Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

VaniljaOmenaviinietikka11.4.2012 17:05
Muistelen että joku olisi täällä kokeillut omenaviinietikkaa? Onko kenelläkään mitään kokemuksia siitä?
Onko sellaisia, jotka voivat syödä omenaa? En ole kokeillut itse omenoita raakana oikeastaan viime kesän jälkeen, en tiedä että se aiheuttaisi oireita, mutta jostain syystä en ole uskaltanut sitä kokeilla. Ennen söin omenaa melkein päivittäin.

SitrusRe: Omenaviinietikka11.4.2012 19:55
En kyllä mitään etikkaa suosittele refluksitautiselle. Paitsi jos välttämättä tahtoo ärsyttää limakalvojaan.

Omenoita voi syödä siinä missä muitakin makeita hedelmiä ja marjoja.

HansuRe: Omenaviinietikka11.4.2012 20:18
Mie en voi syyä ku niitä keltaisia/ vihreitä omenoita. Täällä minäkin muuten törmäsin siihen omenaviinietikkaan ja pitihän sitä kokeilla- ajatuskin näin jälkeenpäin korventaa :)

VaniljaRe: Omenaviinietikka11.4.2012 20:46
Hansu, sinä siis kokeilit omenaviinietikkaa, minä luin viime syksynä muutamia kirjoja, joissa oli paljon vatsa- ja suolisto-ongelmista, siitä jäi mieleeni omenaviinietikka. Olin laittanut itselleni ylös että omenaviinietikkaa laitetaan puoli teelusikkaa ja lasilliseen vettä ja siihen vähän hunajaa joukkoon, sitä hörpitään vähän kerrallaan ruoan yhteydessä. Omenaviinietikan pitää olla erityisen laadukasta, mikä tahansa ei käy.

Nuo omenat kai pitää vain kokeilla, niissä on varmaan sama tilanne kuin kaikissa muissakin ruoka-aineissa, toisille käyvät ja toisille eivät. Kaipa niissä omenalaaduissakin on eroja.

refluksikurkkuRe: Omenaviinietikka11.4.2012 21:08
Nyt olen kokeillut vähän aikaa oikein niitä punaisia makeita omenia (Golden Delicious/Smith tai jotain sellaista??) pari per viikko. Ja sen päälle sit kylläkin desi maitoa.

Mulla on tosiaan toi salpaalääkitys, jonka tarkoituksena on poistaa sitä happamuutta, joten en viitsi ehdoin tahdoin sitä nimenomaan lisätä tällaisilla etikkakeinoilla lyhytaikaisesti. (Luojan kiitos sentään laimennettuna suositeltu!) etikka + vesiversio (johon jotkut lisää vielä hunajaakin), tuntuu olevan yksi vaihtoehtopuolen klassikoista. Se on taidettu omaksua mm kehon pH tasapainojuttuihinkin.

Mikähän tuon sekoituksen pH arvo oikeasti muuten on? Sen jälkeen ainakin muistutetaan hampaiden happotilanteesta ja neutraloinnin tärkeydestä.
Jos tota pillereinä popsii, nekään ei saa sitten jäädä missään muotoa (!) sinne ruokatorveen (ne kuten ne suolahappopilleritkin on sen verran tujua kamaa tiivistettynä, että ne aiheuttaa vaurioita).

Vanilja, voitko käyttää omenaa mitenkään laitettuna?

HansuRe: Omenaviinietikka11.4.2012 21:12
Omenaviinietikan käytöllä on muun muassa seuraavanlaisia vaikutuksia; hidastaa osteoporoosin kehittymistä, auttaa artriittiin (niveltulehdus), tappaa mikrobeja, vähentää ja pienentää syöpäriskiä, helpottaa ruuansulatuksen toimintaa, ihoa hoitava vaikutus, parantaa muistin toimintoja, antaa aivoille suojaa ikääntymistä vastaan sekä auttaa pysymään hoikkana.

Omenaviinietikan säännöllinen käyttö edistää terveyttä monin tavoin, siksi omenaviinaetikan käyttäminen tulisi kuulua luonnollisena osana terveyttä arvostavan ihmisen päivittäiseen ruokavalioon.


Omenaviinietikkaa voi käyttää terveysjuomana seuraavan ohjeen mukaisesti. Juo kolme kertaa päivässä n. 6 dl (yht. 18 dl) vettä, johon lisäät 1-2 teelusikallista omenaviinietikkaa. 1-2 teelusikallista omenaviinietikkaa per annos n. 6 dl etikkavettä.

Omenaviinietikka on todella voimakkaan makuista siksi on hyvä juoda se runsaan vesimäärän kera. Voit maustaa annosta esim. hunajalla, jolloin sen terveysvaikutus lisääntyy.

- Mitä tykkäät Vanilja, koeillaanko tätäkin vielä? Taisin antaa liian pian periksi....Mua kiinnostaa tuokin, että auttaa artriittiin .

HansuRe: Omenaviinietikka11.4.2012 21:14
siis "kokeillaanko"....kohta ei ehi ku vessassa hypätä ku juo kaiken mitä mullakin on käytössä : )

refluksikurkkuRe: Omenaviinietikka11.4.2012 22:09
Hansu, laitatko lähteen mistä olet kopioinut tuon tekstin?

SitrusRe: Omenaviinietikka11.4.2012 23:27
Mulle ei kyllä vieläkään valjennut tämä omenaviinietikan taika.
Mutta jos sitä haluaa käyttää, niin eikö normaalein tapa olisi sekoittaa sitä johonkin ruokaan, esimerkiksi salaattikastikkeeseen. Sillä tavallahan etikkaa yleensä ruoassa käytetään.

AmaliaRe: Omenaviinietikka12.4.2012 0:09
Omenaviinietikasta ei kokemusta, mutta omenaa voin syödä, ainoa että ihan happamimpia ei vaan enää tee mieli.

VaniljaRe: Omenaviinietikka12.4.2012 6:21
Hansu, onhan se kokeiltava, taidan aloittaa omenalla. Omenaviinietikan sanotaan tosiaan auttavan moneen vaivaan, ruoansulatukseen mm. Minä taidan aloittaa omenalla ensin. Jääkaapissani on pullo omenaviinietikkaa, jossa lukee: omenaviinietikka, luomu, ei suodatettu, happamuus 5%, Saksa.

En kehoita ketään kokeilemaan sitä, jokainen tietää varmasti oman tilanteensa ja käyttää omaa talonpoikaisjärkeään näissä asioissa, aion kyllä itse kokeilla, muuten en voi tietää miten se minulle vaikuttaa. Omenaviinietikasta on kirjoitettu kokonainen kirjakin, joten voi siinä joku taika olla. Ymmärtääkseni siitä on ainakin silloin apua, jos on todettu hapoton maha.

Refluksikurkku, olen syönyt nyt omenoita vain muutaman kerran omenapiirakkana, mutta söin puolukkasosettakin pääsiäisenä, joten uskallan nyt kokeilla raakaa omenaa.

Sitrus, salaatinkastikkeenahan omenaviinietikka menisi hyvin, kun on öljyyn sekoitettu ja syödään ruoan yhteydessä.

HansuRe: Omenaviinietikka12.4.2012 9:10
Googleta omenaviinietikka ja heti siinä sivulla toinen linkki- avautuu www.luontaistukku.com- siellä on koko teksti. Ja kyseessä on siis "luonnollinen sakkainen omenaviinietikka", eikä marketin hyllyltä ostettu. Massateollisuudessa etikka tislataan ja siitä häviää suurin osa etikan tärkeistä entsyymeistä ja hivenaineista.

Aion ensin kysellä omalta luontaistuotekauppiaalta ennenkuin ryntään tilaamaan mistään : ). Vaikka illalla kyllä pistin jo jäitä hattuun, eihän tässä kaikkea voi alkaa juua ja syyä....

SitrusRe: Omenaviinietikka12.4.2012 9:46
Kai sitä jollain voi olla hapoton mahakin. En kyllä ole koskaan sellaisesta henkilöstä kuullut.
Me täällä vain kaikki (käsittääkseni) kärsimme niistä oireista, joita aiheuttaa hapon nousu mahasta kurkkuun. Eli tuntuu selvältä, että hapon puutteesta ei refluksitautisella ainakaan ole kyse.
Niinpä tuntuu suorastaan irvokkaalta että kannattaisi ruveta etikkaa varta vasten kittaamaan, kun sitä tarpeellistakin happoa (suolahappoa) on pakko neutraloida, kun se ei pysy siellä missä kuuluisi eli mahassa.
Siitäkin huolimatta että omenaviinietikasta on kirjoitettu kirja.

AmaliaRe: Omenaviinietikka12.4.2012 10:30
Tuli mieleen että kun ekan kerran sain vatsakipukohtauksen hoitsu tulkitsi sen tosi kovaksi närästykseksi ja opasti kokeilemaan ensiavuksi maitoa ja suureksi yllätyksekseni etikkaa veteen sekoitettuna. No kipu oli niin kauhea, että olin valmis kokeilemaan ihan mitä vaan ja sinne meni maito mistä seurasi oksennus ja etikkavesi mistä myös seurasi oksennus. Apu tuli oksennuksesta, ei maidosta eikä etikasta, tosin myöhemmin selvisi että kyseeessä oli ollut sappikipukohtaus joka voi muistuttaa kovaa närästys- ja sydänkipua.

VaniljaRe: Omenaviinietikka12.4.2012 11:37
Omenaa söin aamupäivällä puolikkaan, ei ongelmia, yes, olen aina pitänyt omenoista, olisi ihanaa jos tämä nyt on totta ettei oireet tule viiveellä tms. Odottelen huomiseen ja syön sitten toisen puolikkaan. Omppuetikan kokeilen sitten sen jälkeen.

AmaliaRe: Omenaviinietikka12.4.2012 13:10
Vanilja. Kiva että omena vaikuttaisi sopivan sulle. Ja varmaan viisasta ensin kokeilla omppu ja sitten vasta omppuetikka.
Mullekin tosiaan omena sopii, vaikka se on ei-suositeltavien-listalla sekä sappi- että refluksipotilailla. Tykkään omenasta ja itse asiassa se tuntui ainakin kohtuullisessa määrin käytettynä suorastaan auttavan ruoan laskeutumista silloin kun mulla oli ruoanjumittamisvaihe.

refluksikurkkuRe: Omenaviinietikka12.4.2012 13:19
Hansu, kiitos tiedosta! Suoriin lainauksiin on aina laitettava muiden näkyviin nuo lähdetiedot. Muuten kirjoitukset poistetaan.

käväsin tuolla sivulla. Se on ilmeisesti petri paavolan kirjoittama kun se on linkitetty hänen "Jeesus on Herra" sivulle (?). Ja ilmeisesti sitten luontaistukku.com verkkokauppasivusto on tähän jotenkin yhteyksissä (?).

Vaikka siellä nyt ei suoraan limakalvoja mainita, on siellä kuitenkin hehkutksen seassa jonkinasteinen vatsan limakalvoärsytys/hampaiden kiillevaurio/lyijy - varoitus:

"Etikka imee itseensä hyvin nopeasti lyijyä. Joissakin muovipusseissa on tekstiä, jossa on lyijyä. Älä peitä etikkaa tai etikassa kostutettuja aineita muovipusseilla.

Joillakin ihmisillä etikka aiheuttaa vatsakipuja. Ongelma poistuu kun et juo etikkavettä tyhjään vatsaan. Älä käytä etikkaa laimentamattomana, eli laimenna aina runsaalla vedellä!

Runsas etikan käyttö voi aiheuttaa vahinkoa hampaiden emalille. Juo etikkavesi pillin kautta ja siten vältät etikan kontaktin hampaiden kanssa. Kun olet juonut etikkaveden, niin älä harjaa hampaita äläkä syö mitään kovaa, eli pidä yhden tunnin tauko hampaiden harjauksesta tai kovan syömisestä sen jälkeen kun olet juonut etikkaveden. Näin hampaiden kiille ei vaurioidu ja voit turvallisesti käyttää ..."

Kriittinen virhe tekstissä on kohdassa palovammat, josta on vahingossa (!!) tippunut sana lievä pois, joka on olennainen tässä kohtaa. Lähteiden mainitseminen on hyvä, vaikkakin ne eivät suurin osa käsittele ollenkaan viinietikkaa vaan vitamiineja ym.

Englaninkielisissä Medscapessa ja Medwebissä on käsitelty myös eläimillä tehtyjen positiivisten kokeiden lisäksi noita omenaviinietikan haittapuolia. Jonkinasteista varoitusta siitä annetaan ainakin osteoporoosista kärsiville, diabeetikoille, sydänlääkkeitä ja nesteenpoistolääkkeitä syöville. Joten myöhemmin tätä lukevat, jos kuulut näihin ryhmiin, keskustele ilman muuta lääkärisi kanssa ennenkuin alat käyttämään (sisäisesti) etikkaa tämän keskustelun perusteella.

Sivulta löytyi muuten teko-ohjekin: omenanpalasia haaleaan veteen saviruukkuun, lämpöisessä 4-6 kuukautta ja viinietikka on valmis. Kappas vaan, tuo oli täysin uutta.

Pitäydyn harvoissa makeissa omenissa.

HansuRe: Omenaviinietikka12.4.2012 14:41
Heips ja anteeksi, että lainasin tekstin tänne, yritin linkittää sivua mutta enhän mää osannu....taijan minäkin pitäytyä omenissa ja noissa muissa mehuissa, mitä juon :) niitä ei tartte juua pillillä....

AmaliaRe: Omenaviinietikka14.4.2012 15:38
Onkohan omenaviinietikassa ja Molkosanissa jotain yhteistä?

VaniljaRe: Omenaviinietikka14.4.2012 15:49
Amalia, minä juuri mietin samaa, ajattelin että molemmat ovat jotenkin samantyyppisiä happamia juomia, kun kerran kestän Molkosania, niin luulisi että kestä omenaviinietikkaakin. Tänään jumpassa oli juomana Molkosanilla terästettyä vettä, hyvää se oli.

HansuRe: Omenaviinietikka14.4.2012 17:39
Käytättekö tavallista vai Molkosan Vitality ? Se on jopa hyvä janojuoma, mulla töissäkin sitä. Valmistamiseen käytetään tuoretta Alppien maitoheraa ja siitä sanotaan että vaikka heran pH on hapan, se muodostaa elimistössä emästä ja alentaa kehon happamuutta. Siten se tasapainottaa kehon happo-emästasapainoa. http://www.vogel.fi/advice/tips/vitality.php

AmaliaRe: Omenaviinietikka14.4.2012 19:54
Täältä sain tuossa jokin aika sitten inspiraation juoda Molkosania, jota olin joskus tullut ostaneeksi, ja siitä lähtien olen sitä ottanut. Nopeasti totuin sen makuun ja Vaniljan ja Hansun tapaan otan sitä nyt ihan janojuomana. Molkosan tuntuu sopivan mulle hyvin. Mulla on tavallista laatua, mutta seuraavaksi voisin ostaa Vitalityä. Ja ehkä voisin kokeilla joskus myös omppuviinietikkaa...

LissuliinaRe: Omenaviinietikka11.12.2013 15:43
Itse olen nyt kaksi päivää käyttänyt omenaviinietikkaa (luomu, suodattamaton).

Oireet tuntuvat paranevan. Kurkkua ei karhenna niin paljoa sekä oksettava mädän haju on vähentynyt.

Välillä vähän vatsaan sattuu, mutta sen pitäisi helpottaa. Testailen ja katson mitä kroppa sanoo.

refluksikurkkuRe: Omenaviinietikka11.12.2013 18:30
Lissuliina, minkälainen tautioireilu sulla on tähän asti ollut?
Oliko sulla tähystyksessä vatsan puoli ok (limakalvot ok, ei helikoa)?

LiissuLiinaRe: Omenaviinietikka11.12.2013 19:34
refluksikurkku:

Ihottumat, ulostelöysyys/kovuus, kaasu, närästys, kurkkurefluksin oireiden kirjo, kutina korvissa, mädän haju hengityksessä, tunnetilojen vaihtelut, kiukkuisuus, väsymys, keuhkoputkien ärsytys, intiimialueen hiivat.

Ruokavaliomuutoksella pahimmat on takana, mutta mädän haju ja kirkas lima kurkussa.

Ei helicoa, ei laktoosia, eikä keliakiaa. Gastroskopiassa kaikki ok, puhtaat limakalvot, kolonoskopiassa kaikki ok paitsi vahvat IBS oireet.

LissuliinaRe: Omenaviinietikka13.12.2013 9:40
Minä sorruin. Menin herkuttelemaan suklaata toissapäivänä ja eilen söin yhden kokonaisen vaalean sämpylän. Nyt närästää taas ja hirveä mätä suussa.

En tiedä oliko närästykseni syynä sortumiseni vai omenaviinietikka. Lopetan omenaviinietikan viikonlopuksi ja ensi viikosta aloitan uudestaan.

SitrusRe: Omenaviinietikka13.12.2013 10:31
Mä en edelleenkään tajua tätä etikkajuttua.

Burning VikingRe: Omenaviinietikka14.12.2013 22:00
Sitrus. Olen vihannut etikkaa koko ikani. Ymmarran, ettei haluta pistaa kurkusta alas mitaan saman tapaista, joka tulee sielta ylos tai muuten mututuntumalta voisivat aiheuttaa vaivaa. Mieli on muuttunut ja tanaankin ostin pullon omenaviinietikkaa. Se auttaa ruoansulatuksessa. Netista olen tonkinut ohjeita ja nyt alkaa olla parempi kasitys koko ongelmasta.

Kuvio menee niin, etta kaikilla potilailla on enemminkin liian vahaista hapon tuotantoa kuin liikahapon tuotantoa vatsassa, koska jalkimmainen on tosi harvinaista. Vahainen hapontuotanto ei sulata ruokaa kunnolla ja se pukkaa vatsaan takaisin ja silloin alkaa ongelmat. Alkaa oksettamaan ja henki haisee pahalta, hengitysvaivoja ym ym. Naita takaisin pompanneita happoja olen oksennellut lukemattomia kertoja. Laakarit eivat ole ikina kertoneet tata vaan heti antavat happosalpaajia pahentamaan ongelmaa. Se vaikuttaa olevan standardi nykyaan. Siita he saavat tietenkin rahaa itselleen ja laaketeollisuuteen, joihin ovat linkitettyina kuin puhelinoperaattorit puhelinvalmistajiin. Molemmat ovat saaneet maistaa boikottiani, koska en ole suostunut pillerikuureille yli kymmeneen vuoteen ja tama jatkuu lopun elamaani. Myos elintarviketeollisuus on ollut boikotissa kaikkien einesten ja roskaruoan kanssa pitkaan.

Vanilja laittoi hyvan linkin ketjussa "liian vähän vatsahappoja" , jonka toistan tassa: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11249919 Sielta kannattaa erityisesti lukea nimimerkin iapd 20.2.2013 18:50 kommentti, jossa saksalaisella videolla kerrotaan nama asiat. Itse loysin aikaisemmin sivun, jossa periaatteessa samat asiat tulevat esiin. http://gallbladderattack.com/stomachacid.shtml

Ruokavalion siivoaminen ja luonnontuotteet siis sellaiset mita saa ruokakaupasta hoitavat ongelmaa paremmin kuin mitkaan happosalpaajamyrkyt. Suosittelen kokeilemaan.

TepsuRe: Omenaviinietikka15.12.2013 20:52
Erittäin mielenkiintoista! Ja varmasti voi hyvin selittääkin osan refluksitapauksista, en epäile yhtään. Mutta ei varmastikaan kaikkia, valitettavasti. Sitä en tiedä miten itselläni on, enkä uskalla ainakaan tällä hetkellä vielä testata. Minulla kyse on todennäköisesti siitä, että vamman yhteydessä ärsyyntynyt vagushermo ylireagoi vatsahappoihin. Vatsahapoissani sinänsä ei siis välttämättä ole mitään ongelmaa.

MyrttiRe: Omenaviinietikka15.12.2013 21:19
Minulla on ollut ajoittaisia omenaviinietikka-kokeiluja. Pitäneekin kokeilla nyt ihan ajan ja ajatuksen kanssa! Olen vuosia epäillyt, että ongelmani nimenomaan olisikin liian vähäinen vatsahapon määrä.

SitrusRe: Omenaviinietikka15.12.2013 22:40
Noh, ainakin etikka tuntuu nykyjään hirveän pahalta, että ei auta.

RitvaRe: Omenaviinietikka2.11.2014 7:50
Ostin lääkäri Kaarlo Jaakkolan kirjan Vatsa kuntoon. Olen kärsinyt refluksista jo vuosia. Helikobakteeri häätyi vasta kolmannella häätökuurilla. Häädöstä on jo vuosia. - Pari päivää sitten minulla oli nukkumaan mentyäni poikkeuksellisen voimakkaana "korventava" tunne mahasta kurkunpäähän asti. Luin valvoessani tuota kirjaa ja sivulla 93 sanotaan: Voit testata mahalaukkusi happamuutta varsin yksinkertaisesti ja luotettavasti. Kun ruoansulatusvaivoja tuntuu, nauti ruokalusikallinen omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua,jos ne eivät ärsytä limakalvoa....." - Olo oli nin epämiellyttävä, että otin ruokalusikallisen ajattelemattomasti laimentamattomana ja menin makuulle. Ensin tuntui, että nyt tuli tehtyä suuri moka! Pikkuhiljaa korvennusalue pieneni. Seuraavana päivänä siirsin omenaviinietikkaa vanhaan Echinaforsepulloon, josta voin tiputtaa tippoja juomaveteen ja yritän muistaa juoda aika usein. Vaivat ovat vähentyneet koko ajan. - En ollut edes tullut ajatelleeksi, että refluksi voisi johtua mahan liian vähäisestä suolahapon erityksestä ennen kuin luin kirjan. Suosittelen lämpimästi tuota asiantuntemuksella kirjoitettua pikku kirjasta. Siitä saa muutenkin tietoa antioksidanteista ja niiden merkityksestä kehon terveyteen. - Kirjanen pisti myös ajattelemaan, miksi terveydenhuollossa meitä ei hoideta kokonaisvaltaisesti? Miksei sairauksien yhteydessä automaattisesti selvitetä kehon ravinnetilannetta. Se maksaa. Mutta jos se saisi maksaa, silloin yhteiskunta säästäisi muuta kautta: terve ihminen jaksaa olla työssä, tuottaa, jaksaa kaiken kaikkiaan paremmin sekä fyysisesti että henkisesti ja hän kuluttaa terveydenhuollon palveluja vähemmän. Ja kun antidoksiantit voivat ehkäistä muistisairauksia, se olisi valtava säästö yhteiskunnalle. Miten voi olla kannattavampaa olla tutkimatta ikääntyvien ravitsemustilannetta kuin hoitaa heitä dementikkoina? Onko sittenkin niin, että kyse on samasta asiasta kuin alkoholin kanssa. Alkoholi tuottaa (valmistus ja muu työllistävä vaikutus, verotus) yhteiskunnalle enemmän kuin sen aiheuttamien ongelmien hoito maksaa. - Laskuri käy ja ilmoittaa mikä on yhteiskunnalle kannattavaa. Hoitolaitosten rakentaminen esim. muistisairaille, terveydenhuoltohenkilöstön työllisyys, lääketeollisuus...tuottaa, mutta ehkä vaaka on kuitenkin kallistumassa toiseen suuntaan, koska vanhukset pyritään "kotihoitamaan". Hoitaminen on kannattavaa tiettyyn rajaan asti. Kärjistäen: loppujen lopuksi yksilön tilanne ei kiinnosta muita kuin yksilöä itseään ja hänen läheisiään - viimeistään silloin, jos heitä vaaditaan osallistumaan "hoitoon". Onneksi kuitenkin on niitäkin, joita lähimmäinen kiinnostaa ihan aidosti :-)

VaniljaRe: Omenaviinietikka2.11.2014 9:14
Ritva, minäkin olen lukenut tuon kirjan ja monta muutakin aiheeseen liittyvää kirjaa. Olen ottanut selvää vatsan ja suoliston hoidosta viimeisen kolmen vuoden aikana kaikin mahdollisin tavoin. Noita samoja asioita minäkin olen ihmetellyt nyt kun olen joutunut turvautumaan lääkäreihin julkisella puolella, työterveyden kautta yksityisellä puolella sekä funktionaalisen lääketieteen puolella. Kokonaisvaltaisella hoidolla apu minullekin loppujen lopuksi tuli. Minä jouduin laittamaan likoon omaa rahaa jonkun verran esim. flt-ravintovalmentajaan, mutta rahalleni sain vastinetta runsain mitoin.

CurtisRe: Omenaviinietikka2.11.2014 17:09
Mulla näyttää toimivan pelkkä sitruunavesi. Puristan vesilasiin sitruunaa ja juon sen ennen ruokailua. Ruokailun aikana ja ainakin tunti sen jälkeen olen ilman nesteitä, jotta vatsahapot saavat hoitaa tehtävänsä eikä ruoka jää vatsaan pulputtamaan.

Mulla on omakohtaista kokemusta jaettu tossa funktionaaliseen lääkäriin liittyvässä keskustelussa.

TepsuRe: Omenaviinietikka5.11.2014 18:11
Täällä meidän "omalla" sivustollamme on asiaa vagushermosta ja siinä yhteydessä sanotaan näin: "Kiertäjähermon vaurioituminen aiheuttaa mahan hidastunutta tyhjentymistä eli gastropareesia, joka on yleisempi diabeetikoilla sekä myös refluksitautia sairastavilla."
http://refluksi.fi/132

Tuossa vielä gastropareesista lisää, ja tuolta löytyy lisälinkki myös mahdollisiin syihin:
http://www.refluksi.fi/184#gastropareesi

Minulla saattaa hyvinkin olla tuollaista ongelmaa, ainakin oireiden perusteella voisi niin päätellä. Vatsan happoisuustilanteesta en tiedä, enkä siitä vaikuttaako vagushermo siihen(kin).

Pieni sivupolku, mutta tuli vain mieleen että voisivatko ruuansulatusongelmat johtua joskus myös tästä eikä vähähappoisuudesta. Mutta kenties happoisuuden lisääminen voi tällaiseenkin ongelmaan auttaa, en tiedä, en ole itse (vielä) kokeillut.

TepsuRe: Omenaviinietikka5.11.2014 19:07
Funktionaalinen lääkäri? -ketjusta silmääni osui vielä maininta siitä, että stressi lisää kortisolihormonin tuotantoa, mikä taas hidastaa ruuansulatusta. Jep. Minun tapaturmavammojeni seurauksena kortisoliarvot nousivat ja koko keho oli totaalisessa stressitilassa. Nyt ei enää niin pahassa, mutta epäilemättä tilanne ei ole normaali vieläkään. Eli varmaan ainakin noista kahdesta syystä minun kohdallani vatsan toiminta ja ruuansulatus on hidastunut. (Plus sitten vielä vagushermon vammat omine seurauksineen.)

Kannattaa siis ottaa huomioon, että ruuansulatuksen hidastumisessakin syitä voi olla monia, ei välttämättä aina se vähähappoisuus. Mutta tietysti jos happosalpaajia syö niin silloin se voi olla aika todennäköinen syy. (Itse en niitä syö, koska minua eivät auttaneet enkä halua vielä lisää hidastavia tekijöitä ruuansulatukseeni.)

marja Re: Omenaviinietikka7.11.2014 9:54
Kirjoitanpa tähän minäkin kokemukseni omenaviinietikasta. Viime keväänä pahimman kivun kourissa yritin epätoivoisesti etsiä ratkaisua ja löysin tämän omenaviinietikka/hapoton maha - jutun Paula Heinosen kirjasta. Innostuin kokeilemaan ja ensin olo olikin hyvä. Mahassa kävi kova kurina ja ilmavaivat sekä kivut helpottivat hetkeksi. Päivällä otin ja aika nopeasti tuli "reaktio". Illalla alkoi hiukan tuntua tärinöitä ja aamulla heräsinkin siihen että kipu oli niin kova että koko kroppa tärisi. Olo oli kaikin puolin ihan hirveä. Otin Esomepratsolini kiltisti enkä ole sen jälkeen omenaviinietikkaan koskenut. Hyvä jos joku muu on siitä avun saanut, tämä nyt on vain minun kokemukseni asiasta.

jalluRe: Omenaviinietikka12.12.2014 21:04
Onko kukaan kokeillut tuota sitruunamehua närästyksen hoitoon? Rupeaa keinot loppumaan kesken eikä oikein lääkärissäkään oteta tosisaan, joten täytyy varmaan kääntyä yksityiselle pistämään rahat likoon.

CurtisRe: Omenaviinietikka13.12.2014 11:56
Mä vedän sitä joka aamu ja ennen ruokailua tyhjään vatsaa. Parantaa ruuansulatusta ja puhdistaa suolistoa sekä kehoa. Minua se ainakin auttaa. Ruuan aikana ja n.2h sen jälkeen en juo ollenkaan, jolloin ei tule röyhtäiltyä.

EtikkaelliEtikka (Ylläpidon siirto)22.8.2015 21:58
Esim ruoka ei sula mahassa, osa ruuasta kääntyy ruokatorvesta ylös mahasta, osa tulee kurana suolesta, mutta ruuansulatuskanava ei tuostakaan huolimatta tyhjennä kaikkea, mitä on syöty?

Rasva-/vieraskemikaalisulatusentsyymit auttavat vähäsen, mutta joudun käyttämään suurimmaksi osaksi etikkaa ylämahakipuihin.

1dl etikkaa+600ml tuoppi vettä

sussuRe: Omenaviinietikka13.9.2017 9:43
Etikkavedestä olen huomannut, että se helpottaa hieman närästystä. Noin teelusikallinen lasiin vettä. Mutta vaikutus ei kestä kauaa.

Pekka kujalaRe: Omenaviinietikka26.10.2017 11:05
Peku tässä moro , entäs punaviinietikka onko yhtä hyvät vaikutukset ? Sitä olen nyt käyttänyt jo pari kuukautta .

Syysmyrkkylilja Re: Omenaviinietikka19.4.2018 16:25
Onko uusia kokemuksia omenaviinietikasta? Ostin sitä kokeeksi pullon, mutta en ole uskaltanut kokeilla. Molkosania olen pystynyt käyttämään ilman ongelmia.

LumiRe: Omenaviinietikka23.4.2018 21:13
Mulla ei tuo omenaviinietikka aiheuta mitään oireita mutta ei kyllä myöskään helpota oloa..

hapoille.eiRe: Omenaviinietikka24.4.2018 18:38
Tulehdukselliseen mahaan etikkaa ???
Kuulostaa karmealta, järjenvastaiselta, pikemminkin haitalliselta kuin hyödylliseltä.

Jo maustekurkku tai liemipunajuuri tekee häijyä mahassa.
Ne on etikkaan säilöttyjä.

Jos olisi tulehtunut haava jossain esim kädessä tai jalassa, voisi testata, kokeilla siihen kaataa etikkaa...
mahtaako tehdä mojoa ?

Syysmyrkkylilja Re: Omenaviinietikka25.4.2018 20:46
En missään nimessä suosittele kenenkään, jolla on todettu tulehdusta ruokatorvessa tai mahassa, kokeilevan omenaviinietikkaa tai muutakaan kovin hapokasta tavaraa. Itselläni ei ole tulehdusta.

JustusRe: Omenaviinietikka20.6.2018 8:40
Olen ulkoisiin haavoihin sivellyt mm. käsidesiä ja haavat ovat parantuneet ennätysajassa....tottakai se kirpaisee, mutta bakteerit saavat kyytiä! Sisäisestä "haavahoidosta" en tiedä, enkä itse asiassa tiedä omalla kohdallani sitäkään, onko refluksitautidiagnoosini peräisin liika- vaiko alihappoisuusesta! Mielenkiintoinen DILEMMA! -Olen koko ajan kuvitellut edellämainittua oiretta ainoaksi mahdolliseksi kun HAPPOSALPAAJIA olen lääkäriltäni loputtomasti uusina määräyksinä saanut. Kukahan, tai mikä yksikkö, tutkisi asian perusteellisesti, jotta oikea lääkitys löytyisi

JustusRe: Omenaviinietikka20.6.2018 8:40
Olen ulkoisiin haavoihin sivellyt mm. käsidesiä ja haavat ovat parantuneet ennätysajassa....tottakai se kirpaisee, mutta bakteerit saavat kyytiä! Sisäisestä "haavahoidosta" en tiedä, enkä itse asiassa tiedä omalla kohdallani sitäkään, onko refluksitautidiagnoosini peräisin liika- vaiko alihappoisuusesta! Mielenkiintoinen DILEMMA! -Olen koko ajan kuvitellut edellämainittua oiretta ainoaksi mahdolliseksi kun HAPPOSALPAAJIA olen lääkäriltäni loputtomasti uusina määräyksinä saanut. Kukahan, tai mikä yksikkö, tutkisi asian perusteellisesti, jotta oikea lääkitys löytyisi

MarinaRe: Omenaviinietikka18.1.2021 13:48
Ensin oireista ja itsestä.

Kilpirauhasenvajaatoiminta on todettu noin vuosi takaperin ja se johtunee autoimmuunireaktiosta tulehdusarvojen perusteella. Sen myötä tulibjos millaista oiretta joista jäivät elämään hengitysvaikeus ja vatsavaivat.

Olen juossut verikokeissa, vatsan ultrassa, sydänfilmissä, leikkaus tehtiin jossa alavatsa samalla katsottiin että suolisto on ok. Kahdesti olen kokeillut somac kuuria, vatsan tähystyd on tehty jossa kaikki ok pientä palleatyrää lukuunottamatta.

Ei ole laktoosi-intoleranssia ei keliakiaa jne.

Nyt olen ottanut kolmesti omenaviinietikkaa ruokailun yhteydessä kun uskaltauduin vihdoin kokeilemaan ja olo on helpompi. Tiedän ettei päivän tai parin perusteella voi sanoa vielä paljoa mutta sain yön nukuttua ilman vatsakipuja ja rintakipuja. Mitään negatiivista ei ole seurannut. Eli on hyvä mahdollisuus, että oireeni johtuvat hapottomasta vatsasta. Jos tämä menee hyvin noin viikon verran kokeilen seuraavaksi happoja. Olisiko ollut suolahappo ja /tai betaiinihappoa. Olen vasta alkanut tutustua tähän vaihtoehtoon vakavammin joten selvitettävää riittää vielä ja jo tehtyjen testien ja tähystyksen osalta (kun mitään ei läydy) koen että voin kokeilla ihan turvallisin mielin.

female77Re: Omenaviinietikka22.1.2021 15:39
Marina, mulla alkoi tulla myös refluoireita samoihin aikoihin kuin kilpparivajista.sin aina oli ollut pientä oiretta, mutta sitten alkoi merkittävästi.

OmppuRe: Omenaviinietikka24.3.2021 20:08
Itse olen tässä kokeillut hunaja-omenaviinietikkaa aamuisin sekä iltaisin.. Laitan n. 1 ruokalusikallisen veteen ja hieman hunajaa, sekoitan ja juon ennen kun syön. Eipä oo närästänyt. Pystyn jopa syömään omenaa sekä appelsiineja jotka ovat olleet tauolla.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: