Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

EveliinaRefluksi ja lämpöily22.4.2012 19:54
Olen lueskellyt teidän keskustelujanne ja todennut ilokseni että en ehkä olekaan luulosairas kaikkien vaivojeni kanssa.

Minulla alkoi muutama vuosi sitten epämääräiset vatsavaivat. Vatsa ja suolisto tähystettiin. Kaikki oli kunnossa, viitteitä tulehduksista tai haavoista ei löytynyt. "Läppä" oli vähän löysä ja diagnoosi oli refluksitauti ja ärtynyt suoli.

Tunnistan osan oireistani ärtyvän suolen vaivoiksi, samoin voin kuvitella että osa oireistani on närästystä. Mutta toisinaan (mielestäni liian usein) olen hirveän väsynyt, huonovointinen ja vatsa on kipeä koko ajan. Lisäksi lämpöilen usein.

Nyt minulla on ollut viimeiset kolme viikkoa lämpöilyä. Lämpö heiluu siinä 36.9 - 37,4 asteen välillä. Yhtenä hetkenä lämpö on 37,4 ja parin tunnin päästä se on 37. Lääkäri käski heittää mittarin roskiin.


Ihmetteln suuresti että tällaistakö se on kun närästää... Mutta kun ei närästyslääkkeet auta. Voiko muka närästys nostaa lämpöä...

Onko teillä väsymystä ja lämpöilyä refluksin kanssa?

AmaliaRe: Refluksi ja lämpöily22.4.2012 20:33
Itsellä ei siitä kokemusta, mutta tuossa toisessa ketjussa siitä keskustelua.

http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/16855?p=&c=

AmaliaRe: Refluksi ja lämpöily22.4.2012 20:34
Niin ja siitä väsymyksestä löytyy vanhoista keskusteluista ainakin tästä

http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/15353#message15401

matadorRe: Refluksi ja lämpöily22.4.2012 22:08
kaiketi sinulta on otettu jossain vaiheessa labrakokeita? Mulla ainakin lämpöilyä silloin kun on ollut sappivaivoja jotka hyvin samankaltaisia kuin reflu? Pahimmillaan oloni oli enemmän kuin väsynyt niin saamaton,hitaat liikkeet,unenomainen valvetila ja syyksi osoittautui maksa-arvojen kohollaan olo. lämpöä ei todellakaan tarvitse olla kuin juuri tuo pari pykälää yli 37.Pyydä maksakokeita, jos suostuvat!! Siihen ruoansulatukseen sekin elin kuuluu.

EveliinaRe: Refluksi ja lämpöily24.4.2012 17:48
Huomasinkin melkein heti kirjoitettuani että joku toinenkin oli kysellyt refluksista ja lämpöilystä.

En muista mitä kaikkia kokeita minulta on vuosien varrella otettu mutta mistäänhän ei ole mitään löynyt.
Viime viikolla kun kävin lääkärissä tämän lämpöilyn takia, otettiin pieni verenkuva ja tulehdusarvot. Tulehdusarvot oli hieman koholla mutta ei lääkäri siihen mitenkään reagoinut. Sanoi vain että heitä mittari roskiin, ei tässä mihinkään laajoihin tutkimuksiin ruveta. Hyvin lohdullista kun lämpöilyä on nyt jo neljättä viikkoa. Ja siis kun olohan on aika väsynyt ja heikko.

Mitä matador tarkoitat sillä kun on ollut sappivaivoja? Miten ne todetaan ja millä perusteella voisin epäillä itselläni olevan sappivaivoja?

MariaRe: Refluksi ja lämpöily27.4.2012 21:34
matador, tehtiinkö sulle sappikivileikkaus tai jotain niiden sappivaivojen takia? korjautuiko tilanne?mä kirjoittelin täällä siinä toisessa ketjussa lämpöilystä ja refluksista ja mulla on ainakin viime syksynä olleet maksa-arvot yli viitearvojen, joskaan ei paljoa yli. Ultrassa ei näkynyt kuin sappisakkaa eikä magneettikuvissa näkynyt mitään poikkeavaa...

YlläpitoSIIRTO/Lämpöily30.4.2012 9:45
Maria Lämpöily ja refluksi 17.4.2012 20:38


Onko teillä muilla ollut viikkoja/kuukausia kestävää lievää lämpöilyä, jonka olisitte yhdistäneet refluksitautiin? mulla on ollut nyt tän kevään aikana kolmas useamman viikon kestävä episodi lämpöilyä, nyt tosin mukana on ollut myös nenän tukkoisuus ja nopea hengästyminen tavallisesti kävellessä. Lämpöily ja flunssaisen kipeä olo iskee usein n. tunnin kuluttua syömisestä, mikä on mun mielestä hiukan outoa. Välissä on ollut myös muutamia päiviä, jolloin on ollut terve olo.röyhtäilijä Re: Lämpöily ja refluksi 17.4.2012 21:51

Täällä kohtalotoveri! Mulla reflu oireillu jo 5 vuotta. Mulla on ollut tuota lämpöilyn tunnetta valehtelematta 2 vuotta jo!. Varsinkin iltaisin oire korostuu ja lämpö nousee korkeintaan 37,1. Olen kyllä pölyallergikkokin. Allergiatkin nostaa lämpöä. Tiedä sitten että kummasta tuo johtuu. Minulla rehkiminen korostaa lämpöilyn tunnetta. Aamuisin sitä ei ole.

Hengästyminen ja vaikeus hengittää ollut jo vuosia. On tutkittu mut muuta ei ole löytynyt ku lievä astma ja tuo kovasti väljä portti.

Sitrus Re: Lämpöily ja refluksi 17.4.2012 22:06
Mulla oli pahan refluksin alkaessa lähes kuukauden lämpöä. Menin lääkäriinkin kysymään. "Älä mittaile sitä lämpöä, siitä se vaan nousee!"
Kyllä kannatti maksaa erikoislääkärille.
No, aikanaan sitten lämpöily loppui, kun tauti tasaantui sen verran että pystyi taas tekemään muutakin kuin makaamaan nyyhkien sängyssä. Pystyi esimerkiksi syömään, nukkumaan ja liikkumaan.

Annamanna Re: Lämpöily ja refluksi 19.4.2012 9:33
Myös minulla oli epämääräistä kuumeilua parin kuukauden ajan, kun refluksi oireet alkoivat. Kuume nousi yleensä päiväsaikaan n.37-37,3.
Aamulla ja illalla ei ollut lämpöä. Lääkäri kehoitti myös minua olemaan mittaamatta...pikkuhiljaa lämpöily onneksi jäi, kun oireetkin alkoivat helpottaa.


Maria Re: Lämpöily ja refluksi 19.4.2012 20:43
Kävin lääkärissä yksityisellä puolella lämpöilyn ja nenä-, kurkku- ja hengästymisoireiden takia. Olin jo henkisesti varautunut siihen, että lääkäri alkaa vähätellä noita mun lämpöilyoireita, mutta se sanoikin, että jos kuumeilu kestää yli neljä viikkoa, niin syy täytyy selvittää. Perusverenkuva ja tulehdusarvot otettiin ja ne oli kunnossa valkosoluarvoja lukuunottamatta. Valkosolut oli alle viitearvon ja ne pitää kontrolloida ensi viikon alussa. Se lääkäri epäili ensisijaisesti pitkittynyttä virusinfektiota, mutta antoi reseptin kaksille allergialääkkeille, joita voin kokeilla. Mainitsin myös lyhyesti refluksitaudistani ja viime syksyisistä tutkimuksista ja se lääkäri sanoi, että refluksitaudissa yleisesti on paljon, mistä ei tiedetä...

Mulla ei ole aikaisemmin todettu allergioita eikä astmaa, mutta mulla tuo lämpöily alkaa yleensä just tunti tai pari lounaan jälkeen ja kestääkin sitten iltaan, olo on tukkoinen ja kipeä. Aamuisin lämpö on täysin normaali 36,4 (iltapäivällä/illalla max. 37,3), mutta kurkkuhan mulla on ollut kipeä lähes joka aamu kohta jo vuoden ajan. Toivottavasti toi lämpöily hellittää, se haittaa mun muita tekemisiä kun väsyttää ja liikuntaharrastukset on taas tauolla sen takia.

Sitrus Re: Lämpöily ja refluksi 19.4.2012 20:53
Mulle lääkäri vielä väitti, että lämpötilamuutokset voi johtua hormonitason vaihtelusta, ja että vähän yli 37 on muka normaali lämpö. Kun sanoin että mulla ei ole, niin lääkäri oli hermostua totaalisesti.

Sitten lääkäri alkoi oma-aloitteisesti esitellä mulle leikkausvaihtoehtoa, vaikken ollut siitä vielä siinä vaiheessa aikonut kysyäkään. Sitten kun rupesin tekemään kysymyksiä leikkauksesta, niin yhtäkkiä lääkäri sanoi, että ei hän tässä rupea mitään kirurgian luentoa pitämään, 20 minuuttiakin on kuulemma jo mennyt. Jolloin minä jouduin pyytelemään anteeksi että viivytän tohtoria vaikkei kyllä aikaa varattaessa ollut puhetta vastaanottoajan pituudesta.
Järkyttävä kokemus kaikkiaan! Paikka oli Espoon Leppävaaran Mehiläinen ja lääkärin nimi Jaana Vironen.
En voi suositella kumpaakaan.


Hansu Re: Lämpöily ja refluksi 21.4.2012 8:48
Eilen kun siellä keuhkopolilla olin niin lääkäri sanoi, että nää kuumeilut kuuluu tähän refluksin kuvaan. Mulla menee keuhkoihin tuo yskiminen ja tulee kuumeinen keuhkoputkentulehdus mutta toistaiseksi ei ole lievää lämpöilyä ollut väliaikoina. Voi kuulema sitäkin tulla.

MariaRe: Refluksi ja lämpöily1.5.2012 16:28
Mulla taisi se edellinen lämpöilykausi johtua pitkittyneestä virusinfektiosta. Olin jo tässä välissä noin viikon suht terveenä ja nyt taas sitten iski uus tauti päälle...kurkku kipeä ja kuumetta. Tapasin lauantaina ystäväni joka oli juuri sairastunut flunssaan ja eikös vaan mulla alkanut kurkkukipu heti sunnuntai-iltana...mulla taitaa olla tosi huono vastustuskyky nykyään :-(

ruokayliherkkäRe: Refluksi ja lämpöily19.9.2015 22:31
Ruokayliherkkyydet aiheuttavat kaikkea tuota. Ensin kaikki maitotuotteet ja kaikki gluteeniviljat, sokeri, e621 ja muut lisäaineet, hiiva pois. Katsokaa helpottaako. Sitten jos tarvitsee, tutustukaa Fodmap-ruokavalioon. Muutenkin vain puhdasta, aitoa ruokaa.

MarjoRe: Refluksi ja lämpöily27.9.2015 20:01
Minulla myös on ollut lämpöilyä (36,6-37,2) ajoittain - ja olen sen aina yhdistänyt (kroonisiin) poskiontelontulehdusvaivoihin. Meikäläisen tapauksessa nämä vaivat kyllä liittyvät toisiinsa. Ensin närästystä, sitten tulehdus poskionteloissa. Olenkin huomannut, että refluksivaivat kannattaa pitää kurissa, säästyy paljolta! Lämpöily on nimiittäin todella rasittavaa. Jaksan juuri ja juuri käydä töissä, mutta urheilu on liikaa, mikä sitten tietysti vain pahentaa tilannetta.

PamelaRe: Refluksi ja lämpöily6.10.2018 16:39
Herranen aika, löysin sattumalta tämän sivuston ja tuntuu näitä lukiessa kuin alkaisi näkyä pientä valonsädettä minunkin elämään...
Olen joutunut syömään monet kymmenet antibiootti kuurit jatkuviin keuhko-oireisiin ja kummiin keskellä rintakehää tuntuviin kipuihin ja nielun syvällä oleviin kurjiin tuntemuksiin..lämpöilyä, väsymystä ja olen ollut jo ihan epätoivoinen. Astmaakin ne jo minulla epäilivät mutta astmalääkkeet eivät ole auttaneet. Nyt löysin minulle joskus määrätyt vatsansuojalääkkeet kun olen joutunut syömään kortisonia, oireet ovat alkaneet hellittää ja mietin voiko kaikki minun oireet ja sairastamiset ollakkin refluksitautia. Tyypillistä närästystä on harvemmin, mutta joskus vatsahappoja nousee suuhun saakka ja keuhkoonkin niitä on tullut unenaikaan vedettyä..

female77Re: Refluksi ja lämpöily6.10.2018 16:50
onko ollut mitään seuraamuksia jos on mennyt keuhkoihin happoja? aspiraatio keuhkokuume riskinä? mulla on taas vaihteeksi kiilatyyny alla, ei pystt jatkvaasti käyttää selän takia. maidon ja viljojen välttely kyllä pelittää :)

PamelaRe: Refluksi ja lämpöily7.10.2018 17:44
Moikka, joo, minulla on ollut jo kaksi keuhkokuumetta, ja vuoden sisään söin kymmenen antibiootti kuuria keuhkoputken tulehduksiin, poskionteloihin, nielutulehdukseen, kahteen keuhkokuumeeseen yms.
Kukaan ei älynnyt vihjata edes että kyseessä voisi olla Refluksi.
Vointini meni jo todella huonoksi, olin ihan masentunut, ja kunto on vieläkin niin heikko että kävelylle meno on hiipimistä pikku matkoja..
Onko teillä ollut kurjia rintakipuja, ja rintalastan kipua. Säikähdin kun kivut alkoivat, ja välillä oli aikamoisia tuntemuksia.
Nyt olen vasta muutamia päiviä käyttänyt happosalpaajaa ja alkaa olla ihan erilainen olo ja vireys.. Lihomaan onnistuin jatkuvan sairastelun myötä ja nyt on vaan jotenkin koetettava keventyä ja löydettävä vatsaystävällinen ruokavalio.
Kiitos teille kaikille myötäelämisestä ja voimia sinne ja pirteitä syyspäiviä!!

female77Re: Refluksi ja lämpöily7.10.2018 19:34
rinnan alueen kivut tuttuja. josain keskellä noin tissien välissä kipua, mahtaako torven alaosa olla siinä? voi olla tulehdus tai tyrä siinä kohtaa, kuka tietää. sitten laajempaa rinnan kipua, soitin kerran puh.lääkärille, heti piti refliksia todennäköisimpänä vaihtoehtona. silloin olin pelästynyt jos olisi sydän oiretta. yritän pysyä ruokavaliossa (paleo), vaan oireet tulee heti jos en noudata sitä! välillä sorrun kahviin ummetuksen takia, mitä en saisi missään nimessä tehdä.

horkkainenkuumotusRe: Refluksi ja lämpöily8.10.2018 11:08
Minulla on horkka-kuumotusta.

Olen ihmetellyt, mistä johtuvat horkka-kuumotus-vaiheet.
Niitä on kausittain jokunen viikko kerrallaan.
Kropan sisältä olen ihan horkassa mutta pinnalta, ihossa tuntuu kuumeiselta lähes polttavan kuumottavalta.

Tuntuu kuin olisi kuumeessa tai jossain olisi tulehdus.
Lämpö on kuitenkin ollut alle 37 astetta.

En ole varma onko samaan aikaan enemmän mahan ja ruokatorven polttelua, oireitten kanssa kaikki on aika satunnaisen epämääräistä.

Olen miettinyt, jospa on vain joku flunssa, niitä ihminen potee kuulemma monta vuodessa, vaikkei kaikkia huomaakaan, jos ei aina ole tyypillisiä oireita, nuhaa, yskää ym.

Joskus oire helpottaa vähäksi aikaa, kun syön. Lämpö kehossa ikäänkuin tasaantuu.
Mietinkin, että nälkäinen ihminen usein palelee, kun ei ole "löpöä tankissa", eli polttoainetta eli ruokaa.

Mutta miksi se kuumotus tulee ? Hehkuu kuin kekäle.
Samaan aikaan olen horkassa sisältä.

Olen aika huolestunut horkka-kuumotuskausistani, mitä ne voisivat olla, kyteekö joku sairaus.

Vai olisiko se vatsan tulehduksellisuudesta johtuvaa ?

Rakenteellinen_Re: Refluksi ja lämpöily9.10.2018 11:56
Siis mulla on tosi usein ollut tuota ihon helahtelua tai kuumotusta, miksi sitä nyt ikinä haluaa kutsua. Usein kuumotus iskee sen jälkeen, kun olen syönyt jotain ruoka-ainetta, mikä kiihdyttää kortisonin tuotantoa ja veikkaan että ilmiö voisi liittyä siihen ja etenkin siihen, että ihon pintaverisuonet laajenee jne.
Mulla lehahtelua tulee joskus, toisinaan kaikilla sitä on ja veikkaan sen olevan ihan normaalia. Itsellä olen kyllä sen liittänyt allergiaan taipuvaiseksi ja se aktivoituu tiettyjä ruokia syödessä. Tuskin on kovin vaarallista, epämukavaa kylläkin. Tosin joistan ruoka-aineista, mistä lehahtelua ilmenee, niin en ole jättänyt niitä pois ellei ole tullut sitten muutakin. Lisäksi rintakehän iho ja posket on usein tulikuumat ja punoittaa voimakkaasti..Tosin voihan tuo tulehduksellisuudesta kertoa jotain.

eräs.toinenRe: Refluksi ja lämpöily9.10.2018 13:28
Eihän se mitään normaalia ole jos viikkoja vuoroin
"sisäkalut" on horkassa ja vuoroin kuumotus iholla.
Syitä on vaikea tietää.
Jos sellaista on yksi jakso, se voi olla vaikka kuumeeton flunssa,
mutta usein ilmaantuva on jotain muuta.
Ehkä refluksissa se on "viesti" vatsan tulehduksellisemmasta vaiheesta,
arvaus vain.
Kun lämpö pysyy alhaalla, olettaisi että se ei ole kuitenkaan mitään vaarallista.
Lääkärien arvion mukaan ei 38 asteen lämpökään ole vielä mitään,
jos ei ole mitään perussairautta.

PamelaRe: Refluksi ja lämpöily9.10.2018 14:34
Moikka, luin horkka kuumotus jutuistanne. Minulla on ollut nyt useamman viikon tuollaisia oireiluita, välillä hetkellisesti helpotti, mutta tänään on taas paleltanut,väsyttää niin paljon ettei meinaa töitä saada hoidettua ja tuntuu taas rintalastan alla kipuilua joka aaltoilee.
Mulla ei ole virallista diaknoosia mistään vielä, alan huolestua tulenko ikinä kuntoon ja jaksanko enää lenkkeillä.. Olen 48v nainen, joten minulla voi toki nää mummotauditkin alkaa, mutta yllättävän kurjia tuntemuksia.
Myös nielu jostain tosi syvältä oireilee, ja vois vaikka vannoa että ois kuumetta mutta alle 37 näyttää.

eräs.toinenRe: Refluksi ja lämpöily9.10.2018 18:14
Pamela, oisko syytä esimerkiksi kuunteluttaa hengitystiet tms. ja otattaa
peruslabrakokeet ?
Vai onko hiljattain tsekattu ?
Syötkö tarpeeksi ?
Usein jos kunto on alavireessä ruokakaan ei oikein maistu ja
kunto menee huonommaksi.

PamelaRe: Refluksi ja lämpöily10.10.2018 10:13
Hei eräs.toinen.
Mifnulla katsottiin kyllä joitain labroja,ja ne oli ihan ok,mutta nyt ollut ainakin pitkittynyt flunssa vielä tässä, yli kuukauden jo kestänyt..oireet tulee vaan aina takaisin, välillä oli ihan kunnon kuumekkin, lähes 39 ja raju kurkkukipu, sitten alkoi nuha ja tuli nää muut oireet. lämöpöilee aina välillä ja on näitä rintakipuja. Ei minua oteta vakavasti lääkärissä, kun meiööä ei ole oikeen kunnallisia lääkäreitä,hankala saada aikaa, sitten ohjaavat päivystykseen. Siellä ne ei taas tutki kuin henkeä uhkaavat vaivat,eivätkä ota vointiini kantaa. Itse alan epäillä jo mygoplasmaa tms kun tää sairastelukierre alkoi jo reilu vuosi sitten kun poikani oli mulla armeijasta kotihoidossa keuhkokuumeen takia.
Silloin sairastuin itse,ensin lievästi,sitten tuli 2 keuhkokuumetta,poskiontelotulehduksia, nielutautia ja vaikka sun mitä. Astmaakin jo sitten tarjotteli ja nyt ilman jatkotutkimuksia olen sitten vedellyt vuoden alvescoa. Eipä juuri apua ole ollut. Kyssissä aloittivat sielläpäin asuessani tutkimukset, mutta kun vaihdoin paikkakuntaa vajaa vuosi sitten sanottiin täällä vaan ettei ole keuhkolääkäriä...
Nyt sitten olen jo aamuisin yskinyt ruskeaa limaa,mutta joku terveyskeskuslääkäri sanoi vaan puhelimessa että se on normaalia, ja kehoitti mua ulkoilemaan ja kävelemään ihan muina naisina..mutta jos meen kävelylle, tulee taas rintakipuja viimeestään illalla eikä tarvii tosiaankaan kovaa hiippailla...

eräs.toinenRe: Refluksi ja lämpöily10.10.2018 10:48
Hei ! Mulla on sattumalta sama juttu sydämen kanssa. En pysty paljon liikuntaa harrastamaan, kun sydän "sakkaa".
Jos yritän rauhallisesti kävellä puoli tuntia, sakkaus voi alkaa jo sen aikana tai sitten sen jälkeen joudun lepäämään huohotellen parikin tuntia,
että sydämen "pakkautuminen" laantuu ja pään verenkiertokin rauhoittuu.
Se on paha kierre: pitäisi liikkua että kunto nousisi, mutta ei voi,
kun tulee sydänoireita.

Ruskeaa limaa voinee ehkä tulla tupakoitsijan keuhkoista ?
Ei ruskea lima keuhkoista muuten ole mitään normaalia !

Limaa ei kuulu normaalisti tulla ja jos tulee flunssan ja yskimisen yhteydessä sen kuuluisi olla kirkkaampaa, ellei sulla sitten ole "vanhaa" hyytynyttä verta vähän liman seassa.
Silloin on mentävä äkkiä lääkäriin.

Yleislääkärikin terveyskeskuksessa voi laittaa edes keuhkoröntgeniin ja labra-arvot otatuttaa.

Yritä jaksaa olla sinnikäs ! Varaa aika teke-vastaanotolle ja jos saat valita, jollekin kokeneemmalle lääkärille,
on nimittäin lääkäriltä aika huoletonta antaa vain ohjeita puhelimessa.
Sullahan on pitkä lista sairastamista ja oireita takana etkä ole vieläkään kunnossa, älä jätä asiaa "makaamaan".

Tosi hankala on tilanteesi, kun kunnallisen ei hyvin pääse ja päivystys
on tosiaan akuutteja tapauksia varten.
Älä anna periksi ! Tekestä ensin aika, äläkä vähättele oireitasi.
Pikemminkin saa liioitella, että edes keuhkoröntgeniinkään nykyään pääsee. Luulisi, että lääkäri tietosi näkee, tajuaisi ottaa vakavasti sinun tilanteesi.

Pieni verenkuva + trombosyytit maksoi yksityisellä noin 40 ?
ja keuhkoröntgen yleislääkärin lähetteineen alle 200 ? Uudellamaalla.
Pieni verenkuva kertoo aika vähän tosin, mutta jos on jotain han pielessä, näkyy se siitä. Ja crp kertoisi jotain, se maksanee erikseen noin 30 ?, mutta valkosolujen nousukin kertoo tulehduksesta ja se sisältyy pieneen verenkuvaan.

Tsemppiä sulle !

eräs.toinenRe: Refluksi ja lämpöily10.10.2018 10:49
Korjaus edelliseeni: Siis 40 euroa, 200 euroa ja 30 euroa.

PamelaRe: Refluksi ja lämpöily10.10.2018 14:22
Heippa eräs.toinen ja kiitos kovasti viestistäsi, piristi mieltäni sinun terveiset, vaikka tietenkin ikävää kuulla sinumnkin oireista ja kierteestä sydämen ja kunnon kanssa..
Joo, ikinä en onneksi ole tupakoinut, mutta keuhkon yskökset oli ensin tuossa kananpojan keltaisia,lääkäri sanoi että normaalia jos on astma..itse olen kyllä toista mieltä,ja nyt sitten tosiaan vaihtoivat jo väriä ruskehtavaan.. Toki noiden jatkuvien antibioottikuurieni takia ei ois enää kiva niitä popsia, mutta ois nyt sentään järkevää keuhkot kuunnella ja röntgeni ottaa. Kysin tiedot eivät kuulema ole tulleet tänne eivätkä löydä niitä vaikka tänne on ne sieltä laitettu pariinkin kertaan, ja eletään sentään sähköistä aikakautta. Pyytäävät vaan tilaamaan niitä, eivätkä nyt varmaan edes usko tätä mun vuoden tautikierrettä siellä kun se ei mukamas heillä täällä näy.
Eivät vaan viitsi etsiä, ja lukea tietojani taakseppäin varmaankaan. Vuoden asuin Kuopiossa ja oikeesti lähes koko sen ajan olin taudissa.
Pitää varmaan itse ajella Kysiin ja hakea kaikki tiedot sieltä, tai pyytää lähete että jatkaisivat tutkimuksia siellä missä jo aloitettu.. Mutta tk.lääkärit täällä niin ylpeitä että toteavat vaan että kyllä täälläkin osataan hoitaa. No, näkisipä vaan, kun aina eri lääkäri ja kukaan ei paneudu kokonaisuuteen.
Koetan sinnitellä, kävin kumminkin pikkasen ulkoilemassa kun on niin kaunis ilma,popsin omatoimisesti nyt Pantoprazol Actavista, ja en tiedä siitäkö johtuen, mutta kivut on alkanut olla jo paremmin kurissa.
Kaipa tuo hurja määrä lääkkeiden ja kortisonin syöntiä on voinut tehdä vatsassa mitä vaan..
Koetetaan nauttia kauniista syyspäivistä ja pikkuhiljaa kuntoutua.
Tsemppiä sinnekkinpäin!!!

eräs.toinenRe: Refluksi ja lämpöily10.10.2018 15:26
Kiitos tsempeistä !
Voisitko mahdollisesti tulostaa omasta Kanta.fi:stä sairaustietojasi
paikalliselle lääkärille ?
Johan nyt on kumma näinä aikoina, ettei tiedot siirry.
Kyllähän ne siirtyisi, jos joku ihminen (!) vaivautuisi painamaaan nappia.
Ei se kauan veisi. yritä jaksaa pommittaa niitä !
Itse sain kerran asioita eteenpäin, kun otin yhteyttä pykälää ylemmäksi
eli niitten henkilöitten esimiehelle, jotka ei mitään tehneet.
Kyllä alkoi tapahtua !
Rohkeasti vaan, ihmisiä ne on, joiden kuuluu työnsä hoitaa !
Sinäkin olet maksanut veroja, että he saavat palkkansa.
Me veronmaksajat haluamme vastinetta rahoillemme.

Älä "popsi" kovin paljon niitä pantoprazoleja, kohtuudella vain,
juuri sen verran että pärjäät. Onkohan se oikea lääke jos vatsasi on muista lääkkeistä huonossa kunnossa vai onko sinulla siis todettu refluksia ?

Kuulumisiin !

PamelaRe: Refluksi ja lämpöily13.10.2018 11:55
Heippa eräs.toinen!
o
Kiitos viestistäsi. Mitäpä sinulle kuuluu,oletko voinut paremmin? Koetin vastata jo aiemmin viestiisi mutta ei näköjään löytänyt perille. Eli eilen viimein sain apua vaivoihini..en tietenkään saanut normi lääkärille aikaa, joten istuin 5h päivystyksessä kuin tatti. Lääkäri sanoi heti että kipeehän tuota olet,pitkittynyt flunssa ja keuhkotulehdus yms. Tänä syksynä ei meinaa kuulema parantua millään jos onnistuu kipeeks tulemaan.
Antoi doximycin kuurin, flamedia limaa irroittamaan,lisäksi suun kautta muutaman päivän ajan kortisonia ja hengitettäväksi alvesco,hoitava astmalääke jota oon käyttänyt jo vuoden.
Pantoprazolit olen saanut aikanaan vatsan suojaksi kortisonikuurin aikaan, mutta vasta nyt silloin aloin ottamaan yhen pillerin päivässä kun olin jo niin epätoivoinen oireitteni kanssa. Aikanaan mulle on epäilty Refluksia, ja välillä nousee vatsahapot suuhun ja unen aikaan oon herännyt siihen että olen vetänyt niitä henkeenikin. Isälläni on Refluksi ja tyttäreni kärsii oireista joten ehkäpä minullakin, mutta ensin pitäs nyt muuten parantua. Ihana muuten että nyt sattui tosi mukava hoitaja ja lääkäri jotka paneutuivat vaivoihini minkä päivystyksessä nyt voi. Itsekkin olen työskennellyt hoitoalalla ja tuttu maailma kyllä, mutta jokapaikassa nykyään kiire ja jos putoaa väliin, on joskus vaikeaa tulla kuulluksi. Rakkauselämäkin taitaa alkaa virota, eli ehkä on vielä valoakin! Isot tsemppihalit sinulle ja muille jotka kipuilevat vaivojensa kanssa, koetetaan etsiä joka päivään joku kaunis,pieni,positiivinen asia ja löytää siitä iloa. Pirteää syksyä!

TapioRe: Refluksi ja lämpöily2.9.2022 12:59
Mulla on ollut refluksia kohta 30 vuotta. Neljä kertaa tähystetty ja krooninen ruokatorventulehdus . Syön lääkkeitä joka päivä ja välillä kuukausia aika hyvä. Tosin en voi syödä ruisleipää, sipulia, majoneesia, sipulia, paprikaa, valkosipulia, mansikoita, puolukoita puuroja ym ym. En tietysti kahvia, kaakaota, suklaata ym. Aina välillä nousee kovan närästyksen yhteydessä kova kuumepiikki. Jopa lähellä 39 astetta . Lääkäri ei tuota usko, mutta kun on 90-lubun alusta taistellut tuon kans, niin tuntee itsensä. Eilen nousi taas 38 kuumetta ja oksensin muutaman kerran kovan närästyksen seurauksena. On tää kauhea sairaus ..Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: