Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

RiinaPikaista apua 3-vuotiaan refluksiin...6.8.2011 11:19
Lyhyesti historiaa:
jo imetysaikaan pahasti allerginen lapsi, alle 1.5-vuotiaana oireili vaan epäsopiville ruuille refluksilla muutoin nukkui hyvin ja ei oireita. Sopivia kiiteitä ei edelleenkään ole löytynyt kuin hirvi, kaura ja tapiocatärkkelys, rypsiöly pieninä määrinä. Nyt refluskia 1.5- vuotiaasta muutoinkin ja koko ajan pahemmin oireillut. Toukokuussa oli ph- mittaus ja refluksia 93% vuorokaudesta,aloitettiin prepulsid ja oireet helpottivat melkein kuukaudeksi melkein täysin (nukkui elämän ensimmäiset kokonaiset yöunet jne.). Viimeisimmän vuoden aikana mennyt ennen ph-mittausta losec mumpsia yhteensä 7 kuukautta, joka auttoi vaan sen verran, ettäkovat kivuliaat kohtaukset öisin loppuivat mutta silti oireita ja heräilyjä oli.

Nyt tilanne se, että oireet tulevat läpi prepulsidista ja losec mupsista huolimatta: heräilee 1-3 kertaa yössä, ei syö kovin hyvin, valittaa mahakipua toistuvasti päivän ja illan mittaan, hengitys haisee ja hikkaa lähes koko ajan. Prepulsid mennyt nyt kesäkuun puolesta välin. Mitään ruokia ei saada testattua ja nykyistenkin muutaman kanssa menee antihistamiini kaksi kertaa vuorokaudessa. Sairaalassa refluksiasiaa hoitaa allergologimme, joka ei meinaa ottaa tilannetta tosissaan (ei ymmärrä miksi hankaloittaa ruokien kokeilua, eikä laita lähetettä eteenpäin jollekin asiantuntijalle... ylipäänsä meni vuosi ennen kun uskoi, että lapsella voisi olla refluksi).

Mitä tehdä? Onko samantapaisia kokemuksia? Pelottaa, että tulee vakavia seurauksia ruokatorveen ja,että tää ei helpota kun alkoikin vasta myöhään niin tuskin rakenteellinen vika ja selkeästi pahenee kun syö lihaa tai öljyä enemmän mutta kun ei voi syödä paljon muutakaan.

refluksikurkkuRe: Pikaista apua 3-vuotiaan refluksiin...6.8.2011 12:40
Jos aikuisrefluksikkonakin on joskus vaikeaa, pienellä lapsella refluksi ja vielä allergiat on kyllä aikamoinen pakkaus. Jaksamista teille molemmille!!!

Iän perusteella voisi kyllä tosiaan ajatella ettei ole sitä alkuajan rakenteellista. Ruokatorvi voi kyllä tulehtua mutta ruokatorven limakalvo kyllä kestää melkoisesti kuitenkin pitkällä ajalla tarkasteltuna ennenkuin sinne esim limakalvomuutoksia (Barrett) syntyy (jos silloinkaan)... En ole koskaan kuullut, että Barrettia esiintyisi erityisemmin pienillä lapsilla, vaikka aikamoisesti ylösnousua esiintyykin. Mutta tottakai se pienen lapsen kohdalla erityisesti mietityttää.

Onko teidän lääkäri tietoinen nyt tästä viimeaikaisesta tilanteesta tai onko seuraavasta tarkistuskäynnistä jo sovittu?

Niinkuin huomasit varmaan, lasten refluksitapaukset on täälllä melkoisessa vähemmistössä (paljon lukijoita on kyllä!) - hakulaatikko löytyy etusivulta, jos noita vanhoja haluaa selailla. Oletko jo kirjoitellut yahoon Refluksilapset - palstalle (tunnusten saaminen kestää vähän aikaa), mikä on erikoistunut lapsiin? Tosin en tiedä onko siellä painotus vain alkuaikojen (rakent.) refluksilla ...

Yksi allergia + refluksiblogi löytyy myös täältä http://yohuutaja.blogspot.com/search?updated-min=2010-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2011-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=29

Ei ole päivitetty tänä vuonna mutta meiliosoite löytyy, jos haluaa ottaa yhteyttä.

MariaRe: Pikaista apua 3-vuotiaan refluksiin...6.8.2011 19:30
Onkä lastanne tutkinut/tilannetta arvioinut kukaan gastroenterologian erikoislääkäri? varmasti tuskastuttavaa ettei vaivaa meinata ottaa todesta, kyllähän lapsi kärsii vaivasta varmasti yhtä paljon kuin aikuisrefluksikotkin. Olisiko teillä mahdollisuutta käyttää lasta gastrolääkärin vastaanotolla yksityisesti mikäli allerkologi ei pyynnöistä huolimatta laita lähetettä eteenpäin?

apua_tarvitseva_äitiRe: Pikaista apua 3-vuotiaan refluksiin...7.8.2011 21:51
Hei!
Meillä lapsella mahavaivat parin viikon ikäisestä. oli tosi huono nukkumaan sekä päivin että öin. n. 1v. puhkesi astma. n. 3v. alkoi lisänä nieleskelyt, röyhtäilyt, hengitysvaikeudet yms. todettiin astman epätasapaino. sai siihen lääkityksen. nieleskelyt jatkuivat ja niitä selviteltiin. ph-mittaus oli normaali. yksityislääkärillä diagnoosina allerginen refluksi. lääkitykseksi losec mups. alkuun ei meinannut tehota mutta 2x2 auttoi joksikin aikaa. sitten teho laimeni. kokeiltu myös zantac ja prepulsid, jotka taisivat jopa pahentaa oireita.

lapsen ollessa n. 4v. ei oltu löydetty sopivia ruokia, korvikekokeilu. sitten lähete julkiselle osastolle ruokavalion laajennukseen ja tarvittaviin tutkimuksiin asiallisesti mutta siitä tuli oikea vyyhti. lähetettiin sieltä eteenpäin toiseen sairaalaan (ei ollut enää omaa osastoa) aliravitsemusdiagnoosin perusteella (korvikkeen kelakorvausta varten) hoitoon ja selvityksiin. lisättynä äidin vanhat synnytyksen jälkeisen masennuksen tiedot ja lastenpsykiatrinen perhearviosuositus.

vanhempien osoittamia oireita osastolla ei uskottu eikä havaittu. kaikkia altistettuja tulisi syöttää. astman arvioivat julkisella jopa parantuneen mutta testitulosta ei oltu arvioitu diagnoosiin pohjautuen. toisessa hengitystestissä yksityisellä todettu astman olevan tasapainossa diagnoosin pohjalta. olivat julkisella tehneet lastensuojeluilmoituksen ja määräsivät kontrollikäynnit pituuden ja painonseurannan ja suolisto-oireiden vuoksi. jatkossakaan ei vanhempien kertomista oireista, jotka merkitty päiväkirjaan, välitetty. lastenpsykiatrinen perhearvio tehty ja lastensuojelu päättynyt.

jo lähetettäessä toiseen sairaalaan ph-mittaustuloksiin nojaten allerginen refluksi diagnoosista tehty vain epäily. testeissä ei löydy mitään, negatiivisia. tähystyksessä yksityisellä otettu liian vähän koepaloja. niissä oli lievää eryteemaa ja punottava pohjukaissuoli. koepalat normaalit. tehtiin myös edistyksellisempi impedanssi ph-mittaus. tulokset normaalit. oireet kuitenkin. ruokatorven ulkopuolinen refluksi voi nykylaitteistakin/koepaloista ohittua (endoskopianegatiivinen-ei erosiivinen-laryngofaryngeaalinen refluksi).

onko lapsellanne todettu rakenteellinen, allerginen vai molemmat refluksit? voisiko kyse olla ruokatorven ulkopuolisesta refluksista/refluksista, johon ei lääkitys täysin tehoa? Meillä losec mups ei siis kauaa tehonnut mutta jonkin verran lievensi oireita. lisänä ollut ummetusta/ripulia, harvemmin limakalvoa.

gastroenterologia en suosittele ellei kyse ole selkeästi rakenteellisesta viasta. tähystys toki voisi auttaa asiaa selvittämään?
onko tehty allergia/veritestejä? negatiivinen tulos ei poissulje allergiaa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: