja lopputulokseni on, että ainakin 5 vuotta alkuun pitäs syödä pelkkää kasvisravintoa. Elimistö puhdistuisi siitä hiivasonnasta jne.
Toivoton tehtävä, kun miehelle tulee nälkä.
Kannatti syödä niitä antibiootteja vuosikaupalla ja kaiken huippu kun haluaisin sellaiset antibiootit tähän mahaan, ettei aamutee mahaa satuttaisi!!!

MikaRe: Hengityksen haju refluksissa13.10.2014 9:37
Ei tuu mun kuolemanhaju mistään muualta kuin akselilta kurkku-ohutsuoli. Sen tuntee kun se kipee ylös "hyääöh"

SitrusRe: Hengityksen haju refluksissa13.10.2014 20:47
Mä olen huomannut vastenmielisen maun suussa suunnilleen 20 min. siitä kun otan Somacin. Ts. siinä vaiheessa kun se alkaa vaikuttaa. En tiedä haistaako muut sen, en viitsi kysyä.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa14.10.2014 19:04
Mutta kuitenkin, alkoholi ei ole tälle hommalle ollenkaan hyväksi. olut polttaa mahaa ja silloin se vasta haiseekin henki kamalalle kun sitä kittaa.

Maitohappobakteereja olen nyt alkanut syömään tosissani. Pakko yrittää.

SitrusRe: Hengityksen haju refluksissa14.10.2014 19:07
No tietenkään alkoholi ei sovi, eikä tupakka.

MikaRe: Hengityksen haju refluksissa10.2.2015 18:47
Kävin taas lekurissa. Seuraavaksi ruoka-allergia testit edessä.
Sanoin tuosta kakan hajusta ja mausta juodessa ja hengästyessä. Lääkäri sanoi "tuskin sinun peräsuoli (tai jokin muu suolen osa, en muista) vuotaa vatsalaukkuun. Epäilen hampaita. No oma emäntä sattuu olemaan hammashoitaja, joten sen perusteella epäilemme ettei suusta se kakan haju tule. Yksi mahdollisuus olisi viisaudenhammas, muttta se kaveri on täysin rauhassa ja oireeton.

Nyt puskee limaa tosi paljon, se lima haisee kakalle. Tulee tuolta kurkusta tai mahasta, jostain noista putkista. Mitä minun kannattaa tehdä? Alkaa oikeasti ärsyttää terveyskeskuksen arvailut. Ei kukaan edes katso sinne kurkkuun, vaan olettaa jotain perustuen ties herranjestas mihin.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa10.2.2015 19:31
Kun heillä ei ole antaa vastauksia.

KaleviRe: Hengityksen haju refluksissa20.2.2015 19:27
Oletteko kokeilleet Gaviscon tabletteja? Huomasin tänään että kun pureskelee kaksi, niin selvästi vähenee kurkun limaisuus ja samalla paskan haju laimenee. Itselläni myös stressi kuivattaa suuta ja silloin on hajujen juhlat parhaimmillaan ;^)

-J-Re: Hengityksen haju refluksissa19.8.2015 22:56
Juissille (jos vielä satut lukemaan tätä viestiketjua):

Olet varmaan jo kokeillut kaikenlaista vaivoihisi, mutta ajattelin kuitenkin vinkata eräästä suuvedestä, joka toivottavasti voisi auttaa tuohon hengityksen hajuun ainakin jonkin verran. Olen käyttänyt Betadine-tuotteita ientulehdusten ja reikiintymisen ehkäisemiseksi (suuvesi), sekä varpaissani olevien tulehdusten hoitoon ja ennaltaehkäisyyn (toinen liuos, sama vaikuttava aine: jodattu povidoni). Olen ollut tyytyväinen ja vaikuttunut siitä, miten tehokas aine on. Betadine-suuvesi on tarkoitettu myös pahanhajuisen hengityksen hoitoon, mutta sitä ei tosin saa käyttää kuin pari viikkoa putkeen, sitten täytyy pitää taukoa. Mut jos vaikka hammaslääkäriltä kysyisi sopivan kuurien välin. (Itse käytin yhdessä vaiheessa viikon, ja sitten pidin kaksi viikkoa taukoa ja sitten taas viikon käyttö jne.) Haittavaikutuksista: Betadine voi kai vaikuttaa kilpirauhasarvoihin pitkäaikaisessa käytössä. Itselleni tuli välillä kurkkuun ärsyttävää tunnetta.

Sitten tuosta hikoiluasiasta, että jos mitkään dödöt, talkit yms. ei toimi, niin lääkkeitäkin siihen on ja Kela-korvausta voi saada Botox-hoitoihin, jos lääkäri on tehnyt liikahikoilu-diagnoosin. (On ilmeisesti myös olemassa MiraDry-niminen hoitomuoto liikahikoiluun, mutta se maksaa paljon, eikä siihen taida saada korvausta.) Toivottavasti löydät lääkärin, joka ottaa vaivasi tosissaan ja ymmärtää miten paljon se haittaa elämääsi. Pystyn ymmärtämään tuon epätoivon ja turhautumisen, sillä olen itse ollut vuosia lähinnä vuodepotilaana kipujen vuoksi, jotka kovenevat sykkeen kohotessa ja rytmihäiriöistä. Silti mitään ei löydy ja väitetään että se on vain korvien välissä ja käsketään liikkua enemmän vaikka se vain pahentaa kipua eikä kipulääkkeet auta. Läppäriäkin pystyn käyttämään vain makuuasennossa. Olisi niin paljon asioita joita haluaisin tehdä ja kokea, ja pelkään sitä mahdollisuutta etten välttämättä koskaan enää parane.

Toivon että löydät apua vaivoihisi ja jälleen iloa elämääsi. Itse yritän sinnitellä päivän kerrallaan ja kiinnittää huomiota kaikkiin mahdollisiin positiivisiin asioihin. Toivotaan että asiat vielä jossain vaiheessa menevät parempaan suuntaan.

AnnemariRe: Hengityksen haju refluksissa20.8.2015 8:47
Minulla maistuu p#ska suussa koko ajan, siksipä olenkin pastillien suurkuluttaja ihmisten seurassa.
Jos syön pidemmän jakson Somacia, niin haju laimenee/vähenee, mutta kun nyt ei ole närästänyt, niin en viitsi syödä niitä "turhaa."
Todella inhottava vaiva ja häiritsee elämää.
Jokin falskaa todella tuolla sisuskaluissa, minullahan oli tähystyslöydöksenä väljä alasulkija.

PikeRe: Hengityksen haju refluksissa20.8.2015 10:12
Ihan samalaisin tuntemuksin :(

Välillä on pahan maun nouseminen kurkkuun vähempää, nyt taas joitain aikoja ollut ihan ällöä. Miettinyt olen, että mitä erilaista olen syönyt, juonut tms. Tuli mieleen vain aamujugurtin vaihtaminen erilaiseen.....mene ja tiedä, onko sillä vaikutusta. Ja auta armias, jos teet jotain hommia jatkuvasti kumartaen esim. puutarhan hoito, niin pahan maun lisäksi nousee "tavara" kurkkuun, yäk.
Keinoja vaivaan kaivataan....

Minulla myös löysä mahaportti ja pieni palleatyrä. Esomepratsol minullakin tauolla, koska ei ole närästystä niin paljon, mutta tiedän, että syksyn tullessa ja kiireen (lue:stressin) lisääntyessä Esomepratsolit tulee käyttöön.

Tsemppiä vaan taas kaikille, näillä mennään 🐾

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa20.8.2015 23:56
J Nyt ei hikoilu ole niin pahana ollut ja ainoa tepsivä konsti siihen löytyi: ruusuöljy ja ruokasooda sekoitettuna ja kainaloihin levitettynä.

Sen avulla pärjää aina yhden päivän jotakuinkin.

Oikea puoli on se mikä hikoilee enemmän ja netistä löysin jonkun sanovan, että kyseessä voi olla joku bakteeri, mutta tiedä sitä sitten. Mystistä sillä en ole hikoilevaa sorttia.

Ei tässä auta kuin maitohappoa upottaa suolistoon. En silti usko että tästä enää paranisi. Se on kohtaloni ja kestän sen.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa21.8.2015 15:34
Minulla on refluksitauti kurissa lääkkeillä. Pysyisi se ehkä ruokavaliollakin, mutta ennemmin syön ja juon mitä huvittaa. Tauti ilmenee poltteena, ei niinkään puklana.

Voisiko refluksitauti aiheuttaa makeaa, ehkä hieman mädän hajua nenään?

Olen viime vuodet pitänyt tätä toisinaan ilmaantuvaa nenädunkkista erillisenä vaivana, vaikka alkuun luulin sen tulevan nielusta. Netin perusteella se on aika yleinen, täsmälleen samoilla kuvauksilla, mutta lääkärit eivät osaa tehdä asialle mitään.

Hampaat on kunnossa, nielurisat on poistettu (ei turhaan sillä nekin oireilivat) ja viimeisimpänä nenän vääntynyt rusto suoristetty. Maha on tähystetty, nenää on tähystetty molempien leikkausten yhteydessä (niin ainakin väittävät) ja poski- ja muut ontelot kuvattu. Ei mitään apua juuri tähän, vakkei risat enää perseile ja nenä on suorempi.

Nenästä ei oikeastaan koskaan ole etsittykään mitään pöpöä. Kerran joku väsynyt hoitaja tökkäsi tikulla kurkkuun ja asenteesta päätellen epäili että ruikutan krapulasaikkua (oli vielä vapaapäivä, vaikka maanantai). Ei ihmekään jos ei löytynyt.

Vaiva on lievästi sanottuna perseestä, ja pysyy kurissa vain päivittäisellä aamuin illoin huuhtelulla. Huuhtelu mahdollistaakin melko normaalin elämän ilman tätä häiritsevää makeaa mädän hajua. Jossain vaiheessa noin 10 vuotta sitten olin yhtä pohjalla kuin nimimerkki Juissi (tsemppiä, kokeile huuhtelua suolavedellä.)

Ainoa tietämäni melko tehokas keino imelään paskahajuun on alunperin jonkun kiinalaisen poppamiehen keksimä huuhtelutapa: http://www.medhelp.org/user_journals/show/2322/The-Sinus-Flush

Tuo huuhtelu onnistuu kätevimmin sarvikuonolla, vaikka nuo puhuvat jostain tippapullosta. Unohda myös apteekin puhdistettu vesi, sillä emme elä missään kehitysmaassa.

Yleensäkin suolavesi poistaa katteen kielen päältä ja raikastaa hengitystä suuvesiä tehokkaammin. Karkkeja välttelisin, sillä ne eivät raikasta mitään, päin vastoin.

Meni ehkä vähän ohi refluksista. Voi olla että tämä liittyy siihen, tai sitten ei. Voi myös olla että joku luulee asian liittyvän refluksiin, muttei liitykään. En usko omani liittyvän, mutten voi sitä varmaksi sanoa. Olen myös yhdistänyt dunkkikseen mahaoireet ja lihasheikotuksen, jotka ilmenevät yleensä samaan aikaan. Niin ja jopa touretten tic-nykimisen, johon joku tutkija oli linkittänyt nenänielun tulehduksen. Näistä syistä ajattelin kirjoittaa tänne refluksikeskusteluun.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa21.8.2015 15:48
Niin vielä vähän lisää. Näitä teorioita on vuosien varrelta pää niin täynnä, että niistä voisi kirjoittaa kirjan.

Eli mielstäni on aivan mahdollista, että protonipumpun salpaajista johtuva vähähappoinen maha voisi toimia päämajana hiivakasvustolle. Tämä nk. hiivasyndrooma tunnustetaan ainakin Jenkkilässä, muttei käsittääkseni (ainakaan vielä) Suomessa.

Kun luen hiivasyndrooman laajaa oirekirjoa, tunnistan sieltä oikeastaan kaiken. Tämä selittäisi näennäisesti toisiinsa liittymättömiä oireita.

Voisiko siis vatsahappo suojata hiivalta? Ainakin se kuuluu sinne, joten kai sillä on montakin virkaa.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa21.8.2015 17:11
Olen itsekin tullut oireiden perusteella tulokseen, että mahassa on hapottomuutta. Ja hiivaa multa kyllä löytyy - se on fakta.

Kannulla huuhtelen, mutta sen raikastava vaikutus ei kauaa kestä. Nenässä dunkkaa myös, aamuisin ei niinkään kun vatsa on tyhjä.

Kyllähän sitä joillain pelkillä smoothiella saisi asiaa korjatua ja ehdottomalla alkottomuudella, mutta minulla on nälkä sekä jano.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa21.8.2015 22:02
Kun homma oli pahimmillaan ja vielä nielurisat paskomassa suuta, kokeilin kaikenlaista omakeksimää. Siihen aikaan dunkkasin tosi pahalle ja olo oli henkisesti ja fyysisesti aivan karmea. Välillä kirjaimellisesti itkin asiaa lääkärille ja tämä antoi rivien välistä ymmärtää että kuvittelen kaiken - oli jopa kerran jättänyt aamulla hampaat pesemättä ja hönki lähellä kasvojani :D . Ei käsittänyt että oli juuri puunannut kurkkua tunnin ennen sinne tuloa, joten tuskin koskaan käsitti ongelman vakavuutta. Jaa miksen mennyt sinne ilman intensiivistä kurlausta? Koska sain pahat psyykkiset vammat asiasta, enkä olisi yksinkerteiseti voinut käkkiä odotustilassa haisemassa ilman rutiineja. Tosiaan, työterveyslääkäri antoi yhdellä tapaamisella lähetteen nielurisaojen leikkaukseen julkiselle puolelle, ja olin jonossa noin puoli vuotta. Se auttoi paljon siihen aivan kaameaan proppuhajuun, muttei vienyt sitä makeaa löyhkää pois, sitä joka tulee jostain ylänielusta. Se myös makeakin paskoo valkoisella katteella kielen alaosan heti kun alkaa. Ja tekee samalla tusinan muita oireita.

Tuo imelä skeida jota aika monella on, lähtee suht tehokkaasti yllä olevalla keinolla, jonka lyhennän tähän:

1) Tee lämmintä suolavettä suhteessa teelusikallinen per kahvikuppi. Voit tehdä vahvempaakin, mutta se kirvelee hieman ja saa silmät vuotamaan sekä punoittamaan. Tehokkaampaa kyllä kuin laimeampi.

Itse keitän vedenkeittimellä kylmää vettä, annostelen tuplasti suolaa, ja lisään toisen puolen kylmää vettä. Ei raskasmetalleja kuumasta kraanavedestä.

2) Annostele sitä sarvikuonoon sopivasti pohjalle, ettei valu kallistaessa ylhäältä pitkin kasvoja.

3) Katso suoraan kattoon ja kaada liraus vettä molempiin sieraimiin. Lirauksen määrän opit äkkiä. Se on suurin piirtein sen verran että vesi tulee kohta yli.

4) Ota nenästä kiinni ja kumarru niin alas kuin taivut. Katso omaa vyötäröä ja anna veden valua kohti aivoja. Pidä asento (ohjeidein mukaan noin 10 sek. mutta pidän usein kauemmin) ja sen jälkeen nouse 45 asteen kulmaan, niin että katsot suoraan lattiaan. Puhalla hellästi vuorotellen molemmat sieraimet tyhjäksi vedestä. Kertapuhallus riittää per rööri.

5) Tee sama kuin kohdassa neljä kaataen veden ja odottaen munia tuijottaen, mutta tällä kerralla nouse kokonaan seisaalteen. (Tässä välissä otan nenästä kiinni ettei vedet valu suupielille). Voit ottaa paskapaperia avuksi nenän alle. Eli olet suorassa seisaaltaan, ja annat veden ikäänkuin laskeutua onteloihin. Kun vesi on tarpeeksi lämmintä tai suolaista, tai sekä että, voit tuntea kuinka se valuu jonnekin paikkoihin joista et normaalisti tunne mitään.

6) Puhalla taas hellästi vedet pois. Seisaaltaan kuten jo olit valmiiksi.

7) Kaada taas vettä, ja katso muniin. Odota taas. Nouse uudestaan seisomaan ja anna veden valua onteloihin. Nyt et enää puhalla vaan ryystät nenän kautta sisään päin, kuten tupakoitsijat ryystävät aivareita. Sylje smäidät pois. (Luulen että tämä kohta on tärkeä.)

8) Ohjeen mukaan tämän jälkeen tulee katsoa kohti kattoa, ja antaa smäidän valua kurkkuun. Tämä sitten syljetään pois ja huuhdellaan suolavedellä suu. Teen tämän välillä mutten aina, sillä minulla ei ole niin paljoa sitä myrkkylimaa.

Tee tämä homma alkuun usein ja useamman kerran putkeen. Itse teen sen noin kaksi kertaa aamuin ja illoin.

Toinen homma joka on seurausta edellisestä.

Sain tuon löyhkän ojennuksen, mutta löysin uuden paikan, ehkä jopa koko skeidan lähteen. Puhdas suu niin maistaa ja haistaa tarkemmin lähteen.

Eli sellainen hieman samanlainen haju ja maku, mutta ikään kuin tulehtuneempi, ei niin eltaantunut ja kammottava.

Sen sain pois ostamalla vesipullon jossa on sellainen ruiskuttava sporttikorkki. R-kioskin parin euron "lähde"vedessä on sellainen.

Lataa se puteli täyteen samaa suolavettä ja mene kumaraan. Aseta sporttikorkki toiseen sieraimeen ja purista. Tähän voi käyttää enemmän voimaa, että paine tunkeutuu joka paikkaan. Kokeile kuitenkin ensin varovaisemmin, sillä itse olen tunkenut monasti vettä korvatorveen, eli sinne tärykalvon sisäpuolelle. Ei tästä mitään havaittavaa haittaa ole, muuta kuin korvan lukkiutuminen joksikin aikaa. Se menee jo päivän aikana ohi. Tämä on oma keksimä juttu mutta auttaa ainakin minua.

Kolmas mitä teen on kurlaaminen kasvot kattoon, ja puhtaan kynnet leikatun sormen asettaminen sinne missä oli ennen nieulurisat. Raotat hieman sitä nahkapoimua että vesi pääsee sinne alle ja kurlaat. Aika laatattavaa touhua, mutta kuten epäilen että aiheuttaja myrkyttää koko suun missä kuola kulkee, kannattaa sekin siivota. Ainakin aluksi joka kerta. Teen sen vieläkin joka kerta koska olen siinä aika taitava. Tosiaan pese kädet ja kynnenaluset hyvin ennen kuin laitat sormia kurkkuun. Olen saanut pari kertaa vuosien aikana flunssan kaltaisen kurkku- / räkätaudin.

Nämä ovat keinot joilla saan tämän pidettyä tämän kirouksen aisoissa. Meni monta vuotta ennenkuin pääsin traumasta yli, ja vieläkin kyselen känniläisen rohkeudella; haiseeko hengitykseni. Ei kuulemma haise ja luotan näihin kavereihin. Ja ventovieraisiin. Voin jo suudellakin ja puhua ilman pelkoa pahasta hajusta.

Silti, tämä toimii vain niin kauan kuin jaksaa duunata noita "harjoitteita". Joku viikonloppu voi jopa jäädä välistä, mutta pääpiirteittäin tätä pitää tehdä joka hiton aamu ja ilta, aluksi varmaan vaikka useammin.

Kokeile näitä ja kysy jos on jotain kysyttävää. Seuraan keskustelua. En enää jaksa oikolukea tätä, sillä olen jo hieman humalassa ja kaverilla kylässä.

En itsekään uskonut että tämä painajainen loppuu koskaan, ja vaikkei tämä ole täydellistä, voin sanoa olevani tyytyväinen.

Kaikkea hyvää,

(tähän oikea nimi)

AnnemariRe: Hengityksen haju refluksissa21.8.2015 23:41
Suolavesihuuhtelu on hyvä apu moneen vaivaan, mutta eikö se tapa kaikki hyvätkin pöpöt, jos sillä huuhtelee tiuhaan joka päivä?
Meikäläisellä on leikattu poskiontelot ja huuhteluvesi jää pyörimään jonnekkin onkaloihin välillä pitemmäksi aikaa, tulee kyllä pois, mutta tipottain. Riippuu nenän tukkoisuudesta, välillä kaikki tulee nätisti kerrasta pois.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa22.8.2015 15:18
Hyvää settiä. Kiitos siitä. Kyllä tässä vuosien aikana on tullut nielua ronkittua uskomattoman paljon. Nielurisatkin leikattiin, mutta valitettavasti oikea puoli on kasvanut osittain takaisin :(

Sain nielupaiseen kun ronkin niitä risoja niin paljon eli tosiaan puhtaat sormet oltava aina. Mulla meni vuosia ennen kuin tajusin että risat oli tulehtuneet. Vasta (tietenkin) yksityinen lääkäri löysi vaivan 10 sekunnissa.

Kyllä tuo nokka on tosiaan tukkoinen ja räkäinen, allerginen. Se se syy on osittain miksi sieltä tulee paskalimaa.

Pitää alkaa huuhtelemaan nyt. Keitinvesi valmis.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa22.8.2015 15:50
Red Ants antoi hommaan toivoa.

On tuo vaan jeesusläträämistä. Pakko oli samalla kertaa käydä suihkussakin :D Hiukset pesin muuten kananmuna-ripaus ruokasooda-seoksella. Ei hilseile niin ja puhdasta tulee.

Tuohon nokkaan liittyen yksi neuvo: öljyäminen. A-vitamiinitipat tai seesamiöljyä.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa22.8.2015 21:19
On se kyllä hommaa.

Alasti on pakko riisuutua tosiaan sen nokkakannun kanssa läträtessä. Yökkäilyä ja pyörimistä eri asennoissa. Kerran iskin päänikin... :D
Myös korvassa oli jo kipu, kun sain työnnettyä sinnekin vettä. Onneksi meni ohi.

Viitisen tuntia kesti ja alko taas "juokseva nenä" takanieluun limaa tulla. En tiedä innostiko tuo eka huuhtelu sitä. Semmosta makeaa paskaa se tosiaan on. Tiesittekö, että on olemassa koneellinen nenän huuhtelulaite. Myydään jenkeissä (saa tilattua) ainakin, mutta tuo pulloidea ja paine sitä kautta on varmaan hyvä!

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa22.8.2015 22:07
Mukava tietää että antaa toivoa, mutta paras olisi jos homman saisi kuriin.

Annemarilla oli hyvä pointti hyvien bakteerien kuolemisesta, ja olen huomioinut senkin. Kirjoitin eilen nopeasti kaverilla ja vähän känässä jutun loppuun, jonka aloitin kotona (läppis). En saanut kaikkea mahdutettua, kuten tuskin tähänkään.

Eli, yksi ja ehkä tärkeäkin yksityiskohta unohtui. Luin jostain että noin 90% halitoosista kärsivillä ihmisillä puuttuu Streptococcus Salivarius -bakteeri suustaan. Se kuulemma tappaa fiinillä systeemillään muita haitallisia bakteereja. Streptokokkisuku on normaalisti ihmisen vihollinen, mutta tämä laji on aggressiivisella kilpailullaan hyödyksi.

Istutin tämän bakteerin suuhuni niin, että jokaisen huuhtelun jälkeen ennen nukkumaan menoa vedin tabletin, joka sisältää muistaakseni viisi miljardia kylmäpuristettua pöpöä. Ajattelin että juuri puunattu suu antaa hyvän alkutilanteen pöpölle vallata alaa. Illalla ennen nukkumaan menoa pyörittelin kielellä tabua ja sylkeä pitkin suuta niin että se tavoitti myös nielun seutua. Tosin tämä pöpö asuu vain kielellä, mutta joo. Ehkä se murhaa muuallakin jos sinne joutuu.

Huuhtelin extravahvalla suolavedellä ennen pöpön ottoa. Se nenän (ja kurkunkin) huuhtelu vahvalla seoksella voi olla silloin tällöin paikallaan, muttei joka päivä. Noin teelusikallinen per kahvikuppi vastaa kehon omaa suolamäärää, eikä siten ärystä limakalvoja, toisin kuin vahva sotku.

Huuhdellessa kannattaa myös purskutella ja pyöritellä vettä suussa kaikkiin paikkoihin joita keksii. Jossain vaiheessa epäilin että yksi lymypaikka paskapöpöille voisi olla korvatorvi. Painamalla käden suun eteen, niin ettei vesi paineen vaikutuksesta karkaa, voi purskuttamalla huuhtoa sitäkin seutua. Poskia purskuttamalla. Tämä kannattaa tehdä vasta lopuksi, ettei vesi vie suun mahdollisia haitallisia bakteereja sinne. Voisi kuvitella että korvatulehdus tai joku sellainen olisi pahin seuraus siitä. Ei ole koskaan käynyt niin vaikka olen saanutkin suolavettä sinne torveen.

Niistä Streptokokeista vielä sen verran, että aluksi bakteerien syöminen aiheutti normaalia enemmän katteen kertymistä kielelle. Olin jo valmiiksi ehdollistunut että se on huono asia, mutta tajusin pian ettei kate haise. Sellainen maidon tuoksu. No harjasin sen silti pois. Niin joo otin myös aamuisin sen tabun ja siksi huomasinkin että tunnin päästä oli jo kate.

Unohtui mainita että voin juoda jopa kaljaakin nykyään ilman krapulaa pahempia haittoja. Alussa varmaan kannattaa välttää liikoja sokereita ja hiivoja ja etenkin karamelleja. Voi kai olla että ylläpidän tätä tilaa itse juomalla kaljaa ja syömällä väärin. No, minä pidän leivästä ja kaljasta, enkä ainakaan nyt aio luopua niistä. Karkkia en syö oikeastaan koskaan.

Ja taas tuli mieleen joku ot mutta mainitsemisen arvoinen asia, eli nielurisaleikkauksen jälkeen kun ei voinut oikeastaan syödä mitään normaalia, tajusin että mediumiksi keitetyt kananmunat ja pinaattikeitto voi olla herkullista. Laihduin kahdessa viikossa noin seitsemän kiloa. Tosin haaveilin koko ajan pihveistä ja muista herkuista.

Pikaista paranemista

Andy

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa22.8.2015 22:52
Ne bakteerit on k12-kantaa ja eristetty erityisen agressiivisista yksilöistä. Niitä myy Oral Biotics, Tämä purkki jonka juuri kaivoin jääkaapista on ruskeaa lasia ja etiketti on oranssi ja siinä lukee now. O-kirjaimessa on joku aurinko.

Kirjoitan tämän kuvauksen siksi ettet vahingossa tilaa jotain kiinalaista kalkkitablettia.

Googlettamalla löydät asiasta tietoja "blis k12". Joku professori oli kekannut jutun ja siitä löytyy tuubista videoita. Olin aika skeptinen ja ajattelin että rahanahne huuhaa-tohtori, mutta kai aika aito juttu, vaikka tietenkin kaupallistikin keksintönsä.

Hintaa toimituskuluineen tuli noin 60 ? kolmelle purkille. 60 tabua / purkki.
Enempää en ole syönyt, ja tämä viimeinen puteli oli unohunut jääkaapin takahyllylle muutamine tabletteineen. Luulen että kuuriluonteinen jakso riittää ja ehkä joskus myöhemmin uusi. Söin joskus yhden ja se oli muuttunut jo nahkeaksi. Tässä on parasta ennen 10/2014 mutta taidan ottaa yhden nyt. No nyt maistoin ja mennuyt aika tahnaksi. Jännä fiilis syödä bakteeritahnaa.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa22.8.2015 23:19
Pikkulisäys jonka unohdin.
Annemari sanoi veden jäävän onteloihin. Se ei haittaa, jos se ei ole liian suolaista (0,9% suolaa). Sanovat että se on hyvä kun jää ja näin vaikuttaa pidempän.

On vielä yksi keino jonka kuulin venäläiseltä omalääkärinltäni, niitä harvoja lääkäreitä jotka edes uskoivat <3. Hänen potilaansa oli kertonut että suolaveden ryystäminen nenään auttaa jonkin verran. Vettä kuppiin ja vetää sitä reunasta nenään. Teen tätäkin joskus.

Olin kuulemma kolmas potilas hänen urallaan, jolla on täsmälleen samat oireet. Valitteli ettei asiaa tutkita tarpeeksi vaikka vaiva on selvästi olemassa. Tällöin nielurisani oli jo leikattu ja hän oli korvannut vanhan omalääkärin, joka ei suostunut kirjoittamaan lähetettä nielurisaleikkaukseen. Se olisi kuulemma tullut "bumerangina takaisin".

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa22.8.2015 23:38
Kirjoittelen nyt kovin paljon, mutta haluan saada kerrottua niin paljon kuin tiedän.

Se vesi siellä onteloissa ei tosiaan haittaa, jos se on suurin piirtein kahvikuppi/teelusikallinen. Sen suolaisemman veden jota joskus, ja ehkä alkuun ainakin, tulee laitettua, saa pois tekemällä saman perään miedommalla litkulla.

Veden saa myös pois kumartumalla eteen ja niistämällä, tai vielä tehokkaammin kääntämällä pään sivuttain ja niistämällä. Tätä jotkin lähteet pitävät huonona, koska vesi kuulemma saattaa viedä bakteereja uusiin paikkoihin. Tämä sivuttain niistäminen. Mielstäni tämän voi kuitenkin tehdä, sillä mikään bakteeri ei elä 2% suolavedessä. Ei ainakaan nämä mistä haluamme eroon.

Niin ja onko ne tosiaan bakteereja vain hiivaa? Sama kai tämän asian kannalta sillä suola kuivattaa soluja ja imee ne kuiviin. Myös hiiva kuolee kuivumalla. Kuten etana kun sen päälle kaataa suolaa. En ole kokeillut, sillä arvostan etanankin elämää.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa22.8.2015 23:45
Niin ja minunkin nokka on usein tukkoinen. Nuo huuhtelukeinot pitävät sen aika hyvin auki ja tuo flip-hommeli ja veden ryystäminen irrottavat usein sitkeää limaa. Niistäessä saattaa lentää paksu iso keltainen klimpp ja joskus verinenkin. Ah, miten ihanaa kun se lähtee ja nenä on auki. Olen huomannut että sellainen irtoaa nimenomaan varovaisella, pitkällä puhalluksella. Liian nopea ja voimakas ei.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa23.8.2015 1:04
Ei v.... että voi olla känässä.

Onnistuin missaammaan kokonaan viestisi,

Mielestäni kun paskaa makua irtoaa huuhdellessa tai sen jälkeen, se kielii että oikeka paikka on löytynyt. Huuhtelun jälkeen voi tehdä pikahuuhteluita aina kun makua tulee. Joskus teen sitä niin kauan että sen tulo lakkaa, ja suosittelen että teet samoin. Kun teet sitä aluksi paljon, se lakkaa ja vähempikin riittää.

Miten sinulla nyt yrjötteli flip-huuhtelussa? Itse koen sen miellyttävimmäksi tavaksi muihin verrattuna. Kaiken maailman kurlailu ja kaivelu on kamalinta.

Myös painepullo on mukavan nopea ja vaivaton ja joskus tyhjenän kolmekin puolen litran annosta ja jos löyhkä ei lähde, jopa enemmän. En näe syytä ostaa kallista laitetta, kun sellaisen saa kahdella eurolla ärrältä.

Huimauksesta. Unohdin mainita että alkuun pitää olla varovainen kun katselee kattoon ja kumartuu. Nyt kun mainitsit, muistin itsekin että se huimaa ja siinä on riski kupattaa. En muistanut koko asiaa koska se huimaus menee aika pian ohi kun on tottunut. Meinasin tosiaan itsekin lyödä pääni horjahtaessa. Toivottavasti ei sattunut paljoa.

Istun tässä keittiössä kaljaa juoden ja kirjoitan asioita joita tulee mieleen. Paistoin ja söin juuri possun sisäfilettä salaatin lisukkeeksi.

Muistan joskus veljen rippijuhlissa, kun kirkossa viereisen mummelin hengitys haisi hänen veisatessaan virsiä. Sanoin ulkona muille että olipa ikävää siinä vieressä. Myöhemmin ajattelin että tämä on Jumalan kosto. Mitäs mollasin hurkasta mummoa.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa23.8.2015 11:37
"Myöhemmin ajattelin että tämä on Jumalan kosto. Mitäs mollasin hurkasta mummoa. "

:D :D :D

Kiitos aamunauruista. Ihmisellä on taipumus ajatella fatalistisesti, kun tällaisia juttuja tapahtuu. Toisinaan itsekin ajattelee, että kirottuhan sitä on. Joku jota joskus haavoittanut, on kironnut :D

Kyllä se lääkäri jo aikoinaan kirosi antibiooteilla ja tappoi järkikannat elimistöstä. Sikäli olet taivaan lahja, että kyllä sitä tietää että kerran jos joku on vialla, siihen on oltava ratkaisukin. Pitää tilata niitä bakteeria sitten. Uskon hyvinkin, että siellä se ratkaisu piilee, huuhtelu vain lievittää oireita.

Kyllä elämä olisi ihan erilaista, jos ei kamppailisi tällaisen asian kanssa. Se on joka päivä läsnä. Puhua pitää melkein sisäänpäin.

En varmaan osannut kyllä huuhdella ohjeitesi mukaan ja tein vähän joka kulmassa kaikenlaista. Siksi tuli yrjötystäkin.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa12.9.2015 3:55
Kiva että piristin päivääsi, ja anteeksi etten ole vastannut aikaisemmin.

En osaa kirjoitella muuten kuin humalassa, ja siksi haluankin esittää nämä vanhat pelimusat:

https://www.youtube.com/watch?v=Qe2y5E2u8TM Tämä nostattaa vieläkin kylmät väreet. Pelasimme broidin kanssa kaksinpelillä joskus läpi.

Toinen elämää syvempi peli, jossa olet itse Jumala,: https://www.youtube.com/watch?v=xBSRXweG7E8 Populous, nii'in diipit musiikit. Olimme pentuja ettemmekä osannet englantia, mutta pelasimme silti.

Huomion arvoista että molemmat ovat Bullfrogin pelejä.

Mutta asiaan,

Joku taisi sanoa tässä ketjussa että nenäkannu ja nojaaminen oikeaan suuntaan on hyvä. Ajattelin että kaikki on jo kokeiltu nenäkannun kallistuksesta tähtien asentoon, mutta kallistuskulma oikeasti auttoi siihen epämääräiseen, imelään paskalöyhkään. Se sama mitä hoidin painepullolla.

Käänsin eri kulman ja löysin jotenkin oikean. Ei sen kummempi kuin että katsoo suurin piirtein kainaloon. Ihan kuin joku täällä sanoi. Se selkeästi sai hajun tulemaan voimakkaasti, ööö haisevaksi, eli sen täytyy olla oikeilla jäljillä. Lorottaessa joitakin litroja, ei kerralla vaan pitkin päivää, sain sen paskan hälvenemään. Vapaapäivänä, aina kun haju tulee, litra vettä läpi ja pieni annos stydimpää flipfläp-tyylillä.

Kokeile tuota kainaloon katsomista ja flipfläp-juttua

Tuntuu että tämä vaiva paskoo niitä alueita joissa nielurisat olivat, joten raottaisin niitä aamuisin ja iltaisin rutiineja tehdessä. Raottaessa kurlutusta.

Joka tapauksessa tuo veden lorottaminen pää alaspäin ja hieman sivulle, asentoa hieman vaihdellen, tuntuu tekevan hyvää.

Oireet eivät ole hävinneet ikinä kokonnaan, mutta voin elää. Se on jo paljon. Olo pääpiirteittäin ok, mutta otin ajan Meilahteen. Leikkasivat nenän joku aika sitten ja voin vuoden ajan mennä suoraan sinne.

*sano jos haluat pitää yhteyttä, en ole homo.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa12.9.2015 4:16
Niin tästä nenäkannuoivalluksesta johtopäätin että se paska tulee sittenkin poskionteloista. Ne ontelot on he*etti jo tutkittu, eikä mitään löytynyt.

Luin jostain muijasta, jolle sanottiin ihan samaa vuosia, ja sen hammaslääkäri lopulta totesi että sen poskiontelo on täynnä mätää. Haisi kuulemma saatanalliselle kun ne imi sen pois. Tämä pistää miettimään, onko ne ontelot tutkittu tarpeeksi hyvin, ja onko mahdollista että siellä elää jotain alieneita. Viittaan seuraavaan.

http://personal.fimnet.fi/laakari/hannu.tapiovaara/allerginen_sienisinuiitti_files/image004.jpg

Toi sienihommeli ei ehkä ole kaukaa haettu, sillä kerran niistin täsmälleen tämännäköisen perkeleen nenästäni. Jostain syvältä tyyliin tsup.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa12.9.2015 4:29
Toi "tsup" tapahtui paljon ennen nenäleikkausta, joten eivät ehkä siksi löytäneet mitään siihen viittaavaa. Siinä leikkauksessa ne suoristivat vain välilevyruston kun meinasivat sen hattaavan ilman virtausta. Nenä on joskus saanut osumaa ja oli siksi vino

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa12.9.2015 4:53
Unohtui mainita Ultima 7. https://www.youtube.com/watch?v=n7xJlM3f0mw
Kova peli. Harvoja joita olen jaksanutpelata läpi.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa12.9.2015 13:57
Kiitos vaan, mutta juissimaisesti suoraan sanoen mulla on omiksi tarpeiksi kavereita, jotka eivät kirjoita tai soita muulloin kuin kännissä. Tätä älä ota itseesi. Se on syvä kritiikki mikä v&/(u suomalaisia vaivaa?

Mulla tuo nokka ei valu jatkuvasti ja paha haju siellä on selvästi myös refluksihöyryn tuottamaa. Oikea nielurisa on vaan kostea ja lämmin eli tulehtunut. Minä en ymmärrä miksi se välillä on sitten suht ookoo. Samoin oikea kainalo hikoilee paljon enemmän. Tää hikoilu on ollut ongelma jo kaksi vuotta. Viileämmillä ilmoilla helpottaa. Kun syön jotain tai juon, heti hiki. Ja jos vähänkin kävelee.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa12.9.2015 23:31
Joo, tänään muistelin mitä olen kirjoitellut ja hävetti. Eli ei haittaa kaunis torjumisesi :D Nyt en ole kännissä.

En myöskään halua esiintyä minään itserakkaana vapahtajana, joka ei kuuntele mitä muilla on asiaa, kun on niin itseriittoinen. Kännin ikävä sivuvaikutus. Joskus pakenin asiaa vetämällä perseet, ja se vain pahensi ongelmaa. Hiiva ja sokeri. No nykyään pakenen enemmänkin tyytymättömyyttäni tämänhetkiseen tilanteeseen. Ja pidän kännäämisestä.

Mutta hikoilusta, olen huomannut kurkun oireillessa, että olo on kuumeinen, mutta ilman kuumetta. Tai lämpö on hieman kohonnut, muttei kuumeen puolelle. Sydämen rytmi on myös koholla ja välillä tulee rytmihäiriöitä. Välillä naama helottaa punaisena ja tosiaan hikoilee. Jännä että pelkkä oikea kainalo sinulla. Olo on voimaton. Ihan kirjaimellisesti loppuu puhti ja treeneissä taju meinaa lähteä.

Pään alueella kulkee paljon hermoratoja, enkä ihmettelisi jos tulehdus tai mikä lie tekisi jotain niille. Voi olla että olen jo jauhanut nämä edellä mainitut, ja kuten sanottua, saan itse ihme nykimisvaivoja kun homma on päällä. Se ei ole pelkästään psyykkistä, vaikka liittyy siihenkin. Jos olen katseen alla, saan nykimistä. Pahimmillaan sain sitä yksinäänkin. Kun tila ei ole akuutti, ei tule oireitakaan. Lääkärini joka ei suostunut joskus kirjoittamaan lähetettä nielirisaleikkaukseen, sanoi kaiken olevan psyykkistä. Ei... ei todellakaan vaikka sen voi kai niinkin järkeillä. Paniikkikohtaus ja luulo että haisee pahalle, diaknosoi lääkäri-setä. Voi sitä voimattomuuden tunnetta.

Uskon että tämä meidän vaiva on sama. Uskon että se linkittyy vähähappoiseen mahalitkuun. Se kumimainen klimppi on todiste siihen suuntaan. Vituttaa tämä vaiva, ja uskon että kamppailet äärirajoilla ongelman kanssa. Niin minä tein, ennen kuin sain sen jotenkin tyydyttävällä tavalla aisoihin. En ennen uskaltanut kysyä haisenko, enkä puhunut asiasta edes lähimmille ystävilleni. Eristäydyin.

Voimia. Tästä voi parantua, tai ainakin päästä siedettävälle tasolle, jossa itse olen. Silti se välillä iskee, ja olenkin ollut kuukauden paskana. En kuitenkaan dunkkaa, vaikka haistankin miedon, imelän paskan nenässä.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa12.9.2015 23:55
Kyllähän se eristäydyttää.
Ja sitkun on huudeilla niin on jatkuvaan tehtävä asialle/hygienialle jotain. Minustakin tuntuu, että maha on vähähappoinen. On paljon muitakin siihenviittaavia oireita mitä nyt en tänne ole edes laittanut. Mutta mm. nuoruudenakne ja vielä nelikymppisenäkin tulee finniä sillontällön.

Äsken söin leipäpalan mitä harvoin syön ja koko keho kuumuu. Tähystyksessä mahalaukku oli punainen, ärtynyt, sama oli takapäässäkin eli koko limakalvosto ärtynyt.

Eipä siinä auta kuin elää elämänsä ja yrittää parhaansa. Game is not over.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa13.9.2015 0:32
Mulla oireilee kasvojen alue. Punoittaa suupielet, jotka tosin voi ainakin osittain laittaa suolavedellä läträilyn piikkiin. Päänahan kutinaa ei kuitenkaan voi. Väillä päänahka ärtyy pahasti, ja hilseilee. Peseminen päivittäin auttaa, mutta toisaalta liika kuivattaa. Joskus vesipesu vaikka lavuaarissa lievittää ärytystä. Joku lekuri sanoi että hiki voi ärsyttää ja sen huuhteleminen voi auttaa. No tämä ei koske sinun tapausta, mutta ehkä jotain satunnaista lukijaa voi.

Mahalaukussa ei ollut merkkejä tulehduksesta, sanoivat, eikä nenäoneloissa mitään. Keliakia-arvot olivat hieman koholla, mutta sitä ei tutkittu sen jälkeen. Ehkä tämä paska on joku yhdistelmäsairaus. Vähähappoisuus ja suolen krooninen tulehdus? Mistä sitä tietää.

Pitäisi kai kokeilla täysin kluteiinitonta ruokavalioa. Kokeillaanko yhdessä ja kirjoitellaan tänne tuloksia? Hitto kun pidän leivästä ja peruna on peruselintarvike.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa13.9.2015 1:04
Peruna auttaa mulla ainakin suolistoon, mutta vaikea on pitää täysin gluteiinitonta linjaa. Sitä pitää pitää ainakin 2 kk ennen kuin alkaa olemaan korjautuneempi.

Kaljallekin tulin jossain välissä allergiseksi, mutta nyt pystyy muutaman sillontällön ottamaan, mutta ei se hyvää tee.

Joku siinä mättää.

Pitäs päästä muihin maisemiin missä se perusruokavalio on erilainen kuin täällä. Joku tässä yhtälössä haisee :D Niin kehutaan tätä meidänkin ruokaa mutta tiedä tuota.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa13.9.2015 2:05
Toivottavasti tuleva käynti Meilahdessa saa jotain kehitystä aikaan. Raportoin sen sitten tänne.

Mutta mitä skeidaa töllöstä taas tuleekaan?! Joku muija pidentää jalkojaan suurella leikkauksella, jonka riskeihin kuuluu jopa jalan amputointi. Neljä senttiä pidemmät kintut.

Ainakin me olemme henkisesti terveitä. Sekin kai on aika suhteellista.

leenaliinaRe: Hengityksen haju refluksissa13.9.2015 15:03
Red Ants inc. Annan sulle hyvän vinkin päänahan kuivuuteen ja kutinaan.Osta apteekista Humektan tai Agvalan L nimistä perusvoidetta.Hiero hyvin hiuspohjaa myöten.Anna vaikuttaa 1-2 h.Pese pois aika kuumalla vedellä ilman shampoota.Tuntuu ihanalta.Näitä voiteita voi käyttää myös kuivan ihon rasvaukseen.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa13.9.2015 16:24
Minä anna kansa. Tyhjään sampoopulloon kolme kananmunaa, hieman ruokasoodaa ja inkivääriä. Käytetään niin kuin sampoota. Säilytetään jääkaapissa.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa24.10.2015 5:17
Hei taas,

Ensinnäkin kiitos teille molemmille päänhoitovinkeistä. Kokeilen niitä kun hilseily taas alkaa. Nyt on ollut mukavaa mutta epäilyttävän rauhallista päänahan eloa pitkään. Paskan haju on ollut myös poissa.

Sain tulokset nenänielun bakteereista ja ne olivat normaalit. Yksi pöpö jonka mainitsivat erikseen elää kuulemma % ihmisistä. Muu oli normaalia bakteeriflooraa. Tämä mainittu on haitallinen mutta kanta oli pieni.

Ikävä kyllä kaadoin kaalisoppaa paperideni päälle ja ne haisivat viikonlopun jälkeen niin pahalle, että joutivat takkaan. Kuulostaa kummalliselta, joten selitän; Perjantaina minulla oli kaalilaatikkoa töissä eväänä ja samassa pussissa laskujen ja sen paperin kanssa. Ajattelin perehtyä niihin työajalla, kun hetki sallii (työssäni on näitä hetkiä kun ei tarvitse tehdä mitään). No, perjantai ja riennot, joten paperit jäivät sen liemellä marinoidun pussukan kanssa muhimaan, ja maanantaiaamuna hyi helvetti.

Kerron sen bakteerin nimen kun muistan. Paperissa oli parilla lauseella selitetty, joten annoin mennä. Toki saan sen kun soitan ja kysyn, mikäli en muista itse.

Ensi kuussa on ne magneettikuvaukset, jossa haetaan fysiologisia poikkeamia, kuten ahtautta tai polyyppeja. Voi kun löytyisi jotain mitä parantaa... Lääkäri nimittäin sanoi ettei ehkä keinoja ole jos jotain ei löydy. Minä siihen että jos ei, joudunko kärsimään tästä skeidasta lopun ikää? Hän, katsotaan sitten.

Vituttaa erittäin homoudellisesti tämä suolavedellä lotraaminen. En uskalla edes vakiintua, kun joutuisi selitellä outoja rutiinejaan.

Onneksi löyhkä on pysynyt aisoissa aika pitkään, mutta seuraava flunssa ja taas on henkinen kestävyys koetuksella. En ole enää edes varma haiseeko tuo makea mätä ulos. Nykyään kaikki ystävät sanovat että olen jäänyt johonkin pakkoajattelukierteeseen, ja en haise. No ennen kuitenkin todistettavasti haisin ja itse haistan sen, joten olen käytännössä toimintakyvytön tuossa tilassa. Pelko siitä vie koko keskittymiskyvyn.

Olen viime aikoina tehnyt rutiinit seuraavassa järjestyksessä:

-Kevyt purskuttelu kraanavedellä (vesi kiehumaan keittimeen valmiiksi)

-Hammaslanka ja hammasvälien purskuttelua vedellä

-Hampaiden pesu perustahnalla

-Kiehuvaa vettä noin puoli litraa lasiseen vanhaan kahvipannuun, ja semikukkurallinen teelusikka tavallista suolaa per per kaksi desiä (kahvimitta 5 kuppia = 5 lusikallista). Tähän saman verran kylmää päälle ja liuos on valmis mutta myös sopivan lämpöinen.

-Sarvikuonollinen molempien sierainten läpi. (jos liian kuumaa pieni tippa kylmää vettä)

-Painepullo vuorotellen. Yksi 0,5 pullollinen riittää yhteen puserrukseen per rööri, eli molempiin yksi. Tämä kaksi kertaa, eli litra.

-Loput kahvipannusta flip-jutulla. En ole lisännyt enempää suolaa, vaan pitänyt määrän lähellä normaalia. Ajattelin että liika voi ärsyttää, vaikka saattaisikin olla tehokkaampaa.

Tähän kaikkeen menee noin 20 minuuttia aikaa, ja sen kanssa voin elää.

Karkkia ja makeaa valtän vieläkin, vaikkakin söin salmiakkia parina iltana ilman vaikutuksia. Ennen en voinut tehdä tätäkään.

Tiedän että paska pahoine oloineen tulee jossain vaiheessa taas back, mutta voin elää jopa kuukausia ilman, ja se on hienoa.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa24.10.2015 5:19
Tuon %-merkin perässä piti olla 80 - 90. Mihin lie katosi...

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa24.10.2015 5:28
%-merkin edellä tietysti.

Ja tarkemmin, pistän kutoseen eli kolmeen kahvikuppiin kuumaa vettä, ja täytän melkein ääriä myöten loput kylmällä. Sekoitan suolan siihen kuumaan ennen kylmän lisäämistä. Eli saan noin 1,2 litraa liuosta ja se riittää edelllä mainittuun.

Oli pakko tarkentaa kun luin oksennukseni :)

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa25.10.2015 11:21
Minä huomasin, että kun aloitin Nexiumin, niin se auttoi asiaan selkeästi. Kyllä vaan nuo refluksihöyryt polttelee kurkkua ja nokkaa, samoin kasvattaa nielurisan tulehdukselliseen tilaan. Tämä oli huomiona löytö. Samoin hikeä pukkaa ilman Nexiumia. Uskomatonta.

Kyllä se ei saisi mikään mennä pakkoajatuksiksi. Silloin siitä kärsii aina.

löyhkäRe: Hengityksen haju refluksissa20.11.2015 10:42
Itselläni refluksi menee omissa sykleissään;välillä ei mitään,sitten jostakin taas nostaa päätään ja välillä olen syönyt hetken happolääkettäkin. Olen huomannut sen että löyhkä LISÄÄNTYY lääkkeiden syömisestä😨 kun lääkkeen lopettaa niin löyhkä helpottaa tai katoaa.
Hassua on että äskenkin kurkun/nielun alueelta nousi sellainen makea mädän haju ja koitin kikkana putsata hammasvälit ja huuhdella runsassuolaisella vedellä sarvikuonon avulla .... ja kas:HAJU KATOSI😱
Tämä hajuongelma on todella invalidisoiva ja ymmärrän tässäkin ketjussa kirjoittavien suurenkin ahdistuksen asiasta. Lisäksi tämän myötä tulee luulotautiseksi:kokoajan epäilee että löyhkää ja koittaa pohtia että tuleeko haju hampaista, mahasta, nielusta...mistä? Ja sitten miettii että onko haju vaan psyykkeessä😂😂

Mutta mukava on nähdä että täällä on kanssakulkijoita ja vinkkejä saatavilla!

NenoeRe: Hengityksen haju refluksissa23.11.2015 14:11
Itse olen huomannut, että minulla on kuiva suu, joka aiheuttaa katteen kertymistä kielen päälle, mikä sitten haisee uskomattoman pahalle. Jatkuva vatsahappojen nouseminen suuhun pahentaa samaa ongelmaa. Nykyään pesen kieleni aina hampaiden pesun yhteydessä, kaikki valkoinen pitää harjata pois. Pahoina päivinä harjaan kieleni myös kesken päivän. Purkan syöminen, veden juominen, pastillien imeminen ym. kaikki mikä edesauttaa suun kosteutta, pitää ongelman lievempänä. Lahvi, tee, ym. suuta kuivattava pahentaa tilannetta todella paljon.

Nielurisojen kanssa minulla oli todella paha ongelma aikanaan, minkä takia kävelin lääkäriin ja käskin leikata risat pois. Kitarisatkin on poistettu silloin kun olin lapsi. Suosittelen lämpimästi kaikille, joilla on nielurisaongelmia. Ei ole leikkauksen jälkeen (12 vuotta sitten) tarvinut kurkkuongelmista kärsiä.

Nyt tosin en tiedä haiseeko hengitykseni erityisen pahalta, sillä olen kärsinyt jonkin sortin hengitystieongelmasta elokuusta asti ja sen johdosta henkitorvesta tulee suuhun vihreän liman maku.
Se sellainen ällö, paksu, vihreä, tönkkölima, mitä kertyy kun on paha poskiontelontulehdus, keuhkoputkentulehdus, tms.
Vielä kun saisi jonkun diagnoosin tähän tautiin ja sitä myötä jonkun parannuskeinonkin toivottavasti...

refluksireinoRe: Hengityksen haju refluksissa31.1.2016 0:12
Harmi
olen kärsinyt samoista oireista, refluksi, ym.... vuosia
lopulta syyksi paljastui maksan laiskuus tuottaa tarpeeksi sappihappoa ja haiman toiminnassa ongelmana liian vähäiset ruuansulatusentsyymit.
Lyhyesti sanottuna suolahappotabletteja, entsyymiä, maksan toimintaa tukevia tuotteita

Jos jotakuta vielä kiinnostaa niin kerron tarkemmin (vanha ketju)

AnderssonRe: Hengityksen haju refluksissa31.1.2016 1:38
Refluksireino, miten nuo syyt (maksa, haima) paljastuivat? Verikokeillako vai muilla(kin) tutkimuksilla?

OngelmainenRe: Hengityksen haju refluksissa31.1.2016 1:38
Refluksireino, kerro vaan ihmeessä lisää, oliko sinulla oireena siis tuo pahanhajuinen hengitys, ja saitko sen loppumaan noilla lääkkeillä? Itse kärsinyt pahasta hajusta vuosikausia, ja haluaisin saada lisätietoa jos mahdollista! =)

refluksireinoRe: Hengityksen haju refluksissa31.1.2016 12:23
Menin lääkärin vastaanotolle ylävatsan polton, refluksioireiden, vatsan turvottelun ummetuksen/ripulin vuoksi. Oireet olivat hankalia.

Tehtiin tähystykset kummastakin päästä, ylävatsan ultra /sappi, maksa haima jne. Verikokeita perusverenkuva, kortisoli, D-vitamiini, kilpirauhasarvot. Veriarvot ok, löydöksenä sappikivet ja löysä mahaportti.

Lääkitykseksi määrättiin vatsahappolääkkeet

Koululääketieteen perusajatus hoitaa refluksia liikahappoisuutena ei välttämättä ole ollenkaan oikea diagnoosi...?

Kävin antioksidanttiklinikalla, josta sain 1kg kokoisen purkin jauhetta johon oli yhdistetty lähes sata erilaista koeentsyymiä, hivenaineita, vitamiineja jne. Tästä kuurista oli jo apua.¨

MSF-hoidossa todettiin heikentynyt maksan toiminta, josta sitten lähti tutkimusmatka oikeaan suuntaan.

Kuten tiedetään maksa erittää sappea, joka on ruuansulatuksen tärkeimpiä ainesosia, sen lisäksi tarvitaan ruuansulatusentsyymiä (haima), osa tulee myös ruuan mukana.

Kun syödään ruokaa, ja jos sappihapon eritys ei ole riittävää, syntyy mahalaukussa käymistuotteena vääränlaisia happoja. Nämä käymistuotteet ovat refluksioireiden suurimpia syitä? Edellisen lisäksi tarvitaan riittävästi ruuansulatusentsyymejä vatsahapon tueksi ja usein hiivaa poistavia luontaistuotteita.

Aamulla:
- Green kapseli,biomed
- Sekure, jossa mukana kurkuma, joka aktivoi haiman toimintaa
- piihappoa suojaamaan ruokatorvea ja mahalaukun yläosaa
Ruokailun yhteydessä
- solgarin betaine hydrochloride (1/4 tablettia)
- Digest gold, ruuan sulatusentsyymiä
- jossain vaiheessa päivää 1 tpl. Iocidin+, biomed, vähentämään käymistuotteiden ja mahdollisten hiivojen poistamista

Kannattaa googlata Kaarlo Jaakkolan sivuja, hakusanoílla maksan toiminta, ruuansulatusentsyymit jne.
- harmina on se että tietoa on niin paljon... monenlaista.. itselläni meni noin neljä vuotta tähän tilanteeseen ja oikeaan lääkitykseen. Ei närästä, ei ongelmia hengityksen tuoksun kanssa, suoli toimii jne.

jatketaan keskustelua :)

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa31.1.2016 12:51
Itse olen ajatellut jo leikkausta. Terveellisellä ruokavaliolla asuu vielä paskempi maku suussa, mutta tuossa voi olla kokeilemisen arvoisia juttuja.

Noilla maitohappobakteereilla ei saa oloon parannusta ja olen miettinyt meneekö ne oikeaan osoitteeseen edes? Luin eilen jostain pakuriuutekapseleista, jotka ohittaisivat jotenkin mahalaukun ja imeytyisivät ohutsuolessa. En ymmärrä miten ne ohittavat mahalaukun, mutta aion kysyä asiaa, josko noita kapselia voisi ostaa tyhjinä ja laittaa tilalle Vivomixin voimakasta maitohappojauhetta. Tai sitten purkaa ne niistä pakureista.

Regulat on myös asia jota aion kokeila. Sen korkea hinta on ollut este, mutta katson tuosta saksalaisesta verkkokaupasta minkä OT:lle linkitin.

refluksireinoRe: Hengityksen haju refluksissa31.1.2016 13:14
Vaikka syö maitohappobakteereita sanko kaupalla ei auta, ei ainakaan yksinään :)

refluksireinoRe: Hengityksen haju refluksissa31.1.2016 14:26
Regulattia kokeilin, ehkä liian leyhyen ajan mutta en huomannut vaikutusta? Uskon kuitenkin että se auttaa happo-emäs tasapainossa ja suoliston dysbioosissa (tämä dysbioosi on yksi syy refluksiin ja hengityksen hajuun)

Mutta juissi kokeileppa yksistään esim. elivon ruuansulatusentsymiä, esim. 3 tablettia/vrk kolmen päivän ajan, huomaat eron esim. ulosteen hajussa

Jos keittiön pöydälle jätetään jokin pilaantuva ruoka esim. viikoksi, se mätänee ja tuoksuu pahalle. Sama tilanne mahalaukussa, jos suolahapon ja entsyymien tuotanto liian vähäistä, niin mätänee se ruoka vatsalaukussakin... eikä tuoksu hengityksen kautta hyvälle :-)

Sitten sulamaton ruoka etenee ohutsuoleen, jossa käynnistyy sellainen bakteeritoiminta joka ei sinne kuulu, tuottaen toksisia aineosia, turvotusta, aiheuttaen maksan ylikuormitusta --> koska se on se elin joka poistaa verenkiertoon joutuneen myrkkykuorman--> maksa lamaantuu entisestään, samoin haima, kierre syvenee--> sitten tk:ssa määrätään happosalpaajia, tutkimatta vatsalaukun ph-pitoisuutta???

refluksireinoRe: Hengityksen haju refluksissa7.4.2016 0:45
kuinka ot juissi jaksanut?

Kaikki tietää, että kun syö esim. valkosipulia niin ihon läpi puskee valkosipulin pistävä haju.

Miksi?

Koska maksa ja munuaiset eivät pysty poistamaan kyseisiä "yhdisteitä" verenkierrosta. Sama tilanne on silloin kun suolistosta pääsee, vuotavan suolen oireyhtymän vuoksi tai ruuan sulamattomuuden, bakteerien aiheuttamien käymistuotteiten yhdisteitä verenkiertoon!!!!

Käypähoidon ohjeista puhutaan "hajuhikisyydestä" , tai ihon /hikirauhasten bakteeritoiminnan ongelmista... totta sekin, mutta ihon paha haju todennäköisesti tulee suoliston/verenkierron välityksellä esille.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa7.4.2016 23:55
Enpä voi sanomalla sanoa kiitollisuuden määrää Red Antsille!

Nim: suuteleva mies

ProppuRe: Hengityksen haju refluksissa2.10.2016 22:32
Nielurisojen poimuihin ja onkaloihin kerääntyvä bakteerisaostuma voi haista järkyttävän pahalle. Jos erehtyy puraisemaan propun on maku ja haju suussa sitkeänä. Kannattaa taskulampulla katsoa peilistä nielurisoja ja topsypuikolla poistaa näkyvät saostumat. Joskus ei näy proppuja mutta sopivaan kohtaan tökätty topsypuikko haisee samalta. Se miten vaivasta pääsee eroon olisikin sitten tuhannen taalan kysymys.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa2.10.2016 23:32
Mulla on poskiontelo-ongelmat tuoneet ongelman takaisin. Lukuisat huuhtelutkaan meinaa auttaa kuin hetkeksi. Ei auta kuin tilata tiettyjä bakteereja ja maitohappoja taas jos niistä olisi apua tuohonkin.

Proput kyllä lähtee kun nielurisat leikataan.

TolloRe: Hengityksen haju refluksissa3.10.2016 21:36
Huomaatteko itse pahan hajun vai huomautellaanko teille?

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa4.10.2016 3:16
Ei huomautella. Sen huomaa siitä kun ihmiset kaatuvat kuin rukouskokouksissa kun suunsa aukaisee. Niin pyhä on henki.

TolloRe: Hengityksen haju refluksissa4.10.2016 20:08
Minua kiinnostaa se, että voiko hengitys haista pahalle ilman, että itse huomaa sen ellei muut ihmiset joko reagoi voimakkaasti tai huomauta asiasta.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa5.10.2016 0:27
Kyllä voi.

Mutta kyllähän sen huomaa ihmisten käyttäytymisestä vaikkeivat sanoisikaan mitään. Jos alkaa tarjoilla sakki pastillia, väistellä tai jos nenät nyrpistyy kasvokkain, niin siitähän sen tietää.

Ja voi sitä joltain tutulta kysyäkin. Jokaisen henkihän joskus haisee, se on selvä. Kannattaa vaan selvittää mistä se johtuu ja sitä kautta alkaa toimia. Vahvat suuvedet eivät auta kauaa ja ovat turmiollisia suun terveydelle.

refluksiprinsessaRe: Hengityksen haju refluksissa17.10.2016 10:41
Minuakin kiinnostaisi tämä, että eikö sitä itse huomaa jos hengitys haisee pahalle. Minulla on ollut alkuvuodesta asti pahoja refluksioireita. Muutamalla pidemmällä happosalpaajakuurilla ja ruokavaliomuutoksilla olen vaivaa yrittänyt hoitaa, mutta mitään kunnon ratkaisua asiaan ei ole löytynyt. Ensi viikolla on vuorossa tähystys ja siellä toivon mukaan selviäisi jotain tarkempaa.

Tätä hengitysasiaa olen miettinyt usein. Välillä nousee ylös todella pieniä määriä happoja ja joskus ilman haponnousuakin suussa alkaa maistua ihan hirveälle. Mietin ensin, voisiko kyseessä olla esim viisaudenhammas, jota en saa ihan täydellisesti putsattua. Kävin kuitenkin juuri viime viikolla hammaslääkärissä ja suu oli moitteettomassa kunnossa. En tiedä olisiko hammaslääkäri asiasta sanonut mikäli suuni olisi haissut ihan hirveälle? Asun yksin, en seurustele eikä oikein kavereiltakaan viitsi kysellä et haisenko mää :-)

female77Re: Hengityksen haju refluksissa17.3.2017 5:36
Paska haisee ja pahasti haiseekin. Koko ruuansulatuskanava sökönä?

Minun hengitys haisee niin paskalle(ulosteelle), että luulin kerran kassajonossa kaupassa että edellä seisova oli paskonnut housuihin, myöhemmin kotona huomasin hajun ja tajusin että se tulee ruokatorvestani, vatsasta jne. refluksi on.

Suolistossani on kai myös jokin vika, IBS tms.(?), ulosteiden haju ei taida olla enää tästä maailmasta, tarttuu vaatteisiin voimakkaasti jne., toki näillä hajuilla menen suihkuun heti/pian ja vaihdan kaikki vaatteet. Ehkäpä syöpä jo kun uloste jumittaa suolistossa. Veri pukamista?

female77Re: Hengityksen haju refluksissa17.3.2017 5:40
Unohdin sanoa että refluksi lääkkeitä en käytä tällä hetkellä, joten lääkkeistä haju ei johdu.

):Re: Hengityksen haju refluksissa20.3.2017 14:01
mun hengitys haisee paskalle):

ibsRe: Hengityksen haju refluksissa20.3.2017 17:34
hengitys haisee paskalle jos suussa/hampaissa on tietynlainen bakteerikanta.
Apteekista saa Corsodyl 1 % geeli, antibakteerinen aine suunhoitoon, ja sitä käytetään tilapäisesti. Hammaslääkärissä tai suuhygienistillä kannattais käydä varmuuden vuoksi

ibsRe: Hengityksen haju refluksissa20.3.2017 17:37
ja kyllä se suutulehdus, se haisee nimenomaan paskalle.

Refluksi ja ibs ei haise näin pahalle, onneksi

Tintti2Re: Hengityksen haju refluksissa20.3.2017 18:42
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/01/22/pahanhajuisen-hengityksen-saa-kuriin

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa22.8.2017 0:21
Paljon on muuttunut siitä kun viimeksi kirjoitin tänne. Nielurisat tosiaan poistettiin ja vuotta myöhemmin nenän rusto suoristettiin. Etenkin nielurisaleikkaus maksoi vaivan monin kerroin takaisin. Paskarisat ovat varmaan itse saatanasta.

Ajattelivat siellä Meilahdessa että vino rusto haittaa ilmavirtausta ja tuuletusta. Vaikea sanoa oliko siitä apua, sillä silloin rupesin kurlaamaan Listerinellä. En halua vaikuttaa viraalimainostajalta, mutta se todella tappaa sitää paskaa kun kurlaa oikein antaumuksella, niin että se menee "poskipurskutuksella" myös sinne entisten nielurisojen seudulle. Joskus sitä litkua tulee vähän nenästäkin. Hampaanvälit, nielu ja ne yläleuan takamaastot kurlaan ja purskuttelen. Pitää mainita vielä että kannattaa käyttää sitä total carea, eikä niitä zeroja. Se tummanpunainen ja vihreä toimii hyvin.

En enää kärsi paskasta. Muutama vuosi sitten en uskonut tämän olevan mahdollista, mutta teille kaikille siellä, se on. En joudu enää kurlata kuin murto-osan entisestä, joka oli henkisesti kuluttavaa puuhaa ja vei liian paljon aikaa kaikesta muusta. Nielukin kipeytyi siitä ronkkimisesta.

Ei kuitenkaan nykyäänkän riitä että pesisin ja langattaisin hampaat, vaan joudun kurlaamaan lyhyen kaavan mukaan kerran päivässä, yleensä aamulla. Iltaisin en enää muuta kuin siivoa hampaat ja kurlaa suuvedellä, ja se tuntuu riittävän. Unikin tulee paremmin kun ei suututa itseään sen touhun takia.

Suuri parannus entiseen, eikä nenäkään ole enää tukossa. Voi olla että rustohomma auttoi, tai sitten limakavot vain ärtyivät liiasta huuhtelusta. Vaan minkäs teit kun yletön läträäminen oli ainoa helpotus paskaan hajuun ja makuun.

Elämä on paljon helpompaa nyt, eikä ole edes sitä pahaa oloa enää. Silti joku siellä taustalla vaikuttaa ja nenäleikkauksesta puolivuotta jälkeen, kysyin nenä-, kurkku-, korvalääkärille etteikö tosiaan ole mitään tutkittavaa. No tämä lähetti pään tietokonetomografiaan viimeisenä hommana. Hiffasin kuvauksen päätteeksi kysyä kuvia myös itselleni. Kolmekybää ja sain myöhemmin cd:n postissa kotiin.

He eivät löytäneet kuvista mitään erikoista, mutta itse huomasin että kaksi poskihampaan juurta kasvaa muutaman millin poskionteloon. Ne ovat kolmiulotteisia kuvia ja sen näkee maallikkokin että ne ovat puhkaisseet sen seinän. Soitin yksityiselle hammaslääkärille, joka vastasi jostain hamppilääkärien messuilta, mutta kun kuuli asiani, ei messut enää olleetkaan niin tärkeät. Hän sanoi että tuo ei ole tavatonta, mutta hän haluaa että ottaisin cd:n mukaan ja hän voi katsoa kuvia ihan ilmaiseksi.

No näihin aikoihin homma alkoi muutenkin helpottua, eikä enää muistuttanut olemassaolostaan, joten jätin menemättä. Emmehän sopineet aikaa tai muutakaan.

Olin äskettäin kolme viikkoa mökillä ja jätin kurlailut ja flip shit technologyt kokonaan tekemättä, pesten, langattaen ja suuvedettäen normaalisti. Reissun jälkeen tuttu makea paska haju hiipi takaisin. Kurlasin sen nopeasti pois, mutta muistin taas että se alkuperäinen tekijä on vieläkin siellä.

Kaipa menen sinne hammaslääkärille lähiaikoina. Hammastarkastuksen yhteydessä hän saa tutkia niitä kuvia ja juuria.

Raportoin tänne kun homma on tehty.

Tsemppiä kohtalotoverit, peli ei ole koskaan menetetty :)

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa22.8.2017 0:34
Parasta tässä suht oireettomassa olossa on palautunut itsetunto. En enää pelkää puhua ihmisille kasvokkain ja uskalsin taas suudella ja vastaanottaa pilluakin.

Yhteenvetona kuitenkin: kurlaus on yhä pakollinen rutiini, mutta siihen menee enää 10 minuuttia aamuisin. Listerine on aika kallista, mutta pakollinen paha näköjään.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa22.8.2017 0:38
Plääh. Vielä lisäys, eli kieli pysyy terveen punaisena, eikä kerää sitä valkoista skeidaa enää. Suussa pysyy hyvä maku ja henki ainakin itse haistettuna tuoksuu maidolle.

Kieli on mielestäni hyvä indikaattori. Mökkireissun jälkeen pahan maun hiipiessä, se takaosa rupesi keräämään sitä valkoista katetta.

Red Ants inc.Re: Hengityksen haju refluksissa24.1.2019 19:02
Nyt ei tarvitse enää kuin kurlata kurkkua ja seutua jossa nielurisat ennen olivat. Hajun alkuperäinen lähde ilmeisesti onkin se kurkku, josta se leviää (bakteerit?) nielurisoihin ja ylähengitysteihin, saaden räänkin haisemaan jollekin sipulintapaiselle.

Näköjään tästä voi parantua, joten älkää luopuko toivosta. Nielurisojen poisto ja kurkun kurlaaminen on pitänyt tämän poissa. Kukapa olisi uskonut?

Tsemppiä vaikka välillä meno aika toivoton <3


Ps. Löysin toisesta ketjusta myös juissin selviytymistarinan tätä etsiessä:

"Lopulta ratkaisu oli jopa järkyttävän yksinkertainen.

Hienoista neuvoista (huuhtelut) huolimatta ja mikä työ niissä oli. Itse työnsin ns. pillupuhelimen nenään ja räin suihkussa päivittäin puoli tuntia kaksi kertaa päivä. Yökkälin, se oli ihan helvettiä vuosikausia. Voin sanoa että ihan vitun järkyttävää elämää.

Nyt suihkautan kortisonia aamulla pari suihkausta, illalla kanssa. Järkyttävä nokkalemu on poissa."

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa30.1.2019 21:58
No, pakko kyllä lisätä, että joutuu silti vielä huuhtelemaan ja sen päälle kortisonia sitten. Toisinaan ei vaan jaksa huuhdella ja heti lima nielussa paksuuntuu ja ongelma jatkuu.

Kun asiaa tutkinut niin voisiko lopulta kyseessä olla joku aureus-bakteeri? Koska selkeästi se haju muhii vain toisessa sieraimessa. Auttaisiko se tietty antibioottivoide ongelmaan? En ole vielä lähtenyt ajamaan asiaa.

SvetlanaRe: Hengityksen haju refluksissa27.10.2019 9:58
Refluksista, ja haju pahenee sen verran että on mahdotonta jutella ihmisien kanssa. Lääkke auttaa noin 1,5vk aikana, siis silloin haju häviää pikkuhiljaa ja jos jatkossa elämäntapa sama kuten rasvainen ja mausteinen ruoka, tupakointi ja alkoholi, niin suurempi todennäköisyys että tauti uusiutuu.

skRe: Hengityksen haju refluksissa20.11.2019 16:24
Hei, antaumuksella lukenut koko ketjun ja kiva, että tupreempaakin tetoa tarjolla kuin vain 2008 jutut Annan palstoilla. Onko kaikilla j kaikki hyvin antakaapa vinkkejä tännekin.
Fundoplikaatio n. 20 v. sitten, tosi pahenevia oireita olan takaa viimeisinä vuosina (lue: pahanbhajuinen hengitys), viimeisin tempaus mennä ravintoterapeutille, joka ei vakuuttanut, mutta popsittu mpntaa purkkia on...
Viimeisistä lukemisista jäi mieleen kurlaukset ja pastillit. Itse kun kurlaa ja syö, tuntuu että löyhkää vaan enemmän, kun jotenkin 'puhuri' tulee ja työntää alhaalta luukut auki löyhkää joka desinfiointiaineista vaan pillastuu??? Sitäpaitsi tuntuu, että xylitoli nimenomaan huono vatsallekin ja sokerittomia patillja jne ei liene muussa muodossa, strepsilsejä menee aika paljon.

Mieli menee todella matalaksi...tuttua kaikkien tarinat syrjäänvetaytymisestä ja kukaan lääkäri ei ota tosissaan, no kai he parhaansa yrittää. Miksi heittä ei palstalla näy? Olisi muutama ihan konkreettinen kysymys, mikä on tuo mekanismi, aika prosessi milloin 'mädätysprosessit' alkaa syönnin jälkeen jne.

Huh huh voimia kaikille, mutta viimeiset toimivat vinkit tervetulleita. En ymmärätnyt tuota suolavesikurlausta.

Itsee muuten tilasin innostuksissani REZCUEta (sinkkikarnosiini) 4 prk, ca¨vaan eipä ole vielä tehonnut, takana n. 3 vkoa....

iuissiRe: Hengityksen haju refluksissa15.6.2020 20:52
Löysin lopulta asiaan apua. Voi tyhmää kun en hommaa aiemmin uskonut. Kyseessä on harvinainen hajunenä. Nenäonteloihin kertyy ärtymää ja kerroksia. Tuo huuhteleminen joka muuten on täyttä helvettiä poistaa tuota kerrostumaa muttei muuten auta. Sitä huuhtelua on tehtävä niin helvetisti. Kuitenkin googlesta löysin että hoitona käytetään kosteuttavia nenäsumutteita. En juuri uskonut asiaan ennenkään mutta nyt ostettuani olen huomannut, etä sehän auttaa. A ja e vitamiinia ja seesaminsiemenöljyä sisältää.

alkuperäinenRe: Hengityksen haju refluksissa16.11.2020 12:57
Oletko Juissi vielä linjoilla? Olisin kysynyt, miten tuo hajunenä todettiin?

Mä olen tämän ketjun aloittaja, ja edelleen tämä sama ongelma. Itse en hajua huomaa, mutta joistakin kommenteista ja reaktioista tiedän, että haju on pahimmillaan sellainen, että metrien päähän haisee.

Olen käynyt yksityisellä knk-lääkärillä, ja ainoastaan löytyi stafylokokki aureus (ei onneksi MRSA kuitenkaan). Sain siihen antibiootit, mutta en ole niitä vielä aloittanut, kun tuo bakteeri on yleinen eikä se ainakaan kaikille aiheuta mitään hajuongelmia. Eli epäilen, ettei syy ole tuossa bakteerissa kuitenkaan.

Hajunenän aiheuttavaa bakteeria ei tutkimuksissa löytynyt, mutta mietin, voiko se silti olla. Siksi siis utelen, löytyikö sinulta se bakteeri miten?

female77Re: Hengityksen haju refluksissa18.11.2020 3:37
Mulla kans hajua ajoittattain jostain. Ei johdu hampaista tai suusta, ne hoidan niin hyvin aina, sanoo hlääkärikin aina.

juissiRe: Hengityksen haju refluksissa22.11.2020 9:23
Kyllä se nimenomaan on tuo aureus-bakteeri hajunenän aiheuttaja. Lisänä varmaan se että ontelot ovat meillä sellaiset että tulee karstakerrostumia.

Syö ihmeessä ne antibiootit. Itse en ole käynyt lekurissa vaan huuhdellut ja suihkuttanut vitamiini-öljyvoiteita. Ne kyllä auttavat muttei paranna. Mielellään menis lekuriin mutta koronan takia on kaikki niin pimeänä, ei niitä kiinnosta nyt ottaa, pitäs yksityiselle mennä.

jokujuissiRe: Hengityksen haju refluksissa22.11.2020 10:12
Pitää lisätä vielä se että refluksihöyryt menee nenään asti eli se voi olla osasyy ongelmaan, kun nokka vuotaa ja kuivuu monesti päivään.

Ei oikein onnistu nyt julkaisu kun vpn välillä päällä joten siksi tuo eri nimimerkki.

Alkup.Re: Hengityksen haju refluksissa22.11.2020 13:13
Juissi: mun käsittääkseni hajunenän aiheuttaa klebsiella. Aureus on yleinen asukki, oliko nyt 25 % ihmisistä. Lääkäri antoi minulle kuitenkin antibiootin siihen, koska nenäni karstoittuu helposti, eli nenässä on pieni jatkuva tulehdus.

No, nyt aloitin kyllä sen antibiootin joka tapauksessa. Katsotaan miten käy. Vähän olen alkanut epäillä, olisiko kuitenkin nielurisojen proput se syy. Ei minulla niitä paljon ole, mutta välillä kyllä.

Nyt antibiootin aikana en ainakaan itse huomaa mitään hajuja, mutta toisaalta en ole sitä muutenkaan yleensä itse huomannut, joten en voi olla varma, että ongelma olisi poistunut.

jokujuissiRe: Hengityksen haju refluksissa22.11.2020 14:05
Proput aiheuttaa kamalaa hajua ja multa ne nielurisat leikattiin. Silti vielä nenässä tuo ongelma. Olet oikeassa joku ozoenae bakteeri se olikin.

alkup.Re: Hengityksen haju refluksissa22.11.2020 16:38
Joo, ne kyllä haisee. Niitä ei vain minulla yleensä näy, vaikka kuinka yrittäisin painella ja kaivella. Jos joskus jotakin löydän, niin hyvin pieniä. Mutta ehkäpä ne ovatkin jossakin syvemmällä levittämässä hajua ja bakteereita ympäristöönsä. Sitä en tiedä, voisiko nuo selittää sen, että hengitys voi pahimmillaan haista metrien päähän.

Leikkaus olisi tietysti keino saada tämä selville, mutta sekin tietysti maksaa (julkiselta tuskin sitä ainakaan tässä koronatilanteessa saa, kun eivät aiheuta muita ongelmia hajun lisäksi, eikä siitäkään ole varmuutta). Eikä kamalasti innosta se kokemus muutenkaan, kun ei kotiäitinä pysty pitämään sairauslomaa.

Jos sulla nenässä on haju, jonka itse huomaat, se saattaa kyllä olla tuo aureus. Varsinkin jos nenä myös karstoittuu. Sitä en tiedä, voiko tosiaan haista myös niin, että muutkin sen huomaavat. Amorion Comp -kuurin sain tuohon ja lisäksi sieraimiin laitettavaa voidetta.

jokujuissiRe: Hengityksen haju refluksissa23.11.2020 4:54
Tuo Red ants mieshän kirjoitti myös, että makean syöminen vaikuttaa asiaan joten olen tarkkaillut sitäkin hiivaongelmaa ajatellen. Sitä mulla on 100varmasti ja miettinyt että jos se on syy niin siihen ei auta mikään antibioottikaan, mutta tosiaan nyt kun sinne lekuriin ois itselläkin tarkoitus mennä asiaa tutkimaan, niin eihän sinne ole asiaa.

Mulla itseasiassa nuo nielurisat oikein pursusivat ja tihkusivat kamalaa hajua joten sain aikoinaan leikkauksen julkiselta ja sieltä ongelma kyllä lähti. Mutta jokuhan siihenkin on syynä etteivät nielurisat toimi niin kuin normaalisti. Voiko refluksihöyryt nekin jotenkin tulehduttaa?

En tiedä muuta kuin sen, että lääkärit ovat yleensä ihan ulapalla sen suhteen jos jollain henki haisee.

jokujuissiRe: Hengityksen haju refluksissa23.11.2020 4:58
Ja kyllä ne ihmiset sen hajun tottakai huomaa, se dunkku nenässä on kamala ja lima juokse sitten takanieluun. Nenää voimakkaasti huuhdellessa tuntuu kuin toisessa sieraimessa ois oikein joku pesäke. Huuhteleminen auttaa ja nenäsuihkeet tosiaan, muta työlästä touhua, vaikeaakin ja jos joku vaikka nenään laitettava antibioottisalva parantaisi niin ois kyllä jees.

Viikko mulla oli saikkua niihin risoihin silloin. Parani nopeasti.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: