Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Voimat kadoksissaTäydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?20.1.2012 12:50
Moi kaikille!

Minulla on ollut nyt kolmisen viikkoa seuraavanlaisia oireita (tulevat yleensä voimakkaimpina syömisen jälkeen): painetta/kipua ja joskus polttavaa tunnetta rinnassa, kurkkua kuristaa, yököttää, ääni ei "kestä", yskimistä(kurkkua/ruokatorvea kutittaa), niskat täysin jumissa eli huimausta ym., ripulia (minulla on lisäksi ärtynyt suoli), ja jatkuva väsymys. Lisäksi selkä on ollut kipeänä vuoden, ja sen takia olen melkein joka päivä joutunut syömään särkylääkkeitä.

Kun kunnon "kohtaus" tulee päälle, niin tuntuu että voimat katoaa täysin, että hädin tuskin jaksaa jatkaa kävelemistä jos on esim. lenkillä. Jalat tuntuvat siltä, että olisivat lyijystä, ja olo on muutenkin tosi heikko.

Tämä voimien täydellinen katoaminen huolestuttaa minua eniten - onko kellään ollut samankaltaisia oireita?

Menen maanantaina sydämen rasituskokeeseen, jotta selviäisi ovatko vaivat sydänperäisiä (sydänfilmi oli kyllä OK). Mielestäni oireeni viittaisivat refluksiin, ainoastaan tämä voimattomuus tuntuu oudolta.

jetsRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?20.1.2012 13:14
Ohhoh. Ehdottomasti lääkäriin. Pyydä lähete sairaalaan, koska sairaaloissa on aina se paras osaaminen Suomessa.

Mutta ei tuo ihan kyllä pelkältä refluksilta kuulosta, jotakin muuta siinä myös on. Nuo oireet kuulostaa tutuilta, mutta itselläni ovat olleet paljon sun kuvailemiasi lievempiä.

Mitenkäs sulla tuo stressi?

Ja nuo kaikki voisi kyllä tulla varmaan siitä, että vagus-hermo jostain syystä ärtyy tai ei toimi kuten pitää tms..

No, en ole lekuri ja suosittelen ehdottomasti heti lääkäriin menemistä! Tuohan voisi olla vaikka mitraaliprolapsi yhdistettynä refluksiin jne.

PeteRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?20.1.2012 13:25
Kuulostaa vähän samalta kuin oma olotilani vuosi takaperin. Ihan noin voimattomaksi en mennyt, mutta en paljon muutakaan. Oletko kokeillut säännöllistä hierontaa saadaksesi selkäsi lihakset auki? Kun selkä on jumissa, eivät jalatkaan toimi.

Stressin lauettua olonikin parini jonkin verran. Suolisto on jännä elin. Ärtynyt suolihan on oikeastaa diagnoosi siihen, että suolistossa ei ole mitään sairautta. Oletko tutustunut Paula Heinosen ajatuksiin suolistosta? Suosittelen, vaikka en itsekään niitä orjallisesti noudata.

Jatkuva särkylääkkeiden (varsinkin tulehduskipulääkkeiden) rasittaa suolistoa paljon. Tähän auttavat maitohappobakteerit. Omakin refluksini ilmeisesti laukesi antibioottien ja tulehduskipulääkkeiden käytön myötä.

SitrusRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?20.1.2012 13:29
Mä mietin onko sydämen rasituskoe turvallinen tuossa tilassa.

Voimat kadoksissaRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?20.1.2012 14:22
Paljon kiitoksia ihanat ihmiset vastauksistanne (täältähän saa apua nopeasti :-)!

Olen siis jo käynyt työterveyslääkärillä ja selittänyt juurta jaksain kaikki oireet ja testejä on otettu: EKG, hemoglobiini, verensokeri OK. Ei ole sydänlihastulehdusta eikä keuhkoveritulppaa. Leukosyytit hieman koholla - johtuu ehkä flunssasta. Mitään "vikaa" ei siis toistaiseksi ole löytynyt.

Kyllä stressiä on ollut ihan riittävästi: mm. kolme vuotta kestänyt vaikea krooninen unettomuus, joka kyllä nyt vihdoin näyttäisi olevan hallinnassa, selkäkipuja ja "normaalia" stressiä sekä työ- että privaattielämässä. Olenkin huomannut, että reagoin vatsallani stressiin.

Noin viitisen vuotta sitten vatsani oli todella huonossa kunnossa (kipuja, ripulointia, yökötystä oksennusrefleksiin asti), luultavasti juuri stressistä peräisin. Silloin minulle tehtii kaikki mahdolliset testit, paitsi gastroskopia. Tulin lopulta itse siihen tulokseen, että minulla oli ärtynyt suoli. Tein silloin ruokavaliomuutoksen, juuri Paula Heinosen ohjeiden mukaisesti - jätin pois kahvin, alkoholin, rasvaiset ja mausteiset ruoat, valkoiset jauhot, makeiset jne.. Vaivat hävisivät lopulta, noin puolen vuoden kuluttua, ja palasin vähitellen normaaliin ruokavalioon.

Käyn silloin tällöin hierojalla ja ennen joulua kävin selän takia kolmekin kertaa viikossa salilla. Mutta nyt en ole jaksanut tehdä yhteään mitään.

Kyllä vatsa/suolisto todellakin saa olon kamalaksi, silloin kun niissä on jotain häikkää. Senhän tietää jo silloin, kun on tavallinen vatsatauti, miten täydellisesti se vie voimat. Tämä olotilani vain tuntuu todella ihmeelliseltä.

No, ehkä asiat vielä selviävät . Tämä epätietoisuushan on kaikkein pahinta ja lisää stressiä. Maanantaina toivon, että olo olisi niin hyvä että voin suorittaa rasituskokeen (totta kai kerron valvovalle lääkärille jos olo tuntuu hirveälle).

Hyvää ja mahdollisimman stressitöntä viikonloppua kaikille vatsaoireista kärsijöille!

M-MRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?20.1.2012 14:37
Kuten sanoit, epätietoisuus on pahinta. Niin tuttua. Kun oireet ovat epämääräisiä ja viittaavat moneen asiaan, kestää yleensä myös kauan saada selkoa asiaan, kun diagnoosi ei olekaan se koulukirjan helpoin. Itse olen ollut siinä limbossa pari vuotta ja se jos mikä lisää stressiä.
Toivon kovasti, että oireisiisi löytyy oikea diagnoosi ja saat hoitoa. Kehottaisin varalta kuitenkin varautumaan myös siihen, että noin epämääräisen oirekuvan kanssa saat tavata useita lääkäreitä, kuulet monenlaisia keskenään ristiriitaisia kommentteja, kokeilet monet lääkkeet, mielenterveytesi kyseenalaistetaan ja osa lääkäreistä ilmoittaa, että eivät vain osaa auttaa ja sanovat, että "koita pärjäillä". Tietysti toivon ettei kohdallasi käy näin!

refluksikurkkuRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?20.1.2012 14:55
Tarvii kyllä sanoa, että voimattomuutta ei ainakaan minun refluksiini (ruokatorven ulkopuolinen refluksi ilman vatsa ja suolistovaivoja) ole liittynyt mitenkään, ei edes ensimmäisenä kahtena vuotena kun diagnoosia etsittiin.
Ympärillä olevilla muutamilla "suolistovaivaisilla" sitä vastoin on noita heikotuksia/voimattomuutta esiintyy ... Kuten myös tuttavapiirin niskavaivaisilla (lihaspohjaista) verenkiertoon liittyviä huimauksia/heikotuksia.

Oletko kokeillut selkään (lääkärin lähetteellä) fysioter. tai OMT-terapiaa? Itse kävin muutaman kerran erittäin ohimenevien s-vaivojen takia OMT:ssä - ja selkärangan (hellä) läpikäyminen tuntui hyvältä.

Stressitöntä viikonloppua sinnekin :-)Toivottavasti

refluksikurkkuRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?20.1.2012 16:21
Jaaha, jäikin sitten lause tuossa ylemmässä kesken :-)
Eli toivottavasti oireet helpottavat!

jetsRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?20.1.2012 16:25
Ja pitää muuten tehdä ihan varmasti vielä se sydämen ultraäänitutkimus. Pyydä ja vaadi sitä, sillä oireesi ovat todellakin sellaisia, että hiippaläpän vuoto voisi sopiakin. Sitä minultakin etsittiin. Hyvä puoli on, että tuo mitraaliprolapsi ei ole kovin vaarallinen.

Kaikkihan me toivomme, että oireet helpottavat, mutta ennen kaikkea toivottavasti syy löytyy ja se voidaan korjata :)

SitrusRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?20.1.2012 17:25
Mulla on kyllä ollut melkoista heikkoutta, voimattomuutta pahimpina aikoina.

Siihen oli varmaan syynä syömättömyys, nukkumattomuus, huoli ja pelko, ja liikkumattomuus. Oli kaikkea huimausta ja pyörrytystäkin. Asia korjaantui pikkuhiljaa kun nämä yllämainitut alkoivat helpottaa.

Jos sulle tehdään sydäntutkimuksissa Holter, niin varmaan tehdään sydämen uäkin.

Voimat kadoksissaRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?6.2.2012 14:33
Kävin rasituskokeessa, joka sanottiin olevan normaalin rajoissa (jotain ihme "häiriöitä" kyllä ilmeni, mutta lääkäri sanoi että hänen kokemuksensa mukaan se johtuu sukupuolestani (olen nainen). Niiden ei pitäisi olla vaarallisia, mutta ne voivat toki myös olla merkki alkavasta sepelvaltimotaudista. Kun poljin viimeisiä minuutteja voimieni äärirajoilla niin kurkkuani alkoi kuristaa kamalasti. Siitä lääkäri sanoi että sekin voi olla oire sepelvaltimotaudista. Sanoin lääkärille, että itse epäilen refluksitautia. Kaiken kaikkiaan lääkäri oli sitä mieltä että sydämeni oli kunnossa.

Tämän jälkeen "sydän"oireeni ja melkein kaikki muutkin oireeni ovat vähitellen hävinneet nyt kun olen syönyt Nexiumia ja noudattanut dieettiä pari-kolme viikkoa. Joten itse olen vahvasti kallistumassa siihen, että vaivani on peräisin refluksista eikä esim. sydämestä.

Tuohon alkuperäiseen kysymykseeni, että kuuluuko täydellinen voimattomuus refluksiin, niin olen nyt itse sitä mieltä että se voi kuulua siihen. Tämä voimattomuuskin on nimittäin kadonnut muidenkin oireiden katoamisen myötä (se siis oli sellaista voimien täydellistä katoamista, että hädin tuskin jaksoi kävellä askeltakaan).

Eräs ystäväni, joka myös potee refluksitautia, sanoi että joskus hänellekin tulee refluksikohtauksen aikana niin voimaton olo, että kun esim. ajattelee että nyt pitäsi saada lasillisen vettä niin voimat eivät kertakaikkiaan riitä sen vesilasillisen hakemiseen keittiöstä.

kuplaRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?6.2.2012 15:57
hyvä, että voimattomuuteen alkaa löytymään syy :)

Voimattumuuden syynäkin voi olla toisinaan, että mieli on matala - väsynyt oireiluun eikä mitään jaksaisi. Ja jos nukkuu huonosti. Näin minulla. En tiedä sinusta enkä muista.

minä vaanRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?8.2.2012 10:53
Jos mulla ei ole lääkitystä ja vatsa voi tosi huonosti, niin välillä ennen oksentamista/ kipuja olen niin väsynyt, että meinaan nukahtaa, silmien auki pitäminen on vaikeaa, ja tuntuu, et kulkee sumussa. Sit tulee kova päänsärky ja sit oksennus. Näitä väsymys-kohtauksia ei oo sen jälkeen ollut, kun aloitin säännöllisen refluksilääkityksen. Olen aina reagoinut stressiin kropalla, ja noi pahimmat väsymyskohtaukset ajoittuvat sellasille ajoille, kun olen muutenkin ollut ihan loppu.

tupukkaRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?27.2.2012 15:26
Hei!
Minulla oli juuri jokin aika sitten voimattomuutta, anemian tunnetta, nimittäin en jaksanut edes rappusia kävellä ylös. Samaan aikaan oli pahoinvoiva olo, sekä huimausta. Ihmettelin itsekin olotilaa, kunnes löysin tämän palstan. Refluksi on todella kiusallinen vaiva. Elämäntavat ovat minulla menossa nyt uusiksi, eihän tässä muukaan auta. Tsemppiä sinulle "voimat kadoksissa"!

Voimat kadoksissaRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?29.2.2012 11:47
Kupla: Hyvin tuttua tuo että nukkuu huonosti - mieli on senkin takia matala, ja vointi huono. Pari vuotta sitten mulla oli tosi hankala krooninen unettomuus, ja vieläkin nukun hyvin huonosti ajoittain.

Minä vaan: Samaa olen itsekin voinut omakohtaisesti todeta. Mieli ja keho ovat tiiviisssä yhteydessä toisiinsa: kun mieli voi huonosti (jos on esim. stressiä kuten mainitsit), niin kroppa alkaa reagoida ja päinvastoin. Tulee usein ns. lumipalloefekti, eli oireita kasaantuu lisää ja lisää. Mutta lohdullista on se, että "lumipallon" pystyy kyllä useimmiten purkamaan - kunhan ensin saa yhden asian korjattua (esim. jos pystyy helpottamaan stressiä rentoutumalla, niin seurauksena voi olla että nukkuu paremmin, joka omalta osaltaan helpottaa oloa ja saa aikaan että vatsakin rauhoittuu jne.)

Tupukka: Totta puhut. Refluksi voi olla hyvinkin hankala, ja voi saada aikaan mitä kummallisimpia oireita. Viimeksi kun sain kunnon refluksikohtauksen, niin en jaksanut oikein puhuakaan. Kuvailemasi oireet ovat tuttuja. Mullakin on elämäntavat menneet uusiksi, ja yritän skarpata vielä entisestään, koska tuntuu että vatsa voi nyt aika huonosti.

Tsemppiä ja aurinkoisia talvipäiviä kaikille!

KullervoRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?2.3.2012 11:20
Mielestäni kuuluu. Minulla oireet hyvin samanlaisia kuin Voimat kadoksissa olevalla. Se voimattomuus on aivat totaalista.
Minulle on tehty kaikki edellämainitut kokeet ja mitään poikkeavaa ei ole löytynyt. Olen muuten hyvässä kunnossa, urheilen ja huolehdin terveydestäni. Heikotuksen tunteen tunnistaa heti esim. hiihtäessä. Ei oikein kulje ja miettii onko tulossa kipeäksi? Yleensä parin päivän sisällä siitä alkavat palleakivut ja polttelu, varsinkin öisin. Siinä vaiheessa voimattomuus on huomattavaa. Esim. lumitöitä ei jaksa tehdä vaikka lumi olisi kevyttäkin. Tulee tunne etten jaksa ollenkaan.
Normaalisti en edes hengästy.
Samalla tulee tunne, että olen jotenkin kipeä vailla muita oireita. Ehkä lievää kurkkukipua tai niskasärkyä tms.

KaisuRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?27.8.2020 13:16
Tämä on jo vanha ketju mutta minulla kyllä katoaa voimat aivan totaalisesti kun närästys iskee kunnolla. Ennen kohtausta olen voinut olla hyvinkin energinen mutta kun ensimmäiset kuplat tulevat, energiataso romahtaa tyystin.

vierailijaRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?27.8.2020 15:31
Voisikohan jollain vahvoilla vitamiineilla saada voimia lisää? Ei siis millään Vitaeprolla eikä verkostomarkkinoinnin vaisuilla vitamiineilla vaan jollain vahvalla vitamiinivalmisteella.

LauraRe: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?13.10.2020 15:20
Voimat kadoksissa, oletko käynyt gastrokopiassa? Minulla tosi samanlaisia oireita, huomenna tähystys.

female77Re: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?13.10.2020 17:24
Mulla on kans ollut toi voimattomuus. Rankkaa kun ei jaksa tehdä tavallisia asioita. Myös jalat menevät heikoiksi toisinaan. Näyttäisi selkeästi liittyvän refluun, samaan aikaan esiintyy.

female77Re: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?14.10.2020 20:48
On taas tummemmat silmänaluset kun oli yöllä reflua, huonompi unenlaatu? Tai hieman tulehdusta, joka rasittaa?

female77Re: Täydellinen voimattomuus, kuuluuko refluksiin?14.10.2020 21:56
Ja reflun aiheuttamista lukoista voi tietenkin voimattomuus johtua, ja reflu-anemiasta. Nämä varmaan tiedättekin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: