Keskustelu

RefluksikkoKuristava tunne3.4.2012 16:26
Onko teillä muilla refluksikoilla joskus kuristavaa tunnetta tuossa kurkun seudulla? Aikas ärsyttävä oire.

untuvikkoRe: Kuristava tunne3.4.2012 18:27
Valilla tuntuu kuin joku painaisi kurkusta ja joutuu ikaan kuin hengittamaan syvempaan. Juuri talla hetkella oireet taas pahemmat ja mm. tata kurkun puristumistunnetta mukana...

Kun vaan taas tietaisi, etta mista kiikastaa.

Voimat kadoksissaRe: Kuristava tunne4.4.2012 10:35
Mun kurkkuoireta voi nimenomaan kutsua "kuristaviksi" ennemmin kuin "palan tunne kurkussa", mistä usein kuulee puhuttavan refluksin yhteydessä. Lisäksi ääni väsyy, jos esim. lukee ääneen pitempiä aikoja.

VaniljaRe: Kuristava tunne4.4.2012 16:37
Minulla on välillä palan tunnetta, välillä kuristavaa tunnetta ja välillä pientä kipua, ihan kuin kipu olisi jossain kurkun lihaksissa tai jänteissä. Ihan kuin olisin rasittanut niitä. Välillä ne ovat pitkiä aikoja poissa, mutta jos närästää, niin nämä tuntemukset tulevat närästyksen seurauksena.

Kesällä kun oireeni olivat pahimmillaan, niin silloin ääni käheytyi puhuessa ja puhuminen suorastaan sattui. Sitä ei ole enää kesän jälkeen ollut. Onneksi.

SitrusRe: Kuristava tunne4.4.2012 21:02
Onhan toi kuristava tunne ihan perusoireita.
Siis niitä pahempia oireita, jotka alkoi salpaajansyönnin myötä.

HHRe: Kuristava tunne25.4.2012 9:22
Hei!
En ole saanut diagnoosia, että olisin refluksikko, mutta itse alan pikkuhiljaa kääntymään tämän diagnoosin puoleen. Viime syksystä asti on kurkussa tuntunut paineen tunne, ei niinkään pala, vaan tunne että jokin kuristaa kurkusta. Tunnetta on vaikea selittää, mutta erittäin inhottava se on! Korvalääkäri on sitä tutkinut, olen käynyt kaulan ultrassa, kilpirauhaskokeet on otettu mutta mitään ei ole löytynyt. Kävin myös vatsalaukun tähystyksessä ja ylävatsan ultrassa ja kaikki oli ok. Viime joulun aikaan tunne paheni kovasti ja silloin otettiin nieluviljely, josta paljastui angiina. Muita angiinan oireita ei ollut. Penisiliinikuuri auttoi paljon, mutta edelleen kurkussa tuntuu tämä "pala". Nyt viime viikkoina tämä tunne on tullut myös tuonne rintakehän tienoille. Tuntuu kuin ruokatorvesta puristaisi jokin. Vatsa on ollut epämääräinen, ilmaa kiertää melko paljon. Hieman on ollut närästystä. Röyhtäilyä on aina ruokailun jälkeen ja monesti muulloinkin. Nyt ajattelin kokeilla maidotonta ruokavaliota, vaikka en olekaan huomannut, että juuri maito aiheuttaisi oireita. Jotain on kuitenkin koetettava...

refluksikurkkuRe: Kuristava tunne25.4.2012 9:52
Hei vaan! Kyselinkinkin sun taudista tuolla voice massage - keskustelussa mutta täällähän olikin jo vastaukset :-)

Helpottaako sulla siihen oireeseen tällä hetkellä mikään?

Refluksitaudista on valitettavasti olemassa se endoskopianegatiivinen muoto, joka saattaa kyllä olla, vaikka tähystyksessä ruokatorvi näyttää puhtaalta.

Jos kyseessä olisi toi r-tauti, niin mites itsehoitokeinojen kokeileminen (esim tuolta päävalikosta)? Lääkäriin takaisin ja ehdota perustellusti kokeilukuuria? Äärimmäisenä keinona itsehoitopuolelta 2 viikon kokeilu salpaajalla tai jollakin muulla, jotta se ruokatorvi saisi kunnolla levätä?

snRe: Kuristava tunne25.4.2012 12:10
Voi voi, tutulta kuulostaa. Viime kesänä puristus oli tosi paha ja hätäännyin todella. Kaikki samat tutkimukset tehty kuin HH:lla, paitsi että minulla myös nieluviljely oli negatiivinen. Ei juurikaan närästä, mutta ilmaröyhtäyksiä tulee paljon, lisäksi röyhtäys tuntuu "jumittuvan" jonnekin puoliväliin ja sen ulos saadakseen täytyy käyttää jos joitain keinoja. Kettumaista tosiaan.

HHRe: Kuristava tunne25.4.2012 12:36
Hei taas!
Juu, kirjoittelin Refluksikurkku jo 16.3. otsikolla "Palan/paineen tunne kurkussa" oireistani. Ja sainkin sinulta silloin hyviä vastauksia, kiitos niistä! Oireet olivat tässä välillä jo paljon parempia, kurkun pala tosin säilyi, mutta nyt taas oireet lisääntyivät ja tosiaan tuo rintakehän puristava tunne on ihan uusi tuttavuus. Jotenkin miellän sen kyllä itse tuohon ruokatorveen, enkä mihinkään muualle. Eilen illalla tuntui oikein inhottavalle ja aamulla huomasin, että koko yläselän lihakset tuntuivat olevan ihan jumissa.
Korvalääkäri kurkkasi tuonne kurkkuun viimeksi tuossa helmikuun loppupuolella. Salpaajista kokeilin viime syksynä Nexiumia viikon verran, mutta lopetin lääkärin ohjeen mukaisesti, kun siitä tuli niin etova olo. Mietinkin, josko kokeilisin jotain muun merkkistä, ja ilmeisesti niitä pitäisi syödä paaaaljon pidempään, tyyliin kuukausi, ennen kuin voi olla varma auttaako vai ei.
Sn: onko sinulla siis diagnosoitu refluksi? Onko jotain millä saat helpotettua tuota kuristavaa tunnetta? Itse en ole vielä keksinyt mikä auttaisi. Kettumaista tosiaan, varsinkin, kun tunne seuraa koko ajan mukana. Lääkärit vain toteavat, että unohda se niin se häviää itsestään, jep jep.
No nyt olen varannut ajan, tällä kertaa tk:n, kassotaan mitä sieltä sanotaan.

snRe: Kuristava tunne25.4.2012 12:55
HH: käsittääkseni refluksi diagnosoidaan vasta jossain ph-mittauksessa, johon sain kyllä lähetteen viime vuoden puolella, mutten mennyt. Voin tosin olla väärässä. Minulle sanottiin kyllä, että oireet sopivat kurkkurefluksiin. Kuristukseen ei tuntunut auttavan muu kuin rauhoittavat, joita söin hätäännykseni vuoksi ja siksi, etten saanut kunnolla nukuttua. Lääkärin määräyksestä. Tunne tosiaan helpotti, kun mulle oli tutkimukset tehty eikä mitään löytynyt, joten lääkärin neuvo unohtamisesta saattaa päteä johonkin rajaan asti. Tsemppiä sulle!

ps. Minulla myös on ollut kauan aikaa selän ja niskan lihakset paskana. Luulen, että liikunta saattaisi auttaa myös tuohon kurkkutuntemukseen. Ainakin minulla se helpotti silloin, kun pyöräilin töihin hiki hatussa.

kumma-kurkkuRe: Kuristava tunne25.4.2012 13:02
Moi,
en oikein tiedä, onko muiden tuntemukset juuri tähän liittyvää, siis mitä minulla toisinaan esiintyy.

Olen huomannut, että jos vaikka juon kylmää vettä, "yläkurkku" aivan kuin halvaantuisi hetkeksi ja vesikään ei mene silloin alas ja jos kuitenkin yritän nielaista, käy se aika kipeetä.

Voisikohan tuo "halvaantumisen " tunne sitten joihtua vain kylmästä vedestä, vai onko joku muu oikeampi syy.

Muutaman kuukauden on tätä kestänyt.
Kuulostaako oudolta?

refluksikurkkuRe: Kuristava tunne25.4.2012 15:03
HH, sitten ei mitään uusia samoja selityksiä :-) Mutta jos oikein haluat kokeilla jotain toista lääkitystä, ehkä pitempään vaan kuin kuukausi ...

Viime viikolla 3 päivää ilman lääkettä ja 3. päivänä alkoi sitten n 5 h kestänyt voimakas puristus tuossa nimenomaan ruokatorven kohdalla ehkä noin 10 cm alueella (tahallaan aiheutettu, kun yritin saada reaktiota aikaiseksi) - se meni ohitse ottamalla salpaajaa sekä vielä Gavisconitkin mutta kyllä oli seuraava puolipäivää jotenkin arka alue. Tunne tuli myöskin selästä lävitse voimakkaasti. Eri asia kuin aikaisempi kurkun puolen puristus, voimakas supistus tai kipu.

kumma-kurkku, ne äärilämpötilat (melko kylmä/kuuma - mitä ikinä nämä sitten kullakin tarkoittavat) sekä suhteessa liian iso määrä kerralla voi laukaista ruokatoirvessa ainakin sitä spasmia (ja aiheuttaa torven laajentumista "liikaa"), joka saattaa tuntua sellaisena kipuna tai huonona kipeänä nielaisuna. Sen takia niiden vällttämistä joskus suositellaan.

Auttaako se yhtään, että pienentäisit sitä nieltävää yksittäistä annosta eli pienempiä kulauksia ja vaikka pari sekunttia suussa viivytellen?

RefluksikkoRe: Kuristava tunne25.4.2012 15:19
Siis mikäs toi endoskopianegatiivinen muoto nyt olikaan?

Sekö että oireita on vaikka kuinka paljon mutta ruokatorvi on normaali?

HHRe: Kuristava tunne7.5.2012 16:45
Kävinpä sitten taasen lääkärillä, yksityisellä kun en jaksanut odotella tk:n aikaa ja puristus rinnan alueella paheni. No, tämä lääkäri oli sitä mieltä, että mitään vikaa ei ole, ja puristus ym kurkkuoireilu johtuu jostain stressistä tms. vaikka en itse stressiä tunnistakaan. Oli myös sitä mieltä, että kurkkurefluksista ei voi olla kyse, koska tähystyksessä läppä oli tiukka. No sain kuitenkin puhuttua itselleni lähetteen ph-mittaukseen ja antoi Litalgin lääkettä rinnan alueen puristukseen, jos se johtuisi ruokatorven spasmeista. Kävin myös keuhkokuvassa, jossa näkyi juosteista limaa keuhkoputkissa. Arveli sen johtuvan jostain flunssasta. Varsinaista flunssaa mulla ei kuvien oton aikaan ollut, mutta keuhkoputken tienoilla kyllä tuntui hieman siltä, kuin olisi flunssa tulossa.
Nyt rinnan puristus on helpottanut, Litalginia olen ottanut muutaman kerran, mutta kurkku on oireillut jonkin verran. Ja tietysti, kun sitä kuuntelee se oireilee enemmän, pöh.
Nyt odottelen lähetettä ja yritän unohtaa koko vaivan, vaikka hankalaa se välillä on.

refluksikurkkuRe: Kuristava tunne7.5.2012 18:35
Olitko yleislääkärillä (perustuen siihen ettei lääkärisi ollut tietoinen perusfaktasta eli TRLES - ilmiöstä = sulkijan tahattomat aukeamiset?)

HHRe: Kuristava tunne7.5.2012 19:50
Lääkäri oli gastroenterologian erikoislääkäri, sama joka teki tähystyksen. Siksi niin ihmettelenkin, kun hän oli niin vahvasti sitä mieltä, että kurkkurefluksia ei voi olla, jos läppä on normaali. Itse olin ymmärtänyt, että kurkkurefluksi voisi tästä huolimatta olla.

HHRe: Kuristava tunne7.5.2012 20:16
Tarkennus edelliseen, eli lääkäri sanoi, että kurkkurefluksi ei ole todennäköistä, jos läppä normaali, ja on harvinaista jos näin on. Ei siis uskonut, että minun tapauksessani olisi kyseessä kurkkurefluksi. Mutta antoi kuitenkin lähetteen ja sanoi, että siinä se ainakin varmistuu.

refluksikurkkuRe: Kuristava tunne7.5.2012 21:32
No, onpa siinäpä taas kerran ristiriitaista tietoa verrattuna muiden lääkäreiden tietämykseen.

Eka kerta kun kuulen tällaisen perustelun miksi kurkkurefluksia ei voi olla (sun tapauksessahan se voi olla muutakin mutta tarkoitan noin yleensä). Näistä kommenteista olis mielenkiintoista kerätä listaa ja "usein kysyttyä" osion lisäksi tehdä tuohon päävalikkoon kohta "Harvoin väitettyä/lääkärissä joskus kuultua";-)


Laryngofaryngeaalista refluksitautia (LPR/D) tai ruokatorven ulkopuolista refluksioireilun ilmenemistä ei ole mitenkään erityisemmin yhdistetty siihen seikkaan, onko alasulkijan vaivana TRLES:t vai oikea pieni paine/väljyys.


Hienoa, että sait pH mittaukseen lähetteen - missä se tehdään? Sen antamia arvoja ei voi sitten mitenkään tulkita muista lääkäreistä poiketen (ja arvothan saa myöhempää tarkastelua varten itselle paperille talteen, jos haluaa).

HHRe: Kuristava tunne8.5.2012 10:48
Kiitos tiedoista!
pH-mittaus tehdään keskussairaalassa, mutta siellä taitaa olla melkoiset jonot, joten voipi mennä aika pitkään ennen kuin sinne pääsee.
Jotenkin tuntuu etten enää tämän ko. lääkärin pakeille mene :/ Uskomatonta kyllä miten erilaisia vastauksia lääkäreiltä saa??? Ja kuinka lääkärit vain tuntuvat vähättelevän oireita.
Olen yrittänyt tässä itse miettiä mikä voisi vaivaa pahentaa. Viime viikon lopulla ja viikonloppuna kurkku oireili huomattavasti enemmän ja yritin tosissani miettiä mitä olen syönyt mutta en keksinyt mistä se voisi johtua. Nyt oireet ovat taas melko paljon vähäisemmät, vaikka en ole juurikaan ruokavaliotani muuttanut.

VaniljaRe: Kuristava tunne8.5.2012 16:50
Minullakin on noita kurkun kummallisia tuntemuksia ollut tässä parina päivänä, ihan niinkuin joku puristaisi siellä. Tulee sellainen tunne, että kurkun lihakset jotenkin kramppaavat ja väsyvät ja siellä tuntuu pientä jomotusta. Olen seuraillut myös syömisiäni, jotenkin tuntuu että se liittyy viljaan, en ole kuitenkaan varma. Tänään olen syönyt vain yhden palan hiivatonta ruisleipää, tänään on ollutkin sitten parempi päivä. Vaikeaa on saada selville mistä mikäkin johtuu.

Tänään huomasin oikein konkreettisesti kiiretilanteessa, mitä fyysisesti tapahtuu, pallea jännittyy ja hengitys on tosi pinnallista, juuri sillä hetkellä kun oikein keskittyy johonkin, jota yrittää nopeasti saada valmiiksi. Yritin rentouttaa pallean aluetta tarkoituksella, mutta helposti tulee automaattisesti toistettua vanhaa, totuttua kaavaa.
HH, toivottavasti ikävät oireesi helpottavat pian.

HHRe: Kuristava tunne1.6.2012 9:20
Hei taas!
Kirjoittelin tuolla ylempänä, että sain lähetteen kurkkuoireiden vuoksi pH-mittaukseen. No nyt tuli kirje kotiin ja kutsu tutkimukseen, mutta kyseessä on manometria. Eli ilmeisesti ei siis ollenkaan tuota pH-mittausta?? Onko tuosta manometriasta mitään hyötyä kurkkurefluksin diagnosoinnissa? Oireet ovat viime aikoina olleet vaihtelevia, välillä paljon parempia, välillä huonompia, poissa ne eivät kuitenkaan ole olleet.

refluksikurkkuRe: Kuristava tunne1.6.2012 9:34
Ei ilmaise valitettavasti ylösnousuja - paljastaa lähinnä niitä putkiston paineita, joista voidaan päätellä esim. sulkijan väljyys/liikatiukkuus.

Sanottiinko sulle nimenomaan, että pitäisi olla ph mittaus? Voisitko heti soittaa paikkaan ja huomauttaa asiasta?

HHRe: Kuristava tunne1.6.2012 10:26
No minä itse yritin esittää lääkärille tuota pH-mittausta ja hän hieman vastahakoisesti sanoi kirjoittavansa lähetteen mutta ei kyllä sanonut tarkkaan, että juuri tuohon pH-mittaukseen. Itselleni vain jäi tuo käsitys. Lääkärihän oli vahvasti sitä mieltä, että kurkkurefluksia ei ole, vaan oireet ovat stressiperäisiä.

No ehkä soitan tuonne sairaalaan ja hieman kyselen asiasta.

KrisuRe: Kuristava tunne19.6.2012 15:40
Jeps.Sitä on aina silloin tällöin ja myöski rinnan puristusta.Välillä oikeen tosi kovaa puristusta että hyvä kun saa hengitettyä

Leinonen SailaRe: Kuristava tunne12.6.2016 18:36
Niin kun lukisin omaa tarinaani. Refluksista täälläkin kärsitään. Luulisin niin, mutta en ole käyny asian tiimoilta lääkärissä. Tohon kuristavaan tuntemukseen kaulan alueella olen saanut helpotusta nostamalla sängynpäätyä pääpuolelta ylemmäs. Kokonaan vaiva ei ole hävinnyt, mutta vähentyny selkeesti. Kannattaa kokeilla.

kevätRe: Kuristava tunne12.6.2016 20:44
Kurkkuoireita on, mutta niitä ei ole ollut alusta asti. Eli ovat tulleet pikkuhiljaa. Voikohan oirreiden ilmaantuminen liittyä jotenkin noiden happosalpaajalääkkeiden käyttöön?

Tällä hetkellä menossa omapratsol. Voisikohan tämä lääke aiheuttaa noita kurkkuoireita? muutenkin on oikean lääkityksen löytämisen kanssa ongelmia.

sointuRe: Kuristava tunne4.7.2016 17:27
Kuristava tunne kurkulla, ja samalla olo huono, ei ole energiaa. Tähystetty on. En tunnista ressinoireita. Tosi inhottava olotila.

Leinonen SailaRe: Kuristava tunne10.7.2016 7:12
Kävinpä sit itekkin lääkärissä. Ensin työterveyslääkärillä joka määräs Voice massage fydioterapiaa. No joo.... voihan se olla kaulanlihaksista johtuvaa jumia, mutta olen jo vähälleaikaa neljästi hierotuttanu niitä tavallisella fysyöterapeutilla ilman tulosta. Kävin sit toisella lääkärillä (yksityisellä) ja hänen lähetteellä olen kaulanalueen ultraan menossa. Epäilys tällähetkellä struumasta. (huom. epäily) Harvinaisempi muoto, eli minun tapauksessa kilpirauhaset kasvaisivat sisällepäin ja painaisivat mahollisesti kurkkutorvea. Kilpparikokeita ei vielä ole otettu, mut eipä se niissä kaiketi aina näykkään sano lääkäri. Kuunlopussa olen viisaampi. Oireita > Kuristava tunne kaulalla. Kihelmöintiä/puutumista kaulan sivussa. Kylmähikisyyttä. Sydämen pompottelua. Hengitysvaikeutta selälleen maatessa.

SointuRe: Kuristava tunne10.7.2016 11:49
Kävin kurkun alueen ultrassa, kaikki ok, nyt sekin on suljettu pois. Oireet voi johtua ressistä, oireilin entisen työhuoneen sisäilmasta ja nyt ilmeisesti myös uuden työhuoneen sisäilmassa on jotain. Alkaa ahdistaa tilanne ja luulen, että kurkun puristus on tästä johtuvaa.

leinonen sailaRe: Kuristava tunne19.8.2016 4:24
Ultrassa käyty. Ei struumaa eikä muutakaan mikä selittäis kuristavan tunteen. Olen vähentäny minimiin hiilihytraattien syöntiä ja oireet ovat miltei kokonaan pois. Rasvasta ruokaa myös vältän. Voi olla, ettei näillä ruokailu muutoksilla ole syy seuraus yhteyttä vaan muutenkin puristuksessa on hiljaiselo meneillään. Tiijä sit. En jaksa enään stressata. Hulluksi tulee. Olkoon mokoa.

SaturnusRe: Kuristava tunne1.11.2016 19:51
Kurkun puristuksesta yllä kirjoiteltu, mutta entä rinnan puristus? Siis rintalastassa takana, keskellä, tuntuu kuin joku puristamista ruokatorvea (vai sydäntä 😱) nyrkkiin. Oire alkoi, kun join kaksi hörppyä vaaleapaahtoista kahvia. Rytmihäiriöt/sydämenmuljahtelut vaivanneet myös, niin tietty mietin onko kyseessä sittenkin sydän. Puristus tosin on tasaista ts. ei muutu rasituksessa eikä levossa.

Aamulla oon menossa lääkäriin rytmihäiriöiden vuoksi, ja nyt aloin miettiä, voisko koko kuvio johtua reflusta.

AnnaMyyRe: Kuristava tunne4.11.2016 10:17
On ihan hirveetä rinnanpuristusta ja kurkun, tuntuu että hengitys on ahtaalla mutta pystyn tekemään pitkiä lenkkejä, isoja ylämäkiä ym eikä ne pahenna!

Rintalasta on painaessakin arka ja kävin fyssarilla joka naksautti jonkun ja oli sitä mieltä että rankajuttuja on, mutta kyllä pelottaa keuhkot ja sydän!

Yskääkin on välillä, aamullakin.Ei flunssayskää.

En oikein osaa arvioida itse tätä:(Taidan mä niinkuin hengästyä välillä nopeammin mutta en sit tiedä vaikuttaako bisoprplol tähän.oon sitä kyllä lopettamassa.

Välillä ei ole oireita ja olen ihan rauhallinen, mutta koko aika tuntuva puristus,ahtaus ja tiukkuus tekee levottomaksi:(

Mitä sulle Saturnus sanottiin lääkärissä?

SaturnusRe: Kuristava tunne7.11.2016 21:58
AnnaMyy, sain holterin vuorokaudeksi. Huomenna kuulen tulokset. Ei edes mitannut verenpainetta 😮 Tänään ihan järkyttävät muljahdukset ja tykyttelyt, puristusta ei onneksi ole muutamaan päivään tuntunut. Lääkäri avasi myös multa selkärangan lukkoja, ehkä se vei puristuksen. Niin ja fysioterapiaa kirjotti kans.

annamyyRe: Kuristava tunne12.11.2016 9:34
Voi hitto kirjotin piiiitkän viestin ja se hävisi kyn lähetin hiton kännykkä!!!!

annamyyRe: Kuristava tunne12.11.2016 9:35
Moi taas.Mitä Saturnus Holter tuloksista sanottiin? Mä kävin toisen kerran fyssarilla ja kyllä sevtuntuu auttavan hengenahdistukseen, ei kokonaan. Mutta joo,kun lopetteli käsittelyä ja oli hieronut rintaa ollessani mahalla ja viimeksi niskan niin sanoi etten säikähtäisi,mutta että jos oireet ei helpotu mun pitäis mennä neurologille. Fyssari sanoi että on tavannut samanlaisia reaktioita dystoniaa sairastavilla kuin mulla niskaa käsiteltäessä. Mitä vit...ja tokian olin riemusta haljeta kun puhui sitten niin epäselvästi että dystonia,motoneuronisairaus ja selkä,reuma... Sanoi kylläkin etten mä näytä seistessä dystoniapotilaalle ja että kaupassa kuulemma näkee päällepäin kellä on ko.sairaus. Mutta puhua nyt motoneuronijutuista,ei dystonia ole sellainen. Aloin tieten tarkkailemaan itseäni ja jo löytyy nykinää vapinaa ym mutta ei oireiden pahentumusta liikkuessa,kätn putkillä lenkeillä ja dystonian oureiden pitäis silloun paheta.On kait sitä eri muotoja. Mutta kaikenkaikkiaan voun paremmin,en tiedä onko 2 kk syömilläni masislääkkeellä vaikutuksensa.Tosin olen nyt lopettamassa ne. Samoin bisoprololin ja sen taitaa huomata

annamyyRe: Kuristava tunne12.11.2016 9:36
Äh pieleen meni näköjään osa viestistä on tullut

AnnaMyyRe: Kuristava tunne12.11.2016 13:53
Otan uusiksi kun pääsen koneen ääreen olen kännykällä ja tod ei näy näin onnisyvan kirj ihan järk virheitä,teksti pötkössä ym

AnnaMyyRe: Kuristava tunne19.11.2016 8:38
No niin nyt olen läppärillä.

Niin siis Saturnus, millaiset tulokset sait Holterista ja kuinka voit nyt?

Kirjoitin noita viestejä kännykällä ja kylläpäs se temppuili:(

Kirjoitin tuossa että voin yleisesti paremmin ja arvelin olisiko masislääkkeillä kuitenkin vaikutus.Ainakin sen olen huomannut etten ole niin kamalasti murehtinut mahaa ja se onkin ollut kivuttomampi.

Nyt olen jättämässä pois masislääkettä ja mahaan on ilmaantunut taas uudenlaisia kipuja, en tiedä...:/

En viitsi ajatella tuota dystonia asiaa koska fyssarin puheet oli niin ristiriitaisia.Mutta niskakipua on inhottavasti ja vapinan tunnetta.

Lopetin myös beetasalpaajan, tai otan satunnaisesti joko propralia tai bisoa.Hengästyn tosi helposti ihan pienestäkin, siltä tuntuu ja muutkin sen välillä huomaa, mutta toisaalta kävin viikko sitten hiihtämässä vaivattomasti melkein tunnin.Outoa.Syke on aikalailla tiheä levossakin.Hiottaa.

Onko muilla nyt pimeän aikaan alakuloisuutta?Mikään ei tunnu hyvälle, väsyttää ihan kamalasti, nukun päikkärit ja yöunet ja aina vaan tuntuu energiatasot ihan nollalta.

En tiedä vaikuttaako se kun aloitin työt pitkästä aikaa, toisaalta on rytmiä päivissä eikä luulisi väsyttävän kun fyysisesti työ ei ole raskasta.

Silti vaivaa sellainen mikään ei tunnu miltään tai kaikki tuntuu raskaalle-fiilis:(Jatkuva levottomuus ja ärtyisyys ja keskittymiskyvyttömyys ym.

Kirjoitelkaa jaksunne mukaan, ois niin kiva kuulla pitkästä aikaa kuulumisia, kaikki mutta te tutut Saturnus, Aikuinen Nainen,Tepsu, Tintti Zena,Pike, Juissi, Sitrus, kevät,Kesis ja muut.

TepsuRe: Kuristava tunne21.11.2016 1:04
Masennuslääkkeethän vaikuttavat hermostoon ja ne voivat sitä kautta nostaa kipukynnystä ja auttaa myös fyysisiin vaivoihin. Jos sinulle on lääkettä määrätty AnnaMyy ja se auttaa eikä aiheuta hankalia sivuvaikutuksia, niin kannattaa varmaan jatkaa sen syöntiä! Toivottavasti saat myös lisää fysioterapiaa, koska sekin voi auttaa oireisiisi. Ja hyvä jos fysiatri tutkii.

Vatsakuulumiset-ketju on ilmeisesti jäänyt unholaan? :) Mutta sitä onkin kyllä tosi hankala käyttää kännykällä.

Aikuinen nainenRe: Kuristava tunne21.11.2016 15:13
Onpa kiva kuulla tutuista refluksi ystävistä aina välillä jotain vaikka itse kuulumiset eivät ole sitä parasta mahdollista kuultavaa. Eli vaivaa riittää toinen toisensa perään.
Nyt tuntuu siltä, että on vaiva kun vaiva aina jossain vaiheessa lääkärit heittää, että pienillä annoksilla masennuslääkettä saadaan hyviä tuloksia. Joten se on kait tulevaisuuden ainoa hoitotrendi kun muutakaan ei keksitä.

AnnaMyyn kirjoitusta kun luin en yhtään ihmettele, että kohta ollaan ihan hukassa tautiemne kanssa. Mikä on syy ja mikä on seuraus.

Itsekin mietin kun kävin niissä maksa kontrolleissa. Nyt on afoskin koholla kun ennen oli gt arvo yksin. Lääkärille ei saa aikaa ei edes soittoaikaa joten tulee tunne et koita pärjätä ihan niinkus jaksat. Unettomuus vaivaa on kipuja niskassa, ilmeisesti taas kerran uusi pullistuma siellä mutta ei vaan jaksa taas lähteä lääkärille aikaa vinkumaan. Yksityiselle pääsis mutta ei tähän hätään. Joten pakko yrittää kestää niin kauan kunnes voimat loppuu.

Jos ei kivuilla ja refluksilla ole yhteisvaikutusta siihen että tulee kuristava tunne niin millä sitten.
Pitäisi vaan jaksaa itsensä kanssa ja olla läsnä läheisten sairauksissa. Kyllä kaikki syö omia voimavaroja ihan liian kanssa.

Ei ole pitkä aika siitä kun ystävältäni poistettiin silmä syövän vuoksi ja sitä on surtu yhdessä. Joten eipä tässä iloa eloon löydy vaikka hakemalla hakis.

Pärjäilkää niin kuin se mahdollista on.

annamyyRe: Kuristava tunne24.11.2016 13:51
Mahakivut on palanneet ihan kamalina jatkuvana särkynä myös öisin samoin selän..Nostan masislääkkeen takas olkoon elo sit paskaa senkin kanssa mutta katson helpottaako kivut sillä.Ei kait jos se nostaa kipukynnystä sitä tarkota et kivun takana joku vakava juttu jäis piiloon lääkityksen takia:(On mieli maassa ja vit.....kaikki!!!!

SitrusRe: Kuristava tunne25.11.2016 4:26
Liityn joukkoon. Heräsin jä kävin juomassa. Nielaistessa tapahtui jotain outoa. Kuin henkitorven sulkija ei olisi toiminut kunnolla, nestettä meni vähän henkitorveen. Pelottavaa! Asiaa ei auta että täällä on tosi pölyistä kun en jaksa siivota eikä se että niskan lihakset on jumissa. Nyt en uskalla edes juoda. Mietin koko ajan, mitä tämä h-tillinen vaiva seuraavaksi mulle tekee.

SitrusRe: Kuristava tunne25.11.2016 4:29
Hei, nyt huomasin, Annamyy. Olit kysellyt. Täällä tosissaan ollaan. 🌸

TounymanRe: Kuristava tunne15.9.2017 19:38
Moikka, olen 35v mies ja lueskelin näitä teidän viestejänne ja olisi kiinnostava tietää miten teillä menee kun niistä on jo aikaa melkein 1 vuosi, itselläni ihan samanlaisia oireita että kurkussa tunne että kuristaa. Pääsin itsekkin erikoislääkärissä käymään (kirurgisessa sairaalassa) ja käydessäni tutki nenäontelon kautta ja mitään ei ollu/löytynyt joten kirjoitti Somac 40mg reseptin ja sanoi että syö tuota 1-2kk ja jos olo ei helpotu ota uudestaan yhteyttä niin katsotaan jatko tutkimuksia, eli ymmärsin että tekisivät vatsalaukun tähystyksen.

opiskelijaRe: Kuristava tunne30.11.2019 7:31
Hei, ajattelin myös kirjoittaa tänne, vaikka ketjussa onkin parin vuoden tauko. On helpottavaa huomata, kuinka monella on samanlaisia oireita kuin itsellä! Tämä meidän vaiva on kuitenkin välillä aika pelottava, koska se liittyy henkitorven läheisyyteen. Ainakin itse olen välillä ihan paniikissa oireiden kanssa.
Minulla on siis ollut tuota kuristavaa tunnetta kaulalla ajoittain jo 15 vuotta. Nyt se kuitenkin paheni noin kuukausi sitten ja ollut päivittäistä... Eli kurkussa/nielussa tuntunut ahtautta ja ihan kuin koko ajan olisi käsi kaulalla painamassa. Ahdistuneisuus lisää tunnetta ja yksineläjänä tulee kiinnitettyä sitten omaan kehoon koko ajan huomiota. Välillä nielu kuivuu ja välillä on se pala kurkussa..Olen käynyt asian tiimoilta erikoislääkärillä puoli vuotta sitten, ei edes kokeillut kaulaa vaan katsoi peilillä kurkkuun ja sanoi että närästystä vain. No, sain lääkkeet, mutta elämäntilanne oli niin hektinen, etten koko kuuria syönyt. Oireet lievenivät, mutta kuukausi sitten palasivat kovempina. Kävin yleisterveydenhuollon lääkärillä, joka antoi Avamys suihketta. Minulla siis taustalla myös nenäsumutteen väärinkäyttöä, minkä pelkään tuhonneen jotenkin myös kurkkuni. No, sitten menin erikoislääkärille, kun alkoi henkinen ahdistus lisääntyä. Nenä-korva-kurkkutautien lääkäri sanoi nenänielussa olevan flunssarakkuloita, sekä kurkunpää on tulehtunut. Ei antanut mitään lääkettä yms. Närästyksestäni ei ollut kiinnostunut. Oireet tuntuivat pahenevan ja tietysti juoksin eri erikoislääkärille: tämä teki tähystyksen nenän kautta ja totesi, ettei rakenteellisia vikoja ole ja ruokatorvikaan ei näytä punoittavan. Toisaalta tieto helpotti, toisaalta olen epätoivoinen, kun ongelmaan ei löydy vastausta.
Syy miksi kirjoitan tänne on oma epäilyni refluksista ja näköjään muidenkin oireet ovat hyvin samankaltaisia. Olen jo nostanut sängynpäätyä ylemmäs ja syönyt pari viikkoa Somacia, kuitenkin tuntuu koko ajan "pallo" ruokatorvessa. Ihan kuin röyhtäys, joka ei pääse ulos. Se ahdistaa ja vaikeuttaa elämää.. Outoa on se, että aamulla ei närästä ja illalla noin puolen tunnin sängyssä makaamisen jälkeen se helpottaa ja saan unta. Mutta istuallaan ja seisaallaan vaiva on pahimmillaan. Onko muilla samanlaista tunnetta?
Tulipahan pitkä teksti, mutta kertominen aina auttaa.

dianaRe: Kuristava tunne13.10.2020 17:16
Onko kellään muulla ollut jatkuvaa/ päivittäistä turvotuksen tunnetta kaulalla? Toisinaan tuntuu että helpottaa mutta sitten voikin tuntua taas kuivuutta tai kiristyksen/ kuristuksen tunnetta/ ei tee mieli puhua. Keuhkokuvat/ EKG: t katsottu, verikokeet, nieluviljely, kilpirauhasarvot katsottu ja ei näy mtn. Kaikki alkoi jokunen kuukausi takaperin elokuussa. Tuntui toisinaan kylmän tunnetta kaulalla kun pyöräilin, sellaista henkeä salpaavaa, se meni kuitenkin ohi. Sen jälkeen tuli afta suuhun joka kuitenkin hävisi n. 3 vk suussa oltuaan, hengityksen haju paheni ehkä myös tässä kohtaa, sitten olin siskoni ja serkun kanssa ulkona, sen baari-illan jälkeen tuli yhdeksi päiväksi kurkkukipu ja vähän kuumeinen/väsynyt olo, oire hävisi mutta tilalle jäi turvotuksen tunne tuohon kilpirauhasen kohdalle/ruokatorven yläosaan ja tuli muutamina öinä pahaa närästystä, jota ihmettelin kovasti. Tein 2 kertaa koronatestin ja ei löytynyt mitään. Sain lääkkeeksi somacia joka tuntui että ehkä tämä toimiikin tähän kurkkuun, otin annostuksena sitä vähän vähemmän mitä piti, sitten kun otin normimäärän yhdistettynä ph pascoe ja sinkkikarnosiittiin niin tuntui kun ylävartalo olisi mennyt tuleen. Menin päivystykseen ja sain vaan ideaksi jatkaa somacia. Rintakehän oireet hävisivät pitkälti somacin lopettamisen myötä mutta tunne kurkkuun on palannut. Huomenna tähystys ja olen todella ahdistunut. Olen 26 vuotias nainen, joka haluaisi vielä elää. Epäilen kaikkea mahdollista. Joko ruokatorvi on tulehtunut, joko kilpirauhasesss kasvaa jotakin tai muuten ruokatorvessa.....

Eläkeläinen, ei stressiäRe: Kuristava tunne29.11.2020 13:05
Minulla ollut puoli vuotta erilaisia ikäviä tuntemuksia kaulalla. Nyt liki jatkuva puristava tunne ohimoilla korvien alla, joskus pistävä tunne korvissa. Korvia myös joskus kutiaa. Söin korvalääkärin määräyksestä 4 vkoa osomepratsolia (40 Mg). Myös vähähappoinen ruokavalio. Nyt olen ollut viikon ilman lääkettä. Ja tuntuu että puristava kipu ohimoilla on pahentunut... Vaikken meinaa millään uskoa että mullakin kurkkurefluksi, koska olen jo 69 v ja koskaan ei ole mulla mitään hapanta noussut suuhun! Voiko se olka että pepsiini on ?pesiytynyt? limakalvoihin ja aiheutta kivut? Pitääkö mun syödä uusi kuuri happosalpaajaa? Pelkään että sen syöminen heikentää Korona-vastustusta?

HeliRe: Kuristava tunne14.3.2021 21:20
Diana: samoja oireita täällä. Oletko saanut jo vastausta oireisiin?

Eläkeläinen, ei stressiäRe: Kuristava tunne14.3.2021 22:40
Hei, kiitos kun kysyt! Söin toisen happosalpaajakuurin. Sen jälkeen korvalääkäri totesi että ei ole refluksia tämä vaiva. Ilmeisesti niskan jäykkyydestä ja liiasta käsitöiden tekemisestä. Nyt (pari vkoa sitten) kipu kaulalla on liki poissa , tilalla tosin uusia kolotuksia. Epäilynä on josko sairastan fibromyalgiaa...

petriRe: Kuristava tunne26.8.2022 20:19
hei.minulla on hyvin saman tyyppinen vaiva tämä "kuristava tunne kaulassa".koko oireilu alkoi noin 4kk sitten.kaikki alkoi tuntemuksella että t-paidan kaulukset ahdistaa kaulalla.tämän jälkeen alkoi "kuristaa" kaulassa ja tuntui ettei pysty hengittämään kunnolla.ohjauduin tk hätä päivystykseen jossa otettiin keuhkokuva,täydellinen verenkuva,astmatesti ja annettiin avaavaa höyryä.kaikki nämä oli ok sekä happisaturaatio mitattiin josta ilmeni että happi kulkee hengityksen kautta 100%.lääkäri totesi että närästyksen jälkioireena kurkkuputki/ruokatorvi on tulehtunut (vaikka tulehdusarvot olivat nollilla) joka aiheittaisu kuristavan tunteen kaulalla.lääkäri määräsi lääkkeen ESOMEPRAZOL ORION 40MG kuukauden kuuri.lätkin näitä lääkkeitä kuukauden nassuun,aluksi lääke tuntui vähän helpottavaa vaikutusta mutta ei mennyt viikkoakaan niin sama kuristus kaulalla palasi.olen yrittänyt erilaisia särkylääkkeitä joilla ei ole minkäänlaista vaikutusta.kylmä eli mehujään syöminen vähän helpottaa mutta ei vie tunnetta kokonaan pois.seuraavalla viikolla tuntuu että olisin jo vähän voiton puolella koska kuristavaa tunnetta ei ole tuntunut koko viikkoon.sitten meni saunassa käymään ja tämä oli ilmeisesti virhe.vähän aikaa oltuani 90 asteen saunassa tunsin että en saa henkeä ja poistuin saunasta jonka jälkeen oire pahani entiseltään.hakeuduin jälleen kerran TK vastaanotolle.jossa tehtiin jälleen kerran noi kaikki edellä mainitut kokeet ja tulokset täysin samat.KAIKKI KUNNOSSA.sain tällöin puhutettua lääkäriltä antibioottikuurin KEFEX 750mg ja siihen kylkeen kortisoni kuurin PREDNISOLON 40MG.varasimme myös ajan kaulan ultraus kuvaan.sitten kävin kaulan ultrassa joka oli täysin normaali.mitään ylimäärästä kaulassa ei havaittu.kilpirauhanen normaali.söin kuurin noita kaikkia kolmea lääkettä ja pientä helpotusta tuntui HETKEN mutta oire jälleen paheni ja pysyy tällä hetkellä ennallaan.kävin myös MEHILÄISEN erikoislääkärin vastaanotolla joka huonolla suomella totesi että stressi aiheuttaa tämän (minulla ei ole stressiä) että sulla kaikki arvot kunnossa,ei hätää sinulla.mihinkään jatkotutkimuksiin hän ei laittanut minulle lähetettä ja jäin vaivani kanssa oman onneni nojaan.osaisiko joku neuvoa mitä minun kannaisi tehdä?

Eläkeläinen, ei stressiäRe: Kuristava tunne28.8.2022 23:17
Hei! Tunnen empatiaa ja tiedän miten ahdistava kipu kaulalla on. Itse pääsin vaivasta 1,3 vuoden jälkeen, se hävisi pikku hiljaa. Kun korvalääkäri totesi että ei ole (hiljaista) refluksia, niin hän lähetti mut pään magneettikuvaan. Ei mitään löytynyt. Sen jälkeen kävin neurologilla, jolta sain lääkkeen huonoon nukkumiseen. Kipu alkoi vähetä, mutta söin Neurontin-lääkettä puoli vuotta. Sekä kävin urheiluhierojalla (niska, hartiat) lukuisia kertoja 3 vkon välein. Tein myös poskilihasrentoutuksia ja muuta jumppaa päivittäin. Kaikki nämä yhdessä + aika hoitivat! Monet lääkärit epäilivät purentaongelmaa (öisin), mutta hammasläälärini ja itse tiesin ettei ole sitä. Onko sulta purenta tutkittu? Ja leukanivelet? Syy kipuihini jäi arvoitukseksi. Itse vahvuutena arvelen, että olin saanut huomaamattani kaulalle käsitöitä tehdessä jännitystilan. Vaikka mulla ei koskaan ole ollut niskakipuja. Toivon että saat tästä jotain apua ja uskoa, että ohi menee!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: