Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

untuvikkorefluksi ja hiivasyndrooma7.12.2011 5:01
Nyt mulla diagnosoitiin hiivasyndrooma... Eli elimistossani on jostain syysta liikaa hiivaa. Sitakin nyt koitetaan parannella ruokavaliolla ja jollain entsyymipillereilla. Ruokavalio hiukkasen erilainen kuin refluksikoilla (mun tapauksessani ainakin), joten jainpa miettimaan, etta mitahan tassa kohta enaa voi syoda. Painoa voi kuulemma tippua lisaa (nyt jo tippunut n. 20 kg vuoden aikana).

Onko muilla loytynyt hiivaa elimistosta? Voisiko naillakin olla joku yhteinen tekija, hiivasyndroomalla ja refluksilla??

refluksikurkkuRe: refluksi ja hiivasyndrooma7.12.2011 11:36
Hei untuvikko!

Itsellä ei ole henkilökohtaisia kokemuksia tuosta oikein syndroomasta.
Minimaalista parin päivän sammasta suussa muutamia kertoja (hunajaveden tissuttelu pari päivää jatkuvasti + huonompi hammashygienia), joka menee ohitse itselläni itsehoidolla (sitruunan mehua kielelle muutaman päivän ajan + hunajan käytön lopettaminen).

Miten sulla tuo todettiin?
Onko ruokavalio minkälainen? Melkoisesti sullakin on noita kiloja lähtenyt!!
Vaatekaappi kokonaan uudistettu?

jetsRe: refluksi ja hiivasyndrooma7.12.2011 12:01
Itsekin olen kuvitellut, että minulla on hiivasyndrooma. Söin jopa hiivalääkkeitä ja kokeilin ruokavaliota sun muuta.. Oireisiin ei tullut muutosta.

Mutta sitten minullekin paljastui, ettei hiivasyndroomaa ole oikeastaan edes olemassa. Tosin tästäkin näyttää nyt olevan monenlaisia näkökantoja jopa lääkäreiden keskuudessa.

Kiinnostaa kyllä tietää, että mitä oireita untuvikolla on ja miten tuo hiivasyndrooma on todettu?

untuvikkoRe: refluksi ja hiivasyndrooma7.12.2011 12:05
Mulla on tutkittu tuota mahaa kohta vuosi ja nyt viimeinen tama mun paikallinen gastrolaakarini halusi ulostenaytteen ja sieltahan se loytyi syy (refluksin lisaksi). Oireethan on tassa osittain samanlaiset kuin refluksissa...

Ruokavaliosta on nyt jatettava pois kaikki makea, vaalea leipa (mita muuta taalta loytyy???), riisi yms. yms. Netista loytyi tosi hyva sivusto kyseiseen vaivaan.

Vaatekaappi on tosiaan laitettu uusiksi. Jopa muksut ovat sita mielta, etta aippa nayttaa ihan hyvalle entiseen verrattuna. :)

untuvikkoRe: refluksi ja hiivasyndrooma7.12.2011 12:07
pieni tarkennus edelliseen... ulostenaytteesta ei siis nakynyt refluksi. ;)
Pitaisikohan ruveta opiskelemaan uudelleen tuota suomenkielta...

SitrusRe: refluksi ja hiivasyndrooma7.12.2011 14:00
Hiiva lisääntyy ruoansulatuskanavassa, kun happamuus vähenee. Samoin tekevät haitalliset bakteerit. Tämä aiheuttaa monenlaisia oireita. Hiiva voi lisääntyä muistakin syistä, esim. ab-kuurin takia.

Jotkut haluavat nimittää ilmiötä hiivasyndroomaksi, toiset taas halkeavat sappeensa pelkän sanan kuulemisesta. Asia on jostain syystä fanaatikkojen lempiaihe, johon suhtaudutaan samankaltaisella raivolla kuin kysymykseen jumalan olemassaolosta ja nimestä.

Kuitenkin asia on tutkittavissa ulostusnäytteistä. Tila on myös hoidettavissa. Ja sen jälkeen voi verrata olotilaa ennen ja jälkeen.

refluksikurkkuRe: refluksi ja hiivasyndrooma11.12.2011 10:54
untuvikko, uusi diagnosointikeino olisi kyllä refluksiin poikaa :-)

Miten ruokavalio sujuu? Oletko keksinyt mitään vaalean leivän tilalle?

untuvikkoRe: refluksi ja hiivasyndrooma11.12.2011 12:38
:-D Hetken piti blondin miettia, mita tarkoitat...

Ruokavalio sujuu yllattavan helposti, vaikka muuta epailinkin. Lahinna olen nyt jattanyt sokerin kayton (ei enaa kaurapuuron joukkoon sokeria/hunajaa). Olen nyt myos ruvennut syomaan enemman vihreita omenoita, riittavan happamia. Marjojahan taalta on vahan vaikea loytaa tai jos loytaa niin ovat pirun kalliita.

Vaalean leivan syomisen olen korvannut leivattomyydella. Tosin taalta silloin talloin loytaa kaupasta Vaasan&Vaasan hapankorppuja!

nannannaaRe: refluksi ja hiivasyndrooma3.5.2012 12:47
Hei, haluaisin kuulla lisää diagnosoidusta hiivasyndroomasta. Minulla kohta 2v hiivatulehdus, vatsaoireita, ihan kutinaa ja kuivuutta, tajutonta väsymystä ja voimattomuutta. Refluksitauti löytyi kuukausi sitten, sain lääkityksen, joka auttoi ensin. Hiivakin rauhoittui ja olo virkistyi ihan mielettömästi. 1,5viikkoa lääke auttoi, sitten lakkasi toimimasta. Vaihdettiin lääke, ja uusi ei ole auttanut pätkääkään. Väsymys ja hiivatulehdus ovat palanneet, pikkuhiljaa ja todella vahvoina...

jetsRe: refluksi ja hiivasyndrooma3.5.2012 13:02
Miten teillä on hiivasyndrooma diagnosoitu?

UntuvikkoRe: refluksi ja hiivasyndrooma3.5.2012 15:37
Itsellani ei ole noita hiivatulehduksia ollut.

Jets: ulostenaytteesta loytyi

SitrusRe: refluksi ja hiivasyndrooma4.5.2012 15:36
Mulla on tällainen toistuva havainto: mulla esiintyy ajoittaisia nielemisvaikeuksia ja niihin liittyy paksu sammaskerros kielessä. Sammas on hiivakasvustoa. Tästä aiheesta ei kuitenkaan synny keskustelua lääkärien kanssa, siinä pääsee vain pöhkön kirjoihin, joten en viitsi enää ottaa asiaa puheeksi.

jariRe: refluksi ja hiivasyndrooma4.11.2012 8:21
mäkin oon syönyt jo 3,5 vuotta happosalpaajia enenmän tai vähenmän yliannostuksella...täytyykin mennä testeihin jos se olisikin kääntynyt hapottomaksi mahaksi ja jonkin asteiseksi hiiva syndroomaksi.. oireita oli ainakin paljon mitä hiiva syndrooman oireisiin luetaan..

refluksikurkkuRe: refluksi ja hiivasyndrooma4.11.2012 9:02
sairaana3 vuotta, oletko käynyt kyseisillä henkilöillä -eli miksi suosittelet juuri heitä? Ovatko he lääkäreitä vai ...?

Jari, oletko ollut ilman lääkettä yhtään päivää - alkaako happo lisääntyyn silloin? Näyttikö sun tähystys hapotonta mahaa?

jariRe: refluksi ja hiivasyndrooma4.11.2012 9:23
refluksikurkku..olen ollut muutaman kerran syömättä lääkkeitä n.9 päivän ajan alussa olo jotenkin helpottuu muutaman päivän päästä mut molemmilla kerroilla sen yhdeksän päivän jälkeen oon herännyt yöllä hapot suussa ja oljypöltin rintalastassa happosalpaaja taas lopettaa sen mut kun oon syönyt taas muutaman päivän happosalpaajia niin alkaa taas vatsavaivat..viimeksi tähystettiin 4 kerran. vuosi ja kaksi kuukautta sitten... hapotonta mahaa en kyllä edes kysynyt lääkäriltä..

refluksikurkkuRe: refluksi ja hiivasyndrooma4.11.2012 11:55
Kyllä lääkäri/tähystysraportti sen olisi taatusti kertonut, jos niissä näytepaloissa olisi ollut häikkää eli hapotonta vatsaa (atrofiaa) löytyisi.

Kemiallisesti aiheutettu pH:n nostaminen (joka toivottavasti salpaajilla saadaan aikaiseksi happovaurioiden estämiseksi), joka kestää tietyn ajan vuorokaudesta, ei ole sama asia, vaikka siitäkin käytetään sekoittavasti tuota hapotonta maha -termiä.


Aiotko mennä (kaiketi yksityiselle puolelle) selvittämään suoliston hiivatilannetta tuolla ulostetestillä .. tai suun puolen hiivan liikakasvua jollakin tikku/verikokeella (??)?

jariRe: refluksi ja hiivasyndrooma6.11.2012 21:30
refluksikurkku.. olen aikeissa mennä tsekaanmaa myös tuon puolen.. jotenkin tuntuu.. en tiedä oon vaan jo niin monta vuotta kärsinyt näistä kaikista jutuista jotka on jopa aika voimakkaasti vaikuttanut elämän laatuun.. se kypsyys ja se et tiedä mitä vois tehdä alkaa jo mua suorastaan vit...... .onko se ruoka valio .. onko se elimillinen vika .. onko se ärtynyt suoli.. onko se sappi vika ..onko se haima.. mitä puuttuu listalta... sitä voi jatkaa loputtomiin mut joku se on .. koska ennen ei ollut näin..vaikka se lääkärikin sanoi näin"et kyllähän sä jari tiedät että kun 40 täyttää niin silloin kaikki takuut raukee".. varmnaan on oikeessa tietyllä tavalla..kun mua kin on tutkittu aika paljon ..ja kaikki noikin on tutkittu monee kertaan....mut se on aika kiva uutinen kun työantaja sano et jari nyt sut tässä asiassa pitää saada kuntoo oot meille tärkeä ..menet niihin tutkimuksiin kun on tarvis mennä.... ja hoidetaan sut kuntoon onko se leikkaus tai sit jotain muuta..ihan sama ..se tuntu hyvältä.siitä on hyvä jatkaa...refluksikurkulle täytyy antaa lisä bonus sun kirjottelut on oikeesti aika ammattimaisia ja auttavia.järkeviä .totuuteen ja faktoihin perustuvia asioita..

refluksikurkkuRe: refluksi ja hiivasyndrooma17.2.2013 11:39
Kiitos jari palautteesta :-) (huomasin tän vasta nyt)
Mitä sulla menee taudin kanssa tällä hetkellä?


Untuvikko, miten h-syndroomajutut jatkui? Tarkistettiinko sitä?
Oeltko ollut siellä uudessa kotopaikassa vielä refluksin takia lääkärissä - miten meni, jos olet ollut? Vai rentouttaako rakas harrastus kaikki vaivat pois :-) ?

SaturnusRe: refluksi ja hiivasyndrooma30.1.2017 23:00
Vahvasti epäilen hiivasyndroomaa itselläni. Noin vuosi sitten halkeili suupielet ja kielessä sammas, sainkin neljän pillerin hiivanhäätökuurin. Tehosi.

Nyt ei enää suupieli vaivaa mutta kieli on valkoisen tahman peitossa ja vatsaa kipristää. Ilmavaivat, ummetus, alavatsakivut vaivaavat melkein päivittäin. Uusimpana ja huolestuttavimpana oireena varpaiden / jalkaterien punoitus, joka alkaa kun syön paljon hiilareita.

Verensokerit mitattu ja olivat ok, myös pitkän ajan arvo. Kotonakin olen mittaillut herkuttelun jälkeen ja punoituksen aikaan, ja maksimissaan 7,5 on näyttänyt joten uskottava on ettei diabetestä ole (ainakaan vielä).

Miten muut olette päässeet eroon hiivasta? Mulla on nyt Candida Forte -kuuri aloitettu + maitohappobakteerit, vihreän teen litkiminen alkaa huomenna. Leivästä on vaikeinta luopua. Enkä kokonaan pystykään, mutta se on vaihtunut Uotilan maalaislimppuun, siis se hiivaton vähähiilarinen ruisleipä.

Kokemuksia hiivanhäädöstä kaivataan :-)

JuissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma5.2.2017 22:08
Se on vaikeaa jopa toivotonta. Itse vältän leipää ja sokeria mutten muuten ole nyt millään kuurilla. Olo ollut ok ja kaikki mehut pois ja kaupasta kannan lähdevettä.

juissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma27.2.2017 12:00
Kävin kirjastosta hiivasyndroomaa koskevan kirjan ja kyllä se kun lukee niitä omia oireitaan listasta aina herättää.

Oma syndrooma alkaa olla niin pahana, että kaksi kertaa olen lekurissa käynyt, kun nivusten seutu työntää paskaa ulos ja tämä nimenomaan sen jälkeen jos erehtynyt syömään makaronia tai ihan hookoon sinistäkin.

En tiedä pääseekö tuosta eroonkaan enää, kun 20 vuotta sairastanut ja hiiva jyllää verta myöten. Eiköhän tuo hengenkin vielä luiskauttane saranoiltaan joku pv. Mutta lekureista ei ole mitään apua. Tässä tehostetussa terveydenhuollossa lääkäri käy vilkaisemassa ja häviää paikalta. Kolmen minuutin lääkäreitä eikä hiivasyndroomaa kykene edes itse ehdottamaan vaivaksi, kun sitä ei tunnusteta virallisesti eikä edes epävirallisesti.

Mutta.

Olen ruokasoodaa alkanut vetämään naamaan ja muitakin puhdistavia tuotteita ja vitamiineja. Kun pysyy sokereista erossa ja valkoisista jauhoista, moni oire selkeästi helpottaa. Suussa on vähän väliä sokerinhimo ja kylmä kaljakin maistuisi kuin vesi erämaassa, mutta pitää ihan rennosti olla ilman nyt.

Hiivasyndrooman hoito vaatii valtavasti aikaa ja kärsivällisyyttä ja rahaa. Aina ei kaikkea ole tarjolla.

Ärtynyt suoli muuten ei ole enää ärtynyt vaan todella hyvä eli sitäkin tosiaan saa skulattua kun pysyy noista paskoista erossa. Mahassa on edelleen katarri enkä tiedä miten sen saa parannuttua ja liittyykö hiivaan sekin.

Varmaan.

TepsuRe: refluksi ja hiivasyndrooma27.2.2017 18:42
Juissi, oletko käynyt funktionaalisella lääkärillä? Voisit saada sieltä ison ja kokonaisvaltaisen avun, jonka jälkeen ei tarvitsisi enää ns. tavan lääkäreillä käydä turhautumassa. Maksaahan se, mutta jos siitä on hyötyä koko loppuelämäksi, niin kyllä se maksaa myös itsensä moninkertaisesti takaisin.

JuissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma27.2.2017 22:34
Joo kyllä sinne pitää vielä mennä mutta se vaatii hoitoineen sen kolme tuhatta euroa ja nyt ei ole semmosia summia. Yrittää kuitenkin pitää oireet kurissa järkevämmällä syönnillä.

TepsuRe: refluksi ja hiivasyndrooma28.2.2017 0:34
Ei kai sentään niin paljon? Ainakin alkuun pääsisit huomattavasti pienemmälläkin summalla.

juissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma1.3.2017 14:31
Eilen erehdyin ottamaan pilkotun valkosipulinkynnen veden kanssa.

Tänään hiki lentää, tuntuu kuinka suolistossa näkertää kuin siellä olisi joku eläin. On kireä vyö ylävatsalla ja tuntuu kuin olisi kuolemansairas.

Onneksi nykyään tietää että kyseessä on ätrtynyt suoli, joten se ei ainakaan sovellu tuohon hiivanhäätöön.

Muuten ei ole refluksia enää paljon ollenkaan kun pysyy tällä ruokavaliolla. Se kannustaa jatkamaan. Ja yksi kehossa oleva tulehdus suli pois. Senkin takia ravasin lukuisia kertoja lekurissa saaden sulfaa, tähystettiin jne.

Saara Aalto kertoi kanssa hivasyndroomastaan. Antibioottia, antibioottia ja bioottia aina vaan eikä kukaan osaa mitään. Montakohan lääkärikäyntiä itsellä on asian takia ja antibioottikuuria mikä vain pahentaa tilannetta?

Tintti2Re: refluksi ja hiivasyndrooma1.3.2017 15:35
juissi, oletko kokeillut kookosöljyä?
Luulisi ettei ole niin "kova" kuin valkosipuli.

JuissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma1.3.2017 16:56
Joo kookos öljy on käytössä. Ei tässä hätiä kun vaan taistelen ilman sokeria ja valkoisia jauhoja. Pari vuotta niin jos sillon oltais kunnossa 😃

Mitäs Tintukalle muuta?

Tintti2Re: refluksi ja hiivasyndrooma1.3.2017 19:11
Tintukan maha on sekaisin "terveellisen ruokavalion " jäljiltä.
Siis, söin tosi terveellisesti noudattaen täältä saatuja vinkkejä.

Oikein terveellinen ruokavalio ei taida olla sopiva meikäläiselle....taidan olla niin vanhaa vuosimallia että " fossiili polttoaine " on mulle se ainut oikea :-D

Missä oot piileskellyt juissi , kerkes jo tulla ikävä sinua ;-)

JuissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma3.3.2017 22:18
Tässä olla piileskeltykään. Yritän ryhdistäytyä terveeksi yms yms. 😊

Tintti2Re: refluksi ja hiivasyndrooma9.3.2017 23:08
http://www.adhdrelief.com/CandidaTest.html

Hiivasyndroomasta tuli mieleen....onko joku tehnyt tämän testin, onko miten luotettava?

Minttu/siirtoRe: refluksi ja hiivasyndrooma10.3.2017 18:55
Minttu Re: refluksi ja hiivasyndrooma 9.3.2017 22:25


Kuinka moni teistä muuten on tehnyt näitä ruoansulatustestejä?? Niistähän taitaisi selvitä kaikki oleellinen. Taidan tilata itselle testin.
mdd.fi/

hiivasyndrooma.com/

perussopuliRe: refluksi ja hiivasyndrooma19.3.2017 18:08
Juu itsellä ollut samanlaista vaivaa noin kahden vuoden ajan. Välillä muuttuu sellaiseksi, että haittaa nielemistä. Kielen päällä on sammasta ja huulet lohkeilevat melko usein. Kaksi kertaa olen tämän vuoden puolella syönyt yhden tabletin Fluconazol kuurin. Ennen on auttanut, mutta nyt en tunnu auttavan. Sitruunaveden purskuttelu tuntuu vähän auttavan. Nielemisvaikeus mennyt viime aikoina tosi hankalaksi, tuntuu että tarvitsee todella kauan aikaa ruuan syömiseen. Myös ilmavaivoja on tullut viime viikkojen aikana. Ajatellut nyt kokeilla tuota aiemmin mainittua hiivasyndrooma ruokavaliota. Gluteeniton ruokavalio minulla on ollut käytössä jo puolentoista vuoden ajan. Nyt ajattelin kokeilla olla ilman viljoja vähän aikaa. Viime aikoina on tullut syötyä melko paljon sokeria.

SaturnusRe: refluksi ja hiivasyndrooma2.4.2017 13:19
Tintti2, mä tein tota hiivatestiä taannoin. Otin 3 tabun fluokonatsoli-kuurin, 1 tbl / viikko, jätin hiivan, sokerin ja valkoset jauhot pois ja vedin Candida fortea. Alussa lasissa oli just niitä rihmoja + pohjalle valumista, mutta 3 viikon päästä enää ei. Eli kuuri tepsi aika nopeasti.

Nyttemmin olen sit lipsunut viikonloppuisin vähän liikaa, unohtanut Candida Forten ja hiivakin varmaan tullut jossain määrin takaisin... varpaiden punoituski pahentunut taas. Täytynee ottaa itseään niskasta kiinni uudestaan.

Tintti2Re: refluksi ja hiivasyndrooma2.4.2017 14:15
Kiitos vastauksesta Saturnus !
Eli tuo yksinkertainen testi kotioloissa todella toimii :-)

Kyllä niitä lipsahduksia tulee, olen ihmetellyt miksi välillä tulee kummallista hikoilua ja huommanut että sokeri on se aiheuttaja.....ei kuumia aaltoja (╰_╯)#

Sokeri aiheutta minulle myös väsymystä/veltto olo......sitä on kuin leikattu kolli vaikka edustan toista sukupuolta :-)
Kun syön " terveellisemmin " löytyy enemmän tarmoa, olo on paljon pirteämpi .

PirpanaRe: refluksi ja hiivasyndrooma16.7.2017 14:21
Pari linkkiä aiheeseen liittyen. Moni teistä nuo asiat jo tietävätkin ja paljon muutakin hiivasyndroomasta, mutta jos joku muu sattuu näitä lukemaan, niin ehkä on hyvä lukaista nuokin.

https://anna.fi/liikunta-ja-terveys/kg/laihdutusmenetelmat/hiivaton-dieetti-tasapainota-hiivan-maara-elimistossa

http://www.hiivasyndrooma.com/hoito/

Itse olen taistellut hiivaa vastaan yli 10 vuotta. Alkoi, kun lääkäri määräsi kaksi antibioottia tulehdukseen, jota ei sitten edes ollutkaan - selvisi kokeiden tuloksista viikon kuluttua, joten harmitti ne turhat kuurit.

Antibiooteista tuli niin kova yli 3 vk kestävä ripuli, että jouduin sairaalaan tiputukseen. Sain ylös ja alas hiivaa monta hiivakuuria.

Jätin sokerin, kaikki hiivatuotteet ja viljat, niin helpotti aika paljon, mutta koskaan en ole hiivasta eroon päässyt. Jos syön banaania tai vaikka aprikoosia ja muutamiakaan sokeria sisältäviä keksejä tms., niin pian alkaa hiivaoireet tuntua ylhäällä, alhaalla ja suolistossa, joka kuplii kuin panimo. Samoin oli myös nielemisvaikeuksia ja närästystä.

Nyt taas rajulla dieetillä + maitohappobakteerit päälle. Kielelle jäisiä karpaloita joka päivä.

Tsemppiä kaikille! :)

juissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma16.7.2017 19:19
Eihän siinä muuta, mutta mä ainakin laihdun ihan luurangoksi hiivadieetillä. Ei siitä mitään tule, mutta silti yritän pysytellä sokerista erossa parhaani mukaan.

PirpanaRe: refluksi ja hiivasyndrooma17.7.2017 11:49
Samoin, painoin 41.5 kg tänä aamuna. Pituutta 158 cm. Hirvittää, mutta heti kun syön hiilareita, niin hiiva suussa pahenee ja vatsa alkaa käymään. Sokeria ja hiivaa vältän täysin.

juissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma17.7.2017 12:14
Oon miettiny kun ois joku erämaamökki minne menis kahden kuukauden terveelliset eväät mukanaan. Liikkuisi ja saunoisi paljon. Uskon, että hiiva alkaa kuolemaan ja haisemaan ajan kuluessa ja tosiaan laihtuu, mutta antaisi vain laihtua. Olisi siis kaukana houkutuksista ja arvostelevista katseista mikä narkki tuokin on. :)

PirpanaRe: refluksi ja hiivasyndrooma17.7.2017 17:57
Varmaankin erämaamökissä asuminen ja luonnossa liikkuminen olisi ihan terveellistä, mutta ehkei sinun Juissi sinne tarvitse lähteä.

Jos oikein muistan, niin kirjoitit käyttäväsi soodaa. Minulla sooda pahentaa todella paljon hiivaoireita.

Jotkut väittävät, että hiiva viihtyy happamassa, toiset taas väittävät, että esim. närästyslääkeet vievät vatsasta happamuuden ja kun siitä tulee liian emäksinen, niin hiiva iskee. Minuun sopisi tuo.

Eräässä dokkarissa hyvin laiha nuori mies puki päälleen useita vaatekertoja, ettei näyttänyt niin laihalta, aika hyvin vaatteet peittivät, mutta ei kannata välittää kenenkään katseista, jokainen meistä on omanlaisesnsa.

Ehkä terveellisten, kylmäpuristettujen öljyjen lisääminen ruokavalioon voisi hidastaa laihtumista. Käytätkö niitä? Ajattelin itse niitä lisätä, että saisi jostain energiaa lisää.

Tai sopiiko sinulle rasvainen kala? Minulle ei, kun on kala-allergia.

Linkki - Paleolainen rasvaopas:

http://www.helsinkipaleo.com/2011/09/07/helsinki-paleon-rasvaopas/

juissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma17.7.2017 18:19
Minusta tuo hiivadieetti tulee niin kalliiksi ettei siihen edes nyt ole varaa. Ja jotenkin sellainen olo on, että jonkun lääkkeen se vaatisi kaveriksi. Ehkä suoliston joku raaka tyhjennyskuuri ja sitten sisään ajettaisiin todella paljon maitohappobakteerikantoja ja kuituja ja prebioottia. Se maksaa sen 600 e kk.

Ja kun on laihuudesta hulimatta nälkä koko ajan. Nytkin.

Sellaisenkin dokumentin olen nähnyt missä ihmisten hiivat olivat parantuneet nimenomaan lopettamalla rasvan käyttö. Mutta se on päivänselvää, että minimisokereilla ja valkoisilla jauhoilla se on parempi se olo. Ruokasoodaa en nyt ole käyttänytkään vähään aikaan. En osaa sanoa oliko siitä apua. Ainakin käytän dödönä rasvan kanssa ja toimii.

PirpanaRe: refluksi ja hiivasyndrooma17.7.2017 19:35
Hmm.. Aina kun luulee löytäneensä jonkun ratkaisun sille, että ei laihtuisi liikaa, kun yrittää hiivasta päästä, niin sitten löytää tiedon, ettei sekään konsti auta - rasvat siis, mutta yritetään jaksaa uskoa, että joku konsti löytyisi meille ja muillekin

Oletko kokeillut hiivanhäätötabletteja kuinka usein?

Kaapissa olisi, mutta niissä on laktoosia ja olen maitoallergikko, niin ei oikein houkuta saada päiviksi vatsakipua ja oksettavaa oloa.

Tsemppiä. :)

juissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma17.7.2017 19:48
Niin en tiedä onko se rasva muka se salaisuus. Hiivaahan ei kokonaan voi häätää tietenkään ja mitä olen lukenut ihmisten kokemuksia, niin pienikin lipsuminen ruokavaliosta ja homma jatkuu.

Ei minulla ole sataprosenttista itsekuria tuohon hommaan.

Joo ei auta ne luontaistuotteet ei ollenkaan. Mutta joo, mulla aiheuttaa hiiva ihan tulehduksia kehossa ja jotain tartteis tehdä. Nyt ei vaan ole varaa ja joutuu syömään sellaista mitä ei haluaisi, mutta tulevaisuudessa on oleva parempi rahatilanne :) Kiitos tsempeistä Pirpana. Same same.

KisuliiniRe: refluksi ja hiivasyndrooma24.1.2018 13:14
Heips, mulla ollut n. kolme vuotta sitten hiivasyndrooma, juoksin lääkärissä, mutta mitään ei löytynyt. Aattelin ensin, että se on liikahappoisuutta, mutta kun lueskelin netistä hiivan oireita, niin tulin siihen tulokseen, että se on sitä, koska mulla oli melkein kaikki ne oireet mitä hiivasyndroomaan kuuluu elikkäs oli aika paha. Kaksi vuotta noudatin todella tiukkaa ruokavaliota kunnes alkoi helpottamaan. Olen 170 cm pitkä ja painoin alimmillaan 49 kg. Ei naurattanut kun kaikki kyselivät, että mikä sulla on kun olet nuin laiha. Närästys on ainoa mikä on jäänyt jäljelle, koska syön välillä ns. normaalia ruokaa. Nyt taas tiukempi jakso ja kahvin juonnin lopetin kokonaan, mutta silti närästää. Onko kellään jäänyt närästys ainoaksi oireeksi?

OperoituRe: refluksi ja hiivasyndrooma24.1.2018 15:54
Mitä ei saa syödä jos haluaa hiivan pois? Minulla sitä myös on löytynyt ja olen laiheliini. Kuuluuko hiivasyndroomaan myös herkkyys kulkutaudeille ja yleinen vetämättömyys. Myös refluksia on tällä hetkellä pitkästä aikaa, ruokailun jälkeen alkaa kova yskä.

pallomahaRe: refluksi ja hiivasyndrooma24.1.2018 16:34
Mahahappojen tehtävä on "tappaa" tietyt bakteerit jo mahalaukussa.
Mahahappoja ei paljon ole, jos syö happosalpaajia ja näin ollen bakteerit siirtyvät suolistoon (ohutsuoleen) ja alkavat rehottaa siellä.

Eli ei se ole niin kiinni siitä, mitä syö vaan enemmänkin siitä, että happoasalpaajat eivät ole hyväksi bakteerikannalle.
Mutta minkäs teet ? Vaihtoehtoja on vähän.

OperoituRe: refluksi ja hiivasyndrooma24.1.2018 16:47
En ole syönyt happosalpaajia vuoteen, koska minulle tehtiin nissenin fundoplikaatio. Tähystetty on kummastakin päästä ja isoja vikoja ei löytynyt. Hiivaa oli ruokatorvessa.
Nyt aloitin happosalpaajat pitkästä aikaa kuurona vähäksi aikaa koska refluksi on niin selvää.

GingerRe: refluksi ja hiivasyndrooma24.1.2018 17:28
Jos haluaa hiivasta eroon, kannattaa välttää sokeria, vehnää, suklaata, hunajaa, sieniä (sis. Sienisokeria) ja alkoholia. Maitohappobakteerit auttaa.

OperoituRe: refluksi ja hiivasyndrooma24.1.2018 17:42
Kiitos Ginger listasta. Omassa ruokavaliossani ei lueteltuja ruoka-aineita ole, mutta sieni silti rehottaa.

OperoituRe: refluksi ja hiivasyndrooma24.1.2018 18:05
Oheisessa linkissä paljon aiheesta http://www.duodecimlehti.fi/lehti/2001/4/duo92083

GingerRe: refluksi ja hiivasyndrooma24.1.2018 23:49
Sain hampaanpoiston jälkeen tulehdukseen antibiootin + Tricozol. Siitä sain suuhun hiivatulehduksen - hirveä kipu ja kirvely. Siihen auttoi purskuttelu Ruokasooda-vesi -seoksella. Voisikohan ruokasooda-vesi auttaa ruokatorven hiivaan?

OperoituRe: refluksi ja hiivasyndrooma25.1.2018 8:43
Kiitos vinkistä. Hankala vain indikoida milloin on purskuttanut riittävästi, kun hiiva on tapauksessani ruokatorvessa. Tai oikeastaan purskuttaminen ei auta, koska se ei vaikuta ruokatorveen asti. Tietenkin ruokasoodaa voisi juoda jonkin verran jos tietäisi mikä olisi hyvä määrä. Tutustun aiheeseen lisää netistä lukemalla.

kisuliiniRe: refluksi ja hiivasyndrooma25.1.2018 15:42
Tässä kokeiltuani, että mikä oikein aiheuttaa närästystä, niin tulin siihen tulokseen, että kofeiini, koska kun aloin sattumoisin juomaan kofeiinitonta teetä, niin närästysoireeni helpottivat.
Operoitu nimimerkille sen verran, että mulla ei kestänyt syödä esim. juustoa, josta olin tosi yllättynyt, leikkeleitä,mausteita, joissa on hiivauutetta, marinoidut broilerinkoivet, niissä hiivauutetta ja sokeria ym. Jos todella haluaa päästä hiivasta eroon, ruokavalion pitää olla todella tiukka.

juissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma25.1.2018 19:53
Oikeastaan hiivasta jos haluaa ruokavaliolla eroon se tarkoittaa minusta sitä, että järin mitään ei saisi enää syödä. Joka kerta hiivakuurilla olen laihtunut luurangoksi. Ei kiitos enää.

Sokerin lisäksi rasvalla on merkitystä. Ainakin nuo rypsiöljyt lisäsivät itsellä hiivaa ja lisäsivät tulehduksia.

OperoituRe: refluksi ja hiivasyndrooma25.1.2018 20:42
Moro Juissi. Paljonko enää painat? Vieläkö käytät happosalpaajia? Eikö sulle ollutkin tehty Nissen fundoplikaatio myös? Onko ollut refluksia?
Mulla on eka kertaa leikkauksen jälkeen refluksin kaltaisia oireita nyt kun olen kuumetaudin kourissa. Olen myös laihtunut ~20% ja nyt BMI 22. Liikunta jäänyt vähälle. Olen nyt syönyt muutaman päivän myös happosalpaajia, mutta lopetan heti kunhan olo paranisi.
Onko löytynyt mitään järkeviä syitä laihtumiselle sinun tapauksessasi?
Kiitos Myös Kisuliinille vinkistä. Juustosta luopuminen tuntuu liian radikaalilta minulle.

veliRe: refluksi ja hiivasyndrooma27.1.2018 22:20
Hei ! Mistä te tiedätte, että teillä on hiivasyndrooma ja sen mikä aine sen on aiheuttanut ?
Millä kokeella on todettu ?
Menisin itsekin sellaiseen.

operoituRe: refluksi ja hiivasyndrooma27.1.2018 22:38
Itselläni ainakin se on todettu gastroskopiassa otetuista näytteistä.

VeeraRe: refluksi ja hiivasyndrooma28.1.2018 9:00
Hiivaahan on jokaisen vatsassa.
Ei kai sairaus ole ?

OperoituRe: refluksi ja hiivasyndrooma28.1.2018 9:32
Veera, näin olen myös ymmärtänyt. Hiiva ei ole sairaus itsessään, mutta se voi aiheuttaa inhottavia oireita. Omalla kohdallani oireiden aiheuttajasta ei ole edes varmaa tietoa, mutta sairastellessa on valmis mihin vaan että saisi olon paremmaksi.

KisuliiniRe: refluksi ja hiivasyndrooma28.1.2018 9:55
Minulla pahin oire oli kielikipu ja siitä tiesi mitä kesti syödä. Jos söi jotain sopimatonta, kielikipu paheni todella pahaksi. Jälkeenpäin olen miettinyt, että jos olis ollut vaikka refluksia, niin miksi oireita tuli just niistä ruoista, mitkä oli kiellettyjen listalla. Ja nyt pystyn kyllä syömään ihan kaikkea, mutta edelleenkin sokeri ja vehnä aiheuttaa kielen kirvelyä, mutta ei lähellekään niin pahaa. Joten, mitä jää vaihtoehfoksi? Ja minulta otettiin kielestä hiivanäyte, joka yllätys yllätys oli puhdas????

kisuliiniRe: refluksi ja hiivasyndrooma28.1.2018 13:56
Jatkoa ed. että kielitulehdus oli kyllä aikaisemmin ja aattelin, että kipu siitä paranee, mutta eipä parantantunut, tiukka ruokavalio sitten auttoi. Minua ei auttanut etes paljon puhuttu candida forte.

juissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma31.1.2018 16:28
Ei ole mulle tehty mitään fundoja.

Kyllä hiivaa tosiaan ihmisen elimistössä on, mutta ei sitä liikaa saisi olla. Kyllä hiiva ihan oikea ongelma toisille on, onhan niitä alapäänkin hiivoja. Mistäs ne sitten johtuu?

Painan 80 kiloa enkä aio enää laihtua tämän asian vuoksi. Toki vältän minkä kykenen sokeria ja valkoisia jauhoja. Speltistä teen leipääkin, mutta ei tämä hiiva siihen kuole.

kisuliiniRe: refluksi ja hiivasyndrooma31.1.2018 20:49
Alapään hiivat mm. johtuvat hiivasyndroomasta, ei aina tietystikään. Minulla ei ole ollut yhtään hiivatulehdusta kolmeen vuoteen rankan hiivadieetin jälkeen.. Gynegoloni sanoi, etä jos tulee hiivatulehdus, niin ylä- ja ala kautta lääkettä ja miehelle myös suun kautta +rasvaus. Alushousujen silittäminen tehosteeksi.

juissiRe: refluksi ja hiivasyndrooma1.2.2018 8:31
Mitä lääkettä? Olen jo kahdesti käynyt lekurilla saamatta mitään lääkettä.

GingerRe: refluksi ja hiivasyndrooma1.2.2018 10:52
Suun kautta otettava hiivalääke on Diflucan (fluconazol). Lääkäri voi määrätä reseptillä. Yhden kappaleen saa ilman reseptiä, mutta halvemmaksi tulee kpl-hinnaltaan reseptillä 4 kpl. Suun kautta otettavassa kapselissa on se etu että se pääsee vaikuttamaan kaikkiin pieniin sopukoihin ja mutkiin.

Myös piioksidigeeliä käytetään hiivan häätöön. Geeli sitoo bakteereita ja taudinaiheuttajia itseensä ja kuljettaa ne ulos suolistosta.

VeeraRe: refluksi ja hiivasyndrooma1.2.2018 13:57
Apteekista saa reseptivapaasti ostaa eri nimisiä (eri lääketehtaitten) hiivalääkkeitä, voiteena ja emättimeen laitettavana kapselina sekä suun kautta lääkettä.

nieleskellenRe: refluksi ja hiivasyndrooma15.2.2018 10:29
Moro! Itselläni alkoi refluksioireet vajaa vuosi sitten sairastelun ja kahden antibioottikuurin jälkeen (nämä osoittautui jälkikäteen tarpeettomiksi). Sairastelun yhteydessä laihduin noin 8 kg enkä ole siitä onnistunut saamaan takaisin kuin muutaman kilon. Olen 191cm pitkä ja painan noin 84 kg. Urheilen aktiivisesti. Tuntuu, että saan syödä mitä vaan, mutten liho: ei ilmeisesti ruoka imeydy kunnolla. Ennen viime kevään sairastelua en edes tiennyt miltä refluksivaivat tuntuvat. Vaihtelevasti on edelleen vaivaa: lähes päivittäin. Olen henkisesti kuormittavassa työssä. Vaivani pääoireina muun muassa palan tunne kurkussa, aamuinen limaisuus, ilmaa vatsassa, röyhtäilyn tarve, syljen korostunut erittyminen, kieli peitteessä ja yleinen paha olo, ja edellä mainittujen aiheuttama ärtymys/pahantuulisuus. Lisäksi aamulla syöminen tuntuu vastenmieliseltä. Kaksi kertaa on vain poltteen tunnetta ollut ruokatorvessa. Uniapneasta kärsin, joka varmasti osaltaan lisää refluksivaivoja. Sängyn päädyn nostoa tässä myös suunnittelen. Olen yrittänyt ruokavaliota (nyt gluteeniton+eri ruoka-aineiden sopivuuden kartoittaminen) ja ruokailutottumuksia (iltapainotteisen syömisen välttäminen) muuttaa, tupakasta vierottautuminen menossa, gastroscopiaan menossa. Ruoan suhteen kahvi, alkoholi ja karkit/sokeri erityisesti vaikuttaisivat pahentavan oloa, mahdollisesti myös banaani (parhaillaan selvityksen alla). Näitä pyrin välttämään. Somac-lääkitys meni noin 4 viikkoa 40mg annoksella, alkuun apua mutta ei enää nyt viime aikoina, joten sen laitoin tauolle. Tätä refluksivaivaa ollut mahdollisesti jo nuoruudesta asti nyt kun muistelen taaksepäin, mutta sitä ei silloin syystä tai toisesta tunnistettu. Onko suositella lääkäriä Tampereen alueelta/lähikunnista, joka tämän hiivatulehduksen tunnustaisi? Vai olisiko aiheellista tällaisen vataanotolle hakeutua vastu, kun edellä mainitut "konstit" on kokeiltu? Turhauttava vaiva!!!

nieleskellenRe: refluksi ja hiivasyndrooma15.2.2018 10:30
Niin ja vielä lisäyksenä edelliseen: olen 30-vuotias.

OperoituRe: refluksi ja hiivasyndrooma15.2.2018 12:21
Kuulostaa todella tutulta. Minulla ei ole vastausta kysymykseesi Tampereen alueen lääkäreistä.
Itselläni samoja oireita ja liikuntaa harrastan myös. Ikää on 10 vuotta enemmän. Uniapneaa ei ole Todettu. Minulla syyksi paljastui löysä vatsanportti, palleatyrä ja siitä aiheutunut tulehtunut ruokatorvi, joka korjattiin nissenin fundoplikaatiolla. Leikkauksesta on nyt yli vuosi ja oireet tekevät paluuta ja paino jatkaa laskuaan.
Itse ostin vaakan ja aloin pitämään thl:n sivuilla olevaa ruokapäiväkirjaa, jonka käyttö on todella helppoa ja vaivatonta. Yllättäen paljastui, että kalorit on ollut pääsääntöisesti alle ikäiseni ja pituiseni miehen suositusten. On ilmeisesti yleistä laihtuneilla, että arvioidaan syöminen isommaksi kuin se on. Ilmeisesti oireet ovat huomaamatta pikkuhiljaa ohjanneet syömistä vähemmäksi.
Refluksi oireita ruokavalion fiksaaminen ei ainakaan minun tapauksessani ole korjannut, mutta painonlaskua vähäinen ravinto selittää.(tyypillisesti n. 500 kcal alle vrk suosituksen).
Hyvä, että olet menossa gastroskopiaan. Siellä selviää käsittääkseni keliakia ja myös useat muut sairaudet Jotka voivat mahan turvottelua aiheuttaa.
Sängyn päätyä kannattaa myös nostaa. Alkoholi, tupakka ja kahvi ovat tottakai huonoja aineita, mutta niiden käytön lopettaminen ei aina ole niin helppoa.

nieleskellenRe: refluksi ja hiivasyndrooma17.2.2018 9:35
Kiitos vastauksesta Operoitu! Helpottiko sinulla oireet alkuun leikkauksen jälkeen? Mun ystävä leikattiin vastikään toistamiseen, oli ekan leikkauksen kiinnitykset pettäny. Oletko "stressaaja" luonteeltasi? Itse huomaan olevani stressaaja ja se ei tunnetusti helpota refluksivaivaa. Mut sen suhteen: I'm working on it. Täytyykin itse perehtyä tohon ruokapäiväkirjaan, kiitos vinkistä. Olen kyllä epäillyt, että ehkä juurikin syön liian vähän oma koko ja aktiivisuus huomiooden ja sen vuoksi paino laskee. Mutta tunnistan myös että refluksivaiva rajoittaa mun syömistä, ei kauheasti tee mieli ruokaa suuhun laittaa ja pahaa oloa tehdä itselleen. Sängynpäädyn kohottamista varten hankin juuri materiaalia, ens yönä kokeiluun.

operoituRe: refluksi ja hiivasyndrooma17.2.2018 10:48
Minulla oireet helpottivat leikkauksen jälkeen joksikin aikaa ainakin. Asia on viellä kesken, niin en osaa sanoa tarkemmin miten kohdallani on onnistuttu. Kurkkukivut joka tapauksessa eivät ole kokonaan helpottaneet. En ole stressaaja luonteeltani. Minulla on kokoajan monta rautaa tulessa, mutta en koe sitä mitenkään hankalana vaan pikemminkin se tekee elämästä elämisen arvoisen.
Sama myös minulla. Syöminen on mennyt todella valikoivaksi vaivojen takia.
Toivottavasti sängynpäädyn kohottamisesta on apua.

MariaRe: refluksi ja hiivasyndrooma22.2.2018 23:02
Nieleskellen: 20-vuoden kokemuksen jälkeen koululääketieteen puolelta et löydä apua.

Hakeudu funktionaaliselle lääkärille ja keskity suolistosi hoitamiseen. Kun suoliston mikrobikanta on tasapainossa, moni muu vaiva saatta helpottaa sen myötä.

Jos satsaat tutkimuksiin, maksavat ne kyllä itsensä takaisin sillä, että ole terve. Itse pihistin liian monta vuotta ja edelleen pihistelen. voit myös aloittaa käymällä ft-ravintovalmentajan luona, joka neuvoo ruokavalion kanssa.

Ihan aluksi voit hoitaa itseäsi jättämällä viljan, maidon ja sokerin pois.

Ei se ole kovin vaikeaa, jos olet riittävän motivoitunut.

Olen saavuttanut itse todella hyviä tuloksia ruokavaliolla ja nyt keskityn suoliston hoitamiseen esim Colonic-suolihuuhteluilla, otsonilla ja maitohappobakteereilla. mitä sitä ei olisi valmis tekemään, että saisi terveytensä takaisin. Stressi töissä ei tule ikinä helpottamaan, mutta periksi en anna, aion saavuttaa optimaalisen terveyden.

Happosalpaajat jätin pois jo kauan sitten, en ei minulle muutenkaan sopineet.

Mutta jo ruokavalion muutoksella voi saada ihmeitä aikaan!

Tsemppiä!

ElluRe: refluksi ja hiivasyndrooma23.2.2019 13:01
Heippa!
Oli pakko tulla tänne kirjoittamaan.. Mulla todettiin refluksi 2014 gastroskopiassa ja siitä saakka olen joutunut syömään happosalpaajia. Pahimmat oireet on aina ollut puristava rintakipu joka johtaa hengitysvaikeuksiin.
Neljän vuoden happosalpaajien syönnin jälkeen kesällä 2018 kunto romahti täysin, olin sänkypotilaana monta kuukautta, lääkärit ei löytäneet syytä ja tuntui ettei kukaan ottanut mua tosissaan. Ravasin lääkäriltä toiselle ja lopulta mulle sanottiin että pitäiskö mun mennä psykologin juttusille.
Aloin epäillä kyseessä olevan hiivasyndrooma ja aloin hulluna etsimään tietoa ko. tilasta minkä olemassaoloa ei Suomessa tunnusteta lainkaan (ainakaan Turussa). Äärimmäisen raju dieetti ja kaikki mahdolliset luontaistuotteet käyttöön ja pikkuhiljaa olo alkoi vähän kohentua. Mun pelastajani oli Pau D'arco tee, mistä löytyy paljon tietoa ulkomaisilta nettisivuilta. Vielä tänä päivänä en oo täysin päässyt hiivasta eroon ja mun taistelu jatkuu edelleen, mutta tajusin asiayhteyden happosalpaajien kanssa. Hiivasyndrooma kehittyy pikkuhiljaa vuosien saatossa ja kas kummaa, esomepratzolin haittavaikutuksissa lukee suun sammas (sienen aiheuttama). Lisäksi niissä on sokeria ja tähän päälle happosalpaajien aiheuttama hapoton maha, mikä luo täydellisen kasvualustan hiivalle. Ja vaikka tämä haittavaikutus on tiedossa, ei lääkärit usko siltikään. Nyt odottelen pääsyä refluksileikkaukseen ja yritän jotenkin sinnitellä ilman happosalpaajia piihappogeelin ja närästyslääkkeiden kanssa.
Happosalpaajat teki mut pitkässä juoksussa todella sairaaksi, enkä toivo tätä paskaa kenellekään.

BittersweetRe: refluksi ja hiivasyndrooma20.5.2019 12:57
Itselläni on varmaan nyt se tilanne että pitkäaikainen happosalpaajien käyttö on aiheuttanut hiivan riehaantumisen joka oireillut jo 1,5 vuotta enemmän tai vähemään riippuen ruokavaliosta. Nyt olen vasta alkanut miettimään Paula Heinosen vihdoin hyvä olo teoksen luettuani, että kyllä ne happosalpaajat tän on aiheuttanut. Lääkkeitä on kuitenkin vaikea kokonaan lopettaa. Pyrin nyt siihen, että saisin edes taukoja luotua.

Onko teillä muilla ajatusta siitä voiko suoliston mikrobikantaa tasapainottaa probiooteilla ja ruokavaliolla riittävästi happosalpaajista huolimatta? Tuntuu nimittäin hurjalta ajatella, että pitää valita kutinat,ihottumat,alapään tulehdukset ja nenän tukkoisuus tai refluksin aiheuttamat monenlaiset kivut ja vaivat.

GingerRe: refluksi ja hiivasyndrooma20.5.2019 15:34
Kokeile jos pärjäät siten, että otat Happosalpaajaa vain joka toinen päivä. Välipäivinä voit ottaa Ranixalia tai Rennietä.

Suoliston hoitoon suosittelen L-glutamiinia. Se edistää suolinukan palautumista ja auttaa vatsan turvotukseen.

BittersweetRe: refluksi ja hiivasyndrooma20.5.2019 20:02
Kiitos Ginger vinkeistäsi. Etsin tuota l-glutamiinia käsiini.

Onkos muuten Zantac samantyyppinen lääke kuin ranixal? Jäin pohtimaan onko H2 lääkkeiden, galieven ja gavisconin vaikutus jotenkin erilainen kuin happosalpaajien hiivaa ajatellen?

GingerRe: refluksi ja hiivasyndrooma20.5.2019 21:07
Happosalpaajat lopettaa mahahappojen tuotannon 27 tunniksi. H2-salpaajat laimentaa vatsahappoja. Esim. Ranixalin vaikutusaika on 12 tuntia. Galieve ja gaviscon muodostaa suojaavan vaahdon, jolloin vatsan hapan sisältö ei pääse nousemaan ruokatorveen. Vaikutusaika noin 4 tuntia.

GingerRe: refluksi ja hiivasyndrooma20.5.2019 21:10
Zantac sisältää ranitidiinia eli sama vaikuttava aine kuin Ranixalissa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: