Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

refluksikurkkuUntuvikko?10.8.2011 15:39
Hei, susta ei ole kuulunut pitkään aikaan mitään ... toivottavasti sait ne unohtuneet lääkkeet jotenkin!

Miten kesä Suomessa meni refluksin kanssa?
Oletko jo takaisin Kuwaitin kuumuudessa?

refluksikurkkuRe: Untuvikko?2.9.2011 12:43
Nostoa jos untuvikko piipahtaa linjoilla ...

untuvikkoRe: Untuvikko?2.9.2011 13:20
Hei vaan refluksikurkku!

Taalla ollaan taas kuumassa Kuwaitissa. Laakarireissu Suomessa menikin sitten vahan niin ja nain... Jai jokseenkin hammentynyt olo (koita saada taas selkoa, kun ei ole naita pisteita A ja O:n paalla).

Siella lahdettiin tutkimaan tata jatkuvaa pahanolontunnetta ja oksentelua. Ensimmainen laakari epaili raskautta, maarasi kuitenkin Nexiumia ja sanoi, etta niita on sitten syotava loppuika. Sen puuttuvan vatsansulkijan vuoksi. Han myos sanoi, etta siella olisi selkeasti (kuvien perusteella) ruokatorventulehdus.

Seuraava laakari ilmoitti (samojen kuvien perusteella) ettei todellakaan ole tulehdusta. Ja, etta oksenteluun olisi hyva loytya syy. Han teetti sitten tahystyksen (kolonoskopia?) ja se oli puhdas. Oksenteluun ei ole loytynyt vielakaan syyta. Kysyin, etta voisiko syyna olla refluksitauti, mutta ei kuulemma voi olla syyna. Nyt kuitenkin olen lueskellut taalla, etta joillakin on pahoinvointia tahan tautiin liittyen.

Tama viimeisin laakari totesi, etta eipa tassa mitaan muuta voida kuin toivoa, etta opin elamaan taman jatkuvan oksentelun kanssa.

Etta tallaista.

KatjaRe: Untuvikko?2.9.2011 17:15
No voi jestas mitä lääkäreitä, haloo!!! Sulle varmaan tehtiin gastroscopia jos oksentelun syytä selvitettiin. Ei oksentelu kuulu normaaliin elämään eikä sen kanssa tosiaankaan tarvitse oppia elämään!!! Argh kun tekisi mieli ravistella taas jotain.

Tällä palstalla olet varmaankin huomannut, että oksentelu liittyy joillakin refluksiin tai esim vatsahaavaan mutta aina sille joku syy pitää olla. Siis onko sulla joka päivä oksentelua vaikka syöt Nexiumia??

refluksikurkkuRe: Untuvikko?2.9.2011 19:16
Jaa-ha, vastaus katosikin tuonne viestien taivaaseen ....

Mukava kuulla, että olet linjoilla. Skandien puuttuminen tuttu juttu, kun niin joutu kirjoittaan aina meiliä aikoinaan :-)

Onpas sulla ollut diagnosointia ... Ei se oksentelu/pahoinvointi niin harvinainen oire kuitenkaan ole, että lääkäri ei tietäisi sen voivan (!) liittyä myös (kun muut vaihtoehdot on eliminoitu) r-tautiin (??). Esim ihan yleisillä MedicineNet ("luotettava" palveluntarjoaja) - sivustoillakin oire mainittu:

"Nausea is uncommon in GERD. In some patients, however, it may be frequent or severe and may result in vomiting. In fact, in patients with unexplained nausea and/or vomiting, GERD is one of the first conditions to be considered. It is not clear why some patients with GERD develop mainly heartburn and others develop mainly nausea."

Sit on tietenkin harvinaisempi CVS (chronic vomiting syndrome), jonka tiedän vain Pagerin kautta lähinnä lapsilla ... CVS - sivustoilla (aikuispuolella) pyöriteltiin kuitenkin aikuisten refluksi -oksentamiskuvioita kun tuossa googlasin: cvsa.websitetoolbox.com

refluksikurkkuRe: Untuvikko?2.9.2011 19:28
Sulla varmaan ei oireet ihan näihin täsmää mutta laitan nyt tuon linkin, jos joku haluaa tutustua (suora linkki yhdistyksen pääsivulle): http://www.cvsaonline.org/ Tunnistetaanko Suomessa kyseistä syndroomaa, ei ole itselläni tietoa.

refluksikurkkuRe: Untuvikko?2.9.2011 19:42
Eikä siis chronic vaan cyclic ...pe-iltana ajatus ei juokse ..

untuvikkoRe: Untuvikko?3.9.2011 6:44
Nexiumia syotaessa oksentelu ei ole ihan joka paivaista. Mutta pahoinvoinnin tunne on ja pysyy soi laaketta tai ei. Ja se tunne ei ole mitaan pienta, vaan joutuu koko ajan nielemaan ja hengittelemaan suun kautta, ettei oksennus tulisi.

Tama viimeisin laakari oli viela melko tunnettu laakari (Tampereelta), elakkeella virastaan, mutta tekee yhta paivaa viikossa Koskiklinikalla. Mutta kylla tamakin laakari vain oli sita mielta, ettei refluksitauti tata selita.

Ruoka-aineillakaan ei ole mitaan vaikutusta, kun yhtena paivana oksettaa yksi ja toisena toinen aine.

refluksikurkkuRe: Untuvikko?3.9.2011 8:24
Huomenia! Ehkä refluksitaudin aiheuttama pahoinvointi oli sitten hänen mielestään erilaista kuin se mitä sinulla esiintyy ?? PP:läkö kävit (hoiti Tays:ssa isäntää CU:n takia vuosia)?

Onko sulla kokeiltu pahoinvointilääkkeitä missään vaiheessa?

untuvikkoRe: Untuvikko?4.9.2011 14:59
PP oli kyseessa. Hanhan on nykyaan Tays:sta elakkeella. Pahoinvointilaaketta on taalla maaratty, mutta kuten PP sanoi, syy pitaisi loytya.

Itse nyt uskon enemman juuri tahan, etta liittyy refluksiin vaikka laakarit muuta vaittavatkin.

refluksikurkkuRe: Untuvikko?14.9.2011 18:28
Hei, miten vointi? Onko mitään muutoksia sitten viimesen?
Itsellä pientä tavallista oiretta mutta ei kummempaa. Astmalääkkeen takia ei voi käyttää ääntä kuin vain minimaalisesti töiden jälkeen ... alkaa vähitellen tämä hiljaisuus tökkiä ;-)

untuvikkoRe: Untuvikko?15.9.2011 17:10
Aloitin tyot talla viikolla ja olo sen mukainen. Ilmeisesti jannitan sen verran pahasti uutta tyoyhteisoa, kulttuuria ja muuta siihen liittyvaa. Ruoka on sisalla pysynyt, mutta joudun kylla tekemaan toita sen eteen. Toissa olen syonyt vain vauvan mossoruokia, ne kun on pysyneet sisalla.
Aani on myos melkoisen kahea ja tuntuu kuin olisi santapaperia niellyt.

UntuvikkoRe: Untuvikko?5.7.2022 0:43
Hei taas pitkästä aikaa!
Kuwaitin kuumuus vaihtunut jo 10 vuotta sitten Qatarin kuumuuteen. 🥴

Refluxin kanssa taas vaikeampi jakso päällä. Huhtikuussa sain lisäksi paksusuolentulehdus -diagnoosin. Siihen kokeiltiin melkoinen määrä erilaisia lääkkeitä, josta sitten refluxi ärtyi.

Viime viikon torstaista syönyt vuorostaan antibiootteja korvatulehdukseen? ja voitte vain arvata miten vatsa/ruokatorvi oireilee. En tiedä itkisikö vai nauraisiko tälle.

Tänään tehtiin korvan puhkaisu ja laitettiin putki korvaan. Perjantaina tarkoitus tulla nauttimaan Suomen suvesta! 😊Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: