Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

ihaaLimaisen vaahdon oksentelu?20.7.2012 23:34
Mulla on eteenkin mahan ollessa tyhjä omituista valkoisen limaisen vaahdon yökkäilyä/oksentelua. Stressi pahentaa tai mahdollisesti lisää jotenkin tämän liman eritystä? Se ei ole ollenkaan happaman makuista. Mitä hittoa se on?

refluksikurkkuRe: Limaisen vaahdon oksentelu?21.7.2012 7:57
Olisiko se tuota tavallista mahanestettä? Pikana tiivistelmä http://fi.wikipedia.org/wiki/Mahaneste

Syötkö salpaajia (= nesteen pH pitäisi olla korkeampi)?

refluksikurkkuRe: Limaisen vaahdon oksentelu?21.7.2012 8:02
Oksennustaudin loppuvaiheessa itse olen oksentanut vaahtoista limaa eli silloin kun mahassa ei ole enää mitää muuta oksennettavaa kuin sen omat nesteet.

ihaaRe: Limaisen vaahdon oksentelu?21.7.2012 17:38
Joo no noita salpaajia on mulle kyllä määrätty, mutta olen ottanut vaan satunnaisesti jos on närästänyt. Nyt pitää kyllä alottaa toi yksityisen määräämä Pariot lääke :S

HansuRe: Limaisen vaahdon oksentelu?21.7.2012 20:55
Joskus kun olen syönyt semmosta, mitä ei pitäis ja meen nukkumaan, alkaa limannousu ja nieleskelen sitä aikani kunnes on pakko oksentaa. vaahtoa tulee ja perään sitte se syöty ruoka.

Kirsi Tolonen Re: Limaisen vaahdon oksentelu?13.8.2016 12:14
Limaisia okennuksia yökkäilyä,vaaleaa vaahtoa ja ei ole ruokahalua.

limavaahtoRe: Limaisen vaahdon oksentelu?29.11.2016 22:39
Itselläni mahalaukku tuottaa jostain syystä tuota valkoista limavaahtoa hurjia määriä. Stressi lisää eritystä selvästi. Se tuottaa myös rajua pahoinvointia ja oksentelua. Juuri kun on saanut oksennettua ne ulos, niin jo mahalaukku on kerinnyt keräämään uuden satsin oksennettavaksi. En tiedä mitä helkkaria se on, mutta tämä limavaahdon oksentelu pahoinvointeineen alkaa todella käymään hermoille. Se myös rajoittaa elämää paljon. Lääkärit ei sano juuta eikä jaata. Tai no suosittelee syömään Nexiumia. Se on ainut mitä sanovat, ja se ei tähän auta.

SitrusRe: Limaisen vaahdon oksentelu?29.11.2016 22:50
Se lima tulee mahasta. Se suojaa mahaa happamalta mahanesteeltä. Mulla on kommentoitu skopiassa, että ruokatorvessa on limaa. No kai sitä on, kun les aukeilee omia aikojaan ja limaa nousee. Välillä mua pelottaa miten tyhmiä kommentteja lääkäreiltä tulee. Joiltain.

SitrusRe: Limaisen vaahdon oksentelu?29.11.2016 22:52
Maha tuottaa nesteitään n. 2 l. per vrk. Että sitä riittää.

ihaaRe: Limaisen vaahdon oksentelu?2.10.2017 8:43
No vähän vähempi sais kyllä olla moista. Sitä kun alkaa erittymään paljon, niin se ei pysy mahassa vaan tulee pahoinvointia ja se lentää väkisin ylös oksennuksena. Siinä mielessä tietty hyvä jos se suojaa ruokatorvea ja mahalaukkua, mä nimittäin kärsin aika harvoin varsinaisesta närästyspoltteesta. Ongelma on vaan sulamattoman ruoan jatkuva takaisinvirtaus ilman poltetta ja oksentelu. Itkeminen on paha, tai alitajusesti jännittäminen, silloin tota erittyy hurjalla vaudilla, ruokahalu on poissa ja saa kakoa limavaahtoa pois vähän väliä.

Rakenteellinen_Re: Limaisen vaahdon oksentelu?2.10.2017 10:26
Moi,

Mulla tulee välillä kans tuollasia vaahtomaisia ylösnousuja. Niitä tulee lääkkeen kanssa ja ilman, en ole siitä suuremmin huolehtinut, vaik epämukavaa onkin. :)
Mulla gastriitti ja refluksi niin en tiedä mikä tota tarkalleen aiheuttais mut mulla liittyy vähän siihen et jos ei saa kunnolla röyhtästyä ja silti on tunne, että ruokatorvessa on tavaraa niin välillä sit tulee vaahtomaisempaa, lukisin sen nyt vaa näihin erilaisiin oirekuviin ja ainahan sitä limaa on jonkin verran ruokatorvessa sekä vatsassa.

SussuRe: Limaisen vaahdon oksentelu?2.10.2017 20:19
Miten te jaksatte oksenteluja ja huonoa oloa. Mulla oli nyt ekan kerran huono olo ja pää meinaa jo hajota tähän. Tänään sain lähetteen gastroskopiaan ja saa odottaa 1-3 kk.

Rakenteellinen_Re: Limaisen vaahdon oksentelu?2.10.2017 21:33
Ehkä tohon sairauteen ja oireisiin olen ite ainakin jo niin tottunut (tosi hullua miten epänormaalista voi tulla normaalin tuntuista)..no joo kyllä täälläkin on niitä kausia ja päiviä et ei yhtään jaksais koko vaivaa mutta onneksi on myös niitä hyviäkin päiviä ja pidempiäkin aikoja niin ne taas auttaa jaksamaan. Ikävintä mulle oli kuitenkin se, että toi rakenteellinen vika mikä mulla on ei oo kovin näppärästi korjattavissa, niin on pakko syödä lääkkeitä ja superikävintä toi krooninen gastriitti, mikä lisää sit välillä just tota tosi huonoa oloa.
Onneksi sä pääset skopiaan ja asia on kuitenkin tutkinnan alla! Tähän vaan sopeutuu ajan kanssa ja mulla lääkkeet on helpottanu oloa ihan hirveen paljon, joten sekin ehkä auttaa jaksamaan että välillä on edes inhimillisempi olo.
Tsemppiä, vaikka eihän tää kivaa oo. 👍

KetoasidoosivaahtolaattaMcRe: Limaisen vaahdon oksentelu? Näin mulla11.10.2019 20:58
3päivää sairaalassa makoilun jälkeen en pystynyt syömään ja röyhtäillyt ilmaa, oksennellut vähäisesti vaahtoa ja lima on sitkeeta. Nyt säin kunnolla röyhtäiltyä ilmaa ja vaahtoa että tuntuu hengitys kulkevan. On tapahtunu aikasemmin siis helpotus löyty mulle että sai vaan kunnolla ilmat ja vaahdot ulos. Kantsii juua vettä ja koittaa saada kunnon röyhtäsyt ja samalla laattaa ne ulos. Ei ole mitää vatsahappoja ihan valkoista mautonta vaahtoa mikä kertyy kun ei pysty syömään ja samalla ilmaa kertyy kun ei kauan syömättä tai laattataudissa.

SitrusRe: Limaisen vaahdon oksentelu?15.10.2019 16:42
Ai miten jaksamme oireitamme?
No on siinä kysymys!
Onko sulla esittää vaihtoehtoja.

Mä sain heinäkuussa ajan gastroskopiaan ja kolonoskopiaan
kolmen kuukauden päähän oireilla jatkuva mahakipu, anemia, turvotus,
tavallisen närästyksen ohella. Niin ja solumuutoksia seurataan.

Kyllä sä olet saanut aikasi nopeasti, kun oireesi eivät ole hälyttävät.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: