Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

SitrusJatkuvat mahakivut13.2.2010 17:32
Aloin syödä somacia lokakuussa vähäisiin närästysoireisiin. Parin viikon kuluttua tuli uusia oireita: kurkun limaisuutta, nielemisvaikeutta ja pikkuhiljaa kovenevia mahakipuja.

Joulukuussa tähystykseen. dg: ruokatorven tulehdus ja refluksitauti. Lääkitys: happosalpaaja 40 mg päivässä.

Olen käynyt yhteensä kahdeksalla lääkärillä valittamassa pahenevia, jatkuvia vaivojani. Mukana yleislääkäreitä ja gastroenterologeja. Lääkäreiden käsitys happosalpaajista on horjumaton ja yksimielinen: ne eivät haittaa ruoansulatusta ja niitä voi käyttää vaikka loppuelämänsä. No mistähän pirusta nämä kivut sitten mahtaa johtua!?

Pohjanoteeraus oli viimeisin lääkäri, joka oli kunnallisen puolen (erikoistuva) gastroenterologi. Valitin sadannen kerran jatkuvia, kovia maha- ja selkäkipujani ja kysyin olisiko mahdollisesti mahan mikrobifloorassa häiriö kun nyt olen syönyt yli kolme kk happosalpaajaa eikä minkäänlaista helpotusta olossa ole vaan päinvastoin. En siis maininnut sanaa "hiiva" jonka olenkin jo todennut kirosanaksi gastrojen keskuudessa. Lääkäri katseli mua nenänvarttaan pitkin ja ilmoitti että "nykyiset happosalpaajat ovat erittäin hyvin siedettyjä eikä niistä ole mitään haittaa jatkuvassakaan käytössä ja että -hiivasyndrooma- on enemmän näitä naistenlehtien juttuja. " Elikkä lääkärillä oli asenne heti valmiina, vaikka en maininnut koko hiivaa mistään syndroomasta puhumattakaan.

Seuraavan kerran kun menen lääkäriin pitää vissiin tulostaa mukaan printti, jossa kerrotaan mihin suolahappoa tarvitaan ruoansulatuksessa ja mitä sen puutteesta seuraa.

Ihmettelen vain sitä miten täydellisesti lääkärit on aivopesty kieltämään lääkkeiden haitat, vai eivätkö he todella tiedä miten ruoansulatus normaalisti toimii? Ihmettelen myös sitä, että jos refluksitauti kerran on yleinen, niin luulisi sairaiden joukkoon eksyneen jokusen lääkärinkin, jotta saisi ihka itse kokea miltä jatkuvat päivittäiset ruoansulatuskivut maistuu.

Olen saanut hieman apua maitohappobakteeri- ja ruoansulatusentsyymitankkauksesta, mutta en paljon. Kun asianlaita on valitettavasti niin, että jos olosuhteet mahassa ovat jatkuvasti vääränlaiset, niin maitohappobakteerit eivät pysty muodostamaan elinvoimaista kantaa eivätkä ruoansulatusentsyymit voi toimia. Ja niin ongelmat jatkuvat.

Mua huolestuttaa todella paljon mitä mahassa oikein on tekeillä kun se on jatkuvasti kipeä ja ennen kaikkea mitä siitä seuraa pitemmän päälle, kun elimistö on jatkuvasti sellaisessa rasitustilassa jonka sulamatta jäävä ravinto aiheuttaa.

En ole kuukausiin tuntenut sen paremmin nälkää kuin kylläisyyttäkään, vaan eri tyyppisiä kipuja ja puristuksia. Kivun laadusta ja kelloa katsomalla tiedän koska on aika syödä, omat tuntemukset eivät kerro yhtään mitään.

Paino on pudonnut 10 prosenttia.

samppaRe: Jatkuvat mahakivut13.2.2010 18:20
kuullostaa aivan liian tutulta nuo lekurien kommentit:(

refluksitautiRe: Jatkuvat mahakivut13.2.2010 18:35
ettei sulla ole heliko tai jotain muuta sitten?

zoltRe: Jatkuvat mahakivut13.2.2010 20:32
Tähystys kertoo todella paljon ja sen jälkeen voi aika lailla huokaista helpotuksesta.Mulla on ollu myös erittäin kovia vatsakipuja(refluksitauti) ja litalginitkin jo kirjoitettiin,mutta en hakenut.Mulla pahimmillaan tais kestää 5-6kk ja tosiaan ne happosalpaajat vaikutti vasta kuukausien käytön jälkeen.Sanon että erittäin "paska tauti" tämä on.

refluksikurkkuPohdiskeluita ...14.2.2010 10:22
Kuulostaa kyllä todella p-selta tilanteelta, Sitrus!!

Itseäni mietityttää salpaajien pitkäaikainen käyttö (kymmeniä vuosi) ja tiettyjen aineiden imeytyminen vaikkakaan haittavaikutuksia eikä ongelmia ole ilmaantunut näiden 3 v aikana.

Jos esim Nexium 20 mg vaikutusaika on vaan sen runsaat 12h vuorokaudessa, mihinkä lukuihin mahan hapokkuus laskee sen toisen 12h? Erittyykö
sinä aikana toisilla ok happomäärä jonkinlaista aineiden imeytymistä varten kun taas sitten toisilla ei tai huomattavasti vähäisempi määrä?


B12 puute ei ilmene heti vaan vasta vuosien kuluttua mutta rauta-arvojen pitäisi laskea kyllä, jos rauta ei imeydy päivittäin (vaikka imeytyminen tehostuisikin)? Miksi meillä kaikilla salpaajien käyttäjillä sitten ei ole ongelmaa tämän kanssa ollenkaan?

Tässä yhtälössä on oltava joku yksilöllinen tuntematon tekijä (tai tekijöiden yhdistelmä), joka vaikuttaa .... mutta mikä se/ne on, hmm ....

Näkyykö teillä (vatsaoireilijoilla)sulamattomuus voimakkaasti ulosteessa?

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut14.2.2010 13:02
Mulla ei ole helicobakteeria. Tutkittiin juuri.

Tämä erikoistuva kunnallinen gastro alentui miettimään sen verran mahani mikrobiflooran tilaa, että totesi että ei sitä oikeen kannata tutkia kun ei voi tietää mikä sen normaalisti pitäisi olla (!?) Lisäksi hän tiesi arvata, että mulla on liian hapan maha, ja kivut johtuu siitä että mahassa on ilmaa. Mahani happamuuttahan siis ei ole mitattu. Kirjoitti sentään lähetteen ph-mittaukseen ja manometriaan.

Mitä tulee ravinnon sulamattomuuden näkymiseen ulosteissa, niin en ole havainnut. Mutta käsittääkseni kyseessä on niin mikrotason asia ettei sen tarvitsekaan näkyä. Esimerkiksi desi maitoa kipeyttää mahan, vaikka se on nestettä, mutta täynnä proteiinia, jonka pilkkoutumisen happosalpaaja siis tehokkaasti estää.

Ei, mulla ei ole laktoosi-intoleranssia. Maitotuotteet ei aiheuttaneet mitään ongelmia ennen salpaajan käytön aloittamista.

Mun mielestä tuo laihtuminen kertoo paljon ravinnon imeytymisestä. Mainittakoon että olen ex-ikuinen laihtumisesta haaveilija, vaikken varsinaisesti lihava ole ikinä ollutkaan. Nyt koetan kaikin tavoin estää laihtumisen. Paino-indeksi on alle 22.

Mua ihmetyttää, että miten ihmiset saa reseptejä hiivan häätöön ruoansulatuskanavastaan jos ei lääkärit asiaa tutki eikä reseptejä ilmeisesti kirjoita. Myöskään en tajua miksi halvatussa -yksikään- lääkäri, sairaanhoitaja tai farmaseutti ei ole edes vinkaissut ruoansulatusentsyymikapseleiden olemassaolosta, vaikka olen ruikuttanut vaivojani yhtä soittoa kohta kolme kuukautta!

arnoldRe: Jatkuvat mahakivut14.2.2010 21:41
Morjens, Sitrus; ja toki muutkin

Nostitpa kissan pöydälle. Tiedän melko hyvin, mitä tarkoitat. Itselläni kun on vastaavanlaisia kokemuksia, plus vuosien varrelta muunlaiset vielä lisäksi.

Kunnallisen terveydenhuollon lääkärit, ja monet yksityisvastaanottoakin pitävät, ovat tavallaan aivopestyjä. Olen huomannut, että he kuollakseen pelkäävät ottaa huomioon mitään sellaista, jota koululääketiede ei (ainakaan vielä) ole olemassaolevaksi tunnustanut. Keskinäinen valvonta ja sisäsyntyinen sensuuri toimivat saumattomasti, ja vaikka lääketehtaat paljon hyvää saavatkin aikaiseksi, ovat lääkärit sittenkin niiden horisontista vain konsulentteja, joidenka ei kannata liikoja pullikoida lääketehtaiden julkaisemia näennäistotuuksia vastaan. Ei myöskään pidä unohtaa sellaista historian totuutta, että lääkäri, joka ensimmäisenä havaitsi (ja myös havaintonsa toi julki), että käsien pesu vähentää huomattavasti lapsivuodekuolemia, passitettiin kiireesti mielisairaalaan. Hänen väitteensähän oli aivan pöyristyttävää panettelua silloisen lääkärikunnan vallitsevaa näkemystä vastaan.

Niin... ei tosiaankaan tarvitse olla ?patologian professori? ymmärtääkseen, että kun vatsan pH nousee, niin bakteerit ja hiivat, jotka suolahappo muutoin tuhoaisi, saavatkin siellä aivan uudenlaiset ehommat olosuhteet ja alkavat nopeiden hiilihydraattien kanssa muodostaa käymistuotteita, kuten vaikkapa kaasuja. Esim. Nexiumin käyttöohjeissa ei, eikä Farmaca Fennicassakaan, mainita sanallakaan tuosta vatsahappojen vähenemisestä johtuvasta mahalukun flooran muutoksesta, mutta sivuvaikutuksissapa on koko joukko oireita, jotka tuohon sopivat erinomaisen hyvin.

En tiedä sanoa onko kyse juuri samasta tilasta jota kutsutaan hiivasyndroomaksi, kun se hiivasyndrooma saattaa kaiketi olla muuallakin suolistossa kuin mahalukussa, Itse antaisin tuolle omalle mahan lisävaivalleni nimeksi happosalpaajaoireyhtymä( HSO), koskapa juuri myös tuo valkuaisaineiden starttipilkkoaminen jää pois, kun pepsinogeenista ei suolahapon puutteen vuoksi muodostukaan enää pepsiiniä. Tokihan proteiinit pilkkoutuvat vielä ohutsuolessakin. Onhan ihmisen ruoansulatuselimistö viitisen metriä pitkä, joten ravinnon hajoamista sentään ja onneksi tapahtuu muuallakin kuin vain mahalaukussa.

En tiedä, onko hiivan ja bakteerien mahalaukussa lisääntymistä vastaa olemassa mitään lääkettä, jos antibiootteja ei sellaisiksi lasketa ja se saattaa olla yksi syy, miksi lääkärit välttelevät aihetta, kun ovat sen edessä voimattomia; ja koko vaivaahan ei oikeastaan ole olemassakaan.

Hiivasydroomaa googlatessani löysin sivuja, joidenka ruokaohjeita soveltaessani (en niitä piirulleen alkanut noudattaa) olen löytänyt jonkinasteista apua tuhon vatsavaivaan. Proteiineja vähän ja rasvaa vain hyvin vähän kerrallaan. Myös sokereiden ja muiden nopeiden hiilihydraattien käyttöäni tarkkailen tiukasti, vaikka en niistä kokonaan luopunut olekaan. Kaiketi ainoa keino taistella tuota hiivaa vastaan vain on olla mahdollisimman huolellisesti ruokkimatta sitä.

Lääkkeestä puheen ollen, Nexium 20mg, 2 x vrk toimii itselläni paremmin kuin 1x40mg. Joudun ottamaan ne tyhjään mahaan, enkä saa syödä välittömästi lääkkeenoton jälkeen, että se ei sekoittuisi ruokaan, kun sekoittuminen estää ainakin minulla lääkkeen imeytymistä todella huomattavasti.

Kuten jokainen täällä tietää, kyseessä on pirullinen vaiva, jonka kanssa toimeentuleminen kestää pitkää harjoittelua ja monen monta kokeilua ja pettymystä, ennen kuin tunnelin päässä näkyy edes jonkinlaista valoa.
Vai onkohan se sittenkin lähestyvän pikajunan etulyhty?
:-P

arnoldRe: Jatkuvat mahakivut14.2.2010 21:54
Kappas kappas; ja sivujen ylläpidolle tiedoksi:

Kirjoitin vastaukseni Wordilla ja sitten kopioi/liimasin sen vastauslaatikkoon, jolloin kävi niin että sanojen 'patologian professori' ympärillä olleet lainausmerkit muuttuivatkin matkalla kysymysmerkeiksi.

Merkillinen juttu, kirjaimellisesti.
:)

refluksikurkkuRe: Jatkuvat mahakivut15.2.2010 8:42
Lääkeelosteissa ei kyllä tuota sivuvaikutusten taustalla olevaa syytä tai prosessia selitetä ...
Astra Zenecan nettiselitteestä löytyy vain maininta: "... lisää maha-suolikanavan normaalisti esiintyvän bakteerin määrää" sekä "saattaa jossakin määrin lisätä riskiä" esim salmonellaan sekä kampylobakteerin aiheuttamiiin tulehduksiin.

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut15.2.2010 11:25
Mulla on sellainen hento toivo vielä näiden ruoansulatuskipujen selvittämisessä, että olen löytänyt yhden hyvän yksityisen gastron, joka kuuntelee ja pohtii potilaan tilaa. Hänen kanssaan en ole vielä puhunut tästä asiasta, mutta aion puhua.

Mä olen myös huomannut, että voin vähän paremmin jos jaan 40:n kahteen 20:een ja mieluiten otan illalla tai yöllä.

Hiivasta mulla on sen verran jo näyttöä, että sitä kasvaa ärhäkästi kielessä ja kurkussa. Tosin kaikki lääkärit ovat kilvan vähätelleet asiaa ja yllyttäneet lopettamaan Fungizonen syönnin, joka siis auttaa selvästi.

Kyllähän tässä tulee sellainen olo, että mitähän kaikkea sellaista mitä ei ollenkaan itse tiedäkään lääkärit vielä kieltää ja valehtelee - koska valhehan se on ettei happosalpaaja muka haittaa ruoansulatusta.

SitrusYhteyttä lääketehtaaseen15.2.2010 14:15
Tuli mieleeni, että ainahan voi ryhtyä suoraan toimintaan.

Onhan lääkkeiden tuoteselosteessa toimittajan (siis lääketehtaan tai tukkurin yhteystiedot). Kyselin taannoin Somacin sivuvaikutuksista suoraan Leirakselta. Oikein hämmästyin miten kiinnostuneita siellä oltiin. Minulle soiteltiin vielä jälkeenpäin takaisin ja kyseltiin oireitani tarkemmin ja oltiin kovin pahoillaan kun oli niin hankalaa.
Tähdennettiin että kaikki ilmoitetut sivuvaikutukset ja oireet kirjataan ylös ja otetaan huomioon kun tuoteselostetta päivitetään.

Nyt aion ottaa Leirakseen yhteyttä uudelleen ja selostaa -tarkasti- miten Somacin ottaminen ja ruoansulatusongelmat minun kohdallani liittyvät yhteen. Aion myös kysyä miksi happosalpaajien pitkäaikaiskäytön kohdalla ei tuoteselosteessa varoiteta ruoansulatusongelmista eikä anneta ohjeita niiden lievittämiseksi.

Mitä useampi jaksaa nähdä sen vaivan että antaa palautetta siihen suuntaan missä asialle voi jotain tehdä, sitä suurempi on todennäköisyys että kyseinen asia jossain vaiheessa on pakko noteerata. Näin ainakin itse yritän jaksaa uskoa.

Nexiumin kohdalla oikea osoite on AstraZeneca, Espoo.

refluksikurkkuRe: Jatkuvat mahakivut15.2.2010 14:26
Kaikkien lääkkeiden selosteet löytyvät tuolta Lääketietokeskuksen Lääkeinfosta (tämän sivun päävalikosta "viranomaislinkkejä").
Niissä on myös yritysten yhteystiedot. Sähköpostiosoite löytyy yritysten omilta sivuilta.

Astra Zenecan yhteystiedot:
Yrityksen yhteystiedot:
AstraZeneca Oy
Luomanportti 3
02200 Espoo

puh. 010 23 010
faksi 010 230 1500

refluksikurkkuRe: Jatkuvat mahakivut15.2.2010 14:31
AZ:n kotisivuilla pääsee myös suoraan tuolta päävalikosta "Esitteet"/Vatsaonline/
Linkit.

HepokattiRe: Jatkuvat mahakivut27.2.2010 14:27
Kiitos näistä pointeista, itsekin kärvistelen erilaisten ruuansulatusongelmien kanssa (jotka siis itse olen diagnosoinut)! Tässä ketjussa on tähän mennessä puhuttu siitä, että lääkärit järjestelmällisesti kieltävät happosalpaajien aiheuttavat ruuansulatusongelmia. MUTTA entä se, että he myös väittävät lääkkeiden olevan erittäin turvallisia pitkäaikaiskäytössä (kymmeniä vuosia)? Olen tästä kovin huolissani (käyttänyt lanzoa 6 v), sillä eläinkokeissahan happosalpaajat lisäävät kasvainten riskiä. Ihmisillä näin ei kuulemma ole, mikä on erittäin hienoa, JOS SE VAIN OIKEASTI ON TOTTA. Mitä te muut tiedätte tästä?

refluksikurkkuSyöpiä ja lääkäreitä ...27.2.2010 16:44
Syöpäjutuista ... Jos salpaajien pitkäaikaisvaikutuksia tarkastellaan, niin syöpäriskit ei ole niissä kyllä ensimmäisenä (ainakaan enää) ... lähinnä huolissaan ollaan tiettyjen aineiden imeytymisestä ja tiettyjen bakteereiden potentiaalisesta lisääntymisestä. Tästä ilmiöstä kyllä erikoislääkäri oli tietoinen .... Nexiumin listatuista haittavaikutuksista on ollut puhetta myös lääkärissä (itselläni ei ole ollut niitä).

Kertoiko lukemasi teksti tuosta kasvainriskistä mitään prosentteja .... tai mainitsiko (vertauksen vuoksi) muita käytössä olevia lääkkeitä, ruokia, elintapoja ym, joilla samantyyppinen kerroin? Niitä kertoimia löytyy aika tavallisistakin jutuista .... ja ne kannattaa suhteellistamisen vuoksi lukea kanssa. Näistä jutuista saa raflaavia otsikoita ...

Suolistosyöpien ei ainakaan ole huomattu lisääntyneen yli 7v salpaajia käyttäneillä. Näitä muutamia s- tutkimuksia on arvosteltu mm. yksioikoisuudesta (kaikki muut riskitekijät jätetty täysin huomioimatta). Syöpien lisääntymistä ei ole toisaalta havaittu myöskään niillä, joilla hapon eritys stopissa (tai enemmän stopissa kuin salpaajien käyttäjillä) ....

Kumpikohan on oikeasti isompi syöpäriski - pitkäaikainen salpaajien tai H2 syönti vai lääkitystä vaativan refluksitaudin (edes osittain) lääkitsemättä jättäminen ...

Tsemppiä pohdintoihin!

Ei sinulle ole ehdotettu leikkausta?

tuija runsasRe: Jatkuvat mahakivut28.2.2010 12:54
Onko kukaan saanut antepsinia vatsavaivoihinsa? Miten on toiminut? Entäs sivuvaikutkset? Kiitos tiedoista!

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut21.3.2010 18:43
Mirka, nostin tän sua varten

MirkaRe: Jatkuvat mahakivut21.3.2010 19:34
Kiitos, tässäpä mielenkiintoista keskustelua!

MaarittiRe: Jatkuvat mahakivut7.5.2010 17:18
Olen tuoreehko refluksivaivainen, vuoden '09 lopulla alkoi toden teolla kurkkukipujen ja yöllisten kipukohtausten kanssa. Aina ollut mahan kanssa ongelmia, olen turvottelut laittanut laktoosi-intoleranssin piikkiin.
Oli tuosta suolahaposta puhetta.. Itse olen koittanut hoitaa emäs-happo-tasapainoa Valmarin-liuoksella. Se ainakin närästykseen auttaa nopeasti. Söin yhden 4kk somac 40 mg kuurin, enkä ollut kauhean tyytyväinen. Heti alkuun epäilytti se, kun kokonaan estetään ruuansulatukseen tärkeän aineen synty. Ja ilmavaivojen määrä oli hirvittävä! Ja kun kuuri loppui valvoin taas monta tuntia yöllä kovien poltekipujen kanssa.
Tämän aamuisen tähystyksen perusteella läppä on löysä ja tulevaisuuden lääkemäärät hieman pelottaa. 'Sairaan nopee lääkäri' sanoi, että lääkkeeksi käy happolääkkeet(?).
Alan olla tätä myöden täynnä erilaisia vatsakipuja, mutta minkäs teet.

PennutRe: Jatkuvat mahakivut13.8.2010 9:58
Minulle ihan terveyskeskuslääkäri kertoi,että somacin pitkäaikaiskäyttö lisää ruoansulatushäiriöitä ja ruoan hidastuneesta kulusta vatsalaukusta suoleen. Suositteli pitämään viikkojen taukoja ja vain pahimpaan kipuun ottamaan. sitten mielummin otan samarinia ja piimää.

kunnon lääkitysRe: Jatkuvat mahakivut13.8.2010 10:25
Antepsin ja Gaviscon toiminut hyvin eikä ole ollut probleemia. Piimä ja jugurtti närästää täällä.

refluksikurkkuRe: Jatkuvat mahakivut13.8.2010 10:49
Samarinia maistoin joskus nuorempana mutta nyt refluksitautisena olen pitäytynyt lääkitykseen.

Jos jotain kiinnostaa, http://www.samarin.fi/ sivuilta voi tutustua hedelmäsuolatuotteen ainesisältöön.

Osallistuiko kukaan tämän tuotteen kesäkisaan (herkkuruoka -kuvakilpailu, palkintona kaasugrilli ja kokki juhliin kokkaamaan)?

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut28.9.2010 11:03
Tässä Vichylle katsausta oireistani, jos kiinnostaa.

khRe: Jatkuvat mahakivut23.10.2010 15:20
Kun ilmankaan ei voi olla. jos olisikin jokin muu keino, ettei vatsalaukun yläosa ja ruokatorvi polttelis. Itselläni antepsin ei riitä, ei gavisconikaan, happosalpaajia menossa kolmas kuukausi, jos yritän lopettaa, polttelu tulee takaisin.

EpätoivoinenRe: Jatkuvat mahakivut4.1.2012 18:32
Täällä myös yksi vaivainen, joka ei ole ymmärtänyt asioiden yhteyksiä. Vaikeuksia nukkua, närästäystä, ilmaa ja tiettyjen ruokien, kuten esim. peruna, jälkeen alkaa kurkun käkiminen. Aivan kun limaa olisi jumissa. Kuvitellu vian olevan hengitysteissä, mutta vatsaoireet vaan pahenivat (tosin antibiottikuureja ja tulehduskipulääkkeitäkin tuli syötyä).

Koska kurkun päästä pitää koko ajan köhiä/käkiä pois jotain, ei oikein mitään enää pysty tekemään. Painoni on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 15 kg, ja kahvinjuontini oli aika kohtuutonta aiemmin. Nyt pysyy elimistössä sisällä mustikat ja piimä. Olen yksinhuoltaja, ja voimat on ihan veke, ja nyt siis kun keksin että happosalpaajat voisi auttaa, käykin ilmi että ne aiheuttavat ongelmia. Apua!

Onko kukaan saanut apua homeopatiasta? Jos minulta otettiin hiivakoe, käykö siitä siis ilmi onko happoja liikaa vai liian vähän?

Kuka osaa auttaa?

VaniljaRe: Jatkuvat mahakivut5.1.2012 7:52
Kyllä noita happosalpaajia kannattaa kokeilla, kun oireet ovat pahat. Nehän saattavat sinulle auttaa. Niitä varmaan otetaan ensin kuuriluontoisesti ja ne auttavat limakalvoa paranemaan, ehkä niitä ei tarvitse pitkiä aikoja syödäkään. Ei niistä varmasti kuuriluontoisena ole haittaa, päinvastoin.

En tiedä miten noita vatsahappoja mitataan, mutta hiivakokeen kanssa sillä tuskin on mitään tekemistä.

Vatsan ja ruokatorven tilanne kannattaa rauhoittaa myös sosekeitoilla, pirtelöillä, kaurapuurolla jne. Siis tietysti sellaisella ruoalla, joka ei aiheuta oireita. Minulle ihan parasta oli kauramaito ja banaani, josta tein paksun juoman tehosekoittajalla. Kaikillehan banaani ei välttämättä sovi.

untuvikkoRe: Jatkuvat mahakivut5.1.2012 9:09
Mulle suositeltiin tuon liiallisen hiivan takia happamia marjoja ja sokeroimatonta jugurttia. Niista saa ihan kivan juoman myos.

refluksikurkkuRe: Jatkuvat mahakivut5.1.2012 11:11
Tsemppiä oireiden kanssa taisteluun!

Voi harmi, kun ne happosalpaajat (=mahansuojalääkkeet) olisi ollut käytössä silloin kun söit tulehduskipulääkkeitä - ne olisi auttanut suojelemaan vatsan limakalvoa ...

Ilmeisesti olet jo käynyt lääkärin tykönä? Oletko kokeillut happosalpaajia nimenomaan itse ja olet huomannut, että ne aiheuttaa oireita - vai oletko lukenut niiden aiheuttavan joillekin muille oireita?

Olen itse käyttänyt nyt 5 vuotta eikä niistä ole ollut sivuvaikutuksia eikä muutakaan haittaa. Valinnanvaraa sinänsä itsellä ei ole, koska krooninen vaurioita aiheuttava tauti on kuitenkin kohtalaisella/keskivaikealla tasolla enkä voisi olla itseäni kohtaan olla niin vastuuton, että jättäisin näissä olosuhteissa lääkitsemättä. Hyödyt on suuremmat kuin tietynprosenttiset riskit.

Hapon määrää (jota eniten funktionaalisella puolella korostetaan mutta ei yleensä yritetä mitata) kartoitetaan (sen verran kuin sitä nyt voi) verikokeella, josta mitataan gastriinia ... esim tuo Gastropanel - testi (etusivulla juuri juttulinkki "Arkiston uumenista" - kohdassa) tai sitten pelkästään gastriiniverikokeella labrassa.

Oletko tehnyt jo muutoksia ruokavalioon yms?

Untuvikko, tökkiikö tuo hapan ollenkaan vastaan (refluksiin liittyen)?

untuvikkoRe: Jatkuvat mahakivut5.1.2012 11:32
Meilla happamimmat marjat mita loytyy on mansikat. Pistaa royhiin, mutta ei varsinaisesti narasta.

katjaRe: Jatkuvat mahakivut5.1.2012 14:20
Olen syönyt ensin Zantac- poretta vuodesta -94 alkaen mahakipuun ja sitten kun oireet pahenivat vaihdettiin Nexium joka ei sopinut ollenkaan jatkuvan pahoinvoinnin takia. Sitten loukkasin ja jouduin syömään enemmän kipulääkkeitä niskan takia aloitettiin Zolt 30 mg . Sitä olen syönyt jo n 7 vuotta päivittäin ja refluksitauti diagnosoitiin vasta viime vuonna. En ole huomannut, että siitä mitään haittaa olisi mulle ollut, tehotonta ehkä välillä mutta ei haittaa.

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut12.3.2012 11:08
nosto

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut8.11.2012 16:47
Tässä tää etsimäni ketju on. Hain oikealla hakusanalla, mutta ei tullut tulokseksi.
Missähän vika?

Oli kyllä hiuksia nostattavaa lukea uudelleen tosta omasta mahakipukaudesta. Olin unohtanut miten paha se oli.

ipziRe: Jatkuvat mahakivut10.11.2012 11:17
Mullaki tää mahdollinen refluksi oirehtii lähinnä vain jatkuvalla vatsakivulla, välillä särkee myös selkään ja kylkiin. Kivun paikka vaihtelee ylävatsassa vasemmalla tai oikealla puolella, väliä koskee myös keskelle. Myös rinnan alueelle kivistää / polttaa ajoittain, mutta vatsakivut on pääoireena. Itse syön omeprazol 40 mg 1 x / päivä, ja pidin kolmien viikkoa taukoa, minkä aikana vatsakivut väheni (ainoat oireet vatsalla oli ylävatsan lurina ja pakahduttava tunne syömisen jälkeen). Nyt olen taas reilun viikon syönyt omeprazolia ja vatsakivut ovat selvästi pahentuneet. Omeprazol ei myöskään ole auttanut rintalastan takaiseen poltteeseen. Refluksia ei ole diagnosoitu tähystyksellä. Pitäisikö lääkkeen vasteettomuudesta huolestua?

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut1.12.2012 19:15
Nosto jocatytölle

AnnaMyyRe: Jatkuvat mahakivut14.1.2014 15:37
No niin, esimerkiksi tässä ketjussa huomaa kuinka sattaa unohtua ajan saatossa pahat ajat.Googletin ja tää tuli.

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut14.1.2014 16:24
Joo. Luin uudelleen miltä alkukuukaudet tuntuivat, millaista oli elämä ja lääkäreiden ymmärtämättömyys. On unohtunut että se oli noin hirveää. Ehkä se on vaan hyvä.

Olin unohtanut myös sen ahdistuksen määrän, mitä tuotti ristiriita lääkäreiden selostuksissa happosalpaajan vaikutuksista ja omien päivittäisten kokemusten välillä. Sanalla sanoen: mua ei uskottu.

EpätoivoinenRe: Jatkuvat mahakivut14.1.2014 17:09
Hei. Kirjoitin aiemman viestini v. 2012, jolloin tauti oli aika pahana. Nyt kesän lopulla 2013 se uusi. Happosalpaajat olivat tuolloin käytössä n. 9 kk ajan. Sivuongelmana tuli jatkuvia VTI vaivoja.

Nyt menin pitkään ilman, ja elämäntilanteessa tapahtui monia asioita, kuten kiristynyt taloustilanne, asunnon myynti ja muuttoa, uuden asunnon ostoyritystä ja oikeustoimiakin tuli kuvioon. Seuraus kamala refluksi jälleen. Yritin puoli vuotta kaikkia pehmeitä keinoja, maitohappobakteereja, Boris-juomaa ym. Jäimme tässä välissä kalliin vuokra-asunnon loukkoon, ja kassa senkun hupeni vauhdilla.

Nyt oli pakko ottaa jälleen salpaajat käyttöön, että pystyy edes jotain tekemään. Refluksi siis uusii mitä todennäköisemmin, eli siitä kannattaa pysyä tietoisena. Ruokavalio ja stressi vaikuttaa todella paljon. Menossa lääkäriin puolen vuoden kärvistelyn jälkeen, saa nähdä mitä tk-lääkäri tästä lausuu.

Tsemppiä muille, ja pysykää lujina, ja käyttäkää niitä maitohappoja. Muistakaa myös, että stressi ei saa kestää kauan, jotenkin se pitää saada katki. Jos vaan voi. Boris-juoma on melko hyvä.

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut5.2.2014 17:47
Löytyihän tämä, ettei tartte ottaa uusintaa.
Nosto.

ticoRe: Jatkuvat mahakivut5.2.2014 18:02
hei sitrus sun tarina on kuin mun... pitääpä lukea nyt koko ketju. Hyvä kun löysit :)

ReettaRe: Jatkuvat mahakivut12.10.2014 8:00
Mulla teki somac semmoset mahakivut (yl-ala ja joka puolelle mahaa) ett huh huh... Ei kyll nrstnyt tai en ainakaan tentenut sit en tuon muun kivan alta.. Zolt auttoi minulla närästykseen eik mahakipua tullut.. Ei auttanu renniet samarinit yötä päivää korventi söi tai ei..

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut15.12.2014 18:55
nosto

AnnaMyyRe: Jatkuvat mahakivut3.3.2015 8:33
Nosto

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut28.9.2015 21:02
nosto

vierasRe: Jatkuvat mahakivut28.9.2015 22:21
Onko teillä ylävatsassa pallean kohdalla kovaa kipua niinkuin kramppi joka menee ohi makuulleen vatsaa hieromalla tai litalgin. Mulla poistettu sappikivet 4v sit ja samanlaisii kipuja ku sappikohtaus. Nielin ketjua joskus ja sanottiin sappirefluksi....

vierasRe: Jatkuvat mahakivut29.9.2015 15:15
Kävin tänään yleislääkärillä ja se sanoi että juurikin tuo mulla todettu sappirefluksi voi oireilla ohutsuolen kramppeina.....no onneks kipu on hallinnassa litalginilla kun tuo kohtaus tulee...eli tiedoksi muille sappirefluksikoille...olin ajatellut että meen uudestaan gastroskopiaan kaiken varalle että näkee jos tullut limakalvomuutoksia tms mutta tämä lääkäri sanoi ettei ole tarpeen... Mitä mieltä ootte??

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut22.11.2016 14:43
Nostan tän ketjun, koska vilkaisin Somacin tuoteselostetta. Nyt vatsakivut mainitaan haitoissa. Vuonna 2010 mua ei uskottu, kun kerroin kivuistani.

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut22.11.2016 14:54
Jaa, taisi olla yksi lääkäri, joka uskoi. Tapasin kymmeniä lääkäreitä, kun tutkimuksia tehtiin niin paljon ja päivystyksessäkin oli juostava.

neuvotonRe: Jatkuvat mahakivut24.11.2016 9:15
Minunkin pitää ottaa kantaa tähän keskusteluun. Todettiin kesäkuussa tähystyksessä ruokatorven tulehdus ja refluksi. Nyt on monta viikkoa ollut vasemmalla kipua tuntuu kyljessä toisinaan kovempana ja toisena päivänä lievempinä.Eilen sain verikokeiden tuloksia kaikki normaalia nyt odotetaan ylävatsa ultraa ja jos vielä kipua niin sit paksusuolen tähystys. Kysynkin teidän kokemuksia tosta kivusta onko refluksista johtuvaa? Olen ottanut volttareenia kipuun vaikka ei tee vatsalle hyvää.

KevätRe: Jatkuvat mahakivut24.11.2016 11:40
Mulla Somac aiheutti vatsakipuja, polttelun voimistumista, huimausta ja päänsärkyä. Jätin lääkkeen pois ja vatsakivut, huimaus ja päänsärky hävisivät. Nyt olen ollut kolme päivää ilman Somacia. Polttelua tuntuu ja siihen olen ottanut Zantacia poreena. Somaciin en koske enää pitkällä tikullakaan.

DiisaRe: Jatkuvat mahakivut28.5.2018 18:08
Somac teki mulle kans kovat vatsakivut,samoin teki nexium.
Omepratzolista ei vatsakipuja,toki ummetusta,mutta siihenhän on omat lääkkeet.
Oon omalta kohdalta huomannu,että jos on ilman salpaajaa,ni kyllä sattuu ylämähaan ja palleanseudulle.
Viimeks tnä huomasin ton,ku olin ilman omepratsolia pakon eessä,kun ne loppu purkista.
Tossa alkuillasta sain lääkettä ja mahakipu ja polttelu rinna?sa loppui.
Somcin ja nexiumin aikaan en älynny lääkitä ummetusta,joka varmaanki teki myös kipuja vatsaan.
No ,jokatapauksessa,somaciin ja nexiumiin en enää koske!

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut11.7.2019 15:28
Uppendahl

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut25.10.2019 14:25
nosto

LintsikkaRe: Jatkuvat mahakivut24.11.2019 18:20
Minulla alkoi yhtäkkiä kauhiat sydämen tykytykset, huimaus, kylmä hiki, rintakivut ja vasen käsi sekä oikea jalka meni turraksi. Sydän on tutkittu, ei vikaa. Mitäään vatsaoireita ei ollut. Muutaman kerran tuli tuollainen ns. kohtaus. Somac 40mg määrättiin ja muutaman viikon jälkeen tuntui että oireet alkoi pahenemaan. Lääkäri määräsi annoksen 2x40mg vuorokausi. Oireet sen kuin pahenee ja nyt ei vatsa ja suolisto toimi ollenkaan. Päätin että huomena en ota yhtään pilleriä että saisin tuon jonkun tulpan kropasta pois.

AnnaMyyRe: Jatkuvat mahakivut27.11.2019 20:29
Moi.Terveisii sairaalasta.Täälloon tipassa.En ehkä kestä.Ootte muelessä.

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut27.11.2019 23:26
Mitä on tapahtunut, AnnaMyy?😳

Älähän nyt hätäile. Lepää. Olet sairaalassa,
susta pidetään huolta.
Jaksuja, ja kirjoittele❤🍀

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 6:19
Mä en taas saa nukuttua.
Täällä sitä kukutaan, kohta on aamu.
Osaan kyl analysoida mistä se johtuu, suunnilleen, mut
ei siitä ole apua.

Mä odotan kuulevani susta, Annamyy.
Me ollaan tämmönen nettiperhe, sitä haluaa
olla tukena, vaikka vain sen verran kuin voi.
Meinasin sanoa lankoja pitkin, mut eihän niitäkään ole.

Hyvää yötä.
Tai huomenta, miten nyt kelläkin kello on ajassa.🌹

Aikuinen nainenRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 9:20
AnnaMyyn hiljaiseloa minäkin olen miettinyt. Ymmärrys siitä, että kun elo ja olo ovat oikeinkin kurjia, sitä ei jaksa yhtään mitään.

Nyt kun tieto tuli, että AM...on sairaalassa uskon, että saat oloosi apua. 💕🙏 Paljon jaksamis toivotuksia sinulle, kuten kaikille muillekin.

rentukkaRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 9:49
AnnaMyy nyt saat apua ja olosi kohenee. Luota siihen. Paljon kaikkea hyvää Sinulle.

Sitrus, en minäkään ole oikein nukkunut, tämä synkkyys ja kaikki. Jaksaisi yli joulun niin sitten valoa olisi taas.

Aikuinen nainen, toivon päiviisi hyvää oloa edes hiukan.

Ja kaikille muille myöskin.

Aikuinen nainenRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 11:22
Kiitos Rentukka.❤️ Kyllä omakin olo on ihan kaamea. Vatsaa polttaa kun nyt joudun taas kerran kortisonia syömään. Kilpirauhasen tulehdus sitä vaatii. Yöt siis valvon yhä ja nyt pitäisi nukkua hyvin ja elää stressitöntä elämää. Helpottais tämän kilpparin tilannetta. Juu muutos on helppoa...

Eteenpäin on vaan jaksettava keinolla millä hyvänsä😪

Rentukka ja Sitrus 🙏

AnnaMyyRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 16:27
Lääkejuttuja.Tuli niin karmeet viekkarit et pakko oli lähtee.Nyt iloisissa pameissa täällä.
Kiitos rakkaat kun huolehditte❤

Ollaan todettu tää meidän nettiperhe(ihanasti sanottu Sitruunainen😍)et perseestä noi lääkkeet😫

Tosi kurja kuulla kun monella teillä uniongelmia😩

Kohta valaistuu kuitenkin, ensikuussa se kukonaskel👍

Pari päivää ni noi pamit loopetetaan ja sit alkaa taas vääntö.Yöksi saa lisäks stilnoctia.

Mahakipuun ei oteta kantaa vaik puhuttii mahakirran konsultaaatiosta.åTeekoohon kuulemma joopa..

PikeRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 16:47
Toivottavasti apu ja parannus löytyy AnnaNyy mahakipuihisi 🌹

Aikuiselle Naiselle, Sitrukselle, Rentukalle ja koko "refluksi-köörille" voimia ja jaksamista ja kivuista vapaata Joulun odotusta ❄

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 17:22
Mulla on kanssa tiukka paikka: unilääkkeet lopussa, uutta ei saa vielä.
Rauhottavaa on, mutta saa nähdä riittääkö se nukkumiseen.

Vahingosta olen sen verran viisastunut, että jos valvon 2 yötä putkeen, kävelen
hoitoon.

Miksi näin on käynyt?
Siksi kun olen turruttanut sietämätöntä ahdistusta
käyttämällä lääkettä liikaa.
Onko Oxamin max 2x15 mg paljon?
Se on mun annostus.
Sairaalassahan tuputettiin jopa 6x15mg, jos vaan olisi ottanut.

En nyt jaksa purkaa ahdistuksen syitä.
Yksi syy siihen on se, että olen saanut tällä palstalla
vihaa niskaani, kuten varmaan on joku muukin huomannut.
Joskus siitä syystä, että olen antanut jollekin neuvoja, ja joku
tulee sivusta siihen kiukuttelemaan, että mitä toi luulee
tietävänsä? Toinen nettiraivoa nostanut asia on kun olen
anonyymisti kirjoittanut paskoista lapsuudenoloista.

Siis eihän tätä ole paljon sattunut, mutta tarpeeksi.
Olen ottanut asiasta yhteyttä yp.hen, mutta ei ole tullut
reaktiota.
Täällä ei taida juuri yp.tä olla nykyään, ei ainakaan aktiivista.
Otan koko ajan huomioon, että yhtenä kauniina päivänä
tämä foorumi on vain suljettu, the End.

Siitä syystä olen ehdottanut ja ehdotan taas, että perustaisimme
fb.ryhmän statuksella yksityinen(ent suljettu) tai salainen.
Monelle tämä tukiryhmä on erittäin tärkeä jaksamisen kannalta.

Joka tapauksessa näissä oloissa ei auta muu kuin koettaa
itse suojella itseään parhaansa mukaan.

AnnaMyy: Olit viisas, kun lähdit sairaalaan.
Hyvä että tajusit ja jaksoit tehdä sen.🌹🌿🌹

Aikuinen nainenRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 18:17
AnnaMyylle❤️❤️🙏 halaukset kun vielä kaiken jälkeenkin jaksat apua oloosi hakea. Toivon kovasti, että sitä saat ja sinut otettaisiin kokonaisvaltaisesti huomioon ja hoidoista olisi alua, että taas jaksaisit elämääsi elää❤️👍

Sitrus, minusta sinä olet omana itsenäsi juuri semmoinen kun kulloinkin jaksat olla. Huonossa kunnossa olet tukea ja empatiaasi antamassa. Minä ainakin olen hyvin paljon sinulta saanut, kuten monelta muultakin.
Ymmärrän hyvin, että surettaa kun itse tarkoituksensa tietää ja jonkun täytyy riitasointuja yrittää täällä viritellä.

Minä kun en ole facessa en pääse mihinkään suljettuun ryhmään mukaan. Siksi toivon, että tämä foorumi pysyy ja me jotka täältä paljon saamme ja ehkä annammekin, voimme vielä pitkään yhdessä jakaa näitä elämämme haasteita niin hyvinä kun huonoina päivinäkin. Huonoja taitaa olla enemmän.

Ihana kun olette olemassa❤️

PikeRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 19:07
Tämä foorumi on hyvä, en myöskään ole fb:ssa, enkä mene.

Suhteellisen siistinähän tämä on pysynyr. Itse harkitsen tarkoin, mitä kirjoitan ja suurin osa muistakin. Joten nou panic 💜

AnnaMyyRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 20:08
Sitrus ne isoimmat pasåkaväännöthän loppu ja me puolistettiin sua!

Ei oon 2×15 mg opamoxia tidellakaan paljon😂

Mulle ois käynyt se suljettu faceryhmä mut kunniin moni ei oo siellä.

Kirj huomen enempi.

Unia,niinmahdollisimmanhyviäkaikilleteille,kumpa saisitteunta😍

Mitenhän sä saisit Sitrus niitä lääkkeitä🤔

AnnaMyyRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 20:23
Hei, kirjotan aina kännyllä, siitä virheet ja muuta.Nyt oon läppärillä ainakin muutaman päivän kännykän lisäks.Muistin vasta nyt et täällon läppäri.

Kotona mun läppäri on ihan surkee.Ihana olla nyt nopåeella läppärillä täällä.

Sitäpaitsi rasittaa toi robotti.

Niin Rentukka, muutama viikko enää niin se kukonaskel, siitä se pitenee💗

Kohtaa katsoo elokuvaa ja vielä ennen kymmentä sit iltalääkkeet.

Kirjottelen huomen enempi kun nyt tän läppärin hokasin.

ANN,Sitruunainen, Rentukka,Pike ja muut keitä jää mainitsematta, kirjoitellaan huomenna sitten ja kirjoittakaa yölläki jos paha olo eikä uni tuu.🌋Hmm-ton piti olla kuu...

Aikuinen nainenRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 20:30
Ihan kun kadonnut ystävä olisi tullut takaisin kun AnnaMyy jaksoit antaa kuulua itsestäsi. Toivon niin paljon , että olosi korjaantuu kun olet hoidossa.

Sitruksen tilanne on tosi kurja kun lääkkeet on loppu ja kun tiedossa on kuinka vaikeasti lääkärit niitä kirjoittaa niin huh😪

Minulla on unet kyllä niin hukassa ja elimistö käy kierroksilla. Saa nähdä kuinka ens yön kanssa käy.

Parasta mahdollista oloa kaikille 🙏🙏

MaisaliisaRe: Jatkuvat mahakivut28.11.2019 21:52
Nyt pakko kirjottaa vaikka ei aiheeseen osukaan.
Olen uudempi refluksitautinen ja lukenut tätä keskustelupalstaa jonkin aikaa. Olen saanut täältä hyviä vinkkejä ja vahvistusta omaan olooni ja tuntemuksiini.
Tämä vaikuttaa asialliselta keskustelulta, kannustavalta, välittävältä ja lämpimältä.
Sitrukselle haluan toivottaa tsemppiä. Aina on typeriä kommentoijia...ei kannata välittää. Helppo tietty sanoa, mutta koitetaan kestää.
Kaikille valoa tähän pimeyteen ja jaksamista. ☀🌷

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut29.11.2019 1:57
Voi kiitos teille kun sanoitte mulle noin kivasti.
Kyllähän mä tiedän, että se/ne loukkaajat ei ole vakkareita.
Mut ei auta, silti tuntuu pahalta saada vihaa erityisesti siitä, että
on niin avuttomassa kunnossa että hädissään hakee täältä
tukea tutusta nettiryhmästä (sit ku oot jo kertonut traumoista
ja että oot psykosastolla, minkä veikkaan olevan kova pala kelle
vaan, muuten) ni joku Sherlock heittää siihen että ei taida olla nuppi
kunnossa, hei! No ei ole niin. Juurihan mä olen sen itse kertonut.😂

Mut vielä vähemmän ihmettelen sitä, että kun jakaa kokemusperäistä
tietoaan, niin joku raivostuu siitäkin🙄😳.
Vakuutan että mielihyvin tietäisin refluksitaudista vähemmän kuin
tiedän. Mutta kyllä te kaikki kivat ihmiset sen tiedätte sanomattakin.

Se siitä. Annamyy, en mä saa lääkkeitä.
Niissä on iteroitumisaika.
Saan sit kun se on kulunut.
Sanoin kyllä viimeksi psyk. hoitajalle, että mun tekisi mieli
pyytää enemmän Oxaminia. Hän sanoi, että sitä ei kyllä
kovin helposti tehdä. Ei munkaan mielestä 2xpvä ole kauheesti,
mut eihän sitä saisi käyttää koko ajan.

Nyt on edessä 1 vko ilman Zopinoxia. Siksi ajaksi mulla on
1 Oxamin per pvä (15mg). Sillä ja mirtalla on yritettävä nukkua.
Muuta ei ole. Päiväahdistukseen jos sellaista tulee, ei sitten ole mitään.

Jännä juttu, mutta kun sain selväksi että systeriä en tapaa ni
rytmihäiriöt loppu. Ne olivat siis ihan todellisia, sykkeessä tuntuvia
lisälyöntejä. Päivittäisiä.
Olen häntäkin ajatellut.
Nyt vasta kirkkaasti tajunnut, että olihan se hirveetä jakaa huone
5 vuotta vanhemman sisaruksen kanssa, joka inhosi sua ihan vain
siksi, että synnyit. Tämä asiaintila ei muuttunut. Mä pelkäsin sitä.
En ole ennen ymmärtänyt tätäkään.
Ilmeisesti mun keho pelkää sitä ihmistä vieläkin.
Siitä rytmihäiriöt.

Nyt pitäisi varmaan yrittää nukkua sitten.
Unirytmi on ihan kanttuvei.
Hyvää yötä joka tap.
Kuullaan taas huomenna.

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut29.11.2019 7:40
Noin!

Ensimmäinen valvottu yö takana.
En nukkunut lainkaan. Ei väsytä.
Mutta enää 4 yötä, niin saan ostaa Oxaminin.
Se on jo tiistaina, eli ihan kohta.

Aikuinen nainenRe: Jatkuvat mahakivut29.11.2019 7:57
2 tunnin Zopinox unet takana, että huonot yöt vaan jatkuvat. Nyt vielä kun kivut ovat ihan kammottavat eli pääse edes yön tunteina niistä eroon niin koville ottaa.

Kilpparit ongelmat nyt kun ne tiedostan tekevät olosta ihan kummallisen eli.ne olot on minulla ollut pitkään mutta nyt ymmärrän mistä ne johtuu.

Sitruksen tilanne on niin kurja kun olla voi. Ja kaikesta huolimatta olet yksi "tukevimmista" vertaistukijoista täällä foorumilla. Niitä luoan heittäjiä löytyy, olenhan itsekin täällä sitä saanut kokea, mutta ajattelen kun minä tunnen minut ja sen miten voin ja kerron siitä ja jos siitä.on jollekin pientäkin tukea laitan arvostelijat helposti sivuun.

Toivottavasti Sitrus pääset jollakin konstilla sinne ens viikkoon eteenpäin. Eli saat lääkettä mistä sinulle on apua.

Yritetään tämä päivä taas jotenkin eteenpäin kahlata❤️👍

rentukkaRe: Jatkuvat mahakivut29.11.2019 12:51
Sitrus, ymmärrän Sinua kovin, minustakin on tuntunut kurjalle lukea muutamia typeriä kirjotuksia, jotka ovat kohdistuneet Sinuun. Olen ajatellut kuinka joku viitsii, mutta aina heitä on jotka nauttii kenties siitä, kun saa sanoa jotain ilkeää.
Ja kuitenkin, niinkuin ANN kirjoitti, olet yksi parhaista neuvonantajista ja Sinulla on tietoa ihan liiankin kanssa niinkuin itse kirjoitit, sillä ei tätä kukaan halua saati tilaa itselleen jotta voisi muita neuvoa.
Totta hitossa me kaikki oltaisi terveitä, jos se olisi vain mahdollista.
Toivon Sinulle voimia siihen tiistaihin saakka ja senkin jälkeen ja sitä ennen. Se fb ryhmä voisi olla mukava, tosin suljettu, koska kuraa tulee sielläkin niskaan milloin mistäkin syystä, kun olen sivusta muutamaa palstaa lukenut. Paras olisi jos tämä vain säilyisi vielä pitkään.
Olen kokenut yhden vastaavan palstan lopetuksen ja se ei ollut kiva ollenkaan, se loppui vaan yhtääkkiä. Enkä yhtään tiedä mitä heille kuuluu joiden kanssa ajatuksia vaihdettiin yli kymmenen vuotta.

Ann, Sinulle voimia kipujesi keskelle. Yritetään jaksaa.

Vaikka olo on apea ja ruoka ei maistu ja unikin kadoksissa ja pikku pätkissä missä lienee?

Maisaliisalle myös mukavaa jatkoa tämän harmauden keskellä.

Kuten kaikille muillekkin.

Aikuinen nainenRe: Jatkuvat mahakivut29.11.2019 17:03
On se hyvä asia, että uusiakin kirjoittelijoita tänne löytyy. Tietty sairastaminen on ikävää, mutta vertaistukea täältä saa moneen asiaan joten siinä mielessä foorumin olemassa olo on tärkeä. Ja kuten olen varmaan sata kertaa kertonut, minut tänne ohjasi gastro lääkäri. Ettei tämä ihan turhanpäiväinen paikka ole.

Kaikilta kirjoittajilta me kukin vuorollamme saamme tukea ja siksi toivoisi tämän säilyvän.

Rentukka kirjoitit juuri niin kuten itsekin olisin voinut kirjoittaa eli allekirjoitan tekstisi❤️

Ja kiitos myös myötäelostasi. Kyllä rankkaa on, mutta joku aina kannattelee. Ystävät, läheiset ja te foorumilaiset. Kiitos ihan jokaiselle🥰💕.

Eteenpäin kuten mummot lumessa👍

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut29.11.2019 17:12
Olen liikuttunut, että te pidätte mun puolia. Kiitos!!

Mulla on kanssa aikamoinen mahakipu.
Otin 3 pvänä Obsidanin, se voi olla siitä.

Nukuin sitten päiväunet.
Ei harmita yhtään. Rytmi on joka tapauksessa nyt poskellaan.
Oli hyvä että sai nukkua.

Jaksuja ja voimia kaikille!

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut7.1.2020 22:09
up

SitrusRe: Jatkuvat mahakivut3.2.2021 23:12
hopVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: