Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Sitrusverenpaine1.9.2017 18:19
Mulla on verenpainelääkitys, kun paineet oli jossain vaiheessa 160/100 jatkuvasti pitkäkestoisen stressin takia.

Nyt vp vaihtelee melkoisesti. Esim. Kiiramyrskyn aikana pelotti sen verran että paine oli todella korkea, vaikka otin lääkettä ja koetin rauhoittaa itseäni. Sellainen 170/110 tuntuu jo pään puristuksena, eikä saisi jatkua kauan.

Nyt olin metsässä pari tuntia. Kävelin rauhassa ja keräilin mustikoita. Mittasin taas paineen, kun meen kohta lääkäriin puhumaan lääkityksistä. Se oli 118/85. Istuin rauhassa ja mittasin uusux: 109/82! Onko se jo liiankin vähän, yläpaine siis? Hirveen iso vaihtelu.

PikeRe: verenpaine2.9.2017 9:13
Juuh, kyllä vaihtelee ainakin mulla. Myöskin verenpainelääkitys ollut jo melkein 20 vuotta, nuorena aloitin. Lääkkeitä vaihdeltu pitkin matkaa ja nyt 3:n tabletin yhdistelmä ja silti "pompsahtelee" 😮

Jännitys, stressi ja kipu saa helposti nousemaan hyvinkin korkeelle (200/120) ja ulkoilun jälkeen tosi alhaalla (105/75). Normaalitilanteessa kotimittauksella 120-130/80-85. Olen toisinaan asiasta lääkärille maininnut, joka ei ole kovinkaan paljon asiaan kommentoinut. Olen asian kanssa oppinut elämään. Sydänultrassa todettiin sydänlihaksen paksuuntuminen, jota seurataan loppuvuodesta uudella sydänultralla. Mun verenpaineen pitäisi olla 110-120/65-75 luokkaa, eli liian korkea vieläkin. Lääkärissä oleessani sanon, että ei kannata mitata, koska nousee. Osa lääkäreistä uskoo, osa haluaa mitata ja viimeksi oli 168/105, kotiin tullessa 120/80. Että näin 😄

Huomaan korkean verenpaineen myös pään puristuksena ja liian matalan huimauksena. Mut näiden nykyisten useiden muiden kipujen ja vaivojen lisäksi en ole verenpaineeseen kiinnittinyt kovinkaan huomioita. Syön tämänhetkisen pilsuläjän kiltisti.

Hyvät viikonloput kaikille 😀 Kohta ulkoilemaan 🌿

rentukkaRe: verenpaine2.9.2017 9:21
Minullakin on verenpainelääkitys ja nyt annosta on lisätty kaksinkertaiseksi, siis, kun ennen otin tabletin nyt otan kaksi. Ja silti verenpaine on 160/100 aika usein, liian usein. Refluksin pahenemisen myötä paineet nousi ja nykyisin heittelevät kovasti minullakin. Stressi pahentaa tilannetta mutta minkäs teet kun vatsaa polttaa ja paino tippuu. Enkä tiedä mitä voisin syödä, kun ei edes ole nälkä.
Onhan Sinun yläpaine aika alhainen, en silti osaa sanoa onko liian alhainen. Lääkäri varmaan osaa kertoa paremmin.
Verenpaine on ainakin kohdallani hankala seurattava, jännitän sen mittaamista nyt jopa täällä kotona, kun paineet on olleet katossa. Aikasemmin kotona sain ilman jännitystä mitattua ihan hyvin.
Ehkä tämä päivä on parempi meille kaikille.

SitrusRe: verenpaine2.9.2017 9:56
Kun olen nukkunut huonosti, kuten viime yönä, vp on korkea vaikka silloin se ei tunnu päässä. Piti olla tänään kiva meno, mutta jää väliin, koska olen niin väsynyt, että oksettaa.

Luin muuten, että verenpaineen suuret vaihtelut on vaarallisia, jos siihen ei ole järkevää syytä, kuten fyysinen rasitus.

Aikuinen nainenRe: verenpaine2.9.2017 10:14
Voin kuvitella mitä tressi tekee teille kenellä verenpainetta on. Eli noin kovia heittelyjä.
Itselläni ei ole paineiden kanssa ongelmia mutta kun oikein närästyksen kanssa on kurjaa saattaa minullakin paineet nousta. Olen joskus mittaillut kun on oikein kiristävä olo elossa.

Ei varmaan pumpulle tee hyvää kovat vaihtelut. Pitäiskö ohessa olla jotain salpaajia painetta tasaamaan. Näin olen kuullut ihmisiltä jotka verenpaineesta kärsii.

rentukkaRe: verenpaine2.9.2017 17:25
Totta virkat, Aikuinen nainen, minulla on beetasalpaaja lisänä, mutta kun ei meinaa sekään auttaa, kun oikein rintaa korventaa, auts!
Olo on tosi hutera.mutta minkäs teet. Ei ne tuolla terveyskeskuksessa osaa mitään valaisevaa sanoa, montako kuukautta tätä nyt kestääkään? Ennen on aina viikon päästä helpottanut kuitenkin.

MiesRe: verenpaine13.12.2017 0:10
Rentukka:
Kovat rintakivut, jotka ei mene ohi esim. asentoa vaihtaessa ja kestää yli 5-10mi, ja lisänä epänormaali väsymys/huono olo viittaisi sydänoireisiin ennemmin kuin närästykseen. Näitä kahta voi olla vaikea erottaa toisistaan muutoin. EKG/Holtteri saattaisi olla paikallaan jos ei ole vähään aikaan tehty.

H.BeatRe: verenpaine16.12.2017 22:31
Sydänultraan kannattaisi mennä, jos huolestuttaa. Jos sydän todetaan terveeksi, verenpaine- ja sykevaihtelut voivat johtua esimerkiksi juuri stressistä, univajeesta ja kaikenlainen liikunta tai liikkumattomuus tietysti vaikuttaa verenpaineeseen ja sykkeeseen. kuin urheilullinen, Myös ikä vaikuttaa.
Verenpaine ja syke heittelevät päivän mittaan jokaisella.

Monet asiat vaikuttavat hetkellisesti tai pitkäkestoisesti verenpaineeseen. Jos se on levossa jatkuvasti korkealla, on aiheellista keskustella lääkärin kanssa.

Oma verenpaineeni oli nelikymppiseen asti 95/60. Syke 60.
Lääkärin mielestä lukemat olivat erinomaisen hyvät.
Nyt lukemat ovat enimmäkseen luokkaa 120/70. Syke 70.
Pelkkä siivous saa lukemat heittelemään paljonkin ylöspäin.
Syke on yhtä olennainen kuin verenpaine.
Mitä korkeammalle syke nousee, sen enemmän rinnassa tykyttää ja oireita tulee, huimausta, pään "pakotusta".
Korkeaan sykkeeseen auttaa beetasalpaaja.

Ihmiset ovat ymärrettävästi joskus huolestuneita verenpainelukemistaan. Se on kuitenkin aika yksilöllinenkin juttu. Pitää verrata lukemia itseensä ja omiin oloihinsa ja omien lukemien vaihteluihin.
Jollakin yläpaine 95 tuntuu hyvältä ja on ok, toisella 120 on ok.
Me ja elimistömme olemme yksilöitä.
Ei ole sellaista asteikkoa, joka pätisi jokaiseen.

SitrusRe: verenpaine21.12.2017 23:28
Mullehan sano kouluterkka, että jaaha, tämä tyttö pelkää verenpaineenmittausta.
No en pelännyt, eikä se sattunut.

SitrusRe: verenpaine17.2.2019 15:48
Voi että pitää ihmisen olla tyhmä: ei pitäisi juoda kahvia, kun yksikin kuppi
nostaa verenpainetta ja sykettä, ja tärisyttää.

SitrusRe: verenpaine6.11.2019 15:52
Ostin kokeeksi marja-aroniajauhetta pirtelöön lisättäväksi.
Se kuulemma alentaa verenpainetta, niin kokeillaan.
Myyjä ei osannut kuvailla sen makua, eikä se paljon miltään maistukaan.

leenaliinaRe: verenpaine6.11.2019 21:32
Jouduin syömään aika pitkän Buranakuurin, oli pakko. Mittasin paineen muutaman päivän kuluttua lopettamisesta, yläpaine oli korkea, nyt en uslkalla mitata verenpainetta ollenkaan, ajatuskin ahdistaa, Verenpaine nousee vanhetessa ,ennen se hyväksyttiin,mutta nykyisin se alennetaan lääkkeillä.

Onko kokemuksia Buranasta?

SitrusRe: verenpaine6.11.2019 22:57
On, sillä ja 4:llä ab.kuurilla hankin itselleni r.taudin.

Mut ei kaikilla vp nouse vanhetessa. Päinvastoin se voi olla liian matala, jolloin
kärsii esim. aamuhuimauksesta.

leenaliinaRe: verenpaine7.11.2019 18:56
Luin tuossa aiemmin että sinäkin Rentukka jännität kotonakin verenpaineen mittausta.Olemme siis kohtalotovereita.tai se on oikeastaan kohdallani että jännitän sitä että alan jnnittämään..

Olin takavuosina gastroskopiassa,se sujui hyvin ja minusta tuntui ettäkandit siinä ympärillä jännittivät enemmmän kuin minä...Epäilemättä paineet nousivat mutta eihän ne tuloksiin vaikuttaneet ,kun taasjännittäminen vaikuttaa verenpaineen tulokseen.
Mistähän löytäisi ymmärtäväisen lääkärin?

rentukkaRe: verenpaine8.11.2019 8:17
leenaliina, ollaan kohtalojännittäjiä, tai mitä sitten ollaankin. Minulla verenpaineen mittaus sujui aina ihan hyvin ja paine oli mitä oli. Sitten tapahtui se, mitä ei kellekkään soisi tapahtuvan. Menin työterveystarkastukseen ja aamu oli töissä ollut tosi kiireinen ja meinasin myöhästyä annetusta ajasta, niinpä juoksin parkkipaikalta vastaanottotilaan josta minut samantien kutsuttiin sisälle. Ja hengitys ei vielä ollut tasaantunut, kun terveydenhoitaja jo mittasi paineita ja nehän olivat korkeat ja muistan kuinka hän oikein kiljaisi; Herranjestas onpas Sinulla korkea verenpaine! Ja samantien hän pumppasi uuden mittauksen, joka tietysti oli vielä korkeampi ja kiljunta jatkui. Sen jälkeen en ole osannut suhtautua rennosti koko verenpaineen mittaukseen, jännitän sitä aina väliin jopa kotona. Tästä on aikaa jo yli 20 vuotta ja silti ne kiljuvat sanat jotka säikäyttivät todella ovat kuin eilen kuultuja.
En jännitä enkä pelkää hammaslääkärissä eikä tarvitse juurikaan puudutella paikatessa, mutta annas olla, kun joku ottaa verenpainemittarin esille niin koen pelkoa enkä ole siitä päässyt eroon.
Näin voi pieni ja lähes vähäpätöinen tilanne johtaa pitkäänkin ahdinkoon kun hoitaja käyttäytyy typerästi.
Hän olisi voinut todeta, se on nyt tämän verran koitetaan lopuksi uudestaan mitä verenpaine silloin on ja sillä sipuli. Siihen aikaan verenpaineeni oli vielä hyvä ilman lääkityksiäkin.

Kyllä lääkitys, burana voi nostaa painetta ja vie jonkun aikaa jotta olo tasaantuu kun lääkkeen syönti loppuu.
Hyvä neuvo ole rento, se tuskin meitä tässä tilanteessa auttaa, mutta vähitellen mennään ja pärjäillään.

SitrusRe: verenpaine8.11.2019 14:43
Rentukka, olipa hölmö hoitaja.
Ei tuollaista saa tehdä, kyllä se pitäisi ammattilaisen tietää.
Verenpaine reagoi lahjomattomasti hätääntymiseen.

Mulla oli kerran 230/130.
Soitin hätäkeskukseen, tästä on jo aikaa.
Käskettiin mitata uudelleen.
Sanoin etten uskalla kun pelkään että nousi enemmän koska
mua pelottaa.
En tiedä mikä on oikeasti välittömästi hengenvaarallinen lukema.

leenaliinaRe: verenpaine8.11.2019 20:37
rentukka, sulla oli tosi typerä terv.hoitaja.Minullakin liittyy kaukaaseen aikaan ,silloin ei ollut kotimittareita edes.En pitkään aikaan mitannut paineta ollenkaan.Sitten välillä kun kotimittarit tulivat niin asia oli ok ,eikä minulla ole lääkitystä vieläkään. Saattahan olla etten oikein hyväksy että mulla olisi kohonnut verenpaine, niin paljon kohdallani törttöiltiin.ikää on niinettä paineet on tietenkin voineet kohotakin oikeastikin... Miten Sitrus sinun paineelle kävi,ilmeisesti laskivat? Koetetaan pärjäillä!

SitrusRe: verenpaine8.11.2019 20:48
No siitä tuli keikka päivystykseen.
Olin silloin ihan finaalissa pitkän stressin jälkeen.

Nyt on vp.lääkitys.

RentukkaRe: verenpaine8.11.2019 20:56
Niin oli hölmö hoitaja ja tällä ajatuksella tekisin hänestä valituksen, silloin olin vaan niin kauhuissani, että en tehnyt mitään asian suhteen. Toki siitä meni vielä kymmenen vuotta ennenkuin vp lääkitys tuli, mutta se pelko jäi.

SitrusRe: verenpaine8.11.2019 22:07
Olen kyllä huomannut että harvoin hoitajat ja varsinkaan lääkärit noudattaa
verenpainemittauksen ohjeita.
Kahden mittauksen välissä pitää olla väh. 2 min.
Mansetin pitää olla minuutteja käsivarressa ennen mittausta.
Vai eikö sillä olekaan väliä?

RentukkaRe: verenpaine9.11.2019 9:06
Sitrus juuri näin pitäisi toimia, mutta harva toimii, kun olin sairaalassa hoitaja lähes juoksi sen vpmittarin kanssa. Ei puhettakaan rauhallisesta tuokiosta. Ei siellä ehditty auttamaan edes vessaan, tuotiin alusastia sänkyyn ja siihen oli pissattava. Aamupesut oli paketti kosteuspyyhkeitä pyyhi itse. Vasta kotiinlähtöaamuna pääsin avustettuna suihkuun. Kun ei ollut henkilökuntaa. Kiire on kaikilla.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: