Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Teakkeri Limaisuudesta kärsivät, maito syynä?16.8.2012 8:29
Moikka

Itse kärsin "kurkku" refluksista ja erityisesti sitkeästä limasta joka pyörii kurkussa, myös liiasta syljen eristyksestä.

Taas epätoivoisesti apua googlesta hakiessani alkoi löytyä artikkeleita maiidosta ja liman liika erityksestä.
Näillä tuntuisi olevan joku yhteys tosiinsa, eli maidon ja maitotuotteiden käyttö lisää liman eristystä.
Dataa löyti aika luotettavankin olosisita lähteistä vaikka eihän näistä salaliitto teorioista ikinä tiedä.

Jos tuo on totta niin mikähän osa maidosta sitä limaisuutta tuottaa, koska voiko samaa tavaaraa löytyä esim, juustot, raejuusto, rahka, lisäravinne proteiini(hera) jota itsellä kuluu aika läjä päivässä.

Onko jollain lisää tietoa tästä aiheesta?

refluksikurkkuRe: Limaisuudesta kärsivät, maito syynä?16.8.2012 9:53
En tiedä valitettavasti ainesosaa mikä aiheuttaa joillekin henkilöille sitä tietynlaista limaisuutta maidossa. Onkohan siinäkin joku yksilöllinen reagointi mukana kuvioissa ja sen lisäksi määrästä riippuvaa??

Kuinka paljon syöt määrällisesti maitotuotteita päivässä ihan konkreettisesti? Aiotko kokeilla vähentämistä?

Mulla itsellä on tietynasteista kurkunpään limaisuutta (näkyy kurkunpään tähystyksessä ) mutta sen takana on limakalvo, joka reagoi siihen happoon. Maitoa menee suht se "normimäärä" eli se kuutisen desiä ja pari juustonsiivua. Jugurtipäivänä maitomäärä vastaavasti vähäisempi. Maitotuotteiden jälkeen ei esiinny yskimistä tai muuta kurkun ärsyyntymistä, joten olen tyytyväinen tilanteeseen omalla kohdallani.

Reagoiko sun keho limaan eli joudutko rykimään/yskimään?

teakkeri Re: Limaisuudesta kärsivät, maito syynä?16.8.2012 10:18
Moi Itse menee noita maitotuotteita aika reippaasti. Joka päivä 2kpl 2,5dl maustamaton rahka, 1,5 purkkia raesjuustoa, lasi tai kaksi maitoa ruokailun yhteydessä. lisäravinteet joita menee aamulla, välipalalla ja palautusjuomassa reenin jälkeen. Nuo lisäravinteet on toki ison prosessin läpikäyneitä ja raaka-aineena on heraproteiini joka taas on maitojauheesta. Moni ketä asiasta kärsi kirjoitteli lima yskästä, itse en siitä kärsi, vain lähinnä sitkestä limasta kurkussa ja syljen "liika" erityksestä jolle en löydä mitää syytä. Gastroskopia tehty ja pientä punoitusta löytyi mutta ei varsinaista hapon tekemää tuhoa ja sulkia toimii normaalisti. Varsinaisesta närästyksestä en kärsi ja siksi olo hieman pihalla koko homman suhteen. Joskus kun oli tullut juhlittua tuli öisin kurkun spasmeja öisin mutta nekin katosi kun nosti sängynpäädyn ylös. Sikisi epäilen itse että oireet on jotain kurkku refluksin littyviä. Mikä ottaa aivoon on se että tämä lima ja sylki asia ei ota rauhoituakseen vaikka Parietia syönyt nyt 3,5 viikkoa. Siksi aloin hakea muuta selitystä vaivoihin ja löysin tämän maito jutun. P.s vaivaako muita tämä lima kurkussa urheillessa kuten minulla?

VaniljaRe: Limaisuudesta kärsivät, maito syynä?16.8.2012 10:50
Muistaakseni maidon kaseiini (ilmeisesti joku maidon proteiineista) olisi sen limaisuuden aiheuttaja. Kun olin ravintovalmentajan luona, hänen kanssaan näistä oli puhetta. Muistan kun omat poikani olivat pieniä, niin silloin maitoa kehoitettiin välttämään jos oli korvatulehduksia, nimenomaan siksi, kun se aiheutti tuota limaisuutta.

untuvikkoRe: Limaisuudesta kärsivät, maito syynä?16.8.2012 11:25
Itse olen huomannut tuon liman nousemisen jo paljon ennen refluksidiagnoosia. Mulla nousee erityisesti maidon juomisen ja suklaan syomisen jalkeen. Muut maitotuotteet ei aiheuta oiretta.

TepsuRe: Limaisuudesta kärsivät, maito syynä?19.1.2016 14:19
Olen nyt flunssan/keuhkokuumeen jälkimainingeissa huomannut selvästi tämän asian. Join monta viikkoa joka päivä piimää (maitohappobakteerien takia), eikä nielun takaosan ja nenäonteloiden limaisuus ottanut millään loppuakseen. Heti jos jätin piimän väliin, limantuotanto väheni. Nyt olen jättänyt sen kokonaan pois enkä ole enää räkäinen. En myöskään käytä enää maitoa kahvissa. Taidanpa mennä tällä linjalla ainakin niin kauan, että taudin viimeisetkin rippeet on hävinneet.

VaniljaRe: Limaisuudesta kärsivät, maito syynä?19.1.2016 16:44
Flt-puolelta kehotettiin jättämään maitotuotteet aluksi kokonaan pois. Sen sanottiin aiheuttavan limaisuutta ja että maitotuotteet lisäävät hapontuotantoa vatsassa. Refluksista kärsivän ei ravintovalmentajani mukaan pitäisi käyttää kuin hapanmaitotuotteita ja niitäkin rajoitetusti.

PamelaRe: Limaisuudesta kärsivät, maito syynä?20.1.2023 21:17
maidon proteiini KASEIINI se osa josta tehdään se maitoliima

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaseiini

minulla tekee palmuöljy palmurasva melkein saman kiusan.

Ja sitähän on nykyään lähes joka tuotteessa kun se on halpaa. levitteissä kekseissä jne


https://fi.wikipedia.org/wiki/Palmu%C3%B6ljyVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: