Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

annapVerenmaku suussa...?31.3.2012 20:21
minulla todettiin jokin aika sitten refluksi. Nyt on oman syljenkin nieleminen vaikeaa ja välillä tuntuu että ruoka jäisi rintalastan taakse jumiin :(
nyt on tullut öisin sellaisia oireita että on vaikea hengittää(niinkuin tukehtuisi) ja alkaa yskittämään ja tulee paha verenmaku suuhun.
pävivisin sitä ei yleensä ilmaannu. Mistähän johtuis?

SitrusRe: Verenmaku suussa...?31.3.2012 21:10
En tiedä mistä johtuu, mutta noi oireet kuulostaa niin vaikeilta että olisko syytä mennä lääkäriin.

annapRe: Verenmaku suussa...?31.3.2012 21:48
olen käynyt omallalekurillä muutama viikko sitten. sanoi että laittaa lähetteen sisätautien poliklinikalle. Seuraavana päivänä lääkäri soitti ja sanoi että " Olen miettinyt tätä ja en laita lähetettä sittenkään koska kokeet ovat niin raskaita. jos menisit vaikka PSYKOLOGILLE?"

että semmosta....en uskalla/kehtaa enää soittaa omalle lääkärille oireista vaikka ne minua piinaavatkin koska epäilyt liittyvät tietenkin korvien väliin hänen mielestään:(

SitrusRe: Verenmaku suussa...?31.3.2012 22:51
Voi kuule, niin monella meistä on vihjattu siihen suuntaan että vika löytyy päästä eikä ruokatorvesta, että siitä ei kannata yllättyä. Itse asiassa sairauden kuin sairauden kohdalla tuntuu olevan niin, että siinä missä lääkärin tiedot loppuu potilaan luulosairaus alkaa.
Ihan hyvin sä voit sinne psykologillekin mennä, eihän se mitään ota jos ei annakaan. Mutta kyllä noi sun oireet on sellaset että ilman muuta sano vain että haluat erikoislääkärin tutkimuksiin.
Jos ei omalääkäri lähetettä kirjoita, niin on niitä muitakin lääkäreitä.

SitrusRe: Verenmaku suussa...?31.3.2012 22:57
Sanonpa vielä että en itsekään meinannut saada tk-lekurilta lähetettä edes gastroskopiaan. Soitin uudelleen ja kuvailin tarkemmin oireitani, niin pitkin hampain lähetteen laittoi.
No niin, skopiassa löytyi väljä alasulkija, ruokatorven tulehdus ja solumuutoksia. Eikä lääkäriä edes nolottanut, vaikka oli yrittänyt kuitata mun oireet "ahdistuneisuudella". Tottakai tästä sairaudesta seuraa ahdistuneisuuttakin, se on kai selvä kun oireet ovat jatkuvat ja vaikeat.

Yhtään ei kannata arkailla, muuten ei tutkimuksiin pääse.

MariaRe: Verenmaku suussa...?31.3.2012 23:23
annap, mulla on ollut ajoittain verenmakua suussa ja välillä on tullut myös veristä limaa kurkusta. Mulla nuo oireet liittyy refluksiin ja kurkun alueen kovaan ärtymiseen refluksin seurauksena. Stressi ainakin minulla lisää närästelyoireita. Mielestäni asia kannaisi tutkituttaa jos ei ole vielä tutkittu, onhan se epämiellyttävä oire.

NikkariRe: Verenmaku suussa...?1.4.2012 0:48
Niin, ei siitä psykologilla käynnistä varmaan mitään haittaa ole, jos on fiksu ihminen, hän käskee sinun mennä lääkäriin:) Ihan oikeasti se on kyllä hidas tie, jos pitää käydä psykologin luona pyytämässä suositusta päästä mahatutkimuksiin. Ahdistuneisuus voi aiheuttaa kuristavaa tunnetta ja nielemisvaikeutta, mutta minusta sinun oireesi kuulostavat niin pahoilta, että kumma että lääkärisi perui lähetteen. Yritä vaan sitkeästi uudelleen. Kai sinulla aloitettiin haponsalpaajalääkitys edes koemielessä? Apteekista voi ostaa ilman reseptiä Bepanthen-imeskelytabletteja, jotka korjaavat vaurioitunutta limakalvoa, minusta ainakin tuntuu että ne auttavat silloin kun ruokatorvi on oikein huonossa kunnossa.

SsRe: Verenmaku suussa...?1.4.2012 1:30
Tuo on juurikin niin "tätä päivää" lääketieteessä, Sitrus oli oikeassa että kun lääkärin tietotaito loppuu niin asiakkaan luulosairaus alkaa!
Pidä pääsi ja VAADI tutkimuksia. Jos ei muuta niin uhkaa kantelulla tai potilasasiamiehellä. Ei kaikkea tarvitse sietää ja kukapa meidän puolia pitää muut kuin itse..

Tsemppiä.

refluksikurkkuRe: Verenmaku suussa...?1.4.2012 8:15
annap, onko sulla se sänkyn pääty kohotettuna?
Se voisi estää mahdollista yöaikaista ylöspäin tihkumista, joka esim. voi aiheuttaa tuota yskää ja myös tuota vaikeata hengittää.
Mikä nukkumisasento sulla on (vasen kylki olisi vatsan anatomian takia parhain)?

Minkälaisen lääkityksen sait ja kuinka kauaksi aikaa?


Joskus jos sylkeä on vähäsen (toisilla esim refluksilääkityksen kanssa), voi olla hankala niellä ja jopa puhua. Onko se nielemishankaluus ihan siinä nielun yläosassa vai kokonaan vasta siellä ruokatorven puolella?

Olisiko sulla mahdollista satsata sitä 60e yksityiserikoislääkäriin tai käyttää työpaikan terveydenhuoltoa?

SitrusRe: Verenmaku suussa...?1.4.2012 13:41
Minä varmaan kysyisin lääkäriltä, mitä varten hän ehdottaa sisätautilääkärin sijasta psykologia.
Syy ei voi olla se, että sisätautitutkimukset ovat "niin raskaita".

annapRe: Verenmaku suussa...?1.4.2012 22:23
lääkäri ei minkäännäköisiä lääkkeitä minulle määrännyt ja itsekkin sitä ihmettelin. Lääkäri vaan totesi että " sinulla on refluksi" eikä edes maininnut mistään lääkityksistä :/ itse olen parhaani mukaan yrittänyt parantaa oloani mutta ei nekään hirveästi auta.

SitrusRe: Verenmaku suussa...?1.4.2012 23:01
Sulla on nyt kyllä todella huono lääkäri.

refluksikurkkuRe: Verenmaku suussa...?1.4.2012 23:58
Minkänimisellä lääkärillä kävit ja missäpäin Suomea?
Mitä itsehoitokeinoja tai lääkkeitä olet kokeillut?

rituRe: Verenmaku suussa...?3.5.2015 11:04
minun sarauteni määritti jo sairaanhoitaja.Ja lääkärin ei tarvinnut muuta kuin toimitella kallon kutistajalle että tämöistäkö nyky lääketiede on

refluksikurkkuRe: Verenmaku suussa...?3.5.2015 11:18
ritu, kuinka monta kertaa olet käynyt psykologin puolella nyt tähän mennessä? Mitä hän sanoi, kun kerroit refluksitaudistasi ja oireilusta?

rituRe: Verenmaku suussa...?3.5.2015 20:18
en ole käynyt kallon kutistajalla vielä eläissäni enkä tällä diaknoosilla aijo mennäkkään tilanteeni elämässäni on ollut sama jo 45 vuotta mutta refuksi on kyllä kyllä pahentunut viime vuosina .Ja on kyllä huonovointisuutta ja väsymystä mutta kyllä kai sitä on väsynyt ja miksei vaikka masentunutkin kun lääkäri mitään tutkimatta päättää hoitajan antaman raportin perusteella masennus dianoosin.

refluksikurkkuRe: Verenmaku suussa...?4.5.2015 17:16
Aha, luulin kirjoittamasi perusteella, että sait lääkäriltä lähetteen julkiselle puolelle psykiatrille tms, jonneka vaikea nykyään päästä ...


Sultako puuttuu sitten täysin refluksidiagnoosi - ja sen sijaan sait papereihin masennusdiagnoosin (yleislääkäriltäkö vai erikoislääkäriltä)? Kuinka monta vuotta sulla on ollut oireita ja minkälaisia?

inkivääriRe: Verenmaku suussa...?18.5.2015 17:44
annap, mulla on ollut vuosien ajan tuota mainitsemaasi veren makua ja hengenahdistuksen tunnetta, ei saa keuhkoja täyteen eikä kyllä tyhjäksikään... Veren maku tulee sitten yskän mukana.

Satuin mainitsemaan asiasta naprapaatilleni, joka on hoitanut minua jo vuosia. Hän tuumasi heti, että kyseessä on mitä ilmeisimmin nikamalukko rintarangan alueella. Lukot avattiin (piti käydä parissa käsittelyssä) ja vaiva helpotti. Nyt osaan heti hakeutua "naprattavaksi", kun oireet ilmaantuvat. Voisikohan sinun kohdallasi olla kyse jostain samankaltaisesta?

rajuRe: Verenmaku suussa...?3.12.2020 8:39
Täältä näitä kertomuksia lukiessa saa vähän tai oikeasti paljon apua korvienväliä varten, vaikka "hullujen" kerhoon ei kuulukkaan. Kyllä näitä asioita miettiessä yöt pitkät alkaa ahdistamaan jne. Oikea tutkimus ja diagnoosi, sekä sitä kautta vahvistunut taudinkuva on parasta lääkettä korvienvälille.
Minulla yläselän/rintarangan kivut laukasee närästysreaktion sen verran voimakkaasti että oireet pahenee todella reilusti, veren maku suussa. Ja kun kiputila tuolla helpottaa, ei pillereitä tarvi syödä ollenkaan. Eli vähän samalla tavalla kuin inkiväärillä.
Kiitos kaikille kirjoittajille, että kerrotte oman kokemuksenne. Joskus nuo ovat parasta lääkettä!

SaturnusRe: Verenmaku suussa...?14.1.2021 11:33
Mä olen nyt herännyt verenmaku suussa monena aamuna viime kuukausien aikana. Oireilu alkoi öisenä kurkkuärsytyksenä, minkä jälkeen tuli verenmaku ja nyt sitten jo myös närästelee. Rintaranka ollut myös kuukausitolkulla aivan juukelissa huonon työergonomian takia. Varmaan koko alueen ongelmat nyt osallisena mukana nyt oireilussa.

Aloitin nexium-kuurin vajaa viikko sitten, närästys vähän helpottanut mutta silti herään usein aamuisin kurkku karheana ja se verenmaku suussa. Vähän hämmästelen, miksei illalla otettu 20 mg + gavisconit auta tähän? Myönnän pahan tapani, joka on myöhäinen syöminen, mutta eikö happojen pitäs olla aika loivia lääkityksellä?

Varmaan pitäisi myös nostaa sängynpäätyä, mutta kun se vie taas rintarankajumin entistä pahemmaksi. Taiteile näiden kanssa sitten.

Onko teillä muilla SEKÄ kurkkuoireita ETTÄ närästystä? Vai onko yleisempää, että vain jompaakumpaa? Mulle nää klassiset oireet on ihan uutta, diagnoosin aikaan oireilu oli ruokahaluttomuutta ja polttavaa vatsakipua kylkiluiden alapuolella. Nyt siis perinteinen närästys rintalastan alla, ja säteilee kaulaan asti.

Helmikuun alussa menen gastrolle vaatimaan uutta skopiaa, koska edellisestä on jo 5 vuotta.

SaturnusRe: Verenmaku suussa...?14.1.2021 11:34
Lisään, että otan siis nexiumia 20 mg + 20 mg, aamuin illoin. Eli ihan perusannos per vrk.

female77Re: Verenmaku suussa...?14.1.2021 19:05
Mulla tulee yskiessä välillä verenmaku suuhun.

female77Re: Verenmaku suussa...?20.4.2021 12:41
Muistin tämän ketjun. Kun pesin hampaita eilen aloin rajusti yskimään, sitten syljin vaaleanpunaista hammastahnavaahtoa lavuaariin, eli verta tulee jostain, varmaan nielu ärtynyt.

RentukkaRe: Verenmaku suussa...?20.4.2021 13:27
Tai voisko hampaiden juuresta tulla verta? Pieni ientulehduksen alku. Toisaalta jos liittyy yskään niin voi tulla alempaa.

female77Re: Verenmaku suussa...?20.4.2021 15:41
Ei tullut hampaasta. Yskiessä se tuli. Mutta en minä mitään syöpää ekaksi epäile, just varmaan nielu tai joku paikka rikkoutunut esim reflun takia. Ei ihme että on anemiaa.

GingerRe: Verenmaku suussa...?21.4.2021 1:01
Minulle Gastro sanoi ettei veri tulisi suuhun mahasta, vaan ylähengitysteistä.

Tähän viittaa myös se että veri tulee yskiessä. Sen muistan että maha oli ärtynyt ja turvoksissa kuten refluksin ollessa pahana.

Minulla oli siis tätä oiretta v. 2009 ja työterveyslääkäri lähetti minut Gastrolle.

female77Re: Verenmaku suussa...?21.4.2021 1:16
Voi tosiaan tulla myös ylähengitysteistä, luin Duodecim-sivustolta, muistaakseni. Mutta myös keuhkoista tai ruokatorvesta, nielusta jne. Toivottavasti lakkaa veren vuodot ettei tarvitse miettiä asiaa.

Onneksi tänään jaksoi siivotakin kotona, jalat eivät enää niin voimattomat ole, kun olen vähän pystynyt rautaa syömään. HUomenna täytyy jatkaa, kun ei vielä jaksa tehdä kaikkea kerralla.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: