Google translator

Sivusto löytyy myös täältä:Sivustolla käyttäjiä paikalla:


(sivuston tilastot >> klikkaa punaista laatikkoa)

Käyntejä marraskuusta 2009 alkaen:

Käyntejä kotisivuilla:5385478 kpl

Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

jouniYlävatsa kivut..??6.12.2017 21:14
LES hieman väljä ja todennäköinen refluksitauti potilaalla kuitenkin on , vaikka ei varsinaista hiatus herniaa olekaan , tämä oli lääkärin lausunto v.2006 tähystyksessä, mihin menin närästyksen takia. Olen nyt 38v mies. En polta ja en käytä alkoholia. Harrastan juoksua 4-5x viikossa jo kuudetta vuotta. Sairauksia löytyy , haavainen paksusuoli tulehdus (koliitti) ja ärtyvä suoli.

Mua pelottaa kovasti nämä lievät ylävatsa kivut ja ylävatsa tuntemukset päivittäiset . Näitä on nyt ollu n.8vko. Töissä pystyn käydä ja lenkillä . Kipu ei ole sellasta että pitäisi kippurassa maata. Vaan tämmöstä hermoja raastavaa pienehköä (säteilyä ylävatsalla). Oon huomannut että röyhtäilen välistä ruuan jälkeen. Äskenkin makasin sohvalla ja katoin tv:tä , niin taas tuntui ja hermot meni ☹ Kipu ei ole koko ajan läsnä mutta päivittäin tuntemuksia on. Kellään samaa, ja olisko tää refluksin tepposia?? Mitää ei nouse kurkkuun.

jouniRe: Ylävatsa kivut..??6.12.2017 21:26
Vatsa on ultrattu , elimet ok. Verikokeet ok.

jouniRe: Ylävatsa kivut..??6.12.2017 21:31
Lisäksi sairastuin keskivaikeaan masennukseen ja ahdistuneisuus häiriöön 2015. Seurailen ja tarkkailen omaa vointiani koko ajan jos jotakin ilmeentyy niin ajatukset pyörii heti mielessä , mitä jos .. Jne. Lopetin masennus lääkkeen käytön noin 4vko sitten. Kiitos etukäteen kaikille. Nöyrä kiitos.

aurinko72Re: Ylävatsa kivut..??6.12.2017 21:39
Mulla tuli juuri tuollaisia ylävatsakipuja kun oli ppi-lääkkeet jatkuvassa käytössä pitempään. Kävin myös vatsan ultrassa ja radiologi mainitsi että kipu on happosalpaajista johtuvaa, samoin sanoi myös terveyskeskuslääkäri.
Jouduin lopettamaan ppi-lääkkeet ja nyt olen 3kk käyttänyt h2-salpaajaa (zantacia tai ranixalia, vahvuus 150mg aamuin illoin). Tuolla lääkityksellä olen pärjäillyt ja vatsakipuja ei enää ole. Lääkäri sanoi että zantacia voi ottaa vaikka 4tabl. Päivässä jos hankala vaihe päällä. Lisäksi joudun olemaan ruokavalion kanssa tiukkana.
Minulla lisäksi ärtynyt suoli ja nyt ei ole ollut mitään ongelmaa kun lääkitys vaihdettiin.
Kaikille ei vaan ppi-lääkitys käy jatkuvassa käytössä, lääkärin mukaan hyvinkin yleistä.
Kannattaa kokeilla olisko apua lääkityksen vaihdosta :). Toki ylävatsakipu voi olla muystakin johtuvaa...

jouniRe: Ylävatsa kivut..??6.12.2017 22:02
Kiitos vastauksesta paljon. Mulla oli somac 40mg käytössä 3vko. Ei apua. Nyt menossa esomeprazol sandoz 40mg, n. Kolmatta viikkoa. Ei tääkään tunnu oikee jelppaavan. Pitää kokeilla tosiaan jättää pois kokonaan huomisesta lähtien,josko se auttais sitten. Ei siis muitakaan happosalpaajia.

MargeRe: Ylävatsa kivut..??7.12.2017 9:31
Mulla aiheutti järkyttäviä ylävatsakipuja somac ja nexium. Pariet ei, mutta puolestaan saan siitä hirveän päänsäryn. Happosalpaajan vaihto voipi auttaa.

Rakenteellinen_Re: Ylävatsa kivut..??7.12.2017 13:07
Toisilla tosiaan vaikuttaa nuo happosalpaajat just niin, että tulee lisää kipuja. Mulle ei sopinut aluksi määrätty omepratzol vatsavaivojen takia, mut sitten toi esome kävi hyvin.
Mulla on krooninen gastriitti sulkijan rakennevian lisäksi ja vatsakipu kuuluu siihen ja se on joskus päivittäistä, joskus taas ei juuri oireile.
Ahdistus tietysti lisää tuntemuksia ja, kuten sanoit mitä enemmin ajattelee ja tunnustelee omaa vointiaan sitä enemmin tuntee myös kaikenlaista sekä alkaa pelkäämään. Joskus voi siis helpottaa kun yrittää vaan saada ittensä rentoutumaan vähän pidemmäksi aikaa :)

JouniRe: Ylävatsa kivut..??7.12.2017 14:06
Kiitos vastauksista kaikille. Kyllähän se niin taas jälleen on, että ajatukseni vain ja ainoastaan pyörii tämän ympärillä , seuraan ja tarkkailen koko ajan JA AJATTELEN AINA KAIKISTA PAHINTA :(

Äsken tulin juoksemasta , juoksemisen aikana ei mitään tuntemuksia niinkuin ei ennenkään , mutta kun tulin takaisin ja istahdin soffalle niin rupes taas tuntumaan , lievähköä häiritsevää tuntemusta ylävattalla , juoksen 4-5 x viikos, en tiiä onko sekään hyvää vatsalle,juoksu. Ajattelin tänään käydä hakemas escitaloproam lääkityksen takaisin ja aloittaa sen uudestaan. Nyt söin lautasellisen salaattia, ja olo suht.koht ok, ei tuntemuksia nyt. Oon niin kova ressaamaan pieniäkin asioita jopa tulevasta ja murehtimaan. :(

Aikuinen nainenRe: Ylävatsa kivut..??7.12.2017 14:36
Ihan tutulta kuulostaa nämä ylävatsakivut. Minullakin kun välillä koski niin kovasti, että sormenpäihin tuntui. Ja olo oli etten kestään kipua enää yhtään.
Sitten kun kävin sisätautilääkärissä, tähystettiin molemmat päät ja vielä pääsin sairaalaan jatko tutkimuksiin, ultrattiin ja otettiin kokeita ja yksi suomen huippu gastro lääkäreistä tulkitsi minulle miksi vaivoja on näin kovin, helpotti paljon oloani. Lääkityksenä on esomeprazol ja se tuo aika hyvin helpotusta olooni. Välillä kun on tiukka paikka ota niitä aamuin ja illoin 2 pilleriä. Normaalisti annostus on 1+1. Ja pärjään. Huomaan, että jos vähänkään stressiä pukkaa kyllä närästys pahenee ja ylämahakivut nostaa päätään.
Olen ihan opettelemalla opetellut sitä etten ihan kaikesta panikoisi siis stressaantuisi koska tiedän mihin se johtaa. Jotain olen oppinutkin.
Että enempi sitä päivä kerrallaan elämää.

Että samassa veneessä ollaan.

Koetahan Jouni jaksella ja tämä on oiva paikka saada tsemppausta ja vertaistukea. Olen maininnut joskus, että minua hoitava sisätautilääkäri vinkkasi, että netissä on hyvät refluksikeskustelu palsta ja sen myötä olen täällä jaaritellut omia vaivojani ja koittanut olla vertastukena myös muille.

Rakenteellinen_Re: Ylävatsa kivut..??7.12.2017 15:03
Aikuinen nainen, olen täysin samaa mieltä kanssasi. :)
Tärkeä palsta ja muutenkin hyvä, että kokemuksia voi jakaa.
Täälläkin ollaan kovia stressaamaan, vaikka pitäis vaan rauhottua. Ei kannata suinkaan ajatella ensimmäisenä pahinta, vaikka se on vaikeaa. Mut tän sairauden kanssa on ollut kyllä pakko opetella suhtautumaan elämään vähän toisella tavalla, jos ajattelee edes joskus olevansa suht koht kunnossa. Vatsa ei ainakaan parane murehtimalla, nimim. Kokemusta on..😯

JouniRe: Ylävatsa kivut..??7.12.2017 15:04
Kiitos aikuinen nainen tuesta, voin kyllä sanoa että on hieno foorumi ja niin asiallisia ihmisiä ja ystävällisiä , kokemuksia monella samanlaisia ylävatsa tuntemuksista kuin minulla ,tänne on aina ilo palata uudelleen :)

Näinhän se on, päivä kerrallaan pitäisi elää ja olla murehtimatta mutta minkä sitä luonteelleen voi :( Taidan lähteä apteekkiin ja hakea Escitaloproamia ja alottaa uudelleen.

Aikuinen nainenRe: Ylävatsa kivut..??7.12.2017 15:12
Minulla käytössä gaviscon ja renniet myöskin. Eli kun pahaksi ylävatsa kivut äityy ota molempia. Ja saan jopa helputusta olooni.
Itsekin kärsin myös koliitista ja ties mistä. Joten jotenkin osaa kuvitella miltä monesta täällä kirjoittavasta elo tuntuu.

Kiva jos voi olla avuksi/tueksi jollekin muulle, kun olen täältä itsekin kovin paljon neuvoja ja myötäelämistä saanut.

Apteekki on tuttu paikka, melkein kohta toinen välttämätön ruokakaupan jälkeen. Ja taitaa oikeesti ollakin.

JouniRe: Ylävatsa kivut..??7.12.2017 15:43
Totta , autetaan toinen toisia, näistä on sata varmasti monelle paljon apua niinkuin minulle nyt. Kiitos siitä. Sama täällä, pienes pitäjäs oon tuttu näky apteekis , se on niinkuin toinen kauppa jo, koliitin takia syönyt Azamunia ja Asacolia jo 11v, 7 tab.joka päivä. Joskus oikeen hävettää mennä sinne .. Mutta minkäs teet. Sain muuten ens keskiviikoksi mahatähystyksen, onneksi.

Palaan vielä tuohon refluksiin, kun mulla on ruuan jälkeistä röyhtäilyä ja sitä ilmenee myös syödeskin ja sydämen rytmihäiriöitäkin, eikös ne kuulu refluksiin? Jokseenkin ne on poissa jonkin aikaa mutta palaavat kun on esim stressiä ,niinku tästä mahasta nyt on.

Sydämen EKG tehty mitään löytämättä. On tutkittu ja tutkittu milloin mitäkin, jopa pää on magneetti kuvattu mitään löytämättä.

Uskon kyllä että tämä psyykkeeni ja stressi aiheuttaa salakavalia oireita ympäri kroppaa ja aina uuden "oireen" ilmaannuttua , rupean pelkäämään pahinta. Tämä kierre alkoi 2014, mutta edelleen hengissä ollaan ja itsensä tarkkailu rauhottunut, mutta jollakin tapaa se on kummiskin läsnä mun elämäs koko ajan.

Rakenteellinen_Re: Ylävatsa kivut..??7.12.2017 16:12
Joo kuuluu refluksiin nuo röyhyt ja mulla aina lisälyöntejä syömisen jälkeen kun on oikeen pahaksi mennyt. Mä luulin pitkään et tuun vaa yksinkertasesti hulluksi kun koko ajan hirvee olo, mutta oikeeta syytä ei löytynyt.

Nyt kun se sitte löytyi niin olin valtavan helpottunut, vaikka se vaatikin vähän sopeutumista toi gastriitti etenkin ja kun mä oon näin nuorikin eli vähän päälle parikymppinen niin tietenkin vaikutti moneen käytännön asiaan.

Hienoa että sait noin nopeasti tutkimusajan.

Aikuinen nainenRe: Ylävatsa kivut..??7.12.2017 16:28
Todella hyvä kun pääset näinkin pian tähystykseen. Jospa jotain selviää ja saat hyvät lääkkeet jos on tarpeen, vaivaasi.
Mikä siinä onkin, että tulee nolo olo kun menee apteekkiin lääkettä itselleen hakemaan. Tuleeko niille joilla on esim.diabetes, verenpainetta tai vastaavaa. Tuskin.
Että opin paikka tämäkin kun on sairas eikä pärjää ilman lääkettä niitä on vaan ostettava sieltä missä niitä myydään tai sitten käsittävä. Kärsimystä riittää siltikin vaikka "lääkitys onkin kohillaan".

Sydämen erilaiset oudot sykinnät on osa tätä tautia. On minunkin sydän tutkittu vaan ei ole mitään löytynyt. Palleatyrä josta johtuu refluksivaivat on tähystyksessä löydetty.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: