Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Sitrusmaitohappobakteerit25.4.2012 14:38
Maitohappobakteereista on hyötyä mahan toiminnan normalisoinnissa. Mulle ja monelle muullekin tietääkseni niistä on ollut pelkkää etua.

Mutta tänään kuulin fys.terapeutiltani, että parille prosentille ihmisistä voi tulla refluksitaudin kaltaisia oireita, jos rupeaa äkkinäisesti tankkaamaan mh-bakteereja. Aikamoinen yllätys. Jotkut lääkärit saattavat jopa kuulemma tietää tästä asiasta.

Ajattelin vain kertoa, että näinkin voi käydä.

VaniljaRe: maitohappobakteerit25.4.2012 17:20
Aina sitä kuulee kaikenlaista hyödyllistä, kun pitää korvansa auki. Minä en ole huomannut mitään vaikutusta maitohappobakteereista, tai siis että olisi huomannut mitään huomattavaa eroa syön niitä tai en, uskon kyllä niiden olevan tärkeitä, varsinkin jos on joutunut syömään antibioottikuureja. Itse aloitin niiden syönnin säännöllisesti vasta viime kesänä, kun näitä oireita alkoi esiintyä.

AmaliaRe: maitohappobakteerit25.4.2012 18:49
Kyllä tälläkin foorumilla tosiaan oppii monenlaista. Itse kuulun niihin joille maitohappobakteereista on ollut hyötyä. Olen syönyt niitä suunnilleen vuoden alusta asti.

zoltRe: maitohappobakteerit25.4.2012 21:15
Mä olen syönyt muutaman vuoden päivittäin ja on ollut apua.Aikamoinen tieto!Mitenkäs tuo gastronel?Eikö sekin sisällä maitohappobakteereja?

HillaRe: maitohappobakteerit25.4.2012 21:22
Oltiin syyslomalla reissussa, ja silloin ennen sitä aloin syödä maitohappobaktreeja, söin koko reissun ja hetken jälkeen, ja silloinhan tämä oireilu sitten oikein alkoi...
Nytpä en ole syönyt ja mahakin on rauhoittunut.
Ei voi olla????

AmaliaRe: maitohappobakteerit25.4.2012 22:23
Olispa Hilla aikamoista jos sun vatsaoireilut juontaisivatkin mh-bakteereista...!

SitrusRe: maitohappobakteerit25.4.2012 22:34
Älkää nyt säikähtäkö! Ajattelin vaan kertoa tästä tapauksesta, kun olen itse täällä niin mainostanut maitohappobakteereja. En ole koskaan kuullut että niistä voisi olla mitään haittaa, vaan pelkkää hyötyä.

Tämä tapaus oli siis sellainen 60+ nainen. Hän oli kuullut mh-bakteerien olevan hyvästä, ja alkoi innolla tankata niitä. Jonain yönä sitten havahtui rinnan puristukseen ja tunteeseen ettei saa henkeä. Ambulanssilla sairaalaan. Siellä näiden tavanomaisten sydäntutkimukset; vikaa päässä reittien jälkeen kun ihmeen kautta vastaan tuli lääkäri jonka kanssa asiat käytiin perin pohjin läpi ja sitten keksittiin tämä selitys oireisiin. Naisella ei ollut aiemmin ollut refluksia.

AmaliaRe: maitohappobakteerit25.4.2012 22:51
Hyvähän se on että tulee lisää tietoa, myös epätavallisemmista tapauksista. Voi olla jollekulle täällä, Hillalle tai muulle, ratkaisevakin tieto.

VaniljaRe: maitohappobakteerit26.4.2012 7:35
Tässä sitä taas nähdään miten erilaisia me kaikki olemme, sekä ulko- että sisäpuolelta. Tässä hommassa ei auta muu kuin kokeilemalla selvittää itselleen sopivat ruoat ja lisäravinteet, sekä lääkkeetkin. Monet yrittävät pitää lääkkeestä taukoa, samalla tavalla kannattaa lisäravinteidenkin käyttäjien tehdä, pitää välillä taukoa ja käyttää niitä kuuriluontoisesti.

HansuRe: maitohappobakteerit26.4.2012 10:44
Mun närästys loppui kun aloin nauttia probioottista jogurttia, lisäksi käytän aamua iltaa Gastronel+, eli mulle näistä ollu apua. Tietty Somac on myös kuvioissa mukana....

jariRe: maitohappobakteerit27.4.2012 18:58
minä rupesin kanssa käyttäämään näitä maitohappobakteeri kapseleita noin puolitoista viikkoa sitten.. en tiedä mahaan ei enään satu niin paljon on parenpi olo ..itse närästystä kun tilanne tulee päälle se ei ehkäise mutta olotila on yllättävänkin hyvä aina välillä en tiedä.. minäkin oon syönyt näitä happosalpaajia jo putkeen monta vuotta.. jos tämä tasoittaa niin hyvä..

kuplaRe: maitohappobakteerit27.4.2012 22:44
mulla 2 antiobiootti purkkia pöydällä ja maitohappobakteeri purkki. Heti kun jätin maitohappobak. syömättä - johan vatsa alkoi toimia..ilman et ulostaminen olisi ollut hankalaa. Ja tuntu, et melkein suoli olisi kokonaan tyhjentynyt.. mut syön kyl maitohappobakteerit..ei mene sit ihan kuralle

riiflaksiRe: maitohappobakteerit29.4.2012 21:28
Itse aloitin syömään probiootteja vajaa vuosi sitten. Ei ole ollut mitään "haittaa"..onneksi. Kyllähän se perushyvinvointi ja vastustuskyky muodostuu suolistossa. Eikös nämä probiootit juurikin pidä suolistoa kunnossa. Näin olen lukenut ja siihen myös uskon. Omasta mielestä suoleni toimii hyvin ja uskon että probiootit ovat siihen vaikuttaneet. Syön lisäksi yhden probioottijugurtinkin päivässä. En usko että vatsani/suolisto toimisi näin hyvin ilman probiootteja, varsinkin kun noita sapaajiakin on tullut popsittua jo 2,5 vuotta päivittäin.

refluksikurkkuRe: maitohappobakteerit10.1.2013 19:31
Jeps, näistähän kerrotaan/varotetaan ainakin Nexiumin tuoteselosteessa selkeästi, kunhan vaan viitsii lukea.

Ja tästä huolimatta refluksitautia sairastava (= alasulk vajaatoiminta joko matalan lepopaineen tai tahattomien rentoutumisten kautta) käyttää ihan tietoisesti lääkitystä krooniseen tautiinsa ja on tyytyväinen, että ainakaan happoa ei sinne mene siinä määrin kuin aikaisemmin :-) Pepsiini nousee ja aktivoituu ainakin toisilla valitettavasti. Joten meille kaikille ihanille rohkeille refluskikoille voisi nostaa vaikka hattua :-) !

Jos salpaaja ei nosta tasoa PH4 päälle (=arvo, jossa limakalvovaurioita r-torveen/kurkkuun vähenevät huomattavasti), ei siihen kannata tuhlata rahojaan :-)

refluksikurkkuRe: maitohappobakteerit10.1.2013 21:24
Ymmärrän huolesi mutta tutkimustuloksia tulkitessa pitäisi muistaa myös pitää jalat maassa - vaikka se vaikeaa olisikin - ja tiedostaa voimakkaasti se, että ne eivät "aiheuta" vaan "saattavat" ja "voivat", jolla on todellakin melkoinen ero. Jos kritisoidaan liittyviä tahoja, tarvii myös olla tietoinen siitä, media (ja valitettavasti myös toiset vaihtoehtoiset hoitosuunnat) tykkäävät vääristellä tuloksia huonompaan suuntaan. Eikä vaihtoehtoispuolikaan toisaalta sitten kerro useimmiten ollenkaan esimerkiksi happo + pepsiinituotteiden vaaroista vaan tavoitteena on myynti.

Täällä sivustolla ei paljoakaan ole kuvailemiasi "pientä närästystä" tapauksia, joten täällä puolella ei mielestäni kukaan "leiki". Ymmärrän kuitenkin kritiikkisi toisia lääkäreitä ja heidän tapojaan kohtaan. Henkilökohtaisesti itselläni kesti erittäin kauan saada salpaajia lääkemääräyksenä (salpaajia ei ollut vielä saatavilla itsehoitotuotteina tuolloin), koska valitettavasti kukaan erikoislääkäreistä ei ehdottanut edes kuukauden kuuria (kokemukset täällä vaihtelevat suuresti!).

Täällä kirjoittelevat ovat valitettavasti useimmiten kohtalaista tai vaikeata refluksitautia sairastavia, joilla lääkitys on osa hoitoa (tykkäsi siitä tai ei, oli joku itsehoidon osatekijä niin tai näin, oli mahdollisia sivuvaikutuksia tai ei).

Kovasti olemme täällä elossa, vaikka salpaajia syömme jo x - vuotta ... ja fiilis on, että taidamme elää aika pitkäikäisiksi ja kirjoittelemme täällä vielä, mitä vanhuuden jäykentämät sorminivelet antavat periksi :-)

refluksikurkkuRe: maitohappobakteerit11.1.2013 11:55
Meitä on niin moneen junaan, että asiasta on useita mielipiteitä :-)
Jokaisessa asiassa on ainakin kaksi puolta.

Itse ajattelen lääketeollisuuden firmojen (sekä myös luontaistuotteiden valmistajien) olevan täysin normaaleita yrityksiä, joiden tavoitteena on myös tehdä voittoa. Eihän kukaan sijoita rahojaan/osta osakkeita ilman tätä ideaa täällä meilläkään. Väärinkäytöksiä ja puutteita esiintyy varmasti mutta missäpä ei tämän kokoluokan bisneksissä. Salaliittoteorioita en kuitenkaan kannata.

Toisaalta se, että rahaa liikkuu kunnolla, mahdollistaa myös monia muitakin tutkimuksia kuin vain lääkkeisiin liittyviä. Tutkimuksissa sidonnaisuudet on mainittu. Näin myös riskaabelit uusien lääkkeiden kehitykset (2 vuoden aikana 2 isoa alasulkijaan liittyvää lääkekehittelyä lopetettu) eivät kaada taloa eivätkä johda siihen, että joku pienempi jolllekin ihmiselle käypä salpaaja/muu lääke poistuisi markkinoilta. Joten hyviäkin puolia löytyy.

On valitettavaa, jos lääkärikokemuksesi ja sitä kautta tietenkin myös ajattelusi asiasta, ovat vuosikymmenien ajalta pääasiassa olleet negatiiviisia. Itselläni on ollut sekä positiivisia, neutraaleja ja negatiivisia. Kukaan lääkäreistäni ei ole tyrkyttänyt lääkkeitä tai keskittynyt tietokoneeseensa. Toiset heistä eivät ole edes tienneet oman talon tarjoamia maksullisia palveluita. Erilaisia kokemuksia tästä asiasta meillä varmaan riittää kaikilla.

Vatsahappo ruokatorvessa ja nielussa taisi olla joskus 80- luvun puolella ehkä ainoa "pahis" (A. Heikkilän termikö tämä on - tutun kuuluinen väite) ... nykyäänhän on huomattu, että vaurioita tekee hapon ja pepsiinin ihan normaalimääräisen sekoituksen joutuminen väärään paikkaan eli ruokatorveen, keuhkoihin ja nieluun, joista mikään ei 5 miljoonan vuoden kehityksenkään jälkeen kestä moista nousua. Hankala tilanne kaiken kaikkiaan.

Itse en niin noita esihistoriallisia aikoja mieti näissä tai muissakaan kuvioissa, kun ei tiedetä, miten ruokatorvi on kestänyt mahdollisia nousuja esihistoriallisina aikoina eikä tulokset sitten taas olisi muutenkaan kovin verrannollisia, koska tuolloin kuoltiin suhteellisen nuorina verrattuna nykyajan huikean korkeisiin elinvuosiin. Paleo-dieetti sinänsä ihan ok, vaikkakaan en ole innostunut itse kokeilemaaan.

Foorumilla on onneksi ollut vastuuntuntoisia aikuisia kirjoittajia, jotka ovat ymmärtäneet hyvin, että heillä (ei edes meidän lääkäri - tai muilla terveyden alan kirjoittajilla) ole oikeutta lähteä purkamaan ym. hoidossa olevan henkilön lääkitystä.


Onko vielä joku, joka ei käytä ollenkaan mh-bakteereita?

kuikkisuunoRe: maitohappobakteerit11.1.2013 12:50
Refluksikurkku:

Nyt menee pahasti ohi OT:n eli aiheen mutta kommentti vielä:

"On valitettavaa, jos lääkärikokemuksesi ja sitä kautta tietenkin myös ajattelusi asiasta, ovat vuosikymmenien ajalta pääasiassa olleet negatiiviisia"

No noin en kertonut vaan yleinen tämän ajan henki on että "lääkebisnes"
ja siitä seuraa liiallinen ja hätäinen lääkehoito,
ja meillä kaikilla vääränlaisia ruokailutottumukset (esim nämä "mäksit", "heset" jne).
ja tähän kun lisätään vielä kiireinen stressi-ilmapiiri niin soppa on valmis ja sairauksia, pahoinvointeja tulee ja varmasti kuin liukuhihnalta ja yksi seuraussairaus on varmasti refluksi monine koko ruuansulatusjärjestelmän rinnakkaisvaivoineen (enkä tarkoita etteikö voisi olla geneettisiä, rakenteellisia tekijöitä joista refluksiakin)

On hyviä ja huonoja lääkäreitä eli pointti on siinä että edes niillä hyvillä lekureilla ei ole kunnolla aikaa (itse lääkäritkin sanovat että jopa 30 % menee heiltä atk-käyttöön?!)

Ymmärsitkö nyt? Eli hoidetaan syitäkin, ei vain oireita, seuraamuksia..

refluksikurkkuRe: maitohappobakteerit11.1.2013 13:39
kuikkisuuno, kuten sanoin edellä, meillä on erilaisia kokemuksia lääkäreistä ja hoidoista, joten en lähtisi yleistämään tiettyjä käsityksiä koskemaan kaikkia lääkäreitä, hoitoja ja potilaita.

No hätä sanoisin, kyllä ihmiset tietävät käytännössä, että lääkkeillä hoidetaan oiretta eikä se poista syytä/syitä, joita toki voivat olla lukuisia. Ruokavalio ja stressi varmaan ne kaikkein vanhimmat.

Mielestäni sivuston teksteistä tulee voimakkaasti esiin juuri erilaisten syiden etsiminen ja hoito. Se, että käyttää järkevästi lääkettä, ei tätä tietenkään poista. Joten siinä mielessä uskon, että olemma samaa mieltä.

AurinkokettunenRe: maitohappobakteerit11.1.2013 13:59
Olen nyt muutamana päivänä ottanut mh-bakteeria ja epäilen hieman, että nekin olisivat osittain eilisen kovan närästyksen takana.

refluksikurkkuRe: maitohappobakteerit11.1.2013 14:01
No harmi :-( Mitä merkkiä olet syönyt?

SaturnusRe: maitohappobakteerit11.1.2013 14:06
Mulla maitohappobakteerit (Gefilus) veivät viikkoja jatkuneen migreenin mennessään. Eräällä migreeni-palstalla törmäsin tekstiin, jossa kehotettiin syömään maitohappobakteereja migreeniin. Ajattelin ensin että ihan höpöhöpö-juttu, mutta hetken mielijohteesta ostin kaupasta purkin ja kokeilin. Joka kerta kun olin ottanut maitohappobakteereja illalla, seuraava päivä oli särytön. Nyt oon ottanut niitä säännöllisemmin, en kuitenkaan joka päivä. Haittapuolia en ole huomannut.

refluksikurkkuRe: maitohappobakteerit11.1.2013 14:18
Uutisjuttuja sivustolta liittyen noiden käyttöön:

- Probioottijutuista oli hyötyä myös muksuilla vatsan tyhjentymiseen http://www.refluksi.fi/187 (Uutisia, helmikuu 2012)


- Probiootit voi vähentää stressiä ja ahdistusta
(vaikutus samantyyppinen toiseen suuntaan kuin Saturnuksellakin)
http://www.refluksi.fi/227 (Uutisia, huhtikuu, 2012)

kuikkisuunoRe: maitohappobakteerit11.1.2013 19:42
Tässä lääkärikin kertoo refluksin pääsyistä eli vaikka vatsamme "miljoonia vuosia" vanha se tarvitsee apua syiden poistoon: MHB ja entsyymit jne
sekä tahtoa/valintaa mitä emme laita suuhun :-)


"Refluksitauti on yleistyvä elintasosairaus"

http://www.iltalehti.fi/terveys/200905159591993_tr.shtml

refluksikurkkuRe: maitohappobakteerit11.1.2013 20:05
Pisteet Salollekin, kun toteaa selkeästi "- Vain hyvin lievän taudin voi saada hoidettua pelkillä elämäntapamuutoksilla, siis painonpudotuksella ja dieetillä" ...

Ilouutinen ;-D Syytä ei meidän kenenkään tuhansien ihmisten enää tarvi etsi, sillä tämänpäivän Iltalehti paljasti kaiken takana olevan syyn: "useimiten syynä on nielty ilma" ... Yritetään olla nielemättä ja vetää vaan keuhkojen puolelle :-)

VaniljaRe: maitohappobakteerit12.1.2013 14:51
Maitohappobakreerit ovat minulla käytössä varmasti koko loppuelämäni. Niiden laatua olisi varmaan hyvä välillä vähän vaihdella.

Noista lääkkeistä sen verran, että monille refluksikoille ne tuntuvat olevan välttämättömiä. Minulle niistä ei ollut apua, enkä niitä enää ole edes vähäisten oireideni vuoksi edes ajatellut. Kun lääkkeitä joutuu kuitenkin käyttämään, on aika hurjaa jos joutuu koko ajan pelkäämään niiden aiheuttamia sivuvaikutuksia. Kun niitä kerran joutuu ottamaan, niin paras ajatella joka kerta lääkkeen ottaessaan että siitä on hyötyä ja että se parantaa omaa hyvinvointia ja elämänlaatua. Niin on hyvä ajatella kun ottaa maitohappobakteerejakin tai muita lisäravinteita, kenties mielen voima saa ne vaikuttamaankin tehokkaammin:)

Kun minä alkuun otin happosalpaajia, niin joka kerta niitä ottaessani ajattelin niistä negatiivisesti ja lääkkeen otto tuntui tosi vaikealta, ilmankos sain niistä kaikki sivuvaikutukset.

Jos ihminen alkaa syödä terveellisesti tai ottaa jotain lisäravinnetta vain sen takia että pelkää koko ajan sairastuvansa, niin uskon ettei siinäkään ole järkeä. Pelko ja huoli ei ole hyvä yhdistelmä syömisessäkään, terveellisenkin syömisen pitää perustua siihen että se maistuu ja tuntuu hyvälle, eikä siihen että pelkää. Tai jos ihminen, joka tietää että pitäisi laihtua ja hän kuitenkin syö kaikkia mahdollisia herkkuja ja tuntee syömisistään huonoa omatuntoa, menee puolet nautinnosta ihan hukkaan. Parempi on silloin syödä ja nauttia siitä kun kerran ei voi toimia toisinkaan.

Refluksin kanssa on tietysti vaikeampaa, minä olen aina rakastanut valkosipulia, nyt en sitä enää voi siihen malliin syödä ajattelematta että mitähän seuraavaksi tapahtuu. Keksin siihen siis toisen keinon, nykyään laitan hienonnettua valkosipulia oliiviöljyn joukkoon ja annan se olla jääkaapissa muutaman päivän ja sitten siivilöin sen, käytän öljyä pieniä määriä monien ruokien joukossa.

martoRe: maitohappobakteerit2.3.2014 10:03
refluksikurkku: Vaikutat mielestäni erittäin fiksulta tyypiltä, jonka kirjoituksissa huokuu henkilökohtainen kokemus varmasti monen vuoden takaa. Oletko kenties myös hoitoalan ihmisiä? On ilo lukea sun kirjoituksia ja ammentaa niistä lisää tietoa itselleen. Toki teistä todella monet muutkin ovat erittäin fiksun oloista sakkia, joilta saa sitä niin kaipaamaa lisää tietoa tästä taudista, ja kuinka elää sen kanssa, joten kiitos siitä :)

No mutta kuitenkin itse asiaan.. olen maitohappobakteerien kohdalla myös itsekkin miettinyt, että onko ne hyödyllisiä ja ottaessasi olen huomannut, että ainakin aivan aluksi niiden ottaminen tehostaa refluksin oireita, tosin pidempi aikaisena ne ovat olleet hyödyksi. Mun mielestä ne ovat siis hyvänä tukena refluksikolle. Sitten toisekseen kuikkisuunon kommentti siitä, että eihän kukaan meistä söisi vatsahappoja alentavaa lääkettä, jollei se olisi välttämätöntä, koska onhan se totta, että me kaikki tarvitsemme happoja, ettei bakteerit pääse jyllää elimistössä. Siksi se on ihmeellistä, että kuinka lääkäreiden mielipide tästä asiasta vaihtelee niin paljon.

On lääkäreitä, jotka ehdottomasti suosittelevat pitämään taukoja siten, kuinka elimistö kestää sen ja vastapainoksi on lääkäreitä, jotka ehdottomasti alleviivaavat lääkityksen säännöllisyyden ylläpitämisen merkityksen. Miten pitäisi siis oikeasti toimia, ettei sitten muutaman vuoden päästä tule todella ikäviä yllätyksiä vääränlaisen hoitotavan vuoksi. Luin nuo Jussin kirjoitukset ja on pakko sanoa, että tuli aivan hirveän surullinen olo, että kuinka elämä voi valua tosta noin vain viemärisä alas. Hän toki antoi erittäin paljon hyvää tietoa meille muille ennen poismenoaan, mutta hänen elämänsä kuitenkin loppui aivan liian aikaisin.

Refluksikurkku: kyselit jollakin toiselle foorumilta multa, että miten olen toiminut työssäni asiakkaiden kanssa, kun olen antanut heille vatsasuojalääkkeen hieman eri tavalla, kuin he yleensä ovat ne saaneet. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka suositus on tottakai se, ettei sitä saisi antaa ruokailunyhteydessä, niin onhan se ollut vaikea toteuttaa, jonka vuoksi nämä ns. onnistuneet kerrat pystytään laskemaan yhden käden sormilla. Ja tottakai olen aina kertonut muille hoitajille raportin yhteydessä, että olen niin toiminut ja se on ihan ok ollut.

Anyway tuli paljon asiaa tähän maitobakteeri foorumille, vaikka kirjoitin myös muusta kuin mhbakteereista. Lopuksi, onko mihin mahdollista kirjoittaa ylläpidolle mahdollisista parannuksista koskien tätä keskustelufoorumia. Kiitos :)

refluksikurkkuRe: maitohappobakteerit3.3.2014 11:20
Marto, allekirjoittanut kiittää ja kumartaa mukavan palautteesi vuoksi :-)
Tosi hieno juttu, että olet sivustosta hyötynyt. Itse en osaa kuvitella enää ettei meitä kaikkia ihania kirjoittajia olisi!

Refluksitautia on opiskeltu vuodesta 2007 "bigtime" (tuntuu että enemmän itse asiassa kuin omaa alaa aikoinaan) ja sairastettu helmikuusta 2005 lähtien. Sieltä ajalta lähtee tämän sivuston juuret. En ole hoitoalalla (äänityöläinen) ... käytännössä korkeintaan hoivailen harrastuksen kautta (Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu, SPR) eksyneitä ihmisiä maastossa mahdollisine ea -tilanteineen tai ensihuoltohommissa esim evakuointi ym poikkeustilanteissa. Ja ensimmäiseksi mainittu toiminta on tällä alueella vilkasta ...

Jussin poismeno oli kyllä erittäin ikävä tapaus :-( Meillä on täällä myös ruokatorven syöpää sairastaville (pyynnöstä) ketju, mutta he eivät rohkaistuneet kirjoittamaan ainakaan vielä siihen. Syöpäjärjestöjen puolella on myös oma keskustelupalstansa syöpään sairastuneille.

Sivuston yhteytiedot löytyy tuosta alhaalta sinisestä alapalkista tai suoraan päävalikon "Ota yhteyttä" kautta.

Mh - bakteereita otan taas tällä hetkellä kerran päivässä, kun purkkia yritän saada loppumaan vihdoinkin.

Siirto edell. mh bakteereihinRe: maitohappobakteerit18.10.2015 13:02
Mamma Vahva annos maitohappoa auttanut 17.10.2015 16:21


Meillä 5-pojalla alkoi keväällä yhtäkkinen refluksi. Kurkkurefluksi varmaan oikea termi, koska kurkku sattui koko ajan, paljon nousuja, röyhtäilyä, mikään ruoka ei oikein sopinut, pidettiin tiukkaa linjaa ruoan suhteen, kaikki ärsyttävät pois. Kokeiltiin gavisconia ja vitamiinijuttuja, piihappogeeliä. Sitten elokuussa nexiumia tähän asti, joka ei tuonut mitään apua, oireita oli yhtä paljon. Valitusta 50-100krt päivässä eli koko ajan..

Nyt lähdimme ulkomaille, ja eräs henkilö suositteli isoa Annosta maitohappoa, ostimme täältä paikallista. Sisälsi rhamnosus-bakteeria. Olin aikaisemmin suomessa nexiumin aikana kokeillut boulardiita, mutta ei ollut apua. Samana päivänä jätimme nexiumin pois täällä. Ja hämmästyttävää iso maitohappoannos on auttanut (2pussia päivässä) yhteensä 12miljardia. (Suositus on kai, että pitäisi olla yli 10 miljardia bakteeria vatsavaivoihin)

Jo toka päivänä huomasi selkeää eroa, nyt menossa viides päivä ja valitusta enää silloin tällöin,että kurkkuun sattuu. Nousut vähentyneet valtavasti.

En tiedä toimiiko tämä muillekin, epätoivoiset voi toki kokeilla.. Itse olin sitä,melkein puolen vuoden kärsimyksen jälkeen, kun lapsi valitti koko ajan. olen todella iloinen tästä tilanteesta!!! Ja toivon mukaan vaiva menisi kokonaan pois, sitä nyt tietysti vielä vaikea sanoa. Poikaa ei ole koskaan tähystetty, joten en tiedä onko rakenteellista vaivaa. Vaiva alkoi yhtäkkiä keväällä.Aikuinen nainen Re: Vahva annos maitohappoa auttanut 17.10.2015 18:04
Onpa ilo lukea, näitä hienoja voinnin parantumisia.
Toivotaan, että nyt on ongelmat ohi ja pikkumies saa elää tuskatonta lapsen elämää. Siitä saa koko perhe voimaa kun näkee lapsen voivan paremmin.

Itse käytän Lacto seveniä joka päivä, joten en tiedä olisiko olo vieläkin kurjempi ilmaan niitä. Polttaa pitkin päivää rintalastan alta, joten ei ainakaan vielä se uusi lääke mitä sain ole täysin oloa korjannut.
Ehkä annostus olikin liian pieni. Maanantaina lääkäri soittaa koetulokset ehkä sitten keskustelemme onko mitään mahdollisuutta lisätä lääkettä vai mitä tehdään.

Mutta sinulle Mamma ja pojallesi tsemppiä jatkoakin ajatellen.


Mamma Re: Vahva annos maitohappoa auttanut 17.10.2015 19:11
Aikuinen nainen, katsoin että tuossa lacto sevenissä on 1miljardi bakteeria kapselissa, meillä oli kesällä samantyyppinen käytössä, eikä ollut mitään apua siitä. (Tai en ainakaan huomannut). Mutta tässä uudessa on 6miljardia ja poika ottaa 2 päivässä eli 12 miljardia. Paketissa oli, että 1-2 voi ottaa. Kannattaa mielestäni testata ainakin!! en olisi ikinä uskonut, kaikkien kokeiltujen jälkeen. Toivottavasti saat avun!

Aikuinen nainen Re: Vahva annos maitohappoa auttanut 17.10.2015 19:21
Missä ko. tuotetta on myynnissä. Ihan mieluusti voin kokeilla. Onko apteekki vai luontaistuote.

Annemari Re: Vahva annos maitohappoa auttanut 17.10.2015 19:54
Oletteko viellä ulkomailla? Moni vatsavaivainen tuttu on ollut oireeton ulkomailla. Liekkö siellä ruoka jotenkin erilaista verrattuna tänne kotimaahan vai mikä lie. Mutta toivotaan, että apu vaivaan on nyt löytynyt.

Mamma Re: Vahva annos maitohappoa auttanut 17.10.2015 20:35
Minulle suomen tuotteista suositeltiin biomedin tuotteita tai vivomixxiä (se on todella vahva maitohappo). Täältä en sitä löytänyt ja apteekista antoivat rhamnosus-bakteeria sisältävää maitohappoa, bivos on tuotteen nimi. Sitä ei varmaan ole suomessa, mutta vastaavia varmasti on. Kannattaa kysellä apteekista tai luontaistuotekaupasta, jotain missä paljon niitä bakteereita.

olemme tehneet täällä koko ajan melkein ruokaa itse ja eka viikko oli lapsella yhtä hankala, kuin kotonakin. Nyt toisella viikolla, kun sai tätä, olo alkanut parantua todella merkittävästi. Mietin kyllä itsekin, että jos on sisäilmaongelmia... Sekin kun voi aiheuttaa refluksia. Mutta parantuminen kuitenkin alkoi heti tuon aloittamisen jälkeen.. Siksi toiveikkain mielin, että apu tulisi ja toivottavasti pysyvä. Ja toivon mukaan, jollekin toisellekin.

Aikuinen nainen Re: Vahva annos maitohappoa auttanut 18.10.2015 9:18
Katsoin netistä tällaista maitohappobakteeria missä on 4 miljardia bakteeria nimeltään Elivo. Onko kukaan tätä tuottetta käyttänyt ja minkälaisia on kokemukset.

Ylläpito Re: maitohappobakteerit18.10.2015 13:11
Yläoikealta löytyy hakulaatikko, jota käyttämällä saa näkyviin vanhoja keskusteluita maitohappobakteereista, nimellä varustetuista tuotteista ym.


Yst terv
Ylläpito

juissiRe: maitohappobakteerit18.10.2015 13:17
Kyllä minäkin söisin sitä Vivomixiä, vaikka se on kallista. Netistä saa tosin paljon halvemmalla kuin apteekista, mutta merkillepantavaa että apteekissa sitä säilytettiin kylmässä.

Näinköhän noissa aitojaankaan on elämää kaupan hyllyn kapseleissa :D

Vivomixissä on kuitenkin se 450 milj. per pussi, niin kai siinä joku pääsee perillekin asti.

Tintti2Re: maitohappobakteerit18.10.2015 14:10
Minäkin olen ihmetellyt miten maitohappobakteerit säilyvät huoneenlämmössä.
Ennen niitä piti säilyttää jääkapissa...onko sitten valmistusprosessi muuttunut?
Lemmikkien maitoh.bakt.pitää edelleen säilyttää viileässä.

Aikuinen nainenRe: maitohappobakteerit18.10.2015 17:00
Kiitokset Ylläpidolle!!!

TepsuRe: maitohappobakteerit18.10.2015 23:27
Minun Probiootti Plus -purkissani lukee että säilytetään avaamisen jälkeen kylmässä, ja niin olen tehnyt.

juissiRe: maitohappobakteerit19.10.2015 2:39
Niin. Mikä sen sitten tekee erilaiseksi, että avaamisen jälkeen pitää kylmässä säilyttää? Vivomixiä ainakin säilyttävät avaamattomina viileässä.

Kunhan pohdiskelen tässä unihiekoitusta vuotellessa.

toinen aikuinen nainen=)Re: maitohappobakteerit/vicolon23.10.2015 12:19
Kärsin monta vuotta närästyksestä ja suolistovaivoista, mutta sitten löysin huippu tuotteen, Vicolon maitohappobakteerit jotka toimivat todella hyvin. Kesti siinä 10 pv, kun oireet melkein jo hävivivät. Yli 5 mrd maitohappobakteeria ja sitte3n myös spiruliinaa ja chlorellaa samassa tabletissa. Terapeutti, jolta sen sain kehoitti pitämään kylmässä, koska vain heikennetyt bakteerit säilyvät kuulemma huoneenlämmössä.

Kiitos! Tämä on todella hyvä viestiketju!

Aikuinen nainenRe: maitohappobakteerit24.10.2015 18:47
Heissan toinen aikuinen nainen, ehkä meitä on muutama muukin täällä siis aikuisia ja naisia.

Ostin tehokkaampia maitohappobakteereita kun Lacto seiska oli. Saas nähdä mitä elimistölle rupeaa tapahtumaan. Lääkäri tuplasi tämän uuden lääkkeen eli kk ajan käytän aamuin ja illoin, ja nyt ei ole ihan niin kurjaa olo ollut kun mistä syystä lääkärin pakeille hakeuduin.
Ei ollut vatsahaavaa, eikä helikoa. Jokohan sen kerroin.

Aivan mahtavaa tämä vertaistuki. Kaikille kirjoittajille kiitokset.

TepsuRe: maitohappobakteerit2.2.2016 1:54
Salapoliisi täällä taas työssään... Nyt rupesin miettimään että voisiko yksi syy iho-oireisiini olla maitohappobakteeri. Nimittäin eilen illalla en sitä ottanut, ja tänä iltana otin, eikä siitä mennyt kauaa kun tuli taas iho-oireita. En usko että se ainut syy on, mutta jostain muusta syystä ärtynyt tilanteeni (suolistoni) voi ärtyä siitä lisää. Hmm hmm. Jos se voi aiheuttaa närästystä niin miksi ei sitten ärtymyksen ilmentymistä ihollakin... Täytyypä laittaa kokeeksi hetkeksi tauolle. Aika vähän olen taukoja maitohappbakteereista pitänytkin. Lisäksi olen syönyt nyt varmaan jo vuoden pari Probiootti Plussaa, ja juuri äsken vasta luin että siinä on inuliinia joka ei ole hyvä ärtyneelle suolelle (joka minulla ainakin tällä hetkellä on). Siinä yksi lisäsyy ottaa time-out.

Maarit54Re: maitohappobakteerit7.12.2017 8:57
Mieheni kanssa kärsitty vatsavaivoista jo vuosia. On syöty kaikki mahdollisia valmisteita ja mikään ei ole auttanut. Lähinnä aiheuttanut ripulia ja vatsanpuruja. Googlattiin ja löydettiin suosituksena Fermix maitohappobakteerijuoma. Nyt on löytynyt meille sopiva tuote ja molemmilla Fermix auttaa. Maku oli aluksi karsea, mutta nykyään molemmat tykätään. Juoma on todella auttanut molempia. Se on täysin luonnollinen eikä lisäaineita. Muihin käyttämiimme tuotteisiin verrattuna vielä paljon edullisempi, sillä n. 20 kuukausi. Ei huono

SitrusRe: maitohappobakteerit9.12.2017 22:05
Aloin käyttää maitohappobakt. Ripuli loppui. Olisi se voinut loppua muutenkin, mutta jatkan nyt silti.

ibsRe: maitohappobakteerit17.4.2019 22:34
Vahva annos maitohappoa auttanut. 3 - 4 lactosevenia päivässä pari viikkoa ja nyt 1 - 2 kpl. päivässä. Röyhtäily vähentynyt tosi paljon. Ruokavaliona on edelleen gluteeniton fodmap

PikeRe: maitohappobakteerit11.3.2020 19:21
Nostin tän.....

Mulla siis ollut Somac 20mg taas käytössä ja tuntuu, että reflu vaan jyllää.

Eilen sain 3:n pvän antibioottikuurin epäiltyyn virtsatieinfektioon, niin olin ihan kauhuissani, että miten ruokatorveni kestää, kun ohjeessa nimenomaa puhuttiin ruokatorviärsytyksestä lääkekuurin aikana 😨

Ostin maitohappobakteeritabletteja ja aloitin ne, antibioottikuurin ja Somacin ja tänään ostin Pirkka L casei jugurttijuomia, niin mua ei närästä eikä polta ruokatorvea. Jipii! Tässä ketjussa kyllä mh bakteereita kehutaankin, joten tulisikohan niistä säännöllinen juttu 😶

Kokemuksia tässä ajassa muilla?

Aikuinen nainenRe: maitohappobakteerit11.3.2020 19:42
Monä käytän jatkuvasti maitohappoja ja nyt myös kolmen päivän antib.kuurin aikana käytän Precosa maitohappoja lääkärin suosituksesta ja myös minulle ei närästystä ole tullut.

Hyvä Pike jos sinullakin näin hyvin antibiootin kanssa menee.

MaisaliisaRe: maitohappobakteerit11.3.2020 20:09
Sama täällä. Koko ajan maitohapot menneet nyt syksystä alkaen.
Hyvä tietää miten toimia, jos antibioottikuurin tarvii. Täältä löytyy tietoa siihenkin asiaan. 👍

rentukkaRe: maitohappobakteerit12.3.2020 7:24
Tuo Precosa on hyvä juurikin lääkekuurien aikana. Itse olen huomannut sen, kun ottaa precosan niin hetken päästä tulee suuhun röyhyjä joissa on selvä hiivan maku, liekö teillä muilla samanlaista tuntemusta?
Jatkuvasti en voisi niitä käyttää, kovettavat vatsan, ovat osin ripulin hoitoon tarkoitettukin, mutta auttavat huonoa vatsaa aina muulloinkin.
Tavallisa maitohappoja syön aina aamuisin ja ppi lääkkeen otan nyt illalla, koska lääkäri oli nyt sitä mieltä, että yöllä ne hapot pahemmin nousevat ylös ja siksi suositti lääkettä otettavaksi illalla. Ja kyllä se on auttanutkin, en ole aamuisin ollenkaan niin räkänen ja kurkku on parempi kuin silloin, kun otin lääkkeet aamulla.
Hän perusteli iltalääkitystä sillä, että olen päivisin pystyssä niin ei niitä ylösnousuja olisi niin paljon kuin yöllä, vaikka vuodekin on nostettu ja iltapala on kolmetuntia ennen unta.
Toki väliin on jo nälkä yölläkin, mutta en ole nyt syönyt mitään vaikka joskus mieli tekisi banaanin puolikasta.

Aikuinen nainenRe: maitohappobakteerit12.3.2020 8:27
Precosaa käytän ainoastaan antib.kuurin ohessa. Normisti käytän maitohappoja mitkä sisältävät Lactobacillus GG: tä. Näillä on suolistoon hyvä ote, näin on viisaammat kertoneet.

Illalla minäkin on ppi lääkkeen eli aamuin ja illoin. Että samoilla linjoilla olen kanssasi rentukka!

MariRe: maitohappobakteerit20.11.2020 9:53
Käytän Nexiumia 20mg päivässä ja olen joskus aikaisemmin ottanut myös maitohappobakteereita ilman mitään vaikutuksia. Nyt sitten eilen aamulla otin pitkästä aikaa yhden kapselin ja tulikin mielenkiintoinen päivä. Ripuloin koko päivän, polte oli kova, suuhun tuli outoa käymismakua ja ilmanmuodostus valtaisa. Ruokavaliossa ei muuten eilen mitään ihmeellistä. Onko tämä jollekin tuttua, ja mistä muutos aiheutuu?

PikeRe: maitohappobakteerit20.11.2020 17:07
Eihän maitohappobakteereissasi ollut päiväys ylittynyt? Ne kun ei säily kovinkaan kauan. Tuli vaan mieleen, muuten ei luulisi niiden ripulia aiheuttavan, päinvastoin kun käytetään antibioottikuurin ripulin ehkäisyyn.

MariRe: maitohappobakteerit20.11.2020 20:50
Kiitos Pike, kapseli tosiaan vanhentuneet vuoden alussa. Löytyipä selitys reaktioon, samalla muutkin kapseli hävitetty, muuten olisin vielä uudelleen epäuskoisena kokeillut.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: