Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

M-MPisin jatkuva närästys?30.9.2011 11:26
Yöllä oli pahin närästys ikinä. Se alkoi illalla kahdeksalta ja vielä aamukuudeltakin valvoin "sydänkivuissa". Viisi Rennietä ei auttanut ja mikään asento ei ollut hyvä. Olkapäähän pisti eli jotain ilmaa siellä vissiin puristi? Jos pari vuotta sitten ei olisi kolmeen kertaan otettu sydänfilmiä ja sydän terveeksi todettu, olisin varmaan jo lähtenyt päivystykseen... Närästyksen takia sinne ei varmaan kannata mennä, mutta jos se siis olisikin ollut sydän. Lopulta otin 500 mg parasetamolia ja en tiedä voiko olla mahdollista että se vähän leikkasi sitä kipua, vai olinko jo vain niin väsynyt, etten jaksanut enää, mutta seiskan maissa olin kai nukahtanut. Nyt on sitten vasemman rinnan alla nyrkin kokoinen punainen ja kipeä kohta, kun nukuin mahallani, nyrkillä tuota kohtaa painaen.
Kauanko muilla on moiset "sydänoireet" pisimmillään yhtäjaksoisesti kestäneet ja miten ehkäistä paniikki joka alkaa hiipiä kivun, stressin ja nukkumattomuuden takia jossain aamuyön tunteina?

MariaRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 12:19
Mulla alkoi toissailtana kova närästely illalla seitsemän aikaan (olin syönyt tuoreehkon kaurasämpylän ja jo sen syöminen teki kipeää..) ja jatkui myöhään yöhön, koko yön nukuin pätkissä ja tuntui että koko ajan on neesteet kurkussa. Gaviscon ei tuntunut auttavan vaikka otin sitä usemman kerran illalla ja yön aikana. Aamulla ja päivällä pisti kumpaankin hartiaan. Toisinaan on myös kovat ylävatsakivut ja mullakin panadol on niihin auttanut, vaikka se toisaalta tuntuu mulla ärsyttävän ruokatorvea...ylävatsakivut on saattaneet kestää joskus koko päivän. Ajoittain iskee epätoivo kun oireet ovat pahat, toisinaan niitä kestää paremmin. Tärkeää oireiden kestämisen kannalta on mun mielestä se, että sais nukuttua riittävän paljon, mikä tietysti on hankalaa jos on kovat oireet. Onko sulla happosalpaajat käytössä tai pystytkö käyttämään niitä? Onko sulla mahdollisuuksia nukkua päivällä jos yöunet jää taudin takia vähiin? Paniikin uhatessa saattaisi helpottaa, jos pystyisi kiinnittämään huomion johonkin ihan muuhun asiaan ja ajatella jotain positiivisia tapahtumia sillä oireiden syiden miettiminen saattaa lisäksi pahentaa oireita. Ja on tietysti hyvä muistaa, että oireita on tutkittu ja sydäntä on tutkittu eikä vakavaa ole todettu. Mulla auttaa huonoina hetkinä myös se, että haaveilen mitä teen kun tämä tauti on selätetty (vaikkei ole tietoa voinko päästä tästä eroon ja mistä kaikki oireet johtuu..).. Toivottavasti tästä on jotain pientä hyötyä..Voimia tähän päivään!

SitrusRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 12:33
M-M, eikö sulla ole Rennietä tehokkaampaa lääkettä?

Itse suhtaudun nykyään erittäin vakavasti närästykseen. Kun tuntuu polttoa, ruokatorveen tulee vaurioita. Ja sille on tehtävä jotain

Pahimmassa hädässä olen joutunut pari kertaa sairaalaan, silloin kun kurkku alkaa turvota eikä voi niellä. Sairaalassa on pantu Somacia ja kipulääkettä suoneen, sekä mitattu ne tavalliset lämpötila (koholla) ja verenpaine (reippaasti koholla).
Hätä on suurin tietysti juuri yöllä, kun pitäisi olla vaakatasossa.

M-MRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 13:42
Joo, Parietia oon tän viikon syöny aamuisin. Syön sitä noin viikon kuureina aina tarvittaessa (koska välillä on sellaisiakin ajanjaksoja, että melkein mitä tahansa voi vetää eikä mikään aiheuta oireita: osa muistanee alkukesästä mainitsemani 12 ruokalajin kattauksen viineineen, joka meni vain yhdellä Renniellä...).

Mullahan ei oikeastaan varsinaista polttelua rinnassa ole koskaan tuntunut. Tietysti kurkussa alkaa sitten poltella, kun on sata kertaa röyhtäillyt, mutta enemmän tunne on tosiaan sellainen, että joku ottaisi sydämestä kiinni ja puristaisi, välillä hellittäisi ja kohta taas puristaisi, kuin sähköisku.

Mittasin yöllä verenpaineeni ja se huiteli jossain 140-150/80-95. Pulssi kuitenkin normaali (tai "koholla kuten aina", mulla on normaalisti syke korkea).

Onneksi tilanne on vielä sellainen, että saan parin viikon ajan nukkua päivisin halutessani eikä kukaan muu päätä aikatauluistani, mutta siitäkin yöllä jo stressasin, että parin viikon päästä jos tämä sama tapahtuu ja aamulla on meno (hyvin raskaisiin) töihin, niin en tiedä mitä teen.

Edelleen hieman puristaa rintaa, mutta ei tule niin pahoja kouristuksia kuin yöllä. Söin jugurtin ja ainakaan vielä se ei ole pahentanut tilannetta.

VaniljaRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 14:22
Tuosta yövalvomisesta tulee äkkiä kierre, itselläni oli aiemmin tilanne, jolloin valvoin reilun viikon verran joka yö, oireeni olivat silloin pahimmillaan, enkä oikein tiennyt mistä on kyse. Vaikka kuinka on sanottu että oireet eivät ole vaarallisia, eikä vakavia, niin yön yksinäisinä hetkinä ne tuntuvat juuri siltä, vaarallisilta ja vakavilta. Paniikin tunteet saavat silloin herkästi vallan ja on vaikea ajatella positiivisesti. Jossain vaiheessa alkoi illalla jo ahdistaa koko nukkuminen.
On parasta vain yrittää hengittää rauhallisesti ja tuudittautua ajatukseen, että tämä on ohimenevää ja jos ei kerran mikään auta, niin sitten on pakko antaa vain kivun, ahdistuksen ja huolen tulla ja mennä ja yrittää olla mahdollisimman rentona. Tiedän ettei se ole helppoa. Tietysti on tärkeää että sydän on oikeasti tutkittu ja ettei kyseessä ole joku sappikohtaus tms.
Otan iltaisin magnesiumia ja juon usein lämmintä kamomillateetä, joka rauhoittaa mukavasti. Nukun onnekseni nykyään hyvin. Monet saavat myös apua b-vitamiinista. Omista ystävistäni jotkut saavat hyvän unen valeriaana-teellä tai kapseleilla. Joku sanoi ottavansa melatoniinia iltaisin hyvän unen takaamiseksi, silloin kun käy ylikierroksilla, siitäkin voisi tässä tilanteessa olla apua.
Silica-geeli on myös hyvä lääke, kun närästää, ottaa vain kunnon annoksen. Kaikille ei tosin sekään auta.
Toivottavasti jatkossa yösi ovat helppoja ja rauhallisia ja tämä oli vain joku ohimenevä tilanne.

SitrusRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 14:55
Ihan kauheasti ei kannata tuudittautua siihen luuloon, että tauti "selätettäisiin" tai se menisi jotenkin vaan ohi.
Jos sairastaa oikeasti refluksitautia, niin se on kyllä krooninen sairaus.
Ensimmäinen askel ongelman hyväksymisen ja sen kanssa sinuiksi tulemisen kanssa on tosiasioiden hyväksyminen.

refluksikurkkuRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 15:36
M-M, koita jaksaa!! Jos uusia rohdoksia alat vakituisesti käyttämään eri lääkitysten kanssa, kannattaa varmistaa apteekkista käykö ne yksiin (pikaisesti nyt tulee mieleen vaan se kuuluisa mäkikuisma ja e-pillerit).

VaniljaRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 16:30
On totta että kannattaa varmistaa lisäravinteiden ja vitamiinien yhteensopivuus jos on joku lääkitys.
Tuosta haaveilusta sen verran, että on paljon mukavampi elää jos ajattelee että ongelman voi selättää tai että se vain menisi ohi, kuin että ajattelisi ettei tälle mitään voi. Aina voi tulla jotain muutosta tai löytyy joku keino jolla voin itseään ja elimistöään auttaa.
Olen kauhean huono luottamaan lääketieteeseen muutamien omien todella huonojen kokemusteni jälkeen. On mahtavaa jos voi ajatella että on paljon asioita, joita voi tehdä itsekin, että voi vaikuttaa elämäänsä itse, eikä olla yksinomaan esim. lääketieteen varassa.
Tänne kirjoittavat ihmiset ovat varmasti kokeneet oireidensa kanssa kovia ja tietävät mistä puhuvat, monia asioita on kokeiltu ja niistä saadut kokemukset ovat tärkeitä. Pidempään sairastaneiden tietämys on ollut todella avuksi, niille, jotka vasta ensimetreillä ihmettelevät tilannettaan. Silti uskon että on paljon sellaista mihin voi vaikuttaa ja että jos joku ei yhdelle auta, niin toiselle siitä voi olla paljonkin apua.
Aina voi ja kannattaa haaveilla paremmasta olotilasta ja aina kannattaa kokeilla, jospa jostain löytyisi yllättäen apu ja haaveet tulevatkin todeksi:)

SitrusRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 16:53
Jatkuva turha toivo ja pettyminen kerran toisensa jälkeen on henkisesti erittäin raskasta ja kuluttavaa.
Monet konstit yrittäneenä voin sen sanoa.
Itselleen voi tietysti valehdella jonkin aikaa mutta tuskin loputtomiin.
Kukin tietysti tavallaan.

Saahan tähän tautiin tietysti tilapäistä helpotusta erinäisin keinoin ja joskus sattumaltakin. Mutta se on eri asia kuin taudin paraneminen. Ja korostan, että tarkoitan henkilöitä joilla on refluksitauti. Ei kukaan odota että esim. diabetes, MS-tauti, reuma tai epilepsia ykskaks katoaisi.

MariaRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 17:41
Sitrus, en tarkoittanut kirjoituksellani että refluksitauti olisi jotenkin helposti voitettavissa oleva sairaus. Itsellänikin on nyt menossa tosi hankala kausi (lääkkeitä kuluu paljon ja pelkällä soseruualla mennään). Pointtini oli se, että itseäni auttaa kun yritän silloin tällöin ajatella myös toiveikkaasti, haaveilemalla saa välillä vähän paremman mielen mikä auttaa taas kestämään oireita.

refluksikurkkuRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 18:41
Omien rajojen tunteminen kyllä korostuu ..... Jatkuva pettyminen ei kyllä ole tosiaan hyväksi psyykelle :-( .

Itse ajattelin ensimmäisenä vuonna ilman muuta, että tämä on vaan väliaikaista ja kyllähän tämä kunnon keinoilla lähtee. Itselläni ei ollut koskaan ollut mitään kroonista tautia, joten ensimmäisen vuoden jälkeen uudelleenarviointia tehtäessä pitkäaikaisen taudin hyväksyminen (olisi ollut ihan mikä tauti tahansa) otti koville ("vaikka teet 250% sitä ja tätä, lopputuloksena ei ole taudin poistuminen"). Toisena vuonna ehkä käytiin sitten pikkuhiljaa nuo kaikki perinteiset surutyöt, shokki, viha ym lävitse .... ja samoihin kaavoihin sitä palataan aina joskus vieläkin. Eka vuonan oli sitä "väärä diagnoosi" - tunnettakin välillä ...

refluksikurkkuRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 18:46
Vanilja, minkälaisia huonoja kokemuksia sulla oli lääketieteen suhteen
(tutkimusten, lääkkeiden, lääkärien, terveyskeskuksen ..) ja minkä ikäisenä?

VaniljaRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 19:04
Sitrus, minäkin tarkoitin nimenomaan sitä, että tuo haaveilu vain helpottaa elämää, mieli on siitä ihmeellinen että sen mahdollisuudet ovat loputtomat, laittaa vain silmät kiinni ja kuvittelee.
Olen lukenut tällä palstalla olevia kirjoituksia mielenkiinnosta ja tuntenut todella myötätuntoa ja ollut pahoillani monen sellaisen puolesta, joilla oireet tuntuvat olevan todella vaikeita. Ymmärrän hyvin ettei sairaus noin vain katoa, varsinkin kun kyseessä on vaikeat ja hankalat oireet. Tiedän myös miten epämiellyttäviä ne voivat olla ja miten huolestuttavaa se on, kun oiretta ei saa kuriin millään.
Minulla ei ole refluksitautia (ainakaan vielä) todettu. Alkuun oireeni olivat todella pahat, kestivät aika pitkään ja järkyttivät minua kovasti. Tällä hetkellä oireet ovat niin vähäiset, ettei minua niiden perusteella edes laitettu tähystykseen. Minunkin tilanteeni saattaa muuttua suuntaan tai toiseen.

Itselläni mieli on alkanut sopeutua ruokavalion muutoksiin, olen huomannut etten kaipaa enää iltapäiväkahvia, luulin etten koskaan voisi luopua kahvista. Aamukahvia kaipaan ja juon sitä vähän, mutta luulen että iltapäivästä voin sen helposti jättää pois. Kahvihan tunnetusti aiheuttaa oireita, tosin välillä sekään ei aiheuta yhtään mitään.

VaniljaRe: Pisin jatkuva närästys?30.9.2011 19:21
Refluksikurkku, minä olen usein ollut pettynyt lääkäreiden toimintaan, nuorempana ja nyt vanhempanakin. Olen koko ikäni ollut suhteellisen terve, mutta kun menen esim. tavallisen flunssan takia lääkäriin, saan sieltä reseptin mukaani, jossa on määrätty flunssaan neljää erilaista lääkettä. Antibiootit, yskänlääkkeet, nenätipat ja vielä antihistamiinit. En hakenut niistä yhtäkään, flunssa meni ohi parin päivän levolla, höyryhengityksellä ja lämpimällä teellä.

Minut yritettiin lähes pakottaa syömään hormonilääkitystä, vaikkei minulla ole mitään vaihdevuosioireita. Loppujen lopuksi otin reseptin, mutten koskaan hakenut hormoneja. Olen aina kokenut että lääkäri ei paneudu mihinkään ongelmaan, vaan antaa reseptin, ennenkuin on ehtinyt edes kunnolla istumaan. Muutamia hyviä kokemuksia lukuunottamatta sama kaava toistuu joka kerta. Lääkärit eivät kuuntele, puhuvat jopa ihan eri asiasta kuin mistä itse puhuu. Tulee tunne että kaikki lääkärit järjestään hoitavat oiretta, eivät sitä todellista syytä, joka sairauden aiheuttaa.

Refluksioireiden takia kävin ensin työpaikkalääkärillä, joka määräsi vahvan tulehduskipulääkityksen, joka sai minut todella sairaaksi. Myöhemmin terveyskeskuksen päivystyksessä, pääsin kyllä heti kaikkiin verikokokeisiin, mutta tietämättä yhtään mitään todellisesta tilanteesta, sain hyvin nopeasti reseptin, jossa oli happosalpaajat ja unilääke. En ottanut unilääkettä, mutta happosalpaajia kokeilin, ei sanottavaa vaikutusta.

Omien lasteni kanssa useita samankaltaisia tilanteita, astmalapselle antibioottikuuri, jota ei saisi astmapotilaalle määrätä, sitten kortisoonkuuri oireita helpottamaan ja sitä rataa. Luottamus ei todellakaan ole kovin korkealla tasolla.

MasaRe: Pisin jatkuva närästys?2.12.2016 11:40
Meikäläisen närästys vaiva on varmaankin peruja isäni puolelta. Pääsääntöisesti närästystä esiintyy ollessani makuuasennossa,siis nukkuessani. Tällä hetkellä olen saanut yöllisen närästykseni kuriin,kun olen syönyt tuntia ennen makuulle menoa yksi-kaksi kovaksi keitettyä kananmunaa. Homma toimii minulla,miksei jollakin toisellakin närästyksestä kärsivällä.

Nuori28Re: Pisin jatkuva närästys?5.12.2016 7:25
Mulla kova stressi/masennus laukaisi kroonisen närästyksen, lääkäri sano kun selätän masennuksen,kovan stressin niin närästyksen pitäs helpottaa, tiiä ny sit onko tämä totta? Tähystyksessä minimaalisen pieni alkava palleatyrä ja hieman väljä varsanportti, lääkärin mukaan tämä on melkeinpä kaikilla, mutta ahdistus ja kova stressi hapottaa mahaa liikaa ja ei sais olla koskaan maha tyhjänä... Mun närästysoireet on kihelmöintiä rintalastan takaa/ylävatsassa kun syön jotain ,melkeinpä mitä vaan, yhestä sidukasta tulee kauheet poltot eli alkoholi pois kokonaan, syön masennuslääkkeitä ja olen voinut jo paaaaaljon paremmin , syön mitä haluan ja käytän zolttia ja silicum tonicia ja vahvoja maitohappobakteereita , en jaksa ny miettiä syömisiä vaan tärkeetä saada itteni onnelliseksi, sittenkun saan itseni täysin terveeksi lopettelen lääkitystä pikkuhiljaa ja rupean katsomaan sitten että mikä närästää ja mikä ei , vaikee ahdistuneisuus tekee niin sairaaksi joka puolelta kehoa 😞 Minulle lääkäri sanoi että niillä joilla on hapoton maha on eri sairaud kyseessä mutta minulla jolla ollu järkyttävä stressi ja ahdistus niin suolahappoa erittyy liikaa, korjatkaa jos ootte eri mieltä/ootte saanu toisenlaista opastusta??

ibsRe: Pisin jatkuva närästys?5.12.2016 7:54
Hei, stressi voi aiheuttaa hyvin voimakkaitakin oireita. Jos zolt ei pure, niin kannattaa pyytä muita ppi-lääkkeita, niitä kyllä on ja sitten Gaviskon, Reduflux ja Rennie apukeinona sammuttamaan polttoja. Ethän sinä kuitenkaan syy/juo sellaisia ruokia joista närästyksesi pahenee? Jos jotakin on hoidettavissa ruokavaliolla, niin itse hoidettaisiin sillä, lääkkeet kun maksaa ja niillä on sivuvaikutuksensa. Mut tietenkin se stressi on hoidettava ensin.

ullapulla11Re: Pisin jatkuva närästys?5.12.2016 9:39
Minulla myös alkanut ihan yhtäkkiä alkuvuodesta närästys. Tai enimmäkseen minulla on jatkuvasti kuvottava ja oksettava olo, oikein mitään ei tee mieli syödä ja välillä nousee mahahappoja ylös asti. Tähystyksessä ei löytynyt mitään näkyvää poikkeavaa ja olenkin tullut siihen tulokseen, että omat oireeni johtuvat stressistä ja ahdistuksesta. Eli allekirjoitan täysin kyllä tuon, että ahdistuksella ja stressillä on ihan valtava vaikutus ruoansulatukseen... Kiinnostaisi Nuori28 oliko pelkällä masennuslääkkeellä vaikutusta närästyksen helpottamiseen? Keikun itse vähän siinä välillä, että aloittaisinko jonkun mielialalääkkeen vaiko en. Kesällä olin pidemmän ajanjakson pois töistä selkeän uupumuksen takia. Tällöin olin myös muutamasta henkkoht elämän jutusta aika masentunut ja ahdistunutkin, jonka vuoksi lääkäri kehotti miettimään mahdollista mielialalääkityksen aloittamista. En koe enää olevani niin allapäin, mutta näistä vatsaongelmista tulee aivan älyttömästi joka päiväistä stressiä ja vaikuttaa jo rajusti koko elämään, kun on niin paha olo että tekisi mieli vaan sulkeutua kotiin. Siksi olen miettinyt pitäisikö kokeilla esim jotain rauhottavaa tai muuta lääkitystä, että edes hetkeksi saisi tämän jatkuvan ylistressaamisen kierteen katkaistua ja pystyisi ajattelemaan vähän muutakin, kuin vatsajuttuja 24/7.

Nuori28Re: Pisin jatkuva närästys?5.12.2016 23:37
Hei ibs kyllä yritän välttää närästäviä asioita mutta esim kaveriporukalla tai jos oon kaverin kanssa niin voin syödä mitä vaan ja ei närästä . kotona taas juon vettä ja närästää , tää on niin psyykkinen juttu. Rauhoittavat poistavat närästyksen minulla oli alussa paljon rauhottavia masennuslääkkeiden tukena nytku voin jo paljon paremmin niin otan enää vain vähän rauhoittavia , jos on enemmän ahdistavia asioita niin otan rauhoittavan , minä en olisi päässyt ylös tästä ilman masennuslääkkeitä/rauhoittavia ja terapeuttia. Jos aloittaa lääkityksen niin en suosittele heti menemään lukemaan ihmisten kokemuksia , kaikilla on niin eri tilanne ja lääkkeistä pääsee eroon jos on oikea lääkitys ja terapia siinä myös. Pahimmassa vaiheessa en voinu käydä täällä refluksi palstoillakaan kun se aiheutti ahdistuksen, masennuslääkkeet kyllä saattavat lisätä närästystä mutta on vain taisteltava pää kuntoon, rauhoittavat ovat tosi hyviä jos on vaikea ahdistuneisuushäiriö. Minulle lääkäri/terapeutti suosittele etten kauheesti miettis niitä ruokia mitä voi syödä ja mitä ei kun se taatusti syö sisältä , minä uskon että selätän tämän hitaasti mutta varmasti, kannattaa keksiä tekemistä ettei kerkeäis näitä miettimään, ulkoilu, virkkaaminen, kaverit ja mies hieroo jotta rauhotun jos ahdistaa, nää on mun selviytymiskeinoni nyt :) tsemppiä kaikille, kyllä sen masennuksen/ahdistuksen pystyy selättämään kunhan ei luovuta :) kyllä tänne varmasti ilmoitan kun olen täysin terve!!

Nuori28Re: Pisin jatkuva närästys?5.12.2016 23:42
Ja ullapulla 11 minulla oli ihan sama että vatsaongelmia mietin liikaa ja sairastuin vaan enemmän, nyt en enää välitä niistä :) lääkkeiden aloituksesta kannattaa jutella lääkärin kanssa mutta terapeutti ja rauhoittavat olisi hyvä tuki! Eikä rauhoittavia kabnata pelätä jos ei väärinkäytä niitä niin kyllä niistäkin pääsee eroon kunhan järkevästi sen tekee :)

SitrusRe: Pisin jatkuva närästys?6.12.2016 0:13
Rauhoittavat ikävä kyllä relaksoi mahanporttia, ja siten pahentaa r.

ibsRe: Pisin jatkuva närästys?6.12.2016 7:58
Nuori, sinulla on nyt erittäin hyvä asenne. Kaverit, mukavat harrastukset ja oikea lääkitys varmasti auttavat eteenpäin! Tarkoitin vain, että ei kannata yrittää tukahduttaa lääkkeillä oireita jos ne selkeästi tulee ruoasta, kun on nähnyt sellaisia tapauksia läheltä kun lusikoidaan ensin rasvaa paistinpannusta suuhun ja sitten otetaan kolesteroli lääkkeet perään. :)

SaturnusRe: Pisin jatkuva närästys?23.1.2023 23:29
Närästystä ollut taas viikon verran melkein jatkuvasti, eikä esomepratsoli auta yhtään. Lääkärissä käyty, tähystykseen ei pääse kun kaksi vuotta sitten ollut ja silloin tilanne oli lääkärin mielestä loistava, vain pientä alasulkijan falskausta.

Tämä on jotenkin ihmeellinen juttu, aamulla on ihan normaali olo. Sitten puoliltapäivin alkaa hiljalleen puristaa rintalastan takaa ja kurkusta, ja jotain (ilmaa?) tuntuu liikkuvan ylösalas ruokatorvea mutta ulos se ei tule. Möhkäle tuntuu rinnassa samalta, teki mitä vaan tai vaikka makaisi lattialla. Illalla se hiljakseen yleensä katoaa, joskus klo 20 aikaan. Yöllä ei mitään ongelmia. Eli työpäivän mittainen närästys, joka ei kuitenkaan liity työhön (viikonloppuina sama) ja sitten helpottaa.

Mitähän tässä voisi vielä keksiä, jos nämä happosalpaajat eivät ala tehota? Manometriassa mulla on todettu liikehäiriötä / spasmeja, lääkärin mukaan siihen ei ole mitään lääkettä. Oli kuulemma joskus aikaisemmin, mutta vedettiin markkinoilta sydänhaittojen vuoksi.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: