Google translator

Sivusto löytyy myös täältä:Sivustolla käyttäjiä paikalla:


(sivuston tilastot >> klikkaa punaista laatikkoa)

Käyntejä marraskuusta 2009 alkaen:

Käyntejä kotisivuilla:5181342 kpl

Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Satuhelikobakteeri9.7.2012 19:58
Hei!

Minulla todettiin verikokeiden perusteella helikobakteeri. Tätä ennen oireina ollut kurkun käheyttä ja poltetta kurkussa, lieviä ylävatsaoireita (täysi tunne, turvotus, epämääräinen olo vatsassa jne..) mutta ei juuri muuta. heliko tod.näk. saatu jo lapsena : ( Nyt pitäisi aloittaa Helipak t -kuuri, mutta mua mietityttää aloittaminen, kun minulla ei ole mitään tietoa tästä bakteerista eikä lääkärikään sitä minulle puhelimessa ehtinyt selvittää. Netistä löysin kaikenlaista hurjaa luettavaa... Onko kenelläkään kokemuksia helikobakteerista ja sen häätöhoidosta nimenomaan tuolla Helipak t-kuurilla?

refluksikurkkuRe: helikobakteeri9.7.2012 20:52
Tervetuloa, Satu!

Tuntuu olevan aika yleinen kuvio tuo lapsena saatu - ilmiö helikon suhteen.

Tuolta tietopuolelta löytyy uutisjuttu helikosta:
"Helikon merkitys keksitiin vasta 1980 - luvulla"

http://www.refluksi.fi/158

Hakulaatikolla saat myös vanhempia keskusteluita esiin, jos ketään helikoihmistä ei nyt juuri satu olemaan linjoilla.

SatuRe: helikobakteeri9.7.2012 21:44
Kiitos viestistä ja linkityksestä! Olen huomenna menossa toiselle lääkärille (se joka kertoi verikokeiden tuloksista on nyt lomalla...), joka tosin ei ole erikoislääkäri, vaan ihan tk-lääkäri. Mulla on liuta kysymyksiä, joihin haluan vastauksia ennen kuin uskallan tuon "hevoskuurin" aloittaa. Harmi ettei helikobakteeria kantaville ole tällaista sivustoa kuin tämä Suomen refluksi on, jossa on paljon asiallista tietoa ja tämä hyvä keskustelupalsta : ) Toivottavasti tänne kirjoittaisi vielä joku/joitakin sellaisia, joilla heliko on todettu, jotta saisi lisää vertaistukea.

SatuRe: helikobakteeri10.7.2012 11:46
Okei, kävin toisen lääkärin juttusilla tuon helikobakteerin häätöhoidon suhteen ja olin vissiin aika hankala asiakas, kun kyselin niin paljon ja vetosin eri tutkimustuloksiin ;-) Lääkäri oli mielestäni epävarma ja lähdinkin vastaanotolta entistä ahdistuneempana...Lääkäri kun sanoi, että päätä nyt itse mitä teet, aloitatko Helipak t-kuurin vai et :(

Mä kävelin sit apteekkiin ja sieltä sain perusteellisen selityksen kyseisestä kuurista ja sen lääkeaineista asiantuntevalta farmaseutilta. Uskallan siis huomenna aloittaa kuurin : )

Kiva olisi, jos tänne ilmaantuisi muitakin helikopositiivisia. Bakteeri on kuitenkin ilmeisen yleinen ylävatsaoireiden aiheuttaja refluksin lisäksi tai sen ohella.

Mukavaa kesän jatkoa ja terveitä päiviä!

SatuRe: helikobakteeri10.7.2012 11:46
Okei, kävin toisen lääkärin juttusilla tuon helikobakteerin häätöhoidon suhteen ja olin vissiin aika hankala asiakas, kun kyselin niin paljon ja vetosin eri tutkimustuloksiin ;-) Lääkäri oli mielestäni epävarma ja lähdinkin vastaanotolta entistä ahdistuneempana...Lääkäri kun sanoi, että päätä nyt itse mitä teet, aloitatko Helipak t-kuurin vai et :(

Mä kävelin sit apteekkiin ja sieltä sain perusteellisen selityksen kyseisestä kuurista ja sen lääkeaineista asiantuntevalta farmaseutilta. Uskallan siis huomenna aloittaa kuurin : )

Kiva olisi, jos tänne ilmaantuisi muitakin helikopositiivisia. Bakteeri on kuitenkin ilmeisen yleinen ylävatsaoireiden aiheuttaja refluksin lisäksi tai sen ohella.

Mukavaa kesän jatkoa ja terveitä päiviä!

refluksikurkkuRe: helikobakteeri11.7.2012 12:36
Anna mennä vaan kuuri heti, että saat pöpön pois nyt kun se on havaittu! En itse jättäisi missään nimessä lääkitsemättä.

Hyvä, että se huomattiin nyt eikä sitten kun olet 75v - toivottavasti olet vähän tätä nuorempi?? :-)

Syötkö tavallisesti mitään maitohappobakteereita? Varmaan tekisi suolistolle hyvää tehostaa sitä käyttöä nyt kuurin aikana sekä vähän jälkeenkin.

Poikkeahan kertomaan, miten menee!

SatuRe: helikobakteeri11.7.2012 14:50
Hei Refluksikurkku!

Aloitin kuurin tänään, eli eka päivä vasta menossa. Vielä ei ole pahemmin oireita, kun vasta pari lääkettä olen päivän 9 lääkkeestä ottanut.. :O Olo on väsynyt, mutta voi johtua myös siitä, että olen huono nukkumaan...

Itseäni mietityttää vain se, että kuuri on aika epäselvä lääkkeiden oton suhteen. Kuuri siis siältää 2 eri antibioottia ja happosalpaajan. Antibiootteja pitää ottaa useita kertoja päivässä, toista 3 kertaa ja toista 4 kertaa. Reseptissä sanotaan, että kaikki kolme lääkettä on otettava yhtäaikaa ja mä sitten takerruin tähän sanaan. Eihän noita mitenkään voi koko aikaa yhtä aikaa ottaa, kun toista otetaan enemmän kuin toista...Tarkoittaakoha nohje sitä, että päivässä on syötävä ohjeen mukaan tietty milligrammamäärä ja jaettava lääkkeet tasaisesti päivälle? Näin mä olen nyt ekana päivänä tehnyt. Koko ajanhan mulla joku lääke on menossa, kun noita noin monta kertaa (9) on päivässä otettava.

Huomenna menen vielä tk-lääkärin juttusille ,vaikka hän hyvin vähän mitään tuntui tästä lääkityksestä tietävän...Mietityttää esim. se, miksi mun kuuriin ei ole laitettu ohjeeksi jatkaa viikon kuurin loputtua vielä happosalpaajalääkitystä, vaikka yleisesti netissä tällanen ohje annetaan...

Olen 38-vuotias kahden pienen lapsen äiti, joten on kyllä tosi tärkeää saada itsensä kuntoon, jotta jaksaa täysillä panostaa lasten hyvään arkeen ja kasvuun : )

SatuRe: helikobakteeri11.7.2012 14:53
ai juu, aloitin samaan aikaan Precosa-lääkkeen (jonkinlainen maitohappobakteeri) syönnin. Apteekistä kehotettiin tähän, sillä valmiste kuulemma ehkäisee antibioottikuurin aikana esiintyvää ripulia. Toivottavasti antaa suojan myös vatsalle.

helinäRe: helikobakteeri11.7.2012 16:13
hei Satu, mulla on häädetty 2009 heliko tuolla helipak-t:llä. oli pahin kuuri ikinä! Ensimmäiset päivät meni ihan ok, mutta loppukuurista en pystynyt olemaan enää töissä, olo oli niin huono. Huomasin, että actimel-juoma oli silloin sellainen joka jollain tapaa piti olon mahassa siedettävänä eikä oksettanut niin paljon. Muutaman kerran kuurin aikana oksensin, loppukuuri melkein nukuin.Kuuri on vahva, mutta tehokas! Yhdellä kerralla bakteeri lähti. Kannattaa mennä puhalluskokeeseen vasta kun on reilusti kulunut aikaa kuurista, noin puolikin vuotta.

...sen aiheuttamat oireet tosin ei lähteneet...refluksi paheni tuon jälkeen asteittain niin, että on nyt tosi vaativalla tasolla. :/

SatuRe: helikobakteeri11.7.2012 17:51
Helinä,

Huh huh...Onpa kurjaa, että kuuri aiheutti sinulle noin voimakkaita oireita : / Toivottavasti siedän itse kuuri nparemmin, mutta voihan olla, että sivuvaikutukset tosiaan alkavat vasta muutaman päivän päästä....Onneksi sait helikon häädettyä kuitenkin. Olen kuullut tuosta, että refluksi voi pahentua helkiobakteerin häädön jälkeen. Itsellenikin diagnosoitiin refluksi ihan oireiden perusteella, ennen kuin verikokeesta löytyi heliko. Muistatko muuten, mitkä olivat helikobakteeriarvosi verrattuna normaaleihin arvoihin? Mulla arvot olivat 40 ja 80, kun normiarvot ovat 20. Eli mielestäni mulla ei ole huimasti arvot koholla, mutta enhän osaa sanoa, mikä on paljon ja mikä vähän..

Nyt alkoi kyllä tosissaan jännittäää, miten tämä häätökuuri tästä menee...

refluksikurkkuRe: helikobakteeri11.7.2012 19:58
Toivotaan parasta, että kaikki sujuu ok!

Satu, onko tämä sama ohje mikä sulla on http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=672&i=ORION+PHARMA_HELIPAK+T ?

Jos on, tulkkaisin kyllä itse tuon "otettava samaan aikaan" tarkoittavan nimenomaan sitä, että kaikki lääkkeet otetaan päivittäin sen viikon aikana ...eikä siis esimerkiksi ekalla viikolla toinen antibiootti ja toisella viikolla vasta toinen.

Muistikaavio (onko sullakin tollainen?) näyttäisi tukevan sitä, että sitä yhtä tosiaan otetaan 4 erillistä kertaa päivässä.

Onpa kyllä aikalailla popsittavaa per päivä!!


Helinä, minkälainen kausi on meneillään vai onko sulla oireita koko ajan?

SatuRe: helikobakteeri11.7.2012 21:08
Refluksikurkku, juuri tuon kaavion mukaan menee kuuri : ) Popsittavaa on niin paljon, että ihan kello kädessä on elettävä viikon verran. Toivottavasti on sen arvoista! Itseä hirvittää, jos tilanne ei tällä kuurilla korjaannu...Minullahan ei ole tehty gastroskopiaa, joten refluksidiagnoosi on vain epäily...Oletteko te kaikki refluksia sairastavat täällä helikonegatiivisia? Tämä pöpö kun kuitenkin on joka neljännellä 15-45 vuotiaalla (ikäjakaumasta en ole ihan varma), joten varmaan h-positiivisia refluksikkojankin löytyy..?

HELINÄ, jos vielä seuraat keskustelua, söitkö jotain maitohappobakteeria samaan aikaan antibioottien kanssa? Mietin, kun sait noin voimakkaita sivuoireita...

helinäRe: helikobakteeri11.7.2012 22:20
Hei Satu, en saanut edes tietää heliko arvoja. Bakteeri löytyi tähystyksen yhteydessä otetuista näytteistä ja tiedon minulle välitti työterveyslääkäri.En huomannut edes kysyä, olin vaan silloin niin onnellinen että oireille löytyy syy, joka voidaan hoitaa lääkkeillä. :)

Taisin syödä ihan Rela-tabuja samalla kun helipak-t:tä, en ihan varmasti muista, mutta muistan sen että apteekista sitä suositeltiin, niin enköhän ole neuvoa noudattanut. Actimel-juomia join useamman päivässä ennen kuin selvitin, ettei niiden juominen olisi suotavaa kuurin aikana, ne voi heikentää lääkkeiden tehoa. Join silti muutaman koko kuurin, koska ne tuntui olevan ainut mitä teki mieli ja mikä pysyi hyvin sisällä.

Tsemppiä, toivottavasti pääset helpommalla ja kyllä se sitten viimeistään helpottaa kun kuuri on ohi :)

Refluksikurkku, mulla on päivittäin oireita. ei välttämättä kipuja, mutta muuten huono olo tms. nyt kuitenkin aika siedettävästi, eli ei pahin vaihe ollenkaan :) pääkin alkaa antamaan ressaamiselle periksi ja en ajattele oireita niin paljon kuin pari viikkoa sitten kun oli paha vaihe menossa.

SatuRe: helikobakteeri12.7.2012 12:15
Kyllä on vaikeaa tämän lääkemäärän (9 tablettia) jakaminen päivälle. Toista kun ei saisi ruoan aikana tai ruokailun jälkeen ottaa ja just olisi tuossa ruoka valmiina ja lääke suussa...Miten on edes mahdollista välttää ruoan ja lääkkeen yhtäaikaista ottamista, kun lääkkeitä saa parin tunnin välein ottaa, huoh.

SatuRe: helikobakteeri13.7.2012 9:47
Kolmas Helipak T -kuuripäivä aluillaan. Vielä ei ole tullut oikeastaan mitään kummempia oireita. Väsyttää ehkä hiemna enemmän ja aamuisin olo on hutera, päivää kohti paranee. Lääkkeitä on kuitenkin jo hieman vaikea saada alas, kun niitä joutuu niin paljon ottamaan. Vieläköhän sivuvaikutuksia voi tulla, vai olisivatkohan jo alkaneet..? Maha toimii normisti, ruoka maistuu...Mutta olisipa silti jo ohi! Viikko ei ole koskaan mennyt näin hitaasti. Onneksi olen lomalla : )

SatuRe: helikobakteeri13.7.2012 13:52
...Miksi tähän bakteeriin pitää ottaa päivässä 4 x 500mg Oricyclingiä, kun samaa lääkettä otetaan esimerkiksi aknen hoitoon 1 x 500mg päivässä? Huolestuttaa tuo lääkemäärä ja lisäksihän mulla on Trikozol 3 x 400mg/pvä. Tää lääkemäärä on ihan järkyttävä, voiko tästä selvitä elimistö "hengissä" ? : /

refluksikurkkuRe: helikobakteeri13.7.2012 21:03
Hienoa, Satu, että olotila ok!! Lähes puolet jo takana vaikka noin montaa pilleriä päivässä on varmaan hankala ottaa.

Ovatko isokokokoisia - voiko laittaa pienemmäksi?

Bakteeri vaatii tuhtia annosta! Parempi niin kuin liian laimea kuuri ja se tarvisi toistaa uudelleen. Kyllä se elimistö selviää "hengissä" - ei se näin pienistä mihinkään lakoa :-)!!

Oletko hemmotellut/palkinnut itseäsi millään erikoisemmalla ruoalla?

SatuRe: helikobakteeri14.7.2012 9:35
Kiitos Refluksikurkku : ) Nyt alkaa olla vaikeaa, kun neljäs aamu alkoi...Maha on ekaa kertaa sekaisin ja lääkkeet eivät meinaa millään mennä alas. Mieli on alakuloinen ja pelkään todella kroppani kestävyyden puolesta. Tuntuu ettei keneltäkään (muualta kuin täältä) voi kysyä apua ja purkaa huoliaan. Olen lähes vihainen lääkärille, joka mulle tämän reseptin postissa laittoi, hän kun ei selittänyt taudista eikä kuurista mitään...

Eniten huolestuttaa mun yöllisen oireet (päivällähän olo on ollut lähes normaali): herään klo kahden aikaan siihen, että on vaikea hengittää, sydän hakkaa ja paniikki on lähellä. Tyynyn korottaminen auttaa ja mielensä rauhoittaminen. Itku on silti ollut lähellä. Mietin voiko hengitysvaikeudet johtua siitä, kun kieli tarttuu kitalakeen, vai onko mulla kurkussa/kielen takaosassa jotain tuvotusta?

Voi itku, olisipa tämä jo ohi!

Refluksikurkku, voisinpa hemmotella itseäni lasillisella kuohuviiniä, se on mun lemppari ja näin lomalla sen ansaitsisinkin, mutta kun on tuo antabusvaara, niin se on toki jätettävä ottamatta. Olen hiukan napostellut irtokarkkeja ja nektariinit maistuvat myös. Eilen hain lasten kanssa torilta mansikoita ja nekin olivat ihania : )

refluksikurkkuRe: helikobakteeri14.7.2012 13:01
Kyllä sinä selviät tästä! Sun keho on ollut kymmeniä kertoja suuremmassa rasituksessa, kun olet ollut raskaana (kokonaiset 9 kk!!) ja synnyttänyt. Motivaatio tässä nyt ei ole sama mutta kuitenkin!

Onneksi kuuri on vaan nyt 3,5 päivää enää. Onneksi ei ole mikään estolääkekuuri kuten esim jossakin virtsatietulehduksissa, jossa syönti jatkuvaa.

Salpaajien jatkaminen on tästä helppoa (jos lääkärisi määräsi niin), kun ne tuntuu kevyeltä (ja ne voi liottaa veteenkin) noiden 2 antibiootin jälkeen. Jos oikein tökkii a:t, apteekista saa myös sellaista parin kolmen euron ohutta Medcoat - päällystettä, joka liukastaa tabletin ja helpottaa nielemistä.

Nimenomaan yöoireisiin refluksikoille suositellaan ainakin tuota sängyn päädyn 10cm + kohotusta (tasaisempi kohotus verrattuna tyynyihin ja parempi niskallekin) esim puhelinluetteloin ym. Olisko sulla mahdollisuus kokeilla tätä nyt heti? Jos nukut ihan horisontaalisesti, anatomisesti vasenta puolta suositellaan nukkumiseen - ei ainakaan siis mahallaan/selällään, jolloin mahdollisella ylösnousulla on suht suora linja ruokatorven puolelle ... ja se pienenpieni tihkunousu voi aiheutella kurkunkutittelua, h-ahdistusta, yskää ym "keuhko-oiretta".

Silloin kun kieli on rentoutuneena, se lepää kaareutuneena kitalakea vasten. Suu voi olla nyt esim salpaajien (tai vaikka suun kautta hengittämisen) vuoksi astetta kuivempi, joka voi tuntua tuolta. Olisko vesilasi sängyn viereen mitään? Tai ääritapauksessa laitat kellon herättämään vähän ennen, olet ylhäällä asennollisesti vähän aikaa, juot vähän vettä ja menet takaisin nukkumaan??


Alkoholia ei parane varmaan ottaa vaikka mieli varmaan tekisi mutta hemmottele muulla hyvällä mitä pystyt syömään oman ruokavalion rajoissa :-) ... Mansikkakakkua, pizzaa (jos pystyt), suosikkiruoka, jäätelöannos ym?? Tai hehkuttele ajatuksella, että ensi viikolla joku ilta otat monta lasillista kuurin loputtua... tai suunnittele vaikka likkojen iltaa kuohari/vinkku + juustolinjalla, jossa pääsee kanssa analysoimaan kunnolla kunkin kuulumisia??

Jaksamista!

SatuRe: helikobakteeri14.7.2012 17:33
Kiitos taas Refluksikurkku : ) Mitä tuohon nukkumiseen tulee, niin mä olen just mahallanukkuja : / Mut koitan sitkeästi välillä nukkua toisella kyljellä ja just korotetulla tyynyllä, niin se on helpottanut hiukan oloa. Vesilasi on ollut vakiovieras sängyn vierellä jo raskausajoilta lähtien : )

Mä luulen kanssa että lääkkeet tekevät mulla nyt kielen ja kitalaen kuivaksi ja siitä tulee tuo hengitysvaikeuden tunne öisin. On vaan tosiaan kamala herätä yöllä siihen tunteeseen ,että henki kulkee huonosti....Toisaalta uskon, että vakavat sivuoireet olisivat jo tulleet, jos ovat tullakseen.

Hitaasti nämä päivät menevät, vielä olisi tämän päivän jälkeen kolme päivää sinniteltävänä...Vaikka tiedän, että monet kestävät kovia syöpähoitoja tai pitkiä antibioottikuureja, hirvittää silti, missä myllerryksessä oma elimistö nyt on...Totta, olen kestänyt raskauden (ja itse asiassa lapsettomuushoitorumbankin..) ja synnytykset, jotka ovat varmasti kuormittaneet kroppaani valtavasti, joten kai tämäkin pitäisi kestää. Tietämättömyys tässä ehkä onkin se vaikein asia kestää, kun en saanut lääkäriltä kasvotusten tästä helikosta tietää, enkä tiedä edes, näenkö samaa lääkäriä enää (kun työterv.lääkäristä on kyse)

Täytyy vain toivoa, ettei mun refluksioireet palaa tämän kuurin jälkeen...Outoa muuten, ettei lääkäri määrännyt mua jatkamaan kuurin jälkeen happosalpaaajaa, vaikka se mainitaan kaikissa lähteissä tavalliseksi ja suositeltavaksikin.

Nyt lepäämään : )

helinäRe: helikobakteeri14.7.2012 21:30
Tsemppitykset vielä täältäkin Satu! kannattaa levätä aina kun voi! Varmasti pelottavia nuo yölliset oireet. :(

mullekaan ei määrätty happosalpaajia kuurin jälkeen otettavaksi. tosin mulla ei ollut refluksitautiakaan todettu silloin....

SatuRe: helikobakteeri15.7.2012 14:42
Tänään ollut helpompi päivä lääkkeiden kanssa. Vain aamusta etovaa oloa, joka helpotti kun söin. Mieleen muistuvat raskausajat, jolloin alkuraskaudesta piti koko ajan jotain syödä, että pahoinvointi olisi helpottanut : )

Koko ajan olen onneksi voinut syödä normaalisti, mikä on ollut hieno juttu, sillä muuten olisin varmaan jo pelkästään laihtumisesta joutunut sairaalaan...Mulla ei ole yhtään ylimääräistä kiloa annettavana pois ; )

Tämän päivän jälkeen enää kaksi päivää tätä megakuuria jäljellä, pakko jaksaa! : ) Tätä sivustoa lukeneena täytyy vain toivoa, että mun oireet pysyvät poissa...sen verran kurjalta taudilta refluksi vaikuttaa kaikkinen moninaisine oireineen :(

SatuRe: helikobakteeri16.7.2012 11:29
Äh, rankkaa on. Aamut ovat niin huonoja, että meinaa sisu mennä kaulaan tämän kuurin kanssa : ( Odotan soittoa Mehiläisen päivystävältä lääkäriltä...On pakko saada purkaa huoliaan jollekin sellaiselle, joka osaa vakuuttaa mut, että säilyn hengissä tämänkin jälkeen.

refluksikurkkuRe: helikobakteeri16.7.2012 16:30
Toiseksi viimeinen päivä lääkekuurissa - huomenna viimeinen! Koita kestää!

Mikä olotila tällä hetkellä? Mitä muuta arkeen kuuluu?

Hieronnassa käväsin aikaisemmin. Minä tuossa just söin vähän lasagnea, jossa tomaattimössö ainoa kielletty ... eiköhän pysy alhaalla itsellä. Toivotaan niin!

SatuRe: helikobakteeri16.7.2012 17:40
Jep, kestettävä on. Lääkäri ei sanonut oikeastaan mitään muuta kuin että terveen aikuisen elimistö kestää tällaisen rääkin. Ei myöskään lohduttanut, kun sanoi, että kuurin voi joutua uusimaan, jos ei pure...En varmana ala tähän uudestaan!

Eipä kummempia kuulu arkeen, lasten kanssa kotona, kun en ole oikein tämän huonon olon takia voinut kotoa minnekään mennä...Tänään on ollut kaatosadepäivä, joten kaikilla on ollut tylsää. Onneksi kuitenkin olen lomalla ,en pystyisi tällä ololla olemaan töissä.

Mä syön just kaalikeittoa. Pakko syödä koko ajan jotain, muuten olo käy huonoksi nopeasti. Yhtä puputtamista koko päivä, mutta onneksi ruoka pysyy sisällä. Lasagne on munkin herkkua, mut teen sitä harvoin, kun lapset eivät syö. Ovat sen ikäisiä, että ruoan on oltava selkeätä, lasangnesta kun ei pysty lapsi oikein sanomaan, mitä siinä on..

Huomisaamu pelottaa taas, sillä aamut ovat ihan kamalia. Kiukuttelen lapsille, kun olo on niin kurja. Toivottavasti olo korjaantuu pian kuurin lopettamisen jälkeen.

Tietääkö kukaan muuten, kauanko antabusvaara kestää? Mietin, kun viikonloppuna olisi kaveri tulossa grillaamaan, olisi kiva sitä viiniä maistella silloin ; )

SatuRe: helikobakteeri17.7.2012 9:43
Tämä päivä menee vain pelkällä sisulla...Muuten luovuttaisin jo.

refluksikurkkuRe: helikobakteeri17.7.2012 13:13
Hienoa, että viimeinen päivä!

Antabusvaikutuksen voi tietty vielä tarkistaa farmaseutilta. Tässä on kyllä kuitenkin lähes 3- 4 päivää (pe ilta? la?) ennen grillailua??

SatuRe: helikobakteeri17.7.2012 13:23
Voi olla, etten tosiaankaan halua moneen viikkoon mitään viiniä tai muutakaan. Nyt on sellainen olo, että kun vain pysyisi hengissä. päässä risteilee ristiriitaisia ajatuksia: Miten joku mulle tuntematon ihminen voi määrätä mulla puhelimitse tällaisen kuurin, joka vie mut näin alas? Millä oikeudella? Mä olin mielestäni terve ennen tätä, nyt tuntuu, että sairastan jotain kuolemanvakavaa tautia. Kuurin on pakko olla kaiken tämän tuskan arvoinen! Lääkräit eivät saa kevyin perustein määrätä ihmisille tällaisia hevoskuureja, jotka tuntuvat vievän terveyden ja mielenrauhan. Joo, olen maassa vaikka onkin viimeinen kuuripäivä. Huoh.

SatuRe: helikobakteeri17.7.2012 17:47
Valehtelematta koko viikon on tuntunut siltä, kuin myrkyttäisi itseään hengiltä. Mitä useamman päivän tätä myrkkyä on syönyt, sitä kamalampi olo...Entä jos olo ei alakaan huomenna kohentua?

refluksikurkkuRe: helikobakteeri17.7.2012 20:20
Toivottaan parasta että helikobakteeri saadaan kuitenkin hengiltä noilla kahdella antibiootilla. Ja kivempi, että ne 3 ekaa päivää sujui suht kummemmitta oireitta vaikka tämä loppupää ei niinkään. Eka etappi on nyt kuitenki miltein takana - hienoa! Yritä vaan juhlistaa ystävän kanssa asiaa jotenkin, jos suinkin jaksat.

Itselläni on ollut aikaisemmin (ennen refluksiaikoja) pari kertaa 2 antibioottikuuria samanaikaisesti mutta ne eivät ole aiheuttaneet sen 7 - 10 päivän muuta kuin (hallittavissa olevaa) ripulointia, joka on häipynyt muistaakseni parin päivän päästä kuurin loppumisesta. Mhb - tuotteita taisi olla ruokavaliossa silloinkin. Toivotaan että oireet häviävät tällä viikkoa!

SatuRe: helikobakteeri17.7.2012 20:49
Toivon tosiaan, että ei menisi enää montaa päivää tämän pahoinvoinnin kanssa. Mietin itse, että mahtaako siitä tulla oireita, kun elimistö ei yhtäkkiä saakaan enää 11 lääkkeen päiväannosta, johon nyt on "tottunut"? Mielialalääkkeethän jätetään porrastaen pois, mutta antibiootit katkaistaan kerrasta. Enää _kaksi_ lääkettä jäljellä, ja kyllä oikeasti ansaitsisin jotkut juhlat, että olen tästä selvinnyt ; ) Soittaessani eilen Mehiläiseen vastaanotosta mulle sanoikin se virkailija, että hyvin hyvin moni jättää tämän kuurin kesken, koska ei jaksa kuurin rankkuutta.

Katsotaan, mikä olo on huomenna, kun lääkkeet jäävät pois...

refluksikurkkuRe: helikobakteeri18.7.2012 9:26
Antibioottia ei onneksi tarvi lopettaa step down - menetelmällä mutta pitempiaikainen happosalpaajan kanssa sitä on maailmalla kylläkin käytetty loiventamassa. Käyttö täytyy olla monen viikon tai niinkuin meillä useammilla kuukausien/vuosien luokkaa, jotta vähitellen lopetusta ylipäätänsä mainitaan edes. Sulla oli onneksi vain 7 päivää.

Oletko ostanut maitohappobakteerien lisäksi mitään mhb - tuotteita (jugurttia, piimää, herajuomia vai mitä ne nyt oli jne)?

Vaikuttaako sulla muuten alussa kuvailemiisi ylävatsaoireisiin ylipäätänsä mikään normiruoka tai oletko huomannut annoskoolla olevan mitään väliä? Esim eri kasvikset tms?

SatuRe: helikobakteeri18.7.2012 9:59
Farmaseutin kehotuksesta syön ainakin vielä muutaman päivä Precosaa, joka on jonkinlainen maitohappobakteerin (2 tabl aamuisin, 2 iltaisin), mutta ei tuttu gefilus tai asidofilus. Jääkaapissa odottaa gefilusmehuja ja jogurtteja, mutta niitä mun ei varmaan kannata syödä yhtä aikaa näiden lääkkeiden kanssa..

Kyllä mulla vaikuttaa ruoat ylävatsaoireisiin aika paljonkin. Jos nälkä on kiljuva ja tulee hotkittua liian nopeasti ja liian paljon, tulee vatsa helposti kipeäksi. Tai ei välttämättä kipeäksi, mutta ikävän tuntuiseksi. Myös rasvaiset ruoat, kuten pitsa (on ehkä hankalin mulle) ja ranskalaiset ovat pahasta. myös kokolihapihviä syön harvoin, sillä sen jälkeen vatsa ei voi hyvin. Letut ja pannari eivät myöskään sovi mulle. Mitä kevyempää ruokaa, sen paremmin vatsa on voinut.

Mut mun oireet eivät ole olleet elämää rajoittavia, vaan lieviä. Siksi ihmettelinkin, että heliko löytyi ja sain vieläpä häätökuurin, vaikka ajattelin ,että olen suht oireeton. Toisaalta mua on koko lähes neljänkymmenen vuoden ikäni vaivannut merkillinen kova ylävatsakipu, joka ilmenee ehkä kerran kuukaudessa. Kipu on oikealla kylkikaaren alla ja säteilee selkään lapaluiden taakse ja pahimmillaan myös alavatsaan oikealle. Kipu on sietämätöntä ja lähes lamaannuttavaa ja lapsena jouduin kerran päivystykseenkin sen takia. Nyt aikuisiällä kivut eivät ole olleet niin kovia tai sitten kipukynnykseni on kasvanut. Olen huomannut, että rentoutuminen auttaa kipuun, jos se on mahdollista. Lasillinen punaviiniä on helpottanut, mutta eniten helpottaa, jos nukahtaa. Aamuisin kipu on yleensä poissa. Särkylääkkeet eivät ole juuri auttaneet...Tämä kipu on jäänyt koko iäkseni selittämättömäksi. Liekö helikobakteerin aikaansaamaa vai sappivaivoja? Kahden viikon päästä menen ylävatsan ultraan, koska lääkärini halusi selvittää, onko sapessa jotain.

Kuuri on lopussa, jee! Mutta olo on ymmärrettävästi vielä tosi heikko. Voi kun pöpö olisi tällä lähtenyt, en enää halua toista kuuria syödä. Mietin, että mahtoiko tuolla hevoskuurilla lähteä myös muut loiset, jos sellaisia sattuisi elimistössä olemaan..? Luin lääkeselosteesta, että samaa lääkettä käytetään myös ameeban häätöön... :O

SatuRe: helikobakteeri19.7.2012 12:53
Toinen päivä hevoskuurin jälkeen. Olo on parempi, jaksan olla ylhäällä lähes normaalisti. Vatsassa on kuitenkin samanlainen tunne kuin vatsataudin jälkeen, eli vatsa tuntuu tyhjältä, hapottomalta ja olo sen takia hömelöltä. Hain tänään apteekista maitohappobakteereja (sisältävät 5 eri maitohappobakteeeria) ja jatkan niiden syöntiä vaikka jouluun asti, jos on tarvis. Pelottaa, mihin kuntoon vatsan oma puolustusjärjestelmä on joutunut...

Outoa on myös se, että mulla on koko ajan nälkä. Tuntuu että vatsa on normaalin tuntuinen, vain jos siellä on koko ajan ruokaa..

Tänään on riesana ollut päänsärky, mutta yritän sinnitellä ilman lääkettä.

SatuRe: helikobakteeri19.7.2012 15:33
...unohdinpa mainita ed. viestiin, että antibioottikuurin jälkeen suuni on ilmeisesti jotenkin tulehtunut. Kieli on vaalean(jopa sinertävän) peitteen peittämä ja takaa jotenkin rakkulaisen oloinen : ( Toinen suupieli aukesi. Vaatiikohan tämä(kin) nyt sitten lääkärissä käynnin vai meneekö itsellään ohi. Kokemuksia?

VaniljaRe: helikobakteeri19.7.2012 15:42
Kovan kuurin olet läpi käynyt Satu. Toivottavasti heliko on hävinnyt lopullisesti. Nyt tosiaan kannattaa hoitaa vatsaa maitohappobakteereilla pidemmän aikaa. Olisikohan sammasta tuo kielen peita, sitähän tulee herkästi antibioottikuurin jälkeen. Auttaisiko Bebhanten imeskelytabletti kielen rakkuloihin? Kannattaa kysäistä apteekista.

SatuRe: helikobakteeri19.7.2012 16:15
On tämä sellainen hevoskuuri ollut, ettei tällaista toiste kyllä haluaisi kokea eikä kenellekään suositella...Mulla on ollut tämän kanssa koko ajan jotenkin huijattu olo, en osaa sitä kauheasti selitellä..En vain arvannut, että tällaisia lääkemääriä ihan oikeasti joudutaan syömään tai että onko sellainen oikeasti elimistölle edes hyväksi? Kumpi on pienempi paha helikobakteeri vai antibiooteilla "leikkiminen"...No joo, syöty on ja hengissä olen, joten tästä vain eteenpäin, tuli mitä tuli.

Kyllä tuo varmaan sammasta voi olla. Täytynee käydä apteekissa mutta jossain toisessa kuin oman kylän, sillä en kehtaa sinne enää mennä, kun olen siellä jo monta kertaa tässä rampannut ; ) Pitääköhän siellä näyttää kieltä? ;P

refluksikurkkuRe: helikobakteeri19.7.2012 20:34
Jeps, maitohappobakteereita ja noita muita niitä sis. vastaavia tuotteita voi syödä nykytiedon mukaan kyllä aika huolettomasti (ellei nyt niistä sitten tule itsessään vatsaoireita). Meillä tuttavapiirissä (ilman mitään vaivoja!) - ja täälläkin muistaakseni - on monia, jotka syö niitä ihan jokapäiväisesti koko ajan. Minä otin tehtäväkseni (kaappien siivoamisen yhteydessä) taas vuoden alussa kertyneiden mh - bakteeripakettien syömisen loppuun ... vielä on Bioteekin Probiootti Plussaa sekä Vitabalansin Labia - ja jossakin muistan jotain Relaa tms.

Olosta ja fiiliksestä huolimatta onneksi et jättänyt lääkekuuria kesken, mikä on kaiketi se huonoin vaihtoehto helikon - tai minkään muun voimakkaan lääkitystä vaativan bakteerin kanssa (kun se jossakin vaiheessa elämää halutaan kuitenkin häätää pois). Ja onhan se ihan lapsiakin ajatellen hyvä saada sun elimistöstä pois. Tsemppiä testauksen odotteluun!

Toivottavasti saat nuo jälkivaivat pois. Suupielien halkeilu paranee itselläni (joka vuosi kylmän sään tullessa tai liian voimakas aukaisu hampussa??) heti reagoituna Dactacort - voiteella nopeasti. Kaveri tai mies apteekkiin hakemaan voidetta :-)?

Suun sammakseen (se hunajavedellä lotrailu yhden päivän ajan + yksi hampaidenpesu välistä pois) käytän tasapainottamaan sitruunanmehua (teelusikallinen kielelle) muutaman päivän ajan. Tähän asti on aina tepsinyt. Toiset on käyttänyt puolukkaa, ( lapsilla vichyä?), tai jotain muuta hapanta.

Onko teillä isotkin grillijuhlat tulossa? Olisiko mahdollista lähteä tuulettumaan kaverin kanssa sen jälkeen oikein kunnolla?

SatuRe: helikobakteeri20.7.2012 9:54
Mä peruin ne grillijuhlat, kun oon vielä niin toipilas. Olo on jo kyllä paljo nparempi, mutta en koe missään tapauksessa olevani vielä terve. Vatsassa on koko ajan outo tunne ja voisin myöskin syödä ihan koko ajan. Vatsa voi parhaiten, kun siellä on ruokaa : ) Eilen grillasimme perheen kesken makkaraa, lisäksi uusia perunoita ja salaattia. Alkoi närästää sen jälkee heti, mutta onneksi olo helpotti puolessa tunnissa.

Koitan tuon kielen kanssa kotikonsteja (puolukka, sitruuna) ja näytän kieltä sitten ensi viikolla työterveyslääkärille, jos vain saan hänelle ajan ; ) Luin vain jostain, että aikuiselta hiiva lähtee kielestä huonosti pois ja voi olla pitkäkin juttu...Itseä se vain huolestuttaa sen takia, että muutaman viikon päästä alkavat työt ja olen puhetyöläinne, joten tällä suulla en pitkiä aikoja voi puhua.

Tsemppiä kaikille tänne, annan kuulua itsestäni aina välillä. Ja kiitos ihanasta tuesta ja neuvoista!

KaarinaRe: helikobakteeri17.4.2013 0:02
Olen 63 vuotias ja minulta löytyi Heliko marraskuussa 2012. Sain häätökuurin ja noin kahden kuukauden kuluttua häädöstä tehtiin tähystys ja jee bakteeri oli kadonnut. Oireina olivat kovat vatsakivut vasemmalla ylhäällä. Kovia on ollut ehkä noin 10 vuoden ajan, menneet aina ohi juomalla Gefilusmehuja ja mustikkasoppaa ja ottamalla Buranaa. Noin kolmen viime vuoden aikana ei sitten enää menneetkään ohi oikein millään. Sitten alkoi tulla hirveän kivuliaita virtsarakon tulehduksi; ihan tajuttomat kivut. Luulen kyllä, että se Heliko meni virtsarakkoonkin.

Hoidon jälkeenkään ei kaikki ruoka oikein sula; esim. vaalea leipä huonosti ja mikä milloinkin. Vatsa on ärtynyt, mutta ei samalla tavalla toiselta sivulta kuin ennen, vaan enemmänkin koko vatsa. Sitten on koko ajan röyhtäilyjä; ruoka ei nouse kurkkuun, vaan pelkästään röyhtäyttää. Lääkäri käski ottaa niitä samoja happosalpaajia kuin häätöhoidon aikana, mutta eivät ne oikein minusta auta ja ihan kuin niistäkin tulisi vatsa kipeäksi.

Paraneekohan tuo röyhtäyttäminen itsekseen?

refluksikurkkuRe: helikobakteeri17.4.2013 8:14
Oletko kokeilluut mitään maitohappobakteereita tai entsyymeitä, joilla jotkut on saanut helpotusta (lääkäri ei välttämättä mainitse näistä)?

Ruisleipä on ainakin sellainen, joka aiheuttaa tuoreena röyhtäisyjä täällä. Tosin syön yleensä pirtellöissä vähän ruisjauhoa ym, joten ruisleivän olen melkein jättänyt kokonaan.

Voihan se olla joku kausioire nyt hoidon jälkeen mutta tietenin vain aika näyttää. Joskus saattaa kestää kauankin, kun vatsa rauhoittuu. Helikokuurin antibiotti on aika voimakasta.

PirjoRe: helikobakteeri12.7.2013 15:53
Hei !
Minulla todettiin helikobakteeri kesän alussa ja söin hevoskuurin..
Onneksi menin tutkimuksiin ja näin asia selvisi.
Loppunäytettä en ole vielä vienyt,. Toivottavasti on häätänyt pöpöt pois.
Ainakin hyvin jakselen : )
Tsemppiä ja aurinkoa kaikille !!!

ViolaRe: helikobakteeri4.9.2013 12:38
Löysin tämän ketjun kun minulla todettiin helikobakteeri ja nyt on kuudes päivä menossa lääkityksen kanssa ja olo on etova, väsyttävä ja huimaava. Olen nivelraumaa sairastava ja yli vuoden syönyt myös verenpainelääkkeitä reumalääkkeiden lisäksi, joten kaikkien näiden yhteisvaikutus varmaan lisää huonoa oloa ja huimausta. Verenpainelääke Losatrix comp aiheuttaa myös ns heitehuimausta. Tiheään pulssiin syön Emconcoria.

Käyn kolmen kuukauden välein labrassa reuman takia ja tänä kesänä Hb aleni 111:een, Crp 65, Eryt myös alle viitearvon, viikon kuluttua Hb 105, Crp 48 ja senkka 74. Siksi otettiin jälleen valtava määrä kokeita, kilpirauhanen ok, munuaiskoe samoin, Ferriitti alhainen, samoin Eryt alle viitearvon, verta ei löytynyt ulostekokeissa mutta heliko löytyi, virtsakoe normaali. Siksi tämä karsea kuuri. En siis mennyt lääkäriin vatsavaivojen takia, eikä minulla ole ollut närästystä.

Koskaan minulla ei ole ollut hyvä Hb-arvo, normaalisti 116-117, useimmiten korkeintaan 120 - 124.

Ensimmäisenä aamuna ottaessani Helikosatsin, ei tuntunut oudolta, iltapäivän 1 tabletti meni myös hyvin, mutta illalla humahti, kuin olisi noussut päähän. Huuliakin puudutti hetken. Siitä asti on huipannut ja etonut kaiken aikaa. En ole kuitenkaan oksentanut. On se melkoinen satsi kun 9 tablettia pitää niellä päivässä, joista 7 on antibioottia. Reuma- ja verenpainelääkkeiden kanssa päiväannos on 14 ja ½-tablettia. Helikon jälkeen alkaa rautakuuri.

Nyt odotan, että Helikokuuri loppuu. Olen mielenkiinnolla lukenut näitä refluksi ja heliko-ketjuja.

TapsaRe: helikobakteeri8.9.2013 19:37
Minulla oli helicobacter pylor, joka diagnosoitiin kevättalvella 1998 vatsalaukun tähystyksen yhteydessä. Helicobakteeri lienee ollut vatsassa lähes 50 vuotta. Lähes jatkuvasti oireili, välillä oli kuitenkin oireettomia jaksoja. Kovat vatsakivut erityisesti yöllä lapsuudesta saakka. Minut ohjattiin jopa psykiatrille vaivojen takia 1970-luvun alkupuolella. Tautia ei tunnettu vielä silloin. Psykofarmakoita syötettiin silloin jopa useita valmisteita päivittäin. Tämä vain pahensi tilannetta. Lopetin itse lääkityksen lääkärien vastustuksesta huolimatta vuonna 1974 enkä sen jälkeen ole koskenut neurolepteihin. Kipujakso kesti muutamasta päivästä joihinkin viikkoihin kerrallaan. Kesällä 1995 vatsasärky oli niin kova, että menin keskellä yötä keskussairaalan poliklinikalle, jossa sain ensiavuksi särkylääkettä. Siellä kerrottiin, mikäli kivut vielä uusiutuvat, niin kehotettiin menemään terveyskeskukseen tarkempiin tutkimuksiin oireiden syyn selvittämiseksi. Refluksioireet alkoivat vuonna 1997. Tosin närästystä on ollut jo 10-ikäisestä saakka. Voimakkaat vatsakivut palasivat syksyllä 1997 ja hakeuduin terveyskeskukseen. Tksta sitten lähete polklinikalle, jossa endoskopia maaliskuussa 1998. Siinä yhteydessä todettiin helicobakteeri, löysä mahanportti ja palleatyrä. Aiheesta tehtiin 3 ohjelmaakin YLEn Radio Suomen "Terveydeksi"-otsikolla. Toimittaja Terttu Lensu tuli tekemään haastattelut minun ja terveyskeskus sekä keskussairaalan kirurgin kanssa kolmeen otteeseen. Ohjelmat ajettiin ulos vuosina 1998 - 1999.
Myös pohjukaissuolen haava löytyi tähystyksessä. Tähystintä ei saatu vatsalaukun alaosaan edes neljässä puolen vuoden välein tehdyissä kontrollitähystyksissäkään, sillä vatsalaukun alaosa on ahtautunut todennäköisesti taudin aikaansaamana. Ensiavuksi annettiin Lanzoa sekä helipak.kuuri. Helicobakteeri läksi häädöllä pois, mutta refluksi paheni sen jälkeen. Häätökuuri aiheutti sivuvaikutuksena ripulin, joka viikossa rauhoitettiin. Suositeltiin myös operaatiota, mutta lääkäri luopui leikkaussuunnitelmasta, kun hän arvioi, että operoimaton vatsa on parempi ratkaisu kuin leikattu. Pohjukaissuolen haavakin lienee ollut jo kymmeniä vuosia.

refluksikurkkuRe: helikobakteeri8.9.2013 19:41
Tervetuloa mukaan Viola ja Tapsa!

Viola, miten kuuri edistyy?

Tapsa, mitkä sun oireet tällä hetkellä on? Oletko joutunut käymään tähystyksissä tuon 90-luvun jälkeen?

TapsaRe: helikobakteeri8.9.2013 20:33
Ne 4 kontrollia tehtiin, eikä sen jälkeen ole tarvinnut käydä endoskopiassa. Oireet pysyvät kurissa Pantoprazolilla tai Somacilla, jota otan tarvittaessa. Jos tulee pahempi takaisinvirtaus, niin silloin otan viikon kuurin kahdesti päivässä.
Kuurien yhteydessä tulee myös sivuvaikutuksia mm. suuhun tulee sammasta, jolloin keskeytän kuurin välittömästi. Samoin ripulia ilmenee sivuvaikutuksena. Myös tällöin lääkitystä ei pidä käyttää, jos ei ole tilapäisesti pakottavaa syytä.
Ainoa oire on happojen nouseminen suuhun yöllä. Olen välillä koko iltapäivän ja illan syömättä. Silloin ei mitään vatsalaukustakaan virtaa suuhun.

ViolaRe: helikobakteeri9.9.2013 11:28
Viime torstai-iltana myöhään söin viimeiset neljä helipakin tablettia eli 1 Zolt, 2 Amorionia ja 1 Trikozolin. Oli ihana tietää, että se oli siinä. Seuraavana päivänä en vielä aloittanut rautakuuria, vaan pidin yhden päivän väliä, koska Obsidanin paketissakin mainitaan, että saattaa tehdä huonon olon ja ties mitä.

Perjantaina kävimme synttäreillä, oloni oli vielä hiukan omituinen, en uskaltanut juoda tervetuliaiskuohariakaan, koska Trikozol voi aiheuttaa vielä pari päivää kuurin jälkeen antabustyyppisen reaktion alkoholin kanssa.

Lauantai-illalla otin ensimmäisen Obsidanin tyhjään mahaan ennen nukkumaan menoa. Näin apteekissa suositeltiin. Ei ole aiheuttanut mitään erikoista oloa.

Syyskuun lopulla otetaan verikoe, onko Hb yhtään parantunut ja joulukuussa otetaan koe, löytyykö enää helikoa.

KaarinaRe: helikobakteeri14.9.2013 9:00
Minulla löytyi vatsalaukun tähystyksen yhteydessä Heliko. Illalla otin ensimmäiset tabletit ja täytyy sanoa, että pelottaa tämä kuuri kokonaisuudessaan. Mutta jos tällä kuurilla voidaan ehkäistä mahasyövän tulo, se on paikallaan. Yksi tuttavani muutama vuosi sitten sairasti Helikon, sai siihen kuurin ja lopulta mahasyöpä ve hengen. Hirveää katseltavaa se oli..

ViolaRe: helikobakteeri17.9.2013 14:34
Hei Kaarina. Miten sinulla on helikokuuri edennyt? Sinulla löydettiin heliko vatsalaukun tähystyksellä, minulta löydettiin ulostenäytteestä. Minua ei ole tähystetty koskaan eli sinulla oli siis vaivoja vatsastasi johtuen jo kauan? Minulta löytyi huonon hemoglobiinin syyn etsinnässä. Tuskin huono Hb:ni oli helikon syytä. Nyt syön rautalääke Obsidania ja se pitää vatsan löysänä, joten tuskin Hb:ni senkään avulla paranee.

Tsemppiä sinulle!

NinnaRe: helikobakteeri25.10.2013 11:39
Hei! Olen 22-vuotias ja tänään todettiin helikobakteeri. Kohta pitäisi käydä apteekista hakemassa hevos-kuuri. Zolttia olen syönyt nyt jo viikon verran. Pelottaa hirveästi juurikin nuo kuurin aiheuttamat sivuvaikutukset sekä mahasyöpä. Testin tulokset sain hoitajalta joka ei osannut kertoa helikosta tai sen vaarallisuudesta/vaarattomuudesta. Eli ainoastaan netti on toiminut tietolähteenä. Mietin, että mikäli heliko ei katoa kuurin jälkeen, voiko siitä olla haittaa esim. Raskaana ollessa? Olemme mieheni kanssa jättämässä ehkäsyä, joten olisi hyvä tietää miten kannattaa edetä! Tsemppiä kaikille hb:sta kärsiville!

SatuRe: helikobakteeri8.11.2013 17:11
Hei taas tänne kaikille!

Vuosi on vierähtänyt helikon toteamisesta ja nyt olisi viikon päästä edessä taas hevoskuuri, eli uudi yritys helokobakteerin häätämiseksi. Helikohan löytyi mulla verikokeiden perusteella, sain häätökuuriksi Helipak T-kuurin, ei auttanut. Kuuri meinasi viedä hengen, tai ainakin siltä se tuntui :P Otin vuoden aikalisän koko helkoon ja nyt (ollessani töistä vuorotteluvapaalla jouluun asti) olen taas vanhan tutun asian äärellä: hevoskuuri pitäisi aloittaa, tällä kertaa Helipak K -kuuri. Kävin vatsalaukun tähystyksessä, jossa ei löytynyt refluksia (jee!), ei palleatyrää (jee!) eikä mitään muutakaan vaivaa vatsasta. Vain heliko, joka nyt pitäisi häätää. Pelottaa tuo kuuri taas...

...Nyt kysynkin, millaisia kokemuksia täällä on nimenomaan Helipak K -kuurista? Miten olette sitä sietäneet, vai onko ollut hankala kestää?

Kaikkea hyvää tänne!

TuulikkiRe: helikobakteeri18.11.2013 10:25
Hei!

minulla on ollut vuosia epämääräisiä ylävatsakipuja, ensin tätä hoidettiin tulehduskipulääkkeiden aiheuttamana vaivana (migreeni tausta) heliko testattiin ulosteesta ensimmäisen kerran v. 2009 mutta silloin tulos oli negatiivinen -syykin tähän selvisi - söin saman aikaisesti vatsansuojalääkettä joten tulos ei silloin ollut oikea, nyt testattiin verestä ja arvo oli huikeat 128- söin kuurin ja nyt olen viikon vatsansuojalääkkeellä sitten kolme ilman mitään ja sitten otetaan uusi koe. Mutta kivut ovat edelleen ja yöt huonoja kun vatsaa polttaa. Tähystystä eiole vielä tehty eikä ultrattu.

SatuRe: helikobakteeri18.11.2013 10:37
No niin, tänään aloitin Helipak K-kuurin ja saan nähdä, kuinka käy....Luin noita aikaisempia kirjoituksiani ja mieleeni palautui elävästi tuon reilu vuosi sitten ottamani Helipak T-kuurin kamaluudet. Kolmantena kuuripäivänä alkoi antibiootit potkia vastaan ja loppua kohden olo olo todella heikko...Täytyy toivoa, että elimistö kestää paremmin tämän Helipak K-kuurin.

Tässähän antibiootteina ovat Amorion ja Zeclar ja vatsansuojalääkkeenä Zolt. Millaisia kokemuksia teillä Helipak K:sta?

SatuRe: helikobakteeri21.11.2013 20:42
Neljä päivää Helipak K-kuurista takanapäin. Sivuoireita on ollut: kuvotusta, unettomuutta, vatsan pullottamista, palelua. Jotenkin olen onnistunut kuitenkin olemaan tolpillani. Onneksi en ole juuri nyt töissä, sinne en varmaankaan jaksaisi raahautua.

Nyt mietityttää (paitis tuo kamala 3000mg antibiootteja/vrk) myös se, millaiseen jamaan antibiootit saavat suolistoni ja vatsani. Kuinka paljon kuluu aikaa, että elimistö toipuu ennalleen? Otin poikanikin eskarista pois pariksi päiväksi ihan sen takia, että siellä on oksennustautia liikkeellä. Jos sen nyt saisin, kuuri ei tehoaisi ja millaiseen kuntoon tauti saattaisi mut viedä.

Täällä ei taida tällä hetkellä olla kovin montaa tästä pöpöstä kärsiviä?

ASRe: helikobakteeri24.11.2013 13:37
Minä aloitin tänään Helikobakt T. Mitenkähän nuo aikataulutukset, vielä en ole edes ehtiny syödä ruokaa kun en huomannut ajoissa syömisrajoitusta. Otan nyt aamulla klo 9, sitten klo 13, 15, 17, ja ilta 21. Suussa alkoi maistua melkein heti outo imelämetalli. Näitä kirjoituksia kun luin niin hirvittää..
Mulla oli kamalat ylävatsakivut 2v sitten, sain Nexium-kuurin. Vuosi sitten tehtiin gastroskopia. Todettiin keliakia, heliko, ja mahaläppä falskaa. Kesällä alkoi "raskausturvotus", ja ripulointi 1-3krt vko. Muuten enempi ummetus, ja uloste aika lailla jäniksenpapana-tyyliä, paitsi jos syön kunnolla suklaata. Toimii maha paremmin.

refluksikurkkuRe: helikobakteeri24.11.2013 15:21
Seikka mikä ei tule lääkärissä esille on myös se, että niinkuin aikaisemmin oli jossakin puhetta helikon epäiläään suuresti tarttuvan ylipäätänsä siltä lähipiiriltä, niin itse testauttaisin ehdottomasti joskus tulevaisuudessa (vuosien päästä) myös jälkikasvun ...

SatuRe: helikobakteeri24.11.2013 19:51
Mä pelkään, että olen siirtänyt helikon lapsiini :( Tosin en haluaisi, että he joutuvat tällaista kuuria syömään. Minusta tämä hevoskuuri on jo venäläistä rulettia :P

AS:mä söin viime kesänä tuon Helipak T-kuurin (kun olen luullut ,että olen allerginen penisilliinille, vaikken olekaan...tää on pitkä tarina...) mutta se ei auttanut. Kuuri oli raskas, toivottavasti kestät sen hyvin. Syö EHDOTTOMASTI kahdesti päivässä 2kpl kerrallaan PRECOSAA kuurin aikana. Se on paras probiootti ehkäisemään vakavaa antibioottiripulia.

Mä mietin, mikseivät lääkärit anna mitään ruokavalion/maitohappobakteerin käyttöohjeita tällaisten poikkeuksellisten kuurien aikana? Harvojen ihmisten tarvitsee elämänsä aikana syödä tällaista määrää antibiootteja viikossa.

SatuRe: helikobakteeri24.11.2013 19:54
Tietääkö muuten kukaan, että voiko helikon saada bumerangina takaisin vaikkapa puolisolta, jos tämäkin tietämättään kantaa helikobakteeria? Pussailuahan ei kai kukaan halua elämästään kokonaan rajoittaa ;) Jos saan helikon tällä kertaa häädettyä, en halua, että vuoden päästä taas totean kantavani sitä :(

ASRe: helikobakteeri25.11.2013 17:22
Toinen päivä menossa. Toistaiseksi ei muita tuntemuksia, kuin se ällö maku suussa, lievä aavistuskuvotus, nielua ja keuhkojen aluetta polttelee. Kiitos Satu vinkistä, täytyy hakea tuota Precosaa.
Mies kertoi vasta, että hänellä olisi hoidettu heliko 10v sitten. Kyllä itselläkin mietityttää, että tarttuuko tämä ja millä lailla.

SatuRe: helikobakteeri25.11.2013 17:25
Mulla kuuri ohi, jee! Mutta tänään ilmaantui koko kroppaa peittävä ihottuma, joka muistuttaa nokkosrokkoa. Pitääköhän tästä olla huolissaan? :O

ASRe: helikobakteeri25.11.2013 22:19
Satu: mulla kävi noin kun söin poskiontelotulehdukseen amoksisillisiiniä(kirjoitinkohan oikein..) Käsivarsiin tuli jotain ihottumareaktioita kun kuuri loppui. Olikohan 20 tablettia vai 10, en kyllä muista.

SatuRe: helikobakteeri26.11.2013 2:13
En saa nukuttua, kun pohdin oireitani, jotka ovat ilmaantuneet nyt yli vuorokausi kuurin loputtua...Ihottumaa ja vatsakin kipuilee. Pelkään kuollakseni, että saan sen vakavan ripulin tai jonkin muun sairaalahoitoa vaativan tilan. Tämä helikon häätökuuri tuntuu yhä enemmän elimistön totaaliselta myrkyttämiseltä. Ikinä en tähän enää lähde, vaan todellaki mieluummin käyn sitten vaikka tähystyksessä vuosittain, jos tarve. Toivottavasti nämä pelot ovat vain unettoman mörköjä :P

MallaRe: helikobakteeri27.11.2013 14:23
Satu, satuin lukemaan Terveyskirjaston sivuilta jotain tähän tapaan:

'Helikobakteerin häätökuurin jälkeen syödään useita viikkoja happosalpaajaa.'

Tästä oli jossain puhetta mutten muista missä. Ei minullekaan lääkäri heti salpaajia määrännyt, vasta sitten kun vatsani tuli tajuttoman kipeäksi. Kannattaisiko sinun kysyä lääkäriltäsi?

Miten voit nyt!

ASRe: helikobakteeri27.11.2013 22:42
4 päivää takana. Tänään vasta sain Precosaa. Nyt ei ole ollut muita oireita kuin ällökuvotus, melkein oksensin aamulla, suussa kokoajan tunkkainen maku, jalat tuntuu kasvukipuisilta tms. Heräilen vähän väliä.

SIRe: helikobakteeri28.11.2013 17:29
Heippa kaikki, olen itse käynyt nyt kaiken kaikkiaan 3 kertaa helikon häätöhoidon, ensimmäinen meni pieleen vuosia sitten ja tähän ei tehty kontrollia (asuin ulkomailla enkä tajunnut mennä kontrollitesteihin itsenäisesti). Kesällä otin Helipak K kuurin, se epäonnistui ja Helipak T viimeisimpänä tänä syksynä. Juuri sain tulokset että edelleenkin bakteeri jyllää mahassa. Kokemuksena voin sanoa että kumpainenkin kuuri on omalla tavallaan järkyttävää, Helipak K oksetti enemmän kun taas Helipak T vie täysin voimat ja mahaa viiltelee ja pistelee erikoisesti. Jos joutuisin jomman kumman uudelleen valitsemaan ottaisin tuon T-hoidon, se on sentään lyhyempi vaikka tekee olon kyllä todella huonoksi. Happosalpaajia ei ole mulle määrätty yhdenkään kuurin jälkeen -erikoista!

Kummankin kuurin jälkeen olo oli heti hieman parempi mutta sitten parin viikon sisään alkoi taas sama turvotus, närästys ja muu maha-oireilu.

Tähystys on nyt ensimmäistä kertaa edessä ja pelottaa ihan hirveästi, saakohan siihen jonkinlaista nukutusta? Voiko joku antaa jotain vinkkejä tähän?

MallaRe: helikobakteeri28.11.2013 20:37
Hei SI, tähystys voidaan tehdä humautusnukutuksessa (en tiedä onko oikea termi). Lue alla olevasta ketjusta 'Tähystys - kuinka usein'. Itse olen menossa tähystykseen nielupuudutuksella. Kerran on tehty ilman mitään droppeja. Ei miellyttävää, mutta se kestää vain muutamia minuutteja.

SatuRe: helikobakteeri28.11.2013 20:37
Mulle ei ole näiden kahden kuurin aikana koskaan puhuttu happosalpaajista, enkä sit ole niistä tajunnut kysyäkään, vaan olen muita huoliani purkanut, jos olen päässyt lääkärin kanssa uudelleen keskusteluun. Nyt en ole saanut edes soittoaikaa lääkärilleni, joka on kovin kiireinen työskennellessään sekä yksityisellä että julkisella puolella. Onneksi mulla ei ole enää ollut vatsavaivoja ja ihottumakin alkaa rauhoittua. Tänään mua tosin on vaivannut kummallinen jähmeyden tunne, ajatuksia on ollut vaikea pitää kasassa. Sivuoireinahan häätökuurissa on vaikka mitä: kuurous, sokeus, itsensä tunteminen vieraaksi, aivohalvaus... Jälkitaudit ja -tilat tuntuvat niin karmivilta, että mä olen jo päättänyt, että pidän sen pöpön, jos nyt ei lähde. Mullahan heliko on ollut aina lähes oireeton tai sit sellainen ,että olen sen kanssa aina pärjännyt. Nytkin kuukaúsi sitten tehdyssä tähystyksessä vatsa oli oikein hyvässä kunnossa.

Ovatko lääkärit oikeasti tietoisia siitä, mtä tällaiset hevoskuurit elimistölle aiheuttavat? Vatsan ja suolisston floorahan voi vuosiksi tuhoutua. Voiko häätö aiheuttaa enemmän pahaa kuin hyvää? Mua kiinnostavat nämä jutut. Jos heliko on ollut minulla jopa lähes 40v, onko siitä minulle ollut haittaa? Jospa elimistöni on tottunut siihen, jospa se ei osaa olla ilman helikoa..? Jostain olen jopa lukenut, että heliko voi myös suojata joiltakin taudeilta...

SI, hatunnosto sinulle, että jaksat häätökuuria jo kolmatta kertaa, itse en siihen jaksaisi alkaa. Minä sain esilääkityksen tähystykseen suonen kautta kanyylilla. Saat varmasti esilääkityksen, kun vain sitä vaadit. Helppo toimenpide, kun en tiennyt mistään mitään ;) Tästä olen kirjoittanut ylempänä tai sitten toisessa viestiketjussa.

ASRe: helikobakteeri28.11.2013 22:09
Vielä 2 päivää jäljellä. On niin hilkulla ettei oksenna. Maha on vähän löysällä nyt. Suusta se kamala maku ei lähde koko päivänä, yäk! Precosa maistuu hirveälle, mutta olen kuitenkin sinnillä niellyt. Viime yönä en juuri nukkunut. Palelin niin kovasti. Se kuitenkin on mulla ihan normaalia, peittoja joskus 4 päällä.. Nyt oli vain 2, ja tyhmä olin kun villasukat ja villatakin(niin...palelen..)otin pois. Olisi ollut paksu viltti tuolin reunalla, mutten kyennyt nousemaan peittojen alta, olin jääkylmä. Gastroskopiasta omalla kohdallani kävi niin, etten pyynnöstä huolimatta saanut rauhoittavaa. Olin pelostani ajanvarauksessa maininnut ja sanoivat silloin että kyllä saa tarvittaessa rauhoittavaa. Humautuksesta mainitsivat, että vain lapset.. No enpä mennyt kontrolliin enää, kun jäi vähän paska fiilis vaikka siitä selvisinkin.

SIRe: helikobakteeri29.11.2013 0:30
Kiitos Malla ja Satu! Ja tsemppia AS, loppuun asti vaan sisukkaasti! Koetan olla extra sinnikäs vaatimaan "humautuksia" ja kaikkia droppeja mitä nyt sitten onkaan mahdollista - tavallaan hyvä että vihdoin tutkivat tuon mahan ja miksi heliko ei suostu lähtemään. Aina parempi tietää kuin olla pimennossa.

ASRe: helikobakteeri29.11.2013 22:18
Päivä 6, iltalääkkeet otin n.21.30, ja hetken päästä jysähti.. Olo kuin olis vetäny pikakännit.. Pää tuntuu raskaalta ja silmissä hidastettu filmi. Huh. Onneksi ei ole oksettanut enää tämän aamun jälkeen. Vielä huominen..

Kiitokset tsempeistä :)

SatuRe: helikobakteeri29.11.2013 23:35
Jaksaa jaksaa, AS! Voiton puolella olet jo :) Tuttuja tuntemuksia kaikki nuo...Onneksi nyt - kohta viikko viimeisestä lääkkeestä -alkaa näkyä valoa tunnelin päässä ;)

jariRe: helikobakteeri30.11.2013 6:14
sain kanssa helikohäätö reseptin täytyy mennä tänään se hakemaan toivotaan että päästään pienillä oireilla..

ASRe: helikobakteeri1.12.2013 20:54
Eilen siis loppui kuuri, onni ja autuus.. Se oksetusolo iski takaisinkin vielä.. Tänään on tuntunut kuin vuoristorata olisi mahassa, pistelyä, ja röyhtäillyt olen useasti. Saa nähdä kuinka monta päivää menee että kroppa rauhoittuu. Maha on rantapallo, ja tuplaantuu kun syö. Vasta olin niin hoikka, ja nyt kesän lopulta aloin paisua valtavasti. En kyllä yhtään ihmettele, jos joku on odotellut perheenlisäystä tapahtuvaksi.. Luulin itsekin ;)

Tsemppiä kaikille :)

ASRe: helikobakteeri10.12.2013 19:18
Hieman kuulumisia :)
Poissa on oksetusolo ja kireä pingotus mahassa. Nyt turvotus on sellaista normaalin tuntoista. Toistaiseksi ei ole jäniksenpapanoitakaan ollut :) Maha toimii suht ok. Olen alkanut juoda ab-piimää. Tekee hyvää luustollekin; osteoporoosi enkä juo maitoa..

ASRe: helikobakteeri30.12.2013 10:39
Sellaista kysyn, kun nyt ollut n.3vkon ajan outoa huimausta,mistä voi johtua? Ihan sama onko syönyt vai ei, huimaus iskee kun kääntää kylkeä, nousee istualleen, seisomaan.. Saa olla tosi varovainen kun yrittää jalkeille, lähtee aivan karusellina kaikki, ja saatan lysähtää takaisin istualleen. Voiko johtua tuon kuurin rankkuudesta? Vain ulkona liikkuessa ei pyörrytä.

SatuRe: helikobakteeri2.1.2014 13:55
AS, tuntuu kyllä oudolta, että huimaus liittyisi enää tuohon kuuriin, kun sinullakin sen loppumisesta on jo niin kauan. Voisiko olla tasapainoelimessä tulehdus, eli ns. kiertohuimausta? Toisaalta siihen liittyy myös oksettavaa oloa ja ihan oksenteluakin ja vaatii kyllä aina varmaan lääkärikäynnin, sillä oireet ovat usein niin rajut. Toivottavasti menee ohi tuollainen huimaus.


Tulkaahan muuten kertomaan, miten helikon kanssa on käynyt, kun olette käyneet testeissä. Minulla muistaakseni puhallustesti 20.1. Tulen sitten kertomaan, lähtikö pöpö.

sokkeRe: helikobakteeri8.1.2014 22:23
Viime keväänä minullakin oli häätökuuri, oireita ollut jo vuosia ennenkuin otettiin helikobagteeri näyte. oireet olivat; närästys, kovia kipuja oikealla ylävatsassa ja suolisto toimi liikaa tai liian vähän. Refluksia myös todettiin ja ääneni on ollut vuosia pois ja ennen rakastin esim.laulamista ja nykyään tunnen olevani kuin korppikotka...eli satunnaisesti on normaali ääni saatika, että laulaa voisi. Minulla on myös krooninen astma, joka myös voi aiheuttaa äänen käheytymistä..niin minulla kuuri auttoi eikä se nyt ihan mahdoton kuuri ole enkä kovin pahoja haittavaikutuksiakaan huomannut... pahaa makua suussa...ei kuitenkaan niin paha helikon oireisiin verrattuna ( : tarkastettiin puolen vuoden kuluttua eikä ollut enään bagteeria. Nyt on kylläkin tullut uudelleen samanlaisia oireita...ehkä käyn ottamassa uuden näytteen vielä varmuudeksi vaikka tiedän, että jos vatsahaavoja yms. on ehtinyt olla pitkään niin ei sitä heti limakalvot palaudu normaaliksi, siksi syön vieläkin vatsansuojalääkkeitä.

SatuRe: helikobakteeri30.1.2014 13:14
Hei taas tänne!

Tänään sain soiton lääkäriltäni ja jes, helikobakteeri on häätynyt, tulos NEGATIIVINEN! :)

Nyt sitten toivon, ettei tule mistään enää takaisin kummittelemaan vaan saan elää normaalia hyvää elämää. Oireitahan mulla välillä on ollut, mutta noin yleensä ottaen vatsa on ollut aika hyvässä kunnossa koko talven.

Tulen tänne välillä kuulumisianne lueskelemaan ja toivon kaikille terveyttä ja helikopositiivisille tsemppejä häätöhoitoihin! Toivottavastoi pöpö lähtee!

Kevään odotusta kaikille!

ASRe: helikobakteeri9.2.2014 14:19
Onnea Satu vapaudesta :D Mulle ei mainittu sanaakaan tuosta puhallustestistä, mutta aion omin nokkineni yrittää labran senkin tekemään kun käyn verikokeissa kohtapuoliin. Maha tosiaan toimi kuukauden kuurin jälkeen, nyt on jänislinja taas. Tuosta huimauksesta lääkäri arveli että niskahartiajännitys aiheuttaa, koska asentohuimaustesti meni ok. Sen oireet mulla kylläkin on kuten aiemmin kirjoitin, eli edelleen nuo kyljen kääntämiset ja makuulta istualleen nousu meinaa viedä tajun. Katsotaan nyt mitä verikokeet sanoo ja fysioterapiaan on lähete myös. Ilmoittelenpa sitten kun asiat etenee!

KkRe: helikobakteeri11.2.2014 21:03
Sain kaksi päivää sitten helipak-A kuurini loppuun. Kuuri meni muuten todella hyvin. Mutta nämä kuurin jälkeiset päivät ovat olleet kaikkein rankimmat! Kuvottaa, vatsa on todella kipeä ennimmäkseen tuolta suoliston puolelta, ei niinkään ylävatsassa. Vessassa saa ravata jatkuvasti, muttei ole kuitenkaan ripulia. Käytin kuurin ajan precosaa joka aiheutti jonkin verran ummetusta. Voiko tämä olla vain tuon precosan jälkeinen tyhjennystila vai vaurioittiko kuuri suolistoani vai mitä tämä on??? Luulin että kun kuuri on ohi vatsavaivani olisivat vihdoin historiaa vaan ei! Kyllä tämä on jotain paljon pahempaa!!

SIRe: helikobakteeri12.2.2014 0:15
@Kk, mulla oli todella huono olo kuurien jälkeenkin, sulla vasta 2 päivää joten voit odottaa vielä tovin ennenkuin olo normalisoituu. Kuuri on todella rankka mahalle, ja se voi viedä viikonkin jos toisen. Toinen vaihtoehto on että kuuri ei vielä purrut, toivotaan että silti onnistui!

Mulla tähystys lähenee, ensi kuussa ja silloin säätävät mulle uuden helikokuurin kun mikään yleisistä ei ole auttanut. Paljon tsemppiä kaikille jotka vielä tilanteessa elävät. Hienoa Satu että olet päässyt vihdoin epähalutusta vieraasta eroon:)!!!

KkRe: helikobakteeri12.2.2014 10:48
Kiitos SI viestistäsi!:)

Ikävää ettei näistä jälkioireista kerrota etukäteen. Kuurin rankkuudesta kyllä varoitetaan, mutta ei siitä että huono olo ja vatsakivut voivat alkaa myös vasta kuurin jälkeen.

Ihmettelen myös miksei kuuria voida laatia aina helikokannan mukaiseksi jos heliko tähystyksessä todetaan. Itsekin pelkään, että tämä ei ole yhdellä häädöllä ohi vaan tarvitaan lisää häätöjä. Mutta jos kanta olisi jo määritetty voisi kaikki olla yhdellä häädöllä ohi!

SatuRe: helikobakteeri15.2.2014 21:33
Tsemppiä kaikille helikobakteerin häätökuurin kanssa kamppaileville! Itse söin kaksi kuuria ja ensimmäinen oli rankempi kuin toinen. Sen muistan, että voimat alkoivat aika pian palautua kuurin loppumisen jälkeen, jo parissa päivässä. Itse olin onnekas, etten kärsinyt vatsakivuista, mutta muistan olon olleen oksettavan.

Iloinen olen, että helikobakteeri minulta lähti, mutta itse asiassa vatsani ei ole voinut yhtään paremmin kuin bakteerin aikanakaan. Ylävatsan turvottelu on yhä tuttua sekä ajoittaiset kivut oikean kylkikaaren alla. Olenkin kuullut, että aika harvoilla vatsan toiminta tai yleensäkään olotila ratkaisevasti muuttuu pöpön häädyttyä. Olen jopa miettinyt, että jos olen kantanut bakteeria vaikkapa lähes 40 vuotta, voiko bakteerin häätyminen elimistöstä olla jopa jollain tavalla haitaksi. Vatsahan on iköön kuin tottunut bakteeriin vuosien ja vuosikymmenien aikana...

Toinen juttu, mitä olen miettinyt, on se, että vaikka puhallustesti nyt näyttikin negatiivista tulosta, voiko jokin bakteeri olla jäänyt uinumaan ja aktivoituu ja lisääntyy jossain vaiheessa...Voiko helikobakteerista siis oikeasti päästä lopullisesti eroon?

AIRe: helikobakteeri16.2.2014 10:26
Neljännen helikohoidon jälkeen jaan oman tarinani tänne.
Närästysoireet (Rinnan polttelu, jatkuvat vatsakivut, äänen käheys. Limaa kurkussa, kuristava tunne) alkoivat iteselläni pari vuotta sitten ja gastroskopian yhteydessä todettiin heliko Tammikuussa 2013.
Hoito aloitettiin helipac hoidoilla, joista 2 ensimmäistä epäonnistui. Tämän jälkeen kokeiltiin Gastroenterologin "räätälöimää" kuuria (Amorion, Esomeprazol + joku mitä en muista). Hoito epäonnistui.

Lokakuussa 2013 istuin taas Gastroenterologin vastaanotolla hiukan epätoivoisin fiiliksin. Tuomio oli multiresistentti helico ja vaihtoehtona oli kuulema vielä yksi lääke; Ansatipin niminen, ilmeisesti alunperin tuberguloosin hoitoon tarkoitettu antibiootti.
Popsin tätä 300 Euroa maksavaa lääkettä pari viikkoa yhdessä esomeprazolin ja Amorionin kanssa. Parhaimmillaan kuumetta nousi 39 astetta neljäksi päiväksi ja olo oli muutenkin aika surkea.
Vatsaoireet helpottivat kuurin ajaksi, mutta palasivat heti kuurin loputtua. Olin henkisesti aika rikki, mutta joulukuun alusta alkaen vatsakivut ovat pikkuhiljaa helpottaneet ja joulun aikoihin tehdyssä kontrollissa todettiin bakteerin kadonneen. Syön edelleen 40mg esomeprazolia päivittäin, mutta nyt on aika voittaja fiilis.
Tosin kurkkurefluksin oireet eivät ole vielä hävinneet mihinkään, mutta elämä on sentään pääosin kivutonta.

SIRe: helikobakteeri17.2.2014 18:17
@Satu, mulla on aivan sama juttu kuin sulla. Outo kipu oikean kylkikaaren alla. Helikohoitojen yhteydessä otettiin myös röntgenit varmuuden vuoksi koska valittelin pistävää kipua kyljessä. Se on välillä ihan normaali ja sitten taas pistelee. Mitään ei röntgeneistä selvinnyt, ja mulle sanottiin että on lihaksista varmaan kyse..hmm. Voisikohan olla helikon tekemää. Mulla vielä jyllää tuo bakteeri ja pääsen tähystykseen maaliskuun alussa. @AI, hurja tarina. Itselläni 3 helikohoitoa taustalla ja niin toivoin että tuo Gastroenterologin & tähystyksen combo saa selvyyden ja vihdoinkin oikeat lääkkeet. Ihanaa silti kuulla että sä olet nyt saanut olon paremmaksi!

SatuRe: helikobakteeri18.2.2014 20:36
SI, mulla tuota oikean kylkikaaren kipuilua ollut lapsesta asti. Lapsena kivut olivat niin kovia, että jouduin välillä päivystykseen. Kipukohtausten aikana en voi syödä mitään, särkylääkkeet eivät auta, vain uni auttaa. Silloin lääkärit totesivat, että kyseessä tod.näk. jokin lihaskramppi. Nykyisin kivut ehkä lievemmät ja lääkärit ovat selittäneet, että kyseessä voi olla paksusuolen jyrkkään mutkaan jäävä ilma, joka venyttää suolta ja aiheuttaa kipua. Multa on ultrattu sappi, joten sappikiviäkään ei mulla ole. Tämä kipuilu on aika mysteeri. Mut tosiaan, vaikka bakteeri multa lähti, ei ylävatsan olotila ole ratkaisevasti muuttunut.

AIRe: helikobakteeri20.2.2014 0:37
@Satu & SI
Itselläni oireisiin liittyi tuo sama vasemman kyljen kipuilu. Ultra ja kolonoskopia tehty ja paras diagnoosi oli tuo ärtyvä suolenmutka. Tuohon on auttanut visiblin iltaisin otettuna.
Jotenkin olen siinä uskossa, että heliko voi olla osasyyllinen noiden oireiden takana.Ainakin itselläni myös kylkikivut ovat selkeästi helpottaneet. Lieneekö sitten stressi Se päätekijä.
Jos bakteeri on sitkeä, ottakaa puheeksi lääkärin kanssa tuo edellisessä viestissä mainitsemani lääke.

refluksikurkkuRe: helikobakteeri20.2.2014 1:21
AI, onneksi olkoon että olet saanut sinulla kehittyneen multiresistenssin helikon vihdoinkin häädettyä!

Bad TummyRe: helikobakteeri20.2.2014 20:09
V. 2012 häädetty heliko uusiutui. Sain tänään tulokset. Mieli on todella maassa, vaikken kokenut itse kuuria mitenkään kivulloisena. Saapa nähdä kuinka tämän toisen kerran käy. Tsemppiä kaikille asian kanssa painiskeleville ja kiinnostaisi todella kovasti saada tietoa oireistanne, niistä "vähäpätöisimmistäkin".

SiiriRe: helikobakteeri20.2.2014 21:25
Hei Bad Tummy, tarkoitatko, että todella uusiutui, että oliko siis otettu kontrollit, että häätö olisi onnistunut ?

SatuRe: helikobakteeri22.2.2014 12:48
Mua myös vaivaa se, että voiko helikobakteeri tosiaan uusia? Lääkärit olivat sitä mieltä, että ei uusisi, koska sen saa käytännössä aina lapsena. Ei kuulemma helposti tartu ihmisestä toiseen esim. suukottelun välityksellä. Tosin olen itse miettinyt ,että jos vaikka puoliso oireettomana kantaa helikobakteeria, siirtyykö se kuitenkin jossain vaiheessa itselle :/

Bad TummyRe: helikobakteeri22.2.2014 18:48
Siiri: näin todellakin lääkäri sen kertoi. 2012 hoidon jälkeen kontrolli oli puhdas. Nyt uusinut. En käsitä kuinka tämä on mahdollista mutta selvittelen asiaa.

HelenaRe: helikobakteeri5.3.2014 0:16
Mulla häädettiin helikobakteeri v. 1994. Ensimmäinen häätö ei onnistunut mutta toinen tehosi. Nyt kävin gastroskopiassa ja todettiin bakteerin uusiutuneen. ilmeisesti aktiivinen unohtaminen on estää minua muistamasta kuinka rankka häätö oli, mutta silloinen naapurini muistaa minun valittaneen kuurin rankkuutta.
Huono olo minulla on useinkin (johtuen kai bakteerista) mutta oksentanut en kuitenkaan vielä ole. Hirvittää tuo tuleva häätö.

ASRe: helikobakteeri17.3.2014 21:48
Jippii, heliko on poistunut :D Muita ongelmia vielä piisaa, mutta tuo bakteerihirviö onneksi taltutettu! Kiitokset palstalaisille tuesta ja neuvoista, ja hyvää kevättalvea kaikille :)

SIRe: helikobakteeri19.3.2014 19:40
Hienoa AS!!!
Mulla oli tähystys kuukauden alussa, ihan mahtava lääkäri tampereen hatanpäällä! Jos joku haluaa nimen voin kaivaa sen jostain, operaatio oli jännityksestä huolimatta ok, lääkäri ja hoitajat osasivat rauhoittaa panikoivaa potilasta;) ja ammattitaitoa löytyi vertaansa vailla. Kysyin oudosta kylkikivusta ja lääkäri osasi kertoa että kuuluu usein helikobakteerista kärsiville sivuoireena. Kerron tuloksista sitten lisää kun 8.4. saan vihdoin kaikista näytteistä tiedot.

TiinaRe: helikobakteeri26.3.2014 0:49
Mulla todettiin heliko 6.3. Rovaniemellä. LKS - lääkäri laittoi reseptin ja päivää myöhemmin myös diagnoosin postissa. Ei mitään selityksiäeikä ohjeistusta. En nyt tiedä mitä kuurin jälkeen pitäisi tai ei pitäisi syödä!?

Nyt on menossa Helipak K - kuurin kudes päivä. Mulla tuntuu reisissä ja oikeassa kädessä heikotusta, kylkikivut ei ole lähteny vielä minnekään ja lisäksi oikeaa rintaa on pistellyt tänään, mahassa on ontto tunne, turvotusta ja kaasua. Syön samalla apteekkarin kuuri - meitohappobakteereita. Jotenkin tuntuu ettei tämä "hevoskuuri" tehoa minun helikoon :/

Tämä ketju antaa tosi synkän kuvan tästä taudista. Tosi monilla se on uusinut / sitä ei ole saatu häädettyä. Ja maha on myös yleensä kuurin jälkeen huonossa kunnossa pitkään... ei yhtään pelasta tilannetta, ettei lääkärit puhu potilaille :0

Diagnoosin lopussa luki, että kontrolli syksyllä! Siihenhän on puoli vuotta! Jos kivut jatkuu, taidan hipsiä lääkäriin jo aiemmin!

SatuRe: helikobakteeri28.3.2014 20:05
Hienoa AS! Toivotaan, ett' pöpö pysyy poissa :) Minulla kylkikivut eivät ole hävinneet minnekään, vaikka pöpö kaiketi on hävinnyt, ellei ole sitten jo tullut takaisin. Oleellisesti vatsan olotila ei muutenkaan ole muuttunut, eli samat vaivat (turvotus, täysinäisyyden tunne ym.) vaivaavat aina silloin tällöin. Nyt mulla on viikon ollut vatsa löysällä, mikä ihan poikkeuksellista mulle. Pikemminkin kärsin ummetuksesta.

Mutta, kaikesta huolimatta hyvää kevättä kaikille! ja terveitä päiviä!

SIRe: helikobakteeri31.3.2014 11:53
@Tiina, helikosta voi käydä kontrollissa 2 kk kuurin jälkeen - mä menisin silloin enkä odottaisi puolta vuotta. Mulle sanoi tähystyksessä lääkäri että nyt vielä kerran kokeillaan häätöä (mulle on tehty se jo 3 kertaa) ja sen jälkeen jos ei onnistu niin pitää vain elää asian kanssa. Noi kuurit on aikamoisia mutta kaikista niistä on selvitty maaliin asti. Tärkeintä on kait syödä oikein koko lääkesetti (mulla oli oikein dosetti hommaa varten). Uusi kuuri määritellään tähystyksen näytteiden perusteella ensi viikolla..wish me luck. Mä uskon siihen että monella tuo heliko saadaan häädettyä, ja että meitä on vain pieni osa jolle tämä koituu hankalaksi. Toivottavasti pääsette eroon bakteerista.

@Satu, ootko sä käyny tähystyksessä? Jos ne sieltä löytäisi jotain mikä aiheuttaa vatsan olotilat? Mulle sanoi lääkäri että heliko ei ole se varsinainen ongelma, vaan mahdollisesti "ärtyvän suolen oireyhtymä". http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00068

Ritva Re: helikobakteeri4.4.2014 9:35
Hei, Onko joku muukin kuin Al saanut ANSATIPINIA Helikohäätöön ja millä annostuksella? Söitkö Al kaikkia kolmea lääkettä 2 viikkoa. Mulle määrättiin Ansatipin, Amorion ja suojalääke vain viikoksi eikä Heliko lähtenyt. Tuota kallista lääkettä jäi siis käyttämättä osa, joka harmittaa kovasti jos lääkäri antoi väärät ohjeet. Aiemmat 3 häätöä eivät tehonneet. Gastriitti on ja Heliko olisi hyvä saada pois kun pappa kuoli mahasyöpään ja on jatkuvat vatsavaivat ja refluksivaivat. Tsemppiä kaikille tämän vaivan kanssa kamppaileville.

SatuRe: helikobakteeri4.4.2014 17:41
SI, olen käynyt tähystyksessä, jossa todettiin, että kaikki oli ok. Tosin löytyi gastriitti, mikä lienee aina, jos on helikobakteerikin. Mulla on ollut aina lieviä vatsavaivoja, kuten oikean kylkikaaren alla oleva kipu, joka vaivaa n. kerran kk. Kipu on melko kovaa ja menee ohi lähinnä nukkumalla. Ilmeisesti kyse on jonkinlaisesta toiminnallisesta häiriöstä. Vatsa usein myös turvottelee ja kerää ilmaa. Mulla on taipumus ummetukseen, mut viimeiset kaksi viikkoa mulla on ollut lähes ripuli :P Tällä hetkellä kärsin aikamoisesta työstressistä, mikä saattaa selittää osan oireista.

J-PRe: helikobakteeri5.4.2014 23:47
Minulla alkoi selittämättmät vatsa oireet kolme viikoa sitte. Aina syönnin jälkeen 1-2h alko ylävatsaa vääntään/polttaan! mitään ei sietänyt söydä. Ei ripulia/oksentelua. Aina vaan väänti jos söi! Menin reilussa viikossa todella heikkoon kuntoon! paino tippui tuona aikana n.-10kg. En ole koskaa ollu noin heikossa kunnossa mitä ton painon pudotuksen jälkeen!1Menin sisätautien erikoislääkärille. Mahalaukun tähystys suolisto hyvässä kunnossa,ei keliakiaa,ei tulehduksia ja kaikki ok. Tähystäjä vielä totes ei ainakan helikkobakteeria näy! Ultra ok. Verikokeet ok. Sitte tuli tähystyksen ohessa otetuista koepaloista tulokset.. Pahatulehdus/helikkobakteeri. Onneksi syy selvisi.. Itse pelkäsin jo syöpää noin äkillisen/rajun painon pudotuksen johdosta. Erikoislääkäri määräs häätöhoidon helipak-k kuurin. Varoitteli että raju kuuri ja tulee oksentelua/ripulia luultavasti. Aloitin kuurin keskiviikko iltana nyt lauantai ilta. Kuuri mennyt hyvin ei ripulia ei oksentelua.. Vain raudan/metallin makua suussa! Mielikseen syön kuurin jos asukki sillä kuolee!! Eli todella simppelisti/helposti menny häätöhoito ja puolessa välissä ollaan kuuria. Voihan se olla että hyvät suoja-aineet helpottanut rajuja sivuvaikutuksia. Pelottaa vain että liekkö kuolee yhdellä kuurilla. Mahassa alko selviä edistymisen merkkejä tulla kahden päivän syömisen jälkeen! Nyt koittaa syödä jotta saisi painoa takas ja jaksas olla ylhäällä kunnolla. Jospa se tästä!

terhi44Re: helikobakteeri6.4.2014 11:03
Olen hoitoalalla ja puhalluttanut monia helikotestejä.. Nyt itsellä taustalla raju influenssa, johon reilusti buranaa ym. Astmaatikkona lisäilin astmalääkityksiä. Limaisuus, hengenahdistus ja äänen käheys jatkui, alkoi mahakivut, ruokatorven polte jne. Kipu kyljessä sai minut tk:n, rtg kuvissa ei erityistä. Muistin, et palleatyrä todettiin teininä ja vanhemmilta heliko häädettiin. Nyt hakeudun testiin, sillä suvussa mahan alueen syöpiä. Oireita ei lääkärit tunnista, happosalpaajia kirjoittavat kyllä. Palaan asiaan. Voimia kaikille!

MonniRe: helikobakteeri9.4.2014 12:51
Minulta löydettiin Heliko vuosia siten koska oireilin kauheista yöllisistä vatsakivuista ( turvotusta,ilmavaivoja, kipua)Olin tuolloin 36 vuotias. Minulle sattui lekuri joka tiesi Helikosta, yllättävän monet eivät tiedä. Sain hevoskuurin joka otti koville 2 ensimmäistä päivää. Puhallustestissä tulos oli puhdas. Vuosi myöhemmin kävin vielä testissä ( ulostenäyte), ja Heliko oli todellakin poissa. Nyt jokunen vuosi myöhemmin yölliset vatsaoireet ovat palanneet.... aina pelottaa tuliko se takaisin?? aina se vaan palaa mieleen...

MinttuliRe: helikobakteeri15.4.2014 10:02
Täällä muutamat epäilivät helikobakteerin tarttumista vanhemmilta lapselle. Etsin asiasta tietoa, jota tosin on todella vähän, koska helikobakteerin tarttumistapaa ei juuri tunneta. Mutta se tiedetään, että yleensä tartunta saadaan 5 ensimmäisen ikävuoden tienoilla.
"Lapsen riski saada infektio on lisääntynyt, jos hänen vanhemmillaan, etenkin äidillä, on helikobakteeri-infektio."


"http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=seh00085

SatuRe: helikobakteeri29.4.2014 21:51
Itselläni samanlaiset oireet kuin muillakin; vatsakipu, turvotus, närästys, jne. Sain lokakuussa 2013 tietää, että helikohan siellä jyllää. Söin Helipak- A:n. Oli iisi kuuri, ei ongelmia. Kävin puhallustestissä ja pieleen meni. Toinen kuuri päälle eli Amorion+Tavanic, olisi kuulunut vielä vatsanuojalääke, mutta eivät antaneet apteekista. Söin sinnikkäästi lääkkeet, seuraksena oli, että katselin vessan seinien laattoja ahkerasti neljä päivää. Tämän jälkeen suolisto ei oikein enää toiminut kunnolla. Taas puhallustestiin ja Bingo, heliko edelleen mahassa :(. Nyt syön kolmatta kuuria Helipak K:ta. On muuten kova kuuri. Ensimmäisestä pilleristä alkaen metallin maku suussa, vatsa on kuin joku raapisi haarukalla sisältä päin. Vessasta montaa metriä kauemmaksi ei kannata mennä. Olen menossa 7 päivän päästä kolonoskopiaan ja sen jälkeen gastoskopiaan. Pelottaa vietävästi!

Jostain luin helikobakteerista, että sen tosiaan saa nuorena huonosta hygieniasta?

MummiMummi Re: helikobakteeri8.5.2014 9:16
Löysin tämän viestiketjun saatuani diagnoosin helikobakteerista ja Helipak K -kuurin. Oli tosi suureksi avuksi lukea toisten kokemuksia. Esim. Satu-poloinen sai kauheat sivuvaikutukset! Itselläni oli paha maku suussa, ripuli ja niin raskas väsymys, että vastaavaa en ole kokenut. Tuntui, kuin päällä olisi ollut lyijyhaalari,kun vessaan piti jaksaa. Nyt on kulunut kaksi päivää kuurin loppumisesta ja olo on varsin hyvä - saattaahan tulla vielä jälkivaikutuksia, niinkuin ketjun monille. Kumma, ettei tullut hiivaa, vaikka olen sille herkkä.
Pohdiskelen, olisiko vähillä haittavaikutuksilla tekemistä sen kanssa, että olen kolmisen kuukautta syönyt ubikinonia, sen kun kerrotaan lievittävän statiinien haittoja ja vahvistavan elimistön omia puolustusmekanismeja. Jos helikobakteeri lähti ja jos myös pysyy poissa, niin saattaapa ollakin tekemisissä ubikinonin kanssa.
Kunpa kuuri olisi tehonnut!
Terveiset ja jaksamista kaikille ketjulaisille!

MummiRe: helikobakteeri9.5.2014 9:26
Satu, kokemukseni mukaan tuo kolonoskopia oli muuten ihan siedettävä, mutta kun sitä ennen ei saanut syödä, ei juoda pitkään aikaan, sain kaikkien aikojen päänsäryn. Olisi pitänyt ottaa jotain virvoitusjuomaa mukaan tähystyksen jälkeen otettavaksi. Verensokeri kai laski liikaa ja jano pahensi tilannetta. Mahan tähystys on epämiellyttävää, mutta kestettävissä. Luin koko ketjun läpi ja täytyy sanoa, että olet kyllä ollut lujilla tuon bakteerin kanssa! Miten ihmeessä se voikin uusia, vaikka on välillä häätynyt? Miten se on sinulle selitetty? Vai onko mitenkään, ilmielävä lääkäri kun tuntuu nykyisin olevan katoava luonnonvara, minullekin hoitaja soitti,että hae apteekista lääkepaketti, lue ohjeet ja tuo sitten näyte...
Tsemppiä, Satu!

refluksikurkkuRe: helikobakteeri9.5.2014 11:14
Mummi, toi aloittaja Satu taitaa olla eri kuin 29.4. kirjoittamaan aloittanut.
Eli jälkimmäisellä Satulla pöpö ei lähtenyt sillä ekalla kuurilla (sujui ongelmitta) ja nyt on kolmas kierros meneillään ... Eli sitkeätä bakteeria valitettavasti on :-(

Mummi, koska sulla on jälkitarkastus?

Jälkimmäinen Satu, tsemppiä vatsatähystykseen! Kerro miten tutkimukset sujuivat.

SatuRe: helikobakteeri9.5.2014 20:54
Täällä näköjään kaksi Satua kirjautuneena, minä olen se viestiketjun aloittanut :) Minullahan heliko lähti toisella kuurilla, Helipak K-kuurilla, mutta ikävä kyllä oma terveyteni ei ole merkittävästi parantunut häädön jälkeen. Vatsa oireilee turvotuksella edelleen ja toisinaan kovalla oikeianpuoleisen kylkikaaren kivulla, tai siis kylkikaaren alapuolen kivulla. Nyt minua on myös vaivannut ummetuksen ja ripulin/löysän vatsan vuorottelu ja tuntuu, ettei suolisto ole oikein kunnossa. En kuitenkaan ole kääntynyt lääkärin puoleen, kun olen joutunut hammaslääkärissäkin ramppaamaan purentakiskojen saamisen takia. Tuntuu vain välillä, että olisi ihan mukavaa, ettei aina olisi jotain kipua tai kolostusta :P Tosin omat oireeni ovat lieviä moneen täällä olevaan verrattuna ja häätökuuritkaan eivät olleet täysin sietämättömiä.

Tsemppiä toiselle Sadulle - ja muillekin :)

MummiRe: helikobakteeri10.5.2014 8:53
Mikä ihana aamu! Onnea on herätä ilman kurkunpoltetta ja yskää! Sain täältä ketjusta tietää, että happosalpaajia tulee syödä vielä pari viikkoa häätökuurin jälkeen. Kokeilin ottaa Somacin yötä vasten, eikä aamulla, kuten ennen häätökuuria tein. Tuntuu toimivan paremmin. Yöllähän refluksi pahiten vaivaa, varsinkin, kun en kerta kaikkiaan osaa nukkua yläruumis koholla. Kyllä, on yritetty kohottaa sängyn päätyä, liian painava, ei onnistu. No, muutamasta päivästä ei ehkä vielä kannata vetää kovin varmoja johtopäätöksiä.
Refluksikurkku, kysyit, milloin jälkitarkastus on. Puolentoista kuukauden kuluttua vien ulostusnäytteen. Pidä peukkuja!
Onneksi voin nauttia hyvästä (= normaalista refluksitautisella) olosta kotona kässehtien! Mihinkään ei tänään tarvitse mennä väsymysreppu selässä roikkuen. Kaivaudunpa peiton alle ja aloitan uuden dekkarin.
Kauniita kevätpäiviä ketjulaisille! Nautitaan jokaisesta kivuttomasta hetkestä!

MummiRe: helikobakteeri24.5.2014 21:01
Voi surkeus! Edellisen viestin hyvä olo on tiessään. Tänään iltapäivällä on vähän väliä poltellut kipakasti ruokatorvea. Pelottaa, että heliko ei ole häätynyt. Jotkut ovat joutuneet syömään monta kuuria. Kontrolliin on vielä lähes neljä viikkoa.
En keksi,että mikään tämän päivän ruoka aiheuttaisi polttoa, tuollaista oli ennen tähystystä, jossa heliko löytyi.
Huokaus.
Tarkennus edelliseen viestiini: olen oppinut nukkumaan yläruumis koholla ostettuani ns. refluksikiilan. Kyllä se helpottaa yörefluksia.

AnnuRe: helikobakteeri29.5.2014 10:47
Syystalvella alkoivat voimakkaat närästysvaivat, ja kun en ole oikeastaan koskaan kärsinyt närästyksestä,menin muutaman kuukauden jälkeen lääkäriin. Tähystyksessä todettiin heliko.

Helipak A-kuuri on nyt "suoritettu". Luin tältä palstalta kauhukertomuksia ja olin jo melkein sairas niistä,kun aloitin kuurin,
mutta mitä ihmettä,en saanut minkäänlaisia oireita kuurin aikana!

Liekö sitten eroa kuureilla,kun tällä palstalla on vilissyt T:tä ja olikohan K:ta. Niistä en tiedä mitään.
Olen myöskin kärsinyt lapsesta asti erilaisista vatsavaivoista ja olen silloin tällöin lääkärissä käydessäni niistä maininnutkin ja noin 30 vuotta sitten tehtiin tähystyskin,jolloin ei mitään vikaa löytynyt.

Lääkäreiden kommentit noihin vatsavaivoihin olivat,että ei kai mitään sen vakavanpaa,kun olet hengissä vaikka ovatkin niin kauan vaivanneet!

Nyt vain odotellaan puhalluskoetta ja toivotaan parasta!

JoseR83Re: helikobakteeri10.6.2014 12:06
Hei vaan kaikille!

Löysin tämän palstan ihan sattumalta surffaillessani netissä ja sain paljon voimia sekä pelkoja omaan helikohäätöhoitoon! Toinen päivä menossa ja viimeiset 3h olen joutunut oleskelemaan vessan lähettyvillä. Käytössä on prekosat ja molkosanit ym. mutta tällä hetkellä ruoka ei vaan jaksa viipyillä elimistössä.

Oma helikoni on ollut minulla tod.näk lapsuudesta tai sitten 10 vuoden takaa, kun popsin paljon maasta nostettua porkkanaa. Vatsavaivat ovat tietenkin olleet aina läsnä, mutta jossain vaiheessa iho alkoi mennä todella huonoon kuntoon. Minulla todettiin ruusufinni. kamppaillessani 6 vuotta vatsavaivojen ja iho-ohgelmien kanssa, aloin perehtyä itse asiaan. Aina kun vatsa voi huonosti, naama oli kirjava.. tunsin, että vatsassani on jokin pielessä ja ihosta se paha olo pukkaa ulos.

Löysin vatsaentsyymit ja Betaine-hapot, jotka hävittivät refluksioireeni täysin - vatsani oli siis hapoton, koska heliko oli vienyt ne viimeisetkin! Ja toki Nexiumit sun muut happosalpaajat veivät osansa hapoista, minkä vuoksi mikään kuuri ei auttanut! Kun mahassa on hapot kunnossa, myös helikokaan ei pääse juhlimaan. Toki olen ollut myös viljattomalla (melkein) ja sokerittomalla ruokavaliolla, sillä totesin niiden pahentavan vatsavaivoja (kyseiset ruoka-aineet pahentavat myös heikon oireita). Vatsani alkoi voida paremmin, mutta iho ei. Samoin jatkuva turvous haittasi elämääni (olen tottunut elämään joskus litteävatsaisena).

No, pyysin monet kerrat heliko-testiä. Yksityisellä testattiin kyllä kaikki muu. Ihotautilääkärit määräsivät antibiootteja (olen syöyt ruurufinniin neljä 2kk:n kuuria ja yhden 1kk) ja mikään ei auttanut ihooni. Törmäsin sitten artikkeliin, jossa puitiin helikon ja ruusun yhteyttä.. ja sellaisen mahdollisuus on totta! Painettuani noin 500e erilaisille lääkäreille 6 vuoden aikana, vaadin itselleni helikotestin. Sanoin lääkärille (mitä ei tietenkään saisi tehdä), että tiedän vatsassani jylläävän jonkin bakteerin ja vaadin testin verikokeesta. Lääkäri vastahakoisesti myönsi sen ja löi vielä luurin korvaan! Arvatkaa oliko ääni kellossa muuttunut, kun positiivista se näytti. Tirautin siinä itkut päälle, että on se kumma, kun ihminen tietää vatsassa jokin olevan pielessä eikä tosissaan oteta! Suolisto-oireet näkyvät naamassa, se on fakta!

No mutta, eilen yöllä häätöhoito piti taas hereillä. Betainet olivat loppuneet ja vatsaa närästi kamalasti... tiesin, että se on taas täysin hapoton. Onneksi olin varannut karpaloita ja puolukoita pakastimeen - yöllä lämmittelin niitä ja söin js tietenkin oireet hävisivät - vatsa sai happoja ja pystyi käsittelemään pahaa oloa :)

Linkitän tähän loppuun erittäin hyödyllistä luettavaa kaikille vatsaoireisille - me ansaitsemme terveen vatsan, ilman turhia lääkkeitä. Tosin heliko kannattaa häätää - se kun ei häätämättä kodistaan lähde! Osalle asia varmasti tuttua, minulla refluksi hävisi kokonaan - tosin täytyy muistaa, että heliko on syönyt myös happoja mahasta, ei vain refluksilääkkeet :)

http://www.suomi24.fi/yhteisö/s24_mina/debates/6739774?page=3

http://www.suomi24.fi/yhteisö/s24_mina/debates/6739774?page=3

Vertaistukea helikokuurin kanssa kamppailevilta toivon - mutta tämäkin avautuminen auttoi jo :D

JoseR83Re: helikobakteeri10.6.2014 12:08
(ja tosta lääkärimaksusta jäi yksi nolla pois, että 500e ei riitä alkuunkaan) :D

JoseR83Re: helikobakteeri10.6.2014 12:12
Ja toki asiasta on "tieteellisimpiä" julkaisuja myös kuin nuo mun laittamani linkit, mutta nyt ei ollut voimia etsiä niitä arkistosta.. googlaamalla ne löytyy ja kannattaa tutustua noihin entsyymeihin ja betaineen tarkemmin!

refluksikurkkuRe: helikobakteeri10.6.2014 12:58
Jeps, certon kirjoitukset (nuo linkit) taitaa olla ne pisimmät liittyen tuohon asiaan. Tieteellisiä artikkeleita asiasta ei ole aikaisemmin kukaan missään linkitellyt, joten ei se mitään ..

Kerrotko vielä lukijoille, miltä se vatsan limakalvo näytti vatsatähystyksessä? Siinä yhteydessä tutkitaan myös heti heliko yleensä - miksikähän sulla ei?? :-( Itsellä on otettu myös se uudelleen Gastropanel - verikokeen (ilman lääkärin lähetettä suoraan yks. labrasta) yhteydessä muutamia vuosia sitten.

Jos olet happojuttuista kiinnostunut, olet varmaankin innostuneena testannut gastriinia :-) ? Paljonko oli viimeksi arvo?

Hyvä, että sait oikean diagnooosin ja kuurin pöpöille. Täälläpäin ei ole kyllä minkäänlaista ongelmaa saada helikotesti yksityisellä - harmi, että tuollainen sattui sinun kohdalla!

refluksikurkkuRe: helikobakteeri10.6.2014 13:38
Vanhoja keskusteluita (alk 2010) myös b-haposta täällä:

http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/1417?showmsg=1419#message1419

JoseR83Re: helikobakteeri10.6.2014 14:13
Hei!

Siis minulle ei ole koskaan tehty, eikä edes ehdotettu vatsantähystystä!! Lääkärit (sekä yksityinen että kunnallinen) ovat määränneet nexiumia ja kaikkia muita vastaavia lääkkeitä (esim. litalginia helpottamaan vatsaoireita, jne) - mikään ei ole auttanut! Sen takia aloin itse tutkimaan asiaa. Nyt siis on syytä mennä tarkistamaan vatsan limakalvot varmaan seuraavaksi, ettei mene "hoitamaan" itseä väärin. Toki jos jokin (esim. puolukat) vievät heti närästyksen pois, kertoohan se siitä, että vatsa tarvii happoja tilanteen "tasaamiseksi". Oikealla ravinnolla ja luontaishoidolla saa paljon aikaan, mutta toki suosittelen vatsan perinpohjaista tutkimista jos oireet ovat todella pahoja. Gastropanel-verikokeeseen olen menossa (yksityiselle) helikohäädön loputtua ja vatsan hieman toivuttua tästä rääkistä!

Entsyymikliniikalle olin jo varaamassa aikaa - onneksi sain diagnoosin sitä ennen - taas olisi kukkaron nyörit laulaneet hallelujaa :)

Kiitos kommenteista ja linkistä, tällä hetkellä mennään puolukka/karpalo sekoituksella ja vatsaan ei satu ollenkaan. Tosin pahoinvointi ja ripuli ovat kaverina, mutta minulle pahinta tuskaa aiheuttaa se ns. refluksi/ylävatsakipu. Jospa marjat riittäisi kuurin aikana, niin ei tarvisi popsia noita betaineja samalla - hirvittää tunkea kaikkea elimistöön kerralla! Entsyymit tosin helpottaa oloa todella paljon myös!

MikaRe: helikobakteeri10.6.2014 14:48
Tämä minuakin ärsyttää ihan hirmuisesti. Syötetään lääkkeitä ja jos ne hetkellisesti helpottavat niin sitten asia on näköjään lääketieteen silmissä selvitetty.

Itse pääsin Gastroskopiaan kun vedin hihasta "olen laihtunut" kortin, jolloin se näköjään oli se puuttuva kriteeri ja sain lähetteen. Ihmettelen kovasti miksei minulle koskaan tarjottu tuota happotestiä vai miestä nimimerkki "refluksikurkku" on jo aiemmin maininnut.

Asiasta kiinnostuneille, kannattaa kuitenkin selvittää erään suomalaisen käsikauppatavaran vaikutusta mahahapon eritykseen atrofisen gastriitin tapauksessa. (Helikosta tai immunologisesta syystä johtuva) - Kyseessä on ihan uuden uutta tutkimusta. Itse ainakin uskon tähän teoriaan vahvasti.

http://www.gastrojournal.org/article/S0016-5085%2814%2961831-X/pdf (keskellä oikealla)

joseR83Re: helikobakteeri10.6.2014 15:00
Kiitos Mika linkistä! Ja sama asia minua on ärsyttänyt koko sen kuuden vuoden ajan kun olen lääkäreissä taistellut - lääkkeitä vaan, paljon kaikenlaisia ja tosiaan helpotus on hetkellinen. Kun lopetin kaikki vatsalääkkeet, refluksi parani noilla edellä mainitsemillani luontaistuotteilla. Hapoton maha on hapoton maha, siihen ei auta happoja vievät lääkkeet :D

refluksikurkkuRe: helikobakteeri10.6.2014 15:47
JoseR83, suosittelen kyllä vatsatähystystä, jotta saisit vihdoinkin selville konkreettisesti jotain vatsasi limakalvosta ....toivottavasti limakalvo ei ole kokonaan surkistunut, jolloin diagnoosi olisi sitten se hapoton vatsa ja b12 piikit edessä :-( Puhumattakaan muista jutuista.

Harmi ettet ole pyörähtänyt täällä aikaisemmin (ollaan oltu täällä jo 5 vuotta), kun tuo vatsatähystys on meillä heti noviiseillakin tiedossa ilman suurempia lukemisia. Ongelma on toisilla jopa niin, että heille se on jo mainittu ekalla kerrallakin, kun erilaisia oireiluita (vatsa, ruokatorvi) kertovat lääkärille.

Mikä salpaaja sulla nyt on käytössä helikobakteerilääkkeen ohessa?


Kerroit, että yksityisellä puolella testattiin kaikkea muuta kuin helikoa.
Mitä muuta sulla testattiin vatsaoireiden vuoksi?

Kun kerroit tuolla aikaisemmin, että vatsaa närästää, niin tarkoititko, että vatsaa polttaa, vääntää tai ....??

JoseR83Re: helikobakteeri10.6.2014 16:40
Niin, siis vatsa voi jo suht hyvin noin 6kk, kun lopetin kaikki närästyslääkkeet. Mutta heliko kuulema aina "herää" oireilemaan, jos se elimistössä asustaa. Esim. viime kesän alussa närästysoireet olivat kovat - ylävatsakipuja ja hetkellisiä kramppeja. Alavatsassa turvotusta ja tukalaa oloa ajoittain. Mutta tosiaan nämä oireet hävisivt entsyymien ja happojen myötä. Alavatsa on ollut enää oikutteleva tekijä viime aikoina ja helikohan se siellä sitten vaivasi.

Nyt on käytössä Zolt 30mg kuurin kanssa.. pelottaa, että pahentaako se oireitam jos maha on valmiiksi hapoton?

Vatsasta on löytynyt joskus kolibakteeri. Sen häätäminen oli aika helppo. Kerran join vahingossa mökillä järvivettä. Sillon ulostenäytteessä ei löytynyt mitään poikkeavaa, tosin helikoa ei kyllä muistaakseni näissä tutkimuksissa näkynyt. Ulkomaanreissujen jälkeen on testattu salmonellat ja jotain muita, katsottu tulehdusarvot ja verenkuva useaan kertaan. Mitään ei ole löytynyt, paitsi nyt sitten verikokeesta.

Sitäkin mietin, että voiko heliko joillain ihmisillä näkyä verestä ja heikommin ulosteesta? Jos se olisi jäänyt "huomaamatta"? tuskin on kyllä mahdollista?

Tämä häätökuuri kyllä huolettaa kun lääkkeitä on niin paljon. Saakohan tuota Betaine-happoa syödä samalla? täytynee selvitellä asiaa...

TTRe: helikobakteeri10.6.2014 16:52
JoseR83, kiinnostaa tuo vähähappoisuushomma. Kuinka paljon otat suolahappoa ja mites nuo marjat, minkälaisista määristä on kyse? Kiinnostaisi kokeilla..

JoseR83Re: helikobakteeri10.6.2014 17:22
TT:

Otan ruoan kanssa yleensä yhden betainen ja sitten 1-2 entsyymiä kerralla (toki riippuu ruoasta - miten sulavaa laatua se on, keittojen jne. välipalojen kanssa en ota ollenkaan). Aluksi otin tuota happolääkettä enemmän, mutta kun vatsa alkoi röyhtäyttämään, vähensin annosta. Nykyinen määrä on minulle toimiva.

Puolukkaa ja karpaloa olen syönyt vatsaa kuunnellen. Varsinkin nyt tämän häätökuurin aikana ne on ainoat ruoka-aineet, mitkä vievät minulla närästyksen pois kokonaan (kun en ole uskaltanut tuota betainea ottaa - en tiedä mitään yhteisvaikutuksista antibiootin kanssa - koitan päästä tänään luontaistuotekauppaan kysäisemään). Laitan puolukkaa ja karpaloa kuppiin noin ehkä 2 desiä ja otan aina lääkkeen oton jälkeen (paitsi tuon toisen lääkkeen kanssa pitää odotella 30min).

Ennen tätä häätökuuria puolukka-karpalosekoitusta napsin lähinnä öisin, kun kuvottava olo / närästys alkoi. Sen jälkeen nukun aina ilman ylävatsakipua aamuun asti. Puolukan ja karpalon teho perustuu siihen, että se antaa vatsalle "luontaisia happoja", jolloin elimistön ruoansulatus saa tarvitsemiaan aineksia. Tosin puoluka ja karpalon liikasyöminen saattaa taas aiheuttaa sulamattomuutta joillakin ihmisillä - minulla ei ole tätä ongelmaa ollut kun kohtuudella "rohdotan" :D

Kannatan kokeilua! ja noiden happojen ja entsyymien kanssa osaava luontaistuotemyyjä osaa kertoa niiden käytöstä myös tarkemmin. Kuten jo totesin, lopetin näiden kokeilujeni ansioista kaikki happosalpaajalääkkeet. Tosin sitte alavatsaoireet vielä häiritsivät aika ajoin ja iho - minkä vuoksi hakeuduin helikotestiin.

MikaRe: helikobakteeri10.6.2014 17:25
En tiedä koskeeko tuo mainittu suolahappo samaa aihetta kuin se miksi ihmiset juovat luomuna tehtyä omenaviinietikkaa. Muuttaa ph-tasapainoa + omat teoriat candida-hiivaa tappavana ainesosana.

Luomua ja filtteroimatonta siksi että siinä on jotain kaivattua entsyymiä

Tarkoituksena ei tietenkään ole sekoittaa ketjuja eri aihekirjoituksilla. Omenaviinietikasta on olemassa oma ketjunsa. Olen vain alkanut huomioimaan yhteläisyyksiä näistä erinäisistä "ei niin valtamielipiteen" - teorioista :)

JoseR83Re: helikobakteeri10.6.2014 17:27
..lisäys edelliseen! Välillä saatan vain "puristaa" haarukalla puolukan ja karpalon mehut ja juoda ne. Tämäkin auttaa minulla!

JoseR83Re: helikobakteeri10.6.2014 17:32
Mika, luulen että samaa aihetta ajetaan takaa myös etiikalla. Kävin kerran tapaamassa kiinalaisen lääketieteen asiantuntiaa ja hämmästyin, kun hän määräsi ravinnoksi kaikkea vatsahappoja lisäävää, kun refluksipotilaana luulin, että niitä juuri pitää välttää. Kiinalainen lääketiede on mielestäni siinä oikeassa, että elimistö hoitaa oikealla ruoalla vaivat ihan itsestään, varsinkin jos on hapoton maha. Tosin se ruokavalio oli hyvin tiukka 3kk rykäisy ja samaan syssyyn löysin ni Betaine tabletit, jotka lisäävät vatsahappoa luonnollisesti myös. Sen takia en noudattanut tätä ruokaohjelmaa niin tarkasti, koska ylävatsaoireeni hävisivät :)

MummiRe: helikobakteeri21.6.2014 14:41
Huomasin aamulla saaneeni laboratoriosta sähköpostina helikotestin tuloksen nopeammin kuin olin osannut odottaakaan. Tulos on NEGATIIVINEN, eli se pöpö ON HÄÄTYNYT!
Mikä onnenpäivä! Aina sitä jotenkin refluksin kanssa pärjää (se ei ole minulla pahinta laatua, sen olen palstoja lukiessani huomannut), jos ei tarvitse potea ja pelätä helikon seurauksia. Jospa sen aiheuttama krooninen gastriitti ja osittain atrofinen mahakin paranisi. Miten on muille käynyt häädön onnistuttua? Onko olo olennaisesti helpottunut?

JoseR83Re: helikobakteeri25.6.2014 0:18
Hei Mummi ja muut!

Omasta häätöhoidostani on kulunut vasta vähän aikaa, mutta olo on aivan loistava :D Vatsa tuntuu normaalilta ensimmäistä kertaa 10 vuoteen ja arvatkaapas mitä - ruusufinnistä, josta kärsin sen samaisen 10 vuotta, ei ole enää kuin pienet punaiset jäljet muistona!!!! Nyt vaan todella toivon, että pöpö on häätynyt ja pysyy poissa (samoin ruusufinni)! Refluksioireitakaan ei ole enää ollenkaan noiden happojen lisäämisen takia. Lopetin siis happosalpaajien syömisen heti kun antibiootit loppuivat ja lisäsin puolukkaa, karpaloa ja betainea. Eipä kivistä eikä turvota.

Toivon todella, että helikobakteeri löydetään siitä kärsiviltä ja hoidetaan pois - en osannut kyllä ihan odottaa näin huomattavaa olon/ihon paranemista unelmissanikaan!

SIRe: helikobakteeri13.8.2014 20:43
Hei kaikki, ajattelin vielä postata tänne itsestäni hyvän uutisen! Eli 4 häätökuurin, tähystyksen ja tuskailun jälkeen olen vihdoin saanut negatiivisen labratuloksen! Helikoon puri loppujen lopuksi kaikkein voimakkain antibioottikombo (tuberkuloosin tarkoitettu). Toivon teille kaikille onnea bakteerin selättämiseen - kyllä se sieltä pois lähtee, voimia

MakkizRe: helikobakteeri5.10.2014 11:08
Itsellä on ollut vatsakipuja oksentamista ja muutakin ihmeellistä ongelmaa joten hakeuduin lopulta vatsatähystykseen. Diagnoosissa todettiin palleatyrä, haavoja sekä helikobakteeri, joten lääkekuuriksi sain helikopak k:n.

Selailin sitten nettiä ottaen selvää tottakai mahdollisista haittavaikutuksista. Päädyinpä tällekin keskustelu palstalle ja edellä olevia kommentteja lukien aloitin kuurin ns. Paskajäykkänä odotellen liki "kuolema tulee tästä hevoskuurista" asenteella. Onneksi aloitin ja olen syönyt helikopak k.ta nyt toiseksi viimeiseen päivään asti täsmällisesti ajallaan. Tuli melkein jo sairaaksi kun luki tekstejä ottaessa ensi annoksen, mutta....minkäänlaisia vaivoja tai sivuvaikutuksia ei ole ollut. Ei väsymystä, heikotusta, vatsan turvotusta lukemattomista muista muilla olleista oireista puhumattakaan.

Jokainenhan meistä on oma kokonaisuus, toiselle oireita voi tulla ja toiselle ei. Omassa tapauksessa tilanne oli että normaalia arkirutiinia, töissä ja kotiaskareita ilman mitään sivuvaikutusta...tai jos jotain pitäisi sanoa niin normaalisti en ole tuntenut nälän tunnetta ennen klo 12 jolloin yleensä olen syönyt ensi kerran koko päivänä lukuunottamatta kupillista kahvia aamulla herätessä. Nyt kuitenkin kuurin aikana nälän tunne on ollut jo ennen 10...on pitänyt kahviosta hakea hieman purtavaa.

Kyseessä minun tapauksessa on tämä kuuri.

http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=671&i=ORION+PHARMA_HELIPAK+K

Kenties helipak t kuurista olisi voinut saada jotain oireita tiedä sitten... Olen ottanut kuurin välillä maitohappopakteereja 2 kapselia päivässä, esim näin 07 heliko lääkkeet, 1130 ennen ruokailua maitohappo kapseli, 19 heliko lääkkeet, ja 22 iltapalan ohessa maitohappo kapseli.

Ajattelin kirjoittaa tänne koska kaikilla ei tule oireita ja koska varmaankin ne joilla oireita tulee ovat niitä jotka kirjoittavat hanakammin. Mainittakoon että mitään muutosta ruokavaliossa en ole tehnyt kuurin aikana, perus kotitekoista ruokaa, ei hirveästi maustettua koska esim chili ei enää sovi minulle. Alkoholia nyt en ole ottanut kuten ei antibiotti kuurilla yleensäkään ole ottanut.

Syysterveisin Makkiz.

hysteerinenRe: helikobakteeri8.10.2014 23:01
Voi ei.

Olen neljä vuotta kärsinyt pahoinvoinneista jotka harvoin mutta joskus johtavat oksentamiseen. Neljä vuotta sitten se iski kun salama kirkkaalta taivaalta ja vuoden kärsin pahoinvoinneista ja oksentamisesta. Helpotti välissä huomattavasti ja nyt taas ollut oireita. Silloi neljä vuotta sitten ulosteesta tutkittiin heliko, mutta näyte oli puhdas. Nyt tänään kävin valittamassa oireita yksityisellä työterveyslääkärillä joka määräsi otettavaksi keliakia ja helikobakteeri kokeet. Perjantaina meen siihen puhalluskokeeseen. Jännittää ihan hirveästi jos se on heliko. Mitä jos se johtaa mahasyöpään?

juissiRe: helikobakteeri9.10.2014 1:43
Mulla oli mahalaukku karmeassa kunnossa, limakalvot punaisina mahassa ja kauttaaltaan rypyliäinen - helikon johdosta. Vieläkään en ole parantunut, vaan esim. kuuma juoma polttaa selvästi normaalia enemmän vatsalaukussa. En tiedä paraneeko tuo enää entiselleen.
Tulkoon syöpä jos on tullakseen. Jaksa murehtia.

SipsuRe: helikobakteeri26.10.2014 9:28
Minulla on ollut vatsaoireita myös pitkään, vuoden olin lääkärille murehtinut epämääräisiä oireita ennen kuin sain lähetteen vatsan tähystykseen. Sitä ennen otettiin helico ulostenäytteestä ja se näytti puhdasta. Mutta tähystyksessä koepalasta se löytyi! Nyt on antibiootit ostettu mutta pelkään hirveästi sivuvaikutuksia tuosta "hevoskuurista" kun vatsa ja suolisto on muutenkiin niin huonossa kunnossa!
Taidan potea ärtyvän suolen oireyhtymää ja pelottaa miten reagoi noin voimakkaaseen lääkitykseen..kuulema voi johtaa hengenvaaralliseen tulehdukseen paksusuolessa. Eikö tähän todellakaan ole olemassa mitään hellävaraisempaa vaihtoehtoa?? Homeopaattista? haluaisin ottaa kaikki muut mahdollisuudet selville ennen kuin lähden availemaan noita myrkkypurkkeja..Luin myös uudesta suomalaisinnovaatiosta jota testataan parhaillaan..
http://www.tohtori.fi/?page=9260880&id=6664897

juissiRe: helikobakteeri26.10.2014 15:56
Harmittaa kun en ole muunmaalainen. Esim. Thaimaassa myytävä Diolin antibiootti tuhoaa helikobakteerilta dna:n ja on toiminut noin 98 %:sti. Tarviis kun kävellä apteekkiin ja ostaa se.

Mullakin löytyi vasta koepalasta se heliko. Muut testit näyttää puhdasta taas mutta oireita vaan on. Kesällä söin helikopak K:n.

Pikkuisen se auttoi tilannetta, pystyi taas juomaan kahvia, mutta ei enää. Turvotuskaan ei ole laskenut minnekään. Mahansa kanssa on raskasta välillä hengittää ja olla tietyissä asennoissa.

Mullakin on ärtyvä suoli. Ei minusta se kuuri ollut kummainen. Ripulia ja metallinmakua suussa. Parempi se on syödä ja toivoa, että lähtisi sillä.

Pimu-67Re: helikobakteeri28.10.2014 15:30
Minullakin todettiin juuri Heliko-bakteeri ulostusnäytteestä. Olen kärsinyt jo vuosia siitä, että närästää ja herään keskellä yötä oksennukseen suussani. Muistan lapsena muiden röyhtäillessä, sain aina oksennuksen kaaressa lentämään. Nyt odottelen omalääkärin soittoa, että pääsisin kuurille. Kauhistuttaa, kun huomasin, niin monen kokeneen Helikohäädön useaan otteeseen ennen kuin tauti on talttunut.

SipsuRe: helikobakteeri29.10.2014 9:04
Näköjään nuo antibioottikuurin aikaiset oireet voi vaihdella hyvinkin suuresti. Toisilla ei mitään ongelmia mutta minulla on ollut aika vaikea olotila.
Tänään käynnistyi kolmas päivä ja neljä kertaa olen oksentanut. Jo eilen(kolmannen päivän aamuna) tuli lääkkeet bumerangina ylös ja tietysti koko lääkekuuri kärsii tästä.. Soitin lääkärille ja hän määräsi muiden tabujen lisäksi vielä pahoinvointilääkettä max. 3 x päivässä.
Kokonaismääräksi tulee jo 12 pilleriä päivässä + 2 muuta muihin vaivoihin otettavaa lääkettä. Blääh.. :(
Olen käyttänyt tasapainottavia maitohappobakteereja kuten Boulardii300 ja VSL#3, mutta mikään ei tunnu auttavan. Ihan karmea tämä kuuri kyllä on ja loppuviikko pitäisi jaksaa töissä kun yrittäjä olen....
Omat ajatukset ovat hyvin lähellä koko ketjun aloittaneen Sadun tuntemuksia. Nyt tuntuu että mitenköhän pääsen kuurin loppuun asti ja onko tämä kärsimys ollut turhaa kun parin kuukauden päästä kuulee kontrollin tulokset. Ihme ettei löydettyjä helikobakteerinäytteitä "viljellä" automaattisesti jotta löytyisi kerralla sopivin lääke kunkin potilaan helikoon..
Mutta, pakkohan tätä on kokeilla kun tietää mitä heliko voi pahimmillaan aiheuttaa..aika pelottavaa.

SipsuRe: helikobakteeri29.10.2014 9:12
Ps. Juissi
Lääkärini kertoi että noin 10% potilaista jolle helikohäätö tehdään saa helpotuksen ylävatsavaivihin..eli se taitaa olla erillinen vaiva jostain. Ehkä oikealla ruokavaliolla saat oloasi helpotettua jos heliko on jo kuitenkin häädetty.

Ajattelin itse kontrolloida bakteerin häädön lopputuloksen:
http://www.biohithealthcare.com/fi/laboratoriopalvelut/gastropanel-tutkimus
koska, alunperinkään ei helicoa puhallus-ja ulostekokeisa näkynyt.

refluksikurkkuRe: helikobakteeri29.10.2014 9:24
Sipsu, saat kyseistä kokeesta vanhoja keskusteluita esiin oikealla ylhäällä olevan laatikon kautta.


Uutispuolella löytyy esittelynä tällainen 4 vuoden takaa: http://www.refluksi.fi/105

juissiRe: helikobakteeri30.10.2014 11:17
Sipsu


Niin, viikko sitten join kupillisen kahvia ja söin pullan. Siitä päivästä lähtien on mahaan koskenut enemmän tai vähemmän ja samat kesäiset metalliröyhtäilyt tulevat suusta. Öisin oksettaa ja sydän tykyttää aina kun jotain tekee, niin paksuna ylämaha on. En juo juuri kahvia, en käytä enää alkoholia, en enää polta. Syön kaurapuuroa ja pellavansiemeniä, mustikkakeittoa, hunajaa yms., mutta mahaan koskee. Voi kai se olla, että siihen koskisi vieläkin enemmän jos söisi huonosti.

Silti en näe elämässsäni järin valoa. Ei tämä ennen tällaista ollut.

juissiRe: helikobakteeri30.10.2014 11:25
Eli en minä usko, että se mihinkään on häädetty.

Odotan nyt vielä hiukan aikaa ja menen sitten lääkäriin. Saavat luvan tähystää uudestaan ja uudet koepalat, uusi kuuri. Näinhän tämä menee ensikin vuosi.

juissiRe: helikobakteeri30.10.2014 13:51
Huh huh ja tottahan tuo on. Ostin nimittäin sitä hunajaa ja söin ison lusikallisen. Maha turposi äärimmilleen ja sydän hakkaa, on raskasta hengittää, tosi raskasta. Onneksi ei henkisesti ahdista kun tietää mistä nämä johtuu, mutta tympeäähän tämä on.

Eniten minuakin huolettaa mahtaako tästä edes parantua? Likimain jatkuva mahakalvojen polttelu syö kyllä miestä kuin naistakin. En olisi sitä kuukausien kesäistä kipua jaksanut ilman rauhoittavien lääkkeiden turruttavaa vaikutusta.

SipsuRe: helikobakteeri31.10.2014 13:03
Juissi

aika kamalaa kun vointisi on noin huonona! :( Oletko itse miettinyt tuota gastropanel verikoetta? Saisit tulokset aika pian ja siitä ilmeisesti voisi saada viitteitä mistä muusta voisi olla kyse mutta helikokin pitäisi sillä löytyä? Tähystysaikaa kun saa jonottaa...ja jonottaa...

Ja kun lääkäristä ei tunnu saavan apua niin ravitsemusterapeutit osaavat myös neuvoa hyvin, jos pidät ensin viikon ruokapäiväkirjaa siitä mitä olet syönyt, mistä tulee oireita ja kauanko syömisen jälkeen.

Ei ihme jos ahdistaa tuo olotila! Ymmärrän täysin mutta apua varmasti saa kunhan jaksaa etsiä. Paula Heinonen on ihan guru noissa ravitsemusjutuissa/vatsavaivoissa, voit kuunnella mediasalista hänen radio-ohjelmiaan liittyen näihin:
http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/

Paula on puhunut myös että vatsan/suoliston huono tila heijastuu suoraan aivoihin ja mielialaan. Koita jaksaa hakea siis apua uusilta tahoilta.

Itse olen saanut paljon helpotusta oikeista lisäravinteista, varsinkin kun helikon aiheuttama tulehdus vatsassa saa aikaan monien vitamiinien puutteen ym.ym. Myös vatsan ja suoliston kuntoa voi parantaa tietyillä valmisteilla.

Itsellä on nyt kuudes päivä antibioottia menossa ja yhtäkään lääkettä ei voi ottaa samaan aikaan toisen lääkkeen kanssa tai ilman ruokaa, muuten eivät pysy sisällä.

juissiRe: helikobakteeri31.10.2014 17:10
Mieliala olisi ihan hyvä kun ei vatsaa jäytäisi jne. Nauttisin joka hetkestä. Ylävatsa on koko ajan oudosti jänittynyt ja kuin siellä olisi niin kuin nyrkki. Se tekee olon tukalaksi. Sama oli kesälläkin.

Kipu alkoi taas heti kun söin jauhelihakeittoa ja kaksi kauraleipäpalaa.

Lisäravinteita syön joka päivä. Kaikkeni olen tehnyt, että paranisin. Rahaa ja aikaa on mennyt kohta vuosi, mutta lopullista voittoa ei näy.

Ei ole vara mennä tuohon gastropanel-tutkimukseen harmi kyllä.

GB-2014Re: helikobakteeri27.11.2014 14:18
Moi!
Eksyin tänne, kun on ollut tuo helikokuuri nyt takanapäin, eilen oli viimeinen päivä. Eilen alkoi vähän maha oireilemaan ja tänään on pitänyt juosta vessassa puolen tunnin välein ripuloireiden takia.
APUA!
En tajunnut, että näinkin voi tapahtua. Muuten on ollut oireeton tuo kuuri tähän asti, mut nyt mahassa kiertää aivan tajuttomasti ja huh huh noita ääniä...

Onkohan enää mitään tehtävissä?

"Siru"Re: helikobakteeri13.1.2015 22:02
En tiedä tuleeko tämä näkymään, "testi" Tavallaan kymmenen vuotta kai ollut helikobakteeri. Silloin olin tähystyksissä. En saanut mitään tietoa mitä oli. Nyt osasin pyytää TK, kun olin jälleen menossa tähystykseen. Olikin pitkästi tietoa mitä tehtiin.

MammaRe: helikobakteeri19.1.2015 23:51
Hyvää iltaa tänne, minula todettiin heliko tähystyksessä otetusta koepalasta noin kuukausi sitten. Itselläni se on ollut enemmän oireeton kuin oireellinen. Joskus on ollut ylävatsakipuja, turvotusta ja vatsa löysällä, muttei kokoajan. Tähystykseen jouduin anemian takia. Voikohan se bakteeri aiheuttaa myös sitä anemiaa?

Eilen aloitin Heliko- K kuurin ja suussa on ihan hirveä maku, niinkuin joku pesuaina tai myrkky...Onko muilla ollut samaa? Se maku tekee jo tosi ällön olon. Yölläkin herää siihen pahaan makuun. Mutta jos syö jotain maku menee ohi.... Johtuuko se tosiaan tästä kuurista?

juissiRe: helikobakteeri20.1.2015 0:34
Johtuu ja menee ohi. Pieni vaiva vielä.

TiiaRe: helikobakteeri20.1.2015 19:59
Minäkin Helipak A kuurin söin eikä mitään kamalia oireita tästä tullut. Mahamölinää vain. Nyt sitten kahden kuukauden odottelu jotta näkee et onko bakteeri selätetty.

JaanaRe: helikobakteeri22.1.2015 16:45
Olipa onni, kun löysin tämän viestiketjun.
Olen kärsinyt väsymyksestä ja vatsavaivoista pitkään. Syksyllä tähystettiin keliakiaa ja samalla katsottiin helikobakteeri eikä sitä löytynyt. Tähystyksessä näkyi refluksiin viittaavvaa.
Nyt viime kuukausina vatsa ja etenkin yskä (vatsahappojen nousu) on alkanut vaivaamaan. Ääneni on ollut pitkään käheä. Kävin tänään korvalääkärin konsultaatiosa ja hän totesi äänihuulien ärtyneen sekä laittoi lähetteen helikobakteeri labroihin.
Ensin olin iloinen, mutta kun tarkistin tuon aiemman tähystyksen tuloksen niin en jaksa uskoa, että tuosta löytyisi syy vaivoihini.

Sairastan myös kilpparin vajista ja ilmeisesti seuraavaksi ultrataan ne. Vatsani on myös löysällä ja kesällä oli kampylobakteeri.

Onko täällä muita, joilla olisi löytynyt vatsavaivojen ja refluksin syyksi jokin muu kuin heliko ja onko käynyt näin, että se voisi löytyä verikokeesta, kun ei muutama kk sitten näkynyt suolistossa?

Kiitän kovasti etukäteen.

juissiRe: helikobakteeri22.1.2015 17:27
Tuo kampylobakteeritartunta ainakin pahensi omaa refluksia ja muutti IBS:n luonnetta.
Ennen elämä oli jatkuvaa ripuloimista, mutta se elämä ei niin haitannut kuin kova refluksi ja vatsakivut.
Siihen päällä helikonhäätö antibiootteineen, niin on siinä ollut koetusta systeemille. Toivottavasti ei enää sulta löytys helikoa, niin et joutuisi yhtään antibioottia syömään! Ne on myrkkyä.

Lue refluksitaudin hoidosta ja ala kokeileman luontaisia menetelmiä ja ruokavaliota. Veikkaan, ettei kohdallasi(kaan) muu auta.

KeppanaRe: helikobakteeri28.1.2015 11:57
juissi

Minulla samat oireet ollut jo reilun vuoden ahistaan henkeä välillä, ylä maha kipeä, turvottaa, jaksamattomuutta, nousee sylkeä suuhun välillä kokoajan, välillä lepo pulssikorkea, pistää rintaan, ja välillä joka puolelle, ekg.tä, otettu, keuhkot kuvattu ja verikokeita otettu ja niissä ei ole mitään ollut koskaan. Viikko sitten otettu helikobakteeri puhalluskoe josta odottelen tuloksia ja tänään menen tuohon tähystykseen.

MiukuRe: helikobakteeri28.1.2015 20:41
Hei

Kävin viikko sitten maanantaina (19.1.) GastroPanel-testissä ylävatsaoireiden takia, joita on ollut muutaman vuoden ajan silloin tällöin. Viime syksystä alkaen vähän useammin. Närästystä on myös ollut yllättävän useasti viime aikoina. (Testi muuten maksoi ilman lähetettä 135?). Sain tänään tulokset (28.1.), ja ne viittavat helikobakteeri-infektioon. Lääkäriin aika on parin viikon päästä, joten sitten tiedän enemmän, jos tiedän.

Nyt kun olen lukenut koko ketjun, niin kauhistuttaa tuo häätöhoito. Tosin olihan siellä pari henkilöä, joilla ei ollut paljon oireita, jos lainkaan.

Jotenkin tuntuu tällä hetkellä siltä, että koska heliko on ollut varmaan kymmeniä vuosia sisälläni, niin haittaako tuo nyt, vaikka olisi loppuelämänkin siellä, jos vatsa ei kauheasti oireile. Lääkärireissun jälkeen voivat ajatukseni olla kyllä toisenlaisia.

Kiitos tästä viestiketjusta aloittajalle!

MiukuRe: helikobakteeri28.1.2015 20:44
Testi maksoi siis 135?, ei 135? :)

MiukuRe: helikobakteeri28.1.2015 20:51
Ei näköjään huolikaan euronmerkkiä kaveriksi.

Tsemppiä kaikille!

JaanaRe: helikobakteeri28.1.2015 20:54
Sain helikobakteeri labrat tänään eikä sitä ollut kuten arvelinkin. Sen sijaan lääkekuuri, jonka sain on auttanut vatsaan kovasti.
Ezemapratzol 40 mg eli ilmeisesti vatsa oli vain ärtynyt ja rahoittuu happojen osalta tuolla.

Kampylobakteereja itselläkin ollut ja niihin olen saanut antibiootit.

Kamala oloni voi johtua marraskuisesta leikkauksesta, jonka jälkeen jouduiin popsimaan särkylääkkeitä aika massiivisesti ja se on voinut pahentaa vatsan tilannetta entisestään. Ei voi vielä hurrata, sillä parempi olo vasta pari päivää -toivon sen tietysti jatkuvan.

HelikoPOSRe: helikobakteeri3.2.2015 9:02
Olen 28-vuotias yleisterve mies ja itselläni on alkanut voimakas mahansisällön nousu ruokatorveen, röyhtäily ja ylävatsan kivut vajaa vuosi sitten. Siihen liittyen tai liittymättä ollut myös huimausta, heikotusta ja yleistä vetämättömyyttä. Happosalpaajat eivät ikinä ole auttaneet nimeksikään, myöskään ruokavalion muutoksilla ei ole ollut huomattavaa vaikutusta. Tähystyksessä refluksia ei todettu, mutta koepaloista löytyi heliko, jonka nyt epäillään aiheuttavan oireeni.

Helipak-T -kuuri meneillään. Neljäs päivä ja oksettaa niin perhanasti, olo aika vetämätön. Söisin kuurin silti vaikka kahdesti, jos sillä voitaisiin taata, ettei yllämainitsemani vatsaoireet jatkuisi. Ne ovat haitanneet elämääni niin voimakkaasti, että häätökuurin tuoma huono olo ei paljon hetkauta.

Nyt vaan toivotaan, että vaikuttaa toivotulla tavalla.

Jaksausta kaikille!

HelikoPOSRe: helikobakteeri6.2.2015 15:29
Sen verran huutelua kun kuurin viimeinen päivä on meneillään, että ainakaan kuurin aikana närästysoireet, lähinnä röyhtäily ja palan tunne kurkussa, eivät ole häipyneet, mutta aika näyttää...

Mitä tulee aikaisempaan viestiini, selvisi, että usea lähipiiristäni sairasti samanaikaisesti noroviruksen, ja on todennäköistä, että myös oman oksenteluni aiheutti virus, eikä Helipak-T -kuuri. Tämä nyt lähinnä niille tiedoksi, joita kuuri jännittää.

Tuon parin päivän oksentelun jälkeen on ollut yleisen vetämätön olo, mutta edelleen olen sitä mieltä, että jos tällä kuurilla saavutetaan toivottu tulos, on sen syöminen sen arvoista.

siruRe: helikobakteeri6.2.2015 15:37
Olin loppuvuodesta Colonoscopiassa, joka meni ihan hyvin. Litkun juonti oli yhtä kamala, kuten muistin kymmenen vuoden takaisesta. Nyt vaan pidin varani, etten oksentaisi. Viimeksi (10v.) jouduin Gastroscopiakin, ihan sen vuoksi, kun tuli oksennuiksen myötä ruokatorveen haavauma.
Nyt pyysin papereita aikaisemmasta, olikin silloin todettu Heliko.
Muistan vaan, että joku bakteeri mainittiin. Luinkin sitten vasta mitä oli. Näytin papereita ja nyt kyllä antoivat Helipak K-reseptin. En vielä kuitenkaan ota sitä vielä (jos ollut jo niin kauan), kun kaihileikkaus tällä viikolla.
Minulla ei ole mitään reflukin oireita. Edellisellä kerralla neljä kk kestävä ripuli. Tämän viimeisen takia kolmen viikon ummetus.
Että edessä sitten samanlaiset kokemukset mitä teillä. Kuinkahan sen kestää. Täytyy lukea vielä paremmin teidän kirjoituksia.

MiukuRe: helikobakteeri17.2.2015 10:42
Hei!

Söin Helipak-A -kuurin, vaikka aluksi vastustelinkin sen ottamista. Aloitin kuurin viime tiistaina päivällä lääkärissä käynnin jälkeen. Apteekissa sanottiin, että voin aloittaa sen silloin, ettei tarvitse odottaa aamuun. Tänä aamuna otin viimeiset tabletit, ja toivottavasti vihoviimeiset.

Kuurin loppupuoli eli la-ma olo oli väsyttävä ja huippasi aika ajoin kuten tälläkin hetkellä, vähän sellainen pöpperöinen olo. Myös metallinmaku (vai mikä lie) maistuu suussa. Ajattelin, että olo olisi ihan järkyttävän kauhea, muttei se onnekseni ole, ainakaan vielä. Eihän sitä tiedä minkälaiset oireet vielä ilmaantuu, kun aikaa kuluu. Joskus huhtikuun lopulla otan lääkäriini yhteyttä, silloin saan ajan terveyskeskuksessa otettavaan testiin.

Kuurin aikana otin kaksi maitohappobakteeria iltaisin piimän kanssa ja jatkan ainakin tämän viikon samalla tavalla.

Sen päätin, että en syö enää yhtään kuuria, vaikkei bakteeri lähtisikään pois, jos ei ole ihan pakko. Pakolla tarkoitan sitä, että jos on mahalaukun limakalvon surkastumaa, mahahaavaa yms., niin siinä tapauksessa sitten. Muuten seuraan tilannetta GastrolPanel- testillä vuoden parin välein, vaikka se hintava onkin. Toivottavasti tämä testimuoto tulisi joskus myös julkiselle puolelle.

Hyvää keväänodotusta!

JaanaRe: helikobakteeri17.2.2015 16:45
Onko teillä otettu pepsinogeeni ja gastriitti labroja? Onko niistä ollut hyötyä vatsan tutkimusten osalta? Olen menossa omakustanteisesti labroihin ja mietin ottaisinko samalla nuokin. MInulla ei siis helikobakteeria ollut, mutta olen huolissani terveydestäni muutoin. Vatsa on niin kipeä, että...

refluksikurkkuRe: helikobakteeri17.2.2015 16:54
On otettu. Olen ollut omakustanteisesti Gastropanel - kokeessa.

Gastriini antaa tietoa onko siellä mahassa miten happoa, joten ihan hyvä siinä mielessä.

Välttämättä GP ei tuo esiin mitään mikä selittäisi vatsakipua.

Onko sulla diagnosoitu refluksitauti - kuuluuko kipu siihen vai onko se ilmaantunut myöhemmin?

JaanaRe: helikobakteeri17.2.2015 20:15
Tähystämällä todettu ja kivut lisääntyneet leikkauksen jälkeen, jouduin syömään paljon särkylääkkeitä. Nyt tuntuu aika sietämättömältä olo vaikka esomapratzol toi hieman apua, enää tabletti jäljellä ja mietin miten pärjään sen jälkeen. En haluaisi syödä jatkuvasti jotain vaan poistaa refluksin aiheuttajan.
Olen ilmeisesti allerginen jollekkin, sillä igE arvot ovat korkealla. Olen menossa huomenna labroihin selvittämään näitä enemmän.
cityterveydessä on edulliset labrat, mutta kyllähän niistäkin kertyy hintaa jos paljon ottaa kaikkea.
Onko siitä pepsiinikokeesta kokemuksia ja onko hyötyä?
Kiitos avusta

refluksikurkkuRe: helikobakteeri17.2.2015 20:49
No toivottavasti lähtee olotila paranemaan!

Pepsinogeenitutkimukset muodostavat siis 50% tuosta Gastropanel - kokeesta. Lisätietoa http://www.refluksi.fi/91

Mehiläisen labrassa kyselin onko heillä tarvittavia välineitä ja he tilasivat ne erikseen Biohitin keskuksesta. Tuolla testillä tai ainankin osalla sillä on ollut joku toinen nimi mitä keskusteltiin siinä sitten paikan päällä.

SiruRe: helikobakteeri26.2.2015 17:16
En ole vielä hakenut sitä HELIPAK K apteekista. Olin siinä kaihileikkauksessa, joka meni hyvin. Nyt pidän ainakin "sairista" sen kuukauden. Vatsan olen saanut pidettyä aika pehmeänä. Minulla ei ole ollut mitään muita vatsavaivoja, eikä refluksia.
Kuinkahan sairaaksi sitä tulee sen kuurin aikana. Ei oikein mukavalta tunnu, kun lukee kirjoituksianne. Olen jo vanhakin, jostain luin, että sitä yhtä lääkettä vanhat voivat ottaa vaan kerran päivässä.
Kunpa tietäisin kannattaako alkaa ollenkaan. Kirjoittelen myöhemmin, jollei tätä viestiketjua lopeteta, kuten on käynyt monelle muulle.

refluksikurkkuRe: helikobakteeri26.2.2015 19:16
Hienoa, että leikkauksesi meni hyvin! Leppoisaa toipumisaikaa!

Kannattaa kysyä apteekista ammattilaisilta, jos on jotain epäilyksiä jonkin tuohon pakettiin kuuluvan lääkkeen suhteen. Heillä on varmaan mysö ihan faktatietoa myös iällisistä rajoituksista. Meillä taitaa vanhimmat n 60+ .

Siru, no hätä, viestiketjuja on muistaakseni poistettu kolme tänä vuonna (niitä on yhteensä 37 359)- poistot johtuen siitä, että erittäin minimaalinen prosentinosa kirjoittajista ei osaa/ei halua noudattaa perussääntöjä tässä viestintäympäristössä.

Pystyisitkö kysymään lääkäriltäsi kannattavuus -tilannetta?

SiruRe: helikobakteeri27.2.2015 15:20
Kiitos. Mukava, kun tuli näin vastausta. Nyt voin kertoa, että olen yli 70+. Joten arkaillen rupeaisin moiseen kuuriin. Ihan tuossa välissä soitin hoitajalle, jonka juttusilla olin lääkärin jälkeen. Kaippa minä ensi viikon jälkeen aloitan.
En ihan kymmentä vuotta jahkaillut tätä, kun en tiennyt Helikosta. Ihme, ettei kukaan lääkäri ollut huomannut papereista, kun monesti käynyt muissa asioissa.
Mistä minä nyt saisin "Hermoraunion" kiinni, kun Verkkokalvorepeämä/irtoama sivut lopetettu. Pitkään aivan asiallisia kirjoituksia ollut ja useamman kanssa voinut kertoa kokemuksistaan. Sitten vielä Kaihileikkauskeskustelut LOPETETTU. Harmittaa, kun sain vielä vastauksen : samalla viikolla Hänelläkin. Piti niin kertoa kuinka leikkaus mennyt. En tietenkään hallitse oikein näitä sivuja, ei sähköpostiosoitetta. Osannut vaan tähän ja silloin niihin vaan nimimerkki ja laskutoimitus.

refluksikurkkuRe: helikobakteeri27.2.2015 18:52
Siru, sinullapa on kertynyt mukavasti vuosia matkamittariin :-)
Tsemppiä vaan aloittamiseen!

Sekoitat varmaankin meidän Suomen Refluksi - sivuston (yksityinen, nimenomaan refluksitautisten verkkoyhteisö, ei laskutoimituksia) toiseen sivustoon (valtaisa kaikkia aiheita maan päällä käsittelevä Suomi24), joka - valitettavasti - uudisti palstansa pohjan, jossa ilmeisestikin kaikki vanhat miljoonat keskustelut eivät enää ole avoinna kirjoittamiselle. Onhan siellä tosin lopuksi se "Jatka keskustelua/Luo uusi" - laatikko .... minäkin menin pistämään lusikkani soppaan ja loin sinne aiheesta jo jatkon tuolle keskustelulle (se tosin EI näy mitenkään siinä vanhassa keskustelussa) .... Yksi astetta varmempi keino on mennä sinne Suomi24 Näkö - osioon ja luoda uusi keskustelu otsikolla "nimim Hermorauniota etsitään" ...

refluksikurkkuRe: helikobakteeri27.2.2015 18:56
Suora linkki tähän toiseen sivustoon eli Suomi24 on tässä (Näkö - osioon):
http://keskustelu.suomi24.fi/terveys/aistit/nako

SiruRe: helikobakteeri8.3.2015 16:34
KIITOS, nyt olikin helppo löytää sivulle jota kaipasin, klikkaamalla tuosta. Huomasin, että juuri samaiselle sivustolle olinkin "osannut" kirjoittaa. En sitten enää muistanut, kun edelleen etsin.
Helikostakin olisi ollut sivu (ilman tuota refluksia), mutta onkin jo lopetettu sekin. Sain kyllä hyvää (paremminkin) tietoa juuri tältä sivulta. En huomannut olevan yksityinen, ANTEEKSI.

jannekannikasRe: helikobakteeri17.4.2015 11:18
2-3kk sitten syöty 7pv helipak-k kuuri joka ei poistunut bakteeria.
Nyt uusintamatsissa menossa loppusuoralla 10päivän tavanic+zolt+amorion kuuri. Kummastakaan lääkityksestä ei mitään oireita. Varmaan pitää olla herkkä antibiooteille jos näistä jotain pahoja oloja tulee.

Eipä ole ollut infernaalisia vatsakipuja sen jälkeen kun 4kk sitten todettiin heliko. Varmaan tuo zoltin popsiminen on auttanut.

yleisiä oireita viimeisen puolen vuoden ajalta(tod.näk. helikosta johtuvia):
- kurkku tuntuu oudolta
- kieli valkeaa töhnää täynnä
- kurkku käheä
- kuivaa yskimistä ja köhimistä kokoajan
- huimausta ja heikotusta
- pari viikkoa ripulia (syy miksi menin lääkäriin ja löyty heliko)
- tajuttomat vatsakivut noin 2-4 krt / kk
- kipua sydämen kohdalla missä ilmeisesti onkin vatsalaukun yläosa :)
- henkisesti rankkaa kun kokoajan googlettaa ja epäilee syöpää :(
- ei uskalla syödä kunnolla kun pelottaa ne kivut => laihtuminen

Tsemppiä kaikille!

SiruRe: helikobakteeri24.4.2015 22:44
Maaliskuun alussa oli se minun Helipak K-kuuri. Menikin paremmin mitä pelkäsin. Tietysti se maku suussa oli paha, mutta huono-olo meni ohi kolmen, neljän tunnin jälkeen. Se oli kolmannen iltalääkkeen jälkeen.
Puhalluskoe olisi ollut tänä viikkona, mutta laite rikki. Tutkimus tehdään ulostenäytteestä. Kuulemma täällä jatkossakaan ei tehdä puhallust.
Nyt sitten odotettava vaan tuloksia.

HelikoRe: helikobakteeri27.4.2015 17:22
Helmikuulla todettiin heliko mahakivut armottomat ja sain helipak-A söin lääkket ja tietenkin siinä toivossa että tuo kiusallinen pöpö saataisiin kuriin ja häädettyä,mutta kuinkas kävikään,kävin verikokeissa ja arvot olivat samassa(tosi korkeat) mitä aloittaessani tuon lääkekuurin,ei siis lähtenyt puremaan.Taas lääkärille ja uusi kuuri nyt helipak-k lääkkeet taas syöty ja uudet verikokeet viikon päästä,saa nähdä lähtikö vieläkään puremaan tuo aika kova lääkekuuri,vai vieläkö pitää ottaa jo kolmaskin kuuri,nämä lääkkeet eivät tosiaankaan ole helppoja nieltäviä...Toivossa on hyvä elää!
Hyvää kevättä kaikille samoista vaivoista kärsiville!
Peukut vaan pystyyn että jaksetaan taistella!

Piia23Re: helikobakteeri27.4.2015 22:36
Tänään sain tietää tähystyksen koepalojen tulokset ja selvisi että mullakin on heliko.. Hassua koska 4,5 vuotta sitten olin tähystyksessä ja silloin ei selvinnyt kuin palleatyrä ja krooninen gastriitti. (tosin voi olla että lääkäri ei kokenut helikon häätöä tarpeelliseksi, kun tuloksistakin totesi "ei siellä mtn ihmeellistä ole", tyrästä sain tietää tähystäjältä ja gastriitista vuoden jälkeenpäin toiselta lääkäriltä)
Haponsalpaajia olen syönyt siitä asti, tosin olen tutkinut haittavaikutuksia (immuunipuolustuksen heikkeneminen jne) sen verran että mielellään en syö, mutta ilmankaan en pärjää.

Olen siis 23v nainen ja refluksin toteamisesta on n. 5vuotta. Oireina närästys, röyhtäilyt, vihlaisut, selkä/rintakipu jne. Pari kertaa on ollut pahempia 2-4päivän "kohtauksia" (oksentelua, mikään ei pysy sisällä, todella voimakaat polttelut, tunne että vatsa ei tyhjene, kuume yms). Yhdellä kertaa menin päivystykseenkin parin päivän jälkeen ja lopputuloksena oli että tutkittiin kaikki paitsi vatsa (ultrattiin umpisuoli yms.) vaikka mainitsin refluksista, tulehduksesta ja tyrästä. Yhteenvedossa luki että tuntemattomasta syystä johtuva ruokamyrkytys -_-.. Onneksi sain silloin lääkäriltä jonkun vatsakipulääkkeen niin sain edes vähän nukuttua.

Mutta siis viikon päästä ajattelin aloittaa viikon Helipak-A kuurin. Toivottavasti selviän sillä töissä olisi jaksettava. Gefiluksen maittohappobakteeri kuuri on ollut menossa jo pariviikkoa (syön aina silloin tällöin) ja häätökuurin jälkeen jatkan nexiumia 40mg 2 viikkoa ja siitä sitten portaittan vähennän niin minimiin kuin mahdollista. Nämä olivat lääkärin ohjeet puhelimitse (taas tuntui että ei ollut tutustunut tietoihi sillä yllättyi että söin jo haponsalpaajia). Tarkistus testistä ei puhunut mitään mutta ajattelin siitä soitella parin kk kuluttua kuurista. (Kuurin aloitan vasta ensiviikolla, koska pitkästä aikaa vapaa vappu ja paritkin eri kissanristiäiset mihin pitää jaksaa mennä.) Lisäksi apteekkari sanoi että kuurin aikana ja pari päivää sen jälkeen ei saa ottaa alkoholia sillä ei sovi yhteen kyseisten lääkkeiden kanssa, tosin harvoin kyllä muutenkaan tulee juotua sillä aiheuttaa pahan närästyksen.

Elikkä kauhulla kohti ensiviikkoa..

SiruRe: helikobakteeri7.5.2015 13:50
Hei Piia! Olet varmaan aloittanut sen lääkekuurin ja kohta ohi. Toivottavasti ei pahempia sivuvaikutuksia. Minäkin osasin lukea etukäteen, mitä mahdollisesti edessä.
Sitä pelkäsi vähän suotta, mutta tiesi kuitenkin esim. tuon pahan maun suussa. Minulla vaan "eduksi", kun tuli ripulia, olihan vatsani ollut liiankin kovalla. Kuurin jälkeen pärjännyt sen suhteen paremmin. Selvisin siitä pahoinvoinnistakin yhdessä illassa. (Vähän muistutti nukutuksen jälkeistä olotilaa.)
Tiistaina tuli kirje, helikobateerigeeni negatiivinen. En tiedä millaiset arvot olleet. Jos vaikka aika alhaiset tuon kymmenen vuoden aikana.

Olethan ottanut aika säännöllisesti samoihin aikoihin pillerit. Minulla ei vaikeuksia nielemisessä, melkein kerralla menneet. Laitoin kyllä riviin ja viimeiseksi otin vähemmän pahanmakuisen.
Kerrohan miten menee, toivottavasti hyvin ja nuo kaikki aikaisemmat vaivat häviävät.
HYVÄÄ KESÄÄ!

Piia23Re: helikobakteeri12.5.2015 20:18
Kuuri selvitty ja onneksi pelkäsin turhaan :) Alkuviikosta oli vatsa aika täynnä ilmaa ja tiistaina tuli ruuan jälkeen tunnin selkä-rinta-närästyssärky ja pahimmat sivuvaikutukset oli keskiviikkona kun vatsa meni ripulille, mutta sen jälkeen ei ollut mitään vaikka pelkäsin että loppua kohden pahenee. Nyt vaan täytyy toivoa että helikosta pääsi eroon ja että edes jotkin oireet helpottaa sitä myötä :)
Kiitos tsempeistä ja hyvää kesää kaikille!!

MiukuRe: helikobakteeri15.5.2015 18:49
Hei!

Kirjoittelin tänne helmikuussa (17.2.), kun olin juuri lopettanut Helipak-A-kuurin ja kerroin tuntemuksistani kuurin aikana.

Mulla on mennyt lähes kivuttomasti koko kevät. Joskus ylävatsaan sattuu, mutta oireet ovat paljon lievemmät kuin aikaisemmin. Suuremmalle osallehan ylävatsavaivat jäävät, vaikka bakteeri lähteekin, jos tutkimuksiin on uskominen.

Tänään (15.5.) sain puhallustestituloksen, joka oli puhdas, mistä olen iloinen. Olin lähes varma, ettei se ole lähtenyt, koska niin moni on joutunut syömään useamman kuurin, ennen kuin on parantunut.

Kuten viimeksi kirjoitin, että toista kuuria en syö, jos ei ole ihan pakko (=mahalaukun limankalvon surkastamu, mahahaava yms.), vaikkei heliko lähtisikään. Jos heliko joskus tulee uudestaan, niin pysyn kannassani, ei lääkkeitä. Seuraan tilannetta GastrolPanel- testillä vuoden parin välein.

Tsemppiä ja jaksamista teille kaikille! 😊

SiruRe: helikobakteeri26.5.2015 14:27
Hei Miuku! Muistan nimimerkkisi alkuvuodesta, kun tiedän Miukukissan. Minä otin nimimerkin meidän Perhoskoiran mukaan.
Taitaa olla sittenkin heliko nuorempienkin ihmisten tauti. Tällä sivustolla taidan olla vanhimpia, ainakin nuoret osaavat käyttää tietokonetta. Piiakin 23v. Nykyaikaan puhtaudesta ei puutetta.
Nyt jälkeenpäin olen kuullut tutuilla olleen heliko, ei vaan kertoneet. Sitä sitten "pähkäiltiin", että varmaan tullut koulun puuseestä. Sitä kun on yli 70v.
En ole huomannut eroa entiseen, vatsani on kyllä pysynyt pehmeänä. Liki kolmen viikon täysummetus oli aika kamala.
Jos joku pelkää tuota häätökuuria, niin voin lohduttaa ettei ihan kamala, kun näin vanhakin selvinnyt.
Hyvää kesää kaikille.

refluksikurkkuRe: helikobakteeri26.5.2015 15:29
Noita prosentteja eri ikäluokkien helikotartunoista löytyy mm tuolta sivuston uutisjutusta
"Helikobakteeri keksittiin vasta 80-luvulla"
http://www.refluksi.fi/158#heli

Tartuttajiksi epäillään nykyään vanhempia ja isovanhempia jo melko varhaisesssa vaiheessa (alle 10v), jossa se sitten voi tulla esiin jossakin vaiheessa elämää ihan vaikka sattumaltakin.

Hyvää kesää!

KiinnostuinkoskaläheiselläollutRe: helikobakteeri2.7.2015 4:16
Satu taisi kysellä tässä ketjussa sitä voiko heliko tarttua aviopuolison suukoista, löysin ainakin yhden jutun jossa näin sanotaan, joten jos vaiva uusii jatkuvasti, kannattaa kai tutkia kummatkin ja hoitaa kummatkin.
http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/asiantuntijat/terveys/mika_on_helikobakteeri
"Jostain bakteerin pitää mahalaukkuun tulla, itsestään se ei sinne ilmesty. Useimmat tartunnat tulevat suusta suuhun eli esimerkiksi läheisen suukottelun välityksellä. Näin esimerkiksi lapset saavat bakteerin vanhemmiltaan tai isovanhemmiltaan."

Vastauksia vailla Re: helikobakteeri14.8.2015 2:12
Moi! Olen lukenut lähes koko viestiketjun ja en voinut olla kirjoittamatta omaa tarinaani. Olen 19 vuotias ja mahaongelmista olen kärsinyt n. 14-15 vuotiaasta asti. Oireet alkoivat suht yllättäen ja siitä ettei mahani tykännyt ravintolaruuista. Jos söin ulkona sain n. 15 min jälkeen juosta välittömästi vessaan ja vatsa oli aina ihan löysällä. Vatsa ei pariin vuoteen reagoinut näin, kun vain tulisempaan ja rasvaisempaan ruokaan. Noin vuosi sitten mahani kuitenkin alkoi reagoida lähes joka ruokaan. Söin sitten kotiruokaa tai ravintolaruokaa vatsa meni aina sekaisin. Ajattelin, että omistin vain herkän vatsan ja en nuorena siihen oikein osannut sen kummemmin reagoida. Opin elämään asian kanssa ja pari vuotta olenkin vältellyt ravintolaruokia ja ruuan maustamista tai liiemmin voin käyttöä ruuissa. Aloitin kuitenkin 1,5kk sitten yötyöt ja 6 yön jälkeen mahani alkoi reagoida kovemmin. Olin muistaakseni 4-5 päivää sairaslomalla, sillä mahani oli todella omituisella tavalla kipeä. Välillä poltti, välillä oksetti, mutta oksennusta ei tullut. Tuntui, että olo paheni jos tiesi, että jonnekin tarvitsisi lähteä. Tajusin kuitenkin hakeutua lääkäriin, sillä työpaikalle oli sairastodistus saatava. Kerroin vaivastani ja oireistani ja lääkäri epäili stressimahaa tai refluksin tautia. Kävin verikokeissa, mutta lääkärin toimesta helikobakteerin mahdollisuutta ei tutkittu. Sain kuitenkin 2 viikon "happolääkityksen" (en muista kunnolla lääkityksen nimeä) kokeiluun. Olo helpotti lääkkeillä huomattavasti. Lääkityksen päätyttyä kaikki oireet ei kuitenkaan lähtenyt kokonaan. Jokainen päivä tuntuu olevan erilainen. On päiviä kun ei ole minkäänlaisia oireita ja uloste on normaalia, on päiviä milloin maha ei tunnu kunnolla toimivan ja vessassa ei välillä tule käytyä pariin päivään, ja on taas päiviä milloin maha menee ruuasta sekaisin, turvottaa ja on ripulia.

Näin jälkeen päin harmittaa etten ole tätä viestiketjua lukenut ennen lääkärikäyntiä!

Onko kenelläkään ollut saman tyyppisiä oireita ja mikä neuvoksi? Itseäni sen verran oireet "pelottaa" ja normaalia elämistä estelee, että olen miettinyt meneväni uudestaan lääkäriin ja vaatia helikobakteerin tutkimista. Olisin erittäin kiitollinen, jos saisin tähän jonkunlaisia vastauksia myös täällä!:-)

Vastauksia vaillaRe: helikobakteeri14.8.2015 2:23
Hups! Unohdin ensimmäisessä viestissä mainita, että usein iltaisin on myös jatkuvaa röyhtäilyn tarvetta, mutta happoja suuhun ei nouse. Niiden yhteydessä on myös usein tunne, siitä ettei saisi kunnolla happea. Toivon todella, että kyseessä on pelkkä refluksin tauti ja pystyn elämään olon kanssa. :-)

LauraMRe: helikobakteeri22.9.2015 9:42
Tän perusteella mitä oon lukenut, onneksi "vaadin" helikotestin. Eli kysyin työterveyslääkäriltä, voisiko se mitenkään olla heliko, oireet sopisi harvinaisen hyvin siihen (kaikessa epämääräisyydessään), tää sanoi, että tuskin, koska mä oon 80-luvulla syntynyt (26-vuotias) ja tätä rataa, mutta sanoi myös, että otetaan se, jos haluat. Kaikki nää perusjutut katsottu, munuaiset, kilpirauhaset, maksa jne jne., ei mittään. Joten tuloksia odotellessa helikotestistä. :D Silleen, että häätökuuri on aikasmoinen hevoskuuri ja ehken oisi kovin innoissani sitä syömässä, mutta sitten toisaalta, haluaisin mä syyn näille oireille.. :) Sitä en lääkärille sano, mutta jos parasiiteistä, johon mun kanssa tässä pitää antaa näytteet, heliko nyt ei ainakaan sen epätodennäköisempi vaihtoehto ole. Ennemmin sen helikon oon joskus lapsena saanut ja nyt oireilee, kun jonkun parasiitin, kun en ees missään sellaisessa maassa oo käynyt tässä, missä sellaisen nappaisi mukaansa ruuasta tai vedestä.

EmiRe: helikobakteeri22.10.2015 18:44
Tänään sain tiedon minulla on heliko :( Mistä heliko tarttu? Tarvikko mies ja lapset mennä heliko-testin ? Olen todella helpotanut lukea kaikki kokemukset tästä. Minulla ei ollut mittään vatsa kivut eikä vatsa koskan ollut löysä. Odotan aloitamaan kuuria.

EmiRe: helikobakteeri16.11.2015 15:32
Hei taas. Tänään on 2 viikoa antibiotikiin kuurin lopetamisesta. Olo on paljon parempi. Ruokahalu ja vointi on tullut pikku hilja takaisin, ei heti antibiotiikin kuurin jälkeen.
Kahden vko:n kuulutua menen labrassa tarkistamaan onko helico-hädetty!
Yöllä vielä heräilen joka 3-4 tuntia välein ja hiikoilun. Lääkäri sanoi että johdu stresistä. Itse menin yksityiselle ja tein labrassa B12 viitamini tarkastus. Huomena verinäyte B12 tulokset on valmiina.
Antibiotikin kuurin jälkeen varmasti 10 päivä on kestänyt että vointi on olut heikko.

EmiRe: helikobakteeri16.11.2015 16:45
Hei taas. Tänään on 2 viikoa antibiotikiin kuurin lopetamisesta. Olo on paljon parempi. Ruokahalu ja vointi on tullut pikku hilja takaisin, ei heti antibiotiikin kuurin jälkeen.
Kahden vko:n kuulutua menen labrassa tarkistamaan onko helico-hädetty!
Yöllä vielä heräilen joka 3-4 tuntia välein ja hiikoilun. Lääkäri sanoi että johdu stresistä. Itse menin yksityiselle ja tein labrassa B12 viitamini tarkastus. Huomena verinäyte B12 tulokset on valmiina.
Antibiotikin kuurin jälkeen varmasti 10 päivä on kestänyt että vointi on olut heikko.

EmiRe: helikobakteeri5.12.2015 21:26
Pian on 5 vko kun antibiotik kuuri loppu. Vointi paljon parempi mutta mieli ala muutu ja vähemän syön. Joskus olo on niin energinen mutta jollain päivinä taas jotenkin tunutu että minulla on masenus tai jotain sellaista. Yli huomenna tiedän onko heliko hädetty. Miten pitkä kestä että elimistö toipuu? Onko kenelle sama jälki oireet?

EmiRe: helikobakteeri7.12.2015 17:25
Tänään sain soiton lääkäriltäni ja helikobakteeri on häätynyt, tulos negativiinen.
Olotila; yöllä heräillen ja vaikea nukahtaa. Koko ajan röyhtäilyjä; ruoka ei nouse kurkkuun, vaan pelkästään röyhtäyttää. Mieliala on vaihteleva edelleen.

AnderssonRe: helikobakteeri9.12.2015 12:33
Söin helikobakteerin häätökuurin huhti-toukokuun vaihteessa ja ulostekokeen ja tähystyksen koepalojen perusteella häätö onnistui. Hidasta on kuitenkin ollut vatsan tulehduksen parantuminen, pitkään ollut ylävatsakipuja. Nyt ollut vähän aikaa parempi lopultakin.

AntsuRe: helikobakteeri6.2.2016 9:18
Voisiko joku kertoa minkä ajan kuluttua helikokuurin aloituksesta pitäisi tuntua paremmalta? Kolmas päivä alkoi minulla ja vielä ylävatsassa potkupallomainen olo. Kiitos.

IhmettelijäRe: helikobakteeri16.3.2016 0:48
Aika dramaattinen on tämän ketjun aloittaja, kysehän on ihan perinteisestä antibioottikuurista, eikä mistään voimakkaista lääkkeistä :D

Niina Silla Maria SimiläRe: helikobakteerin 22.3.2016 15:28
Hei! Laihduin ja söin lääkkeitä ja nyt sitten tämän kaiken takana on tyhmä vakava sairaus jonka nimi on helikobakteeri
Minulla on nyt helikobakteeri joka aiheutti minulle kovan kivun ja kuoleman Uskomatonta. Olen vasta 18 v. Harmittaa kun piti kuolla näin nuorena. Jeesus sen päätti. :( Mutta en anna anteeksi lääkäreille enkä Jeesukselle. Joudun jättämään kaikki kaverit , serkut ja kaikki opettajat ja lapset. Koira kaverit ja mummon ja kaikki tädit. Jne.

Niina Silla Maria SimiläRe: helikobakteeri22.3.2016 15:30
;"(

SiruRe: helikobakteeri28.7.2016 14:11
Vähän ihmettelen tuota viimeisintä kirjoittajaa. Onko vielä omalla nimellä kirjoittanut? Vielä toisinaan kurkkaan tätäkin sivua.
Minulla Helikon suhteen mennyt hyvin. "Refluksikurkku" ei aikoihin kirjoittanut, joka ehkä ollut hyvin perillä Helikosta.

RituRe: helikobakteeri13.8.2016 23:08
Moi!
Helikon oireita mullakin. Tilasin netistä Mycare vatsahaavatestin.
Onkohan miten luotettava? Kellään kokemusta?

Kristiina_paalu@hotmail.com Re: helikobakteeri8.5.2017 17:49
Hei. Olen 39v tilanteeni on Tosi huono oman tyhmyyden takia. Minulla on 4v poika. Olen kärsinyt pitkään vatsa oireista, mutta tyhmyys ja pojan syntymä vei aikani. Nyt tilanteeni on Tosi huono. Kärsin jo helicon aiheuttavasta pahimmasta sairaudesta.

Kuiva suuRe: helikobakteeri8.5.2017 21:52
Olen 36v mies
16 vuotta ALKO ja viimeiset 7 vuotta välillä on ollut oireita välillä ei... kivun tunne vasemmassa ylävatsassa, turvotusta, refluksi, nälän tunne ja paskamaku suussa kokoajan, yö heräämisiä.vihdoinkin pääsin testeihin..Tänään tuli soitto lekurilta *HELIKO*Positiivinen.
Huomenna aamulla alotan Helipak K kuurin.
jänskättää oon töissä raksalla.
Miten jaksan tehä töitä? :(

ManteliRe: helikobakteeri9.5.2017 15:19
Minulla todettiin heliko joskus 13 vuotta sitten. Kolmesti on nyt häädetty, viimeisimmän häädön tulos ei ole vielä selvä. Aina ensimmäinen kontrolli on näyttänyt negatiivista, mutta oireet ovat vähitellen palanneet ja kun on testattu uudelleen, on tulos positiivinen.

orkidea2004Re: helikobakteeri23.7.2017 16:32
Minulla todettiin Heliko muutama päivä sitten hoito HeliPak-K. En tiedä mitä eroa on kun toiset puhuvat A ja T Helipak. Aamulla Zolt+ 3 antibioottia syömättä 30 min ja illalla sama 2 tuntia ruokailun jälkeen sama juttu. Siis 8 tablettia päivässä 7 päivän kuuri.Todettiin mahatähystyksessä. Toivottavasti yksi kuuri auttaa mitään jälkeistarkastusta ei ole määrätty, IHMETTELN. Lääkäri ei ottanut yhteyttä vaan sattumalta näin reseptin KANTA, Huono olo koko ajan ja vatsa ripuloi minulle ei kukaan sanonut että pitäisi syödä jotan maitohappobakteeri pillereitä, vain onko tuo Zolt 30 mg. sama. Näin, että tämä tutkimus voidaan tehdä myöskin verestä. En aio mennä suosiolla mahatähystykseen oli kyllä kamala toimenpide. Tarttuuko tämä toisesta henkilöstä toiseen, sittenhän varmaankin miehellänikin on sama. En tiedä mistä olen tämän saanut.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: