Keskustelu

MerkkuRefluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 1.5.2017 23.43
Minulle selvisi labrakokeissa, että minulla on kilpirauhasen liikatoiminta. Onko kenelläkään kokemuksia liikatoiminnan ja refluksin yhteydestä toisiinsa? Itselleni se ei olisi tullut mieleen, mutta hyvä lääkäri laittoi kokeisiin...

Terveisin Merkku

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 2.5.2017 9.22
Heipparallaa ☺

Olen vasta saanut kilpirauhasen liikatoimintadiagnoosin ja refluksidiagnoosin pari vuotta sitten......

Katsoppa nimimerkilläni tältä ja viime viikolta eri viestiketjuja, niin siellä on ainakin minun kokemuksia ja näiden ihanien palstalaisten vertaistukea asiaan.

Minäkin alan olla vahvasti sitä mieltä, että yhteys on. Esim gluteenii tms, en tiedä. Olen kyllä sitä mieltä, että myös vaihdevuodet ym hormoonitoiminnan(raskaus) heittelyt vaikuttavat.

Lääkärin kanssa yritin näistä jutella, mutta olin vielä niin shokissa tästä diagnoosista, että jatkan kun tapaan hänet seur kerran.

Silmät oireilee mulla nyt. Eilen ulkona tuulessa ja auringossa, niin ei hyvää tiennyt.

Kuulostellaan...

sama täälläRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 2.5.2017 18.35
No niin kirjoitinkin tuolla toisessa paikassa jo tästä. Minulla on myös nämä kummatkin. Silmäoireet oli alkuvaiheessa ikävät, aivan kuin roska olisi silmässä koko ajan, silmät myös kuivuvat ja vetistelivät kovin. Lääkityksen alkaessa vaikuttaa oireet vähenivät. Olisko sitten refluksialla ja kilpparivaivoilla yhteyttä, minulla on tietysti suvussa näitä oireita. Mutta...gluteeni yhdistää samoin palan tunnetta kurkussa voi olla kummassakin taudissa. Refluksivaivaani lääkäri sanoi, että katsotaan tarkemmin, kun saadaan kilppariarvot tasaantumaan, että kun kilppari vaikuttaa vatsaankin (liikatoiminnassa vilkas toiminta). Minulla liikatoiminnan aikana hikoilupuuskia, unettomuutta, tykytyksiä ja verenpaineen nousua, voimattomuutta, uupumusta, väsymystä jne. Entäs teillä millaisia oireita?

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 2.5.2017 20.47
Me ollaanki tuttuja. Nyt on oma osio tällekin, joten tänne nämä kuulumiset 😑

Voisin kopioida nuo "saman täällä" -oireet. Mulla nyt nuo silmäoireet kuten kuvasit...

Olen syönyt nyt 2 ja puoli viikkoa Tyrazolia ja käyttänyt silmätippoja myös.

Kutinaa on vähempi, silmiä kuivuttaa ja karvastelee enempi. Rytmihäiriöitä vähempi, hikipuuskia enempi. Muuten tänään ollu jaksavampi olo, mut entäs huomenna 😯

Sunnuntaina olin tosi masentunut ja itkuinen. Tykykohtaus lauantai-iltana veti mielenkin taas matalaksi. Mut eilen päätin, että ylös, ulos ja lenkille. Tänään kävin värjäyttään kulmat ja kampaajalla, joka meinasi, että ei oo päänahassa mtn vaikka kutiaakin, eikä hiukset ole lähteneet tai ohentuneet. Mun mielestä molempia. Nyt on kivan lyhyet ja muotoon leikatut. Piristää, kuten Sitrus ja muutkin totesivat käydessään kampaajalla.

Vatsa tällä hetkellä ihan ok.

Hyvää toukokuun eka viikkoa ja eiköhän se kesäkin sieltä 🌞

sama täälläRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 5.5.2017 13.33
Teille kummallekin kysymys; jaksatteko liikkua? Kävin kävelemässä yhden kilometrin ja olen aivan poikki, vuosi sitten 7-8km vauhdikkaasti. Nyt kahdeksankymppiset mummotkin menevät ohitse. Sitten toinen milloin teille noita tykykohtauksia tavallisimmin tulee/tuli; aamulla, päivällä, illalla vai yöllä? MInulla tuli aina iltaisin tai alkuyöstä, ei koskaan aamulla eikä päivällä.
Ennen kuin minulla todettiin liika toiminta, niin hiuksia lähti kyllä hirveesti. Vatsa toimi nopeasti jopa 6 krt päivässä. En ollut ripulilla, mutta jouduin yölläkin menemään vessaan. Sitten nuo hikoilupuuskat, kesällä ne otti voimille. Niihin liittyi aina puristava vanne kaulalla, tavallaan tiesin etukäteen, että nyt tulee.
Kävin myös kampaajalla:) kyllä se piristää. Vatsa on rauhallisempi viime viikon ripulivaiheen jälkeen. Muuten silloin kun vatsa on ripulilla, silloin ei refluksi niin vaivaa. Hassua. Kertoilkaahan kuulumisia vaivoistanne. Odotetaan sitä kesää :)).

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 5.5.2017 19.45
Ei jaksa ei, siis kävellä kuin laahustaen 💃

Just tuossa mietinkin, että kuinkahan kehno kunto sitä onkaan kun tämä tauti alkaa ehkä jossain vaiheessa helpottaan, ku ei voi eikä saa hikiliikkua 😩

Mulla tykykohtauksia, siis niitä 120-140 sykkeellä tulee pari kertaa vuodessa. Nyt tähän kilpistautiin liittyy enemmänkin muljahduksia ja sellaista paineen tunnetta päivällä ja iltaisin. Yöt on ihan järkkyä hikoilua, päivisin ei enää niin paljon. Oon vahvasti sitä mieltä, että vaihdevuosihikoilut on tässä mukana 😠 Tulee ns kuuma aalto aina välillä.

Tänään olo on ollut vaihteleva. Päivällä kävin pyöräilemässä, kahvilassa kaakaolla, kirjastossa ja puuhastelin arkiaskareita ja sit tuli ihan totaali väsymys. Sohvalla vaan mitään tekemättömämä.

Mua stressaa ku tää on pitkäaikaista. Ekat kontrollit 11.5 ja lääkäri joskus. Musta tuntuu, että arvot on enemmän pielessä, ku olo on niin "heikko" ja "outo".

Kauanko sä "sama täällä" oot syöny Tyrazolia?

sama täälläRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 6.5.2017 11.55
Aloitin marraskuussa, mutta meni 6 vkoa ennen kuin täysin auttoi. Ensimmäiset helpotuksen tunteet tulivat 4vkon jälkeen, kun huomasi, että alkoi tehota. Mutta lääkitystä piti välillä muuttaa, sitä ei ollut tarpeeksi. Nyt on liikaa lääkitystä ja olen nyt vajaatoiminnan puolella ja oireita sen mukaan. Varmasti seuraava puoli vuotta menee lääkityksen säätämisellä, kun nuo lääkkeet vaikuttavat niin hitaasti. MInulla on puolen kuun maissa seuraava lääkärissä käynti.
Minullakin on hikoilua, mutta tulkitsen sen Nexiumin aiheuttamaksi, siis happosalpaajien sivuvaikutuksia. Onko sinulla lähtenyt hiuksia? Minulla lähti aika tavalla.
Minulla tuli sellaisia kohtauksia, että syke 120-130 ja verenpaine nousi 200/120 samanaikaisesti, tuli huono olo. Mittasitko koskaan tykytyskohtausten aikana verenpainetta?

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 6.5.2017 15.46
Nyt voisin taas lainata tekstisi "sama täällä" ☺

Mulla tykykohtauksen aikana nousee verenpaine tosi korkealle verenpainelääkityksestä huolimatta. Edel lauantaina akuutissa 175/102, sitä edel kerralla 240/120 ja 190/110....Sitä siinä taivastellaan ja sit annetaan Selokeniä suoneen. Niinä kertoina kun en ole akuuttiin lähteny, kotimittauksellakin paine nousee tykyn aikana. Sitte mulle tulee kauhee horkka myös. Joka kerta akuutissa kokeissa ei muuta kuin kalium alakantissa 3,2-3,4 ja nytkin syön taas kaliumlisää. Arvo otetaan 11.5 kun kilppisarvotkin.

Siis 6 viikkoa ennen ku auttoi. Voi ei. Olen itse syönyt nyt vähä reilu 3 viikkoa ja alan hermostuun tähän olotilaan. Mut nyt kun luin sun tekstin, niin odotanpa sitte rauhallisemmin olon parantumista. Kieltämättä tänään on aika ok olo ja yönkin nukuin suht hyvin, mutta kun illasta/huomisesta ei taas tiedå.

Oon käyny yhden kävelylenkin ja Vietnamilaisessa syömässä. Lähden kohta uuden lenkin, kun mies menee saunaan, enkä itse kyllä mene. En ole koskaan tykännyt saunomisesta, nyt en voi käydä ollenkaan, kun hiki on sohvalla istuessakin 😰

Hiukseni ovat jotenkin pehmennert, sanoi kampaajakin, mutta ei ole lähtenyt. Ostin kuitenkin sellaista oheneville hiuksille tarkoitettua suihketta käytettäväksi parin viikon ajaksi.

Jaksetaan ja jatketaan 😀

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 15.5.2017 16.10
Kävin hakemassa koetulosvastaukset ja Tyrazol on auttanut ☺

T4v oli 14,8 ja t3v 5,4 eli normaalit. Tsh on vielä 0,02, mut ei siis mittaamattomissa. Muutkin nestetasapainoarvot ym olivat ok. Kaikki vastaukset ei olleet vielä tulleet. Lääkäri katsoo ne keskiviikkona ja ottaa kantaa myös lääkitykseen sekä silmien tilanteeseen. Ovat alkaneet oireileen enemmän 😩

Kuten aiemmin toisaalla totesin, tämä(kin) asia järjestyy

Hyvät alkavat aurinkoiset viikot 🌞

sama täälläRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 16.5.2017 12.09
Lääkärissä käynti ja tutkimukset jatkuu. Minulla on Basedownia, mutta tietty kyhmyinen(struumakyhmy), suuri kilpirauhanen. Edessä jälleen kerran neulanäytteet (ei niin kiva juttu). Leikkaus tulee joskus, ensin hoidetaan lääkkeillä ja seuraillaan. Minulla T4v ja Tsh ovat ristiriidassa. Kumpikin alhaisia, siksi nyt otetaan seerumista nuo näytteet.
Alkukesä menee siis kokeissa ja keskussairaalakäynneillä. Silmäongelmiin määräsi kostutustippoja ja suositteli syömään seleeniä.
Kilppariongelmat hänen mukaansa lisäävät vatsaongelmia. Tasapainon löytäminen ei ole helppoa. Hyvä, asiantunteva lääkäri neuvoi ja rauhoitteli, joten lähden hyvällä mielellä kotiin. Nyt vain lepäilen ja rentoudun ja nautin auringosta. Kolmen viikon päästä kokeet ja sitten taas ollaan viisaampia.
Iloa ja valoa teillekin.

iidaiiRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 16.5.2017 20.01
Minulla refluksi, gastriitti ja palleatyrä.
Kolmisen vuotta sitten sain omasta pyynnöstä Tyroxin lääkityksen , kun mielestäni oli oireita ja arvot viitteitten äärirajoilla. Tänä aikana arvot TSH ja T4V ovat nyt olleet hyvät. Tänään kävin vuosittaisissa kontrolleissa ja sain puhelimeen tuloksia TSH 0,01 ja T4V 22.4. Ollaan siis liikatoiminnan puolella. Minulla on ollut pari kuukautta oireita, jotka olen laittanut gastriitin ja refluksin piikkiin. Huono olo. Tutisuttaa jalkoja. Ihan kuin näkö olisi heikentynyt siitä, mitä silmälääkäri marraskuussa totesi. Öisin on kuuma. Nukkuminen katkonaista. Aamulla on kumma olo. Ihan kun jännittäisi jotakin, vaikkei olisi muuta ohjelmaa kuin kaupassa käynti. Mikään ei huvita. Tuntuu kuin kuin aina olisi väärässä paikassa. Mikään ei huvita. Lääkärin soittoaika on ensi maanantaina. Sitä ennen pitäisi käydä Tallinnassa ja Tartossa. Uskaltaisikohan omatoimisesti vähentää Tyroxinin määrää vaikka puoli pilleriä/ pv. Taidan päättää uskaltaa.

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 16.5.2017 21.25
No voi ei iidai!

Sinulla on nyt mennyt liikatoiminnan puolelle. Sinun kannattaa soittaa hoitajalle/lääkärille ja kysyä Tyroxinin vähentämisestä. Sehän on vajaatoimintaan tarkoitettu. Liikatoimintaan on ihan eri lääke, Tyrazol.

Tää liikatoiminta on inhottava ja monioireinen, joten jos se sinulla on vajaatoimintalääkityksen aiheuttamaa, niin ei hyvä.

Kysy siis terveydenhuollosta, jooko.

SitrusRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 16.5.2017 21.30
Iidain oireita kun lukee, niin ne sopivat masennukseen, pitkittyneeseen stressiin ja vaihdevuosioireisiin. On se sentään hyvä, että kilpirauhasen toiminta voidaan selvittää verikokeilla. Mutta lääkitys ei taida olla ihan helppo homma.
Toivotaan, että selviää!🏵

iidaiiRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 16.5.2017 22.15
Soitin iltapäivällä terveydenhoidon neuvontaan. Ihana hoitsu arveli, että voin odottaa ensi maanantaihin, kun lekuri soittaa. Voin myös ehkä sen puolikkaan pillerin vähentää. Hormoonitasot korjaantuvat hitaasti.
Saisipa tuon muljahtelun vähäisemmäksi, olisi kivempi siellä Tartossa museoiden yössä.
Ai niin. Ne vaihdevuodet meni jo. Ehdin kyllä aamuöisin, kun saan hikoilupuuskia, ajatella onko mulla on ikä alkanut miinustumaan.

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 16.5.2017 23.06
Hyvää reissua iidai!

Koeta nauttia vaikka oiireet on ikäviä.

Minäkin kävin reissun 29,8 ja 0,01 arvoilla, vaikka lääkäri oli pikkasen eri mieltä. Oli kuitenkin sovittu ja varattu matka.

Hitaasti arvot muuttuu, se on totta. Minulla on mukana vaihdevuosioireitakin, joten olo välillä tupla tai tripla surkea, sillon kun on refluksikin aktiivisena.

Nokka yköspäin kuitenkin vaikka välillä on tosi "matala" olo.

iidaiiRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 18.5.2017 7.15
Soitin eilen aamulla omaan terveyskeskukseen saadakseni kunnon ohjeen Tyroxin annoksen pienentämiseen. Kohta sieltä lekuri soitti ja sanoi laittavansa päivystykseen lähetteen. Pitää mennä sinne. No meninhän minä, kun lääkäri määrää. Siellä kului sitten neljä tuntia. Vähän olivat ihmeissään. Yleensä nämä lääkkeen säätämiset tehdään terveyskeskuksessa. Ottivat kuitenkin uusia verikokeita. Tykytyksiä oli ihan kiitettävästi ja verenpainettakin liikaa. Nuori suloinen kandi teki kysymyksiä. Tuntui, että taisin tietää näistä arvoista ja oireista häntä enemmän. Sitten kotiin. Tyroxinmäärä puolitettiin ja beetasalpaajaa lisättiin. Uudet kontrollit kuukauden päästä. Että silleen.
Pääsin kotiin ja peruin koko Tallinna-Tartto reissun. Ei nyt jaksa.
Se oli 130?:n kuolema.
Perjantaille luvatut lähes hellelukemat kauhistuttivat. Täällä sohvan nurkassakin on liikatoiminnaisella välillä kuuma.
Kohti parempia vointeja uusia matkoja, toivottavasti.

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 19.5.2017 16.16
Harmi iidai sinun tilannettasi ja toivotaan parempia oloja itse kullekin.

Minulle soitettiin sairaalasta ja saan vähentää Tyrazol 2:een tablettiin/päivä. Voi onnellista, josko tämä kutinakin vähän lievenis pienemmällä annostuksella.

Uudet kontrollikokeet 7.6 ja vastaanotolle 14.6, jossa ratkaistaan hoitomuoto; radiojodi vai lääkitys. Olen lääkityksen kannalla itse, koska kk:dessa arvot normalisoituneet ja radiojodi vie vääjäämättä vajaatoiminalle. Ja jos tää kutinakin loppuis, niin pilsuja voisin popsia muiden ohella, eikä vatsakaan niistä ärsyynny.

Nyt on ollut iltaisin ja öisin selkeitä refluksioireita.....stressiä, niin heti vaikuttaa.

Kuitenkin iloiset mielet kaikille ja viikonloppuja 🎼

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 17.6.2017 9.03
Heippa sama täällä ja muut foorumilaiset 😉

Keskiviikkona oli lääkärin vastaanotto ja Tyrazol jatkossa 1/pvä ☺ Ei radiojodihoitoa, koska on silmäoireita. Toisessa silmässä enemmän ja luomikin edelleen turvonnut. Seurailen ja jos pahenee, niin päivystykseen ja silmätippoja jatkuvasti.

Arvot normaalit eli tsh 2,62 ja t4-v 10,5. Mutta tshrab 5, joka on nimenomaa Basedowin merkkiaine, se oli noussut eikä välttämättä korjaannukaan vaikka oireet häviää. On siis vasta-aine kuten tpoab arvokin, joka mulla siis yli 1300. Kun kysyin, että voiko mennä vajaatoiminnalle, niin lääkäri sanoi, että voi käydä siellä, mutta korjaantuu. Hyvin harvoin jää vajaatoiminnalle, että joutuu sitten lisäksi syömään tyroksiinia.

Uudet labrat 6:n viikon kuluttua ja vastaanotolle syyskuussa, ellei mitään erityistä ilmene.

Kutinaa ei ole enää kun suihkun jälkeen, mut kun rasvaan ihon, niin ok. Saan liikkua normisti, tehdä kaikkea muutakin, joten olen onnellinen 🌞

Kalsiumia pitäisi ottaa tabletteina, mutta niistä tulee jotenkin huono olo. Lasi piimääkin päivässä olisi hyvä....Seleeniä lääkäri suositteli ottamaan, ostinkin purkin ja ottanut muutamana iltana. Ne maistuu suussa vielä seuraavana päivänä. Kohta ne tietty alkaa närästämään 😮

Kaunista kesäaikaa kaikille. Tää jäi nyt eka 4:n viikon lomapätkälle 🐝🐞🌻

sama täälläRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 18.6.2017 13.46
Hei kaikille ja sinulle Pike. Täällä odottelen edelleen tuloksia. Tiistaina lääkäri katselee, sen verran hoitaja kertoi soittaessani ja kysyessäni tuloksia, että vajaalla ollaan. Lääkitystä odottelen. Tshrab oli viimeksi ok. Minulla oli sekä tsh ja t4-v normit, mutta nyt tämä seerumista tehtävä verinäyte näyttikin vajaatoimintaa. Opin taas yhden asian, että verikokeet voi valehdella :).
Seleeniä minullekin suositeltiin. Mutta sitten yksi kysymys kaikille: minulla on raudan puutoksen oireita( huimausta, väsymystä, uupumista, unettomuutta, ruokahaluttomuutta) mutta nämä oireet sopivat myös vajaatoimintaan. Hb on kuitenkin hyvä. Olisiko sitten ferritiinin puutosta? Koko ajanhan minulla menee Nexium 2x20mg/vrk, joka estää vitamiinien imeytymistä. Aion kyllä soittaa ja pyytää verikokeen, varmuuden vuoksi, vai onko jo liioittelua? Haittaa nuo oireet sen verran paljon elämistä, että niistä olisi päästävä eroon. Hauskaa tulevaa jussia teille kaikille.

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 2.8.2017 8.58
Laitanpa tähänkin ketjuun, kun meitä liikatoimintalaisiakin on....

Kontrolliarvot eilen tsh 2,66, t4-v 12,1, t3-v 4,4 ja pvk arvotkin ok. Näiden suhteen siis hyvä tilanne. Tyrazol 1 tbl/päivä jatkan ja 11.9 seuraava kontrolli ja lääkäri sairaalassa syys-lokakuussa ellei mtn erityistä ilmene. Muussa tapauksessa yhteys suoraan polille/päivystykseen. Hengenahdistus loppunut ja sydän muljahduksia tosi harvoin. Silmiin edelleen tippoja, kun ne oireilee auringosta ja tuulesta 😐

Kirjoitin äsken refluksi ja hemoglobiini osioon....

Mitä kuuluu "sama täällä" sinun kilpirauhasarvoille ja ololle? Kirjoittelehan kuulumisia 🙄

sama täälläRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 21.8.2017 22.22
No niin, minulla tilanne oli se, että menin reippaasti vajaatoiminnan puolelle. Nyt kuitenkin tilanne on hiukan helpottunut, tsh 4.8, t4-v 10 joten vielä olen hiukan "vajaalla". Olo ei aivan paras mahdollinen. Verenpaineet alhaiset ja hirveä väsymys, huimausta ja hiusten lähtöä. Seuraava verikoe on tuossa syyskuun puolenvälin paikkeilla.
Ferritiini arvo oli vähän alakantissa,vaikka arvojen sisällä. Hemoglobiini tippui kuukaudessa 144:stä 130:een, joten aloitin raudan syönnin.
Vaikka olen ylipainoinen niin kolestrolia ei ole ja nuo verenpaineet ovat olleet 110/80. Silloin liikatoiminnan aikanahan ne kohtauksittain nousivat tosi korkeiksi. Normi verenpaineet ovat olleet jo vuosia 125-130/75-80. Nyt siis alhaisia.
Refluksia on pysynyt suht hyvällä mallilla, Tyrazol aiheutti närästystä ja kun sen lopetin, niin ei kovin pahana. Olen jopa ollut 4 päivää ilman Nexiumia. Nyt menee yksi 20 mg/pv:ssä. Toki silloin tällöin on huonojakin päiviä, jolloin pitää katsoa peiliin, tulikohan syötyä mansikoita vai otettua tomaattia. Ruokavalio on yksipuolinen, se murehduttaa ja vitamiineja on koko ajan syötävä. Vatsa syksyn aikana ultrataan, siihen ei ole tullut aikaa vielä. Mutta näillä mennään. Kertoilkaapa kuulumisia.

female77Re: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 28.8.2017 16.33
Thyrox pahensi närästystä, kkulemma lisää vatsahappoja. Vajaatoiminnassa happoja on kuulemma liian vähän. kokeilen olla ilman thyroxinia, kun minulla oli koelääkitys alunperinkin. home saattoi lamata kilpparin tilapäisesti, saa nähdä.

Sama täälläRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 7.1.2018 21.07
Mitäs kuuluu Pike, Merkku ja muut? Onko vaivat kurissa? Minä olen ollut puoli vuotta ilman kilpparilääkjeitä, mutta nyt taas verenpaineen nousukohtauksia hikoilua ja väsymystä, tsh ja t4v normi, mutta tboab 1300 ja t3v rajalla, läkäriaikaa odotan.

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 9.5.2018 9.06
Enpäs ollut hoksannutkaan tammikuussa tätä ketjua katsella.
Oletko vielä "linjoilla" sama täällä?

Mulla lääkitystä jatketaan vielä, sekä Tyrazol että Thyroxin. Just olin pari päivää syömättä Tyrazolia ja olo oli parempi. Nyt otin lääkkeen, niin tulee liman eritystä ja rytmihäiriöitä. Aargghh. Uskaltaiskohan sitä jättää Tyrazolin vaikka 1-2 krt/viikko otettavaks? Toisaalta voin soittaa kyllä sisätautipolillekin.

Mulla otettiin kilpirauhasista ultra ja ohutneulanäyte. Oli jotain follikkelijuttujua, ei kuitenkaan pahalaatuista. Uusi ultra ja näyte syksyllä, jolloin olis tarkoitus lopettaa myös lääkitys.

Mullahan arvot on olleet viitteissä jo vuoden.

Refluksi välillä pahempi ja välillä parempi. Esomepratsolia kuureina välillä.

Hyvää toukokuuta. Laitahan "sama täällä" kuulumisia 😉

iidaiiRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 9.5.2018 9.54
En ole "sama täällä", mutta kerron kuitenkin.
Vuosi sitten toukokuussa menin Thyroxin-lääkityksellä liikatoiminnalle. Sen jälkeen olen talven aikana vähentänyt koko ajan lääkitystä. Terveyskeskuslähetteen sain elokuussa vasta toukokuulle 2018. Olen talven aikana mittauttanut arvoja Synlabissa. Tammikuussa Tsh 0,03, T4v 16,68, T3v 5,42, CRP 0,64 ja TPOAb 226, Yksityislääkärin siunauksella lopetin Thyroxinin. Hän ei puuttunut mitenkään kohonneeseen vasta-ainearvoon. Ehkä syynä oli hyvä tulehdusarvo
Nyt maanantaina labroissa TSH mittaamattomissa, T4v 17,8. Huono olo, tutisuttaa, kuumia aaltoja varsinkin aamuyöllä, mahavaivoja, mitään ei jaksa, niska ihan jumissa. Eilen kävin kilsan päässä kaupassa ja teki tässä lämmössä tiukkaa.
Olen koko ajan ajatellut, että oireet johtuvat gastriitisesta mahasta ja refluksista. Vaihdellut salpaajamerkkejä, yrittänyt olla ilman, tehnyt itse maitokefiiriä ja kuvitellut sen saavan mahan ja suoliston kuntoon.

Meillä on uusi terveyskeskussysteemi kokeilussa. Mulla on oma hoitaja, joka katsoo tulokset ja konsultoi lääkäriä ja sitten joku soittaa. Itse voin halutessani täyttää netissä asiointilomakkeen, joka sitten jossain hoitopalaverissä käsitellään ja sitten tulee soittoa tai viestiä jatkosta.Sitä soittoa nyt toista päivää täällä sisätiloissa odotan. Jos vaikka jaksaisi lähteä jonnekin, ei bussissa tai kauppakeskuksen käytävillä ole kiva terveysasioistaan keskustella.
Kait mulle tulee Tyrazol-lääkitys.
Pike, onko liikatoimintalääkitys sinulle tai teille muille lääkityille aiheuttanut painonnousua ?Liikatoiminnan aiheuttama painonlasku onkin sitten ainoa oire, joka minun kohdallani ei ole toteutunut.
Voimia kaikille refluksinsa, kilpparinsa ja monien muiden vaivojensa kanssa kamppaileville.

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 9.5.2018 20.37
Hei iidai!

Sulla on t4-v viitteissä, kuten tietänetkin, mutta erikoista, että tsh mittaamattomissa. Ei se sais varmaan ihan noin olla ja oireet lienee ratkaisevat. TPOAb pitäisi olla alle 60. Mulla se oli jo kesällä 2016 yli 1300,mut lääkitys aloitettiin siis vasta 4/2017, kun oli tsh mittaamattomissa ja t4-v 29,8 ja t3-v 10,4 eli ihan selkeä liikatoiminta ja silmäoireiden kera (ei onneks pullistunut) diagnoosina Basedow.

Paino on mulla noussut yli mun normipainon, joo. Alussa putos reilun 4 kiloa, nyt tullut pari kiloa normin päälle. En tiedä, johtuisko lääkkeestä,vaan enemmän syytän näitä hormoonilaastareita mut en tiedä. Nyt on pikkuisen paino pudonnut ku olen alkanut vesijuoksun, pyöräilyn,kävelylenkit ja vähentänyt syöntiä.

Hikoilua mullakin jonkin verran enemmän kuin esim kuukausi sitten, mut ku ilma on lämmennyt, niin reagoin siihen, luulen näin.

On tää taiteilua näiden "tautien" kanssa. Oon menossa reumatologille, kun nivelreuma vasta-ainekin oli koholla. Äähhh.

Jaksamisia, palataan😐

sama täälläRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 9.5.2018 21.37
Hei kaikille. Minulla oli kilpirauhastulehdus ja se meni ohi. Nyt edessä taas kontrollikokeet. Joulua ennen todettiin(ultrassa), että suurentunut kilpirauhanen on struuma. Pahimmat ongelmat on nyt refluksiaoireet. Kivut ruokatorvessa, pistokset hartian välissä, niskakivut, ylösnousut maatessa, pahaa oloa jne. Onko tuttua?
Pike: Tyrazol aiheuttaa limaneritystä (siis ainakin minulle), myös refluksi paheni Tyrazolin aikana. Lääkäri suositteli Tyrazolin ottamista aamulla ja refluksilääke 4 tuntia myöhemmin. Kannattaa keskustella lääkäri kanssa, varsinkin jos arvot on kohdillaan. Minulla ei ole koskaan onnistunut ohutneulanäyte, näytettä ei siis ole saatu useista yrityksistä huolimatta.
Iidaii: Liikatoimintalääkitys voi aiheuttaa lihomista. Yksilöllistä. Minulle ei liikatoiminta aiheuttanut laihtumista, koska minulla oli valtava ruokahalu koko ajan. Hikoilu ja vatsaoireet kuuluvat liikatoimintaan. Samoin kova väsymys ja uupumus.
Lääkitys olisi hyvä saada, se hillitsee kyllä hikoilua ja olet pirteämpi.

Teille molemmille; mitä mieltä olette, saatteko tarpeeksi apua ja tukea teekoosta näihin vaivoihinne vai onko vajavaista? Olen itse kokenut, että saa olla kauan liika- tai vajaatoiminnalla ennen kuin teekoo reagoi. Vähätellään oireita ja vaivoja, eikä nämä vaivat ole mukavia. En todellakaan pidä verenpaineennousuista.
Mukavaa kesän alkua teille!

female77Re: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 9.5.2018 21.43
sama täällä, onko kipu hartioiden välissä ja yläselässä myös refluksi oire?
minulla on ollut sitä kauan aikaa, muiden refluksioireiden lisäksi.

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 9.5.2018 22.00
Sain avun tosi nopeasti, kylläkin työterveyden kautta. Pyysin helmikuussa 2017 kilpparikokeet ja kun oli selkeät liikatoimintalukemat, niin saman tien lähete keskussairaalaan. Uudet laajat labrakokeet ja huhtikuussa Tyrazol lääkitys päällä.

Olen edelleen sisätautipolin asiakkuudessa ja labrat, ultrat ja ohutneulanäyte ohjelmioitu jo valmiiksi puoleksi vuodeksi eteenpäin. Saan soittaa kun tuntuu siltä ja muitakin labrakokeita otetaan kun pyydän (siis kilppistautiin liittyviä).

Ei tk/työterveys hoida vaan siirtää erikoissairaanhoidon piiriin. Hyvä näin.

Samalla lailla siirryn reumaepäilyn takia erikoislääkärille.

On mulla kipeenä lapaluuväli, rintalasta, vasen kylki ym kun refluksi on pahimmillaan. Nyt rauhallisempi vaihe, niin ei oo noita kipuja.

female77Re: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 9.5.2018 22.17
minullakin noita kylkikipuja, kai ne kaikki sitten refluksista...ja lapaluiden välissä aina kipeä melkeinpä.

77vRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 12.11.2023 12.04
olen taistellut refluksin kanssa vuosikausia, nyt ilmestyi kaulaan 3-4 cm patti. ja kilpirauhasessa patteja. kilpirauhas arvot monesti mitattu: kohdallaan ovat. onkohan näillä - Rerluksilla ja kilpirauhasella mitään yhteyttä.

mala55Re: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 12.11.2023 13.35
Minulla patti kaulalla 2016 todettiin kaulakystaksi ne leikataan aina.
Patologi löysi siitä papillaarista karsinoomaa,sen jälkeen leikattiin koko kilpirauhanen pois.
Radiojodi hoito annettiin ja siitä omat jatkoharminsa.

Refluksi ei mihinkään ole häipynyt ja tuntuu,että tyroksiini lisää sitä.

77vRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 13.11.2023 15.18
Minua huolestuttaa: vaikka kilpirauhas arvot kohdallaan, niin voiko vuosikausia kestänyt refluksitauti(väkevät nesteen suussa kun menee pitkälleen) aiheuttaa kilpirauhaseen paukamia, ja/ kaulalle patin. Oisko jollain antaa vertaistukea, jos on ollut samantapaisia oiretta.

mala55Re: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 13.11.2023 16.52
Kyllä kannattaa hakeutua hoitoon.
Ultraäänitutkimus kai ensimmäinen ja mahdollinen ohutneula näyte pateista.

Minullakaan ei ollut kilpirauhasarvoissa mitään vikaa,eikä kylläkään ohutneulanäytekään tuonut vielä selvyyttää patologi vasta syövän löysi.
Täytyy kuitenkin muistaa, että 5% kilpirauhasen kasvaimista on pahanlaatuisia.

https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/asiantuntijat/terveys/kasvain_kilpirauhasessa_oireet_ja_vaarallisuus

Aikuinen nainen Re: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 15.11.2023 12.22
Minulla oli kilpirauhasen tulehdus ensin, sitten muuttui liikatoiminnaksi jota puolitoista vuotta hoidettiin Tyrazolilla ja Basedowiin sain kortisoonipulssihoidon. Viime vuoden syyskuussa kilppari leikattiin pois ja patologi löysi 2 papillaarista kasvainta kilpparista.
Mitään hoitoja en niihin saanut. Medithyroksiinia syön ja käyn kontrollissa..
Just maanantaina ultrattiin kaula ja otettiin verikokeita. Ens viikolla on lääkäri.
Vatsan elinsuoliston kanssa kovia ongelmia
Samoin närästyksen.

Sylkirauhas kasvain osottautui kystaksi. 15 mm oli nyt kutistunut eli neulanäytteitä+koepaloja kun otettiin. On kystä eli oletettu kasvain puhjennut.
Maksa-arvot koholla +muut. Haimassa kasvain. Että aika löysässä hirressä roikun.

Toivottavasti elämä kohtelee teitä lempeämmin. Kaikkea hyvää kuitenkin toivotan teille!

Aikuinen nainen Re: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 15.11.2023 12.25
Korjaan vatsan eli suoliston kanssa ongelmia. Välillä kuumeilen ja olen joutunut päivystykseen.

PikeRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 15.11.2023 22.59
Oih, Aikuinen Nainen ja mala55 ovat foorumilla 💙 Ikävä kuulla Ann sinun pitkään jatkuneista oireista ja sairastelusta. Mala55 myös kärsii siis edelleen refluksista. Minä myös. Heinäkuussa oli tähystys kun oli niin hankalia oireita. Diag sappirefluksi ja ruokatorven tulehdus. Nyt menee Pariet joka 4.päivä.

En ole itsekään aikoihin keskusteluja katsellut ja nyt sitten "törmään" tuttuihin.

Minullahan liikatoiminta käännettiin radiojodilla vajaalle nelisen vuotta sitten ja vieläkin haetaan Medithyroxin lääkitystä oikeille uomille. Viikko sitten taas nostettin annostustaJospa se tästä.

Mahdollisimman hyvää jatkoa kaikille tasapuolisesti

Aikuinen nainen Re: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 16.11.2023 14.57
Mukava kun täällä vielä joskus meitä "tuttujakin" näkyy. Toki muidenkin vertaistuki on yhtä arvokasta tai sairastuneiden kyselyt toinen toisiltamme.

Teillä myös Pike ja mala55 näyttää vointi sellaisena olevan ettei hurrata uskalla vai?

Minut kun tähystettiin niin kyllä oli rankka tutkimus kun jouduttiin vaihtamaan todella paksu tähystysputki kun ensin tähystys tehtiin ohuemnalla. Lääkärikin pahoittili ettei kertonut minulle tästä vaihdoksesta etukäteen. Sitten kehui kuinka hyvin sen kestin. Juupa kun kyyneleet valui silmistä. Niin koville otti. No sillä vahvistettiin mri tutkimuksessa todettu haimakasvain.

Nyt jännään mitä ne kilppari syöpä arvot sanoo?? Minullakin joka kontrolli verikokeen jälkeen on Medithyroksin annosta rukattu. Elimistö siihen reagoi kovin.

Välillä käy mielessä se sanonta vai onko joku muu lause... että en tiedä onko aikaa paljon vai vähän vai päättyykö se tähän.

Kuulumisianne kaikkien olisi edelleen mukava kaikesta kurjasta huolimatta kuulla.

mRe: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 16.11.2023 19.41
Kyllä tässä jotenkin vielä potkitaan.
Kilpirauhassyövän kohdalla olen saanut jo kenkää erikoissairaanhoidosta,nyt kontrolleista pitää itse pitää huolta lähinnä siis labrakokeista.
Tuon sigmasuolensyövän osalta olin juuri kaksivuotis kontrollissa siis se on CEA-verikoe ei muuta kontrollia tämä puolivuosittain 5vkontrollia nyt tulos oli normaali.Ei suoli kuitenkaan normaalisti toimi.
Kilpirauhasen lääkitys ei ole vieläkään kunnossa vaikka 8v jo kokeitu.
Nyt minulla on Thyroxiini + Liothyronin lääkityksenä tuntuu,että tuon "uuden" suoliston kanssa imeytyminen on jotenkin nopeampaa ja aamuisin ikävin piirre on sydämen tykytykset ja närästys.
Kaikki arvot pitää aina ottaa TSH ,T4 ja T3 muuten Lion hommasta on pohja pois.
Eikä muu auta,kuin käydä Synlabissa ja Mehiläisessä lääkärillä.
Pitää vissiin vielä kokeilla eläinperäistäkin Mehiläisen lääkäriltä sitä ilmeisesti saisin,hinta on kyllä ihan omassa luokassaan.

Jaksaa tässä vielä 5km lenkin päivässä heittää ja vähän haravoida lehtiäkin.

Sinulta Aikuinen nainen varmaan otetaan S-Tygl ja S-Tygl Va

Vaikka tässä pikkuhijaa ollaan loppusuoralle tulossa, niin kaikille se maali vastaan tulee.

mala55Re: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 16.11.2023 19.48
Näytti tulevan pelkkä m
tuohon nimimerkin kohdalle.

Aikuinen nainen Re: Refluksi ja kilpirauhasen liikatoiminta 17.11.2023 12.19
On mala55 sinullakin kurjat olot elossasi ollut ja on edelleen.

Mistä sitä voimaa tulee, että jaksaa eteenpäin räpistellä.

Onneksi ei ihan omaisuuksia maksa ainakaan Synlabissa kokeet, että voit näin pitää kontrollia itse itsestäsi missä mennään.

Hyvä kun sigmasuolen tilanne on kohillaan. Vähän joku asia elossa helpottaa.

Minulta tosiaan otettiin ne molemmat S Tygl arvot. Vielä ei näy kannassa. B12 ja D vitamiinit ym. Nämä näyttivät korkeita lukuja. En osaa tulkita mitä ne tarkoittavat.

No tiistaina tiedän.

Hyvää viikonloppua🥰Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: