Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

leenaliinavähähappoiset ruuat20.4.2012 0:21
Aion kokeilla tätä Kaufmannin vähähappoista ruokavaliota,minulla enemmän kurkkuoireita.Minulle jäi epäselväksi että sopivatko esim.mustikat,mikähän niiden ph on?Minulle tuntuu kyllä sopivan.Mutta kannattaa ehkä olla tarkka...

refluksikurkkuRe: vähähappoiset ruuat20.4.2012 13:56
Itse ajattelin kanssa kokeilla, josko jotain helpotusta olisi.
En vielä kuitenkaan.

Mustikat on tuossa Koufmanin kirjassa pH 3,7, joten ne sinällänsä ei oikein mene tuohon ruokavalioon. Happamuus taitettuna maidolla tai jollakin muulla vatsaavalla kuten esim mansikoiden kanssakin??

Tietenkin heittoja arvoihin tulee myös esim lajikkeiden/tuoreuden/valmistuksen mukaan mutta ei kai ne ihan vallan toiseen suuntaa voi olla. Mitenkähän pensasmustikka?? Edellenkin haluaisin sen oikean mittarin tähän hommaan.

Osviittaa PH luvuista löytyy yhdysvaltaisen Food and Drug Adminstrationin sivuilta (engl.kiel)

http://www.fda.gov/Food/FoodSafety/FoodborneIllness/FoodborneIllnessFoodbornePathogensNaturalToxins/BadBugBook/ucm122561.htm

leenaliinaRe: vähähappoiset ruuat20.4.2012 15:08
Se jäi myös epäselväksi mitä kasviksia saa syödä,salaatti oli sal
littu.Porkkanakaan ei aluksi,mutta entäs palsternakka ,selleri inkivääri?Hunaja meloni? Vesimeloni?Refluksikurkku,kiitos jos vastaat ja muutkin.

HansuRe: vähähappoiset ruuat20.4.2012 17:48
Ai mustikkaako ei sais syyä? Minä kun olen luullu, että se olis vaan hyväksi....No, olen syönytkin niitä maustamattoman jogurtin kanssa, passaa mulle ainakin

refluksikurkkuRe: vähähappoiset ruuat20.4.2012 21:16
Toiset porkkanalaadut voi ilmeisestikin vaihdella pH- arvoltaan ...vai olisko kyse siitä, että niitä esim tyypillisesti mehustetaan, joka tyyppilisesti lisää vähäsen sitä happamuutta?

En ole kirjan ääressä mutta esim melonit oli mainittu sallituiksi tuossa pdf - versiossakin ... Ja noilla vihanneksilla tarkoitettiin kaikkia, jotka vaan on sen 5 yläpuolella eli esim tuosta FDA:n listastakin löytyy aika monia (lähinnä ainakin vihreät paitsi ei paprika) - varmaan osa noistakin mitä mainitsit... herneet, pinaatti, kesäkurpitsa, munakoiso, kaikenlaiset kaalit, selleri siellä taisi olla kanssa ... taisi olla kurkku ja avokadokin.

Tässä ruokavaliossa on pääpaino pH arvolla, jonka vuoksi kaikki alle 4 (tai alussa 5) yritetään rajoittaa pois. Sen takia happamemmat ei ole hyviä.

refluksikurkkuRe: vähähappoiset ruuat20.4.2012 21:46
Ja kyse on myös tietty ph:n tasapainottamisesta (mustikat/mansikat + vähärasv. maito, jolla on tarpeeksi korkea pH) .. .

TPRe: vähähappoiset ruuat22.4.2012 18:46
En enää löydä tuota pdf-tiedostoa, onko poistettu?

refluksikurkkuRe: vähähappoiset ruuat22.4.2012 19:30
Ei ole poistettu - löytyy etusivulta oikeasta palkista kuten muutkin pdf - jutut.
Ja sitten tuolta uutisten puolelta, jossa siitä oli juttua http://www.refluksi.fi/219

Ja jos käyttää tuota hakulaatikkoa, niin eiköhän sitäkin kautta se löydy.

TPRe: vähähappoiset ruuat22.4.2012 20:03
Kiitos :)

JoonatanRe: vähähappoiset ruuat28.4.2013 12:56
Sanokaapas sitten mitä ruokia pitäs syödä että tulis helpotusta oireisiin, olen jo pitkään ajatellut kaiken olevan vatsan PH-arvoista. Toivottavsti löytyisi sellainen ruokavalio mikä sopii refluksi potilaalle. Ja hyvää Kevättä!!! :)

refluksikurkkuRe: vähähappoiset ruuat28.4.2013 13:19
Hyvää kevättä ja vapun odotusta sinnekin :-)

Koufmanin pdf -esittelyssä https://kotisivukone.fi/files/refluksi.kotisivukone.com/koufmanin_ruokavalio.pdf

on lueteltu noita vähähappoisia ruoka-aineita, joidenka oma pH on tarpeeksi korkea, jotta ylösnoussut ja ruokatorven limakalvolle kiinnittynyt pepsiini ei aktivoituisi ja aiheuttaisi tulehdusta jne.

minkälainen ruokavalio sulla nyt on?

KirjatonRe: vähähappoiset ruuat9.10.2015 16:44
miten mahtaa olla esim. Kalkkunaleikkeleen ph ja gluteiiniton lakritsi? 5.päivä Koufman-maidot-viljat menossa.

Kari-Pekka N.Re: vähähappoiset ruuat13.4.2019 18:17
Helpottavaa, että löysin tietoa.Elämä on ollut viime aikoina kurjassa jamassa, kun vatsa on kärsinyt väärästä ravinnosta.Mutta nyt opettelemaan uudelleen syömään oikeammin.

EräsRe: vähähappoiset ruuat15.4.2019 19:19
Tuossa Koufmannin ohjeissa on paljon sellaista, mikä ei ainakaan minulle sovi ja ph:t on liian matalia. Mustikka esim ei sovi eikä marjat yleensä. Kannattaa kyllä kokeilla itse eikä luottaa oppaisiin, vakka antaahan ph-arvot suuntaa.

Kari NuutinenRe: vähähappoiset ruuat4.5.2019 22:53
Tänään oli yllättäen kivistystä sapen puolella vatsassa. Vaimo teki dg:n ,että sullahan taitaa olla sappikiviä,kuten monilla sukulaisillasikin on.Antoi mulle Litalgin tabletin ,joka todella poisti oireet...
Eli olisiko koko tämä vatsa-ongelmani sittenkin sapesta johtuvaa...

Kari Nuutinenkävin lääkärissä10.5.2019 22:35
sain reseptin Somac 40 mg. Tuntuu olevan hyvä lääke...kunhan en nyt innostuisi syömään vatsaa ärsyttäviä ruokia ja syömään pitkin päivää.
Sain myös ajan tutkimuksiin labraan ja röntgeniin (vatsa)

Kari Nuutinenvatsahapot aiheuttanevat kariesta10.5.2019 23:35
Ainakin minulla ovat hampaat reikiintyneet ja hajoilleet viimeisen vuoden aikana nopeaan tahtiin.Vatsan liikahappoisuudenhan kerrotaan aiheuttavan myös hampaitten reikiintymistä happohyökkäyksen vuoksi.
Eikä siinä vielä kaikki. Ienbakteereita löydetään myös aivoista ja tämä on synnyttänyt epäilyn yhteydestä alzheimerin tautiin. No aihe on tulikuuma ,joten näitä syy-yhteys hypoteeseja tulemme näkemään lisää milloin minkin yhteyden tiimoilta.
Muistini on myös heikentynyt entistä nopeammin, eli syy-yhteyttä hammasbakteereihinkin voisi siis epäillä.

https://www.health.com/alzheimers/alzheimers-gum-disease

Kari NuutinenVatsabakteerit ja elimistön toiminta1.6.2019 19:26
https://www.medscape.com/viewarticle/841748?src=WNL_infoc_190601_MSCPEDIT_gut&uac=299242DT&impID=1980889&faf=1

Tässä sanotaan ,että nyt aletaan ymmärtämään, miten vatsabakteerit vaikuttavat elimistön toimintaan. Tutkittavaa kyllä riittää vuosikymmeniksi. Ehkä samalla selviää,mitä kunkin ihmisyksilön pitäisi syödä kulloinkin. Melkoista säätämistä tulee olemaan syöminen tulevaisuudessa

Eija SRe: vähähappoiset ruuat8.6.2019 16:11
Minua ihmetyttää koko tämä Koufmanin ruokavalio. Kun googlaa englanniksi GERD ja diet ym vastaavaa, saa toistuvasti aivan erilaiset ohjeet refluksin hoitoon ruokavaliolla ja ravintolisillä. Kun samat suositukset tulevat vastaan monta kertaa, ja ihmisten kokemukset ne myös todentavat, alkaa uskomaan. Näyttää myös siltä, että tällä palstalla ne, jotka ovat saaneet oireensa kuriin käyttivät juuri näitä metodeita. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on tärkein. Tietyt ravintolisät ja melatoniini varsinkin kurkkutorven paranemisen avuksi ha sulkijan tiukentamiseksi.
Tästä Koufmanin ruokavaliosta ei ollut maintaakaan. Onko se todellakin auttanut? Perstuuko tuo ph:n mukaan ruoka-aineiden valinta todellakin tieteelliseen tietoon?
Pääsin itse eroon oireista näillä tyypillisillä maailmalla tunnetuilla keinoilla. Olen koonnu linkit ketjuun 'ihmiset voi parantua refluksista'.

leenaliinaRe: vähähappoiset ruuat8.6.2019 21:33
Kyllä minun kurkun paransi Koufmanin ruokavalio , oli jopa haavauma ,ja punotti ihan vereslihalla. Mutta muita oireita ei siis ollut. Happosalpaaja myös. En vieläkään voi syödä , uskalla syödä sipulia ym väkeviä, happamia ruokia.Lisäksi annokset pieniä.

leenaliinaRe: vähähappoiset ruuat8.6.2019 21:35
Kyllä minun kurkun paransi Koufmanin ruokavalio , oli jopa haavauma ,ja punotti ihan vereslihalla. Mutta muita oireita ei siis ollut. Happosalpaaja myös. En vieläkään voi syödä , uskalla syödä sipulia ym väkeviä, happamia ruokia.Lisäksi annokset pieniä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: