Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

VarjokuvaRefluksiepäily - Vertaistukea kaivataan28.12.2017 12:24
Moi!

Olen 24-vuotias nuori nainen, joka on kärsinyt erinäisistä vatsaoireista kohta kaksi kuukautta. Olen vieraillut näillä sivuilla usein viime aikoina ja vaikka täällä on paljon keskustelunaloituksia, halusin vielä tehdä uuden ja kertoa oman tarinani. Taustana kerrottakoon, että olen hoikka ja noudattanut koko ikäni suhteellisen terveellisiä elämäntapoja. En esimerkiksi käytä lainkaan alkoholia tai tupakkaa ja paheitani ovat ennemminkin makeat kuin suolaiset ja rasvaiset herkut. Tosin, olen tämän sivuston kautta oppinut, ettei refluksi tai vastaava oireilu aina johdu elämäntavoista tai iästä. Itsehän siis olen tähän asti pitänyt refluksia lähinnä vanhempien ja ylipainoisten ihmisten sairautena.

Omat oireeni alkoivat marraskuun alussa täysin yllättäen. Aiemmin olen kärsinyt vain lievästä hönkkäilystä liittyen tiettyihin ruoka-aineisiin, kuten paprikaan, valkosipuliin ja piparminttuun. Olen myös vuosia kärsinyt ummetuksesta ja ns. jännitysvatsasta eli vatsani menee sekaisin ennen jännittäviä tilanteita. Jonkinlaisia vatsaoireita on siis ollut jo aiemmin havaittavissa. Nyt marraskuun alussa heräsin alkuyöstä yhteen pahimmista oloista, mitä olen koskaan kokenut. Tärisin, hampaani kalisivat, vatsaani väänsi, neste nousi kurkkuun ja tuntui, että kohta tulee ulos molemmista päistä. Pääsin ylös sängystä ja selviydyin vessaan, jonka lattialle romahdin. Mitään ei kuitenkaan tullut ulos kummastakaan päästä. Vietin vessan lattialla useita tunteja, kunnes uskaltauduin takaisin sänkyyn ja onnistuin nukkumaan aamuyön. Aamulla ripuloin, kuten myös myöhemmin samana ja seuraavana päivänä, yhteensä neljästi vuorokaudessa.

Seuraavina päivinä kärsin jatkuvasta kuvotuksesta, joka paheni aina syömisen jälkeen ja iltaa kohden. Kärsin valtavasta oksennuspelosta, joten istuin koko ajan käsi kurkun ympärillä ja nielin nestettä pois suustani. Olin lähes koko ajan pienessä paniikissa ja luultavasti vain pahensin oloani pinnallisella hengittämisellä. Kun ensioireista oli kulunut vajaa viikko, iski minuun eräänä iltana entistä huonompi olo, jonka seurauksena nukuin vain kaksi tuntia aamuyöstä. Aamulla hakeuduin päivystykseen, jossa tärisin nestettä niellen aivan kauhuissani. Lääkäri kyseli oireistani ja paineli vatsaani, joka kurisi ja pulputti aivan hullun lailla. Kävin myös perusverikokeissa, joissa ei ilmennyt mitään poikkeavaa. Lääkärin diagnoosi oli vatsatauti.

Oireet lievittyivät tuon päivän jälkeen asteen verran. Voin kuitenkin edelleen pahoin lähes koko ajan enkä saanut oikein mitään menemään alas. Jouduin olemaan myös pois koulusta. Tässä vaiheessa myös ummetukseni teki paluun ja vatsani toimi vain kerran tai kaksi kertaa viikossa. Silloin kun vatsani toimi, oli uloste normaalia löysempää. Kahden viikon kuluttua päivystyskäynnistä minulla oli soittoaika lääkärille, joka kirjoitti minulle lähetteen tarkempiin verikokeisiin ja ulostenäytteeseen. Tässä vaiheessa olin googlettelun jälkeen varma (ja toiveikas), että kyseessä olisi helicobakteeri. Itse olin alusta asti epäillyt myös refluksia, mutta toivoin, ettei siitä olisi kyse. Kun kokeiden tulokset tulivat, olivat ne kaikki negatiivisia. Kävin myös vatsan ultrassa, jossa ei löytynyt mitään. Mainittakoon, että Omakantaan lääkäri oli jo marraskuun puolivälissä kirjannut kyseessä voivan olla dyspepsia, mutta oireiden alkamisen viittaavan gastroenteriittiin.

Joulukuun alussa lääkäri määräsi minulle puhelimitse Somacia, koska epäili tulehdusta vatsan limakalvolla. Minulle määrättiin ensin 2x40 mg viikon ajan ja tämän jälkeen 1x40 mg. Kun lääkitys alkoi, kaikki oireeni katosivat oikeastaan saman tien ja olin tietysti äärettömän onnellinen. Palasin myös syömään ns. normaalia ruokaa, kun siihen asti olin elänyt lähinnä kauraleivällä, kasviksilla ja perunamuusilla. Kun tupla-annos loppui, kului reilu vuorokausi ja oireet palasivat jonkun asteisina. Itse syytin tästä kolme päivää syömiäni kalapuikkoja ja niiden rasvaisuutta. Minulla oli reilu viikko sitten jälleen soittoaika lääkärille, jolle kerroin alun menestyksestä ja palanneista oireista. Lääkäri ei ollut niistä huolissaan vaan käski minua jatkamaan lääkitystä (1x40 mg) tammikuun puoleenväliin saakka, jolloin olisi vointipuhelu.

Lääkärin puhelun jälkeen oireet ovat taas hieman pahentuneet. Hyvä olo minulla on vain aamuisin herätessä ennen kuin syön mitään. Ruokahalua ei ole, eikä syöminen huvita, kun tietää sen aiheuttavan oireita. Painoni on pudonnut 60 kg:sta 55 kg:n. Tällä hetkellä oireitani ovat siis paha maku suussa, suun kuivuus, nopea täyttymisen tunne etenkin "isomman" aterian jälkeen, pinkeä, jännittyneen tuntuinen vatsa, hönkkäykset ruokailun jälkeen (välillä heti ja välillä vasta tunnin kahden päästä) sekä vatsan normaalia nopeampi toiminta. Yleensä kärsin siis ummetuksesta, mutta viimeisen viikon aikana olen ulostanut 5-6 kertaa. Tätä en pidä normaalina, sillä syön paljon aiempaa vähemmän enkä harrasta liikuntaa. Ulosteeni koostumus vaihtelee, mutta on useimmiten suht löysää ja välillä höttöisen/limaisen näköistä. Yleisväritys on vaalea, mutta seassa on tummia kohtia. Välillä näyttää siltä, kuin ulosteessa olisi sulamatonta ruokaa.

Tuon viikon takaisen puhelun yhteydessä lääkäri myös sanoi ensimmäistä kertaa oireideni kuulostavan refluksilta eli pahin pelkoni kävi toteen. Tiedän monilla olevan paljon pahempiakin oireita, mutta omalla kohdalla näissäkin tuntuu olevan liikaa kestämistä. Pelkään tämän olevan ikuista enkä enää usko näkeväni tervettä päivää. Se tässä inhottavinta onkin, että sairaus muistuttaa itsestään useita kertoja päivässä. Ei kai kukaan nuori (tai vanhakaan) halua kuulla sairastavansa tautia, joka ei välttämättä koskaan parane. Olen tällä hetkellä todella ahdistunut ja masentunut ja tulevaisuus näyttää synkältä. Tiedostan tämän olevan vain alun shokkia, joka varmaan helpottaa ajan myötä. Tämä kulunut vuosi on ollut elämäni kauhein kokemieni menetysten ja valtavan koulustressin takia ja tämä sairaus tuntuu nyt olevan se korsi, joka katkaisee kamelin selän.

Olen todella kova stressaaja ja perfektionisti mitä opiskeluun tulee. Aloitin tänä syksynä opinnäytetyöni ja minun olisi tarkoitus valmistua toukokuussa. Ensi kevät ei siis tule olemaan yhtään helpompi kuin kulunut syksy, päinvastoin. Nyt joululomallakaan en ole osannut rentoutua, kun kouluasiat pyörivät koko ajan mielessä. Esimerkiksi kirjaan tai elokuvaan syventyminen on lähes mahdotonta. Tämä sairaus on myös ajatuksissa koko ajan ja kuulostelen oireitani jatkuvasti. Itse epäilenkin oireiden vähintään pahentuneen stressin ja ahdistuksen myötä. Pidän myös yllä pientä toivoa, että kyseessä ei olisikaan refluksi vaan esim. stressin aiheuttama gastriitti, joka saataisiin hoidettua ja voisin jatkaa normaalia elämää. Tällä hetkellä oireet tuntuvat rajoittavan arkeani paljon ja visioin mielessäni, kuinka pistäisin elämäni uuteen järjestykseen, jos vain saisin tämä taudin pois. Olen kärsinyt jonkinasteisesta ahdistuksesta ja masennuksesta jo vuosia ja pidän itseäni ja elämääni epäonnistuneena. Tämä tauti ei ainakaan paranna asiaa tai tee tulevaisuudesta yhtään valoisampaa. Mainittakoon myös, että henkisen puolen lisäksi olen myös fyysisesti jumissa. Selkäni, hartiani ja niskani ovat todella pahasti jumissa ja käynkin välillä hierojalla. En liiku kauheasti, mutta jumitukset johtuvat myös siitä, että jännitän sosiaalisia tilanteita, kuten koulua, todella paljon ja olen usein jännityksestä "jäykkänä".

Tässä vaiheessa voin sanoa, että onnittelut, jos jaksoit lukea tähän asti. Tuntui todella hyvältä saada kaikki (suunnilleen) mieltä painava ulos. Läheisenikään kun eivät enää oikein jaksa kuunnella jatkuvaa valitustani enkä halua heitä enempää rasittaa. Olisi siis hienoa, jos tätä kautta voisin purkaa ajatuksiani ja saisin teiltä vinkkejä ja vertaistukea. Jos tilanteeni kuulostaa yhtään tutulta, heitä kommenttia!

P.S. Olen miettinyt soittaisinko terkkariin ja kysyisin, olisiko lääkärilleni saatavilla yhtään aikaisempaa vastaanotto/soittoaikaa. Tuntuu niin turhauttavalta, kun oireet vaan jatkuvat ja tässä pitäisi odotella vielä lähes kolme viikkoa ennen puhelua. Olisi ihanaa, kun lääkärillä olisi oikeasti aikaa kuunnella minua ja hän antaisi minulle jonkinlaisia neuvoja esimerkiksi ruokavalioon liittyen. Vaikka toki niitä löytyy täältäkin. Ajattelin myös kysyä, pitäisikö lääkäri vatsan tähystystä aiheellisena. Itse haluaisin tähystykseen, vaikka kamalan oksennuspelon omaankin. Olisi helpottavaa saada edes jonkinlainen diagnoosi, olisi se sitten refluksi tai ei.

MargeRe: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan28.12.2017 13:08
Moni asia tekstissäsi vastaa minun tarinaani. Mulla on taustalla pitkittynyttä stressiä sekä niskavaivaa. Senpä takia puhkesi minullekin vatsavaivaa jota epäiltiin refluksiksi. Tähystys ja ph-mittaukset kuitenkin osoittivat että kyse on gastriitista. Kummallista kyllä gastriittini oireilee ihan refluksin tavoin...Kannattaa ehdottomasti mennä tähystykseen niin saat itsellesi rauhan. Happosalpaajat muuten voivat vaalentaa ulosteen ja heikentää ruoan sulamista. Mulla on myös ollut ahdistusta liittyen stressiin ja vatsaoireisiin. Minulla Kevyt liikunta on auttanut ahdistukseen ja niskaongelmaan. Niskajumit aiheuttavat pahoinvointia ja huimausta mitä myös vatsavaivat tekevät. Tsemppiä!

VeeraRe: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan28.12.2017 13:51
Onpa rankkaa sinullakin !
Tähystys olisis tietysti hyväksi.

Kelju juttu, mutta lääkärit eivät juuri ole kiinnostuneet ruokavalio-ohjeita antamaan. Ainoa saamani ohje on: "Kokeile, mikä sopii !"

On vaikea löytää sopivia ruokia ja pitäisi myös ravitsemusopillisesti syödä oikein. Kuntoni oli heikko ja olin laihtunut tahattomasti alipainoiseksi, pyysin siksi lähetettä ravitsemusasiantuntijalle. En saanut. En ole "tarpeeksi sairas".

Niinpä yritän syödä sitä sun tätä, mitä pystyn, että vähän kaikkea saisi sekä energiaa eikä tulisi puutostiloja.

Minulla on lievä refluksi ja tulehtunut mahalaukku, jonka aiheutti helico-bakteeri, joka lääkittiin pois.
Mahalaukun limakalvot eivät tunnu paranevan.
Vuosia on jo helico-lääkekuurista ja se testattiin, se tehosi.

Toivon, että lääkäri- ja tutkimustilanteesi etenisi että saisit pian helpotusta !

VaniljaRe: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan28.12.2017 14:04
Minullakin refluksitauti puhkesi pitkittyneen stressin seurauksena. Tosin siinä oli myöa tuota niskavaivaa, rytmihäiriöitä ja jonkinlaista paniikkituntemustakin taustalla. Työni oli stressaavaa ja itsestä huolehtiminen jäi taka-alalle. Minä olin myös todella masentunut alkuun ja kesti kyllä aikansa sopeutua tilanteeseen.

Stressiä pitäisi jollain tavalla pystyä purkamaan. Kannattaisi jollain sinulle sopivalla keinolla yrittää hetkeksi rentoutua päivittäin. Rauhallinen kävely, joogavenytykset, uinti tai joku rentouttava liikunta olisi tärkeää.

Kun nuo oireet tulevat yllättäen ja jatkuvat pitkään on normaalia että niistä masentuu. Mutta kannattaa itse tehdä kaikki mahdollinen oman hyvinvointinsa eteen. On tärkeää myös uskoa siihen että vielä tervehtyy. Se on täysin mahdollista ja on sitäpaitsi mukavampi tapa elää. Minä pääsin oireistani lähes kokonaan eroon. Välillä tulee erinäisistä syistä takapakkia mutta tiedän nyt miten niistä selvitään.

Vielä ei ole varmaa onko sinulla refluksia. Tilanteesihan voi olla ohimenevä ja oireet saattavat hävitä ajan kanssa. Älä menetä toivoasi vielä ollenkaan. Näillä sivuilla on paljon ohjeita, reseptejä ja omakohtaisia kokemuksia miten refluksin kanssa pärjää. Tähystystä kannattaa pyytää lääkäriltä jos oireet jatkuvat. Siitä selviää heti onko kyseessä esim. sulkijalihaksen löysyys. Minulla se on, mutta se ei todellakaan tarkoita että oireita olisi koko ajan. Kaikki voi vielä muuttua paremmaksi sinunkin kohdallasi, se saattaa vaatia vähän kokeiluja ja kantapään kautta oppimista mutta kannattaa ryhtyä toimeen. Ruokavalio oli minun kohdallani se jolla oli suurin merkitys toipumiselle.

AnnaMyyRe: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan28.12.2017 15:00
Hyvä kirjoitus Vaniljalta!

Varjokuva, monesti lääkärit ei osaa antaa kuin yleispäteviä ohjeita-kuinka osaisivatkaan kun refluksitauti (josta ei tiedä onko sinulla),on niin moninainen.Mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle. Reflux-tyyppistä oireilua kuitenkin.

Happojuttukin on ei tiedä-osiota, välttämättä niitä happoja ei ole liikaa kuten virheellisesti ajatellaan, vaan ne ruuansulatukselle välttämättömät hapot pääsevät väärään paikkaan.

Tätä kun aletaan lääkitsemään salpaajilla, ruuansulatus häiriintyy ja seuraa suolisto-ongelmia.Sinulla on aika klassiset ärtyneen suoliston oireet, mistä ovatkaan, stressi, salpaajat-mene ja tiedä.

Tuohon stressin katkaisuun.Itseä ei nyt ehkä ärsytä mutta tympii ohjeet "vältä stressiä"- miten vältät kun koko elämä on yhtä kaaosta.

Nyt Vaniljalta sain pointin: vaikka stressi ja ahdistus tuntuu mielessä koko ajan ja sitä myötfn keho regoi erilaisin tavoin, kehoa voi huijata( voi olla väärä sana) noilla Vaniljan mainitsemin keinoin edes vähäksi aikaa päivässä.

Lisään vielä hengityksen säätelyn rentouttamaan kehoa.

https://oivamieli.fi/dashboard.php tuolla esim.on hyviä harjoituksia eri tunnetiloihin ja vinkki kaikille: oletteko kuunnelleet tämän:https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=%23&ved=0ahUKEwiYibOc4azYAhUCG5oKHUORBhUQwqsBCCgwAQ&usg=AOvVaw0VTJzWxrN8ZFOD4xbU2nov

Tuota sanotaan maailman rentouttavimmaksi kappaleeksi ja siitä onkin varmaan satoja versioita eri pituuksineen

PrivetRe: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan28.12.2017 15:00
Oirekuvauksesi ja elämäntilanneselostuksesi viittaavat siihen suuntaan, että oireillasi on vahva psykofyysinen tausta. Josku se kamelin selkä taittuu.
Oireesi vahvistuvat myös ilmeisesti paniikkireaktion takia ja siitä monesti alkaa negatiivinen kierre, joka pitäisi saada hallintaan.
Olet varsin nuori ja olisi hyvä, jos kertoisit myös hoitotilanteessa yleisestä elämäntilanteestasi. Onko oppilaitoksellasi minkäänlaista keskustelupohjaista tukipalvelua?
Mielestäni tarvitset aluksi yleislääkärin konsultaatiota ahdistusoireisiisi, jotka, kuten kerrot, kumpuavat epäonnistumisen tunteesta, jännittämisestä ja ilmeisestä toivottomuuden tuntemuksesta. Yleislääkärin kanssa voisitte tutkia mahdollisuutta hakea apua kognitiivisesta terapiasta tai muista keinoista, joilla panikoinnin taustaa voitaisiin selvittää.
Pitkäkestoinen stressi on usein syynä moniin suolisto/vatsa/refluksioireisiin. Ruokavaliota toki voi tarkistaa mutta uskon että osaat kyllä kuvauksesi perusteella itse analysoida sitä. Noin yleisesti kannattaa syödä säännöllisesti ja syödä kiirehtimättä ja välttää vahvoja mausteita ja raskaita ruokia.
Olisiko sinulle apua rentoutua liikkumalla ? Eli kävellä, hölkätä, uida, hiihtää - riippuen missä päin Suomea asut. Liikunta on ylivertainen keino ?relata? ja rajoittaa omien murheiden pohtimista.
Miten ystäväpiiri - onko luottoystäviä, joille puhua, saada tukea?
Nk poissulkevien labra yms tutkimusten ohella hakisin keinoja stabiloida elämäntilannettasi.
Olet hyvin analysoinut itseäsi ja sitä kautta uskon, että löydät keinoja miten suhtautua itseesi armeliaammin ja hyväksyä omat erityispiirteesi.
Monet perfektionistit ovat ?vatsavaivaisia? ilman että taustalla on joku grande fyysinen vika. Sitähän aina toivoo, että löytyy yksi paha, joka lääkityksellä poistetaan. Näin kuitenkin harvoin tapahtuu. Mutta toisaalta et ole toivottomassa tilanteessa sillä olet vasta hakeutunut tutkimuksiin ja jotain pointteja on jo selvitetty.
Ole kärsivällinen ja hae apua mielesi tasaamiseen. Uskon vilpittömästi että onnistut!
Hyvää mieltä!

AnnaMyyRe: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan28.12.2017 15:04
https://g.co/kgs/eKiwub

Tuo siis on linkki kappaleeseen, en helposti rentoudu mutta tuo on oikeasti rentouttava.Kuulokkeet korviin hyvä asento ja soimaan, jos sellaisesta pitää.

ViviRe: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan28.12.2017 18:08
Juurikin näin. Refluksi on ylitunnollisten suorittaja- ja jännittäjäihmisten yleinen vaiva. Itsekin sain ensimmäisen refluksidiagnoosini 16-vuotiaana, kun ysiluokan päättötodistuksen lukuaineiden ka oli 10 ja kaikkien aineiden ka 9,9. Harvalla ihmisellä hyvät tulokset ja menestys tulevat niinsanotusti "ilmaiseksi", jotakin niistä yleensä aina täytyy ikäänkuin "maksaa". Tsemppiä! Se, että tunnollinen ja täydellisyyteen pyrkivä ihminen löytää jonkunlaisen tasapainon elämäänsä, se taitaapi olla pitkäaikainen haaste, tai riippuu toki ihmisestä. Nyt, yli 30 vuotta myöhemmin voin todeta, että kyllä tietynlaisen tasapainon onneksi pystyy löytämään melko varhaisessakin vaiheessa, mutta töitä se vaatii. Kuten joku jo mainitsikin (ainakin Privet), itselleen pitää jaksaa olla armollinen, kerta toisensa jälkeen. Jos suinkin, luota intuitioosi ja ota terv.keskukseen pikaisesti yhteyttä. Kerrot vaivasi ja ajatuksesi, yrität ajaa asiaasi eteenpäin. Ainakin itse uskon, että asioihin voi vaikuttaa, eli pidät nyt vaan huoli itsestäsi parhaalla mahdollisella tavalla.

ViviRe: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan28.12.2017 18:27
Muuten vielä noista rentoutumiskeinoista.

Privetilllä oli ihania neuvoja. Itse aloin niinsanotusti tervehtyä eli suhtautumaan elämääni armollisemmin ja järkevämmin, kun löysin liikuntamuotoja, joista pidin kovasti. Edelleenkin liikunta on musiikin ohella itselleni paras keino rentoutua. Tosin nyt joululomalla innostuin kutomaan, monen vuoden jälkeen, mutta työarjen keskellä en yleensä jaksa motivoitua käsitöistä. Nehän ovat monelle myös suuri rentoutumisen lähde. Ja tietenkin puhuminen :-D Niinkuin Privetkin mietti, olisiko sinulla ystäviä tai läheisiä, joille voisit jutella. Itselläni elämäni vaikeimmissa tilanteissa olen halunnut jutella psykologin kanssa ts. sellaisen ihmisen kanssa, joka varmasti kykenee tarkastelemaan tilannettani objektiivisesti.

Eläimet tulivat vielä mieleeni. Koirani viimeistään on opettanut, mikä elämässä on yksi tärkeimmistä asioista, ainakin omasta mielestäni: toisten eläväisten olentojen positiivinen kohtaaminen. Ja jos meidän koiruudelta kysytään, myös nukkuminen, syöminen ja ulkona liikkuminen kuuluvat elämisen tärkeiden asioiden listakärkeen. Aika viisaita neuvoja :-D.

PrivetRe: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan28.12.2017 20:24
Vielä muutama seikka noista fyysisistä oireista: jos sinulla on kuumetta, jos ulosteissasi on verta, jos sinulla on voimakkaita yksittäisiä kipukohtia vatsan alueella, hyvin voimakasta laihtumista (kerroit painonmuutoksesta 65=>60 kg), jos suussasi on aftoja tai muita limakalvomuutoksia, niin tällaisia oireita voi kokonaisuutena pitää jo varsin merkittävänä syynä tähystää suolistosi kummastakin päästä. Myöt CRP ja hemoglobiini etc pitäisi tutkia.
Onko perheessäsi ollut suolistosairauksia?
On yksi nuoruusiällä puhkeava suolistosairaus, jonka oireita ei aina tunnisteta alkuvaiheessa ja tällainen on Crohnin tauti. Minun tyttäreni hyvällä kaverilla tällainen löydettiin monenmoisten suolisto-oireiden jälkeen ikäänkuin ?puun takaa?.
Tämä ei ole tod näk diagnoosi, mutta tulipa mieleeni kun luin oirekarttaasi.
Komppaan Vivin kirjoitusta
Summa summarum - yritä rauhoitella itseäsi ja esitä kysymyksiä lääkärille kun tilaisuus tulee. Pyydä/vaadi jatkokokeita koska sinulla on aikataulut oman opiskelusi ja valmistumisesi kanssa.
Tsemppiä!

Rakenteellinen_Re: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan28.12.2017 21:00
Täällä myös yksi nuori stressaaja, joka sai tajuamattaan vatsansa huutamaan apua. Mulla oli ennen gastriitin puhkeamista kova psyykkinen stressi ja juuri tuollaisia yllämainittuja oireita.
Ei kannata kuitenkaan menettää toivoa, parantuminen voi tosiaan viedä aikaa. Mua ahdisti pitkään omat oireet kun en tiennyt mistä ne johtui. Nyt niille löytyikin sitten elimellinen selitys tähystyksessä.
Jokatapauksessa kannattaa yrittää rentoutua, vaikka vaikeaa se onkin. Monilla täällä on ollut hyviä vinkkejä ☺ mua auttoi vaikeina hetkinä ja vieläkin pääntyhjennys metsässä tai mökillä. Siis ihan vaan samoilin metsässä, marjastin ja lenkkeilin.
Tsempit täältä! 👍

jkhRe: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan29.12.2017 2:40
Mielestäni kuulostaa hyvinkin mahdolliselta, että vatsan/suoliston oireilu (epäilty tulehdus?) olisi vain provosoinut tuota refluksia ja siihen liittyvää oirekuvaa. Kovin vatsalaukkukeskeiseltä tautisi vaikuttaa. Ja enemmän akuutilta kuin krooniselta sairaudelta.

Kannattaa varmasti syödä Somac-kuuri kaikessa rauhassa. Tuossa soittoajan myöhäisyydessä lienee tarkoituksensa, eli annetaan lääkkeelle riittävästi aikaa vaikuttaa, ja katsotaan jatkoa vasta sen kiven kääntämisen jälkeen.

Toivottavasti pystyisit syömään riittävästi edes pienissä erissä. 👍

Varjokuva Re: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan29.12.2017 14:31
Kiitos paljon viesteistänne! Ihanaa huomata ettei ole yksin asian kanssa vaan löytyy ihmisiä, jotka ymmärtävät ja välittävät :) Viestejä lukiessa tuli heti rauhallisempi olo ja usko siihen, että tästä vielä selvitään.

Soitin muuten terkkariin ja sain aikaistettua lääkärin soittoaikaa viikolla. Nyt odottelen vielä puolitoista viikkoa. Siihen asti kokeilen vinkkienne mukaan kevyttä liikuntaa ja muuta rentouttavaa puuhaa, jotta saan ajatukset pois taudista. Ostin myös piihappogeeliä testiin, saa nähdä toimiiko. Yritän nyt myös syödä todella mietoja ruokia enkä ota turhia riskejä, jos se vatsa siitä rauhoittuisi. Tosin viikonloppuna aion kyllä nauttia muutaman palan suklaata :)

ViljoRe: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan12.1.2018 14:50
Moikka Varjokuva! Luin tarinasi - se on kuin suoraan minun viimeiset puoli vuotta. Helppo samaistua tilanteeseesi erityisesti henkisen voinnin ja tulevaisuuskuvien osalta. Minua kiinnostaisi tietää, oliko piihappogeelistä apua oireisiisi?

PallomassuRe: Refluksiepäily - Vertaistukea kaivataan12.1.2018 19:30
Kuulostaa niin tutulta, otan osaa :( Itse kärsinyt jo 20 vuotta, olen kanssa stressaaja, tunnollinen ylisuorittaja, ahdistuja, paniikkihiriöinen, rytmihäiriöinen jne. jne. jne. Usein pelkät ajatukset saavat oireet päälle, ei edes tarvitse tapahtua mitään. Olen lisäksi 1-tyypin diabeetikko, joka osaltaa vielä moninkertaistaa useita mm. paniikkia oireita. Kaikki syöminen ja muukin elämä pitää suunnitella todella hyvin ja sehän vasta stressaakin. Joskus tuntuu, että miten ihmeessä tätä elämää jaksaa. Pari päivää sitten oli taas niin kuolemanolo ja kaikki mahdolliset mahalääkkeet piti kaivaa. Jotekin vain päivä kerrallaan. Tsemppia todella paljon !Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: