Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

parantunutmukarefluksiParannuin "refluksista"9.8.2017 13:54
Huom! Tämä viesti on kaikille meille, jotka joko oireiden ilmestyttyä tai lääkärin huoneesta lähdettyä aloimme googlettamaan oireita. Tässä en käsittele "oikeaa", vakavaa ja tutkittua refluksia, vaan enemmänkin hätäisen "diagnoosin" saaneita ja oiregooglettelun perusteella tänne päätyneitä ihmisiä.


Viime vuoden marraskuussa menin lääkärille, koska joskus vaivasi hyvin satunnaiset ihmeelliset mahakivut, pahoinvointi, yms yms. Lääkäriltä kouraan sain reseptillä lääkkeet refluksin hoitoon. Kyseessä oli kuukauden mittainen hoitokokeilu, vain 10 minuutin kevyen jutustelun jälkeen. Oireet eivät selvästi helpottuneet, mutteivät vaivanneetkaan.

Jouluaattona päivystyksessä mitattiin sydänkäyrät, koska todella huonon olon takia epäiltiin sydänkohtausta (!!). Mitä lääkäri teki? Antoi reseptin vahvimpaan refluksilääkkeeseen, vieläpä suurella annostuksella.

Huono olo jatkui ja jouduin olemaan töistä pois viikkoja, koska olin pahoinvoiva, ahdistunut, ruoka jäi kurkkuun kiinni ja pyörrytti. Ja ennen kaikkea pelotti. Silloin googletin paljon oireita ja parannuskeinoja ja täälläkin sivustolla paljon pyörin. Päivittäin itkien soitin miehelleni ja valitin huonoa oloani. Tuntui, että happi ei kulje ja päivät menee sumussa.

NYT yli puoli vuotta myöhemmin voin ilokseni todeta, että en käytä mitään lääkkeitä. Rennietä otan palan tai kaksi viikossa, enkä edes joka viikko. Miten tähän päädyttiin? Lopetin happosalpaajien käytön.

Mitä haluan tällä tekstillä kertoa?

Toivon, että tämä toisi helpotusta itseni kaltaisille ihmisille, jotka kokevat outoja vatsaoireita ja ovat päätyneet tälle sivustolle. Haluan vain kertoa, että kun lääkäriltä noita tabletteja nähtävästi saa ilman hyviä perusteita ja vieläpä aivan tajuttoman korkeilla annostuksilla, niin olkaa varuillanne ja miettikää myös itse. Minulla auttoi kun jätin lääkkeet pois ja vaihdoin kahvin teehen. Ja olo on aivan uskomaton.


En väitä, että minulla olisi varsinaista refluksia, sitä kun ei koskaan tutkittu millään tavalla. Sanottiin vain että SAATTAA olla sitä, tässä lääkkeet. Tämä teksti ei kosketa sinua, joka kärvistelet oikean taudin kanssa päivittäin. Kumpa tietäisinkin apukeinon siihen.

Joten kaikki me ei-diagnosoidut: en voi käskeä olla ottamatta lääkkeitä, mutta kannattaa selvittää lääkärisi kansssa voisiko se olla mahdollista. Kysy mitä muuta voit itse tehdä olosi eteen ja tee se. Joskus ne refluksioireet voivat johtua refluksilääkkeistä. Kiitos ja kumarrus, toivottavasti en "tarvitse" tätä sivua enään koskaan. Tsemppiä kaikille!

SitrusRe: Parannuin "refluksista"9.8.2017 14:25
Tutkittiiko sydänpuoli?

parantunutmukarefluksiRe: Parannuin "refluksista"9.8.2017 14:58
Ei tutkittu, oireita ei tullut enää lääkityksen lopettamisen jälkeen. Kyseessä oli tod näk. lääkkeistä johtuneet närästystuntemukset, jotka olivat niin voimakkaita että ne sekoitettiin sydänongelmiin. Mitään oireita ei enää ole ollut puoleen vuoteen :)

SitrusRe: Parannuin "refluksista"9.8.2017 15:50
Eli sulla oli lieviä epämääräisiä oireita, joihin määrättiin happosalpaajaa tutkimatta?
Sen jälkeen oireet siis paheni?
Kokeilitko lopettaa tai vaihtaa lääkettä? Mä tulin myös tosi sairaaksi Nexiumista. En voinut niellä, ruoka ei mennyt alas. Kun juoksin lääkärissä itkemässä, mua katottiin kuin hullua.

Mulla on refluksi, mutta Nexium muutti sen sietämättömäksi.

KARe: Parannuin "refluksista"9.8.2017 23:41
mulla oli ihan samanlaisia oireita päivät menivät sumussa mitään ei voinut tehdä muutakun yrittää nukahtaa ja toivoa että ei olisi niin paha olo herätessä, tätä jatkui noin viikon kunnes sain sitten nexiumia kuukauden kokeiluksi ja nyt ei mitään ongelmaa paitsi satunnaista rintakipua, sekin loppu kun aloin syömään 2*20mg nexiumia.

ibsRe: Parannuin "refluksista"13.8.2017 0:08
Hei, olemme kaikki yksilöitä. Tässä nexiumista taas oli huimausta, pahoinvointia ja oksennusta. Kun lopetin (kahden viikon käytön jälkeen) niin nuo häipyivät. Pariet on oikea minulle.

mangoRe: Parannuin "refluksista"13.8.2017 11:57
Tää on kyllä jännä kun selvästi moni saa nexiumista pahempia oireita, mutta sitä ei tunnuta lääkärissä ymmärrettävän. Itselläni on ihan sama tilanne, refluksi on ollut kaikkein pahimmillaan (siis aivan järkyttävä ja paljon pahempi kuin ilman lääkettä) silloin kun söin nexiumia. Tilanne oli myös hyvin samanlainen kuin yllä kuvattu, menin lääkäriin aikoinaan sanomaan että närästää jatkuvasti ja sain vain reseptin käteen ilman yhtään tarkentavaa kysymystä tai mitään. Minulla kyllä tauti ei valitettavasti parantunut lääkkeen lopetuksella mutta lääkkeen vaihto H2-salpaajiin auttoi huomattavasti. Lääkärillä välillä yrittävät tyrkyttää edelelen nexiumia (vaikka refluksi suhteellisen hallinnassa ja ongelmat muualla) ja kun sanon ettei se sovi minulle niin eivät usko mikä on todella ärsyttävää ja loukkaavakin.

SitrusRe: Parannuin "refluksista"13.8.2017 12:15
Mulla lääkäri vaihtoi Somacin Nexiumiin alussa sillä perusteella että se on parempi. 2 vkoa söin, mutta Nexiumista toipumiseen meni pitkä aika.
Vaihdoin takaisin Somaciin.
Kyllä mua on uskottu että se ei sopinut.

SitrusRe: Parannuin "refluksista"13.8.2017 12:36
Täydennän vielä, että refluksilääkkeistä voi tulla refluksia. Sitä tietoa on turha tuputtaa, koska se ei mene perille.
Pahin lääke tässä suhteessa oli Famotidin Hexal. Siitä tuli kouristava polttava närästys. Kerroin parille lääkärille, mutta kyllästyin tuijotuksiin.
Jos haluaa vaihtaa lääkettä, kannattaa vain tiukasti vedota sivuvaikutuksiin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: