Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

EijukkaRefluksitauti ja unettomuus4.8.2012 10:49
Kirjoitan jo kolmannesta aiheesta tänne liittyen pahaan, 20 vuotta kestäneeseen refluksitautiini...huoh. Välillä, kuten nyt, kun tauti on todella pahana, se aiheuttaa totaalista unettomuutta. Ei vain rentoudu ja laskeudu uneen, kuten yleensä, vaan on jotenkin sellainen ylivirittynyt olo koko yön. Nytkään en ole syönyt mitään provosoivia ruokia, mutta kova kipu ja kaiverrus on rintalastan takana. Tämän tekee tosi vaikeaksi se, etten voi syödä mitään lääkkeitä, siis protonipumpun estäjistä tulee joko erittäin paha masennus tai täysi unettomuus, Somacista myös tuli vaikea lääkeaineihottuma. Samoin H2-salpaajista tullut ihottumaa ja masennus. Nyt otan vain Antepsinia tunti ruuan jälkeen ja Gavisconia yöksi. Olen aivan loppu tämän taudin kanssa. Soitin gastron polille keskussairaalaan ja hoitaja kysyi lääkäriltä (joka tuntee tarinani, käyn siellä 3 vuoden välein tähystyksessä, kun ruokatorven alaosan limakalvo on jo muuttunut suolityyppiseksi) ja hän sanoi että ei voi mitään, käytä jotain psykologisia menetelmiä. ?!?!?!?! Loukkaavaa, masentavaa. Olen alkanut harkita jo leikkausta, mutta nukutus pelottaa ja sitä seuraava, kaiketi kivulias kuukausi....

HansuRe: Refluksitauti ja unettomuus17.9.2012 20:36
Etkös ole kipeä jo nytkin, ei se pahemmaksi varmaan mene . Sinuna harkitsisin leikkausta. Sehän on kamalaa jos ei lääkkeitä voi käyttää...Itsellä tuo unettomuus on yks kummitus kans, mutta siinä on muitakin tekijöitä syynä kuin refluksi.
Otapa ny asia vireille ja lopeta kärvistely. tsemppiä.

VaniljaRe: Refluksitauti ja unettomuus18.9.2012 8:28
Nukkumattomuus ja unettomuus ovat minulle ihan pahinta, olen ihan sekaisin jos nukun yön huonosti. Siinäkin joutuu niin kovin pian kierteeseen, alkaa pelätä nukkumaan menoa, kun pelkää ettei saa nukuttua ja sitten ei saa nukuttua kun ajatukset eivät anna rauhaa ja sitä rataa. Kierre on valmis ja aika nopeasti sittenkin.

Minulla välillä hiukan stressiä, onneksi nykyään ei refluksin oireet sitä aiheuta, työasiat ovat hiukan kiristäneet pinnaa viime aikona. Olen myös huomannut että jos puhun puhelimessa illalla kovin myöhään, en saa nukuttua helposti, jos käytän läppäriä kovin myöhään, en saa nukuttua. Kaikkein parasta on kun kävelen illalla raittiissa ilmassa lenkin ja rauhoitun muutenkin yötä varten. Joskus jos käyn oikein ylikierroksilla otan melatoniinia, se estää juuri tuon ylikierroksilla käymisen ja uni on rauhallisempaa. Tosin en sitä kovin usein ota, koska onneksi suurimman osan öistä nukun oikein hyvin. Minulla on vain se ongelma, etten kestä yhtään huonosti nukuttua yötä. Talvi on tulossa, avannossa käyminen pysäyttää myös ylikierrokset, kun tulee jääkylmästä vedestä, kaikki on ihan kuin hidastunut, sen jälkeen kun menen kotiin ja ehkä saunaankin, olen ihan valmis nukkumaan kunnon yöunet. Ennen avantoon menoa kävelen myös reippaan lenkin, silloin sinne on mukavampi mennä.
Kaikilla meillä on varmaan omat keinomme nukkua paremmin, mutta joskus siihenkään ei oikein mikään oma toiminta auta ja tarvitaan järeämpiä keinoja. Refluksivaivat ovat minuakin joskus alkuun pitäneet hereillä, mutta onneksi niitä ei enää ole ollut.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: