Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MiettijäSängyn pään nosto4.2.2010 16:40
Kuinka paljon olette nostaneet sängyn päätänne?Kuinka paljon se pitäisi olla suunnilleen nostettuna?

pihalla kuin lumiukkoRe: Sängyn pään nosto4.2.2010 20:49
Minä olen nostanut sängynpäätyä n. 10 cm.

ahmRe: Sängyn pään nosto4.2.2010 20:52
Nostin 15 cm:n kiilapatjalla.

refluksikurkkuRe: Sängyn pään nosto4.2.2010 22:18
10 -20 cm on suositeltu (löytyy tuolta tämän palstan itsehoito-ohjeistakin) . Itsellä viime kerralla
18 -20 cm mutta luovuin siitä kun ei
yörefluksia tainnut ollakaan. Taidanpa taas tässä kokeilla nostoa - tosin en heti varmaan tuohon määrään.

IlkkaRe: Sängyn pään nosto4.2.2010 22:52
Noin 10cm,yöt paljon parempia

MiettijäRe: Sängyn pään nosto4.2.2010 23:02
Siis mistä katsottuna tuon pitää olla noin 10cm?siis senkö tyynykasan pitää olla 10 cm?

JoyRe: Sängyn pään nosto5.2.2010 9:10
Ei, kun sen noston eli esim. puupalikoita sängynjalkojen alle.

refluksitautiRe: Sängyn pään nosto5.2.2010 9:28
Eipä juuri ole mitään yörefluksia tai sitten tilanteeni on huomattavasti parempi kuin aikaisemmin. Röyhtäily mielestäni vähentynyt.

ref..Re: Sängyn pään nosto5.2.2010 16:13
liian korkea tyyny kasa epämiellyttävä nukkua,laita tosiaan palikat sängynjalkojen alle jolloin nousee koko kroppa tasaisesti,nukut paremmin

NightlightRe: Sängyn pään nosto5.2.2010 17:38
En ole nostanut sängyn päätyä lainkaan, kun ei tunnu siltä, että tarvitsisi, vaikka kurkku onkin aamuisin joskus limaisen ja karhean tuntuinen.

Ihan kuin jossain olisi lukenut joskus, että tyynyjen lisääminen ainakin vain pahentaa refluksioireita.

refluksikurkkuRe: Sängyn pään nosto5.2.2010 20:59
Jeps, tämän sivuston tietopuolelta (Refluksi/Itsehoito) löytyy mm. kyseinen tieto:

"Kohota vuoteesi päätyä 10-20 cm esim. vanhoilla puhelinluetteloilla tai puupalikoilla, jos sinulla on yöllistä refluksia. Näin mahalaukun sisältö ei pääse niin vapaasti virtaamaan yöllä ruokatorveesi. Noston voi tehdä myös vähitellen, jos nukkuminen ei tunnu sujuvan kallistetussa sängyssä. Vaikka valuisitkin sängyssä alemmaksi, kallistuskulma säilyy. Toinen keino nostoon on hankkia vaahtomuovinen kiilatyyny, joka nostaa ylävartaloa selän puolesta välin ylöspäin. Älä käytä nostamiseen pelkkiä tyynyjä - pahimmassa tapauksessa ne vain lisäävät oireita. Myös vasemmalla kyljellä nukkuminen on anatomisesti ajatellen parempi kuin muut asennot."

Pala kurkussaRe: Sängyn pään nosto6.2.2010 21:35
Aluksi mieheni rakensi minun puolelle sänkyä rampin. Se oli niin hankala että pari viikkoa sitten hän nosti koko sängyn päädyn noin 15-18 cm. Hänestä ei ole ollenkaan epämukava ja oireeni vielä poissa ilman lääkitystä, eli kaikki hyvin!

lakuRe: Sängyn pään nosto12.2.2010 13:42
Miten olette ratkaisseet tämän sänkyasian esimerkiksi matkoilla? Puhelinluettelokasaa ei oikein viitsisi raahata laukussa mukaan.

Lisäksi 10-20 cm on aika suuntaa-antava mitta minusta. Olen nyt nostanut sänkyä n. 13 senttiä. Olisiko vaikutus toinen, jos päädyn hilaisi siihen kahteenkymmeneen?

arnoldRe: Sängyn pään nosto12.2.2010 18:34
Sängynpäädyn kohotus matkoilla on monella tavalla ongelmallista. Useiden hotellien sänkyihin on huonesiivouksen nopeuttamiseksi (ja ehkä helpottamiseksikin) asennettu pienet rullapyörät, joten puupalikoiden laittaminen sellaisten alle on suoraan kauhufilmistä.

Siitä viisastuneena ottaa seuraavan kerran mukaansa puhallettavia rantaleluja, jotka aikoo puolipuhallettuna sijoittaa mukavasti patjan alle kohottamaan sitä; huomatakseen vain, että hotellin vuoteissahan onkin runkopatjat, niiden pyörien lisäksi.Ohuen sijauspatjan alla lelut vain muhkuroittavat vuodetta.

Kalliimmat***** hotellit ovat varmasti valmiita yrittämään keksiä jotain ratkaisua ongelmaan, mutta havemmissa** paikoissa saattavat jo pelkät kielivaikeudet hankaloittaa moisen erikoispalvelun saamista.

Hotellien olosuhteistahan voi yrittää ottaa selvää matkatoimistojen kautta, jos ne yleensä mitään niistä tietävät, tai jos on omatoimimatkailija niin silloin on hyvät hoksottimet tarpeen.

refluksikurkkusängynpääty& kokemuksia matkoilta12.2.2010 21:13
Kannattaa kokeilla onko senteillä eroa ... itse nostin aikanaan vähitellen 20cm. Yörefluksia ei ole sitten läheskään kaikilla, joten kaikkien sitä nostoa ei tarvikaan tehdä - nosto mainitaan edelleenkin noissa yleisohjeissa ilman sen enempiä selityksiä!

Itsellä ei ole ollut ulkomailla ongelmia asuntoja (omatoimilomilla) tai hotellihuoneita vuokratessa sängyn korotuksen kanssa. Hyvin on noussut pari sataa vuotta antiikkisänky kuin myös tavallinen hotellihuoneen sänky (varataan aina huone, jossa 2 erillistä sänkyä).

Aikaisempi, suora kontakti majoituspaikkaan kannattaa, että ovat perillä asiasta - puupalikat/tiiliskivet ovat löytyneet kyllä tunninkin sisällä pyynnöstä!
Ihan siihen 20 senttin ei niillä pääse mutta runsaat 10cm kylläkin.

refluksikurkkuRe: Sängyn pään nosto12.2.2010 21:22
Ai niin ... ja jos haluaa itse varautua parin pienin puupalikoin (tilattuna tai omin käsin väsättynä) tai vastaavilla muovituotteilla (jossa pyörätilannekin huomioitu), tässä yksi esimerkki monista mahdollisista:

http://www.stacksandstacks.com/bedroom-bed-risers

RefluksikkoRe: Sängyn pään nosto17.2.2010 16:29
Eikös se ookki silleen että kaikilla ei ole ollenkaan yörefluksia?

RefluksikkoRe: Sängyn pään nosto17.2.2010 23:18
Voisiko joku antaa varmistuksen asiaan?

refluksikurkkuRe: Sängyn pään nosto18.2.2010 4:08
Kopioiden tuosta omasta vastauksestani:

"Yörefluksia ei ole sitten läheskään kaikilla, joten kaikkien sitä nostoa ei tarvikaan tehdä ... " :-)

arnoldRe: Sängyn pään nosto25.2.2010 23:21
refluksikurkku...
Mainitsit tuolla aiemmin, että vuoteesi pääty on, tai ainakin on ollut, jopa 18-20 cm korotettuna. Oletko kuitenkin pysynyt aivan mukavasti 'kyydissä', etkä ole löytänyt itseäsi aamulla jalkopäästä?

Oma korotukseni on jotain 8+ cm ja minusta tuntuu, että aivan kuin valuisin jonkin verran kohti jalkopäätä, vaikka ei mitään silkkilakanoita olekaan.
:)
Oireiden perusteella saattaisin tarvita enemmänkin koroketta.

refluksikurkkuRe: Sängyn pään nosto26.2.2010 10:00
arnold, kyllä sitä valumista toiseen päähään tolla nostolla tosiaan tapahtuu täälläkin ... kallistuskulma tietty säilyy, joten sen kannalta ei ole väliä.

Minun puoli sängystä (= kaksi erillistä runkopatjaa yhdessä)nostettiin yötä varten ylös aina niin, että nukuin jalat seinään päin ...esti itsellä vähäsen sitä valumista. Ja tottuminen kesti tosiaan useita kuukausia!

Itse mietiskelin mitenkä tuollainen ei-vaakataso nukkuminen vaikuttaa todella pitkäajalla kehoon ...??

Pala kurkussa, sinulla on tosi kannustava puoliso, jos viitsii nukkua ihan ilman refluksia kohotetulla ...:-)

SitrusRe: Sängyn pään nosto26.2.2010 10:20
Kyllä vaan minunkin mieheni nukkuu 15 senttiä korotetussa sängyssä. Mutta loppujen lopuksi onko siinä vaihtoehtoja kun kerran samassa sängyssä halutaan nukkua? Tämä on kai niitä myötä- ja vastamäkiä mistä vihkikaavassa puhutaan. Aamulla sitten yhdessä keräillään itsemme sieltä mäen alta.

Mutta vakavasti puhuen arvostan kyllä todella paljon sitä, miten rakkaani on alistunut uudistettuun ruokavalioon ja kehuu vielä että ruoka on mukamas edelleen hyvää. Raivostuttaa vaan itseä kun osais parempaakin laittaa mutta ei voi.

refluksikurkkuRe: Sängyn pään nosto27.2.2010 17:20
Sitrus, tuo on todella kannustavaa!
Lähipiiri on joutunut itsellä koville tämän taudin kanssa - vähän enemmän silloin alussa - nyt vähän "tasaisempaa"... :-)

JepposRe: Sängyn pään nosto19.7.2010 0:38
Sanokaapa oma mielipiteenne että onko sängynpäätä nostettu tarpeeksi kun olen laittanut neljä tavallista kirjaa tyynyni alle?

arnoldRe: Sängyn pään nosto19.7.2010 2:44
Tyynyn alle?? Jospa laittaisit ne kirjat sinne sängyn päänpuoleisten jalkojen alle. Ja anteeks nyt, mutta kuinka paksu on tavallinen kirja? Harrypottereitakin on ymmärtääkseni eri paksuisia, vaikka en niitä ole lukeneeksi tullutkaan.
:)
Suositus sängynpään nostoonhan on jotain 10-20cm, tapauksesta riippuen. Sen verran henkilökohtainen juttu, että selviää vain kokeilemalla. Itselleni tuntuu riittävän 10cm plus pientä tyynykiilaa hartioiden alle. Otan kyllä myös happosalpaajan kahdesti vuorokaudessa.

refluksikurkkuRe: Sängyn pään nosto19.7.2010 10:43
Jeppos, selvennätkö mihin sinä ne kirjat olet laittanut ... ja paljonko korotus näin kaiken kaikkiaan on? :-)

Itse en ole viitsinyt kirjojani siihen uhrata vaan käyttänyt (viimeiseksi) liudan puhelinluetteloita ym sekalaista.

Onko tähtäimessä joku tietty senttimäärä, johon pyrit tottumaan vai ...?

Refluksi-keliaakikkoRe: Sängyn pään nosto2.7.2015 23:07
Oletteko huomanneet, auttaako teillä pienempi korotus kuin 10-20cm? Puolisollani on unettomuutta, niin en voi koko sänkyä nostaa, enkä haluaisi eri sänkyynkään siirtyä. Nyt sitten taiteilin vanhasta täkistä patjan alle vain minun puolelleni sellaisen kiilamaisen korokkeen, josta tulee noin 8cm lisää korkeutta. Minulla tosin ei varsinaista yörefluksia kai ole, mutta nukkumaan mennessä saattaa tuntua limaisuutta kurkussa. Katsotaanpa, auttaisiko tuo nosto sitten kuitenkin päivän aikana tuleviin oireisiini...

Olen kärsinyt kurkun limaisuudesta, palan tunteesta kurkussa, yskästä ja röyhtäilystä noin 7 vuotta enemmän tai vähemmän. Vaivani ovat olleet sellaisia, että niitä on jotenkin kestänyt, joten en ole edes oikein vaivautunut tutustumaan refluksiruokavalioon. Olen kala-kasvissyöjä ja keliaakikko, minkä takia en myöskään ole vain jaksanut tutustua taas uuteen erikoisruokavalioon. :( Somacia ja Omepratsolia on kokeiltu, mutta ne eivät auta vaivaan kuin ehkä hitusen (ilmankaan ei kuitenkan kykene olemaan). Minut on tähystetty kaksi kertaa keliakian takia ja kerran refluksin, mutta niistä ei löytynyt mitään refluksitautiin viittaavaa.

Nyt olen päättänyt hampaiden reikiintymisuhan (yhtäkkiä paljon alkavia reikiä, vaikkei niitä ole koskaan ennen ollut), limaisuuden pahentumisen sekä ääniongelmien takia ottaa itseäni niskasta kiinni. Olikin mukava löytää tämä keskustelusivusto, tuntuu, että olen saanut täältä paljon apua. :) Olen siis nyt etsinyt tietoa refluksioireita helpottavasti ruokavaliosta ja poistellut ruokavaliosta refluksia yleensä aiheuttavia ainesosia. En valitettavasti kuulu niihin onnekkaisiin, joka tunnistaisi, mitkä ruoka-aineet närästävät. Ainoastaan oluen, siiderin ja (puna)viinin tunnistan. Myös Gastrovel plussan aloitin. Syksyllä minua myös odottaa 24h:n Ph-mittaukset.

Mutta palatakseni kysymykseeni, toimiiko teille myös 10cm matalampi korotus? :)

MimosaRe: Sängyn pään nosto6.7.2015 21:03
Mikä siinä tyynyjen kasauksessa pahentaa refluksia jos asento on itselle hyvä?

NunnukkaRe: Sängyn pään nosto12.7.2015 16:08
Minä nostin sänkyä 12 cm ja toivon, että nosto auttaisi ruoan takaisin suuhun virtaamiseen. Se mulla kiinnostaa, että auttaako sängynpäädyn nosto yölliseen laryngospasmiin? Voisiko joku laryngospasmeja saava ystävällisesti valaista asiaa minulle?Tämä refluksitauti on minulle vielä niin uusi asia...

Refluksi-keliaakikkoRe: Sängyn pään nosto13.7.2015 15:16
Mimosa, tyynyillä on vaikeampi saada sellaista tasaista kiilamaista korotusta, jolloin tyynyillä nostaessa pään asento voi olla väärä ja pidemmällä tähtäimellä vain pahentaa oireita. Näin minä ainakin olen ymmärtänyt. Itse olen nyt tosiaan yrittänyt taitella vanhasta täkistä kiilamaista asetelma patjan alle, mutta sellainen on tainnut aiheuttaa selkäkipuja, joten ei varmaan auta kuin tilata oikea kiilatyyny.

mRe: S?ngyn p??n nosto3.10.2015 14:53
Mill? olette p??ty? nostaneet. Puupalikat?

kokenutRe: Sängyn pään nosto1.7.2017 22:01
Sanottakoon nyt vielä kerran, että tyynyillä ei todellakaan nosteta sängyn päätyä, vaan sängyn jalkojen alle (pääpuoleen) on pantava jotain, esim. laudanpätkiä tai mitä tahansa, jolla päädyn sää korotettua vähintään 10 cm. Patjan alle asetettava kiilatyyny kuulostaa myös hyvältä vaihtoehdolta. Itse käytän Esomepratsolia (Nexiumia), joka on paljon tehokkaampaa kuin Somac. Lisäksi voi vielä käyttää Gaviscon tai Galieve purutabletteja, jotka muodostavat kalvon mahalaukun sisällön päälle, jolloin hapot eivät pääse nousemaan. Refluksin pahimpia vihollisia ovat sitrushedelmät, joten ei mitään appelsiinituoremehuja!

HannuRe: Sängyn pään nosto23.7.2017 21:19
Noin 10 cm nostin sängynpäätyä jo ajat sitten uniapnean takia. Laitoin muutaman laudan pätkän sängyn jalkojen alle.

Syksyllä tehdään osittainen Nissenin fundoplikaatio.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: