Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Sitrusväsymys8.3.2012 21:40
Ja taas väsyttää sikana. Ei ole mitään flunssaa tai muuta vastaavaa.
Yöllä uni on katkonaista, kunnon uni tulee vasta joskus viiden jälkeen.

Jos ottais vähän rautaa ja b-vitamiinia, muuta en keksi.

AmaliaRe: väsymys8.3.2012 23:24
Yhdessä vaiheessa olen ottanut vähän aikaa magnesiumia. Sehän vaikuttaa lihaksiin ja hermoimpulsseihin. Mutta liikaa tai liian pitkään sitä ei kannata ottaa eikä kalkin kanssa. Mulla auttanut kun oli tavallista enemmän suonenvetoa, levottomat jalat ja voimattomuutta jaloissa tms.

VaniljaRe: väsymys9.3.2012 7:27
Amalia, miksi ei yhdessä magnesiumia kalkin kanssa? Minulle ravintoterapeutti suositteli Solgarin vahvaa kalsium-magnesium-kapselia. Ymmärsin että niitä on juuri järkevää syödä yhdessä.

SitrusRe: väsymys9.3.2012 10:41
Miksi väsymyksen syynä pitäisi olla just mg:n puute?

VaniljaRe: väsymys9.3.2012 18:15
Magnesiumia pitäisi ottaa illalla n. tuntia ennen nukkumaanmenoa, se rentouttaa ja sen pitäisi parantaa unta. Kun samaan aikaan ottaa vahvanB-vitamiinin sen vaikutus tehostuu. Kun saa hyvin nukuttua yöllä, ei ole niin väsynyt päiväaikaan, sillätavoin se vaikuttaa väsymykseen.

SitrusRe: väsymys9.3.2012 18:21
Vanilja, selvä pyy. Menenkin tästä luontaistuotekauppaan. Tosin syön nytkin monivitamiinia, mutta siinä näkyy olevan jostain syystä vain 40%/vrk:n tarve.

AmaliaRe: väsymys9.3.2012 21:12
Mulla magnesium auttoi nukkumiseen, varmaan just sitä kautta että se rauhoitti, erityisesti jalkoja, niiden kipuja ja voimattomuutta. Ei kai se kovin paha ole ottaa magnesiumia ja kalsiumia yhdessä, mutta jos haluaa maksimoida just magnesiumin imeytymisen, ei kannata ottaa kalsiumia samaan aikaan, koska magnesiumia kuluu kalsiumin imeytymiseen. Sen sijaa B-vitamiinin sanotaan parantavan magnesiumin imeytymistä. Jos taas päätavoite on saada kalsiumia, kannattaa siis ottaa magnesiumia, joka auttaa sen kalsiumin imeytymistä. Runsas kalsiumin saanti voi häiritä magnesiumin ja raudan imeytymistä ja toisaalta runsas magnesiumin saanti voi häiritä raudan ja kalkin imeytymistä. Sori, nyt ei jaksa ton selkeemmin kirjoittaa...

AmaliaRe: väsymys9.3.2012 21:15
Unohtakaa tuo: Runsas kalsiumin saanti voi häiritä magnesiumin ja raudan imeytymistä ja toisaalta runsas magnesiumin saanti voi häiritä raudan ja kalkin imeytymistä - taisi mennä tuo kohta ihan sikin sokin...

SitrusRe: väsymys9.3.2012 21:17
Eikö olisikin hienoa, jos voisi mittauttaa arvot, ettei tarttisi arvuutella mikä on.

AmaliaRe: väsymys9.3.2012 21:31
Yes, se olis mahtavaa - niin monesta vi olla kyse ja kaiken kaikkiaan on tää aikamoinen viidakko. Kävin kuulemassa tavanomaisten verikokeiden tuloksia ja kaikki olivat tosi hyviä niin että niitä ei nyt tarvitse murehtia. Mutta kaikki vitamiinit, hivenaineet, bakteerit jne olisi kyllä ihana saada mitattua.

SitrusRe: väsymys9.3.2012 21:42
Amalia mä vielä kysyn, että mistä sä päättelit, että sä olet just magnesiumia vailla?
Ja mistä ylipäänsä tietää, että kyse on juuri jostain puutostilasta?

AmaliaRe: väsymys9.3.2012 22:01
Kun olin niukkaenergisellä dieetillä, yksi ravintoasioita opiskellut tuttuni kysyi ihmettelevään sävyyn: etkö sinä syö magnesiumia?! ja kertoi muutamalla sanalla miksi minun sitä kannattaisi dieetin aikana syödä... Ja minä otin onkeeni ja se auttoi hyvin siinä kohdassa.

SitrusRe: väsymys9.3.2012 22:08
Jassoo. (Amalia) Mä en ole millään dieetillä.

AmaliaRe: väsymys9.3.2012 22:09
Niin, siis en mä itse ole niitä puutoksia oikeastaan havainnut - aikoinaan raudanpuuteanemia kävi ilmi verikokeista, johon lääkäri mut passitti, kun olin väsynyt ja kasvissyöjä, ja sitten hän kirjoitti rautareseptin - b-vitamiinia söin kuuriluonteisesti kun olin kasvissyöjä, vaikkei sen puutosta varsinaisesti ollut todettu, muistaakseni lääkäri kirjoitti siihen ihan reseptinkin alkuun - ja sit toi magnesium tämän tuttuni havahduttamana. Rautaa ja b-vitamiinia söin sitten aina aika ajoin, kun olin kasvissyöjä.

AmaliaRe: väsymys9.3.2012 22:20
Joo. voihan olla ettei sun tapauksessa ollenkaan sovi magnesium, se vain tuli mieleeni tuosta väsymyksestä ja huonosta nukkumisesta, jota itsellänikin oli, taustalla fyysinen, lihasten väsymys, voimattomuus. Ehkä kannattaa joltain ammatti-ihmiseltä kysellä.

AmaliaRe: väsymys9.3.2012 22:50
Käsittääkseni imeytysmsongelmien taustalla voi olla myös mahahapon puute. Esim. yhdessä helikobakteeria käsittelevässä jutussa sanotaan: "Mahahapon puute häiritsee B12-vitamiinin, raudan, kalsiumin, magnesiumin, sinkin ja joidenkin lääkkeiden imeytymistä" http://www.orionnow.fi/marraskuu2010/Vatsa-velloo-nipistaa-ja-narastaa/Nobelin-arvoinen-loyto/ Muta parempi tosiaan kysellä ammattiaisilta...!

matadorRe: väsymys9.3.2012 22:53
mun b-vitamiini purkissa lukee että ei iltaisin saattaa aiheuttaa liiallista piristymistä, eli ei väsytä

VaniljaRe: väsymys10.3.2012 8:01
Täytyypäs kysäistä asiaa vielä ravintovalmentajalta, olen aina yhdistänyt B-vitamiinin hermoihin ja rauhoittumiseen. Ymmärtääkseni tuo B12 on juuri se, jonka puute aiheuttaisi unettomuutta ja että sen puute olisi myös haitallista astmaoireissa. Poikani on sairastanut astmaa, siksi se aina kiinnostaa.

Minulle lääkäri on määrännyt magnesiumia, lihaskramppeihin ja rytmihäiriöihin, suvussamme on imeytymishäiriöitä magnesiumin osalta. Käytän magnesiumia pieniä taukoja lukuunottamatta jatkuvasti. Olikohan jossain Tolosen sivuilla että B-vitamiini ja magnesium yhdessä tehostavat toistensa toimintaa.

SitrusRe: väsymys11.3.2012 13:20
Vaihdoin eilen kevyen kesäpeiton. Nukutti paremmin kuin pitkään pitkään aikaan. Ja kumma kyllä oireitakin oli vähemmän. Yleensä näin ohutta peittoa ei ole käytetä kun kesällä.

HillaRe: väsymys11.3.2012 14:17
No jopa :) Mulla taas juuri toisin päin. Nukun tosi muhkean peiton alla ja viime yönäkin paleli koko ajan kunnes kaahin vielä aamutakin levälleen peiton päälle, sitten vasta aloin rentoutua...usein varsinkin talvella vedän päälle vielä päiväpeitonkin tai nukun jopa kahden peiton alla(ei vissiin oo vielä kuumia aaltoja, heh). Oon huppeluksiin asti kääriytyneenä ja mies potkii kaikki peitot pois, sillä on kuuma ja mä kaivaiudun lähelle kun niin palelee :)

AmaliaRe: väsymys11.3.2012 15:08
Mä olen nukkunut jo pari kuukautta ohuella kesäpeitolla, liittyy mulla hormonaalisiin muutoksiin. Toisekseen mulla edessä jokakeväinen huoneen pimentäminen, mikä mulla hyvän unen kannalta tärkeä.

HillaRe: väsymys11.3.2012 15:18
Meillä joka makkarissa pimentävät laskosverhot ympäri vuoden. En osaa nukkua yhtään muuta kuin pilkopimeässä. Harmittavasti opeteltu tapa. Kylässä ja hotelleissa käytänkin sitten silmäsuojia ja korvatulppia :))

AmaliaRe: väsymys11.3.2012 15:53
Meillä makkarissa osittain pimentävät, osittain tavalliset verhot muulloin paitsi keväällä-kesällä suurimmaksi osin pimentävät. Täysin pimeää en ympäri vuoden halua - juuri siitä syystä että osais sitten hotelleissa ja kyläpaikoissa nukkua edes siedettävästi koska silmälappuja en halua käyttää kuin poikkeustilanteissa.

SitrusRe: väsymys28.6.2012 16:32
Ja taas väsyttää, väsyttää ihan sikana. Vaikka nukkuu 10 tuntia yössä. Ei taho silmät pysyä auki. Eikä auta vitamiinitankkauskaan.

SitrusRe: väsymys15.1.2013 15:16
Aina mä valitan tätä väsymystä. Mutta kun taas. Syön ihan hyvin, nukun paljon, joskin heräillen useamman kerran yössä ja ulkoilen. Verinäytteet otettu eikä mitään erikoista.
Mikähän nyt taas on.

parrettiRe: väsymys16.1.2013 15:36
Onko uniapnea tarkistettu.
Vaikuttaa pikkase epäilyttävältä.

SitrusRe: väsymys16.1.2013 16:59
No, tuskin. Ei vaikuttanut yhtään tutulta. Kiitos silti ehdotuksesta.

SitrusRe: väsymys16.1.2013 17:41
Onko sulla mitään väsyttäviä lääkkeitä käytössä, jos voisi johtua niistä? Muakin väsyttää koko ajan, mutta mulla on noita lääkkeitä ja lisäksi anemiaa... Laitan niiden syyksi, vaikka viime aikoina on väsyttänyt normaaliakin enemmän.

Vastaus:Hei!

Nimimerkki "Sitrus" on sivustolla jo käytössä, joten valitse joku toinen nimimerkki käyttöösi.

Yst terv Ylläpito

SitrusRe: väsymys16.1.2013 23:55
Jaha, onko täällä toinenkin Sitrus?

SaturnusRe: väsymys17.1.2013 9:01
Hei anteeksi, tuo oli mun moka! Siis vahingossa kirjoitin Sitrus sinun nimen tuohon lähettäjän kenttään. Olen pahoillani, se oli joku ajatusvirhe kun kiireessä ja väsyneenä kirjoitin :( Siis Saturnus on tuon tämän takana.

SaturnusRe: väsymys17.1.2013 9:01
Tuon tämän... Jep, pätkii näköjään edelleen... :D

SitrusRe: väsymys17.1.2013 10:32
Mä vähän ajattelin just tota. On täällä sitten muitakin väsyneitä.

SitrusRe: väsymys17.1.2013 10:32
Mä vähän ajattelin just tota. On täällä sitten muitakin väsyneitä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: