Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Teakkeri limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat5.8.2012 21:29
Moro kaikille kohtalotovereille ja oikein hyvää kesää.
Näin kesälomailleissa tuntuu että nämä refluksi oireet vain pahenee kun ei pysty hukuttamaan ajatuksia töihin ja ravintopuolikin retuperällä kun haluaa nauttia kesän herkuista.
Hieman vertaistukea tai vinkkejä kohtalotovereilta kaipaisin.
Itse siis lievä refluksikko jolla pahimmat ongelmat on öiset spasmit jos ei koroketta, hengen ahdistus ja liman/syljen voimakas eristys. Ei siis pahoja poltteita tai närästystä.
Olen aika tuore tapaus ja paininut näiden ongelmien kanssa noin 1,5-2 vuotta.
Gastroskopia tehty ja ei merkittävää löydöstä mutta silti hieman ärtynyt putki ja limaa ruoka torvessa.
Myös astma tutkittu ja sekin on raja arvoilla. Mutta kuten tiedätte nämä usein kulkee käsi kädessä.
Nyt kuitenkin asiaan. Pahin ongelmani tällä hetkellä on liman/syljen eritys. sitä tulee aikasta paljon ja pitää sylkeä usein. ja kun asiaa oikein miettii ja veivaa niin homma vaan pahenee ja kiihtyy.
Töissä kun puuhaa ei asia ole niin paha. Sylkeä siis tulee paljon suuhun mutta myös sitkeä lima pyörii kurkussa, eli kaksi eri vaivaa.
Nyt kun tuota limaa pyörii kurkussa on alkanut on myös kurkku oireet eli tuntuu että nielemin ei ole ihan normaalia ja nielemiseen joutuu keskittymään eikä se ole enää luonnollista ja myös tunne että ruoka ei kulje enää kurkusta alas normaalisti. mutta huom ei myös tunnu että takertuu kurkkuunkaan .
PAHIN kaikista tunteista on että limaa/sylkeä valuu keuhkojen puolelle ja tuntuu ihan että tukehtuu. Ihan kuin hörppäisi vettä väärään kurkkuun . Tunne ei ole yhtä voimakas mutta saman tyylinen ja tuntuu todella pahalle ja ahdistavalle.
Uskon että moni näistä oireista on pahentunut stressistä jota tauti aiheuttaa ja myös kurkku ja syljen eritys aktivoitunut sitä myöten mutta tuo limaisuus kuitenkin oli ennen näitä muita oireita.
Olen myös huomannut kurkussa semmoisen oireen että jos huutaa kovaa tai nauraa kovaa niin kurkku menee ihan solmuun ja ääni särkyy ja pitää alkaa kakomaan, ihan kuin tulisi lievä kurkun spasmi ja samalla tuota väärään kurkkuun menon tunnutta, todella ilkeä tunne.
Onko jollain muilla vastaavan kaltaisia kurkku oireita tai muita vastaavia oireita joita lima kenties aiheuttaa.
Kiitos kovasti kaikille jotka jaksavat vastata ja hyvää kesän jatkoa.

röyhtäilijäRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat6.8.2012 1:05
on tuttua ja lievä astmakin todettu ja hajuste- kemikaali- eläinallergioita. Välillä lima on sitkaampaa ja välillä vaivaa vähemmän.

karvinenRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat19.8.2012 0:07
täällä kans samoista oireista kärsivä.kurkun limaisuus tuntuu ehkä pahiten ruokailun jälkeen.mulle auttaa se kun juon pieniä kulauksia haaleaa vettä pitkin päivää.aamulla sama juttu kun kurkku tuntuu limaiselta.on todella kurjaa kun ääni ei kestä ja jatkuvasti saa röhiä ja selvitellä kurkkua.

HansuRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat26.9.2012 18:47
Minulla samoja oireita- sillä erolla, että limaa ja sylkeä ei nouse koko aika mutta sitten kun alkaa nousemaan niin seuraakin kova oksentaminen :( Lääkäri tuplasi just Somacin ja otatti helikon, "tuu kahen viikon päästä uuestaan, jos vielä oksentelet"....

Mulla tuo limannousu liittyy selvästi syömiseen, pikkuhiljaa oppii välttään oireita aiheuttavia mutta aina tulee välillä yllätyksiä.

Yskiminen, kakominen, palan tunne kurkussa ja tuo äänen menetys on jokapäiväistä. Mutta ei siis tk:n eikä työterveyslääkärin mielestä hälyttävää. kuten ei oksentaminenkaa- ne varmaan örkkii joka päivä jos se ei niitten mielestä ole haitallista :)

mikä auttas?Re: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat26.9.2012 21:23
Sama täällä, joka päivä selvitän kurkkua ja yskin, aina vesipullo mukana kun lähden kotoa.
Joka päivä kärsin ja haponsalpaajat ei auta, olen kärsinyt jo kakskymmentä vuotta ja tuntuu, ettei kehtaa lääkäriin mennä, ihan kuin lääkärit ei tietäs, miten hankala sairaus on refluksitauti, joksi se on diaknostoitu.
Luin jutun pepsiinistä, ja varmaan pitää paikkaansa, sillä kurkussa minulla vaivaa, eikä närästä, ei ole allergiaakaan.

ohrankorsiRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat27.9.2012 10:16
Ravasin hengitys ja kurkkuoireiden vuoksi niin kauan lääkärissä, etten enää kehdannut mennä. Ei astmaa, mutta kaikki arvot alarajalla vaikka vuosien kestävyysurheilutausta.
Työkaveri sai erikoislääkärille, joka oli hyvä ja osasi jo pienen kertomuksen perusteella yhdistää oireet tautiin. Ja vielä täydensi niitä.

Kaikki hampaiden kuluminen, jatkuva kurkkukipu, ärsyttävä kuiva yskä ja liman kakominen etenkin ruokailun jälkeen, sai selityksen. Töissä häiritsee erityisesti jos pitäisi puhua palaverissa tai jollekin ryhmälle. Noita ei kyllä pysty ennustamaan. On hyviä päiviä ja on huonoja päiviä.

Harmi on, että satun harrastamaan lajeja jotka eivät aina ole taudille parhaita mahdollisia. Maantiepyöräily, ratsastus, juoksu. Asento ja tärinä.

En ole systemaattisesti seurannut miten ja mitkä ruuat tilannetta parantavat tai pahentavat.

leenaliinaRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat28.9.2012 22:25
Itse kärsin myös limaisuudesta kurkussa mutta minulla on myös krooninen ei allerginen nuha.Nämä on ollut kymmenisen vuotta.Lisäksi vuosi sitten alkoi kurkun punoitus ja voimakas kipu joka parempi nykyisin.Ruokavaliolla on kyllä vaikutus ja syön Somacia.Kysynkin käytättekö jatkuvasti happosalpaajaa? Lisäksi paha maku suussa usein.

Mummi, eläkeikäinenRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat29.3.2013 19:05
Olen lukenut sivustoilta kyseisestä vaivasta ja epäilen, että minulla myös suklaa, suklaakeksit ja maitotuotteet voivat aiheuttaa limaisuutta kurkussa. Viime yönäkin oli vaikea nukkua, kun kurkku tuntui ankealta - toisaalta pakkonielemisen tunne, ja kurkku tuntui kiipeältä. Aamulla peilillä katsoen näkyy kurkun peräseinässä pikkukielen takana samea limajuova. Sitä en saa yskimällä irtoamaan. Topspuikolla saa siirtymään, muttsei sillä pois. Pitkävartisilla pinseteillä, kun saan sen irroitettua, niin alkaa "kurkkukipu" hellittää. Ilman saasteet, pakokaasut, hajut ärsyttää.
Sama sitkeä lima on aamulla kurkussa, jos edellisenä päivänä syksyllä/keväällä on siivonnut kukkapenkeistä vanhoja, lahonneita kasvien jäännöksiä. Homeitiöitä niissä nähtävästsi! Astmaakin on, mutta hallinnassa. Reippaasti sujuu 6-8km:n sauvakävelen useamman kerran viikossa.

röyhtäilijäRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat30.3.2013 19:19
Kurkun limaisuuteen auttaa nenähuuhtelukannulla suolavedellä huuhtominen. paina huuhtoessa välillä toinen sierain tukkoon niin vesi valuu kurkkuun ja lima irtoaa ja kipu hellittää.

jetsRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat7.4.2013 0:20
No, meikäläisen tapauksessa ei auttanut refluksin loppuminen limayskään. Minulle tehtiin siis leikkaus tammikuussa 2012. Närästys ja refluksi loppui (ainakin närästys katosi), mutta limayskä vaan jatkuu. Röökinvedon jätin tammikuussa 2011, joten ei ole siitäkään kyse. Stressin tai jännityksen yhteydessä yskittää niin että oksettaa.

Olisi kiva löytää ratkaisu, vaan eipä ole löytynyt. Olen miettinyt, että olisiko kyse sydämen läppävuodosta, vaan sydämen ultraäänitutkimus muutama vuosi sitten kertoi sydämen olevan täysin terve, jopa urheilijaksi epäili sydänlääkäri (hirvee huijari..).

nexiumia joka päiväRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat10.4.2013 9:48
Just näin, minulla ollut yli kymmenen vuotta refluksia, ja tutkittu useasti aina sama tulos, refluksi.
Välillä kans tuntuu, et onkohan oikea diagnoosi, kun jatkuu ja jatkuu, mutta oma syy, en ole noudattanut lääkkeen syömistä ohjeen mukaan.
Välillä, irroittelen oikein kunnolla, olutta menee ja suklaata, ym. herkkuja ja sitä saa, mitä tilaa on olo seuraavana päivänä.

Timo HirvonenRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat12.9.2014 0:05
Hei mulla ikävä limannousua joka johtaa kakomiseen. Kestänyt ja lisääntynyt vajaassa kahdessa vuodessa.
neurologi ei myönnä, että minulla viisi vuotta ollut Parkinson olisi selitys, vaan sanoo että ei liity parkinsoniin...tosi ikävää kun joskus tuntuu, että meinaa tukehtua eikä uskalla liikaa ponnistella kun pelkää, että se limamöykky menee väärään kurkkuun eli keuhkoihin. Silloin meinaan oksentaa.
Tietääkö joku miksi sitten kakoo kurkkua pois limasta niin on alkanut tulla sellaista aivan valkoista vaahtoa? Ei sylkeä vaan vaahtoa. Miksi sitä tulee? Ja mistä se tulee? Lopetin tupakan yli 16 vuotta sitten?

Uudestaan lääkäriinRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat14.10.2014 20:26
Rupesin etsimään tietoa ja kokemuksia netin keskustelupalstoilta, kun yhdellä tutullani on ollut samaa ongelmaa kuin teillä. Ja huomasin, että tämä ongelma onkin aika yleinen! Eli sanoisin teille kaikille, jotka ette ole saaneet selkeää diagnoosia tai tuntuu, että diagnoosi on väärä tms,: menkää lääkäriin! Menkää uudestaan lääkärille ja vaikka vaihtakaa lääkäriä, jos tuntuu, että nykyinen ei ota ongelmaa tosissaan. Koska jos näitä oireita on ihmisillä näin paljon, niin asiaa pitäisi tutkia enemmän ja tiedon lisääntyminen ja yleistyminen lisäisi myös niiden lääkäreiden tietoa, jotka eivät nyt ota tätä tosissaan.
Ja Suomen Refluksille tiedoksi: kirjoitan tämän viestin, koska näin asiaa pohdittavan myös muilla keskustelupalstoilla.

LiisaRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat15.10.2014 16:24
Mulla on ollut refluksi vuosikausia. Hampaissa on narskuttelun takia ollut vuosikymmeniä purentakisko öisin. Uusimpana on todettu vaikea uniapnea > CPAP laite käytössä öisin. Uniapnea lienee ollut vuosia ennen diagnoosia.
Yskin limaa kurkusta pitkin päivää. Lima irtoaa yleensä kertarykäisyllä, mutta pahimmillaan kymmeniä kertoja päivässä.
Joskus yöllä sylkeä valuu tyynylle tai henkitorveen ja herään tukehtumisen tunteeseen. Hampaille varmaan huono yhdistelmä!

En varmaan ole yksin näiden oireiden kanssa. Kuinkas teillä muilla!

KakofobiaRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat19.3.2015 15:41
Mitä tehdä kun terveyskeskuslääkäri määräsi kakomiseen antibioottilääkekuurin, 10 päivää, kun oireet eivät näillä menneet ohi, määräsi vielä vahvempia antibiootteja eikä ottanut kuuleviin korviin refluksioireitani? Tutkimus kesti molemmilla kerroilla noin 2 minuuttia; lääkäri katsoi kurkkuun ja totesi sen olevan hiukan punainen. Miten saan lääkärin uskomaan ettei tähän auta vahvemmatkaan antibiootit? Olen kakonut joulusta lähtien, närästystä olen potenut vuosikausia.

CurtisRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat19.3.2015 16:13
Sano, että hänen pitää todistaa verikokeiden perusteella, että sinulla on bakteeritulehdus. Muuten syöt antibiootteja ihan turhaan.

TinttiRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat19.3.2015 17:13
Joo,samaa mieltä kuin Curtis.Sormenpäästäkin voidaan ottaa pika-CRP.

LauriRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat20.3.2015 19:23
En sano kakofobia sulle mitä tehdä mutta ite en kyllä todellakaan söisi sitä toista antibioottikuuria. Kuulostaa aika hazardilta. Jos tollanen lääkäri niin suosittelen vaihtamaan. Tee kuitenkin omat ratkaisut.

KesanderRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat1.5.2015 10:48
Hei! Samaa vaivaa eli limaista uskomista ja yskää. Itselleni olen rehellinen siinä mielessä, että tiedän kaiken johtuvan LIHAVUUDESTA ! Minulla myös C-PAP-laite käytössä uniapnean vuoksi. Refluksi ja palleatyrä kulkevat hyvin usein käsikädessä ja niistähän tämä keljuus johtuu. Niin kauan, kun en saa itseäni niskasta kiinni ja laihtumaan, niin en liioin viitsi ravata lääkärissä saamassa merkitseviä katseita, kun puhun refluksivaivoista. Kovin paljon ei pitäisi happosalpaajia syödä - estävät aika tehokkaasti tiettyjen vitamiinien imeytymistä (B ja muutakin) ja siitä taas seuraa muuta ongelmaa hyvinkin moniin asioihin ! Ei iltasyömistä, ei kireitä vaatteita, kahvi ja hirvittävät syömiset pois. Vehnä ja sokeri isoja syyllisiä ja kovat mausteet. Tämä on sellainen vaiva, johon pystyy itse paljon vaikuttamaan - oikeasti ! Tsemppiä kaikille :) Itselläni taistelu jatkuu kilojen (paaaaljon) karistamisesta.

KesanderRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat1.5.2015 10:56
Haha, enpä tullut kunnolla lukeneeksi edellistä läpi ja Lumia taas vaihtoi omia sanoja tilalle. :D ... " hirvittäviä " syömisiä :D Sinänsä ei kovasti pielessä. Niin, ja luki " limaista uskomista ". Joopa joo.
HAUSKAA VAPPUA MUUTEN !

KakofobiaRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat6.5.2015 12:28
Hei kaikille, kiitos vastauksista ja ohjeista; vaihdoin todellakin lääkäriä ja nyt on keuhkot kuvattu ja Somac-lääkitys päällä. Oireet eivät ole poistuneet mutta ehkä vähän vähentyneet. Kakominen on pahinta aamuisin. Sain ohjeet mennä spirometriaan, keuhkot olivat onneksi kuvissa puhtaat. Näillä mennään ja yritetään ruokavaliota parannella. Kahvinjuontia pitäisi vähentää ja rasvaisia ruokia.

refluksikurkkuRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat6.5.2015 13:04
Kesander, toivotaan kovasti että oireilusi liittyvät vain ylipainoosi ja palleatyrääsi! toivottavast olet vielä tämän lisäksi niiden onnelisten prosenttien joukossa, jolla oireet helpottavat painonlaskun myötä.

Painohommeleista .... Meillä tosiaan täällä on paljon refluksitautia sairastavia ilman ylipainoa sekä myös alipainon kanssa ... Toisilla refluksoireilu on itse asiassa tullut/pahentunut kilojen menetyksen myötä. Meitä on siis moneksi! :-)

Kakofobia, tsemppiä refluksiremonttiin (mitä ikinä se sinun kohdalla tarkoittaakin)! Itsehoito-ohjeita löytyy mm tuolta päävalikon Refluksi/Itsehoito - osuudesta. Onko sänky yöllä koholla?

heligosan tyttöRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat26.5.2015 21:38
Joopa joo, täällä yksi liman oksentaja. Ei tätä voi enää sanoa limaksi, tämä on kuin elmukelmua, kun räkäisee paperiin ja viruttaa puolelleen, se on kuin elmukelmu muovia. Tätä on nyt jatkunut puolitoista kuukautta. Alkoi valtavalla poskiontelo tulehduksella. Tuli vihreää mätää vasemmasta sieraimesta, vaikka olin syönyt 2 heligo kuuria, kolmas oli menossa, vaiva vaan paheni. nyt koskee jo luihin ja lihaksiin ja verenpaineet huipussaan. Taas tähystykseen ja viljelyyn, toivottavasti heligo lähti ja vatsahaava. Kaksi esimmäistä kuuria söin turhaan, koska ne ei tehonneet. Piti laittaa viljelyyn, ennenkuin löytyi sopivat lääkkeet. Minusta tuntuu vaan siltä, että tämä liman nousu ja poskiontelo tulehdus on yhteydessä heligobakteeriin. Kirugin erikoislääkäri väittää, että ei. Minulla heligo oli monta vuotta, ennenkuin todettiin. Juoksin lääkärissä jatkuvan räkätaudin kanssa ei kuumetta. Tunsin itseni tosi sairaaksi ilma kuumetta. Limaa oksensin aina yli puoli litraa kerrallaan, siinä meni neljä tuntia kerrallaan, ennenkuin hellitti. Sama juttu taas muutaman päivä päästä, nitroja piti syödä korkeaan verenpaineeseen ja rintakipuun, vaikka sydämmessä ei mitään vikaa. Kaikki heligosta.

MariaRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat28.5.2015 0:32
Refluksi on todella hankala oireyhtymä ja oireilee monilla eri tavoin. Toisilla lääkkeet auttavat, toisilla ei. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään ja kärsin nimenomaan jatkuvasta limanerityksestä. En voi elää normaalia elämää tämän takia. Pienikin hengästyminen aiheuttaa yskänkohtauksen.

Tähystykset tehty useaan kertaan ja koska pH-mittaus ei näyttänyt korkeita arvoja, en sovellu leikkaukseen.

Kirurgi sanoi, että hän ei suosittele leikkausta. Aikaisemmin leikkauksia hänen mukaansa tehtiin enemmän ja nyt on saatu riittävää näyttöä, että leikkauksen onnistuminen on hyvin epävarmaa. Hän kertoi, että monilla on 5 vuoden päästä, oireet uusiutuneet ja refluksi-oireiden lisäksi on tullut nielemisvaikeuksia, ylävatsan turvotusta, ilmavaivoja yms.

En silti aio luovuttaa, yritän keksiä jotain keinoja, jotta refluksi ei rajoittaisi näin paljon elämään kuin nyt.

Ylipainoa ei minulla ole ja noudatan tiukkaa ruokavaliota. Pahimmat oireet aiheuttavat maitotuotteet, suklaa, kahvi, tee, alkoholi, tomaatti, kurkku, mausteiset ja rasvaiset ruuat.

Haluisin seuraavaksi kokeilla suolahapon käyttöä, vaikka luulisi, että se juuri on ongelma. Odotan kovasti, että Hypochylin tulisi apteekkiin myyntiin syksyllä.

Onko kukaan muu kokeillut suolahappoa?

MirkaSRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat23.10.2015 9:10
Minulla on ollut puolisen vuotta käytössä Now Foodsin Super Enzymes -kapselit, joissa on suolahappoa. Olen niitä iHerbistä tilannut ystävän suosituksesta. Itselläni ovat ainakin toimineet ja helpottaneet oireilua. Omat oireeni ovat lähinnä paineen tunne ylävatsalla ja rinnalla ja röyhtäily. Harvemmin on polttavaa tunnetta.

MariaRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat24.10.2015 13:16
Olen syönyt Hypochyliniä ennen kuin sen saatavuus loppui apteekeista. Hamstrasin ennen loppumista noin 15 prk ja kaikki söin loppuun. En osaa sanoa, että auttoiko erityisesti. Ruuansulatus parani, mutta yskä jatkui.

Mulla ongelma voimakkaiden vatsaoireiden lisäksi juuri tämä kurkun limaisuus ja jatkuva yskä sekä rykiminen. Nielen koko ajan limaa.

Onglema loppui kun siirryin emäspitoiseen ruokavalioon. Kehon emäksisyyttä voi lisätä monilla muillakin keinoin, mutta ruokavalio on kaikkein tärkein. Valmarin, Mulcosan yms. Mulla käytössä bentoniittisavijuoma.

Kurlatkaa kurkkuanne säännöllisesti näillä emäsjutuilla, minusta tästä on ollut paras apu limaisuuteen. Suun ja kielen polttelu loppui täysin.

Elimistön happamuus voi olla yksi selitys refluksiin. Suosittelen omasta kokemuksestani tätä emäsruokavaliota ja muita apukeinoja. Kun kehon emäksisyys lisääntyy, on hyvin mahdollista, että oireet helpottavat.

Kaikille limakurkuille kovasti jaksamista - KURLATKAA!

Päivi HuttunenRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat30.6.2016 1:45
Yskittää.Varsinkin yöllä.Herään ,kuin tukehtuis ja sylkeä vetäny keuhkoihin.Vaahtoa tulee keuhkoista.Viittaako keuhkoveritulppaan pahimmassa tapauksessa?

Minttu80Re: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat6.7.2016 7:24
Minkäväristä teillä tuo lima on? Itselläni alkoi taas kamala yskä pari viikkoa sitten ja ajattelin sen johtuvan refluksista. Kurkussa kauhea määrä limaa ja yskittää tosi paljon. Aamuisin tuota limaa on eniten ja silloin kun sitä rykii ulos, niin on ihan vihreää. Päivällä lima on taas kirkasta. Itselläni astma ja helposti saan nuhan jälkimainikeina pahan yskän tai joskus saan vain yskän. Hankala nykyään erottaa, kummasta johtuu. Kun muistaisin, että tuo vihreä väri kertoisi, että on joku tulehdus tms.

PiudeRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat7.7.2016 2:37
Voikohan pelkkä limainen kurkku olla refluksia? Mulla oli kova flunssa pari kuukautta sitten ja yskä jäi päälle melkein pariksi kuukaudeksi. Mitään närästystä tms ei ole, mutta ihan rasittavan limainen kurkku edelleen ja aina syönnin yhteydessä tuntuu pahenevan ja silloin myös yskittää jonkun verran ja ääni saattaa käheytyä. Pakko vissiin joka tapauksessa lähteä taas lääkäriin.. pari kertaa aiemmin oon käynyt ja oon kokeillu antihistamiinit, buranat ja tulehdusarvotkin katottu, ei ollu niissä mitään.

PäivänkakkaraRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat19.7.2016 22:09
Sama täällä. Kohta kaksi vuotta liman kanssa taistellut. Ja taistelu jatkuu. Ei missään ole mitään vikaa, mutta limaa tulee.......

stressipoisRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat21.7.2016 9:21
stressi tekee minulle limaisen ruokatorven ja lienee syy siinä, et limakalvo ruokatorvessa ja kurkussa ohenee,tulee kuiva tunne kurkkuun joten liman tuotanto lisääntyy..

kaisuRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat24.7.2016 16:13
kaisu Re: Kuka on pätevin lääkäri suomessa 21.7.2016 12:27
Kiitos vastauksesta. Kävin tammikuussa Jarmo Salon vastaanotolla Aavassa. En löytänyt Olli Kuurnan vastaanottotietoja netistä.
Minut tähystettiin endoskopialöydös oli normaali, ei löytynyt näkyvää ongelmaa sieltä.
Sain 3kk kuurin Esomepratzoli Sandoz, aluksi 80mg pv kuukauden ajan, 40mg siitä eteenpäin. Pyysin itse lääkityksen. Lääkäri ei tyrkyttänyt niitä. Varoitteli että älä ala syödä näitä koko loppuikääsi. Halusin tietää vaikuttaako lääke kurkun limaisuuteen. Lisäksi nenästä niistän kirkasta limaa. Tutkimuksesta: koepaloja ei otettu. Jouduin nielemään babyskoopin. Kun mitään näkyvää ongelmaa ei ollut niin sopivia biopsipihtejä ei haettu.
Otin kolmen kuukauden kuurin em happosalpaajaa, enkä huomannut että olisi vaikuttanut limaisuuden vähentymiseen. Olen huomannut, että hengitykseen on tullut sellainen köhimisen tarve, köh-köh.
Jäin miettimään keskustelusta Salon kanssa että hän kertoi tehneensä yhteistyötä keuhkolääkärin kanssa (on itsekin keuhkokirurgi). Kertoi että happo voi mennä keuhkoihin. Sitä on vaikea mitata kurkusta tms. En tajunnut kysyä että millä sitä silloin lääkitään.
En ole happosalpaajakuurin jälkeen vielä hakeutunut muiden alojen lääkäreille. Tosiaan sain vatsavaivoja kun aloitin kuurin ja jouduin luopumaan 80mg aloituksesta viikon jälkeen.
Lääkärin pätevyydestä vielä: koin että Salo on varmasti pätevä kirurgi. Olin iloinen tiedosta että syöpää ei ollut. Isäni menehtyi ge-junktioseudun syöpään.
olen yrittänyt katsoa ruokavaliotani. Salo kyllä sanoi että ruokavalio ei auta! Tarkoitti varmaa vakavan refluksin ollessa kyseessä. Hän epäili että minulla on ollut usein poskiontelontulehduksia. No ei ole ollut. Tuli pitkä tarina enkä tiedä onko oikean teeman alla. Jatkan pohdiskelua vielä tuonnempana.

kaisuRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat24.7.2016 16:30
olen lueskellut taas refluksisivuja. Löysin keskusteluja Kaufmannin dieetistä. Alan todenteolla kokeilla sitä. Minulla ei ole usein närästystä. Oireina kurkkuoireet: äänen käheyttä ja limaisuutta kurkussa ja nenässä varsinkin aamulla jo usean vuoden ajan. Talvesta lähtien yskän, köhimisen tunnetta, joka ei ilmene yöllä. (Joskus ponnistellessa puutarhassa tuntuu närästystä tai liiallinen kahvi voi tehdä oireita.) Kokeilin siis 3kk happosalpaajakuurin. Se ei auttanut.
Lueskelin ph arvoista. Mieluummin kokeilen nyt diettiä kun maksan lääkäreille, koska koen että vaivani ei vielä ole liian paha.
Mielenkiinnolla luin myös monien kokemuksia että kurkkurefluksi olisi alkanut flunssasta. 2013 minulla oli kaksi peräkkäistä flunssaa vilustumisen seurauksena. Jälkimmäisessä hakeuduin lääkärille, koska juhannuksen aikaan henki vain pihisi. Sain myös useita aivastuskohtauksia. Keuhkot kuvattiin ja ultratiin kurkku. Sieltä ei löytynyt ratkaisua. Sain antibioottikuurin ja toivuin. Edellisistä oireista muistuttaa kuvaamani köhimisen tunne, jota on koko ajan. Se ei ole varsinaista yskää. Olisiko se sitten sitä "pepsiiniä" joka menee keuhkoihin?

MariaRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat26.7.2016 22:29
Mulla oli astma ja limakurkku. Pienikin rasitus sai yskän käyntiin. Oli kausia, jolloin olin täysin toimintakyvytön refluksin ja yskän takia. 20 vuotta ja kerran jopa vuoden sairaslomalla yskän takia. Lukemattomia tutkimuksia ja lääkkeitä.

Olen tavannut kymmeniä ellei satoja lääkäreitä. Yksikään ei koskaan sanonut, että refluksin tai yskän taustalla voi olla allergiasta.

Mitkään lääkkeet tai hoidot eivät auttaneet. Vasta kun kokeilin täysin viljatonta ja maidotonta ruokavaliota paranin 100%:sesti. Ei edes gluteiinittomia tuotteita.

Ongelma tällä palstalla on, että ne jotka paranevat, eivät enää käy täällä, vaan nauttivat oireettomuudestaan ja elämästä. Sen takia yritän nyt kertoa muutamassa ketjussa, että kannattaa ehdottomasti kokeilla ruokavaliota, jossa jättää kaiken viljan ja maidon pois. Olen ollut jo jonkin aikaa täysin oireeton, oireet loppuivat nopeasti.

Suosittelen kokeilemaan!

PiudeRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat26.7.2016 23:21
Hei Maria, olipa hyvä viesti, kiitos siitä! Kysyisin sinulta vielä, että oletko huomannut mitään muita allergisia oireita vilja-ja maitotuotteiden käytöstä kuin yskän ja limakurkun?

Itselläni on nyt aikuisiällä viime vuosien aikana alkanut aina keväällä piinaava yskä ja nyt tänä kesänä sitten vielä rasittava limakurkku. Antihistamiineilla yskä on tuntunut helpottavan, mutta limakurkkuun ei mikään.

Aloin nyt epäillä sitten, että voisi johtua jostain ruoka-aineesta, ristikkäisallergiasta. En vaan aiemmin ole sitä tajunnut edes epäillä, kun en koskaan ole mistään ruoka-aineesta saanut ns. välittömiä oireita (esim. kutinaa tai turpoamista suussa/kurkussa). Esim. hunajan jättäminen pois viikko sitten tuntui jo jonkun verran helpottavan limaisuutta. Sitä olen laittanut päivittäin teen sekaan ja sitten vielä olen sietämättömän yskän ollessa pahimmillaan latkinut sitä lämmintä teetä ja hunajaa mukitolkulla - mikä sitten on ehkä vaan pahentanut tilannetta...

Tänään menin syömään porkkanaa pitkästä aikaa, ja nyt on taas limakurkku pahempana. Pitänee nyt alkaa vältteleen noita ristikkäisallergioita aiheuttavia ruoka-aineita ja sitten kokeileen myös tuota viljatonta + maidotonta ruokavaliota.

saltzuuuuRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat2.9.2016 20:52
Ihanaa että tämä palsta on olemassa ja sain lukea täältä etten ole yksin vaivani kanssa. Limainen kurkku on minunkin ongelmani. Juurikaan koskaan ei närästä, vaan limaa nousee vain kurkkuun jota köhin jatkuvasti(aivan rasittavuuteen saakka) ulos. Välillä tosiaan tulee samanlainen tunne kuin silloin kun menee henkitorveen jotakin ruokaa. Ja välillä tuntuu että tukehdun ihan oikeasti tähän limaa. Ei kait kukaan oikeasti tähän vaivaan ole vielä kuollut (?) mutta helvetin raskasta ja ärsyttävää tämä on.
Pitääpä itsekkin koettaa tuota maidotonta/viljatonta linjaa.

SinikkaRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat4.9.2016 22:07
Hei olen myös kärsinyt sitkeästä valkoisesta limasta joka valuu kurkun takaa, kurkkukivusta, ja nykyisin rakkuloita kurkun takaseinämällä. Minulla on todettu refleksitauti. Nukun sängyn pääty puoli koholla. Minun vaiva on pahin syksyllä ja olekin alkanut miettiä olisiko kodissani hometta? Selvitin hometutkimusten hintoja, luotettava tutkimus maksais päälle neljätuhatta euroa, On tosi kallista. Kysyin terveyskeskuslääkärin pääsisinkö allergiatesiin, ei hän antanut lähetettävä..

JeppeRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat5.9.2016 7:34
Sinikka, mieti saatko muita oireita kotona.

Itselläni sisäilmaongelma aiheuttaa töissä suunnattoman väsymyksen. Menen pirteänä töihin, teen päivän, kotimatkalla nukahtelen , ja kotona kaadun sänkyyn tunniksi. Iltamyöhällä olen jälleen pirteä ja terve.

Työterveyden verikokeissa näkyy ettei ole homealtistusta. Sentään. Ongelma on jokin muu sisäilmaan liittyvä.

Pidin puheäänen menetystä aluksi vain sisäilman syynä, mutta nyt tiedän, että refluksi vaikuttaa pahasti myös.

Noita rakkuloita minulla ei ole ollut. Ensimmäinen ajatus on tosiaan allergia.

Tsemppiä.

sointuRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat15.10.2016 21:21
Kylläpäs tulee luettua, kuin omasta suusta, kurkkurefluksia. Tänään ollut aika hyvä päivä, mutta äsken söin rahkaa ja kuinkas ollakkaan kauheat yskäkohtaukset. Tosta ruokavalio jutusta olen lukenut paljon ja tarkoitus on aloittaa se,silla en enää keksi muuta ratkaisua, lääkkeiden syöminen on aina turhaa ja tuhoavaa. Elikä ph arvot oltava kaikessa syötävässä yli 5. Nyt vielä etsimään kirjaa tai netistä hyvää listaa niistä. Katsotaan kuinka käy.

Yöllisiä päätöksiäRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat25.11.2016 2:52
Mullakin on ollut pitkään kurkku enemmän tai vähemmän kipeä. Se taisi alkaa sairastettuani Joitain vuosia sitten inhottavan vesirokon ja pitkiä flunssia. Olen välttänyt mahan turpoamisen takia viljoja jo pitkään. Joitain päiviä sitten luin että maito voi aiheuttaa kipu- (mulla fibromyalgiaepäily) ja kurkkuoireita, joten vähensin niitä minimiin. TuntuiKin yöt helpommalta. Äsken söin gluteenittomista mutta kuitenkin tärkkelyspitoisista jauhoista tehdyn sämpylän ja maustettua rahkaa (kuten ylläoleva!) ja alkoi yskä ja röhinä kurkussa, kun yskii tuntuu että tukehtuu ja pitää nieleskellä ja nieleskellä. Silmistä vaan vesi valuu kun olo on yskiessä tukala.

Tässä sitten sitä valvon. Ainakin päätös maidottomasta ja viljattomasta on saletti.

Yöllisiä päätöksiäRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat25.11.2016 3:05
Muistelin tässä, että viimeksi oli inhottavaa yskimistä enemmän, pari päivää sitten, heti sen jälkeen kun olin syönyt gluteenittomista jauhoista tekemääni pitsaa. Mahakin kuin vappupallo. Ilmeisesti edes sellaiset jauhot ei vaan sovi mulle.

turtopRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat25.11.2016 10:12
Moikka vaan teille kohtalotovereille. Limaa plumpsahtaa nenän tukkeeksi ja kurkkuun jatkuvasti. Teen itse nenätippapulloon suolavettä, suihkutan kumpaankin sieraimen aamuin illoin, tarvittaessa puoli pullollista ja sitten niistän - ja vedän loput sisään. Suihkussa vedän vettä sisään ja niistän ulos kunnolla. Jonkin aikaa on nenä ihan avoin. Vasomotorinen nenä minulla on ollut ikäni (ei allergiaa) reagoi kaikelle muutokselle ja pölylle ym. Talven tullen pahenee, mutta kesät menee suht, mukavasti. Asuntokin tutkittiin ? ei syytä sieltä, muuta kuin ilmastointi, joka ilmeisesti liikuttaessaan ja kuivatessaan ilmaa aiheuttaa oireita. Kesällä on niin kosteata, että nenä toimii paremmin. Refluksihan minulla on, mikä hapottelullaan ärsyttää ja aiheuttaa astmankin ärtymisen ? ja ilmeisesti ärsyttää nenänkin limakalvoja. Niin ja tietysti ruuan koetan säätää emästä suosivaksi ja happoja vähentäväksi. Psyykellehän en sitten mitään voi ? kun ottaa päähän niin ottaa ? ja ruuansulatus reagoi? No reseptillä sain Nasonex-kortisonitippoja ?ainoa toimiva tähän mennessä. Kesällä vain pienellä ja talvella maksimiannoksella. Lisäksi Rinexin-tabletit, jotka kuivaavat nenän liikaa limaisuutta (saa nenän vähän karstottumaankin). Missään ei lue, mutta Rinexiniä käyttäessäni hapon nouseminen mahasta on pienempää ( en tarvitse Ranixalia hapon vähentämiseen - Rinexinhän supistaa sileää lihasta ? käytetään myös virtsan karkailuun , myös koirilla). Näin siis tänään - kohtuullista näillä keinoilla.

Yöllisiä päätöksiäRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat27.11.2016 13:37
Mulla on nenä ja kurkku (ja silmät) hurjan kuivat, varsinkin talvisin. Suolaliuosta olen kans ruiskuttanut kuurittain ja nyt ostin seesamiöljysuihkeen. Maitohappobakteerisuihke on vielä kokeilematta.

MerjaRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat10.10.2019 22:00
10 vuotias poikani katkonut jo viikon. Lääkärit määrää gavisconea joka tekee vatsakipuja. Nyt saimme usean lääkärikäynnin jälkeen lähetteen Mehiläiseen ja siellä "toivottavasti" tähystettäisiin nielu.

S RantaRe: limakurkut ja muut kurkku/keuhko oireilevat20.3.2021 16:24
20.3.2021
Olen kymmeniä vuosia lähes vuosittain kärsinyt liman valumisesta nieluun, köhinyt, sairastanut monet flunssat, kurkkukivut, palleavaivat, käynyt monilla lääkäreillä, saanut monenlaisia reseptejä, kaikkien muiden vakavampien sairauksien lisäksi.
Nyt kun olen kyllästynyt tähän ainaiseen liman köhimiseen, päätin tarttua härkää sarvista ja lukea mahdollisimman paljon tekstiä sivuilta, jotka koskevat seuraavia aiheita:
Refluxista
Nenä-nielu limasta
Ruoka-aineista, joita saa syödä tai pitää välttää, (limaa poistavat ruoka-aineet ja juomat tai limaa tuottavat ruoka-aineet ja juomat).
Vilustumisesta/kylmettymisestä, jotka saavat aktivoitumaan virukset ja bakteerit, joita kehossamme on valtavat määrät.
Ja kaikki allergisoiva ympärillämme, mitä syömme, juomme, kemikaalit, meikit, ym asiat sekä ilmaston vaihtelut neljine vuodenaikoineen; niihinhän emme aina voi vaikuttaa, mutta osaan ym:sta kyllä omilla valinnoilla.
Kun tekstit lukee ajatuksella monesta lähteestä, löytyy paljon ennestään tuttua ohjetta, jotka vaan pitää ottaa käyttöön, esim ravitsemuksen suhteen. Itse huomaan, että täydellinen tai osittainen ruokailun muuttaminen auttaa mahdollisesti asiaan.
Iäkkäämpänä olen myös jo oppinut pukeutumaan sään mukaisesti, koetan siis välttää kylmettymistä viimeiseen asti.
Lääkkeitä, hivnenaineita pyrin myös välttämään niin paljon kuin mahdollista on, jolloin tuo ravintopuoli näyttää olevan
ainut, missä itse voin vaikuttaa terveyteeni ja olooni.
Nyt kun vakavat sairaudet on selätetty, toivon jaksavani pysyä tässä päätöksessä, että useimmiten ostaisin vain niitä terveellisiä ruoka-aineita ja tuotteita. Siis kannattaa lukea ym. ja muita asiaan liittyviä tekstejä, koska tutkimuksien mukaan lääkäritkään ei aina tiedä/muista/kerkeä perehtyä riittävästi lyhyellä käyntiajalla potilaan ongelmaan. Hekin ovat oppineet määräämään lääkityksen useimpiin vaivoihin, jolloin kokeillaan yhtä ja toista hoitoa ja lääkettä. Apu voi olla lähempänä kuin luuletkaan
SR46Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: